מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אובדת עצותטוטי26/01/2016
שלום אני נשואה כשנתיים פלוס עם תינוק בן שנה ובהריון שני. אני בבית עם התינוק בחופשת לידה של שנה שאוטוטו מסתיימת , בעלי דירבן אותי להשאר בבית עם התינוק וגם עכשיו מעדיף שלא אחזור לעבודה ואשאר עם התינוק השני בבית. בעלי עובד עד שעות מאוחרות עוזר רק שיכול ומה שמתאים לו, אובססיבי לסדר וניקיון ומעדיף שאני יטפל בילד. כרגע אני מנוטרלת עם כאבי גב והוא מנצל כל הזדמנות כדי לחזור מאוחר מהעבודה ולצאת מהבית כדי שאשאר עם התינוק ולא אפריע לו בבקשות לעזרה. שאני מעירה לו התשובה שחוזרת ונשנית היא אני המפרנס וצריך לעבוד כדי להתקיים, בלי לדפוק חשבון לרגשות שלי. אני מרגישה לבד במערכה יש לי הרגשה שהוא התחתן כדי להביא ילדים ולסמן וי. שאנחנו נמצאים אצל חמותי הוא מסדר מנקה ומארגן את הבית שלה מבלי שהיא מבקשת כמו עובד נקיון , אצלנו זה אחרי בקשות וגם בחוסר חשק..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אובדת עצות - תגובה
דניאל עזריאלי26/01/2016שלום טוטי,
את מתארת מצב לא נעים ולא שוויוני, גם אם אני מתעלם מהעובדה שאת בהריון כרגע.
אני מבין מדברייך שמדובר בשני נושאים:
1. הקושי שלך לפעול בעצמאות בתוך הזוגיות ולקדם דברים שחשובים לך מבלי לקבל את אישורו או את תמיכתו של בעלך.
2. חלוקה לא נכונה של תפקידים ומטלות הבית ומה שהופך אותה ללא נכונה זאת העובדה שאת היית רוצה שדברים יהיו אחרת ובפועל הדברים פועלים כפי שהוא רוצה.
בקשר לנושא הראשון, אני מציע להתמקד בדברים שיתנו ביטוי לעצמאות שלך. אפשר להתחיל מדבר אחד שהוא משמעותי בעינייך (כמו מציאת עבודה) ולקדם אותו. קחי בחשבון שזה לא יהיה פשוט וככל הנראה תתקלי בהתנגדויות שונות ומשונות מצד בעלך. חשוב לא להתייאש ולהישאר עקבית בכך.
בקשר לנושא השני, הדרך ליצור שינוי בחלוקת התפקידים מתחילה בתקושרת בריאה ומקדמת יותר שמתאפיינת בקבלת החלטות מתוך הסכמה משותפת והרגשה שכל אחד מבטא את עצמו ואת מה שחשוב לו. מהבחינה הזאת אני מציע למצוא דרכים לפתח את התקשורת שלכם, ליזום שיחות בזמן שנוח לשניכם ולהציף את התחושות שלך ואת הדברים שחשובים עבורך.
חשוב לקחת בחשבון שתקשורת לקויה הינה סוגיה מורכבת במערכת יחסים זוגית וכדי לחולל מהפך נדרשים סבלנות והתמדה וגם אז לא תמיד מצליחים להגיע לתוצאות מושלמות, כשיש בעיות עמוקות יותר בתקשורת.
במידה וזה המצב, אני ממליץ לפנות לעזרה חיצונית של מאמן זוגי או מטפל על מנת לקבל כלים מקדמים יותר.
בהצלחה והחלמה מהירה
דניאל עזריאלי - מאמן למערכות יחסים ותקשורת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הוא נעלםאלה19/12/2015
שלום!
אני בת 20, מעולם לא הייתה לי זוגיות אמיתית למעט כמה דייטים שלא התפתחו הרבה.
בנוסף יש להבהיר כי איי אדם צוות פעלתן מלא בחברים אוהבת לעשות ספורט, לטייל, לגלוש, להיפגש גם חבריי, כל פעם יש לי שגעונות ותחביבים חדשים.
אני יודעת שיש לי בעיה ביצירת אינטימיות וזוגיות. נכנסתי לטינדר מתוך צורך להכיר בחורים ואולי אפילו סתם להתנסות בשיחות..
הכרתי כמה אנשים וניהלתי איתם שיחות ארוכות אך בעיני הם לא מתאימים לי ואני לא מעוניין בהם. שנייה לפני שמחקתי את האפליקציה הכרתי בחור שבעיני היה מדהים- הוא היה פשוט אני בגבר- עם אותם התחביבים, אותו אופי פעלתן ועצמאי שרוצה לטרוף את העולם כמוני. מה גם שמבחינת השכלה אנו דומים ובזמן חיפושי עבודה כרגע קיבלתי הצעה לעבוד במקום עבודתו!
דיברנו במשך שבועיים רצופים יום ולילה כולל שיחות בטלפון למשך שעות, כבר התחלנו לתכנן תוכניות. משותפות תאורטית והוא הביע עניין התחשבות ודאגה כלפיי. יצאנו לדייט שבעיני היה בסדר ולאחריו הבחור נעלם. לא יצר קשר באותה תדירות(יום אחרי הדייט הוא נסע לחופשה בת שבוע) ומתי שאני ניסיתי ליזום הוא עמה לי המטרה אכילה אך לא יזם ולא פיתח את השיחה יותר מידי.
יה לי איתו חיבור כמו שמעולם לא חשתי לבחור.
אשמח לשמוע מה לטעמך כדאימלעשות ומדוע הריחוק הקיתוני נוצר..
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הוא נעלם - תגובה
דניאל עזריאלי13/01/2016היי אלה,
הייתי שמח להבין יותר את הסיבות שבגללן לא מזדמן לך להכיר בחורים. ויותר מכך מעניין להבין באיזה דרכים כן יהיה לך נוח להכיר בחורים. (נשמע שבאפליקציה לא הרגשת שמצאת את מה שרצית).
מכפי שתיארת את אורח חייך, נשמע שתחום הבילוי והחברים ממלא מקום משמעותי וכדאי לבדוק האם נשאר לך מספיק זמן/צורך גם ביצירת קשר אינטימי.
בקשר לבחור שנעלם, אף אחד לא באמת יודע מה הסיבה שמישהו מתנהג בצורה מסוימת, ולפעמים גם המישהו הזה בעצמו לא לגמרי יודע מה דחף אותו להיעלם. ההצעה שלי היא להסיט את תשומת הלב שלך מאותו בחור ולמקד אותה בך, להבין איזה דפוסים את מביאה לזירת ההיכרויות ואיך הם משפיעים על מידת ההצלחה שלך שם.
בהצלחה רבה
דניאל עזריאלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אפשר לחלות מאהבה?A10/12/2015
שלום,
רציתי לשאול האם אהבה היא בעצם מחלה?! אני הכרתי בחור שכנראה היה מאוהב (אולי עדיין?) ובחודשים האחרונים אינו מתפקד כרגיל ואורח החיים שלו השתנה,לא נראה שהוא עובד אותו הדבר,בעצם לא ממש רואים אותו בעבודה....וההתנהגות שלו השתנתה..ירד במשקל גם..
אשמח לשמוע עצה או דעה
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם אפשר לחלות מאהבה? - תגובה
דניאל עזריאלי13/01/2016היי אביב,
ככל הידוע לנו, אהבה לא גורמת למחלות, אם כבר אז להיפך. למרות זאת יש מושג שנקרא 'שברון לב' ומשתמשים בו כדי לתאר מקרה שבו צד אחד מרגיש רגשות עזים לצד השני אך לא זוכה לקבל אהבה בחזרה.
בקשר לבחור שאתה מספר עליו, יכולות להיות סיבות רבות שקשורות בשינוי הקיצוני שמתרחש אצלו (דיאכון, כישלון, תחושת מבוי סתום בחיים ועוד).
אם אכן הסיבה להתדרדרות הקיצונית שלו היא אהבה למישהו/י, אני מאוד מציע להתייעץ עם מאמן אישי או פסיכולוג כדי להבין מדוע היכרות חדשה או אהבה משפיעים עליו בצורה שלילית כל כך, וזאת כדי ללמוד איך ליהנות מזה ולא לסבול.
בהצלחה ורפואה שלמה
דניאל עזריאלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאוכזבת מאהבהסיגל10/11/2015
שלום למנהלי הפורום.לפני שנה נפרדתי מבן זוגי לשעבר,ואני מרגישה שאני משתוקקת לזוגיות חדשה.אני מחפשת זוגיות כבר הרבה זמן ולא מוצאת.אני מרגישה מיואשת ומדוכדכת,אני גם נכנסת לאתרי הכרויות ולא מוצאת.אני אחרי גיל 40בעבר עברתי משבר לא קל בגלל אהבה נכזבת.אני מרגישה שאני רוצה לחזור לשמחת חיים אבל בגלל שלא מצאתי בן זוג אין לי את השמחת חיים.אשמח עם תוכלו בלי טיפול לייעץ לי איך לפתוח חיים חדשים גם בלי בן זוג.אני ממש אודה לכם על עזרתכם,ערב נפלא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאוכזבת מאהבה - תגובה
דניאל עזריאלי13/01/2016היי סיגל,
צר לי לשמוע על תחושת התסכול והייאוש שאת חווה. חשוב לומר שתחושות אלו הן דבר טבעי, הן הכמיהה לזוגיות והן התסכול כשלא מוצאים אותה.
רשמת שאת מחפשת אך לא מוצאת והייתי שמח להבין יותר למה את מתכוונת כשאת אומרת 'מחפשת'. האם הכוונה היא שאת רק מדברת עם אנשים באתרים? האם יוצאת לדייטים? האם יש פעמים שאת מצליחה לעבור את הדייט הראשון עם רצון להמשיך? ספרי קצת יותר.
לעצם העניין, עם זאת שזוגיות יכולה להיות מקור משמעותי לאושר וסיפוק, היא איננה המקור היחידי לכך ואפשר לחוות זאת גם בלעדיה.
אם את לא פנויה כרגע להתחיל אימון-אישי או טיפול, אני מציע שתבררי עם עצמך מה הדברים האחרים (חוץ מזוגיות) שממלאים אותך בסיפוק והגשמה ולטפח אותם.
בהצלחה רבה
דניאל עזריאלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מקרה מוזרענת08/10/2015
הנני נשואה כבת 35+ עמדתי עם חברותי הנשואות במקום מסויים. וגבר כבן 60 נשוי המוכר לי מבחינה חיובית דווקא, ניגש אלינו וברך אותנו לשלום, ואחר לטש בי מבט ממושך כ-20 שניות , אחר מצביע עלי ופונה לחברותי ואומר: "הוי, כמה שהיא יפה", כולנו היינו במבוכה. מעולם הוא לא התנהג כך. אני התעלמתי ואחר המשיך לדרכו. מה גורם לגבר להתנהג כך הרי יודע שאני תפוסה???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקרה מוזר - תגובה
יעל צ'רניאק08/10/2015ענת שלום לך,
הגבר ידע שאת נשואה, ועדיין הרשה לעצמו לנעוץ מבט ולומר לך זאת.
לפעמים הגבולות לא כל כך ברורים. וגם אם הגבולות ידועים, יש כאלו שמנסים למתוח את הגבול... חשוב שתראי מה זה מעלה בך...
אם זה אירוע חד פעמי, נסי לראות איך את מרגישה לגבי זה... היית נבוכה? הרגשת מוחמאת? פגועה? עלה פחד או חשש או חוסר אמון? התבונני במה שזה מעלה אצלך, כדי להיות מודעת ולשחרר את הרגש שנוכח בך.
לגבי "מה גורם לו להתנהג כך?" נוכל להגיד כל מני דברים: אגו גברי, יצר/ משיכה לאישה יפה, תמימות. רצון להחמיא - אולי חשב שהחמיא לך כי הוא באמת חושב שאת יפה, בלי קשר לכך שאת נשואה. חוסר רגישות. או משהו אחר, מה עבר לו בראש לא נדע. וזה פחות חשוב. ואם זה חוזר... יש צורך להיות מאוד ברורה שזה לא נעים לך ושאת לא רוצה שיקרה שוב.
חשוב שאת תרגישי טוב עם עצמך, ועם התגובה שלך ,
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דילגם על שאלתימיואשת29/08/2015
לפניי כחודש כתבתי בפורום
תחת הכותרת האם זה נגמר
אך לצערי עניתם לכולם ועל שאלתי דלגתם
אשמח לתשובה
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילגם על שאלתי - תגובה
יעל צ'רניאק03/10/2015אני מתנצלת שדילגנו על שאלתך, לא בכוונה.
מאחר שעבר זמן רב מאז שאלתך, אם זה עדיין רלוונטי
אני מזמינה אותך להתקשר אליי לאחר החג,
לשיחת אימון קצרה של חצי שעה ללא תשלום,
נתבונן ביחד במה שקיים ובשאלתך,
ושוב התנצלותי,
חג שמח,
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה דלגתם על שאלתי
מישהי04/10/2015ראשית אפתח ואומר רוב תודות על התייחסותך
וסליחה אם השתמע מזה כעס או משהו אחר שכתבתי למה דלגתם על שאלתי
ממש לא כועסת
ולעינייין העיקרי
עבר זמן אבל עשה רק רע יותר אימי נפטרה ועכשיו אני בכלל מרירה
לא חושבת על אהבה סקס או משהו כזה
אשמח לשוחח עימך
אבל רק בשעות שאחריי שבע בערב עובדת עד מאוחר
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה דלגתם על שאלתי - תגובה
יעל צ'רניאק04/10/2015הי,
מצטערת לשמוע על מות אמך,
שלחי לי סמס בנייד (הוא מופיע למעלה), ונתאם ביננו.
להתראות,
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיכאוןרינת18/08/2015
שלום רב ,
זה יהיה קצת ארוך :)אודה לסבלנות .
אני בת 28 ,נשואה לגבר בן 38 כ 5 שנים +שני נסיכים מקסימים ,הפעוט בן 3 עוד מעט והתינוק בן חודש וחצי .
אני ובעלי רבים המון בשנה האחרונה ,בכלל כל המערכת היחסים הייתה מבוססת על ריבים ,חשוב לי לציין שבעלי מעדה אחרת וההורים (והוא גם)נורא פרמיטיבים ,הם חיים לפי חוקים של פעם , משהו שאני לא מכירה ,אך בגלל שבחרתי להתחתן איתו נכנסתי לעולמו וניסיתי כמה שיותר לחיות בארך החיים שלו ,ועשיתי המון מאמצים לקבל את ההורים שלו ,וכל מי שמסביבו .הבעיה שזה נמאס מאוד ,ואני לא רואה התקדמות ,אני לא זוכה ליחס דומה ,כמו כן יש לו שני ילדים גדולים מנישואים ראשונים ,שגם אותם חשוב לי לקבל ולארח ולצאת ולבלות איתם ,אני ביחסים מאוד טובים איתם .
הבעיה העיקרית שבעלי נורא מושפע מההורים שלו ,ורגיל להוציא את כל הכביסה המלוכלת שלנו מהבית ,הוא מספר הכל ברמה היום יומית ,כמו כן גם לחבריו ואנחנו תמיד רבים על זה .
בקצרה אמא שלו חשוב לה שהבן שלה לא יהיה רעב ,לא משנה מה תמיד האוכל צריך להיות על השולחן ,אבא שלו חזר בתשובה וכל הזמן לוחץ עלינו גם לחזור בתשובה ,לשמור שבת וכדומה ...לא לדבר על שבתות הקשים שאני עוברת שם ,כל מילה או מעשה יכולה לפגוע בו ,ואנחנו יכולים לנסוע הביתה רק בצאת שבת ף,הדיבורים סביב השולחן זה מוטיב חוזר כל הזמן.
אני לא יהודיה ,אני ובעלי היינו בתהליך גיור רך הפסקנט ,והוא מאשים אותי בזה ,כל פעם שאנחנו רבים אז הוא אומר לי שבגלל שאין לנו קידוש כשר כל זהכ קורה ,ואחרי הלידה אומר לי רק עם תלכי למקווה תרגעי ותתקנקי והחיים שלך ישתנו ,ואמא שלו כל הזמן אומרת לי שהילדים שלי לא רגועים כי לא עברתי יהדות (התינוק לא רגוע כי הוא סובל מגזים חח )
אני רושמת את זה כדאי שתבינו כמה פרמיטטיביות יש ועם מה אני צריכה להתמודד ,שאני די מתעניינת במה שקורה בחיים של היום ,וחושבת שדי מעניין לפתח איתי שיחה ויש נושאים לדבר אליהם ,לעומת זאת עם בעלי לא מעניין אותו רק ללכת לעבוד לפרנס ולאכול ,וזה נהיה בלתי נסבל .
אין הבנה רוחנית בינינו , עם הזמן הוא הרחיק אותי גם מכל החברים שפעם היו משותפים ,הוא לא מעוניין לצאת עם חברים שלי ,לזה למרות שאני מכבדת את החברים שלו וגם כשלא מעניין אני יושבת איתם .
עכשיו שילדתי פעם שניה אני יותר מבינה כמה אנחנו לא מתאימים וכמה הוא מושפע .
אינני יודעת מה לעשות ,עדיין זה שני ילדים קטנים שלא יהיה קל במקרה שנתגרש ואני רק חושבת עליהם ,אבל גם להמשיך ככה אינני יכולה ,מרגישה שנסגרתי לגמרי ,נהייתי אדם אחר ,עם חוסר שמחת חיים .
העניין הוא שגם מפריע לו שכל החברים שלו מבוססים ,ויש להם בתים ואנחנו גרים בשכירות ,והוא כל יום רק מתעצבן על זה ,למרות שאני מסבירה לו שאנחנו זוג טרי ,שהחלטנו להביא לעולם בזמן קצר שני ילדים מקסימים וברור שלא יהיה קל לקנות דירה במרכז עם מחירים מטורפים ,ושהחברים שלו לא התגרשו וכבר המון שנים עם נשים שלהם ולכן גם חסכו וקנו .
אודה לכן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיכאון - תגובה
יעל צ'רניאק26/08/2015שלום לך,
אני שומעת את הכאב שלך, עם תינוק בן חודש וחצי וילד קטן,
גם אני מבינה שאת התפכחת והבנת שהוא לא ישתנה, ושהוא מושפע ממשפחתו ובעצם זה כבר דפוסים שקיימים אצלו.
את חושבת על גרושין, לפעמים זה יכול להיות הפתרון הנכון,
אך היות ובאמת מדובר בצעד משמעותי לכם ולילדים, הייתי ממליצה לך לדבר עם מישהו מקצועי, מטפל או מאמן ולבחון לעומק ביחד את האופציות השונות ואת ההשלכות שלהם על העתיד.
בכל מקרה הייתי ממליצה לך להתבונן , מה הביא אותך לקשר הזה מלכתחילה?
מי שאנחנו בחיים, מושך אלינו אנשים מסויימים/ סיטואציות חיים מסויימות.
שווה לבדוק מי היית, או מי את היום , שמשכת לחייך את המצב הזה? את בן הזוג הזה?
איזה אמונות החזקת על עצמך? על אחרים? על החיים?
במילים אחרות, תמיד אנחנו לוקחות אחריות על החלק שלנו במצב שהגענו אליו.
כדאי להבין זאת כדי לעשות שם עבודה ולשנות זאת. כדי לשנות את המצב וגם שסיטואציות דומות אך שונות לא יחזרו על עצמן.
בהצלחה,
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיכאון ובדידותחני31/07/2015
שלום רב.אני אחרי גיל 40.לא נשואה אין לי בן זוג ובנוסף סובלת מבדידות חברתית.אני קמה כול בוקר לעבודה ושאני חוזרת אני מול הטלוויזיה מדוכדכת לא יודעת איפה להכיר כי אין לי אם מי לצאת וזה מייאש אותי,אשמח לייעוץ מה עושים אם הרגשת הבדידות הזאת חוץ מללכת לטיפולים פסיכולוגים כאלה או אחרים.אשמח לתשובה תודה רבה ושבת שלום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיכאון ובדידות - תגובה
יעל צ'רניאק26/08/2015שלום לך,
אני שומעת בין השורות צורך עמוק שלך במשמעות בחיים,
חבר או חברים לחלוק איתם את חייך.
יש כל מני אפשרויות לפגוש אנשים ולהכיר,
מה את אוהבת לעשות? או אהבת בעבר?
האם יש משהו שמעניין אותך ללמוד?
האם יש איזו דרך רוחנית שאת מתחברת אליה?
איזשהו לימוד או קהילה שלומדת יחד משהו שיכול לעניין אותך? להעיר בך את הניצוץ שבך? להחזיר את השמחה והחיות לחייך, גם ללא בן זוג כרגע.
קודם כל את עם עצמך, ועם אנשים סביבך.
הוציאי את עצמך מן הבדידות, מצאי מסגרת כלשהי שיכולה לעניין אותך,
בה תהיי חלק!
הרגשה של להיות חלק מ..., להיות ביחד - גם תקרב את הזוגיות לחייך בעתיד.
קחי אחריות לחייך, היי אקטיבית , חפשי ומצאי מסגרת שתואמת את הערכים שלך או שתיצור עניין עבורך, ותצטרפי/ תלכי לשיעורים/ למפגשים פיזיים ( לא רק וירטואליים מול המחשב) משהו שהוא קבוע/ שנתי לא חד פעמי, כך לאט לאט תוכלי ליצור קשרים/ חברויות על בסיס העניין המשותף, אנשים שאולי בעתיד יוכלו להכיר לך מישהו נחמד. העיקר התחילי!
הוציאי את עצמך מהבדידות!
החיים מפתיעים לפעמים לטובה, גם כשנדמה שאין מוצא!
התמידי! עד שתצרי לעצמך סביבת אנשים שנעים לך איתם.
זה שווה את המאמץ!
בהצלחה,
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרגישה מייואשת..שני08/07/2015
שלום רב, שמי שני ואני בת 22. יש לי חבר כבר שנתיים וקצת, והקשר שלנו מושלם, או שמא כמעט מושלם. הוא באמת הבן אדם הכי מיוחד וטוב שפגשתי, ובאמת אולי קצת כמו בסרטים די ידענו מהפגישה הראשונה שזה זה. אנחנו מדברים כל הזמן על חיים משותפים, לעבור לגור ביחד, ואף על חתונה. הוא אוב אותי מאוד, וסבלני אלי מאוד.
העינין הוא בעייה שלי, או שלא, וכאן אני צריכה את העצה שלכם. בילדותי הייתי בחורה מאוד חסרת ביטחון, והוא יודע את זה. העיינין הוא שהוא אדם מאוד סקרן אוהב להסתכל על הסביבה- וכך גם על נשים ארחות. הוא כל הזמן מסתכל, גם הרחוב כשהוא איתי, כמובן שעם חברים, בפייסבוק ובכל הרשתות החברתיות. הדבר פשוט משגע אותי. מאוד מאוד קשה לי! אף פעם לא הייתי בחורה קנאית, אבל איתו אני כל הזמן מקנא. וזה קשה- גם לי וגם לו. מצד אחד אני יודעת שלהסתכל זה משהו נורמאלי ושכולם עושים את זה, וכשאני מונעת את זה ממנו זה כמו לקחת לו את החופש לו, אך מצד שני זה מכאיב לי מאוד, אני נכנסת לדיכאון מזה, התגובות שלי קיצוניות מאוד, ואני מץחילה להתחרפן. מרגישה שזה כמו אקט של חוסר כבוד כלפי, זלזלול והשפלה, וכל פעם שאני אומרת לו את זה הוא אומר לי שזאני לא צריכה להרגיש ככה, שזה טיבעי ושאני לא יכולה להגיד לו מה לעשות. בתחילת הקשר הוא באמת ניסה לנסות ולפשר, והצליח, אך המצב אצלי החמיר ודרשתי עוד ועוד ובסוף הוא התייאש ופשוט עכשיו עושה סליחה על הביטוי "מה שבזין שלא" אני יודעת מאיפה הסבלנות הזאת. שנינו ביחד מבחירה, הוא בן אדם עם המון ביטחון ויודע שיכול להכיר כל בחורה, וכך גם אני ( עם השנים הביטחון שלי השתפר). אנחנו משתדלים לעבוד על זה, אך נכשלים כל פעם מחדש, בעיקר אני.
חשוב לי לציין שהייתי הבחורה הכי חייכנית, חמודה, אופטימית ומלאת שמחת חיים ועכשיו אני דכאונית, חסרת כוחות ועצובה כל הזמן! שקלתי להתאבד מספר פעמים ופעם אחת באמת ניסיתי.
אני אשמח לקבל מכם עצות לגבי הנושא..? האם זה משהו נורמטיבי שבחור מסתכל כך? כל כך הרבה? ואומר לי שהוא נהנה להסתכל על אחרות?? דבר שפוגע בי כל כך. (נ.ב אני בחורה מאוד יפה, חבר שלי אומר לי שאני הכי יפה, וזה שהוא מסתכל זה לא קשור אלי. אני רואה מבטים של בחורים ארחם אלי...ועדיין כאובה...)
מצטערת על החפירה, הייתי חייבת לפרוק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרגישה מייואשת.. - תגובה
יעל צ'רניאק09/07/2015שלום לך יקרה,
מה שאני שומעת מדברייך שיצאת מעצמך ואני אסביר למה כוונתי,
את מאוד עסוקה בו ובבחורות שהוא מסתכל עליהן,
שזה מוציא אותך מעצמך, מהחיבור שלך לעוצמות שבך,
מהחוויה של המיוחדות שלך, מהחיות והחיוניות והשמחה שלך.
וזה משפיע גם על המצב רוח שלך עד כדי מחשבות אובדניות
וגם על הקשר ( המושלם) שלכם.
הייתי ממליצה לך לחזור ולהתמקד בעצמך,
במה שעושה לך טוב, בייחודיות שלך, באהבה לעצמך
בחמלה לעצמך על התחושות שאת חשה.
נסי להתמקד בדברים שהם שלך, במי שאת , בלי קשר אליו.
במקומות שהאושר שלך אינו תלוי בבן הזוג.
אלא במקום שאת אוהבת בעצמך,
הזכירי לעצמך או מצאי מחדש את המקום שמעלה את החיוך שלך שאבד
את האופטימיות שלך, מצאי את הדברים הטובים בך,
על מה את אומרת תודה ומוקירה בחייך?
בעצמך?
מאוד חשוב שתמצאי סביבה שיכולה לתמוך בך בתהליך,
חברה, מאמנת, מטפלת, מישהו שתרגישי שאת סומכת עליו ויכול לתמוך בך לחזור לעצמך, לעוצמה שלך. אם את מרגישה מיואשת קחי את עצמך בידיים וקבלי עזרה, בטיפול באימון, החיים שלך כל כך משמעותיים! ואת יכולה לצאת מהמצב הזה.
טפלי בעצמך, חזרי לכוחות שלך. את יכולה!
בהצלחה,
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה יעל
שני10/07/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעוניינת לקבל חוות דעתליטל26/05/2015
שלום,
אנחנו בני 30 פלוס ונשואים 4 שנים. לפני הנישואין יצאנו 3 שנים.
היחסים בנינו טובים, כמובן שיש גם תקופות קצת פחות טובות אבל סה"כ אני מרוצה.\
יש משהו קטן שמטריד אותי כל השנים האלה וזה שבעלי לא נוגע בי בכלל במהלך סקס במקומות האינטימיים. מאז הדייטים הראשונים הוא הפסיק כי רמז לי שזה מגעיל אותו.
מכיוון שהיחסים בנינו די טובים אני מקבלת את זה כחיסרון יחיד שאני צריכה להתמודד איתו ומנסה באמת לא להיפגע. אבל בתוך תוכי זה כן מפריע ואני מאוכזבת מזה שבחיים לא אחווה משהו כזה.
האם יש עוד זוגות שבהם הגבר לא נוגע לאישתו למטה וזה נחשב ליחסים תקינים?
האם זה אומר משהו על הרגשות של בעלי כלפיי?
אני רק מנסה להבין האם אני סתם נפגעת או שזה לא נחשב ליחסים תקינים בין גבר לאישה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעוניינת לקבל חוות דעת - תגובה
יעל צ'רניאק25/06/2015ליטל שלום לך והתנצלות על העיכוב בתשובה,
יחסים הם מה שקיים במרחב המשותף בינכם, הן מה שאתם מסכימים עליו והן מה שלא.
אם יש רצון לשנות זאת מבחינתו, תוכלו להיעזר באנשי מקצוע בתחום.
אם זה לא המצב, האם תוכלי לקבל זאת ולהתמקד בקשר בכל הטוב שאתם חולקים ולא במה שחסר?
את בסה"כ מרוצה.
זה לא אומר דבר על הרגשות של בעלך כלפייך. מה שהוא באמת מרגיש כלפייך, עליך לדעת מתוך החוויה הפנימית שלך. האם את מרגישה שהוא אוהב אותך?
הרבה פעמים אנחנו עונים לעצמנו: כן... אבל...
צריך לבחון את ה"אבלים" הללו, שכן לפעמים הם אינם מהותיים, ומונעים מאיתנו להתמסר , להנות ולהיות נוכחים בקשר בפתיחות, עם כל מגוון הרגשות שקיימים בנו.
בן הזוג שלך אינו חייב לאהוב את מה שאת אוהבת. אתם שונים. יתכן והוא ירצה לרצות אותך ויתכן שלא. ועדיין יתכן שהוא מאוד אוהב אותך.
יחס תקין הוא יחס שיש מפגש בינכם. הבנה עמוקה , ראיה אחד של השני, ביטחון ושייכות מצד אחד ועצמאות מרחב ושונות של כל אחד מבני הזוג מצד שני.
האם את מרגישה שזה קיים בקשר?
מקווה שזה עוזר לבחון את הדברים,
בהצלחה,
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוצה עוד ילד והוא לאקרן אור21/05/2015
שלום,
נשואה עם גרוש + 2 בן 40, עצמאי ובעל קריירה תובענית. גם אני בת 40 ולי זו מערכת זוגית ראשונה. כשהכרנו הוא הודיע לי שהוא מוכן לעוד ילד אחד בלבד, ואני שלא הבנתי מה זה להיות אמא לא התרגשתי.
ידעתי שאצטרך לעבור טיפולי פוריות בגלל בעיה אצלו. נכנסתי להריון והבאנו ילדה מקסימה כיום בת שנה ושבעה חודשים. התאהבתי לגמרי בה ובאימהות. אינני אשת קריירה ואני עובדת חצי משרה. המצב הכלכלי אינו מזהיר בעיקר בגלל מזונות גבוהים לבנותיו.
לאחרונה מתחילה להרגיש צורך עז להביא עוד ילד לעולם, אח/ות לבתי. בשיחות איתו הוא מסרב בתוקף לשמוע על כך. יש לציין שאנחנו מאוד אוהבים, חברים טובים ותקשורת פתוחה..לפחות מצידי. ניסיתי להסביר לו שסוף סוף מצאתי את יעודי בחיים ואני רוצה לגדל את ילדיי. הבטחתי לו שאני אשא בנטל ולא מבקשת ממנו לשנות את הקריירה שלו שדורשת ממנו לא להיות הרבה בבית. מבחינתו יש לבתנו 2 אחיות, אנחנו כבר מבוגרים, אין יכולת כלכלית, הוא אינו בנוי נפשית ורגשית לעוד ילד, אני לא מתמודדת עם אחת וכו' וכו'...
עשיתי המוןן פשרות בקשר הזה, מטפלת בבנותיו כאילו הן שלי, גרה בדירה שלו, הוא עושה כרצונו ולעולם אינני מגבילה אותו.
אני מתחילה לחוש ריחוק ממנו ומאוד עצובההה...לא יודעת אם אמצא כאן תשובות אבל קשה לי להשלים עם העובדה שבתי תהיה ילדתי היחידה והזמן דוחק הן מבחינת טיפולים והן בגיל, ומצד שני לא רוצה להרוס לי ולה את הבית והקשר עם אביה...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוצה עוד ילד והוא לא - תגובה
יעל צ'רניאק25/06/2015שלום לך,
והתנצלות על העיכוב בתגובתי.
אני מבינה לליבך על הרצון לממש את היעוד שלך כאמא שכל כך ממלא אותך ומצד שני את אי הרצון שלו להביא עוד ילד מסיבותיו שלו (שגם הן מובנות). מה גם שזה היה ההסכם בינכם מלכתחילה, לפני שידעת מהי אמהות ואהבה של אם לילדיה.
כפי שאת מבינה בעצמך התשובה לא תנתן לך כאן, כיוון שזה לא יהיה אחראי ונכון לתת פתרון קסם.
יש לבחון את הדברים לעומקם, יש כאן עתיד שלך של בתך, של בעלך ובנותיו. הרבה מוטל פה על כף המאזניים.
אם תרצי לדבר, נוכל לעשות שיחה קצרה של חצי שעה,
בברכה,
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקוק נואשות לעזרה חלק ב'דניאל19/02/2015
תמיד עשה לה עצוב שרע לי. תמיד אמרה שהיא לא עשתה את זה בכוונה ושזה פשוט קרה ,ושמגיעה לי מישהי יותר טובה ממנה.
זה לא ניחם אותי במיוחד. במחינתי הקשר איתה זה לא עוד קשר רגיל שנגמר. 8 שנים איתה, זה כאילו גדלנו ביחד והתעצבתי איתה לאדם שאני היום. זה מרגיש כמו לאבד חלק מעצמי.
אני נאלץ לציין שזאת לא הפעם הראשונה שמשהו דומה לזה קורה. בממוצע כל 2-3 היה לנו משבר גדול בקשר.
בדרך כלל היה מעורב גם גבר אחר בתמונה. לי לא היתה מישהי אחרת בכל התקופה שלנו יחד.
אבל תמיד נלחמתי עליה והיא חזרה אלי והיה לנו טוב. עד המשבר הבא.
הפעם זה היה באמת כואב כי בשלושת השנים שגרנו יחד לא היו משברים רציניים (למעט כל מיני ריבים לפעמים). וכמובן שבדיוק התחתנו אז בכלל לא ציפיתי לשום דבר רע.
ניסינו ללכת לטיפול זוגי אבל זה לא אבד. המטפלת צידדה בי בגלוי שזה גרם לאשתי לאבד את החשק להמשיך. היא הרגישה ששופטים אותה.
לפני כמה ימים די אילצתי אותה לנתק את הקשר עם המאהב. ניתוק מוחלט בכל הדרכים האפשריות. הסברתי לה שבשביל שזה יעבוד בינינו חייבים לנתק את הצלע השלישית מהמציאות שלנו.
היא הסכימה ועשתה זאת. וכשזה בוצע שאלתי אותה בכנות מה זה גורם לה להרגיש. פספוס? הקלה? בילבול?
ואז היא נשברה והזילה כמה דמעות. אמרה שהיא אוהבת אותו. כאן הבנתי שהכל די אבוד ולא יעזור כלום...
מצד אחד הצעד המתבקש הוא ללכת לרבנות ולהתגרש ולעבור דירה לבד ולחלק חסכונות ורכוש והכל.
אבל מצד שני אני עדיין אוהב אותה ויש בי חלק שמוכן לסלוח על הכל, העיקר שהיא תואהב אותי ותבטיח שבחיים דבר כזה לא יקרה יותר.
המציאות של להתגרש ממנה ולהתנתק לתוך בדידות בבית אחר, זר ומנוכר, היא בלתי נסבלת.
כל התקופה הזאת הדיכאון אוכל אותי ואני מתקשה לתפקד ביום יום.
באמת שלא יודע איך להמשיך מכאן...
אני מיואש ומתוסכל ואין בי את הרצון והכוחות והאומץ לסיים את זה. ומצד שני גם היא לא בדיוק לוקחת יוזמה ועושה משהו קונקרטי.
איך לעזעזל ממשיכים מכאן ואיך אפשר להקל על המצב?!
אהיה אסיר תודה לכל עזרה או טיפ או עצה שתוכלו להציע... אני על הסף כאן!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זקוק נואשות לעזרה חלק ב' - תגובה
יעל צ'רניאק25/06/2015שלום לך והתנצלותי שטרם נענינו לפנייתך, באם זה עדיין רלוונטי ותרצה בכך, מזמינה אותך ליצור עימי קשר בנייד ואשמח לעזור,
בברכה,
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקוק נואשות לעזרהדניאל19/02/2015
קוראים לי דניאל. בן 26. יש לי בעיה קשה וכולי תקווה שמישהו כאן יידע לכוון אותי איך להתמודד.
הסיפור ארוך וכואב אבל אשתדל לקצר.
אני ואשתי נשואים כ-3 חודשים, ולפני זה יצאנו כ-8 שנים. בעצם מהתיכון. מתוכם 3 שנים אחרונות גרנו ביחד.
אנחנו הראשונים אחד של השניה בכל מה שקשור לסקס ומערכות יחסים ארוכות.
היתה לנו חתונה מהסרטים והינו מאושרים. אבל...
זמן קצר לאחר החתונה נשלחתי לחו"ל מטעם העבודה לכמה שבועות וכשחזרתי אשתי הפילה עליי פצצה.
היא התוודתה שהיא פיתחה רגשות והתאהבה בבחור מהלימודים שלה ושהיא רוצה להתגרש.
לא היה ביניהם משהו מיני, אלא ברמה הריגשית. היו להם כמה וכמה מפגשים והם התאהבו אבל לא הגיעו לקטע של הסקס.
מיותר לציין כמה מזועזע ופגוע הרגשתי וכמובן שהיה לנו לילה לבן סוער של צעקות וויכוחים ואפילו נסיון התאבדות (של שנינו).
מפה לשם נרגענו ודיברנו גלויות לגבי המון דברים.
היא אמרה לי דברים שאת חלקם שמעתי בפעם הראשונה,
שהנושא של הסקס תמיד היה מודחק מבחינתה ולמרות שתמיד הגיעה לאורגזמה היא לא באמת נהנתה מחיי המין שלנו, מכאן גם אפשר להבין למה הכמות היתה תמיד כ"כ קטנה.אני תמיד רוצה, והיא בקושי.
בנוסף היא אמרה שאני, זה כל מה שהיא מכירה, ואולי יש מישהו אחר שיכול לגרום לה להיות יותר מאושרת.
שאולי היא מפספסת משהו יותר טוב בחוץ. שהיא התגעגעה לתחושת ההתאהבות ולפרפרים בבטן של תחילת קשר. שהיא חנוקה מהקשר הארוך איתי ומרגישה שמיצתה אותו. והשיגרה חונקת אותה. ושהיא פחות נמשכת אלי.
אני עדיין אוהב אותה ונמשך אליה מאוד. תמיד אנשים קינאו בנו שאנחנו זוג עמיד כבר שנים. והמשפחות אוהבות של שנינו.
הבנתי ממנה שהיא גם אוהבת אותי, אבל לא כמו שהיתי רוצה. פשוט איכפת לה ממני והיא דואגת לי. ושאנחנו החברים הכי טובים. אפילו כשקדחתי מחום לפני כמה ימים היא טיפלה בי במסירות. אבל בתור בני זוג, היא מרגישה שזה כבר לא מה שהיה פעם.
המחשבה לאבד אותה שיתקה אותי ולא יכולתי להשלים עם זה. איך לסיים קשר של 8+ שנים?! איך לספר הכל להורים וחברים ואיך להמשיך הלאה בחיי!?
החלטתי שלאבד אותה יהיה יותר כואב מאשר להשלים עם העובדה שהיא בגדה בי.
רציתי לשקם את זה ולא לזרוק הכל לפח. אז התחלתי להלחם עליה. אבל בכל הכוח. מתנות ופינוקים וטיולים ודייטים ומסג'ים ומה לא.
רציתי שהיא תתאהב בי כמו פעם. אפילו כתבתי לה שיר כמו בתחילת הקשר שהינו תיכוניסטים.
ככה נגררנו איזה חודש- חודשיים. היו ימים אופטימיים שנדמה שהכל עוד יחזור לקדמותו, והיו ימים אחרים ששוב נראה הכל אבוד.
ובנתיים בין לבין היא שמרה על קשר עם המאהב שלה. לפעמים בגלוי תוך שהיא משתפת אותי ולפעמים בסתר ואני נאלץ לגלות זאת בכאב לב.
היא טענה שמוכנה לתת לנו הזדמנות אבל שאני אצטרך להיות סבלני איתה עד שהיא תשכח אותו. וזה מה שעשיתי במשך תקופה ארוכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זקוק נואשות לעזרה - תגובה
יעל צ'רניאק25/06/2015שלום לך והתנצלותי שטרם נענינו לפנייתך, באם זה עדיין רלוונטי ותרצה בכך, מזמינה אותך ליצור עימי קשר בנייד ואשמח לעזור,
בברכה,
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לב של קרחאלונה08/01/2015
שלום, אני בת 27, בדיוק מתחילה עבודה חדשה.
נמצאת בקשר מזה שנה עם בחור שמבוגר ממני בעשור. הבחור מקסים ואם לבצע ניתוח מעמיק, עונה לקריטריונים אותם אני מחפשת. אבל אני לא מצליחה להרגיש משהו חזק, אני לא מצליחה להתלהב כמו שאר החברות שלי, לא מצליחה להגיע להחלטה חד משמעית, אני כבר כמעט שנה לא פה ולא שם.
אני אציין שאני חושבת על הנושא המון ומגיעה למסקנה שכל מה שמפריע לי זה עניין המשיכה. זה לא שאני לא נמשכת אליו, אלא, אני מקבלת המון תגובות לא נלהבות מהסביבה שמורידות לי לחלוטין כל שבב התלהבות שהיה.
כבר נפרדנו מספר פעמים למספר ימים בלבד וכל פעם אני מרגישה מטומטמת: איך ויתרתי על בחור מקסים שמתחשב, מקשיב, אוהב כל כך ואז אני חוזרת על 4.
אני לא יכולה להמשיך כך יותר, זה לא פייר כלפיי וכלפיו.
הבעיה היא, שהוא לא הראשון שגורם לי להתלבט, למעשה, חוץ מקשרים בודדים קצרים ראשוניים של התלהבות , לא הצלחתי לאהוב עד היום.
יצאתי עם בחורים איכותיים ועדיין, קשה לי.
בכלל בחיים אני שואפת למצויינות, אני יודעת שבקשרים ואהבה זה לא אמור להיות מצויין וכמו שאני לא מושלמת, גם הבחור שאיתי לא אמור להיות מושלם. אבל הקרירות הזו וחוסר הרגשות וחוסר ההחלטיות שלי, הורסות אותי כל פעם מחדש.
אני מניחה שהבעיה טמונה בי ולא בכל בני הזוג שהיו לי עד כה. איך יוצאים מהמעגל הזה??? האם להישאר עם הבחור הנוכחי? או כמו שהרבה אומרים כשזה "זה" אז יודעים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לב של קרח - תגובה
יעל צ'רניאק11/01/2015שלום לך,
את הצעד הראשון את כבר עושה לוקחת אחריות על הצד שלך בזה.
ההבנה שהקרירות הרגשית וחוסר ההחלטיות וחוסר ההתלהבות הם שלך ולא קשורים לבן הזוג שלך היא הבנה מאוד מרכזית וחשובה.
זה לא בהכרח בן הזוג שצריך להתחלף אלא דפוס בך שיש לעבוד עליו.
לפתוח את הלב להרגיש עד הסוף.
האם את מושפעת מהסביבה שלך ביחס לרגשות שלך? במילים אחרות: האם הסביבה החיצונית משפיעה על הרגשות הפנימיים שלך?
כל עוד הדפוס בך לא ישתנה תמשיכי למשוך לחייך את הסיטואציות הללו.
העבודה שאת נקראת לעשות כאן היא להאיר יותר את הדפוס שלך שיהיה לך לגמרי שקוף, ובמקביל להעיר את האהבה והרגש שבך. והם בטוח קיימים שם, גם אם את לא במגע מספק איתם כרגע.
לפתוח את הלב, להמיס את הקרח.
ואולי אלו דפוסים מהעבר, מהילדות המוקדמת, ונדרשת עבודה מעמיקה של יצירת קשר ותקשורת עם הילדה שבך והרגשות העצורים בך מהילדות. העבודה לא חייבת להיות הרבה זמן אך היא חייבת לגעת ברגשות העמוקים ששוכנים שם.
זוהי עבודה חשובה מאין כמוה כדי לחיות בצורה שלמה ובמגע עם הרגשות שלך...
גם בזוגיות וגם עם עצמך.
זה יכול לחולל טרנספורמציה אמיתית בחייך, וגם להשפיע ולפתוח עומקים חדשים בזוגיות הנוכחית שלך.
בהצלחה לך!
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה המפורטת!
אלונה12/01/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזה נכות בגבר תואמת לצרכיי הנפשייםקורל מתת דיין29/11/2014
בגיל 16 איבדתי את הורי בתאונה וקיבלתי טיפול נפשי.
בגיל 22 גרמתי לעצמי לחבלה עצמית כשניסיתי להתאבד כתוצאה מהסבל הגדול שנוצר לי כשגיליתי שבן זוגי בוגד בי עם צעירה בת 12 (לא טעות היא היתה בת 12 וניהלה רומן עם בן זוגי לפחות חצי שנה מאז היתה בת 11).
הוא נטש אותי, נעלבתי והוא האקס היחיד כי הפחד להיות נבגדת פגע בי ובגללו איבדתי את הרגל שלי.
החבלה ברגל פגעה בכל הרקמות, בכלי דם וגרמה לנמק חמור.
כתוצאה מהסיבוך קבעו לי תור לניתוח ובו כרתו לי את הרגל.
מאז הבגידה הכואבת של האקס שלי, שגרמה לי לסבל ולאובדן הרגל, אני נמצאת בטיפול פסיכותרפי ובטיפול פסיכיאטרי שבו אני מאובחנת כנפגעת טראומה, דיכאון וחרדה ומקבלת כדורים פסיכיאטרים נוגדי דיכאון.
הטראומה שלי היא מבגידה ויש לי חרדה חברתית שמהותה היא חרדה מלהיות נבגדת שוב.
הפחד להכיר גבר שיבגוד בי, קשה לי לתת אמון בבני אדם כי אני תמיד מפחדת שהם ייבגדו בי. גם אובדן ההורים שלי מגיל צעיר נחווה כסוג של בגידה שהם בגדו בי.
מהמטפלים הפסיכולוגים שלי למדתי שאני צריכה לשמור על עצמי מבוגדנות של בן זוג שיהיה לי.
בשיחות עם הפסיכיאטרית והפסיכולוגית למדתי שקיים תחום שנקרא פסיכולוגיה חברתית שבו אוכל לדעת על סוג של נכות שאם בן זוגי לוקה בו אז הוא לא יכול לעולם לבגוד, והנכות שלו מבטיחה לאישה שבמיליון אחוז סיכוי שהוא פשוט לא יבגוד ולא יוכל לבגוד.
אני לא מתכוונת לנכות בתפקוד המיני כי הצרכים הנפשיים שלי הם כאלה שחשוב לי שיהיה לי גבר פעיל מבחינה מינית רק איתי מבלי שיוכל לבגוד בי.
מאז ומתמיד התנחמתי בסיפוק עצמי (אוננות) אבל תמיד רציתי וחלמתי שיהיה לי בן זוג קבוע שיהיה אקטיבי איתי מבחינה מינית ברוב שעות היממה כי אני מרגישה שסיפוק הצורך הנפשי הזה ינחם אותי על הסבל שעברתי.
אבל הפחד שלי הוא מבגידה. הפחד שלי שהגבר שיהיה לי בן זוג, יימאס ממגע מיני ממושך איתי, יסתכל על ילדה קטנה ואז יבגוד בי איתה.
אני רוצה להקים משפחה, ואני נכה ואין לי אדם שתואם לצרכים שלי.
ניגשתי לשדכנית שמתעסקת עם נכויות, ואני יכולה לסנן גברים על פי סוג הנכויות שלהם.
אני מתקרבת לשנות החמישים לחיי ואני רוצה להתחתן ולהקים משפחה עם בן זוג שלא יבגוד בי.
רציתי לדעת איזה סוגים של נכויות גורמים לגבר שלוקה שלא יוכל לבגוד באישה שלו ושכל הזמן ירצה לשכב עם האישה שלו (ולא יוכל לבגוד בה בגלל הנכות שלו).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איזה נכות בגבר תואמת לצרכיי הנפשיים - תגובה
יעל צ'רניאק30/11/2014קורל יקרה,
את שואלת שאלה מאוד ספציפית ואיני יכולה לענות לך עליה. אם אמרו לך דבר כזה, פני למי שאמר זאת ותבררי איתם מי מתמצא בתחום הזה.
מאחלת לך שלווה וזוגיות,
בהצלחה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)