פורום יעוץ זוגי ודייטינג - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איך לנהוג??
    חוה
    01/06/2008

אני ובעלי עובדים מחוץ לבית. ביקשתי ממנו שפעם ביום ירים אלי טלפון מכל שעות הרבות שעובד למשך דקה, להשקיע בי: לדרוש בשלומי, לגלות התעניינות, זה חלק מהתשומת לב זה חלק מהחיזור, והוא לא עושה זאת בטענה: "ששוכח" שאנשים בעבודה מסיחים את דעתו , ולא עושה זאת בכוונה". וכשאני ארמתי אליו טלפון ענה לי: "תתקשרי לעבודה רק למקרים דחופים ואת השאר יכולים להגיד בבית", אני מאד מאד פגועה, מרגישה דחוייה, שכולם אצלו במקום הראשון ואני האחרון , ובקיצור: מובנת מאליו. הוא מודע שזה לא בסדר, אך ממשיך כך. אחלטתי למלא את מבוקשתו ונשבעתי לו שיותר לא אתקשר אליו לעבודה גם בשביל לזכות ע"י זה לתשומת לב ממנו.... . האם מתוך 7 שעות עבודה ביום בלתי אפשרי לתת 30 שניות תשומת לב לאשה?? אז מה אם שנינו נשואים עשרות שנים.!!!!! . איך לנהוג איתו ותודה רבה.,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    איך לנהוג??

הוספת תגובה

• חווה יקרה

עדה מורג
    01/06/2008

אני מבינה מדבריך את התחושה הקשה, המאכזבת שאת חווה.
    יחד עם זאת....אני מאמינה שאנו בוחרים איך להרגיש לנוכח מצבים שונים בחיינו.

אני מזמינה אותך להתבוננות פנימה....שבי לך בשקט עם עצמך ותמצאי תשובות מתוך לבך..

מה גורם לצורך שלך בתשומת לב?
    מאיזה מקום עמוק בתוכך נובעת הרגשת הדחייה?
    מאיזה מקום נובעת הפגיעות?
    מי את עם עצמך אשר מאפשרת להיות "מובנת מאליה"?

מה את יכולה לעשות שונה בתקשורת מול בעלך?
    מה את בוחרת להיות מולו : פגועה, נעלבת, נוקמת,כועסת, או שמא : נינוחה, מתעניינת, אוהבת,
    מכבדת, מוקירה?

אני מאמינה שהשינוי מתחיל תמיד בתוכנו ואז הסביבה מגיבה למי שאנו...
    מאחלת לך הצלחה מכל הלב.
    עדה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך ליצור קשר עם גברים
    לילי
    29/05/2008

יש לי בעיה ביצירת קשר עם גברים אני נורא נבוכה מכך ואיני ממש מסוגלת לדבר ולתקשר, איני מעיזה לפנות לגברים ביוזמתי ולעיתים אני חשה שהם מאיימים עלי מהבחינה הזו שיש לי פער בתקשורת מולם. האם אימון אישי יכול לעזור לי בכך?

לקביעת תור
    סגירה
    איך ליצור קשר עם גברים

הוספת תגובה

• לילי יקרה

עדה מורג
    30/05/2008

בודאי ! אימון אישי בהחלט יכול לעזור.
    זהו תהליך אישי אשר באמצעות שאלות המאמן/ מאמנת את יכולה לגלות בתוכך את כל התשובות
    למה שמטריד אותך.
    על פי דבריך את מרגישה מאוימת מול גברים ואת חושבת שיש פער בתקשורת בינך לבינם.
    בתהליך אימון אישי ניתן לחקור לעומק מה מאיים עליך , אילו יכולות את יכולה לפתח כדי להתגבר על כך וכן התבוננות עמוקה למה את רוצה במערכת זוגית, מהם הצרכים והרצונות שלך.

אני מזמינה אותך לחשוב על עצמך כזו שיכולה לבחור את הגבר שמתאים לה מבלי להרגיש מאויימת.

אז כפי שאמרתי, אני ממליצה בחום על תהליך של אימון.
    את מוזמנת להתקשר....
    בהצלחה בהמשך.
    עדה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    מאיר
    26/05/2008

שלום רב,
    היכרתי מישהי ואנו יוצאים חודש. אני בהתלבטות קשה לגביה. אספר את השבות שלי בלי בושה:
    1. אני חושב שהיא שמנה מידי - הייתי רוצה חברה רזה ממנה ב-10 קילו בערך.
    2. אני חושב שהיא לא מספיק אינטיליגנטית בישבילי. אני יותר אינטיליגנט ממנה.

עם זאת, היא יפה בפנים, וחמודה נורא, וכיף לנו ביחד, והיא רוצה אותי מאוד.

מה עלי לעשות? מה עושים במצבים כאלו? אפשר לקבל טיפים כיצד להחליט?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• מאיר יקר

עדה מורג
    30/05/2008

קודם כל אני מאד מוקירה אותך על הכנות והפתיחות שבדבריך.

לשאלה שלך אין תשובה אחת כמובן.....ואני משוכנעת שהתשובה האמיתית נמצאת אי שם עמוק בתו ליבך.
    אני מזמינה אותך לתהליך של התבוננות על הצרכים שלך ועל הרצונות שלך, מבלי להיות מושפע מדעות או גורמים חיצונייים. טיפים לא ממש עוזרים

לגבי ענין המשקל.....שאל את עצמך עד כמה באמת זה מפריע לך? האם בחורה רזה ב-10 קילו שלא כיף לך איתה או שלא רוצה אותך או שלא חמודה ויפה מבפנים (על פי דבריך....) תהיה בחירה יותר טובה עבורך?

לגבי האינטליגנציה....האם יתכן שאתה שופט אותה מוקדם מדי? יש כל מיני סוגי אינטליגנציה....
    באיזה סוגי אינטליגנציה אתה טוב ממנה? ובאיזה היא טובה ממך?

הטיפ היחידי שאני יכולה לתת לך הוא לפתוח את הלב ולהקשיב לו.....תזרום עם מה שקורה ביניכם..
    אין צורך למהר להחליט....אפשר לקשר להתפתח ותהיה ער למה שאתה מרגיש ורוצה.

בהצלחה מכל הלב,
    עדה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הצלחה עם בת זוג
    רונן22
    23/05/2008

טוב אז ככה ,אני בן 22 ואני הייתי עד עכשיו עם בחורות ללא כל קשר רציני בכלל.
    הקשר הארוך שלי היה משו כמו חודשיים וקצת ואולי מעט יותר מזה ולא יותר.
    אני תמיד מוצא פגמים שלא מתאימים לי עם בת הזוג.לרוב זה בת זוג לא בוגרת ומתנהגת בצורה
    לא תואמת את הגיל שלה.זה מציק לי מעט ואני פוסל את אותה בחורה . אחרות זה בגלל תכונות שאני לא מעוננין שיהיו אצל אותה בחורה,כגון: בחורה זולה ולא אינטיליגנטית.
    אשמח לשמוע לעשות במצב כזה ?
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    הצלחה עם בת זוג

הוספת תגובה

• רונן יקר

עדה מורג
    23/05/2008

אני מבינה מדבריך שאתה בוחן היטב מי זו הבחורה שאיתך....אם זה לא מתאים לך אתה הולך הלאה.
    אני מאד מוקירה אותך על היכולת לראות מה מתאים לך ומה לא.

יחד עם זאת אני מזמינה אותך לערוך רשימה יותר ברורה ומפורטת....
    מי הבחורה שאתה רוצה? איך היא נראית?יך היא מתנהגת? מהן התכונות שאתה מחפש בבחורה?
    מה אתה רוצה לקבל ממערכת יחסים עם כזו בחורה?
    מה אתה מוכן לתת לזוגיות הזו?

אני מזמינה אותך לבחור את הבחורה שאתה רוצה, במקום לפסול את אלה שנקרות בדרכך.
    ככל שתהיה מוגדר יותר עם הצרכים שלך ועם הרצונות שלך, הבחורה המתאימה תיכנס לחייך.

מאחלת לך המון הצלחה....ואתה מוזמן לחזור ולשתף.
    עדה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אעשה כזו רשימה ומעקב ואחזור

רונן22
    24/05/2008

לעדכן אותך.תודה
    רונן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רוצה להשתפר.
    שירי
    21/05/2008

מה זה להיות באר שבעית?

להיות באר שבעית זה לחיות בבועה, אין כאן תרבות, הצגות, מוזיאונים תערוכות, אני מרגישה שאני מפסידה המון. רציתי להרשם לקורס לתקשורת בין אישית, או להתפתחות אישית ואין כאן דבר כזה!!

כולם מכירים את כולם, אני רואה את אותם אנשים כל הזמן. כלומר, גם אם רציתי להניח את תקופת התיכון מאחורי, את התקופה, את האנשים, אני לא יכולה, כי אני רואה את אותם אנשים שאיתם הייתי, כל הזמן. אני מרגישה כמו אוגר בכלוב שמסתובב סביב עצמו בגלגל מפלסטיק.

מה זה אומר עלי?

היותי בארשבעית אומר שאומנם אני אנטילגנטית אבל אני חושבת שהייתי יכולה להתפתח הרבה יותר מבחינת תחומי עניין רק אם הייתה לי את האופציה.
    אם הייתי מכירה אנשים מעניינים יותר, אם הייתי חשופה לתחומי עניין נרחבים יותר, כמו אמנות, מוסיקה, טיולים. אנשים מעניינים.
    יצאתי עם סטודנט שהכרתי, סטודנט זר הוא סיפר לי שיחה שהייתה לו עלי עם חבר שלו שאמר שאני בחורה ממוצעת, בתגובה לחברו אמר שאני יותר חכמה מרוב הבנות שהוא מכיר פשוט אני חיה במקום שלא נתן לי הזדמנות להתפתח.

איזו בת זוג אני עם עצמי?

זו אחת השאלות הקשות.

אני לא יודעת איך להיות רגועה.

אני חרדתית.

לא טוב לי עם העובדה שאני לבד.

למרות שאני עושה המון לבד. אני יוצאת לקולנוע, לטיולים בחו"ל, למסיבות, לפאבים, ואני עושה את זה לבד, אני נהנית לצאת לקולנוע לבד. אבל לצאת לכל השאר לבד זה קצת פחות חביב עלי. למשל לצאת לטיול לחו"ל לבד.. זה לא הכי כיף אבל אני עושה את זה בכל זאת.

מה אני רוצה להעניק לבן זוגי?

אני רוצה להעניק לו אהבה. אני רוצה שיהיה לו כיף ומעניין.

וואו- לא ידעתי שיהיה לי קשה לענות על זה, אני לא רגילה לחשוב על זה....

אני מניחה שאני רוצה לתמוך בו. קשה לי להגיד את זה.

לתת זה אומר לקחת את הסיכון להפגע, נכון? זה אומר לבטוח במשהו?...

אני צריכה שיראה לי קודם שהוא אוהב ורק אח"כ אני אוכל לתת.

מה אני רוצה לקבל?

אני רוצה לקבל אהבה, תמיכה, אני רוצה לצחוק איתו, להנות איתו, לצאת המון לטיולים, לצמוח ולהתפתח ביחד, חשוב שיהיה בחור שרוצה להתפתח וללמוד שרוצה לצמוח ושישאף תמיד למעלה.
    שיהיה ערכי.

מה זה אומר שאני לא סטודנטית?
    מבחינתי זה מאוד עצוב.
    לדוגמה. אני יוצאת לאותו פאב סטודנטיאלי כבר 4-5 שנים. לאחרונה אני פשוט לא מכירה אף אחד בפאב, וזאת שבעבר הייתי מכירה כמעט את כולם. מה שעצוב בזה הוא שאותם אנשים אותם הכרתי לא שם כי הם סיימו את התואר ועזבו את באר שבע. והעצוב הוא שאני עדיין תקועה במקום.

אמנם היו לי דברים איתם התמודדתי במהלך הזמן, רובם קשורים לעניין חברתי, חרדה חברתית, היותי לבד, הערכה עצמית.

עדיין לא הגעתי לפתרון. אבל אני יכולה להגיד שההערכה העצמית השתפרה אם כי לא לגמרי.

לקביעת תור
    סגירה
    רוצה להשתפר.

הוספת תגובה

• את מדהימה!

עדה מורג
    21/05/2008

שירי יקרה,

את באמת מדהימה! לא רק שאת אנטליגנטית ונבונה, את גם יודעת לנתח את מצבך באומץ רב, ללא משוא פנים.
    יכולתי על כל משפט שלך, להמשיך לשאול שאלות ולהעמיק ולהעמיק עד שתווצר עבורך בהירות
    של איך אפשר לפרוץ את המעגל. יש פה נושאים שונים שדורשים תשומת לב והתבוננות.
    אלא מה? אנחנו פה במסגרת של פורום ובלתי אפשרי להיכנס לתהליך ארוך מדי בהתכתבות בלבד.
    אם תרצי להמשיך בשיחה, את מוזמנת להתקשר אלי. הטלפון מופיע בפרטים שלי.
    אשמח לשמוע ממך....
    כל טוב בינתיים.
    עדה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נסיון לענות
    שירי
    18/05/2008

יכול להיות שההרגשה הזו שגברים מעוניינים רק במין נובעת מהתגוננות, אולי ההערכה העצמית שלי אינה שלמה.

אני גרה בבאר שבע, ואני לא סטודנטית, רוב הגברים שאני יוצאת איתם, או לפחות שיצאתי איתם עד כה היו סטודנטים, אני מרגישה שאני צריכה להרגיש פחות מהם כי אני לא סטודנטית, אף על פי שאני יודעת שאני אינטיליגנטית, והמרחק ביני לבין האוניברסיטה הוא התחום הכמותי בפסיכומטרי:)

ויכול להיות שאיבדתי את היכולת לבחור בגברים בגלל ההרגשה הזו שאני לא סטודנטית, אני פחות מהם, כמו כן הסטיגמה שיש על באר שבע ועל בארשבעיות בפרט גם היא מפריעה... ברגע שאני אומרת שאני בארשבעית אני מקבלת כמעט תמיד את אותה התגובה. (שלילית)

אולי סיבה נוספת היא שאני פוגשת את הגברים הסטודנטים בפאבים סטודנטיאלים. אין לי דרך אחרת לפגוש אותם מאחר ואני לא נמצאת במסגרת הלימודית.
    ובפאבים האוירה מלאת האלכוהול היא מינית מלכתחילה כך שכבר מראש מי שמתחיל איתי לא רואה בי פוטנציאל לחברה אלא לשותפה לאותו לילה.

זה מה שהיה עד עכשיו, אני לא מכירה זוגיות... אני לא יודעת איך עושים את זה.
    איך אני מנתבת את העניין לכיוון זוגיות?

לקביעת תור
    סגירה
    נסיון לענות

הוספת תגובה

• שירי יקרה

עדה מורג
    20/05/2008

על פי דבריך יתכן שיש לך הערכה עצמית נמוכה ולכן את נקלעת לסיטואציות כאלה.

אני רוצה לשאול אותך: מה זה להיות בארשבעית?
    שירי במקרה נולדה וחיה בבאר שבע....מה זה אומר עליך?
    מה זה אומר עליך שאת לא סטודנטית? האם זו סיבה להרגיש פחות טובה?
    יתכן שאת כאדם שווה פי אלף מכל הסטודנטיות בבאר שבע.

ולכן מה שחשוב עבורך ברגע זה, זה ללמוד להעריך את מי שאת.
    איזו בת זוג את עם עצמך? כמה את אוהבת את עצמך? כמה את דואגת לעצמך, לבריאות שלך, למראה שלך, לשמחה שלך, לשקט הפנימי שלך? מה את מקרינה החוצה?

הצעד הבא זה לבדוק מה יש לך להציע בזוגיות - מלבד מיניות. מה את רוצה להעניק לבן הזוג שלך?
    מה את רוצה לקבל ממנו? איזה מין יחסים יהיו ביניכם? האם יש כבוד הדדי? הערכה? תמיכה? הקשבה?

ולבסוף כדאי גם להגדיר לעצמך איזה בחור את רוצה בתור בן זוג? איזה בן אדם הוא צריך להיות?

תהי את הבוחרת, אין סיבה שתתני ליד הגורל להפיל אותך לקשר שאת לא מעוניינת בו.

כאשר תצרי בהירות עבור עצמך מה את באמת רוצה, הבחור המתאים יופיע בחייך.

ואכן כן, זוגיות טובה נבנית על שני אנשים שלמים בעלי הערכה עצמית גבוהה, יכולת נתינה ויכולת קבלה.מה שהכי מעודד הוא שאפשר ללמוד להתנהג אחרת בזוגיות.....

בהצלחה מכל הלב,
    עדה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני
    שירי
    16/05/2008

אני בת 25.
    רוב הגברים, בעיקר אלה שאני מעוניינת בהם מעוניינים בי רק בתחום היצרי, המיני.
    למעשה לא היה לי חבר שרצה אותי באמת.
    אני לא חושבת שזה קשור לאינטליגנציה שלי, אני לא בטוחה למה זה קשור, אני מקרינה מיניות את זה אני יודעת כי זה מה שאומרים לי כל הזמן, אבל אני חושבת שכיף איתי, אני חושבת שיש לי הרבה להעניק. אני חושבת שאני נהדרת.
    בעברי הייתי ילדה מאוד לא יפה, ספגתי רק דחיות, אני הייתי מציעה חברות לבנים שחיבבתי (כמה מהם פגשתי לאחרונה, הם רצו אותי עכשיו:) ) אבל אז נדחיתי על ידם.
    עד גיל 21, השתנתי מאוד מבחינה חיצונית, גם פנימית, מבחינת ההערכה העצמית.

אבל אני עדיין לבד. אמנם גברים לא דוחים אותי, אבל הם לא רוצים קשר רציני.
    אני מסרבת להאמין שכולם חלאות שמעוניינים אך ורק בסקס. פשוט משהו כאן לא עובד כמו שצריך.

והנה אני רוצה להתייעץ בקשר לגבר מסויים. הוא קטן ממני בשנתיים. אני הייתי בת 21 כשנפגשנו, הוא לא משך אותי, אבל עדיין, למרות שהשתנתי חיצונית לא יכולתי להאמין שגברים מעוניינים בי, והוא היה מעוניין אבל בגלל הביטחון העצמי הירוד שלי, סיפרתי לעצמי שאני זו שמנצלת אותו. כלומר לפני שיתברר לי שהוא רוצה אותי רק בשביל מין אמרתי לעצמי שאני רוצה אותו בשביל מין, מעבר לזה הוא היה נורא ילדון ולא ממש רציתי אותו כחבר.... הוא היה בקושי בן 18.

וזה מה שהיה. קשר מיני, אומנם לא קיימנו יחסים אבל עשינו הכל חוץ מ...

והנה עכשיו חודש הקשר. אני רוצה אותו, אני רוצה אותו באופן רציני.
    אין לי מושג איך עושים את זה. איך אני אמורה להתנהג שזה הרושם שהוא יקבל.
    הוא הגיע אלי מרחוק, הוא נסע עד אלי, יצאנו וכשחזרנו הביתה ישר התחלנו להתגפף. אבל לא קיימנו יחסי מין.
    והנה, הוא לא מתקשר אלי, הייתי צריכה לבקשר שיתקשר יום אחד, הוא התקשר אבל רק פעם אחת, כל התקשורת ביננו היא מאוד קצרה, והיא דרך האינטרנט, דרך הפייסבוק.. וזה נורא..
    אני מאוד בודדה. מעבר לבעיית התקשורת שמתבצעת רק דרך המחשב, אני חושבת שגם הוא השתנה.... כלומר אני לא בטוחה שהוא רוצה משהו רציני באופן כללי, אבל אני לא יודעת... יש לי בעיה.....

איך לשפר? מה לעשות? איך לעשות?

אני באמת חושבת שאני זקוקה להכוונה. תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    אני

הוספת תגובה

• שכחתי

שירי
    16/05/2008

שהוא כתב לי הודעה מאוד קצרה..( מה חדש?) :)

ובה הוא שואל מאוד בתמציתיות מה קורה איתי בשבת.

זה אחרי שהוא לא התקשר, לא דיבר...

מה אני צריכה לחשוב? הוא לא מדבר, הוא אומר שהוא ביישן, מעבר לזה הוא אומר שהוא יהיר... אני לא יודעת מה לחשוב! האם גם הוא רוצה רק ל***ן?

הוא בהחלט לא מחזר אחרי.

אני לגמרי לא רוצה דברים כאלה!
    זה מוציא ממני את הפאסיבית אגרסיבית, וכל מה שהתחשק לי לעשות זה למחוק אותו מהחשבון בפייסבוק ולהתעלם ממנו, או לחלופין מחשבה שהייתה לי בראש, פשוט להמשיך להיות איתו בקשר, לקבל מה שהוא נותן אבל בעצם אני שומרת אותו על אש קטנה... אני לא יודעת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שירי יקרה

עדה מורג
    18/05/2008

קודם כל קבלי את התנצלותי על העיכוב בתשובה.

אני רוצה מאד להוקיר אותך על המודעות שבך בקשר למי שאת. אני שמחה עבורך שעשית צעדים כל כך משמעותיים והיום את יודעת שיש לך מה להציע.

יחד עם זאת, אני שומעת מדבריך מספר משפטים שכדאי לבדוק את אמיתותם.
    "רוב הגברים מעונינים רק במין"
    "לא היה לי חבר שרצה אותי באמת"

בשני המשפטים האלה את משאירה את יכולת ההחלטה בצד השני: "הם מעונינים במין", " איש לא רצה אותי"...
    היום, לאור השינויים שחלו בך, אני רוצה לשאול אותך:
    מה יכול להחזיר אליך את יכולת הבחירה לגבי גברים?
    במה את מעוניינת כאשר את מדברת על זוגיות?
    את מי את רוצה בתור בן זוג לחיים?

את מספרת היום על בחור שלא כל כך רצית אז והיום הקשר חודש...
    האם את באמת רוצה בו כבן זוג? או שמא נח לך להמשיך לספר לעצמך שהוא "כמו כולם"?

אני מזמינה אותך, שירי, להתבוננות עמוקה עם עצמך:
    מה את רוצה לקבל ממערכת זוגית?
    מה את מוכנה לתת?
    איזה תכונות את מחפשת בבן זוג?
    איזה תכונות את צריכה לפתח כדי לבנות זוגיות יציבה, אוהבת, תומכת?

כאשר תהיה לך בהירות לגבי השאילות הנ"ל, את גם תדעי בעצמך איך לפעול עם הבחור שעל הפרק.
    לפעמים דורש אומץ להתבונן, דורש אומץ לבחור , אך אני סומכת עליך שתוכלי לגייס את האומץ הזה כדי להחליט החלטה נכונה ולפעול בהתאם.

את מוזמנת לחזור ולשתף....
    בהצלחה מכל הלב!
    עדה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• help...
    טולי
    15/05/2008

אני נשואה 8 שנים ואם לשני ילדים מקסימים, נקלעתי למשבר שאני לא רואה את האור בקצה המנהרה. זה כבר שבוע שבעלי לא מדבר איתי בעקבות ויכוח ענקי שהיה לנו . שם נאמרו דברים חריפים מאוד מצידי ומצידו. הבעייה היא שהוא לא מדבר איתי על אף הניסיונות שלי לדובב אותו. אני חייבת לציין שזאת פעם ראשונה שזה כזה עצום אנחנו בדר"כ בסדר. ניסיתי להסביר לו שזה בידיים שלו ושהוא רק מחמיר את המצב בכך שהוא מתעלם ממני. אני חושבת על כל התסריטים האפשריים ואני בלחץ נוראי. תודה לאל שהילדים לא כל כך מרגישים. אני חסרת אונים ולא יודעת מה לעשות. מה עושים?

לקביעת תור
    סגירה
    help...

הוספת תגובה

• טולי יקרה

עדה מורג
    15/05/2008

אני מבינה מדבריך שנקלעת לקונפליקט עמוק עם בעלך עד כדי הפסקת תקשורת מוחלטת.
    אפשר להבין את תחושת חוסר האונים והלחץ שלך, אך זה לא יפתור את הקונפליקט.

אז קודם כול אני מזמינה אותך לקחת אוויר, לנשום עמוק ולהירגע.
    הצעד הבא הוא התבוננות, קודם כל התבוננות על עצמך.

מכל ממה שקרה ביניכם בזמן האחרון, על מה את לוקחת אחריות?
    מהם הדברים שאמרת ולא רצית להגיד?
    מהם הדברים שלא אמרת ואולי כן רצית להגיד?
    מי את היית בויכוח? (תוקפנית, אסרטיבית, מאשימה, מקשיבה, כנועה, אלימה?)

ומאז שהשתרר ביניכם שקט.....איך את בדיוק מנסה לדובב?
    מי את בניסיון הזה? (מאיימת, מתחננת, בוכיה, אגרסיבית?)

כאשר את חושבת על כל התסריטים האפשריים......מה את רואה?
    איזה מהם יכול לבוא בחשבון?
    איזה מהתסריטים מאיים עליך ומשתק אותך?

אני מאמינה שקונפליקט אכן נפתר מתוך תקשורת הדדית, אך אני גם יודעת בודאות שאת יכולה להשפיע על התקשורת במי שאת תבחרי להיות. בבסיס התקשורת יש קודם כול הקשבה...
    האם את מקשיבה לבעלך? לא רק למה שהוא אומר או לא אומר, אלא לתגובה שלו, לשפת הגוף שלו,
    לסגירות שהוא מפגין. למדי להקשיב לו.

בנוסף אם את לוקחת אחריות על החלק שלך בקונפליקט, האם תוכלי גם לבקש סליחה על מה שעשית שם לא נכון? סליחה ממיסה חומות......

מקווה שנתתי לך כיוונים למחשבה...
    בהצלחה!
    עדה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שחרור שליטה
    ספי
    14/05/2008

שלום רב, רציתי לדעת כיצד אני יכולה לעבוד על שחרור שליטה, אני חייבת לשוט, לקבוע, \קשה לי שאומרים לי מה לעשות או שקובעים לי דברים מהבלי להתייעץ אתי קודם, זה מתסכל אותי, זה מתסכל אנשים סביבי, ואם יש מישהו דומיננטי ושתלטן אני בכלל אל יכולה להיות בסביבתו

לקביעת תור
    סגירה
    שחרור שליטה

הוספת תגובה

• ספי יקרה

עדה מורג
    14/05/2008

אני שומעת מהתאור שלך שחשוב לך לשלוט באחרים מצד אחד ומצד שני מתסכל אותך כאשר מישהו מנסה לשלוט בך או לומר לך מה לעשות. את גם אומרת שאת לא יכולה להיות בסביבה של אנשים דומיננטיים.

אז קודם כול אני רוצה להוקיר אותך על הכנות ועל הפתיחות שלך. לא כל אחד היה משתף זאת כמוך.
    שנית אני רוצה לומר לך שעצם העובדה שאת מודעת לדפוס ההתנהגות שלך כבר מביא אותך להתחלה יותר טובה. ידיעת הבעיה היא חלק גדול מפתרונה.

ועכשיו כמה שאלות לי אליך:
    מה קורה כשאת שולטת באחרים?
    איך את מרגישה עם זה?
    האם קיים איזה פחד מאחורי השליטה?
    אם כן, מה הפחד הזה אומר לך?
    מה זה אומר עליך שאת שולטת על האחרים?
    איזה רווח יש לך מזה?
    מה המחיר שאת שמשלמת על זה?

ובצד השני, מה מתסכל אותך כאשר מישהו מחליט בלי להתיעץ איתך?
    מה זה אומר עליך?

מה יאפשר לך להרפות?
    באיזה דרך תוכלי להרפות משליטה?
    איך תרגישי אז?

אני מזמינה אותך לשבת עם עצמך בשקט ולענות על שאלות עם יד הלב.
    אני בטוחה שתקבלי מתוך עצמך את התשובות המתאימות.

מאחלת לך הצלחה בשינוי הדפוס.
    ערב נעים,
    עדה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    אריק
    11/05/2008

שלום רב,
    סיפורי הוא כזה: הכרתי מישהי מהאינטרנט , יצאנו שבועיים, בהתחלה חשבתי עליה בקטע רציני,, שכבנו פעם אחת, ואז גמרתי איתה. אמרתי לה שזה לא זה לטווח הארוך.

הבחורה נגנבה.

היא שלושה ימים מתקשרת אלי ללא הפסקה שולחת לי קללות נוראיות בטלפון, אומרת שרק רציתי להשכיב אותה, שאני נצלן, שהיא שוקלת להגיש תלונה על אונס (למרות שכמובן זה היה בהסכמה מלאה).

שאלותי הן:
    1. איך להפטר מהמשוגעת?
    2. האם תמיד כשגבר שוכב עם בחורה, והיא רוצה אותו, ואח"כ הוא גומר איתה, היא חושבת שהוא רק ניצל אותה??? להימנע מזה בעתיד???

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• אריק יקר

יעל צ'רניאק
    12/05/2008

באימון אנו לוקחים עמדה כאילו אנחנו אחראים לכל מה שקורה סביבנו.
    מתוך כך הייתי בודקת איתך:
    איזה אדם היא פוגשת מולה כך שהיא יכולה להתנהג לידו בצורה הזו?
    באיזו הוויה (אכפתי, כועס, תמים, פתוח, כנה , נעים, שולט, צודק, אמיתי וכו' ) אתה נמצא מולה בסיטואציה הזו?

מי היית רוצה להיות מולה? באיזו הוויה היית רוצה להיות?

כיצד זה היה נראה בפועל?

כשאנו באים מתוך הוויה אחרת - המציאות סביבנו משתנה.

נסה לבדוק כיצד אתה יכול לקחת אחריות על הסיטואציה ולשנות את ההויה שלך מולה וכתוצאה מכך את ההתיחסות וההתנהגות שהם הביטוי של ההויה בפועל.

לשאלתך השניה - ממש לא תמיד כשגבר שוכב עם בחורה וגומר איתה - היא חושבת שהוא נצל אותה. האם זו פעם ראשונה שאתה נתקל בסיטואציה כזו?

שוב מתוך הנחה שאתה יוצר את חייך דרך הכוונות והמחשבות שלך.
    האם אתה יכול לראות מה הסיטואציה הזו שירתה או משרתת בחייך? איך זימנת לתוך חייך אולי בלי להיות מודע לכך - סיטואציה כזו?

מה אתה מחפש בבחורה בקשר לטווח ארוך? איזו בת זוג היית רוצה לצידך?

האם יש משהו שאתה צריך לוותר עליו כדי לא להיות בסיטואציה כזו שוב?

מקווה שנתתי לך קצת כיוונים לראיה

ערב נעים ושקט

יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מתאהבת
    אורית
    06/05/2008

שלום, רוב הגברים שאני יוצאת איתם מעוניינים בי ללילה אחד בלבד ואלו שכןם מצעוניינים איני מסוגלת להתאהב בהם, אני יוצאת איתםן מספר פעמים ולומדת כי הם לא מעניינים ולא מושכים אותי. האם התאהבות יכולה להגיע מהר?

לקביעת תור
    סגירה
    לא מתאהבת

הוספת תגובה

• אורית יקרה

יעל צ'רניאק
    06/05/2008

את כותבת שרוב הגברים איתם את יוצאת מעוניינים בך ללילה אחד ואחרים לא מעניינים אותך ולא מושכים אותך.

אני מאמינה שזה דורש התבוננות שלך עם עצמך.
    את רואה את העובדות.
    מה עומד מאחורי הבחירות שלך?
    האם את ברורה עם עצמך - איזה בן זוג היית רוצה בחייך?
    באיזו זוגיות היית רוצה להיות?
    על אילו דברים את לא יכולה לוותר בבן זוג?
    אילו דברים את יכולה לקבל ואולי עם הזמן לפתח בתוך הקשר? ביחד?

את שואלת האם התאהבות יכולה להגיע מהר.
    אני הייתי שואלת כיצד תוכלי לדייק יותר בדברים החשובים לך בבן הזוג שאיתו תרצי לחיות את חייך?

מה חשוב לך שיהיה בקשר? ועם איזה אדם תוכלי ליצור זאת?
    מי הוא צריך להיות כדי שתצרי את מה שאת רוצה.

ככל שאנו מדוייקים יותר עם עצמנו - אנו מקרבים אותו אלינו מהר יותר.

נסי לראות לאור הבחורים שאיתם יצאת - מה היה לך נכון ומה לא - וכך תוכלי להתכוונן יותר ולהיות יותר מדויקת בכוונה שלך.
    עם כוונה ברורה יותר - היי פתוחה לזוגיות שתגיע בכל דרך שהיא.

האם את מחזיקה באיזה שהוא דימוי לבן זוג שאינו באמת משרת אותך ונכון לך.
    האם יש דימוי שתוכלי לוותר עליו על מנת למצוא את האדם הנכון לך?

שיהיה בהצלחה!
    את מוזמנת לשוב ולשתף...

יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    רענן
    04/05/2008

שלום רב,
    שלום רב,
    האם הסרט "הסוד" שעליו כולם מדברים לאחרונה בעצם מבוסס על קואצ'ינג?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שלום רענן

עדה מורג
    04/05/2008

לא, ההיפך הוא הנכון.
    הסרט "הסוד" מספר על חוקים אוניברסליים ליצירת מציאות.
    בתור מאמנים, חלק מאיתנו משתמש באותם חוקים/ כלים המוזכרים שם , על מנת לאפשר למתאמן
    יצירת מציאות מיטיבה על פי רצונו.

מקווה שהבהרתי...
    שבוע נפלא!
    עדה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מכל מלמדיי השכלתי
    מורין
    01/05/2008

את מסרת לשני המיואשת פתרון בעילום שם, למעשה מסרת פתרון לאישה בת 40 (אני) שפתחה זוגיות פרק ב' ומתנהגת כמו ילדה קטנה, אני מאמינה שאת יותר צעירה ממני, אבל השכלתי מחכמה כמוך ללמוד.... תודה לך על ההצעה החכמה.

לקביעת תור
    סגירה
    מכל מלמדיי השכלתי

הוספת תגובה

• שלום מורין

עדה מורג
    04/05/2008

מתנצלת על העיכוב בתגובה...
    האמת שאני לא מזהה מי את כי היתה יותר משני אחת מיואשת שפנתה אלינו לפורום.

בכל מקרה אני שמחה לשמוע שהשכלת מהתשובה .
    דרך אגב, אני הרבה יותר מבוגרת ממך......

נשמח לשמוע ממך מה יישמת בחייך מתוך התשובה ומה תרם לחייך.
    שבוע נפלא!
    עדה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ויתור עצמי
    שלי
    29/04/2008

שלום ב, כל הזמן אומרים לי להקשיב ללב והאמת אנם אקשיב לו אני עדיף לא לקום בבוקר לעבודה כי אעדיף לשבת בבית ולכתוב ולקרוא ולשמוע מוסיקה. אז מתי כן להקשי בלו

לקביעת תור
    סגירה
    ויתור עצמי

הוספת תגובה

• אשמח

אלון
    29/04/2008

אשמח להקשיב לעומק ליבך
    אני בטוח שיש לנו הרבה דברים לחלוק אחד עם השני
    אנא צרי קשר עוד היום
    [email protected]

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלי יקרה

יעל צ'רניאק
    30/04/2008

מעניין שהכותרת שבחרת היא ויתור עצמי.
    את שואלת שאלה נפלאה!!

מתי להקשיב ללב?

השאלה למה אנו מתכוונים במושג להקשיב ללב - כי אנו לא באמת מקשיבים פיזית לפעולת הלב שלנו.
    כשאנו מקשיבים ללב שלנו - האם הכוונה להקשיב למה שבא לי ? מה שבא לי לעשות/ להיות?
    האם הכוונה להקשיב לחוכמה הפנימית שלנו - שיודעת מה נכון עבורנו?

לעיתים החוכמה הפנימית שלנו מנוגדת למה שבא לנו באותו הרגע.
    לדוגמא: מאד בא לך כל היום לשבת בבית להקשיב למוזיקה ולקרוא, אולם את יודעת שמה שנכון עבורך הוא גם לעבוד למחייתך, ללמוד להתקדם ולהתפתח מקצועית ואישית כדי שיהיה לך אתגר וסיפוק גדול יותר בחייך, או כל פעולה אחרת שאת עושה בתכלס במציאות.

כלומר עלינו לשים לב ולחדד : למי אנו מקשיבים כשאנו אומרים להקשיב ללב שלנו?
    האם אנו מקשיבים לחלק בנו שרק רוצה לנוח ולהנות מהחיים או שאנו מקשיבים לחלק בנו שרוצה לגדול ולהתפתח ולהתקדם!

כשאנו מתחילים לשים לב לכך - נוצרת לנו בהירות לגבי שני החלקים האלו שבנו.
    1. רוצה לנוח, חיים קלים, בטחון, נוחות, הנאה רגעית.
    2. רוצה להתקדם , להתפתח, לגדול, וזה מה שמניע אותו - גם אם זה לא הכי נוח באותו הרגע , גם אם יש התמודדות גם אם העבודה משרתת אצלו מקור פרנסה כדי שיוכל לעסוק בהתפתחות האישית שלו וכו' וכו'.

שיהיה לך יום נפלא
    ותודה על השאלה!

יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מי שחושב שהוא יכול לעזור לי שיכנס..
    מיכל
    27/04/2008

תודה רבה על התשובה מתחת.!,אך יש לי עוד שאלות אם תוכלי לעזור לי אני אשמח מאוד.
    אני שלומית כפי שקראת למטה,בת 14 מאיזור הצפון.
    אנחנו במשפחה הרבה דודים ובני דודים מכל גיל שאפשר,משפחה מרוקאית גדולה.
    יש לי בן דוד שהוא כבן 16,שנתיים גדול ממני.
    נקרא לו חן( שם בדוי),וחן הבן דוד שלי,הוא יפה ביופיו,חתיך ממש.
    תמיד אני והוא היינו ביחד(הפרש הגילים הוא כעיקרון לא כזה משנה).
    כשהוא היה בא עם משפחתו תמיד הייתי מוצאת את הקשר עימו.
    אך,הכל התחיל בחופש הגדול שנה שעברה,כאשר עליתי מכיתה ז' לכיתה ח'.
    חן,הוא ילד "מופרע"בלשון המעטה.הוא שותה,מעשן,הולך למועדונים,וכל דבר שבני נוער מופרעים עושים כיום.
    ת'אמת,היתנהגות זו די מדליקה אותי.אני לא יודעת להסביר למה ואיך,אבל כל הצורה שהוא מתלבש,(סטייליסט)וכל ההיתנהגות הערס שלו,זה מדליק אותי ספציפי.
    בקיצור לעיניינינו,בחופש הגדול,אמו רצתה שהוא יבוא לפה לצפון(הם גרים במרכז)מפני שאמו פחדה שהוא יעשה יותר מדי שטויות ושלא היסתבך,וכך הוא היה פה חודשים שלמים של החופש הגדול,ועבר עם דוד שלי בבסיס צבאי,(מכר אוכל,ארטיקים וכו'...)
    כך יצא,שבשעה 4,איך שהוא היה חוזר מן עבודתו,אני והוא היינו נפגשים כ=ל יום.
    היינו מדברים מ=ל=א!!! על כל מיני נושאים מעניינים.הוא סיפר לי על חברים שלו,על השטויות שלו,בעיקר על הא ודא.התאהבתי בו.! ילד כזה יפה , חתיך, ערס, סטייליסט(שיודע איך להיתלבש ולסדר את עצמו) אלה דברים שממש ממש מושכים אותי.)בקיצור התאהבתי בו,!אני,מאז החופש הגדול לא מצליחה לשכוח אותו.!,אז מצאתי פתרון,חברים שלו,ממש שהוא מספר לי,הם דיי כמוהו,ערסים,חתיכים,עושים שטויות,שאלה דברים שממש מדליקים אותי(אני לא יודעת להסביר למה ואיך...)ואז אמרתי ,"אוקיי,אם חברים של חן בדיוק כמוהו,אולי אני ילך אליו וכך יוכל להכיר את חברים שלו ולהיתאהב בהם ובכך אני ישכח מחן".כי כמו שציננתי הוא בן דוד שליי,ואסור אהבה שכזאת!
    ובשל כך רשמתי לך את הודעתי למטה,האם משפט זה נכון.
    כי אני רוצה להכיר בנים כשאני הולכת לשם למרכז,להכיר את החברים שלו.אני רוהצ שהם יתאהבו בי לא יודעת איך,
    ולכן שאלתי אותך למטה,האם מישפט זה נכון?זאת אומרת איך אני צריכה להיתנהג,האם באדישות?כי קראתי שאם אתה מתנהג למישהו באדישות,כך הוא מתנהג אלייך הפוך(לא אדיש),או נגיד אני ינסה להכיר אותם לשאול איך קוראים לך ואיך לך וכו',או שהם צריכים לעשות את זה??
    אם את יודעת טיפים,ותוכלי לעזור לי אני מאוד מאוד ישמח.!כי כמו שציינתי,הרגש אליו לא עבר,ואני ח-=י=ב=ת לנסות להעביר אותו!.
    איך להיתנהג כשאני איתם?בטיבעיות,כן,ברור,אבל לדבר איתם מאוד,או להיות כקשת השגה(ואם כן מה זה אומר)?

תודה תודה רבה על כל מי שיעזור לי,זה באמת באמת חשוב ודחוף לי לדעת תשובות,ובבקשה לנסות לפרט כל דבר כי אני לא בדיוק יודעת איך זה פועל.

הוספת תגובה

• שלומית יקרה

יעל צ'רניאק
    28/04/2008

את נשמעת לי בחורה מדליקה.
    מה מושך אותך בסוג כזה של בחורים? מופרעים/ שותים/ מעשנים/ הולכים למועדונים/ התנהגות ערס?
    נסי להתבונן מה ההתנהגות הזו מסמלת עבורך?

האם זה מסמל משהו שהיית רוצה להיות? משהו שזה מקרין ומעורר אצלך?
    מה זה מעורר אצלך? איך זה גורם לך להרגיש?
    האם את אוהבת את ההרגשה הזו?

מה תוכלי לעשות את עם עצמך כדי להרגיש כך?

אני יודעת שאת מבקשת טיפים לאיך להתנהג - אבל אני חושבת שכדאי להסתכל על מה שעומד מאחורי כל זה, מה זה מסמל לך?

מי את רוצה להיות בקשר עם בנים אחרים?
    האם את רוצה להתאים את עצמך לאיך שאת חושבת שהם היו רוצים שתהיי?
    האם את רוצה למצוא בתוך עצמך את התשובות?

את שואלת איך להתנהג , אין תשובה חד משמעית.
    נסי לסמוך על התחושות שלך ועל האינטואיציה שלך.
    זו התשובה הכי טובה שאני יכולה לתת לך - תלכי עם מה שאת מרגישה - לדבר הרבה/ לדבר מעט/ להיות אדישה.
    הקשיבי לעצמך!
    ואז תהיי שלמה עם כל התנהגות שלך - שכן פעלת מתוך מה שהרגשת באותו הרגע הכי טוב שיכולת.

שיהיה לך בהצלחה
    ערב נעים!
    יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום

אלון
    29/04/2008

אשמח לדבר איתך ולעזור לך בנושא אני בחור בן 26 שנראה טוב
    ועם לב טוב יש לי הרבה מה להציע
    אנא צרי קשר
    [email protected]

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה