פורום יעוץ זוגי ודייטינג - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• להתחיל איתו
    מירב
    20/11/2012

היי!
    אני צריכה עזרה, ממש מקווה שתוכלו לעזור לי בבקשה.
    אני בת 20, אחרי צבא, ומעולם לא היה לי חבר.
    אני מאוד ביישנית, ודי שקטה.
    יש מישהו בעבודה שמוצא חן בעיניי. אין לו חברה.
    קשה לי מאוד לדבר איתו, עם אחרים יותר קל לי. ככה זה אצלי בדרך כלל- אני די "משותקת" על יד בנים שמוצאים חן בעיניי.
    הוא טיפוס מאוד חברותי ודברן. דיברנו כמה פעמים. יותר הוא דיבר, ואני הקשבתי. אני לא יודעת מה להגיד לו. פוחדת שהתגובה שלי תשמע מטומטמת, או מעליבה. אז מעדיפה כבר לשתוק.
    וככה יוצא שאני דג לידו.
    לא מצליחה למצוא מחמאות או דרכים לרמוז לו בעדינות שאני בעניין שלו.
    ואני רוצה שיהיה בינינו משהו. אני ממש רוצה. אבל אייךך??
    אני לא יודעת מה לעשות. קשה לי. ואני די פחדנית.
    מה לעשות?
    אודה לך מאוד על העזרה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    להתחיל איתו

הוספת תגובה

• מירב יקרה

יעל צ'רניאק
    14/12/2012

זה מאוד טבעי מה שאת מתארת: אני די "משותקת" על יד בנים שמוצאים חן בעיניי.
    וזה בדיוק המקום לצמוח, ולצעוד קדימה למרות הפחד
    לקפוץ למים, גם אם את לא יודעת בדיוק מה לומר
    גם אם זה לא יוצא כמו שרצית,
    להעז, לנסות הכי טוב שיוצא, בצורה אותנטית, אמיתית, היי מי שאת...

השתיקה מביאה אותך עד נקודה מסויימת, מפה נחוץ כנראה עוד צעד
    היי אמיצה, קיפצי למים
    וסמכי על עצמך ועל כך שאם הוא בעניין, גם אם מה שתגידי ישמע דבילי
    עדיין הוא יוכל לראות שזה חמוד...

הביאי יותר קלילות וצחוק לכל העניין הזה ועשי צעד...
    בהצלחה!
    יעל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כיצד יוצרים אצל בן הזוג נתינה
    תמר
    19/11/2012

נישאתי לאלמן שהיתה לו זוגיות לא טובה עם אישתו
    במשך נישואי לא היפסקתי להעניק לו ולילדיו מעל ומעבר

כיוון שדרישותיו וצרכיו המישפחתיים דרשו ממני המון הייתי צריכה לוותר כמעט על כל מה שאהבתי לעשות בחיי האישיים

למרות זאת בעלי לא מעריך שום דבר ויש לו תמיד רשימות של מה שחסר לו כדי להיות מאושר
    למרות שישבתי עימו להקשיב מה הוא זקוק כל פעם הרגתי את עצמי להעניק לו זאת הוא מונע ממני אינטימיות ואהבה והענקה בתואנה שעדין לא מלאתי מחצית ציפיותיו כדי שיהיה מאושר

בנוסף לכך בכל פעם שהוא רואה שיחסו זה גורם לי מפח נפש אז בימקום להיתנצל או לפייס הוא נעלם לעיתים לשבועות לבית של אחץת מבנותיו הנשואות ושולח לי מסרון בסימסום שיתכן והוא יעדיף להיות לא נשוי
    זה יכול להיות בערב חג או באמצע מעבר דירה או ארוע משמעותי אחר וזה לא משנה ככה הוא מרויח שאני מיתרפסת לפניו שלא יעזבני וחוזר חלילה מה עושים.
    אני אוהבת אותו ויש לו מעלות אך איך מפסיקים את מעגל האימה הזה ואיך אפשר להסביר לו שגם אני בן אדם ולהפסיק להתנות את האינטימיות ויחסו אלי במילוי כל צרכיו...ובכך שיהיה מאושר כשהוא אדם הנוטה למריר ולעולם שום דבר לא גורם לו אושר

הוספת תגובה

• כיצד יוצרים אצל בן הזוג נתינה - תגובה

ד''ר ענת הרמתי
    19/11/2012

שלום...זה נשמע שמצד אחד את מרגישה שאת משקיעה המון בבן הזוג שלך ומשפחתו,עד כדי ויתור על הצרכים שלך ומצד שני אינך מקבלת ממנו אהבה והכרה.

את גם מתארת דפוס ביחסים שלכם שבו כשבן הזוג שלך אינו מרוצה ,הוא מתרחק ממך ולפעמים גם פיזית למספר שבועות (!) וכשזה קורה, את "מתרפסת בפניו " שלא יעזוב אותך ואז הוא חוזר. את קוראת לזה "מעגל אימה".ואת שואלת איך יוצרים אצל בן הזוג נתינה.
    הפחד או האימה מלהיות לבד או בנפרד מבן זוגך כנראה גדול יותר מהקושי שלך להיות "במעגל האימה" הזה. אני חושבת שהשאלה היא לא איך יוצרים נתינה אצל בן הזוג שלך, אלא איך את יוצרת נתינה כלפי עצמיך? איך את לא מוותרת על הדברים החשובים לך ועל הצרכים שלך כדי לקבל אהבה וקרבה ? איך את קשובה לעצמיך ולא נותנת לפחד להיות לבד לנהל אותך?
    מצד שני, זה נראה שהחויה של בן זוגך שונה לחלוטין משלך ושהתסכול שלו בקשר גדול גם כן .קשה לכם לראות את הסבל אחד של השני ואני חושבת שאיש מקצוע (טיפול/יעוץ זוגי) יכול לעזור לכם בזה.
    בהצלחה,
    ענת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם להיתאמץ כשזה כבר מערער אותי

תמר
    05/12/2012

אני בהיתלבטות קשה כרגע והיא אם בכלל יש מה להשקיע מאמץ??? אם כל עוד צרכיו מסופקים הקשר ממשיך אפילו אם נידרשת להקרבה בלתי פוסקת
    אך ברגע שאני זקוקה למשהו הוא יושב על הגדר ובוחן את הקשר האם מישתלם לו להיות נשוי או לא
    או שכשאני כבר לא מסוגלת להרוג את עצמי בכל כך הרבה תחומים ולא מסוגלת להחזיק מעמד לנוכח החיים הלא פשוטים עימו כמו שכל חודש הוא מחליט לעבור דירה כל חודש יש לו תביעות וציפיות שדורשות ממני לוותר על עיסוקי האישיים[עבודה חברות כי הוא רוצה שאדאג לילדיו הנשואים כל הזמן ביביסיטר בישולים אירוחים וכו]ומונע ממני בית יציב ויחסים אינטימים כל עוד יש ברשימתו תחומים שלא מולאו

המצב מחזיק מעמד כל עוד אני מחזיקה מעמד אך ברגע שמשתפת שקשה לי בצורה הכי עדינה או שאני בוכה הוא לוקח זאת כביקורת על אישיותו ובמקום להיות רגיש ואמפטי הוא מתקיף
    אז במקום לחשוב בצורה בוגרת איך ניתן ליפתור
    ובימקום להידבר יחד מתוך הקשבה הדדית הוא ניכנס למעגל התקפתי אותו הוא מצדיק בכך שחיב להיתגונן עבור הדימוי שלו ונכנס למעגל ברוגז בו הוא עוזב הבית ונעלם למס שבועות וחוזר כשאני שוב מוותרת על עצמי ומתחננת לו ...זה יכול לקרות ערב חג ערב מעבר דירה או ארוע מישפחתי חשוב
    הוא יערער כל היציבות גם אם לפני יומים הרגתי עצמי עבור דברים שחשובים לו והוא הפריח הבטחות באויר
    ברגע שמעיזה להגיד שקשה לי או בוכה כי לא מסוגלת לעמוד בחיים חד צדדים מלאי מחויבויות [יש לו 7 ילדים נשואים מאד תלותיים ותובעניים]הוא נעלם לילדיו ומודיע לי שהקשר ניגמר
    לאחר שזה חזר על עצמו 8 פעמים בשנתיים הראשונות לנשואינו ולמרות אהבתנו הגדולה בזמנים יפים והמון דברים טובים שחלקנו יחד
    אני תוהה האם להשקיע שוב במירדף אחריו כי זה כבר נורא נורא מערער אותי ופוגע בי נפשית ובהורי המבוגרים שלוקחים ללב את מה שאני עוברת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם להיתאמץ כשזה כבר מערער אותי - תגובה

ד''ר ענת הרמתי
    05/12/2012

שלום,
    אני מבינה שקשה לך מאד בתוך מערכת היחסים הזאת
    השאלה אם להשקיע מאמץ תלויה במה שאת רוצה
    אם אינך בטוחה מה את רוצה ואת בדילמה, אני מציעה לך ללכת לייעוץ שיבהיר לך ויעזור לך לקבל החלטה
    בהצלחה
    ענת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בוקר טוב, שאלה קטנה ..
    ליאב
    18/11/2012

שלום ובוקר טוב. אני ובן זוגי עברנו טלטלה והגענו למצב שאפילו לדבר אנחנו לא יכולים נושאי השיחה היחידים שלנו הם המצב בדרום .. . ובעקרון יש לי שאלה קטנה: עם עבר זמן רב שלא בא לי סקס. ואני רומזת-בוודאות לא בא לי . ונוצר מצב שאני מרגישה בו הוא ממש מנסה האם זה לא בסדר ? ואני לא מדברת על מנסה על נשיקות בצוואר. מדברת על נגיעות במקומות "מעניינים" ושאל טיפשיות כמו האם נעים לך ?! נוצר מצב שאני ממש נפגעת ועוד יותר מתרחקת ושאני כבר פותחת תפה, זה בגדול. האם הוא אמור להפגע ?והאם שהוא נפגע, אני זו שאמורה לבקש "סליחה"...
    הבעיה היא כזאת. אני והוא בשלב בחיים שלא מאפשר חתונה, ושום שינוי ממשי בקשר אנחנו זמן רב יחדיו ואיך אומרים השגרה שוחקת יחד עם זטאת העובדה שאני רואה את הבן מעט מאוד הרשתי לעצמי להתרחק ולהתנתק מהבן אדם..
    לפעמים אני מרגישה כאילו הוא קצת מכריח אותי.. ודוחף אותי לסקס .. מה זה כל כך גרוע שלא בא לי ?! ושאני אומרת לא בא לי .. זה אומר לא בא לי !!!!! לא ?!
    המצב הזה מציב אותי בבעיה גדולה: מצד אחד בא לי שיהיה לו טוב, ומצד שני כאילו מה ? תכבד אותי ואת הגוף שלי..
    הריבים אינם פוסקים ולעיתים אני מרגישה כאילו הגיע הזמן לפרידה .. אשמח לייעוץ ..

לקביעת תור
    סגירה
    בוקר טוב, שאלה קטנה ..

הוספת תגובה

• בוקר טוב, שאלה קטנה .. - תגובה

ד''ר ענת הרמתי
    18/11/2012

הי ליאב,
    השאלה שלך היא לא כל כך קטנה.
    למעשה , זוהי שאלה שהרבה זוגות שואלים את עצמם במהלך החיים המשותפים שלהם. במצב שאת מתארת, עולה השאלה מה לעשות או כמו שאת אומרת לעצמיך, אולי הגיע הזמן להפרד ?
    אם אתם זוג עם מחויבות אחד לשני ובן הזוג שלך פנוי , לא בטוח שהפתרון הוא פרידה. אבל יתכן שהמצב שאיליו נקלעת הוא שונה ,כי את לא באמת מרגישה מחויבות מצד בן זוגך? יתכן שהוא מבטיח לך מחויבות בעתיד וגם להתחתן איתך וזה לא קורה כי הוא לא פנוי ולא באמת מחוייב?
    אני לא יודעת מהי הטלטלה שהקשר שלהם עבר לאחרונה ואולי אתם עדיין בתוכו אבל זה נשמע שיש לך כעס מאד גדול על בן זוגך. אפשר גם לראות את הכעס שלך באופן שבו את כותבת.
    את יודעת על מה את כועסת ?האם זה כי "אתם בשלב בחיים שלא מאפשר חתונה" ואת חושבת שזה תלוי בו ורק הוא יכול לשנות את זה?
    את אומרת שאתם זמן רב ביחד אבל את רואה אותו מעט מאד. התגובה שלך לזה היא כעס והתרחקות וגם ירידה בחשק המיני. זו תגובה מאד נורמלית. לא רק "שזה לא גרוע שאין לך חשק" , זו תגובה מאד נורמלית ביחס למצב שבו את נמצאת ולמה שאת מרגישה. אני מניחה שהתנהגות בן הזוג שלך פוגעת בך מאד.
    אם מה שתארתי בתחילת המכתב הוא נכון , יתכן שאת מבינה שאין טעם לחכות וצריך להפרד. זה קשה ומצריך הרבה כוחות אבל עם תמיכה ממשפחה וחברים זה אפשרי.
    ואולי ההשערה שלי אינה נכונה ובמקרה כזה , אני תמיד מציעה לדבר. לשתף את בן הזוג שלך לא רק על מה את כועסת אלא איפה הוא פוגע בך . כשתדברו על זה ותשתפי אותו ברגשות שלך , לא תצטרכי להעביר לו מסרים עקיפים דרך המנעות מיחסי מין וזה ישפיע לטובה גם על הקרבה הפיזית ביניכם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אין אימון בבעלי
    אורית
    13/11/2012

שלום רב,
    בעלי אמור לנסוע לחו"ל ל9 ימים מהעבודה.
    אנחנו בדר"כ לא יוצאים לחופשות בנפרד.
    אני מאוד מתנגדת שיסע, אני פשוט לא מאמינה לו, כל הזמן בראש שלי שהוא יבגוד בי וזה יכול להיות מכמה סיבות: הוא יכול לשתות אלכוהול ואז ירגיש יותר משוחרר או שיצא עם חברים והם יכולים להציע לו ללכת לבחורות ובגלל "מה, יחשבו שאני לא גבר" יבגוד.
    זה עושה לי ממש לא טוב, אפילו אמרתי לו שאם הוא יסע אני אתגרש איתו. כבר יומיים אני בקושי מדברת איתו. אני מבינה שאולי אני מגזימה אבל אני לא יכולה לעשות כלום עם עצמי. חשבתי כבר שאם הוא יסע אז כשיחזור אני לא אוכל להכנס איתו למיטה כי אחשוב שהוא היה עם מישהי אחרת.
    לא יודעת מה לעשות...
    מבקשת עזרה, עצה...
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    אין אימון בבעלי

הוספת תגובה

• אורית יקרה

יעל צ'רניאק
    15/11/2012

זוהי באמת הגזמה, כמו שאת אומרת בעצמך.
    זה טוב שאת מודה בכך שאת כרגע לא מרגישה שאת יכולה לעשות כלום עם עצמך.

אי אפשר באמת להחזיק את האדם האחר.
    עליכם לפתח ולטפח את האימון בינכם.
    ואם התחושה שלך נכונה וזו לא רק הרגשה שלך והוא יפר את האמון, אז מה כן יש בזוגיות שלכם?
    כיצד ניתן לחיות ביחד בלי אמון זה בזו?

אם זוהי רק הרגשתך אבל הוא מרגיע אותך שזה לא יקרה, ואת עדיין לא שולטת בהרגשתך
    נסי למצוא דרך להרגיע את עצמך, טפלי ברגשות ההלו, אם בטיפול ואם בסדנא, או בכל דרך שתמצאי לפרוק את המטענים, ולהשאר עם איזו שלווה פנימית שלך עם עצמך, ביטחון במי שאת שלא תלוי בו.

התבונני גם על השאלות העמוקות והרציניות:
    מה אתם חולקים יחד?
    אילו ערכים יש בזוגיות שלכם?
    מה את אוהבת ומעריכה בבן זוגך?

מצאי את החלק שאכפתי, שמפרגן ותומך בך ותדברי איתו עם הרבה הקשבה לדבריו, מבלי להכנס לדרמה הרגשית שעוברת עלייך.

נסי לחפש מקור התייחסות חדש בתוכך, שיוכל להביא לדרך חדשה בתקשורת בינכם ובנייה מחודשת של האמון.

מקווה שקיבלת נקודות למחשבה

בהצלחה
    יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה קורה לי?
    אדוה
    13/11/2012

לא הייתי בזוגיות כבר כמה שנים ואפילו לדייטים לא יצאתי. בתקופה האחרונה חל מפנה ופתאום יצא לי להכיר הרבה אנשים חדשים ויש לי כמה הזמנות לדייט אבל אני מרגישה שפשוט לא בא לי. כי בתכלס סבבה לי לבד. השאלה היא האם זה כבר הרגל שפיתחתי או שפשוט סבבה לי לבד?

לקביעת תור
    סגירה
    מה קורה לי?

הוספת תגובה

• אדווה יקרה

יעל צ'רניאק
    15/11/2012

מה את באמת רוצה? זוהי השאלה האמיתית.
    סבבה לך לבד , זה יופי. את לא רגילה, גם זה בסדר.
    אבל מה את רוצה? האם את רוצה להיות בזוגיות? היום או בעתיד?
    זו השאלה. וזו שאלה.

בהצלחה
    יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשמח לעזרה
    31/10/2012

הכרתי בחור לפני חודש וקצת...
    מההתחלה עד להיום יש "עלייה" בקשר/ביחס.
    יש משהו שמאוד מפריע לי , הוא לא מפרגן כמה אני יפה, לבושה יפה, סקסית ...

אבל כן משתמש ב"מאמי" נשיקות וכו..
    כשאני אומרת היה לי כייף אומר גם לי . רוב הדברים שאני מפרגנת הוא מחזק גם אותי.. לבד זה לא יוצא לו :(

אציין שאני מרגישה שהוא מעוניין .. יוזם ומדבר.

יש דרך להגיד? לגרום לו ? האם זה עניין של זמן ...?

איך מתנהגים ..? :)

לקביעת תור
    סגירה
    אשמח לעזרה

הוספת תגובה

• מילקי יקרה

יעל צ'רניאק
    01/11/2012

העצה הכי טובה... קלילות!
    תסתכלי על החצי כוס המלאה, תהני ממה שיש
    הפרידי בין עיקר וטפל , ובדברים המשמעותיים לך הביעי אותם בהומור, בקלילות, בכיף
    לא ממליצה על שיחות כבדות, במיוחד בתחילת קשר כשאין בעיה מהותית
    יתכן והוא פשוט לא רגיל לעשות את זה
    חשוב לראות אם הוא משתדל, האם הוא קשוב לך, לרצונותייך
    מתייחס למה שאת אומרת לו - אם כן , אל תדאגי
    הקשיבי פנימה, למה הוא באמת מרגיש, למה שאת מרגישה
    בדקי עם עצמך האם את באמת חייבת את המילים הללו, אם את אכן מרגישה שהוא רוצה להיות איתך...
    צרי לעצמך בהירות מהם הדברים החשובים לך ביותר בזוגיות, מהם הערכים המהותיים עבורך...
    ועם שאר הדברים, פשוט היי קלילה עם עצמך ואיתו

בהצלחה
    ;)
    יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רוצה להגיד תודה

01/11/2012

תודה על התשובה ..
    אכן משתדלת ככה לפעול ולהגיד בקלילות...

מרגישה שכייף לו ורוצה :)
    אגב,
    אתמול פירגן ועוד בפייס ;)
    איזה כייף....

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בשמחה ;)

יעל צ'רניאק
    01/11/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיזור גורלי
    שירה
    29/10/2012

שלום, אני מחזר אחרי בחורה כבר למעלה משנה וחצי
    לדעתי היא שווה את זה אבל החברים שלי כבר הפכו אותי לבדיחה מהלכת
    מה אתן אומרות כנשים שאני צריך לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    חיזור גורלי

הוספת תגובה

• חיזור גורלי - תגובה

ד''ר ענת הרמתי
    31/10/2012

בקר טוב,
    הנשים אמרו לך מה לדעתן אתה צריך לעשות ( לפחות אחת )
    הגברים גם (לפחות החברים שלך)
    עכשיו כדאי שתקשיב לעצמך
    מה אתה אומר לעצמך כשהבחורה במשך זמן ארוך לא נענית לחיזורים שלך?
    שהיא שווה את זה ולכן כדאי להמשיך כי אולי עם הזמן תסכים?
    זה יכול לקרות אבל
    מה ישתנה לדעתיך עם הזמן?
    האופן שבו היא רואה אותך ומרגישה כלפיך? האופן שבו היא רואה את עצמה ואת חייה בנקודת הזמן הזאת?
    איני יודעת בן כמה אתה , אבל האם בזמן הזה אתה מחזר גם אחרי בנות אחרות? יש לך קשרים ?
    הייתי מציעה לך לנסות ולהיות בזוגיות עם מישהי אחרת ולראות איך אתה מרגיש לגביה וגם איך היא מרגישה לגביך.( הבחורה המחוזרת ). אולי זה ישפיע עליה באופן חיובי.
    ואולי אתה תבין דברים וגם תרגיש אחרת בענין שלה.
    אם אנחנו עושים את אותו הדבר , אותה הפעולה ובאותם התנאים שוב ושוב, נקבל תמיד את אותן התוצאות. הגיוני לא?
    בהצלחה
    ענת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריכה גישה נכונה
    נעם
    19/10/2012

שלום
    אני יוצאת עם חבר שלי 4 חודשים מהרגע הראשון אמרתי לו שאני עוברת בשלב זה לאזור אחר בארץ
    במהלך הזמן הוא הביע בפניי את החשש מה יהיה איתנו ואם נראה לי שנשאר ביחד -בכוונה שלו שכן נשאר ושהוא אוהב אותי
    במהלך הזמן גיליתי בחור חמוד מבין קשוב לפעמים מצחיק הבילויים המשותפים מהנים
    אבל הבעיה היא שיש הרבה פעמים שמרגיש לי קצת משעמם איתו או נאמר לא מלהיב
    גם בעיקר מציק לי העניין שאומנם אולי אני יכולה לחזור פעם בשבוע ואז יהיה לנו את הזמן של משישי בערב עד שבת בערב , למרות שאני אלמד אז הוא אמר שנלמד אחד על-יד השני וגם ארצה לראות חברים ומשפחה ואולי גם קצת זמן לעצמי בעיר מולדתי, ואם הוא יבוא אליי מה שיכול להיות שאינ "אסגור" כי הנסיעות מאוד ארוכות וזה בכל זאת זמן, וגם אולי לסידורים וכו' יותר נוח מבחינת ההתארגנות , ועכשיו במצב כזה שהוא בא אליי הוא מגיע בצהריים, כשבד"כ אנו נפגשים בערב אפילו המאוחר יחסית, אבל הפעם הוא ילך כבר בסביבות 6 כדי להגיע הביתה כי למחרת עבודה, ואני ביני לבין עצמי חושבת למה הוא לא לוקח חופש, (הוא יכול פרקטית) בשביל שיהיה לנו יותר זמן

אתם מבינים את הבעיה, אני לא מוצאת המון המון עניין בזמן המשותף שלנו אבל עדיין סוג של צריכה סוג של אולי רכושנות להרגיש שהוא כן נותן לי הרבה זמן ובלי מגבלות...
    היום הוא יגיע בצהריים אבל אמר שאם יגיע אליי אז יגיע כבר בחמישי ואז באמת יש הרבה מאוד זמן , למרות הלימודים.
    התפיסה שלו מאוד יפה הוא אומר אנחנו רוצים להיות ביחד נמצא את הזמן (לדוגמא מבחינתי נעשה ספורט ביחד כשאחזור הביתה, ונצא עם חברים משותפים) ואני אולי כן קצת מפחדת לחתוך את הקשר עכשיו עם כל המעבר שצפוי לי אבל גם לא מספיק מרגישה שאני בקשר מהסיבות הנכונות ובאמת נטו רצון להיות איתו ...

איך אני יכולה להבין את עצמי יותר בקטע הזה איך אני יכולה להבין אם זו בעיה שלי אולי כיאני מפחדת להקשר ולהיות תלותית אולי או כי זה פשוט לא הבחור בשבילי מבחינת העניין באמת? ועוד שאלה איך יודעים "מי מתאים"
    בהתייחס לדייטים שהיו לי הרי איתו אני כבר 4 חודשים שזה אולי בכל זאת זמן לא מבוטל ..הרי איתו המשכתי לצאת ואנחנו גם בתקשורת זוגית מאוד טובה ואני מרשה לעצמי לפתוח איתו נושאים שמציקים לי בגדול... וכמו שאמרתי הבנה שיחה ופעילויות סוג של מפחיד אותי לזרוק את זה, אבל השאלה אם "זה הכי טוב שיש " ואם זה שווה את כל השאלות והבעייתיות בלהיות בקשר כזה, וגם מה אם יהיו סופ"שים שלא אחזור והוא לא יבוא אליי איך אקבל את זה? האם זה לא מצב פגיע מדי

לקביעת תור
    סגירה
    צריכה גישה נכונה

הוספת תגובה

• הוספה קטנה

נעם
    19/10/2012

בזמן שאנחנו יחד הוא בעבודה לעיתים תובענית אבל כן מתראים כפי שציינתי סופ"שים ועוד פעם בשבוע , ולפעמים זה גרם לי להרגיש מוזר למה הוא משקיע כ"כ הרבה בעבודה ואנו מתראים פחות מדי ,או כשרצה לעשות משהו אחר במקום שנהיה ביחד הערתי לו שזו אשמתו שהוא עובד הרבה וזה לא צריך לבוא על חשבון הזמן שלנו
    ועכשיו אומנם זה יהיהלי טוב שאהיה עסוקה ועם מטלות וכו אבל בניגוד אליו לי לא תהיה את הבחירה לראות חברים במהלך השבוע ואני בשאלה איך לשלב את הרצונות שלי במקביל לזוגיות הזו כי מה שבטוח כשלבד יש המון זמן להכל, אבל אולי גם חסר משהו...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריכה גישה נכונה - תגובה

ד''ר ענת הרמתי
    21/10/2012

מעיין שלום,
    את שואלת שאלות טובות , שאלות שחשוב לשאול ואני מתכוונת בעיקר לאלו:
    איך אני יכולה להבין את עצמי יותר בקטע הזה איך אני יכולה להבין אם זו בעיה שלי אולי כי אני מפחדת להקשר ולהיות תלותית אולי או כי זה פשוט לא הבחור בשבילי מבחינת העניין באמת? ועוד שאלה איך יודעים "מי מתאים"?אבל השאלה אם "זה הכי טוב שיש " ואם זה שווה את כל השאלות והבעייתיות בלהיות בקשר כזה, וגם מה אם יהיו סופ"שים שלא אחזור והוא לא יבוא אליי איך אקבל את זה? האם זה לא מצב פגיע מדי ?
    אנשים לא רוצים להפגע ולכן רובנו, לא ניכנס למצבים שבהם אנחנו יודעים בודאות שזה מה שיקרה לנו. זה נכון כמובן, גם בקשרים זוגיים (למשל, קשר עם גבר/אישה לא פנויים, אלימות ועוד).

מעיין שלום,
    את שואלת שאלות טובות , שאלות שחשוב לשאול ואני מתכוונת בעיקר לאלו:
    איך אני יכולה להבין את עצמי יותר בקטע הזה איך אני יכולה להבין אם זו בעיה שלי אולי כי אני מפחדת להקשר ולהיות תלותית אולי או כי זה פשוט לא הבחור בשבילי מבחינת העניין באמת? ועוד שאלה איך יודעים "מי מתאים"?אבל השאלה אם "זה הכי טוב שיש " ואם זה שווה את כל השאלות והבעייתיות בלהיות בקשר כזה, וגם מה אם יהיו סופ"שים שלא אחזור והוא לא יבוא אליי איך אקבל את זה? האם זה לא מצב פגיע מדי?

אנשים באופן טבעי לא רוצים להפגע ולכן רובנו, לא ניכנס למצבים שבהם אנחנו יודעים בודאות שזה מה שיקרה לנו. זה נכון כמובן, גם בקשרים זוגיים (למשל, קשר עם גבר/אישה לא פנויים, אלימות ועוד).
    המצב שאת מתארת הוא לא בהכרח פגיע ובהחלט כשרוצים, אפשר באופן זמני לנהל קשר כזה .הבעיה היא ,שאת חווה אותו ככזה וכמצב פגיע מידי עבורך. (האם את מבינה למה זה?) מהסיבה הזאת, את חושבת אולי להמנע (דפוס של אנשים שמאד מפחדים להפגע) ולא להמשיך בקשר .
    מעיין, לשאלה 'מי מתאים' לך ,רק את יכולה לדעת את התשובה ונראה לי מהמכתב שלך שאת יודעת להגיד לעצמיך מתי זה ממש לא מתאים ומתי זה אולי מתאים. אחרת לא היית בדילמה לגבי הקשר הנוכחי.
    במילים אחרות כדי להיות במקום שבודק מי מתאים לך בתוך הזוגיות ולא מחוצה לה ( כי אין דבר כזה "הכי טוב שיש ") תצטרכי לקחת בחשבון, מצד אחד שאולי תפגעי אבל מצד שני ,יש אפשרות שתמצאי את "המתאים" ותהיה לך זוגיות שאת שמחה בה.
    אני מציעה לך להפתח לבן הזוג שלך ולדבר איתו על מה שאת מרגישה וגם על החששות שלך.

בהצלחה,
    ענת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זוגיות ותואר ראשון
    מיטל
    17/10/2012

אני קצת זקוקה לחיזוק

אני מתחילה ללמוד תואר ראשון ביום ראשון הקרוב
    יש לי בן זוג שנה וחצי אנחנו גרים יחד , החלטתי עכשיו לעשות תואר כי אף פעם לא ידעתי מה אני רוצה ללמוד ועכשיו אני מרגישה שזה עכשיו או לעולם לא ונרשמתי ללימודי ערב 3 פעמים בשבוע
    אני בת 28 הוא בן 30
    הרבה אנשים מסביבי אומרים לי המון דברים והמון דעות שקצת מערערות לי את הביטחון למה הלכתי דווקא עכשיו ללמוד.
    המון אומרים לי שעכשיו לא יהיה לי ולבן זוגי יותר זמן יחד , שזה אולי יטלטל את הסירה , שלא נוכל לעשות דברים יחד , שזה המון עבודות ומטלות בתואר
    אני יודעת שזה להשקיע ואני באה מוכנה ומזומנה להשקיע בתואר ויודעת שאולי לא אוכל לעשות עם בן זוגי את כל הדברים שהיינו עושים פעם אבל אני רוצה את זה בדביל עצמי ובשביל הפרוטוקול אני אציין שבן זוגי מאוד מאוד תומך בי ושמח בבחירתי
    אבל עדיין אני קצת מפחדת ... מפחדת שבאמת יהיה לי מאוד קשה ואינטנסיבי ומשהו יפריד בינינו ...
    אנחנו גם מדברים על חתונה ואולי ילד בשנים של התואר ואני מפחדת שזו תהייה סיבה שאולי הוא לא ירצה להתחתן כרגע וכו .

אתן חושבות שעשיתי טעות שבחרתי ללמוד עכשיו ?
    אני באמת ובתמים חושבת שהכל יהיה בסדר - מה שגם ההתחפתחות האישית שלי אמורה לעשות לו טוב

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    זוגיות ותואר ראשון

הוספת תגובה

• זוגיות ותואר ראשון - תגובה

ד''ר ענת הרמתי
    17/10/2012

הי מיטל,
    במכתב שלך את מתארת את הסיבות מדוע זה נכון לך ללמד עכשיו
    זה נכון לך, זה נכון לבן הזוג שלך
    אז איפה הבעיה? מדוע אנשים סביבך אומרים לך אחרת?
    כן, התפתחות אישית שלך אמורה לעשות טוב גם לבן הזוג שלך ולפעמים גם ליחסים. (אלא אם כן, יש בינכם תחרות ,אבל אני מבינה שזה לא המצב בינכם והחבר שלך שמח ותומך).
    אני מציעה שתדברי עם בן הזוג שלך על החשש והדאגה שלך לגבי דחית החתונה ואולי זה ירגיע אותך ויחזק את הבטחון שלך בענין להלימודים.
    אני גם רוצה לחזק אותך ולאמר לך שתמשיכי להקשיב לעצמיך כמו שעשית בענין ההחלטה מה ללמד .
    כדאי תמיד להקשיב לאנשים מסביב אבל לא תמיד להסכים איתם
    בהצלחה,
    ענת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא יודעת מה להחליט
    רינת
    05/10/2012

שלום
    אני ובעלי נשואים מזה שנה, לפני זה היינו חברים במשך 5 שנים.
    אני אובדת עצות ולא יודעת מה להחליט , האם להישאר ולנסות לתקן או לקום וללכת?
    יש לי מספר בעיות איתו:הוא מדבר אלי בזלזול, הוא חושב שאני חייבת להכין לו לאכול, הוא לא מוכן לעזור לי בעבודות הבית.
    אין לנו ילדים בגלל בעית פוריות שמקורה אצלו, ואני נמצאת בטיפולי פוריות- הוא אפילו לא מעריך את זה שאני סובלת כל כך הרבה (זריקות שאני מקבלת, חדירה לפרטיות וכו') תחילה הוא אפילו לא מגיע איתי לבדיקות או לפגישות עם הרופא..
    אני סטודנטית והמצב הכלכלי שלי לא מזהיר ואף גרוע,וכרגע אני לא עובדת, אז הוא עושה קניות לבית ומשלם תשלומים, העניין הוא שבגלל שהוא משלם אז הוא מתנהג כאילו אני צריכה להגיד לו כל יום תודה על מה שהוא קונה או עושה בשבילי, והוא נותן לי להרגיש כאילו הוא מרחם עלי ועושה עימי חסד בכך שנותן לי לגור אצלו.
    הוא תמיד מרגיש ולעיתים גם אומר שהוא ברמה יותר גבוהה ממני ובכלל המשפחה שלו טובים והמשפחה שלי לא (בכל ריב הוא מדביק להם תוויות, עניים, טיפשים, נצלנים וכו')
    אני עוזרת להורים שלי בכך שהמשכורת שלהם נכנסת לחשבון שלי ואז אני מושכת להם אותה, נכון שזה לא נוח אבל הם ההורים שלי ואם אני לא יעזור להם אז מי כן?! ההורים שלי משאירים לי כסף בחשבון כדי שאני יוכל לצמצם את המינוס, בשורה התחתונה אני כאילו חיה על חשבונם, ובעלי לא מוכן לעזור לי לסגור את המינוס או לקנות לי כל דברי מותרות מבחינתו אני צריכה להפסיק לנשום. הוא מתעקש שאני יפסיק לעזור להורים שלי (כשבסך הכל המשכורת נכנסת ואני מושכת אותה, וזו גם הסיבה שהבנק לא מגביל אותי) . מבחינתו אם אני יכולה להרים את הקניות לבד (למרות שהם קורעות לי את העור, והם כבדות מאוד) הוא יתן לי להרים.
    תמיד המשפחה שלו מעלי אסור לי להגיד עליהם מילה או להעיר להם, והוא מדבר על המשפחה שלי כאילו אין מחר.
    הוא אומר שלא יצא ממני כלום, שחבל על הזמן שאני מבזבזת כדי ללמוד ושאני אפס והוא הכי טוב , הכי חכם, מסודר מבחינה כלכלית ויצא ממנו משהו טוב.
    כל דבר שהוא קונה לבית הוא דואג להזכיר לי אלף פעמים שזה שלו. יש הפרדה מלאה בינינו החל מהריהוט בבית ,מהרכב שלו (שאסור לי לקחת אלא אם הוא מסכים לי) החשבון בנק.
    אני ממש עצובה ולא ככה ציפיתי שחיי הנישואין שלי יראו. לא ידעתי שעצם העובדה שההורים שלי לא במצב כלכלי טוב תשפיע עד כדי כך.הוא אומר שזה לא אכפת לו אבל בכל ריב הוא עוקץ אותי על הנושא.בכל פעם שאני אומרת משהו וזה לא מוצא חן בעיניו הוא מסלק אותי או מאיים אותי שישלח אותי ל"עוני של ההורים שלי" (אני לא איתו בגלל כסף, זה אף פעם לא עניין אותי, ואני לא חיה יותר טוב מאז שהתחתנתי איתו)
    ההגיון אומר לעזוב אבל אני כבר לא יודעת מה הלב אומר
    ומבחינתו אין טעם ללכת לטיפול זוגי.
    אני אשמח לשמוע עצות ואז להחליט האם לעזוב את הנישואים האלה או להישאר ולנסות לתקן

לקביעת תור
    סגירה
    לא יודעת מה להחליט

הוספת תגובה

• תגובה

נעם
    09/10/2012

היי
    האם הוא התנהג ככה בכזו חוסר תקשורת ביניכם גם בזוגיות?
    הוא מזלזל בך ואומר דברים איומים לכל אדם בטח שלא אומרים זאת לאישה שאיתה בחרת לחלק את חייך

לדעתי חשבונות בנק נפרדים זה בסדר כי כך יש מקום לכל אחד אבל מה עם חשבון נוסף משותך
    ואתם הרי בעל ואישה אין שלי-שלך הכל ביחד

נשמע שממש בעייתי שם...ואם הוא לא מוכן לשנות דברים באמת ולא מוכן טיפול או משהו אין סיבה להמשיך לסבול בטח לא טיפולי פוריות לגבר כזה

ומה זה "לא מוכן לעזור בעבודות הבית" את לא עקרת בית, זה גם הבית שלו
    תאמרי לו שאם לא הייתם ביחד הוא היה צריך לעשות הכל לבד תמצאו חלוקה הוגנת תדברו על החלוקה מה כל אחד פחות אוב ויותר אוהב לעשות ותחלקו
    גם אם תישארו ביחד אפילו רק חודש אין סיבה שאת גם תשקיעי בלימודים וגם משרה שנייה מלאה כעוזרת בית...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא יודעת מה להחליט - תגובה

ד''ר ענת הרמתי
    09/10/2012

רינת שלום,
    אתם נשואים שנה ואת אומרת שאת עצובה כי לא כך ציפית שחיי הנישואים שלך ייראו.
    אם היו לך ציפיות אחרות, האם זה אומר שהיחסים בינכם בחמש שנות החברות היו טובים יותר ? האם זה אומר שהרגשת טוב יותר בקשר? אם לא, מה חשבת שישתנה?
    ואם כן,מה השתנה לאחר הנישואים?
    בעיני, זו שאלה חשובה עבורך כי את מרגישה שבן זוגך משפיל אותך, מאיים עליך, מזלזל בך ומקטין אותך.

הפער הכלכלי בינכם הוא אינו סיבה לקונפליקטים או לזלזול בך אבל הוא יכול להיות אמצעי כדי לפגוע בך. איפה את חושבת את פוגעת בו?

לאחר הנישואים, התחלתם טיפולי פוריות .טיפולי פוריות כרוכים בקשיים פיזיים ונפשיים ולעיתים גם גורמים לכעסים ולהתרחקות בין בני הזוג. את כותבת שאין לכם ילדים בגלל בעיית פוריות שמקורה אצלו. איך העובדה שהבעיה אצלו משפיעה עליך ? עליו? ועל היחסים שלכם? איך את מבינה את זה שהוא לא מצטרף אליך לטיפולים ?
    זוהי התבוננות שאתם צריכים לעשות.

השאלה אם להשאר 'ולנסות ולתקן' או 'לקום וללכת' תלויה מאד באיך את מבינה את המציאות הזאת ואת התחושות הקשות שלך לעומת הציפיות שלך מהיחסים שלכם לאחר שהתחתנתם.
    אם תחליטי לנסות ולשקם את הקשר , זה נראה שתצטרכי למצוא דרכים לשכנע אותו להתחיל טיפול זוגי .
    מקוה מאד שתצליחי.
    ענת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אובדת עצות
    לילך
    30/09/2012

אני ובעלי 7 שנים יחד ובשנה וחצי האחרונות אנחנו לא מסכימים על כלום!!!! אני אתן דוגמא מהיום אירחנו זוג חברים ואחרי שהם הלכו נשארה שקית זבל ובעלי ביקש שאני אוריד אותה בגלל שהוא לא יכול אז אמרתי לו שבשעה 12 וחצי בלילה לא נעים לי להוריד אותה אפילו שהוא בחלון ולא יקרה כלום אם זה יחכה למחר בסוף הורדתי את הזבל והוא הפך את זה לריב שאני מדברת שטויות שלא ניים לי כי זו
    שכונה בטוחה והוא לא מבין שאין קשר וזנ פשוט לא נעים וכל דבר הופך לריב ואי אפשר ככה וכל הזמן אני לא בסדר וכל הזמן אני מדברת שטויות לא נראה לי הגיוני שאני צריכה להוריד זבל בשעה כזו וחוץ מזה למה הוא צריך להפוך את זה לריב אני מרגישה שכל פעם הןא מחפש מה לא בסדר כדי להראות לי את רואה את לא בסדר הינו בראש השנה במלטה והיד של הילד נתפסנ בדלת של המעלית והוא האשים אותי שאני לא אחראית זה לא שאני תלית שכולה תכלת כן אבל למה אתה מוכיח אותי כל פעם הוא מנסנ להראות כמה אני לא מספיק טובה ויש לי עוד המון דוגמאות מה עושים עם זה כי אם זה ימשיך ככה אני מעדיפה להתגרש ולא להיות המערכת הזוגית הזו..

לקביעת תור
    סגירה
    אובדת עצות

הוספת תגובה

• לילך יקרה

יעל צ'רניאק
    03/10/2012

נשמע שהריבים שלכם טעונים במטען שהצטבר כבר קודם לכן
    אלו רק הסימטומים של הבעיה האמיתית שהיא עמוקה יותר.

אם את אוהבת אותו, והיית רוצה לשמור על הקשר ולחיות את חייך בנעימות
    ואם גם בן זוגך היה מעוניין בכך...

אז שינוי הכרחי נדרש, וזה אומר להסכים להתבונן ביחד על הדבר האמיתי שמפריע לכם בקשר או אחד בשני, מעבר לריבים הקטנים על הזבל...
    יש משהו מהותי יותר, שעליכם לזהות, להכיר בו, ולהיות מוכנים לשנות בעצמכם, בהתייחסות לאחר, או בדרך החיים שלכם...

היות שהמצב טעון כל כך כפי שאת מתארת, אולי הדרך הנכונה תהיה לפנות לאיש מקצוע שיעזור לכם בכך, שיוכל ללוות אתכם בתהליך.

גם הצעד שעשית לפנות לפורום הוא צעד בלקיחת אחריות על חייך, המשיכי כך.
    אל תתפשרי על חיים של בינוניות ויחסים מלאי מריבות,
    אפשר לחיות חיים שקטים ושלווים, גם אם זו עבודה קשה, זו עבודה חשובה ומצמיחה, אותך ואותו!

בהצלחה
    יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכינוי "יפיופה"
    שירה
    29/09/2012

מה יוצא לגבר בן שישים הגר בשכונה בו אני גרה במקום לקרוא בשמי הוא מכנה אותי "יפיופה, מה נשמע"?? הרי הוא בחיים לא יבגוד באשתו ואני לא בבעלי, אז מה בעצם יוצא לו מיזה, מדוע מכנה אותי כך???? תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    הכינוי "יפיופה"

הוספת תגובה

• חנית יקרה

יעל צ'רניאק
    03/10/2012

גם גברים בני 60 עדיין אוהבים נשים, חלקם אוהבים לפלרטט, גם אם זה רק לשם הפלירטוט... זה משאיר אותם בחיותם...

האם זה פוגע בך? האם זה מחמיא לך?
    זו השאלה שעלייך לענות עליה בעצמך...

אם זה פוגע או מעליב אותך באזושהי צורה, אולי כדאי לך לבקש ממנו יפה שלא יכנה אותך כך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זקוקה לעצה
    רונה
    28/09/2012

שלום,

אני רונה חיילת בת 20 יוצאת עם בחור בן 26 עצמאי, גר לבד מפרנס עצמו בכבוד מאוד. יוצאים תקופה של שנה.
    ישנה תכונה שמבחינתי לא באה בחשבון כאשר אני מגלה אותה אצל אדם והיא - קמצנות.
    מדובר באהבה גדולה גם מצידי וגם מצדו, המתבססת על כבוד והערכה, כנות ופרגון. הוא מחמיא לי כל הזמן, גם בנוכחות אנשים וגם לבד, הולך איתי בגאווה, משוויץ בי בכל מקום אפשרי, ולא מפסיק לספר לי על כמה שאני האהבה הגדולה בחייו, ושגורמת לו מה שלא הרגיש מעולם. מדבר על חיים משותפים ועתיד מזהיר יחד. והכל הדדי גם מצידי. הוא מאוד רוצה שאעבור לגור איתו אך מבעיית ניידות זה נדחה בנתיים.
    ועכשיו לפואנטה-
    אציין שלאחר חודשיים בלבד שהיינו יחד, זה היה יום הולדתי ויום האהבה, הוא קנה לי שרשרת זהב בשווי 600 ש''ח.
    מאותו יום לא זכיתי לשום פינוק, או מחווה כזו או אחרת. קשה לי להגדיר אותו כקמצן כי קמצן לא היה כל שבוע לוקח אותי למסעדות גורמה או לצימר-סוויטה יוקרתית. מה שקורה הוא שאין לו בעיה לבזבז כסף כשמדובר על שנינו, אך כשמדובר עליי בלבד- על מתנה אישית בשבילי? זה פשוט לא קורה!
    אני לא יודעת מה לחשוב מאחר ודיברתי איתו על זה והבהרתי שהפינוקים האלו חסרים לי, ולצורך העניין -אם הכייף שלו זה ללכת למסעדות אז הכייף שלי זה שופינג. אני ממש לא אדם חומרי, אך זה מפריע לי וחסר לי.
    הייתי רוצה להבין מאיפה זה נובע. האם הוא מרגיש "פראייר"? האם הוא חוסך\מתקמצן? האם הוא לא בטוח בי ולכן לא משקיע.
    בכל אופן גם אם אגלה מאיפה זה נובע אשמח מאוד לשמוע את עצתך בנידון ולהבין מה לעשות.
    תודה רבה מראש.
    חג שמח ושנה טובה:)

לקביעת תור
    סגירה
    זקוקה לעצה

הוספת תגובה

• רונה יקרה

יעל צ'רניאק
    03/10/2012

ישנם בחורים שזה לא מה שמעסיק אותם, הם לא חושבים על הדברים הללו, הם לא רגילים לקנות מתנות,
    זה לא בגלל שהם לא אוהבים או קמצנים, בגלל שזה לא משהו שנראה חשוב עבורם, הם בעצמם לא היו מצפים למתנה ביום ההולדת, זה לא נראה להם כל כך חשוב,

יש בכלל לבני אדם נטיה להסתכל על הדברים מהמקום האישי:
    מה שחשוב לי - חשוב לאחרים
    מה שלא חשוב לי אולי גם לא חשוב לאחרים

נשמע שזה המקום ממנו חברך פועל, אם הבנתי נכון

גם כשהסברת לו, זה עדיין לא ההרגל שלו,

ועכשיו אליך:
    עד כמה זה חשוב ומשמעותי בעיינך?
    האם תוכלי לאהוב אותו ולחיות איתו גם אם לא יפנק אותך כמו שאת היית רוצה?
    מה באמת חשוב לך בקשר?

מהם הערכים החשובים לך מכל? את כותבת שהקשר מבוסס על כבוד והערכה, כנות ופרגון. על אהבה גדולה... האם לא אלו הדברים החשובים מכל?

מבינה אותך שזה כיף גדול לקבל מתנה ופינוק מבן הזוג, ואולי הוא גם יבין זאת עם הזמן
    אך האם תוכלי לשים את זה בפרופורציות הנכונות.

לראות מתוך סדרי עדיפויות מה חשוב יותר ומה פחות ולא לתת משקל גדול מדי למה שחשוב פחות? האם תוכלי לשחרר את הצורך שהוא זה שיפנק אותך? ואם זה יקרה זה ישמח אותך ואם לא , את תפנקי את עצמך...

בהצלחה
    יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מספיק נקשרת
    נעם
    26/09/2012

שלום
    אני עם החבר כמעט 4 חודשים בקרוב נגור בערים שונות אנחנו בשנות ה20 פלוס
    בעבר הייתי בזוגיות של שנתיים וחצי עם התאהבות גדולה אבל עם תקשורת לקויה

הקשר הזה הגיע אחרי שנה וחודשיים שהייתי לבד למרות שמאוד רציתי למצוא קשר
    והנה הוא שונה לטובה בהמון דברים מהאקס, ואני גם יודעת ש"קר שם בחוץ" ויכוללהיות למרות שכיביכול אני אטרקטיבית אהיה לבד

גם המצב החברתי שרוב חבריי בזוגיות
    הבחור אוהב אותי ונקשר אליי ואני לא יודעת מרגיש לי שאומנם מבלים הרבה ביחד אבל שאין הרבה דיבורים וזרימה בנושאי שיחה
    אומנם בידיעה מצידי אני מנסה להיות פתוחה איתו ואם משהו מפריע לומר
    אבל איזשהו מיעוט בשיחה בינינו מטריד אותי, נגיד עכשיו הוא שלח הודעה והתקשרתי אליו דיברנו רק איזה 10 דק' ואז הוא היה צריך ללכת ולא אמר שיתקשר יותר מאוחר אלא שנדבר מחר...

וגם מחשבות טורדניות אולי מפני שאני עם הרבה זמן פנוי אבל, על הסדר עדיפויות שלו ועל זה שהוא מוכן להשקיע הרבה מאוד בעבודה ואיפה אני באה?
    אומנם נפגשים שישי בערב שכיביכול מתחשב גם אחרי יום מנוחה כל אחד לבד וגם זמן שלא מוגבל כיביכול , כי יש כמו לא מזמן שבהתחלה חשבנו להפגש בעצם זה קרה פעמיים בשבוע האחרון, ואומנם זה לא בא לי בהפתעה גמורה, אבל זה שחשבנו להפגש והוא ביטל בגלל העבודה כי היה צריך להישאר עד מאוחר או היום כדי להיות ערני , וביום שישי אין את המגבלה חוץ מזה שנפגשים יחסית מאוחר מבד"כ בגלל הארוחות המשפחתיות ...
    אני לא יודעת משהו בארגון שלו של החיים מעצבן אותי , למרות שזה לא ענייני אבל ישן עד מאוחר , ואני חושבת לעצמי מה הבעיות שלו? הוא מוכן להשקיע כ"כ הרבה בעבודה ואז כשיש לו זמן בוחר לישון
    אומנם כן נותן לי תחושה ומציע להפגש ולהרבה זמן אבל עדיין ההרגשה של איזשהו שעמום בםגישות וזה שהדברים במהלך השבוע מסודרים לפי העבודה שלו

אני לא בטוחה אם אני רוצה עתיד לקשר הזה , ואיך לדעת? ואם לא אז למה להמשיך את הקשר ממרחק....

לקביעת תור
    סגירה
    לא מספיק נקשרת

הוספת תגובה

• לא מספיק נקשרת - תגובה

יעל צ'רניאק
    27/09/2012

נעם יקרה
    יכול להיות שהוא שונה לטובה בהמון דברים מהאקס, כמו שאת כותבת, אך מדברייך אני לא מבינה מה מושך אותך להיות ביחד בקשר הזה?
    את לא חושבת שאת רואה עציד, דרך החיים שלו וסדר העדיפויות שלו מעצבן אותך, אולי אתם נמצאים בנקודות שונות בחיים,
    בעבר היה לך תקשורת לקויה, כעת התקשורת לא מספקת אותך,

האם זה שקר שם בחוץ זו סיבה מספקת להשאר בקשר ?

האם את אוהבת את האדם שהוא?
    מה את אוהבת בו?

מה חשוב לך בזוגיות?
    איזה זוגיות היית רוצה?
    מה את מחפשת בבן זוג?

מה הצמיחה שלך בקשר הזה? אנחנו עושים תהליך של התפתחות וצמיחה בחיינו ובכל קשר שאנחנו נמצאים בו. לכן בדקי עם עצמך מה הצמיחה שאת עושה עם עצמך בקשר הזה?

התבונני עם עצמך בשאלות האלו,
    זהי את התהליך של ההתפתחות שאת עוברת שם עם עצמך.
    אולי מתוך כך תדעי מה הדבר הנכון עבורך

בהצלחה
    יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זוגיות
    ויקי
    25/09/2012

שלום, אני נמצאת בקשר עם בן זוגי שנה ואנחנו עומדים להיתחתן. כשהכרתי אותו הוא גר רחוק- שעה וחצי נסיעה ממני והיינו נפגשים בכל סוף שבוע במשך כמה חודשים. בחודשיים האחרונים הוא עבר לגור איתי אצל ההורים שלי. אנחנו מסתדרים מצוין ביחד, והקשר בינינו טוב וטיבעי מהרגע שהכרנו. מצאנו דירה קרובה לבית של ההורים שלי ובקרוב נעבור לגור בה. וכדי שבן זוגי לא יצטרך לנסוע רחוק לעבודה הוא מצא עבודה אחרת באזור מגורים שלנו אך בתפקיד שונה.
    בימים האחרונים הוא נהיה שקט ומסוגר וכששאלתי אותו מה קרה, הוא אמר שהוא כועס עליי שהוא מקריב הרבה בשביל להיות איתי ואני לא מקריבה כלום. שהוא מחליף עבודה לתפקיד שונה שאין לו נסיון בו והוא עובר לגור באזור שהוא לא רוצה בגללי. אני לא יודעת מה לעשות ואיך להגיב לו על זה. מה אני יכולה לומר לו שהוא לא יחשוב ככה? כמו כן הוא נמצא בלחץ וקשה לו להתמודד עם זה. איך אני יכולה לעזור לו להיתמודד עם זה ולהרגיע אותו?
    אודה לכן על עצתכן!

לקביעת תור
    סגירה
    זוגיות

הוספת תגובה

• ויקי יקרה

יעל צ'רניאק
    27/09/2012

הדרך הכי טובה היא להשאר בתקשורת איתו,
    אתם ביחד, מסתדרים מצויין, זה הזמן להיות ביחד גם כשקשה יותר

זה חשוב ששאלת אותו מה קרה, וזה טוב שחשוב לך לעזור לו להתמודד עם הלחץ

הדרך הטובה ביותר שאני מכירה היא לחשוב ביחד כגוף אחד, אתם הולכים להתחתן, אתם שותפים, ואכפתיים אחד כלפי השני... זה מצויין!

לחשוב יחד זה קודם כל להקשיב, להקשיב ולהקשיב, ואז גם להתייחס, גם לשתף אותו במה שזה עשה לך כששמעת את מה שאמר... להתעניין מה הוא היה רוצה שתעשו בשביל שיהיה טוב לשניכם?

לחשוב ביחד על פתרון יצירתי חדש שהוא לא לחזור אחורה ולא המצב הקיים.

לראות את זה לא כבעייה אלא כהזדמנות להעמיק את הקשר בינכם, להיות שם אחד עבור השני, להתייחס למה שהשני אומר , אפילו לומר : אני לא יודעת מה לעשות, מה אתה מציע... כל תקשורת אמיתית וכנה היא מקדמת וחיובית...

זה הזמן שלכם לעבוד יחד ולמצוא ביחד את התשובות הנכונות עבור שניכם, כך שאף אחד לא ירגיש שהוא היחיד שמקריב והשני בשלו...

מקום עבודה לא מספק יכול מאוד להשפיע על מצב הרוח, גם בהקשר הזה חשוב שתהיה הקשבה למה שעובר עליו שם, במידה שהוא מוכן לשתף... או שמתרגלים ומתאקלמים או שנחוץ שינוי נוסף, עבודה חדשה, חזרה לעבודה הקודמת... הדגש הוא להיות ביחד בדרך הזו, מתוך הבנה שאתם בתקופה של שינוי ויש דברים שכרגע לא אידאליים, אבל אתם קשובים זה לזה ופתוחים לעשות שינויים כדי ששניכם תקגישו טוב יותר.

בהצלחה, ושנה טובה
    יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה