פורום יעוץ זוגי ודייטינג - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לא מרוצים מהחיים יחד
    אני
    10/11/2013

שלום.
    אני בשנות ה30 לחיי, נשואה 10 שנים ויש לנו בת משותפת. הבעיה שלנו היא רחבה ותלויה לדעתי בהרבה דברים. בעלי לא מרוצה מעבודתו, המצב הכלכלי לא משהו והקשר הזוגי רופף מאוד...
    הבעיה היותר-חמורה היא שזה כבר לא מזיז לאף אחד מאיתנו. אני מרגישה אנו גרים יחד כמו שני שותפים לדירה ולא כמו בעל ואישה, והעצוב הוא שזה כבר לא מזיז לי ונראה לי שגם לבעלי. אני למשל, כבר לא בוכה שהוא לא נוגע בי, לא מפרגן, לא חוגגים ימי-הולדת,יום-נישואין...
    זה כאילו ברור לי שהוא לא יעשה, כי כך המצב הפך להיות, והדבר היחיד שאני באמת שמחה עליו זה שאני כבר לא בוכה ממנו- כי אז פשוט נראיתי פטטית ואולי אף מבקשת רחמים (לדעתו), אז לפחות אני שמחה שלא זולגות לי הדמעות בדרישה נואשת ליחס...
    אבל בכל זאת המצב עצוב! כי זה אומר שחיים בבית כידידים פחות או יותר... אין רגש, אין ריגוש... שגרה משעממת ואף מגעילה בעיני... חיים יחד כי צריך לחיות יחד... מדברים על מה שצריך ומנסים ליצור איזושהיא הרמוניה למען הילדה... (גם בעניין החינוך יש בנינו חילוקי דעות)
    דבר אחד דיי ברור לשנינו - שלא נתגרש. אם בגלל החברה, אם בגלל הילדה, או כי התרגלנו...
    אז מה כן אפשר לעשות? יש פתרון אחר חוץ מגירושין?
    האם תשוקה יכולה לחזור? אהבה יכולה לחזור? קשה לי להאמין, אבל אם כן- גלו לי את הסוד- איך????
    תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לא מרוצים מהחיים יחד

הוספת תגובה

• איזה בעסה...

אני
    15/11/2013

אני נכנסת לפה לאתר כמעט מידי יום כדי לבדוק את תשובתכן - ואין...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מרוצים מהחיים יחד - תגובה

ד''ר ענת הרמתי
    17/11/2013

דפי שלום ,
    את אומרת שאינכם מרוצים מהחיים ביחד אבל זה כבר לא מזיז לשניכם ואת שואלת מה הפתרון למצב. לפני הפתרון או כחלק ממנו , כדאי שתסתכלי על הבעיה באופן אחר. היחסים בינכם מאד מזיזים לך וכנראה גם לבן זוגך, אלא שהדרך שלכם לא להפגע מהשני, היא להתרחק , לא להביע רגש , להתכנס , להתרכז בילדה ובחילוקי הדיעות שיש לכם לגבי החינוך שלה. להגיד לעצמכם שזה כבר לא מזיז לכם.
    באופן פרדוקסלי זו גם הדרך שלכם לשמור על הנישואין שלכם.

הדרך להתקרב ולראות היכן אתם פוגעים אחד בשני, היא לא קלה אבל אפשרית . בשביל זה צריך לדבר ואני מבינה שכרגע קשה לכם לעשות את זה .
    האם תרצי לקחת אחריות על החיים שלך ולנסות ליזום את זה? ובאופן אחר משעשית עד עכשיו?
    תחשבי , מה יכול לעזור לך להפתח , להתקרב ולדבר . לא להאשים , לא להיעלב או לכעוס אלא קודם כל להקשיב לבן הזוג שלך . מה הוא מרגיש ? מה פוגע בו באופן מיוחד בהתנהגות שלך ? מה הוא צריך ממך כשהמצב הכלכלי שלכם לא ככ טוב ? כשהוא לא מרוצה מהעבודה שלו? רק לאחר שתקשיבי ותהיי אמפטית איליו, הוא יהיה פנוי להקשיב לך, לכאב שלך , לבכי , לצורך שלך בפרגון .
    את שואלת האם אפשר להחזיר את התשוקה והאהבה ומכך , אני מבינה שהיתה בינכם תשוקה ואהבה בתחילת הקשר . זה לא מובן מאיליו ולא תמיד נכון כשזוג מחליט להיות ביחד ולהתחתן .תנסי להזכר , מה אהבת בו ולמה נמשכת כשהכרתם . זה עדיין שם, רק קשה כרגע לראות את זה. תעשי מאמץ.
    בהצלחה ומתנצלת על העיכוב בתגובה.
    ענת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

אני
    17/11/2013

אני פשוט לא מאמינה שזה בככלל אפשרי..
    לפעמים אני רואה זוגות החיים יחד שנים ויש להם יותר ילדים ואני רואה חיוך והבנה בניהם, הדדיות, פירגון, הם יוצאים יחד והכל נראה טוב... אז ישר עוברות בראשי שתי מחשבות: או שהם שחקנים מצוינים כמונו, או שהם באמת אוהבים
    ולפעמים אני בכלל לא מאמינה שזה אפשרי לאהוב..כשאחותי התחתנה לפני חודש וחצי, ראיתי את האהבה בעיניים ושמחתי בשבילה, אבל כאילו ברור לי שזה כך בהחלה, והריגוש נמוג, יפוג בעוד כמה שנים, כפי שקרה לי..
    יש בי פחד שגם בזוגיות שלי לעולם זה לא יחזור, וגם יש בי פחד שאנשים קרובים אלי מתחתנים לא יהיה להם טוב בעוד כמה שנים, כמו במקרה שלי... קשה לי להאמין באהבה, אף שאני מאוד רוצה אותה!
    אני מנסה להצביע על מה שקרה שגרם לנו לזה, ואני לא יכולה להצביע על דבר אחד. מדובר על כמה דברים: זה גם זה שיום אחד הוא הפסיק לגעת בי: הוא נוגע בי פחות, משתף אותי פחות, עושה החלטות לבדו, וחמור לא פחות זה שהוא מפר את אמירותיי מול הילדה (מרשה לה תוכניות שאני לא מרשה, קונה לה יותר ממתקים/משחקים ממה שקבענו מראש בבית) אני מרגישה ששניהם נגדי: פעם אחת הוא הביא לה את האייפון לשחק בזמן שאמרתי שלא מגיעה לה ושמעתי את ביתי אומרת "אבא, שים על שקט, תגיד בשקט..." כי שניהם יודעים שכרגע אמא לא מסכימה! אני כן מסכימה טלוויזיה ומשחקים, אך בהגבלה!!! אני רוצה שהיא גם תפעיל את המוח במשחקים אחרים (פאזל, זיכרון, בובות, משחק משותף עם חברות) ולא רק צפיה מול מחשב/טלוויזיה/אייפון.
    וזה לפני שסיפרתי על זה שכל שנה אני חוגגת לו יומולדת והוא כבר שנתיים שאינו חוגג לי... אמרתי לו על זה, אז הוא אמר שאני לא יחגוג לו ושהוא לא יחגוג לי! כך אני לא ארגיש רע ביומולדת שלי וניהיה "פיטים"...
    אז זה בערך מה שגרם לי להרגיש רע בתוך הזוגיות הזו...
    ומכל מיני סיבות, (כאמור, חברה, ההורים שלנו, הילדה) אני רוצה שמשהו ישתפר, כדי שנוכל לחיות יחד...
    אני כבר לא רוצה שום דבר בשביל עצמי! אני רק רוצה אבא טוב שמבין את הצורך במילה "לא" מידי פעם מול הילדה (כשצריך לומר "לא", כמובן לא כל הזמן), שילמד אותה ערכים (הוא מרבה לקלל לידה והיא כמובן מחקה אותו) ושיהיה אבא טוב שיודע מה האמצע (מה למנוע ממנה ומה אפשר לה..)...
    וזהו!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה - תגובה

ד''ר ענת הרמתי
    19/11/2013

הי דפי,
    כדי שזה יהיה אפשרי (זוגיות עם הבנה, פרגון, הדדיות, חיוך...) שניכם צריכים לרצות בזה.
    זה לא יקרה אם תסתפקו בלרצות להמשיך לחיות ביחד או להיות הורים טובים לילדה.
    ענת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קראש על קולגה
    דילמה
    23/10/2013

נדלקתי על קולגה, במשרד בו אני עובדת. זה הגיע למצב של מגע גופני בינינו. יש לי בן זוג וילדים, וגם לו יש בת זוג וילדים. אני מאוד נמשכת אליו, אך מצד שני יודעת שרציונאלית אולי זה לא נכון בשבילי להיגרר לרומן איתו.
    איך מוציאים אותו מהראש?

לקביעת תור
    סגירה
    קראש על קולגה

הוספת תגובה

• קראש על קולגה - תגובה

ד''ר ענת הרמתי
    27/10/2013

הי,
    אכן בעיה ...מציעה לך להסתכל על שני דברים . מה את רוצה מהקשר הזה ביניכם והאם את מוכנה לשלם את המחיר הכרוך בזה?
    וגם , מה זה אומר על היחסים שלך עם בן הזוג שלך? בד״כ כשנדלקים על מישהו מחוץ לנישואים, זה אומר משהו על כמות הדלק שיש בתוכם.
    את שואלת, איך להוציא אותו מהראש? האם זה אומר שהחלטת להפסיק את הקשר שמתבשל לרומן ?
    לא קל לעשות זאת במיוחד , כמובן שאתם עובדים ביחד אבל אם תעצרי לענות לעצמיך על השאלות שצינתי ובעקבות זה,לקבל החלטה שתהיי שלמה איתה (לנהל רומן או לא)ולא להרגיש שאת נגררת , יתכן מאד שזה יעזור לך . ויתכן שלא...

בהצלחה,
    ענת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קנאה
    קרן
    10/10/2013

אני בזוגיות בה אנו נמצאים הרבה מאוד זמן ביחד
    ולמרות שאני עצמאית ולוקחת את הזמן לעצמי לתחביבים וחברים מדי פעם ולמרות שאפילו חשוב לי שגם לבן זוגי יהיו ויקדיש לדברים האלה אני שמה לב לכך שאני כועסת ומקנאה. הוא פסיבי ואני האקטיבית זה ידוע והוא גם אמר שזה מה שחיפש בבחורה איתה יהיה. אבל מפריע לי שבזמן בו אנו ביחד הוא בקושי מדבר ועם חבריו הייתי בכמה מפגשים נראה שהרבה יותר דברן. גם אם אני לא יוזמת פעילות מחוץ לבית הוא לא יזום. ואילו יציאה משותפת של כולם או רק עם חבר כן. העליתי את הנושא שמרגיש שאני רוצה לעשות דברים שהוא לא והוא אמר שמה שאני רוצה זה טוב לו ואוהב שאני יוזמת. אבל עדיין מציק שעם חברים נראה שיותר בחשק ויוזם. גורם לי לקנא ולהתעצבן. לא מראה לו...

לקביעת תור
    סגירה
    קנאה

הוספת תגובה

• קנאה - תגובה

ד''ר ענת הרמתי
    13/10/2013

קרן שלום,
    אתם בזוגיות הרבה מאד זמן ויש כנראה גם הרבה דברים טובים בקשר שמחזיקים את שניכם בו.
    מהמכתב שלך ברור שאת כועסת על בן זוגך. כועסת יותר מאשר מקנאה . כמה זמן אתם ביחד? תנסי להבין על מה את באמת כועסת ולמה עכשיו ?
    למה זה כ״כ מפריע לך?
    איך את מפרשת את הפסיביות שלו איתך ואת האקטיביות והיוזמה שלו עם חברים?

הפרשנות שלך לכך היא שגורמת לך לכעוס או לקנא. למשל, הוא משתעמם איתי, לא נותן לי מספיק תשומת לב , לא אוהב מספיק , הוא בחור פאסיבי וכו׳.
    יש אפשרות שהפרשנות שלך לא נכונה ? כדי לדעת את זה תצטרכי לשתף אותו במה זה בשבילך שאינו יוזם שיחה או בילוי איתך ועם חברים כן. לשתף בפרשנות ובחוויה שלך.כשדברת איתו על כך שהיית רוצה שיזום יותר .הוא התייחס ״ לחסרון״ שלו כאל יתרון שלך. זו גם דרך לראות את חלוקת התפקידים בינכם או את ההבדלים בינכם שגם גרמו לכם לבחור אחד בשני.
    האם את יכולה לראות גם את זה ?
    תוכלי לעשות זאת רק לאחר שתתבונני ותשתפי בפרשנות שלך שהתייחסתי אליה לפני כן.
    בהצלחה,
    ענת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך למצוא זוגיות טובה אחרי פרידה
    מיכל
    09/10/2013

