פורום יעוץ זוגי ודייטינג - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התייעצות
    משי
    25/09/2012

אנחנו כבר שנתיים ביחד. שנינו גרושים עם ילדים, חיים בערים אחרות. הוא רוב הזמן אצלי. הקשר בינינו מתאפיין בעליות ומורדות כל הזמן. כשטוב, זה פשוט אושר-יש הרמוניה בבית, שמחה, נתינה, שותפות בכל. הילדים מאוד מאוד אוהבים אותו והוא אותם. הוא מאוד חכם ואפשר ללמוד ממנו הרבה. אנשים מאוד אוהבים להיות במחיצתו והוא אהוב בכל מקום אליו הוא הולך. אני רוצה חיים משותפים וילד נוסף, הוא פחות. למרות שהוא אומר שזה יקרה ונעבור לגור יחד, אני מרגישה שבכל פעם שאנחנו כמעט שם וממש נמצאים בשיא, משהו קורה והכל מתפוצץ. תמיד כשמתפוצץ הוא חוזר לבית שלו, יש נתק, אחר כך שיחות טלפון. בד"כ מדברים על מה אני צריכה לקחת אחריות, ולמעשה אין ממש לקיחת אחריות מצדו. אולי במילים. חודש וחצי לא היינו יחד ולפני חודשיים חזרנו. נראה שהפרידה עשתה לכולם טוב. הכל זרם פתאום, כל אחד באמת לקח אחריות על החלק שלו, הבן הגדול שלי ממש חיפש את קירבתו ונפתח, הגעתי הביתה אחרי יום עבודה לבית שהוא ניקה, מכין שיעורים עם הילדה. קיבלתי טבעת ליום הולדתי. בקיצור...הייתי בעננים. מאושרת. אמרתי שמכאן אנחנו רק עולים. דיברנו בכל זאת ללכת לטיפול זוגי. את ערב ראש השנה חגגנו אצל הוריו עם הילדים. הכל היה נפלא. למחרת בלילה התחיל לומר שהוא בסטרס, באובר, שקשה לו והוא צריך קצת זמן לעצמו. אמרתי לו שאני מבינה ושזה בסדר. שיסע קצת הביתה. אמר שהוא תריך ללמוד להתמודד. רוב היום עבר בקיטורים מצדו. בלילה כבר לא יכולתי. אמרתי לו שהוא מתנהג כמו ילד קטן (החליט שהוא רוצה את הצד שלי במיטה, אמר שאין לו מקום בבית הזה ועוד). מאחר ורכבו נגנב לפני מספר שבועות, אמרתי לו שאם הוא לחוץ וזקוק לזמן לבד, הוא יכול לקחת את הרכב שלי ולחזור למחרת בערב, אחרי שיתרענן קצת. הוא עוד יותר התעצבן. טען שאני שולחת אותו הביתה, שהוא כמו זר, שאני בנוחות שלי במיטה שלי, שלא אכפת לי ממנו. צעק ואמר שאין סיכוי שייתן לי לישון הלילה. אם הוא לא ישן, אף אחד לא יישן. דיבר לא יפה ״סתמי את הפה״, אחר כך הוסיף גם ״לכי .....״ וגם ניפץ כוס לתוך הכיור. אמרתי לו שהוא מעיר את הילדים, אמר טוב מאוד. אני הייתי בהלם. נבהלתי ממש. הבן הבכור שמע הכל. הוא הלך הביתה אחרי שצעק, כל הדברים שלו עדיין כאן. אחרי 3 ימים שלא שמעתי ממנו הוא התקשר, כאילו כלום. שאל מה עושים במוצ"ש. טען שאני צריכה לקחת אחריות. שאני לא שמה קצוץ עליו. הוא אפילו לא התנצל על ההתנהגות שלו. השאלה היא מה לעשות. הוא טוען לעוד משבר ש״נתמודד״ איתו. שנלך לייעוץ. מתקשר בלי להתנצל ממש. לשאול מה שלומי. טוען שאם אני לא מתקשרת, לא באמת אכפת לי ממנו. מצד אחד אני מרחמת ואוהבת. מצד שני מרגישה שאני לא יכולה לחוות את הטלטלות האלה יותר. וגם ילדיי - פעם יש חבר, פעם אין, פעם אוהב ורך, פעם צועק. מצד אחד אני זוכרת את כל הטוב שבו. הוא לא איש רע בכלל. מצד שני יש כל כך הרבה משברים וחוסר יציבות. מה לעשות? האם ללכת לייעוץ? האם פשוט לחתוך ודי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התייעצות

הוספת תגובה

• התייעצות - תגובה

יעל צ'רניאק
    27/09/2012

משי יקרה

אתם כבר שנתיים יחד, נסי לדמיין אתכם יחד עוד שנתיים, האם הקשר משתפר, האם יש שינוי בהתנהגות הזו שלו, האם את שמחה, נסי לראות את ילדייך...

עכשיו התבונני , אפילו תכתבי לעצמך, מהם הקויים האדומים אותם את לא מוכנה שבן זוגך יעבור,
    הרבה פעמים נשים מנסות לטפל בבן זוגן, לרחם עליו, האם זה התפקיד שאת רוצה לקחת על עצמך?
    אני מבינה שיש לכם תקופות מעולות, שהכל טוב, ואז מגיע עוד משבר...

אם את באמת אוהבת אותו ויכולה לראות את עצמך שמחה בזוגיות הזו, לא רגע כן ורגע לא אלא באופן יציב (גם עם אי-ההסכמות ) אך בלי התנהגות אלימה וקורבנית, עם הקשבה אחד לשני, אכפתיות, רצון כן להשתנות... אם את יכולה לראות תמונה כזו אפשרית, שווה לנסות ייעוץ .

אם את כנה עם עצמך ואינך מאמינה באפשרות שבאמת יהיה שינוי, אף על פי שהיית רוצה בכך, איזה עתיד יש לקשר כזה?

עשי את תרגיל ההתבוננות והכתיבה, התשובה היא אצלך
    בהצלחה
    יעל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיבור
    נעם
    18/09/2012

שלום
    למרות שבקשר הנוכחי שנמשך כ-3 חודשים ונראה שהבחור חושב שהוא רציני ורואה המשך מדבר על שנה הבאה , אנחנו בני 23-24 , אני כן מנסה לדבר ולשתף ולא לשמור דברים וכן לעשות את הדברים כמו שנוח לי
    אני עדיין מרגישה הרבה שלא מתאימה לי זוגיות שקשה לי

כרגע זה מצב אבל שלכולם יש בני זוג וכל אחד בחיים שלו ואני די בחופש אז הזמן לעשות דברים מהנים ביחד זה בעיקר עם החבר למרות שאני מנסה לשלב ,אבל גם ככה חברים לא זמינים אז נוח שיש חבר

הבעיה שלי איתו שלמרות הניסיון אני לא באמת מצליחה לדבר איתו , גם לפעמים מרגישה שלא באמת יש לנו מספיק על מה לדבר ומספיק עומק שפשוט ביחד וטוב אבל אין המון תוכן משותף וזה מטריד אותי עד מתי להמשיך אם לא ישתפר וגם אם כן אז איך לשפר את זה?

וגם די הרבה בסקס שאני מרגישה שאני לא מרגישה בנוח לומר מה אני רוצה או אם אני לא רוצה בקיצור באמת לבטא את עצמי ועולים בי מחשבות למה אני צריכה את זה
    את ההרגשה שאני באיזשהו מקום צריכה לרצות אותו ...

הבעיה היא שכנראה אם לא אצא איתו ואל תבינו לא נכון כן יש לנו ובו דברים נהדרים
    אבל כנראה שישר אני אחפש בחור אחר כי אולי ביאזשהו אופן החיים שלי יותר מסופקים בידיעה שיש בחור ברקע...

לקביעת תור
    סגירה
    דיבור

הוספת תגובה

• מעיין היקרה

יעל צ'רניאק
    19/09/2012

את מבטאה באופן מאוד ברור התנייה/ הרגל של מאות ואלפי שנים של נשים.
    נשים מאז ההיסטוריה האנושית, היו זקוקות לגברים לצידן כדי להרגיש בטוחות, שוות, מוערכות בחברה וכו', אז זה היה בהקשר של השרדות, אשה ללא גבר שמגן עליה, היתה יכולה לסכן את חייה ולהפגע... היום המצב שונה, אבל ההרגל קיים!
    נשים רוצות גבר לידן... כמו שאת מתארת התחושה שהחיים יותר מספקים כשיש בחור ברקע...
    זוהי התניה נשית.
    גם הצורך לרצות את הגבר זה הרגל מאוד קדום בהיסטוריה האנושית, כי על מנת להשאר עם הגבר האישה היתה צריכה לרצות אותו, כל הרצונות האישיים שלה הודחקו ולא הובעו כלפי חוץ מתוך חשש שהמצב ישתנה, שהגבר לא ירצה אותה אם היא תביע יותר מדי רצונות, ואז יחפש אישה אחרת והיא תשאר ללא כלום. גם ההרגל הזה עדיין קיים בנשים, היום כמובן המצב אצל רובנו הנשים שונה מאוד, אך ההרגלים של נשים שעוצבו מאות שנים עדיין קיימים בנו באופן לא מודע ואנחנו חושבים שזה בעיה אישית שלנו! אז זה מבנה תרבותי של נשים! שמפעם בנו!
    וחשוב לדעת את זה כי אז יש לנו פרספקטיבה על זה ואנחנו לא ישר חושבות שזה מי שאנחנו וזה סוף הסיפור.
    אז...
    כשאת מבינה את כל זה... מה זה מעורר בך?
    נסי לראות מה עולה בך?
    האם את רוצה להיות חופשיה מהמבנה הזה?
    האם את רוצה לבטא את רצונותייך הכנים מול גבר?
    האם את רוצה להרגיש מסופקת בחייך ללא שום קשר לגבר? בין אם את בזוגיות או שלא... את יכולה להיות בזוגיות נפלאה ועדיין מקור הסיפוק שלך לא יהיה תלוי בבחור אלא בך בלבד, האם זה משהו שקוסם לך, שהיית רוצה?

אני שומעת שאת רוצה להביא עומק לקשר...
    חשבי לעומק על הדברים הללו, הם מאוד חשובים ויכולים לשחרר אותך לבטא את עצמך יותר ויותר...
    את הביטוי העצמי שלך תייצרי בעצמך , בין אם זה יהיה מול הבחור הזה שאת איתו, או מול בחור אחר, זה הדרך שלך, ההתפתחות האישית שלך, והצמיחה שלך!

בהצלחה ומאחלת לך שנה של העזה ביטוי ואהבה

יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות בגלל חמתי
    יעל
    12/09/2012

יש לי בעיה ממש רצינית בזוגיות בגלל חמתי. אני אף שוקלת שהנישואין שלנו יגיעו לסופן בגלל זה. אני סך הכל נימצאת עם בעלי קרוב לארבע שנים ונולד לנו ילד לפני שלושה חודשים. אני ממוצא אשכנזי והוא ספרדי.
    אני מאז ומתמיד יותר אוהבת ללמוד ושואפת לקריירה (שעוד לא התממשה) ולנקות ולבשל רק כשצריך. יש לנו מנקה פעם בשבוע ואני מעבר לזה מנקה עוד פעם אחת.
    אני מטפלת בתינוק לבד ובעלי כימעט ולא עוזר. חמתי לעומת זאת.בלי סוף פתאום החליטה שאני צריכה לנקות כל יום, שאני צריכה לבשל יותר ומטיפה לי בלי סוף. ממש גורמת.לי להרגיש רע.
    ממש על בסיס יום יומי.
    אני לא מתכוונת.להשתנות. בעלי מאוד מכבד את אימו ואם היא תדבר איתו אני יודעת שפתאום הוא יחשוב שאולי היא צודקת.
    למרות שכרגע ממש טוב לו איתי ואין לו שום טענות לגבי.
    רק היא כל הזמן גורמת חי להרגיש רע ואני ממש לא יודעת מה לעשות.
    המון ימים אני רוצה לקום וללכת רק בגללה.
    כי אני יודעת שהוא תמיד יעדיף אותה.

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות בגלל חמתי

הוספת תגובה

• בעיות בגלל חמתי - תגובה

יעל צ'רניאק
    19/09/2012

יעל יקרה
    קודם כל שנה טובה!
    הפתרון או אני או היא הוא בעייתי. אם היחסים שלך עם בעלך טובים,
    ואת כותבת שממש טוב לו איתך
    האם תרצי לשתף אותו במה שעובר עלייך
    אולי לשמוע מה הוא חושב
    לפי מה שאת כותבת, כאילו הוצאת אותו מהתמונה
    את כבר יודעת מה הוא יחשוב ויעשה ויבחר
    ואת כבר חושבת לקום וללכת בגלל חמותך ואף שוקלת שהנישואין שלכם יגיעו לסופן בגלל זה...
    ואיפה בעלך בכל הסיפור?
    האם יש בינכם תקשורת פתוחה? האם את יכולה לשתף אותו?
    לא לבקש ממנו ממנו לבחור או אני או היא... זו בחירה קשה ביותר! אלא לבוא בגישה רכה, אמיתית, אכפתית לעתידכם כמשפחה, אוהבת כלפיו ויחד עם זה להביע את הקושי שלך עם המצב הקיים...ולשאול לדעתו... להקשיב לו... לעבוד ביחד איתו כזוג, כיחידה אחת...
    האם את יכולה להיות מתונה בקשר לזה, לבוא עם הרבה מרחב לאפשרות חדשה שאת אולי עוד לא חשבת עליה, לבוא ממקום אחר ולא מהמקום שאת כבר יודעת מראש את כל התסריט... ?
    האם תהיי מוכנה להתנסות בדרך חדשה זו של תקשורת ?
    כשהתסריט כבר חתום וגמור , פעמים רבות הוא מתרחש, אך כשאנו משאירים פתח ללא ידוע, לחדש, ומנסים לראות תמונה בה הכל מסתדר טוב עבורנו, האפשרות הזו גם היא נפתחת בפנינו...
    מקווה שקיבלת כיוון למחשבה,
    בהצלחה ושנה טובה

יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קנאה
    חן
    09/09/2012

שלום,
    יש לי בן זוג כבר כשנה, והוא עובד בעבודה כזו שכל מעגל החברים שלו בנוי מאנשים מהעבודה שלו.
    הוא אדם מאוד חברותי ואהבים אותו מאוד בעבודה.
    הוא מעלה הרבה תמונות לפייסבוק עם חברותיו וחבריו לעבודה ומקבל כל מיני תגובות שלעיתים קרובות מאוד מאוד מעוררות בי את יצר הקנאה.
    ולמרות שמספר פעמים הוא אמר שאין לי מה לדאוג ושהתמונות האלה סתמיות בעיניו וגם התגובות, זה מאוד מאוד פוגע בי ומעורר בי את יצר הקנאה ובסופו של דבר זה פוגע בי בעיקר.
    מה לעשות?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    קנאה

הוספת תגובה

• חן יקרה

יעל צ'רניאק
    10/09/2012

יש לך פה שיעור מהמם בלשחרר.
    הקנאה היא ללא ספק רגש חזק והרסני.
    אם את נותנת בבן זוגך אמון מלא, סומכת עליו שזה באמת נכון והתמונות הללו והתגובות סתמיות, דבר שמאוד הגיוני במדיה הזו של הפייסבוק...
    אם את נותנת בו אמון, וזה המצב האידאלי... אז כל שנותר לך לעשות לטעמי הוא לשחרר!
    ולשחרר קנאה זה לא דבר קל, אבל זה כל כך עוצמתי ומשחרר וישפר את הרגשתך, ואת היחסים בינכם!!!!
    האם יש תמונות שעוברות את גבול הטעם הטוב? אם כן תוכלי לדבר איתו עליהן ספציפית אך אם לא... פשוט להרפות ... וזה תרגול רציני ביותר.
    כשאנו משחררים.. אנו משחררים קודם כל את עצמנו!!!
    כמו שאת כותבת הקנאה שלך פוגעת בך בעיקר... בטווח יותר ארוך קנאה יכולה לפגוע גם בזוגיות. עשי לעצמך טובה גדולה !
    איך? בכל דרך אפשרית, דרך ההגיון, דרך תרגול מדיטציה, דרך כתיבה להוציא החוצה הכל, דרך הסטת המחשבה שלך לדברים החיוביים, דרך מחשבה על הקשר הטוב בינכם, חיזוק הביטחון שלך בקשר, דרך קידום הדברים שלך ולא להסחף למחשבות על..., החזירי את הפוקוס לעצמך בכל פעם שמחשבתך והרגש שלך מופנים לקנאה, עם הרבה מודעות למחשבות שלך, והחלטה אמיצה לא ללכת לכיוון הזה שפוגע בך, לא להתעסק עם הקנאה, תני לה להיות שם מבלי לגעת בה, כאילו היא שקופה, כאילו היא זבוב שאת לא מתייחסת אליו.

מקווה שזה עוזר, מהנסיון שלי קנאה היא רגש הרסני שאנו לא רוצים במרחב שלנו...
    בהצלחה!
    יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זוגיות ראשונה- בעיה קטנה
    קרן
    05/09/2012

שלום רב,
    אני מעוניינת לשאול משהו שחשוב לי ואני מקווה שאני בפורום הנכון. אני עם בן זוג רציני ראשון שלי, אנחנו ביחד 9 חודשים והקשר עובד לנו מעולה, יש אהבה, כבוד ותקשורת. אני בת 23 והוא בן 24. אנחנו מדברים על לעבור לגלולות אבל זה פעם ראשונה שיש לי קשר ואני יודעת שאני מעופפת ולא רוצה שיהיו בעיות במובן הזה, הוא אומר שיש תזכורות והוא גם יעזור לי בהתחלה. האם מתרגלים לנטילה בסוף?

לקביעת תור
    סגירה
    זוגיות ראשונה- בעיה קטנה

הוספת תגובה

• זוגיות ראשונה- בעיה קטנה - תגובה

ד''ר ענת הרמתי
    06/09/2012

הי קרן,
    אני שמחה שהקשר עובד לכם מעולה
    אם השאלה שלך מתיחסת רק לנושא השימוש בגלולות , כדאי שתיפני לפורום של רפואת נשים
    ענת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קושי אחרי פרידה ומערכות יחסים בכלל
    אלמוג
    30/08/2012

שלום למנהלות הפורום, רציתי לספר אירוע ולבקש הכוונה כלשהיא:
    לפני מספר חודשים אני וחברתי לשעבר נפרדנו , לאחר קשר של כמעט חצי שנה. אני בן 35 והיא 30.
    היתה בינינו התאמה טובה, והרבה נושאים משותפים, משיכה, סקס טוב וכו', ושאר נתונים שחיפשתי אצל בנות זוג, אציין דברים טובים עליה ראשית: לא היו משחקים, רוב הפעמים באה אלי ברכבה (בעיקר משום שאני גר לבד ואין אצל הוריה פרטיות), לא בעלת אופי בזבזני, משתכרת טוב, משכילה, נראית מצוין, משפחתית ומפרגנת. הקשר שלי עם משפחתה היה טוב.
    ברור שלא הכל מושלם אבל ידעתי שבשביל זוגיות צריך להתפשר ולתת מעצמי. מתחילת הקשר אני השקעתי תמיד הרבה יותר, הן מבחינה רגשית והן כלכלית. היא מצידה המשיכה לטעון שהיא לא שם ב 100% כמוני כי היא לא מספיק אוהבת אותי עדיין. המשכתי להשקיע למרות זאת כי ראיתי שהיא מתקרבת אלי רגשית אמנם לאט אבל בכל זאת. הכיוון היה לקשר רציני וחתונה, ולכן לא התקטננתי איתה על כל דבר אצלה שלא נראה לי.
    חוסר ההתאמה נבע מכך שהיא טענה כי הגבר אינו צריך להסתמך על משכורתה של האישה בעתיד, הוא צריך לדאוג לכלכלת הבית והאישה לא חייבת לעבוד לצורך הפרנסה , רכישת דירה היא באחריות הגבר בעיקר(כהשקפת עולם וגם משום שלהוריה אין שקל לתת) ושברור נראה לה מאליו שגם בתקופת החברות , אם יצא ששילמתי על סידור פרטי שלה,איני צריך לבקש זאת חזרה כי אז אראה קטנוני ומתחשבן על קטנות לטענתה.
    יש לציין כי שנינו מרוויחים בערך אותו הדבר, ההבדל הוא במצב המשפחתי הכלכלי שאצלי הרבה יותר טוב. בנוסף לא אהבה שאני עובד בעסק המשפחתי (מזון) שלנו כי "לא נראה לה מכובד שאעבוד שם כי יש לי תארים" למרות שהבהרתי לה שבזכות העסק מצבנו מצוין ואני מרוויח טוב.

אף לקראת הסוף היא עדיין לא היתה מוכנה לומר לי פעם אחת שהיא אוהבת אותי ,אך עם זאת היו לה דרישות כמו להמשיך לשלם עליה חופשה ושאר יציאות, והחלטתי שאני לא מסוגל להמשיך לממן בלי לקבל רגש, ושם גם היא ניצלה את המצב להפרד.

היום,מספר חודשים מהפרידה, ואחרי שמחקתי אותה בכל אמצעי מדיה, אני לא שקט נפשית, לא ישן טוב, מצב רוחי ירוד, מדוכא ורואה אותה מול העיניים כשאני יוצא עם אחרות. יש לי צביטות בלב כשאני רואה אותה מופיעה באתרי הכרויות, כי זהו הקשר הכי משמעותי ורציני שהיה לי. איך אני אמור להתמודד נפשית עם המצב? האם בכלל עלי לשפר משהו להבא למרות שנראה לי כי נתתי מעל ומעבר מכל הבחינות?

בהמשך לפרידה , כיום, למרות שאני מסודר כלכלית, משכיל,תקשורתי,חברותי, מתאמן, נראה טוב, ובעל ביטחון עצמי בכל תחום בחיים, עדיין איני מסוגל להקשר לכל אחת, איני מצליח לפתח מערכות יחסים רבות כי אני מחפש שילוב של מראה ואופי, וזה מלחיץ אותי כבר בשלב זה בחיים. מה יכול להיות שעלי לשנות או לאיזה סוג ייעוץ או טיפול לגשת?
    בתודה, וסליחה על אריכות הכתוב.

הוספת תגובה

• קושי אחרי פרידה ומערכות יחסים בכלל - תגובה

ד''ר ענת הרמתי
    04/09/2012

הי אלמוג,
    הקשר הזה היה רציני ומשמעותי עבורך והשקעת בו הרבה גם ריגשית . רצית שהוא יוביל לנישואים ולכן אפשר להבין שהפרידה גורמת לך למצב רוח ירוד ולקושי לצאת עם בחורות אחרות. זה נראה שחוית פער ב'נתינה הריגשית' ובביטויי האהבה בינכם.
    איך אתה מבין את הפער הזה ?
    אני חושבת שמגיע לך להיות בקשר שבו אתה נותן וגם מקבל אהבה ויתכן שהפרידה שיזמה החברה שלך היא לטובה ,גם אם כרגע קשה לך לראות את זה. זו הזדמנות עבורך להבין דברים אבל באמת, על עצמיך ועל מי אתה ביחסים.
    מצד שני, כמה חודשים לאחר הפרידה אתה גם מדוכא ולא ישן טוב. עוצמת הרגשות שלך לאחר הפרידה אולי, אינה קשורה ישירות רק לחברה אלא היא מעלה אצליך שאלות , מחשבות מטרידות ורגשות לגבי עצמיך. אתה לא כ"כ מבין איך זה שהשקעת כל כך בקשר ובה, התפשרת, והיא דורשת וגם לא מחזירה לך אהבה. אולי יש לך גם תחושת החמצה של משהו שיכול היה להצליח.
    אתה לא צריך ולא אמור 'להיקשר לכל בחורה' וגם לא 'לפתח מערכות יחסים רבות' אבל נראה לי שאם תיקח את מה שקורה איתך היום כהזדמנות להתבוננות , זה מאד יעזור לך להרגיש יותר טוב וגם להיות בקשר שאתה מרגיש בו טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשמח לעצה
    אביאלה
    27/08/2012

בן זוגי מזה כ-4 חודשים רוצה לנסוע לחודש לבדו לחו"ל
    אני לא יודעת איך לפרש את זה ואיך להתייחס לזה
    האם לא טוב לו איתי?
    האם זה בסדר ולאפשר לו לנסוע?
    האם הבקשה שלו לא הגיונית?
    אני מפחדת לדבר איתו על זה כי אני לא יודעת מה הוא עלול לענות לי ואני מפחדת מהתשובה...

לקביעת תור
    סגירה
    אשמח לעצה

הוספת תגובה

• אביאלה יקרה

יעל צ'רניאק
    02/09/2012

אתם יחד כ4 חודשים והוא רוצה לנסוע לחודש
    אין לך או לי מושג מה עובר לו בראש ולכן גם לא ננסה מהציע רעיונות
    אך מה שנראה הוא שלא ניתן למנוע ממנו לעשות את רצונו
    בין אם הוא רוצה לנסוע ובין אם יתחר שלא - זוהי בחירה שלו
    זו לא שאלה אם לאפשר או לא, זה שלו וזה חשוב להבהיר!
    האם יש בינכם אמון? האם את סומכת עליו?
    כשיש אמון אפשר לתת מרחב מחיה וחופש זה לזו
    אולם כשאין אמון, יש פחד והמצב מאוד טעון
    שאלת האמון היא בסיסית!
    אמון מאפשר שקט ביחסים, מאפשר לכל אחד מרחב לעצמו, ללא פחד לגבי הקשר
    אמון מאפשר לדבר על דברים בפתיחות, בשקיפות, בהבנה של האחר
    תבדקי עם עצמך האם את נותנת בו אמון. האם הוא ראוי לאמונך?
    אם כן.. אולי כדאי להתעניין ברצונו, לבוא ממקום פתוח ומתוך סקרנות ועניין כאילו חברה טובה שלך החליטה לנסוע לחודש לחול.
    אם אין אמון.. המצב שונה ויש צורך לבסס זאת כי ללא אמון בסיסי, מה נותר?

בהצלחה
    יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כל כך אוהבת אותו .. שזה כואב
    תמר
    13/08/2012

הי ... אני בת 21 וחברי בן 23 אנחנו יוצאים ביחד כשלושה חודשים הוא חלום של כל בחורה .. מקסים מפנק בא ממשפחה מאוד חמה עדין ....

הוא היה הראשון שלי ובהתחלה הסקס איתו היה מאוד מתחשב וכייף מעולם לא הרים עלי יד או קילל אותי .. ליפני שבוע הינו במיטה והוא נורא רצה לשכב ולא היה באלי הורדנו את הבגדים והתחלנו להתחרמן עד שהוא פשוט סתם לי את הפה והשכיב אותי בכח היתי יבשה וזה לא היה נעים לי צעקתי ואמרתי שיפסיק הוא פשוט לא הפסיק ואמר לי שאם אני יזוז הוא יהרוג אותי אחרי שהוא גמר עלי היתי המומה וניסיתי להדחיק אחרי זה הוא פשוט חיבק אותי ואמר לי אני מצטער עד עכשיו קשה לי נורא כי נורא התרגלתי אליו ונורא התאבתי בו יצא לנו לעשות שיחת סקס והוא שלח לי סרטוני סקס שעושים לו את זה אני הזדעזעתי וראיתי שם נשים שמתעללים בהן ואונסים אותן ומכים אותן והוא אמר לי שזה הדבר היחיד שהכי מדליק אותו !!! הוא אמר לי שהוא מכבד אותי ובחיים לא ירים עלי יד מצד שני כל כך קשה לייי אחרי מה שקרה כי הוא כל כך מקסים אלייייי באמתתת ולא נוח לי לדבר איתו על מה שהיה כל פעם שאני נזכרת בזה זה עושה לי רע איך אני ישנה את זה שהוא נדלק מסקס אלים ?? זה הדבר היחיד מפריע לי בו ...אולי אני ינסה ללמד אותו מה זה סקס עדין ? אני מאוד מפחדת לשכב איתו שוב .... למרות שאמרתי לו שרע לי עם מה שהוא עשה והוא אמר שהוא מצטער ואני האישה שלו והוא בחיים לא יפגע בי

הוספת תגובה

• כל כך אוהבת אותו .. שזה כואב - תגובה

ד''ר ענת הרמתי
    15/08/2012

הי תמר,
    אני חושבת שהפניה שלך מתאימה יותר לפורום של טיפול מיני אבל בכ"ז אתייחס בקצרה. אני יכולה להבין שזאת חויה קשה עבורך במיוחד כשמדובר בקשר ראשון ובקשר שאת מרגישה בו טוב.
    יש אנשים שמוצאים ריגוש מיני גדול באקטים מיניים שיש בהם כוחניות,בעילה בכוח ו/או משחקי שליטה וחברך הוא אחד מהם. אפשר ו'מותר' לפנטז על כל דבר ולפנטזיה אין גבולות. הבעיה היא כאשר מממשים פנטזיה שאינה מתאימה לבן/בת הזוג ושכרוכה באלימות כפי שקרה לך עם בן הזוג שלך.
    החבר שלך אמר שזה הדבר שממש מדליק אותו ולכן לא בטוח שלאורך זמן תוכלי ללמד אותו להינות מסקס עדין .מה שבטוח הוא שעליך להיות ברורה והחלטית ולהציב את הגבולות שלך כדי לא להיות בסיטואציה שבה את חווה אלימות, כאב או השפלה .
    יש בינכם יחסים טובים והחבר שלך הבטיח לא לפגוע בך.יתכן מאד שהוא מצטער שפגע בך אבל בענין הזה חשוב יותר איך הוא מתנהג אליך ופחות חשוב מה הוא מבטיח לאחר מכן.
    בהצלחה,
    ענת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זוגיות
    שירי
    05/08/2012

שלום, אודה על עצתכן,
    אני נמצאת בזוגיות 10 חודשים והחלטנו להתחתן עוד חודשיים. אני אוהבת את הבן זוג שלי, אומרת לו ומראה לו את זה כל הזמן, בשמות חיבה, חיבוקים, ליטופים. הוא אמר לי שאני חשובה לו ומדי פעם הוא אומר לי שהוא אוהב אותי וקורה לי בשמות חיבה, אבל לא באותה תדירות כמוני. (והוא כל הזמן רציני) האם אני צריכה להפסיק עם החיבוקים ולהפסיק לומר לו כל הזמן אני אוהבת אותו? האם אני מגזימה?
    תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    זוגיות

הוספת תגובה

• מירי יקרה

יעל צ'רניאק
    05/08/2012

בזוגיות טובה ההדדיות מגיעה אצל כל אחד מבני הזוג בדרכים שונות
    וזה היופי שבכך
    את מראה לו את אהבתך בשמות חיבה, חיבוקים , ליטופים
    ויתכן שהוא מראה לך את אהבתו בדרכו שלו הכוללת גם מילים אך בעיקר דברים אחרים
    אנחנו לא רוצים להתחשבן בזוגיות, לראות מי עושה יותר אלא לקבל את השני , את המחוות שלו, את הפגנת האהבה בדרכו שלו, האם לא זו היא משמעות של אהבה אמיתית?
    מעבר ללהגיד כמה שיותר, חשובה ומרכזית הקבלה שלכם זה את זו, האמון, השיתוף, החברות, הפתיחות... וכל ערך נוסף שחשוב לך בזוגיות שלך.

המתכון לזוגיות טובה היא לראות את האחר, את העוצמה והגדולה שלו, להעריך אותו על מי שהוא ומה שהוא ופחות את הדברים שהוא לא עושה, וכמה הוא עושה או לא.

חשבי עם עצמך, האם את מרגישה את אהבתו, באילו דברים קטנים את רואה זאת? מעשים, הבעת אכפתיות, דאגה לך, שמחה בשמחתך...

וכיצד את מביעה את אהבתך? בחום , באהבה, במגע... - נפלא

קבלה של האחר ויחד עם זאת אפשר לתקשר אם חסר לך משהו בקשר, בדרך של בקשה /הצעה , לא ממקום של תלונה או של בעיה, אלא מתוך הערכה לאחר ובקשה של מה שחשוב לך...

האם הנתינה שלך מוגזמת עבורך? אתם לא צריכים להיות בדיוק שווים בכל דבר, אלא הדדיות שמתבטאת כל אחד לפי ייחודו ונטיותיו...

מקווה שקיבלת נקודות להתבוננות

הרבה בהצלחה ותהנו ביחד באהבתכם, עם הרבה קבלה...

יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד בזוגיות
    אני
    23/07/2012

אני בשנות ה20 המוקדמות והייתי בזוגיות רצינית של שנה וחצי טובה ועוד שנה שנשארנו רק כי היינו האהבה הראשונה
    וכעת אני בתחילתה של מערכת יחסים מהיותר טובות
    הבעיה שיש לי ואני שמה לב לזה גם במערכות האלו וגם בקשרים פחות משמעותיים
    היא הביקורת העצמית שיש לי כשאני בקשר.
    העובדה שהבחור כל יום יודע מה קורה איתי גורם לי להרגיש לא מספיק
    כאילו אני צריכה לתת דין וחשבון על היום שלי
    וגם מבחינת ניהול הזמן אם הבחור ואני לא התראנו בערבים בשבוע
    כי הוא לא יכל ויום אחר אני לא , אז מסיבה לא ברורה מרגיש לי כאילו זה יהיה
    לא בסדר אחרי שנגיד אני לא יכולתי כי היו לי עיסוקים אחרים לקבוע לעצמי עוד עיסוקים
    ואז בעצם לא יהיה לו ולי "מספיק" זמן
    אני גם טיפוס שמאוד צריכה את הלבד שלי אני בכיף אהיה בערב לבד ואקרא
    ואז בערב אחר ארצה לעשות ספורט לבד, ואומנם תלוי במה קורה עם חברים
    אבל כן רוצה לראות אותם, ברגיל יש פעמים שרואה חבר/ה פעם בשבוע
    אבל יש פעמים ובתקופה האחרונה זה קורה לי הרבה יחסית שרואה כמה חברים יותר יחסית, ואני יודעת שכשאדם בזוגיות הוא לא יכול ,האם התפיסה שלי מוטעית? לעשות אך ורק מה שהוא רוצה הוא צריך לכלול בתכנון הזמן שלו גם מספיק זמן לבן-זוג
    ויחד עפ זאת אולי אני רוצה גם לא להכנס לשיגרה עם החבר וכן לומר לו אני לא יכולה כי אני נפגשת עם חבר/ה
    אבל זה בא על חשבונו....

והכי מוזר שכשאני לא בזוגיות אז יש פעמים שפשוט לא יהיה לי כח או שלא יצא לעשות את הפעילויות שציינתי...

הדברים האלה גורמים לי לחשוב לתהות האם אני מוכנה לזוגיות..
    אני מודעת לזה שהבחור אפשר לומר הוא מציאה בהמון אספקטים ואיך שהוא זה לא מובן מאליו ,אבל אני לא יודעת אם אני יודעת איך לשלב ואיך להתנהג בזוגיות

כמו כן זה שלא לגמרי יש לנו זמן לדבר קצת מציק ובכללי זה שלפני איקס זמן הוא לא היה ידוע לי בכלל ופתאום הוא תופס כזה מקום זה מלחיץ
    אבל די ידוע לי שאם אני אסייפ את הקשר ישר אני אחפש לצאת עם מישהו...
    כי כן יש דברים בלבד שלי שכשאני אך ורק בלבד שלי מרגיש לי חסר בן זוג
    הייתי שנה ומשהו בלי בן זוג יצאתי לדייטים קצת וניסיונות כושליפ לצאת עם בחורים

לקביעת תור
    סגירה
    פחד בזוגיות

הוספת תגובה

• פחד בזוגיות - תגובה

ד''ר ענת הרמתי
    29/07/2012

שלום,
    מהמכתב שלך נראה לי שהקושי שלך אינו קשור בהכרח לזוגיות או להתנהלות שלך בתוך קשר.
    יתכן שיש לך הרבה מחשבות שמעסיקות אותך ואי שקט ואולי גם בקורת עצמית כמו שאת אומרת. אם זה נכון, זה בטח משפיע בכל תחומי החיים שלך ולא רק בקשר זוגי.
    את רוצה לנהל את חייך ולהרגיש טוב מבלי לוותר על זוגיות, חברים, ספורט, להיות לבד וכו'.
    זה נכון וזה אפשרי ונראה לי שכשתמצאי את השקט הזה בעצמיך ,תהיי ממוקדת יותר, ותמצאי תשובות איך לעשות זאת ואיך לאזן בחייך ,את הדברים שחשובים לך .
    בהצלחה
    ענת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הדרכה
    שרה
    19/07/2012

היי לכן,
    יש לי בעיה שחוזרת ונשנית מדי פעם עם בעלי (נשואים 3.5 שנים + 2 לפני החתונה). הוא אדם מדהים, אוהב, מפרגן, עוזר, אמפטי, אבל ברגע שאני נמצאת בחולשה נפשית כל התכונות היפות שפירטתי ועוד רבות מתהפכות והוא הופך לאטום ויותר מזה מתחיל לפגוע בי בחוסר איכפתיות שלו ובזלזול ברגשות שלי.
    המצב ביננו כרגע הוא שאני בדיוק לאחר לידת בתנו השניה. כמובן שילדתי הוא הרעיף עליי אהבה, פיאר ושיבח את אשתו, אבל בדיוק שבוע אחרי התשובות שלו נעשו חסרות סבלנות וקשות. ביקשתי ממנו שינסה להבין שאני כרגע בתקופה שבה ההורמונים שלי משתוללים וכל מילה קטנה לא במקום שלו גורמת לי לבכות ולהכנס למצב נפשי לא טוב. הוא ביטל זאת ולא הסכים להתחשב בי כלל.
    לאחר שבועיים שבהם כמעט ולא דיברנו ניצלתי הזדמנות שבתנו הבכורה לא הייתה איתנו וניסיתי לפתוח איתו שיחה על מנת לשים קץ לריב המטופש, התוצאה הייתה עוד יותר קשה הוא האשים וגער ולא הבנתי על מה הוא מוציא מפורפורציות את מה שהיה.
    העדפתי לקחת את הרגליים וללכת לחדר לבד, ניסיתי להירגע יצאתי לטיול נכנסתי לאמבטיה ושיצאתי חיכתה לי בשורה ממנו - אני רוצה להתגרש.
    התחלתי לצעוק עליו ולהוציא מתוכי את כל מה ששמרתי והבטחתי שאני לא אומר ובסוף ביקשתי שייצא מהבית.
    היום כמה ימים אחרי הוא נרגע ואני קצת מרגישה שהוא מנסה לחזור לעצמו אבל מלבד זה הוא לא ניגש להתנצל או לדבר על מה שהיה.
    בעבר אני הייתי זו שהרמתי את הכפפה למרות שנפגעתי והפעם אני ממש לא מוכנה לחזור על הטעות.
    יש דפוס חוזר בהתנהגות שלו אחת לכמה זמן שאני רוצה לעקור מהשורש ואני לא יודעת מה הדרך לעשות את זה, לכן אני מעדיפה לגרום לו לגשת אליי ולדבר איתו כשאני יודעת שהוא בהקשבה. הבעיה היחידה מבחינתי היא שגם בעבר דיברתי איתו ובכל זאת ההתנהגות שלו חוזרת על עצמה.
    מה לעשות? איך לגרום לו להבין שגם אם הוא נמצא בתקופה לא טובה עם עצמו שחופפפת לתקופה לא טובה אצלי, הוא צריך לשמור על פורפורציות ולא להתהפך ולהפוך להיות מישהו אחר לגמריי?

לקביעת תור
    סגירה
    הדרכה

הוספת תגובה

• הדרכה - תגובה

ד''ר ענת הרמתי
    23/07/2012

שרה שלום...מצטערת על העיכוב בתגובה
    במכתב שלך את מתארת נכון את דפוס התקשורת ואת חלק מה'ריקוד הזוגי' (השלילי) שלכם.אני חושבת שאת אישה רגישה, קשובה לרגשות שלך וגם מבינה דברים.
    הריקוד הזוגי שלכם בזמן מריבה וקונפליקט הוא שבעליך נאטם, מתרחק,שותק ובמקרה הקיצוני יותר אומר לך שהוא רוצה להתגרש. כשזה קורה, את צועקת,בוכה ונכנסת 'למצב נפשי לא טוב'. (מה קורה לך בזמן הזה?)
    התנהגות של כ"א מכם רק מגבירה את זו של השני.
    אתם פוגעים אחד בשני ובזמן הזה אתם מגיבים באופן שאינו אפקטיבי ביחסים שלכם. חשוב שתבינו יותר לעומק, איך באמת כל אחד מכם פוגע בשני וגם לדבר על זה.
    מי את ואיך את מתנהגת כשאת נמצאת במצב של 'חולשה נפשית' שאז הוא נאטם?

אני שמחה שאת יכולה לראות גם החלק של בן זוגך, בריקוד הזוגי החיובי שלכם. הוא אוהב,מפרגן ואמפטי.מי את ואיך את מתנהגת כאשר 'את מזמינה'ממנו התנהגות אוהבת ואמפטית?

שרה, לפעמים אין ברירה. אם רוצים להרגיש טוב בקשר ולפתור בעיות צריך ליזום שיחה גם אם זה קשה לך כי תמיד את עושה את זה.
    בהצלחה ואם זה קשה לבד תפנו לעזרה מקצועית.
    ענת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה חשובה מבחינתי
    עדי
    19/07/2012

אני עובר טיפול בפסיכודרמה, אצל מטפלת מדהימה. היא האישה הכי יפה ומתוקה וחמודה שראיתי. היא עוזרת לי המון. יותר מכולם ביחד.
    יש לי כלפיה רגשות רומנטיים ומיניים.
    ברור לי שלא יהיה רומן ביננו. בעיקר מפני שהיא נשואה, וגם מסיבות אתיות.
    אני רוצה לספר לה על רגשותיי כלפיה. אם יש דבר שלמדתי אצלה - זה שחשוב שאדבר על רגשות. או אבטא אותם בדרמה.
    מצד אחד - כדאי שאשתף אותה. זה גם ייקל עלי, וגם היא תדע איך לנהוג. היא הרי מטפלת רגישה וחכמה מאוד.
    מצד שני - היא אישה. ייתכן שהיא תובך מזה. גם מהאהבה אליה, ובעיקר מהרגשות המיניים שלי. היא הרי תבין, שפירוש הדבר הוא שאני מפנטז עליה ומאונן.
    השורה התחתונה, החשובה:
    היא עוזרת לי המון. אני רוצה להמשיך בטיפול איתה. אדע להתמודד עם האכזבה הרומנטית, ועם זה שלפעמים עומד לי ממנה. הטיפול, מבחינתי, יותר חשוב מכל זה.
    אני מתייחס אליו הכי ברצינות שאפשר.

מה לעשות?.
    תוכלו לעזור לי?.
    סליחה שחפרתי לכן.

(שלחתי את השאלה דווקא לפורום שלכן, כי אני מעריך את יעל צ'רניאק.
    ראיתי אותה אצל פרופ' קרסו פעם, והיא דיברה בשכל רב ובטעם.)

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה חשובה מבחינתי

הוספת תגובה

• יעל, שכחתי לשאול...

עדי
    22/07/2012

אפשר ללמוד אצלך על הארה אבולוציונית?.
    הנושא מרתק אותי - ואותך אני מעריך בלי קשר... כך שהשילוב מצויין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יעל, שכחתי לשאול... - תגובה

יעל צ'רניאק
    23/07/2012

לגבי הארה אבולוציונית, שמחה לשמוע שזה מרתק אותך, אתה מוזמן לפנות אליי במייל הפרטי, ואשמח לספר לך על הקבוצה הפתוחה שלנו שהיא דרך מצויינת ללמוד ולהעמיק בכך.

ותודה על הבעת ההערכתך

יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדי היקר

יעל צ'רניאק
    23/07/2012

ברור שאתה מעריך אותה ואת הטיפול שעוזר לך...
    יתכן והרגשות שלך כלפיה תורמים או פוגעים במטרה שלשמה באת לטיפול
    לדעתי השאלה החשובה שתוכל לשאול את עצמך היא:
    מה מניע אותי לבוא לטיפול?
    מה התרומה של הטיפול לחיי?
    ומה המקום של הרגשות הללו כלפי המטפלת בתוך התהליך?
    האם זה מקדם את התהליך?
    האם זה קידם אותך בעבר ועכשיו זה כבר לא נוח?

אי נוחות מצריכה בירור מעמיק יותר, בינך לבין עצמך או מולה.

זה שאלה מעניינת, מצד אחד שיתוף המחשבות שלנו והרגשות שלנו, יוצר בהירות וניקיון ביחסים. מצד שני לא תמיד אנחנו צריכים "לשפוך" על השני את התחושות שלנו, למנוע ממנו את האי נוחות הזו שלנו, אך זה בכל נמצא במרחב הטיפול, גם אם זה לא מדובר. הנושא נעשה מורכב יותר שמדובר במטפלת שלך... שזהו אולי המקצוע שלה, לכן העמדה הנכונה ביותר היא לבוא ממקום של "לא לדעת" ו"רצון לדעת" מה הדבר הנכון לעשות, כמו שאתה אכן מביא בפנייתך, תוכל גם לבחון גישה זאת איתה, חשוב להרחיב את הפרספקטיבה ולראות מה הטובה הגבוהה יותר מתוך הכרותך עמה ועם הטיפול.

אם תבחר להביא את זה לטיפול, מאיזה מקום תבוא? ממקום משוחרר (מסתכל על זה מבחוץ ) או מתוך הרגשות עצמן?

מקווה שקיבלת כיווני התבוננות ושיובילו לבחירה הנכונה עבורך...

בהצלחה
    יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן זוגי יצא מהארון
    גילי
    18/07/2012

שלום,
    אני בת 18, ואחרי שנתיים של קשר אוהב, מכבד מלא בחוויות וזיכרונות טובים בעיקר, בן זוגי חשף את סודו- ויצא מהארון.
    תמיד ידעתי שלבן זוגי יש קושי,סוד, אך הוא ביקש תמיד לפתור את זה לבד, עם עצמו- ואני כיבדתי אותו ואת פרטיותו.
    האם הרגשתי או חדשתי בזהותו המינית? כן. נפרדנו לתקופה קצרה וההשערה לי היתה שאולי יש לו נטיות חד מיניות, אך לאחר הפרידה הוא זה שביקש לחזור והחשדות הסתיימו. בנוסף לזה, כשאני חושבת על זה עכשיו היו המון רמזים וסימנים לכך.
    לא תמיד הרגשתי ביטחון באהבה שלו כלפיי. ידעתי שהוא מעריך ומכבד אותי אך לא הרגשתי שהוא מאוהב בי, ובכל זאת ויתרתי לו על כך..
    עשיתי איתו המון שיחות על פתיחות ברגשות, והבעת אהבה במגע ובמילים אבל הן לא עזרו. הוא התעקש ללכת בדרך שלו. לא קיימנו יחסי מין. אני חשבתי שזה כי הוא מכבד את רצוני, בסוף מסתבר לי שזה כי הוא לא נמשך אליי.
    הוא מאוד פחד לצאת מהארון, אך לבסוף החליט לספר לי על כך.
    השאלה שלי היא מה תפקידי?
    אני אוהבת אותו בתור חבר טוב והייתי רוצה לתמוך בו, לעזור לו לעבור את התקופה הקשה, להתמודד מול החברים ההורים, לתת לו הרגשה שיש לצידו מישהו. בנוסף לזה לא הייתי רוצה לאבד את הקשר איתו.
    מצד שני, הוא שיקר לי, רימה אותי, ניהל קשר עם גבר מאחורי גבי (אני לא יודעת אם קשר מיני, אבל היו התכתבויות ופגישות) , ולא חשב על האושר שלי- על כך שיש ביכולתי לפגוש גבר ולהיות מאוהבת והוא חוסם זאת בעדי.
    מה עליי לעשות?
    אני ממש מבולבלת.

לקביעת תור
    סגירה
    בן זוגי יצא מהארון

הוספת תגובה

• גילי יקרה

יעל צ'רניאק
    18/07/2012

הכל לטובה!
    דברים לפעמים צריכים לקרות בדרך כזו, כדי לאפשר לדברים אחרים להגיע אלינו.
    תשמחי על הקשר האוהב והמכבד שהיה לכם, עם כל הזכרונות הטובים...
    זה מקסים שאת רוצה לתמוך בו,
    תראי מה נכון עבורך, השקיעי כרגע בעצמך...

מה שהוא עשה היה מתוך צורך פנימי מאוד עמוק שלו לבחון את הדברים כנראה לפני שהוא הורס הכל בינכם... אולי ניסה להבין עם עצמו ולהתגבר על דברים פנימיים שלו...

תראי מה קיבלת מהקשר, מה למדת, איך גדלת וצמחת תוך כדי, מה את יודעת להבא לשים לב...
    הדרך הכי טובה להמשיך הלאה היא לנסות לסלוח לו.
    לא כי הוא פעל נכון, הוא פגע בך ושיקר לך, וזה חבל. אך בסך הכל הוא פעל לטובת שניכם בתווך הארוך (תארי לעצמך שהיית מגלה זאת עוד כמה שנים..)
    את בת 18, כל החיים לפנייך, חווית זוגיות טובה, אך לא מדוייקת, עכשיו את יכולה לדייק זאת בשביל העתיד, כולל זוגיות של מגע, חום ומיניות.

אולי את זקוקה לקצת מרחב, חופש, ניתוק רגשי מהקשר איתו.
    זמן שלך עם עצמך, עם חברות, זמן לבילוי, זמן של שקט, העצמה וצמיחה שלך.

להיות שם עבורו ולהקשיב לו לתמוך בו, להשאר חברים טובים - הכל נפלא, בזמן הנכון! ואת זה את צריכה לבדוק עם עצמך... מתי הזמן הנכון להיות שם עבורו, זה משהו שאת צריכה להרגיש עם עצמך, כמה את חופשיה מהקשר ומהרגשות ופנויה להיות שם עבורו מבלי שזה יבוא על חשבון הפניות (מלשון פנוי) שלך לעצמך ולחידוש החיוניות והשמחה שלך, פניות לקשר חדש ומדוייק יותר...

קחי לך פסק זמן, לעצמך, להתבונן ממרחק על הכל ואולי גם לא להתעסק עם זה יותר מדי... פשוט לחזור לעצמך, ומשם יגיעו התשובות הנכונות עבורך... מהשקט שלך עם עצמך, בהצלחה!
    יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תסכול בזוגיות
    אייל
    17/07/2012

שלום שמי אייל בן 28 בת זוגתי בת 23 ואנחנו מנהלים זוגיות של חצי שנה.
    הבעיה היא שאני מרגיש תסכול מהזוגיות, אני אוהב אותה מאוד אבל לצערי אני לא מרגיש ביטחון בקשר והדדיות, חברה שלי דיי סגורה בכל מה שקשור לרגשות היא לא מדברת על רגשות לא מעניקה מספיק חום ואהבה אנחנו בקושי מדברים במהלך היום רק בשעות מאוחרות אני מרגיש כאילו שהיא לוקחת אותי כמובן מאליו , פתחתי לא פעם את הנושא והיא מצידה אומרת שהיא אוהבת אותי ולא רואה את הדברים כמוני היא מודעת שבאופי היא אינה בחורה של תשומת לב ...אני דיי מתוסכל אני אוהב אותה יש לי איתה הרבה במשותף אבל בנוסף קשה לי לקבל את ההתנהלות שלה בזוגיות וקשה לי לוותר על הזוגיות ...
    אשמח לקבל דעה...

לקביעת תור
    סגירה
    תסכול בזוגיות

הוספת תגובה

• תסכול בזוגיות - תגובה

ד''ר ענת הרמתי
    17/07/2012

אייל שלום,
    עם המידע שכתבת ,קשה לי מאד להביע דיעה. אני גם לא בטוחה שברור לי מה אתה בעצם שואל.
    מכיון שאתם ביחד חצי שנה , אוהבים אחד את השני אבל אתה לא מרגיש מספיק אהוב וגם לא מרגיש בטחון בקשר הייתי מציעה לכם לפנות לטיפול קצר או ליעוץ זוגי.
    לא הייתי מציעה לך לוותר על הזוגיות מבלי להבין באמת מה כל אחד מכם מרגיש ביחסים, ומה קורה ביניכם.
    בהצלחה
    ענת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגור ביחד
    ש.
    15/07/2012

אני וחבר שלי לא גרים באותה עיר בגלל לימודים.. בינתיים אני נשארת בעיר שלי בגלל עבודה והוא בעיר שלו בגלל לימודים.. אבל אני לא רואה מתי נוכל לגור ביחד כשהעבודה שלי תמיד תהיה פה, והלימודים שלו (ל-4 שנים) הקרובות יהיו שם.
    מה יהיה? אנחנו מסתדרים עם המרחק, אבל..

לקביעת תור
    סגירה
    לגור ביחד

הוספת תגובה

• לגור ביחד - תגובה

ד''ר ענת הרמתי
    17/07/2012

הי...לא כתבת כמה זמן אתם ביחד ובאיזה שלב נמצא הקשר שלכם מבחינת המחויבות אחד לשני, אבל אני מבינה מעצם הפניה שלך שהקשר שלכם חשוב לך.
    אני שמחה לשמוע שאתם מסתדרים עם המרחק ושהוא אינו הופך לזירת מאבק על צרכים שונים בקשר של כ"א.
    את שואלת מה יהיה? יהיה מה שתחליטו שיהיה.
    תמשיכו להסתדר עם המרחק או שאחד מכם יוותר .
    אם תחשבו ממקום של שיתוף פעולה , שזה אומר שכ"א מבין את הצורך של השני, אולי תגיעו לפתרון שיתאים לשניכם.
    אני מכירה זוג שהוא לומד בירושלים ולכן היא עזבה עבודה בתל אביב ומצאה חדשה בירושלים .בטח יש עוד אפשרויות.
    בהצלחה
    ענת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה