מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בן זוג לא מפרגןשלי02/07/2012
שלום רב,
אני ובן זוגי יחד כבר 10 שנים. מאז ומעולם היתה לי תחושה שהוא לא יודע לפרגן - לא לי ולא לאחרים. תמיד מין צרות עין ושיפוטיות מחמירה. לדוגמא - אם חבר קנה רכב וסיפר שהיה מחיר "מציאה" - בן זוגי תמיד מחפש את הפגמים בעסקה, איך בטוח המוכר "עקץ" או לא סיפר את כל האמת וכו'... בסוף אחרי שהחבר המבואס מתפתל ומסביר לפרטי פרטים, בן זוגי אומר "טוב, אחי, אתה מרוצה? זה מה שחשוב, תתחדש!!" ... שמתי לב שגם כאשר בן זוגי לכאורה כן מפרגן מכל הלב, לדוגמא: הזמנו חברים לארוחת ערב ובישלתי אוכל מדהים, ובן זוגי אמר: "אח... איזו אישה, איזו אישה, איזו בשלנית!!" אני מרגישה שזה ריק מתוכן ורק מס שפתיים ולא אמיתי... פעם אפילו תפסתי אותו "על חם" מזייף פירגון - הוא התחיל ליזום סקס, וכדי ל"חמם" את האוירה ואותי, אמר לי "וואי, מותק איך רזית איזה יופי!" ברור שהוחמאתי. למחרת בבוקר, שאלתי אותו, אז מה? באמת רואים שרזיתי? והוא אמר "לא יודע, מה אומר המשקל?" אז שאלתי אז למה אתמול בלילה אמרתי לי שרזיתי? הוא ענה "סתם הייתי חרמן..." מאז, ובצרוף לחוסר הפרגון הרגיל שלו, ממש קשה לי להאמין לשום מילה טובה שיוצאת לו מהפה... זה די מציק לי, בעיקר בגלל שזה גורם לי לסלידה ממנו, ומוריד לי את החשק לפרגן לו בחזרה... מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן זוג לא מפרגן - תגובה
ד''ר ענת הרמתי03/07/2012שלום,
את אומרת שמאז ומעולם היתה לך תחושה שהוא לא יודע לפרגן לך ואתם 10 שנים ביחד. את חיה עם זה הרבה שנים, מה קרה עכשיו שזה מפריע לך כל כך?
ההתנהגות שלו לא מעוררת בך כעס, או עלבון אלא את אומרת שזה מעורר בך סלידה.מה בדיוק בדיוק מעורר בך סלידה ? מה פוגע בך? נראה לי חשוב שתביני מה את מרגישה.
לי לא כל כך ברור למה כשהוא מחמיא לך למשל, על הבישול שלך, את חושבת שזה לא אמיתי וריק מתוכן. יש אפשרות שזה כן אמיתי?
נראה לי חשוב שגם בן הזוג שלך ידע מה את מרגישה .האם הוא יודע ?
מה עושים?
אם את רוצה להכניס ליחסים יותר אותנתיות וכנות ופחות שיפוטיות ,כדאי שתדברי איתו על זה בכנות וללא שיפוטיות.
וגם,תפרגני את לו וכך את יכולה להראות לו איך זה מרגיש ואיך עושים את זה.
אני יכולה להבין אותך שחוסר פרגון מוריד לך את החשק לפרגן לו אבל לפעמים הדרך הכי טובה לקבל מה שאנחנו רוצים (למשל, פרגון ומילה טובה) היא כשאנחנו נותנים את זה קודם. כמו אהבה. תנסי את זה. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה
שלי03/07/2012מאז ומעולם זה היה משהו שהחשבתי למינוס אצלו אבל שוחחנו על זה ממש מזמן והסברתי שההתנהלות הזו לא נעימה ותרחיק ממנו ומאיתנו אנשים, הוא לקח את זה לתשומת ליבו ובאמת צמצם מאוד את התופעה ולכן זה לא כ"כ הפריע לי עד עכשיו, בשנה האחרונה זה מאוד התעצם (הוא לא עובד ומאשים את כל העולם). אני בן אדם מאוד מפרגן, בעיקר לו: נותנת לו לנהוג ברכב של העבודה שלי כי הוא חדש ונוח, מפרגנת לו להיות בררן בבחירת העבודה הבאה (ולשבת עוד בבית עד אז), תמיד מעודדת ומסתכלת על הצדדים החיוביים של הדברים שהוא עושה "איזה כיף שעשית כלים, עשית לי את היום" ( אפילו שכל שאר הבית ברדק והיה יכול לטפל גם בזה...), וכו' .
מאז שתפסתי אותו על חם "מזייף" אני כל הזמן חושבת שאם הוא אומר לי משהו נחמד זה רק כי הוא רוצה ממני משהו או כדי שיירשם ב"פרוטוקול" (ליד חבריו) איזה בן זוג נפלא ומפרגן הוא ולא בגלל שזה בא מהלב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמפרגנת יקרה
mosha03/07/2012גברים מטבעם מצואיסטים ומחפשים את הכתר....את תחחייי את חייך בכיפפפ ולא לחפש פירגונים ובסקס נאמרים כל כך הרבה מילים שזה בסערת רגשות ...לא אומר שלא מתכוונים ..אבל אתן לך דוגמא זוג מסויים עושה סקס והגבר אומר לאשה אני מת עלייך והם בכלל מכירים שעתיים.......הבנת אישה יקרה תתמקדי במשפחה ותמצאי דרך לפרגן ולקבל פירגון בהצלחה....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה - תגובה
ד''ר ענת הרמתי08/07/2012שלום..
אני מאמינה לך שאת יודעת לפרגן
בן הזוג שלך לא עובד כבר שנה ואני מבינה שבזמן הזה את היא המפרנסת
בזכותך הוא בררן בבחירת עבודה וזה פרגון גדול מצידך!
העובדה שבן הזוג שלך לא עובד משפיעה על היחסים שלכם,משנה את האיזון שהיה ביניכם ואני מניחה שמשפיעה גם על הציפיות שלך ממנו.
השאלה שלי היא , איך באמת את מרגישה עם זה ? שנה זה זמן ארוך
האם את מאוכזבת ?מרגישה שזה לא הוגן כלפיך? מנוצלת? כועסת? זה מעורר בך סלידה?
יכול להיות שאף לא אחת מהאפשרויות נכונה אבל אם כן, כדאי שתדברו על זה.
ובכלל כדאי שתעשי שוב את השיחה שקימת לפני זמן רב ושאת אומרת שצמצמה מאד את הבעיה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתלבטים אם לעבור בנקאורלי27/06/2012
אני מעט אובדת עצות ולכן בחרתי לבחור את השאלה הזו פה.
הבנק לא בא לקראנו בכל המשתמע מכך- משכנתא, הלוואות, שירות, יחס, עמלות והיד עוד נטויה.
תוך כדי החיפושים באינטרנט על הנושא- "מעבר בנק, השקעות, יחס" הגעתי לפוסט הזה שמתאר בדיוק מה שאני מרגישה- "... הבנתי שאחרי עשרים שנים בהן אני לקוח הבנק פשוט לא רואה אותי ממטר. כרטסת התירוצים הווירטואלית 'להגיד ללקוח לא' כנראה תפסה איזה 4 ג'יגה במחשב של מנהל הסניף אחרת לא ברור לי איך היה לו הסבר מפורט לכל "לא" שהוא אמר לי." שהגיעו מים עד נפש, אנחנו מאוד רוצים לעבור לבנק אחר אך השאלה מה הפרוצדורה? האם זה תהליך ביורוקרטי וארוך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתלבטים אם לעבור בנק - תגובה
יעל צ'רניאק28/06/2012רחל, נראה לי שפנית לפורום הלא נכון כדי להבין מה הפרוצדורה לעבור לבנק אחר.
שיהיה בהצלחה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום לכןש.26/06/2012
לפני כמה שנים, מישהו ניסה לאנוס אותי.
פגעתי לו באשכים וברחתי...
מבחינה חוקית - נהגתי בסדר.
גם אין לי טראומה גדולה.
אבל אני רוצה לספר לכן משהו:
לא נוח לי עם זה שפגעתי לו באשכים.
אולי בגלל שהוא התפתל מכאבים.
אולי בגלל שיש מוסכמה כזו, שאישה לא פוגעת לגבר באשכים.
אולי בגלל שכשהייתי קטנה - אמרו לי לא לפגוע לגברים באשכים. (ענו לי בכנות - גם לכן אמרו זאת?).
עיזרו לי בבקשה להבין את התחושה הלא נוחה שלי הזו. זה חשוב לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ע. יקרה
יעל צ'רניאק28/06/2012חשוב שאת יודעת שאם הוא ניסה לאנוס אותך ואת הגנת על עצמך עשית את הדבר הנכון לעשות.
יחד עם זאת זה נשמע שזה מציק לך.
מה זה עבורך לפגוע באשכים? כאב, פוריות...
יש לך תחושה לא נוחה לפגוע בו ולגרום לו להתפתלות מכאב... כשאת מנתקת את זה מהסיבה לכך, יתכן ואת חובה חוסר נוחות . אך האם יכולת לפעול אחרת? פעלת מתוך אינסטינקט סביר להניח (לא?)
האם תוכלי להניח לעברך? לשחרר את מה שהיה?
האם את מרגישה אשמה? אם כן... על מה בדיוק?
האם את מרגישה שלא פעלת כראוי?
לי לא אמרו לא לפגוע באשכים.
אם מישהו מנסה לאנוס, זה מצב של השרדות ולא של חשיבה רציונאלית על עתידו של הבחור או שלא יכאב לו. זה אינסטינקט חייתי. זה טבעי.
אם עברו כמה שנים מאז, שווה לבדוק מה לא סגור שם... ולשחרר זאת... האנרגיה שאת משקיעה בעברך, יכולה להיות מתועלת לעתידך....
שווה לעשות מאמץ ממוקד ולשחרר את גם את האנרגיה של אותו בחור ממך...
מצאי לך את הדרך הנכונה עבורך לעשות זאת... כתיבה, טיפול, אימון, החלטה חד משמעית שלך לשחרר ....
פני את האנרגיה שלך
בהצלחה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיעל - אפשר שאלה אישית אלייך?
ש.30/06/2012תודה על תשובתך החכמה.
אפשר עוד שאלה אישית אליך?.
אם מישהו יתקוף אותך, תנסי לבעוט לו באשכים?.
בבקשה תעני לי מעבר ל"הייתי הכל כדי להגן על עצמי".
אני שואלת בפירוש, אם תנסי לבעוט לו באשכים.
חשוב לי לדעת את זה, אז בבקשה תעני לי ברצינות. תודה.
אגב, את חכמה ומקסימה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיעל, אנסח יותר ברור...
ש.30/06/2012אם מישהו יתקוף אותך, תנסי לבעוט לו באשכים?.
בבקשה תעני מעבר ל"אעשה הכל כדי להגן על עצמי".
אני שואלת בפירוש אם תנסי לבעוט לו באשכים?.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיעל, אנסח יותר ברור... - תגובה
יעל צ'רניאק02/07/2012בהשרדות, בהגנה על עצמי ועל גופי. האפשרות הזו בהחלט קיימת. כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתלבטת...ליאל25/06/2012
אני יוצאת עם משהו 4 חודשים הוא בן 33 ואני בת 24
הוא מקסים וממש הטיפוס שלי מכול הבחינות
ישנן כמה בעיות ואני לא מצליחה לפענח מה הסיבה להתנהגות הזו.....
הוא כול הזמן מציין שהוא לא מעוניין להתחתן ואם יתחתן יעשה זאת רק עוד כמה שנים..
יש לו בן ממשהי שלא הייתה מעוניינת לעשות הפלה והוא מאוד אבהי ולוקח אחריות על הילד והטיפול בו,זה ממש משמח אותי ונותן לו נקודות זכות
הוא גם עובד הרבה בחו"ל והוא לא הרבה בארץ כך שגם אם הוא נמצא בארץ אין לו יותר מדי זמן בשבילי,גם אין לו בעיה לומר ולהראות שהילד מבחינתו במקום הראשון.
הוא כול הזמן מציין שהוא היה רוצה עוד בת,מתלהב מהמראה שלי וכול הזמן בוחן איך אני נראית ,מה החסרונות שלי ומה היתרונות שלי,חשוב לו לא להראות יותר מדי התלהבות ממני......,הוא מרבה לקנות מתנות (כביכול פיצוי על כך שהוא בחו"ל נראה לי)
כול פעם שהוא חוזר מחו"ל הוא מביא לי משהו ואנחנו בסך הכול 4 חודשים ביחד.
הדבר הכי קריטי מבחינתי בזוגיות זה שהוא אף פעם לא ממתין שאני יגמור בסקס ,הוא פשוט גומר מהר,נבוח מכך ואפילו לא שואל אם לענג אותי בדרכים אחרות,זה אגואיסטי מבחינתי,אני נורא מתביישת לומר לו שזה מפריע לי ,זה פשוט משאיר אותי כול הזמן בבאסה שלא נהנתי עד הסוף מהסקס
השאלה היא אם יש כאן יותר מדי דברים שלא יאפשרו לזוגיות הזו להיות נורמלית ולהוביל למשהו טוב (כי ברור לי שהוא רוצה להתחתן אבל מתוך חוסר בטחון הוא לא מצהיר על כך)
אשמח לקבל הכוונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליאל יקרה
יעל צ'רניאק28/06/2012אני יודעת מדברייך הרבה יותר עליו מאשר עלייך
אני רואה מדברייך שאת בעמדה של לחכות לו, בבאסה, מתביישת להגיד לו מה מפריע לך, ומקבלת את זה שאת לא בעדיפות ראשונה...
חשבי עם עצמך, מי את היית רוצה להיות בקשר זוגי? מחכה, מתביישת, סופגת, מתבאסת?
או משהו אחר...
את שואלת לגבי הקשר, אך לפני כן הייתי מתמקדת בך ובצמיחה שלך... להיות מי שאת רוצה להיות.... לדעת מי את רוצה להיות ולראות איך את מייצרת זאת בחייך.
הנה כמה שאלות להתבוננות עבורך:
מי היית רוצה להיות ביחסים זוגיים? איך היית רוצה שיתנהגו אליך? איזה קשר היית רוצה? איזה ערכים חשובים לך בזוגיות? תקשורת פתוחה, אמון... וכו' איך זה נראה במציאות ? (לדוג' שאתם משתפים אחד את השני באיך שאתם מרגישים ומה שהייתם רוצים, יכולים להגיד בלי לחשוש כי יש אמון מלא וביטחון בעצמכם, בקשר ובבן הזוג וכו'....)
את מוזמנת גם לקחת לך זמן לענות על שאלות אלו בכתיבה, זה עוזר לראות דברים
בהצלחה
יעל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליעל
ליאל01/07/2012תודה רבה על התשובה,ממש עזרת לי להבין את מקומי
אכן קשה לי להיות חשופה אליו ברגשות שלי ולתת לו הרגשה שאני רוצה כאן משהו רציני
לא אמרתי לו עדיין שאני אוהבת אותו לעומת זאת הוא כן אמר ואני הראתי התעלמות מהאמירה הזו,לפי דעתי קשה לו להיות כנה איתי ברגשות שלו ויש לו איזו מין מחשבה שאם הוא יראה לי יותר מדי שהוא רוצה אותי "ירד לי",
אני פשוט באמת לא יודעת לקרוא אותו
כמו כן רציתי לדעת מה הייתה הכוונה בדבריך,האם את אומרת שפשוט לוותר או פשוט לשים את הדברים על השולחן ולנסות לפתור את הבעיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליאל יקרה
יעל צ'רניאק02/07/2012התשובה אצלך, לא אצלי.
כנסי פנימה, שבי עם עצמך, תראי מה את רוצה באמת, תראי מה מכבד אותך...
תוכלי ליצור איתו תקשורת פתוחה יותר, משתפת , בוגרת... או לבחור שלא.
חזרי לשאלות מתשובתי הקודמת... התבונני שוב בך! העבירי את הפוקוס לצמיחה שלך, למה שמכבד אותך, חשבי על עצמך, זוהי לא אגואיסטיות! אלא איזון! כבדי את עצמך בכך שתדעי מי את ומה חשוב לך ומהם גם הקוים האדומים שלך.
בהצלחה לך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך לגרום לו לרצות אותייייLIOR24/06/2012
הי אני בת 20 הכרתי מישו בן 23 בחור מקסים מכל הבחינותתת אני נורא אוהבת לדבר איתו הוא נדיב הוא נחמד הוא הכל בשבילי .... האמת שאני מאוהבת בו מעל כל הראש אני מכירה אותו בכרך ארבע חודשים ........... אני נוהגת לבוא אליו ולראות איתו סרטים הוא תמיד מפנק אותי ויש לנו שיחות ארוכות ועמוקות ... הבעיה היא שהוא לא רוצה אותי ]= ...
הוא הבהיר לי זאת והיה לי קשה לוותר עליו כי אני מאוהבת בווו והוא הכל בשבילי ....
בזמן האחרון הדברים השתנו קצת הוא משכיב אותי לפחות חמש פעמים בלילה שקשה לי לעמוד בזה הוא כל הזמן רוצה שאני אמצוץ לו הוא לא מוכן לרדת לי הסברתי לו שאני אוהבת עדין אבל הוא מתעקש לעשות אגרסיבי אני מגיע למצב שאני שונאת לשכב איתו אבל אני מאוהבת בו רצחחח וטוב לי כשטוב לו בהתחלה הסקס היה טוב אבל מפעם לפעם קורים דברים משונים יותר בזמן האחרון הוא לא מקשיב לי בכלל הוא חודר אלי מאחורה חזק וזה ממש כואב אני צורחת והוא סותם לי את הפה ומקלל אותי תוך כדי וקורה לי זונה שרמוטה חפץ זבל שלי היו כמה פעמים שהוא נתן לי מכות ממש חזקות על הישבן הרבה פעמים הוא נכנס בי ותופס לי את הידיים חזק ונכנס בי ממש מהר הוא אמר לי שהוא נהנה לראות אותי סובלת כמה פעמים הוא לא הפסיק כשביקשתי וסתם לי את הפה אחרי זה היתי בוכה ומתחננת שלא יעשה את זה יותר הוא תמיד מחבק ואומר אני מצטער זה לא יקרה יותר אבל חוזר על זה !! דיברתי איתו על הדברים אבל הוא מתנהג אלי כל כך יפההה ואומר לי שאני חשובה לו ושזה סתם משחקים במיטה ושהוא אוהב את זה ככה ושאני צריכה לעשות מה שטוב לו כי הוא הגבר והוא המחליט קשה לייי אני בוכה כל הזמן ולא יודעת למה לא נעים לי להתנגד לווו כשאני מתנגדת הוא אומר שאני חושבת רק על עצמי אולי בגלל זה הוא לא רוצה אותייי איך אני אהיה יותר טובה בסקס איתו ??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך לגרום לו לרצות אותיייי - תגובה
יעל צ'רניאק25/06/2012שלום לך יקרה,
מהי אהבה עבורך?
מדוע את נמשכת לבחור שמפגין אלימות כלפייך?
האם זה מכבד אותך? כבחורה? שהוא נהנה לראות אותך סובלת? כשהוא מתעלל בך?
כשהוא לא עוצר כשאת מבקשת?
כשאני קוראת את פנייתך, אני לא מרגישה שהוא אוהב, ומכבד אותך, זוהי אלימות.
מה איתך???... לא מה הוא אוהב, ואיך לגרום לו לרצות אותך.
זה מה שהוא רוצה ממך... לפי מכתבך. לא יותר.
מה איתך? איפה קולך? מדוע את מאפשרת לגבר להתייחס אלייך כך?
אל תבטלי את עצמך!
כבדי את עצמך!
את צעירה, כל החיים עוד לפנייך...
איזה קשר את רואה איתו? איך הוא יתנהג אלייך עוד 5, 10 20 שנה? האם הוא פתאום יתחיל לכבד אותך יותר ולהקשיב לרצונותייך, אם כעת הוא מתנהג כך?
חשבי על עצמך! תכבדי את עצמך בכך שלא תתני לאף אחד לעשות בך שום דבר שלא בהסכמתך!
מקווה שתקחי את הדברים הללו ותתבונני בהם בכנות
בהצלחה!
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קצת מסובך...שירי15/06/2012
אני בת 25, עדיין בתולה ומעולם לא הייתי במערכת יחסים. יש לי בעיות פסיכולוגיות וחברתיות עוד מתקופת בית הספר, בגלל זה אני במצב הזה בגילי. אחד מעמיתי לעבודה, שמבוגר ממני ב-20 שנה, נשוי ובעל משפחה מעוניין במערכת יחסים איתי למטרת סקס בלבד. אני גם מאוד נמשכת אליו, אין לי שום בעיה עם העובדה שהוא נשוי ולא עם העובדה שזה יהיה סקס נטו. הבעיה שלי היא שיש לי ביטחון עצמי מאוד מאוד נמוך, אני אומנם נראית טוב לבושה, אך בעירום אני מוצאת את גופי מגעיל (חזה נפול, בטן שמנה וכ'ו). אני פוחדת שכשיראה אותי עירומה, יזדעזע, יספר לכולם בעבודה וישפיל אותי. אני גם מאוד ביישנית ולא יודעת איך להיתנהג עם גבר, תמיד מרגישה שאני יוצאת מטומטמת, תמיד חושבת שצוחקים עלי מאחורי הגב. חוץ מזה, אני בטוחה שבמידה ונשכב הוא יספר לכולם בעבודה ואני פשוט אהפוך ל"זונה", עכשיו אני נחשבת לילדה טובה, ממש מלאך...
מצד אחד אני נורא רוצה אותו ולמרות שאני יודעת שמערכת יחסים ראשונה כזאת לא תיהיה טובה, אני רוצה את זה, פשוט כי לאחרונה, אחרי שהסתכלתי אחורה על שנות חיי המבוזבזות בהסתגרות, בא לי לפעול בפזיזות ולעשות מה שבא לי באותו הרגע!
מצד שני, אני לא רוצה לצאת מזה מושפלת ולהידפק עוד יותר מבחינה פסיכולוגית ומבחינת הביטחון העצמי, וגם כמובן לאבד את מקום העבודה שלי.
מה אתם ממליצים לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קצת מסובך... - תגובה
ד''ר ענת הרמתי16/06/2012שלום...זה נראה שנכנסת למעגל שבו המחשבות השליליות שלך לגבי עצמיך גרמו לך להרגיש (דחויה , מושפלת) ולהתנהג (הסתגרות, המנעות ממערכות יחסים ועוד) באופן שבו אכן חווית דחיה והשפלה מבחינה חברתית.
זה הולך איתך,כמובן, גם היום כשאת מפחדת לחוות דחיה והשפלה מצד הגבר שעובד איתך.
אני לא מעודדת קשר עם גבר נשוי וגם עכשיו לא אעשה זאת אבל אם תצליחי להתגבר על הפחדים שלך, קשר כזה יכול לעזור לך להפתח,לחוות את הנשיות והמיניות שלך , לפתח ניסיון במערכת יחסים ואולי בגלל זה גם לחשוב על עצמיך דברים חיוביים יותר.(צריך להזהר לא להתקע במערכת כזאת).
בכל זאת, ההמלצה שלי היא לא לעשות זאת עם מישהו שעובד איתך. יחסים מיניים במקום העבודה, במיוחד עבורך, באמת יכולים לערער את הבטחון שלך ולהכניס אותך יותר עמוק למעגל שתארתי.
ולבסוף, נקודה למחשבה בשבילך: אם את מאמינה שהיום את "נחשבת לילדה טובה ,ממש מלאך" וכשידעו במקום העבודה שאת מקימת יחסים עם בחור (גם אם הוא נשוי) "תהפכי לזונה", אני יכולה להבין מדוע בגילך עדיין לא קימת יחסי מין .
לא בטוחה שעזרתי לך בהתלבטות...אבל אני מאחלת לך בחום רב בהצלחה.
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלמונית
mosha18/06/2012מ ה הבעיה אם בא לך להיות איתו בכייפ הוא נשוי ולא יספר לאיש כי לו יש מה להפסיד
את תהני לך בדיסקרטיות ואולי יפתחו לך דלתות לזוגיות אמיתית ואיתנה....בקיצור תשתחררי את ילדה גדולה צי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם כדאי לפתוח תכנית חיסכוןדנה14/06/2012
בשילוב הלוואת המשכנתא החודשית? אנחנו רוצים לשדרג את האוטו לקראת ינואר והגענו למסקנה שהכסף "שוכב" בעובר ושב הוא מתבזבז, לכן חשבנו לפתוח פיקדון עד שנקנה את הרכב. מומלץ לעשות זאת בשילוב המשכנתא? קיים בכלל חיסכון לטווח שכזה ועדיין יניב רווחים?
תודה מראש לשתיכן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם כדאי לפתוח תכנית חיסכון - תגובה
יעל צ'רניאק17/06/2012דנה יקרה
אני חושבת שיש מומחים גדולים יותר מאיתנו בתחום עליו את שואלת
כדאי לך להייעץ איתם לגבי רווחים ותועלת כלכלית...
בהצלחה...
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםנועה14/06/2012
רציתי להתייעץ. התחתנתי לפני כשנה וחצי. בעלי היה רגיל מבית ההורים שהכל עושים בשבילו, הבהרתי לו לפני הנישואין שאצלנו בבית זה לא יהיה ככה אבל כמובן שהייתי אופטימית ונאיבית. אמא שלו עוד מעיזה לכעוס עלי כשאני דורשת ממנו לשטוף כלים. אני מרגישה שהעניין הזה הורס את הזוגיות שלנו. הוא מצידו טוען שבכלל לא אכפת לי לעשות את כל המטלות, ואני ממררת אותו סתם כי משעמם לי וכדי לנצח
מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נועה יקרה
יעל צ'רניאק25/06/2012התנצלות על האיחור בתגובה, בטעות פנייתך לא נענתה
את מעלה עניין חשוב
שבסיסו בתקשורת בינך לבין בעלך
את כותבת שאמו מתערבת, שאת דורשת ממנו...
שני דברים אלו בוודאי שלא מועילים...
פתחי אליו את לבך, ברכות, באהבה
שתפי אותו בתחושתייך שלך
אתם בתחילת דרככם המשותפת, חשובה ביותר התקשורת בינכם
היא זו שתוכל לשנות דברים
רק אם הוא יבין אותך, יקשיב באמת לכאב שלך, הוא יחליט להשתנות בעצמו
בצורה של דרישה, זה עלול להיות מאבק בינכם...
מתוך הבנה והתחשבות הדדית יש אפשרות לקדם דברים.
שימי לב מי את כשאת מדברת איתו על הדברים הללו? כועסת, דורשת, מתוסכלת..
מי את בוחרת להיות בשיחה הזו? אוהבת, מבינה וכו'
דמייני בנפשך, איך זה ישמע אחרת כשתבואי מתוך עצמך ולא מתוך כעס ודרישה ממנו...
מקווה שקיבלת כיוון למחשבה
בהצלחה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה לעשות? להישאר או לעזוב??סיון04/06/2012
בס"ד
שלום רב,
אני בת 30 וחצי ועד לפני חודש וחצי הייתי במערכת יחסים עם בחור בן 32 למשך שנה וחצי,יש בנינו אהבה גדולה, נפרדנו בגלל שהוא טוען שאנו לא מתאימים - בחודשים האחרונים הייו בנינו המון מריבות, יש לציין ששנינו מחוסרי עבודה כבר מס' חודשים ובמצב הזה היינו כל יום וכל היום ביחד, כמו כן הייתי מאוד לחוצה מהמצב הכלכלי שלו וזה השפיע עליי וגרם לי כל הזמן לכעוס עליו שהוא לא עושה כלום כדי לצאת מהמצב הזה (הצטברו לו חובות שהגיעו להוצאה לפועל-העניין בטיפול כרגע).
מאז שנפרדנו זה כאילו לא נפרדנו, אנו עדיין נפגשים כל יום ויש בנינו עדיין יחסים אינטימיים ומגע, לי קשה עם המצב הזה כי אני מרגישה שבגלל זה שאני איתו אני לא יכולה ליצור קשר עם מישהו אחר והוא מצד שני רוצה שאהיה איתו ואתמוך בו כי מאוד קשה לו כל המצב שהוא נמצא בו.
אני לא יודעת מה לעשות, להמשיך איתו ככה ואולי בכל זאת נחזור להיות ביחד או להתנתק ממנו לחלוטין (מצב שהוא לא מעוניין בו) ולהמשיך בחיים שלי, כשאני מדברת איתו על לחזור הוא עדיין טוען שאנו לא מתאימים ולא מסתדרים,לפי דעתי כל המצב הזה נוצר מכיוון שבחודשים האחרונים אנו מחוסרי עבודה ולי גם היה קשה בגלל האדישות שלו ובגלל שלא טיפל בחובות שלו
אשמח מאוד לקבל את עצתך.
בתודה מראש על תשובתך,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה לעשות? להישאר או לעזוב?? - תגובה
ד''ר ענת הרמתי06/06/2012שלום סיון,
אני מבינה את הקושי שלך כי שניכם אוהבים אחד את השני אבל לא מסתדרים ויש ביניכם הרבה מריבות. מהמקום הזה אני רוצה לתת לך עיצה שתאתגר ואולי גם תקדם אותך .
העיצה שלי היא שתקראי את הפניה הזאת שלך פעם נוספת. מה את רואה?
אספר לך מה אני רואה - לאחר שנה וחצי נפרדתם כי הוא רצה בזה, אתם ממשיכים בקשר גם אינטימי כי הוא רוצה בזה, אתם לא 'חוזרים' (למרות שלא ברור מה ההבדל )כי זה מה שהוא רוצה.את לא מתנתקת ממנו כי הוא לא רוצה.
והשאלה , איפה את? מה את רוצה?
אני מציעה לך לחשוב מה את רוצה שיקרה במנותק ממה שהחבר שלך רוצה. השאלה היא לא 'מה לעשות' אלא מה את רוצה שיקרה בחיים הזוגיים שלך (ואח"כ מה את צריכה עשות בשביל זה) ואולי זו שאלה שנכונה עבורך גם בתחומים אחרים בחיים שלך. (עבודה, למשל)
לפעמים אנחנו נמצאים במערכת יחסים לא טובה שתוקעת אותנו והתבוננות בשאלה הזאת יכולה לעזור לנו לצאת מהתקיעות.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דו-קרבסתיו03/06/2012
שלום. אני נשואה מזה שני וחצי לבעלי וכרגע שנינו נמצאים בריב מחכים מי יישבר ראשון ויתנצל. אנחנו נקלעים למצבים הללו של דו קרב בשתיקה בכל ריב כמעט שאנחנו מנהלים.
אני מרגישה שרוב הפעמים,כמו בפעם הזאת זה נבע מהמזג החם של בן זוגי ומתפיסת חייו השלילית. כמובן שזה הצד שלי ואני לא יודעת מה הוא יגיד להגנתו.
הפעם, הריב נבע במהלך ארוחה כשבעלי מיהר לעבודה ושפך כוס מים שזגתי לעצמי ושמתי על השולחן. הוא שפך בטעות את המים על כל השולחן,ספה,שטיח (אירוע שולי מצידי) ובחר להתפרץ עליי בצעקות על כך שאני משאירה תמיד דברים לא במקום ( כוס מים על שולחן אוכל? אכן "תמוה" מצידי ) והוסיף ודרש בצעקות שאני אביא לו מטליות ניגוב ומהר!!! אני הופתעתי מפתאומיות ועוצמת ההתפרצות וצעקתי עליו בחזרה שיביא בעצמו. הנטיה הראשונית שלי הייתה להביא מהר מטליות ולמזער את הנזק של הריב אבל בחרתי בדרך של העימות כדי לא לצאת שוב האישה ה"מוכה". ( מטאפורה בלבד)
אני מרגישה שאני מנהלת את חיי איתו תוך כדי שאני מתהלכת על קליפות ביצים. מנסה לא לעצבן אותו, מתפשרת,מוותרת...נמאס לי. ניסיתי לדבר איתו על כך, אבל הוא תמיד נאטם בשיחות והופך להיות סוג של קיר, לא שומע לא רואה.
ידוע לי שאני צריכה להיות יותר אסרטיבית בקשר הזה. לא סתם הוא מרשה לעצמו להתנהג אליי ככה. אבל איך אני עושה את זה? תכ'לס...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סתיו יקרה
יעל צ'רניאק07/06/2012מתנצלת על האיחור בתגובה,
אני קוראת את פנייתך ושואלת אותך:
מה מחזיק אותך בקשר הזה? מה את אוהבת בבעלך? בקשר שלכם?
מה חשוב לך בזוגיות בכלל?
סוג זה של תקשורת דו קרב ומלחמות כבוד ואגו, כמובן איננה מועילה לאף אחד
אך כדי לבסס את התקשורת על בסיס יציב אחר, צריך למצוא אותו, לדעת שקיים.
לכן חשוב שתבררי עם עצמך מה חשוב לך בקשר זוגי, מהם הערכים שחשובים לך, מהם הגבולות האדומים שלך שאת לא מוכנה לעבור עליהם...
נסי להיות אובייקטיבית ולראות בכנות מה נכון לך מבלי להסתכל על הקיים.
כדי ליצור משהו חדש עלינו להתחיל מבסיס חדש וטוב יותר, בין אם זה בתוך הקשר הקיים ובין אם לא.
את יכולה לכתוב לעצמך את התשובות לשאלות הללו, להתבונן על זה...
משם כבר יעלה הצעד הבא שלך, חשבי מה היית מייעצת לחברה קרובה אם היתה באותה סיטואציה...
בהצלחה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחבבת מישהו ולא יודעת איך להשיגומנדי30/05/2012
היי, אני בת 28 ויש מישהו (בן 33) שאני רואה כל שבוע במשך 5 החודשים האחרונים והוא ממש חמוד ומוצא חן בעיני. הבעיה היא שאנחנו מדברים רק כידידים והוא לא יוזם שום דבר כך שאני לא יודעת אם הוא לא מעוניין או סתם לא עושה כלום כי הוא לא בטוח שאני מעוניינת. איך אני יכולה לתת לו את ההרגשה שאני מעוניינת שהוא יתחיל איתי, או שכדאי לי ליזום משהו בעצמי? איתו אני דווקא נסגרת והוא בנאדם מאוד חברותי ונחמד לכולם בעיקר לבנות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחבבת מישהו ולא יודעת איך להשיגו - תגובה
ד''ר ענת הרמתי01/06/2012הי מנדי,
את אומרת שאת נסגרת דוקא איתו ...מה גורם לך להסגר איתו ? האם זה מפני שהוא מוצא חן בעיניך? האם זה מפני שאת מרגישה לא בטוחה איתו כי את לא יודעת מה הוא רוצה ? האם מפני שאת מפחדת לאבד אותו כידיד? האם מפני שאת חושבת שכך הוא יחבב אותך יותר?
חשוב שתביני לעצמיך מה גורם לך להתנהג כך דוקא איתו כי אני מבינה שאם היית איתו יותר מי שאת , פתוחה ויוזמת ? היית יכולה להיות יותר אקטיבית ולנסות ולהשיג את מה שאת רוצה (דרך פלירטוט/חיזור או שיחה על היחסים ביניכם וכו').
אם את רוצה בו מאד כבן זוג ואת לא בטוחה מה הכוונות שלו, אני בעד הגישה הישירה (לשתף ברגשות שלך ולבדוק איפה הוא בענין) גם אם יהיה לזה מחיר. כי מחיר את כבר משלמת.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיחותליאורה22/05/2012
אני יוצאת עם מישהו ונחמד לי איתו בפגישות. אבל חשוב לי שנדבר כל יום והוא לא מתקשר הרבה. איך אני יכולה להגיד לו את זה מבלי להישמע מציקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליאורה
mosha23/05/2012אין טעם לקשקש כל היום.... שיחה בבקר.. ושיחה בערב. ממצא את הכיפיות של לדבר ולסנגר אחד לשני ....דעתי הצנועה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליאורה יקרה
יעל צ'רניאק25/05/2012יופי שאת יוצאת עם מישהו ונחמד לך
חשוב לך לדבר כל יום ואת ברגישות כדי לא להציק
לאנשים יש קצב שונה
מצאי את האיזון בין רצונך להתנהגותו
לא ציינת באיזה שלב אתם בקשר,
אנחנו לא רוצים לשנות את האחר ואת מה שנכון לו,
אך בו זמנית מותר לנו להביע את רצוננו
והדרך הטובה ביותר לעשות זאת היא בצורה חיובית ומחמיאה
במקום להגיד לו שיתקשר יותר
תוכלי לומר לו שזה עושה לך כיף לדבר איתו, שאת שמחה לשמוע ממנו ...
הוא יוכל לקבל את ההצעה הזו או לא, לפי הקצב שלו, אבל את העלת אותה וזה חשוב
וגם את יכולה ליזום: אולי האיזון יהיה להתקשר אליו עוד פעם או פעמיים בשבוע
לשלוח ס.מ.ס. כדי שתהיו בקשר...
שיהיה בהצלחה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כבר לא יודעת מה לעשותאני22/05/2012
בגלל העצבים מקודם שבאתי לכתוב פה דפקתי את המחשב קתץ
אני מלאה בעצבים אני לא יודעת אם זה בגלל שהמחזור עוד מעט ,וערבוב של המצב הלא ברור בחיים שלי בלימודים וקריירה
אבל אני נתקפת בהתקפי זעם ושנאה לאקס ושולחת לו הודעות ואל תאמרו לי כלום על זה אני יודעת שזה לא טוב אבל זה מה יש, בחוכמתו האפס לא עונה עליהן ,אני כותבת לו על כמה הוא חסר התחשבות שהוא יצר איתי קשר אחרי הפרידה ושאני בחיים לא אסלח לו
וזה תמיד קורה אחרי הכרויות או ניסיונות הכרות חדשים
אני מתאבת אותו שבגללו אני מפחדת להכיר כי אני רואה איזה יחס גרוע אפשר לקבל מבן אדם שהקרבת למענו ואיזו טעות זו כי זוגיות זה דבר אידיוטי וכואב תמיד
ואם איתו זה א הלך אז זה לא שווה בכלל
אבל מה לעשות שאני בחורה טובה וסתם להגיע לסטוצים זו לא אני בכלל
אני מלאה בכעס ואיבה ותיעוב אליו ולא מבינה איך סבלתי אותו ואת היחס שלו
הייתי רוצה לפוצץ אותו להכאיב לו מבחנתי לא אכפת לי גם שהדברים הכי נוראיים יקרו לו הוא הבן אדפ הכי דוחה שהכרתי בחיי אני לא מאמינה איך סבלתי אותו איזה מזל שאני לא איתו ולא אצתרך ללכת בדרך המפגרת והנוראית שלו
אבל אני לא מצליחה לשכוח אותו ואני מפחדת מקשר חדש ולא מצליחה להיסגר על החיים שלי כי אני במחשבות קשות עליו
יש היפנוזה או משהו לשכוח את קיומו לשכוח את ההכרות הזו איתו? באמת שרוב הדברים שקרו לי בחיים בירכתי עליהם אבל את היום שהכרתי אותו אני פשוט מקללת ואני בפחדים גדולים מרמות השנאה שיש לי אליו , מפחדת להכיר
אין לי מוטיבציה לכלום ועוד מעט צריכה לקום ליום שאין לי כח אליו בלימודים שאולי אם הוא לא היה בחיים שלי הייתי מצליחה יותר והיה לי מסלול טוב יותר
אני מתעבת את ההכרות איתו שום דבר טוב לא היה בה מעבר ל5 חודשים הראשונים
עזרה איך מתמודדים עם הכעס כתבתי ישר על הבוקר אבל אחרי זה שלחתי לו הודעה ובערב גם ובאמת לא אכפת לי מה הוא חושב עליי מבחנתי הוא מת אפילו
אבל איך שוכחים אותו אני מרגישה כזו מפגרת שכל כך השקעתי והיו לי חלומות בקשר והוא בגד בי בהמון מובנים והיא חרא חבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כבר לא יודעת מה לעשות - תגובה
יעל צ'רניאק25/05/2012נסי למצוא לך מקומות בהם תוכלי להוציא את כל הכעס הזה שקיים בך...
זה יכול להיות פעילות גופניות, לתעל את הכעס אולי למשהו יצירתי, ציור, ריקוד, ריצה, ללכת לים או למדבר ולצעוק, ללכת לסדנה שעוזרת לשחרר כעסים, או טיפול...
כשהכעס ירגע , תוכלי לקבל החלטה אמיצה לא לחשוב עוד עליו... כל פעם שתעלה מחשבה , הסיטי אותה מיד, חשבי על משהו אחר, חשבי על עצמך, על עתידך,
ממש באופן מודע הסיטי את המחשבות ממנו - שחררי אותו מעצמך במחשבה מודעת...
דאגי לעצמך ומצאי פורקן לכעס הגדול שקיים בך
בהצלחה לך
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- להכיראני17/05/2012
היי אני כבר מזמן לא עם בן הזוג ההוא כבר שנה ו3 אבל עדין מקוננים בי הרגשות הלא פשוטים האלה מצד אחד חסרונו והכאב על האובדן במידה מסויימת מצד שני ידיעה בגלל שחזרנו שהבחור היה טוב תקופה מסויימת אבל ממש לא מעבר וטוב שאין אותו
אבל הבעיה היא שאני לא מכירה באמת בחור אחר לפני כמה חודשים יצאתי עם בחור חודש וחצי וראיתי שיכול להיות לי טוב עם אחר אבל הפסקתי את זה מסיבות שונות
ואני מאוד צריכה אפילו להכיר ולצאת ,ומרגישה שמשקיעה כוחות בזה ומאבדת כבר את הכיוון קצת ופוסלת בלי סוף ,אני לא מגיעה למצב שאני אצא עם מישהו ויהיה טוב ונכיר ויתפתח ,אני מדברת עם כמה בחורים באתר הכרויות ופוסלת אותם לא ממש מכירה בחוץ וזה לא לרוחי.
גם מרגיש לי שאני מבזבזת את הזמן שלי על זה ,גם כי אני מוטרדת מעוד דברים בחיי אז מרגיש לי שאם יהיה את זה אז ההרגשה תהייה יותר טובה
פשוט עייפה מדי מהכל וכל מיני חשבונות על היחסים שהיו ונגמרו מזמן עדין מציקים לי
חשבתי ללכת לטיפול גם בקשר לעוד דברים לא יודעת האם יעיל או יעזור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לך
יעל צ'רניאק17/05/2012לפי דברייך נשמע שעשית צעד חשוב
ועכשיו עליך לשחרר ולהמשיך הלאה בחייך
לשחרר זו בחירה, החלטה...
לעיתים נראה שההחלטה נתקבלה, אך ביננו לבין עצמנו אם אנחנו כנים
אנחנו נדע מתי באמת קיבלנו החלטה אמיצה וחד משמעית
ויתכן כמו שאת כותבת שנחוצה לך עזרה של איש מקצוע ללבן את הדברים
ללמוד ממה שהיה בשביל להתקדם מבלי שחזר את מה שהיה במערכת יחסים חדשה
זהו תהליך של התקדמות, הבנה, למידה, התפתחות
בתהליך הזה יש השלמה עם מה שהיה , אך לא התקעות שם
אחת ולתמיד לסגור את ה"חשבונות" , מחשבות, רגשות, דברים שרצית אולי ולא קרו, דברים שהכעיסו אותך, פספוסים שהיו... דברים שספגת ואולי לא היית צריכה... לראות מה נכון לך היום בקשר חדש, מה לא היית רוצה שיחזור על עצמו...
את יכולה לענות על השאלות הללו גם בכתב (כתיבה זה גם סוג של טיפול והוצאה החוצה, כתבי כל מה שעולה, עד שלא ישאר דבר).
האנרגיה הזו של מערכת יחסים לא גמורה/ לא סגורה, ללא ספק שואבת ממך הרבה אנרגיה להמשיך בחייך, הסגירה של היחסים חשובה ביותר לפניות שלך לעצמך ולזוגיות חדשה וטובה .
התחילי בזה, בדקי עם עצמך לאחר מכן האם נחוץ לך טיפול עם איש מקצוע
המשיכי לקחת אחריות על חייך, לטפל במה שצריך, כי את יכולה ללמוד מהעבר שלך ולחזור לחיוניות שלך ולשמחה...
זה לא חייב להיות רחוק, שיהיה בהצלחה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רצון לשינוי בהתנהגות מסויימת שליליטל24/04/2012
שלום
אני במערכת יחסים קרוב לחמישה חודשים ולומדת עוד ועוד על עצמי.
בשבוע האחרון היו לי חיכוכים עם החבר, לפעמים על שטויות ולפעמים על ביקורתיות שלו.. גם לאחר שהתנצל או שהודה בכך שאני צודקת עדיין הייתי בתוך הקטע שלי, של הנעלבת, וניסיתי להבין עם עצמי - מדוע? האם זה סוג דרך שלי שאני מנסה להעניש אותו? האם טוב לי להיות ה-נעלבת? למה אני כל כך פגיעה ואובר רגישה? אני יודעת שאני רוצה לשנות זאת. איך אוכל לחקור ולהבין יותר טוב ממה זה נובע אצלי ואיך אוכל לשנות זאת?
תודה,
ליטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליטל יקרה
יעל צ'רניאק29/04/2012אני מוקירה אותך על הרצון שלך לקחת אחריות ולשנות את ההתנהגות שלך
מה שאת מתארת בצורה אותנטית קשור ליכולת שלנו לשנות מצבים
את מעלה פה את היכולת לשחרר ולהמשיך הלאה ולא 'להתקע' על הכעס, העלבון, הרגישות.
היכולת לשחרר, מצד אחד היכולת לבחור להעביר את השרביט להגיון, לרציונאל, ולעשות מה שנכון. ומצד שני היכולת לקבל דברים יותר בשיוייון נפש ולא לקחת את הדברים בכבדות וברגשיות כל כך.
את מדברת על להיות יותר חופשיה ביחס למה שקורה.
אני אוהבת להסתכל על זה בפשטות עם מטאפורה של מפסק חשמל: או שהוא למעלה או שהוא למטה, ברגע אחד ניתן לשנות את מצבו. על השינוי הזה אני מדברת, להחליט להיות בצד השני ולהיות שם, ולשחרר את כל השאר.
איך משחררים? זוהי עבודה של מודעות, בחירה ועשייה. חזקי את המודעות שלך שכבר קיימת, כפי שאת כותבת כאן,
נסי לראות תוך כדי הפעולה את הבחירה שיש לך (כמו במפסק החשמל) להיות במצב שאת נמצאת כרגע או לעבור לצד השני. צפי בבחירה, ללא קשר אל בן הזוג, זוהי עבודה שלך עם עצמך, לראות את זה קורה, לראות את הדפוס ממנו את רגילה לפעול, ולאט לאט לפתח את המודעות שיש לך אפשרות לפעול אחרת, לשחרר, להמשיך הלאה, גם אם את עדיין לא מרגישה כך!!!
ו ל פ ע ו ל , כי החלטת להיות חופשיה מהרגש הזה.
הרגש הוא מאוד חזק ואנחנו רגילים לפעול אחר הרגש, אך גם יותר מדי רגשיות היא לא דבר חיובי, אנחנו רוצים להיות מאוזנים, ולכן מצאי את המקום המאוזן בין הרגש לראש, את הבחירה של הלב להיות בשלום, בחופש.
בהצלחה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)