מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מכוון כושרעמיחי04/08/2008
אני בן 16 ואני רוצה ללכת למכון כושר ואני רוצה לדעת אם תרגילי הרמת משקולות יכולים לפגוע בגביה ובהתפתחות. ואם בשכיבות סמיכה אם אני ישים את הרגלים על מקום גבוה יותר מהריצפה כמו על מדרגה זה יכול "לעלות את הקושי" של התרגיל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
דני בארי07/08/2008היי עמיחי
אני אישית נגד הרמת משקולות מאחר ואתה בשיא צמיחתך וחבל לפגוע בהתפתחותך. יש לא מעט תרגילים אחרים כנגד משקל הגוף\ גומיות או כל דבר אחר ותקבל אפקט מצוין לאימון.
לגבי השאלה השנייה אכן אם הרגליים יהיו גבוהות מהראש רמת הקושי תעלה, תרגיל זה הוא ברמה גבוהה ומומלץ למי שבכושר. במידה ואתה מבצע התרגיל תקפיד להכניס בטן פנימה!!! אחרת הבטן "תקרוס" ובעתיד תסבול מכאבי גב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוצה ללכת לפנימיה צבאיתענת03/08/2008
שלום, אני בת ואני רוצמה להתקבל לפנימיה צבאית, האם אני צריכה להתאמן גם בריצה ובספורט, אילו תרגילים עושים במבחנים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פנימיה צבאית
דני בארי07/08/2008היי ענת.
פעילות גופנית היא חלק בלתי נפרד מפנמייה צבאית כך שמן הסתם צריך לבוא בכושר.
לגבי סוגי המבדקים אינני בקיא אך מן הסתם תהיה ריצה למרחק בינוני (1000-2000 מ') פעילות כוח ידיים ובטן.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכנה לכושר קרביא'30/07/2008
שלום, אני בן 17 ואני רוצה להתגייס ליחידת דובדבן. אני הולך לחדר כושר קרוב ל-3 חודשים ואני מתמיד. אבל אין לי מושג כיצד לשפר את הריצה (אני בקושי רץ 8 דקות) מבחינת אימוני כוח אני טוב אבל כשזה מגיע לסיבולת לב ריאה- אני גרוע! יש לי עוד חצי שנה עד לגיבושים... מה לעשות??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
יובל קפיטולניק02/08/2008תהיה רגוע יש לך המון זמן ואין ספק שתשתפר מאוד עד הגיבושים. אם מתמידים הכי קל לשפר סיבולת אירובית. 4-5 פעמים בשבוע תקדיש בכל פעם 45 דקות לפעילות אירובית. ביום שאתה עושה אימון כח בצע את האימון האירובי אחריו. אם אתה מתאמן אימון כח בבוקר, תוכל לעשות את האימון האירובי אחר הצהריים או בערב. תתחיל את האימון האירובי בריצה קלה, כשאתה מתעייף עבור להליכה, וכשמתאושש שוב ריצה קלה, כך 45 דקות. תוך מספר חודשים תוכל לבצע 45 דקות ריצה רצופה ואז על מנת לשפר עוד יותר את הכושר תבצע אימון אירובי המכונה "פארטלק" שהוא אימון שינויי קצב שכולו בריצה, כלומר, במשך 45 דקות אתה עובר מריצה קלה למתגברת וחוזר חלילה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עבודה על זרוע אחוריתנעמי30/07/2008
שלום רב, כיצד ניתן להוריד שומן ולהעלות שריר בזרוע אחורית, כמו כן האם יש תרגילים לחליזוק שרירי גב תחתון שניתן לבצע בבית?
יובל קפיטולניק02/08/2008להפחית שומן ולעלות מסה שרירית בכל מקום בגוף דורשים שילוב של תזונה, אימוני כח ואימונים אירוביים. הורדת שומן היא כללית ולא ניתן להפחית שומן בצורה נקודתית ללא התערבות כירורוגית(כמובן שאיני ממליץ). לעומת זאת, חיזוק שרירים מתבצע בצורה נקודתית כלומר, רק השריר שמאמנים מתחזק.
תרגיל טוב לחיזוק שריר הזרוע האחורית (תלת-ראשי) שניתן לבצע בבית:
הניחי את ידיך על מקום מוגבה ( שרפרף, ספסל, כיסא...) כשפנייך לכיוון מעלה וכל הגוף ישר מהראש ועד כפות הרגלים, כלומר היידים אוחזות במקום המוגבה, הקרסוליים על הארץ וכל שאר הגוף באוויר.
כעת כופפי מרפקים כשהם צמודים לגוף וישרי אותם, הגוף כל הזמן עולה ויורד אך נשאר ישר. כך מספר פעמים בהתאם ליכולתך.
תרגיל לחיזוק שרירי גב תחתון:
שכבי על הגב והרימי את הישבן חוליה חוליה תוך סיבוב אגן הירכיים לאחור כנ"ל בעת ההורדה, כך 15 חזרות.בשלב מתקדם יותר רגל אחת ישרה באוויר קדימה. מציע לעבוד על חיזוק שרירים בצורה מאוזנת בכל הגוף ולשלב תנועתיות ומתיחות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמירי27/07/2008
אני מעוניינת להתחיל להתאמן בבית ולרזות בישבן בעיקר. אפשר לקבל המלצה לתרגיל טוב שאפשר לעשות בבית שעובד על הישבן. תודה רבה
יובל קפיטולניק02/08/2008לגבי חיזוק שרירים והרזיה, ראי את תשובתי לשאלתה של נעמי.
תרגיל לישבן על מזרן:
עמדי עמידת שש, שמרי על גב ישר ואורך ארוך, ישרי רגל ימין לאחור על הרצפה והרימי אותה כשהיא ישרה מעלה כך 15 חזרות, החליפי רגליים. ניתן להוסיף התנגדות בעזרת משקולות רגל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה-התחלתי להתאמן ואני צריך עזרהתמיר24/07/2008
אני בן 17 והשבוע התחלתי להתאמן לקראת הצבא,אני רוצה להיות חייל קרבי. התחלתי לרוץ שלוש פעמים בשבוע(יום כן יום לא) ,אני רץ שלושה קילומטרים בתור התחלה ורציתי לדעת לכמה קילומטרים אני צריך להגיע ומה הזמן הדרוש? ומבחינת אימוני כושר איזה אימונים אני צריך לעשות כדי להוריד את השומן באיזור התחתון של הבטן ?
יובל קפיטולניק02/08/2008שלום תמיר,
מציע לך לעבוד לפי התכנית שכתבתי ל- א'.
לגבי הפחתת שומן, כפי שאני מסביר רבות לא ניתן להפחית שומן באופן נקודתי. על מנת לשפר כושר ולהפחית שומן יש לשלב תזונה עם אימוני חיזוק(כח) ואימונים אירוביים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרגילים לחיזוקשלומית23/07/2008
אני בת 28 עובד עבודה משרדית מדי פעם אני יוצאת לריצה קלה ןעושה תרגילי בטן (3 סטים של 20 עליות) תרגילי רגלים, עמידה וקיפול הברכיים (3 סטים של 15 עליות) ו 4 סטים ש ל שכיבות סמיכה כל סט הוא בין - 15-20 ) המטרה היא לחזק את הגוף , ולהפעיל אותו ,האם יש עוד תרגילים שאפשר להוסיף אני רק אציין שאין בסביבה מקבילים וכו' וכל התרגילים חייבים להיעשות לבד . תודה מראש, שלומית
יובל קפיטולניק24/07/2008שלום שלומית,
יש לך הרבה רצון טוב ונכונות להשקיע וזה חשוב מאוד. שכיבות סמיכה הפוכות באחיזה רחבה או צרה, תרגילים בשכיבה על הבטן לזוקפי גב, סקווטים ולאנצ'ים את יכולה לבצע ללא עזרים נוספים.
בכל זאת מציע לך לרכוש מספר משקולות יד שבעזרתן תוכלי לבצע תרגילים לכל קבוצות השרירים בצורה מאוזנת.
שלבי באימון שלך תנועתיות מגוונת ומתיחות על מנת לשמור על טווחי תנועה אופטימליים במפרקים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוכנית אימוניםרינה20/07/2008
רציתי לשאול האם התוכנית שאני וחברי מתאמנים איתה נכונה ואפקטיבית לצורך גיבוש יחטיות. יום א -ריצה 10 קמ בחול ים רך . (החול שרחוק מקו המים) יום ב- אימון בריכה שכולל חימום, קמ' שחייה . ואז אימון פרמידה 25מ' עד 100 וחזור עד 25 מ' בקפיצות של 25. בסגנון חתירה. מנוחה 45 שניותבין כל מקצה. יום ג- אימון ספריינטים 15 דקות ריצה קלה לחימום. ואז דקה- 100 אחוז יכולת דקה מנוחה ככה 8 פעמים. יום ד- אימון בריכה. יום ה- דיונות ,עולים יורדים דיונה. יום ו- בריכה. . שבת מנוחה : ). לפעמיים דחוף עוד אימון באחד הימיים של הבריכה ריצת 6 קמ מהירה . התוכנית אפקטיבית? אני יצליח להשיג בעזרתה גם סבולת וגם להיות טוב יותר בריצות קצרות? יש סיכון לפציעות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
יובל קפיטולניק21/07/2008התוכנית טובה בעיקר לסיבולת אירובית .
לשיפור מהירות בריצות 100 מטר בצע 3 אימונים בשבוע לפני אימוני סיבולת.
48 שעות נדרשות כהפסקה בין אימוני המהירות הללו , כשלמחרת אימון המהירות תוכל לבצע אימון אחר.
כמו כן לא מספיקה דקה מנוחה בין המיאוצים , תנוח (הליכה ומתיחות קלות) עד התאוששות מלאה בטרם תצא למירוץ הבא.
להשלמת התמונה הוסף לתוכנית גם אימוני כוח.
שלב מתיחות ותנועתיות.
לגבי פציעות , אם נכנסת לתוכנית בהדרגה הסיכוי לפציעות נמוך בתנאי שתדע לשמור על יחס הולם בין העמסה להתאוששות.
מידי פעם הורד נפח ועומסים וחזור שוב בהדרגה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך להוריד בטןאורי16/07/2008
שלום, איך אני יכול להוריד שומן בבטן?<
יובל קפיטולניק17/07/2008שלום אורי,
שילוב של תזונה נכונה, אימונים אנאירובים (כח), ואימוני אירוביים (ריצות, הליכות, אופניים וכו') יעשה את העבודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדריכת כושר קרביאיילת15/07/2008
שלום יובל אני איילת אני הולכת להתגייס להיות מדסית בצבא עשיתי שנת שירות ובמהלך השנה איבדתי את הכושר שלי רציתי לדעת מה אני צריכה לעשות כדי להחזיר אותו? תודה
יובל קפיטולניק17/07/2008שלום איילת,
בצעי פעילות אירובית בת 45 דקות בקצבים ובתנאי שטח משתנים. התחילי בריצה קלה וכשתתעייפי עברי להליכה. כשתתאוששי שוב חזרי לריצה כך בהיקף של 45 דקות.
תתחילי שלוש פעמים בשבוע ובמשך הזמן תעלי ל-4-5 פעמים בשבוע ולפי השיפור בכושר הגדילי את קצב והיקף הריצה.אם יש באפשרותך הרשמי לחדר כושר ובצעי 3 פעמים בשבוע אימוני חיזוק(כח) בצורה מאוזנת לקבוצות השרירים בגוף. אם אין באפשרותיך להתאמן בחדר כושר, בצעי אימוני חיזוק בעזרת תרגילי מתח, מקבילים, שכיבות סמיכה לפלג גוף עליון, תרגילי בטן וזוקפי גב, למרכז הגוף וסקווטים ולאנצ'ים לפלג גוף תחתון. שלבי באימונים תרגילי תנועה, גמישות ומתיחות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהלנה12/07/2008
שלום רב, אני סובלת מעודף משקל של כ-15 קילו. כמו כן אני מעוניינת ללמוד הגנה עצמית למען תחושת הביטחון שלי. רציתי לדעת איזה קורס הגנה עצמית מומלץ לי כדי "להרוג שתי ציפורים במכה" - גם לרזות וגם ללמוד הגנה עצמית? תודה רבה
יובל קפיטולניק15/07/2008שלום לנה,
גלשי באינטרנט ומצאי חוג שקרוב למקום מגורייך. בדקי מי המדריכים במקום, מהי הסמכתם ומהם התנאים הסביבתיים.בכל מקרה הרשמי רק לתקופת נסיון על מנת להיות בטוחה שהחוג מתאים לך לפני שאת מתחייבת לתקופה ממושכת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אימון לצבאהילה09/07/2008
שלום, אני מתגייסת בעוד כמה חודשים (כנראה לתפקיד קרבי) ואני חייבת לשפר את הכושר שלי, רציתי לקבל המלצה על המסגרת הכי מתאימה - קורס אצל מדריך כושר מיוחד או חדר כושר? עובדים על דברים מיוחדים - כוח וכו'?
יובל קפיטולניק15/07/2008שלום הילה,
ממליץ על קורס הכנה לצבא קבוצתי. ישנם כאלה במקומות רבים, מצאי אחד שקרוב למקום מגורייך. באימונים מאמנים בעיקר סיבולת לב ריאה וכח ומדגישים שיתוף פעולה ועבודת צוות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כפיפות סמיכהאלה06/07/2008
שלום, אני לא מסוגלת לעשות כפיפות סמיכה, אני לא יכולה יותר משתיים, אפשר לאמן את זה, האם יש לי פוטנציאל או שיתכן שאין לי את זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלה שלום,
יובל קפיטולניק07/07/2008בהחלט ניתן להשתפר בביצוע שכיבות סמיכה. ראשית, את האימונים יש לבצע יום כן יום לא. בתחילה הפחיתי את דרגת הקושי באמצעות ביצוע שכיבות השמיכה כאשר הידיים מונחות על משטח בגובה 50 ס"מ. בצעי מספר חזרות שאת מסוגלת, נוחי דקה ובצעי שוב. כך 3 - 4 סטים למשך 3 שבועות. בשלב הבא הניחי את הידיים על משטח בגובה 35 ס"מ וחזרי על אותה מתכונת פעילות. במשך הזמן הורידי את גובה המשטח - 20 ס"מ, 10, ולבסוף בצעי את התרגיל ללא הגבהה לידיים. חשוב לעבוד בצורה מאוזנת לחיזוק שאר קבוצות השרירים בגוף וכן לעסוק בפעילות אירובית, תנועתיות וגמישות במקביל. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריצת הזדהות עם משפחות החטופיםואמיר כהן01/07/2008
ריצת הזדהות עם משפחות החטופים תתקיים ביום ה', 3 ביולי. כינוס בשעה 21:00 לחלוקת דגלים וחולצות. יציאה בשעה 21:30 מקום כינוס: כיכר רבין פרטים נוספים באתר שוונג אמיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תבורכו, בהצלחה
יובל קפיטולניק05/07/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינימום אימוניםדנית29/06/2008
שלום רציתי לדעת מה המינימום אימונים בשבוע שצריך כדי להיכנס לכושר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דנית שלום,
יובל קפיטולניק05/07/2008גם אימון אחד בשבוע זה הרבה יותר מכלום.
שלושה אימונים זה בסדר וכל מה שתעשי מעבר לכך נהדר.
חשוב שתקפידי שהאימונים יהיו מאוזנים ויכללו: אימוני חיזוק, אימוני סיבולת, תנועתיות וגמישות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)