מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שיעורי ספינינגלירז23/06/2010
שלום,
מעוניינת לדעת אם יש שעורי ספינינג (ללא מנוי למכון כושר) בראשון לציון?
תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספינינג ללא מנוי.
שרית גרומן23/06/2010לא יודעת. מצטערת. כדאי שתיפני למחלקת הספורט בעיריה אולי הם יוכלו לעזור יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצם בולטת בפרק כף הידאיריס22/06/2010
הי,
בת 34. עושה ספינינג 3 פעמים בשבוע. בחודשייים האחרונים הופיעה לי עצם בולטת בפרק כף היד. התייעצתי עם המדריך שלי שאמר שזה כתוצאה מאחיזה חזקה מדי ושזה יעבור מעצמו. בינתיים זה עוד לא עבר. מה ניתן לעשות? חשוב שלציין שזה לא כואב לי בכלל.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאיריס
שרית גרומן23/06/2010היי.
אני לא רופאה. אז קודם כל ללכת אליו לבדוק.
חוץ מזה ייתכן שזה באמת מאחיזה לא נכונה.
יש להמנע מ"לפיטה" חזקה של הכידון. יש לוודא שפרק כף היד נשמר ישר במהלך האימון ואין העברת משקל ליד ברכיבה בעמידה.
נסי להיות מודעת לתחושות ביד במהלך האימון.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סחרחורות במהלך אימוןרבקה15/06/2010
כשאני עושה ספינינג גם תוך כדי שיעור וגם אחר כך יש לי סחרחורות וגם כאב ראש שמופיע כמה שעות מאוחר יותר. אולי זה כי אני לא מספיקה לשתות במהלך האימון? יש סיבה אחרת? מה דעתכם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם.
שרית גרומן15/06/2010כדאי לבדוק את לחץ הדם שלך קודם כל במנוחה וגם אחרי מאמץ אם אפשר. גם בדיקות דם לגילוי רמת ברזל רצויה.
הכי עדיף ללכת לרופא לספר לו על התופעה ולשמוע בעצתו. זה לא מחוסר נוזלים באימון...
בכל מקרה עדיף להמנע מאימון על האופניים עד ברור הסוגיה.
שימרי על עצמך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנפח שריר
אורטל20/06/2010האם ספינינג עלול לנפח את שרירי הירך? אני פשוט כבר חצי שנה מתאמנת והייתי מאוד רזה ברגליים ומשום מה אני מרגישה ששרירי הירך שלי גדלו בנפח...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקצת דיוק
ערן שטרן21/06/2010על איזו קבוצת שרירים מדובר...........?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפני חתונההילה13/06/2010
אני מתחתנת בעוד חמישה חודשים. יש לי כשבעה קילו להוריד. אני חושבת שזה אפשרי עם דיאטה וכושר גופני. עכשיו אני מתלבטת בפעילות מתאימה. שמעתי שספינינג יכול להיות טוב כי זו פעילות במאמץ גבוה ושורפים הרבה קלוריות. מה דעתכם? האם טוב למטרת הורדת משקל במהירות? כמה פעמים בשבוע כדאי כדי להגיע למשקל הרצוי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מזל טוב
ערן שטרן14/06/2010היי הילה,
מסכים איתך ששילוב ספורט ותזונה נכונה,הינו מפתח להצלחה.
אני אישית איני מאמין בדיאטות "בזק" אבל לרדת 7 קילו ב 5 חודשים זה הגיוני לחלוטין
אגב גם הספרות המקצועית תומכת בירידה של 2 קילו בחודש.
אמת שבספינינג ניתן לשרוף כמות גבוהה של קלוריות,לדעתי חשוב להוקיד אחוזי שומן.
לכי לשעורי ספין,2-3 בשבוע,תראי אם את מתחברת.
תבני בסיס אירובי איתן ...........ואז מאמין שתראי תוצאות.
ושוב ...מזל טוב
ערן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספינינג בביתעמליה07/06/2010
יש דבר כזה? יש קלטות שמנחות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטח שיש
נטע03/12/2012אפילו יותר פשוט מקלטות, יש ב- יו טיוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקלטות ספינינג
שרית גרומן07/06/2010לא ממש. לא שאני מכירה לפחות.
אבל למה בבית?? הכי כיף זה לצאת למועדון לפגוש חברים ולעשות ספורט יחד..
ספינינג הינו ספורט קבוצתי מהנה ביותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקלטות
תמר25/01/2011שלום
מי זה דרכם
דרך מי אפשר לקנות קלטות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש קלטות
שירלי ג26/08/2010אפשר לקנות דרכם.
אבל אני בהחלט עם דעתה של שרית.למה בבית ?כשאפשר ביחד כקבוצה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכי בבית זה נוח
נטע06/12/2012לא צריך לנסוע ולהספיק לשום דבר, ולא צריך לחפש חניה ולא ולא ולא...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נעלי ספינינגיפעת02/06/2010
שלום,
אני מתאמנת כ3 פעמים בשבוע , בחודשים האחרונים ממש מקפידה על כך.
החלטתי לפנק את עצמי, ולשדרג את חווית האימון ולרכוש נעלי ספיניג ושעון דופק.
שאלתי היא - מהם המלצותיכם?
בנוגע לשעון דופק, ובנוגע לנעלי ספינינג.
חשוב לי לציין שהתקציב שלי די מוגבל, ואני לא מחפש את "המילה האחרונה", אלא ציוד טוב אמין ופשוט.
בתודה רבה מראש..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציוד לספינינג
שרית גרומן03/06/2010היי יפעת.
שמחה על ההחלטה כי היא תשנה את חווית האימון שלך. נעלי הספינינג ייתנו לך את האחיזה הנכונה כדי לבצע משיכה טובה של הפדל ומד הדופק ישמור אותך בטווחי אימון מתאימים ליכולתך.
ההמלצה שלי למד דופק היא שהוא פשוט יהיה מקודד. ז"א כאשר עוסקים בספורט בחדר עם עוד כמה אנשים , יש מצב שהשעון יקלוט גם אותם. לכן הכי חשוב שהוא יתאים לסוג הפעילות הזו. מעבר לזה את צריכה את נתוני הדופק בלבד )ישנה אופציה לקלוריות ואחוזי שומן אך זה בשעונים קצת יותר יקרים) לשיקולך. ישנם שעונים של "פולאר" שמתאים לצרכים שלך או של "סונטו".
בעניין הנעליים: היום המיגוון בשוק הוא גדול מאוד. אך מה שהכי חשוב הוא שהנעל תתאים לספינינג!! ניתקלתי בנעליים שמתאימות לרכיבת כביש שאנשים החליקות עליהן בחדר הספינינג.
המלצתי היא על נעלי "ספשלייז" אבל כל נעל אחרת שיכולה לשמש לרכיבת שטח יכולה להתאים, הכל זה עניין של תקציב.
רק וודאי שהנעל נוחה לך ולא צפופה מידיי על הרגל. כמובן חיבורי S.P.D שיתאימו לאופניים.( המוכר בחנות אמור לדעת מה זה..)
בהצלחה בשידרוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוזיקה חזקהניבה30/05/2010
מדוע המוזיקה המלווה את שיעורי הספינינג צריכה להיות כל כך חזקה? זה מאד לא נעים לי. אי אפשר להשתתף בשיעור רגוע יותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר לנסות
ערן שטרן30/05/2010שיר היי,
מוזיקה היא חלק אינטגראלי מהשיעור,היא זאת ש"לוקחת " אותך קדימה .
כמובן שעוצמה גבוהה פוגעת ....
אפשר לבקש להנמיך ,ואם לא עוזר.....................לבוא עם אטמי אוזניים:-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמוזיקה.
שרית גרומן30/05/2010היי ניבה
אני לא יודעת היכן את מתאמנת, אך ישנם מכונים שיש בהם -מד דציבלים- אם אין אצכם אחד כזה ישנה אפשרות לפנות לאחראים ולבדוק את עוצמות המוזיקה.
אכן אימון ספינינג עובד מצויין עם מוזיקה אבל בהחלט אין צורך להחריש את האוזניים, נסו פעם אימון ללא מוזיקה,, רק עם הלב והדימיון.. שיעור פיצוץ... מנסיון!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשיר26/05/2010
עשיתי רק שני שיעורי ספינינג, אחד בשבוע.
ואני מרגישה לחץ גדול על הברכיים והידיים, זה סימן שעליי להפסיק או שמתרגלים לזה עם הזמן?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ערן שטרן26/05/2010שיר היי,
לצערי.............הכאב בידיים וברגלים הוא תוצאה ישירה של כיוון לא נכון של האופניים.
גשי למדריך וצייני בפניו כי את התחילת הדרך.תפקידו לכוון לך את האופניים בצורה מיטבית
לא צריך להיות לחץ על הידיים.
במידה ויש לך שאלות לגבי כיוון אשמח לענות לך.
והכי חשוב ...בהצלחה
ערן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהנירה17/05/2010
אם יש לי זרועות די מלאות(לא בהגזמה) ביחס לגוף ..האם כשאני ארים משקולות הזרוע תתחטב או שאני צריכה קודם להוריד משם אחוזי שומן ואז לחטב? בעקרון אני רוצה לדעת איך יודעים מתי אפשר להתחיל לחטב שיראו שינויים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חדר כושר
שרית גרומן20/05/2010היי נירה.
שאלה זו יש להפנות לפורם חדרי כושר. שם תקבלי את התשובה הנכונה ביותר. בספינינג אנו לא עובדים אימוני כוח .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ערן שטרן21/05/2010היי,
חיטוב=הורדת אחוזי שומן!!!!!!!!!
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שריפת שומניםליאור13/05/2010
אני מעוניינת לשרוף כמה שיותר שומנים בכמה שפחות זמן אימון. על איזה אימון תוכלו להמליץ לי בבקשה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ערן שטרן21/05/2010היי ליאור,
הכי מומלץ לעבוד אירובי,80% דופק קבוע לכל אורך השיעור.
בניית בסיס אירובי איתן,הגוף ישתמש במאגרי אנרגיה אחרים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהחני11/05/2010
שלום רב, אני סובלת מהשמנה באיזור הבטן בלבד. הישבן והרגליים שלי רזים. אני רוצה לרזות בבטן. מהו האימון הכי מומלץ בשבילי?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחני
שרית גרומן11/05/2010את השאלה הזו כדאי להפנות אולי לפורום התזונה אצלנו.
לדעתי במקרה הזה רק ...לאכול פחות כנראה. אני לא ממש מכירה אותך אבל יש מבנה גוף כזה שרוב השומן מצטבר בבטן לכן גם אם הבטן חזקה בעזרת אימונים כמובן זה לא תמיד עוזר.
עדיף להתיעץ עם פיזיולוג ודיאטיקן ולהגיע לפיתרון משולב.
מקוה שעזרתי בקצת..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחיהלאה04/05/2010
האם מומלץ לשחות לפני או אחרי ספינינג?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחיה.
שרית גרומן05/05/2010השחיה גם היא פעילות אירובית לכן אין פה שאלה של לפני או אחרי , רק שאלה של צורך גם וגם..
וגם ישנה שאלת המיומנות שלך בכל מקצוע. אם את ממצה את היכולת שלך באימון הספינינג אז אין ממש צורך ליותר. אבל.. אם לא מספיק לך ויש כח וצורך ליותר אז בכיף..ולהיפך כמובן.
אני ממליצה לעשות יום כזה ויום כזה.. ולהגיע למיצוי מקסימאלי בכל אחד מהאימונים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקותחוה29/04/2010
האם כדאי לבצע בדיקות כלשהן לפני שאני מתחילה עם ספינינג?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות-תגובה
ערן שטרן02/05/2010היי חווה,
לצערי במכוני הכושר מבקשים אישור המעיד על בקירות תקינה מרופא משפחה.....
ממליץ לך בחום לעבור בדיקה ארגומטרית ,שבמידה קיימת איזו בעיה לבבית כדאי לדעת עליה.
דבר נוסף לגשת למדריך ולציין שאת חדשה בספינינג.המדריך יכוון לך את האופניים,דבר שימנע פציעות
והכי חשוב...........בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הדרגה בספינינגרוית21/04/2010
עקרונית אני בכושר לא רע. אני רצה כמה פעמים בשבוע אבל בכמה הפעמים שיצא לי לעשות ספינינג אני ממש מרגישה שזה יותר מדי עומס. מה כדאי לעשות איך אפשר לעשות את זה בהדרגה? זה קצת פדיחה לצאת באמצע השיעור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ערן שטרן22/04/2010היי רוית,
הרבה פעמים אני שומע ממתאמנים "אני בכושר..."
אבל מסתבר שהם לא.
להיות בכושר המשמעות היא לבצע סוג של מאמץ לאורך זמן ולהתאושש ממנו תוך זמן קצר.
ראשית חשוב מאד להקשיב לגוף,להצטייד בשעון דופק ולעבוד בטווחי דופק שיספקו לך בסיס אירובי איתן.
בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכושר
שרית גרומן23/04/2010בהמשך לדבריו של ערן...
ריצה היא לא ספינינג כמו ששחיה היא לא ריצה וכו' וכו. בכל סוג של פעילות אנחנו מפעילים שרירים שונים בטכניקות שונות.
לכן, יש צורך ללמוד את הנושא לבדוק את הטכניקה ולהתקדם לאט.
בספינינג עדיף בהתחלה הרבה בישיבה לא הרבה בעומס לתת לגוף להתרגל למנח הגוף ולאט לאט זה יבוא הרבה יותר קל.
חוץ מזה, למה לצאת באמצע?? עדיף לעבוד פחות קשה ולהשאר עד הסוף.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חישוב דופק באימוןחני15/04/2010
שלום,
אני מתאמנת בספינינג מזה מס' חודשים, ועכשיו קניתי שעון דופק.
רציתי לשאול איך אני אמורה לחשב מה אמור להיות הדופק שלי באימון?
האם לפי אחוז מדופק מירבי או לפי נוסחת קרוונן לדופק מטרה?
אם למשל אני רוצה להתאמן בעצימות של 75%, אז 75% מתוך דופק מירבי של 195 זה 146 פ/ד,
אבל דופק המטרה לפני נוסחת קרוונן הוא 161 פ/ד
תודה מראש על העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חישובי דופק.
שרית גרומן05/05/2010אני מבינה שיש לך מושג ברמות הדופק שאת צריכה לעבוד בהם ע"פ כל הנוסחאות.
עכשיו קחי את האינפורמציה לשטח.. לאימון! אם ברצונך לעבוד על 75% נסי פעם אחת להחזיק לאורך כל האימון את הדופק מנוסחא א ובאימון אחר את הדופק מנוסחא ב'. 75% מאמץ את צריכה להחזיק בקלות לאורך כל האימון מבלי להתעייף.. אבל להחזיק.. בלי מנוחה באמצע. בהתאם לתוצאה זו תוכלי לדעת באמת מה מתאים לך..
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)