מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סימוביל וליפטוראור27/09/2008
עברתי בזמנו החלפת מסתם אני לוקח הין היתר קומדין עד כה קבלתי סימוביל 40 הסימוביל הופסק בגלל כאבי שרירים מטרידים והתחלת חולשה בגפיים וכן עליה ב CRP נתן לי ליפיטור 20 מה הסכוי שהכאבים והחולשה יחזרו וכן מתי ואיך לקחת את התרופה בצורה יעילה ובטוחה יש לציין שבעבר היו לי דמומים ממערכת העכול העליונה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליפיטור
ד''ר אבישי אליס27/09/2008הייתי מציע שתתחיל בליפיטור 10 מג, ותראה מה קורה ובהמשך תעלה ככל שתסבול
ניתן לקחת בכל שעה ועת
אין קשר לדימומים
הסיכוי שלא יהיו כאבים טוב, אך אל תופתע אם יהיו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ליפיטור מול סימבסטטיויוליה24/09/2008
אבא שלי נשא הפטיטיס בי, תפקודי כבד תקינים. הוא צריך לקבל סטטין בעקבות צנתור שהראה 2 vessel desease LAD >90% ostial Diagonal >90% Ostial normal Lv systolic function בעקבות צנתור בוצע ניתוח מעקפים, הומלץ על ליפיטור 40. כרגע בהמלצת פנימאי בכיר הוריד ליפיטור ל-20 מ"ג ומאוזן כך: HDL 67 LDL 53 tot cholesterol 144.7 האם הוא צריך להמשיך עם ליפיטור 20 או לחזור ל-40? ועוד שאלה: האם בגלל שהוא נשא להפטיטיס רצוי שימשיך עם ליפיטור ולא סימבסטטין (שיותר זול משמעותית) ? הבנתי שליפיטור יותר פוטנטי ולכן 20 ליפיטור שווה ערך ל-40 סימבסטטין ולכן סבירות לת"ל (סבירות להפעלת אנזימי כבד שיכולה לעורר הפטיטיס "רדום" יותר קטנה? אודה מאד על סדר בבלאגן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סטטינים וכבד
ד``ר רפי ביצור25/09/20081. פרופיל השומינים של אביך מצויין, ואין צורך במינון גבוה יותר.
2. אין כל מגבלה על מתן סטטינים לנשאים של הפטיטיס B. יש לבצע, ככל המטופלים, מעקב אחר תפקודי כבד.
3. אין כל עדות שלסטטין זה או אחר יש יתרון על פני סטטינים אחרים, כל עוד פרופיל השומנים תקין. שכיחות תופעות הלוואי - דומה בין הסטטינים השונים.
4. ככלל - אם אביך מקבל ליפיטור בתוצאות טובות וללא תופעות לוואי - אין סיבה רפואית להחליפו. אם העלות הכספית מהווה בעיה - ניתן לנסות סמבסטטין במינון 40 מ"ג ולחזור על הבדיקות לאחר כחודשיים.
מאחר והמלצות לטיפול אינן יכולות להינתן באינטרנט, מומלץ לפנות לרופא המשפחה לקבלת טיפול מתאים, ואם עדיין יהיו ספקות - ניתן לפנות לייעוץ מרפאת ליפידים. מס' הטלפון לקביעת תור במרפאת הליפידים בתל-השומר הוא 03-5304582.
שנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי רמות גבהות טריגליצרידיםיוסי21/09/2008
אני סובל מתופעות של דלקות בשרירים בליקחת כדורים להורדת טריגליצרידים. הומלץ לי ( ע"י רופא מומחה) לקחת Niacin non flush בכמות של 1000 מ"ג .לאחר חודש של שימוש השומנים עלו ולא ירדו .. שאלתי האם ה Niacin לבדו לא עוזר ? ומה עליי לעשות שגופי לא מגיב טוב בלקיחת כדורים רגילים ? תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טריגליצרידים
ד``ר רפי ביצור22/09/2008הטיפול ברמות גבוהות של טריגליצרידים מתבסס על תזונה דלה בפחמימות, בעיקר פחמימות פשוטות, ומומלץ לפנות לתזונאי/ת לקבלת הנחיות. גם לפעילות גופנית יש חשיבות. כן חשוב לשמור על משקל גוף תקין ולהימנע מעישון. אם יש סוכרת - חשוב לאזנה. אם כל אלה אינם עוזרים - לעתים יש צורך בטיפול תרופתי. אם לא קיבלת יעוץ תזונתי, או לא הקפדת על תזונה מתאימה ופעילות גופנית - זה הדבר שיש לעשותו.
לגבי הטיפול התרופתי, יש מס' תרופות שעשויות לעזור, ובהיעדר נתונים לגבי ערכי השומנים אצלך, מצבך הבריאותי הכללי, התרופות שקיבלת והאופי המדויק של תופעות הלוואי - לא אוכל להתייחס.
לגבי הניאצין - הסיבה שהניאצין הנמכר ללא מרשם הוא NON FLUSH היא מפני שהוא NON NIACIN... מסתבר שאין בו כמעט בכלל חומר פעיל. בקרוב יגיע לארץ הניאצין התרופתי, ויתכן שהוא יתאים לך.
מאחר והמלצות לטיפול אינן יכולות להינתן באינטרנט, מומלץ לפנות לרופא המשפחה לקבלת טיפול מתאים, ואם עדיין יהיו ספקות - ניתן לפנות לייעוץ מרפאת ליפידים. מס' הטלפון לקביעת תור במרפאת הליפידים בתל-השומר הוא 03-5304582.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כולסטרול רערווית21/09/2008
שלום, אני בת 55, משקל 67, גובה 160, עברתי בדיקות דם שגרתיות ונמצא שרמת הכולסטרול הרע גבוהה. כולסטרול רע ברמה 141 כלוסטרול טוב ברמה 81 רמה כוללת 237 מה המשמעות של הרמות האלה? האם זה נובע מאכילת מזון? האם אפשר לתקן ע"י דיאטה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רמת כולסטרול
ד``ר רפי ביצור21/09/2008הצורך בטיפול תרופתי להורדת רמת הכולסטרול נגזר מהערכת הסיכול הכולל לפתח מחלת לב. בשאלתך חסרים נתונים רבים, כגון עישון, לחץ הדם, נוכחות סוכרת ומחלת לב, סיפור משפחתי של מחלת לב ועוד. ללא נתונים אלה לא אוכל להתייחס לרמת הכולסטרול.
ככלל, אם רמת הסיכון שלך לחלות במחלת לב נמוכה, רמת הכולסטרול אצלך אינה גבוהה במידה המצריכה טיפול תרופתי. אם רמת הסיכון גבוהה - יתכן ויש צורך בטיפול תרופתי.
תזונה נכונה ופעילות גופנית מביאות בדרך כלל לירידה קלה בלבד ברמת הכולסטרול, אך חשיבותן לבריאות בכלל ולבריאות הלב בפרט - גדולה, ולכן הן מומלצות לכולם.
מאחר והמלצות לטיפול אינן יכולות להינתן באינטרנט, מומלץ לפנות לרופא המשפחה לקבלת טיפול מתאים, ואם עדיין יהיו ספקות - ניתן לפנות לייעוץ מרפאת ליפידים. מס' הטלפון לקביעת תור במרפאת הליפידים בתל-השומר הוא 03-5304582.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סטטינים וקו-אנזים Q 10שרה20/09/2008
שלום, אני בת 70 ומקבלת כבר שנתיים Simvacor (20 וכל התקופה הזאת יש לי התכווציות קלות באצבעות הרגליים ובזמן האחרון עייפות רבה. שמעתי שאולי כדאי לקחת Q 10. האם זה נכון ובאיזה כמות כל יום? (התחלתי לקבל גם Forteo בשלושה החודשים האחרונים וגם מקבלת Caltrate ו Iיטמין D) השאלה אם כדאי להוסיף Q 10 וכמה? תודה רבה. שרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Q10
ד``ר רפי ביצור21/09/2008יש היגיון ביולוגי מסויים במתן Q10 לחולים הסובלים מתופעות לוואי של סטטינים, אולם המידע המחקרי לגבי התועלת המעשית של התוסף - דל וברובו לא הצליח להדגים תועלת.
עם זאת - החיים האמיתיים חשובים יותר מתוצאות מחקר כזה או אחר, וניתן לנסות Q10. אם הוא עוזר - מה טוב, ואם לא - אינו מזיק. מינון של 100-200 מ"ג ליום הוא מינון מקובל, וככל הידוע אינו גורם לנזק.
מאחר והמלצות לטיפול אינן יכולות להינתן באינטרנט, מומלץ לפנות לרופא המשפחה לקבלת טיפול מתאים, ואם עדיין יהיו ספקות - ניתן לפנות לייעוץ מרפאת ליפידים. מס' הטלפון לקביעת תור במרפאת הליפידים בתל-השומר הוא 03-5304582.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שומנים בדם ודום נשימהדור17/09/2008
האם תסמונת דום נשימה בשינה יכול לגרום לעליה בכלסטורול בדם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שומנים בדם ודום נשימה
ד``ר רפי ביצור22/09/2008דום נשימה בשינה אינו גורם ישירות לעליית השומנים בדם, אולם יש ביניהם מס' קשרים חשובים, וביניהם:
1. עודף משקל הוא אחד הגורמים לשניהם, וירידה במשקל עשויה לשפר הן את דום הנשימה והן את פרופיל השומנים.
2. הסובלים מדום נשימה בשינה, עקב עייפותם הרבה בשעות היום, אינם עוסקים בד"כ בפעילות גופנית, היכולה לתרום לשיפור פרופיל השומנים.
3. עישון גורם הן לבעיות נשימה והן לירידה ברמת הכולסטרול ה"טוב" (HDL).
אם הנך סובל מתסמונת דום נשימה בשינה ועודף שומנים בדם חשוב, לכן לעשות את הדברים הבאים:
1. אם הנך סובל מעודף משקל - חשוב לרדת במשקל, ובמקביל לקבל הדרכה מתזונאי/ת לגבי סוג המזון המתאים לך לפי נתוניך הרפואיים (סוג ההפרעה בשומני הדם, סוכרת, יתר לחץ-דם ועוד). לעתים ניתן להיעזר בתרופות לירידה במשקל, לפיע האינדיקציות המתאימות.
2. פעילות גופנית סדירה, ובסיומה - עוד סיבוב הליכה מהירה...
3. הפסקת עישון
4. לפי הצורך - טיפול תרופתי בשומני הדם, סוכרת, יתר לחץ דם וכו'.
מאחר והמלצות לטיפול אינן יכולות להינתן באינטרנט, מומלץ לפנות לרופא המשפחה לקבלת טיפול מתאים, ואם עדיין יהיו ספקות - ניתן לפנות לייעוץ מרפאת ליפידים. מס' הטלפון לקביעת תור במרפאת הליפידים בתל-השומר הוא 03-5304582.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה
דור23/09/2008אני בן 47 משקל 77 גובה 168 לא מעשן ואין בעיות של סכרת ולחץ דם , לפני כשנה וחצי התגלה אצלי שומנים בדם , רופאת המשפחה רשמה לי סימבאסאטטין 10 מ"ג. בבדיקות דם לאחר טיפול רמות שומנים תקינות. במקביל התחלתי לרדת במשקל ירדתי מBMI של 30 ל BMI 27 ויש לי עוד 7 ק"ג להגיע לBMI של 25 כמו כן אני עושה הליכה של 40 דקות 4 פעמים בשבוע ומשלב קצת ריצה בכדי להעלות את הדופק. כרגע אני משתמש ב CPAP במשך כשנה וממשיך לרדת במשקל כ חצי קילו עד קילו בחודש ומתכוון לעשות שוב בדיקה במעבדת שינה כשאגיע למשקל תקין , שאלתי את רופאת המשפחה אם לאחר שירדתי במשקל ופעילות הגופנית אני יכול להפסיק את הסטטינים והיא אמרה שאפשר לנסות להפסיק לחודש ולעשות בדיקת דם שוב ולראות. השאלה שלי האם אפשר להפסיק והאם אין סיכון במידה ויש צורך לחזור לקחת טיפול שהכדור יפסיק להשפיע? (התרגלות של הגוף/עמידות?) תודה מראש וחג שמח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדור
ד``ר רפי ביצור23/09/2008ראשית - שאפו על השינוי באורח החיים!
לגבי הטיפול התרופתי - בהיעדר מידע לגבי ערכי שומני הדם עם הטיפול ובלעדיו - לא אוכל לתת המלצה פרטנית.
ככלל, אם יש שיפור משמעותי ומתמיד באורח החיים, ואין גורמי סיכון כמחלת לב, סוכרת, עישון ולחץ דם גבוה - ניתן לנסות ולהפסיק את הסטטין (ביחוד מאחר ואתה מאוזן עם מינון נמוך מאד), ולחזור על הבדיקות לאחר כחודש. אם יהיה צורך - ניתן יהיה לחדש את הטיפול ללא פגיעה ביעילותו.
שנה טובה, בריאה ופעילה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב תודה רבה ושנה טובה והרבה בריאות
דור24/09/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילוב אומגה 3 וכדור להורדת כולסטרולרונית14/09/2008
שלום בעלי לוקח כדור להורדת כולסטרול וכן כמות גדולה של אומגה 3. האם מותר לשלב בין השניים? הוא סובל מכאבי שרירים ועייפות רבה ונאמר לו (ע"י גורם לא מוסמך-חבר) שהשילוב בין השניים עלול להיות הגורם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי שרירים
ד``ר רפי ביצור14/09/2008השילוב בין אומגה 3 לתרופות להורדת כולסטרול אינו בעייתי.
עם זאת, תרופות להורדת כולסטרול ממשפחת הסטטינים (ואני מניח שהוא מקבל תרופה ממשפחה זו) יכולות לגרום לכאבי שרירים. הדרך לדעת עם זהו הגורם היא להפסיק את הטיפול לזמן מה ולראות אם הכאבים חולפים. במקביל יש לבצע בדיקת דם לרמת CPK. אם אכן זהו הגורם, ניתן, ברוב המקרים, למצוא טיפול חלופי יעיל וללא תופעות לוואי.
מאחר והמלצות לטיפול אינן יכולות להינתן באינטרנט, מומלץ לפנות לרופא המשפחה לקבלת טיפול מתאים, ואם עדיין יהיו ספקות - ניתן לפנות לייעוץ מרפאת ליפידים. מס' הטלפון לקביעת תור במרפאת הליפידים בתל-השומר הוא 03-5304582.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
רונית14/09/2008תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתכווצות
אלי14/09/2008ד.נ. אם בדיקת CPK שוללת את ההנחה שהתכווצות השרירים נובעת מהסטטין, מה ניתן לעשות כדי למנוע את ההתכווצות? אלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהCPK
ד``ר רפי ביצור15/09/2008רמת CPK תקינה אינה שוללת את האפשרות שהסטטין גורם להתכווצות השרירים, אלא רק את האפשרות (הנדירה ביותר) שנגרם נזק (הפיך!) לשריר.
לא ניתן למנוע את ההתכווצויות, אך ברוב המקרים (אם כי לא בכולם), טיפול בסטטין אחר יהיה ללא תופעות לוואי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כולסטרול וסוכר בגיל צעירנטלי13/09/2008
שלום, הנני בת 22 גובה 1.64 משקל 65 .ולאחרונה עשיתי בדיקות שגרתיות ויצא לי כולסטרול גבוה-300וגם סוכר- 100. אני רוצה לציין שאף פעם לא היתה לי בעיה כזו דומה, תמיד היה לי ברזל נמוך בלבד.... רוצה לציין שהנני מתאמנת בחדר כושר (פעם-פעמיים בשבוע) ולא אוכלת המבורגרים ופיצות כרצוני.... הבנתי שזה מאוד לא טוב כשיש נתונים כאלה בגיל כזה צעיר, הופנתי לדיאטנית בעוד כ3 שבועות. מה עלי לעשות, בינתיים לפחות? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כולסטרול וסוכר בגיל צעיר
ד``ר רפי ביצור14/09/20081) לגבי הכולסטרול - לא אוכל להתייחס בהיעדר נתונים לגבי פרופיל השומנים המלא, ובמיוחד ריכוזי ה- LDL, ה- HDL והטריגליצרידים.
2) לגבי הסוכר- ערך זה הוא גבולי, ואכן מייצג מצב העלול להוביל לסוכרת ברבות השנים, במיוחד אם יש גורמי סיכון נוספים לכך (כגון סוכרת במשפחה). הדרך הטובה ביותר לטפל בכך היא שמירה על תזונה מוגבלת בפחמימות (והדיאטנית תוכל לעזור לך בכך) ופעילות גופנית (מומלץ לבצע פעילות גופנית אירובית ברוב ימות השבוע).
3) חשוב להעריך אם יש גורמי סיכון נספים, כגון עישון ויתר לחץ-דם, ולטפל גם בהם אם ימצאו.
מאחר והמלצות לטיפול אינן יכולות להינתן באינטרנט, מומלץ לפנות לרופא המשפחה לקבלת טיפול מתאים, ואם עדיין יהיו ספקות - ניתן לפנות לייעוץ מרפאת ליפידים. מס' הטלפון לקביעת תור במרפאת הליפידים בתל-השומר הוא 03-5304582.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהHDL LDL המשך....
נטלי14/09/2008תודה רבה לך ד"ר ביצור. אתייחס לשאלתך , HDL 44 LDL 232 אנני מעשנת, ולחץ דם בסדר גמור. משתדלת להתאמן פעם-פעמיים בחדר כושר באופן קבוע. יכול להיות שהכולסטרול עלה כך בגלל גלולות למניעת הריון שהנני נוטלת, מזה כשנה וחצי? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהLDL
ד``ר רפי ביצור15/09/2008רמת ה- LDL גבוהה ביותר ודורשת טיפול. מומלץ לפנות לרופא המשפחה להתאמת טיפול.
גלולות למניעת הריון עלולות להביא לעליה ברמת הכולסטרול, ולכן, לאור גילך הצעיר והיעדר גורמי סיכון נוספים, ניתן, בשלב הראשון, להפסיק את מתן הגלולות ולחזור על הבדיקות לאחר 2-3 חודשים. אם רמת ה- LDL תישאר גבוהה במידה כזו, יש מקום לטיפול תרופתי.
מאחר והמלצות לטיפול אינן יכולות להינתן באינטרנט, מומלץ לפנות לרופא המשפחה לקבלת טיפול מתאים, ואם עדיין יהיו ספקות - ניתן לפנות לייעוץ מרפאת ליפידים. מס' הטלפון לקביעת תור במרפאת הליפידים בתל-השומר הוא 03-5304582.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהLDL- המשך...
נטלי15/09/2008תודה ד"ר ביצור, רק רציתי לציין שרופא המשפחה הפנה אותי לדיאטנית בלבד. האם זה מספיק? האם יש צורך בטיפול נוסף מעבר לתפריט תזונה בריא בכל יום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהLDL - המשך
ד``ר רפי ביצור15/09/2008תזונה, פעילות גופנית, הפסקת גלולות ובדיקת דם חוזרת לאחר 2-3 חודשים להערכת הצורך בטיפול תרופתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מברר על תרופות להורדת טריגלצרידיםאבי11/09/2008
לרופאים וגם לקוראים שלום. אני רוצה להתחיל בטיפול תרופתי כזה. ביררתי על כל מיני תרופות. מדפדוף פה באתר אני קראתי הרבה על אקומפליה . האם היא הכי יעילה לטיפול בשומנים בדם? האם יש עוד טובות שכדאי לברר עליהן? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורדת טריגליצרידים
ד``ר רפי ביצור12/09/2008התרופה הטובה, היעילה והבטוחה ביותר להורדת טריגליצרידים היא זונה דלת פחמימות בשילוב פעילות גופנית. אין שום תרופה שמתקרבת לקרסוליה.
אקומפליה אינה תרופה להורדת טריגליצרידים. באלה הסובלים מהשמנת יתר בטנית עם הפרעות מטבוליות נוספות - אקומפליה יכולה להביא לירידת רמת הטריליצרידים. קיימות תרופות כגון בזאפיבראט, שהן יעודיות להורדת רמת טריגליצרידים, אך שוב, חשוב להדגיש - בניגוד לכולסטרול, שרמתו מושפעת בד"כ באופן שולי בלבד משינוי בארחות החיים, הרי שרמת הטריגליצרידים יכולה להשתפר באופן משמעותי ביותר עם תזונה ופעילות גופנית, וכל זאת עם אפס תופעות לוואי וללא עלות כספית כלשהי.
מאחר והמלצות לטיפול אינן יכולות להינתן באינטרנט, מומלץ לפנות לרופא המשפחה לקבלת טיפול מתאים, ואם עדיין יהיו ספקות - ניתן לפנות לייעוץ מרפאת ליפידים. מס' הטלפון לקביעת תור במרפאת הליפידים בתל-השומר הוא 03-5304582.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שומנים בדם בגיל 27שחר08/09/2008
שלום אני בן 27, בריא בדרך כלל. בבדיקות דם האחרונות גיליתי שיש לי רמת טריגליצרידים 280. אני לא שמן ולהורים שלי אין את הבעיה הזאת. האם אני בסיכון, האם יש טיפולים טבעיים לבעיה בנוסף לתזונה ולכושר? האם זה קשור לזה שאני נחנק תוך כדי שינה ומתעורר בלי אויר? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טריגליצרידים
ד''ר אבישי אליס08/09/2008הרמה אכן גבוה, אך לא נראה שיש כאן סיכון ממשי
אנא פרט את כל מרכיבי פרופיל הליפידים והאם אתה מעשן בכדי לקבל הערכה מלאה
עיקר הטיפול הוא בתזונה נכונה ופעילות גופנית
אין קשר לבעיות השינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כולסטרול- צריך להתחיל טיפול תרופתי?אורי06/09/2008
שלום אני בן 47 , רזה , גובה 189 משקל 84 . ללא כרס כלל, עוסק בפעילות גופנית שנים רבות ואפילו די מסיבית כמו ריצות 10 ק"מ ועוד, לא מעשן , מקפיד על תזונה נכונה דלת שומן, ובכל זאת... רמות השומנים בדם לא נמוכות: HDL 52 LDL 162 טריגליצרידים 75 כולסטרול כללי 229 . שאלתי - האם אני צריך להתחיל טיפול תרופתי או שיש עדיין מה לעשות במישור הטבעי ? (אני לוקח גם אומגה 3 - גלולה ביום, ולא נראה לי שעוזר)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נתונים נוספים...
אורי06/09/2008בנוסף , דרך אגב, לחץ דם תקין 120/75 , דופק של ספורטאי כ- 48 , ושאלה נוספת - אם אתחיל טיפול תרופתי האם עלול לגרום לאיזה שהיא הגבלה ברמות פעילות ספורט, כפי שכתבתי אני עוסק בספורט תחרותי , רץ 3 פעמים בשבוע 10 ק"מ ואף מתחרה בריצות 10 ק"מ וריצות שדה. תודה מראש, אורי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההצורך בטיפול תרופתי
ד``ר רפי ביצור07/09/2008הצורך בטיפול תרופתי להורדת רמת הכולסטרול נגזר מהערכת הסיכול הכולל לפתח מחלת לב. מהנתונים החלקיים שמסרת נראה שרמת הסיכון אינה גבוהה, אך חסרים נתונים לגבי רמת הסוכר והאם יש סיפור משפחתי של מחלת לב.
כעקרון, עבור אדם בעל סיכון נמוך למחלת לב, ערכי הכולסטרול ה"רע" (LDL) אצלך גבוליים. במקרים אלה אנו מבצעים לעתים בדיקות נוספות לשיפור הערכת הסיכון, ולהחלטה על הצורך בטיפול תרופתי. אם הסיכון גבוה יותר - יש לטפל תרופתית.
מאחר והמלצות לטיפול אינן יכולות להינתן באינטרנט, מומלץ לפנות לרופא המשפחה לקבלת טיפול מתאים, ואם עדיין יהיו ספקות - ניתן לפנות לייעוץ מרפאת ליפידים. מס' הטלפון לקביעת תור במרפאת הליפידים בתל-השומר הוא 03-5304582.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה...נתונים נוספים...
אורי07/09/2008רמות סוכר ממוצעות 80 - 85 בבדיקות אחרונות. בנוגע למחלות לב .. כן, לאבי היו מספר התקפי לב, אבל אבי , ז"ל, היה שמן, מעשן, לא הפיד על תזונה בריאה ולא עסק בפעילות גופנית בכלל ! דרך אגב, יתכן ורמות שומנים מסוימות (כמו שיש לי) תקינות עבור ספורטאים? כמו שדופק מאד נמוך מצוין לספורטאים אך חשוד למבוגרים? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנתונים נוספים
ד``ר רפי ביצור08/09/2008רמות הסוכר תקינות. לגבי הסיפור המשפחתי - קשה לומר, אך לא מן הנמנע שמדובר בגורם סיכון למרות אורח החיים הבריא שלך.
אין ערכי שומני דם אופייניים לספורטאים - אם כבר, אורח חיים בריא יכול לשפר את ערכי שומני הדם, אך לא בהכרח.
לאור ערכי ה- LDL הגבוליים נראה לי שיש צורך בהערכה לא אינטרנטית של הצורך בטיפול תרופתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שומנים בדם והשמנה באזור הבטןמלכי03/09/2008
אני בת 33 יש בעיה של תת פעילות של בלוטת תריס אני כבר שנה נוטלת אלטרוקסין 50 מ"ג וזה מאוזן ובסדר. עכשיו סיימתי טיפול בריאוקוטן לאקנה 6 חודשים ואני לוקחת גלולות דיאנה. בבדיקות הדם האחרונות שלי התגלה שרמת הטריגליצרידים 434 ואי אפשר לראות קוליסטרול רע מכיוון שהדם שומני מדיי. יש לי B MI ,תקין אך אני נחשבת למלאה ויש לי קרס גדולה. שומנים בדם עניין משפחתי. אני לוקחת 2 גרם אומגה 3 אמרו שזה עוזר. מה אתה חושב על המצב שלי בכללי? והאם אקומפליה יכולה לעזור לי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למלכי
ד``ר רפי ביצור04/09/2008הטיפול ברמות גבוהות של טריגליצרידים מתבסס על תזונה דלה בפחמימות, בעיקר פחמימות פשוטות, ומומלץ לפנות לתזונאי/ת לקבלת הנחיות. גם לפעילות גופנית יש חשיבות. כן חשוב לשמור על משקל גוף תקין ולהימנע מעישון. אם יש סוכרת - חשוב לאזנה. אם כל אלה אינם עוזרים - לעתים יש צורך בטיפול תרופתי.
הטיפול בעודף משקל והשמנה בטנית מתבסס גם הוא קודם כל על הקפדה על תזונה ופעילות גופנית. אין כל תרופה היכולה להחליף שמירה על אורח חיים בריא.
בחלק מהמקרים, ניתן להיעזר בטיפול תרופתי, באקומפליה, רדוקטיל, קסניקל, פיבראטים או תרופות אחרות, על פי קריטריונים מקובלים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פלאקישעיהו03/09/2008
מבקש לדעת האם הפלאק בעורקים הכליליים שייך לקבוצה של הפרומגנטיים, תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פלאק
ד``ר רפי ביצור03/09/2008לצערי, המושג "פרומגנטיים" אינו מוכר לי.
פלאק בעורקים הכליליים מעיד על טרשת העורקים ודורש טיפול מונע הכולל איזון קפדני של רמת הכולסטרול ושומני הדם, לחץ הדם, סוכרת (אם ישנה), המנעות מעישון והקפדה על תזונה נכונה ופעילות גופנית.
אם נמצא אצלך פלאק כזה (בצינתור רגיל או וירטואלי) חשוב שתפנה לרופאך להתאמת טיפול.
מאחר והמלצות לטיפול אינן יכולות להינתן באינטרנט, מומלץ לפנות לרופא המשפחה לקבלת טיפול מתאים, ואם עדיין יהיו ספקות - ניתן לפנות לייעוץ מרפאת ליפידים. מס' הטלפון לקביעת תור במרפאת הליפידים בתל-השומר הוא 03-5304582.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרומגנטיים
ישעיהו03/09/2008הכונה היא "האם בפלאק יש חומר מגנטי, ושוב תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרומגנטיים
ד``ר רפי ביצור04/09/2008בפלאק, כמו בשאר גוף האדם, אין חומר מגנטי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש בגוף האדם קצת ברזל שהוא חומר
דור16/09/2008פרומגנטי אמנם בכמויות מזעריות אבל יש. (אם אני לא טועה).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהברזל
ד``ר רפי ביצור17/09/2008הברזל (כמו גם מתכות אחרות) בגוף האדם נמצא בכמות מזערית ובצורת מלח (ולא בצורת היסוד כמו במוטות ברזל)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם ,שגרתיותלירון02/09/2008
שלום לך.. אני בן 29 בודק כל שנתיים בדיקה שגרתית ,של שומנים ,כולסטרול וכולי .... אני לא שמן בכלל .אני רזה ,עם טיפה בטן מאד קטנה ,אני שוקל 80 קילו לגבהה 1.72 לפני שנתיים היה לי כלסטרול באזור 220 ,שהסקלה היא בין 100 ל-200 החודש נבדקתי שוב ,וירד לי הכלסטרול ל 183 ,זה תוצאה טובה ,רק מה שהתוצאה של טריגליצרידים היא 353 ,שהאזור המותר הוא בין 100 ל-200 . שאלתי אלייך ,מורכבת מכמה שאלות. 1.האם זה גבהה מאד ,שמצריך טיפול תרופתי,או שתזונה לפי תפריט מסויים ,יכול להוריד את טריגליצרידים? 2.האם אנני צריך טיפול תרופתי בשלב זה ,מה כדאי לשלב בתפריט האוכל ,ומה אסור לי בכלל כי לאחרונה אני שותה רק מים ,למרות ששנים שתיתי רק קולה. בחודשים האחרונים אני שותה רק מים. 3.אשמח אם תייעץ אם אני צריך כדורים ,אז איזה הכי ממולץ ,מבחינת נזק לגוף,או תופעות לוואי. 4.מה אסור לי לאכול בכלל.... 5.והאם ניתן להוריד את זה ,בכלל?? תודה לירון
ד``ר רפי ביצור03/09/2008הטיפול ברמות גבוהות של טריגליצרידים מתבסס על תזונה דלה בפחמימות, בעיקר פחמימות פשוטות, ומומלץ לפנות לתזונאי/ת לקבלת הנחיות. ההמנעות ממשקאות ממותקים היא צעד בכיוון הנכון. גם לפעילות גופנית יש חשיבות. כן חשוב לשמור על משקל גוף תקין ולהימנע מעישון. יש לעקוב אחר רמות שומני הדם, ואם כל אלה אינם עוזרים - לעתים יש צורך בטיפול תרופתי. הצורך בטיפול תרופתי נגזר גם מנתונים נוספים כגון רמת הכולסטרול ה"רע" (LDL) וה"טוב" (HDL).
מאחר והמלצות לטיפול אינן יכולות להינתן באינטרנט, מומלץ לפנות לרופא המשפחה לקבלת טיפול מתאים, ואם עדיין יהיו ספקות - ניתן לפנות לייעוץ מרפאת ליפידים. מס' הטלפון לקביעת תור במרפאת הליפידים בתל-השומר הוא 03-5304582.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תקועה עם "כרס"אסתר01/09/2008
שלום אני בת 55 לא שמנה מאד אבל עם מעט עודף משקל, בעיקר תקוע לי בבטן. אני שומרת על דיאטה כל הזמן ובבדיקות האחרונות הסתבר לי שרמת השומנים שלי בדם עלתה קיבלתי המלצה מחבר על "אקקומפליה" שהוא כדור שיכול לעזור להפחתת השומנים האלה . יש המלצות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כרס
ד``ר רפי ביצור03/09/2008הטיפול בעודף משקל והשמנה בטנית מתבסס קודם כל על הקפדה על תזונה ופעילות גופנית. אין כל תרופה היכולה להחליף שמירה על אורח חיים בריא.
בחלק מהמקרים, ניתן להיעזר בטיפול תרופתי, באקומפליה או תרופות אחרות, על פי קריטריונים מקובלים.
מאחר והמלצות לטיפול אינן יכולות להינתן באינטרנט, מומלץ לפנות לרופא המשפחה לקבלת טיפול מתאים, ואם עדיין יהיו ספקות - ניתן לפנות לייעוץ מרפאת ליפידים. מס' הטלפון לקביעת תור במרפאת הליפידים בתל-השומר הוא 03-5304582.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)