מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הרמת משקולותקובי18/08/2009
שלום!
אני קובי ואני בן 13 קניתי משקולות במשקל 4 קילו הגובה שלי 1.56 ואני שוקל 48.5 קילו האם המשקולות מתאימות לי? ובאיזה אופן להשתמש בהם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרמת משקולות
לוטם דובינסקי18/08/2009שלום קובי,
לדעתי, זו טעות להתחיל עם משקולת של 4 ק"ג לילד עם נתונים כשלך - המשקל גדול מידי, אתה תאלץ לערב קבוצות שרירים נוספות ולא תצליח לבצע התרגילים באופן הנדרש.
בשלבי האימון ההתחלתיים, יש להתאמן על סבולת שריר, כלומר - מס' חזרות רב עם משקלים נמוכים יחסית !
מומלץ בחום לקבל הכוונה ממאמן חדר כושר מוסמך ע"מ שלא לבצע תרגילים באופן שיכול להזיק לבריאותך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אימון התנגדות יפגע לי בגדילה?דוד14/08/2009
אני בן 15 וחצי, ורציתי לדעת האם אימון התנגדות בחדר כושר יפגע לי בגדילה?(אני בגובה 173 סמ)
וגם יש לי סקולאוזיס קל (עקמת) בגב. והאם הבעיה הזאת תפגע/תשנה את אופן האימון? או שאסור לי בכלל להתאמן אימון היתנגדות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גדילה ואימוני התנגדות
לוטם דובינסקי16/08/2009שלום דוד
אימוני התנגדות בחדר כושר אינם פוגעים בגדילה !
במידה והאימון אינו מבוקר - העומס גדול מידי, התרגילים אינם מבוצעים בטכניקה הנכונה, התזונה אינה מספקת או שניהם גם יחד, הגדילה יכולה להעצר ורקמות נוספות יכולות להפגע כמו מפרקים, עצמות, שרירים ועוד.
ישנה חשיבות גדולה מאוד, במיוחד בגיל ההתבגרות להתאמן באופן מאוזן ע"מ לשמור על עקומות עמוד השדרה ועל מנחו של השלד. אימון של שרירי החזה בלבד לדוגמה, ללא מתיחות מתאימות יכול להביא לכך שהכתפיים ייטו לפנים - לאורך זמן זה יכול לגרום לשינויים בעקומות עמוד השדרה ולכאבים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלבוןיובל13/08/2009
מה הכי עדיף לאכול לפני ואחרי אימון?
במה יש חלבון ובמה יש פחמימות??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלבון
לוטם דובינסקי16/08/2009ראה תגובתי להודעה :
חיטוב ותזונה לפני ואחרי אימון אירובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעילות במכון כושר , יש נזקים ?דניאל11/08/2009
אני בן 14 , גובה : 150-155 ס"מ | משקל : 51 .
שלום רציתי לשאול האם כך שאני מתאמן במכון כושר בגילי ( פעילות עם משקולות בכל אזורי הגוף - ידיים , רגליים , בטן , גב , חזה )
עלולה להפריע לי לגבוהה .
תודה מראש (:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעילות במכון כושר
לוטם דובינסקי16/08/2009ראה תגובתי לדוד למעלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתחת הישבןאברהם09/08/2009
שלום
יש לי ישבן דיי עגול ואני רוצה שהוא יהיה שטוח ואין לי מושג מה צריך לעשות..
חוץ מזה יש לי סימנים אדומים כאלה בגב העליון ובצדדים של הבטן, מה זה הדבר הזה?! אולי זה קשור לפתוח שרירים או משהו
תודה ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיטוב ישבן
לוטם דובינסקי16/08/2009לכל אחד מבנה גוף אופייני לו, לך כנראה רוב השומן מצטבר בישבן, לאחרים בבטן וכו'
ניתן להוריד את אחוזי השומן ע"י אימונים אירוביים ותזונה מתאימה.
בנוסף, ניתן לחטב את שרירי הישבן ע"י אימוני התנגדות ספציפיים לישבן, לירך...
לגבי הסימנים בעור - מוטב שתתיעצי עם רופא עור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חדר כושר מזיק לילדים?סו אלן09/08/2009
הי, רציתי לדעת האם ילד בן 13 יכול כבר להירשם לחדר כושר, כולל אימוני משקולות, או שלא מומלץ בגלל פגיעה בגדילה ובצמיחה הטבעית שלו?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גדילה וחדר כושר
לוטם דובינסקי16/08/2009שלום סו אלן,
חדר כושר אינו פוגע בגדילה ובנך יכול להתחיל ולהתאמן.
יש להקפיד שהאימון יתבצע בטכניקה הנכונה, הדרגתי, מאוזן ושיקבל הכוונה באימונים.
הכרחי שמדריך חדר הכושר ילווה את בנך באימוניו הראשונים ושיתן לו תוכנית אימונים הדרגתית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרגילי כושר לילדיםיזהר09/08/2009
שלום
אני מעודד את בני בן ה10 לעשות מידי יום כושר,בהדרגתיות ומינון נמוך
שאלתי ,האם לילד בן 10 מותר לעשות כפיפות מרפקים,והאם ותר לו לעשות שכיבות בטן תרגילי בטן
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרגילי כושר לילדים
לוטם דובינסקי16/08/2009שלום יזהר,
בהחלט מותר, ישנם תרגילים נוספים שניתן לעשות. יש להקפיד על איכות הביצוע ולשלב משחקים מוציאי אנרגיה.
ראה תגובתי לדוד למטה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםספיר09/08/2009
שלום שמי דניס אני בת 16 1.62 שוקלת 55 ברצוני להירשם לחדר כושר בעשירי לחודש ורציתי לדעת מה כדאי לאכול לפני ואחרי אימון ואיך ניתן לבנות מסת שריר בגוף, ולפי ערכתך ניתן לראות תוצאה בכמה זמן ? תודה רבה:)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה לפני ואחרי אימון
לוטם דובינסקי16/08/2009שלום דניס,
ראי תגובתי למטה :
חיטוב ותזונה לפני ואחרי אימון אירובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיטוב...טל06/08/2009
שלום...
אני מנויה כעת במכון כושר ליד הבית ורציתי לדעת על מה אני יכולה לעבוד כדי לשטח את הבטן וכדי לחטב את הירכיים...(אני לא ממש שמנה אבל הבטן לא שטוחה והירכיים דיי מלאותת)
שאלתי את המאמן כושר במכון והוא לא נשמע כאילו הוא יודע משהו ממש...
והאם זה מותר לחזור לפעילות ספורטיבית אינטנסיבית אחרי שבמשך תקופה של כ-3 חודשים לא עסקתי בספורט.
באימון הראשו שלי במכון הייתי שעה על ההליכון והלכתי/רצתי 5 ק"מ והייתי על האופניים במשך חצי שעה ועשיתי 9 ק"מ.
האם זה מעט מדי לאימון ראשון או שהייתי צריכה לעבוד חזק יותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אההה וגם...
טל07/08/2009הייתי גם היום במכון הכושר והמאמן נתן לי כמה תרגילים אבללל...למרות שעשיתי מתיחות אחרי הספורט כל הגוף שלי כואב (לאו דווקא תפוס) מה אני יכולה לעשות?
תודה מראש ושבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיטוב2
לוטם דובינסקי19/08/2009כנראה שהגזמת לאימון הראשון...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיטוב
לוטם דובינסקי19/08/2009שלום טל,
כפי שכתבתי בעבר, בכדי לחטב יש צורך בהורדת אחוז השומן ועלייה במסת השריר - במקרה שלך עלייה במסת השרירים שברגליים תגרום לכך שהרגליים יראו מחוטבות יותר.
אין אפשרות לבחור היכן בגוף יירד אחוז השומן, זהו מרכיב גנטי, ישנם כאלה שע"י אימונים אירוביים יורידו את השומן בבטן ואחרים בירכיים. אופניים, ריצה בעליות ובחול, ספינינג, רולר, כל אילו הם אימונים מצויינים להורדת אחוז השומן בגוף ולהעלאת מסת השריר ברגליים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעילות אירובית\אנארוביתיובל06/08/2009
מהי פעילות אירובית ומהי פעילות אנארובית?
אם אפשר לתת דוגמאות אני אשמח.
תודה
עמית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעילות אירובית ואנאירובית
לוטם דובינסקי06/08/2009שלום עמית,
בכדי שהשרירים יפעלו הם זקוקים לאנרגיה
הפקת האנרגיה בפעילות אירובית משולבת במעורבות חמצן, מכאן שמה...
פעילות אירובית היא פעילות מחזורית כמו ריצה, שחיה, אופניים, רולר וכו'
פעילות אנאירובית היא פעילות עצימה ומהירה בה הפקת האנרגיה היא ללא מעורבות חמצן.
ספרינטים, קפיצה לגובה, הדיפת כדור ברזל, ריצת 400 מטר וכו'...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשר לאימוני אירובי ותזונהאלעד04/08/2009
שלום שמי אוראל בן 16.5 ורצתי לדעת איך אני יכול להגיע לתוצאות הטובות ביותר בשילוב של אירובי (מעדיף ריצה) ותזונה יחד. המטרה שלי היא לחזק את שרירי הבטן ולהתחטב בעיקר (יש לציין שאני לא סובל מעודף משקל ויש לי בטן די שטוחה).
לפני חודשים ספורים הייתי מתאמן בחדר כושר אך הפסקתי בשל פציעה ולכן אינני יכול לעשות תרגילים שונים מלבד אירובי/רגליים/בטן.האם זה אפשרי להתחטב בצורה הזו?
וכמה פעמיים אתה ממליץ לי לעשות ריצה בשבוע והחשוב מכל !איך השלב את התזונה עם האירובי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיטוב ותזונה לפני ואחרי אימון ארובי
לוטם דובינסקי04/08/2009שלום אוראל,
להתחטב משמעו להעלות את מסת השריר ולהוריד את אחוזי השומן. העלאת מסת השריר תתאפשר ע"י עבודה כנגד התנגדות - השרירים הפעילים הם אלו שקוטרם יגדל.
הורדת אחוז השומן תתאפשר ע"י אימונים אירובייים ותזונה נכונה :
לפני האימון
להקפיד לאכול ארוחה או חטיף שעה לפחות לפני הריצה. על המזון לספק לגוף נוזלים, להיות בעל תכולת שומן נמוכה (פחות מ-15%), תכולת חלבון בינונית (כ-20%) ותכולת פחמימות גבוהה (יותר מ-65%, עדיף פחמימות מורכבות)
אחרי האימון
המטרה היא לספק אנרגיה ופחמימות לחידוש המאגרים שהדלדלו המאפשרים לך להתאושש במהירות. מומלץ ביותר לצרוך בשעתיים הראשונות לאחר האימון מזון קל: בננה, חטיף אנרגיה, או שייק פרי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנרגיה וכיףאתי03/08/2009
רציתי לדעת איזה פעילות יכולה להיות טובה לילדים בחופש שישלב גם הוצאת אנרגיה וגם כיף?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משחקים והוצאת אנרגיה
לוטם דובינסקי03/08/2009הי נועם,
ילדים אוהבים מגוון רחב מאוד של משחקים אשר תורמים רבות להתפתחות הגופנית ולהוצאת אנרגיה.
לכל גיל יש את המשחקים המתאימים : תופסת, מחבואים, שני דגלים, משחקי כדור, משחקי מחבט וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טניסמישהו03/08/2009
היי ברק
רציתי לדעת מה טניס מפתח שרירים או כושר ריצה או אולי שניהם ביחד
תודה רבה
רון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרומת טניס למרכיבי הכושר
לוטם דובינסקי03/08/2009שלום ברק,
טניס תורם רבות למגוון רחב של מרכיבי כושר גופני - כוח , מהירות , זריזות, סבולת לב ריאה, כוח מתפרץ, שיפור זמן תגובה ועוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי להתחיל כושר לקראת גיוסחגי02/08/2009
בוקר טוב, אני חגי, בן 15.5. אמנם אני רק עולה לכיתה י', אבל אני רוצה להתחיל לעבוד על הכושר שלי לקראת הגיוס, עם כל זה שהוא יהיה עוד כמה שנים. מאיזה גיל מותר ומומלץ להתחיל בכושר לקראת גיוס? 15.5 זה עוד מוקדם?
תודה על העזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כושר לקראת גיוס
לוטם דובינסקי02/08/2009שלום חגי,
כל עוד תוכנית האימונים הדרגתית ובעלת מנוחות ותזונה מתאימים, אתה מוזמן להתחיל ולהתאמן...כמובן שלא תתחיל עם שק חול של 40 ק"ג על גבך, יש להתאים את תוכנית האימונים לכושר הגופני שלך בהווה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש לי שאלה בקשר ל-שלום,30/07/2009
שלום,רציתי לישאול על איזה פעילויות של כושר גופני אתה ממליץ לעשות על מנת שיהיה לי ישבן עגול?
אשמח אם תענה לי ((:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיזוק הישבן
ברק צור01/08/2009אהלן
שרירי הישבן מקנים את הצורה העגולה ואותם אפשר לחזק ברכיבה על אופניים, ריצה, ותרגילי חיזוק ספציפיים
ברק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)