מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- זמן איכות?מורן16/09/2009
לאור המריבה האחרונה הבנו אני ובעלי שאחת הבעיות שלנו היא בין השאר שאנחנו צריכים להשקיע יותר בזמן איכות אחד עם השני ועם הילדים, כי הרגשנו שזה אחד הדברים שתמיד מכשילים אותנו.
העניין הוא ששנינו מאוד עסוקים בחיי היום יום ובגלל זה הדברים הקטנים והחשובים הללו נדחקים לרוב לפינה.
דרך אגב, היום ראיתי אתר שלמרות שהוא פרסומת יש לו מודעות חברתית בדיוק לנושא הזה..
תמיד זה קורה לי, כשמשהו מעסיק אותי זה נראה כאילו שזה בדיוק מה שמעסיק את כולם, כמו שאישה בהריון פתאום נראה לה שכולן בהריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיכלי יקרה
יעל צ'רניאק17/09/2009ללא ספק צריך להשקיע בזמן איכות!
האם אתם מוכנים לראות את "זמן האיכות" כחשוב ביותר ולהעלותו בסדרי העדיפויות שלכם?
קיבעו זמן לדברים הקטנים וה מ ש מ ע ו ת י י ם !
ואחר כך בסדר העדיפויות הכניסו את כל שאר הדברים - העיסוקים היומיומיים.
זו נקודה מאוד חשובה שאת מעלה - לפנות זמן איכותי להיות ביחד - עם בן הזוג ועם הילדים.
הזמן הזה יעשה ללא ספק הרבה טוב, כך שכל שאר הדברים שתעשו, יעשו בצורה טובה יותר.
לכן חישבו על זמן האיכות כהשקעה לזוגיות, אך גם מעבר לזוגיות - לאיכות החיים בכלל.
כשהיחסים שלנו טובים - אנו יעילים יותר בכל המישורים, אנו שמחים יותר, אנו רגועים יותר.
שיהיה לכם חג שמח, עם זמן איכות יקר
בהצלחה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםעדן15/09/2009
אז ככה , אני בת 28 , אני יוצאת מידי פעם למסיבות ולמקומות אבל לא תמיד יוצא לי להכיר, אז החלטתי לנסות דרך חדשה להכיר , דרך הפייסבוק.
לאחרונה , ראיתי תמונה של בחור חמוד וכתבתי לו הודעה . לאט לאט דיברנו יותר בצ'אט עד שהגענו לטלפון ולבסוף קבענו להיפגש.
הדייט הראשון שלנו התחיל עם ספקות לשנינו אבל לי הייתה איזשהי אינטואציה טובה לגבי הבחור ,
ואכן כך היה. מהרגע שמבטינו נפגשו ולחצנו ידיים , הרגשתי שזה זה , לא יודעת איך להסביר את זה אבל זה פשוט היה כמו המקום שייחלתי לו כל הזמן להגיע.. הרגשתי כל כך בנוח איתו שזה קצת הפחיד אפילו! אבל כשזה בא גם ממנו , זה פשוט זרם.
היה לנו דייט מדהים!! הוא היה מקסים והחיוך פשוט לא ירד לי מהפנים גם הרבה ימים אחרי זה כמו שהרבה מאוד זמן לא היה לי. כמה ימים אחרי הדייט הראשון שלנו , הוא טס לחו"ל לתקופה קצרה והוא אמר שכל כך עצוב לו שדווקא עכשיו הוא טס והלוואי שהייתי יכולה לבוא איתו,הוא הבטיח שנדבר המון ונהיה בקשר וכך היה , הוא בערך שבועיים שם כבר ויצא שכל יומיים דיברנו בטלפון והתכתבנו המון וכל שיחה שלנו הייתה נגמרת בכמה הוא מתגעגע אלי ורוצה לחבק אותי ושהוא בחיים לא הרגיש ככה והלוואי שהייתי איתו יחד באותו רגע והוא אפילו שאל אותי מה אני רוצה שהוא יביא לי מתנות!!
לפני שבוע בערך הוא שלח לי הודעה בפייסבוק אחרי יומיים בסה"כ שלא דיברנו , אז לא הייתי איזה יומיים במחשב ורק שראיתי את ההודעה שלחתי לו תשובה (SMS) , אך לא הייתה תשובה . החלטתי לעזוב את זה ולנסות פעם אחרונה למחרת , אך גם על זה לא היה מענה ומאז אין "סימן חיים" ממנו וזה הדבר הכי מוזר בעיני.
הבחור בן 34 , בחור רציני , שמשקיע ומראה שרוצה , פעם אחת יצאנו ודיברנו מלא בטלפון שהוא בחו"ל בכלל לצורך עבודה והוא השקיע מלא מהזמן שלו לדבר איתי ולתת לי הרגשה טובה ופתאום הוא נעלם!?
כל כך קשה לי כבר מגברים כאלו! אני עדיין לא החלטתי מה יקרה עם הקשר שלנו כי אני מחכה שהוא יחזור ואז אני אהיה יותר חכמה , אבל אני כל כך מתגעגעת אליו רוצה לשמוע את קולו ולא מבינה איך פתאום הוא הפסיק להתגעגע אלי??
מתי כבר יגיע הבחור האמיתי??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדן יקרה
עדה מורג17/09/2009אני שומעת את התסכול שלך מהמצב שנוצר ואפשר להבין....
יחד עם זאת - כמה זמן עבר מאז שהוא לא התקשר?
האם היית יכולה לחשוב על תרחישים אחרים במקום לומר " הוא לא מראה סימני חיים"?
אולי איבד את הטלפון? אולי הוא עסוק מדי בעבודה?
מצד אחד את אומרת שאת רוצה שהוא יחזור כבר כדי לדעת איפה את עומדת...
ומצד שני את שואלת : מתי יגיע כבר הבחור האמיתי?
מה זה "הבחור האמיתי" עבורך?
האם הבחור שפגשת לא אמיתי? היה לך מאד כיף איתו.....
את אומרת שזה היה הדדי ושהוא נראה משקיען...
ממבט מהצד נראה שיש לך ספק לגביו - כי הוא לא מתקשר בתדירות שציפית או התרגלת בשבועיים הראשונים.
אני מאד מאמינה שאנחנו יוצרים מציאות. אם יש לך ספק לגביו, אם את פוחדת שהוא שכח אותך,
אם את עסוקה כל היום בשאלה" למה הבחור שלי לא מגיע?" - את יוצרת מציאות של אין בחור.
מה שאנחנו שמים עליו את הפוקוס במחשבה וברגש מתממש במציאות.
אני מזמינה אותך להחזיר את המיקוד לעצמך, למי את רוצה להיות בתור בת זוג ובהגדרה ברורה של איזה מין בחור את רוצה. תאמיני שמגיע לך "הבחור ההכי אמיתי" בעולם!
תאמיני שמגיע לך לזכות באהבה הדדית, את ראויה לאהבה וזה יבוא.
ועוד שאלה קטנה....מה דעתך להתיחס לתקופה שאת עוברת כתקופת חיפוש ולימוד , כתקופה שבה את מתגבשת לקראת האהבה שתבוא?
מאחלת לך מכל הלב שאכן תזכי באהבה שאת רוצה.
שנה טובה ומבורכת, שנת אהבה!
עדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה עדה!
עדן17/09/2009התשובה שלך מאוד עזרה לי פתאום להסתכל על כל הסיפור בצורה יותר רגועה.
אני יודעת שהיה לנו מאוד כיף בדייט הראשון ואני מאמינה בתוך ליבי שכל מה שהוא אמר לי נכון,
והוא פשוט נסע לעבודה אז יכול להיות שקרה משהו בשבוע האחרון שהוא לא יכול ליצור קשר.
הוא צריך לחזור עוד שבוע לפי מה שהוא אמר לי , והחלטתי להתקשר אליו בעזרת השם כשיחזור ולראות לאן נושבת הרוח.
שתהיה שנה טובה ומתוקה מלאה בדברים טובים ומשמחים :-))* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדן יקרה
עדה מורג17/09/2009שמחה שעזרתי....
שם המשחק הוא פרופורציות וסבלנות....
והכול יבוא על מקומו בשלום.
גם לך אחלה שנה!
עדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה קורה איתימישהי13/09/2009
בשבוע האחרון אני בודקת כמעט כל שעה את המייל, אבל לא קיבלתי תשובה מהבחור מחו"ל. הוא כנראה החליט להעלם.
בתשובתו הקודמת הוא אמר שהוא היה רוצה אהיה שם איתו, וגם אז לקח לו שלושה ימים לענות, אבל עכשיו כנראה שאני אמורה להבין שהוא לא מעוניין להמשיך בקשר.
אני מתחילה להרגיש דפוקה, כי פעם אחר פעם אני נשארת לבד.
למה זה לא מצליח לי? מנסה להבין איפה הטעות שלי ומה לא בסדר.
לקח לי שנים לבנות ביטחון בעצמי ולהרגיש שאני בסדר, אבל בתחום של קשרים זה פשוט לא עובד.
זה מייאש.
נמאס לי לחזור בערב הביתה לבדידות.
למה לא מגיע לי שיהיה איתי מישהו?
אולי אני לא מאמינה שמישהו באמת ירצה להיות איתי ולהשאר...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מישהי יקרה
יעל צ'רניאק14/09/2009לא להתייאש!
כולנו מתפתחים ומתקדמים ועדיין יש לאן לגדול ולהתפתח - תמיד!
את עדיין בדרך למציאת הזוגיות הנכונה עבורך.
זה חשוב להתבונן לראות מה קורה בפגישות ? איך את מרגישה? מי את שם ? מה את משדרת?
ויחד עם זאת להתבונן האם את באמת מאמינה שזה יקרה ואפשרי?
משפט כמו בתחום של קשרים זה פשוט לא עובד - הוא משפט מגביל.
ההרגשה שאת דפוקה כי את לא בזוגיות - גם היא אינה אמת.
יחד עם זאת צריך להתבונן מה את יכולה לפתח בעצמך, באילו אמונות נוספות לגבי זוגיות ולגבי עצמך את מחזיקה שמגבילות אותך - לראות אותן ולשחרר אותן.
תוכלי לעשות זאת בעצמך, או לפנות לאיש מקצוע שיעזור לך לראות את האמונות שמונעות ממך ליצור את הזוגיות הרצויה לך.
שימי לב: זה לא אומר שאת לא בסדר, או דפוקה!! אלא.. שאת מחזיקה ומאמינה למחשבות ואמונות שמונעות ממך להיות בזוגיות הרצויה לך.
יש לעשות פה עבודה אבל אין מה להתייאש! פשוט להמשיך בדרך...
זה דרך של צמיחה וגדילה עבורך על מנת שתהיי בזוגיות הנכונה עבורך.
בהצלחה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגידי
עדן15/09/2009יכול להיות ששמו של הבחור מתחיל בא'?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתוסכלת מהבעלבעל11/09/2009
אני בת 55 ובעלי 58. כבר תקופה שבעלי מדבר אלי בצורה מאד לא אמפטית, תמיד מראה פניו קודרות, אינו מחייך, אינו גורם לי לצחוק לשמוח, התגובות שלו מאד עוקצות. הוא גם אדם לא בריא: סוכרתי, עודף משקל ושומנים בדם ואימפוטנט. בעבר ציין שלא סובל את הבוס שלו. אך ממשיך לעבוד. האם אני קרבן??? האם אני שעיר לעזעזל??. אני מדברת אליו יפה, הוא עונה לי בטון תקיף ואמד לא אמפטי. אתן דוגמאות, כשהוא לחוץ, נוסח ביטוייו הם: "תפעילי קצת את הראש שלך", מה את עומדת לי על הראש??? ואני רחוקה מאד מלהיות כזאת, כל הזמן אני חושבת פעמיים מה להוציא מהפה לפני שאקבל עקיצה, ירידה, השפלה, שאלתי אותו אם קורה משהו בעבודה. תגובתו : שלילית. קשה לי להאמין. מראה פניו תמיד קודרות, אינו חייכן, אינו מצחיק וצוחק, ממש דיכאון להיות במחיצתו.חדלתי לאהוב אותו לחלוטין. לעומת זאת אני מרגישה שזקוקה לו: מבחינה כלכלית, הוא גם יודע (מרצונו) להושיט יד לעזרה בבית, ואבא נפלא. האם נגזר עלי להיות תמיד עצובה בגלל שנישאתי לו?? בעצם, בתחילת נישואינו כבר הרחתי שאני לוקחת עלי תיק, חשבתי לתומי שבני אדם משתנים, ואכן לא הדבר. אני אוכלת קש, ועם הגיל זה מחמיר. איני יודעת מה לעשות, הוא לא מספר מדוע הוא כזה, הוא מתנהג איתי לפי המצב רוח שלו.תענוג לשמוע איך הוא מדבר בפלפון עם העובדים/ות שלו שעובד איתם, לגמרי ההיפך, אולי מכיוון ששם הוא צריך להרשים, ואני מובנת מאליו. מאד עצוב, ואיני יודעת מה לעשות. תודה על העזרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלית יקרה
עדה מורג12/09/2009אני שומעת מתוך דבריך את התסכול ואת הכאב שאת חווה בנישואיך.
יחד עם זאת אני מאמינה שבכל מערכת יחסים יש לנו אחריות אישית.אני אנסה להראות לך דרך דבריך ובאמצעות שאלות, באיזה אופן יש לך את היכולת להשפיע לטוב או לרע על הקשר עם בעלך.
א. האופי שלו - האם יש לך יכולת לשנותו? את בעצמך הבנת שלא
ב. מצבו הבריאותי - גם הוא בידיו ויתכן שלאופיו יש חלק לא מבוטל בכך
ג. העבודה שלו - האם את יכולה להשפיע על הבוס שלו? נראה שלא....
ד היחס שלו אליך? שם נראה לי שיש אפשרות תשפיעי....
איך את מגיבה כאשר הוא פוגע בך?
האם את מרגישה כקורבן? כשעיר לעזעזאל? (כדבריך.....)
האם את נעלבת ומסתגרת?
האם את אוכלת קש? (כדבריך.....)
האם את מובנת מאליו? (כדבריך.....)
האם את מרגישה כל הזמן שאת סוחבת תיק עליך? (כדבריך....)
איך תוכלי להגיב אחרת? האם יש מקום לתקשורת פתוחה ביניכם?
האם תוכלי לשתף אותו ברגשותיך מבלי להאשימו?
האם תוכלי להתעניין במצבו, ברגשותיו הוא?
"נגזר עלי להיות.....כי נישאתי לו...." - לא גלית יקרה, לא נגזר עליך שום דבר,
את בוחרת להיות שם כי יש לכך סיבות (כלכליות, משפחתיות ....)
אם תקחי אחריות על הבחירה שלך - אני מבטיחה לך שתרגישי פחות מתוסכלת.
הרגשות שלך נובעות בחלקן הרב מהאמירות שאת אומרת לעצמך....
אם תשני את האמירות שלך ....אין לי ספק שתרגישי פחות מתוסכלת.
אני גם רוצה להוסיף ולומר לך שאנחנו לא יכולים לשנות את האחר, רק את עצמנו אפשר לשנות.
מה היית משנה אצלך כדי לשפר את הרגשתך?
מי יכול לתמוך בך בכך?
האם חשבת ,באופן אישי או ביחד עם בעלך, להעזר איש מקצוע (מאמן, או מטפל זוגי?)
את מוזמנת להתקשר אם יש לך שאלות נוספות...
מאחלת לך הצלחה בשינוי ההרגשה שלך , התחילי את השנה בחיוך ...
שנה טובה!
עדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריך עזרה דחוףאורן09/09/2009
הייי זה שוב אני.
אחרי שהגעתי למסקנה שלא טוב לי ואני רוצה להיפרד מהחברה לאחר כמעט 3 שנים שוב לא הצלחתי לעשות את זה..אתמול בערב היא שאלה אותי אם אני רואה אותה איתי לכל החיים ועניתי לה את האמת...אמרתי לה שכל עוד יהיה לי טוב איתה ואני יהיה מאושר אז אני יהיה איתה..אבל אני לא יודע אם זה לכל החיים כי אי אפשר לדעת מה יקרה..ככה אמרתי לה במילים האלו.היא כמובן אמרה שהיא נפגעה כי היא רואה אותי איתה לכל החיים ושאם זה לא הדדי אז היא מעדיפה שנגמור את זה עכשיו.עלה גם נושא המעבר לגור ביחד שבו אמרתי לה שאני לא רואה את עצמי עוזב את בית ההורים בתקופה של השנתיים הקרובות,זה חיזק את העמדה שלה שהיא רוצה להיפרד.,בטענה שזה לא הדדי מצידי ושאני לא אוהב אותה כמו שהיא אותי.לאחר הודעות אס אמ אס רבות שהיא שלחה לי שהיא רוצה שזה יגמר ושזה נגמר מבחינתה לא נשארו לי מילים לענות לה כי אמרתי מה שאני מרגיש לאורך כל השיחה ורק את האמת שלי.אבל לאחר מכן הרגשתי רייקנות..אויל אני לא עושה את הדבר הנכון..אולי אני לא מתנהג נכון..אולי אני בעצם לא בסדר בקשר הזה...ובעצם התחילו לי רגשות אשם.
אולי אני מפספס פה באמת את האשה של החיים שלי.אני לא יודע למה זה קורה לי.מצד אחד אני רוצה להיפרד אבל ברגע שזה נגמר בינינו אני מתחיל לחשוש...אולי את יכול לתת לי את התשובה לכך ואיך אני צריך להתמודד עם הפרידה?וכמו כן איך לעבוד על עצמי ולהיות חזק ולא להישבר לרגשות האשם שיש לי?כמו שקרה בפעם הקודמת שנפרדנו ובסוף חזרתי אלייה.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורן יקר
עדה מורג09/09/2009קודם כול אני רוצה להוקיר אותך על כך שהפעם היית כנה איתה.
קראתי את ההודעות הקודמות שלך ושם סיפרת כי היית משקר לה לגבי העתיד.
אז OK, לא יזמת את הפרידה ,אבל היית כנה והיא הבינה מכך שהיא רוצה לסיים את הקשר.
בעצם היא הקלה עליך בהחלטתה....
כעת מופיעות השאלות המטרידות: האם עשיתי נכון? אולי אני מפספס פה משהו?
ולכך מתלווה רגש הריקנות ורגשי האשם.
אורן,אני רוצה לשאול אותך: מה אתה באמת רוצה?
בהתכתבות קודמת סיפרת שאתה מרגיש שאתה מפספס את החיים אם אתה נשאר בקשר.
כעת , שאתה חופשי מהקשר, אתה מרגיש שאתה מפספס את האישה של החיים שלך....
כפי שהצעתי לך בעבר , אני שוב מזמינה אותך ליצור רשימת "מכולת"
מי זו האישה שאני רוצה לצידי? תכונות, מראה, תרומתה לזוגיות וכו'
מהן החוויות שאני רוצה לחוות בחיי?
האם זה אפשרי בתוך הקשר?
האם זה אפשרי מחוץ לקשר?
האם אני יכול לעזוב את הקשר ולחוות את החיים ולהנות, מבלי להרגיש אשם?
במצב שנוצר חברתך עשתה החלטה.היא בחרה להפסיק את הקשר כי הבינה שאין הדדיות.
מהי הבחירה שלך?
חשוב ליצור בהירות ולעשות בחירה. אם אינך יכול להיות בשני המקומות בו זמנית....המציאות מכתיבה לך את הבחירה.
ולגבי כיצד להתגבר על הפרידה.....אם תהיה בהיר עם עצמך שאתה בוחר עכשיו להתנסות
בכל מה שהיה חסר לך קודם...לך על זה!
תחיה יום יום את הכאן והעכשיו שלך. תהנה, תתנסה, תתפתח, תצמח.
וכאשר תרגיש ששבעת ואתה מוכן לזוגיות יציבה - בת הזוג הנכונה עבורך תגיע לחייך.
בהצלחה ושנה טובה!
עדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתלבטת?ליאל09/09/2009
יש לי חבר כמעט שנתיים,חבר ראשון שלי ככה שאין לי כלל נסיון עם גברים אחרים,החבר שלי בן 23 וחצי אני עוד מעט בת 22 ,יש לי המון התלבטויות לגבי החבר שלי ,אני לא יודעת שם אני אוהבת אותו באמת או שאני רגליה אליו ,אני גרה אצלו בבית שלו ושל הוריו ,הם לא דורשים ממני לשלם כלום וכמובן שלא הוא
הוא די משתדל לרצות אותי ואם אני מעירה על משהו הוא משתדל לשנות את התנהגותו,הפחד הגדול שיש לי הוא שעם הזמן הוא ירגיל אותי לקבל פחות ופחות,בתחילת הזוגיות הוא אף פעם לא אמר לי לא ,כל מה שהייתי מבקשת הוא לא היה מסרב ,אני מרגישה שבתקופה האחרונה הוא יותר מתחשב ברצונות שלו ,דיברתי עם אמא שלי על זה והיא אמרה שכשאדם מספק רק את הרצונות של אחרים מבלי להתחשב ברצונות שלו הוא הופך להיוות מתוסכל ולא איכפת לו מכלום ,וזה המקום שאליו הוא אולי הגיע ,הוא כל הזמן אומר לי שהוא אוהב אותי ואני האישה שלו ,עצם זה שהוא רוצה נגור ביחד מבלי לדרוש ממני דבר מוכיח לי שאכן הוא באמת אוהב ,אך עדין אני לא בטוחה באהבתו אליי,כאילו יש לו אולי איזה אינטרס שהוא נמצא איתי,כשהכרתי אותו הייתי דוגמנית אך עם הזמן הוא סרב לכך מהסיבה שהוא לא מעוניין שכל עם ישראל יראה את הגוף של חברה שלו ,יש לו לפעמים התנהגויות מאוד קטנוניות שמבהילות אותי שאולי הוא לא רציני ומחפש רק גחמות,מדברי נשמע שאני מאוד מבולבלת ואכן כך המצב ,אני מרגישה שיש לי עוד הרבה מה לספר וקצרה היריעה ,יש לי מצד אחד תחושה שהוא מאוד אוהב אותי כמו שאף גבר לא יאהב(אין לי נסיו)ומצד אחד תחושה שהוא לא עושה מספיק ושאולי אני מפסידה משהו יותר טוב(גבר)
הוא לא גבר שקונה לחברה שלו בגדים ותכשיטים הוא די חסכן אך אם אני מבקשת הוא יקנה ,
אולי תוכלו לכוון אותי קצת למצוא הקודה ועליה להתבייט ,חייבת עזרה וייעוץ דחוף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה תשובה זה נורא דחוף
ליאל10/09/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליאל יקרה
יעל צ'רניאק10/09/2009אני שמה לב שההתלבטות שלך לא נעלמת מזה תקופה.
ציינת בעבר שהערכים החשובים לך הם: משפחה הורים וילדים ,בית חם ואוהב ,זוגיות פורחת
מה זו אהבה עבורך?
במה מתבטאת האהבה?
מה חשוב לך בזוגיות?
מה זה אומר עבורך בית חם ואוהב?
מהי זוגיות פורחת?
נסי לקבל תמונה ברורה של מה את רוצה בזוגיות שלך.
האם את מעריכה את מה שיש לך?
האם את מראה לבן זוגך שאת מעריכה זאת?
האם לדעתך יש התפתחות בקשר בינכם, כל אחד בנפרד ושניכם ביחד?
האם את יכולה לראות את הזוגיות הרצויה לך : משפחה וילדים עם בן זוגך?
התבונני עם עצמך, מה מרגיש לך נכון.
בהצלחה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זוגיותמישהי07/09/2009
הי עדה ויעל
אני חוזרת לפורום שלכן שתמיד מסביר פנים...
אני בת 32 ואני מאוד רוצה זוגיות. זוגיות אמיתית מכילה והדדית, ואת זה למדתי מתוך ניסיונות לא קלים בתחום...
הבעיה היא שאולי בגלל שאני כל כך רוצה, אני מצפה שדברים יקרו מהר, אני בונה כל מיני ציפיות, פנטזיות ולרוב מתאכזבת, או אם הן לא מתגשמות כמו שנראה לי שצריך להיות אני נכנסת לפחדים, סרטים וכו'.
אני לא יודעת איך לנהוג אחרת.
אולי אני לא קוראת נכון את המצב.
בשבוע שעבר הכרתי מישהו בחו"ל, והיה לנו מאוד טוב יחד. היה מאוד מרגש ומפתיע.
דיברנו על אפשרות של להפגש שוב בעוד חודש, חודשיים אבל לא סיכמנו שום דבר.
ביום שישי האחרון קיבלתי ממנו מייל והוא אמר שגם לו היה טוב ושהוא מתגעגע..
אני פוחדת מהציפיות של עצמי, מאיך שנורא מהר אני בונה מגדלים באויר.
אני מקווה שהוא יזום שיחת טלפון או מפגש אבל שונאת לחכות לשמוע ממנו, מצד שני לא רוצה ללחוץ.
מנסה לשחרר ולתת לדברים להיות מה שהם, אבל קשה לי.
זקוקה לאישורים שאני רצויה וזה שם אותי בעמדת חולשה...
אשמח לשמוע את דעתכן
מישהי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לך
יעל צ'רניאק08/09/2009תודה על האמון שלך בנו,
אני שומעת מדברייך שאת מאוד מודעת, למדת מהנסיון שלך, את רואה את שאת בונה ציפיות ופנטזיות שלא מתגשמות ומובילות לאכזבה.
על מנת לראות את האמונות בהן את מחזיקה עלי לדעת עוד פרטים על הקשרים שהיו לך
אך ממה שאת מפרטת כאן:
מי את בקשר הזה, מולו?
מי היית רוצה להיות בקשר?
איזה אדם היית רוצה להיות במפגשים? בין המפגשים?
מה בך את צריכה לחזק ולפתח על מנת שתהיי כזו?
האם ליזום=ללחוץ?
מה תוכלי לחזק בעצמך על מנת להרגיש רצויה.
מתי בעבר הרגשת שאת רצויה? מה היה שם שהרגשת זאת? מה הרגשת?
האם יש תחומים אחרים בהם את בעלת ביטחון בעצמך, הסתכלי בתחומים אלו וראי איך סיגלת לעצמך ביטחון בתחומים ההם?
מה נחוץ לך מעצמך כדי להרגיש טוב עם עצמך, להרגיש רצויה ולא תלויה במישהו חיצוני לך?
מה את אוהבת בעצמך? איזה איכויות בך את אוהבת?
הפנימי את האכויות הללו, הרגישי אותן - כמי שאת.
הרבה פעמים יש לנו תפיסה מוטעת לגבי עצמנו שאנו צריכים לשחרר ולהסכים לראות את היופי שכבר קיים בנו.
שיהיה לך בהצלחה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמנסה לענות
מישהי08/09/2009מולו ובכלל אני רוצה לא להרגיש שחסר לי משהו, שאני זקוקה למשהו שימלא אותי.
אני רוצה להרגיש שאני מספיקה עבור עצמי ולא זקוקה לאישור לערכי.
לא להיות תלויה ברצון שלו ובניסיון להבין מה הוא רוצה. לא לנסות לרצות את הצד השני.
מה נחוץ לי מעצמי לשם כך?
לשים את עצמי במקום הראשון (לא במובן האגואיסטי), ולהיות זו שבוחרת בשביל עצמי, לבדוק אם מה שיש מתאים לי, נכון לי... לא להגרר אחרי הרצון של הצד השני.
אני חושבת שזה לא בא לי בקלות. אפילו לחשוב על מה טוב לי זה הרגל די חדש.
לפרגן לעצמי.
לעסוק בעיניינים שלי- גם במובן של מה שחשוב לי בחיים כרגע, וגם במובן של לא לנסות לחשוב מה עובר לו בראש.
אני לא יודעת איך ליישם את זה, ביחוד מאחר ואנחנו מתקשרים במייל וכנראה שהוא לא בודק את המייל שלו לעיתים קרובות.
שאלת המשך הקשר היא לא שאלה פשוטה מאחר והוא לא חי בארץ. אבל גם בלי זה פשוט קשה לי לשאול. אני מרגישה נבוכה. מצד שני אני יודעת שזו אולי הדרך להיות בשליטה, ולדעת בשביל עצמי איפה זה עומד ואם בכלל לצפות למשהו.
כרגע זה קצת באויר ומעצבן. שלחתי לו מייל בשבת ועדין לא קיבלתי תשובה.
מבחינה מסוימת אולי זה שיעור בשבילי בלקחת את הדברים בקלילות.
היה לנו טוב ביחד וזה מה שחשוב. למה אני כל כך צריכה תשובות? למה אני צריכה שדברים יקרו עכשיו ומייד ואם לא אני מאבדת אמון באפשרות? למה הלחץ הזה?
להרפות.
אולי זה השיעור.
המרחק מאפשר את השיעור הזה.
היה לי באמת טוב איתו. מזמן לא הרגשתי נוח כל כך עם מישהו. אולי זה בגלל שלא היתי בארץ. אבל גם הוא הרגיש ככה.
יעל, אשמח לשמוע ממך ולקבל עוד הכוונה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנהדר
יעל צ'רניאק09/09/2009נפלא! את נותנת לעצמך תשובות רבות:
*לשים את עצמי במקום הראשון (לא במובן האגואיסטי), ולהיות זו שבוחרת בשביל עצמי, לבדוק אם מה שיש מתאים לי, נכון לי... לא להגרר אחרי הרצון של הצד השני.
*לפרגן לעצמי
*לעסוק בעיניינים שלי- גם במובן של מה שחשוב לי בחיים כרגע, וגם במובן של לא לנסות לחשוב מה עובר לו בראש.
!!!
*לקחת את הדברים בקלילות
*להרפות
להיות שלמה ומספיקה עבור עצמך .
התבונני עם עצמך, נסי לראות בדימיונך תמונה פיזית של איך זה נראה:
בואי תראי איך זה נראה במציאות כשאת שמה את עצמך במקום הראשון, בוחרת בשביל עצמך?
מה את עושה? איך זה מתבטא ביום יום שלך? ראי תמונה, תחווי את הסרט שזה מתרחש. איך התחושה?
איך זה נראה במציאות כשאת מפרגנת לעצמך? מה את אומרת לעצמך? איך את מרגישה? באילו סיטואציות את מפרגנת לעצמך? מצאי כבר עכשיו לפחות 7 דברים שאת מפרגנת לעצמך עליהם.
להרפות - מה יאפשר לך להרפות? האם זכורה לך סיטואציה בה הרפת בעבר? כיצד עשית זאת אז?
תלמדי כיצד את מרפה. מה מאפשר לך להרפות מהשליטה, מלדעת מראש את העתיד ואת מה שיהיה, מלנסות לרצות אותו ולחכות לאישורים ממנו, הרפי מכל אלו, שחררי - חזרי לעצמך!!!
הסיטי את תשומת לבך ממנו חזרה אליך- מה חשוב לך בחיים כרגע. תרגלי את זה.
ככל שתעשי את כל אלו תהיי שלמה יותר עם עצמך ותרגישי מספיקה עבור עצמך.
בהצלחה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מתקדםא03/09/2009
אני בחור בשנות ה20 נראה מצוין.ולא ,הבעיה אצלי לא חוסר בחורות אלא עודף בחורות .
אני מכיר המון בחורות ויוצא הרבה ומבלה ונהנה מקשרים לא מחייבים עם בחורות.
אני רוצה להכיר את האחת שאני ארצה לחיות לכל החיים ,זו שתהיה לצידי תמיד.
במילים אחרות אני רוצה מישהי רצינית שאיתה אני אחיה עם אופציה כמו רשמתי קודם לכן,לכל החיים.
אני מכיר בחורות ,אולם אחרי כמה שבועות אני מבין שיש מישהי טובה יותר או משהו שמתקן את
הבחורה הנוכחית שאני יוצא איתה . ואז אני מפסיק לצאת עם הישנה ויוצא עם החדשה וחוזר חלילה.
מה עושים ?!
בבקשה עזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לך א יקר
עדה מורג03/09/2009אני מתרשמת מדבריך שאתה בחור ש"מצליח לו" עם בחורות אך אתה עדיין מחפש את האחת והיחידה. בצדק !
ובהקשר זה אני רוצה לשאול אותך:
האם אתה יודע איך האחת והיחידה נראית? איך היא מתנהגת? מה האיכויות שלה?
על מנת שהיא תגיע לחייך שב רגע בין בחורה לבחורה:)).....ותגדיר מה אתה באמת רוצה.
במקביל אני מזמינה אותך להגדיר מה אתה חושב שאתה יכול לתרום לזוגיות הזו שאתה כל כך רוצה?
מן הסתם זוגיות זה מרחב של נתינה וקבלה.
מה אתה מוכן לתת? מה היית רוצה לקבל?
ועוד אני רוצה להציע לך להתבונן על אופן הבחירה שלך. אתה אומר שאתה יוצא עם בחורה ואז מבין שאולי יש אחרת יותר טובה או שאתה מנסה "לתקן " אותה לשביעות רצונך.
אז א. אנחנו לא יכולים לתקן אף אחד, גם אחרי שכבר בחרנו ונישאנו. אין לנו את הזכות לתקן....
מקסימום אנחנו יכולים לשנות רק את עצמנו. מה אתה צריך לשנות אצלך?
ב. התבונן בדפוסי הבחירה שלך בתחומים אחרים....כשאתה בוחר סרט, אתה יוצא ממנו באמצע כי אולי בקולנוע ליד יש סרט טוב יותר? אני מאמינה שכל בחירה שלנו היא בעלת משמעות עבורנו.
רגע לפני שאתה עוזב קשר למען אחרת, שאל את עצמך אם יש לך עדיין מה ללמוד ולאן לצמוח
בקשר הנוכחי.
מקווה שעזרתי.... בהצלחה בהמשך!
עדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקוקה לעזרהאיילת28/08/2009
שלום רב שמי איילת אני בקשר עם משהו עמדנו לתחתן ואני בהריון רגשתי לא מאושרת איתו
היו הרבה מריבות עכשיו בטלתי את חתונה ץעכשיו לא יודעת מה לעשות בחיים וחזיר את אושר שהיה לי בחיים. ולגדל את ילד ללא אבא הוא לא נותן לי הרגשה טובה הנא תתיעצי איתי וחזירי תשובה אני מבולבלת וקשה לי ונכנסתי לדיכאון מפחדת לאבד את העובר בזמן ההריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איילת יקרה
יעל צ'רניאק29/08/2009את קיבלת החלטה אמיצה לבטל את החתונה ולגדל את הילד בעצמך.
יש לך תקופה קשה ומבלבלת,
הייתי ממליצה לך להעזר באיש מקצוע - מאמן, מטפל, פסיכולוג - על מנת לא להשאב לדיכאון.
בדקי עם עצמך אם תוכלי למצוא את הכוחות לבד , להחזיר את השמחה והחיות שלך, לראות את הצד החיובי של כל ההחלטות שלך, להיאחז בכוחות שלך, שהביאו אותך לבחירה האמיצה שלך לוותר על קשר שאינו בריא עבורך, גם אם זה אומר לגדל את הילד בעצמך, אך להבטיח לילד ולך חיים בריאים יותר.
הקשיבי לחלק בך שיודע מה טוב עבורך.
האמיני בעצמך על ההחלטה הנכונה שקיבלת, האמיני בעצמך שגם אם כרגע המצב נראה קשה ומבלבל, זה יעבור, ותוכלי להתחיל התחלה חדשה עם עצמך, ואולי גם להיות בזוגיות טובה יותר, אם תרצי בכך.
הקיפי את עצמך באנשים תומכים ומבינים, שיוכלו לעזור לך, להקשיב לך.
את יכולה להכנס לפורומים של אמהות חד הוריות ולשמוע וללמוד על גידול הילד בעצמך.
אך על מנת לא להכנס לדיכאון ולאבד את העובר, רצוי שתקבעי פגישה עם איש מקצוע שיוכל לעזור לך באופן אישי ובצורה מעמיקה. וללוות אותך בתקופה הקרובה.
אני שומעת את המחויבות שלך לעצמך,
אם את צריכה עזרה פני לאיש מקצוע לטיפול או אימון אישי.
שבוע טוב לך
יעל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיעל
איילת29/08/2009תודה על עידוד והבנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיילת יקרה
יעל צ'רניאק29/08/2009בשמחה,
פעלת למען העתיד שלך ושל הילד שלך
גם אם יש לזה מחיר בתקופה הקרובה, סמכי על הבחירה שלך לטווח הארוך, לעתיד.
בהצלחה!
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה בתשוקהגוני27/08/2009
היי,
אני נמצא במערכת יחסים כבר מעל לשנה ולאחרונה עברנו לגור יחד.
יש לנו אהבה חזקה מאוד, תקשורת טובה ופתוחה יחסית וסך הכל מערכת יחסים די בריאה, פרט לעובדה שחסרה לנו תשוקה והמון.
אנחנו שוכבים בדר"כ רק בסופי שבוע, משום שבאמצע השבוע אנחנו לא משאירים מספיק זמן אחד לשני. שנינו לא רגילים למצב הזה ואנו מדברים על כך המון ולא מצליחים כל כך לפתור זאת.
לפני חצי שנה בערך אף ניסינו הפסקה קצרה שעזרה לנו מעט בתוספת סדנת טנטרה זוגית.
המצב הוא כזה שאתמול שוב הגענו על סף פיצוץ מערכת היחסים בגלל נושא זה.
אני מאוד אוהב אותה ואינני רוצה לאבד אותה ואת מה שיש לנו.
אני גם מודע לכך שיש לי "עיניים גדולות" ובגלל שחסרה לי תשוקה בבית אני מסתכל יותר או נמשך לנשים אחרות וייתכן שזה מפצה אותי על החוסר ומעגל חוסר התשוקה נמשך!
(אני חייב לציין שאני נאמן לה מאוד ואינני חושב כלל על לעשות משהו עם מה שציינתי למעלה)
היא מצידה, בטוחה שיש מישהי ספציפית בעבודתי, שהיה לי איתה קשר אינטימי בעבר, שאני עדיין נמשך אליה וזה הדבר שמאפיל על התשוקה שלנו.
מצב זה גם פוגע באמון שלנו, מה לעשות? תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דרך אגב
גוני27/08/2009לא ציינתי, אני בן 31 וזוגתי 28
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגוני יקר
יעל צ'רניאק27/08/2009אני מוקירה אותך על המחוייבות שלך לקשר .
אתה מדבר על חוסר בתשוקה,
אתה גם מציין שאתם לא משאירים מספיק זמן אחד לשני באמצע השבוע, ניסיתם הפסקה, ריגושים של טנטרה זוגית, אתה מציין שיש פגיעה באמון, משיכה לנשים אחרות שלא ממומשת, מדברים על זה ולא מצליחים לפתור.
אני שומעת את האהבה החזקה שאתה מדבר עליה, ומצד שני אני חווה בעיה בתקשורת בינכם.
אנשים רבים נותנים דגש רב למיניות ולתשוקה, יש כאלו שיציעו לך ריגושים, אמצעים וטיפים כאלו ואחרים.
לדעתי האישית הכלים והריגושים יכולים לעזור אך לא להחליף משהו עמוק יותר שחסר ופוגע באינטימיות.
הדרך שאני רואה שאפשר לשמור על הקשר ועל האהבה שאתם חווים, היא לעבוד ביחד, להיות מעוניינים לברר ביחד מה חסר לכם בקשר,
מהי אותה תשוקה שאתם מחפשים? מהי מעבר למיניות? מה עומד מאחוריה?
האם התשוקה היתה בתחילת הקשר? מתי היא נפסקה? מה היה שם, בנקודה בה היא נפסקה? מה השתנה? מה צריך להחזיר ולהחיות על מנת להשיב אותה? אולי היא שינתה איכות, מה העומק שאתם חולקים יחד? איפה אתם באמת מרגישים אחד את השני, מבינים אחד את השניה?
נסו לעבוד יחד כיחידה אחת שמנסה להבין מה חסר ולא כאחד נגד השני ( שם מתחיל מעגל הקנאה, חוסר האמון, המבטים החוצה וכו').
אולי תחליטו להעזר באיש מקצוע.
בהצלחה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיאושתנתי26/08/2009
אני בזוגיות עם גבר מדהים כבר 4 שנים (אני רק בת 21) בשנתיים האחרונות הסקס הוא לא אותו הדבר.בשנה האחרונה בכלל על הפנים יש לי הרגשה שבכלל הוא לא חסר, אין תשוקה,אבל המון אהבה.בצורה הכי ישירה פשוט לא בא לי.זה לא בחור שאני רוצה להפסיד,אפילו חושבת על עתיד משותף איתו.הוא מאד אוהב, תומך אך גם מתוסכל.מאד חסר לו בהתחשב שבתחילת הקשר היה הרבה סקס.הסקס איתו מעולה.והיחיסים מאד פתוחים ואמיתיים.אבל מה הבעיה אצלי????מה אני צריכה לעשות?? אני לא רוצה להפסיד אותו.אולי זה הגלולות?.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יערה יקרה
עדה מורג26/08/2009אני מבינה מדבריך את הקושי שהתעורר בעקבות העדר התשוקה שלך והחשש שלך שלא לאבד את הבחור שאת כל כך אוהבת.
אני חושבת שבחיי זוגיות יש עליות וירידות ביחסים בכלל וכן גם ברצון ליחסים אינטימיים.
נראה שיש ביניכם אהבה גדולה, תמיכה הדדית ותקוות לעתיד אך העדר אינטימיות מפריע ומאיים.
מה לדעתך גרם להתרחקות? האם זה משהו בך? או משהו בו?
ואולי זה קשור לשניכם?
מה קורה בשגרת החיים שלכם? כמה יחד יש ביניכם? כמה אתם מבלים ונהנים ביחד?
האם אתם משוחחים על כך? או שמא מתעלמים מהקושי?
האם ניסיתם להתיעץ עם גורם מקצועי (מעבר לפניה לפורום)?
את שואלת מה הבעיה אצלך? אולי הגלולות?
ידוע שלעתים גלולות מורידות את רמת התשוקה. כדי לבדוק שאכן זו הבעיה רצוי שתפני לרופא ותתיעצי בדבר שינוי הגלולות.
מעבר לכך, יתכן שאתם זקוקים להדרכה כדי לחדש את הקרבה ואת ההנאה מיחסי מין.
האם חשבתם לפנות לסקסולוג/ית? ניתן לקבל שירות כזה בקופ"ח.
בסיכום, אני מציעה לך שני דברים"
א. התבוננות על השגרה שלכם ועל התקשורת שלכם..
ב. פניה לרופא ו/או לסקסולוג לקבלת יעוץ.
בהצלחה!
עדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתלבטת מה לעשות..שירן26/08/2009
אני בת 22, מתחילה כעת קשר חדש וכנראה שזה הולך בכיוון רציני.
אני מאוד שמחה על הקשר החדש הזה אך גם מאוד פוחדת. יש משהו, עיקרון מסוים שאני מאמינה בו ומאוד פוחדת לספר לצד השני.
אני לא מעוניינת להביא ילדים לעולם. לא מרגישה את הצורך האימהי הזה, אני רואה בהבאת ילדים כמעמסה נפשית, פיזית, כלכלית או מה שתרצו להוסיף. מה גם שעברתי הרבה טראומות בחיי שגרמו לי להבין בעצם שהדבר האחרון שארצה הוא לא להביא ילד לעולם בעתיד, ילד שיכול לעורר את כל "השדים" שלי בחזרה ולא עלינו- לגרום לקריסה נוספת שלי בכל תחומי החיים <כאילו שלא היו לי מספיק קריסות בחיי.>
הנושא הזה עלה בינינו לפני כמה זמן בטלפון. ממש במקריות. אמרתי לו שאיני מרגישה צורך בהבאת ילדים מתישהו ושאני לא מעוניינת בכך מהסיבות שכבר אמרתי. הוא הופתע מאוד לשמוע את זה. באישזהו מקום זה שבר אותי ואני עדיין מרגישה רע עם זה.
למרות שאני יודעת שאם לבחור בין לבין אז אני מעדיפה לגמרי להישאר לבד מאשר להביא ילדים לעולם.
אולי זה נשמע לכם הזוי אבל באמת שעברתי מספיק בחיי כדי להבין שזה משהו שלא אוכל נפשית להכיל אותו. לא לכולם יש מסוגלות הורית ועדיף להודות בכך מוקדם מאשר מאוחר או לעולם לא.
שאלתי היא האם להעלות את הנושא הזה שוב בפני אותו בחור עימו אני הולכת לכיוון של קשר רציני ? או להשאיר זאת כך לעת עתה?
אני מרגישה שאני בסוג של אשליה בכך שלא אספר לו את האמת כולה או אפילו מעבר לזה שאני סוג של מרמה אותו אם לא אספר לו לעומק את עמדתי ואבהיר לא אותה.
מצד שני אני לא רוצה להרוס את הקשר הזה ואני ממש בדילמה.
מה הייתם ממליצים לי לעשות???
נ.ב: אני יודעת שייתכן ותאמרו לי שאני עדיין צעירה כדי לגבש דיעה כזו אך אני באמת איתנה בדעתי ולא מדובר בקפריזה חולפת או בגחמה חסרת משמעות.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שירן יקרה
יעל צ'רניאק26/08/2009אני מאוד מעריכה את הכנות שלך ואת האחריות שלך , שאת מודעת ליכולת ההכלה שלך, ולוקחת בחירה אמיצה לא להביא ילדים לעולם.
גם אם זו החלטה סופית וגם אם זה משהו שישתנה בעתיד, כרגע זו החלטתך ואת מאוד ברורה לגביה.
אני מסכימה איתך לגמרי שזה משהו שצריך להיות ברור גם לצד השני.
ובמיוחד כישראלים , הבאת ילדים זה נושא מרכזי בחיים שיש ליצור הסכמה לגביו.
את אומרת שאמרת לו את דעתך בנושא, הוא הופתע לשמוע ונראה שהקשר בינכם ממשיך.
האם בזה שאמרת את עמדתך, את מרגישה שזה לא היה מספיק ברור?
האם את מאמינה שיש סיכוי לקשר בינכם, כשתספרי לו את האמת כולה?
אני מבינה את הרצון שלך להיות ברורה ולא להשלות אותו - וזה מוערך, קשר צריך להתבסס על אמון, כנות וערכים משותפים כמו להביא או לא ילדים.
האם את סומכת על כך שאת תהיי בקשר רציני עם בחור שמבין אותך , מסכים ובוחר גם הוא לא להביא ילדים?
לפני השאלה אם לספר לו את האמת כולה כבר עכשיו, או להשאיר את זה כך לעת עתה, הייתי מציעה לך לראות בעיני רוחך את המציאות הזו מתרחשת: שאת בקשר רציני עם הגבר הנכון עבורך, שמסכים ובוחר גם הוא לא להביא ילדים לעולם. דמייני זאת, כאילו זה כבר קורה. זה אמיתי.
חשוב שתוכלי לראות את זה בדמיונך.
אולי תרצי להשאיר את זה כך לעת עתה ולראות אם הנושא הזה עולה שוב?
מה היית ממליצה לחברה שלך לעשות במקרה דומה?
אין תשובה אחת ויחידה , התבונני עם עצמך על השאלות הללו, וראי מה עולה בך.
בהצלחה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיעל
שירן26/08/2009קודם כל תודה רבה על תגובתך המהירה והמתחשבת.
העלית כאן שאלות באמת מהותיות. את צודקת לגבי זה שכשאמרתי לו שאיני מעוניינת בהבאת ילדים לעולם הוא לא נרתע והמשיך איתי בקשר. אך אני חושבת שזה משום שהוא לא הבין לעומק כמה זה נושא באמת מהותי בשבילי.
הוא אמר לי שהוא בטוח שזה עוד ישתנה אצלי משום שאני רק בת 22 ועדיין צעירה לחשוב על כך אבל אני באמת חושבת שזה לא קשור לגיל שלי כרגע.
חוויות החיים הכואבות שעברתי ואני עדיין בתהליכי החלמה מבעיות לא קלות בכלל, גרמו לי להבין שילד בעתיד יכול לעשות לי יותר רע למצבי הנפשי מאשר טוב.
חברה הציעה לי שלא לדבר על כך בשלב הזה משום שזה עדיין ממש מוקדם. אך איני רוצה לרמות אותו ..אני מרגישה שאני בסוג של הסתרה שאני לא מדברת איתו על כך בגלוי לב.
אני בהחלט רואה את עצמי חיה עם מישהו ללא הבאת ילדים. אני דווקא חושבת שזה יכול להיות טוב יותר עבורי ועבור הקשר הזוגי גם כן.
אני יודעת שהוא מצידו מאוד אוהב ילדים ורוצה כאלה בעתיד. אך איני יודעת אם יהיה מוכן להתפשר על כך.
מה היית עושה במקומי לדעתך? היית משתפת אותו בהרגשתך כבר בשלב ראשוני זה של הקשר? או שהיית מחכה קצת יותר?
אשמח לשמוע מה את חושבת, זה חשוב לי.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשירן יקרה
יעל צ'רניאק27/08/2009את מציינת שאת חושבת שהוא לא הבין לעומק כמה זה באמת נושא מהותי עבורך.
את גם אומרת שאת מרגישה בסוג של הסתרה שאת לא מדברת איתו בגלוי.
לפי דבריך , נראה כי את רוצה להגיד לו שוב, כדי שיבין את החשיבות של זה בעינייך.
אני מבינה שנושא הילדים, עומד בדרכך באמת להכיר ולתת לקשר סיכוי אמיתי.
אם את אכן מרגישה כך, אולי תשאלי את עצמך , מהי הדרך הטובה ביותר להגיד את זה. מבלי לפרט את כל חוויות החיים הכואבות שעברת, אך גם להעביר את המסר בצורה ברורה.
נסי לראות בדמיונך, איך תדברי איתו, מה יכולות להיות תגובותיו, איך את תתמודדי עם התגובות הללו, נסי לראות את כל האפשרויות שיכולות לעלות.
אולי כך תוכלי להחליט אם וכיצד לדבר איתו על זה בצורה שלא תכביד על הקשר, אך גם לא תסתיר עניין מהותי זה.
אם בחרת לספר לו והוא שוב אינו נרתע, שחררי את הנושא והשקיעי בקשר.
מקווה שעזרתי
סוף שבוע נעים
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך יעל יקרה
שירן27/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריך עזרה דחוףאורן24/08/2009
היי זו פעם שלישית שאני כותב ואני רוצה להודות על התשובות שאני מקבל כאן.
יש לי בעיה נוספת,אני מרגיש שאני רוצה לסיים עם המערכת יחסים שלי ואני פשוט לא מסוגל לעשות את זה אני לא יודע את הסיבה,אני לא מצליח להתעלות על עצמי ולעשות את הצעד הזה.ויש לי עוד שאלה האם יש דרך מסויימת להיפרד שעושה תפרידה קלה יותר או עושה אותה פחות דרמטית?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורן יקר
עדה מורג25/08/2009נראה לפי דבריך שהגעת לאיזו החלטה ועל כך אני רוצה להוקיר אותך.
פרידה זה לא צעד קל, גם אם אתה הוא היוזם .
טבעי בעיני שאתה לא מוצא את הדרך הנכונה לעשות זאת.
בוא ננסה להבהיר מה חוסם אותך........
האם אתה חושש לפגוע בבת הזוג?
האם אתה חושש מתגובתה?
או שמא אתה שואל את עצמך....מה יהיה בלעדיה?
יכול להיות שאתה גם שואל את עצמך עדיין: האם נכון להיפרד?
או אולי אתה עדיין מתלבט איך ניתן לשלב בין הזוגיות ו הרצון לממש את הרצונות שלך?
שב לך דקה בשקט, שים את היד על הלב וענה על כל השאלות בכנות.
וגם אם אחרי התשובות אתה משוכנע שאתה רוצה להיפרד...יש דרכים לעשות זאת בדרך אוהבת ,
מכבדת וחומלת.
מי אתה רוצה להיות מולה בזמן שיחת הפרידה? האם אתה רוצה להיות מאשים, מקטר,מקניט,
פוגע? או שאפשר אחרת - מוקיר, מעריך,מחמיא, מכבד?
חשוב שתדבר בשפת "אני". אני מרגיש ש.....אני הגעתי למסקנה ש.... אני בוחר כרגע לעשות כך או כך..
ככול שתצליח לבוא ממקום אמיתי וברכות, יוקל על שניכם. ואתה יכול בהחלט לבחור להיות כזה
לאורך כל השיחה גם היא חברתך תגיב בעוצמה.
בהצלחה,אורן,אני מחזיקה לך אצבעות:))
עדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוצה אהבהאוסנת19/08/2009
שלום כבר כתבתי פה פעם על קשר כושל של שבועיים שמאוד נקשרתי והתאהבתי ועכשיו
היה לי שוב קשר של שבועים שלאחר מכן פתאום הוא נעלם לא עונה לשיחות וכאלה
קצת מוזר כי בצהרים דיבר איתי ואז מהערב שאני התקשרי לא ענה ולא חזר בכלל
השאלה שלי האם קובצ'ינג זוגיות אחד על אחד יכול לעזור לי למצוא אהבה אמיתית?
אני כל כך חולמת על הרגע הזה שכבר ארגיש שמישהו אוהב אותי ולצערי הוא לא מגיע
יש דרכים לגרום לגבר לאהוב אותי?
מה אני כבר יכולה לעשות?
זה שובר אותי כל פעם להפגע מחדש ..זה גם פוגע באגו שכל פעם אחרי כמה פגישות לא רוצים אותי וגם בבטחון
אבל מה שמוזר הוא שלהכיר ולצאת עם בנים בהתחלה אין לי בעיה אני יוצאת המון לדייטים ומכירה מלא בנים
אבל להחזיק קשר לטווח הארוך לצערי זה משהו שלא מסתדר לי
איך אפשר לעשות זאת?
תודה
אאם יש מאמנת אישית שתוכלו להמליץ לי בנושא זה באזור חיפה אני מאוד אשמח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוסנת יקרה
יעל צ'רניאק19/08/2009קואצ'ינג זוגיות 1X1 בהחלט יכול לעזור לך.
האמון האישי עוזר לנו לגלות את המכשולים שלנו, את האמונות המגבילות שאנחנו מחזיקים בהן.
וכן את הערכים החשובים לנו על מנת למצוא את הזוגיות הנכונה ביותר עבורנו.
באימון מתבוננים על מה שמונע ממך ליצור את הזוגיות ואהבה שאת רוצה .
רואים מהו הדבר שאם תפתחי אותו, יאפשר לך ליצור את הזוגיות שאת רוצה. כלומר, מה את צריכה לפתח על מנת להיות בקשר לטווח ארוך. על מנת לצמוח ולהיות באהבה אמיתית. ועובדים על זה.
הדרכים הטובות ביותר לגרום לגבר לאהוב אותך הוא להכיר טוב יותר את עצמך ואת מי שאת בזוגיות. וזה בדיוק מה שאימון מאפשר לך.
לצערי אני לא מכירה מאמנים בחיפה, כך שלא אוכל להמליץ לך.
אך תוכלי להיכנס לאינדקס מאמנים ולקבוע שיחת היכרות עם מי שנראה לך ולהחליט לאחר שיחת ההיכרות אם יש כימיה עם המאמנת ואם תרצי להכנס לתהליך של אימון.
קיימת גם אפשרות של אימון טלפוני - אם זה מתאים לך. באימון טלפוני יש לך יותר אפשרויות לבחירה.
מאחלת לך בהצלחה!
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוסנת
אוסנת20/08/2009איפה אני מוצאת את האינדקס הזה?
ניסתי ללכת לפסיכולוגית הייתי איזה 3 פגישות והיא טסה לחו"ל אמרה לי להיות קצת לבד ולהפסיק לחפש כל הזמן...אבל לצערי אני לא אוהבת להיות לבד , בלי זוגיות.
ועם הבחור האחרון לא ממש הראתי לחץ או חוסר בטחון וכאלה
אז אני אנסה אימון
מקווה שזה יעזור
תודה שוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוסנת יקרה
יעל צ'רניאק20/08/2009אחד האינדקסים של מאמנים שהייתי ממליצה לך הוא:
[a href='http://www.coachinginteractive.co.il/index/' id='link']קואצ'ינג אינטראקטיב[/a]
אימון בהחלט יכול לעזור לך...
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריך עזרה דחוףאורן17/08/2009
הייי תודה על התשובה שנתת לי.
קודם כל אנחנו לא מדברים על הדברים האלה כי לא נראה לי שהיא תשמח לשמוע שאני רוצה לצאת,להכיר,לעשות חיים עם חברים לנסות דברים אחרים חוץ ממנה.
אני מצד אחד אוהב אותה ומצד שני רוצה גם לנסות ולעשות כל מה שבני גילי הרווקים עושים, אני לא רוצה להסתכל לאחור ולהגיד פיפסתי שנים יפות.אני קרוע פה בין אהבה לבין הרצון לחוויות נוספות.אפשר להגיד שאני לא חושב שהיא האחת כי יש דברים בהתנהגות שלה שאני לא רוצה באשה שלי...ולא נראה לי גם שהיא האחת אם אני מפנטז על בחורות אחרות שאני שוכב איתה.
אין לי הגדרה מסויימת מה היא האחת בשבילי אבל אני יודע שאני רוצה מישהי שאני יהיה איתה ושאני ידע שזה לכל החיים.
היא כל הזמן שואלת אותי אם אני בטוח שנתחתן?ואיך הילדים שלנו יהיו....ואני כל הזמן משקר לה...אני עונה אבל משקר ומרגיש לא טוב עם עצמי.
כל התשובות נמצאות בתוכי אבל אני לא יודע את התשובה לשאלה האם מה שעובר לי בראש זה טבעי וזה יכול להיות שלב במערכת יחסים שכל אחד עובר או שזה מעיד באמת על הרצון שלי להיות חופשי ולעשות מה שבא לי?אני מתקשה להגיע לתשובה ואני מקווה שתעזרי לי כי אני ממש מבולבל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורן יקר
עדה מורג17/08/2009אז בוא ננסה להסתכל על זה ממקום אחר:
אם אתה יודע שהיא לא האחת בשבילך..... בוא תנסה לראות איך אתה מדמיין זוגיות עתידית לכל החיים (כפי שאתה מגדיר זאת).
איזה ערכים יהיו בזוגיות שלך? אהבה? אינטימיות? הערכה הדדית? שותפות? אחריות? תמיכה?
יושר? צמיחה והתפתחות? תקשורת טובה ומעצימה? מה עוד?
אם תעשה רשימה של הערכים שיהיו בזוגיות שלך, תשאל את עצמך אחר כך
האם הם קיימים בזוגיות שלך היום?
האם יש אהבה?
האם יש אינטימיות?
האם יש שותפות?
האם יש אחריות?
האם יש תמיכה?
ועוד ועוד........
ועוד אני רוצה לשאול אותך: איזה רווח יש לך בלהסתיר את מחשבותיך בפניה?
האם תיתכן זוגיות טובה ללא כנות אמיתית?
אם אתה אוהב אותה ואתה עדיין רוצה להציל את הקשר וגם לזכות בחופש שלך -
הדרך היחידה זה לדבר בכנות ולנסות להגיע להסכם שיספק את שני הצדדים.
מה אתה רוצה לבקש ממנה ואתה לא מבקש?
על איזה מהפנטזיות שלך (לא על כולן....) היית מוכן לוותר למען הקשר?
איזה מין הסכם יאפשר לך להמשיך לאהוב אותה מבלי להרגיש שאתה מפספס משהו?
האם תתכן דרך ביניים בה אתה לוקח פסק זמן כדי לממש את החלומות שלך?
ואולי אחרי זה תבין-"זהו הספיק לי- אני חוזר בשלמות לקשר....".
יש כל מיני דרכים למצא פתרונות למצב שאתה חווה.
אתה רק צריך להיות כנה עם עצמך ואיתה ולבחור בשלמות את הצעד הבא שלך.
בהצלחה!
עדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)