פורום יעוץ זוגי ודייטינג - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בחור ישן צץ מהעבר
    ענבל
    23/02/2017

לפני 10 שנים היה לי קטע עם בחור, זה נגמר כי הוא עבר לחו"ל ושם הוא גם התחתן והביא ילדים. הוא חזר לארץ לפני כמה שנים ולא מזמן הוא התגרש. לא היינו בקשר כל הזמן הזה ועכשיו פתאום הוא חזר לי לחיים.
    אני לא כל כך יודעת מה לעשות איתו, מצד אחד כיף לי לבלות איתו אבל אני לא יודעת אם אני רוצה שניכנס עכשיו לקשר רציני ומחייב אבל מצד שני זה מה שאני מחפשת בשביל עצמי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בחור ישן צץ מהעבר

הוספת תגובה

• עליך לקבל החלטות קשובות לעצמך ולהפסיק בזרימה ללא מטרה מוגדרת

אוראל שופן
    23/02/2017

נשמע כי כעת את במצב של זרימה, נהנת מהרגע ופחות מתעסקת בקבלת החלטות לגבי הקשר הזה, למרות שהתמונה הכללית של מה שאת רוצה כרגע בחייך ברורה לך.
    את נמצאת בקשר הזה כעת מכיוון שאין הזדמנות למשהו מתאים יותר מבחינת המטרה שלך וכי את נהנת.
    הדבר החשוב ביותר שאני יכולה לייעץ לך בהקשר הזה, הוא שבין אם את מחליטה שהקשר הזה הוא בשביל הכיף בלבד (ללא מטרות רציניות) ובין אם את מחליטה שהמטרה שלך היא רצינית, המצב צריך להיות ברור לעצמך ולצד השני.
    חשבי על הפוטנציאל של הקשר הנוכחי להתאים למה שאת באמת מחפשת כרגע. האם יש בו את הפוטנציאל למלא את הצרכים ולהגשים את הערכים שאת מזהה בזוגיות העתידית שלך?
    במידה וכן, חשוב להתייחס לקשר בצורה כזו, שזה אומר כמובן להנות ולכייף אך גם להיות בשליטה באשר לדרישות שלך, לגבולות שלך, לשמור על קצב התקדמות הדרגתי של הקשר ועל התנהלות בונה.
    במידה ולאחר החשיבה מול עצמך את מגלה שאין לקשר זה פוטנציאל זוגי ככל הנראה, ניתן לזרום איתו בקלילות רבה יותר, כאשר שני הצדדים מודעים לאופי הקשר. במקרה כזה יש לקחת בחשבון שקשר כזה עלול לגרום לך לפספס קשר מסוג שיותר מתאים למטרת העל שלך, וגם עם כל הטוב שבדבר, הוא עלול לגרום לעוגמת נפש, תחושת ריקנות ופספוס. תחושות מסוג זה מופיעות לפעמים כאשר בדידות, שעמום או צורך בריגוש משתלטים על תהליך קבלת ההחלטות שלנו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך מתגברים על חוסר ביטחון?
    עידן
    21/02/2017

אני יוצא עם בחורה כמעט חודשיים. זו מישהי שהייתי מעוניין בה הרבה זמן אבל היא הייתה מעוניינת במישהו אחר ורק כשהיא הבינה שהוא לא בעניין שלה היא כאילו "גילתה" אותי. כיף לנו מאוד ויש לי רגשות כלפיה, אבל אני לא מצליח להתגבר על זה שאני פשרה ואני כל הזמן חושב מה יקרה אם הבחור ההוא יחליט שהוא כן בעניין שלה.

הוספת תגובה

• נגעת בנקודה חשובה

אוראל שופן
    21/02/2017

בכדי להגיע למימוש זוגי ולקחת חלק בזוגיות בריאה, אני מאמינה כי עלינו לפתח את הביטחון העצמי שלנו בעצמינו כפרטנרים רומנטים מוצלחים. עלינו להרגיש שאנחנו אוצר ושזה שיזכה בנו יהיה מאושר ולהיות מודעים לדברים הנפלאים שיש בידינו להביא לקשר הרומנטי.
    המצב שאתה מתאר כרגע הוא מצב של חוסר ביטחון כפי שהגדרת. זה אכן מצב שלילי אשר מצד אחד פוגם לך בחוויית הזוגיות שרצית לקחת בה חלק (סוג של הגשמת חלום ואתה בכלל לא נוכח כדי להנות ממנו) וכמובן עלול להרחיק את הפרטנרית הרומנטית שלך, שכן- אם אתה לא תאמין שאתה ה׳עסקה׳ הכי טובה שהיא יכולה לעשות, הסיכוי שלך ׳למכור׳ לה את זה ושלה ׳לקנות׳ את זה הוא קלוש.
    העבודה שעליך לעשות היא בינך לבין עצמך. ראשית אני ממליצה לך לחשוב עם עצמך האם אתה פרטנר רומנטי/ בן זוג טוב. במידה ואתה חושב שכן, תכתוב מה הופך אותך לפרטנר רומנטי טוב (כמה שהרשימה הזו תהיה ארוכה ומפורטת יותר כך יותר טוב). במידה ואתה חושב שאתה לא פרטנר רומנטי מספיק טוב, אנא כתוב מה הם הדברים שאתה יכול לעשות או צריך שיהיו לך כדי שתהיה פרטנר רומנטי טוב (גם כאן פירוט יעזור). חדד לעצמך את הדברים היפים שיש בך ותוקיר את עצמך עליהם, פעל כדי להשיג את הדברים שאתה חושב שאתה צריך שיהיו לך במידה ואתה מרגיש לא שלם.
    זה הוא כלי לדוגמה שעשוי לעזור לך מאד בהקשר של שיפור הביטחון העצמי שלך בעצמך כפרטנר רומנטי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מרגישה שכבר אין לי סיכוי
    נועה
    19/02/2017

היי אוראל,
    שמי נועה, אני בת 34 וכבר יותר מארבע שנים לא הייתי עם אף אחד, לא סטוץ, לא נשיקה ובטח שלא מערכת יחסים. הייתי בדייט אחד לפני שנה וחצי. אני לא מתחברת לדייטינג באפליקציות, זה מרגישה לי כמו שוק בשר ואני לא רוצה לשווק את עצמי בצורה כזו.
    כל החברות שלי כבר נשואות עם ילדים , אני לא יודעת איך למצוא בחורים והמעגלים הולכים ומצטמצמים ככל שמתבגרים. ואני מרגישה שלי כבר אין סיכוי... מה אני יכולה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    מרגישה שכבר אין לי סיכוי

