פורום נוער במצוקה, תמיכה נפשית - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    דלית
    03/12/2008

הילד שלי בן 6 והוא נכנס לאתרים של משחקי אלימות (בד"כ כשאני לא נמצאת לידו). האם יש דרך למנוע את כניסתו לאתרים אלו? כמו כן, הוא מוריד משחקי אלימות מזעזעים. מה לעשות? תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• משחקים אלימים

שלי ורדי
    07/12/2008

שלום דלית,
    מבינה לליבך,
    בהחלט מדאיג המניע לכך שהבן שלך בוחר במשחקים אלימים, אך יותר מדאיגה האפשרות שיש לו בגיל6 את החופש להיכנס לאתרים האלה, כי ההשפעה שלהם לאורך זמן על התנהלותו תהיה הרסנית.
    האם אני מרגישה חוסר אונים מצידך למנוע ממנו את הכניסה?
    צריך בטוח להיות קוד שדרכו תוכלי לחסום את הכניסה שלו לאינטרנט, תתייעצי עם מומחים למחשיבים.
    אבל מעבר לזאת, את יכולה וחייבת בעצם, בכל פעם שהו נכנס לעצור אותו ולכוון אותו למשחקים אחרים מאתגרים ופחות אלימים. יש לך את הכוח בגיל 6 לעשות את זה, את חייבת כי הוא נשמע לי ילד עצמאי מדי ,ובהמשך עם והגדילה שלו לא תוכלי להפעיל עליו סמכות הורית. מה יהיה בעתיד אם עכשיו יש לו דרגות חופש לעשות כרצונו במחשב?
    תחשבי על זה ותפעילי את כוח הסמכות והגבולות שלך בלי חששות.
    נבוסף, צריך לחשוב האם משהו בחייו גורם לו לכעסים ולתוקפנות שהוא צריך לבטא אותם דרך המשחקים האלימים ולעזור לו בכך. תתייעצי עם איש מקצוע בגן שלו ,אולי עם פסיכולוג הגן.
    בהצלחה, ושוב תפעילי את סמכות שלך, זה יהיה רק לטובתו,
    שלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    טלי
    30/11/2008

שלום רב, שמעתי שכיום התחילו לעשות דימיון מודרך גם לילדים. ברצוני לדעת מאיזה גיל הכי מוקדם ניתן לעשות דימיון מודרך לילדים, וכמו כן, באיזה תחומים בעיקר הוא יכול להיות טוב עבורם? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• דמיון מודרך לגיל הרך

שלי ורדי
    02/12/2008

שלום טלי, אכן קיים דמיון מודדרך בטיפול לילדים אך הוא מותאם לשפה ולגיל הבשלות שלהם.זה ממוקד לבעיות כמו חרדות ספציפיות, פחדים, אפילו הרטבת לילה. הטיפול נראה אחרת מדמיון מודרך במבוגרים, פחות משמתמשים בעצימת עניים בדמיון למטרת להתרגעות והרפיה. מצב שעלול להפחיד ילדים רכים. הדמיון המדרך נראה כמו בנית סיפור דמיוני משותף, יצירת סיפור סיפור נראטיבי אחר דרך אומנות למצבים בעייתיים.מנצלים את הדמיון המפותח של הילדים בגיל הרך לכך.
    שלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    כרמית
    27/11/2008

כואב לי בלב. ובגוף. ואני מיואשת קצת. היום הייתה הפגישה הראשונה עם הפסיכולוגית ואני מרגישה איתה לא בנוח אפילו שהיא ממש נחמדה..זה פשוט..קשה ולא קל והכל מבלבל ופתאום אני מרגישה לא חולה מספיק ..לא מגיע לי טיפול. לא הגעתי לשפל. ואני כאילו לא יודעת מה לומר וכששואלים אותי משהו אני מתחילה לבכות ולא לענות על כלום. ולא יודעת. כל הציפייה והתקווה התפוגגה לי..

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• כשכואב בלב

שלי ורדי
    28/11/2008

היי כרמית,
    המילים שלך בעצמן משדרות כאב,.נראה שאת סובלת,לא צריכה להיחשב "חולה "כד להגיע לטיפול. רבים וטובים הולכים לטיפולים היום , בגילך ומבוגרים כאחד. לא היית מאמינה עליהם. כמעט לכל אחד יש משהו בחיים ש"מתפקשש" לתקופה מסוימת.
    מה לעשות...המין האנושי סידר לעצמו חיים קשים ומאתגרים......
    יכול להיות שבבית נותנים לך מסר שאת לא בסדר כי הולכת לפסיכולוגית. תנסי לראות בטיפול הזדמנות לקשר חדש, לתובנות חדשות ולסדר בראש.זה בסה"כ אמצעי שתחיי בעתיד טוב יותר.מה גם שהמטפלת מצאה חן בעינייך רק שאת לא מכירה אותה עדיין והיא אדם זר עבורך. סבלנות , המאון לא נבנה בפגישה אחת בודדת.
    לאט לאט תרגישי בהבדל..
    בהצלחה עם הטיפול ,
    שלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    כפיר
    24/11/2008

אמי סובלת ממאניה דיפרסיה ואושפזה בגהה עד לפני כשבועיים. בבית אין כל כך מי שיהיה איתה כי אבי ואני עובדים שעות רבות. בזמן שאני בבית אני חש במצוקה הגדולה שלה, אני מרגיש כי מאז שהשתחררה מהאישפוז היא איבדה את רוח החיים שלה. היא הייתה אשה שמחה מאד והיום היא נראית כצל חיוור. לאבי קשה להתמודד עם זה והוא עוזר לה אך לא מבחינת התמיכה הנפשית והאוזן הקשבת לה היא זקוקה. היא מרגישה שאין לה כבר סבלנות לכלום והיא רוצה משהו שימלא את החיים שלה. אני מקווה שתוכלו איכשהו לעזור לי ולייעץ כיצד אוכל להחזיר את החיים לאשה שנתנה לי את חיי. תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• כשאמא סובלת

