מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מדריכת כושר קרבידורין07/01/2009
שלום :) קיבלתי במנילה שלי מתחת לתחום ההדרכה מדריכת כושר קרבי..התפקיד מאוד משך אותי אך אני לא בכושר שיא.. הייתי רוצה לשאול מה המבחנים במיון דורשים כדי להיכנס לתפקיד הזה ומה דורש הקורס בוינגייט. כמו כן הפרופיל שלי 97 ואין לי שום בעיות אשמח אם תענו לי בהקדם :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הדרכת כושר קרבי
דני בארי08/01/2009היי דורין
כעיקרון מבחני הכושר קרבי כוללים נבדקי כושר (ריצה, ידיים, בטן) ובנוסף מעט אלמנטים הקשורים לכושר קרבי (מעט עבודה עם שקים, מסלול מכשולים וכו' ובנוסף יכולת עמידה אל מול קהל (יכול הדרכה)
בקורס מן הסתם תקבלי את הכלים להדריך, לבנות תוכניות אימון, שיפור הכושר הגופני האישי ומתן פתרון בזמן אמת.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה.. :)
דורין08/01/2009אך כמה כפיפות מרפקים או בטן וכ'ו אני צריכה לעשות כדי להתקבל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תשובה
דני בארי10/01/2009מאחר והבר אור הוא שכלול של ידיים בטן וריצת 2000 ציון עובר הוא 60 ומעלה, כמובן שיש קשר לשאר המתמודדות.
ע"פ הבר אור ריצת ה-2000 היא 70% ידיים 15% ובטן 15% לכן תלוי כמה את עושה בכל אחד רק עבור פרופורציה אתן לך כמה תוצאות:
ידיים:
14-16= 7 נק' 25-28= 10 נק' 48 ומעלה = 15 נק'
בטן:
28-31= 3 נק' 49-53= 8 נק' 86 ומעלה= 15 נק'
ריצת 2000:
14:04-14: 15= 24 נק' 11:56-12:05= 36 נק 09:00-09:05= 58 נק' 08:00 ומטה= 70 נק'.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדריכת כושר קרבית
רביד08/07/2010שלום
רציתי לדעת איך אני יכולה להתאמן למיונים?
שלחו לי זימון למיון של מדריכת כושר קרבית ואני לא כ"כ יודעת מה לעשות.. קראתי מה שכתבת למעלה..
ויש לי שאלה
אמרת שכדי לעבור צריך לפחות ציון 60
זאת אומרת שאם יש לי 60 התקבלתי או שזה דורש עוד מבחנים ומיונים?
ואם אתה יכול לפרט על התפקיד כי ממש בא לי עליו אני אשמח:)
תודה..רביד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
דני בארי14/07/2010שלום רביד.
אם תקבלי 60 זה לא אומר שתתקבלי זה אומר שעמדת בציון המינמום- כמובן שהקבלה שלך תלויה בשקלול כל ציונייך אל מול המתגבשות האחרות.
להערכתי ציון 60 הוא נמוך מדי.
התפקיד הנו הכוונה והדרכה של כל מה שקשור בפעילות גופנית ללוחמים.
שיהיה בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאיתי04/01/2009
אני איתי בן 14 ורציתי לדעת עם אני יכול להתקבל לשייטת 13 בגלל שיש לי "עין עצלה" כלומר העפעף שלי נפול קצת אבל אין לי בעית ראייה האם זה ימנע ממני להתקבל לשייטת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איתי שלום,
יובל קפיטולניק04/01/2009לדעתי אם אין מגבלת ראיה זה לא אמור להפריע. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמירה על הבריאות באימוניםענבר02/01/2009
שלום, לפני כמה ימים הייתי ביום סיירות (29.12.08),לאחר שלושה שבועות שבהם התכוננתי אליו תוך כדי העלאת עומס אימוני ריצה בצורה דראסטית, ולפני היום סיירות כ-3 ימים של אימונים קלים ביותר (ריצה קלה מאוד ושחייה-לשם שמירה על מתח השריר בלבד). הכושר הבסיסי שלי כחודש לפני יום הסיירות היה מעולה, ולאחר השיפור בריצה קיבלתי גיבוש לסיירת מטכ"ל- זאת סימנתי לי כמטרה. בתור ספורטאי פעיל ביותר (במשך 5 שנים כ-8 יח' אימון שחייה בשבוע בקבוצה תחרותית) אני מודע לגמרי לעובדה כי העלאה מהירה מידי בעומס אימוני ריצה עלול לגרום לפציעות חמורות יחסית (שברי מאמץ ברגלים- בעבר סבלתי מכך.) בעוד כ-3 שבועות בערך אני מעוניין להתחיל להתאמן לקראת הגיבוש באפריל. השאלה שלי היא כזאת - כיצד להעלות את עומס אימוני הריצה בצורה שלא תפגע בבריאות הרגלים שלי ותמנע פציעות מיותרות? ישנן פעילויות אחרות שיכולות למנוע היווצרות שברי מאמץ- שחייה ורכיבה על אופניים (כאמור אני מעדיף, כמובן, לרוץ על שבילי עפר, ולא על כבישים\אספלט). כמה אימוני שחייה \ רכיבה על אופניים יש להוסיף למכסת אימוני הריצה על מנת למנוע פציעות? תודה מראש, ענבר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ענבר שלום,
יובל קפיטולניק04/01/2009אימוני הריצה, השחיה והאופניים ישרתו אותך בעיקר לשיפור הסיבולת. על מנת להימנע מפציעות עליך לבצע בנוסף אימוני חיזוק בחדר כושר לשם העלאת המסה השרירית. החיזוק השרירי יצור תמיכה אקטיבית טובה למפרקים ולעצמות. בצע שלושה אימוני כוח בשבוע על כל קבוצות השרירים בגוף. העלה את העומס בהדרגה. בצע 5 - 6 אימונים אירוביים - אופניים / שחייה/ רכיבה בשבוע. במידה ועל אותו יום נופלים שני סוגי האימון בצע קודם כל את אימון הכוח ולאחריו את האימון האירובי - ניתן ברצף או בנפרד. חשוב להוסיף גם אימוני גמישות ולהקפיד על חימום והרפייה. בתקופה זו הקפד הקפדה יתרה על תזונה נבונה ומנוחה הולמת. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה, אבל..
ענבר07/01/2009תודה רבה על העזרה. לצערי התעוררה בעיה חדשה- זומנתי ב4.1 ללשכת הגיוס המקומית לבדיקת עיניים מיוחדת אצל רופא העיניים של הלשכה,שם הוא מצא אצלי בעיה בסעיף שנקרא "ראיית עומק". הפרופיל ירד מ-97 ל-82 והסעיף החדש פוסל עבורי את היחידות המיוחדות כולן- סיירת מטכ"ל, שלדג, 669 ושייטת 13. ברצוני לבקש לגשת לגיבוש לקורס חובלים (כאמור ביום סיירות קיבלתי גיבוש מטכ"ל...) האם אמורה להיות בעיה עם הבקשה הזו? או שאני אמור לקבל זימון למיונים לגיבוש חובלים בלי בעיות כלשהן..? האם במקרה ידוע לאחד מכם אם הסעיף לראיית עומק פוסל גם את קורס חובלים? בתקווה שלא... אני ממשיך לכוון את עצמי הכי גבוה שאפשר- גם מבחינתי וגם מבחינת המגבלות שהצבא מציב לי :) תודה על העזרה, ענבר בטלהיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה - כושר קרבישיר31/12/2008
אני שיר, אני עוד מעט בת 16. אני מתאמנת בקראטה כבר 11 שנים, כ 4-5 שעות בשבוע, יש לי חגורה שחוורה דאן 1 ועד לפני הצבא יהיה לי דאן 2. האם זה יכול לעזור לי להתקבל להיות מדריכת כושר קרבי בצבא ( מדריכת קרב מגע)? אני מאוד רוצה לשרת בקרבי ( עד כמה שאפשר לבנות) האם מדריכת כושר קרבי נחשב לקרבי? שנה שעברה היתה לי פציעה בברך מקרב בתחרות, לכן לא יכולתי לעבוד על הכושר שלי יותר מדי. אז רמת הכושר שלי ירדה מאוד. בעיקר בריצות ארוכות. ( 2000 מ' ב9ד' ו40 ש') איך אני יכולה לשפר את הסיבולת לב ריאה שלי (אין לי הליכון, ואין לי כסף לחדר כושר)? תודה, שיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לך,
יובל קפיטולניק04/01/20091. הרקע הספורטיבי שלך בהחלט יכול לסייע לך. 2. סיבולת לב ריאה וכושר גופני בכלל ניתן לשפר בפעילויות שטח שלא מצריכות הוצאות כספיות. למשל, ריצות על חוף הים או בפארק, ביצוע תרגילי מתח, מקבילים, שכיבות סמיכה, בטן, סקווטים ותרגילי תנועתיות וגמישות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרויטל30/12/2008
שלום רב, האם רישום הילד לקורס הגנה עצמית לא יהפוך אותו לאלים יותר? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קראטה- הגנה עצמית.
שיר31/12/2008היי רויטל, אני שיר , אני עוד מעט בת 16. אני מתאמנת בקראטה כבר 11 שנים, מגיל 5 בערך. לפני שנרשמתי לחוג הייתי ילדה מאוד מאוד עצבנית, ולא סבלנית. לעט לעט בקראטה למדתי להיות סבלנית ובקראטה מלמדים שליטה עצמית!! אחרי כל אימון אנחנו אומרים - "רדוף שלמות האופי" "התמד בדרכך" "השקע מאמץ מירבי" "כבד את הזולת" "המנע מהתנהגות אלימה"! ." איש קראטה אמיתי אף פעם לא מתחיל במכות"- הקראטה הוא רק לצורך הגנה עצמית. אני מדקלמת את המשפטים האלו מגיל 5! חוץ מזה אדם שמתאמן בקראטה מסוגל לשלוט בעצמו ובגוף שלו בצורה יוצאת דופן . למשל לתת בעיטה לכיוון הקיר בכל הכוח ולעצור את עצמי סנטימטר לפניו. בקראטה לפני שעושים קאטה( מעין כמה תרגילים מחוברים זה אחר זה) אנחנו מרימים את הידיים באוויר ומראים שהן ריקות. הרעיון של קראטה זה בידיים ריקות- לדעת להגן על עצמך בלי שום דבר ביד! בקיצור- אם תשלחי את הילד ל אומנות לחימה כלשהי... הוא יכנס לכושר, יתחזק, ילמד איך לשלוט על הגוף שלו שליטה כמעט מלאה, ידע להגן על עצמו ויהיה סבלני. אני מאוד ממליצה לך ....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
יובל קפיטולניק04/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בגיד אכילס ובכף הרגל.גיא24/12/2008
שלום..העייה שלי שבריצות/הליכות כואב לי בכפות הרגליים יש תרגילים מסויימים שיעזרו לי לחזק את גיד אכילס ואת כפות הרגליים כך שפחות יכאב? ואני אצליח לרוץ יותר מ10-15 דקות רצוף... שרירי הרגליים חזקים יחסית אני שוחה 3-4 פעמים בשבוע אימונים קשים מאד בקבוצה מסודרת. ועושה בבית לבד עוד 3 אימונים המשלבים הליכות, בטן, שכיבות, תרגילים על מזרון (לרגליים לגב ולישבן), גומיות וגמישות. הבעייה היא בחיזוק כפות הרגליים ואכילס. אשמח לתשובה תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לך,
יובל קפיטולניק25/12/2008לא סביר שהכאבים שאתה מתאר נובעים מחולשת שרירים בכפות הרגליים. גיד אכילס מתחבר לשרירים סולאוס והתאומים, כך שאם הם חזקים הוא חזק בהתאמה. לפיכך, ממליץ לפנות לרופא או למומחה למדרסים. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריך קצת (הרבה) עזרה...שלומי19/12/2008
אהלן, אני נמצא כעת בכתה יא', בן 17.5 לצורך העיניין. אני רוצה להתחיל להכנס לכושר- ריצות בעיקר, היות ואני רוצה שירות קרבי משמעותי. מישהו מוכן להסביר לי פחות או יותר איך אני עושה זואת? איזה תרגילי חימום, כמה זמן/קילומטר ריצה, כמה שכיבות שמיכה.המלצות ניסיון אישי או אתרים שיוכלו לעזור גם יעילו מאוד! אשמח גם לדעת מה אומרות המילים סטים,חזרות ומילים בסגנון...כמובן שיש לי מלא זמן אבל אני רוצה קצת להינעל על עצמי ולהיות מוכן פיזית...אודה מאודדד לכל מי שיוכל לעזור לי. תבורכו!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שלומי
יובל קפיטולניק20/12/2008חימום מתחיל מחימום כללי, כלומר העלאת דופק וטמפרטורת הגוף. חלק זה 7-12 דקות, תלוי במזג האוויר ובטמפרטורה במקום האימון. ניתן לבצע ריצה קלה ותרגילי תנועה כלליים. החלק השני של החימום הוא חימום ספציפי(כ-5-7 דק') המתייחס לחלק המרכזי באימון (סיבולת, מהירות, כח...) בו מבצעים הגברה הדרגתית של העומס עד לדרגת העומס שבה יתבצע האימון.
בתחילת הפעילות שלב ריצה והליכה כ-30 דקות ותעלה את אחוזי הריצה לפי הרגשתך. בהמשך תעלה בהדרגה את משך הפעילות עד 45 דקות. אימון זה יש לבצע 4-5 פעמים בשבוע.
3 פעמים בשבוע שלב בתחילת האימון (אחרי האימון ולפני הריצה) תרגילי כח בחדר כושר או בשטח (עליות מתח, שכיבות סמיכה, כפיפות בטן, זקפי גב ומכרעים שונים לרגליים).
בכל אימון שלב תרגילי מתיחות בחימום ובהרפייה.
האימון מורכב מ:
א)סוגי תרגילים
ב) סטים (מערכות או סדרות). כלומר כמה פעמים יש לבצע כל תרגיל.
ג) חזרות, כלומר מספר החזרות של של אותה תנועה שיש לבצע באותו סט
ד) מנוחה, כלומר זמן המנוחה בין תרגיל לתרגיל ובין סט לסט.
לדוגמא:התרגיל שכיבות סמיכה.
סטים:3
חזרות: 15
מנוחה: 1 דקה בין סט לסט.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חייב עזרה - ברגליםאושר19/12/2008
היי , ברוך ה' קיבלתי ים סיירות ואנ מתאמן עליו והכל הקטע הוא שעשיתי המון ריצות בשבועות האחרונים , קיצר מפה לשם עשינו כנראה איזה תרגיל באחד מהאימונים וקמתי לפני יומיים עם כאבים בירך הקדמית והאחורית , ניסיתי משחות , שום דבר לא עוזר אני מושבת כבר כמה ימים וזה ממש כאב בלתי נסבל ואני חיב להמשיך את סדרת האימונים שלי , מה עליי לעשות ? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
יובל קפיטולניק20/12/2008שלום אושר,
אין לי מספיק נתונים על מנת להשיב ובכל זאת אנסה.
יתכן שביצעת תרגילים לרגליים כמו סקווטים ולאנצ'ים שמערבים את שרירי הירך הקדמית והאחרוית מבלי להגיע לרמה שביצעת בהדרגה שזהו אחד מעקרונות הכושר הגופני. לפיכך השרירים התכווצו ותוך כמה ימים תרגיש יותר טוב. כל עוד השרירים כואבים אתה יכול להמשיך לרוץ ריצה קלה ולשלב תרגילי כח לפלג גוף עליון, בטן וזקפי גב.
אפשרות נוספת היא שהעמסת על גופך עומסים גבוהים מדי בזמן קצר ואתה נמצא בעומס יתר (לתופעה זו בדרך כלל סימפטומים נוספים מעבר לכאבי ירכיים שתיארת). הפחת עומסים ונפח באימונים ותהיה קשוב לגופך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה גדנ"עגיא...17/12/2008
היי, אני כיתה ט' עכשיו ואני רוצה בכיתה י"א ללכת לגדנ"ע צלילה כי אני רוצה שייטת... הקיצר כרגע אני עם שיער ארוך[קוקו] ואני לא רוצה להסתפר עד סוף י"ב כאילו אני לא יסתפר עד סוף י"ב. רציתי לדעת אם לגדנ"ע צריך להגיע עם שיער קצר... או שאפשר לבוא עם שיער ארוך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיער ארוך
דני בארי17/12/2008גיא אתה יכול להגיע אפילו עם קוקיות...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהD:
גיא...18/12/2008אוקיי תודה רבה לך, עכשיו שאלה שאולי לא קשורה כל כך לשייטת אבל אני רוצה ללכת לחדר כושר, ואני גר בקיבוץ והחדר כושר הוא בחינם... ועכשיו מנהל של החדר כושר קבע שמותר להכנס רק מגיל 17 ואני יהיה בן 15 עוד חודש אין לי סבלנות אליו , הוא חושב שבגלל שאני קטן אני לא מבין, אז זהו שאני מבין אפילו בניתי לעצמי תוכנית מותאמת עם עזרה של אנשים שמבינים.... רציתי לשאול באיזה גיל קבעו שמותר להכנס לחדר כושר, שהוא לא סתם יבלבל לנו בשכל אם מותר להכנס כבר בגיל שלנו.. תודה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוק חדרי הכושר
דני בארי21/12/2008כעיקרון לפני מס' שנים שינו את חוק חדרי הכושר ולילדים מגיל 6 מותר להתאמן (כמובן בנוכחות מדריך שעבר הכשרה ספציפית). כיום כל חדר כושר (בטח ובטח חד"כ שלא גובה כסף), יכול להחליט מה גיל הכניסה המינמאלי...
בהצלחה במאבק...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעילות גופנית ואסטמהדרור15/12/2008
שלום, אני מתגייס בעוד כ4 חודשים ואני בעל פרופיל 72 עקב אסטמה ואלרגיה לאבק. כשהתחלתי לקיים פעילות גופנית כדי להיות מוכן לגיוס הרגשתי "חירחורים" וקושי לנשום. פניתי למומחה ריאות שעשה לי בדיקת ריאות במאמץ וקבע שיש אסטמה קלה. הרופא טען שהאסטמה משפיע כמה שאתן לה להשפיע, זאת אומרת שעם אימון וכוח התמדה אוכל להחליש אותה עד שלא אשים לב לקיומה והוא אמר גם שבד"כ אנשים שיודעים שיש להם אסטמה נמנעים מכל פעילות גופנית ואז כשהם כן רוצים לבצע פעילות הם מתחילים ממינימום סיבולת ריאה אפשרית. שאלתי היא איך כדאי להתחיל להתאמן על ריצות (בהנחה שלאחר ריצת 800 מטר מעט קשה לי לנשום) והשאלה השנייה זה האם נראה לך שבאמת אפשר "לנצח" את האסטמה ולשרת שירות קרבי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסטמה
דני בארי15/12/2008היי דרור.
אני מציע לך לבצע פעילות הדרגתית המתחילה בפעילות מתונה ועולה אט אט בכל מקרה חובה עליך להיות צמוד למשאף בפעילות (במקרה חירום זה מה שיציל אותך).
לגבי השאלה השנייה התשובה תלויה בשני גורמים: רמת האסטמה שלך ורצונך האישי.
ידוע היום כי פעילות גופנית מסייעת במקרי אסטמה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כושר קרבייונתן14/12/2008
שלום, יש לי עקמת טורקלית (30%), התגייסתי לפני שנתיים למסלול העתודה כאשר במקביל עסקתי בהמון פיזיותרפיה. מה שהביא לחיזוק מאד משמעותי לשרירי הגב שלי וליציבה. בעקבות כך הגשתי בקשה לועדה רפואית והוחלט להוריד לי את סעיף העקמת כלא היה מהפרופיל הרפואי. לכן החלטתי לפרוש מהעתודה כדי להתגייס לשירות קרבי, בשאיפה להגיע למגלן או סיירת צנחנים. כאמור אני בן 21, הכושר שלי סביר, אך בהחלט לא מספיק לגיבוש היחט"יות והייתי מעוניין לקבל פרטים על חוגי כושר קרבי כהכנה לגיבוש, האם ניתן להצטרף לקבוצה כזאת בהתראה כזאת קצרה (3 חודשים לפני הגיוס המחודש) והאם הדבר באמת יעיל. תודה רבה, יונתן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כושר קרבי
דני בארי15/12/2008ניתן להיצטרף לפעילות כושר קרבי בכל עת כמובן שככל שתרשם מוקדם יותר תוכל "לספוג" יותר.
לגבי היעילות זה מאוד תלוי בך- אצלי היו לא מעט אנשים שמרמה בסיסית ואף ירודה ב-4 חודשים קבלו מטכ"ל ביום סיירות, בקיצור תלוי בך.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיימתי את הגיבוש צנחנים בכישלוןניר פרץ12/12/2008
אהלן זה שוב אני ניר פרץ, סיימתי את הריצת 2000 ב 7:30 דק', וגם בספרינטים שעשו לנו ב 5 לפנות בוקר עשיתי טוב, למעשה הגעתי מקום ראשון כל פעם, אך באיזשהו שלב נשברתי והחלטתי להרים את היד ולהגיד שאני מוותר, אני לא יודע למה עשיתי את הטעות הזאתי, זה משהו מנטאלי כנראה. אני ממש מאוכזב מעצמי, מצד אחד אני יודע שגם כשאין לי כושר אני מסוגל להחזיק מעמד, מצד שני יש רגעים שאני פשוט כבר נשבר ולא מחזיק יותר, רציתי לדעת אם יש דרך לעבוד על מנטאליות ? הגיוס שלי עוד חודשיים ואני רוצה להיות בן אדם חזק יותר !, אם אני אגיע לגולני או גבעתי אני רוצה סיירת, ואני חייב לעמוד בזה בפעם הבאה. תודה רבה !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום,
יובל קפיטולניק14/12/2008מציע לך להירשם לקורס הכנה לצה"ל. במסגרות אלה נותנים מענה מעבר לצד הפיזי גם לפאן המנטלי. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יום סיירות ומבחן בר אוראופיר09/12/2008
יש לי יום סיירות בעוד חודש ואני מעוניין להתאמן עד כמה שאפשר כדי לעבור את המבחן. כרגע אני לא בכושר בכלל. הבנתי שמרבית הנקודות הולכות על הריצת 2000. כרגע אני בקושי מסוגל לרוץ את המרחק הזה, אבל אני מוכן לרוץ כל יום עד יום הסיירות כדי להשתפר. יש לי רק חודש אחד, אי אפשר לדחות את יום הסיירות. מה התכנית המומלצות כדי שאוכל לרוץ את המרחק בזמן הקצר ביותר? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
דני בארי15/12/2008קודם כל עדכון קטן לריצת ה-2000 אין הרבה משקל (הדבר נכון בבר אור רגיל לא בר אור ממיין).
לגבי הריצה הצעתי לך לבצע 3 אימונים שבועיים כשניתן או לרוץ את המרחק על תוצאה או פעמיים בשבוע 3000 ופעם 2000 או ריצות של 1000 מ' על תוצאה כשהמטרה שסך התוצאה לאחר 2 ריצות 1000 תהיה נמוכה מ2000 רגיל.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עברתי אירוע של פריקרת כתףתומר08/12/2008
חבר נתן לי מכה רצינית בכתף, היא יצאה ממקומה אך החזרתי אותה לאחר מספר שניות האם אפשר להפסיק לחשוב על קרבי? ומה בנתיםם אני יכול לעשות כאשר אני עם משולש למשך חודש? יש לי אופני כושר בבית האם זה עוזר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ואפשר לעבוד על בטן עם המשולש?
תומר08/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתומר שלום,
יובל קפיטולניק08/12/2008אפשר להמשיך לחשוב על קרבי אך עליך לשקם את הכתף בפיזיותרפיה. לאחר מכן עליך להמשיך ולבצע תרגילים לחיזוק השרירים הסובבים את הכתף על מנת שיחזיקו היטב את ראש המפרק במקומו וימנעו פריקה נוספת. תרגילים אלו ניתנים לביצוע בעזרת גומיות כושר בכל מקום. בקש הנחיות מהפיזיותרפיסט.
ישנם הרבה דברים שניתן לבצע גם עם משולש. תרגילי בטן, גב תחתון, תרגילי רגליים: סקווטים, מכרעים וכו'. אופני כושר הם פתרון מצוין עבורך לשמירה על הכושר במצבך. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדריכת ספורטאורטל06/12/2008
היי כמה שאלות- כשהייתי בצו ראשון שאלו אותי אם יש לי בעיה של לחץ ממבחנים ועניתי שאכן יש בעיה כזו אך אני נמצאת אצל טרפיסטית ,שלחו אותי לקבן והיא הבחינה שאין שום בעיה אבל בכל מקרה רציתי לדעת אם חרדה יכולה להוות בעיה לשירות בתוך מדריכת כושר קרבי? בנוסף רציתי לדעת אם אני לומדת במגמת ספורט +קורס מדריכי חדר כושר יכולים להוות לי בסיס טוב על מנת לשרת בתוך מדריכת כושר קרבי בצבא..? תודה רבהה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדריכת ספורט
דני בארי15/12/2008היי אורטל
להערכתי האישית לא אמור להיות קשר בין הדברים.כמובן שניסיון קודם בתחום אם בפעילות ספורטיבית ואם בהדרכה יוכלו לסייע לך לקבל את התפקיד.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)