הוספת תגובה

• שינוי גישה, ועבודה קשה

אוראל שופן
    19/02/2017

עולם הדייטינג המודרני הוא קשה מאי פעם. מאד לא קל להיות רווק/ה בימינו והמסע אל עבר מימוש זוגי עלול להיות מתיש.
    לייאוש שלך יש מקום, אך כאשר הוא משתלט הוא מונע ממך למצוא זוגיות.
    קראי את ההודעה שכתבת- כולה כולל הכותרת משדרת שליליות. ממקום כזה לא תצליחי למצוא אהבה כי אהבה מגיעה רק כשמסבירים לה פנים.
    נסי למצוא מה כן- מה את כן אוהבת, מה את כן יכולה לעשות, איפה את כן יכולה למצוא, מי כן יכול להיות פרטנר רומנטי פוטנציאלי עבורך?
    נסי להאיר בעיני רוחך את החיובי ולחשוב על דרכי פעולה אפשריות עבורך להמשך.
    נראה כי דרושה לך לא מעט עבודה בינך לבין עצמך על מנת לפנות מקום לזוגיות, אך בסוף העבודה הזו הדברים יראו לך אפשריים הרבה יותר. אם תזדקקי לעזרה בדרך את מוזמנת לפנות אלי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זוגיות- השמנה של הבעל
    לילי
    16/02/2017

שלום,
    אנחנו זוג בשנות ה 30 לחיינו, נשואים באושר ואוהבים אחד את השניה מאוד מאוד. אני מרגישה שהבעיה היא בעיקר אצלי ולא אצלו.. בעלי עלה מאז ההכרות איתנו מאוד במשקל (עלה 20 קילו מאז שנפגשנו), יש לו במשפחה נטייה להשמנת יתר (קיצונית... משקלים של מעל 100 קילו לפחות). לאחרונה זה משפיע עלי מאוד, הוא מרגיש את זה ונעלב. כל פעם כשעלה במשקל קנינו לו בגדים חדשים כדי שירגיש טוב, אני לא מספיקה לומר לו כמה הוא חתיך וכמה אני אוהבת אותו. אבל במקביל גם לא מצליחה להתאפק ומבקשת ממנו לשמור על המשקל ולא להמשיך לעלות. מדובר בנושא רגיש אצלו מגיל צעיר וכנער היה ילד שמנמן שהתמודד עם הנושא לא מעט.

על מנת שהדברים יהיו חיוביים אני מנסה לקנות הביתה רק אוכל בריא, מכינה לו סנדוויצים בריאים בבוקר, ככה שלא יתפתה לשטויות. אוכלת בעצמי רק אוכל בריא, יוזמת יציאה לטיול ברגל והליכה, מעודדת שנעשה יחד מנוי לחדר כושר וכדומה.

אני אציין שאני מנסה מאוד מאוד לא להקצין דברים ורק לדאוג על בריאות תקינה ולא דיאטה או הורדה במשקל (שזה משהו שצריך לבוא ממנו).

לצערי אין כמעט שיתוף פעולה מצידו. הוא חוזר הביתה עם שקית שקנה בדרך חזרה מהעבודה מלאה במאפים ודברים משמינים. הוא אוכל צהריים רק בחוץ (ומבקש שלא אביא לו אוכל למשרד (בטענה שזו ההפסקה שלו להתאוורר בחוץ). הוא לא עושה ספורט וחוזר מהעבודה בשעות מאוחרות שגם לי כבר אין כוח לעשות משהו ביחד איתו. כשאני אומרת לו ברמיזה שאני חוששת שיעלה במשקל הוא נעלב, כועס ומבקש "תאהבי אותי כמו שאני". כשאני מביטה בו אני רואה עוד כמה שנים את אבא שלו, שסובל מהשמנת יתר חמורה מאוד שיש לה כבר הלשכות על הבריאות, שקונה בגדים רק בחנויות למידות גדולות...

מה עושים? איך לא פוגעים באדם שאני כל כך אוהבת, אני לא רוצה לשנות אותו, אני לא מאמינה בדברים האלו. מצד שני, זו האמת- זה מפריע וזה מרחיק ופוגע בזוגיות. אני חוששת מאוד שדיבור שלנו על הנושא הזה רק מרחיק את הסיכוי שמשהו ישתנה....

מה עושים???

לקביעת תור
    סגירה
    זוגיות- השמנה של הבעל

הוספת תגובה

• רתמי אותו לעזרתך באופן ברור- הגישוש מסביב הוא שמעליב

אוראל שופן
    19/02/2017

נשמע שהאינטואיציות שלך נכונות וקשובות מאד לבעלך. את פועלת ברגישות וביצירתיות ובאהבה גדולה ובהקשר הזה אין לי דבר להוסיף, אלא רק לחזק אותך.
    נושא שחשוב להביא למודעות וליחסים הוא את- הרגשות שלך והצרכים שלך! כשמשהו מפריע לך בהתנהגות או בנראות של בן הזוג שלך- זה חשוב ומשמעותי, גם אם זה נושא רגיש אצלו.
    הגישה שלך יוצאת מנקודת הנחה של ׳לא נעים׳ לדבר על זה וכנראה שהנושא הזה עומד במקום לא ברור ואינו נמצא מספיק על השולחן.
    נשמע שהתקשורת שלכם סביב נושא המשקל אינה נכונה, מבוססת על אי נעימויות והערות אגביות. לא כך אתם צריכים לתקשר ביניכם, בעיקר כי את מתארת מערכת יחסים אוהבת ובריאה. בנוסף, הגישוש מסביב שמעיד על אי נעימות שלך, גם מתקשר אצלו לכך שאת לא אוהבת אותו או נמשכת אליו בגלל השינוי במראה, זה מה שהוא מנסה להגיד לך- הוא לא מבין שהבעיה היא שלך והוא צריך לעזור לך.
    על הנושא להפתח באופן ישיר וברור. עליך לדבר איתו על הנושא בשיחה שאינה קשורה לאירוע ספציפי (לא ישר כשהוא חוזר הביתה עם שקית מאפים לדוגמה). לומר לו שאת חווה קושי ורוצה לשתף אותו במשהו שמפריע לך ומדאיג אותך. ספרי על זה כמו שזה- כבעיה שלך בהתמודדות שעליו לעזור לך איתה בתור הפרטנר שלך. מה שיקל עליו את החוויה כי הוא יפסיק לקשר את זה לכך שאינך מקבלת אותו כמו שהוא.
    מאמינה שבדרך זו תוכלי לגשת אליו ולרתום אותו לראות אותך ולעזור לך באופן ברור וישיר, כן ולא מעליב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני ובת הזוג כבר לא משדרים על אותו הגל
    ליאור
    15/02/2017

אני בזוגיות כבר חמש שנים, יש לנו ילדה בת שנתיים ועד לא מזמן הכל החל חלק. בחצי שנה האחרונה אני מרגיש שאנחנו מתרחקים ושאנחנו כבר לא משדרים על אותו הגל. דיברנו על זה כמה פעמים אבל זה רק הביא לתוצאה ההפוכה ועכשיו היא גם מרוחקת ממני. מה אני יכול לעשות כדי לשנות את המצב? תודה מראש

הוספת תגובה

• תקשורת נכונה זה הכל- ועכשיו.

אוראל שופן
    19/02/2017

נשמע כי מערכת היחסים שלך חשובה לך וכי אתה מרגיש שנוצר ביניכם ריחוק שקשה לך איתו.
    ריחוק יכול לנבוע מסיבות רבות- אירוע ספציפי שיצר ריחוק, שגרה שוחקת, התעייפות וחוסר השקעה של אחד הצדדים או של שניהם בקשר, משבר אישי של אחד הצדדים ועוד..
    בנוסף יש גם דרכים רבות ׳לא לשדר על אותו הגל׳ וחשוב להבין איך זה בפועל נחווה על ידך.
    לבסוף- חשוב לתקשר את המצב בצורה נכונה לצד השני. באופן שמעביר את התחושה שלך, מתעניין בהרגשתה, ללא האשמות, ומתוך נסיון לחשוב יחד כיצד פרקטית אפשר לשפר, להשקיע בזוגיות ולהסב לכם אושר.
    תקשורת נכונה בקשר, השמה דגש על הצרכים של שני הצדדים- בעזרתה ניתן להתגבר על רוב הקשיים.
    כשזו נשחקת יש צורך בעבודה זוגית משמעותית ולא תמיד פשוטה. אם תראו לנכון לקבל סיוע מקצועי, אשמח לעמוד לשירורתכם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מצליחה שלא להשוות לאקס
    מורן
    13/02/2017

אני והאקס נפרדנו כבר לפני שנתיים אחרי שהיינו יחד 4 שנים וכבר היו דיבורי חתונה וכאלה. למרות שהפרידה הייתה מאוד קשה אין ספק שזה היה הדבר הנכון לעשות, אבל מאז אני בקושי יוצאת עם אחרים וכל אחד שאני פוגשת אני משווה אליו. איך אני יכולה לשחרר?

לקביעת תור
    סגירה
    לא מצליחה שלא להשוות לאקס

הוספת תגובה

• להתחבר להוויה הזוגית העתידית שלך

אוראל שופן
    19/02/2017

לקום ולעזוב קשר משמעותי לקראת חתונה זו החלטה אמיצה ולא מובנת מאליה.
    פעמים רבות קשר משמעותי שלקחנו בו חלק, משתלט על התפיסה שלנו של זוגיות ולא משחרר.
    בזוגיות הבאה שלך, בהכרח לא תהיי אותו אדם שהיית בזוגיות הקודמת. השיעורים שלמדת במהלכה ומאז שהסתיימה שינו (וכהראה שיפרו) את בת הזוג שתהיי בעתיד.
    עליך להגדיר לעצמך מחדש את הערכים שינכחו בזוגיות העתידית שלך, להבין איזה אדם את תהיי ולהבין עד כמה זה שונה מזו שהיית במערכת היחסים שהתפרקה (ובצדק לדבריך).
    רק כשתתחברי להוויה הזוגית העתידית שלך- תהליך משמעותי שתוכלי לעשות בינך לבין עצמך או בליווי מקצועי, תלמדי לבצע בחירות רומנטיות באופן נקי וקשוב אליך ולצרכים שלך, לבחון פרטנרים רומנטים פוטנציאלים ביחס לעצמם ולהבין את הדרך הנכונה אל עבר המימוש הזוגי שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מצליחה למצוא זוגיות
    רחלי
    28/01/2017

היי אני בת 53 גרושה כמה שנים נראית טוב .. כך אומרים חח... הייתי מאוהבת נואשות בגבר נשוי 12 שנה.. מאז קשה לי למצוא.. ואם כן כבר מוצאת.. אז תמיד זה מגיע לקטע מיני.. או שלא ממשיך לכלום.. כי אני עוצרת... וגם לעתים אוהבת את הלבד.. בקצור מסובך מסובך.. ..

לקביעת תור
    סגירה
    לא מצליחה למצוא זוגיות

הוספת תגובה

• אם את רוצה

חסוי
    28/01/2017

אם את רוצה סקס ללא קשר רציני תגיבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רוצה קשר רציני... מאד

רחלי
    28/01/2017

מי ענה לי בתשובה הזוייה אשמח לדעת:)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חסוי

בן אדם מגעיל
    28/01/2017

אם תירצי קשר רציני אני פה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היייייי

רחלי
    28/01/2017

ומי האדון החסוי. אם אפשר לדעת.\. .???. זה אתר הכרויות או מה :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן אדם רגיל

בן אדם רגיל
    28/01/2017

תשאירי טלפון אני ירשום אותו ונדבר ואז תמחקי אותו חחח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבחירות הרומנטיות שלך אינן קשובות לצרכים שלך- נדרש פה מסע פנימי

אוראל שופן
    19/02/2017

הדרך לזוגיות בימינו אכן סבוכה ולא פשוטה.
    את מספרת שאת אוהבת את הלבד שלך, מה שמתקשר מבחינתי דווקא לעוצמה שאת מגיעה איתה לחיפוש האהבה- מחפשת לא רק מתוך חוסר בחיים, אלא מתוך רצון לשפר ולהוסיף.
    נשמע שיש עליך לעשות עבודה משמעותית בכדי שחיפוש הזוגיות שלך יהיה אפקטיבי, שכן נשמע כי את מתקשה להתחבר להוויה הזוגית העתידית שלך באופן ברור:
    לא לגמרי ברור לך מה את רוצה, וגם אם כן, המסר לא עובר כהלכה לצד השני ואת מוצאת את עצמך פעם אחר פעם במקומות שאת לא מעוניינת להיות בהם.
    עליך לעשות מסע פנימי משמעותי- להבין מי את בזוגיות העתידית שתיצרי, ללמוד להביא את הדברים היפים שבך גם לתהליך חיפוש האהבה שלך, לבצע בחירות רומנטיות שמכבדות אותך (!) ולשפר את מיומנויות התקשורת הרומנטית שלך.
    בכל אלו אוכל גם להיות לך לעזר באם תראי לנכון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעל שמתערכב ללא הרף
    יפעת
    11/12/2016

בעלי כבן 60 נהיה בלתי נסבל. כל פעם יש לו דחף להתערב כשאני מדברת עם הילדים . הוא מתקן, מדייק, משפץ, מתערב, למשל, אני מדברת פנים אל פנים עם אחד הבנים והוא נוכח לידינו, הוא חייב להתערב לדוגמא"כבר אמרת לו את זה, בשביל מה שוב את אומרת לו..". הבן לא אומר מאומה, לא מעיר לי, אף אחד לא מדכא אותי כשאני מוציא מילה מהפה, כשאני משוחחת עם אחרים בטלפון אני חייבת לדבר בחדר אחר עם דלת סגורה שמא הוא התערב. זה מין דחף נפשי כזה. יש לי קשר מעולה עם הבנים אני חמה ביותר, הוא כל הזמן מתערב כשאני מדברת גם בנוכחות אנשים. איך אני יוצאת מיזה. זה בלתי ניסבל. זה פוגע, זה מוריד לי את הביטחון ומשפיל. כמה דיברתי איתו וזה לא עוזר. אני לעולם לא עושה לו את זה , תמיד מכבדת אותו. וכמה שאני מדברת איתו זה חוזר שוב...מה אני עושה??????

לקביעת תור
    סגירה
    בעל שמתערכב ללא הרף

הוספת תגובה

• בעל שמתערב ללא הרף

דניאל עזריאלי
    13/12/2016

שלום יפעת.
    זה מעניין להבין את הצורך של בעלך להתערב. האם זאת תוצאה של שעמום? בדידות? האם זה משהו שקורה לאחרונה או שכך היה תמיד? ניסית להבין למה הוא זקוק כשהוא עושה זאת?
    רשמת ששוחחת איתו מס' פעמים וזה הדבר הנכון לעשות. האם השיחות הללו נעשו ברגע של כעס או בזמן שהוא פנוי להקשיב? חשוב מאוד לדבר על דברים ולחשוף את הרגשות שלך בנוגע לזה אבל לא פחות חשוב ששיחות כאלו יתקיימו בזמן נוח כאשר הצד השני מוכן לכך.
    במידה ואלו לא עוזרים, הייתי מציע לברר באיזה מצב נפשי הוא נמצא בתקופה זאת והאם ההתנהגות הלא מכבדת שלו היא תוצאה של משהו פנימי יותר שאולי כדאי לתת לו מקום והתייחסות מקצועית כמו אימון אישי או טיפול.
    בסופו של דבר, אם את רואה שאת מתקשה לשנות אותו, אני מציע שתסגלי לעצמך דרכים יצירתיות להתמודד עם זה כחלק מהמציאות מבלי לצפות שהוא ישתנה כרגע. אם בתחומים אחרים ההתנהגות של בעלך לשביעות רצונך אולי לא כדאי לייחס לכך חשיבות יתר שעלולה לגרום להתפוררות היחסים.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה זה זמן איכות בעצם?
    קרן
    20/10/2016

שלום
    אני שמחה לראות שהפורום פעיל. אנצל את זה כדי לנסות להבין משהו שמטריד אותי כבר תקופה.

אני נשואה טרייה לבן זוגי מזה 3.5 שנים. גם במהלך הקשר שמתי לב לעניין הזה.
    שהוא יכול לבלות הרבה מהזמן שלו בצפייה בתוכניות/ מחשב. )יגול לבחור מתי לעשות זאת(
    רוב השנים בהן אנחנו יחד היינו סטודנטים. אז מבחינתי פירגנתי לו 'לנקות את הראש' בעיסוקיו.
    גם אני בחורה עצמאית ואוהבת את הלבד שלי.
    אבל מרגיש לי שאין לנו הרבה ביחד.

אנחנו נפגשים עם המשפחות. יוצאים לאכול ביחד וכשאני מציעה או יוזמת הולכים להצגה/ הופעה וכו
    או בזמנים שהוא יותר פנוי מציעה טיול/ מקום נחמד לבקר הוא יותר מציע שנראה תוכניות ביחד.

מרגיש לי שרוב הזמן הוא יכול להיות עם עצמו אם לא אציע לו לעשות משהו.

ובעיקר מציק לי שגם בנושאי שיחה ופיתוח שיחה. אנחנו לא מספיק מדברים...רק על מה שקורה ביום יום. דברים שעושים ששומעים וכו'. כן מדברים כל יום זמו מה...אבל מרגיש שזה מעט לעומת כל היום...
    אבל עצוב לי לכתוב שזה לא שלי יש המון על מה לדבר...

איך אפשר לשפר?
    כמובן שדיברנו על זה. מבחינתו אין בעיה.
    וגם אנשים אומרים לי ובצדק שכשרואים אחד את השני כל הזמן כמה אפשר לדבר כבר...

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מה זה זמן איכות בעצם?

הוספת תגובה

• בעיה שלך היא בעיה שלכם

אוראל שופן
    19/02/2017

היי,
    את מתארת מצב של העדר יוזמה וחיוניות מצד בן זוגך.
    את מחפשת לשפר את התקשורת ביניכם ולהפוך את הזמן המשותף שלכם לבאמת איכותי וכיפי. הוא מבחינתו מרגיש שאין בעיה, אך עליך להסביר לו שחוסר שביעות רצון מצדך היא בעיה שלכם.
    ראשית, נסי להבין ממנו את הסיבה מבחינתו להיעדר היוזמה ולמיקוד במסכים. בררי כיצד את יכולה ׳לעזור לו לעזור לכם׳.
    בהמשך, עליך להסביר לו בצורה כמה שיותר ברורה שאת רוצה לקבל ממנו תשומת לב, יחס, יצירתיות, יוזמה, עניין ער, הקשבה, שיתוף (בחרי את הדברים שבאמת חסרים לך). ואז תחליטו על דרכים פרקטיות להוציא את אלו לפועל (אולי ב׳דייט׳/ זמן זוגי אחת לשבוע, שבכל פעם אחד אחר מתכנן אותו, עם נסיון לשים דגש על יצירתיות ורומנטיקה (אולי ללא מסכים לאורך השעות הללו כהגדרה).
    היו יצירתיים ותבנו יחד הסכם שנעים לכם בו- למענכם. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שברון לב קשה דיכאון וחוסר תקווה
    A
    27/05/2016

איך מתמודדים?! איך ממשיכים בחיים בלי להרגיש כאב וצער? איך שולטים בגעגועים? בחוסר התקווה? ברצון למות? במחשבות על האהוב שנטש? באי ראיית עתיד טוב יותר? בפגיעה באמונה בבני אדם? באכזבה הקשה? איך להפסיק לבכות? לב שבור הוא דבר קשה מנשוא עד בלתי ניתן לפתרון ,האדם שגרם לך להרגיש הכי טוב בעולם הזה הוא זה שיגרום לך לייסורים ולסבל הקשים ביותר בסופו של דבר...איך אפשר להמשיך להאמין באהבה?? להמשיך בחיים?????

הוספת תגובה

• שברון לב קשה דיכאון וחוסר תקווה - תגובה

דניאל עזריאלי
    29/05/2016

שלום יקירה,
    זה טוב וחשוב שאת משתפת במה שאת חווה ובצער שלך. אני כואב את כאבך.
    למרבה הצער הפורום הזה נועד להעניק לגולשים מרחב לקבל תשובות ענייניות על דילמות נקודתיות והוא איננו פלטפורמה לדיון אחד על אחד ועדכון יום יומי.
    אם חשוב לך לעזור לעצמך כרגע, אשמח שתצרי קשר טלפוני ונדבר על מה שאת עוברת.

דניאל עזריאלי | אימון אישי פסיכולוגי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זמן איכות עם המשפחה = תחביבים
    יונית
    22/05/2016

צהריים טובים,

בת 42 ו2 בנות בגיל ההתגברות, יש לי בעייה בעיקר בסופי שבוע, בסדר העדיפויות של בעלי זה קודם התחביבים שלו, (יוצא בימי שישי וגם בשבתבבוקר עד הצהריים המוקדמות,
    כל מטלות הבית נופלות עליי, בישולים, נקניונות, לשבת עם הבנות בשיעורים ועוד.

כאשר הוא חוזר הביתה הוא כבר עייף ואין לו כח לעשות איתנו כלום, אוכל והולך לישון. יש גם הרבה מצבים שאנחנו לא יכולים לצאת כי הבנות צריכות ללמוד, וכמובן רק אני יושבת איתם.
    והוא ממשיך לנהל את חייו כרגיל.

המצב ממרמר אותי ומרגישה שאני לבד במערכה הזאת. ואם אני אומרת לו משהו הוא מתעצבן עליי מאוד.

אני מחוברת וקשורה אל בנותיי מאוד, שאני הגעתי למצב שאני לא עושה עם עצמי כמעט כלום (בית עבודה) לעיתים רחוקות יוצאת.

הוספת תגובה

• זמן איכות עם המשפחה = תחביבים - תגובה

דניאל עזריאלי
    23/05/2016

שלום אילנה יקרה.
    אני מקבל את הרושם שהייאוש והתסכול שלך מופנה בעיקר כלפי בעלך, אבל אני חושב שהדברים קשורים בכל אחד מבני המשפחה. את זאת שכתבת כאן את ההודעה ולכן אתייחס בתשובה שלי אליך.
    המצב שבעלך הגיע אליו שבו הוא מרוכז בעולם שלו וכתוצאה מכך מקטין את הקשר איתכם הוא לא מצב שהתחיל עכשיו. ברוב המקרים 'היעלמות' של אחד מבני הזוג בתוך העולם שלו היא תהליך שנבנה במשך שנים. באיזה דרכים את איפשרת לו להימשך לתוך זה ולא להציב את הגבולות שלך? האם הכעס שהוא מפגין כשאת מנסה לדבר איתו הוא סיבה להניח לזה ולוותר על הגבולות שלך?
    כנ"ל לגבי הבנות שלכם, האם המידה שהן משתתפות במטלות הבית מספקת אותך? ואם לא, מה את עושה כדי לתאם איתן ציפיות ולהנהיג בבית ערכים של הדדיות, לקיחת אחריות ועזרה אחד לשני? יכול להיות שהן התרגלו לכך שאמא לוקחת את כל התפקידים בבית (כולל של המורה הפרטית)?
    ולסיום את. את כותבת שהגעת למצב שאת לא עושה עם עצמך כלום. הצבת את בעלך, הבנות, הבית וכל השאר בראש סדרי העדיפיות עד שלא נשאר לך כח לעצמך, לעקרונות שלך ולצרכים שלך כיום ואת נגררת להזנחה עצמית.
    האחריות להציב את עצמך בסדר עדיפות גבוה מוטלת עליך בלבד ואם את לא תעשי זאת - אף אחד לא יעשה זאת בשבילך.
    הצבת גבולות, חיזוק התוקף האישי והימנעות מדפוסי ריצוי הן תהליך לא פשוט, הוא עלול לגרור עימותים, אי נעימות, תחושות אשמה ובגידה ביקרים לך ומצריך עקביות רבה. אבל תזכרי שבסופו של תהליך חשוב זה מחכה לך תמורה אדירה, איכות חיים גבוהה יותר, זוגיות מספקת ובריאה יותר וערך נפלא שהבנות שלך יקבלו ממך.
    בהצלחה רבה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך להבחין אם יש קנאה רומנטית בתחילת הקשר
    A
    03/05/2016

שלום,
    רציתי לשאול על עניין שמעסיק אותי עכשיו: הכרתי מישהו שמוצא חן בעיני ושנינו רוצים אחד את השניה אבל אני רוצה לדעת אם השאלות שלו מתאימות לשלב המוקדם של הקשר...הוא שאל אם היה לי קשר רציני בעבר ואם היה משהו בינינו (לא היה לי כל כך נעים לענות) וכשמישהו היה סתם נחמד אלי הוא אמר שהוא בטח ניסה להתחיל איתי.. אולי זה דווקא כן לגיטימי ?