שלי ורדי
    24/11/2008

שלום כפיר,
    לא קל המצב המשפחתי שלכם, לא קל לאמא בוודאי, ולא קל לך לראות אותה סובלת.
    המחלה ממנה היא סובלת היא די רצינית וללא טיפול תרופתי רציף ותמיכה פסיכולוגית פרטנית/קבוצית, המצב הנפשי עלול להידרדר עוד. חשוב שהיא תקבל מעקב פסיכיאטרי - תרופתי ותמיכה. ידוע לי שיש עמותות כמו "אנוש" ואחרות המספקות מעודנים חברתיים ומעט תעסוקה לאנשים כמו אמך וגם מספקות חונכים הבאים הביתהו, יוצרים אתם קשר ידידותי לתמיכה מורלית. תוכל להתעניין ברווחה או בביטוח לאומי על חונכים אלה. אם תהיה לי כתובת ,אמסור לך אותה .
    שוב, צריך להקפיד על טיפול, לא השאיר אותה כך. אני גם מקווה שתהיה גם התאוששות ספונטאנית מסוימת כי רק עכשיו יצאה מבית החולים ועוד יש לפניה תהליך החלמה.
    תראה לה הרבה אהבה,
    יישר כוח,
    שלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דפרסונליזציה
    בחור
    21/11/2008

אני בן 18 ואני מאוד מאוד במצוקה כי יש לי מחלה שנקראת דפרסונליזציה אני מרגיש מיותר בכל מקום שאני נמצא בו , אין לי חברים , לא יודע מה לעשות , אף אחד לא אוהב אותי ואפילו אם תגידו לי משפחה וכו זה לא עוזר כי זה לא נמצא בראש שלי כרגע אם אתם יודעים מה זה דפרסונליזציה , אני לא אהוב על עצמי יותר אני מנותק מעצמי וכן מהמשפחה והחברים , בנתיים עזבתי את בית הספר (אנחנו לומדים במקום ששם יושנים גם , הרחק מהמדינה בה אני גר ) ואני אובד עצות , מצד אחד אני רוצה להיות כמו כולם וליסוע לשם יש חברה נחמדים והכל , אבל מצד שני , אני מנותק , וכשזה ככה אני רק שונא ושנוי אני כבר לא יודע מה יהיה איתי , ההגה כבר לא בידיים שלי , וזה נורא מתסכל , אבדתי כל חיות ושמחת חיים, אני מרגיש נורא לבד , זה נראה שאין לי עם מי לדבר כבר , כי אף אחד לא מבין איך הראש שלי עובד "דפרסונליזציה" לקח לי חצי שעה בערך לכתוב את זה בגלל ה"דפרסונליזציה" המשגע הזה , מצפה להכוונה , תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    דפרסונליזציה

הוספת תגובה

• לגבי הדפרסונליזציה

שלי ורדי
    22/11/2008

שלום לך,
    לא רשמת את שמך...כך שאני לא יכולה לפנות אליך בצורה אישית.דוקא למישהועם דרפסונליזציה הייתי רוצה לפנות בשמו האמיתי.....
    ברור לי שאתה סובל מאד, מרגיש בודד ולא שייך. מעניין אותי לדעת האם המושג דפרוסנליסציה זו אבחנה של אנשי מקצוע על מצבך או אתה מדווח לפי תחושתך ?
    בכל מקרה, ייתכן שהיא נובעת מחרדה גבוהה או מבעיה נפשית יותר גדולה מאשר חרדה.
    נסה לחשוב שכל החיים לפניך ומצבך לא חייב להיות קבוע, בטוח דברים ישתנו, "הכל זורם" בחיים ומשתנה ובעזרת טיפול נפשי ותרופתי אולי ווכמובן שינוי התנאים הסביבתיים והחברתיים תוכל פעם להתשחרר מהתחושה הזו או להפחית את הבעיות שלך. אתה צריך עזרה מקצועית ודחופה מאד. אל תוותר עליה למרות שאולי אתה לא מאמין גדול באנשים. ...מספיק למצוא אדם אחד ליצור אתו קשר קרוב ולהאמין לו (גם אם הוא מטפל) כדי האימון בבני האדם ובעצמך יתחיל להתבסס ולהתרחב.

תילחם כדי לצאת מהמצב ותבקש טיפול אם אין לך
    מחזיקה לך אצבעות..
    שלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על היחס

בחור
    23/11/2008

זה נורא מתסכל שאני קורא תגובה שמופנית אלי ואני חושב על אלף דברים , זה כאילו אני לא פה השם שלי מנחם , מי שנתן לי את החוות דעת זה פסיכיאטר מומחה , יום שישי הייתי אצלו , והוא נתן לי כדורים נוגדי דיכאון ואני לא מבין למה , מה הקשר ? אני לא בדיכאון ומזמן אין לי דאגות אבל המשפחה אומרים לי להקשיב לרופא עכשו כל השבת הייתי במיטה וכעסתי , אבל כעס עם דפרסונליזציה , מי שלא עבר את זה לא יכול להבין מה זה , אני בטוח שעשיתי לא מעט נזקים לגוף שלי עם הכעס הזה , הקטע הוא שבן אדם נורמלי שכועס , הוא כועס לכמה דקות ונרגע אם הוא מעוניין להירגע , הוא צועק או שובר משהוא ,שותה כוס מים , שומע מוזיקה , רואה סרט וזהו למה ? כי הוא חי , אבל אצלי לא ,זה לא ניתן להסביר ,24 שעות אני כועס לבד לא אוכל ושותה קצת מים וזה לא מרגיע אותי אני גם עכשו כועס , זה תחושה של 0 יעני אני כלום , אני לא מחליט מה לחשוב ומה לא לחשוב , מה לעשות מה לא , וגם 24 שעות ביממה אני לא רגוע , אני מתוסכל ועייף מרגיש לא טוב לבד,ממה? מאי עשיה , למה אני כותב את כל זה ? אני לא יודע , זה חלק מהמחלה שלי , יש לי מטפל דוקא (פסיכולוג) אבל מה הוא יכול לעשות כבר הוא מדבר ואני מדבר אבל אני יוצא משם עם המחלה שלי , אין לי ענינים נפשיים לדבר עליהם , אני מתייחס לזה כמחלה ביולוגית , המטפל יגיד לי תרגע וזה לא מרגיע אותי , אני חי בכלא , ובטח הייתי מעדיף לשבת בכלא אמיתי עם בוץ ועקרבים מאשר בכלא של עצמי , אני חי באוויר לא חותר לשום מקום , כזה כעס לא חוויתי מעולם אני מרגיש שנפלתי לאיזה חור ואין לי מושג איך לצאת ממנו ואני מחכה שחיה תטרוף אותי כבר על מנת להפסיק את הסבל , הסבל "קורה" כל שניה מחדש , מעניין שאני לא מתאבד כנראה שיש לי איזה רצון לחיות ואני לא מבין למה , איפה האני שלי לאן ברחת לי כמה שאני מתגעגע לאני שלי יש הרבה אהבה וחכמה ושמחה והמון חוש הומור ועוד דברים ששכחתי , שכחתי איך הוא נראה , איפה הוא נמצא? אני לא יודע אני מקווה שאמצא אותו מהר סליחה על האריכות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    דני
    19/11/2008

אני בן 17 ואני יוצא עם מישהי כבר חצי שנה ויש לי בעיה: אני כל הזמן חם ואוהב, שולח הודעות SMS, אומר לה שהיא מדהימה, מושלמת, הכי יפה בעולם וכדומה, והיא ממש לא, היא הרבה יותר קרה. בדרך כלל כשאני אומר לה את הדברים האלו היא אומרת תודה! במקום להגיד בחזרה דברים טובים. אפשר לקבל המלצות מה כדאי לי לעשות? לגמור איתה, לדבר איתה על זה? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• חברה קרה

שלי ורדי
    20/11/2008

היי דני,
    נדמה לי שתחושתותיך נכונות. החברה שלך לא מחמיאה ולא מבטאת רגשות חמים עליך. בטח זה חסר לך. אני מייעצת לך לא לשכוח את עצמך באף קשר זוגי שתבנה בעתיד. צריכה להיות הדדיות אחרת מה הקשר שווה, אם אתה רק נותן ומבטא רגש חם והצד השני לא מחזיר...
    קשה לדעת מה קורה עם החברה שלך. ייתכן והיא ביישנית ולא מבטאת רגש, ייתכן והיא חונכה כך שלא צריכה ליזום בקשר אלא להיות פאסיבית במחמאות ובביטוי רגשות.
    אך האם יש דרך אחרת בה היא מגלה את רגשותיה? האם היא מתקשרת הרבה, מתעניינת במה עובר עליך ביום יום, האם היא שמה לב כשאתה עצוב, כשיש לך מצ רוח רע וכו'? האם היא קונה מתנות,עושה טובות שאתה מבקש מנה ?
    יש מגוון התנהגויות שדרכן אתה יכול להבין את רגשותיה ואפילו לשאול אותה מה היא מרגישה כלפיך.
    יכול להיות שאתהצודק והיא באמת קרה ולא מתאימה לך. תדבר אתה על כך, תתייעץ עם חבר טוב גם. בכל מקרה אתה לא צריך להסכים עם מצב בו אתה לא מרגיש נוח ולא מרגיש שמקבל פירגון וחיזוק הביטחון שלךבקשר. הקשר נוצר בשביל זה, כדי שנקבל תמיכה ואהבה והרגשה שאנחנו מיוחדים, אם לא כך, אז למה הקשר שווה?
    בהצלחה,
    שלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    אור
    16/11/2008

אני חיב עזרה. אבא ואמא שלי הרבה פעמים נותנים לי מכות ואני נורא מפחד והרבה פעמים גם אח שלי הגדול הוא קורא לי קטן ונותן לי מכות רצח תמיד נותנים לי עונשים ומרביצים לי חזק בפעם הקודמת שהרביצו לי זה היה לא מזמן לפני שעה או פחות. אני בן 10 ובכיתה ד ואני גר בכפר יונה בשרון. אני חולם ליהיות שחקן כדורסל ואח שלי תמיד מציק לי ולועג לי ואז נותנים לי עונש+מכות רצח וככה זה כל הזמן. תמיד שאני בא אל חבר אמא שלו שואלת למה יש לי הרבה שריטות ופצעים חזקים אז אני לא עונה וזה מאבא ואמא ואח שלי הגדול שהיום שהגעתי מביה"ס הוא הרביץ לי מכות חזקות וירד לי דם מכל האף והיה מלא פצעים אני חיב עזרה דחוף!!!! תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• אור

חמדה קורץ
    16/11/2008

אור. ההודעה שלך מאוד נוגעת ללב . אני מהאזור שלך ואני יודעת בוודאות שיש אצלכם בבית הספר פסיכולוגית (או פסיכולוג ) שמגיעים פעם בשבוע . גש מחר ליועצת אתה יכול לספר לה מה קורה והיא חטפל בזה . או לבקש דחוך להפגש השבוע עם הפסיכולוג שמגיע . אל תשאר לבד הם יעזרו לך למצוא מוצא מהמצב .
    חמדה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תעזרו לי
    א.
    13/11/2008

אני כבר לא יודעת מה לעשות בא לי למות לא יכולה יותר תעזרו לי. הבעיה שלי היא שאני פשוט מכוערת, ובלי חברות. מרגישה תמיד שאף אחד לא אוהב אותי.

אני בת 16 ושונאת את עצמי !! אני קמה בבוקר ומקללת את עצמי שקמתי אני רוצה למממוווותתתתת שונאת את החיים האלה !

לקביעת תור
    סגירה
    תעזרו לי

הוספת תגובה

• מה לעשות כשל או אוהבים את עצמנו

שלי ורדי
    13/11/2008

שלום, לך,
    אין אדם מכוער חמדתי,
    יש אדם שמרגיש מכוער, ויש אדם שמרגיש יפה, ומי שמרגיש יפה, הוא בדרך כלל אדם אהוב.
    מה שאת אומרת לי בעצם שאת לא חשה אהובה. זו ל אמשימה כזו פשוטה לאהובת את עצמנו....
    בקשר ליופי אפשר לעשות כמה דברים, לטפח להתאפר, ללבוש בגדים מתאימים.
    אך אני מסיכמה איתך: לקבל אהבה מאחרים זה יותר קשה.
    כל כך הרבה דברים אני לא יודעת עליך, אך דבר אחד איני כן יודעת : את רוצה חיים אחרים ותשיגי אותם אם תתעקשי, תפתחי לסביבה יותר.
    תוכלי לבקש עזרה מקצועית, מיועצת, מעו"ס, פסיכולוגית, תאמרי להורייך שאת רוצה ללכת לשיחות. תתחיל מהמחנכת אם היא נחמדה, והיא תקשרא ותך ליועצת בית הספר. אל תשארי במצב הזה. לקבל עזרה זו גם תכונה מאד חיובית ולא מובנת מאליה. אולי דרך הקשר עם מטפל תרגיש יותר ראויה ואהובה ותתקרבי להורייך לחברים/ות.
    תפעלי ומהר,
    מחזיקה לך אצבעות,
    תכתב לי שוב אם את רוצה,
    אני פה
    שלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך להודעה הקודמת
    עצובה
    10/11/2008

אני עושה את החובות שלי אבל לא מעבר.. ויש לי עבודה שאני לא מרוצה ממנה..כי אני לא מכירה הרבה אנשים שם..וזה עבודה בלית ברירה..כי אני צריכה כסף..וכי באזור שלנו אין עבודות..זאת עבודה שהשגתי בקושי רב.. וחוצמזה אין שום דבר שימלא את החייםשלי אבאשלי אמר לי שמה שיעשה אותי מאושרת..אני רק צריכה להגיד והוא יעשה הכל כדי שזה יקרה.. אבל אני בעצמי לא יודעת מה ישמח אותי..זה יכול להיות?! אני ממש לא יודעת מה יגרום לי לשמוח עכשיו.. אני לא כל היום ככה..זה בד"כ בא לי בערב ככה..או בבוקר מוקדם..כשאני קמה אבל אני יכולה לבוא ולהרגיש טוב אחרי הביצפר ולשמוע מוסיקה... אני מבולבלת..כי אני לא יודעת ממה זה... אני מפחדת שמה שקורה לי בכלל לא קשור לחברשלי ואני סתם משליכה עליו ואני בסוף אגרום לעצמי לאבד אותו.. אני חושבת שאני מתוסכלת באופן כללי..ובגלל שהוא מהווה חלק מרכזי,אם לא,כל עולמי אז את כל העצב אני משליכה עליו.. אולי יש לכם הצעות לתעסוקה? בע אני מרגישה מפגרת שאני לא יודעת מה עושה לי טוב..ומה אני אוהבת.. לאדעת אני כבר הרבה זמן לא עסקתי ב"תחביבים" למיניהם=\ מה קורה לי?!

לקביעת תור
    סגירה
    המשך להודעה הקודמת

הוספת תגובה

• עצובה

חמדה קורץ
    12/11/2008

אני שומעת שאת מרגישה מוצפת מהרבה נושאים , החבר . האם הקשר איתו יציב ? במה לעבוד ? ועוד ... החבר הוא רק חלק המחיים שלך . נסי לשמור קשר עם חברות נוספות ולא להפוך את החבר ל" כל עולמך " . לא ברור בת כמה את ? ובמה את עובדת ? . נשמע שאת בשלב של חיפוש עצמי בו את בודקת מה מתאים לך, זהו שלב קשה אבל מאוד חשוב כדי להבין את עצמך . אני ממליצה לך לפנות למספר שיחות ליעוץ כדי לאפשר לך להתלבט ולחשוב עם איש מקצוע.
    אני שומעת שיש לך אבא תומך שאת חאוד חשובה לו . זהו בהחלט מקור עזרה נסי לשתף אותו .
    בהצלחה חמדה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני בת 17

עצובה
    16/11/2008

קודם כל אני רוצה להודות לך מכל הלב... זה מרגיע אותי שמישהו מתייחס בכזאת אכפתיות לבעיות שלי.. נכון,אבאשלי מאוד תומך..אבל יש לו בעיות משלו..זה רק עניין של זמן עד שהוא לא יוכל לשאת עליו גם את שלי..הוא גם לא מבין מה קורה לי..בדיוק כמוני..שאני לא יכולה להסביר לך למה זה קורה.. לאחר סופ"ש האחרון נוכחתי לדעת שהקשר עם החבר יציב..הוא עשה לי איזושהי הפתעה והראה לי שהוא אוהב אותי.. אני עובדת באיזושהי מסעדה..אני עובדת דלפק שם.. בקשר לחברות אחרות..קשה לי להתחבר לבנות באזור שלי.. זה קטע שנפלתי בו חזק גם לפני הופעתו של החבר.. הייתה בי ריקנות כזאת.. האנשים שפה,אותם אנשים..אני באה מעיר קטנה..אין הרבה אפשרויות.. ואני לא אוהבת את האנשים כאן=/ אלה שבני גילי..ואלה שאפילו שנה מעליי כבר הלכו לצבא או עזבו את העיר.. זאת עיר של משפחות כזה..הצעירים בסוף עוזבים.. זה אחד מהתיכנונים שלי גם..לאחר הצבא.. אחרי סופ"ש טוב..עכשיו הגיע בוקר ואני מרגישה צורך לבכות..כאילו לפרוק משהו.. לא ברור לי מה.. יכול להיות שזה קשור לאופי שלי? לנשמה שלי? שאני בנאדם עצוב מטבעי? זה קצת אירוני..כי אנשים מבחוץ יגידו לך שאני בנאדם מאוד שמח וקופצני והיפר אקטיבי אולי זה סתם חלק מהצגה.. אני לא מוצאת את הנקודת אור.. שתעשהאותי שמחה.. בגלל שאני לא יודעת מה מעציב אותי.. אולי אני פשוט לא רואה את עצמי מצליחה בשום תחום בחיים שלי.. אני גם לא רואה תחום משמעותי כבר.. הבית ספר כבר לא מעניין אותי..עבדתי קשה בשנתיים האחרונות והתעייפתי.. אני כלכך רוויה מללמוד...אני לא מוצאת בזה עניין יותר..המוטיבציה שלי ירדה לאפס.. חברות..אין לי ממש..ושוב,אני גרה במקום שאין מקומות בילוי אין אנשים ממש.. לצאת מחוץ לעיר זה סיפור..כי צריך מכונית..אין לי עדיין רישיון.. ובשביל להוציא הסעה צריך הרבה אנשים שירצו לצאת ולא תמיד כולם רוצים..ומונית זה יקר.. והחבר..כן,אומנם הכל יציב..אפילו טוב.. אבל אני מפחדת שהוא לא יהיה שם.. אם פעם חשבתי שהוא לא יעזוב אותי וזה..היום אני חרדה לזה ואני נזהרת מלבטוח בקשר שלנו בצורה עיוורת..הוא עוד מעט מתחיל קורס קצינים..לא נתראה הרבה.. אולי הוא ישכח אותי..=\ אין בחיים שלי שומדבר משמעותי שאני יכולה להגיד לך "הנה זה מה שמחזיק אותי" "הנה זה מה שמשמח אותי" או מעציב אותי אני רק מחכה לצבא..שזה הדבר הכי טוב שיכול לקרות לי.. להכיר אנשים חדשים..להיות עסוקה כל הזמן.. לנסוע בארץ.. מה יעשה לי טוב עכשיו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לבת ה17

חמדה קורץ
    16/11/2008

גם תקווה לעתיד יכולה לתת משמעות , אני שומעת שאת עוברת תקופה מאוד קשה . מתוך דבריך נשמע כי עברת מספר שינווים . כמו שינוי מקום מגורים ,קשיים בבית ספר ,
    לעתים אחרי עומס שינויים מרגישים את המועקה רק מאוחר יותר.
    האם את עדיין במסגרת בית הספר ?
    במידה וכן גשי ליועצת בית הספר ושתפי אותה במועקות . במידה ולא .כדאי לגשת ליעוץ מספר שיחות שיקלו עליך את התחושה הקשה
    וזכרי תמיד מחר יום חדש חמדה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לעצובה

מ
    27/12/2008

כמוני כמוך!!!!!!!! אספר לך סיפור אישי. אני גרה עם חבר כבר שנה, כמובן יש המון בעיות כלכליות ואין מצב לא לעבוד! עד לא מזמן עבדתי מזכירה בחברת השמה לבכירים, אני אוהבת את המקצוע אבל המקום והאנשים לא עשו לי טוב, כל יום קמתי בכל ובבכי, בערב היתי מגיע הביתה מתוסכלת ועצבנית, וכמובן שזה מתבטא ביחסים. בוקר אחד קמתי התלבשתי בשיא היופי התאפרתי והפלא ופלא הרגשתי נפלא, באותו יום התפטרתי, הרגשתי הקלה!!!!!! ידעתי שזה יפגע בחשבון הבנק וישר התחלתי לחפש עבודה, בכל מקום וכל תחום, קיבלתי המון הצעות ולא התלהבתי מכלום, עד שמצאה אותי חברת אורנג' והציע לי את כל הטוב! המון פעמים גם אני מרגישה שלא משמח אותי כלום בחיים ולא בא לי כלום, אמנם אנחנו נמצאים במצב לפעמים קשה אבל חשוב לעצור ולחשוב מה יעשה לך טוב אפילו במחיר כבד של התפטרות, אולי את תחשבי שאני קלת דעת אבל נרשמתי ללימודים בשיא הפתאומיות בהחלטה של רגע, צריך להיות פתוחים להזדמנויות ובכל דבר להסתכל קודם כל האם זה מעניין אותך ויתן לך תחושה של לעשות ולהתפתח, לחקור, להרגיש שאת תורמת. אולי גם התנדבות של שעה בארגון כלשהו תיתן לך הרגשה טובה, תנסי, עבודה בלית ברירה היא סבל ועינוי עצמי. אאאההה, ולא להכנס לדיכאון !!!!!!!!! תני לחברים לנער אותך מהתרדמת שלך!!!!!!!!!! מכל הלב, אני מקווה שחייכת קצת. גלשי באינטרנט זה עוזר לחשוב על ראיונות חדשים! מאחלת לך הרבה שמחה ואושר!!!!!!!!!!!1

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיכי
    עדי ב.
    10/11/2008

שלום, הבעיה שאני מעלה היא שאני מרבה להיות מדוכא, זה מתבטא באדישות ובחוסר עניין שלי לדברים ועוד.. הדיכאון נובע בעיקר מהצבא , אני נמצא במקום שממש רע לי בו ועוד מעבר לכך, הקבן לא עוזר לי אלא בדיוק הפוך - חושב שאני ממציא. האם יש דרכים שאני יכול לנסות על ידם להתגבר על זה? אף אחד לא ממש מקשיב.. גם ההורים.

לקביעת תור
    סגירה
    דיכי

הוספת תגובה

• דיכאון

חמדה קורץ
    12/11/2008

אני מבינה שהמציאות שאתה נמצא בה מאוד קשה לך .
    הטיפול בדיכאון הוא באמצעות תרופות . ושיחות . נסה להמשיך לשוחח עם קבן ולחזור להסביר לו עד כמה קשה לך . בנוסך אתה יכול לבקש להפגש עם פסיכאטר ,
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדיכי

מ
    27/12/2008

אם אפשר לשאול מה התפקיד שלך ואיפה אתה משרת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשה בבית...
    06/11/2008

שלום.. אני בת 14 וחצי, ויש לי 2 אחים, אחות גדולה בת 16 ואח קטן בן 7 וחצי. קשה לי בבית.. ההורים שלי לא מפסיקים לריב.. אמא שלי חוטפת התקפי שיגעון פעם בכמה זמן.. אבא שלי בן אדם קר, אלים ונוקשה.. אמא שלי קצת לא שפויה, מדי פעם היא מתחרפנת לגמרי, אבל נרגעת אחרי כמה זמן.. אני שונאת להיות כאן אין לי שום קשר עם אחותי למרות ההפרש הקטן בגילאים היא מגעילה אליי, אפילו שאני מנסה להיות נחמדה ולצור קשר היא קוטלת אותי ומתרחקת כל יום יש צעקות בבית. או שההורים שלי רבים או שהם כועסים עליי על שטויות. הם בדרך כלל כועסים רק עליי ולא עם אחותי וגם על אח שלי לפעמים, אבל הוא עושה דווקא.. כנראה כי הוא לא מקבל בכלל תשומת לב מאף אחד. קשה לי לראות את אח שלי גודל ככה.. כי אני כבר התרגלתי למצב הזה, אני לא זוכרת מצב טוב אי פעם בבית.. אבא שלי מתנהג באלימות כלפי למרות שכלפי אחי לא. הם מענישים אותי על כל שטות ומחפשים סיבות לכעוס עליי הרבה פעמים אמא שלי מגנה עליי אבל אבי מוציא עליי את כל הקשיים שלו.. כשהיא מגנה עליי הוא כועס עליי אחרי זה. זה ניהיה כבר קבוע, כל יום יש סיפור אחר.. מהצד השני, בחברה, אני הילדה מאד מאד מקובלת, בנים רבים מחזרים אחריי, ויש לי הרבה חברות טובות ואמיתיות אני לא בדיכאון. בכלל לא. מי שיסתכל עליי מהצד בחיים לא ידמיין מה הולך בבית שלי. אבל קשה לי כבר להחזיק את זה. קשה לי להפריד בין הטוב שבחוץ ובין הרע שבבית. הנורא שבבית.. קשה לי לשמוע על חברות שמתלוננות על דברםים קטנים כמו ההורים לא הרשו לי ללכת למסיבה או ההורים לא קנו לי את החולצה שרציתי מבלי לרצות לפרוק את הכל ושיבינו שיש מצבים הרבה יותר נוראיים בחיים. בנוסף אני מחוננת, קל לי להבין חומר בבית ספר וקל לי להתכונן למבחנים אבל פשוט אין לי כח ללכת לבית ספר, אני הרבה פעמים מבריזה, נשארת לישון בבית או הולכת באמצע היום.. לא מקשיבה בשיעורים.. ואני בכיתה ט', וזה חשוב לתיכון אבל אני פשוט לא מצליחה להכריח את עצמי ללמוד. אני כבר לא יודעת מה לעשות וזה לא משנה אם יש לכם איך לעזור לי פשוט הייתי חייבת להוציא את זה לאנשהו..

לקביעת תור
    סגירה
    קשה בבית...

הוספת תגובה

• מה עושים עם בית קשה?

שלי ורדי
    09/11/2008

שלום לך,
    ליבי אתך קודם כל...
    מדהים עד כמה את בן אדם חזק ומצליחה לנהל חיים חברתיים טובים ולהתנתק חלקית מהקשיים בבית. אך בכל זאת אי אפשר לעבור באופן חלק את החיים שאת מתארת בבית ובמיוחד את האלימות כלפייך. אני מתארת שיש המון חוסר תשומת לב כלפייך וכלפי אחייך, כי הורייך עסוקים בהישרדות האישית שלהם.
    נדמה לי שאת צריכה צד שלישי מחוץ למשפחה, או דמות בתוך המשפחה המורחבת כדי להישען עליו. למרות ההצלחות שלך בלמידה ובחברה כרגע את נחלשת, ובצדק, זה די טבעי.
    אולי תפני לתמיכה למישהו בתוך המשפחה כמו דודה, דוד, סבתא?
    אפשר גם לפנות ליועצת בית הספר או למחנכת או לעובדת סוציאלית -יש עובדות סוציאליות שמטפלות בנוער - תוכלי להיעזר ביועצת החינוכית שתקשר אותך עם איש המקצוע המתאים.
    הוא יעזורולך ויחשוב ביחד אתך מה כדאי לעשות עם האלימות של אביך כלפיך. תזכרי, שאם היום זה מכוון כלפייך, מחר יהיה כלפי אחיך הצעיר.
    עוד שני דברים:
    א. תנסי להתקרב לאחיך הצעיר כי הוא זקוק לך, וגם את לו.
    לפחות ברית אחת במשפחה הלא מלוכדת שלך שבה כל אחד לנפשו. הוא סובל ואת רואה את זה.

ב. חשבתי שעבור נערה כמוך שכוחותיה נחלשים עקב האווירה בבית, במיוחד כי התוקפונת מתנקזת נגדך מבין שלושת הילדים עוד, פתח מילוט לחיים בריאים יותר ולאי עצירת ההתפתחות שלך היה יכול להיות למידה בפנימיה. זה כרוך בניתוק חברתי ומשפחתי כואב, אך אולי שווה את המחיר.
    לנערה חברותית ומקובלת כמוך לא יהיה קשה להכיר חברים חדשים בסביבה שתאפשר לך לעסוק בעצמך ובהתפתחות האישיות והאניטלקט שלך. אם את מוכשרת, אז קיימות פנימיות טובות שבהן תוכלי לקבל המון. יש מחיר ביציאה לפנימיה אך אולי בשבילך יהיה הדבר הטוב ביותר.(אני מכירה כמה אנשים מבוגרים היום שהפנימיה הצילה אותם כי בבית האווירה הייתה קודרת ולא איפשרה התפתחות).
    יש גם אפשרות שהורייך יתעשתו וילכו לטיפול משפחתי/זוגי אך קשה לי להעריך את כוחות המשפחה. אז אני מציעה לך קודם כל להתחיל ליצור קשר עם עובדת סוציאלית לשיחות. תשתפי אותה ותחשבי ביחד אתה איך כדאי לצאת מהמציאות העגומה הזאת.
    בהצלחה ובתקווה,
    שלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    מירי
    05/11/2008

שלום לכן, יש לי בעיה. חבר שלי בזמן קיום סקס, רוצה שאני ירק עליו בפנים, ירק עליו בפה, ירביץ לו ויטיל מימיי עליו. האם אתם יכולים להסביר לי מה זה? למה הוא מתנהג ככה? תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• למירי

חמדה קורץ
    06/11/2008

יש אנשים שמקבלים ריגוש מיני במצב בו משפילים אותם . את מתארת יחסי מין בעלי גוון סאדו - מאזו . כלומר., במהלך אקטים מיניים אחד משפיל והשני מושפל . הסיבות לכך הן מורכבות ולא זה המקום לפרט, השאלה היא האם מה שחברך מבקש מתאים לך , מהנה אותך , חשוב שביחסים אינטימים תרגישי בנוח לעשות מה שמתאים לך ,
    בברכה חמדה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    לילך
    02/11/2008

אבי היה מכה אותי בילדותי בכל פעם שעשיתי משהו שלא מצא חן בעיניו. כיום אני בת 40 והוא בן 70. והוא זקוק לי לעזרה בכל מיני דברים. מה שהוא עשה לי בילדותי, הרס לי את החיים ואת האישיות. כיום אני מטופלת בכדורים פסיכיאטרים. השאלה שלי היא: האם לסלוח לו ולעזור לו כעת כשהוא זקוק לי? הלב שלי לא רוצה, אבל המחשבה אומרת שחייב. תודה רבה על כל עצה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• אבא מזדקן

שלי ורדי
    02/11/2008

שלום לילך,
    מה לומר לך, מבינה לליבך.
    מאד קשה לעזור למישהו שהרע לך, בסופו של דבר האדם שהיה רע, משלם את המחיר, אין מסביבו אנשים אוהבים, ואביך משלם היום את המחיר.
    האם את היחידה שיכולה לעזור לו? האם אין לך אחים? כי אם יש לך הייתי אומרת לך לעסור לו מעט והשיא ראת הרוב לאחים. אם הוא לבד ונשען עלייך, תעזרי לו כדי לחיות עם מצפון שקט.
    אין לי מושג מה טיב הקשר ביניכם, האם היו גם דברים טובים ביניכם. האם יש מצב שתתקרבו אם תעזרי לו?
    אני מייעצת לך להיות בשבילו אך אם זה אפשרי ואת יכולה להתחלק עם מישהו אחר עדיף שיהיה במינון נמוך על מנת לשמור על עצמך גם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חברה בדיכאון!!!
    סיוון
    29/10/2008

שלום רב, שמי סיוון ואני בת 15. יש לי חברה אחת טובה. היא בדרך כלל ילדה שמחה, אואהבת לבלות ולצאת החוצה. רוב תחומי עיינן הבילויים לה נימצאים מחץ לבית. אחת הסיבות לכך אני חושבת ביגלל שביתה קטן וצפוף מאוד. לה עצמה לא נוח להביא עליה הביתה חברות ביגל בעיה זו. בכללי הכל היה בסדר איתה עד לרגע שהורי התחילו יחסית לא הסדר. זמן מה לאחר מכן היתגלה כי אמה בגדה באביה. זה היה שוק לכל המשחה. יש לה עוד אחות שעכשיו לא מזמן התגייסה. (הא, וחברתי בת 15, בגילי). היא קיבלה א זה מאוד מאוד קשה. כל העיניין של לאבד את אמה, (מיפני שהיא נישארת עם אביה- היא לא מסוגלת לסלוח לאמה), וכך גם אחותה. אחותה למען האמת לא הכי תומכת בה, והיא מרגישה שהיא לא יכולה להיות איתה פתוחה. לי היא מספרת הכל! הבעי ההיא שהיא ילדה חברתי שתמיד היו לה הרבה חברות, ואני יודעת שברגע שעוברים משבר מסוג כזה או אחר במישפחה, זה טוב להיות מוקפת חברות, אנשים טובים שאת יכולה ליפרוק הכל ולהטיב עם ריגשותייך. הוריה היתגרשו ליפני פחות מ-חודש סופית כבר. ואמה עזבה את הבית. היא נישארה עם אביה ואחותה. הם הולכים כימעט בכל יום למישפחה שלהם, כלומר מצד האבא, וכך פורקים הכל- ביוחד אביה. אבל לה זה כבר נימאס- כי היא לא רוצה יותר לדון בזה! היא רוצה לשכוח- ואביה רוצה כל הזמן שהיא תבא איתו.בנוסף לכך- ציינתי שהיא תמיד הייתה מוקפת חברות- אבל הן כבר לא חברות ביכלל ותר מ-4 חודשים, שזה אומר שאני החברה היליה שלה! ביגלל שאנחנו כיתה י', אנחנו מגמות ושנות, וכתות שונות. אנחנו לא באותה כיתה, ובכיתה שבה היא נימצאת אין הרבה ילדים שהיא יכולה להיתחבר אליהם. ולכן קשה לה. יש לי חברה אחת שהן התחילו קצת להיסתדר אבל בכל זאת זה קשר חדש והיא לא תדבר יתה על הבעיה הזאת. השאות שרציתי לישאול אותך הן: 1) איך אפשר ליגרום לה לצאת קצת מהדיכאו הזה עם המישפחה. היא ממש סובלת. *ואני חיבבת לציין שהבעיות במישחה אף פעם לא ניגמרות. כל פעם שהיא קצת מתגברת על בעיה אחת מופיעה נוספת ואין לזה סוף. הסברתי לה שזה יפסק ויהיה בסדר, אבל זה לא מש עוזר. כמו כן המצב הכלכלי עצלם בבית מאוד מאוד קשה. וכך שלצאת איתה זה צת קשה. חוץ מיזה אנחנו גרות מאוד מאוד רחוק אחת מהשניה. מה אוכל לעשות בנידון. אי לעזור לה? מה להגיד לה? איך ליפנות עילה? תץודה מראש!!!:)

לקביעת תור
    סגירה
    חברה בדיכאון!!!

הוספת תגובה

• לסיוון

חמדה קורץ
    01/11/2008

חברתך מתמודדת עם משברים משפחתיים מורכבים .יחד עם זאת היא לא צריכה לאבד את אמא . כדאי להפריד בין המערכת הזוגית של ההורים ,לבין היחסים בין הורים וילדים , בכל מקרה הם נשארים אבא ואמא שלה .אני מציעה לך להמשיך להתייחס אליה כמו חברה שלך ולהעביר את המסר שהיא ממשיכה לבנות את חייה .
    אין זה בכוחך לעזור לה לבד כדאי לה לפנות ליועצת בית הספר . פסיכולוג בית ספר . או עובדת נערות בלשכת הרווחה במקום מגוריך . לאנשי מקצוע אלו יש נסיון איך לעזור במצבים אלו .
    בהצלחה חמדה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    חן
    29/10/2008

אני בת 16 ויש לי חרדות חברתיות. רציתי לדעת האם זה יפריע לי כשאמצא בן זוג. שאלתי היא האם בדרך כלל אנשים עם חרדות חברתיות חרדים גם מבן זוגם? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• רדות חברתיות

שלי ורדי
    01/11/2008

שלום חן,
    חרדה חברתית גורמת בדרך כלל להרבה סבל ואי נוחות, אני מציעה לך לטפל בזה בדרכים מקצועיות.
    כן יש קשר עםמציאת בן זוג כי להיות עם בן זוג ,פירושו ודעת ליצור קשר אינטימי. גם חרדה חברתית מתקשרת ליכולת לאינטימיות, ליכולת חשוף את עצמך בפני האחרים.
    אני לא מכירה את הבעיה הספציפית שלך, אך בכל זאת יש אנשים שבקשר של אחד על אחד מרגישים נוח יותר והבעיה שלהם מתמקדת בעיקר כשנמצאים במסגרת חברתית כמו כתה, קבוצה וכו'.
    כך שיש סיכוי שיפריע לך אך לא בהכרח.
    בהצלחה,
    שלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה