מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעייתיות ביחסים חדשיםשירה07/02/2008
אני בת 39 רווקה, רזה יפה ומטופחת עם קריירה מצליחה, אך בעייתית בתחום הזוגי, סוף סוף הכרתי דרך האנטרנט בחור בן 35 שמאד מוצא חן בעיני ואנחנו יחד כבר חודשיים.כשאנחנו יחד היחסים נפלאים והסקס נהדר והוא חם ואוהב איתי, אך אני מרגישה שהוא ממש לא פתוח איתי, כפעמיים בשבוע הוא יוצא עם חברים שמעולם לא לקח אותי איתו להכיר אותם, הוא יוצא למקומות לבד כי הוא צריך גם זמן פרטי (לטענתו), והדבר שהכי מטריד אותי שראיתי שהוא עדין נכנס לאנטרנט לאותו אתר הכרויות שדרכו הכרנו ואני חוששת שאולי הוא יוצא לעוד פגישות. הוא מאוד לחוץ מהתחיבות ואני פוחדת להתעמת איתו. הוא גם עזב את מקום עבודתו וחזר לגור אצל ההורים וכל פעם קופץ על תחום עיסוק חדש שהוא רוצה לעסוק. אני מאוד אוהבת אותו, למרות שהוא לא הצהיר עדיין בגלוי על אהבתו כלפיי אך מתיחס אלי באהבה. הוא לא לקח אותי להכיר את משפחתו ולא את חבריו למרות שהוא מצהיר שהקשר ביננו רציני והוא לא מחפש סטוץ איתי, ואני הבהרתי לו שאני מעוניינת בחתונה וילדים. האם עלי לחשוש מהסימנים האלו שאני מזהה בקשר, האם עלי להתעמת איתו למרות שאנחנו רק חודשיים ביחד? או שזה יבריח אותו? בתודה שירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שירה יקרה
יעל צ'רניאק08/02/2008אני רואה כמה הקשר חשוב עבורך וכמה הבחור מוצא בעיניך ושמחה בשבילך.
מהי זוגיות עבורך?
מה חשוב לך בזוגיות?
איזה אדם את רוצה איתך בקשר זוגי?
מה זו אהבה עבורך?
איזה ערכים את מביאה לזוגיות? פתיחות? חופש? הקשבה? אמון?
את כותבת שהוא מאד לחוץ מהתחייבות ומשתמשת במושג להתעמת איתו על זה,
עימות נשמע לי כמושג מלחמתי. איך את מרגישה כשמישהו מתעמת איתך?
מי את מולו? איזו שירה הוא רואה?
מי היית רוצה להיות מולו?
מה את צריכה לגייס מתוכך כדי לבטא זאת?
איך זה יראה במציאות?
מה היית מיעצת לחברה שנמצאת באותה סיטואציה?
נסי לראות כמה מרחב הוא צריך וכמה מרחב את יכולה לתת לו?
זכרי שלאנשים שונים יש קצב שונה...
לאחר ההתבוננות הזו תשאלי את עצמך מה הדבר הנכון ביותר שאת יכולה לעשות בסיטואציה הזו?
התשובות בסופו של דבר הן אצלך . הקשיבי להן.
שיהיה בהצלחה!
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך לא לדחות דבריםקרן07/02/2008
שלום, אני רוצה לעשות כל כך הרבה דברים, סידדורים, תשלומים, פגישות ושיחות טלפון עד כי כשאני באה הביתה אני פשוט שוקעת מול הטלוויזיה ולא עושה כלום, אני מנסה להחליט שכל יום אני עושה משהו ובסוף הכל נדחה לרגע האחרון, איך אני יכולה לשנותת זאת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרן יקרה
יעל צ'רניאק08/02/2008את מתארת מצב בו את רוצה לעשות כל כך הרבה דברים מנסה להחליט שכל יום תעשי משהו ובסוף הכל נדחה לרגע האחרון.
נסי להתבונן עם עצמך - מה זה אומר עבורך לדחות דברים.
אילו דברים את דוחה ואילו דברים לא, איזה שיחות טלפון את דוחה? מה יש דווקא בהם?
את כותבת שאת מנסה להחליט שכל יום תעשי משהו.
התבונני בהבדל הגישה בין לנסות להחליט ש... לבין להחליט וזהו!!
באילו תחומים בחיים את מחליטה ועושה? באילו תחומים בחייך את מנסה להחליט ולא עושה?
מה זה עבורך לעמוד במילה שלך.
על מה את צריכה לוותר כדי לא לדחות דברים?
תשומת הלב שלך והבנת דפוסי ההתנהגות שלך הם הצעד הראשון לשינוי , הם קצה החוט לפתרון...
שיהיה בהצלחה!
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבתגובה לשאלות
קרן17/02/2008שמתי לב כי אני דוחה את מה שהכי קשה לי לעשות, לדחות מישהו שאיני מעוניינת בו, להמתין מלא זמן על הקו לצורך בירורים ארוכים, לעשות דברים כדי לשווק את עצמי נורא קל לי לדחות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרן תשובה בשבילך
נעמי11/02/2008היי..
גם אני כזאת בדיוק,יש ימים ויש ימים.
אם ההתנהגות הזאת חוזרת על עצמה יותר מדי ומציקה לך,בדיוק כמו שהציקה לי
אני חושבת שכדאי לבחון אפשרות של הפרעת ריכוז/קשב.
זה נקרא מצב של "דחיינות" בשפה המקצועית ורצוי לטפל בזה בהקדם.
יש מספר מכונים לאיבחון הפרעת קשב ו/או ריכוז ולא הייתי שוללת,רק כדי להסיר ספק.
בהצלחה
חנית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתיקון
נעמי11/02/2008סליחה,התבלבלתי בחתימת שמי בסיום האיחול להצלחה
דיברתי עם חברה בשם חנית אז כנראה בלי לשים לב ,איכשהו רשמתי את זה.
בהצלחה
בת-חן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה עזרתן לי מאד
קרן17/02/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרן,חומר בשבילך שיעניין אותך
נעמי11/02/2008הפעם נדון בעקב אכילס של רוב ה-ADHDים: דחיינות. הדחיינות תוקפת אותנו החל מגיל צעיר, ומעכבת את צמיחתנו בכל שלבי החיים.
העלון הנוכחי ישתדל לספר בקיצור על דחיינות בכלל ועל דחיינות ADHDית בפרט, יתאר את ביטויי הדחיינות ואת הסיבות לה, ויציע עזרה ראשונה להתמודדות עמה.
א. מהי דחיינות, ומהי דחיינות של אנשים עם הפרעות קשב?
דחיינות מתארת מצב בו אנו דוחים ביצוע משימה שיש לסיימה בזמן מוגבל, אחרי שנקבעו שעה או תאריך יעד בהם היא צריכה להיות גמורה.
סוגי המשימות הנדחות הם:
הכנת עבודות עיוניות, ביצוע תשלומים וסידורים אדמיניסטרטיביים, סידור חפצים, סידור ניירת, ולעתים גם פעולות שיגרה כמו אכילה, התלבשות, נסיעה לבילוי, משחק ועוד.
אצל אנשים עם הפרעות קשב ADHD הדחיינות נפוצה יותר מאשר באוכלוסייה ה"רגילה", ויש לה הסברים רגשיים ונוירולוגיים אשר נתאר בהמשך.
ב. איך הדחיינות מתבטאת?
הדחיינות מתבטאת בקושי להתחיל במשימה בגלל התעלמות, חשש, הססנות, ויתור לעצמי, והסטת הקשב למשימות אחרות שאינן חשובות או דחופות ברגע זה, אולם קלות או מעניינות יותר.
אם התחלנו במשימה, אנחנו עלולים להיתקע בחלק אחד ממנה, או להתבלבל ולעזוב אותה.
לבסוף, אנו עלולים לא לסיים בזמן בגלל הערכת זמן או הערכת קושי שגויים.
פרטים באתר העמותה (קישור), בדוא"ל [email protected], ובטלפון 03-6704404.
ג. מהן הסיבות לדחיינות?
1. חרדה
החרדה מתעוררת כאשר אנו חוששים להיכשל במשימה, חוששים שהיא תגזול מאתנו הרבה זמן, חוששים שהיא כרוכה בכישורים חלשים שלנו או חוששים לקבל ביקורת על טיב הביצוע.
מקור החרדה הוא בתסכולים מכישלונות-עבר, בעיקר מן העבר בו לא היינו מודעים לליקוי הקשב שלנו. הדחיינות החרדתית מתנהלת כמו פוביה (פחד): יש קונפליקט פנימי מסוג התקרבות והתרחקות אל ומן המשימה.
2. קולות פנימיים מסיחים ומסכסכים:
אלו קולות פנימיים המופיעים כאשר אנו מתכוננים להתחיל במשימה. הם מציפים במשפטים כמו: "אתה לא תצליח, תמיד אתה משאיר את הכל לסוף, שוב אותו הסיפור".
בניסיון להשתיק את הקולות המסיחים והמסכסכים את דעתנו, אנו דוחים את המשימה ל"מחר".
3. מועקה:
המועקה מופיעה במספר הזדמנויות:
א. בהתחלת המשימה - המחשבה שמדובר במאמץ גדול מעייפת אותנו.
ב. באמצע המשימה - עומס פרטים, ריבוי שעות, איבוד הקשר (הקשב?) בין החלקים השונים.
ג. בסיום המשימה - קושי ללטש את הפרטים הקטנים ולעצב מכלול מאורגן.
4.העדפה סלקטיבית:
כאן אנו מעדיפים לבצע משימות חשובות פחות במקום לבצע את החשובות יותר. הסיבה להעדפה היא, שאלו משימות שאנחנו טובים בהן ומביאות לנו סיפוק בטוח, לעומת המשימות המתסכלות שנכשלנו בהן בעבר, או שאלו משימות שמסתיימות מהר, לעומת כאלו שדורשות יותר זמן, או שהזמן הנוכחי מתאים יותר לביצוע משימה זו ולא משימה אחרת.
5. מצבי לחץ:
מדובר בדחיינות מכוונת. האדם יודע שבמצבי לחץ הו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך...סעיף 5
נעמי11/02/20085. מצבי לחץ:
מדובר בדחיינות מכוונת. האדם יודע שבמצבי לחץ הוא מרוכז יותר, מהיר יותר, זוכר יותר ומאורגן יותר, ומוכן לעבוד כל הלילה כדי לסיים את המשימה בדיוק לתאריך ההגשה שלה. מצבי לחץ הם אחת מאסטרטגיות הפיצוי המעלות את רמת האדרנלין ובעקבותיה את רמת הדופמין הדרושה לתפקודי הקשב.
6. קושי בתפקודי קשב:
לאנשים עם הפרעות קשב ישנם קשיים לרסן דחפים (אימפולסיביות), להתמקד בגרוי אחד, להתרכז בגרוי לאורך זמן, לסנן גרויים מסיחים ולנהל את הקשב.
7. קושי בתיפקודים הניהוליים:
לאנשים עם הפרעות קשב יש קושי בתפקודים הניהוליים, האמורים לסייע בתכנון, ביצוע והשלמת משימות בתאריך היעד.
התפקודים הניהוליים הם תפקודים קוגניטיביים (של החשיבה) העוזרים בניהול זמן, התארגנות, תיכנון, קביעת סדר עדיפויות, קביעת רצף פעולות, הערכת זמן והערכת מורכבות המשימה.
ד. עזרה ראשונה לדחיינות שלך:
1. הגדרת הקושי: הגדר בכנות את הסיבות האמיתיות לדחיינות שלך, כדי להתמודד אתן באופן הולם.
2. דרוג: דרג את המשימות שלך לפי "חשוב" ו"דחוף", והתמקד במשימה הדחופה ביותר.
3. הגדרת המשימה: הגדר את המשימה בבהירות: מה צריך לעשות?
4. הגדרת הזמן: מתי המשימה צריכה להיות גמורה? כמה זמן תוכל להקציב לה?
5. שלבים: חלק את המשימה לשלבים לפי פרקי זמן (משך הזמן של כל שלב), ולא לפי תוצרים (הדבר שצריך להיות גמור).
6. פרסים: תחגוג סיום כל שלב במתן פרס קטן לעצמך.
7. תמיכה: בחר במקום ובאנשים אשר יעודדו אותך להתמקד במשימה וימנעו ממך הסחות. לתמיכה יעילה, בחר במאמן אישי אשר יכוון וידרבן אותך.
סיכום:
תופעת הדחיינות מערבת מצד אחד קשיים רגשיים כחרדה ותסכולים בגלל כשלונות עבר, ומצד שני קשיים קוגניטיביים הנובעים מן הלקות בקשב ובתפקודים הניהוליים בהווה.
אם נודה בקשיים, נכיר אותם, נקבל אותם ונבקש תמיכה חברית ועזרה מקצועית לטיפול
בכל אחד מהם, נוכל לפתח שוטר פנימי שינהל אותם. השוטר הפנימי יאפשר לנו לפתח דרכים אישיות משלנו להתמודדות יעילה, שתוביל אותנו לשלוט בחיינו.
מקווה שעזרתי
בת-חן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר ביטחוןטל05/02/2008
שלום, יש לי בן זוג כבר חודשיים, אני נמצאת בחרדה נוראית שיעזוב אותי, אין לי ביטחון כלל וזה מתבטא בחיים ובקשר, אני מפחדת שכשיכיר אותי טוב יותר לא ירצה אותי, מה אני יכולה לעשות? האם לדבר איתו על זה למרות שזה קצת מוקדם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טל יקרה
יעל צ'רניאק05/02/2008הייתי רוצה להתבונן איתך בפחד שלך.
מה יש שם שכל כך מפחיד, מהם אותם דברים שמערערים לך את הבטחון?
האם את מקבלת את עצמך כמו שאת?
מה יאפשר לך לקבל בעצמך גם את הדברים האלו?
ככל שאת תקבלי את עצמך כמו שאת בשלמותך, עם היתרונות והמגרעות שאת חושבת שקיימים בך, כך תוכלי ליצור קשר אמיתי וחזק יותר, שבנוי על בטחון שלך בעצמך.
מה יאפשר לך לקבל באהבה את הצדדים השונים שלך? הביאי חמלה לעצמך.
התמקדי בדברים שאת אוהבת בעצמך, חזקי את הערכתך העצמית.
בהקשר לבן זוגך -
באיזו זוגיות את רוצה להיות?
זוגיות של קירבה ואינטימיות? אמון וביטחון?
בכל קשר זוגי אנו לומדים להפתח ולהחשף בפני אדם נוסף על כל גוונינו .
ככל שנפתח את הביטחון בעצמנו נוכל להביא את מי שאנחנו בשלמותנו - שלמות היא לא מושלמות, הרי אף אחד לא מושלם!
האם את רוצה להיות עם מישהו שכשיכיר אותך טוב יותר לא ירצה אותך?
או שאת רוצה להיות עם מישהו שיכיר אותך יקבל אותך ויאהב בדיוק כפי שאת?
מה חשוב לך בזוגיות?
האם לדבר איתו על זה או לא ומתי, זה מאוד תלוי מי הבן אדם , כמה הוא רגיש, כמה הוא מודע.
התבונני עם עצמך בשאלות הנ"ל והקשיבי ללבך - קבלי החלטה מתוך הלב שלך
עבודת ההתפתחות האישית שלך והביטחון העצמי שלך הם המפתח - התבונני בזה
שיהיה בהצלחה!
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיואב03/02/2008
יש לי בת זוג - אני אוהב אותה מאוד, היא מתאימה לי באופי, אנו יכולים לשבת שעות ולצחוק. שעות ולדבר. אבל, בזמן האחרון אני כל הזמן כל הזמן מוטרד בגלל שאני רוצה בחורה יותר יפה. חד וחלק - מה שמטריד את מנוחתי הוא זה שאני חושב שאני יכול להשיג בחורה יותר יפה שיהיה גאווה גדולה ללכת איתה ברחוב.
האם אפשר לעבור אימון אישי כדי להבין שהבחורה שאני איתה מספיקה לי ומתאימה לי ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יואב יקר
עדה מורג03/02/2008בודאי ובודאי!!
אימון אישי נועד כדי ליצור בהירות בכל תחום בחיים בו אתה רוצה לקדם.
אין זה אומר שהמסקנה שלך באימון תהיה שהבחורה הזאת "מספיקה לך".....
אך זה בהחלט אומר שאתה תתבונן לעומק בכל הסוגיות הקשורות לנושא, למשל:
מהי זוגיות עבורך?
מה הקשר תורם לך? מה אתה תורם לקשר?
מה משמעות היופי בעיניך?
מה הקשר בין גאווה ויופי?
מה עוד גורם לך להיות גא?
האם נקודת ההשקפה שלך תורמת לזוגיות או לא?
ועוד ועוד....
אימון בהחלט יכול לגרום לך לראות תמונה ברורה יותר.
מקווה שתרמתי לך.
בהצלחה!
עדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיורם28/01/2008
יש לי בעיה שגורמת לי להיות לבד כבר שנים. אני מחפש בחורה מדהימה ביופיה, למרות שאני סכ"ה בחור ממוצע מבחינת מראה.
לכן פעמים רבות הנשים המדהימות שאני מתחיל איתן לא נענות לי. ואני נשאר לבד.
אפשר לקבל עצות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יורם יקר
עדה מורג28/01/2008אני רוצה להזמין אותך להתבונן בדפוס הבחירה שלך בנשים.
מהם הפרמטרים שלפיהם אתה בוחר אישה?
נראה שיופי חיצוני מאד חשוב לך, אך האם חשבת מה עוד חשוב לך באישה?
האם חשבת איזו מן מערכת יחסים אתה רוצה לבנות עם האישה שאתה בוחר?
האם היופי חשוב לך כדי שהחבר'ה יגידו: איזו אישה יפה יש ליורם?
אין ספק שנשים מדהימות ביופיין לא יענו לגבר שמעריך אך ורק יופי: הן בודאי גם מוכשרות, חכמות,
עצמאיות, ועוד.....
העובדה שאתה לבד כבר כמה שנים (בן כמה אתה?:)) לא אומרת שום דבר על העתיד וזה גם לא אומר שיש לך בעיה.
הדבר היחידי שזה אומר, זה שאתה טרם גיבשת דעה מה אתה רוצה.
האם אתה רוצה בת זוג למערכת יחסים רצינית או לא?
האם אתה רוצה שתהיה יפה מבלי לבחון תכונות אחרות שלה?
איזה עוד תכונות חשובות לך באישה?
ומי אתה רוצה להיות בקשר הזה? מה אתה רוצה לתרום לזוגיות כזו?
מה חשוב לך באמת בקשר עם אישה?
מקווה שעוררתי אצלך כווני מחשבה,
אתה מוזמן לשוב ולשתף....
בהצלחה בהמשך....
עדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עניין משפחתיפוצי מוצי26/01/2008
הבן שלי נפגש עם חברה מהצבא שהוא יצא אתה במשך זמן, נפרד ממנה, ולאחר שסיימה ללמוד
בחול רפואה, הם נפגשו והיתה אופוריה. לא ברור לי ממש מה קורה, הבן שלי חושש, ואולי יש
בעיה של התאמה מינית? לא יודעת איך לגשת מבלי לפגוע בו ובפרטיותו, וחבל לי שהקשר הזה
יתמסמס. מה אני יכולה לעשות כדי לעזור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לך
יעל צ'רניאק26/01/2008את שואלת איך לגשת אליו מבלי לפגוע בו ובפרטיותו.
אני חושבת שזו שאלה מצוינת להפנות לבנך, לבקש את רשותו לדבר על כך יחד איתו.
עם זאת יש לזכור שיכולות להיות להיות 2 תשובות אפשריות. ועליך לקבל באהבה כל אחת מהן.
התבונני עם עצמך עם איזו אמא הבן שלך היה רוצה להתייעץ ולשתף?
מה את צריכה לגייס מתוכך כדי להיות אמא כזו כשאת באה לדבר איתו?
הרבה פעמים אנו חושבים שאנו יודעים הכי טוב בשביל היקרים לנו, וזה לחלוטין מתוך האהבה והאיכפתיות שלנו אליהם. לפעמים ההתערבות שלנו מועילה להם והם מקבלים אותה אולם לפעמים עלינו לשחרר , כי בסיטואציה מסוימת בתזמון מסויים , הם לא פתוחים לקבל את דעתנו.
לעיתים כשאנו מציעים משהו מבלי לחייב אותם לקבל זאת - דווקא אז זה יכול להתקבל בברכה.
הציעי לו דלת פתוחה אם ירצה לדבר איתך על כך, בכך את מכבדת את פרטיותו
מקווה שעזרתי
בהצלחה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוצה שגברים יפלו לרגלייסיגלית24/01/2008
שלום, אני רוצה שגברים יתאהבו בי שירצו להיות איתי וזה לא קורה. תמיד אני זאת שנקשרת ונעשית אובססיבית אליהם. מה אני יכולה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיגלית יקרה
עדה מורג25/01/2008קודם כל הייתי שואלת אותך מה זו אהבה בשבילך?
איך את רואה בעיני רוחך את עצמך, חיה עם בן זוג אוהב?
מה הטעם בלהיות אובססיבית אם מישהו שלא רוצה להיות בקרבתך?
אני מאמינה שכאשר את תהי ברורה יותר עם השאלות ששאלתי אותך, תוכלי להבין לבד מה לעשות.
איזו בת זוג את לעצמך?
עד כמה את אוהבת את עצמך?
האם אהבת גבר אמורה להשלים משהו חסר?
מה את רוצה לתת לאותו גבר "שיפול לרגלייך"?
איזו זוגיות את רוצה לבנות?
הייתי מזמינה אותך גם לשים לב להבדל בין התאהבות לאהבה.
התאהבות זה דבר חולף....לעיתים היא חולפת והקשר נגמר. לעיתים היא מתפתחת לאהבה
עמוקה, לחברות אמיתית, לשותפות, לתמיכה הדדית והופכת לזוגיות רבת שנים.
איפה את רוצה להיות: בהתאהבות החולפת או במעררכת יחסים אוהבת ועמוקה?
נתתי לך כמה כווני חשיבה ואני מקווה שתרמתי לך.
מברכת אותך בימים של אהבה טהורה ואמיתית.
שלך
עדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגברים שנופלים לרגליך...
אליענה26/01/2008מה בדיוק יקרה כאשר גברים יפלו לרגלייך? מה זה יגרום לך להרגיש?
נראה לי שאם תסתכלי "פנימה" תמצאי את אשר את מחפשת...
המשפט הזה נשמע לי כמו:
1) ככה יראו כולם כמה אני שווה,
2) ככה אני אדע כמה אני שווה...
3) ככה אני אראה להם כמה אני שווה
מאין זה בא? מהאגו (שהקול שלו בדרך כלל או ממעיט בערכנו או מגדיל לעשות והכל ללא כל פרופורציה)
אם את רוצה להיות מחוזרת, נחשקת ונאהבת - תחושות נפלאות
תחזרי אחרי עצמך (עשי עבור עצמך כל יום משהו כייפי קטן) עמדי מול המראה ואמרי לעצמך שאת אוהבת ומקבלת את עצמך כמו שאת עכשיו (לא כאשר: תרזי, תשמיני, תמצאי בן זוג, עשי תואר וכו') וזאת לא אומר שאת לא יכולה לשנות בעצמך משהו שמפריע לך - בו זמנית - אם את רוצה.
אני מאמינה שהכל מתחיל בפנים - והעולם החיצוני הינו השתקפות של עולמנו הפנימי.
בהצלחה
אליענה מוזס
מאמנת אישית
לזוגיות, העצמה אישית ומעברים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לגור עם החבריפית22/01/2008
שלום, בתי בת 18 הכירה בחור בן 25 ורוצה לעבור לגור איתו. זה נראה לי מוקדם ולא לעניין ואני מאד חוששת לה, אני יודעת כי אם אתנגד היא עלולה לברוח ולא אשמע ממנה כי עלי לתמוך ברצונה, אך אני חוששת שזה מוקדם מדי. מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לך אמא מודאגת
עדה מורג22/01/2008יפית יקרה,
כאמא אני בהחלט יכולה לחוש את הדאגה שלך ואת אהבתך לבתך.
יחד עם זאת....אני מזמינה אותך להתבונן על טיב הקשר שלך עם בתך.
האם זו הבת הבכורה? או לא?
איזו אמא היית כלפיה במשך כל השנים?
איזו אמא את רוצה להיות?
האם את סומכת על בתך? עד כמה היא בוגרת?
האם שוחחת איתה על המעבר למגורים משותפים עם הבחור?
כמה זמן הם מכירים? האם את הכרת את הבחור?
מי את יכולה להיות בשיחה מולה? האם את מכתיבה? האם את מתעניינת?
האם את משתפת אותה בדאגתך?
האם תוכלי להציע לה סוג של פתרון ביניים, שיספק גם את הצורך שלהם להיות ביחד ומצד שני ישחרר אותך מדאגה?
אני יודעת שזה לא פשוט לנו כאמהות, לראות את הילדים שלנו מתבגרים ופורשים כנפיים,
אך כפי שהמשורר חליל ג'ובראן אומר: הילדים הם רק פיקדון של הנשמה", הם באים אלינו לתקופה מוגבלת כדי שנגדל אותם ונטפח אותם, אך יש להם מחשבות משלהם,רגשות משלהם ודרך משלהם.
כל מה שאנו יכולים לעשות זה להמשיך לאהוב אותם ולתמוך בהם גם אם הבחירות שלהם
לפעמים לא נראות לנו.
המעבר למגורים משותפים עם הבחור יהיה עבור בתך אולי שלב של התבגרות, אולי רק התנסות ואולי אפילו תחילת דרך חדשה להקמת משפחה. מוקדם לומר, אך מי אנחנו שנחסוך מילדינו חוויה של אהבה?
מקווה שעזרתי לך...ואת מוזמנת לחזור ולשתף.
עדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מסתדרת עם בתיאילנה20/01/2008
יעל שלום, יש לי בת בת 26 ומשום מה היא מתנהגת אלי בצורה עויינת. התנהגות זו נמשכת מאז גיל ההתבגרות. ההתנהגות מתבטאת בכך שהיא מתחצפת, נוזפת בי ומייחסת לכל התנהגות /התבטאות שלי כוונה שלילית.
כשבתי הגיעה לגיל 20 חשבתי שהגיע הזמן לצפות להתנהגות הוגנת מצידה ואז ביקשתי ועמדתי על כך שהיא תחדל להתחצף אלי. בזמנו די התחשבתי בכך שהיא בגיל ההתבגרות ונראה היה לי שזה שלב הכרחי בהתפתחות והחלטטתי ללכת עם זה ולעבור את זה אתה. עלי לציין שמאז היותה בת 11 אני מגדלת אותה בעיקר לבד למרות שהיחסים שלה עם אביה היו מאוד קרובים והם עדיין כאלו. אז חשבתי כנכון לאפשר לה חופש ביטוי . היום אני מבינה שזו הייתה הטעות שלי. כאמור לקראת סיום השרות הצבאי שלה כאשר עדיין המשיכה בהתנהגותה למרות שהבהרתי חזור והבהר שאני לא מסכימה לספוג עלבונות וחוצפה יותר וכאשר זה עדיין המשיך, הצעתי לה שהיא תוכל להמשיך לגור אתי אם היא תתחיל לשפר את ההתנהגות שלה אליבמידה ולא שתעבור לגור עם אבא שלה. היא בחרה לעבור לגור אתו. אני יודעת שעשיתי כמיטב יכולתי וגידלתי אותה על הצד הטוב ביותר. בסך הכל היא ילדה טובה ואהודה, מאוד מקובלת נעימה ומנומסת. שנים אני מנסה להבין ממנה מה הסיבה ליחס הזה. זה הוא קשר חולה ואני מנסה להבריא אותו אך ללא הצלחה. אין טלפון שלא מסתיים בריב זה הגיע לכך לכך שהצעתי לה לעבור לתקשר בכתב באימייל או ב - SMS עד כדי כך הרגשתי רע בכל שיחה ולא משנה מה אמרתי, מה שלא אמרתי לא היה טוב. לפני כ 5 חודשים היא נישאה לבחור מקסים אחרי שמונה שנים חברות שמתוכם שנתיים גרו אתי . העויינות שלה המשיכה אז וגלשה לפסים שהיא רצתה את אשת אביה בחופה, היא רצתה ששמה יופיע בהזמנה בהורי הכלה, היא לא רצתה שאבוא אתה למקווה. אני הבעתי את התנגדותי וכ שאמרתי שלא אעמוד אתה תחת אותה חופה החליטה שאיש מההורים לא יהיה בחופה בסופו של דבר חזרה בה והסכימה שאשת אביה לא תעמוד בחופה. אחרי שהבהרתי לה בכאב רב שלא אגיע לחתונה אם שמה של אשתו יופיע בהזמנה היא הציעה שבהזמנות שהיא מקציבה לאביה היא תרשום את שמה ואילו בהזמנות שלי - לא. הסכמתי שהיא תעמוד בקבלת פנים עם בעלה ואתי. אני לא מבינה ולא מצליחה לשמוע מבתי מאיפה כל העויינות הזו ולא פעם הצעתי לה ללכת אתי לטיפול אך היא סירבה. אני לא יודעת מה עוד לעשות . אשמח לקבל עצה ממך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אילנה יקרה
יעל צ'רניאק21/01/2008אני שומעת את הכאב שלך ואת הרצון לשפר את הקשר ואת התקשורת בניכן
הרבה פעמים ביחסים בין שניים, אנו מצפים שהצד השני ישתנה .
אני מאמינה שהיחידים שיכולים להשתנות זה אנחנו, כיוון שאנו רוצים בשינוי.
אולי הצד השני ישתנה בעקבות כך, אין בטחונות פה, אך לרוב זה מאפשר יצירת תקשורת אחרת ומשפר גם את היחסים.
לכן, הייתי רוצה לשאול אותך לגבי ההוויה שלך בתקשורת איתה.
מי את בקשר איתה?
איזה מן אדם את בקשר עם בתך?
איזה אדם בתך רואה שהיא מרגישה שהיא יכולה לדבר אליך בצורה נוזפת ומתחצפת?
כשאני אומרת הוויות אני מתכוונת לדוגמא ל: אוהבת, ביקורתית, חזקה, חלשה, רגישה, מתלוננת, מאוכזבת, אכפתית, נהנית, שמחה, עוצמתית וכו'
נסי להתבונן מתוך איזה הוויות את מתקשרת כיום עם בתך, מצאי 5-3 הוויות.
בשלב השני, הייתי מזמינה אותך גם לדמיין איזה סוג של יחסים היית רוצה ליצור עם בתך,
איך זה יראה במציאות, איך תדברו , כמה תפגשו, איזה אוירה תהיה בפגישה , איזה קשר יהיה בינכם, הרשי לעצמך לדמיין את המצב הטוב ביותר שאת רוצה.
שימי את המיקוד שלך על מה שהיית רוצה ליצור עם בתך, נסי לשחרר את התסכול והציפיות שיש לך ולבנות יחסים נקיים ושונים בדמיונך.
ככל שאנו משקיעים יותר מחשבה בשלילי הוא מתכבר וככל שאנו משקיעים יותר מחשבה בבניה של משהו חדש חיובי הוא מתגבר. זה לא קסם, זה קורה בקצב שלו - אבל זה קורה!
מי תהיי בקשר עם בתך בסוג היחסים שאת רוצה ליצור איתה? איזה אמא בתך תראה אז? איזו הוויות תבטא אילנה אז, מצאי 3-5 הוויות חדשות?
השינוי האמיתי הוא שינוי בהוויה , על מנת ליצור שינוי שיחזיק לאורך זמן משהו בסיסי במי שאת צריך להשתנות.
חשבי מה יאפשר לך לעשות את השינוי, איזה חוזקים בתוכך תוכלי לגייס לשם כך.
אולי את יכולה לחשוב על משהו או מישהו שיכול לתמוך בך ולעזור לך לעשות השינוי.
דבר נוסף שהייתי מציעה לך הוא לכתוב, כתבי לעצמך בלי שאף אחד יראה את כל מה שיש לך לאמר על היחסים בינכם, הכתיבה משחררת. על הנייר את יכולה להוציא את הכל! אף אחד לא צריך לראות את זה אבל זו דרך נהדרת להוציא מעצמך את הכעס , את המחשבות ואת התסכול שוודאי מעסיק אותך לא מעט.
כתבי גם מה את אוהבת בבתך, המיקוד בצד החיובי של בתך במה שאת אוהבת בה, יעזור לך לשנות את המיקוד מהשלילי לחיובי.
האם אמרת לבתך שאת אוהבת אותה?
מתוך מה שאת כותבת נראה שאת מאד אוהבת את בתך - אמרי לה זאת! בלי לצפות לשום תגובה ממנה. פשוט הגידי לה מהלב שלך אליה את כל הדברים הטובים שאת מרגישה כלפיה.
אין אדם בעולם שלא שמח לשמוע שאוהבים אותו!
שחררי את התוצאה ואמרי לה את הדברים החיוביים שאת מרגישה כלפיה, קודם כל בשבילך... וגם בשבילה.
מקווה שעזרתי , שיהיה לך בהצלחה!
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיפית17/01/2008
שלום,
אני בת 20, ההורים שלי מאז שאני זוכרת את עצמי רבים, כל הזמן.
לא מכירה תקופות טובות אצלם.
אני זוכרת שכשהייתי קטנה רציתי שהם יתגרשו כדי שלא יריבו. כיום יש לי אח בן 8, ככה שהם לא ישאירו אותו בלי מסגרת משפחתית מלוכדת.
ההורים של אמא שלי התגרשו כשהיא הייתה קטנה והיא לא מוכנה לדבר כזה בבית שלה.
כל פעם שאני זורקת לאבא שלי שהם צריכים ייעוץ מקצועי הוא אומר שהם צריכים את הרבנות (גירושים) ושהוא מבחינתו מחכה שאח שלי יהיה גדול מספיק.
כמו תמיד, היה עכשיו ריב, וזרקתי לראשונה לאמא שלי שהם צריכים ייעוץ. שורה תחתונה - היא תלך רק אחרי שאבא שלי יילך.
לא דיברתי על זה עם אבא שלי.
אני לא גרה בבית (אני גרה במעונות, ברחתי הכי רחוק שרק הצלחתי). אבל אח שלי גר בבית וחווה את אותה הילדות העגומה שאני חוויתי. אני לא רוצה את הטראומות האלה בשבילו, זה נותן תפיסה שגויה לקשר בין גבר לאישה.
איך אני גורמת לזה לקרות? איך אני גורמת לאבא שלי להתחיל ללכת, איפה אני מוצאת יועץ נישואים?
בבקשה עזרו לי.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יפית יקרה
יעל צ'רניאק18/01/2008אני מאד מוקירה אותך על המחויבות שלך לאחיך ולחייו.
לרב, הבעיות בזוגיות נובעות מחוסר תקשורת או תקשורת לקויה.
הבעיה בתקשורת שכזו היא שאין באמת הקשבה של צד אחד לשני ואין התיחסות אמיתית.
את כותבת שאמרת לראשונה לאמא שלך שהם צריכים יעוץ ואמרת לאביך כבר מספר פעמים.
אני מבינה ממה שכתבת שאמך רוצה שאביך ילך ראשון, ואביך מבחינתו ילך לרבנות כשאחיך יגדל.
את אומרת שכשהיית קטנה רצית שהוריך יתגרשו כדי שלא יריבו.
את מעלה פה הרבה דברים צריך להתבונן על כמה דברים:
היות ואת היא זו שמנסה לעזור ולתקן את המצב, ולא אחיך או אמך או אביך, הדבר הראשון שהייתי מתבוננת עליו הוא :
השיחה שלך עם הוריך.
כיוון שרק שיחה אמיתית ושונה מהשיחות הרגילות עם הוריך תוכל לעשות שינוי.
אנשים עושים שינוי ולוקחים צעד במקרים כאלו היכן שלא נוח להם יותר, למריבות כפי הנראה כבר התרגלו, זה משהו שהם מכירים ויודעים איך לחיות עם זה, כמה שזה נשמע אבסורד אבל הרבה פעמים אנשים נשארים בשגרה של מריבות כי זה מוכר ונוח "ואפשר לחיות עם זה", המאמץ לעשות שינוי, לבחור בדרך אחרת לא מוכרת, זה לפעמים מפחיד, מאיים ומרתיע.
אם את שואלת איך את גורמת לזה לקרות, אני מציעה לך לנהל שיחה עם הוריך.
שיחה שתתנהל בצורה שונה מהרגיל.
חשבי מי את רוצה להיות בשיחה? איזה אדם את רוצה להיות? לדוג': אוהבת, אמיתית, אכפתית, יצירתית ממוקדת או כל הוויה אחרת שתבחרי.
הזמיני את הוריך לשיחה, עשי זאת בדרך חדשה: את יכולה לקבוע איתם מראש, לשנות את מיקום השיחה או כל רעיון אחר שיתאים לך.
חשבי מה את רוצה להשיג בשיחה, מה המטרות שלך.
מה את רוצה לתרום להם בשיחה? מה הערך שאת תורמת להם?
בואי לשיחה ללא ידיעה מראש כיצד השיחה תסתיים או מה הם יגידו, בואי לשיחה פתוחה.
נסי לראות את השיחה בדמיונך . כיצד זה יראה לבטא את ההוויות שבחרת לדוגמא: אוהבת , אמיתית, יצירתית, וכו' בשיחה, איך הוויות אלו יבואו לביטוי בשיחה עצמה: בטון הדיבור, בשפת הגוף, ממש דמייני את הסרט כיצד זה יראה.
זכרי דבר חשוב - אל תבואי מתוך שיפוט או האשמה: מה הם לא עשו וכו', זה לא עוד ריב או ויכוח זו שיחה שיש בה הקשבה ואין בה שיפוט.
תבואי מתוך ההרגשה שלך: אמרי מה את מרגישה, מה יהיה טוב עבורך ולדעתך גם עבור אחיך , מה את מבקשת מהם, היי אמיתית והביאי את מה שאת מרגישה,
ודבר נוסף זכרי את יכולה להשפיע עליהם במי שאת ומה שאת מביאה,אך את לא יכולה לגרום להם לעשות משהו שהם לא בחרו בו , כמו ללכת ליעוץ, זה צריך להיות הבחירה שלהם מתוך הבנה שלהם כי זה הדבר הנכון עבורם לעשות למען ילדיהם. ברגע שיחליטו, אז תעלה השאלה שלך איפה מוצאים יועץ נישואין.
את יכולה להשפיע עליהם בכך שהם יבינו מה את מרגישה.
נשמע כי להוריך חשובה המשפחה, הם תופסים אחרת מה טוב עבור הילדים, הקשיבי גם למה שהם יגידו מתוך פתיחות, נהלו שיחה שונה מהשיחות הרגילות על הנושא. שיחה של הקשבה מכל הצדדים.
התאמני על השיחה ושיהיה בהצלחה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעצה
סיגל19/01/2008הרשי לי לייעץ כי במידה ולא תגיעו להסכמה, קיבעו ביניכם כי תלכו ביחד לפגישה אחת אצל מטפל זוגי ופגישה אחרת אצל מטפלת זוגית. הבהירו לכל אחד מהמטפלים כי זו פגישת היכרות שנועדה בכדי להחליט היכן יהיה המשך הטיפול. סכמו ביניכם כי תחליטו לאיזה מטפל לגשת לאחר שתי הפגישות הללו ותסכימו עוד להיות קשובים אחד כלפי השני בהחלטה הזו. אל תשכחו שיש לכם מטרה משותפת והיא שיפור הזוגיות שלכם.
בהצלחה
סיגל הכוהן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שכנועסיוון15/01/2008
שלום, אני ובעלי רוצים ללכת לטיפול זוגי, הוא מתעקש על מטפל ואני מתעקשת על מטפלת. כיון שמדובר בבעיה מינית אני מאמינה שיותר אפתח מול מטפלת, אבל בעלי לא יתן אמון במטפלת אשה. מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיוון יקרה
עדה מורג15/01/2008קודם כול ברצוני להוקיר אתכם על כך שהסכמתם ללכת לטיפול ולהתמודד עם הבעיה.
עובדה זו מוכיחה שהזוגיות שלכם חשובה לשניכם ושאתם אנשים בעלי מודעות.
לגבי מטפל או מטפלת.....אני רוצה לשאול אותך באיזה דרך אתם מגיעים להחלטה כאשר יש
חילוקי דעות ביניכם? האם בעלך משכנע אותך? או שמא את משכנעת אותו?
מה אתם בודקים במציאות לפני שאתם מגיעים להחלטה?
ועוד אני רוצה לשאול אותך......
איך את יודעת שתפתחי יותר מול אישה מאשר מול גבר? האם התנסית פעם בטיפול?
האם זו אמירה מתוך ניסיון חיים או השערה?
האם יתכן שקיים מטפל מקשיב, מכיל , מעודד - גם אם הוא גבר?
ולהיפך....האם יתכן שקיימת מטפלת שאולי לא תצליחי להתחבר אליה?
כן, עוד שאלה....איך את יודעת שבעלך לא יתן אמון במטפלת אישה? האם הוא אמר לך זאת?
או שאת משערת?
אם הוא אמר לך זאת - מאיפה הוא יודע שלא יוכל לתת אמון במטפלת אישה?
אני מזמינה את שניכם לבדוק בינכם לבין עצמכם מע באמת מעכב אתכם בקבלת ההחלטה?
מה נדרש מכם, כדי להגמיש את העמדות שלכם ולהגיע להסכמה?
הרי בעיקרון כבר הסכמתם שאתם רוצים ללכת לטיפול.
מה שיותר חשוב בעיני זה לקבל המלצות על המטפל/ת ולא להתעסק יותר מדי במינו/ה.
מקווה שעזרתי ובהצלחה בטיפול.
עדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דייטיםנטע13/01/2008
שלום, אני בהתלבטות. פגשתי מישהו מקסים וחכם אבל הוא לא הטיפוס שלי מבחינה חיצונית. אני לא יודעת אם אתאהב בו כרגע נראה לי שלא בגלל המשיכה שלא קיימת. הוא אמנם מצחיק ונעים לי איתו, אבל השאלה אם לכפות על עצמי (כי זו ההרגשה) המשך מפגשים כי אולי יש שם פוטנציאל, או לחתוך, לפני שיהיה מאוחר מדי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטע יקרה
יעל צ'רניאק13/01/2008היחידה שיכולה לענות על השאלה הזו - זו את.
נסי להתבונן עם עצמך:
מה חשוב לך בזוגיות?
מה את מחפשת בבן זוג? נסי להיות ממוקדת עם עצמך.
על אילו דברים תהיי מוכנה להתפשר ומה הם הקוים האדומים מבחינתך?
איך את מאמינה שתמצאי את בן זוגך: שתדעי מייד שזה זה או שתכירי אותו קודם לעומק ואז תדעי שזה זה?
את שואלת אם לכפות על עצמך? האם תוכלי ב א מ ת להיות עם מישהו שאת מרגישה שאת צריכה לכפות על עצמך המשך מפגש איתו.
האם תרצי להמשיך להפגש איתו לתקופה מסוימת כדי לנסות לראות אם זה הולך? אולי תרצי להגדיר תקופה זו מראש ( שבוע /שבועיים/ חודש) כדי שלא יהיה מאוחר מדי., ובתקופה זו תני לעצמך להכיר ולהפתח ככל שתוכלי על מנת שתוכלי לקבל החלטה שתהיי איתה שלמה.
אני בטוחה שהתשובה תעלה מעצמה בתוכך, והתשובה היא רק אצלך, אף אחד לא יודע יותר טוב ממך
הקשיבי לעצמך, לנטיה של הלב שלך, לתחושות שעוברות בך
בהצלחה
את מוזמנת לשוב ולשתף
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הכי מושך.....
לידייה ברשישט15/01/2008האדם האחרון שפגשתי... יצאנו שלושה חודשים ולא הייתה לי משיכה מינית אליו כהוזה נהפוך הוא פחדתי שהוא לא יוכל לספק אותי על פי המראה "החנוני " שלו.... למרבה המזל לאחר כ4 חודשים כשיזמתי לשכב איתו ורצית ילחוות את הסקס איתו.... נדהמתי איזה סקס טוב היה לנו.. ואיך האופי שלו ווהומור הסרקסטי שלו משכו אותי אליו כמו מגנט ואז היוצרות התהפכו אני רציתי אותו יותר ויותר והוא זה שרצה לבסוף לסגת....... בהצלחה אל תוותרי יש הפתעות מעניינות ונעימות בחיים!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרבקה08/01/2008
אני יוצאת בקרוב לפניסה ומאד מפחדת מה יהיה ומה לעשות בזמן הרב שיהיה לי. כמו כן אני מפחדת שהמצב הזה יגרום לי לשגע את בעלי, שיחייה.
האם קואצ'ינג יכול לעזור במצב זה?
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רבקה יקרה
עדה מורג08/01/2008העיתוי לשאלתך מצוין!!
אנחנו באמת מאמינות שקואצ'ינג הוא כלי מצוין בכל עת, אך במיוחד בנקודות זמן בחיים
בהן הכול משתנה במהירות.
דרך האימון האישי תוכלי לראות בבהירות כיצד את רוצה למלא את זמנך הפנוי, מה את רוצה לעשות עם חייך בהמשך ועוד..
מן הסתם, תמצאי גם דרכים להמשיך לקיים זוגיות טובה ומהנה בלי קשר ליציאתך לפנסיה.
מאחלת לך הרבה שנים של חיים מלאים, בריאים ומספקים לצד בעלך.
בהצלחה!
עדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סטוצים וקשר רציניגל05/01/2008
תמיד חשבתי שזה ההפך,אבל האם יכול להיות שלחלק מן הגברים המחפשים סטוצים ללילה אחד ולא מוצאים כבר יהיה יותר קל למצוא קשר רציני??
אם כן-מדוע זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום גל
יעל צ'רניאק06/01/2008בהחלט יתכן שלחלק מהגברים קל יותר למצוא קשר רציני מאשר סטוץ ללילה.
הכל תלוי במי הבן אדם, ולמה אתה מכוון בחייך.
לגברים מסויימים יש קושי להתחייב לקשר, להיות יחד עם משהי באופן קבוע, פחד שיאלצו לוותר על החופש שלהם וכו'. גברים אחרים מתמסרים בקלות לקשר זוגי, זה כאילו "המצב הטבעי שלהם".
האם אתה גבר של סטוצים? או גבר של קשר רציני? איך היית מגדיר את עצמך?
מה מניע אותך לחפש סטוץ ללילה?
מה אתה באמת רוצה?
בהצלחה
אתה מוזמן לשוב ולשתף
שבוע טוב
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
גל06/01/2008למען האמת,שאלתי התייחסה יותר למראה חיצוני.....
האם יש דבר כזה "אין לך את הלוק של הגבר שנשים רוצות לשכב איתו" ולכן תחפש קשר רציני?
למרות שלי זה לא נראה הגיוני כי גם בקשר רציני משיכה מינית היא מרכיב הכרחי...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגל יקר
יעל צ'רניאק06/01/2008או קי אנחנו מתמקדים לאט לאט.
אתה שואל לגבי מראה חיצוני לגבי הלוק של גבר שנשים רוצות לשכב איתו.
אנחנו נכנסים פה לשיחה על הדימוי.
הדימוי שלנו על עצמנו - אותו אנחנו מחפשים להגשים.
האם יש לך דימוי שאתה מחפש, לוק שאתה מחפש?
אני חושבת שהעניין הזה טעון בשיחות פנימיות, פנטזיות, רצון להגשים איזה דימוי: שאני עם מישהו שנראה טוב.
השאלה שלי היא, האם אתה מוצא את עצמך מתעסק הרבה עם הדימוי שלך, עם איך שאתה נראה וההשלכות של זה על הסביבה שלך ועל מה שקורה לך? האם היית רוצה להיות חופשי מהמחשבות על המראה החיצוני ?
האם זה רק בהקשר של הסטוץ?
מה הקשר שאתה עושה בין מראה חיצוני ומשיכה מינית?
מה המשמעות שלך לסטוץ ולקשר רציני?
האם אתה מכיר אנשים מושכים שאין להם את "הלוק"? מה יש בהם שבכל זאת מושך?
גם כשאנו מתמקדים למראה חיצוני, יש עדיין שאלות רבות שנשארו פתוחות.
הייתי חוזרת בכל זאת לבדוק מה מניע אותך לחפש סטוץ ללילה? מה יש שם שמושך אותך?
אתה מוזמן לשוב ולשתף
שיהיה בהצלחה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
גל13/01/2008אם הייתי אומר שאני מחפש מערכת יחסים רצינית ולא סטוץ גם אז היית שואלת אותי מה יש שם שבכל זאת מושך אותי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגל יקר
יעל צ'רניאק13/01/2008אם היית אומר שאתה מחפש מערכת יחסים רצינית, בהחלט (!) שהייתי שואלת אותך מה מושך אותך בזה כיוון שכל אחד מאיתנו נמשך לדברים ממניעים אחרים ומעניין לדעת מה מניע כל אחד מאיתנו בבחירות שהוא עושה.
אז מה מושך א ו ת ך במערכת יחסים רצינית?
המשך ערב נעים
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגל
גל13/01/2008אמרתי אבל שאני לא מחפש מערכת יחסים רצינית!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגל יקר
יעל צ'רניאק14/01/2008אשמח להתבונן איתך גם על זה או על כל שאלה אחרת אם תרצה...
שיהיה לך ערב מקסים!
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אמי התחרפנה??שואלת03/01/2008
אמי טוענת שהיות וכל השנים לא זכתה לקבל תשומת לב מירבית, ואבי זה שגנב תמיד את ההצגה באירועים חברתיים, התחילה לעשות מעשה נועז, התחילה לצייר והקימה תערוכה, שיש בה הצלחה לא קטנה. מדאיג אותי שהיא אומרת לי שאני יעשה את הכל בשביל לקבל תצומי. מה היא ילדה קטנה? והיא מאושרת ונמצאת בהיי שחבל"ז. אני גאה בה אך מצד שני אני חוששת שהיא תיפול מהרגליים, כי היא עובדת מהשכם בבוקר עד השעות הקטנות של הלילה, ממעטת באכילה ובשינה. מה דעתכם, האם לעזבה לנפשה, להעיר לה (שזה אפילו לא עוזר..).? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לבת האוהבת
יעל צ'רניאק03/01/2008מה שאת מתארת פה זה מקסים, אמך התעוררה לדחף היצירתי שבה, שכפי הנראה לא בא לידי ביטוי עד היום בכזו עוצמה. הדחף היצירתי קיים בכולנו, הוא עובד על מנגנון אחר מאשר המנגנון המוכר לנו: אוכל ושינה, הדחף היצירתי צריך רק לרוץ קדימה , ליצור , ולנוע קדימה.
במצב כזה אין טעם להעיר או להתנגד, אם את חוששת לה את יכולה להציעה לה הצעה שתהייה לה נעימה: לאכול יחד, להביא לה אוכל... ליצור זמן איכות עם המשפחה כדי שתנוח בו, או כל רעיון יצירתי אחר....
נשמע לי מאד חיובי מה שעובר על אמך
מה זה מעורר אצלך? האם את חשה את הדחף היצירתי לבטא את עצמך בחיים שלך?
שווה להתבונן בזה מנקודת מבט של צמיחה, לאן את יכולה להתפתח ולגדול מתוך זה, כיצד תוכלי לבטא בחייך באופן מלא את מי שאת?
שיהיה לשתיכן בהצלחה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)