אשמח לעצה
    תודה רבה מראש

הוספת תגובה

• איך להבחין אם יש קנאה רומנטית בתחילת הקשר - תגובה

דניאל עזריאלי
    05/05/2016

שלום לך,
    קנאה היא דבר שחשוב להיות ערים לו מפני שהיא יכולה להשפיע קשות על מערכת היחסים ועל הצדדים בתוכה לאורך זמן.
    מתוך הדוגמאות שרשמת קשה לקבוע אם ההערות/שאלות שלו אכן נובעות מתוך קנאה או שזאת הדרך שלו לחזר ולהביע עניין בך. תנסי להיות קשובה לזה בהמשך ההיכרות בינכם ולהבין באמת מתוך מה זה נובע.
    במידה ואכן הבחור נוטה לקנאה, תנסי לברר איתו האם זה קשור במידת הביטחון שיש לו בך ובהיכרות שלכם או שזה משהו שהוא מגיע איתו לתוך הקשר שלכם. במידה וכן, אפשר לשאול אותו מה יעזור לו לבטוח בכם במידה מספקת.
    לפעמים זה לא תלוי כלל במידת הביטחון בקשר ואלו דפוסים שבן אדם מביא איתו וכאן נדרשת עבודה עצמית שעליו לעשות באמצעות אימון אישי או טיפול.
    לך אני מציע לברר אם עצמך האם יש סיכוי שבאופן מודע או לא מודע את משדרת משהו 'פלרטטני' או כזה שמאיים על הפרטנר שלך, ובמידה וכן לברר עם עצמך מדוע את זקוקה לזה ואם יש דרכים אחרות, בריאות יותר, להשיג את זה (לפעמים זה פשוט צורך בחיזוק, תשומת לב, הרגלי תקשורת וכו')
    חשוב לזכור שקנאה כמו שאר הרגשות שלנו, היא טבעית וניתן לעבוד עליה במגוון דרכים מקצועיות.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש לי מה לפרט בנוגע למה שאמרת

A
    05/05/2016

היי...קודם כל תודה על שענית לי ועל תשובתך המעניינת!
    אז ככה..
    אני בחורה בת 26 ואני נראת ממש טוב (מעל הממוצע) ומדובר בגבר שגרוש כבר 10 שנים + ילד בן 14 והוא עוד מעט בן 46 ..נפגשנו לגמרי במקרה והייתה כימיה חזקה מאוד מהרגע הראשון..אז לא ידעתי שהוא פנוי והרגשתי רע עם זה שאולי לא נוכל להיות בקשר אבל כשהוא סיפר לי שהוא פנוי לקשר באחת הפעמים הנוספות שנפגשנו הלכתי על זה למרות שאני רווקה ללא ילדים וכביכול "מגיע לי יותר" כי באמת התחברתי אליו והרגשתי שיש בינינו התאמה יוצאת דופן...אני מרגישה שהוא מעט ביישן ומתקשה ליזום..הוא ביקש את מספר הטלפון שלי לפני שלושה ימים ונתתי לו והוא עדיין לא התקשר...אני מנסה לחשוב אולי משהו בי מפחיד אותו? מאיים עליו? הוא נראה בנאדם טוב ויש לציין שאין בכוונתי לעשות לו כל רע וכוונותי כלפיו טהורות ואני קצת דואגת שהוא בכל זאת חושש מקשר עם "אחת כמוני"...

ושוב תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש לי מה לפרט בנוגע למה שאמרת - תגובה

דניאל עזריאלי
    05/05/2016

היי, תודה שהוספת פרטים לתמונה הכללית.
    ראשית אתייחס לפער הגיאלים בינכם. פער של 20 שנים הוא בעל משמעות במובנים רבים והבולט בינהם הוא הבדלי ה'מנטליות' שמתבטאים בין היתר גם בתחום ההיכרויות. כשהוא היה בגילך הנורמות החברתיות היו שונות מכפי שהן היום וזה קצת כמו לחבר בין תרבויות. זה לגמרי אפשרי, אבל זה מאתגר ומצריך תקשורת ברמה גבוה.
    בנוגע לתהיות שלך על הדרך שבה הוא מתנהג (ביישן, לא מתקשר וכו') אני מציע, שוב, את מה שהצעתי בתשובה הקודמת וזה לתת לזמן ללמד את שניכם יותר אחד על השני ועל מערכת היחסים שלכם. היכרות מעמיקה ומכילה היא דבר שנבנה עם הזמן (בעמל רב יש לציין) ולטעמי עוד מוקדם לגבש רושם מעשי.

בהצלחה רבה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!

A
    05/05/2016

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הוא עוד לא התקשר ואני מאוד עצובה

A
    09/05/2016

ולא באמת מבינה למה??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפתחות הזויה חייבת להבין מה זה

A
    24/05/2016

אז ככה...יצא לי לדבר איתו כדי להבין מה קרה והבנתי ממנו שפתאום "הוא לא בנוי לקשר רציני" מהסיבה שהוא עבר גירושים קשים ויש לו ילד לגדל (כך הוא טוען לפחות) הוא אמר לי שאני בחורה רצינית ושהוא לא יוכל להתחתן איתי ולעשות איתי ילדים,הוא אמר לי להמשיך בחיי ותוך כדי שהוא אומר את זה ראיתי בעיניים שלו שהוא אוהב אותי..שפת הגוף שלו לא תאמה את התוכן הקר שהפגין כלפי..וכשאמרתי לו בהצלחה במקום להגיד לי בהצלחה גם לך הוא פשוט ענה לי תודה! אם זה מה שהוא טוען שמגיע לי למה הוא לא מברך אותי להצלחה לפחות?! ובכלל מאוד מוזר שמלכחילה ביקש את המספר ,הרי הוא מכיר את עצמו ! אני מרגישה מאוד מוזר עם מה שקרה והכי הזוי זה שבזמן שדרכנו אמורות להפרד לשלום הרגשתי את האהבה והכימיה בינינו..בקיצור נשבר לי הלב! :'(

אשמח לעזרה!
    תודה רבה מראש! :(((

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפתחות הזויה חייבת להבין מה זה - תגובה

דניאל עזריאלי
    24/05/2016

שלום לך.
    נשמע שהבחור החלטי ומבין שנכון לו משהו אחר כרגע. לפעמים גם כשאומרים דבר אחד, מבינים משהו אחר כעבור כמה זמן. זה לא בהכרח שקר, זה יכול להיות שקילה והחלטה חדשה. זה לגיטימי ומותר.
    אני מצטער לשמוע על תחושת שברון הלב. אני מציע לך דווקא בהזדמנות הזאת להפנות את תשומת הלב שלך לעצמך ולא אל הבחור.
    נדמה לי שהתגובה שלך להיכרות הזאת פגעה בך בכמה מובנים וערערה את תחושת הביטחון שלך בנוגע לעצמך. אם ישנן דפוסים שלא מקדמים אותך, כדאי להכיר אותם טוב יותר כדי שלא תפגשי אותם שוב במערכת היחסים הבאה.
    אם תרצי להרחיב בשיחה אשמח שתצרי איתי קשר טלפוני.

בהצלחה,
    דניאל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשבר לי הלב ואני לא יודעת מה יהיה

A
    25/05/2016

כל כך אהבתי אותו..אני לא מבינה איך מאדם רציני כזה הוא הפך לההפך הגמור תוך זמן קצר כל כך ! והקטע שהוא לא איזה מניאק או משהו אז אני באמת לא מבינה למה..מה גם שלפי המבט שלו הוא לא יכול להסתיר שהוא אוהב אותי! אין עצובה ממני עכשיו!!!!! :'(

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בחורה שלא סגורה על עצמה עם היא רוצה ילדים
    תמיר
    15/04/2016

שלום
    אני בחור בן 30
    והתחלתי לצאת עם בחורה בת 32.
    מותק של בחורה , ויש כיימה וכייף לנו ביחד
    וגם היא מאוד בעניין שלי
    אנחנו יצאנו קרוב ל 8 פגישות .
    ואנחנו מדברים על המון תחומים
    אתמול בסוף הפגישה
    יצא לנו לדבר על ילדים
    היא אומרת שהיא רוצה ילדים..זאת אומרת רוצה ילד אחד וגם לא סגורה על עצמה כי היא לא מעוניינת הכי להכנס להריון כי היא טוענת שהגוף עובר המון תהליכים
    ואולי היא תחשוב לאמץ ילד
    אני מאוד רוצה ילדים
    ואני מרגיש שהיא לא הכי סגורה על עצמה ....
    ואני לא רוצה לפסול אותה
    כי באמת נקשרתי אליה
    מצד שני אני לא מוכן לוותר על ילדים
    בקיצר לא יודע מה לעשות
    ואני רוצה שוב לנסות לדבר איתה על זה
    ולא יוודע בדיוק מה להגיד לה...מה כדאי לי לעשות?

הוספת תגובה

• בחורה שלא סגורה על עצמה עם היא רוצה ילדים - תגובה

דניאל עזריאלי
    03/05/2016

שלום תמיר
    רשמת שיצאתם לשמונה פגישות בערך, אני משער שמדובר בחודשים בודדים לכל היותר, כפי שאמרת, אתם בתחילת הדרך. יתכן מאוד שדיבור על ילדים הוא עוד מוקדם ויתכנו התפתחויות ושינויים רבים שרק הזמן יגלה לכם. מה גם שהיא לא שוללת זאת על הסף ומכפי שזה נשמע היא בעיקר מפחדת מההשלכות של הריון ולידה על הגוף.
    נתקלתי במקרים רבים של זוגות שאחד מהצדדים שלל חתונה או ילד ועם הזמן הדברים השתנו וכיום הם נשואים והורים לילדים.
    כמובן שישנם גם מקרים אחרים שבלי קשר לילדים או חתונה הזוגיות לא החזיקה מעמד או מקרים שגם כשהחליטו להיכנס להריון, נתקלו בבעיות פוריות וכדומה. לאף אחד אין את היכולת לנבא את העתיד ולדעת לאן דברים התפתחו.
    אם טוב לכם כרגע אני מציע להנות מזה ולתת למערכת היחסים את הזמן להעמיק ולהתפתח. ככל שתשקיעו ביצירת זוגיות בריאה, תוכלו להתמודד עם שאלות גדולות כמו אלו בצורה נכונה יותר.
    בהצלחה!

דניאל עזריאלי | מאמן למערכות יחסים ותקשורת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זוגיות ארוכה של זוג צעיר במשבר
    דניאל
    31/03/2016

אני ובן זוגי בני 23, זוגיות ראשונה של שנינו. יחד כבר 7 שנים מגיל 16.
    נפרדנו מס' פעמים לכמה חודשים אך חזרנו.
    לפני כמה חודשים עברנו לגור יחד בעיר שבה הוא התגורר עם הוריו.
    במעבר נפקחו עיניי והרגשתי שאהיה בודדה לצדו, הוא תמיד חיפש לאן ללכת ומה לעשות - קניות. הורים. סידורים. עבודה. הרגשתי שלא רצה להישאר בבית לצדי. גם כשהיה בבית היה תקוע בטלפון או במחשב. הרגשתי מתוסכלת. כשהייתי "שם" הוא לא התייחס אך ברגע שהלכתי ואינני "שם" הוא פתאום מבין כמה הוא רוצה/צריך/אוהב/חשוב לו שאהיה על ידו.
    הכל התפוצץ כשהוא פרץ לי לטלפון כי חשד שיש לי רומן מהצד, בגלל העובדה שהפכתי אדישה כלפיו כתוצאה מהיחס שלו. ניסיתי לדבר והכל התפוצץ.
    כרגע אנחנו לא חיים יחד כבר חודשיים, חזרתי להורי.
    הוא ממשיך לכתוב להתקשר ולדבר גם עם אמי, לדבריה הוא חסר אונים ומוכן לעשות הכל על מנת שהזוגיות הזאת תצליח.
    אציין שאני מאוכזבת ממנו כחבר, כשותף וכבן זוג בכלל. איני יודעת אם יכול להיות עתיד לזוגיות הזאת ומצד שני חבל לי לוותר על אדם שהוא האהבה הראשונה שלי.
    מה לדעתך כדאי לי לעשות במצב כזה ?
    יש לו בעיות אמון והוא בונה לעצמו תסרטים בראש בכל הזדמנות קיימת ומחפש אצלי תשובות. אני מרגישה תחת זכוכית מגדלת ושכל צעד שלי לא בסדר

הוספת תגובה

• זוגיות ארוכה של זוג צעיר במשבר - תגובה

דניאל עזריאלי
    03/04/2016

שלום דניאל,
    ממה שאת מספרת זה נראה שמידת העניין שיש לכם אחד בשני ושאיכות התקשורת הזוגית שלכם טעונים שיפור.
    זוגות רבים נסחפים בתוך ענייני היום יום והניצוץ שמחבר בניהם נשחק עם הזמן.
    לא כתבת האם יצא לכם לדבר על זה, על התחושות שלך וגם האם יצא לך לשמוע ממנו מה עובר עליו ואיך הוא חווה את השינויים שעברתם בחודשים האחרונים.
    כמו כן, הייתי שמח להבין ממך באיזו מידה שניכם משקיעים בזוגיות שלכם, פעילויות או תכניות משותפות וכמובן זמן איכות ורומנטיקה.
    מהמעט פרטים שאני קורא, אני מבין ללבך ומבין את תחושת האכזבה מבן הזוג שלך אבל לא ראיתי סיבה ברורה לסיים את מערכת היחסים. במקום זה אני חושב שכדאי להשקיע בה יותר. לבנות תקשורת פתוחה וכנה יותר שתעזור לשניהם להבין למה אתם זקוקים ומה גורם לריחוק בניכם, לעזור אחד לשני לבסס אמון ובעיקר לקבל את העובדה שאנשים עוברים שינויים באופן תמידי ומערכת היחסים אמורה לספק מרחב בטוח שמכיל את השינויים הללו.
    במידה ואת מתקשת לראות את עצמך עוברת יחד איתו את הקשיים האלו אני מציע לפנות למאמן זוגי שיתן לכם כלים ויעזור לכם להצליח בדרך הזאת.
    בהצלחה רבה

דניאל עזריאלי
    מאמן למערכות יחסים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חסרת אונים
    ענת
    04/02/2016

אנו כבני שישים. קשה לי מאד מאד באופן אישי לראות את בעלי מדבר בצורה אמפטית ביותר עם אנשים אחרים, ואיתי הוא הפכפך. הוא קשוב לאחרים, מרבה לדבר ולהקשיב, ואלי הוא קצר רוח. אני בקושי מדברת איתו 5 דקות ביממה, וזה אפילו מעט מאד. הוא כל הזמן באופן קבוע מגונן על אחרים אסור לי בתכלית האיסור לשפוךבפניו משהו שנפגעתי או כואב לי ממישהו מסויים, הוא מסנגר על כל העולם. מרגישה מאד לבד. גם שהוא יודע שאני צודקת קשה לו לשמוע שאני אומרת איזה מילה רעה. אני חלילה וחס לא מקללת, זה רחוק ממני, אני מאד טיפוס עדין ורגיש ופגיע. נימוסים ופירגון אצלי זה בראש מענייני. שאלתי אותו מדוע הוא לא מגלה הקשבה אלי ואמפטיה כמו לאחרים, אז מה תגובתו: לא עשית לי כל רע, אבל אני רגיל אליך, ואין כבר מה לדבר איתך, מרגיש משועמם. וכד'. הוא מובטל וכנראה מתוסכל ומסתובב עם פנים של 9 באב. עם אחרים לגמרי אחרת. אני משתדלת לאחרונה לא להיות לידו כשהוא ליד אחרים בכדי שאני לא ישתות דם מכאב וקנאה. אני מבקשת יחס זהה אלי כמו לאחרים, אחרי הכל אני אשתו, אפילו לא יחס מעל. אני נאמנה מאד לבית, למשפחה ולילדים וחמה ביותר. הוא לא מקרין חום מאז ומתמיד. אז מעלה אחת אצלו: אוהב לעזור בבית. ןאבא טוב. הדבר היחיד שכואב לי: שאין לו סבלנות יותר מכסימום 5 דקות להקשיב לי גם בדברים טובים. אם חלילה חזרתי על משפט פעמיים הוא יעיר ויבקר: "כבר אמרת לי את זה." חייבת להיות שקולה בכל מילה שאני מוציאה מהפה בכדי לגרום לו להיות מרותק ולהיות מעניינת. אם היה לי גבר שיודע לשמח את ליבי , לגרום לי לחייך ולהרגיש מוערכת וגם מסודרת כלכלית - הייתי נפרדת ממנו. לא כייף להיות במחיצתו. אחרים מחמיאים לי. הוא לא. בטענה: ככה אני ותשלימי עם זה. לייעוץ אינו מוכן ללכת. אני רק רוצה הקשבה עם כל הלב, להרגיש שיש לי פרנטנר. איך ממשיכים הלאה...

לקביעת תור
    סגירה
    חסרת אונים

הוספת תגובה

• חסרת אונים - תגובה

דניאל עזריאלי
    05/02/2016

שלום ענת יקרה,
    אני מצטער לשמוע על החוויה שאת עוברת. היא נשמעת לא פשוטה בכלל.
    אני רוצה להתייחס לדבריך ולחלק את התשובה שלי לשני חלקים: חלק אחד מתייחס לבעלך וחלק שני מתייחס לזוגיות שלכם.
    בקשר לבעלך:
    מדברייך נשמע שבעלך בעצמו עובר איזה שהוא סוג של משבר גיל. יתכן שזה קשור לחוסר התעסוקה ויתכן שזה קשור לדברים אחרים. בתחושה שלי המשבר שהוא מצוי בו גורם לו להתנהג כפי שהוא מתנהג בבית.
    לדעתי ההתנהגות שאת רואה בו מול אנשים אחרים היא רק מסיכה שהוא שם על עצמו כדי לשמור על קשר וקרבה עם אנשים ולא מפני שהוא אוהב אותם יותר ממה שהוא אוהב אותך.
    במידה וזה נכון, המשאלה שלך שאיתך הוא יהיה כמו שהוא עם הסביבה היא שגויה מפני שאת בעצם מבקשת שגם איתך הוא יהיה עם מסיכות כמו שהוא מול אחרים וזה כמובן לא פותר שום בעיה.
    בקשר לזוגיות:
    שחיקה בזוגיות ובתקשורת הם דברים טבעיים ונורמליים בזוגיות ארוכת שנים כמו שלכם. הדרך להחזיר את הזוגיות למסלול בריא ומספק היא דרך עבודה ממוקדת בתחומים שנשחקו בתוך הזוגיות שלכם (תקשורת, עניין, משיכה וכו')
    ציינת שהוא לא מעוניין בייעוץ, ובקשר לזה אני ממליץ לך מאוד להיות זאת שמקבלת עזרה חיצונית מאיש מקצוע כמו מאמן-אישי או מטפל.
    מניסיוני באימון אנשים בנושא הזה אני יכול לומר שבמקרים רבים מספיק צד אחד כדי לבנות ולהבריא את הזוגיות ולא מוכרחים להגיע יחד עם בן או בת הזוג כדי שזה יצליח.
    אני מאחל לך שתצליחי להרגיש טוב יותר ולשקם את התקשורת הזוגית שלכם.

דניאל עזריאלי | מאמן למערכות יחסים ותקשורת
    מאמן בכיר - מוסמך ע"י לשכת המאמנים בישראל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה