מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תסכול מקיום יחסי מיןדנה19/08/2008
אני בת 36, לאחר 2 לידות. לא הצלחתי מעולם לחוות אורגזמה נרתיקית. בן זוגי מאוד משתדל ואנחנו פתוחים וגלויים ומנסים חידושים. אך אורגזמה היא תוצר של שילוב גירוי שלי את הדגדגן במקביל לחדירה וכו'. לצערי נכנסתי למחשבות שליליות ומתסכלות ואני מתחילה לחוש מאוימת ממנו ומקיום יחסי המין. אנחנו תולים תקוות במציאת נקודת ג'י שלי ובנתיים אני הולכת ומאבדת חשק ... מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודת הג'י נימצאת 4-5 סמ מפתח
d19/08/2008הנרתיק מה יש לחפש? תחפשי מאמרים על נקודת הג'י באינטרנט יש הרבה חומר על זה. חשוב שתיזכרי שסקס אמור לגרום לך הנאה וזה מה שחשוב לא משנה איך או למה את צריכה להינות זה לא אמור להוות מטרד בישבילך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתסכול
ד``ר ליאורה אברמוב19/08/2008חבל שאת ובן זוגן מאבדים את ההנאה מהמין בגלל הנעלות על אורגזמה נרתיקית.
הנשים - למעשה 70% מהנשים זקוקות לדגדגן על מנת להגיע לאורגזמה ורק המיעוט יכולות להגיע לאורגזמה נרתיקית ללא עזרת הדגדגן
רכוז העצבים בדגדגן הוא עצום - מדברים על 8000 קצות עצבים רק בראש הדגדגן! לעומת זאת בנרתיק העצבים מפוזרים על שטח פנים רחב יותר
יש טכניקות ללימוד שיטות בהם ניתן להתרכז יותר בתחושות באיזור הנרתיק, עבודה יותר על שרירי הנרתיק,שלוב של גירוי הדגדגן יחד עם חדירה.את יכולה לפנות לטיפול מיני אם הבעיה כל כך מתסכלת. אבל העצה שלי לך ולבן זוגך - אתם צריכים להיות מאושרים שאתם פחוחים מינית, שאת מגיעה לאורגזמה ולא משנה איך, שאתם נהנים מיחסי המין, זה לא מובן מאליו. חבל על תסכולים מיותרים שרק מקלקלים את הטוב שיש ביניכם!!!
בברכה ליאורה אברמוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאהוב את מה שיש
לי ראובני19/08/2008אני לא מסכימה לחלוטין עם הכותרת שכתבתי להודעה שלי, יחד עם זאת אני מרגישה שבמקרה שלך זה מאוד משמעותי. בן זוגך ואת נכנסתם לסוג של סחרור המונע מכם מלהנות ממה שיש לכם, תקשורת, פתיחות, אהבה, אינטימיות, אכפתיות ועוד ושמתם את כל יהבכם על קונספט מיני צר שמונע מכם מלהגשים מרחב ענק של הנאה.
קיימים הרבה מאוד שיטות להנות ממין, חבל שתצמצמו את כל מה שיש לאלמנט אחד בלבד.
מיניות אמורה להיות שפה של הנאה ולא שפה של הגשמה לכן נסי לנתב את האנרגיות והרצון שלך למקום שעושה לך טוב ונעים, עם או בלי חדירה ולהיות במקום שהוא מתגרה ומגורה, נהנה ולא מתוסכל.
ובלי שום קשר, אם חשוב לך בכל זאת להרחיב את המנעד ולא להנות רק ממה שיש, ממליצה לקנות את הספר "סקס עכשיו" או לעצמך מיניות האישה וללמוד עוד.
בהצלחה והנאה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יחסי מיןרבקה מיכאל18/08/2008
אני בת 45 .רווקה
מעולם לא קיימתי יחסים לא עם גבר ולא עם אישה.
קשה לי לדעת היכן מושרשת הבעיה האם בפחדים או בבושה או אינני יודעת במה .
מה להערכתכם עלי לעשות ?
לאן לפנות?
האם אני יחידה בעולם עם בעיה כזו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול מיני בעזרת סרוגייט
לי ראובני18/08/2008אני ממליצה לך בחום לבדוק אפשרות של טיפול מיני בעזרת סרוגיט כלומר בן זוג חלופי.
היתה על כך כתבה ביום שישי במוסף ידיעות אחרונות.
כמו כן, את יכולה לעשות חיפוש אודות עניין זה בגוגל, תחת של ד"ר רונית אלוני.
למען הגילוי הנאות, אני מועסקת באופן חלקי במרפאה זו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמוחקת מה שנתפס בעיני כמעליב
לי ראובני19/08/2008פורום הוא אומנם מקום פומבי ואנשים יכולים לייעץ בו זה לזו ולעזור, אבל אין סיבה להעליב, להיות פוגענים, בוטים או רעים אחד כלפי השני.בעיקר לא כשאנשים פונים עם הבעיות הכי רגישות שיש להם.
אני חושבת שקצת כבוד הדדי, חמלה ורגישות לא יזיקו לאף אחד.
אם אין לך את היכולת להתמודד עם כללים פשוטים אלו, זה לא המקום בשבילך....
הפורום הזה לא אמור לגרום לאנשים רע לגבי עצמם אלא להקל, אז בוא ננסה באמת לשמור על אוירה נעימה.....
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יחסי מין אחרי לידהיוני17/08/2008
שלום, אישתי חודשיים לאחר לידה, יש לנון קושי בקיום יחסי מין, הי טוענת שאינה מרגישה כלום וחל בה שינוי גדול מאז הלידה, האם יש טיפול כלשהו שהיא יכולה לעשות או משהו שאני יכול לעשות כדי להחזיר אותה למצב הקודם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יחסי מין אחרי לידה
ד``ר ליאורה אברמוב17/08/2008הי יוני
סה"כ אשתך נמצאת מאוד קרוב ללידה. אני מבינה שזו לידה ראשונה. מעבר לתהליך הלידה עצמה שמלווה לפעמים בחתכים ותפרים בנרתיק, התקופה הראשונה אחרי לידה שזה 6 שבועות ראשונים הגוף חוזר לאט לאט למצבו הקודם. אבל אם היא מניקה, או לא וסתה עדיין הרי שהמנגנון ההורמונלי עוד לא חזר לעצמו ואז אנחנו יכולים לראות ירידה דרסטית בחשק המיני.
ואל לנו לשכוח את העייפות, ההתמודדות עם תינוק בבית, החוויה העצומה של האמהות שמסיטה את כל האנרגיות שלה כרגע לרך הנולד.
תנו לעצמכם עוד זמן כדי להתרגל למצב החדש, להתאושש מתהליך הלידה, הדבר יכול לקחת חצי שנה ואף יותר.
בברכה ליאורה אברמוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אורגזמות עלובותשרונה13/08/2008
אני בת 37, אם ל-3. בעבר, נהניתי מאוד מסקס וחוויתי אורגזמות "מכובדות" בקלות. בנוסף, מדי פעם הייתי חווה אורגזמות ספונטניות ורבות עוצמה (בזמן השינה). לצערי, מאז שההריון הראשון הגיע לשלבים מתקדמים ועד היום (כ-9 שנים!!), האורגזמות שלי הלכו ונחלשו. כלומר, כיום אני מגיעה לאורגזמה במהירות יחסית כמו בעבר, אבל האורגזמות הלכו ונחלשו וכעת הן כל כך חלשות, עד שלעיתים אני תוהה אם "היה או לא היה"... האורגזמות הספונטניות נעלמו. גם החשק, מן הסתם, התפוגג לו - הרי, בשביל מה לי להתאמץ?... המצב זהה הן באוננות והן ביחסי מין. התרופפות של רצפת האגן נשללה ע"י הגניקולוג. אני בטוחה שלא מדובר בעניין נפשי. בוודאות. אם כבר, להיפך: הלקות המתסכלת הזאת פוגעת במצבי הנפשי. לא משתמשת בהורמונים משום סוג אבל בעלת עודף משקל של כ-30 ק"ג. מה יכולות להיות הסיבות לבעיה המשונה הזאת (שלא שמעתי עליה אף פעם, עד שלביש מזלי נתקלתי בה)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי הגוף
לי ראובני13/08/2008הרבה פעמים שינויים בצורת החיים, הרגלי החיים, גיל וכושר משפעים על היכולת שלנו להנות ממין.
לא ציינת האם את בזוגיות ומקווה להשיג אורגזמות והנאה לבדך או אם בין זוגך ומה מצב היחסים ביניכם אבל גם לנושאים אלו משקל משמעותי באופן שבו את נהנית.
אני מציעה לך לנסות ראשית לחזור לכושר, לאמן את הגוף ולהנות ממנו למרות המשקל שציינת. אהבת הגוף וחיבור אליו משמעותיים בשביל הנאה מינית.
שנית, הרחבת מנעד התנוחות והדרכים להגיע לאורגזמה תוך הבנה שמה שהיה מתאים פעם לא בהכרח מתאים היום ולהפך.
ובכל האמור בזוגיות, אם יש צורך בהתבוננות זוגית אודות היחסים, שחיקה וכו' מומלץ כמובן טיפול זוגי סקסולוגי שיכול לשדרג ולהעשיר את חיי המין שלכם.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
שרונה13/08/2008זוגיות מצוינת. מעולם לא היתה בעיה להגיע לאורגזמה עם בן הזוג / לבד (אוננות). כפי שציינתי, אורגזמות יש. מגיעה בקלות (הן ביחסים והן באוננות) - אבל האורגזמות עמומות, חלשות, קהות וקצרצרות :-(
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעניין של עוצמת שריר
לי ראובני13/08/2008היכולת שלנו להגיע לאורגזמה הרבה פעמים באמת תלויה במידת האימון של שריר רצפת האגן. יתכן שחיזוק השריר הזה באמצעת פילטיס או יוגה יעזרו לך. אני לא יודעת האם הגניקולוגית יכלה לראות את עוצמת הכוח של השריר אבל פיסיותרפיסטית של שיקום רצפת אגן יש לה מכשיר שנקרא ביופידבק האומר לך בדיוק כמה חזק שריר זה. שווה לבקש הפנייה מרופאת משפחה ולנסות טיפול דרך קופת חולים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהירידה בעוצמת האורגזמות
ד``ר ליאורה אברמוב13/08/2008אני הייתי מיחסת את הירידה בעוצמת האורגזמת בירידה בחשק המיני או ירידה בריכוז המיני. את בהחלט יודעת להצביע על הירידה בעוצמות האורגזמה שקרו מאז סוף ההריון הראשון.
לא כתבת איך היו הלידות ומה היו משקלי הלידה, אך שני הנתונים האלה יכולים להיות משמעותיים מבחינת פגיעה עצבית מקומית בנרתיק.
הייתי הולכת לטיפול מיני ובודקת את ענין החשק, הריכוז, הפרטיות, העייפות והשחיקה, השגרה היומיומית עד כמה הם משפיעים על החשק והרצון לקיים יחסי מין.
במקביל כדי לשלול בעיה רפואית הייתי עושה הערכה הורמונלית בבדיקות דם, פונה כפי שלי אמרה לפיזיותרפיסטית של רצפת אגן. אם שתי הבדיקות הלו תקינות נוסעת לבי"ח רמבם בחיפה, יש שם מרפאה נוירואורולוגית שמנהל אותה פרופ ורדי יורם.יש להם מכשיר הבודק את הפעילות העצבית בנרתיק ובדגדגן.
בהצלחה
ליאורה אברמוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעכשיו שאת אומרת....
שרונה14/08/2008דבר נוסף שקרה במקביל לאותו ההיריון והעלייה במשקל הוא פרסטזיה של הירך השמאלית שלי (אזור קדמי-צדדי) כשאני שוכבת או נשענת לאחור. בנוסף לכך, אני מתקשה יותר לשלוט על יציאת גזים או צואה אם היא נוזלית (סליחה על התיאור הגראפי). הייתכן שכל הללו קשורים? ואם כן, האם הדבר יכול להיות פתיר? אני מתחילה לדאוג שאני סובלת מנזק נוירולוגי בלתי הפיך...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאורגזמה
ליאורה אברמוב15/08/2008נראה לי שדוקא התיאורים על חולשת סוגרים מצביעים יותר על חולשת שרירי רצפת אגן. הפרסטזיות שיש לך יכולים מאידך להצביע על נזק עצבי כלשהו. למרות שנזק עצבי הוא נדיר ביותר אחרי לידות לא טראומתיות, הוא יכול להיות קיים גם אז הטיפול יהיה פיזיותרפיה של רצפת אגן וטיפול מיני נפשי. אלו הכלים היחידים שיש לנו בטיפול במקרים אלו. בברכה ליאורה אברמוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם איבר מיני תקין?שלי13/08/2008
היי.. אני בת 21 ולראשונה בחיי קיימתי יחסי מין עם גבר. לאחר האקט הגבר אמר לי שהוא לא ראה איבר מין כמו שלי.. יכול לקרות מצב שהדגדגן יוצא החוצה והוא בולט כלפי חוץ??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יועצת
דנה15/09/2011היי לך אשמח ליעץ לך במייל [email protected]
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין איבר הדומה לאיבר אחר
לי ראובני13/08/2008בעיקר בכל האמור באיברי מין נשיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבנה אבר מין
ד``ר ליאורה אברמוב13/08/2008אין נורמה של איבר מין - יש אופנה.......
כל אישה עם איבר המין שלה והמבנה שלה - יש נשים עם שפתיים קטנות בשרניות ובולטות - אחרות עם שפתיים קטנות דקיקות וילדותיות המוחבאות בתוך השפתיים הגדולות, יש נשים עם ראש דגדגן חבוי שקשה לחשוף אותו ואחרות עם ראש דגדגן בולט יותר וחשוף.
אם יש לך חששות פני לרופא נשים ובדקי איתו את המבנה. אני מאמינה שהוא או היא יוכלו להסיר חששות או חרדות במהרה.
בברכה ליאורה אברמוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום ליאורה אברמוב! למה?
אלי10/11/2008שלום! רציתי לדעת האם שפתיי איבר מין הנשי גדול יכול להיות גם בגלל הרבה מאוד חדירות בעבר ? אשמח מאוד אם תעני לי על זה. תודה רבה! אלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגודל שפתיים
ד``ר ליאורה אברמוב10/11/2008ממש ממש לא קשור. מבנה אנטומי ותו לא.
ליאורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבאןתו עניין
רונית11/12/2008איבר המין שלי בולט, דבר שמאוד מפריע לי , כאילו יש שומן בנרתיק , מבנה הגוף שלי רזה , אבל איבר המין בולט, מפריע בבגדים דבר הגורם לי לאי נחת אני מניחה שזהו מבנה הגוף שלי , אבל האם יש פתרון ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבנה איבר המין
ליאורה אברמוב13/12/2008אם מאוד מפריע פני לרופאים גינקולוגים המתמחים בניתוחים קוסמטיים של השפתיים הקטנות. אם כי אני מוכרחה לציין שאני נגד ניתוחים - אישה צריכה לאהוב את הגוף שלה כמות שהוא! אין מושלם בעולם! ליאורה אברמוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיבר מין נשי לא סימטרי
אורית29/03/2010יש לי שאלה , שמאוד מציייקה לי ואני לא יודעת למי לפנות, יש לי איבר מין נשי שהוא לא סימטרי עם השנים הוא השתנה והשפתיים הפנימיות לא שוות אחת יותר בולטת מהשניה בחוץ וכך גם עכשיו השפתיים הגדולות הם אינם שוות ... עכשיו לי אישית זה מאוד מציק גם מבחינת היופי וגם מבחינת הנוחות.... רציתיי לשאול אם זה מפריע לגברים במיטה אם אולי יכול להיות שזה יוריד להם את החשק המיני.. יש לציין שאני בתולה..אז ככה שאני לא יודעת מה לעשות אני מפחדת מזה, מהתגובה שלהם, אם תוכלי לעזור לי אני מאוד אודה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיקום האיבר
מאיר02/09/2011לפעמים כשאני מקיים יחסי מין אני מרגיש
שהמיקום של הפוט נמצא יחסת ממש למטה
כך שהעצם מורגשת בכל פעם שחודרים.
יש לכך פתרון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאיזה עצם אתה מתכוון
לי ראובני02/09/2011אם הכוונה לעצם האגן, אז כמובן שזה תלוי כמה רזה האישה
אבל אפשר להנות מיחסי מין וזה לא אמור להפריע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיקום הנרתיק
מאיר02/09/2011הכוונה שלי היא למיקום הנרתיק, נתקלתי
מספר פעמים בבנות שמיקום הנרתיק
שלהם היה לא נגיש (בפנים \ למטה),
וזה יצר אי נוחות בחדירה ובסקס ממושך
גם כאבים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאצל אף אישה כמעט
ד``ר ליאורה אברמוב04/04/2010אין סימטריות של השפתיים, תמיד יש שפה אחת יותר גדולה מהשנייה, השינויים שאת חווה יכולים להיות קשורים לשינויים הורמונליים או גיל ההתבגרות ולכן יש הגדלה של השפתיים בצורה לא סימטרית. זו בפרוש לא בעיה ולא יטריד אף גבר, אך כדי להרגע מציעה לך ללכת לבדיקה גינקולוגית כדי לאמת שאכן הכל תקין ונורמלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון ללא חדירהיסמין11/08/2008
אני וחבר שלי לא קיימנו יחסי מין מלאים,אני עדיין בתולה, וחשבנו על אפשרות של להכנס להריון כך- אם הוא גמר, ונוצר מגע עם היד שלו והזרע, ולאחר מכן הוא מחדיר את האצבע לאיבר המין שלי, יש סיכוי של להכנס להריון?בזמן האחרון יש לי בחילות אחרי שאני אוכלת, יש קשר לכך? תודה גיל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סביר להניח שלא
לי ראובני11/08/2008הסבירות להכנס להריון איננה כזו גבוהה, כלומר מדובר במסע לא פשוט שהזרע צריך לעשות בסביבה מימית שאינה מתיבשת ומוגנת.
הסיבות לבחילות יכולות להיות שונות ומשונות החל ממחשבות פסיכוסומטיות אודות חשש מהריון וכלה בקיץ, התייבשות וכו.....
אבל ליתר ביטחון, כדאי להתחיל לקחת גלולות ולא להיות לחוצות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההריון ללא חדירה
ד``ר ליאורה אברמוב11/08/2008הי גיל
כפי שלי כתבה הסיכון להריון נמוך מאוד.אבל אם הוא החדיר לנרתיק אצבע עם נוזל זרע יכולה להיות כניסה להריון - היו מקרים- אבל הסבירות מאוד נמוכה.
חכי עד המחזור הקרוב. אם הוא לא יגיע או שיהיה שונה מהרגיל - עשי בדיקה שתן להיריון - ניתן לקנות בכל בית מרקחת. ולהבא - נא להשתמש באמצעי מניעה !
בברכה ליאורה אברמוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אורגזמהימית10/08/2008
שלום, איך אני יכולה לדעת מהו ההבדל בין אורגזמה מהדגדגן או מהנרתיק? מהו ההבדל בתחושה? איך אני יוכולה לדעת אם חוויתי אי פעם אורגזמה נרתיקית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ההבחנה בין אורגזמות
לי ראובני10/08/2008התשובה הפשוטה תהיה לומר כי כשתחווי אורגזמה נרתיקית, את תרגישי את ההבדל. המקור שלה הוא שונה ולעיתים גם העוצמה. יש נשים החוות אותה כיותר חזקה ויש כיותר חלשה לעומת אורגזמה דגדגנית.
התשובה היותר מבאסת תהיה לומר, מה זה משנה מאיפה האורגזמה מגיעה, כל עוד את נהנית מהתהליך והתוצר עצמו...
השאלה היא האם את מרגישה שאת מגיעה לסיפוק באופן כללי ובאיזה אמצעים את מנסה להגיע אליהם? כלומר, האם את יודעת להביא את עצמך לידי אורגזמה בזכות אוננות, גירוי ידני של הדגדגן, שימוש בויברטור על הדגדגן או בתוך הנרתיק וכן הלאה...
עצם עניין זה יכול לסייע לך להבחין ולבדוק מה עושה לך נעים, כייף ומענג ולפי זה להמשיך ולחקור.
מרחב ההנאה הוא באמת אינסופי והתהליך של הגילוים בו הוא מרתק
בהצלחה והנאה
לי ראובני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדבקות הריוןיסמין07/08/2008
יש צורך במרשם רופא? והאם כמו הגלולות צריך להדביק אותן בתחילת המחזור?או בכל יום גם ללא מחזור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעולה דומה לגלולות
לי ראובני07/08/2008מדובר בתוספות הורמונים המונעות ביוץ כמו גלולות
היתרון שלהן שלהן עוברות ישירות למערכת הדם ולא דרך מערכת העיכול
צריך לקחת מדבקה לשבוע למשך שלושה שבועות ואז שבוע הפסקה בו מתקיים הווסת
צריך מרשם רופא
אין עדיין וד"ר אברמוב תתקן אותי אם אני טועה, מחקרים המוכיחים השפעה לאורך זמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדבקות
ד``ר ליאורה אברמוב08/08/2008הי סיון
המדבקות פועלות בדיוק כמו גלולות מבחינת דיכוי הביוץ היתרון שלהן זה שמדביקים אותם על העור פעם בשבוע וכך שלא צריך לזכור כל יום לקחת גלולה. בחפיסה יש 3 מדבקות המכסות 3 שבועות מהיום הראשון של המחזור. ובשבוע הרביעי הפסקה ואז יש דמם וסתי.
דבר שני עצם העובדה שהן נספגות במחזור הדם ישירות ומדלגות על מערכת העיכול הן חוסכות הרבה מתופעות לואי
מאחר והן מפרישות הורמונים כמו גלולות - כל הסיבות שאוסרות על נערות לקחת גלולות קיימות גם לגביהן.
אין תופעות לואי לטווח ארוך וההתיחסות אליהן צריכה להיות בדיוק כמו לגלולות.
בברכה ליאורה אברמוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אובדן האורגזמהאילה07/08/2008
שלום, אני בת 26 ולפני כחודשיים איבדתי את האורגזמה שלי, כלומר היא שם, אבל היא מדשדשת לה איפשהו לפני נקודת האמצע ושם גם מגיעה ל"שיאה", שכולו בלה אחד גדול ומשמים - היה עדיף כבר לא להרגיש דבר. גם החשק המיני לא ממש פועל לאחרונה, אך אינני בטוחה מי הביצה ומי התרנגולת במקרה הזה. לפני מספר שנים, בתקופה בה נטלתי כדורים אנטי-דיכאוניים, סבלתי מאובדן דרסטי של תחושה בדגדגן, אם כי לא זכורה לי ירידה בליבידו, ועם סיום הטיפול הכל חזר לפעול כרגיל. היום אני לא יכולה לחשוב על סיבה אפשרית לבעיה - לא התחלתי כל טיפול תרופתי לאחרונה, ולא ארעו שינויים משמעותיים באורח חיי. יש לציין כי האורגזמה שלי מגיעה מגירוי דגדגני, ויכולה... יכלה :(, גם ככזו, להגיע לשיאים מרטיטי גוף ונפש. בהתחלה זה היה קצת מתסכל, אבל ככל שחולף הזמן החשש לגורלה הולך וכבד - מה קרה לה??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עניין של תקופות?
לי ראובני07/08/2008אילה שלומות,
הרבה פעמים למיניות שלנו יש סוג של מחזוריות המושפעת ממצבי רוח, תאבון, חשק מיני, מזג אויר, שעות שינה, תזונה וכו. גם מתחים בעבודה, יחסים בבית, בזוגיות, בלימודים יכולים להשפיע כמובן.
אני לא יודעת האם את בזוגיות או לא, האם האורגזמות שלך הן תוצאה של אוננות או לא, בכל מקרה, האם היה שינוי כלשהו בעניין זה? אולי שינוי בגלולו?
אני מציעה לנסות ולחשוב מה קרה במקביל לאובדן האורגזמה ובאיזה אופן הגבת לכך? מתי שמת לב?
הרבה פעמים אנחנו משחזרים את הפחד של חוסר ההצלחה והיא מתגשמת לנגד עינינו שוב ושוב.
אז ראשית, לנסות מההתחלה בלי לחץ או ציפיות לקראת הצלחה אלא פשוט להנות מהתהליך, כלומר להרפות מהרצון שנצליח.
שנית, אם יש שינוי ולו הקטן ביותר לנסות ולבדוק האם הוא משרת אותך או לא? האם משהו מטריד אותך או לא
שלישית, להבין כי יתכן ובאמת מדובר בתקופה שתסתיים ודברים יקרו אחרת בעתיד ואולי האורגזמה לא תהיה בדיוק אותו הדבר כמו בעבר, אולי היא תהיה אפילו יותר טובה.
אגב, התעמלות וכיווץ שריר רצפת האגן, יכולים לסייע בחיזוק היכולת להגיע לאורגזמה בלי שום קשר לתהליכים רגשיים או מנטליים הקורים בחייך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבדן אורגזמה
ד``ר ליאורה אברמוב08/08/2008הי סיון
המדבקות פועלות בדיוק כמו גלולות מבחינת דיכוי הביוץ היתרון שלהן זה שמדביקים אותם על העור פעם בשבוע וכך שלא צריך לזכור כל יום לקחת גלולה. בחפיסה יש 3 מדבקות המכסות 3 שבועות ובשבוע הרביעי הפסקה ואז יש דמם וסתי.
דבר שני עצם העובדה שהן נספגות במחזור הדם ישירות ומדלגות על מערכת העיכול הן חוסכות הרבה מתופעות לואי
מאחר והן מפרישות הורמונים כמו גלולות - כל הסיבות שאוסרות על נערות לקחת גלולות קיימות גם לגביהן.
אין תופעות לואי לטווח ארוך וההתיחסות אליהן צריכה להיות בדיוק כמו לגלולות.
בברכה ליאורה אברמוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום ווסת בצורה של גושים למה?אוסנת05/08/2008
גילי הוא 20 פלוס אני נוטלת גלולות דיאנה או אסטל כבר מספר שנים,מקיימת יחסי מין מוגנים נבדקת מידי פעם אצל גינקולוג והבדיקות תקינות,המחזור שלי לעיתים לא סדיר ועצמתי הגלולות עוזרות להפחית את העוצמה. בדרך כללה המחזור שלי נמשך בים 3 עד 5 ימים לעיתים כאבי בטן כאשר הדימום הוא דליל. לא משתמשת בטמפונים. לאחרונה הדימום הוא גושי , גוש בצבע עור ודם מה זה למה זה כך ? האם משהו לא בסדר? בסה"כ הבדיקות שעשיתי אצל גיניקולוג הן תקינות,מה הסיבה לכך .?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום גושים
ד``ר ליאורה אברמוב05/08/2008הגושים הינם קרישי דם המצביעים על כך שהדימום מרובה יותר מהרגיל.
את צריכה לעשות בדיקת אולטראסאונד לראות שאין בעיה ברירית הרחם, מה שאני מאמינה לאור גילך שהבדיקה תהיה תקינה לחלוטין.
במידה והכל תקין חכי עוד מספר מחזורים לראות האם אופי המחזור הזה נשאר כך לאורך זמן..
זו איננה בעיה רפואית אבל אם היא מפריעה לך - אפשר להחליף גלולות, אולי עם גלולות אחרות הדימום יחלש שוב.
בברכה ליאורה אברמוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אורגזמהאליה02/08/2008
היי, השאלה שלי היא כזאת אני מצליחה להגיע לאורגזמה רק על ידי גירוי הדגדגן, בין עם זה לבד ובין עם זה עם גבר הבעיה היא שאף פעם לא הצלחתי להגיע לאורזמה ע"י חדירה, ואפילו לא קרוב... אני לא מתגרה בכלל ולא מבינה אפילו איך אפשר לגמור רק מחדירה. זה לא נורא מפריע לי אבל אני מרגישה שאני מפספת משהו כי אני לא יכולה להנות לגמרי ממין, רק מירידה. יש דרכים ללמוד להגיע לגירוי הזה? כי אני מאוד שלמה עם עצמי ומאוד מודעת לעצמי, אין שום דבר שיכול למנוע ממני להנות מחדירה אבל פשוט חסר לי את זה... תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר את בחברה טובה
לי ראובני03/08/2008היום בשונה מבעבר, הקהילה הטיפולית/ רפואית/ סקסולוגית מסכימה על כך כי רוב הנשים בעצם לא גומרות מחדירה אלא מגירוי דגדגני.
את חייבת להבין שזו תפיסה מהפכנית לעומת לפני מאה שנה שפרויד טען שמי שלא גומרת מחדירה היא ילדותית והאורגזמות שלה הן אינפנטיליות.
היום אנחנו יודעים שזה ממש לא ככה.
ראשית, את יכולה להרגיש שבעת רצון ומלאת סיפוק על כך שאת מצליחה לגמור בכל ועוד ליד בן זוג! מדובר בהישג שהוא לחלוטין לא מבוטל.
שנית, ניתן לגמור בזמן חדירה על ידי גירוי הדגדגן ולהנות בצורות נוספות מהיכולת המופלאה של הגוף שלנו להנות.
ושלישית, חשוב לומר שיש נשים שיכולות לגמור גם דגדגנית וגם וגינלית והאורגזמה שלהן מחדירה היא לא בהכרח יותר חזקה או יותר מהנה.
ואם זה לא משנה משהו מתפיסתך, אני יכולה להציע הצעה אולם היא לא כרטיס כניסה מובטח לשום ארץ קסומה והיא לרכוש ויברטור שיוכל לסייע לגוף שלך ללמוד דרכים חדשות ללמוד איך להנות.
כלומר לא בהכרח תגיעי איתו לאורגזמה אבל אולי תזהי את נקודת הגי הנמצאת בדופן העליון של הנרתיק כשלושה וחצי ס"מ מהפתח ואולי תרחיבי באמצעותו את מנעד ההנאה שלך.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש דרכים
ענבה10/08/2008בקשי מהגבר את את שוכבת שיבצע חדירה עם הפין בזוית שגם הדגדגן ישתתף בחגיגה בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקס וגלולותעמית31/07/2008
פיספסתי חודש אחד חבילת גלולות. אחרי כמה זמן אוכל לחזור לקיים יחסים ללא קונדום? ממתי אני מתחילה להיות מוגנת שוב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקס וגלולות
ד``ר ליאורה אברמוב31/07/2008הי עמית
אם את מתחילה חפיסת גלולות חדשה ביום הראשון של המחזור את מיד מוגנת מהריון.
אם לקחת אחרי יום חמישי של המחזור - השבועיים הראשונים לא מוגנים ויש להשתמש בקונדום בנוסף
ליאורה אברמוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה עם אינטימיותספיר30/07/2008
שלום, אני בת 15 ויש לי בעיה במצב של אינטמיות עם בנים- בכל פעם שאני מגיעה למצב אינטימי, בין אם זה עם חבר שלי ובין אם זה עם סתם בחור נחמד שאני רוצה אני קופאת במקום ומתכנסת בתוך עצמי.. היה אפילו מקרה שהתחלתי לרעוד. אני מרגישה מגורה ואני אפילו מאוננת לפעמים, אבל מסיבה שלא ידועה לי אני פשוט לא מצליחה לפעול ב"רגע האמת", אני נהנית לפלרטט עם אנשים ולעשות הרבה רעש, אבל ברגע שזה מתחיל להיות טיפה רציני אני נסוגה לאחור=/ אני לא מרגישה מאוימת או חסרת ביטחון, אני ילדה חברותית מלאה ביטחון עצמי שמאוד אהודה.... אני גם לא זוכרת שעברתי הטרדה מינית בעבר=/ למישהו יש אולי הצעה מה יכול לעזור? אולי השערה מה גורם לכך? זה הורס לי מערכות יחסים וממש מבאס.. תודה=]
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יותר לאט
לי ראובני30/07/2008ספיר שלום,
הרבה פעמים אנחנו מרגישים לחץ חברתי לפעול לפי קודים חברתיים שאומרים עכשיו זה הזמן, הן מבחינת גיל והן מבחינת קשר להתחיל "לפעול", אבל בתוך תוכנו פנימה אנחנו בכלל לא בשלים...
הפער הזה הרבה פעמים יוצר לחץ, מבוכה, מתח, קושי, חרדה.....
נשמע שהכי היה טוב לו היית יכולה לאפשר לעצמך יותר זמן, פחות רצון לעמוד בקצב או להיות משמתית עד שתגיעי לסיטואציה עם בחור, שתסמכי עליו, שתרצי אותו ובעיקר שיהיה לך רצון להיות איתו באינטימיות ואז כל החששות והמעצורים יעלמו.
חברתי גילי פליסקין אומרת שאינטימיות זה עיוות של המילים INTO ME YOU SEE ותחשבי לרגע, כמה אנשים באמת היית רוצה שיראו לתוך עצמך.... כלומר אנחנו יכולים להיות יותר סלקטיביות בעיתוי ובאדם שאנחנו בוחרות באמת להראות לו את עצמנו.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאולי בגלל שאת פשוט בת 15?...
שני31/07/2008את פשוט לא מוכנה ליחסי מין מבחינ הנפשית - אבל הלחץ החברתי עובד חזק. למה למהר? אף אחד לא בורח. בגיל 15 את לא חייבת כבר לפשק רגליים. יותר טוב שתשקיעי בלימודים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבלל
ספיר01/08/2008אני לא מדברת על יחסי מין.. אפילו סתם מזמוז. ואם את לא מסוגלת לומר את מה שאת חושבת בצורה מתורבתת אני מעדיפה שלא תנסי לעזור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיקרון אין בעיה שתישכבי בגיל 15
(~_~)01/08/2008את צריכה לילמוד להיפתח ולקחת את זה לאט נורא יכול לעזור אם את תיהי בשליטה(הן במזמוזים והן ביחסי מין)זה יכול לעזור לך,לא רוצה לעשות הכללות ולומר שזה המיקרא שלך אבל הרבה פעמים בחורה שהיא יותר מידי פסיבית וכנועה עלולה להירתע ממין במיוחד אם הוא ניהיה קצת פחות עדין נקודה למחשבה...ושני ניסתה לעזור דווקה.בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם מזמוז זו סוג של אינטימיות
לי ראובני03/08/2008ספיר שלומות שוב, זה לא כל כך משנה אם מדובר רק בנשיקוה או מזמוז, או מגע מיני מלא. הגוף שלך אומר לך שהוא רוצה ללכת יותר לאט או יותר בטוח ולא רק באופן אוטומטי. תחשבי עם עצמך מה באמת את רוצה ועם מי ואז תראי שכל הלבטים יעלמו מאליהם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתהיי כנה עם עצמך
ענת01/08/2008מה מפחיד אותך? גם אני חושבת שבגיל 15 עדין צעירים מבחינה רגשית בשביל להבין באמת את הרעיון של אינטימיות- גם אם את בוגרת לגילך. באמת פשוט יכול להיות שלא מתאים לך כרגע להיות בקשר מיני עם בנאדם אחר.. וזהו זה. no big deal. אבל אני אגיד זאת- לעיתים יש הבדל בין תחושת ביטחון עצמי לתחושת ערך עצמי.. ולמרות שמבחוץ אנחנו בטוחים בעצמנו, מבפנים אנחנו מרגישים חלשים ולא מספיק טובים. אולי יש בך איזשהו חלק שאת מפחדת שיגלו בך משום שאינך בטוחה בו.. וגם אולי זה בכלל קשור לאיזשהו רעיון שיש לך לגבי אינטימיות עם גברים. אולי את מפחדת לאבד שליטה, אולי את מפחדת שהם יפגעו בך, אולי קשה לך לסמוך עליהם, אולי את נורא מפחדת לאכזב... רק את יכולה לעשות את חשבון הנפש הזה ולהבין את מקור ההירתעות. ורק כשתדעי את המקור, תוכלי לטפל בבעייה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבת 15, איזה כף
עוז4602/08/2008גיל נהדר להתחיל לבחון את גבולתיך. לא לפחד, להתנסות לטעום להריח לגעת להקשיב, להקשיב אבל מהבטן והכי הכי חשוב לדעת להגיד לא ברור ומוחלט כשהגעת לגבול שלך פשוט להיות את עצמך ולהנות מטעם החיים לא לשכח לבחון את גבולותיך לאורך כל חייך, כי הרי מה שלא התאים בגיל 15 אולי יתאים שתהיה זקנה בת 30
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשר לגלולות ומרשםיסמין27/07/2008
למי עליי לפנות על מנת לקבל מרשם לגלולות הריון- רופא משפחה או נשים? או שזה לא משנה? והאם אני יכולה לקחת גלולה שאחרי למרות שהקונדום לא נקרע? באופן חד פעמי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות
ד``ר ליאורה אברמוב28/07/2008לסיון שלום
רצוי שרופא נשים ירשום לך גלולות כדי שיוכל להתאים לך את הגלולות. אם הקונדום לא נקרע ואין חשש להריון לא הייתי לוקחת את הגלולות ש ליום אחרי כי הן יכולות לגרום להפרעות מחזור אח"כ. אלא אם כן יש חשש גדול מאוד מהריון. הן נלקחות עד 72 שעות מיחסי המין.
את חייבת לזכור שגלולות לא מגינות מפני מחלות מין והייתי מציעה לך להמשיך ולהשתמש בקונדום כדי להגן על עצמך בנוסף לגלולות.
בברכה ליאורה אברמוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקשר למרשם
יסמין28/07/2008כתבת שרצוי לרופא נשים, אך ברצוני לדעת אם אפשרי גם לקבל מרופא משפחה, מכיוון שהוא הכי נגיש לי כרגע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרופא משפחה
ד``ר ליאורה אברמוב30/07/2008יש רופאי משפחה שרושמים רצפטים לגלולות ואחרים לא יתחילו עם רצפט ראשוני אלא רק יחדשו רצפט של רופא נשים - כך שאת יכולה לנסות אבל במקביל קבעי פגישה עם רופא נשים בדחיפות.
ליאורה אברמוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מצליחה לקיים יחסי מיןדניאלה27/07/2008
שלום, אני בת 23 ויש לי חבר חצי שנה אני עדיין בתולה וכל פעם שאנחנו מנסים לקיים יחסי מין זה כואב לי עד כדי כך שאני מזיזה אותו מעליי ולא מסוגלת יותר שייגע בי. והכאב חזק ואני מרגישה כאילו לא ניתן לבצע חדירה. כמו כן במשחק המקדים אני נהיית מאוד רטובה וברגע שהוא מנסה לחדור אני מתייבשת בשניה,אני מניחה שמהלחץ ומהחשש לכאבים. האם יש מה לעשות? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יחסי מין לא אמורים לכאוב
לי ראובני27/07/2008דניאלה יקרה,
ראשית, חשוב לי להגיד שאני מעריכה את הכנות ואת האומץ שלך לפנות בעניין הזה ולדאוג לעצמך. זוהי גישה בריאה וטובה למיניות שלך.
שנית, חשוב לי לומר לך כי יחסי מין הם דבר מהנה וכייפי, באופן טבעי, בעיקר כאשר יש אהבה, אינטימיות וכבוד, זה לא אמור לכאוב.
העובדה שיש לך קושי וכאב מעידים על בעיה שצריכים בעטייה לרופא. אין סיבה שתסבלי, מותר לקבל עזרה, ובעיקר כשמדובר בנושא שהוא כל כך אינטימי ועדיין כל כך חשוב.
העובדה שאת רטובה, רוצה בקיום יחסים, בעלת חשק ומנסה לשנות את התנוחות כדי להתאים לחדירה בצורה טובה מעידה על פתיחות והבנה שלך לעניין. נשמע ששיחה עם גניקולוג/ סקסולוג יוכלו לסייע לך למפות את הסיבות לכאב ולטפל בהם בהתאם.
יתכן שמדובר בקרום בתולין עבה, יתכן שבוגינסמוס (כיווץ לא רצוני של שרירי הנרתיק).
בהתאם למקום מגורייך תוכלי למצוא מטפלים מתאימים שיוכלו לסייע לך ובעיקר לא יקשרו את ההנאה של המיניות בכאב. כרגע לפני שאת מטפלת, לא הייתי ממשיכה לעשות שום דבר שמסב לך כאב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים
ד``ר ליאורה אברמוב28/07/2008לדניאלה שלום
חבל לסבול כאבים כשהפתרון אולי יהיה רפואי ומאוד פשוט...
יחסי מין לא אמורים לכאוב אפילו לא בפעם הראשונה בעוצמה שאת מתארת. אני הייתי מעריכה שחכולות להיות שתי בעיות
האחת רפואית כשיש משהו נוקשה או לא תקין בקרום הבתולים ולכן כל מתיחה שלו כואבת מאוד או שיש רגישות בעור מסביב לפתח דבר הנקרא וסטיבוליטיס.
אפשרות שניה זה שאת מכווצת את השרירים מפחד הכאב ואז כל חדירה נתקלת במסת שריר מכווצת ואז כואב מאוד.
אם את מאוד רוצה לנסות בכ"ז לקיים יחסי מין לפני בדיקת רופא נסי שימוש במשחת עזראקאין 5% שהיא משחה מרדימה מורחים מנה גדושה בפתח הנרתיק חצי שעה לפני החדירה ובלי מין אורלי בבקשה.
בהצלחה
ליאורה אברמוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)