מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- זוגיות כמעט ראשונהאריאל01/03/2013
שלום רב. אני בחצי השני של שנות העשרים שלי.
לאחר שנים רבות שלא הייתי במערכת יחסים, התחלתי לצאת בחורה בת גילי. היא בחורה מדהימה גם מבחינה גופנית וגם מבחינה פנימית, ואני ממש מאוהב בה.
מצד שני אני מאוד חושש מחוסר הניסיון שלי במערכות יחסים לעומת הניסיון שיש לה. (ולאו דווקא בתחום המיני). אני לא יודע מתי מתקדמים, באיזה שלבים עושים מה ומתי. כאילו שיש עולם שלם של קודים והתנהלות שלגמרי זר לי. אני מפחד שאני משדר לה חוסר ביטחון ושזה יגרום לה להעריך אותי פחות. יחד עם האהבה הגדולה אני מרגיש חשש גדול שמלווה את התנהלות שלי מולה וזה מאוד מטריד אותי. אני מרגיש לא בנוח לספר לה ישירות או לדבר עם הנושא עם חברים שלי.
כיצד את מציע לי להפיג את החששות הרבים שלי? האם כדאי לחכות שזה יעלם מעצמו עם הזמן או להציף את הנושא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זוגיות כמעט ראשונה - תגובה
ד''ר ענת הרמתי02/03/2013שלום אריאל,
אני שמחה בשבילך על הקשר החדש לאחר שנים רבות ללא זוגיות.
כמה זמן אתה בזוגיות הזאת?
להרגשת חוסר בטחון ביחסים יש סיבות רבות, ואתה מתאר תחושות ודאגות שיתכן שהן נורמליות בזוגיות שהיא גם חדשה וגם לאחר זמן רב שלא היית במערכת יחסים.
אתה שואל האם לחכות או להציף ולשתף? ואני מחזירה לך את השאלה.
אתה חושב שזה יעבור עם הזמן כשתרגיש יותר בטוח בתוך הקשר?
אתה מרגיש שזה מציף אותך בחרדה ושזה לא קשור רק לכך שזו התחלת קשר?
האם זה גם קשור לסיבה שבגללה לא היית בזוגיות שנים רבות?
האם אתה מרגיש שיכול לדבר על התחושות שלך ושבת הזוג שלך תוכל להכיל את זה?
התשובות הן אצליך, תנסה לסמוך יותר על עצמיך
זה גם יעזור לך להרגיש יותר בטוח בקשר.
בהצלחה,
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר משיכהאושרית28/02/2013
שלום. אני מאד מקוה שתוכלי לעזור לי אני נשואה כבר שנתיים פלוס ומתחילת הנישואים אני לא מרגישה שום משיכה ושום רצון שיתקרב אלי או יגע בי. מה זה אומר האם יש לי איזשהי בעיה? האם יש דרך כלשהי לטפל בזה???
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר משיכה - תגובה
ד''ר ענת הרמתי02/03/2013שלום אשורית,
זה לא אומר שיש לך בעיה
זה אומר שיש לכך סיבה או סיבות שאת צריכה להבין אותן
כשתביני , יש אפשרות שגם תוכלי לטפל בזה
את מתארת מצב שהוא בטח קשה עבורך וגם עבור בן הזוג שלך ולכן אני מציעה לך לפנות לייעוץ.
בהצלחה,
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיהקרן24/02/2013
בנוסף למה שכתבתי בצהריים נראה לי אני מוצאת את עצמי לא בפוקוס כל השגרה שלי מתהפכת,ואני תקועה במחשבות בלתי פוסקות על האקס המיתולוגי וזה נוראי ומרגישה זוועה בקשר לקשר ההוא שהיה צריך להיגמר הרבה מאוד לפני שבאמת נגמר ואני בשנאה תהומית לבחור ומפחדת מלהכיר למרות שכמו שאמרתי מכלה בזה את רוב זמני ומרצי, אני מפחדת מכל הבחורים שמכירה מחפשת בהם דברים מסויימים ופוסלת על הסף החבר האחרון ממש במקרה הכרנו ובטעות נשארנו חצי שנה אני בתחושה שאני לא יודעת איך להיפתח לזוגיות והכרות ושהיא באה לי לא מהסיבות הנכונות איך מעלימים את האקס מהקיום שלי נגמר כבר לפני שנתיים נמאס אני מתחרטת שהכרתי אותו לא היה שווה את כל התסכול שאחרי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה - תגובה
יעל צ'רניאק25/02/2013ראי תשובתי בפניה השניה שלך...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחפשת בן זוגקרן23/02/2013
שלום
בתקופה האחרונה ועוד יותר ב"חופשת הסמסטר" אני מנסה למצוא בן זוג
חברים גם ככה כל אחד בחיים ועם החבר/ה שלו אבל אני מרגישה שאני מקדישה את כל כולי לזה...
לא רוצה לעשות שום דבר אחר אלא רק באתר הכרויות המון ויוצאת לדייטים מנסה לפחות, ולא רוצה להמשיך לדייט נוסף, ומאוד מוטרדת מכך שאין לי בן זוג
מודעת לזה שעם האחרון הייתי מעבר בגלל המצב שאם אין לי בן זוג אני לבד
אני בסדר עם הלבד שלי יש לי תחביבים אבל פשוט מרגישה שלא מתעניינת בהם לאחרונה ורק מחפשת להכיר, גם כי אני יודעת שכשהיה חבר אז חלק מהם יוזנחו גם ככה עם הלימודים ושאר הדברים שעושה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחפשת בן זוג - תגובה
יעל צ'רניאק25/02/2013קרן יקרה,
מבינה את הרצון העז שלך לזוגיות. אני רוצה לתת לך כמה שאלות להתבוננות בהן...
על מנת ליצור זוגיות חדשה וטובה עלינו לנקות ולפנות את עצמנו מקשרים לא בריאים קודמים שהיו לנו...
כמו שכתבת בפניה השניה, יש בך כעס רב כלפי בן הזוג המיתולוגי, מצטערת על זה שהכרת אותו... הכעס הזה, הקשר הזה צריך להגמר. האם את עושה איזשהו תהליך לשחרור הקשר? לשחרור הכעס שעולה בך? לפנות את כל הרגשות הכואבים שעולים בך? לפנות את עצמך למשהו חדש?
כתבי, הוציאי את כל הכעס, התסכול, בכתיבה. עשי סדנא, אימון, כל דבר שיכול לעזור לך בכך...
כשאת מלאה בכעס, אין "מקום" למשהו חדש, קשר אוהב וטוב להיכנס...
דבר נוסף שאת מעלה, ההתעסקות כל כולך בחיפוש הזוגיות, באתרים, זה חשוב שזה בוער בך, וחשוב לך ואת משקיעה את עצמך שם, אבל אנחנו רוצים להיות באיזון, לא לוותר על חיינו , על תחביבנו, חבירנו, בשביל זה. אלא ללמוד לאזן את הדברים... וגם כשיהיה חבר לא להזניח את הלימודים ואת שאר הדברים , אלא להביא את כולך, עם כל הדברים שאת עושה לקשר החדש, כך גם הקשר יהיה בריא יותר...
השאלה שאציע לך להתבונן בה היא מה הדברים שאני אוהבת לעשות ותמיד אהבתי וכשאני עושה אותם אני מתמלאת, כשאני עושה אותם אני מרגישה עוצמתית, שמחה, וחיונית?
הדברים האלו הם סופר-חשובים כדי למצוא את הזוגיות שאת רוצה. לזוגיות בריאה וטובה אנו רוצים להכנס מתוך היותנו בעוצמה, בחיוניות, בשמחה ולא מתוך תסכול, הזדקקות ותלות.
דבר שלישי שאציע לך הוא להתבונן, הוא מה את מחפשת בבן זוג? מה חשוב לך? מה למדת מהקשרים הקודמים שלך, שחייב להיות בקשר? איזה ערכים חשובים לך? מה הקוים האדומים שלך?
יש לך דרך של התבוננות ולמידה לעשות, כדי שהמאמצים שאת משקיעה באתרי ההכירויות ישאו פרי, המשיכי לטפל ולאהוב את עצמך, לחזק את עצמך ואת המרכז שלך - הדברים שחשובים לך, צעדים אלו הם חלק מהדרך שלך לזוגיות טובה בעתיד.
בהצלחה,
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלישיהסמירה19/02/2013
בעלי מעוניין בשלישיה ליומולדת 40 שלו, כדאי להכנסלזה בכלל? אשמח לתגובתכם במהרה, תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלישיה - תגובה
ד''ר ענת הרמתי19/02/2013שלום סמירה,
יש הרבה מאד מאמרים בנושא הזה באינטרנט
מציעה לך לקרוא על היתרונות והחסרונות של הכנסת פרטנר נוסף לחדר השינה
ותחליטי את מה נכון בשבילך.
חשוב , כמובן , שההחלטה שלך לא תהיה מתוך לחץ או כדי לרצות את בעליך.
בהצלחה,
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שגרה זה רעיעל ד.06/02/2013
אני בת 28, נשואה שנתיים. בחודשים האחרונים אני מרגישה שבעלי ואני נכנסנו לשגרה- כל אחד מאיתנו עובד קשה, חוזרים הביתה די עייפים מהעבודה, ולא יוצאים כמעט באמצע שבוע (רק לאירועים או משהו מתוכנן מראש). בסופי שבוע כמובן נחים הרבה, אולי נפגשים עם המשפחה פה ושם. מציק לי שנעלמה לנו הספונטניות, פעם היינו קופצים לצימר בהתראה של יום ומתפנקים. איך שוברים את מעגל היום-יום הזה? זה נראה כאילו המציאות שוברת אותנו..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שגרה זה רע - תגובה
ד''ר ענת הרמתי07/02/2013הי יעל,
אני מוצאת שזה קורה להרבה זוגות צעירים שעובדים הרבה שעות ובעיקר לכאלו שאפשר לכנות אותם ״ קרייריסטים״ כי אז בהרבה מקרים העבודה גם ממלאה אותם מבחינה ריגשית.
לפעמים זה גובר כאשר יש ילד או שניים.
אבל לא תמיד זה כך וגם כאשר זה המצב אפשר לשנות אותו.
בהנחה שמערכת היחסים בניכם טובה והשגרה הזאת אינה ביטוי של שינוי בקשר שביניכם , הייתי מציעה לך לקחת על זה אחריות וליזום את זה. לחשוב ביחד מה אתם אוהבים לעשות , ובמקום לסמוך על הספונטניות (קשה להיות ספונטניים כשעיפים)
לתכנן את החופשות בצימרים ואת ההנאות המשותפות.
אולי גם להרחיב את חוג החברים שלכם ואז היוזמה לבילוי משותף תבוא גם מצידם.
יכולה להתחיל בתוכנית לבילוי משותף בסוף ההשבוע הקרוב (:
בהצלחה
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעלי בחר לא לחגוג איתי את ליל הסדריעל29/01/2013
אנחנו זוג צעיר שנשואים שנתיים וגרים בקנדה. אנחנו גרים קרוב להורים של בעלי ובחצי שנה האחרונה אני וההורים שלו לא מדברים. זהו סיפור מורכב. הם השפיחו אותי ואף קיללו אותי וכל הזמן בעלי נישאר נטרלי ולא הגן עלי. מאז הנתק מהם היחסים שלי ושלו טובים מאי פעם למרות שכל שישי הוא עוזב אותי לבד והולך אליהם לקידוש. יש לנו תינוקת שאני דואגת שפעם בשבוע בעלי יקח אותה לשעה אליהם.
והינה מתקרב ליל הסדר יש לבעלי המון חברים באזור שאנחנו יכולים לחגוג אצלם. חשוב לציין שאלו חברים שלו שאני לבד לא ירגיש בנח איתם. החברים שלי יש באזור הם כאלו שבאט לעבוד בקנדה ולרב אינם חוגגים חגים. אולי בבית חב"ד.
להפתעתי בעלי בלי לחשוב פעמיים הודיע שהוא הולך להורים שחו בליל הסדר עם בתינוקת.
תמיד חשבתי שבעל אמור לדבוק באישתו. למה בנית מישפחה ען אתה כל הזמן הולך להורים שלך? אולי אני טועה?
אל תציעו לי לגשר את העיניינים כי אי אפשר כרגע.
זה שבעלי לא פצע את פיו כשההורים שלו אמרו שאני בחורה טיפשה שרודפת כסף לא אמרתי כלום, זה שהוא עוז אותי כל ערב שישי שתקתי וכו' וכו' אבל ככה לעזוב אותי בחג לבד בחי לחשוב פעמיים??
אנא תנו לי עצה??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעלי בחר לא לחגוג איתי את ליל הסדר - תגובה
ד''ר ענת הרמתי30/01/2013יעל שלום,
אני מסכימה איתך שכאשר הוריו של בן זוגך מתייחסים אליך לא יפה, הוא צריך לעמוד לצידך ולנקוט עמדה ולא להיות נייטרלי.
השאלה היא, גם עד כמה את עומדת לצידך בסיפור הזה?
עד כמה את אסרטיבית ואומרת לבן זוגך מה את צריכה ממנו?
עד כמה את מאמינה שזכותך להיות שותפה להחלטה היכן ומתי תהיה בתכם?
מריבות או נתק עם משפחתו של בן/בת הזוג יוצרת קשיים גדולים ובני הזוג והילדים משלמים מחיר. במיוחד כשאתם חיים בחו״ל ללא המשפחה שלך.
אני מבינה שהמצב מורכב ונראה לך שכרגע זה לא אפשרי לגשר על הפערים, אבל כדאי לך להתאמץ ולעשות זאת בעזרת בן זוגך.
המצב הזה, בודאי, קשה גם לו ואולי זו הסיבה שהוא מודיע לך על הבחירה שלו, חודשיים לפני החג.
בהצלחה,
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחייה ממי שרוצה אותידנה28/01/2013
אני בחורה בת 26 רווקה. זמתי לה שכל מי שמביע עניין אני ישר פוסלת אותו ונמשכת רק אל כאלה שלא מחמיאים שלא שעוקצים אותי, אני כאילו מחפשת את זה. חשבתי שעם הזמן כשאהיה מוכנה לקשר רציני זה ישתנה, אבל זה עדיין קיים ומאוד מטריד אותי. מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחייה ממי שרוצה אותי - תגובה
יעל צ'רניאק12/02/2013דנה יקירה,
מדברייך עולה שאת מוכנה לקשר רציני, ואם אכן את רוצה קשר רציני את תתחילי לראות מה באמת חוסם שם, עליך להתבונן יותר לעומק
יש בך חלק שלא מעוניין בטובתך, ויש בך גם חלק שיודע מה טוב עבורך...
ממה את מפחדת?
מה הדבר הכי נורא שיכול לקרות? הסתכלי לנמר בעיניים
הביני מהו הפחד הגדול שחבוי שם ומונע ממך להיות בזוגיות טובה
פחד הוא לא משהו רצוני או רציונלי, זה עניין של הגיון, אבל לפחדים שלנו יש השפעה מכרעת עלינו כל עוד אנו לא מודעים אליהם.
זה תהליך מאוד חשוב שאת צריכה לעשות עם עצמך! זה באמת לא קשור לבני הזוג...
גלי את האמונה המגבילה או הפחד שיושב שם עמוק בתוכך...
הצעה שלי היא דרך עבודה בכתיבה, הכתיבה החופשית, לא מסוגננת, בלי לחשוב יותר מדי על מה ולמה, פשוט להוציא את כל מה שיש בפנים על הכתב, קחי לך מחברת יפה, הקדישי אותה לכתיבה, בלי להסתכל אחורה במה שכתבת, פשוט לכתוב, כך יכתן גישה לתת המודע שלך, בלי סינון של מה שאת כותבת, ובלי להראות לאף אחד...
בהצלחה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך להיות בזוגיותנעם15/01/2013
אני מיואשת
מרגיש לי שאני לא באמת הצלחתי לקבל אף אחד מבני הזוג שהיו לי
בהתחלה היו דברים טובים אבל כשהרגשתי שהחיים שלהם באים על חשבון הזוגיות
סוג של נעלבת וכועסת
אני סוג של יכולה ודי רוצה לדמיין את העתיד שלי עם בחור אחד וחתונה, אבל לדאו דווקא באמת לקבל את זה שהבחור הוא בפני עצמו ויש לו את העולם שלו
וצרכים לשלב והוא יותר מאשר רק הבן זוג שלי
אני די מפחדת להיכנס לזוגיות עכשיו ולהכיר
אציין שזה לא שאני נבלעת בזוגיות אני לומדת עובדת תחביבים משפחה חברים
אבל קשה לי לקבל שוני מהבן זוג ובאמת לקבל אותו כמי שהוא
איך אני יכולה לעבוד על עצמי
ולא להרגיש תלויה בו או נפגעת אם הוא רוצה ומעדיף ודברים אחרים חשובים לו במקביל אליי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך להיות בזוגיות - תגובה
יעל צ'רניאק16/01/2013נעם יקירה
ככל שתקבלי את עצמך, ותהיי שלמה עם מי שאת
תוכלי גם לקבל את בן זוגך ולתת לו מרחב פרטי לעיסוקיו
האם את ביקורתית כלפי עצמך?
האם את בעלת חמלה לעצמך?
התמקדו באופן זמני בעצמך, ללא ניסיון להתלות בבן זוג כדי להרגיש טוב
כי כמו שאת מתארת, בדרך זו זה לא עובד
השקיעי בעצמך, היי מודעת
הביאי חמלה לעצמך
חזקי ואשרי את עצמך
את לא זקוק. קודם היי בזוגיות עם עצמך
קבלי את עצמך
העבודה היא פנימית... ואולי תעזרי באיש מקצוע, מאמן, מטפל, סדנאות, ספרים
מה שתראי לנכון, עשי זאת בשביל עצמך
בהצלחה !
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני בשוקשירי07/01/2013
שלום, אני כיום בת 30 רווקה. כשהייתי בצבא היה לי חבר במשך שנה שהיה מבוגר ממני ביותר מעשור. היה לנו טוב יחד אבל אז הגיעו דיבורים על חתונה מצידו ואני הייתי ילדה קטנה וזה הדבר האחרון שחשבתי עליו... בכל אופן נפרדנו ולפני שבוע 10 שנים אחרי הוא התקשר אלי נשוי +3 ושאל אם אני רוצה להיות בקשר... מאז כבר שבוע אני לא מפסיקה לחשוב על הסיטואציה הזאת. אני ממש בשוק! כמובן שאמרתי לו לא כי אני לא מפרקת משפחות ואני לא אוהבת אותו ולא מתגעגעת אליו בכלל. מעניין אותי מה עבר עליו בחיים שגרם לו להתקשר אלי ומה הוא ציפה לשמוע ממני? הוא גם אמר שזאת הייתה טעות שנפרדנו למרות שהסברתי לו שלא הייתי מוכנה לחתונה אז וגם לא היום....
אשמח אם תביעו את דעתכם לסיטואציה כדי לעשות לי קצת סדר בראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שירי יקרה
יעל צ'רניאק08/01/2013אני מעריכה את המוסריות שלך, את זה שאת המשכת בחייך ולא מתגעגעת אליו בכלל.
זה שאת לא מפרקת משפחות ולכן לא מתפתה לנסות לראות מה יהיה!
בשביל מה לפתוח את הקשר הזה?
אם הוא עוד חי בזכרונות העבר 10 שנים אחרי כשהוא נשוי+3, זה העניין שלו.
את עשית את מה שהיה נכון עבורך אז. וגם היום נשמע שאת ממשיכה לעשות את הדבר הנכון, בזה שאת יודעת מה נכון עבורך, ומה לא!
אני מחזקת ומאשרת אותך בבחירותיך,
המשיכי בחייך,
ברור שיש לך סקרנות, זה טבעי, אך האם את באמת רוצה לפתוח פתח לקשר עם הבחור? האם את מוכנה להמשיך קדימה בלי להסתכל לאחור?
בהצלחה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איפה אנינעם26/12/2012
כתבתי פה לפני שבוע וחצי כשהייתי בטוחה שנגמר עם החבר שלי, ואז התברר שזו הייתה מריבה, והיום הזבל והאידיוט , באמת אני לא מבינה איך לעזעזל התקשרתי אליו אחרי הריב שהיה לפני שבוע וחצי, היו עוד הפעם את אותם העניינים, והבן אלף נפרד ממני בטלפון!
הוא פשוט לא שווה אותי וחברים גם אומרים לי ובצדק שכבר ואולי אף פעם לא הייתי סגורה אליו, והם צודקים, הוא היה פיצוי לאקס לאהבה הראשונה, יצאתי איתו כי היה נוח, וגם עכשיו החשש שלי אם מישהו אחר גם יהיה כזה נוח לי איתו. אבל יותר מטריד זה גם הפחד הזה להיות לבד, אחרי שכן היה לי נעים ועם מי להיות, וגם ההבנה הזו שהרבה זמן יש בו דברים שלא מוצאים חן בעייני וגם בשיגרת חיים שלו, ואני הרבה זמן בהתלבטות, אבל יכולתי להישאר איתו עוד, וגם זה שמבחינתי חזרנו, זה מקום מאוד חלש שאני עם מישהו רק כי פחות טוב לי עם הלבד. מן הסתם כן היו דברים טובים והכל
אבל בעיקר נוחות ולא התאהבות ובטח שלא דברים מסוימים רק אליו... אלא דברים שבלי למצמץ אני כבר יכולה לצאת עם בחור אחר, ואני מפחדת האם אתמיד כי גם עם החבר לשעבר, העבודה של הבחור הפריעה לי, אנשים שמאוד השקיעו בעבודה שלהם, והאם גם בעתיד אני עלולה לבזבז וכן ת'כלס זה באיזשהו אופן בזבוז זמן, אומנם יכול להיות שעכשיו אהיה זמן לבד, אבל אולי הזמן הזה היה מתקצר אם הייתי נפרדת ממנו לפני חודש מה שעלה בדעתי אז... ואני מפחדת לבזבז זמן עם בחורים לא נכונים, ולא מתאימים. כן היו בו ערכים שהתאימו לי, וכן יש את הפחד מהאם תהייה התאמה בדברים האלה ובדברים נוספים עם החבר הבא.. ואיך יודעים מתי להמשיך ומתי לא...
ת'כלס הוא אמר ובאיזשהו אופן הוא צודק עינינו אחד את השני לא סבלתי את איך שהוא חי, וזה לא דבר שעמד להשתנות. ועל פניו מעולה שנגמר וברוך שפטרנו גם עם איך שהוא יצא מניאק בסוף, אבל למה לעזעזל נשארנו אפילו את השבוע וחצי האלה
וגם הפחד והחשש קצת מלהיות לבד ואז עוד הפעם המהפך הזה שקורה כשיש זוגיות והיא טובה ואז שוב בלאגנים ושוב מעגל כזה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נעם יקרה
יעל צ'רניאק30/12/2012נשמע מכל דברייך, שזו אינה זוגיות טובה.
זוגיות טובה היא לא זמנית בין בלאגן לבלאגן, אלא סוג של יציבות שמכילה את כל מה שעובר בדרך.
את מסכימה איתו ששניכם עיניתם אחד את השני, לא אהבת אותו ולא את דרך חייו.
נשמע שהצעד הזה של הפרידה הוא הצעד הנכון.
בנוסף את מעלה פחד מלהיות לבד, פחד לגבי העתיד...
פחדים אלו טבעיים.
הייתי מייעצת לך כעת, לבחור בכוונה תחילה לקחת קצת זמן לעצמך כדי להיות לבד
בחרי בכך!
לא מתוך פחד או בעיה אלא בשביל עצמך
כדי לחזק את עצמך, לצמוח, להתפתח
לדעת שאת לא תלויה בגבר כדי להרגיש טוב ובעלת ערך
אם את באמת רוצה למצוא את האדם המתאים עבורך,
קחי לך פסק זמן לעצמך, להיות עם עצמך
להבין מי את, מה את רוצה, איזה זוגיות את רוצה, איזה בן זוג נכון עבורך
במקום לרוץ מקשר לקשר ולשחזר טעויות
קחי את הזמן ללמוד מהניסיון שלך עצמך
יתכן ותוכלי לענות על השאלות הללו בהמשך, בעוד כמה ימים או שבועות:
מי אני רוצה להיות?
מה חשוב לי בחיים?
מה חשוב לי בזוגיות?
איזה ערכים חשובים לי?
מה למדתי מהקשר האחרון שהיה לי?
מה למדתי מהקשרים הקודמים שהיו לי?
האם יש איזה שהוא דפוס שאת רואה בעצמך שחוזר שוב ושוב?
מה הדפוס הזה מלמד אותך? מי את שם?
מה עלייך לשנות כדי שזה ישתנה ? כדי ליצור את הזוגיות שאת רוצה?
בואי עם הרבה חמלה ואהבה לעצמך
שחררי את הבחור, אנחנו לא רוצים להיות עם מישהו בגלל פחד להיות לבד - זה לא באמת עובד!
תחזרי לעצמך, תהיי עם עצמך, עם הרגשות שעולים בך, עם המחשבות,
כתבי, הביעי את עצמך בכתב - אין צורך להראות זאת לאף אחד
הוציאי מעצמך על הכתב את כל מה שעולה בך, שחררי הכל: כעס, אכזבה, תסכול, שחררי את הקשר הזה, את החבר, את החבר הקודם, כתבי החלטות לעצמך, מה שאת מבינה ולומדת, כוונות חדשות לעתיד - כתבי כל מה שעולה, זה יעזור לך לשחרר ולהמשיך הלאה.
בהצלחה יקירה ועם הרבה הרבה חמלה לעצמך
עשי תהליך של צמיחה, הפכי את המשבר להזדמנות לגדילה והתפתחות
כדי לא לחזור שוב ושוב על אותם דפוסים שלא עובדים עבורך...
זוהי הזדמנות שלך למפנה בשנת 2013.
בהצלחה!
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הגיוני?נעם15/12/2012
היי אתמול נפרדנו, או לפחות מצידי, יהיה הזוי אם הוא יצור קשר.
כי אני כבר המשכתי. היינו חצי שנה. היה טוב הוא בחור טוב, אבל בעיקר היה לי נוח, לא התלהבתי מהחיים שלו או ממנו. נגמר בגלל ריבים וחוסר כבוד שלו, בכיך יכולנו גם להמשיך, וזו ההרגשה שהייתה לי היום בבוקר, אוף יום יפה ואני לבד... אבל בעיקר היה לי נוח איתו ונעים, וכן מפחיד פתאום להיות לבד, אולי כי החיים שלי לא מספיק מלאים, וכי יש משהו בחבר שמרגיע אותי נפשית, האם אלו סיבות טובות להיות בקשר, אני מעדיפה להיות לבד מאשר במצב רע, ולכן גם נגמר, אבל ההתרגלות הזו לזה שיש בן זוג
זה פתאום ממש מפתיע בלי, אז יצא שכבר הכרתי מישהו שלפחות בשיחה הראשונה הרבה יותר מתאים לי מבחינת האישיות, וגם בתמונה נראה טוב, כנראה יותר מהאחרון גם, אבל הדבר שבעיקר בעייתי לי עם הבחורים שאיתי, זה איזשהו רצון או צורך וזה מה שאהבתי באחרון, שימלאו לי את החלל קצת...
האם זה הגיוני? אני ממהרת מדי בזה שכבר רוצה להכיר מישהו אחר, אבל כן מישהו שגם יעניין אותי באמת בניגוד לאחרון... ומה זה אומר עליי שהייתי מוכנה, או חשבתי למרות הספקות להמשיך עם הבחור? אם לא היינו מגיעים לריבים ולצורה שבה הוא התנהג שמבחינתי, מה אתה לפני יומיים אמרת דברים יפים, ועכשיו אתה כולך שונה ומעלה פרידה ונמאס לי כל רגע, איזה מן גבר אתה? תלחם עליי תעשה שיהיה לי טוב איתך... אולי אני מפחשת מהר אחר, כי כן היו בו דברים טובים מאוד וזה מאוד נוח, ואם אני לא אהיה עם אחר אז בגלל הבדידות והשעמום אוכל לחזור אליו אם הוא ינסה אולי, וכנראה שזה לא טוב, כי לא באמת קיבלתי והכלתי את מי שהוא, אלא בעיקר היה לי טוב עם הדברים החיצוניים...
תגובות ?
מה גם שלאורך כל הקשר חצי שנה חשבתי על האקס שנגמר לפני קרוב לשנתיים, והשוואתי והתגעגעתי , למרות שבדברים הקונקרטים היה הרבה יותר טוב עם האחרון, אבל מבחינת הרגש גם החיבור וגם מה שהרגשתי אליו לא התקרב... חברה אומרת שזה בגלל שזו הייתה אהבה ראשונה.
אולי זו גם סיבה שרציתי למהר לסיים את זה, לא למשוך סתם.
ושבזמן הזה אוכל להכיר בחורים אחרים ולראות מי הם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הגיוני? - תגובה
ד''ר ענת הרמתי16/12/2012איה שלום,
מהדברים שלך ,את בעצם שואלת שאלה חשובה . מתי נכון לסיים קשר ואיך יודעים אם נמצאים בקשר רק מתוך הרגל או כי לא רוצים להיות לבד או כי רוצים ש"הוא ימלא את החלל"?
לכל אחד יש את הסיבות הטובות שלו למה להישאר בקשר (נוח, מרגיע נפשית, מעניין...)
כדי לענות לעצמיך על השאלה ועל עוד שאלות שאת שואלת כדאי לעצור ולהתבונן .
להתבונן על מה קורה בקשר, איך את מרגישה , מה חשוב לך , מהם הצרכים שחשובים לך
מה את נותנת בקשר , מה את מזמינה ומהן הבחירות שלך וכו'
מהסיבה הזאת ( לעצור ולהתבונן ) אני חושבת שלא נכון להתחיל קשר מיד לאחר פרידה
בן זוג לא באמת יכול "למלא חלל " ואני חושבת שאת דוקא מבינה את זה.
תצליחי,
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש סיכוילילי13/12/2012
בעלי הוא גבר קשוח ומחוספס ומעט קר אבל זה בדיוק מה שאהבתי בו מן הרגע הראשון. עברו 13 שנה ופתאום מצאתי עצמי מייחלת לאיזה פרח ביום שישי או מחווה רומטית ברחוב... משהו קטן. אני די מופתעת מכך שאני רוצה את זה כי אף פעם לא הייתי כזאת. האם יש לי ולו סיכוי קטן שאם אדבר איתו הוא ישתנה קצת גם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לילי יקרה
יעל צ'רניאק14/12/2012אני שומעת בפנייתך הרבה ענווה, וזה מאוד יפה
מה יקרה אם תביאי לו את משהו קטן,
אם תזמי את מחווה רומנטית, בתור התחלה...
או אולי תציעי לו,
בחיוך, בענווה, מתוך השמחה שזה יביא לך
וללא ציפיות...
??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבא טוב אמא רעה?מלי29/11/2012
שלום לכן,
בעלי הוא אבא מקסים אבל יש לו מהג מטוטם לחלוטין בוא הוא יושב עם ביתנו התינוקת ואמר לה משפטים כמו :מי אבא טוב"? "נכון שאני אבא טוב" "אבא טוב ואמא לא" זה כאילו בצחוק אבל הוא עושה את זה לפעמים כשהוא חושב שאני לא בסביבה. מה נסגר? מה אני אמורה לעשות? הוא כל הזמן טוען שזה בצחוק אבל הוא מחלחל לה לתוך התת מודע!! הלפ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבא טוב אמא רעה? - תגובה
ד''ר ענת הרמתי02/12/2012הי מלי,
את צודקת שזה מפריע לך, גם אם הילדה תינוקת וגם אם בן זוגך אומר שזה נאמר בצחוק.
אני מבינה לגמרי את הכעס שלך אלא שהשינוי לא יבוא משם.
האם את יודעת מדוע הוא אומר זאת ?
מציעה שתבדקי זאת איתו בשיחה רצינית וללא כעס. אולי זו דרך שלו לבטא מה הוא מרגיש (כעס ?) ביחסים ביניכם (ולאו דוקא הקשורים לאמהות שלך) וכדאי לברר אותם.
בהצלחה,
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תיקשורת פוגעתתמר21/11/2012
רציתי לשאול איך אני אמורה להבין בן זוג שהחיים איתו יכולים להיות מקסימים כל עוד זה משרת את צרכיו וברגע שאני צריכה משהו או כואב לי משהו הוא נעלם יש לו בנות בוגרות נשואות והוא עובר לגור אצלם מיתנתק וחוזר רק כשאני מתחננת לאחר מס שבועות כשאני מוותרת על עצמי לגמרי עדי שלא יעלם
אני מציאה לו הידברות נעימה שקטה אך הוא תמיד מגיב ככה לכל אי הבנה או אי הסכמה הכי קטן
בנוסף לכך כשהוא רוצה עוד דברים ממני [חוץ ממה שהוא דורש בקול] הוא הולך לחברות שלי מאחורי גבי ומסוגל אפילו ללכת למקום עבודתי .למנהל העבודה שלי לקולגות מהעבודה לבלנית במיקווה לאחיותי לספרית שמספרת אותי לשכנןתי לאנשים שיש לי קשר איתם ולרכל מאחורי גבי ולבקש מהם להיתערב בדברים אישיים ביננו
למרות שזה גורם לי בושות והשפלה ולמרות שאני בחיים לא הייתי עושה לו ככה ומתחננת לו שיפסיק עם ההרגל הרע הזה ושמה שיש לו לדבר שידשבר איתי
אך הוא טוען שתמיד היה לו קושי בתיקשורת ישירה ובמיסגרת חרדית קיצונית שהוא גדל ככה היו עושים
למרות כל תחנוני ולמרות שהאמנתי לו שהוא יפסיק הוא ממשיך עם זה וזה גורם לי להרגיש סלידה נוראית כלפי מישהו שכה אהבתי איך מפסיקים כזו תיקשורת הרסנית???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקשורת פוגעת - תגובה
יעל צ'רניאק14/12/2012תמר יקרה
אל תוותרי על עצמך,
האם תוכלי לצמוח מכך, ולהביא יותר שיוויון נפש ליחסים?
האם תוכלי לשחרר את עצמך?
שינוי אמיתי מבחינתו יבוא רק אם הוא יחליט בכך, וכרגע כפי שאת מתארת הוא בוחר לא להתמודד ולהעלם. ואף לתקשר בדרך שמשפילה ומביישת אותך.
אם את בוחרת להיות בקשר הזה, בדקי עם עצמך כיצד תוכלי להתחזק ללא קשר אליו.
לשחרר את התלות הגבוה שלך בו.
להתרכז בעצמך!
לבנות לך בסיס יציב, חוסן ועוצמה פנימית, לא ביחס אליו, אלא בכלל ביחס לחייך שלך!
כשאת מתחננת שיפסיק, את משחזרת את הדפוס שהוא החזק ואת זקוקה לו ומתחננת אליו.
במקום להיות מולו מבויישת, מתחננת, מוותרת (על עצמך)
מי את רוצה להיות כאישה מכובדת מכבדת וחזקה?
איך זה יראה אם תהיי כזו? איך זה יתבטא במציאות?
מקווה שקיבלת כיוונים למחשבה
את יכולה לעשות שינוי!
בהצלחה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
תמר22/12/2012מאד עזרת לי באמת וויתרתי על כל שנהגתי לעשות לפני נישואי עבודה חברה חוגים הכל
כעת בלעדיו אני חשה אבודה
כניראה שצריכה לעשות שינוי ולבנות לי אושר שלא תלוי בו
תודה על העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)