פורום מיניות האישה, מין נשי - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעית זרימה..עזרה
    חסוי
    24/07/2008

הפעם הראשונה שלי בכל דבר הייתה עם מישהו שלא אהבתי ולא היה החבר שלי בכלל. סתם חד דפוק וחרמן. עכשיו אני מנסה ליצור קשרים עם אנשים חרים ולהפסיק ללכת אליו. אבל אני שולטת בעצמי. בנוסף, כשאני מנסה אפילו לגעת במישהו אני נרתעת. זה פשוט מפחיד אותי. כשמישהו נוגע בי אני כולי רועדת ודואגת מאוד. קשה לי לסמוך על בן אדם ובייחוד לעשות איתו דברים. גם, יש לי בעיה שאני לא מצליחה להסכים למישהו לגעת לי למטה. למרות שאני רוצה. אני פשוט מפחדת. אני א יודעת מה לעשות!! התוכלו לעזור לי בבקשה?.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעית זרימה..עזרה

הוספת תגובה

• לנסות לעשות דברים אחרת

לי ראובני
    24/07/2008

שלום לך,
    מה שאת מתארת נשמע מאוד לא פשוט ולא נעים. הרבה פעמים אנחנו נקלעים למערכות יחסים לא פשוטות שלא תמיד יש בהן אהבה,דאגה, אכפתיות, אינטימיות.
    עבור אנשים מסוימים זה עובד. הם מצליחים להפריד בין הראש ללב לשאר חלקי הגוף ולהתרכז בהנאה נטו. יש אחרים שעבורם מיניות מחוברת לרגשות, לאהבה, לתשוקה, לאכפתיות ולא ניתן להפריד ביניהם.
    כפי שאת מעידה, החוויה הראשונית שלך שהיתה מנותקת מרגשות ואכפתיות פגעה בך. לא היתה לך טובה. כל ניסיון לעשות משהו דומה, יפגע בך שוב, כי זה לא מתאים לך בשלב זה של חייך או לאישיותך.
    אני מציעה לנסות לעשות דברים אחרת.
    להתאהב, לבחור בן זוג שאפשר לסמוך עליו, להנות ממנו. ואח"כ לראות איך אפשר מהמקום של אהבה וביטחון ליצור גם מגע.
    דרך להתחיל בשינוי היא לרשום או להיות ערה למה שאת מבקשת ורוצה בתוך מערכת יחסים ואת זה להביא אל תוך חייך. לא להתפשר על פחות ממה שעושה לך טוב, בוודאי בתחום המיני שהוא כל כך משמעותי וכל כך אישי.
    מקווה שעזרתי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש לי רק משהו אחד להוסיף..

חסוי
    25/07/2008

הבעיה היא- שאני לא מצליחה לגרום לעצמ למצוא עכשיו מישהו. כי יש הרבה שיודעים על הקשר הזה שהיה לי. וכמובן כמה שבנים חרמנים- גם הם רוצים רק יזיזות. ואני לא רוצה חרא כזה!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לפעמים שווה לחכות

לי ראובני
    27/07/2008

לפעמים שווה לחכות, להיות במקום שלא מתפשר, לנסות ולמצוא אהבה שלא מסבה לך כאב או קושי אלא רק הנאה וטוב, כזו שאפשר לרכוש ממנה אמון ולא לסבול.
    לא בכל מחיר צריך להכנס למערכת יחסים שאין בה טוב.
    זה יוצר בעיקר תסכול ולא מסב לנו אושר.
    נשמע שאת צריכה ללמוד להתפשר פחות ולהעריך את עצמך הרבה יותר.
    יכול להיות שאפילו טיפול והתערבות של איש מקצוע יוכלו לעזור לך.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לתגובה

דניאלה
    27/07/2008

קודם כל תודה רבה על התשובה. כמו שאמרתי לא קיימתי עדיין יחסי מין מלאים ואני יודעת שלרוב הנשים זה כואב בהתחלה. האם לתת לו לחדור אליי ו"להעביר" את הכאב ולחכות לראות מה קורה בפעמים הבאות? הרי פעם ראשונה תמיד עלולה לכאוב. הוא אוהבת אותי מאוד ודואג לי ורגיש לצרכיי ולא רוצה שיכאב לי ומנסה לעשות זאת בעדינות,אך כשהחרמנות עולה על פני השטח קצת קשה לשלוט בזה ואולי הוא מנסה קצת בכח. אני מרגישה שאני מתכווצת מהחשש לכאב אך עם זאת מאוד רוצה לשכב איתו. האם הכרחי לפי דעתך לדבר עם רופא/סקסולוג בשלב הזה?כאשר עוד לא חוויתי את הפעם הראשונה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים אחרי לידה
    חיוש'
    22/07/2008

שלום! אני כבר כחצי שנה לאחר הלידה ועדין כואב לי כאשר אני ובעלי מנסים לקיים יחסים. לפני כחודש טיפלתי בפטריה שהיתה לי ע"י משחה ונרות והרופא אף נתן לי לשתות כדור אחד. הפטריה עברה אך עדין אני מרגישה בעת החדירה כאילו יש לי שם איזה קוצץ בפנים וזה כואב עד דמעות. הלכתי לכמה רופאי נשים אך הם עושים בדיקה שטחית ולא רואים כלום. אשמח אם תוכלו לייעץ לי מה לעשות ולאן לפנות, למקום שבו עושים בדיקות יותר מעמיקות, משום שכבר איני יודעת מה לעשות?!? בתודה מראש חיוש'

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים אחרי לידה

הוספת תגובה

• יחסי מין לא אמורים לכאוב

לי ראובני
    22/07/2008

אם כואב בזמן קיום יחסי מין, זה אומר שיש בעיה פיזית או באיזשהו אופן שהגוף מנסה לדבר ומבקש להמנע.
    כרגע, אני יודעת שזה מאוד קשה ובוודאי מעיב על הקשר הזוגי שלך, אך אנא המנעי מקיום יחסי מין ברגע שמתחיל הכאב מפני שכל השנות של החוויה מחזק את הקשר בין הפחד שלך לקיים יחסים לבין כאבים. כדאי להמנע מיצירת קשר בין כאב והרתיעה ממנו לבין התכווצות של הנרתיק לפני קיום יחסי מין מה שעשוי לסבך את כל העניין.
    מציעה לך לחפש רופאת נשים טובה או רופא נשים טוב עדיף אפילו אם רקע סקסולוגי שיוכלו לנסות לעזור ולמפות ממתי התחילו הכאבים ,האם זה קשור בלידה עצמה, האם בחוסר חשק הורמונלי המוביל להתכווצות של הגוף ולכאב וכו'....
    האפשרויות הן מגוונות ואבחון טוב יכול להקל עליך ולמנוע השנות כאב.
    לא מגיעה לאף אחד לסבול ובטח שלא לך. התקופה שאת מצויה בה כרגע סביב הלידה היא וודאי לא פשוטה גם כן.
    אני מציעה לך לבקש מבעלך תמיכה בזמן זה ואף ליווי לרופא כדאי לשמוע הסבר לעניין. הרבה פעמים זה מרגיע אותם ומאשר את תחושת הקשר שלהם כשהם מבינים שבאמת מדובר לעיתים בבעיה רפואית.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים אחרי לידה

ד``ר ליאורה אברמוב
    22/07/2008

חסר לי נתונים... האם את מניקה עדיין? האם קבלת מחזור? האם את נוטלת גלולות כמו סרזט למשל?
    בד"כ אחרי לידה בנשים שמניקות וביחוד אלו הנוטלות סרזט יש יובש ניכר בכניסה לנרתיק עקב ירידה דרסטית באסטרוגן. הדבר גורם לכאבים עזים בזמן חדירה. ניתן לטפל בכאבים אלו בעזרת תוספת של משחה אסטרוגנית לנרתיק שאיננה נספגת למחזור הדם כמעט לחלוטין ואיננה מפריעה להנקה.
    אפשרות אחרת לכאבים היא הופעת של וסטיבוליטיס לאחר לידה שזוהי תגובת רגישות יתר בפתח הנרתיק שיכולה להופיע לראשונה אחרי לידה.
    פני למרפאות צואר הרחם והעריה בקופות חולים או פני לרופא גינקולוג המומחה במחלות העריה שידע לאבחן את הבעיה
    בברכה ליאורה אברמוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה דחוף!
    אלמוני
    21/07/2008

יש לי בעיה התחלתי טיפול לייזר במשפעכות באזור השפתייםומאז שעשיתי זאת אני לא יכולה לעשות שתן למשל מחוץ לבית בכריעה..וגם בישיבה בלחץ כי הכל נשפך לי על המכנסיי םרגליים הכל..אני לא יודעת מה לעושת אני ממש נואשת..האם זה קשור לזהש אני מוציאה שיער במפשעה בלייזר? האם זה בגלל גילוח באזור שם ? או בגלל שאני מאוננת אולי זה עשה לי משו בפתח של השתן בדגןדגן משהו כזה ? אני חייבת עזהר דחוף אני לא יודעת מה לעשות ואני לא יכולה לא להוציא שערות באזור המפשעה כי התחלתי לקיים יחסי מין עם חבר שלי והוא נגעל משיער שם באזור

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה דחוף!

הוספת תגובה

• אלמונית שלום

לי ראובני
    21/07/2008

לצערי, אין לי מושג האם טיפולי לייזר פוגעות ביכולת מתן השתן בכריעה.
    אני מציעה לך לבדוק את העובדה הזו עם קוסמטיקאית או מי שעובדים במכון איפה שאת עושה לייזר או רופא חיצוני.

בכל מקרה, אין לכך קשר עם אוננות. אין באוננות שום דבר שיכול לפגוע במערכת השתן

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זה יכול להיות כתצואה נגילוח?

אלמוני
    21/07/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כתגובה להודעתך

דניאלה
    27/07/2008

שלום אני מגלחת את כל איבר המין וכאשר אני מגלחת קורות לי כל התופעות שדיברת עליהן. שימי לב שכאשר את לא מגלחת אין בעיה שאת מרטיבה את עצמך בשתן. זה בסדר זה קורה תמיד. שערות בערווה מונעות מן השתן לנזול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעית זהות מינית
    כרמית
    20/07/2008

שלום, אני לא יודעת אם הבעיה שלי היא פיכולוגית או זהות, אני מתקשה ליצור יחסים עם גברים ולרוב לא ממש מתקשרת איתם, מרגישה הרבה פעמים מנוצלת על ידם, אבל עדיין מרגישה שאני נמשכת אליהם ורוצה בן זוג. מצד שני מאוד קל לי להתחבר לנשים, מעולם לא התנסיתי במשהו עם אישה חוץ מנשיקה ואני לא סגורה על זה שאני באמת רוצתה צעבר לכך אך לפעמים אני חושבת על זה, איך בודקים את הזהות נמינית שלי ?

לקביעת תור
    סגירה
    בעית זהות מינית

הוספת תגובה

• כרמית שלום

לי ראובני
    20/07/2008

בכדי לדעת לאיזה כיוון נוטה ההעדפה המינית שלנו, כדאי לבחון אותה על פי מספר פרמטרים: למי אנחנו נמשכים פיזית ורגשית, עם מי הינו רוצים לראות את עצמנו בזוגיות ועל מי אנחנו מפנטזים.
    לא תמיד התשובה היא דיכוטומית, כלומר לא בהכרח שאנחנו נמשכים רק לבנים או רק לבנות, חלקנו נמשכים גם וגם ונעים בין זוגיות שהיא כזו לאחרת.
    מה שכן, אני תוהה האם חשבת לבדוק פעם עם עצמך או במסגרת של טיפול את המקור לקושי ביחסים עם גברים, האם יש שם זיכרון של כאב שמעיב, או מודל לא פשוט שראית בבית.
    הרבה פעמים ניקוי של העבר באמצעות דיבור, הוא הרבה יותר ממרפא, הוא גם משחרר ומאפשר לנו לבנות משהו שמתאים לנו.
    מקווה שעזרתי על קצה המזלג.
    ממליצה לך להכנס לפורומים העוסקים בזהות ונטייה מינית, קצת כדי לקרוא על החוויות של נשים אחרות ולראות עם מה את מזדהה וגם כדי ללמוד את הנושא ולהרגיש בו יותר בנוח.
    ספר מומלץ החיים בוורוד של גיא שילה.
    בהצלחה וחיבוק בדרך,
    לי ראובני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• את מיתבלבלת בין קשר חברי לבין קשר

א.
    21/07/2008

אינטימי גם לי זה קרה פעם ותאמת זה לא עשה לי טוב ולא רק לי,חשוב מאד לשים גבולות בין ידידות לבין קשר אינטימי למרות שמבחינתה של לי ראובני אין בעיה ישר להיתנסות וליבדוק כל שטות זה לא אומר שאת צריכה לעשות את הטעות הזאת ולהיתעמק בזה,תימצאי לך מישהו שמתאים לך אין לך סיבה להרגיש מנוצלת או משהו בשום מיקרא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השאלה הכי קריטית שלא שאלו אותך...

שני
    21/07/2008

בת כמה את בכלל? נתחיל מזה ואחר כך נמשיך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שימוש בגלולות לאורך זמן
    בילי
    16/07/2008

שלום לכן, רציתי לדעת אם ידוע לכן מצב שלילי כתוצאה משימוש בגלולות לאורך זמן רב _7 שנים רצוף), האם כדאי להחליף סוגים, האם אני יכולה להיות רגועה?

לקביעת תור
    סגירה
    שימוש בגלולות לאורך זמן

הוספת תגובה

• גלוולת

ד``ר ליאורה אברמוב
    16/07/2008

הי בילי
    בעקרון אין בעיה בלקיחת גלולות שנים רבות וכפי שאומרים אפילו עד גיל המעבר - בתנאי שאין גורמי סיכון כמו עישון, מחלת לב, סוכרת או מחלת יתר לחץ דם.
    להפך מדברים על כך שהגלולות מונעות סרטן הרחם וסרטן השחלות, מונעות בריחת סידן מהעצמות.מסדירות מחזור, מקטינות כמות דמם ומקטינות כאבי מחזזור. אין ספק שהגלולות גם משפרות מצב אקנה ועור הפנים. לגבי לקיחה ממושכת אין שום הוכחות שהגלולות מזיקות ועל כן אין טעם גם להחליף גלולות.
    בברכה ליאורה אברמוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יחד עם זאת.

לי ראובני
    16/07/2008

בילי שלום,
    יחד עם היתרונות הרבים של הגלולות, ישנן נשים המעידות על כך שהגלולות גורמות להן למגרנות או לירידה בחשק המיני. הביטויים לכך מופיעים אצל כל אחת אחרת.
    כדאי להיות עם האצבע על הדופק במידה ואת מרגישה שינוי ובמידה ומשהו מפריע לך את מוזמנת לרופא להתייעצות, אבל אם הכל בסדר, אז הכל באמת בסדר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צוואר רחם רחב
    אפרת
    13/07/2008

שלום רב, יש לי צוואר רחם רחב ולפעמים יש לי תחושה שבגלל זה גברים לא נהנים לשכב איתי, כי לוקח להם המון המון זמן לגמור, האם ניתן לעשות משהו בעניין? זה מאודג מטריד אותי

לקביעת תור
    סגירה
    צוואר רחם רחב

הוספת תגובה

• זה לא הצוואר רחם אלא הנרתיק

לי ראובני
    13/07/2008

אפשר לאמן את שריר רצפת האגן כך שיהיה יותר צר, בהתעמלות כמו פילטיס או יוגה או סטודיו C עושים הרבה כיווצים וזה מאפשר לך שליטה רחבה יותר על השריר.
    כך תוכלי לכווץ אותו בזמן אקט מיני ולגרום לך ולו הנאה גדולה יותר.
    ככל שהשריר מאומן יותר, כך תוכלי להגיע לאורגזמה טובה יותר גם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה בבקשה...
    מוריה
    09/07/2008

שלום, אני בת 23 ויש לי כבר שנתיים וחצי פרטנר קבוע שרק איתו אני מקיימת יחסי מין. מתחילת הקשר סבלתי הרבה מאוד מפטריות ודלקות בנרתיק, מה שגרם לכאבים חזקים בזמן קיום היחסים וגם אח"כ. כעבור שנה גילו שיש לי את וירוס הפפילומה בנרתיק, וגם קנדידה בצוואר הרחם. עברתי טיפול של משחה ( אלדרה), וחלק מהפטריות עברו מעצמן. עכשיו אני כבר שנה אחרי. עברתי בדיקת קולקוסקופיה בצוואר הרחם ולא נמצא דבר! הפטריות חוזרות כל הזמן, אני לוקחת נרות אגיסטן על בסיס כמעט קבוע, ובנוסף אני נוטלת פרוביוטיק פמינה. וזה לא ממש עוזר. אני מתיבשת מהר מאוד בקיום מגע מיני, ואני אף פעם לא גומרת!!! חבר שלי נבדק בעבר ולא נמצא אצלו וירוס או פטריה. בבקשה תעזרו לי, קשה לי להמשיך לתפקד ככה, ואני מפחדת שזה יפגע ביחסים שלי עם החבר לטווח ארוך.. תוודה

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה בבקשה...

הוספת תגובה

• פטריות חוזרות

ד``ר ליאורה אברמוב
    09/07/2008

מוריה שלום
    הבעיה שאת מתארת מטרידה מאוד. לא כתבת האם אי פעם עשו תרבית נרתיקית ואבחנו בנרתיק קנדידה. במדה וכן - את צריכה לקבל טיפול מונע בכדורים דרך הפה למספר חודשים כדי לעשות סילוק מוחלט של הקנדידה.
    פני לדיאטנית שתתן לך דיאטה לקנדידה המורכבת מדיאטה דלת פחמימות פשוטות ומתוקים - יש בנות שזה עוזר להן מאוד.
    פני למרפאת צוואר הרחם והעריה ושתפי את הרופאים שם בכאבים שיש לך בזמן יחסי מין - שישללו וסטיבוליטיס שיכולה להתפתח בעקבות הקנדידה החוזרת.
    בהצלחה
    ליאורה אברמוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שפיכה נשית
    חסוי
    08/07/2008

שמעתי על דבר שנקרא סקויירטינג.. אני מאוננת כבר כמה זמן אבל אף פעם לא הגעתי למצב שיש לי שפיכה.. איך אני יכולה להגיע למצב כזה..?

לקביעת תור
    סגירה
    שפיכה נשית

הוספת תגובה

• שפיכה נשית

ד``ר ליאורה אברמוב
    08/07/2008

גירוי חזק בקיר קדמי של הנרתיק באזור נקודת G שהוא כ - 3 ס"מ מהפתח למשך זמן ממושך יכול להביא לאורגזמה שתהיה מלווה בשפיכה. מאחר והגירוי בקיר הקדמי לוחץ על הבלוטות סביב השופכה - הרי שדליפת נוזל מהבלוטות בזמן האורגזמה היא שיוצרת את השפיכה הנשית.
    בהצלחה
    ליאורה אברמוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כל אחת יכולה?

ענת
    08/07/2008

האם פיזית (בהתעלמות מהגורם הרגשי) כל אישה מסוגלת לעשות זאת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיקרון כל אישה יכולה

666
    09/07/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסטנדרט של השפיכה הנשית

לי ראובני
    08/07/2008

לעיתים אנחנו מרגישים צורך להתיחס לחוויות מיניות במונחים של השגים.
    זה שכיח בכל מה שקשור בגדלים של איבר מין גבריים וציצי, כמו גם אם כמה פרטנרים שכבנו, כמה זמן אנחנו מחזיקים מעמד בסקס וכמה פעמים אנחנו עושים את זה בשבוע.
    כל הניסיון לכמת את הדבר האינטימי הזה ולהתייחס אליו במושגים של טוב, רע, חייב להיות בצורה מסוימת וכו' עשוי להשאיר אותנו בתחושה של תסכול.
    הרבה פעמים שווה להנות מהדרך והנוף ולא רק מהשאיפה להגיע ליעד.
    רוב הנשים בעולם לא מדווחות על שפיכה נשית ועדיין הן מאוד מאוד יכולות להנות מהאוננות שלהן.
    מעבר לטכניקה שד"ר ליאורה אברמוב הציעה, אני מציעה פשוט להנות ממה שעושה לך טוב, בין אם זה גירוי דגדגני או וגינלי.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גודל פתח הרחם
    ענת
    07/07/2008

כשאני מחדירה אצבע אני מסוגלת להרגיש את פתח הרחם שלי, והוא די בולט (כסנטימטר פנימה), האם זה נורמלי? כמו כן, האם העובדה שאני כנראה קצרה יחסית (בעת שיא העוררות אני בערך 10 ס"מ עומק) עשויה לגרום בעיות בעת קיום יחסי מין עם בחור בעל איבר מין גדול פי שניים? תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    גודל פתח הרחם

הוספת תגובה

• פתח הרחם

ד``ר ליאורה אברמוב
    08/07/2008

הי ענת
    קשה לי להאמין שמה שאת מרגישה כס"מ פנימה מפתח הנרתיק הוא פתח הרחם. אם לא ילדת ואין לך צניחת אברי המין - צוואר הרחם יהיה הרבה יותר עמוק.
    אורך הנרתיק במצב עוררות מתארך פי אחת וחצי מהאורך הרגיל שלו. הנרתיק הוא אבר מאוד גמיש ואלסטי ויכול להתאים עצמו לכל גודל ( אם הוא לא מוגזם כמובן!)
    אך תשכחי שתינוק יוצא משם......ז.א. שיש פה טווח נרחב של גדילה והתרחבות וגם התארכות.
    פני לרופא נשים שלך שיסביר לך מה בדיוק את מרגישה באזור של ס"מ מהפתח
    ליאורה אברמוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אה, סליחה, לא הבנת אותי נכון

ענת
    08/07/2008

התכוונתי שפתח הרחם בולט פנימה בליטה של סנטימטר, לא שהוא נמצא סנטימטר מהפתח. הוא נמצא כ8 סנטימטר מפתח הפות. השאלה שלי היתה האם זה נורמלי שהוא בולט וממש ניתן להרגיש אותו, או שהוא אמור להיות קטן יותר..?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פתח הרחם

ד``ר ליאורה אברמוב
    09/07/2008

הי ענת
    מה שאת מרגישה זה את הפה החיצון של צואר הרחם. אורך צואר הרחם הוא כ - 3 ס"מ. הפה החיצון יכול להיות פעור בעיקר אחרי לידות או הפלות, אבל הפה הפנימי תמיד סגור. כך שאין לך מה להיות מוטרדת.
    ליאורה אברמוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים ושריפה בזמן קיום יחסי מין
    קינה
    06/07/2008

שלום, אני נערה בת 19, התחלתי לקיים יחסי מין בערך לפני שנתיים ובהתחלה ממש לא כאב לי, ממש נהנתי מיחסי מין. בזמן האחרון( בחצי שנה האחרונה) אני מרגישה כאבים בזמן קיום יחסי מין, חשבתי שזה בגלל גלולות (נטלתי מינס) הפסקתי עם הגלולות והכאבים ולא עברו. בזמן היחסים אחרי כמה חדירות אני מרגישה כמו הרגשה ששורף לי מבפנים וזה הופך להיות ממש כואב. ז"א בהתחלה זה לא כואב, ואחרי כמה פעמים שמכניסים ומוציאים זה ממש כואב ולא נעים, וכשאני גומרת זה בכלל שורף וממש מציק. ואח"כ הפתח של הנרתיק ממש כואב( אפילו כשאניי מטילה שתן) הדבר גורם לי למצוקה רבה ומונע ממני לקיים יחסי מין תקינים. . החלפתי לגלולות "בלארה" אחרי שהייתי כמה חודשים בלי גלולות, והכאב לא חולף ולא נעשה חלש יותר. מה עושים? עברתי בדיקות, התגלתה דלקת חריפה, קיבלתי טיפול באנטיביוטיקה, נרות, משחות למיניהן (התגלתה קנדידה) , קיבלנו גם "טיפול זוגי" גם בן זוגי קיבל טיפול תרופתי וגם משחה (קומאגיס). עשיתי משטח וגינאלי חוזר והתגלה שהכל בסדר ואין פטריה. השאלה מה יכולה להיות הסיבה? ולמה זה התחיל פתאום לכאוב אחרי שנה שאני מקיימת יחסי מין, אם בהתחלה היה בסדר. זה נורמלי שאחרי 2 דקות בערך מתחיל לשרוף? אני ממש מודאגת, אודה אם יוכלו לענות לי אני כבר ממש אובדת עצות:(

הוספת תגובה

• שמי קרינה

קינה
    06/07/2008

קרינה***

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים

ד``ר ליאורה אברמוב
    07/07/2008

נשמע לי כמו שפתחת וסטיבוליטיס שזה רגישות יתר בפתח הנרתיק. יכול להיות קשור לגלולות שלקחת או לפטריות שהיו לך.
    פני למרפאות צוואר הרחם בקופה או לגינקולוג המתמצא בנושא - על מנת שיראו אם אכן זו האבחנה.
    אם כן הטיפולים נעים בין טיפולים שונים מקומיים, פיזיותרפיה של רצפת אגן, טיפולים אלטרנטיבים, טיפולי מיני או במדת הצורך ניתוח.
    בברכה ליאורה אברמוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה..
    לירון
    06/07/2008

שלום, אני שלחתי פה כמה פעמים תגובות בקשר לזה שלא צמח לי חזה בכלל והפניתם אותי כל הזמן לרופא אך אני מתביישת ללכת לרופא ולא נראה לי שיש כ"כ טעם מכיוון שאין לי חזה, אולי רק ניצוץ של חזה אפילו בגוזיות אני לא יכולה להשתמש כי אין לי חזה.. אני ממש בספק אם החזה שלי יגדל עד גיל 18 כמו שאמרתם לי פה בפורום.. האם היו מקרים שבהם לנערות לא היה חזה כלל וכלל עד גיל 15-16 ולאחר מכן צמח להן?! בבקשה זה ממש ממש חשוב ליי!!!! תודה

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה..

הוספת תגובה

• חזה קטן

ד``ר ליאורה אברמוב
    07/07/2008

לירון החזה יכול עוד לגדול במדה מסוימתעד גיל 18. אם אין בכלל חזה כפי שאת אומרת יכול להיות שיש בעיה רפואית ואז צריך לטפל בזה וחבל שאת דוחה את הטיפולים....
    ליאורה אברמוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לירון שלום

לי ראובני
    07/07/2008

לירון שלום,
    יש נערות שמתחילות לפתח חזה בגילאים יותר מאוחרים, לעיתים בעקבות אורח חיים מסוים. נאמר מישהי שעוסקת בספורט בצורה אינטנסיבית או ריקוד, אז החזה שלה הוא יותר קטן ומתחיל להתפתח רק לאחר שהיא מסיימת את אורח החיים הזה.
    יחד עם זאת, כל הסטטיסטיקות הללו לא יעזרו לך אם את לא נכללת בתוכן, והדרך היחידה לבדוק את העניין לעומק, ולראות מה באמת רלוונטי לך זה אם תלכי לרופא.....
    אני אגב לא חושבת שחייבים ללכת לרופא, ושהרבה יותר משמעותי לנסות ולהכיר את עצמך, את היופי שבך שלא טמון רק בחזה גדול. זוהי תפיסה מאוד מקבעת ומאוד לא מאפשרת המכריחה אותנו להנות מסוג מסוים של גוף כאשר יש המון מודלים של יופי היום ולא כולם קשורים בגודל החזה.
    אם תסתכלי פעם על החזה של קייט מוס אז תראי שהוא קטן למדי.....
    בהצלחה
    לי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לד"ר
    אוןרטל
    03/07/2008

האים ע"י זה שאני ובן זוגי היינו עים תחתון ועשינו סקס יבש והוא גמר בתחתון האים יש מצב להריון? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לד"ר

הוספת תגובה

• גמירה על התחתונים

ד``ר ליאורה אברמוב
    03/07/2008

אם הוא גמר על התחתונים - ולא היה מגע בין הזרע לאברי המין שלך - אין סיכוי שתכנסי להריון.
    בברכה
    ליאורה אברמוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אורטל שלום

לי ראובני
    03/07/2008

גם אם את ובן זוגך אינכם מקיימים יחסי מין מלאים אולם את מרגישה כי זה מתקרב ונמצא ברקע, אני מציעה כבר מעכשיו להתחיל ולבחון את האפשרויות לאמצעי מניעה המתאימים לכם.
    אם בא לכם להבנות מחיכוך של איברי המין זה בזה או מחדירה הדרגתית, אני ממליצה על גלולות. אם נראה לך שתוכלו לעשות הפרדה בין חדירה לכל שאר ההנאות של המשחק המקדים בנחת, אזי קונדומים.
    בכל מקרה, עדיף לא ל"שחק באש" ולא להגיע למצבים בהם אתם לחוצים ואינכם נהנים עד תום מהפוטנציאל של הקרבה ואינטימיות ביניכם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

אוןרטל
    04/07/2008

תודה לך אבל כך יש מצב להריון?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמירה על תחתונים

ד``ר ליאורה אברמוב
    04/07/2008

לא נראה לי שאת יכולה להכנס להריון אם לא היה מגע ישיר בין נוזל השפיכה לפתח הנרתיק
    ליאורה אברמוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נרתיק מכווץ
    אני
    02/07/2008

שלום, אני דתיה והתחתנתי לפני 4 חודשים. (לא קיימתי יחסים לפני החתונה). לאחר החתונה במשך 3 שבועות לא הצלחנו להגיע לחדירה,(ניסינו כמעט כל יום), וזה גרם לשנינו מתח מאוד גדול- הוא רצה "להצליח כבר" ושנינו היינו במתח מתי זה יקרה כי אחרי החדירה הראשונה נהיים אסורים. בסוף הגיע המחזור ואז נהיינו אסורים, ואחרי שבוע בערך הלכתי לעשות ביתוק קרום בתולים כי חשבנו שהבעיה היא שהוא סגור מידי, ובנוסף כשהקרום נחתך ע"י הרופא זה לא מטמא וזה חסך לנו את המתח אח"כ מתי נהיה שוב אסורים. אחרי הטבילה הראשונה לקח לנו כמעט שבעיים עד שהצלחנו להגיע לחדירה, וזה מאוד כאב, וגם ירד דם מהפצע שנפתח. שייכתי את הכאב לפצע, אבל אחרי שהפצע נרפא הכאב המשיך, וחוץ מזה רוב הפעמים בכלל לא הצלחנו להגיע לחדירה- בפעמים האלה היתה לי הקלה גדולה. בעלי התייסר מכך שהוא מכאיב לי ולשנינו היה קשה עם זה. שכנעתי אותו שאני חושבת שהנרתיק צריך עוד להתרחב, וזה טוב שאנחנו ממשיכים, בסוף זה יעבור. הוא רצה שאני אלך לבדיקה והתייעצות. לי הספיק בהחלט הטראומה של הביתוק אצל הרופא וממש לא רציתי משהו שיזכיר לי את זה שוב. חשבתי שזה יעבור. הכאבים באמת עברו, אם כי מידי פעם הם הופיעו שוב, בעיקר בפעמים שלא הייתי מגורה מספיק. אבל עדיין, בחצי מהפעמים אנחנו פשוט לא מצליחים. אני חושבת שהנרתיק שלי מכווץ מידי, ואני לא יודעת אם זה נורמלי או לא ומה אפשר לעשות עם זה. אני חייבת לציין שבעלי מאוד מאוד מאוד רגיש אלי, ואנחנו מדברים בפתיחות על הנושא. הוא תמיד דואג שגם אני אגיע להנאה. אשמח אם תעזרו לי לדעת מה אני יכולה לעשות, או שזה מצב נורמלי ונפוץ שיעבור עם הזמן?

לקביעת תור
    סגירה
    נרתיק מכווץ

הוספת תגובה

• כאבים

ד``ר ליאורה אברמוב
    03/07/2008

לכותבת שלום
    יכולים להיות שני מצבים - מצב אחד שאת עדיין מכווצת ולכן קשה לו לחדור - ניתן לטפל במקרה זה על ידי סקסולוגים ושימוש במרחיבים נרתיקיים ללמד אותך לשלוט על ההתכווצות.
    אפשרות שניה זה שיש כאבים מסביב לפתח הנרתיק על גבי העור ובזמן חדירה יש מתח ושפשוף של העור ולכן הכאבים. מצב שנקרא וסטיבוליטיס. פני שוב לרופא שלך למרות הקושי והתיעצי עימו. חייבם לבדוק ולראות היכן הבעיה.
    בברכה ליאורה אברמוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה זה חשוב לי מאודדד!!!
    לירון
    02/07/2008

שלום, אני שלחתי תגובה לפני מספר ימים אך יש משהו ששכתי לציין. לאחותי הקטנה שקטנה ממני בשנה יש כבר חזה די גדול ולי ממש אין זה אמור להדאיג אותי?!

לקביעת תור
    סגירה
    בבקשה זה חשוב לי מאודדד!!!

הוספת תגובה

• חזה קטן

ד``ר ליאורה אברמוב
    03/07/2008

לירון היקרה
    אנא!!!!!! פני לרופא ותפתרי את עצמך מההתיסרות הזאת!!
    אין קיצורי דרך במקרה הזה ושום תשובה באינטרנט לא תהיה במקום!
    ליאורה אברמוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיטמות שקועות
    אני
    30/06/2008

שלום,אני בת 16 ויש לי פטמות שקועות מאז ומתמיד. זה מעולם לא הפריע לי,אבל עכשיו שאני רוצה לקיים יחסי מין,אני מתביישת לחשוף את החזה. שמתי לב שהן מזדקרות כשקר לי[וגם אז הן לא כל כך בולטות] ולפעמים גם בלי סיבה,אבל רוב הזמן הן שקועות. מה עליי לעשות כדי להבליט אותן? אני לא חושבת על ניתוח כיוון שאני עוד צעירה,אבל לטווח הקצר האם ניתן לעשות משהו?

לקביעת תור
    סגירה
    פיטמות שקועות

הוספת תגובה

• את עוד צעירה. זה עשוי להשתנות

שני
    01/07/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פטמות שקועות

ד``ר ליאורה אברמוב
    03/07/2008

פטמות שקועות שכיחות מאוד בנשים. זה מבנה של השדיים ולא בעיה או מום. חבל שתפתחי רגשות בושה ממשהו שהוא בהחלט נורמטיבי.
    החזה שלך יכול עדיין להמשיך תהליך של צמיחה בשנים הקרובות.
    כמו שהפטמות מזדקרות בזמן קור גם במן גירוי מיני הן יזדקרו ויתפחו. וישנו את צורתן.
    ליאורה אברמוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הגוף ואנחנו

לי ראובני
    03/07/2008

התיאור שלך מתארת במובנים רבים חוויות שנשים ונערות רבות מעלות אודות גופן, פרטים קטנים אשר לעיתים תופסים נפח נכבד באופן שבו אנחנו מעצבות את דימוי הגוף שלנו, ולא תמיד זה תואם את האופן שבו הצד השני רואה זאת.
    ידוע שנשים הרבה יותר מודעות לצלוליטיס, מראה החזה, הבטן והישבן בזמן סקס ואינטאקציה מינית לעומת גברים שפשוט נהנים לגעת, להתענג ואוהבים בעיקר לראות נשים שנהנות מגופן ומהאינטראקציה.
    היכולת לעמוד חשוף מול אדם שאנחנו אוהבים ולדעת שהוא יקבל אותנו היא פעמים רבות שיקול בבשלות שלנו לסיטואציה.
    ברור שהכי חשוב שאת תהיי שלמה עם גופך, אבל את יכולה גם לשקול את האפשרות שהוא יהיה מקסים ומושלם בעיני מי שאוהב אותך באמת ורואה את המכלול ולא מתעכב בפרטים הקטנים.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

אני
    08/07/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה