מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נעלי ספיניגתמר13/12/2009
הי
רציתי לדעתהאם חשוב וכמה חשוב לרכוש נעלי ספיניג.
מדובר בהוצאה כספית לא קטנה ועל פניו זה נראה כמו סתם מוצר מותרות לא הכרחי
האם יש לנעליים משמעות אמיתית המתבטאת בביצועים יותר טובים ? שרירים שעובדים יותר טוב ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נעלי ספינינג
שרית גרומן14/12/2009היי תמר.
שעון דופק כבר יש? אם יש אז בהחלט השלב הבא הוא נעליים. חשוב! משפר את אחיזת הרגל על הפדל משפר את המשיכה ואת עבודת השרירים הנכונים.
מומלץ ביותר לרכוש נעליים, לאנשים שעושים ספינינג בקביעות, אחרי שיהיו לך לא תביני איפה היית עד אז...
שרית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשעון דופק יש ויש
תמר14/12/2009ואני באמת לא מבינה איך עבדתי לפני שהיה לי שעון דופק...
אז על אילו נעלים אתן ממליצות ? מה נחשב מחיר סביר ? (ראיתי בין 300 ל 1100 ש"ח...) וסליחה על השאלה הטיפשית אבל מה מחבר בין הנעל לפדל ? זה גם משהו שצריך לקנות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנעלים...נוחות
שרית גרומן14/12/2009הכי חשוב שיהיה נוח.. לא חשוב המחיר.
צריך שתהייה סוליה קשיחה עם מקום לחיבור SPD שזה החיבור שאת צריכה לבקש בחנות שישימו לך. יש לזה עלות נוספת קטנה של 70-80 ש"ח למיטב ידיעתי. בכל חנות אופניים תמצאי כזה.
הנעל שאני הכי מכירה היא ספשלייז.. נסי.
בהצלחה
שרית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים אחרי האימון של ספינינגמיקי10/12/2009
שלום רב !! אני בת 50+ בריאה,הומלץ לי להתחיל ספינינג עקב בעיות משקל. אני מאוד מרוצה מההתעמלות הזו אבל אחרי האימון אני חשה כאבים בכל הגוף וכן כאבים ברגליים בעת מנוחה. יש לציין שאני באימון הנל 3 שבועות רק. שאלתי היא " האם לחרוק שיניים ולהמשיך או לעבור לפעילות שונה. תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התחלות קשות...
שרית גרומן14/12/2009היי מיקי.
ברוכה הבאה לעולמנו..
כן כן בהתחלה זה כואב.. לוקח לגוף זמן להתרגל להבין ולהפנים את המאמצים שנידרשים ממנו.
ממליצה לא להגזים בהתחלה ולעשות 2-3 אימונים בלבד בשבוע וגם הם לא מאוד קשים וגם לנסות לא לעמוד כמעט בכלל... קשה אבל יותר נכון לגוף ולהתרגלות... אז לא "לחרוק שיניים" אלא לתת חיוך רחב ולדעת שברגע שעוברים את החלק הזה הכל אח"כ הרבה יותר נעים.
מאוד חשוב לך לעבוד עם מד דופק כדי לוודא שאת לא עובדת קשה מידיי ונכון.
אני פה לכל שאלה שלך.
בהצלחה
שרית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספינינג בהריוןשלום01/12/2009
שלום
אני עושה ספינינג מזה 3 שנים כמעט, בממוצע של 3 פעמיים בשבוע , רציתי לדעת אם ניתן להמשיך להתאמן בספינינג גם במהלך הריון ובמיוחד האם רצוי בשבועות הראשונים להריון ?עם איזה דופק רצוי לעבוד בתקופה זו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון וספינינג
שרית גרומן02/12/2009היי גליה.
קודם כל מזל טוב..
ובנוגע לספינינג.. כל פעילות ספורטיבית שוטפת שעשית קודם את יכולה וצריכה להמשיך ולעשות גם עכשיו. הריון איננו מחלה ולכן הכל כרגיל.
בנושא הדופק. המניעה מהעלאת הדופק נובעת מהרצון לא להעלות את חום הגוף יתר על המידה בשליש ההריון הראשון כדי למנוע אי אילו בעיות אם בכלל.
לכן רצוי לשמור על אימון מתון בדופק של 70-75% מאמץ ולאחר התקופה המגבילה עדיין לשמור על אימונים שוטפים אך לא מאוד קשים. עם התקדמות ההריון יהיו כל מיני לחצים וכאלה, מקוה שתגיבי בצורה טיבעית ותעשי רק מה שאת יכולה כדי לא לגרום לנזק.
ושוב מזל טוב ובהצלחה בתקופה זו של חייך.
שרית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טבלאות דופקתמר24/11/2009
הי .אני בת 37 , מתאמנת מזה חצי שנה במגוון רחב של אימונים (אימוני כוח ואירובי מסוגים שונים)
עובדת עם שעון דופק באופן קבוע במטרה להוריד במשקל . לאחרונה גיליתי את שיעורי הספינינג .
לפי הנוסחא 226-37 הדופק המקסימלי שלי הוא 189 .
בדרך כלל, אני מגיעה בכל אימון לפיקים של 97% מהדופק בעיקר אחרי מאמץ עצים (טיפוסים למינהם ) והממוצע שלי הוא 82% .
העיניין הוא שאני מרגישה יכולה לעבוד לאורך זמן על דפקים גבוהים (מעל 170 שזה מעל 90% ) בלי להרגיש מצוקה או קושי מיוחד .
בטווח של מעל 80% אני בכלל יכולה לבלות שעות .אני מרגישה נהדר אחרי האימונים האלה .
במהלך שיעורי הספיניג , המדריכים מגבילים את העבודה על 80% לפרקי זמן קצרים ולעתים רחוקות בלבד מגיעים ל 90% . בנוסף , קיבלתי שתי המלצות סותרות ממדריכי הספיניג : מדריכה אחת אמרה לי שאני יכולה לגרום לעצמי נזק אם אמשיך לעבוד בעצימויות כאלה . המדריך השני אמר לי להקשיב לגוף שיגיד לי מתי קשה לי ואם אני מרגישה טוב להמשיך לעבוד בהתאם להרגשה.
האם הטבלאות לא מתאימות לי ? האם הכושר הטבעי שלי מאפשר לי להשאר לאורך זמן על דופק גבוה ללא קושי מיוחד? האם אני גורמת לעצמי נזק ? איך אוכל לדעת מה הדופק המקסימלי האמיתי שלי ?
תודה
תמר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק.
שרית גרומן24/11/2009היי תמר.
אכן הצגת את שאלתך בצורה מנומקת היטב.
התשובה שלי הרבה יותר קצרה...
ישנה בדיקת מאמץ מאוד מדוייקת שאני ממליצה לך לעשות אם את באמת רוצה לעבוד ע"פ היכולת האינדיוודואלית שלך ולא ע"פ טבלאות.
"בדיקת מאמץ וסף חומצת חלב" ועדיף לעבור אותה בוינגייט. לאחר מיכן פגישה עם פיזיולוג ואת מקבלת את התשובות המדוייקות ביותר לשאלה שלך.בדיקה זו אמנם עולה כסף אבל נותנת לך את התשובות המדוייקות ביותר לשאלתך. ואם את ספורטאית רצינית מאוד כדאי לעשותה לפחות פעם אחת כדי באמת לדעת.
אבל...
אם כל זה לא מתאים..
את צריכה לעבוד בשעון לא על אחוזים כי אם על דפקים. למצא את הדופק אותו את מחזיקה בקלות לפרק זמן העולה על 50 דקות ולהתיחחס אליו כאל ה75% שלך ומימנו לעשות נגזרות לרמות המאמץ השונות.
יש בספינינג בדיקה שניקראת "קונקוני" שאלי את המדריך שלך והמליצי לו לעשותה גם כך תוכלי לקבל אינדיקציה מדוייקת יותר.
מקוה שתצליחי.
שרית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי תמר
ליטל צוקרמן27/11/2009מה שלומך ?
קודם כול הייתי ממליצה לך כמו ששרית המליצה לך לעבוד באימונים על דופק ולא על האחוזים בגלל שלא תמיד האחוזים מדוייקים ולפעמים יש בהם אי דיוק לעומת עבודה על דופק היא מדוייקת יותר
דבר שני גם אני הייתי ממליצה לך לעשות בדיקת מאמץ בוינגייט אצל שון פורטל דבר שיתן לך את הטווחים המדוייקים של הדופק שאת צריכה לעבוד עליהם
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעצה הכי טובה שקיבלתי
תמר09/12/2009קיבלתי מכן , אז תודה רבה
הדופק שהכי נוח לי לעבוד בו ואני יכולה לעבוד בו במשך של כ 50 דק' הוא אזור ה 160 +- . אז עכדכנתי את דופק המקסימום שלי ל 198
תודה רבה! מאוד עזרתן לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרגשת עלפון ובחילות ברכיבהאתי19/11/2009
אני מאוד רוצה לעשות ספינינג,אבל בתור התחלה רכשתי אופניים והתחלתי לרכב בשכונה בה אני מתגוררת.
יש לי בעיה מוזרה שאני בטוחה שהיא מוכרת לכם.
אני מרגישה מאמץ טורדני ואף בחילות עד הקאות לאחר הרכיבה.
יש לציין כי הרכיבה אורכת גג 10 דקות,אחרת אני מרגישה נורא.
אני מאוד רוצה להתקדם עם זה אבל נורא קשה לי
מה עושים?.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא. לא מוכר..
שרית גרומן20/11/2009היי אתי.
אני מצטערת לשמוע על התופעות שפוקדות אותך. לא, אני לא מכירה תופעות כאלה אחרי רכיבה הן על אופניים בחוץ וגם לא בספינינג. אני ממליצה ללכת לרופא ולבדוק את לחץ הדם שלך ובכלל בדיקות כלליות כדי לשלול כל דבר אחר. לאחר מכן ואם הכל בסדר יש להתחיל בפעילות הדרגתית ובעצימות נמוכה ביותר בהשגחה קפדנית שלך ושל מדריך.
אשמח לשמוע מה היו התוצאות.
בהצלחה.
שרית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום אתי
ליטל צוקרמן22/11/2009קודם כול הייתי ממליצה ללכת להיבדק בכול מקרה אצל רופא , תופעה זו יכולה להיות כתוצאה ממאמץ פיזי מאוד גבוה בתחילת האימון אפילו אם זה רכיבה של 10 דקות , אפשרות נוספת היא אכילה לא נכונה (קרוב מדיי לתחילת האימון יש לאכול כשעה לפני האימון )
ממליצה אני בשימוש בשעון דופק ולא משנה איזה פיעלות גופנית את עושה על מנת לבקר את תהליך האימון
בהצלחה ותשמרי על עצמך
מקווה שעזרתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כוון האופנייםאלעד14/11/2009
מהם הדגשים בכוון האופניים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הדגשים בכיוון האופניים.
שרית גרומן15/11/2009היי אלעד.
הכי חשוב שיהיה לך נוח. זהו ההדגש הראשון..
גובה הכיסא צריך להיות הגובה שבו אתה משתמש במלא היכול של הרגל שלך, ז"א ללא נעילת הברך אך עם ניצול מקסימאלי של אורכה.
גובה הכידון בד"כ כגובה הכיסא לאנשים הסובלים מכאבי גב רצוי להגביה אותו מעט, אך לחיזוק הבטן.. אנו מעדיפים אותו נמוך, שוב שיהיה נוח ללא לחץ על הכתפיים.
יש לשרוך היטב את הרצועות של הפדל לנעל (אם אין כמובן את הקליטים, תופסנים, מתאימים)
זה בסה"כ, שוב הדגש על הנוחות ללא גרימת נזק.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה
אלעד15/11/2009תודה.
רציתי להבין יותר לגבי מרחק הכסא מהכידון?
האם יש לשים לב שהברך תהיה בדיוק מעל כף הרגל במצב קיצוני ולא תגלוש קדימה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמרחק כיסא
שרית גרומן15/11/2009לגבי מרחק הכיסא..אז הברך צריכה להיות מעל "קו השרוכים" בנעלים כאשר מנח הרגל הוא מקביל לרצפה..לא קדימה ולא אחורה.
לכל השאלות אפשר לפנות למדריך, הכי כדאי לקבל מימנו הדרכה וכיוון נכונים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהטל08/11/2009
שלום רב,
האם ספינינג יכול להיות טיפול טוב לאחר מפרק ברך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברכיים.
שרית גרומן09/11/2009שלום טל.
למיטב ידיעתי עבודה בספינינג בישיבה בעיקר בעבודת חיזוק מאוד עוזרת לברך, מיכוון שאין לחץ על המפרק והעבודה היא טיבעית.
אבל אני לא רופאה לכן הכי טוב להתייעץ עם אורטופד שמתמחה בספורט כדי לקבל את המידע הטוב והנכון ביותר.
יום טוב ובריא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך מורידים במשקל?מיואשת28/10/2009
היי אני בת 46
עושה ספינינג כבר למעלה מחודשיים 4 פעמים בשבוע ולפעמיים יותר משתדלת בעצימות גבוהה
ועל פי הנחיות המדריך. התזונה שלי מעטה ובריאה על פי הנחיות של דיאטנית.
המשקל לא זז בכלל , איך זה יכול להיות? אני ממשיכה ואומרת לעצמי לא להשבר ... אבל
זה קשה מאוד ומייאש.
מבקשת עזרה ועצה דחופה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבינה אותך מאוד! ספינרית
spinner28/10/2009ככל שמבוגרים יותר קשה יותר להוריד במשקל.
עדיף לעשות 4 פעמים בשבוע ספינינג ו-2 כוח.
להישקל ולראות אולי המשקל נשאר אותו הדבר אך השומן יורד ומסת שריר עולה.
הוספת עומס אינה אומרת שתורידי יותר מהר מהמשקל.
להקפיד על תזונה נכונה ולא לאכול בקושי. הגוף מתרגל לתזונה דלה ומסגל לעצמו שמירה כביכול על הניתן לו על מנת לעבור תקופה קשה זו. בקיצור-אחרי שיעור ספינינג לאכול רגיל עד שעה אחרי.
במשך היום לאכול כל מה שהתזונאית אומרת. וכמובן לשים לב, לרשום כל יום מעקב - מה אכלת ולבדוק קלוריות ואולי תגלי שהטעות טמונה כאן.
בעלת נסיון בהורדת משקל וכן איני צעירה.
בהצלחה אחותי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשקל וספינינג
שרית גרומן28/10/2009שלום לך.
הכותרת שלך לא ממש משמחת..עברו רק חודשיים ואת כבר מיואשת?? איפה הגישה החיובית??
הגוף שלך עובר שינויים רבים התחלת תוכנית תזונה וגם ספורט. אני ממליצה להתאמן דוקא בהתחלה בעצימות נמוכה יותר ולפירקי זמן ארוכים (70-90 דקות 70-75% מדופק מקסימאלי) וזאת כדי לבנות לך את המערכת האירובית לבסס אותה ואז משם לתת את הקפיצה היותר גדולה. לכן אם ספינינג הוא הבחירה שלך, מצויינת ד"א, אז הרבה עבודה בישיבה, מד דופק על היד, דופק נמוך, בגילך אני ממליצה , לפחות בהתחלה לשמור על 135-140 פעימות במהלך האימון וזה כמובן סטיסטי אבל עם הזמן את תיהיי מודעת יותר ליכולת שלך ותימצאי את המקום שהכי נוח לך להיות בו לאורך זמן. משם אני מאמינה שתרגישי את ההבדל ואת התחלת הירידה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעור ספינינגיעלי26/10/2009
אני מתאמנת באותו מכון כושר כבר כמעט שנתיים ובחצי שנה האחרונה עם אותו מורה, שאני די מרוצה ממנו. אבל יש לי כל מיני הרגלים, כמו לשים מגבת אחת על המקדימה של האופניים ומגבת אחת על העורף וללעוס מסטיק. כן, ללעוס מסטיק. משום מה זה מטריד אותו ואני ממש לא מבינה למה. הסברתי לו כמה פעמים שזה עוזר לי להתרכז ומספק לי צורך מסויים, כי תקופה ארוכה הייתי מעשנת.
מה אתם מציעים לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטיחות
שרית גרומן27/10/2009שלום יעלי.
הרגלים הם דבר טוב וגם דבר פחות טוב... אין שום בעיה עם מגבות וכל מה שקשור מבחינת בטיחות אבל..
אני מאמינה שהבעיה של המדריך שלך עם המסטיק היא פשוט מהכיוון של הבטיחות והביטחון האישי שלך.
את יכולה בלי כוונה לבלוע את המסטיק באמצע האימון ולהחנק. נורא קל ופשוט.. אומנם לא קורה , לשמחתינו, לעיתים קרובות אבל יכול! בכל אימון שהדופק מואץ בו ויש צורך לנשום יותר ולהשתמש במערכת הנשימה בצורה חופשית, מסטיק יכול להפריע.
את אדם בוגר ומבין והעניין לשיקולך, אין חוק, אבל ההמלצה היא להתאמן בלי.
שיהיה לך יום טוב ובריא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהתחלה חשבתי
יעלי28/10/2009שמה שמפריע לו זו העובדה שאני לועסת מסטיק אחרי מסטיק, אבל מסתבר שלא. כי עשיתי ניסוי מאז שכתבתי את ההודעה ההיא וקניתי איזה סוג של מסטיקים שהטעם שלהם מחזיק הרבה זמן- מאסט לונג לאסט, ככה שנפטרתי מהצורך להגיע עם קופסה ו"להטריד" את מנוחתו של המדריך במחשבה במה אני מתעסקת תוך כדי דיווש אינטנסיבי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלימות בחדר הספינינגמתאמן קבוע17/10/2009
השתתפתי היום בשיעור של אילנה בשעה 10:45.
כ-10 דקות לאחר שהתחיל השיעור, ממש לקראת סיום החימום, נוצרה סיטואציה של דין ודברים בין מתאמנת שנרשמה, אך נכנסה באיחור משמעותי (כמעט 10 דקות), לבין מי שישב על האופניים אליה נרשמה, שכלל לא ידע שיש הרשמה.
יש להניח שהמצב ביניהם היה נפתר בזריזות, מאחר והחדר לא היה מלא (היו כ-25 רוכבים), אם לא הייתה מתערבת בעניין מתאמנת אחרת, שרכבה ממש בסמוך.
הרוכבת הנ"ל, שכלל לא הייתה קשורה למקרה בין השניים, ירדה מאופניה והתחילה לצרוח (ואני לא מגזים. היא ממש צרחה), על הבחור שרכב שהוא חייב לפנות את האופניים. תוך כדי הצרחות שלה, ותוך כדי שהרוכב הנ"ל מדווש, הגברת פשוט הוציאה את הכידון מגוף האופניים, הרימה אותו באוויר, והודיעה לו שהוא לא רוכב באופניים האלו.
אני רוצה לדבר על הרוכבת הצורחת ועל היחס של אנשים מסוג זה לשיעורים.
האישה היא קבועה באימוני הספינינג, כולם מכירים את פרצופה ואת שמה, ושמעתי בעבר על עוד סיטואציות לא נעימות שהיא הייתה מעורבת בהן ('מעורבת' בלשון המעטה).
אני חושב שהסיטואציה וה'ויכוח' שהתפתח בין המאחרת לרוכב בכלל לא רלוונטי. זה לא חשוב מי התחיל, מי צדק, מי טעה ומי אשם. אקט של מישהו שלישי שבכלל לא מעורב בעניין, של להוציא כידון לרוכב אחר ולצרוח עליו הוא מבחינתי חצייה של קווים אדומים מאוד ברורים.
זוהי במילה אחת - אלימות. לא רק מילולית, אלא גם פיסית.
ובואו לא נדבר על הסכנה שיש בדבר. בעיני רוחי ראיתי את הכידון הזה, בזמן שהונף, פוגע באחד הרוכבים מסביב (האופניים לא ממש רחוקות אחת מהשנייה, אתם יודעים...), או את הרוכב שעוד המשיך לדווש בלי כידון, מאבד פתאום שיווי משקל משום שאין לו במה להחזיק, ונופל.
אקט כזה של אלימות, ושוב, לא משנה מי צדק ומי טעה בויכוח המקורי - זה בכלל לא העניין, צריך לקבל את ההתייחסות הראויה לו על-ידי מנהל הספינינג של המקום. האישה הזו נהגה באלימות מילולית בעבר, אך כעת גם חצתה את הקווים לאלימות פיסית, ובזמן זה סיכנה את בטחונים של כל הרוכבים מסביב.
מגעיל אותי לראות מה אנשים מסוימים יכולים לעשות מאימון ספורט נחמד של 60 דקות, אך אלו פרצופם של חלק מאזרחי המדינה. פשוט עצוב.
יש לציין שאילנה ניסתה להגיע עם רשימת המקומות השמורים לאיזור ההתקהלות, אך חסמו את דרכה, משום שעוד מתאמנים ירדו מהאופניים. העניין נפתר כשרוכבת אחרת ירדה מהאופניים ואמרה לבחור בשקט שכדאי לו לפנות את המקום, כי לא כדאי לו להתעסק עם מישהי כזאת. הוא מייד הבין ועבר. בצדק.
אני חושב שאם המקרה הזה יעבור בלי שאף אחד יתן עליו את הדעת - זוהי טעות של כולנו.
שרון - אתה חייב לטפל בזה. לא יכול להיות שנראה התנהגויות כאלו בחדר ספינינג. מזעזע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טעות אחת
מתאמן קבוע17/10/2009השיעור היה בשעה 9:30. משום מה היה לי בראש שהייתי בשיעור השני, אבל הייתי בראשון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפסקת כל האימונים לאלתר!!!
שרית גרומן18/10/2009מקוה מאוד שהשיעור הופסק לאלתר!!!! יש צורך לפתור את הענין ומיד לפני שבאמת מישהו ייפגע!!!
אלימות היא אלימות היא אלימות!!! אין צורך להרחיב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיעור בשבת
מתאמנת18/10/2009מכבדת את היותך מנהלת הפורום. אך נדמה לי שלו נכחת בשיעור.
בבית משפט שומעים את כל הצדדים המעורבים ,לפני מתן פסק דין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשרית
מתאמנת18/10/2009מכבדת את היותך מנהלת הפורום. אך נדמה לי שלו נכחת בשיעור.
בבית משפט שומעים את כל הצדדים המעורבים ,לפני מתן פסק דין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לאלימות בחדר הספינינג
מתאמנת קבועה18/10/2009לידיעתך, הסברתי לרוכב שישב על האופניים עוד לפני תחילת השיעור כי יש הרשמה והרוכבת הרשומה צריכה להגיעה כל רגע, ( המתינה לביביסיטר) , הוא התעקש וטען שיש אופניים אחרות פנויות. ( מעניין מדוע לא קם ועבר בעצמו למנוע את כל המהומה).
הסברתי שיש הרשמה ושהרוכבת קמה בשעה 0730 להרשם והיות ולא נרשם עליו לשבת באופניים
פנויות.כבר אז הרוכב בחר בדרך אלימה משלו וטען שזו חוצפה ואינו מתכוון לקום.
רוכבת קבועה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה למתאמן קבוע
מתאמנת18/10/2009רצוי לדייק בפרטים כשכותבים בפורום
1.האיחור של המתאמנת היה 4 דקות ,עדיין בזמן החימום ומסיבות שלא תלויות בה.
2.הוסבר לרוכב "החדש" לפני תחילת השיעור שהאופניים מוזמנות ,אך הוא התעקש וטען שלא מענינת אותו ההרשמה.
3.הרוכב לא דיווש ולא רכב בזמן שכולם עמדו סביבו וביקשו מימנו בדרכי נועם לרדת מהאופניים.
4.לדעתך זה לא חשוב מי צודק ?היתכן...בגלל אנשים מסוגך במדינה ,כל אחד לוקח את החוק ליידים
ולעיניננו שם פס על הנהלים שנקבעו ,הווה אומר כשיש הרשמה צריך לכבד אותה כמו גם את אלה ששמרו על הנהלים ונרשמו כחוק .
5.בעיני רוחך ראית את הכידון עף-הדימיון הפרוע שלך עבר את הטעם הטוב.
6.מדוע אינך מזדהה ,אשמח לשוחח עימך פנים מול פנים ולנסות לשנות את דעתך המוטעית עלי .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגברת בצלאל
אני.18/10/2009נילי,
אין צורך שתסתירי את עצמך מאחורי הכינוי "מתאמנת" או "מתאמנת קבועה"..
הרי גם מי שלא נכח באותו אירוע ולא מכיר את המקרה, לא יכול להעלות על דעתו מישהו אחר מלבדך שיכול להתנהג בצורה ברברית ומופרעת שתואמת תיאורים כאלו.
את עוברת אפילו את הגבולות של עצמך.
כדאי שתתחילי להירגע. את לא לבד בעולם, והרי החדשות, את גם לא זו שמנהלת אותו...
ואת ממש חייבת להתחיל לקחת בחשבון שאת הבושות את לא עושה רק לעצמך.. רחמי על משפחתך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לאני מנילי -מתאמנת
מתאמנת18/10/2009תגובתי היא אחת בלבד ומופנית למתאמן הקבוע.
ואת (אינני מכירה אותך)כנראה קורצת מאותו חומר אם את מרשה לעצמך להתבטא בצורה כזו
ובמיוחד כשלא נכחת ואינך יודעת מה היה.
בקשה אחת לי אלייך, אל תערבי את בני משפחתי הם אנשים טובים ומנומסים ואין להם כל קשר לעניין
ודבר הקשור בי .תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לאני
ש.ת.18/10/2009נדהמנו לקרוא את תגובתך המבישה, אנו מכירות את נילי, חברה טובה ואישה מקסימה.
מאחלות לך חברה שכזו.
תופעת הגברבים המתיישבים על אופניים שלא נרשמו אליהם אינה חדשה והגיע הזמן לנפסיק לותר להם בשל היותם "גברים" .
ש.ת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
שרון וילנר18/10/2009הנושא החמור בטיפול.
הנהלת ההולמס פלייס לא תסכים להישנות אירועים כאלו, לא רלוונטי לעניין מהן הנסיבות או מי צודק.
מקרים כאלו לא מקובלים בחדר ספינינג, בהולמס פלייס או בחברה האנושית!
נעשה הכל כדי שאימונים יהיו זמן מהנה ולא שדה קרב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיכפתית
איכפתית19/10/2009גם אני השתתפתי בשיעור ,אולם בניגוד אליך , התרשמותי היא
שהרוכב החדש חוצפן, עקשן ,ומזלזל באחרים . זאת אע"פ שנאמר לו במילים ברורות
ומספר פעמיים שהאופניים תפוסות .
ובאשר אליך ,טיפ קטן :
לך שחק בהבימה , צפויה לך הצלחה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיכול להיות ש...
מתאמן קבוע19/10/2009יכול להיות שהרוכב הנ"ל חוצפן, עקשן, צעק, צרח, דיבר לא יפה, לא הסכים לקום וגם התווכח איתכם שהוא אלוהים.
כל אלה לא רלוונטיים לדיון. אסור, בשום צורה, בשום מצב ובשום נסיבות, להוציא את הכידון מהאופניים למישהו שרוכב. אסור אסור אסור. חבל שאתם לא מבינים את זה, ונטפלים לדיון של מי צדק ומי טעה בכל הויכוח הזה על המקומות השמורים.
יכול להיות שהבחור צדק, יכול להיות שהמאחרת צדקה. כך או כך, מעשיה של הגברת ששמה הוזכר כאן לא על ידי, מסוכנים, אלימים וברבריים ועל כן צריכים להיות מטופלים בהתאם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היכן אפשר למצוא נעלי ספנינג??דניאל12/10/2009
אני מחפשת בכמה וכמה חנויות ולא מוצאת.. בעיקר שהרגע התקשרו אלי ממצמן ואין להם בכלל את המידה של הנעל שרציתי בכל הרשת.. יש עוד חנויות בארץ?? במידה וכן אשמח לכתובות ומס טלפון. תודה :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוג מסויים?
שרית גרומן13/10/2009אני מבינה שישנה בקשה לסוג מסויים של נעליים??? כי כרגע השוק מוצף בנעליים מסוגים שונים..
כדאי לעשות סיבוב ב"רחוב האופניים" רח החשמונאים בתל אביב שם קשה לפספס...
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי נעלי רכיבה והתאמתםשירה07/10/2009
הי,
אני חדשה בפורום.
קניתי אתמול נעלי רכיבה (SPDSL Shimano), במטרה להשתמש בהם בעיקר לספינינג בחד"כ.
קניתי גם 2 קליטים אשר באים עם בסה"כ 4 ברגים, אך לא שאלתי ועכשיו איני יודעת איך ולאיפה אני מחברת אותם לנעל, ואיזה בורג חשוב לשים איפה (2 ברגים הינם עגולים וגדולים יותר מהשניים האחרים)... כדי שאוכל לרכב על האופני ספינינג בבטחה.
אשמח (מאד!) לשמוע הדרכה או עיצה לגבי זה,
בתודה רבה מראש,
שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נעליים
שרית גרומן07/10/2009היי שירה.
הכי פשוט לקחת את כל הסט הזה לחנות קרובה של אופניים ושם הם מסדרים לך את במהירות.
או לחילופין גם מדריך הספינינג יכול לעזור רק תגיעי עם מברג מתאים...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנעלי רכיבה והתאמתם
שירה07/10/2009תודה רבה על התגובה, לא חשבתי על להביא את הכל לשיעור ולבקש מהמדריכה שתעזור לי באמת.. חשבתי שזה לא יתאים (ז"א שזה לא יתאים שאבקש מהם לעשות את זה..), אבל סבבה, זה מה שאעשה מחר כבר :)
תודה,
שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגיטימי מאוד
שרון וילנר10/10/2009לבקש ממדריך לעזור בהרכבה ובכיוון של ה SPD בנעליים (מדריך חייב להחזיק ברשותו סט לכיוון ואחזקה) ולקבל הדרכה בחיבורם לפידל, כיוון גובה ומרחק המושב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סליחה, מה עם שיעור קבוע עם טל קוזייעל06/10/2009
או אפילו איזה שיעור החלפה בכל שבוע,
מאוד מאוד מאוד מחכים
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שעור קבוע
X08/10/2009לא.לא כולם מחכים. המערכת מצוינת כמו שהיא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמערכת שעות
שרון וילנר10/10/2009הי יעל,
טל הוא אכן מדריך מצוין ואני בהחלט מחפש נישה פנויה לשם שיבוצו במערכת.
הכנסת שינויים במערכת אינה פשוטה ותלויה בשיקולים רבים שיש לקחתם בחשבון.
המערכת כפי שהיא מגוונת, יציבה ומתפקדת מצויין עם שורה של מדריכים מקצועיים מאד.
לא קל להשביע את רצונם של כולם, אך נעשים מאמצים בכיוון..
שבת שלום וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה שלילי?
יעל19/10/2009מישהו אמר משהו על המערכת הקיימת או איכותה?
כמתאמנת ורוכבת ותיקה וכנראה לא מאוד מקורית לפי תגובות מתאמנים אחרים, השיעורים של טל קוזי הם מהמשובחים והמקצועיים שאני חוויתי.
זה לא אומר דבר וחצי דבר על שיעורים של אחרים ופה ושם יש מה לומר, בהחלט.
נראה לי שמועדון שממצב עצמו הכי גבוה שאפשר אמור לכלול בהיצע שלו את המדריכים הטובים ביותר בכל שטח, ולי נראה , וכאמור איני היחידה הסבורה כך, כי טל הוא כזה וחבל שלא ניתן להציע את שיעורין במסגרת המערכת, משובחת ככל שתהיה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה את שלילית?
אני.20/10/2009יעל,
למיטב הבנתי מתגובתו של שרון, אין ויכוח על רמת מקצועיותו הגבוהה של טל קוזי שלא בשונה משאר המדריכים במערכת כיום.
המסר שאני הבנתי שהועבר הוא שמנסים לעשות את המקסימום כדי להרכיב את המערכת המוצלחת ביותר באילוצים הקיימים לשביעות רצונם של כולם.
שכמובן אף פעם לא ניתן לרצות את כולם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחל מ 08/11/2009
שרון04/11/2009ימי חמישי 19:00 טל קוזי בהולמס פלייס רחובות
שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הוראות אחזקה -אופני ספינינגחיים05/10/2009
שלום,
קניתי אופני ספיפנג מקצועיות של חברת יורק,
מבן אדם פרטי
האופנים עם שרשרת וגלגל תנופה
האם יש הוראות הפעלה מיוחדות ?
האם צריך לשמן את השרשרת ?
האדם שקניתי ממנו ממש מבוגר(אופנים של הבן)
והוא רק חיפש שמישהו יפנה לו אותם מהבית (אז התנדבתי ...)
אודה למי שיעזור לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחזקה
שרית גרומן07/10/2009היי חיים.
תיתחדש.
אני יודעת על שתי חברות שמטפלות באופני ספינינג:
חברת סטאר טראק , וחברת ספינגו.
צור קשר עם אחת מהן אני מאמינה שיצליחו לעזור.
אני לא ממש יודעת לתחזק...
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מערכי שיעורריקי27/09/2009
היכן ניתן למצוא מערכי שיעור כתובים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בשיעורים
רוני30/09/2009הי,
ממליצה להכנס לשיעורים וללמוד ממדריכים אחרים על מערכי השיעור שלהם
אין מקום שבו תמצאי מערכי שיעור כתובים.
גמר חתימה טובה
רוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)