שלום רב,
    אני אהיה עוד מעט בת 29, לפני חודש וחצי אני וחבר שלי נפרדנו אחרי כמעט שנתיים ותקופה ארוכה שגרנו יחד(הוא החליט לסיים את זה). מדובר בקשר הרציני באמת הראשון שלי ונתתי את ה-200% בשביל זה וכמו שאומרים "הייתי טובה מידי", עיגלתי פינות גם במקומות חשובים והכל כדי להחזיק את הקשר זה (כי יש לחץ סביבתי שאני כבר אתחתן, כי אחותי התאומה כבר נשואה עם ילד בדרך וההשוואה כל כך מתבקשת...).הוא סיים את הקשר בצורה מגעילה ומשפילה, פשוט הודיע לי לקחת את החפצים שלי מהדירה בלי שום שיחה אחד על אחד ועם אמירות כמו "אני לא רוצה לראות אותך יותר לעולם...". מאז יש נתק מוחלט. אני מנסה להרים את עצמי אבל כל הזמן מוצאת את עצמי בוכה, לפעמים באופן הזוי מתגעגעת לקשר הזה שהיה לא טוב בשבילי, קשה לי להיות לבד ואני מאוד לחוצה כבר למצוא תחליף. נמצאת במרדף אחרי מציאת בן זוג,הכל כדי לא להישאר לבד (זה נראה עכשיו כמו סוף העולם). יש לי תחושת כשלון כאילו נשארתי מאחור (הייתי בטוחה שהקשר יוביל לחתונה, התעלמתי מנורות אזהרה). במצב נוכחי, כשאני יוצאת לדייטים אני מרגישה שלא באמת מצליחה להיפתח מכל הלב,לא זורמת מבחינה אינטימית (זה הפידבק שאני מקבלת מבחורים) וזאת למרות שלא רוצה לחזור לזוגיות שהייתה לי.אין לי לאן לחזור. איך לצאת מהמצב הזה? איך להשתחרר מהעבר ולמצוא זוגיות טובה?
    בשאר תחומי החיים, אני כן מרגישה תחושת הצלחה (נראית טוב,בעלת תואר שני, עבודה מסודרת).הוא עשה אותי "קטנה" ומה שהקרובים שלי אומרים זה "איך שתקת, איך נתת לא להתנהג אלייך ככה"...
    תודה, מיכל

הוספת תגובה

• איך למצוא זוגיות טובה אחרי פרידה - תגובה

ד''ר ענת הרמתי
    09/10/2013

מיכל שלום,
    אכזבה מקשר, פרידה קשה , לחץ להיות בזוגיות חדשה ולחץ גדול להתחתן הם מתכון לא טוב למציאת זוגיות טובה.
    יתכן שאת מבינה שהלחץ להתחתן , גרם לך לעשות ויתורים ולא להיות קשובה לעצמיך , לצרכים שלך, לערכים שלך.
    איך תדעי שזה לא יקרה שוב?.
    לפני חודש וחצי סימת קשר מאד משמעותי עבורך, מבחינת מה שהיה בו ומה שלא היה והייתי מציעה לך לפני שאת ממהרת לצאת לדייטים , להתבונן על עצמיך, על היחסים שהיו בינכם, מי היית ביחסים , להבין את ההתנהלות שלך בקשר, להבין איפה וממה החבר שלך היה פגוע שגרם לו להפרד ממך באופן הזה .
    אפשר להבין שאת מפחדת להפגע שוב ולכן כרגע קשה לך להפתח ולהתמסר לקשר חדש .
    תנסי לשחרר מעצמיך את הלחץ שהכנסת את עצמיך איליו וגם תבקשי זאת מהמשפחה .
    המחשבה שלך ״שנשארת מאחור״ ושנכשלת בנושא הזוגיות מחלישה ולא מקדמת אותך.
    בהצלחה,
    ענת הרמתי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הלכתי לאיבוד......
    איפה האושר?
    07/10/2013

שלום ,
    אני מחפשת זוגיות אבל הכל כל הזמן מתפקשש חשבבתי שאולי זה בגלל שאני גם נראת הרבה יותר צעירה מגילי וגם מרגישה צעירה אז יצאתי לדייטים עם בחורים צעירים ממני במעט הייתי בטוחה שיהיה לי חיבור יותר טוב איתם מאשר עם בחורים בגילי אבל התגלה שזה אותו דבר הכל זה בעית הגישה שלהם זה בכלל לא קשור לגיל הם מחפשים פשוט קשר מהיר וזורם בלי השקעה בלי רגשות סתם שתיהיה להם מישהי שתחמם את המיטה וזהו וקשר כזה ריקני לא מתאים לי......לגמרי הלכתי לאיבוד אפילו בחורים שיוצרים רושם טוב של בחורים טובים כביכול מתגלים גם כן עם אפס רצינות . מה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    הלכתי לאיבוד......

הוספת תגובה

• איפה התשובה ......??????

?
    10/10/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הלכתי לאיבוד...... - תגובה

ד''ר ענת הרמתי
    13/10/2013

הי,
    את אומרת שהלכת לאיבוד ... לפעמים אנחנו הולכים לאיבוד כי אנחנו חושבים בטעות ששביל מסויים יוביל אותנו ליעד.
    אם המטרה שלך להיות בזוגיות והיעד כרגע להגיע לשם הוא להבין מדוע זה לא קורה, הרי שבחרת בשביל הלא נכון. השביל שאומר שזה לא קורה (״מתפקשש״) בנושאים כמו גיל או גישה של הגברים.
    מציעה שתנסי ללכת בשביל שהוא בשליטה ובאחריות שלך . ולשאול את עצמיך , מי את ביחסים ? מה את מביאה בדייטים ? מתי זה מתפקשש ומאילו סיבות שקשורות גם בך?
    איך זה קורה שכל הבחורים גם הטובים שבהם שאולי היו רציניים בעבר או יהיו רציניים בעתיד מגלים איתך ״אפס רצינות״?
    זה שביל קשה יותר ללכת בו אבל לדעתי הוא קצר יותר להגיע ליעד ( להבין למה זה לא קורה או מה כן יגרום לזה לקרות) ומשם למטרה (להיות בזוגיות).
    תצליחי??
    ענת הרמתי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התנהגות לא ברורה
    אחת
    30/09/2013

כשאני עומדת עם בעלי, חברו הטוב כשמדבר מביט רק בו כאילו הייתי אויר, וכשאני נמצאת לבד- פתאום הוא "מכיר" אותי ומתייחס אלי. זה כאילו צביעות או משהו אחר? הרי לא קרה שום דבר בינינו.
    דבר שני קרה משהו . הוזמנו למסיבה בבית פרטי בגינה בשעות הערב. המקום היה הומה אדם. הייתי שקועה בלהקשיב לדברי חברה, (ברצוני לציין שעד לאותו זמן בעלי היה עומד מאחורי, לידי) ופתאום הרגשתי שאני שעונה עם זרועה ידי על החזה והבטן של החבר שלו, והייתי משוכנעת שזה בעלי. והיה ממש צמוד אלי מאחור (ברגליו ובטנו ), הסתובבתי ולפתע ראיתי שזה בעצם היה חברו, מייד זזתי והראיתי לו מבט כועס, הרגשתי מבוכה כי חשבתי כל העת שזה חברו. אם כ"כ היה צפוף והיה נעול לעמוד במקום שעמדתי, היה יכול לבקש סליחה שאפנה לו מקום. מה דעתך על הנ"ל?

לקביעת תור
    סגירה
    התנהגות לא ברורה

הוספת תגובה

• תיקון טעות

אחת
    30/09/2013

חשבתי כל העת שזה בעלי ובעצם זה היה חברו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התנהגות לא ברורה - תגובה

יעל צ'רניאק
    03/10/2013

שרית יקרה
    אני קוראת את פנייתך ומרגישה את חוסר הנעימות שחשת בה ובצדק.
    מהי השאלה שלך? מה היית רוצה לדעת/ להבין?

כל טוב
    יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה כתגובה

אחת
    04/10/2013

א. רציתי לדעת מה יכולה להיות הסיבה שכשאני נמצאת ליד בעלי גבר מתעלם ממני לחלוטין כאילו הייתי אויר וכשאני נמצאת לבד פתאום מראה "שמכיר " אותי??
    ב. איך הייתי אמורה להגיב לאור התנהגותו?? מדוע התנהג כך הוא חושב שהנשים טפשות??!?!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה כתגובה - תגובה

יעל צ'רניאק
    04/10/2013

איני יודעת כמובן מה עבר לו בראש. אינני מכירה את האדם.
    בפועל או ש:
    1. הוא נהג בגסות, והסיבה יכולה להיות פשוטה,
    כשאת עם בעלך הוא שומר מרחק כי ״הגבר״ שם.
    וכשאינו שם, הוא רואה בזה הזדמנות.
    זוהי התנהגות לא מכבדת ואני מבינה את תגובתך.
    2. הוא נהג בתמימות. הוא שם לב לטעות שלך, והוא פשוט לא ידע מה לעשות
    ולא העיר כדי לא להביך אותך, בתקווה שתביני לבד. זוהי גם אפשרות לגיטימית למה שאת מתארת. ממש תלוי בבן אדם עצמו.

שיתפת את בעלך במה שהיה?

האם את יכולה לשחרר את עצמך מהסיטואציה שהיתה ולקחת אחריות על להיות
    ברורה עם אותו חבר לגבי הגבולות שלך? וטעויות לעיתים קורות, אנחנו יכולות לעשות כל מה שניתן כדי שלא יקרו מעבר לזה אין לנו שליטה.

השאלה שלך חשובה וחשוב לנו כנשים להיות מאוד
    ברורות לגבי הגבולות שלנו, להרגיש בטוחות כשאנו לבד.
    לחזק את עצמנו, להיות אסרטיביות
    לדעת בדיוק מהם הגבולות האדומים שלנו
    ולהיות חזקות לבטא את הרצונות שלנו, להשמיע את הקול שלנו
    ולעמוד על שלנו, גם ובעיקר מול אנשים שאינם רגישים אלינו
    ופועלים מתוך התשוקות שלהם..

סוף שבוע נעים!
    יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרבה תודה לך!!! .

אחת
    04/10/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מציאת בן זוג לחיים
    ויקה
    26/09/2013

יש לי בעיה! אני בת 25 ואיני מצליחה למצוא את החצי השני שלי לכל החיים. יש לי הכל בחיים חוץ מאהבה. אני יפה, בעלת תואר שני, משכילה, מוכשרת, חכמה ועובדת בעבודה טובה. אני נהנת מהחיים ולא חוסכת על עצמי. מטיילת בארץ ובעולם, קונה לעצמי המון, משקיעה במראה החיצוני. איני מצליחה למצוא בן זוג ראוי וטוב עבורי. בעיה היא בשיווק עצמי. ברגע שאני מציגה את עצמי גברים מפחדים בגלל שאני מצליחה, חכמה ומסורתית. מה לעשות? כמה שניסיתי לצאת לאין ספור דייטים הכל נראה ונגמר באותו הדבר. אני לא מצליחה למצוא בחור טוב שיעריך אותי ויתייחס אליי כמו שמגיע לי. אני לא מוכנה להתפשר ולצאת עם כל אחד ולא בגלל שאני מפונקת או לא פתוחה אלא בגלל שאני חושבת שמגיע לי את הכי טוב. מה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    מציאת בן זוג לחיים

הוספת תגובה

• מציאת בן זוג לחיים - תגובה

יעל צ'רניאק
    26/09/2013

ויקה יקרה,
    נשמע שזה הperfect setting, אך מתוך התיאור שלך אני לא לומדת הרבה על הפנימיות שלך.
    את מתארת הרבה דייטים שנראו ונגמרו אותו דבר, לכן יש צורך להעמיק מעבר למעטפת החיצונית הטובה, המוכשרת, היפה ולראות מה נמצא שם ברגש שלך, אילו אמונות יש לך לגבי זוגיות... כמו: גברים מפחדים ממני בגלל שאני מצליחה...
    כשהכל מבחוץ נראה טוב, כמו שאת מתארת: יש לי הכל בחיים חוץ מאהבה, עלינו לבחון את הדברים יותר לעומק: האמונות שלנו, המחשבות שלנו והרגשות שלנו, ולא רק איך אנו משווקים את עצמנו חיצונית.
    האמונות שלנו לגבי זוגיות, גברים, וכו' גורמות לנו להתנהג בדרך מסויימת , ולשדר משהו שאולי אפילו לא מודע.
    הייתי מציעה לך להכנס יותר לעומק, לבדוק עם עצמך את כל האמונות שבהן את מחזיקה לגבי גברים, לגבי עצמך, ולגבי זוגיות בכלל, לגבי היכולת שלך להיות ביחד ובזוגיות, לגבי האמונה שזה יקרה, וכו'
    לדייק מיהו הגבר שאת מחפשת, כמו לדוגמא: גבר שיוכל להכיל ולפרגן לאישה חזקה ועוצמתית, שיוכל לראות את מי שאני באמת וכו'.
    בדקי עם עצמך, עד כמה את מתנהלת ביום יום שלך מתוך תחושת ביחד, או מתוך תחושת לבד, גם כשאת לא בזוגיות....
    האמונות שלך לגבי כך, הם אלו שיגלו ויפרסו עבורך את הצעד הבא שלך בדרך לזוגיות
    בהצלחה וחג שמח!
    יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

ויקה
    26/09/2013

יעל תודה רבה על התגובה:)
    את צודקת. המעטפת מאוד משכנעת ומושלמת כמעט. אבל מבפנים אני מאוד שומרת על עצמי. אני מתקשה לבטא את עצמי באמת כי אני מפחדת להתאכזב שוב ושוב. כל קשר מתחיל בהצגת עצמי ומשם זה לא ממשיך. היו לי 2 קשרים רציניים והייתי מאורסת פעמיים. אני ביטלתי את שתי החתונות ומאז איני בטוחה בשום קשר. אני מרגישה יותר מידי מוצלחת וטובה ואף אחד לא מתאים לי בתפיסת העולם ובמצב שלו בחיים. חבריי אומרים לי להתפשר ולפתוח את הראש והלב אבל כמה שאני מנסה זה לא עוזר בקשרים. יצאתי כבר לכל כך הרבה הדייטים והכל אותו הדבר. גם אם התנהגותי משתנה התוצאה זהה. יצאתי עם גברים מצליחים ומצליחים פחות בחייהם( מובטלים, רופאים, מהנדסים, סטודנטים, עורכי דין... וכו'). גיבשתי את כל מה שאני רוצה בדבר ואני יודעת יותר מידי טוב מה אני רוצה מעצמי, מהגבר שיהיה לצידי ומערכת היחסים. אבל זה לא מקדם אותי לשום מקום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה - תגובה

יעל צ'רניאק
    26/09/2013

המפתח מכל מה שכתבת טמון במשפט שלך: אני מתקשה לבטא את עצמי באמת כי אני מפחדת להתאכזב שוב ושוב.
    כשאת לא מבטאת את עצמך באמת וכשאת אוחזת בפחד להתאכזב, את תמשיכי לייצר את אותן סיטואציות בהן את נתקלת היום,
    את זה עלייך להתחיל לשנות, כדי לייצר זוגיות טובה ואמיתות לאורך זמן!
    בהצלחה,
    יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך...

ויקה
    28/09/2013

אני בטוחה שאת צודקת. יחד עם זאת, אני מרגישה שאין לי את הכלים הנכונים והמתאימים להיפתח ובאמת לעשות משהו שיכול לקדם אותי לעבר המטרות שלי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך... - תגובה

יעל צ'רניאק
    03/10/2013

אולי כדאי לך להיעזר באנשי מקצוע, לצורך עבודה יותר מעמיקה על עצמך,
    כל טוב
    יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מספיקה לבן הזוג
    רוני
    26/08/2013

אני נמצאת בקשר עם מישהו כבר שנתיים אך עם הרבה פרידות, מתוך כל הפרידות היו שלושה פרידות שבהן הוא הכיר מישהי.. אחרי כל פעם שהוא הכיר מישהי ועזב אותה חזרנו להיות ביחד ואז הייתה לי תחושה שאני לא מספיקה לו, שאני לא טובה לו, שאני לא יפה מספיק וכאשר אנחנו נפרדים הוא חוזר לדבר עם זו שהוא היה איתה בקשר לפני.
    אני אוהבת אותו אבל הוא נותן לי להרגיש לא שווה את מה שאחרות שוות.. מה אני אמורה לעשות? לא לחזור אליו יותר?

לקביעת תור
    סגירה
    לא מספיקה לבן הזוג

הוספת תגובה

• לא מספיקה לבן הזוג - תגובה

יעל צ'רניאק
    26/08/2013

רוני יקרה
    את מעלה פה שני דברים שאפשר להפריד אותם:

1. התחושה שלך שאת לא מספיק טובה/ יפה
    2. חוזק ומהות הקשר בינכם - קשר עם הרבה פרידות וחוסר ביטחון בקשר

1. חשוב שתעבדי על חיזוק הביטחון העצמי שלך ללא קשר לבן הזוג שלך
    ובנוסף
    2. חשוב להתבונן יותר לעומק על מהות היחסים בינכם:
    מה חשוב לך בקשר? איזה ערכים חשובים לך? (לדוג': חברות, ביטחון, אמון, יציבות, אהבה, הקשבה... פתיחות, שיתוף, תקשורתיות.... )
    מה חשוב לך בבן זוג?

אם היית מוותרת על הזהות שאת לא מספיק טובה ושאחרות יותר שוות, מה היתה הזהות החדשה שלך אז?
    אני....
    (לדוג' טובה בדיוק כפי שאני, אני שווה וראויה לאהבה, אני מוערכת על מי שאני...)
    יש צורך לעשות עבודת התפתחות כדי להפנים את הזהות החדשה בשביל שתוכלי ליצור קשר בריא ותחושת ביטחון פנימי שלא קשור בבן הזוג או בסיטואציה חיצונית...

בהצלחה
    יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דרכים להתמודדות
    דורית
    25/08/2013

שלום רב,
    אני ובן זוגי גרים ביחד ולאחרונה הוא אף הציע לי נישואים. העניין כרגע הוא שהכל בהקפאה כיוון שאני מרגישה חנוקה מהמצב כרגע ומהעתיד בגלל ההורים שלו. ההורים שלו אנשים קצת קשים שיש להם תסריט מסויים בראש לאיך שהחיים צריכים להראות וקשה להם כשמישהו מתנהג לא לפי התסריט שלהם. כל דבר אפילו קטן דורש לגביהם הסברים ושכנועים ואנרגיות ומצדם יש בסוף בדרך כלל העלבויות וחוסר הבנה. לדוגמא בעניין החתונה כבר ההורים שלו קבעו באיזה תאריך, באיזה אולם, מי יהיה הצלם וכו' ואז צריך פרוייקט שלהם של להסביר להם בעדינות שזה לא יתקיים ככה כי יש בעצם עוד צד לעניין שלא ממש מתאים לו מה שקבעו לו. עכשיו אני כבר ממש בפחד מהעתיד המשותף עם בן זוגי כי אני חושבת שאם המצב ככה עכשיו (בעצם מאז שהכרתי את ההורים שלו היו בינינו מריבות על אותם עניינים לגביהם) אז מה יהיה בעתיד? האם אני צריכה לחיות בעתיד שנשלט על ידי הוריו?. עכשיו אני ובן זוגי מאוד מדברים על הכל באופן גלוי ופתוח ואני לא מסתירה את תחושותי ופחדיי והוא חושב שהעתיד בידיים שלנו אבל האמת היא שאני לא ממש בטוחה וזה גורם לי לפחד ולמריבות בינינו ובעצם לשקול את כל הקשר בינינו. מקווה שהייתי מובנת. אשמח לעזרה. תודה

לקביעת תור
    סגירה
    דרכים להתמודדות

הוספת תגובה

• דורית יקרה

יעל צ'רניאק
    26/08/2013

היית מאוד מובנת, ואת מתארת את התחושה שלך והרגשות שעולים בך כרגע בצורה בהירה.
    את מעלה כאן שאלות מהותיות, ומה שחשוב כרגע הוא לא להחפז להחלטות הרות גורל.
    קחי לך זמן להתבונן עם עצמך, בעומק של הקשר שלכם, ביכולת שלכם להתמודד ביחד עם אתגרים מבפנים ומבחוץ וברצון שלך (ושלו) לעשות זאת....

קחי פסק זמן לעצמך, כדי שתוכלי להתנתק מהלחץ בו את שרויה ולחשוב על הדברים ממקום נקי, אמיתי ורגוע. להבין מחדש מה את רוצה, האם את רוצה את הזוגיות הזו, עד כמה הקשר שלכם משמעותי בחייך.

מצאי שוב את המרכז שלך, צאי לטיול/ לים/ לצעידה/חופשה/ מדיטציה... כל דבר שיעזור לך לרגע לקחת פסק זמן, להתנתק ולחזור לעצמך, פסק זמן מהמחשבות, מהחששות, מהלחץ.

ולהחזיר את הכוח לידיים שלך, לבחירה שלך.

מה חשוב לך בזוגיות?
    איזה ערכים משמעותיים עבורך?
    אם היית מאמינה שאת יוצרת את חוויות חייך, שאלי את עצמך : איפה איפשרתי לאחרים לקחת ממני את הכח שלי? ואז מי עליי להיות כדי להחזיר לעצמי את השליטה והכח בחיי?

את מתארת סיטואציה שההורים מאוד שתלטניים. יש כמה שאלות עקרוניות שעלייך לברר עם עצמך:
    מה את יכולה ללמוד מהסיטואציה הזו לגבי עצמך, לגבי מי שאת, לגבי הדרך שבה את מופיעה מולם...?
    עד כמה בן הזוג שלך ואת ביחד באמת, ביחד כשלם גדול יותר שפועל כגוף אחד, מול ההורים ובחיים בכלל?
    מה את באמת רוצה, מהמקום הכי עמוק בתוכך, מה העצה הכי טובה שתוכלי לתת לעצמך כרגע?

שיהיה בהצלחה
    יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מרגיש אבוד
    יוסי
    04/08/2013

אני אנסה לקצר ולתמצת כמה שאפשר.

הייתי בקשר עם מישהי כמעט 3 שנים, היה מדהים עליות וירידות ורגעים כאלה ואחרים.
    אני בן 24 היא בת 22.
    נפרדנו לפני שנה וחזרנו לפני חודש.
    פרידה שלוותה בהמון משקעים, המון געגועים ורגשות.
    חזרנו לפני חודש, משהו שייחלתי לו מאז שנפרדנו.
    והנה היא פה, כולה. וגם אני וגם היא מרגישים מוזר, מרגישים קושי, מרגישים שזה מאומץ מיידי, פשוט מיידי לא כמו פעם.

לא מחפשים את הפרפרים אבל משהו מעבר.
    יש ביננו חברות מדהימה, הבנה מטורפת, חיבור קוסמי.
    אבל משהו בכל זה מתפקשש... אני אובד עצות.
    קבענו שנמשיך להיות ידידים, משהו שאני וגם היא לא עושים- להמשיך קשר עם אקס בתור חבר/ה טוב/ה.

אני לא רואה את עצמי באמת מפרגן לה על קשר חדש שהתחיל או להפך. המהלך של הידידות בא לשמור אותנו כאופציה קרובה וכדי שתמיד נדע מה קורה אחד עם השני.

אני לא מבין למה זה ככה, למה פתאום מזאת שהייתה כלתי לעתיד אני רואה משהו מטושטש. אשמח לעזרה!

לקביעת תור
    סגירה
    מרגיש אבוד

הוספת תגובה

• מרגיש אבוד - תגובה

ד''ר ענת הרמתי
    04/08/2013

הי יוסי,
    אני מבינה את התסכול שלך כאשר במשך שנה אתה מייחל לחזור לזוגיות עם החברה לשעבר (לאחר קשר ארוך, סוער ריגשית ובגילך הצעיר) וכשזה קורה , כבר לא ברור לך מה אתה רוצה מהקשר, מה נכון לכם והוא הופך להיות "מטושטש ".
    יתכן מאד שאלו גם הדברים -הסערות הרגשיות , הפרידה הארוכה והציפיות מהקשר המחודש - גורמים לכם לבלבול ולתחושה מוזרה.
    יש אפשרות שתמשיכו בקשר ותתנו לזמן לחדד את התחושות שלכם וליצור יותר בהירות לגבי הרצונות שלכם ובנוסף, יש אפשרות שתפנה לבד או עם בת הזוג שלך לכמה פגישות של יעוץ מקצועי .
    בהצלחה ,
    ענת הרמתי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רק אני במערכת יחסים..
    רוני
    01/08/2013

שלום לך, אני בקשר עם בן זוגי כבר שנתיים אבל ביחד אנחנו יותר מחצי שנה ביחד..אני דורשת מהבן זוג שאני איתו במערכת יחסים המון יחס וכבוד, שזה מתבטא בלתת לי צומי כשצריך ולא צריך, אם אנחנו רבים לא להשאיר את האווירה מסריחה, שאני כועסת לבוא ולדבר איתי ולראות למה אני כועסת ומה אפשר לעשות כדי שאני לא יכעס להבא, להתקשר, לשלוח הודעות, לזרוק מחמאות, לתת מילה טובה וכמובן שיהיה אוזן קשבת כשאני צריכה לפרוק ולתת לי מקום חם. הבן זוג שלי לא עושה את זה.. אני כבר כמה פעמים דיברתי איתו על כל זה ורבנו ונפרדנו וכלום לא השתנה..בנוסף לכך הוא גורם לי להרגיש מאויימת מבנות אחרות שהוא מדבר איתם או שהיו איתו בקשר ואני מרגישה שהוא נותן להם יותר יחס ממה שהוא נותן לי. אני נותנת לו את כל מה שאני יכולה ומשתדלת את כל מה שהוא צריך, להקשיב לתת לכבד הכל! ניסינו כבר כמה פעמים לפרק את החבילה ולהמשיך כל אחד לדרכו אבל לא יכולנו, וקשה לוותר על האהבה..
    אני לא יודעת מה לעשות במצב כזה, באיזה צורה לדבר, מה להגיד? כדי שזה לא יכנס מאוזן אחת ויצא מאוזן שנייה, אלא ייוסם.
    מה מציעים במצב כזה?

לקביעת תור
    סגירה
    רק אני במערכת יחסים..

הוספת תגובה

• רק אני במערכת יחסים.. - תגובה

ד''ר ענת הרמתי
    03/08/2013

רוני שלום,
    את מנסה להשיג מבן הזוג שלך "המון יחס וכבוד " זמן רב ובסופו של דבר את מרגישה ש"זה נכנס מאוזן אחת ויוצא מהשניה". זה גורם לפרידות ביניכם , וכשאתם ביחד , אתם מתוסכלים וכועסים אחד על השני.
    אני מבינה מהפניה שלך לפורום, שגם את מבינה שאם תמיד את מנסה להשיג את היחס והכבוד באותה דרך ואת לא מצליחה , כנראה שאת צריכה לנסות דרך אחרת. אני חושבת שאת עושה משהו טוב ונכון ורוצה ולשאול אותך, האם את באמת מוכנה לנסות דרך אחרת?
    בואי ננסה להסתכל על מה שכתבת . הדרך שלך להשיג מה שאת רוצה - "דורשת" (למה את צריכה לדרוש? ) "לתת לי תשומת לב גם כשלא צריך", "לדבר איתי כשאני כועסת ולראות למה אני כועסת" (תנסי כשאת כועסת, לפנות אליו ולהגיד לו על מה את כועסת ולא לחכות שהוא יעשה זאת).
    בן הזוג שלך כבר יודע מה את "דורשת ממנו" . האם את יודעת למה את כל כך צריכה ממנו את התשומת לב והמחמאות ? כשתדעי, תוכלי לשתף אותו ולאפשר לו להיות אמפטי לצורך הזה שלך.
    זו דרך יעילה יותר להשיג את מה שאת צריכה. וכשאת תביני, אולי גם תצטרכי פחות.
    בהצלחה
    ענת הרמתי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר ביטחון בזוגיות ובכלל
    אורי
    31/07/2013

שלום אני יוצא עם חברה שלי קרוב ל שנה ו3 חודשים עכשיו לה יש בעיה של להביע רגשות ולהיות חמה ומידי פעם אני אומר לה שחסר לי ההודעות הרומנטיות שלה וזהו עכשיו דיברתי איתה השבוע והיא אמרה לי שהיא לא מפחדת לאבד אותי בגלל שהיא יודעת שהיא הכי טובה בשבילי אז אני אמרתי לה שאני יודע שאני גם הכי טוב בשבילה אז היא אמרה לי שאני לא מספיק מאמין בזה ולכן מפחד לאבד אותה.
    עכשיו השאלה שלי היא איך אני מפתח ביטחון שהיא באמת שלי שאני הכי טוב בשבילה שאני באמת ובתמים מאמין בזב לגמרי. איך אני הופך את זה על מנת להיות הגבר שלה לכל החיים?! אשמח לקבל תשובה בהקדם תודה
    אורי

הוספת תגובה

• חוסר ביטחון בזוגיות ובכלל - תגובה

ד''ר ענת הרמתי
    03/08/2013

אורי שלום,
    בקשר זוגי אנחנו לא יכולים לדעת שאנחנו הכי טובים לבת/בן הזוג שלנו ולהיפך, שהבן/בת זוג שלנו הכי טובים בשבילנו. אתה גם לא יכול לדעת אם תהיה הבן זוג שלה לכל החיים!
    מציעה לך שתתמקד במה שאתה כן יודע. אתם בזוגיות שנה ושלושה חודשים, אז אתה יודע שיש דברים טובים שמחזיקים את הקשר שלכם, אתה יודע מה אתה מרגיש כלפיה, מה היא מרגישה כלפיך, אתה יודע מה אתה צריך ומה חסר לך בקשר ( הבעת רגשות וחום ).
    האם אתה מרגיש פחד לאבד אותה ? חשוב שתבין מה הסיבה.
    לא נראה לי שהתשובה נמצאת היכן שאתה מחפש .
    בהצלחה,
    ענת הרמתי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה!

אורי
    07/08/2013

ברור שאני מפחד לאבד אותה כי היא כבר נפרדה ממני בעבר אחרי 9 חודשים וחזרנו עכשיו אני רוצה להפוך את כל החוסר ביטחון שלי לגבי הקשר לביטחון גבוה ולזה שאני אהיה בטוח שברגע שאציע לה להתחתן איתי אז היא תסכים מה אני אמור לעשות???

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אהבה חונקת??
    רומי
    28/07/2013

אנחנו יחד 5 חודשים, בשנות ה-30. נפגשים וישנים כל יום ביחד, שוקלים מגורים משותפים. אני מאוד אוהבת אותו והוא אותי. יש בו מעלות שתמיד חיפשתי בבן-זוג: הוא מעניק ומפנק, דואג ומגונן, לארג' מאוד, רגיש ומביע אהבה (במילים ובמעשים), חם... אני הנסיכה שלו והוא יעשה בשבילי הכל!
    הבעיה היא שבן-זוגי תלותי, שתלטן וקנאי. אני חוששת שמדובר באהבה חונקת ולא בריאה.

את רוב הערבים אנחנו מעבירים יחד זה עם זו. קורה רק כפעם בשבוע שיש לי מפגש עם חברות, ותמיד יש "סרטים" סביב הנושא. הוא מרגיש בעדיפות שניה, למרות שאני חוזרת ומסבירה שזה לא כך, ושחשוב לי לשמור גם על העולם שלי מלבד הזוגיות. הוא מבחינתו אומר שאם לא חשוב לי להיות איתו כל ערב, אז שאני לא אוהבת מספיק ולא בנוייה לקשר רציני. גם אם יש אירוע רשמי יותר שאני חייבת להיות נוכחת בו (ולא "סתם" מפגש שקבעתי עם חברה), הוא נעלב ולא מבין שיש לי מחוייבויות נוספות.
    לא מדובר רק בעלבון רגעי מצדו, אלא משהו שחוזר אליי אח"כ כמו בומרנג במשך יומיים. הוא כאילו מעניש אותי על זה שביליתי בלעדיו, רב איתי ומדבר אליי בזלזול ובפוגענות. יש לציין שאחרי יומיים של כעס מצידו, הוא מבין שטעה ומתנצל, מבטיח שזה לא יקרה שוב... זה ריטואל קבוע של פגיעה והתנצלות.
    לפעמים נדמה שיש בו פיצול: מצד אחד הוא מלאך, מתייחס אליי כמו נסיכה , אומר את כל המילים היפות, מחבק אותי ברוך, אני נמסה בזרועותיו... אבל מצד שני, אם אני רוצה קצת מרחב לעצמי הוא הופך לשטן – מעליב אותי במילים פוגעות, מעניש אותי בקרירות וריחוק.
    זה מגיע למצב שאני מפחדת להגיד לו שיש לי תכניות, מחשש שייאבד שליטה וייתן לכעס להתפרץ. אני גם לא מצליחה להינות כשאני לא איתו, כי אני חוששת מה יהיה אח"כ.
    עוד אציין שמבחינתו – אני מספיקה לו, הוא לא צריך עוד אנשים בחייו. יש לו רק חבר אחד והוא מצהיר שזה די והותר עבורו. לרוב הוא גם מסרב להצטרף אליי למפגשים חברתיים, מה שמאוד מפריע לי.

השיא היה לפני יומיים: הבוסית שלי חגגה יום-הולדת והייתי חייבת להיות נוכחת. בן-זוגי אמנם פירגן לי לפני היציאה, אבל ביום שלאחר מכן הוא התקשר ו"התנפל עליי" שחזרתי מאוחר, שאני חסרת אחריות כי ישנתי רק 5 שעות בלילה, ואף טען שחזרתי מסריחה מסיגריות ושאני "דוחה" שלא התקלחתי לפני השינה (במילים אלו). הרגשתי מושפלת, כאילו חזרתי לגיל 16... כאן כבר התפרצתי, אמרתי לו שאני מרגישה בכלא, "מה לעזאזל אכפת לך מתי חזרתי???" וכו'.
    הוא התעצבן שצעקתי, בלהט הכעס אמר שהוא לא רוצה שום קשר איתי וניתק לי בפנים. כעבור שעה התקשר להתנצל שדיבר מתוך כעס, שהוא מת עליי ולא יכול בלעדיי, שהוא לא התכוון, שזה לא יחזור יותר... כרגיל.
    כרגע אנחנו בהפסקה שאני יזמתי. כבר יומיים הוא לא מפסיק לבכות ולהתחנן שאחזור. הוא טוען שלמד לקח והגיע לתובנה, מבטיח שלא ארגיש "בכלא" יותר, שמעכשיו הוא יסתכל על הכל בפרספקטיבה אחרת.

שאלתי: האם לחזור לאדם כזה? האם יש לו סיכוי להשתנות???

לקביעת תור
    סגירה
    אהבה חונקת??

הוספת תגובה

• הי סטפני יקרה

יעל צ'רניאק
    28/07/2013

אני בהחלט יכולה לשמוע מתוך דברייך את התחושות הסותרות שאת חשה במערכת היחסים שלך.
    את מתארת פה דפוס שלו של תלות, היעלבות, תגובה פוגעת והתנצלות.
    זה גורם לך להרגיש כלואה, מושפלת, תחושת אי-נעימות כלפיו כשאת עושה את הדברים שחשובים לך ורוצה באופן בריא לשמור גם על העולם שלך, זמן עם חברות וכו'.
    מצד שני את כותבת שאת אוהבת אותו מאוד ויש בו מעלות שתמיד חיפשת.

את שואלת אם יש לו סיכוי להשתנות. והאם לחזור אליו.
    סיכוי להשתנות בוודאי קיים, אבל השאלה עד כמה הוא מוכן להתחייב לשינוי כזה.
    ואפילו ללכת לאיש מקצוע שיעזור לו לעשות תהליך עמוק עם עצמו, כדי להשתנות לטובת הזוגיות והאהבה שלכם, ולבסוף לטובת שניכם.

במידה והוא באמת מחויייב לשינוי, ויתחיל איזשהו תהליך למלא משהו בתוכו, שכפי שזה נשמע מדברייך את כרגע ממלאה אצלו את המקום הזה,
    יהיה עליך לשאול את עצמך, האם את אוהבת אותו ורוצה לתמוך בו בתהליך הזה, להיות סובלנית ולתת לו את הביטחון שהוא צריך מבלי לוותר על המקום שלך.

שאלות בהחלט רציניות שצריכות להשאל, קודם בינך לבין עצמך ואם תחליטי שאת מוכנה זה משהו שתצטרכי לפתוח איתו בשיחה כנה אוהבת ואמיתית.

בסופו של דבר ההחלטה היא לגמרי שלך, מקווה שקיבלת כיוון למחשבה
    בהצלחה
    יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה בעצם חשוב?
    קרן
    13/07/2013

שלום
    אני יוצאת עם בן זוגי 4 חודשים
    קשר מאוד רציני ואינטנסיבי עוד לא גרים ביחד אבל נמצאים ביחד כמעט תמיד
    אנחנו בשנות ה20 סטודנטים, השבוע הייתה לי שיחה איתו בה הוא חשב שאני באה לעזוב אותו נבהל ובכה, האמת עבר לי בראש, אני נמצאת בטיפול פסיכולוגי ודברתי איתה על זה.
    מרגיש לי שאומנם הוא אוהב אותי ואכפתי ודואג אבל חוץ מזה בעייתי לי איתו
    והאם האהבה שלו אליי היא מספיקה ואני לא צריכה להמשיך הלאה כדי למצוא את שאר הדברים שחסרים לי...?
    אני נראית לא רע בכלל ודואגת להראות טוב עושה ספורט וזה מוביל לתוצאות הרצויות
    הוא יודע שהוא לא בדיוק הטעם שלי, אבל הסקס נהדר, אבל הוא לא עושה ספורט וגם יש לו קצת בטן... והוא לא שרירי כמו שאני אוהבת.

דבר נוסף זה העניין והוא אמר שזה בגלל הלימודים עכשיו, אבל אני לא בטוחה, אנחנו שונים מאוד יש לנו תחומי עיסוק ועניין אחרים לגמרי, לפעמים מרגיש לי שלא מדברים כמעט ויש הרבה זמן שכל אחד מתעסק בענייניו

ומה שמעצים את ההרגשה שאנשים חדשים שהכרתי השיחות הרבה יותר זורמות ויש הדדיות בהן
    אצלנו בעיקר אני מדברת והוא מקשיב והוא מדבר על מה שמעניין אותו ואני מקשיבה למרות שזה לא מעניין אותי.
    אנחנו רואים סדרות וסרטים ביחד
    ומפריע לי שהוא יותר פסיבי יותר בבית ואני מאוד פעלתנית ועכשיו אני גם בבית איתו כי צריכים ללמוד וכ' אבל מרתיע אותי שהטיפוס שהוא ישתלט גם עליי בתור מי ואיך שאני וגם בזוגיות ארוכת טווח שלא יהיה לי את השותף לדברים שעושים לי כיףואז למה אני איתו בעצם?

כשדיברנו אז הוא חשב שאני באה לאמר לו אתה אוהב אותי זה נהדר אבל לא מספיק.... ואני בשאלות...

לקביעת תור
    סגירה
    מה בעצם חשוב?

הוספת תגובה

• מה בעצם חשוב? - תגובה

ד''ר ענת הרמתי
    14/07/2013

קרן הי,
    את מצליחה לתאר היטב את המחשבות שלך , את המשותף (סקס נהדר, טעם דומה בסדרות וסרטים, שניכם סטודנטים ) ואת השונה (תחומי ענין ועיסוק, מראה חיצוני ועוד).
    את גם יודעת מה בן הזוג שלך מרגיש כלפיך. (אוהב, דואג ואכפתי). .
    שאלה חשובה שלא התייחסת אליה, היא מה את מרגישה כלפיו? האם את יודעת ?
    אתם בזוגיות מספר חודשים ונמצאים כמעט תמיד ביחד. איך את מרגישה כשאתם ביחד? איך את מרגישה כשאינך איתו (בלימודים למשל)? מי את כשאת איתו? האם את בוחנת כמה הוא אוהב אותך וכמה דואג לך או שגם את נותנת ומביעה רגשות ? האם את רואה גם אותו?
    מה את אוהבת בקשר בניכם ומה מחזיק אותו בעצם?
    אלו שאלות חשובות שכדאי לך לשאול את עצמיך עם המטפלת שלך.
    תחומי ענין שונים או הבדלים בטמפרמנט אינם בהכרח בעיה , לפעמים להיפך .
    כדאי שתתמקדי במה שאת מרגישה ופחות במה שאת חושבת ואולי גם קחי לעצמך את הזמן כדי להביא לידי ביטוי חלקים נוספים ביחסים שלכם.
    בהצלחה.
    ענת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מאוהבת במישהו שנים
    פ'
    23/06/2013

שלום
    אני מנהלת קשר יזיזותי עם מישהו כבר שש שנים, היו לנו שלוש שנים הפסקה באמצע בשל ריב מאוד גדול, לא דיברנו בכלל שלוש שנים ולא התראינו. חזרנו לקשר לפני חודשיים וחצי. התאהבתי בו בעבר, אני מתאהבת בו שוב, והוא לא רוצה קשר זוגי ולא מאוהב בי. אנחנו מאוד אינטימיים זה עם זו, וזה מקשה עלי עוד יותר לעזוב את הקשר איתו, מאחר וזה לא רק סקס אלא גם אינטימיות רבה וחברות. אני מאוד רוצה זוגיות ולא מצליחה להביא את עצמי לעזוב אותו. איני יודעת כיצד לפעול מפה...

לקביעת תור
    סגירה
    מאוהבת במישהו שנים

הוספת תגובה

• תודה רבה מאמר מעולה

פ'
    24/06/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה