מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיה בקשרנעמה05/06/2013
היי,
יש לי בעיה שאני לא יודעת איך לפתור או להתמודד איתה ואשמח לעצה.
אני יוצאת עם מישהו כבר כמעט קרוב לשנה. הקשר בינינו מצוין, ואפילו יש דיבור על עתיד בהקשר של חתונה, ילדים וכו'.
אני שוקלת יותר ממה שאני צריכה ואני בתהליך של הרזיה, כ-10 ק"ג ממשקל היעד שלי. אני עם ביטחון עצמי מאוד גבוה ואנשים סביבי מאוד מחמיאים לי על איך שאני נראית, אני מודעת לזה שאני נראית בריאה (ולא מלאה או שמנה). בתחילת הקשר שלי איתו הוא זרק כמה הערות על כך שהוא חושש שאחזור להיות מה שהייתי (20 קילו יותר, גם אני מפחדת מזה אגב. הייתי כך לתקופה של שנה, פעם ראשונה בחיי וירדתי מאז). לאחרונה היה לנו קטע לא נעים בו היינו בבילוי והוא השתכר ואמר לי דברים שמאוד פגעו בי בנוגע למשקל. למחרת הוא מאוד הצטער כמובן, אמר שהוא לא התכוון לזה כך , ניסה לפצות אותי בכל דרך אפשרית. רציתי קצת הפסקה כי זה ממש פגע והוא אמר שהוא לא רוצה, שהוא מרגיש שהוא קיבל משהו כל כך טוב והוא פוגע בו, והוא ישתלט על עצמו. אני חייבת לציין שמעבר לזה הקשר שלנו מושלם. אני לא מרגישה שהוא לא נמשך אליי, יש לנו יחסים אינטימיים מעולים, הוא דואג לי, אנחנו באותו ראש, באמת- אין לי מילה רעה לומר. אני פשוט יודעת מה הוא חושב, ואני יודעת שמודל היופי שהוא מאמין בו הוא בחורה ששוקלת 50 ק"ג ונראית כמו דוגמנית. הייתה לי חברה מאוד טובה שהייתה אנורקטית והחשיבה שלהם פשוט אותו דבר.הוא כאילו חושב בדיוק כמו אדם עם הפרעת אכילה רק אין לו את הסימפטומים הגופניים (הוא סולד מאנשים שמנים, רואה בזה כישלון ותכונות אופי רעות, רואה באנשים רזים כאנשים בעלי שליטה). ברור לי שזה משהו לא תקין בחשיבה שלו, סוג של פתולוגיה, אבל אני לא יודעת איך להתמודד עם זה שאני לא בדיוק הטייפ שלו....מצד שני, חבל לסיים קשר כזה טוב בגלל משהו שבעיניי נראה פעוט וטיפשי.
תודה,
נעמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה בקשר - תגובה
יעל צ'רניאק05/06/2013נעמה יקרה,
האם את מרגישה בטוחה בקשר?
האם את סומכת עליו, ויכולה להיות פתוחה איתו ולתקשר איתו את מה שאת מרגישה?
אם התשובות שלך חיוביות, ללא ספק, ואת מרגישה שיש לך קשר טוב, תשקיעי בטוב.
הוא משקף לך משהו שלא פתור עם עצמך.
במקום להטיל ספק בקשר הטוב שלכם, במיוחד כי הוא התנצל על הערותיו, והוא מודע לכך שהוא פוגע בעצמו, ומנסה לכפר ככל יכולתו, הייתי משקיעה את האנרגיה בחיזוק ובניית הקשר - יש משיכה בינכם, נשמע שיש אהבה, וקשר טוב שהוא לא שטחי... באותו ראש וכו'.
בנוסף הייתי ממליצה לך לעשות צעד נוסף בהשלמה שלך עם המשקל שלך.
ככל שאת תהיי שלמה עם עצמך, כך הנושא פחות יהיה בעייה עבורך.
ככל שתחזקו את הקשר, יתעצם גם העומק בינכם, והחיצוני יקבל מקום שולי יותר...
כל העצות שלי הם כמובן הצעה שלי, לפי מה שאת משתפת כאן, הבחירה היא שלך , אם לקבל את דבריי או לא ולעשות מה שאת רואה לנכון...
קשר אמיתי ועמוק וטוב... זה משהו שצריך לטפח וחזק ולא לתת לדברים שוליים לבוא בינכם.
האם תוכלו לדבר על זה בפתיחות ולשחרר את המתח הזה מהמרחב שלכם, ולבנות משהו יפה ויציב?
מה דעתך?
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חייב עזרה דחופה בנוגע לזוגיות!!!אורי22/05/2013
היי,ערב טוב אני לא יודע מאיפה בדיוק להתחיל אני בן 26 וחברה שלי בת 25 אנחנו ביחד שנה,אני מאוד אוהב אותה ומאוהב בה ואוהב כל דבר אצלה אבל יש כמה בעיות שאני רוצה שתעזרו לי לפתור אותן כדי שבעתיד לי ולחברה שלי יהיה עתיד מדהים ביחד. אז ככה היא נפרדה ממנה לפני 3 חודשים וחזרנו אחרי שבועיים, אחת הסיבות שהיא אמרה זה היה שאני מקסים והכול אבל שהאהבה זה לא הכול בחיים וגם הייתי מאוד תלותי בה. כשנפרדנו הייתי כמו בנאדם מת,על הרחפה,נפגעתי ממנה קשה בכיתי המון בגללה וחזרנו אבל עדיין אני מאמין שלפעמים היא לא מאושרת מספיק איתי ולצידי למרות שהיא אמרה ככה.יש הרבה דברים שלפעמים גורמים לי להגיד מה אני עושה פה לעזאזעאל אבל אני אוהב אתהפרח הזה בצורה מדהימהואני אומר לה שהיא החצי שלי והיא לא עונה ואז אני נפגע.אני רוצה שניפגש יותר במהלך השבוע ולפעמים אני מרגיש שהיא רוצה את זה טיפה פחות ממני.אני רציתי לגור ביחד והיא אמרה שנבדוק וכרגע לא בודקת.אני מאוהב בה ורוצה להציע לה נישואים בעתיד.אבל יש בי חוסר אמון לגבי המוכנות שלה לקשר.בגלל שהיא נפרדה ממני בטלפון.אני לא רוצה להיפרד ממנה אבל עדיין חושב שמגיע לי תשומת לב יותר מצידה.
מה לעשות?????? היא מרחמת עליי היא באמת אוהבת אותי ורוצה להמשיך איתי לכל אורך הדרך? אשמח אם תעזרו לי במהרה בתודה מראש אורי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך לבעייה דחופה בזוגיות!!!
אורי23/05/2013אני לפעמים מרגיש כזה שהיא אדישה בזוגיות,עכשיו אני צריך לשאול אותה אם היא רואה עתיד לקשר הזה?? כי אני לא רוצה להיפגע ממנה, אני כן רואה לזה ורוצה עתיד אבל אני מפחד מאוד שהיא לא,מה לעשות???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקרת ביתרינת18/05/2013
היי ,
אני נשואה +ילד בן חצי שנה .
עד שהתינוק היה בן 5 חודשים , היינו חיים אצל אמא שלי , הייתי מקבלת ממנה המון עזרה , אבל עדיין היה קשה לי .
מרגישה שהחיים הם תמיד בלחץ , הראש עובד 24 שעות ביממה , מה לבשל , צריך לנקות , ללכת לשם , לעשות רישיון , לחזור ללימודים , חזרתי לעבוד חודש ועכשיו התפטרתי עקב שעות לא נוחות .
מרגישה שאני לא נחה בכלל , הזנחתי את המראה שלי לגרמיי , אנחנו חיים חודש בנפרד ואני מרגישה שאני רק עושה ועושה ..(אני לא מפונקת)
איך לחזור לעצמי ?
ממה להתחיל ?
לחזור לטפל במראה החיצוני ?
לחזור ללימודים ?
רישיון ?
לעבוד?
ובמקביל לנהל משק בית , בעלי אוהב שמשבלים לו כל יום.
האוכל זה דבר מאוד חשוב בישבילו ,אמא שלו עקרת בית למופת וכל הזמן עסוקה בדברים בבית וככה הוא רגיל .
אמשח להצעות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקרת בית - תגובה
ד''ר ענת הרמתי19/05/2013הי רינת,
את מתארת מציאות שבה את מרגישה עמוסה, עם הרבה מחשבות בראש, עם הרגשה שיש ממך הרבה ציפיות ,לא להיות מפונקת, אולי גם להיות עקרת בית למופת כמו חמותך. וכל זה גורם לך להרגיש רע .
החיים שלך עברו שינוי גדול בחצי שנה האחרונה. נולד לכם ילד. זה שינוי שגם משפיע על הציפיות ממך, ציפיות שלך מעצמיך, על הזמן שלך לטפח את עצמיך , על היכולת שלך לעבוד כרגע , ועל הזוגיות שלך.
בחדש האחרון, השינוי והקושי שבעקבותיו נראה לך גדול יותר , כי עברתם לגור לבד בבית משלכם. ( כתבת שחדש אתם גרים בנפרד. ובעצם התכונת בנפרד מאמא... זה נראה לך מקרי? )
הלחץ הוא נורמלי במעבר כזה אבל אם את מרגישה שהוא גדול מידי ולא מאפשר לך לעשות דברים נכון, הייתי מציעה לך לחשוב על התארגנות אחרת ממה שאת רגילה ובעיקר לראות, מה מכל הדברים שאת רוצה לעשות, הכי יגרום לך להרגיש טוב עם עצמיך. עבודה? לימודים? רשיון? טיפוח מראה שלך? אמא טובה? מבשלת טובה?
תתחילי עם זה. אח״כ יהיה יותר קל.
בהצלחה,
ענת הרמתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצב מוזרסיוון16/05/2013
שלום,
אני פונה לפורום, כי נמצאת במצב מוזר ומבלבל ואין כ"כ את מי לשתף, כי הנושא מאוד רגיש.
אני בתחילת שנות השלושים לחיי, נשואה + 2 קטנטנים. אני אישה בוגרת, בעלת קריירה משגשגת. לי ולבעלי יש זוגיות טובה, עבודה, שגרה, חברים, יציאות וכו'..
לפני כמה חודשים פגשתי מישהו בעבודה והתאהבתי. אנחנו עובדים ביחד לפעמים, נפגשים רק פעם בכמה שבועות ולפעמים פחות. אני חווה מערבולת חושים כשהוא בסביבה. כמובן שמנסה בשיא הכוח להישאר מקצועית וקרה, להסתיר את רגשותיי ולא להראות לעולם ובמיוחד לו מה עובר עליי. אני כ"כ מתרגשת לידו כמו נערת תיכון, שאני מפחדת שזה שקוף. אחרי מפגש איתו לוקח לי המון זמן להתאושש ולחזור לתפקד...
אין לי מושג מה קורה בצד שלו. האינסטינקטים שלי מרמזים לי שגם הוא נמשך אליי, למרות שקשה להיות בטוחה בזה. אני בטוחה שהיה לי הרבה יותר קל אם הייתי מרגישה חוסר עניין מוחלט מצידו.
כל הסיפור הזה מתנהל אצלי בראש כאילו זה שאני נשואה ואמא, לא קשור בכלל. לפעמים כשאני עוצרת לחשוב, אני נחרדת לגבי כמה זה נורא כלפי בעלי, אבל מרגישה שאני ברכבת הרים של רגשות ותחושות שאני לא מצליחה לעצור.
מה לעשות? האם זה נורמלי? (להתפטר או לא לעבוד איתו זאת לא אופציה)
האם זה קורה לכולם? הרי אנשים ממשיכים להימשך למין השני גם אחרי החתונה או שלא?
האם זה אומר משהו לגבי או לגבי הזוגיות שלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצב מוזר - תגובה
יעל צ'רניאק20/05/2013סיוון יקרה,
אנסה לסכם במילים שלי מה שכתבת:
אני בת 30 + נשואה בזוגיות טובה עם 2 קטנטנים, ואני כבר חודשים מפלרטטת עם מישהו בעבודה, מאוהבת בו, זה מוציא אותי מהפוקוס , אני כל כך מסונוורת מהקשר איתו וממה שזה עושה לי (התרגשות ופרפררים בבטן) כך שאני אפילו מדחיקה את כל העניין שיש לי ילדים קטנים ובעל שיש לי איתו זוגיות טובה. ורק לפעמים אני עוצרת לחשוב כמה זה נורא כלפי בעלי. אני מרגישה שאני לא יכולה לעצור את הרכבת הרים הזו, וזה תלוי רק בבחור השני אם זה יפסק, וזה לא נראה שזה הולך בכיוון הזה...
את פונה לפורום, אני מניחה מתוך שאלות מוסריות שעולות בך...
ואני רוצה לשאול אותך: מה את מרגישה כשאת קוראת את התגובה הזו?
יש לנו תמיד שני מנגנונים שעובדים:
ללכת אחרי התשוקות, הדחפים האישיים שלך ולעצום עיניים מהפגיעה במשפחתך או ללכת אחרי ההגיון ומה שנכון ואחראי עבורך ועבור המשפחה שיצרת.
הבחירה היא אצלך...
השאלה אם זה קורה לכולם או לא, לא רלוונטית. משיכה יש לרוב, אבל כבני אדם התברכנו גם בבחירה חופשית, האם ללכת אחרי הדחף או אחרי הדבר האחראי והנכון. למעשים שלנו יש השלכות גדולות מאוד, יש קארמה שנוצרת כשאנו פוגעים ביקירים לנו. תבדקי טוב טוב עם עצמך לאן את מכניסה את עצמך! פשוט עבור עצמך ועבור ילדייך ובעלך, קבלי החלטה שאת שלמה איתה, ההחלטה היא שלך!
יתכן גם שהריגושים שאת מחפשת וצריכה , יכולים להיות בתחומים אחרים בחייך, ולאו דווקא בתחום המשיכה המינית, שעלולות להיות לה השלכות כואבות למשפחתך ולילדייך לאורך שנים. מציעה לך גם להתבונן לעומק בכיוון הזה של הצורך לריגושים שלך, ובסיפוק הצורך בתחומים אחרים בחיים..
בהצלחה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך הכנה
סיוון20/05/2013היי יעל,
היה קשה לעכל את התשובה שלך. לא כי היא לא טובה או נכונה, אלא כי ראיתי את עצמי באור מאוד שלילי.
אני בטוח לא מפלרטטת איתו, שומרת מרחק, לא יוזמת שיחות איתו אלא רק אם ממש צריך לדבר על עבודה, גם לא יוצאת לצהריים עם כולם כשהוא מצטרף ודי מתעלמת ממנו ומנסה להיראות אדישה כשהוא מנסה לפלרטט.
אני מנסה לעשות הכל כדי שתהיה לי כמה שפחות אינטרקציה איתו. אני יכולה לומר ב 100% כנות שלא פלירטטתי או הייתי לא מקצועית אפילו לא לרגע מאז שהכרתי אותו.
הבעיה היא באמת אצלי בראש. אני יכולה לשחק אותה קולית מבחינה חיצונית, אבל בפנים יש לי מערבולת חושים. אני מתקשה לבלום או לעצור את הפרפרים בבטן ומבינה כמה זה נורא כלפי משפחתי. נדמה שכל הרגשות סביבו מתקיימים אצלי בראש בלי קשר למציאות שבה אני חיה.
אולי זה נשמע כמו אוסף תירוצים... יכול להיות שזו דרך להכניס ריגושים לחיי שגרה. אני לא יודע איך להסביר את זה.
אני גם לא יודעת מה בדיוק הייתה המטרה של הפניה שלי. אין אף בן אדם בעולם שאיתו אני יכולה או רוצה לשתף את המצב הנפשי שלי. אני מרגישה חנוקה. האם תוכלי לתת לי כמה עצות או טיפים איך להשתלט על זה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיוון -
בני21/05/2013היי
מניסיון אני יודע שזה כמעט בלתי אפשרי להתגבר על זה לבד למרות שלטענתך כעת זה רק בראש שלך...
הדרך הטובה ביותר היא להכניס את הריגושים לתוך הבית!
-
תבדקי קודם כל מה חסר לך במערכת היחסים שלך עם עצמך...
אח"כ תעשי רשימה מה יש לך ומה אין לך במערכת היחסים שלכם כזוג...
ותתחילי להשקיע במה שיש לך ולא במה שלא יהיה לך!
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך הכנה - תגובה
יעל צ'רניאק26/05/2013הי סיוון
את אומרת הכל בראש, הרגשות והריגושים...
יש משפט ידוע: "איזהו החכם השולט על ייצרו"
את שואלת איך להשתלט על זה, אולי למצוא ערוץ אחר, חיובי ובטוח יותר לתעל אליו את כל החיות וההתרגשות הזו, את כל האנרגיה הזו, השמחה,
שוב אני מחזירה את הכדור אלייך, איפה בחיים שלך היית רוצה יותר חיות, חיוניות, התרגשות... בעיסוק שלך, בזוגיות שלך, בפנאי שלך...
השקיעי את האנרגיה שלך בכיוון החקירה הפנימית...
ובמקום העבודה, אם אינך רוצה להכנס לסיפור הזה, פשוט אל תתני כח לריגושים הללו, הסיטי משם את תשומת ליבך בכל דרך אפשרית, לא להלחם בהם אלא לחשוב על דברים אחרים, על הילדים, לספור כבשים או כל פעולה לתקח אותך מהמחשבות האלו.. (אפילו אם יש חלק בך שמאוד רוצה את ההתרגשות הזו).
הדרך לעשות זאת היא לחבר במחשבה שלך, באופן עמוק יותר את בעלך והילדים לבחור ההוא, שכל פעם שיעלו המחשבות, יהיה מניע מספיק חזק לשנות את תשומת הלב שלך. עבדי על עצמך, דברי אל עצמך, התמודדי עם יכולת ההדחקה הזו, של הניתוק בין ההתרגשות הזו לבין בעלך והילדים. עשי חיבור חזק. חשבי על הכאב והמחיר שזה יכול לקחת.
כאב ועונג מניעים אותנו, ככל שהכאב יגבר על העונג - הדברים ישתנו.
בהצלחה לך!
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא יודעת איך להמשיך הלאה ומה להחליטהילה08/05/2013
אני ובעלי נשואים שנה וחצי לאחר זוגיות של 4 שנים. לפני החתונה הוא רצה הסכם ממון והסכמתי כיוון שאיני רוצה את רכושו. התחתנתי איתו מתוך אהבה ולא בגלל הרכוש שלו (שזה בסך הכל דירה).
לאחרונה אנחנו מנסים להיכנס להריון ובגלל בעיה שיש לו התחלנו טיפולי IVF
אני סטודנטית ולא עובדת והוא עורך דין מתחיל הבעיה שלי זה שהוא מכניס את העבודה לבית וכל הזמן חושב איך להגן על התחת שלו (סליחה על הביטוי).
בגלל הטיפולים והלימודים אני לא מצליחה למצוא עבודה (מעבר לזה שקשה לי לתחזק את הבית, ללמוד ולעבוד ביחד, והוא לא עוזר בבית בכלל) הוא לא מוכן לתת לי כסף שיהיה לי. ההורים שלי עוזרים לי מבחינה כלכלית (משלמים את הלימודים, ועוזרים לי לסגור את המינוס בבנק)והוא לא מוכן לעזור לי בכלום, בכל פעם הוא אומר לי תמצאי עבודה ואז יהיה לך כסף.
לדוגמא יש חתונה שהוזמנתי אליה וביקשתי ממנו 200 ש"ח וישר הוא אמר לא! אין לי!
זה באמת הפריע לי (כי אני לא באה אליו כל יום ומבקשת כסף) אז אמרתי לו בצורה יפה(ולא בהאשמות או טענות) שזה פוגע בי שהוא מתנהג ככה, וישר הוא התעצבן וזרק לי שאני הוצאה גדולה ועול על כתפיו. בהמשך הערב הוא החליט לחייב אותי לחתום על הסכם גירושין אם לא הוא לא ימשיך את הטיפולי IVF (יש לציין שהטיפולים ממומנים ע"י קופת החולים)
מאוד מפריע לי שאחרי שנה חצי של נישואין הוא מנסה לחייב אותי לחתום על הסכם גירושין ( הוא טוען שאני פרזיטית וגם אחרי שאני יסיים ללמוד אני לא יעבוד- מה שלא נכון בכלל) בזמן שאני בתקופה קשה כיוון שהטיפולים משפיעים עלי מבחינה נפשית ופיזית.
לא חשבתי שאני אומר את זה אבל אני מקנאת בנשים אחרות שנשואות ונמצאות סביבי, הדוגמא הכי קרובה אלי זה אחי, כשאשתו לא עבדה הוא לא התנהג אליה כמו שבעלי מתנהג אלי, הוא הבין שהוא צריך לדאוג לה כמו שההורים שלה דאגו לה. גם אחיו מתנהג בצורה כזאת לאשתו וגם 2 הגיסים שלו מתנהגים ככה לאחיותיו. ורק לי יש בעל שלא מוכן לדאוג לי בכלום, מחייב אותי לחתום על הסכם גירושין ובנוסף מתעלל בי נפשית (ככה אני מקבלת את זה) בכך שכל פעם שהוא כועס הוא עוצר את הטיפולים ולא נותן את הסכמתו להמשך הטיפול.
אני ממש מתוסכלת ועצובה, אין לי אפילו למי לשפוך את הלב כי תמיד תופסים עמדה נגדו (והיחידה שבאמת אני סומכת עליה זאת אמא שלי)
צריכה עצה האם פשוט לקום וללכת ולהשאיר אותו בעבר?
וככל הנראה גם להקדים תרופה למכה (כנראה שהתכנון שלו בעתיד זה להתגרש)
תודה מראש וסליחה על אורך ההודעה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא יודעת איך להמשיך הלאה ומה להחליט - תגובה
ד''ר ענת הרמתי08/05/2013הילה שלום,
את מתארת מערכת יחסים שאותי מאד מקוממת כאישה וכמטפלת זוגית. מצד שני אני לא נוהגת לתת לאחד מבני הזוג עיצה להתגרש, מבלי לשמוע את בן הזוג ובוודאי לא במסגרת הפורום.
אתייחס לכמה נקודות למחשבה עבורך
1. הסכם ממון בא להגן יותר על בעל הרכוש במקרה של פרידה אבל גם לך יש זכויות. האם ההסכם ממון מגן גם עליך?
2. בקשר טוב יש חשבון בנק משותף , אלא אם כן, בני הזוג החליטו אחרת ובהסכמה.
האם יש לכם חשבונות נפרדים?בנושא הכסף , את מתארת יחסים שאין בהם אימון ושיתוף . גם אם אינך עובדת כרגע ואולי דוקא בגלל זה.
3. הסכם גירושין מתייחס בעיקר לנושא הילדים . אני מציעה לך להתייעץ עם עורך דין לפני שחותמת על הסכם כזה, אם בכלל.
4. והכי חשוב, את מאד מתוסכלת ומתלבטת אם להמשיך בנישואים. זה בודאי מוסיף לקושי הפיזי והרגשי של טיפולי ה - IVF .האם את חושבת שהיחסים שלכם גם קשורים לטיפול? אולי כדאי לעשות פסק זמן עם הטיפול ולא רק כשבן זוגך כועס?
בן הזוג שלך הוא עו״ד ולכן חושב על איך להגן על עצמו באמצעות הסכמים וזה די מובן. אני מציעה לך לבקש ממנו ללכת לייעוץ זוגי ולבחון ביחד את הקשיים שלכם ואז לעשות הסכמים או ללכת לקבוצת תמיכה של זוגות בתהליך טיפולי פוריות.
בהצלחה,
ענת הרמתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
הילה09/05/2013ההסכם ממון מגן אך ורק עליו, בעתיד כשאני אקבל משהו מהורי הוא אמר שיחתום ולא יתנגד.
בקשר לחשבון הבנק, יש לנו חשבונות נפרדים כיוון שכך הוא רצה .
מבחינתו הוא עובד והכסף שהוא מקבל זה שלו, ועל מנת שיהיה לי כסף אני צריכה לצאת לעבוד..
מבחינתי ברגע שאני נשואה האחריות לדאוג לי מוטלת על בעלי, ומסתבר שאצלו זה לא ככה.
הוא לא מוכן ללכת לטיפול למרות שהעלתי את הנושא מספר פעמים..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
ד''ר ענת הרמתי10/05/2013הילה הי,
האחריות לדאגה במשפחה קימת הין הורים לילדים שלהם, וגם עד גיל מסויים. בעל לא חייב לדאוג לבת הזוג שלו (ביהדות כן) אבל כשזה לא קורה , או כשאת מרגישה שזה לא קורה , זו בעיה.
לא ברור לי האם את מרגישה חוסר דאגה מצידו, רק בנושא הכספי בגלל שאינך עובדת או גם בתחומים אחרים.
אני מציעה שתראה איפה בזוגיות שלך ובחיים שלך בכלל , את צריכה ויכולה לקחת אחריות על עצמיך ולדאוג לעצמיך.
ענת הרמתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרבה זמן לא בזוגיותרוני05/05/2013
אשמח להתיעץ כאן עם המומחיות
אני בת 26, סטודטית, נאה אינטלגנטית ובכל זאת אני לא מוצאת זוגיות יותר מ-4 שנים. אני מאוד רוצה להיות עם מישהו בקשר, אבל עד שאני מכירה מישהו ויוצאת איתו לוקח לי הרבה זמן ועד עכשיו הכרויות שהיו לי נכשלו. אני רוצה לעבוד על הצד הזה ורציתי לדעת האם יש לכן רעיון איזה שאלות אני צריכה לשאול את עצמי בשביל לסיים את פרק הרווקות בחיי.
תודה,
רוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
רוני05/05/2013רק אוסיף שמאסתי מחיי הלילה והכרויות בברים ובאינטרנט כך שנכנס גם מימד של לחץ מאין אכיר את הבחור הבא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
יעל צ'רניאק05/05/2013הי רוני יקרה,
נשמע שאת נעשית יותר רצינית בכוונה שלך לזוגיות,
יחד עם זאת מימד הלחץ לא מועיל, גם לא במציאת זוגיות
את אומרת שאת רוצה מאוד זוגיות, ולוקח הרבה זמן עד שאת נפגשת עם מישהו, ושהדייטים לא ממשיכים.
הנקודה שממנה כדאי לך להתחיל להתבונן עם עצמך היא:
האם את יודעת מה מהותי לך בקשר? מה הדברים החשובים ביותר? מה הערכים שחייבים להתקיים בקשר?
ההבחנה בין הדברים המהותיים לדברים האחרים היא התחלה בקביעת סדרי עדיפויות.
בנוסף, הייתי מציעה לך לבחון מה קורה בדייטים? את לא פירטת כאן יותר מדי ולכן כדאי לברר מדוע הדייטים לא נמשכים, איזה שלב בתהליך ההכרות צריך לפתח ולהתבונן בו יותר לעומק.
נקודה נוספת שהייתי מציעה לך להתבונן בה, היא : מהן הנחות היסוד שלך לגבי גברים, זוגיות, נישואין, יחד,
מהן התחושות הפנימיות שעולות בך כשאת חושבת על זוגיות ודייטים? פחד, תסכול, מתח, חוסר אמונה...
כל הסימנים והתחושות הללו הן פתח להתבוננות יותר מעמיקה בכל הנושא של מציאת בן זוג...
התחילי להתבונן עם עצמך בנקודות הללו
בנוסף, להרגיע את עצמך, להאמין בעצמך ובזוגיות שאת רוצה
שיהיה לך בהצלחה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום יעלדבי23/04/2013
נכנסתי לאתר שלך כי חיפשתי בגוגל משהו על חיוניות והגעתי אלייך. אתר מדהים ומילים נוגעות.
יש לי שאלה קצת ארוכה. כמה חודשים אני בטיפול שפניתי אליו כדי להצליח להפחית עומס רגשי בחיי. אני אדם רגיש מאוד ומודעות עצומה מגיל צעיר ושני המרכיבים האלו מילאו אותי בתובנות רבות די בטרם עת... כים אני מודה על כך ולומדת להעריך את האישיות הנדירה שלי. עם זאת, תהליך בניית בטחון עצמי לוקח זמן ובדרך פוגשים בכל מיני אנשים ותגובות. אנשים נמשכים לאישיות שלי ומסתקרנים לגביה וכך יוצא שגם אנשים שאני עובדת איתם רואים לנכון לדבר על האופי שלי. זה מציק לי. מצד אחד נושאים רגשיים מעניינים אותי ואני עוסקת בתחום, ומצד שני, אני בוחרת את מי אני רוצה להכניס לרמה האישית ושאר האנשים משאירה בחוץ. מה עושים כמישהו בא ברצון "לעזור" לך ובעצם מפריע? איך מנערים אותו בלי שייפגע ובלי שירגיש שהוא צודק בכך שאני רגשית מידי?
מקווה שהייתי מובנת. תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דבי יקרה
יעל צ'רניאק24/04/2013אני שמחה לשמוע שקיבלת ערך מהאתר שלי. תודה על מילותייך.
לגבי שאלתך, אם הבנתי אותך נכון...
אכן יש אנשים שאינם רגישים למרחב האישי שלנו.
את מעלה פה דילמה אמיתית מהחיים, שמצד אחד הוא מפריע, חדר לפרטיות שלך מצד שני כוונתו אולי טובה, רצון לעזור ואת לא רוצה שיפגע.
כשאנו באים מתוך חופש, קל לנו יותר להיות אוהבים מצד אחד ומצד שני מאוד ברורים, חדים וישירים. לבוא בקבלה מלאה, בחיוך, באהבה , הכלה והוקרה לרצון לעזור, הערכה לכוונה שלו, אך בגבול ברור! גבול במקום שמעבר לו את לא מוכנה להכניס כל אחד.
אחת הדרכים לעשות זאת היא להעביר לאותו אדם שזה לא אישי נגדו ושאת מעריכה את רצונו, אך בדיוק מכיוון שאת מכירה את עצמך ומודעת לעצמך ולתכונותייך, לא היית רוצה שזה יהפוך לנושא השיחה, לא היית רוצה לדבר על הנושא הזה, זה משהו שאת רוצה לשמור לעצמך, או כל הסבר אחר שאת מרגישה שטוב ונכון לך.
בצורה מאוד ברורה וחד משמעית, עם כל ההבנה וההערכה כלפיו, עם העניין שזה לא אישי כלפיו, (מבלי לפגוע בו שהוא בעצם מפריע, וגם מבלי לשקר לעצמך או לו, להיפך להיות מאוד כנה עם עצמך ואיתו ויחד עם זאת רגישה כמו שאת).
מקווה שזה נותן לך כיוון
בהצלחה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לוותר או להתעקשריקי18/04/2013
כשאני מתחילה לצאת עם גבר אני לא יודעת עד כמה להתעקש נאמר שהוא יבוא לאסוף אותי, אם הוא לא מתקשר להראות לו שזה מפריע או להיות קלילה ולזרום.. מצד אחד ללא רוצה להרתיע מצד שני שידע לכבד
כל אחד אומר לי משהו אחר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לוותר או להתעקש - תגובה
יעל צ'רניאק21/04/2013ריקי יקרה
התשובה שלי אלייך היא לבדוק מה באמת מהותי עבורך!!! ולשחרר ולזרום עם כל השאר.
מה מכבד אותך? לא מה חושבים אחרים או איך צריך להיות, אלא מה עבורך.
כשהוא לא מתקשר, האם זה מתוך חוסר כבוד אלייך או בגלל שהוא לא חושב שצריך, לא יודע שזה חשוב לך.
באופן כללי, אם חשוב לך משהו והוא מהותי עבורך , חשוב למצוא את הדרך הנכונה לתקשר זאת... לא כתלונה אלא בהומור , באהבה, או לומר לו שהיית שמחה לשמוע את הקול שלו, שיפתיע אותך באמצע היום... לא כשיחה כבדה, אלא בחיוך באהבה, ברכות.
זה גם תלוי באיזה שלב אתם בקשר, באילו טיפוסים את מושכת לחייך (שמכבדים/לא מכבדים אותך), איזה בן זוג היית רוצה, מה חשוב ומהותי לך בקשר...
כל אלו הצעות עבורך להתבוננות ומחשבה,
שיהיה בהצלחה!
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרגישה מוזר וחונקתאני07/04/2013
היי לך.. מרגישה קצת מתוסכלת שאני פונה לכאן אבל אני באמת לא יודעת מה לעשות
התחלתי לצאת עם מישהו בגיל 21-בגילי. כבר כמה חודשים. הוא היה מעשן סמים . בלאגנסיט.. כרגע הוא הפסיק עם הסמים בגללי.
כרגע הוא התחיל לעבוד ולהתפאס על עצמו והוא עובד המון שעות מה שקורה להרבה מתח וריבים בינונו מכיון שקשה לי עם המצב שאני לא מדברת איתו ובקושי יש לו זמן אלי.. והוא באמת משתדל ואני מרגישה שאני רוצהתמיד לשמוע אותו כמו אובססיה כזאת מוזרה שאני לא יודעת איך להרפות מימנו ואיך לשחרר אותו.. יש בי קנאה אדירה אליו אם מישהי מתקרבת אליו או משהו אני ישר עושה פרוצפים. ובאמת שזה כ''כ מתסכל אותי ואני מנסה לשחרר ליום יומים וכל פעם זה חוזר בחזרה הרגש הנוראי הזה שלחנוק אותו. ואני יודעת שזה לא בסדר.
בבקשה מבקשת את עזרכתם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרגישה מוזר וחונקת - תגובה
ד''ר ענת הרמתי08/04/2013הי,
זה נראה שיחד עם תחושת התסכול שלך מהקשר (רוצה יותר זמן בחברתו) ומעצמיך ( חונקת, מקנאה) , את מצליחה להשפיע על בן הזוג שלך לעשות שינויים חיוביים בחיים שלו. ( להפסיק לעשן סמים! לעבוד בעבודה מסודרת שמחיבת הרבה שעות עבודה). וכל זה לאחר הכרות של מספר חודשים בלבד.
זה נראה שהקשר הזה חשוב מאד לשניכם .
האם היה לך קשר לפניו? אם כן, האם חוית לפני כן את ההרגשה הזאת ? שאת רוצה יותר ממה שהבן זוג יכול לתת לך ? את הקושי לשחרר?
אם את מבינה מה הצורך שעומד מאחורי התסכול או הפחד שלך (מעבר ליותר זמן ביחד)
אני מציעה, כמו תמיד, לדבר איתו על זה. לא דיבור מאשים שגורם למתח ביניכם . החבר שלך עושה מאמץ וכשהוא מרגיש שאת מאשימה אותו , לא תשיגי את המטרה שלך , אלא להיפך.
כשתביני יותר את עצמיך , יהיה לך קל יותר לנהל איתו שיחה אחרת.
בהצלחה,
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרידה לאחר בגידה איך אפשר לחזור ?חסוי :)24/03/2013
היי אני ובת זוגתי נפרדנו לאחר קשר של שלוש שנים . היה לנו קשר מאוד טוב הינו לקראת מעבר למגורים משותפים והיה גם דיבור על חתונה . אני מאוהב בה עדיין ואוהב אותה מאוד . אני נורא מצטער על זה שפגעתי. בה בכול אופן התכתבתי עם בחורות שאני לא מכיר באינטרנט . היא ראתה את זה ובגלל זה נפרדנו ! אני הבנתי הרבה דברים בעקבות הפרידה ! אני כיום הולך לפסיכולוג וזה ממש עוזר לי אבל רציתי לדעת האם יש סיכוי להחזיר אותה אלי ולגשר על הפער שנוצר בני לבינה ! מה אני יוכל לעשות ? היום אני מבין שגם התכתבות היא בגידה לכול דבר ! ומה היא משמעות של זוגיות נאמנות והתחיבות לבת זוגתי ! אז מה אני יוכל לעשות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרידה לאחר בגידה איך אפשר לחזור ? - תגובה
ד''ר ענת הרמתי28/03/2013הי
אם תאמר לה מה שכתבת לנו (מבין משמעות, מצטער, מחויב ואוהב) יתכן מאד שיש סיכוי להחזיר אותה אליך.
אני דוקא חשבתי , מה המשמעות של זה שאתה בטיפול פסיכולוגי שעוזר לך ובכל זאת פונה אלינו ...?
מה לדעתך זה אומר? אתה נמצא בקשר טוב עם איש מקצוע ובאותו הזמן, פונה לעזרה לאיש מקצוע אחר.
האם זה קצת דומה למה שקורה לך עם החברה שאתה אוהב?
חג שמח ובהצלחה.
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מודה בטעותרינה19/03/2013
חבר שלי לא מוכן אף פעם להודות בטעות, כל פעם שאני מנסה ליזום שיחה ולומר לי שנפגעתי ממנו הוא נהייה מתגונן וציני, איך אפשר לקיים ככה מע' יחסים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מודה בטעות - תגובה
ד''ר ענת הרמתי19/03/2013הי רינה,
זה באמת מתסכל שכשאת חושפת בפני בן הזוג שלך את הפגיעות שלך, הוא מתגונן וציני.
את מתארת מצב שקורה הרבה בין בני זוג . האישה רוצה לדבר ולשתף ברגשות שלה והגבר שותק, מתרחק או מתגונן.
לפעמים במערכת יחסים, אנחנו עושים משהו כדי לשמור על עצמינו,אלא שבאותו הזמן, הדבר הזה מאיים על בן הזוג ולכן כדי לשמור גם הוא על עצמו , הוא צריך להתגונן.
כדי שבן הזוג שלך יוכל להגיב אליך ריגשית ולא להתגונן, כדאי שתגידי לו מה את מרגישה באופן שלא ירחיק אותו. לנסות ללא בקורת והאשמות וללא כעס. באופן שיוכל להקשיב לך ולהבין מה באמת באמת ההתנהגות שלו גורמת לך להרגיש.
בהצלחה
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הוא כל הזמן עסוקחסויה08/03/2013
פעם ראשונה שלי בפורומים כאן אז אני לא יודעת אם הגעתי לפורום הנכון ...
יש לי בן זוג אנחנו לא נשואים , אני מרגישה שאין לו זמן אליי , הפעם האחרונה שראיתי אותו היה לפני חודש , הוא אומר שהוא כל הזמן עסוק ואני מבינה אותו אבל אני מרגישה שהוא מעדיף לעשות מטלות וחובות על פניי אני בהחלט לא רוצה לסיים את הקשר , אני אוהבת אותו ואני מרגישה בטחון בזוגיות הזאת , פעם אחת אפילו ניסיתי לשכנע אותו לבוא והוא אמר שהוא עסוק , שאלתי אותו כמה פעמים מתי תתפנה מעיסוקייך , הוא אמר לי לא יודע יש לי פה הרבה מטלות וחובות לעשות , אני לא רוצה לסיים את הקשר אני אוהבת אותו וטוב לי איתו , מה אני עושה במצב כזה , האם כדי לדבר איתו על זה ואם לא אז מה כדאי לעשות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הוא כל הזמן עסוק - תגובה
יעל צ'רניאק10/03/2013שלום לך,
אני שומעת כמה זה מפריע לך ואת מרגישה שאין לו זמן אלייך.
האם דיברת איתו על הרצון שלך לראות אותו יותר?
האם את מוכנה לקבל שהוא אדם עסוק לחיות עם זה?
אני מאמינה שאנשים נפגשים באמצע, כשכל אחד קצת בא לקראת האחר, נדרשת גמישות משני הצדדים, וצריכה להיות תקשורת פתוחה על מנת שזה יתאפשר
לא לבוא בתלונות, אלא להביע את הרצון שלך, להקשיב לכל מה שיעלה, ולראות ביחד איך גורמים לדברים לקרות, איך מגיעים לדרך האמצע - דרך המלך.. ומלכה.
בהצלחה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נרגילה ובן הזוגדניאלה08/03/2013
שלום,
אספר בקצרה, בזוגיות שנתיים, חיים ביחד בני 26.
החבר היה מעשן בעבר המון נרגילה... (במשפחתו יש היסטוריה של סרטן גם ריאות).. הוא הפחית משמעותית במינונים, אך בכל זאת כל פעם כשהולך לעשן עם חבר הדבר מציק לי ומתפתח בנינו ריב שלא מטיב עמנו בכלל. מה לעשות? האם להרפות?, האם עלי להפסיק לדאוג לו והוא ילד גדול? אבל איפה האחריות שלו כלפיי וכלפי המשפחה שעתידה להיות לו, אם ביום מן הימים יקרה לו משהו ( הוא בעצמות כועס על אביו שנפטר כשהיה ילד ואומר שהוא היה חסר אחריות שלא טיפל בעצמו והשאיר אותו לגדול ללא אבא). אני אומרת אפשר למות בכל צורה, גם אם נחצה את הכביש ומכונית תדרוס אותנו, לא תלוי בנו, אבל מה עם לצמצם ולמזער סיכונים.
אמרתי לו שלא יותר אטיף לו בנושא, אך שיזכור שכמו שזה עושה לו רע כשאני מטיפה לו באותה הצורה זו עושה לי רע כשהוא הולך לעשן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נרגילה ובן הזוג - תגובה
יעל צ'רניאק10/03/2013דניאלה יקרה,
מבינה ללבך, אך כמו שאת רואה לא נוכל לשנות את האחר
רק אם הוא יחליט בעצמו להפסיק, ויקח על זה אחריות, זה ישתנה
אולי במקום לריב איתו על זה, בואי בגישה אחרת...
בואי מתוך אהבה, אכפתיות, ולא מתוך הטפה (שמגיעה גם היא מאכפתיות אבל נשמעת אחרת!!!)
נסי להקשיב לו, לצורך שלו בנרגילה, ולהשאר אוהבת, לדבר אל ליבו מתוך מקום רגיש ולא תוקף ומאשים ומפחיד.
בהצלחה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עושים?יעל06/03/2013
שלום, אני בת 25 והתחתנתי לפני חצי שנה עם בן זוגי מזה 10 שנים, הקשר ביניינו אף פעם לא היה קל וכל כמה חודשים בעלי מחליט לקחת פסק זמן ממערכת היחסים ולהעלם לא רק לי לכל המשפחה ולא מדבר עם אף אחד, רציתי ללכת לטיפול זוגי ובעלי לא מוכן, שנינו לא יודעים מה לעשות כי יש אהבה, כרגע החלטתי להשכיר דירה כי עד היום חיינו עם ההורים שלו, אני ממש לא יודעת אם אנחנו צריכים להתגרש או שכל פעם אני צריכה לתת לו את הזמן הזה עם עצמו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעל יקרה
יעל צ'רניאק10/03/2013אני שומעת את הכאב שלך,
השאלה שאולי צריך להתבונן בה:
האם את יכולה לחיות עם פסקי הזמן של בעלך, לקבלם ולהשלים איתם?
אני חושבת שברגע שתעני לעצמך על התשובה הזו, יתבהר לך הצעד הבא, לכאן או לכאן...
בהצלחה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות בזוגיותענת03/03/2013
אני נמצאת בזוגיות כבר שנה וחצי עם בן זוג נפלא בפעם הראשונה בחיי (אני בת 18 וחצי).
במשך התקופה המוקדמת כל צומת ליבו היה נתון בי, והרגשתי המאושרת שבאדם. הוא תמך בי והיה לצידי ודיברנו הרבה ושכבנו הרבה והתה את ההתרגשות הראשונית מזוגיות ומין ואינטימיות לשנינו. עברה תקופה ואני מרגישה כי נכנסנו לשגרה, אנחנו נפגשים בסופ"ש הולכים למשפחה שלו, בערב יוצאים עם חברים שלו ובכל שאר הזמן הוא מתעסק במוזיקה. יוצא כי אני יושבת על המיטה שלו ומנסה לארגן לעצמי פעילויות כמו קריאה בספר וכ'ו כדי לא להפריע לו. אני מרגישה שהפעמים היחידות שהוא פונה אלי זה בשביל סקס, וגם אז אני לא כל כך רוצה כי אני מרגישה חסך רגשי גדול מאוד. הוא אומר לי שהוא אוהב אותי אבל רע לי. אני מרגישה שאין לנו שום דבר עמוק ביחד, ואני איתו כי אני אוהבת אותו, ונראה לי מפחיד פתאום לצאת עם כל החברות שלי ולא להיות איתו בסופ"שים. וככה יוצא כי כל פעם אני נוסעת אליו, משתעממת ומנסה להעסיק את עצמי, ובין לבין מרגישה מוזנחת ופגועה. אני אוהבת אותו מאוד, אבל חסרה לי האהבה של פעם, ההתחלה, ואני לא מאמינה שאני משמעותית עבורו או שהוא אוהב אותי, למרות שהוא תמיד אומר לי את זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות בזוגיות - תגובה
יעל צ'רניאק10/03/2013ענת יקרה,
יש פה כמה דברים:
אהבה גדולה בינכם
ההתחלה הטובה שהיתה לכם, וההמשך השיגרתי
חוסר העומק ביחסים
חוסר פתיחות בתקשורת, חוסר הבנה אחד של השני
תחושה שאת מוזנחת ופגועה,
חוסר היכולת שלך להרגיש את האהבה ושאת משמעותית עבורו
לאחר תקופת ההתאהבות וההתלהבות, כל קשר צריך לעבור לשלב הבא שלו, הכולל חברות עמוקה יותר, הקשבה, שיתוף, עניין משותף...
האם את חושבת שתוכלי לבנות זאת ביחד איתו? לייצר את החברות בתוך הקשר, משהו יותר עמוק... כי אחרת כי שאת מתארת מה שנותר זה השיגרה, הסקס, ואין בניה של קשר עמוק יותר, הממלא אותך ריגשית...
נסי לא לחזור למה שהיה בהתחלה, (מה שהיה היה), אלא להמשיך למשהו חדש בינכם, הכניסי עומק וחברות, שיתוף ועניין משותף לתוך הקשר...
בהצלחה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)