פורום יעוץ זוגי ודייטינג - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיול עם חברים?!
    ענת
    28/11/2014

אנו זוג כבני 60 נמצאים בחוג עם חברים. אחד הזוגות, הגבר, פתאום מתחיל ללחוץ על בעלי שניסע איתו ועם אשתו לאילת. בעבר הרחוק זרק לבעלי: "אשתך יפה וסקסית". אבל זה הסטוריה... אני לא כ"כ מחוברת אליהם, לבעלי יש יותר שפה משותפת עם הגבר. מצד אחד יש לי הזדמנות להיות באילת שמעולם לא הייתי, אני רגילה לבלות עם לבד מחוץ לבית ולא לצרף עוד זוג. אני מאד חשדנית לגביו, מדוע מבקש פתאום שעד כה לא ביקש, מה גם שאנו לא חברים שלהם כ"כ קרובים. לבעלי אין בעייה לנסוע. אצלי הבעייה. אני לא יודעת מה לעשות.. אני בהתלבטות. חוששת שלא אהנה, גם חושדת בו מאד... וגם לא רוצה לאכזב את בעלי.מה עושים????

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טיול עם חברים?!

הוספת תגובה

• טיול עם חברים?! - תגובה

יעל צ'רניאק
    30/11/2014

שרה שלום,
    נשמע לי הזדמנות נפלאה גם להיות באילת בפעם הראשונה עם בעלך (!!!) וגם לעשות תהליך של צמיחה ועמידה על שלך, מול החבר, אם ובמידה והוא ינסה לומר או לעשות משהו.
    הכל תלוי בגישה שלך ובעמדה שלך!
    אם את באה חזקה ומוכנה לכך שאת הולכת להנות עם בעלך ושום דבר לא יפריע לכם, עושה הכנה נפשית עם עצמך על מי שאת הולכת להיות מול החבר: לדוגמא אסרטיבית, ברורה, שלמה עם עצמך. ולהיות בטוחה שאת הולכת להנות עם בעלך ועם החברה (בת הזוג השניה).ולא תתני לאף אחד, כולל החבר, להרוס לך את החופשה.
    איך זה נשמע לך?
    האם תלכי על האתגר, כשהפרס הוא הנאה באילת עם בעלך, כשגם את נהנית מחוויה של פעם ראשונה וגם לבעלך יהיה בילוי נעים איתך ועם החבר שלו.

הבחירה ביידך.. :)
    בהצלחה
    יעל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כיצד להציל זוגיות?
    אבי
    21/11/2014

יעל שלום.
    אני נמצא במשבר אמון עם זוגתי. לאחר סיפור בגידה מצידה שלדבריה נגמר. מאז אני לא מצליח לבנות בי אמון בה מחדש. כל דבר בה ניראה חשוד בעיני. כל שיחת טלפון, SMS, איחור או אי זמינות בטלפון. אני אוהב את אישתי והיא אותי, יש לנו שני ילדים מקסימים.
    אישתי מאד מתוסכלת מזה שאני לא משתחרר מהעבר וחוזר תמיד לאותו סיפור " איך יכולת לעשות את זה".
    כרגע אנו על סף משבר לפני גרושין שבעיקר אני מושך אליו, אך מחוסר ברירה, מתוך תקווה למצוא את השקט שלי. אך כפי שהיזכרתי האהבה עדיןן קיימת והדדית. וכמובן יש את הילדים שאוהבים את שני ההורים ביחד.
    מה עושים? איך יוצאים מזה בלי לפרק זוגיות? כיצד אני יכול להתנתק מסופר העבר ורק להסתכל קדימה. ובעיקר להאמין בה שהכל נגמר ולא תחזור לסורה.
    מקווה שתוכלי לעזור

אבי
    המתוסכל

לקביעת תור
    סגירה
    כיצד להציל זוגיות?

הוספת תגובה

• כיצד להציל זוגיות? - תגובה

יעל צ'רניאק
    26/11/2014

אבי יקר שלום לך,

בניית אמון שנשבר הוא תהליך ולוקח זמן, ללמוד לסמוך שוב, לתת אמון,
    בת הזוג שלך צריכה להיות ראויה שוב לאמון שלך.
    השאלה שלך היא אמיתית וכואבת - איך אדע אם באמת אוכל לסמוך עליה, לדעת שהיא לא תעשה זאת שוב?

אני שומעת שאתה רוצה להציל את הקשר, להציל את המשפחה, לחזור לחיים זוגיים משפחתיים , לחזור לאמון.

אתה לא האשם פה, ואינך קורבן. גם אינך רוצה לעזוב קשר שהוא טוב בבסיסו, שאתם אוהבים זה את זו, מתוך הפגיעה והתסכול שלך.

נדרש כאן תהליך שכדאי לעשותו של התבוננות ועיבוד, של תקשורת והתקרבות.
    של צמיחה של הקשר!
    לא יודעת האם דיברתם על כך, האם הגעתם לשורש של הדברים, גם לסיבה של הבגידה, להיות מסוגלים לפתוח את כל הקלפים ולעמוד יחד בנוכחות עם כל התחושות הקשות שעולות ועדיין להשאר בשיחה, להישאר בזה יחד.
    אולי היה נכון אם זה קשה מדי לבד, לקבל יעוץ מקצועי.
    נשמע לי ממה שאתה כותב שעליכם לנצל את המצב המאתגר הזה ולעשות קפיצת מדרגה באינטימיות שלכם, ביכולת להיחשף ולתקשר את הרגשות הכי עמוקים, לא ממקום של האשמה או כעס אלא להביע את הרגשות שאתה מרגיש והיא את מה שהיא .

אמון הוא ללא ספק המפתח להמשך הזוגיות הבריאה שלכם, ובניית אמון מצריך עבודה, של שניכם יחד, לעבר השבת האמון.

מקווה שקיבלת כיוון למחשבה,
    בהצלחה
    יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך להוציא מחשבות מטרידות מהראש??
    רשל
    12/11/2014

שלום,
    מעט רקע על עצמי: אני בת 24 התגרשתי לפני שנה וחצי מנישואים שנמשכו 4 חודשים ללא ילדים. לפני 8 חודשים הכרתי בן זוג מדהים, עברנו לגור ביחד ולפני חודש הוא הציע לי נישואים. אנחנו מאוהבים בטירוף, שנינו מרגישים שזה זיווג משמים ונועדנו להיות יחד. בנוסף, גם הוא היה נשוי והתגרש אחרי שנה ללא ילדים. יחד עם זאת, ומקצב ההתפתחות בזוגיות, לאחרונה, עולות לי כל מיני מחשבות מטרידות שאני לא מצליחה להוציא מהראש. אני מאוד מאמינה בפתיחות ואמת ובאופן כללי אני בנאדם שמתקשה לשקר. אבל אני מסתירה ממנו משהו וזה גורם לי להרגיש רע עם עצמי כי אני יודעת שהוא מספר לי הכל ומאמין בלב שלם במערכת יחסים שמבוססת על אמת, בלי הסתרות. יש משהו שמטריד אותי מידי יום, אני מסתירה ממנו עם כמה אנשים שכבתי. יצא לנו לריב בנושא מכיוון שבמקרה הוא מכיר מישהו ששכבתי איתו חד פעמי ושיקרתי לו שלא שכבנו - קצת רבנו אבל בסוף הסתדר. אני מרגישה רע עם העובדה שאני מסתירה ממנו, אך מצד שני אני לא רוצה שהוא יידע כי אני מתביישת ומעדיפה לשכוח מספר טעויות מהעבר.. הוא יודע רק על 2 ששכבתי איתם מאז הגירושים ויש עוד 3 שהוא לא יודע עליהם. אני פוחדת שהוא יגלה את זה כמו שהוא גילה על ההוא במקרה... אני לא רוצה שניפרד בחיים ואני אוהבת אותו מאוד! מה לעשות?? איך להוציא את המחשבות האלה מהראש? אני לא רוצה לספר לו אבל המחשבות מטרידות אותי... בבקשה זקוקה לעזרה.

הוספת תגובה

• איך להוציא מחשבות מטרידות מהראש?? - תגובה

יעל צ'רניאק
    26/11/2014

שלום לך,
    את שואלת כיצד להוציא את המחשבות הללו מהראש, ומצד שני את מתארת שיש לך נקיפות מצפון על כך ששיקרת לו ואת מסתירה ממנו .
    שקר שנמשך ונגרר לוקח מאיתנו אנרגיה, הצורך להסתיר, הפחד שמא יתגלה, החשש מפני מה שעלול לקרות אם יתגלה, כל אלו הולכים איתך ומכבידים עלייך.
    את מאמינה בפתיחות ובאמת.
    את היית עם הבחורים לאחר הגירושין שלך, גם אם היית עם 5 זה לא בזמן שהיית נשואה ולא בזמן שהיית בקשר איתו.
    גם אם את מתביישת בכך, האם לא תרצי לקחת אחריות על מעשיך? לראות מה הביא אותך לפעול כך? האם זה תחושת חופש והתפרקות, תחושת שליטה או משהו אחר?

האם לא תרצי לפני הכניסה לברית הנישואין לנקות את המטענים, את הלב, את המצפון. לתקשר איתו בכנות בלי פרטים מיותרים ובמלוא האותנטיות את מה שיושב לך הלב, ?
    בזמן הנכון והמתאים לך להודות בפניו שאת מתביישת בכך, או שטעית כששיקרת לו על כך, ושפעלת מתוך פחד שתפרדו. שאת כל כך אוהבת אותו ורוצה שתשארו יחד לעד ורוצה להתחיל את הנישואין מהמקום הכי אמיתי וטהור, שממנו הקשר יוכל רק לצמוח, היתקרב ולהתחזק?
    אני מבינה שאת לא רוצה לספר לו, את מפחדת .
    עשי לך את חשבון הנפש הנדרש עבורך , כדי להחליט מהי הטובה העליונה וכיצד עלייך לפעול...
    שיהיה בהצלחה ובמזל טוב!
    יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקשר לקנאה..
    אנונימי
    26/10/2014

איך מפסיקים לקנא כאשר הבן זוג בוחר יום אחד לשבת עם חברים וידידות שלו במקום להיוצ איתי? הרי זה פעם ב הוא איתם אבל זה מחרפן אותי העובדה הזאת שהוא בוחר להיות עם בנות אחרות.

לקביעת תור
    סגירה
    בקשר לקנאה..

הוספת תגובה

• בקשר לקנאה.. - תגובה

יעל צ'רניאק
    09/11/2014

שלום לך
    התמודדות עם קנאה היא שאלה שחוזרת פעמים רבות
    קנאה הוא אחד הרגשות החזקים וההרסניים שיש.
    העניין הוא שצריך להיות מודעים לקינאה , להתבונן ברגש החזק הזה שעולה מבלי לפעול מתוכו.
    אין נוסחת קסם להפסיק לקנא, וגם כשאת מרכזת את תשומת הלב שלך בקנאה, היא רק מתעצמת. כמו שאומרים להפסיק לחשוב על פיל ורוד ואז את ישר חושבת על הפיל הורוד...

התרגול שחשוב לתרגל במצב זה הוא התבוננות ברגש, יש הבדל בין התבוננות לבין מחשבה או הרגשה. אנחנו יכולים להתבונן במחשבות וברגשות שלנו מבחוץ, לראות שהם קיימים, לראות מה הם עושים לנו, איך זה מרגיש בגוף שלך כשאת מקנאה, איך מרגיש הרגש שלך ואילו מחשבות מתלוות לרגש הקנאה? זהו התרגול של התבוננות ברגש הקינאה ואז , אם את מאפשרת לרגש היות, מבלי לנסות למנוע או להדחיק אותו , הוא יחלוף מעצמו. בדיוק כמו ענן כבד בשעת סערה שאחרי זמן מסויים הוא חולף ומגיעה השמש. העניין הוא שיש להבחין בין התבוננות ברגש לבין הסחפות רגשית ופעולה מתוך הרגש (לדוגמא להאשים את בן הזוג או לעשות פרצופים וסצנה בגלל הקנאה). לכן התרגול הוא אישי שלך עם עצמך, בהתמודדות עם אחד הרגשות החזקים שיש.
    אך אם את מאפשרת לעצמך להרגיש עד תום מבלי לזוז מהרגש, מבלי לברוח, מבלי לפעול מתוכו, הוא יחלוף. ואת תשארי עם הידיעה שאת יכולה להתמודד עם כל דבר. זה יחזק ויעצים אותך.

מכיוון אחר בדקי עם עצמך כיצד את יכולה להרגיש טוב יותר עם עצמך, לחזק את הבטחון שלך, את האמונה שלך בעצמך, את האהבה שלך לעצמך, את ההערכה העצמית שלך, ככל שתעשי תהליך עומק עם עצמך, יפחתו באופן טבעי רגשות הקנאה.

בהצלחה רבה!
    יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קנאה
    AHR
    03/09/2014

שלום
    אני בת 30 בן זוגי בן 34 אנחנו מאורסים ויש לנו זוגיות מדהימה ואהבה גדולה (אנחנו 6 חודשים יחד) וגרים יחד.
    בן זוגי אוהב לרקוד סלסה (מקצועי) ואני יודעת לרקוד אבל לא ככ...
    מאז שהוא הכיר אותי התדירות שלו נורא ירדה והוא כמעט ולא הולך לרקוד. לפעמים פעם בחודש עד פעמיים הוא מתגעגע ואנחנו הולכים יחד וגם רוקדים והוא גם מלמד אותי.
    מפריע לי שלפעמים כשאנחנו שם הוא מזמין לרקוד בחורות אחרות ורוקד איתן כי זה נראה לי חושני כזה... הוא אומר לי שזה בסה"כ ריקוד והוא אוהב את זה. (אציין שהוא תמיד בקשר עין איתי ורוצה להראות לי שהוא מכבד אותי)
    אני לא מראה לו שזהמפריע לי כי אני מפחדת להרוס את הזוגיות המדהימה הזו - מה שגם אני בעבר הייתי מאורסת וזה התבטל ויש לי תמיד חשש שמשהו ישתבש.
    אני לא רוצה להיות בחורה קנאית כי הוא באמת שלא מחסיר ממני כלום - מחמאות ואהבה וחיבה ויש לו רצון אמיתי וכנה להקים איתי משפחה וכמובן להתחתן כבר.
    אני לא רוצה פתאום לבוא ולומר לו שזה מפריע לי ככה להוציא את זה מהשרוול...
    האם זה נחוץ הקינאה הזו? האם זה בסדר מה שהוא עושה? אני לא רוצה לסגור אותו ממשהו שהוא אוהב כמובן ולהפוך לאישה מניפולטיבית וקנאית...
    אבל בפנים זה מציק לי
    אשמח לשמוע קצת חוות דעת מקצועית ולקבל תמונה אולי אחרת מהצד שתפתח לי את המחשבה ותגרום לי להפסיק לקנא.
    תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    קנאה

הוספת תגובה

• סלסה זה לא נורא

רגישה
    30/09/2014

בתור אחת שרוקדת סלסה, זה תשוקה לריקוד והתלהבות מהמוזיקה הסוחפת. אם הוא זה שנותן לך בקשר הנה יש משהו שגורם לך לרצות אותו יותר. הרי אתם לא הולכים לעיתים קרובות מדי והוא לא הולך לבד או רוקד צמוד, אבל מאחר וזה מאוד מפריע לך את יכולה להעיר על מה שלא נראה לך... פחות צמוד ויותר סיבובים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה קצת יוצאת דופן מאהב והבאת ילד
    דדדד
    17/08/2014

קשר של 3 שנים : גבר נשוי הוא דתי לאומי בן 40 +6 ילדים שיש לו "מאהבת" בת 30 באה מרקע דתי (שהיה איתה בהתחלה בקשר טוב יחסית ואח"כ פחות- נעלם פתאום לשבוע שבועיים בקיצור ההתקשרות היא לא רציפה ) הבחורה מאסה ורצתה לחתוך , אך בגלל הרגשות שלה אליו היא רוצה לנסות שוב .

לפי מה שהוא אומר , היחסים עם אישתו לא טובים והם אפילו דיברו על גירושים אך זה לא יצא לפועל

כמו כן , בשנה האחרונה הוא התחיל לדבר על הריון למרות שלא נפגשו הרבה מאוד זמן ( יותר משנה ) גם הבטיח בהתחלה שיתגרש אך זה לא קרה

עכשיו הוא רוצה שהקשר יהיה קרוב וידברו ויפגשו יותר (למרות שדיבר על זה כבר כמה פעמים ב3 שנים האחרונות ושום דבר לא קרה והוא חזר לדבר פעם בשבוע וחצי בממוצע ואחרי שהקשר יהיה קרוב ירצה ממנה ילד זה לא נראה קצת הזוי ואנטרסנטי ? יש לציין שהם מקיימים יחסים מוגנים (-לא גלולות) אז אולי בגלל האינטרס הגברי וההנאה שלו שהוא רוצה בלי אמצעי מניעה מאוד חשוב ,אז הוא מדבר על הריון ?
    הוא לכאורה אומר שאם יהיה הריון זה יהווה טריגר לגירושים אבל זה לא יותר הגיוני שאם גבר מתגרש הוא מתגרש בגלל המאהבת עצמה ולא בגלל הילד ?זה נראה שהילד פה חשוב כדי שיתגרש ולא הבחורה עצמה האם אפשר לסמוך בכלל על בן אדם כזה ??? ב
    האם יש מקרים שבחורה מביאה ילד מגבר נשוי ורק אחרי ובגלל ההריון הוא מתגרש?

חשוב לציין שבתחילת הקשר לפני 3 שנים סיפר לה על בחורה צעירה (בת 17 ) שהכיר דרך האנטרנט (בצ'אט) הוא עבד עליה שהוא רווק בן 30 ואז היא גילתה שהוא נשוי היא כמובן כעסה הם התאהבו והוא הבטיח לה שהוא יתגרש היא הציבה לו אולטימטום וכשלא התגרש אז היא חתכה. "המאהבת" גם ראתה בפייסבוק שלו שהוא כתב לה מכתבים שבהם שוב חזר והבטיח שהוא יוצא מהבית כמובן שהיא לא התייחסה אליו - בקיצור נראה כבן אדם שמפזר סתם הבטחות ובעצם רוצה מישהי מהצד

סליחה על האריכות

תודה רבה מראש

הוספת תגובה

• עוד משהו

דדדד
    17/08/2014

האם גם הרבה רבים על הקשר עצמו ואז אין הכלל קשר כי כל הזמן רבים על איך יהיה הקשר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טעות- הם הרבה רבים

דדדד
    17/08/2014

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה קצת יוצאת דופן מאהב והבאת ילד - תגובה

יעל צ'רניאק
    18/08/2014

שלום לך,

ממה שאת כותבת עולה חוסר אמון במערכת היחסים, דפוס של גבר בוגד (לא חד פעמי), גבר שמחלק הבטחות, מוביל את הקשר לפי מצבי רוחו, מתרחק מתקרב , רוצה ילד...
    יש כאן עניין מורכב, גבר דתי נשוי עם שישה ילדים!
    לפרק משפחה זו החלטה מאוד משמעותית, גם אם מערכת היחסים עם אשתו אינה טובה, אין זה אומר בוודאות שהוא יתגרש ממנה, יש כאן הרבה שיקולים נוספים.
    הייתי ממליצה לבחורה לעשות תהליך של התבוננות עם עצמה, על מה עליה לעבוד בעצמה כדי להיות בקשר זוגי בריא, אפשרי, הדדי, ומכבד. מה בה מזמן ומכניס אותה לקשר מורכב שכזה עם גבר שאינו פנוי, שאינו נותן לה הרגשה של הערכה וכבוד על מי שהיא?
    העבודה שלה צריכה להיות על עצמה. היא צריכה לקבל החלטה שטובה ובריאה עבורה, ולא להתפשר על פירורים שנזרקים לעברה.
    זוהי עבודת מודעות וריפוי עצמי, ריפוי רגשי של דפוסי עבר, של תחושות שלא מגיעה לה משהו משהו טוב יותר (המופיעות בואריאציות שונות:אני לא מספיק טובה וכו'), להבין שמגיע לה משהו טוב, שהיא ראויה לגבר שיהיה איתה, ירצה אותה (ללא תנאים), יעריך ויכבד אותה על מי שהיא, שיצרו ביחס יחסים בריאים, אהבה אמיתית, חברות עמוקה ולא רק רגעי עונג המלווים בהרבה כאב ותסכול.

בהצלחה,
    יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נעלם הקסם
    נעה
    19/07/2014

היי שמי נעה בת 22 ובן זוגי בן 24, אנחנו יחד כשנה ו4 חודשים, הכרנו בתקופה שמשפחתו עברה טרגדיה ואיבדה את האב במשפחה..הייתי לצדם כל הזמן ולמדתי לקבל את החיים שהם חיים היום. מעולם לא הפריע לי הרקע המשפחתי שלו במערכת יחסים שלנו, להפך- רק חיזקה..היינו ממש חברים טובים דיברנו על הכל והייתה המון תשוקה.. בחודשים האחרונים אנחנו לא פוסקים מלריב, על כל שטות קטנה מריבה גדולה..נפרדנו ולאחר שבוע (של נדנודים מצידו)חזרנו..כבר כמה וכמה
    פעמים שוחחנו ברצינות על כך שנשתדל ונפסיק לריב שנקבל אחד את השני כמו שנןא ונדע למתן עצבים.. זה לא קורה. זה תמיד נגרר לריב עם עצבים ועלבונות (לרוב מצידי). אנחנו כבר לא מבלים, הוא תמיד עייף הוא תמיד מסרב הוא ממש מחפש תרוצים כדי לא לצאת לבלות יחד, אנחנו כבר לא שוכבים..אולי חודש כבר לא שוכבים! הקטע המוזר הוא שדיברנו כמה פעמים על הכל,פתחתי בפניו את כל מה שאני מרגישה והוא תמיד אומר שמבין ומביע את דעתו בצורה כנה ובריאה..ראיתי איןלזה סוף ןכל מה שהוא אומר-הוא כבר לא עושה! ביקשתי ממנו שניםרד ואמרתי לו בדיוק למה..אמרתי לו שהגיע הזמן שנשתחרר אחד מן השני ונפסיק להיות ככה תמיד עצובים ביחד. הוא לא הסכים בתוקף בכה ואמר שאוהב ומבטיח להראות אהבה- עבר זמן מה..ןהכל כרגיל..לא מראה אהבה אין תקשוקה אין שיחות מעמיקות אין צחוקים ולא בילויים..מה עליי לעשות? אני אוהבת אותו אבל לא מוכנה להמשיך להיות אומללה ולאמלל אותו כך.

לקביעת תור
    סגירה
    נעלם הקסם

הוספת תגובה

• נעלם הקסם - תגובה

ד''ר ענת הרמתי
    21/07/2014

נועה שלום,
    את מתארת יחסים שיש בהם אהבה וחברות ובחודשים האחרונים אתם "רבים על כל שטות". לאחר המריבות , אתם מדברים ביניכם ומחליטים החלטות שקשה לכם לעמוד בהן לאורך זמן כי אתם כועסים אחד על השני.
    חבל שלא צינת דוגמא, על מה אתם רבים ועל מה אתם כועסים. כאשר רבים הרבה על מה שנתפס כ'שטויות', זה בד"כ בגלל שאחד מכם או שניכם מרגישים שצורך מאד חשוב שלכם, לא מקבל מענה בקשר.לפעמים קשה לנו לזהות את הצורך הזה, או קשה לנו לאמר אותו לפרטנר שלנו, בודאי כשכועסים .כתוצאה מכך, באופן עקיף, כל דבר כאילו קטן ושטותי גורם לכעס ולמריבה.
    אני מתרשמת שאת בחורה שיודעת לקחת אחריות ויכולה לראות גם מה בן הזוג שלך מרגיש. את לא עסוקה רק בלהאשים אותו ולהיות מאוכזבת ממנו אלא את מבינה ששניכם עצובים ושניכם מאמללים אחד את השני, כמו שכתבת.
    זה חשוב שתביני לא רק מה הצורך שלך בקשר שלא מקבל מענה (את יודעת מהו?) , אלא גם מה של בן זוגך. כדי שזה יקרה , ושתוכלו גם לדבר על זה אחד עם השני, כדאי לפני כן לנסות ולהרגיע את עצמיך כשאת כועסת ('בעצבים' ) ולראות איך את נמנעת מלהגיד דברים מעליבים ופוגעים בזמן מריבה.
    וגם, השינוי בד"כ קורה , כשאנחנו משנים משהו אצלינו בחשיבה או בתגובות שלנו. מה היית רוצה לשנות אצליך כד שהקשר שלכם יצליח?
    בהצלחה,
    ענת הרמתי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התלבטות קשה
    לב
    14/07/2014

שלום,
    אני נשואה כבר 4 שנים עוד מעט. יש לי ולבן זוגי המון ויכוחים סביב הילדה בעיקר. אני ויתרתי המון מרצון (בהתלחלה היה מחוסר ברירה) על כל עבודותי . הכנסתי היתה יותר משל בעלי. הוא אינו מתמודד עם כלום חוץ מפרנסה. כשהוא בא הביתה הוא תמיד עייף ורוצה שנשב צפות בסרט. דיברתי עימו מס' פעמים על לקחת אחריות להיות יותר אבא - זה דווקא עזר, להיות מעורב בהחלטות כלכליות, לא לבזבז על מסעדות, לחשוב על העברת דירה ועוד (אנחנו גרים בשכירות). לפני שביתי נולדה היו פערים, אולם הלכנו לייעוץ זוגי וזה עזר, אחרי הלידה כבר לא היה לי עם מי לדבר. בעלי התרחק ושקע בעבודה כשכיר ואני טיפלתי בה לילה ויום ויצאתי גם לעבוד עד שנשברתי.
    החוסר התאמה באה לידי ביטוי גם במיניות. לי יש יותר חשק ולו פחות.
    הוא ממוצא שונה משלי ומאוד אוהב לאכול ולהנות ולא לחשוב על המחר. אני נשארת איתו בעיקר משתי סיבות : ביתי תראה אבא, כלכלית - כרגע הוא מפרנס יחיד.
    אם נותרה אהבה הריי שהיא מועטה וחבל, כי הערכתי אותו כל כך.
    כאמרתי לו שנתגרש הוא לא היה מוכן לשמוע על כך ואיים שיקח את ביתי.
    מה עליי לעשות ? האם טובת הילדה היא עם שני הוריה ?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    התלבטות קשה

הוספת תגובה

• התלבטות קשה - תגובה

יעל צ'רניאק
    22/07/2014

שלום לב,
    את מעלה את ההתלבטות שלך, נשמע שהחלטת
    להישאר בקשר מתוך שתי הסיבות שציינת.
    עבר קצת זמן מאז שכתבת, האם את עדיין מרגישה כך?
    חשוב שלבתך יהיה מודל טוב של זוגיות,
    אני רואה שעבדתם על הזוגיות בטיפול לפני הלידה,
    אולי יהיה נכון לחזור לאזשהו יעוץ, לבחון דברים לעומק,
    לראות מחדש את הצרכים שלך ושלו,
    בעיניים חדשות...
    לבוא לקשר ממקום חדש, מתוך ראיית צרכי האחר,
    לראות האם ניתן לגשר על הפערים ולצמוח למקום חדש בזוגיות
    מתוך ההתמודדות עם הקושי,
    כמובן שתהליך כזה מצריך רצון רב להיות שם,
    להתמודד והאמין שיש פה הזדמנות עבור שלושתכם
    בדקי עם עצמך האם את מוכנה לזה?
    והאם יש לך פרטנר לכך...
    יש דברים שתקשורת כנה ופתוחה יכולה לפתור,
    גם אם זה לא נראה כך על פני השטח.
    להמשיך ביחד בסוג של אינרציה ומריבות תשחק אתכם לאורך זמן
    וזו שאלה אם זו גם טובת בתך,
    אם יש לך את הרצון ( ועובדה שפנית לפורום) כך
    שאת רוצה לשנות, שווה לעשות עבודה אישית וזוגיות
    בהצלחה,
    יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התחבטות
    מור
    30/06/2014

שלום,
    אני חדשה פה..רציתי להתייעץ בנושא בו אני מתחבטת מזה מס' חודשים.
    אני בת 39 פלוס ילד בן שלוש, לא נמצאת בזוגיות, אני נאה ולא פעם מוצאת עצמי מסיימת מערכות יחסים. כעת עם תקתוק השעון הביולוגי עולה השאלה מה לעשות? אני יודעת דבר אחד שאני רוצה ילד נוסף, אבל מה עושים? הולכים לבנק הזרע?
    אני לא ממש פתוחה למסלול זה, קשה לי לחשוב להביא ילד ללא אב ואני מאד רוצה תא משפחתי במובן הנורמטיבי כפי שנתפס בראשי
    ידוע לי כי ההחלטה כולה שלי..אבל אפשר לקבל דעות? אני מרגישה חוסר מנוח באופן תמידי, לחץ רב וקושי שמעיב עליי , עשיתי בדיקות הורמונאליות שיצאו תקינות אבל הרופא אמר שלגיל יש תפקיד רציני פה ולא ניתן להתמהמה יותר מידי

לקביעת תור
    סגירה
    התחבטות

הוספת תגובה

• התחבטות - תגובה

יעל צ'רניאק
    30/06/2014

מור יקרה,
    זוהי התלבטות אמתית, ואכן ההחלטה כולה שלך.
    דבר אחד שאת יודעת שאת רוצה ילד ושהזמן לא פוסק מלכת.
    את כרגע לא בזוגיות אך רוצה תא משפחתי זוגי.
    יצירת זוגיות היא יכולה להיות תהליך, חשוב שתהיי מאוד ברורה ומדוייקת. אולי תרצי לשים לעצמך dead-line, עד מתי את מוכנה לחפש קשר אמיתי, עם גבר בשל ושרוצה עוד ילד, כשכל הדברים פתוחים ומתוקשרים בינכם... כי מערכת יחסים זוגית , בשלב זה כשאת מתלבטת לא תספק את כל רצונותייך, לכן עלייך להיות מאוד ברורה בכוונה שלך.
    הגבילי בזמן (אולי 3 חודשים בהם את מרכזת את מאמצייך בזוגיות) את האפשרות למצוא גבר כרצונך שירצה גם כן תא משפחתי כמוך. ואם לא תצרי את הזוגיות שרצית תוך פרק זמן זה בחרי להביא ילד בכל מחיר...
    אפשרות נוספת היא להתמודד עם הפחדים, עם החשש, ולהתחיל תהליך או של הורות משותפת, או של בנק הזרע, יש הרבה פורומים שאת יכולה להתייעץ איתם בנושאים אלו.
    ולדעת שכשאת לא תהיי בלחץ, ותגשימי את עצמך ואת הרצונות שלך, ויהיה לך טוב, ואת תהיי שמחה, לא תהיי בלחץ, ותוכלי להתפנות לחפש גבר שיהיה לך חבר-לחיים,
    האפשרויות פתוחות לפנייך,
    קחי לך זמן בשקט עם עצמך, וקבלי החלטה אמיצה לכאן או לכאן,
    סמכי על עצמך בהחלטה שלך שזה הכי טוב שאת יכולה עכשיו.

בהצלחה,
    יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מאמין
    נבי
    24/06/2014

שלום רב אני 30 וארוסתי בת 26 ביום שישי האחרון ישבנו ביחד במסעדה ושאלתי אותה מה היא חושבת על הקשר שלנו חשוב לי לציין שהשקעתי בה עשרות אלפי שקלים באות יום היא סיפרה לי שהיא לא כול כך מרוצה מהטבעת כי היא לא ממש מושקעת והיא לא זהב או יהלום והיא מתקלפת ושהיא מצפה שאני יקנה לה שרשראות ויהלומים ועוד היא אמרה שאתה קונה לי שרשראות וכול מיני דברים אחרים אני לא מתלוננת שזה לא זהב...אבל תדע שאני בנישאוין ירצה מידי פעם תכשיטים לא כול הזמן אבל מידי פעם ....עד כאן הדברים שלה....עד עכשיו חשבתי שהיא מעריכה אותי אבל מסתבר לי שאני בכלל לא בכיוון ושהיא עד עכשיו ציפתה ליותר הסברתי לה שמעכשיו אין לא מתנות ולא כלום ועם את רוצה חפשי לך מישהוא עשיר אני חיי בצניעות לא תכשטים ולא כלום חשוב לציין שהבאתי לה הרבה מתנות ומצבי לא היה הכי טוב אפילו הלכתי עם נעליים קרועות בשביל להביא לה מתנות...הסעתי אותה הרבה פעמים לביתה שנימצא במרחק שעה נסיעה ממני ....אחרי שכעסתי עליה על מה שהיא אמרה היא אמרה שהיא לא התווכנה וזה לא היא [היא שמה לב שאני בא להיפרד ממנה]ואז היא אמרה אני מוכנה לחיות בצניעות לא רוצה כלום לא יהלומים ולא תכשטים רק אותך ....איך אוכל להמשיך בקשר העם להאמין לה מה את מייעצת לעשות

לקביעת תור
    סגירה
    לא מאמין

הוספת תגובה

• לא מאמין - תגובה

ד''ר ענת הרמתי
    26/06/2014

שלום,
    כשבת הזוג שלך , מגיבה כך למתנות שאתה קונה לה במאמץ וברצון לשמח אותה, אני מבינה שזה פוגע בך. עד כדי כך שאתה שוקל להפרד ממנה.
    אבל בוא נתבונן על זה. יכול להיות שאתה מייחס לדברים שאמרה לך בנושא המתנות,משמעויות שאינן נכונות?
    האם זה אומר שהיא לא מעריכה אותך? האם זה אומר שאינה מעריכה את מה שאתה עושה בשבילה? האם זה אומר שלא תוכל לחיות איתך בצניעות שמתאימה ליכולות שלכם?
    זה טוב שאפשרת לה להיות כנה איתך ולהגיד מה הציפיות שלה. (גם אתה הבהרת לה למה היא יכולה לצפות בנושא הזה). אולי היא ניסתה גם להגיד לך באמצעות המתנות, משהו נוסף שחסר לה ביחסים שלכם שהוא אינו חומרי?
    אני מציעה לך להסתכל על הדברים הטובים שיש בקשר בינכם ואיך הרגשת עם בת הזוג שלך לפני השיחה הזאת. בכל מקרה ,כשהקשר הוא טוב, זו לא סיבה להפרד. זו הזדמנות לדבר פתוח וגלוי בינכם על מחשבות ועל איך מרגישים ביחד.
    בהצלחה,
    ענת הרמתי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בעת קיום יחסים
    בת 27
    11/05/2014

שלום, אני בחורה דתייה, בת 27, נשואה + 3 (נולדו בקיסרי) מאז ומתמיד אני סובלת מכאבים בעת קיום יחסי מין, ואיני מסוגלת להיבדק אפילו בדיקה בסיסית אצל גניקולוג.(אפילו שאני ממש צריכה) יש לי בעל תומך, ואוהב שמעולם לא כפה עליי לעשות שום דבר שאיני רוצה. בתחילת נישואינו היינו בטיפול מיני, שאחרי כמה פגישות הפסקנו אותו. לא התחברנו לשיטת הטיפול (שאילצה אותי להשתמש במרחיבים) ולא למטפלת שלא הבינה אותנו כלל. כיום, אני מעוניינת אחת ולתמיד לטפל בכך. מטפלים שיצא לי להתייעץ עימם תמיד מסבירים שהטיפול הוא בעיקרו פיזי ושמדובר בבעיה שאינה נפשית, וההתמקדות בפן הנפשי תגרום לטיפול להיות ממושך ולא אפקטיבי. אני יודעת שהבעיה אצלי נובעת מרקע נפשי בעייתי (שמרנות, התייחסות שגויה למיניות, חרדה מעצם המעשה, ועוד שלל סיבות) ולמרות זאת תמיד מחזירים אותי למרחיבים ולנשימות, ושוב כואב לי. הבעיה זו מאוד משפיעה על הזוגיות שלנו ומביאה אותה למקומות מאוד לא טובים. (בעלי מתוסכל וגיליתי שהוא צופה בפורנו, דבר שפוגע בי מאוד וגם מרתיע אותי מאוד). האם יש בכלל פתרון למצב שכזה? ומהם סיכויי ההצלחה? תודה (וסליחה על המלל הרב)

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בעת קיום יחסים

הוספת תגובה

• כאבים בעת קיום יחסים - תגובה

ד''ר ענת הרמתי
    11/05/2014

שלום,
    כדי לדעת אם יש פתרון לקושי שלך או לפחות לנסות אותו, צריך להבין מה מקור הבעיה.(כאבים בזמן קיום יחסים). את חושבת או יודעת שהבעיה היא ריגשית ולא פיזית ויתכן שאת צודקת.
    תהי קשובה לעצמיך ולגופך ,ותמצאי את שיטת הטיפול ואת המטפלת שמתאימה לכם, בעיקר לך.
    אם אתם גרים במרכז הארץ, אני ממליצה שתפנו ל"מרכז רעות" בניהולו של ד"ר רפי חרותי.
    בהצלחה,
    ענת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רוצה להיות מסופקת בנישואים שלי
    שרון
    26/04/2014

שלום.
    אני נשואה מספר שנים ומכירה את בעלי כמעט עשור, שנינו היינו סטודנטים. הכרנו כשהייתי צעירה מאוד (20) והייתי מאוהבת בו, כיבדתי אותו והייתי אופטימית לגבי העתיד שלנו. החלטנו להתחתן מהסיבות הנכונות: אהבה ורצון להקים משפחה.
    מאז בעלי סיים את לימודיו (תואר ראשון בתחום ריאלי) ולאחר עבודה ראשונה בחברה מבטיחה הוא פוטר, ועד היום אינו מצליח למצוא עבודה טובה בתחום. הוא עובד במשרות קרובות לתחום שלו, אבל מרוויח מעט מאוד, בעוד שבתחום שלו הוא היה יכול להשתכר משכורות גבוהות. מדובר בשנים של הכנסה נמוכה שגמרה לנו את כל החסכונות מהחתונה.
    אני עצמי סטודנטית עדיין, למדתי מספר תארים בעזרת מלגות ואני עתידה לסיים את לימודי בקרוב יחסית (בעוד כשנה) ועבודתי תהיה מובטחת, וגם שכר מעל הממוצע. מדובר בתחום "בטוח" שמרגע שמסיימים ללמוד אין סיכוי לאבטלה, וגם השכר יפה (לא רוצה לחשוף פה יותר מידי על עצמי).
    הבעיה - בעלי התגלה כחסר אמביציה, מסתפק במועט (למרות שאני סובלת מזה), לא "גבר" בעיני ולא ראוי לכבוד מצידי. בנוסף הוא ויתר על כל תחביביו מאז שנולדה הבת שלנו (מפגשים חברתיים וספורט), מה שחמור מאוד בעיני.
    הוא אוהב אותי ומכבד ומעריך אותי, אבא טוב לילדה שלנו ושותף פעיל בבית, אבל אני לא מחזיקה ממנו כמו פעם. גם בגלל הגישה שלו וגם בגלל הכעס שלי כשאני לא יכולה לקנות מצרכים בסופר בלי לספור כמה מזומן יש לי בארנק כדי לא להביך את עצמי בקופה ולהתחיל לבטל מוצרים.

מה לעשות? הבעיה רק אצלי? או שגם הוא לא בסדר? אני כבר לא יודעת אם הוא הגבר הנכון בשבילי ואני צריכה לחכות בסבלנות עד שארוויח בעצמי או שהתקופה מאז שהתחתנו מוכיחה לי שטעיתי והוא לא מי שחשבתי שהוא.
    אני מנסה לחשוב שהוא טוב עבורי וזה בסדר שהוא לא שאפתן כמוני, ואפילו נוח, כי בעתיד אני אצטרך לעבוד שעות ארוכות וטוב שאנחנו לא מתחרים אחד בשני מי יוכל להישאר בעבודה ומי ייאלץ לוותר על קריירה גדולה, אבל מגעיל לי שאני חיה עם גבר שאני לא יכולה להעריך ולהתגאות בו.
    אני מרגישה שמצד אחד אני ביצ'ית שאני לא מעריכה את ההקרבות שהוא מוכן לעשות בשבילי, אבל מצד שני אני ממורמרת שבעלי משעמם אותי, לא שואף גבוה בשום תחום ול גורם לי להעריץ אותו. אני רוצה לרצות להרוויח אותו, לפחד לאבד אותו, אבל אני לא. אני בכנות בטוחה שהוא לא יעזוב אותי לעולם ואני לא צריכה לעשות כלום כדי "לשכנע" אותו להישאר. כאילו אני כבר לא בליגה שלו. אני מטופחת ומשכילה יתר עם פוטנציאל השתכרות פי שניים לפחות ממנו. אני קרה ורעה? או שגם הוא אמור לגרום לי לרצות להרוויח אותו? למה אני מרגישה שהתפשרתי כשעל הנייר כל חלומותי התגשמו (חוץ מהמצוקה הכלכלית בשנים האחרונות)? והחלומות שלי גדולים. לא דברים של מה בכך.
    אני רק רוצה להיות מסופקת בנישואים שלי כמו שאני מסופקת מבחינה מקצועית ועם הילדה שלי.
    תודה למי שקרא עד הסוף... אני יודעת שזו חפירה קשה, אבל יש בי מלחמה פנימית כבר שנים בנושא הזה.

הוספת תגובה

• רוצה להיות מסופקת בנישואים שלי - תגובה

יעל צ'רניאק
    28/04/2014

שרון יקרה,
    אני קוראת את דברייך, ורואה את התסכול שלך.
    יחד עם זאת יש כאן עמדה מעט קורבנית.
    את נשמעת לי אישה שיודעת מה היא רוצה,
    אישה חזקה.
    מה לגבי האחריות שלך לקשר.
    את כותבת כי את רוצה להיות מסופקת בזוגיות שלך.
    האם את מוכנה לעבוד על היחסים? על היחס שלך?
    הרצון שבן הזוג ישתנה. לראות שהוא לא בסדר -
    זה לא מה שיעזור לשפר את היחסים.
    יש לך בחירה. את יכולה לבחור להיות בקשר או לא.
    ואם בחרת להיות בקשר ואת רוצה לשפר את היחסים, האם את מוכנה לעבוד קודם כל על הצד שלך בקשר?
    אנחנו לא יכולים לשלוט באחר, וזה בטח שלא מתכון לזוגיות טובה.
    יש לך תסכול מהמצב הכלכלי, את יודעת שזה הולך להשתנות ברגע שאת תתחילי לעבוד
    האם את מוכנה להשתחרר מתבניות של איך היית רוצה שדברים יתנהלו,
    ולהתחיל לראות את מה שיש לך באמת.
    המתכון לסיפוק הוא קודם כל להעריך את מה שיש.
    זה נשמע שאת יודעת את זה, אך לא באמת רוצה לעשות זאת בגלל התסכול והכעס.
    עצתי לך אם את רוצה לשמור על משפחתך ועל כל הדברים הטובים שתארת כאן
    הזכירי לעצמך מהי אהבה אמיתית, לא ההתאהבות החולפת,
    המוכנות לראות את בן הזוג לא כרווח והפסד,
    לא מהמקום הפרקטי, של ההתחשבנות,
    אלא מהמקום הכי אוהב ואכפתי שלך.
    יתכן ובשביל לבוא מעמדה זו תצטרכי לעשות תהליך עם עצמך
    ולמצוא דרך לשחרר את הכעס והתסכול מחוץ לבית ולקשר.
    אך אם חשוב לך לשמור על הקשר ועל המשפחה,
    קחי אחריות על כל אלו, בלי להתחשבן.
    אני שומעת מדברייך, כמה את מוצלחת וכמה הוא לא כזה. שלך יש חלומות והוא לא עומד במשימה של יצירת הכנסה מספקת לשם מימוש החלומות שלך.
    את יכולה להמשיך עוד שנים עם תחושת התסכול הזו,
    או שאת יכולה להיות אישה עוצמתית ועצמאית
    שמרוויחה יפה, וחיה בזוגיות טובה ואוהבת ( בלי קשר
    לכמה בעלך מרוויח) .
    שחררי את עצמך מהציפייה שהוא ישתנה.
    זה מצריך ממך הרבה!
    שינוי בסדרי העדיפויות שלך,
    עני לעצמך ( לגבי עצמך ולא לגביו):
    מהי אהבה? מהי שותפות אמיתית?
    איזה דוגמא את היית רוצה לתת לבתך?
    איזה אוירה ויחס לבן זוגך היית רוצה שהילדה תקלוט?
    מי את מולו?
    מי היית רוצה להיות מולו שהיה משנה את הדברים לטובה?
    איך הדברים ישתנו, את את תהיי שונה, אם תבטאי דברים אחרים מולו?אם תרגישי אחרת?

על מנת לחוש סיפוק, דרושה כאן עבודה פנימית שלך עם עצמך
    בהצלחה!
    יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה המושקעת.

שרון
    01/05/2014

שלום,
    אני מעריכה את התשובה שלך, ומזהה בה הרבה אמיתות. לא קל לראות איפה אני לא בסדר, אבל אני בהחלט צריכה להתרכז בצד שלי, כי זה הצד היחיד שיש לי עליו שליטה.

אני רוצה רק לחדד, כי לא נעים לי שיש אי הבנה (למרות שאנחנו לא מכירות): אני לא רוצה שבעלי יהיה שונה משהכרנו, להיפך: אני לא אוהבת את השינוי. הייתי רוצה שיהיה צעיר ואופטימי ברוחו כמו בתחילה. מובן שאנשים משתנים, אבל במקרה שלו השינוי לא מיטיב עם אף אחד מאיתנו.
    התחתנו אחרי מספר שנות היכרות, ולא לאחר התאהבות קצרה. אני לא מחפשת ניצוצות, רק את השגרה הטובה והנינוחה שתהיה לנו אם נרגיש במקום הנכון לנו, שנינו.
    אני לא מחפשת שוגר-דדי. המשכורת של בעלי אישיו בגלל שהיא לא מספיקה, וגם כי העבודה לא מספקת אותו ולא אכפת לו. מצידו להישאר שם עוד עשר שנים רק כי זה נוח. מפריע לי שהוא לא יוזם שינויים גם כשרע לו כי זה מעיד, לדעתי, על אופי עייף ופחות "פלפל" ממה שהוא היה בשנים הראשונות מאז שהכרנו.
    גם ההכנסה שלו היא לא עבור "מימון החלומות" שלי. הלימודים שלי ממומנים ע"י מלגות, ואפילו מלגת מחייה יש לי. אני פשוט צריכה שעד סיום הלימודים הוא יצליח לממן שכר דירה, גן לילדה, חשבונות... לא ביקשתי הרבה. אני לא בזבזנית מאז שהתחתנו כי הכסף לא שלי לבד ויש לנו הוצאות חשובות יותר משופינג...
    ולמען הסר ספק, במשכורת שלי בשנים הקרובות מהר מאוד אכסה את כל מה שלא הכנסתי בשנות נישואינו. הוא אומר שזה לא חשוב לו, אבל לי חשוב שהוא ידע שההפסד כרגע ישתלם לנו כלכלית בעתיד ואני אחזיר את חלקי לבית ובשמחה רבה.

אני אנסה כמיטב יכולתי לשחרר את הרצון שהוא ישתנה בכלל. האמת שאני רק רוצה שהוא יהיה מאושר, בסופו של דבר. מגיע לו.
    אני מניחה שלשאלה "מהי אהבה", ובהשאלה מנדרי חתונה נוצריים, אני אוכל להתייחס לתקופה הזו של שפל כניסיון זמני שאני צריכה לעזור לו לצלוח. אני מתביישת, אבל אני יכולה להצליח בזאת רק מתוך מחשבה שזהו מצב זמני... כשאני חושבת על תמיכה בבעל מתוסכל מקצועית לשארית חיי אני מתייאשת. הלוואי שהוא ימצא מה שהוא מחפש ואני אצליח להחזיק מעמד ולתמוך בו מוראלית עד אז.

אולי אני מנציחה את המצב בלי לשים לב. אני אקח לתשומת ליבי את השאלה "מי אני מולו" ואנסה להיות מה שצריך כדי לתמוך בו. אני חושבת, ותקני אותי אם אני טועה, בבקשה, שאני צריכה להתייחס אליו כאילו הוא כבר כל הדברים שאני רוצה לייחס לו. אני צודקת? זאת אומרת - להתייחס אלי כאילו הוא אדם מוצלח מקצועית שנאלץ לקחת זמן רגיעה בעבודה פחותה למעני, באופן זמני, וברגע שאסיים ללמוד ואשחרר אותו מחובותיו כלפי הוא יוכל לזנק ישר לתחום שהוא חלם עליו. כן?
    את חושבת שאני גורמת לו קיבעון עכשיו? האמת שלא חשבתי על זה.

תודה על כל החומר למחשבה. אני מקווה שאצליח לעמוד במשימה ואהיה במקום טוב יותר איתו בעוד כמה שנים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה קטנה
    יעל
    20/04/2014

יש האומרים שבקשר צריך לתת ולוותר ואני מתעצבנת . ולא מבינה עד כמה צריך לוותר. אני ובן זוגי נמצאים יחדיו כ5 שנים. מעולם הוא לא שהה אצלי בחג וביקשתי ממנו ביבוא לפסח א. משום שהוריי גרושים ואנחנו שורמים דת נאלצנו ללון אצל דודתי אחות של אבי. וכאשר ביקשתי ממנו שיבוא לחג התלונות לא פסקו והוא טען שיבוא לחג השני. אך שהגיע החג השני התירוצים לא פסקו. ואני ממש חושבת להפרד ממנו על כך. אני נאלצתי להשאיר את אימי ואחותי לבד בחג כדי לבוא אליוו) מדברת על חגים קודמים( למה הוא איננו יכול לבואת למה אני זאתי שצריכה תמיד לוותר להסכים ולשתוק .. יודעת שזה טיפה קטנוני. אך כרגע הקשר לא הכי "על הגל" ואני ממש בקשייפ. אשמח לעזרה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה קטנה

הוספת תגובה

• שאלה קטנה - תגובה

יעל צ'רניאק
    28/04/2014

יעל יקרה.
    נכון בקשר צריך לתת ולוותר אך גם להרגיש טוב, ולהרגיש שזה הדדי.
    עניין הפסח והחגים, זו סוגיה אחת. זה סממן לקשר שלכם.
    רק את צריכה לדעת כמה הקשר הזה נכון עבורך,
    הכל כולל הכל. אין מושלם. אך את צריכה להרגיש טוב בקשר,
    לקבל את בן הזוג והבחירות שלו, אם בחרת להיות בקשר.
    את כותבת שהקשר כרגע לא הכי על הגל.
    זה הדבר החשוב עליו צריך להסתכל ואיתן להתמודד,
    מה עומד שם , מה כן טוב ביחסים ?
    מהם הערכים שחשובים לך בקשר?
    מהי שותפות וחברות עבורך?
    מי את מולו? חלשה, וותרנית, או גמישה ומקבלת.
    מי היית רוצה להיות בקשר? איך זה נראה המציאות?

עני על השאלות הללו,
    תבררי עם עצמך מה נכון וחשוב לך,
    ואז הדברים יתבהרו יותר,
    בהצלחה
    יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשוקה
    יונית
    13/04/2014

בת 44 גליתי שאף פעם לא הייתה לי תשוקה לגבר
    יצאתי עם גברים בגלל שהם היו נחמדים אלי ,ואל חלק ריחמתי
    גברים הטרידו אותי אז הלכתי עם נשים לא הרבה והבנתי שגם שם אין לי מה לעשות
    יצאתי עם גברים גם כמה חודשים ולא נגעתי בהם
    פשוט לא יכולתי
    ואילו שנגעתי פשוט יכולתי לגעת
    אבל לא הייתה שם תשוקה
    חשבתי על טיפות חשק מאה אוחז טבעי אבל נראה לא אמין מספיק לפי מה שקראתי
    לא שותה חריף בכלל
    ולא מענת סמים
    העניין עמוק מאוד האמת שאני מרגישה את הצד השני שהוא בסוג של תשוקה
    ואז זה נראה לי מוזר קצת כאילו משהו שולט בו ומצד שני יש בי סוג של קינאה
    למה לי אין את זה?
    אני מאוננת וחושב על עצמי ,ללא שום גורם אחר
    אני די מבולבלת מכל המצב
    אשמח לקבל מענה לא כללי
    ואם צריך עוד פרטים אשמח העיקר להבין את עצמי לעומק
    אני די מוזרה בדעות שלי ובחשיבה שלי
    היו לו הרבה גברים שאהבו אותי ורצו להתחתן איתי גליתי שאני לא יכולה להתחתן לאחר שביטלתי חמש חתונות כל פעם עם חבר אחר
    יש לי בת מחבר של 27 שנה מכירים
    אנחנו לא שוכבים אין שם כלום רק מגדלים את הילדה במשותף
    תודה וחג שמח לכולם

לקביעת תור
    סגירה
    תשוקה

הוספת תגובה

• המשך

יונית
    18/04/2014

הייתי קיבלתי עיצות שאני לא יכולה לעמוד בהם
    תתחקרי אותי ...נגיע לתשובות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצה
    חסוי
    12/04/2014

אני בן 29 וחברה שלי בת 25 אנחנו נמצאים ביחד כבר חצי שנה ....לאחרונה לפני שבוע בערך הצעתי לה נישואין....אנחנו מדברים הרבה בפלאפון ולאחרונה היא סיפרה לי על מקרה שהיה לה עם הארוס הקודם שלה שבו היא מספרת שמיהוא התקשר אליה בלילה בתקופת היותה מאורסת לו והתחיל לשאול אותה שאלות כמו למשל אפשר להיפגש איתך אפשר לגעת לך בכול מיני מקומות ראיתי אותך ואני דלוק עלייך ממש וכו.....לה היה חשש שזה היה הארוס שלה ולאחר שבועיים שהייתה שבורה ופגועה החליטה ללכת למשטרה להתלונן .....לאחרונה גם נודע לה שהארוס שלה היתחתן והיא התקשרה אליי בוכה וכואבת שהיא לא סולחת לו בחיים והיא מקפידה עליו היא אמרה חבל שלא הכנסתי אותו לבית סוהר אף על פי שהיא לא ידעה ב 100 אחוז שזה הוא שהתקשר אליה באותו לילה ..שאלתי אותה את לא תרגישי רע עם זה שהוא יכנס לבית סוהר ?היא ענתה יכול להיות אבל אני הייתי ממש פגועה וכן מגיעה לו להיכנס לבית סוהר.....יש לה רגשות נקם חזקות ביותר .....וגם שהיא שמעה שהארוס הקודם התחתן היא אמרה לי נו מתי נלך לחפש אולם ...יכול להיות שהיא רוצה להתחתן רק בגלל שהארוס שלה התחתן למרות שאני יודע שהיא אוהבת אותי ....השאלה שלי זה האם כדאי להיתחתן איתה במצב שהיא עדיין בוכה על הארוס הקודם?שהיא בכתה בגללו ממש ניפגעתי ....היא אמרה שהיא הייתה בן אדם שמח פעם והוא הרס לה את כול השמחה ...ממש פוגעה שהיא אומרת את זה שאני איתה ..מה כדאי לעשות?לחכות עם זה?לא לבצע צעדים כעת ?ואולי מחר אני יעשה לה איזה משהוא שהיא תרצה להתנקם בי כמו שהיא הלכה למשטרה בקשר לארוס שלה ?קצת מפחיד על כול שטות ללכת למשטרה...אשמח לתשובה תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    עצה

הוספת תגובה

• עצה - תגובה

יעל צ'רניאק
    12/04/2014

שלום לך,

אתה מעלה דילמה חשובה, יש כאן כמה דברים:
    1. סוגיית אמון, כשאתה שואל במילים אחרות : האם אני יכול לסמוך עליה, שהיא לא תלך למשטרה על שטות.
    2. היכולת להשתחרר מהעבר ולהיות בהווה בקשר שלכם, חופשיים מקשרי עבר.
    3. הפגיעה שלך, בכך שהיא כל כך עסוקה בכאב.

אתה מבקש עצה.
    היות ואתה רציני לגבי הקשר, הייתי בוחנת איתך, עד כמה
    אתם פתוחים זה עם זה,
    פתוחים לגבי מה שאתם מרגישים,
    עד כמה אתם באמת קשובים אחד לשני ורגישים זה לזה.

לפני שנכנסים לקשר מחייב, ולחתונה חשוב שתיצרו תקשורת פתוחה.
    האם שיתפת אותה איך זה גורם לך להרגיש? האם היא קשובה ואכפתיות לרגשות שלך?
    האם אתה קשוב לכאב שלה?
    האם חשבתם יחד מה תוכלו לעשות כדי לשחרר את הרגשות השליליים שהיא חווה.

האם אתם מדברים על הדברים הללו, האם אתם מדברים על זה כיחידה אחת שמנסה למצוא דרך טובה עבור כולם, או שאתם כל אחד לבד חושב על עצמו או על מה שהשני צריך לעשות ולא בתחושה של יחד נתגבר על זה - זה משנה הכל!

לא צריך לרוץ לחתונה. יותר חשוב שתרגישו בטוחים, יחד, שתחושו אמון זה עם זו.
    שתוכלו לדבר בפתיחות, להתמודד יחד עם מה שעולה.
    להבין את הצד של השני, להקשיב לרגשותיו.
    להרגיש שלשני אכפת , ושאתם מעריכים זה את זה.

בהצלחה וחג שמח !
    יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה