מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהסיוון11/10/2009
צריכה בבקשה עזרה,אני בת 24 ומרגישה שהכל גדול עליי.המון המון מטלות שאין ביכולתי לעמוד בהן אפילו לא חלקית..אני כרגע עובדת ללא לימודים מכיוון שאין לי אפשרות כלכלית כרגע לממן ובייחוד לא להוריי.ההרגשה היא שכולם מצליחים בחיים,לומדים,מתמקצעים,צוברים ניסיון וידע...ורק אני תקועה באותו מקום למרות הרצון לשנות זאת..אני יודעת שיש מלגות ועזרה בנושא אך יש לי בעיה של להיות תלותית באנשים או בארגונים..מה כדאי לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך להתקדם
שלי ורדי12/10/2009שלום סיון,
אני מבינה את באמת רוצה להתקדם וללמוד מקצוע לחיים, אך את מרגישה תקועה ולא יודעת איך לצאת מזה. אני לא יודעת עוד אילו מטלות יש לך בחיים, האם יש לך על הראש בעיות משפחתיות? כי אולי העול עלייך גדול מלאפשר לך להתעסק עם עצמך.
אם את עובדת , כדאי לשים בצד איזה חלק מהמשכורת ללימודים עתידיים, בייחוד אם את עוד גרה אצל ההורים, (את הפרט הזה אני בעצם לא יודעת...)
קשה לי לקבל שהבעיה היא להיות לתויה בארגונים לגקבלת מלגות., הרי כולם עושים זאת, המטרה שלשמה תתאמצי גדולה מדי כדי שדבר כזה יהווה בשבילך מיכשול. לי נדמה שאת צריכה אדם קרוב שיתמוך ויעודד אותך. אולי כאן הבעיה, כי את לא רוצה לבקש עזרה וייעוץ מחברייך או מבני משפחתך ואת חושבת שאת צריכה להסתדר בכוחות עצמך.
את עדיין צעירה ככדי להחליט החלטה גולרית כמו בחירת מסלול לימודים ודרך להשיג תקציב לכך בלי התייעצות. זה בסדר גמור להיעזר, אפילו זה מראה על כוחות באישיות. יש הבדל בין להיות תלותי ולא לסמוך בכלל על עצמך, לבין ניצול המשאבים סביבך, חיפוש וקבלת עזרה, תן וקח הדדי בין מבוגרים.
תארגני לך גם רשימות: מהם השלבים שאת צריכה לעבור כדי להשיגי מלגה, את מי לשאול ואל מי לפנות. עבור מלגה צריך לתת תמורה , כך שאף אחד לא עושה לך טובה...
לימודים ומקצוע יתנו לך כל כך בטחון עצמיוישברו את המעגל התקיעות שאת נמצאת , בשביל מטרה עם השלכות כל כך ארוכות טווח, אני מקווה שתמצאי בסוף את הכוחות. תחשבי על העתיד... עצם זה שאת מקדישה מחשבה ואת לא מתעלמת מהקשים שלך, מעודד ומראה שאת בדרך הנכונה....
בהצלחה,
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לסיוון
אילן רוב12/10/2009שלום סיוון,
את נמצאת בצומת של תחילת ההתפתחות המקצועית,
ואני מבין שכרגע קימת אצלך הרגשה של חוסר שביעות רצון.
אני מציע לך בשלב ראשון לשאול את עצמך, במה תרצי לעסוק, ובאיזה
אופן תוכלי להגשים זאת.
אם אין ביכולתך כרגע לממן את הלימודים, כדאי שתחסכי ושתבדקי,
מה הן אפשרויות העזרה הכספית לסטודנטים.
אני מבין מדברייך, שאת כבר רוצה להיות בעלת מקצוע עם סטטוס גבוה,
ואני מבין לליבך. יחד עם זאת, תצטרכי לעשות את הדרך, ואני ממליץ לך
למצוא את המשמעויות בדרך ל.. ולא רק ביעד הסופי.
הדרך הרצופה אתגרים, היא זו שמצמיחה ומאפשרת לך התפתחות אישית.
בדרך האישית שלך את צריכה לקחת בחשבון את המשאבים וגם את המגבלות.
בענין התלות- אני מבין שאינך רוצה להרגיש נזקקת.יחד עם זאת מעטים הם הסטודנטים,
שאינם מקבלים עזרה, ולעיתים המחיר של קבלת העזרה הוא להרגיש מעט נתמך.
את ההרגשה הזו תוכלי לאזן, אם תתמכי באחרים הזקוקים לך.
אם ,למשל,את פונה ללימודים במוסד אקדמאי, ישנן מלגות רבות שמחולקות תמורת
פרויקט שבו את חונכת ילד ממשפחה עם קשיים (פר"ח) או מתנדבת בפרויקטים חברתיים
של המדור למעורבות חברתית שממוקם באוניברסיטאות.
כמו כן אני מציע לך לחלק את משימותייך לתכנון קצר מועד, שבו תראי השגים בטווח הקצר
ולתכנון ארוך טווח.
בהצלחה,
אילן רוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כנסושחר09/10/2009
יש לי בעיה נראלי יחסית קטנה למה שהולך פה..
יש לי חברה מאוד טובה ואמא שלי לא רוצה שאני אצא איתה ואסתובב איתה כי היא לא לומדת ובגלל שאמא שלה מרעילה את אמא שלי נגדה וזה ממש קשה לי אמא שלי לא מוכנה להקשיב לי כי היא חושבת שאני מנסה להגן עליה..ואני נאלצת לפעמים למצוא את עצמי משקרת לאמא שלי כדי שאוכל לצאת עם אותה ילדה מה אני יכולה לעשות ? בקשה אל תגידו לדבר עם אמא שלי כי זה לא יעזור..:|* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשמור על קשר עם חברה טובה
אילן רוב09/10/2009שלום,
את מתארת בעיה שאין לה פתרון פשוט.
אם אמא של חברתך מדברת נגד ביתה,נראה
שהדבר עלול לפגוע בחברתך ולהקשות עליה.
אולי כחברה טובה, יש ביכולתך לסיע לחברתך
לקבל יעוץ, הן בנוגע ליחסיה עם אמה והן בנוגע ללימודיה.
אם החברות הזו חשובה ומשמעותית לך, אני מבין את הצורך להחזיק בה.
אילן רוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות של גיל התבגרותבדוי08/10/2009
היי
אני בת 14 בגיל התבגרות
עכשיו הכי קשה לי אני מרגישה ממש לבד
יש לי רגשות מוזרות שאפילו אני לא יודעת מזה למה אני בוכה לפעמים למה
אני בוכה אבל לא יודעת למה בהתחלה אני בוכה בגלל משהו אחד אבל אז אני נזכרת באמון דברים ובוכה על דברים אחרים
אני לא יכולה להסביר אותי. לפעמים שאולים אותי מה קרה
אבל גם אני לא יודעת יש כל כך הרבה דברים עד שאגתי לבלבול גדול
אז אני עונה להם תשובה שבכלל זה דבר לא אמתי ז
אני מראה לאנשים שאני מישהי אחרת לא מה שאני ביפנים אף אחד לא יודע מי אני באמת אני סגורה מדי אבל . לא רוצה להיות כזהות
איך אני יכולה להשתנות ??
איך אני יכולה להסביר את עצמי טוב שיבנו אותי
לפעמים אני גם מרגישה שונה מכולם
צד שני אני רוצה בזה אבל צד שני רוצה להיות כמו כולם ..
איך אני יכולה להרגיש טוב עם עצמי ולהראות לכולם מי אני
איך אי יכולה לסדר את המחשבות שרצות במוחי
ועד משהו
למה אני מרגישה יותר כייף עם החברים מאשר עם המשפחה
בבית אני תמיד עצובה ורבה אם כולם אבל עם החברים טוב לי אני צוחקת
יכול להיות שאני צריכה יעוץ ??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לבת 14
שלי ורדי09/10/2009שלום לך,
לפי מה שאת מספרת, קיים קושי בבית, במקום שלך בתוך המשפחה, אולי באווירה הכללית בבית שמאד משפיעה עלייך. סוג הקשרים בתוך המשפחה אינן מאפשרים לך להתבטא, לשתף, להרגיש שמקשיבים לך. כנראה יש סיבות טובות, לא ידועות לי... י
ש לך צורך גדול לפתיחות ולקשר וזה מתבטא עם אנשים זרים כמו במקומות ציבוריים, שם את משוחררת מכבלים של דימוי משפחתי או חברתי קודם. עם אנשים במקומות ציבוריים את לא צריכה להגיע לקשר עמוק או לאורך זמן, את בטוחה שלא יכירו אותך ואת בעיותייך. את נותנת לעצמך להיות פתוחה באותם רגעים.
נדמה לי הקושי הגדול להגיע לקשר אמיתי עם אנשים ישנו כי אז תאפשרי להם להכיר אותך ומשהו מפחיד אותך בזה באינטימיות הזאת, אולי ישפטו ולא יבינו , אולי את לא מרגיש הטוב עם עצמך ולא רוצה שידעו.
הצד השני שאת מתארת, הצורך כן להיות קרובה ופתוחה, הוא סימן טוב, יש לך באמת צורך להיות את עצמך, כנה ועם וחות עם מגננות. ייעוץ בהחלט יעזור לך מאד, כי את בשלה לייעוץ .
תוכלי לפנות להורייך לבקש זאת. ,לספר להם בדיוק מה סיפרת כאן. שאת סגורה, עם הרבה מגננות ואת לא ייודעת את הסיבות ורוצה לברר אותן.
בהצלחה,
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדוע לא קורה בשמי?בעל08/10/2009
גבר כבן 50 הוא גר בקרבת ביתי. כל פעם כשפוגש אותי בסופר, קורה לי יפיופה, מה שלומך? מעולם לא שמעתי אותו קורא בשמי. מדוע? לעיתים הוא מדבר עם משפחתי. אני כבת 22. האם יש משהו שמסתתר מאחורי זה?? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לשאלה "מדוע לא קורא בשמי?"
אילן רוב08/10/2009שלום לך,
את שואלת, מדוע אינו קורא בשמך ומה מסתתר מאחורי פניתו אלייך בכינוי "יפיופה".
את מביעה, ככל הנראה, חששות ושאלות לגבי כוונותיו.
אם הדרך שבה הוא פונה אלייך אינה נעימה לך, חשוב לומר לו זאת.
את בהחלט יכולה לומר לו, שיש לך שם, ושאת מעדיפה שיפנו אלייך בשמך.
אין סיבה שתמשיכי לאפשר לו או לאחרים לפנות אלייך בדרך שאינה נעימה לך ושמטרידה אותך.
בברכה,
אילן רוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 17 רבה עם חברה ו רוצה להתאבדג'אנה פרידמן06/10/2009
בת שלי רבה עם חברתה ורוצה להתאבד
היא נסתה בעבר לשתות כדורים איך לשכנע אותה לקבל עזרא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לג'אנה פרידמן
אילן רוב06/10/2009שלום ג'אנה,
הבת שלך בהחלט זקוקה לעזרה מקצועית.
אם מריבה מובילה אותה למחשבה על התאבדות או לבליעת כדורים,
ככל הנראה היא נמצאת במצוקה מתמשכת וזקוקה לטיפול.
אני מציע לך לפנות יחד איתה, ללשכת הרווחה הקרובה לאזור מגורייך
ולדבר עם עובדת סוציאלית המומחית לטיפול בנוער.
אפשרות נוספת היא לפנות למרפאה לבריאות הנפש הקרובה, מטעם משרד הבריאות,
שמטפלת בבני נוער.
ניתן גם להתיעץ עם יועצת בבית הספר.
בינתיים חשוב שתגידי לבת, שאת דואגת ושתנסי להתקרב אליה, להקשיב לרגשותיה
ולהבין אותה.
גם אם היא אינה רוצה לקבל עזרה, חשוב שתפני בלעדיה למקומות שהמלצתי לך עליהם.
בהצלחה,
אילן רוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תהיות ושאלות - גיל ההתבגרותחסוי05/10/2009
בס"ד
שלום רב,
גילי הוא 14 וחצי ולפני לא מעט זמן נכנסתי לגיל ההתבגרות (אם ארצה ואם לא אצטרך לעבור את זה בסוף).
בזמן האחרון עולות בי המון תהיות ושאלות לגבי ולגבי האנשים שסובבים אותי.
איני יודעת מאיפה אתחיל, דבר ראשון עולות בי תהיות לגבי האישויות שלי, איך וכיצד ארכיב אותה או אולי בכלל אני צריכה לשנות אותה, הביטחון העצמי שלי ירוד או לא בשל או לא קיים אני לא יודעת איך לתאר זאת.
יש לי איזה שהוא מין קטע כזה שכשאני נמצאת בחברת אנשים אני מתאימה ע\צמי אליהם באיזה שהיא צורה (יש לי גם גבולות כמובן) ואני לא אני עצמי לגמרי, אני כיאלו חושבת שלא יקבלו אותי כמו שאני (לפעמים אני מרגישה כך מכיוון שאני חושבת שאני שונה מחברותי במובנים כאלה ואחרים).
אני תוהה עם החברות שלי הן באמת החברות שרציתי לעצמי, אם הן באמת אוהבות אותי ומעריכות אותי בזכותמי שאני ואיך אפשר לדעת זאת?(!).
הורי לא תמיד הכי מסתדרים אני חיה באיזה שהיא אשליה יום יומית ש"לא אכפת" לי מה הם יחליטו לעשות בקטע הזוגיות שלהם אבל האמת היא שבאמת אכפת לי ויותר מדי עד כדי דמעות.
בתקופה האחרונה עברתי שינויים רבים, שלעיתים קרובות אני מרגישה שאיני יכולה לשאת ואיני יודעת איך להתמודד איתם (איך מתומדדים עם שינויים?).
מרוב מחשבות ותהיות לפעמים אני חושבת שאתשתגע, בתוך תוכי אני יודעת שזה בסדר להרגיש ככה בגיל ההתבגרות אבל איני יודעת מה זה גיל ההתבגרות ואיך באמת מתודדם איתו ואם התחושות שעוברות עלי באמת נורמליות לתקופה הזו.
יש לי חרדה כל פעם שמשהו פוגע בי או משאיר בי זיכרון רע אז הוא לא חולף תקופה מאוד ארוכה כמו משבר, איך אפשר להתמודד עם זה ?
איך אפשר לדעת מה זו חברה אמיתית וחברה "הכי טובה" ?
תודה מראש וסליחה על הפירוט הרב,
חסוי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תהיות לגבי גיל ההתבגרות
שלי ורדי06/10/2009שלום לך,
אני קוראת את ההודעה שלך ובאמת מרגישה שאת אדם רגיש ביותר, עם החסרונות אבל עוד יותר חשוב, גם עם היתרונות של התכונה הזאת. הרגישות מובילה אותך למודעות , לשאלות, לכך שאת מסתכלת בזכוכית מגדלת סביבך ועל עצמך, ומודעות כזו כמו שלך, יכולה להביא להתפתחות רצויה מאד בעתיד. כל התהיות על איך את מתנהגת בחברה, רמת המותאמות שלך לסביבה, אלה מצבים שהרבה אנשים חווים, במיוחד מתבגרים חווים, אך את גם מודעת ומתבוננת בהם. את בתחילת גיבוש האשיות שלך, ויעבור עוד זמן של תהיות וחוסר בהירות עד שתדעי מי את רוצה להיות.
עד כמה שיראה לך מוזר, את בדרך הנכונה. את עוברת תקופה קשה כי בבית יש חוסר יציבות ואת חרדה למה שיקרה, אולי להורייך יש פחות התייחסות אלייך עקב הקשיים ביניהם. את אומרת שעברת עוד שינויים שלא ידועים לי שבטח מכבידים עוד יותר.
לא קל, לא לך ולא לאף אחד במקומך. העובדה שאת מנסה להסתגל ולהתנהג עם הסביבה החברתית כפי שהיא מצפה ממך, אינה כל כך עובדה רעה כמו שאת חושבת, את רוצה להיות מקובלת ונאהבת, אך את מוסיפה שיש לך גבולות ובפנימיותך, לפעמים מרגישה אחרת מהדרך שבה את מתנהגת. כשתמצאי סביבה בטוחה, ותהיי יותר מגובשת, תדעי מי את רוצה להיות, אז תרגישי יותר חופשית להתנהל לפי פנימיותך.
חברויות בגיל הזה יכולות להיות עוגן יציב, אך יכולות להיות זמניות, מקובל בגיל הזה לנסות ולהחלף חברויות, בדרך לחיפוש זהות וחיפוש אנשים דומים . ברה צריכה להיות בשבילך בעת צרה, וגם לפרגן בעת שמחה, תקשיבי לתחושותייך הפנימיות, האם הן מקשיבות לך, האם הן דומות לך במעט באישיות בהתעניינויות....תלוי גם בך , מידת ההשקעה שלך בחברויות האלה, עד כמה את מצפה מעצמך להיות תומכת ומקשיבה להן.
אני חושבת שאת בדרך הנכונה, היה לך טוב אם היית ממשיכה לדבר עם מישהו, איש מקצוע, או אדם קרוב במשפחה על הדברים שמעסיקים אותך. הדרך המהירה יותר היא לדבר עם יועצת בית הספר, היא הזמינה ביותר בגיל שלך ,אך יש גם עוד אנשי מקצוע כמו עובדים סוצאילים לנוער, פסיכולוגים, הכל תלוי עד כמה תוכלי לשוחח עם הורייך ולבקש זאת, ועד כמה הם פתוחים בנושא של ייעוץ מקצועי. שווה לך לנסות. תרוויחי הרבה אם תצליחי.
בהצלחה רבה,
שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלותמוזרותנטע03/10/2009
הי שלום רב.
יש לי חברה ,שאני מאד אוהבת אותה והיא מאד אוהבת אותי. אבל יש משהו בה שמאד מפריע לי, כל דבר שאני עושה היא עושה אחרי! אפילו דברים מאד מאד פשוטים וזה מעצבן אותי!אני מרגישה שיש לי "קוף" אבל נסתי לא להתייחס לכך ולהתעלם....אבל עכשיו אני מרגישה שהיא עברה תגבולות!לאחרונה היא נתנה לי לאכול משו שאסור לי אז סיפרתי לה שאסור לי לאכול כמה דברים והיא פשוט החליטה שגם לה אסור. היא מבזבת זמן וכסף לחפש אוכל מיוחד נטול גלוטן... וזה ממש מעצבן אותי!!! שתאכל מה שבא לה מה היא חיה את החיים שלי? למה היא צריכה לאכול כמו חולה? עד היום היא יכלה לאכול הכל ורק סיפרתי לה על עצמי היא החליטה שגם היא חולה!
ויש לי עוד שאלה-
יש לי חברה שהיא נשואה ובעלה לא סובל אותי. הוא ממש שונא שאני באה והוא אפילו נותן לי להגיש את זה. ואני ממש לא אוהבת לבוא אליה אבל היא ממש מכריחה אותי בעל כורחי! מה אני יכולה לעשות? האם לדעתך אני צריכה ללכת למרות שבעלה לא סובל אותי?
תודה רבה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לנטע
אילן רוב04/10/2009נטע שלום,
אני יכול להמליץ לך מאוד, כחלק מהיחסים שלך עם כל אחת מהחברות, לדבר על מה שמפריע לך.
אני יודע שלעיתים קיים חשש, שהדיבור יקלקל את הקשר. יחד עם זאת, באמצעות בירור, תוכלי להבין דברים שאינך מבינה, כשהם נשארים רק בינך לבינך.
החברה שעושה את מה שאת עושה, רואה בך ,ככל הנראה, מישהי מיוחדת, וגם היא רוצה להיות כמוך.
ייתכן שיש סיבות אחרות, וכדי לגלות אותן, חשוב שתבררי איתה את העניין. את יכולה לשאול אותה בעדינות, למה היא מתנהגת כמוך, ואת יכולה גם לומר, שזה מפריע לך.הדיבור יכול לפתוח פתח להבנה ולהתקרבות.
לגבי החברה, שבעלה, לדברייך, שונא אותך- שוב רצוי לומר לה את הרגשתך.זה לא נעים להגיע למקום, ולהרגיש בו, שאת דחויה. חברתך יכולה, ם היא רוצה בנוכחותך ובחברותך, לסייע. אפשר, שהיא תעביר מסר לבעלה ואפשר גם שתבלו שתיכן ללא נוכחותו. בודאי קיימות גם דרכים אחרות, אך אם לא תחששי מבירור, תגלי אותן בשיתוף חברתך, מבלי שתישארי לבד עם הרגשה לא נעימה.
בהצלחה,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי, תודה ו...שאלה
נטע04/10/2009הי!
תודה רבה רבה רבה על התשובה המהירה והמפורטת!!
לענין חברתי שבעלה שונא אותי. אכן אנחנו נפגשות שלא במחיצתו אבל יחד עם כל זה, חברתי רוצה שאבקר אצלה בבית ואישן אצלה וזה כבר כרוך בנוחכותו של בעלה. לחברה שלי לא אכפת שבעלה לא סובל אותי. היא אומרת שהיא שמה עליו פס והיא לא צריכה לסבול בגללו.(היא רוצה כל הזמן שאבוא) ואני כל הזמן דוחה את ההזמנה הזו בעיקר בגלל בעלה... לא נעים לי לשהות בבית של מישהו שלא מעוניין בי.
אני מסבירה לה את זה כל הזמן והיא לא מקבלת את זה. היא אומרת שאם אני אוהבת אותה באמת שאני אבוא אליה כי זה חשוב לה והיא מסבירה לי שהיא מספיק סובלת והיא צריכה אותי ורוצה שאבקר ולא מעניין אותה מבעלה.
מה דעתך? איך אני אמורה לנהוג במקר הזה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלנטע
אילן רוב04/10/2009נטע שלום,
את מתארת מצב, שבו הצרכים שלך מתנגשים עם הצרכים של חברתך.
זה טוב שאתן מדברות על העניין, וחשוב להגיע לפשרה.
מדברייך אני מבין, שהקשר בינך לבין חברתך משמעותי,
ושיש בכוחכן לשמר את הקשר ולשמור על חברות קרובה.
בברכה,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאילן תודה רבה רבה על התשובה
נטע04/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה- הורים רביםח03/10/2009
שלום לאחרונה הורי רבים וזה קשה לי מאוד אין לי תאבון ולא חשק לעשות כלום הגלל החשש שיתגרשו למרות שדיברתי איתם על כך הם אמרו שבכוונתם לא להתגרש ושהם אוהבים זה את זה ומריבות בין בני זוג קורות מדי פעם אבל אני עדיין מאוד חושש שהם רבים ושהם יתגרשו מה לא בסדר אצלי??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה ל-ח.
אילן רוב03/10/2009שלום לך,
את שואלת "מה לא בסדר אצלי??", ותשובתי אלייך היא שדאגתך היא נורמלית.
הרגשת הבטחון שלך נפגעה, כי הורייך רבים. המצב הזה אינו נעים לך, ואת חוששת שיחריף.
ייתכן שהמתח בין הורייך יפחת, וייתכן שיש ביניהם מחלוקת עמוקה יותר, שצריכה להפתר על ידי עזרה פסיכולוגית.
אני מציע לך לפנות באופן אישי, לאמך או לאביך,לתאר את הרגשתך ולבקש שישתפו אותך
במצב כפי שהוא ושיטפלו בעצמם, גם כדי להקל עלייך.
ביכולתך לפנות ליועצת בית הספר ולתאר את מצבך הרגשי. אם אין לך תאבון ולא חשק לעשיה,
חשוב שמישהו מקצועי, כמו היועצת, יקשיב לך ויעזור בהתמודדות.
בברכה,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה אבל.....
ח05/10/2009הם ממש לא רוצים שאני יילך ליועצת ופעם שהלכתי הם צעקו עליי ואמרו שאנשים לא צרכים לדעת מה קורה בבית למרות כאשר הייתי אצל היועצת זה מאוד עזר לי מה לעשות??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום יש לי שאלה מאוד חשובה.הייהיי02/10/2009
אני בת 16 וחצי.
יש לי בעיה עם אמא שלי.
אמא שלי כל פעם מעליבה אותי. היא אומרת לי מילים רעות (לא קללות) ואני נעלבת מזה. וכל פעם נוצר בנינו ויכוח.
נגיד אני רוצה לעשות משהו שאני אוהבת היא תמיד מתנגדת וכועסת עלי.
נגיד היא מבקשת ממני משהו ואני לא רוצה או זה לא מוצא חן בעייני, היא מתרגזת, מתעצבנת, לא מדברת איתי או אומרת לי מילה לא במקום שפוגעת.
(אני לא יודעת אם היא שמה לב שהיא פוגעת) אבל קורה לי הרבה פעמים שאני בוכה ממנה ולא אכפת לה.
אני דיברתי כמה פעמים עם אבא שלי על אמא וזה לא עזר.
כל מה שאני עושה לאמא שלי היא תמיד לא מעריכה אותי מספיק.
אם נגיד היא מתקשרת אלי היא תמיד אומרת לי פקודות בבית.
אני מרגישה שהיא אפטית אלי ולא אכפת לה מה שקורה סביבי, ככה היא מביאה לי שאני ירגיש.
את האמת לאף אחד לא אכפת באמת מה קורה איתי. ככה אני מרגישה וככה מביאים לי להרגיש. (אני יודעת שאת אומרת לעצמך עכשיו אויש ילדה בת 16 או נערה ודורשת תשומת לב וזה ממש לא נכון).
נגיד אם האחים שלי, יש לי שני אחים גדולים , עם האח הגדול לפעמים אנחנו מסתדרים ולפעמים הרוב לא, אנחנו כל פעם רבים או אוהב להתגרות בי ואני פגועה תמיד.
לאח השני אנחנו לא רבים והוא לא כ"כ מעליב אבל אנחנו לא כ"כ מתקשרים כמו שצריך.
נגיד אם אני מספרת לאבא שלי על אמא שלי הוא לא לוקח את זה כמובן מאליו, הוא מחפף את זה ולא מדבר עם אמא שלי, הוא מתעלם מזה ותמיד אומר לי "תשכחי מזה והיא תשכח".
ותמיד קורה לי שאני כיאילו שוכחת מזה או שמדברת איתה כאילו כלום, זה תמיד קורה עוד פעם ושוב ושוב כיאילו אין לזה סוף.......
וקורה לי עוד המון דברים.
ואני לא יודעת מה לעשות עם המצב הזה, מקווה שהגעתי למקום הנכון לשאול.
אשמח שתייע\צי לי.
תודה מראש וחג שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון
הייהיי02/10/2009*(אם היא שמה לב שאני פגועה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לשאלה של הייהיי
אילן רוב02/10/2009שלום לך,
קראתי את מכתבך בעיון רב, וחשוב לי שתדעי, שאת נערה בוגרת ורגישה, שעוברת חוויה לא נעימה.
אני מבין שהורייך אינם מתיחסים ברצינות לרגישותך ואינם מבינים, שאת נפגעת מהם.
מאימך את נפגעת, כי התיחסותה אלייך מעליבה, ואכן אינך צריכה לקבל התיחסות כזו.
מאביך את נפגעת, כי הוא מתעלם מבקשתך לטפל בבעיה.
במצב כזה מאוד חשוב שתפני לעזרה מקצועית.
יועצת בית הספר תוכל להקשיב לך, ויחד איתה תוכלי להתלבט, כיצד לנהוג.
אפשרות נוספת היא לפנות לאחת מתחנות הייעוץ הפסיכולוגי לנוער.
אפשר גם להתיעץ עם קו הטלפוני של ארגון ער"ן.
חשוב שלא תישארי לבד, ושתקבלי את העזרה הדרושה לך.
בהצלחה,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך להתמודד אם זה?ג'ימי25/09/2009
שלום!
אני בת 16 ויש לי כמה בעיות שאין לי מושג איך אפשר להתמודד איתן.
אני גרה בחו"ל, ועוד שבועיים אני מגיעה לארץ לחודשיים ללמוד. הבעיה היא שעד עכשיו לא היו לי חברות ולא הייתה לי סביבה שהייתי יכולה לתקשר איתה נורמאלי. אז עכשיו אני יגיע לארץ ואין לי מושג איך למצוא חברים, איך לדבר איתם כי עד עכשיו לא הייתי בכזה מצב.
אני די מופנמת כי לא היה לי אף פעם עם מי לדבר. יש לי כל כך הרבה מה לספר ומה לומר , ככה שיש לפעמים הרגשה שאני מתפוצצת או לא יודעת מה. בגלל הבדידות הזאת אני בוכה הרבה. אני לא יכולה לדבר עם ההורים שלי כי אני לא ממש מעניינת אותם, הרבה יותר עניינו אותם הלימודים שלי, אבל לא הבדידות שלי.
אני בדיכאון ואין לי מושג איך להתמודד אם זה. תעזרו לי בבקשה.
תודה רבה.
שנה טובה וגמר חתימה טובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לג'ימי
אילן רוב25/09/2009שלום ג'ימי,
אני שומע מבין השורות, שהורייך אנשים מאוד עסוקים, ושהם מתקשים להיות קשובים לרגשותייך.
בדידותך מאוד מובנת לי. היותך במדינה אחרת עם שפה שונה, תרבות זרה, ערכים ונורמות לא
מוכרים- כל אלה מקשים מאוד על ההסתגלות, וחשוב שתקבלי עזרה והכוונה להשתלבות שם.
הגעתך לארץ לפרק זמן קצר- אף היא משימה מורכבת, כשאין לך חברים וחברות קרובים המחכים לבואך.
אני מקווה שמסגרת הלימודים בארץ היא חברתית, כי אז תהיה לך אפשרות לפגוש את בני גילך ולהתחבר, ואם בפרק הזמן הזה תצרי חברויות משמעותיות, יהיה ניתן לשמרן דרך תקשורת במחשב,
כשתחזרי לחו"ל.
אני חושב שאת בוגרת ויכולה להכין את עצמך לשיחה רצינית עם הורייך לגבי העתיד, ואפילו להיעזר במייל הזה שאני שולח לך ולהראות להם אותו. בשיחה הזו חשוב להסביר להם את מה שחסר לך
ולתת דוגמאות, שימחישו זאת. אולי את יכולה לחשוב לקראת שיחה כזו על אפשרויות סיוע ולהיעזר בהורייך בחשיבה משותפת.
חשוב שהורייך לא יתעלמו מהדיכאון שלך. את זקוקה לחברים,לענין ולעיסוקים שיעשירו את עולמך.
גיל ההתבגרות הוא גיל של שינויים ושל דילמות רבות, ובנוסף קימים הקשיים שלך הנובעים ממעבר לארץ אחרת.
חשוב שלא תישארי לבד, שתוכלי לבטא את רגשותייך, שיהיה מי שיבין ויתמוך בך ושתמצאי בשיתוף ההורים ואפשר גם בשיתוף יועץ מתחום הטיפול, פתרונות פרקטיים שיקלו עלייך בהתמודדות.
אני מציע לך לנסות, ואם הניסיון לא יעלה יפה, תכתבי שוב, ואנסה לעזור.
בברכה,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד כמה דברים...
ג'ימי26/09/2009תודה רבה על העזרה!
הבעיה היא שאין לי עכשיו אפשרות לדבר עם ההורים שלי (לא שגם ככה מאוד רציתי את זה), אני לא נמצאת לידם ודרך הטלפון זה לא זה. גם ככה אני מאוד פתוחה לא עם ההורים שלי, הם די מבוגרים ומיושנים ובכלל לא מאמינים בפסיכולוגיה....
רציתי לדעת אם יש באזור ירושלים פסיכולוגים לנוער שמקבלים בחינם (מקסימום אני יכולה לשלם) ובאנונימיות לגמרי?
ושוב תודה רבה, שנה טובה וגמר חתימה טובה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלג'ימי
אילן רוב26/09/2009שלום,
אני לא מכיר באופן אישי פסיכולוגים לנוער העובדים בירושלים.
אני רוצה להציע לך לבדוק כמה אפשרויות:
1. קיים ארגון שנקרא "ערן". תוכלי להשיג את הטלפון ב-144. מדובר על יעוץ טלפוני לנוער במצוקה.
דרכם ניתן גם לבדוק, האם יש אנשי טיפול העוזרים בירושליים בהתנדבות.
2. בירושליים, כמו בערים נוספת, קיימת המחלקה לקידום נוער, שניתן להשיג את הטלפון שלה ולהתייעץ עם אנשי המקצוע.
3. קיים ארגון, שנקרא "עלם", שמסייע לבני נוער.
4. בלשכת הרווחה הקרובה למקום מגורייך בירושליים ישנם עובדים סוציאליים המתמחים בטיפול בבני נוער. אני מציע לך לפנות.\
5. ניתן להקליד בגוגל "ארגוני עזרה לנוער" ולראות מה יעלה.
את כל הארגונים ניתן למצוא ב-144 או באינטרנט. חשוב שתבקשי את הסניפים של ארגונים אלה, הקרובים למקום מגורייך. מעבר לכך תוכלי כמובן להקליד בגוגל "פסיכולוגים, נוער, ירושליים" או הרכב מילים דומה, ויעלו בודאי מספר אנשי מקצוע, שתוכלי לדבר איתם בטלפון.
חשוב שלא תוותרי ותקבלי את העזרה, שלה את זקוקה.
בהצלחה,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אם מודאגתאריאלה24/09/2009
שלום,בעקבות כל אירועי הרציחות והאלימות בתקופה האחרונה הנני חוששת לבתי הקטנה בת ה20מצב זה הביא אותי למנוע ממנה לצאת בערבים ולהגבילה בשעות החזרה,הרגשתה היא שאני חונקת ולוחצת עליה ולא נותנת לה חופשיות ולהחליט בעצמה,כמובן שיש צדק בדבריה אך קשה לי לשנות את הרגשתי ולהפחית את הלחץ הנתון.יש בי פחד שהיא תגלה עולם אחר,עולם שיש בו רוע ותמימותה תעלם..,עולם של חיי לילה,שתיה,מין חופשי, משהו שכל הורה יחשוב בדור הזה.אני יודעת שאני יותר מדי מגוננת עליה ולא נותנת לה חופש אך האם זה מוטעה?איך אפשר להגביל אך מאידך לתת לה עצמאות?ניסיתי לפנות לבעלי ולאחיה הגדול שיסבירו לה בעדינות את החשש הקיים אך לא נוצרה שום הבנה,אשמח למענה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאם מודאגת
אילן רוב24/09/2009שלום אריאלה,
הדאגה שלך כל כך מובנת.
המציאות שנחשפת לאחרונה אכן מפחידה, ואת מגיבה מתוך הלחץ שאת נתונה בו.
תחושת הסכנה,שעל פי הרגשתך, אורבת לביתך,מפעילה אותך בכוון של השמת כל
הסייגים והמגבלות, שעל פי תפיסתך יפחיתו את הסכנה.
פעולה כזו יכולה להרגיע אותך לטווח הקצר בלבד.
אין בכוחה להעלים את הסכנות , ויש לה השלכות מורכבות:
1. המסר שלך לביתך ולשאר בני המשפחה הוא מלחיץ ועלול להעצים את הבהלה.
2. ביתך הרגילה להיות עצמאית ולהפעיל שיקול דעת חווה אותך, כמי שמצמצמת את החופש שלה,
לא סומכת עליה, וזה מכעיס ומערער את הבטחון שלה.
3. ערעור הבטחון יכול להוביל את ביתך לתלות באחר, ולפחדים מגוונים: פחד מיחסים,פחד מהתנסויות בעולם העבודה ועוד.
אני מציע לך להפוך את ביתך לשותפה, להסביר לה שאינך רוצה להגביל אותה ויחד עם זאת את דואגת לה, לבדוק איתה האם היא מודעת לסיכונים ולאמצעי הזהירות, ולדבר איתה ועם יתר בני המשפחה על הארועים המסוכנים ועל דרכים להפחתת הסכנה.
כמו כן אני ממליץ לך לשקול עבורך הכוונה ויעוץ של מטפל, שהוא פסיכולוג או עובד סוציאלי קליני.
זה יכול להיות טיפול קצר מועד וממוקד מטרה, שיפחית את המתח שאת נתונה בו ויעזור לך ביחסים עם ביתך.
במסגרת הטיפול תוכלי ללמוד לראות את המציאות המורכבת על גווניה השונים, מבלי לאפשר
למציאות המסוכנת להאפיל על המציאות הבטוחה.
במציאות יש מהכול, וחשוב שתחזירי לעצמך את תחושת השליטה, וגם שתרגישי שלביתך יש הרבה שליטה ויכולת לשמור על עצמה.
אולי כדאי בנוסף שתשקלי יחד עם רופא המשפחה או עם פסיכיאטר, קבלת טיפול תרופתי מפחית מתח,
כדי שלך יהיה קל יותר.
מקווה שעזרתי.
בהצלחה- אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מופנמת.חסויה24/09/2009
היי, אני בת 18 ויש לי בעיה שאני סובלת ממנה כבר שנים רבות....
אני ילדה מאוד מאוד סגורה..קשה לי להיפתח לאנשים ולדבר איתם בחופשיות,
אני מאוד ביישנית. תמיד כשיושבים חבר'ה ביחד ,אני מרגישה לא שייכת ,תמיד חושבים שאני עצובה..
תמיד כשיש אירוע או מסיבה, אני חייבת שיהיה איתי מישהו צמוד כדי שלא אשאר לבד,
כי אני הרי לא מסוגלת להיפתח ולדבר עם אנשים אחרים..
זה דופק אותי כל החיים.
אני מרגישה שאני משעממת, לא מעניינת ונחותה מאחרים.
אין לי גם מה להגיד בדרך כלל, כשמדברים איתי אני לא עונה הרבה וקשה לי לזרום בשיחה..
אני יכולה לזרום אבל רק אחרי הרבה מאוווד זמן כשאני כבר מכירה את הבן אדם..
זה נורא קשה לחיות ככה וכשאני רואה אנשים אחרים מדברים בחופשיות וזורמיםם, גם עם אנשים שהם לא כאלה מכירים אני נורא מקנאה בהם..זה מתבטא גם בריקודים,כשאני רואה אנשים רוקדים איך שבא להם ...הדימוי העצמי שלי נמוך ואין לי הרבה בטחון עצמי כפי שאת רואה..
כשאני מדברת עם אנשים, בראש שלי תמיד מהדהדת המחשבה שהם חושבים שאני טיפשה..
כשאני פוגשת אנשים עם בטחון עצמי גבוה, אני מיד מרגישה קטנה ונחותה.
אני די מנסה לשנות את זה, להיפתח קצת, לדבר בצורה אחרת (אני קצת מחקה אנשים אחרים כשאני מדברת..) כי בד"כ אני עונה בתמציתיות.. אבל אני לא יודעת אם אני אוכל להתמודד עם זה לבד
אולי זה משהו עמוק ממה שאני חושבת,שמצריך טיפול אמיתי ולא תשובה באינטרנט..
בכל מקרה אני חושבת שהבנת את הבעיה,
מקווה שאולי בכל זאת תוכלי לעזור לי קצת, תודה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מופנמת
אילן רוב24/09/2009שלום לך,
האופן שבו את מביעה את עצמך, מלמד על היותך רגישה, בוגרת
ובעלת יכולת לעשות שינוי שייטיב עימך.
רגשות העצב,הבדידות וחוסר הערך אינם מופיעים כך סתם.
ישנן נסיבות,כמו, למשל, סביבה של אנשים או חברים הביקורתיים כלפייך או המפחיתים מערכך.
אדם המקבל מסרים שליליים מהסביבה, עלול להפנים אותם ולהתחיל להרגיש באמת "לא שווה".
במצב כזה, חשוב שלא תתיאשי, כי את כן בעלת ערך, וחשוב שתחזירי לעצמך את הבטחון העצמי.
אני מאוד ממליץ לך על טיפול קבוצתי לבני נוער. תוכלי בקלות להחשף באמצעות האינטרנט
לקבוצות הטיפוליות הקימות לבני נוער בארגונים שונים.
מתוך התאור שלך, אני מתרשם שיש לך יכולות גבוהות ליחסים,
ושקימים מחסומים, שיש ביכולתך להסיר.
בקבוצה, שבה תשבי עם בני נוער בהנחיית מטפל מקצועי, תהיה לך
אפשרות להתנסות בקשר בסביבה בטוחה וללמוד מה מקשה עלייך ביחסים
ומה מאפשר לך לבטוח באחרים ולהתחבר איתם.
בהצלחה,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלטותרעות23/09/2009
שלום,צריכה ייעוץ בקבלת החלטות...אני בת 21 לאחר צבא,קשה לי למצוא את עצמי בכל תחום..בעבודה יש לי קושי להשתלב למרות שאני עדיין רק בהתחלה ולוקח זמן להסתגל,אין לי שאיפות לימודיות כי קשה לי למצוא תחום עניין שאעסוק בו בעתיד ולכן אני חיה את ההווה בסתם עבודות כמו סקרים ומלצרויות שזה כבר נמאס,אין לי חיי אהבה מצד אחד אני רוצה ומצד שני טוב לי לבד..קשה לי להסביר את עצמי ולא מצליחה להבין מאיפה כל הבילבול והחוסר מוטיבציה הזה נובע,לא זוכרת שהיה איזה אירוע בעברי שהביא אותי למצב זה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוטיבציה וקבלת החלטות
שלי ורדי23/09/2009שלום רעות,
אני באמת שואלת את עצמי איפה נעלמה המוטיבציה שלך, השאפתנות והרצון להציב לעצמך מטרות כדי לבנות את עצמך, את הדימוי העצמי שלך וגם וכדי ליצור לעצמך חיים בעלי משמעות. את נשמעת לי "תקועה" ,כאילו את חייה חיים ריקניים. עדיין זה בסדר שלא מצאת את התחום שמעניין אותך ושבו תעסקי בעתיד. אצל אנשים רבים זה לוקח זמן, אך יותר אני שומעת ממך את חוסר השאפתנות ואת חקושי לעשות את החיפוש העצמי האקטיבי ההכרחי כדי שבסוף למצוא מה מתאים לך.
תחושה כזו בוודאי לא נולדה היום, היא תוצאה של חוסר גיבוש, אולי גם ייאוש, אולי פחד ואי בטחון בעצמך שאת שווה כדי להשתדל ולהצליח. אולי נושאים אחרים מעסיקים אותך והעסיקו אותך בשנות התבגרות שלך ולא איפשרו לך לעשות התהליך הארוך של גיבוש זהות, אישית ומקצועית.
אני תוהה איפה הורייך, איפה הקרובים המשמעותיים עבורך, אם זה אחים, חברות, משפחה מורחבת? מה הם רוצים , מה הם אומרים לך, האם מכוונים אותך, רוצים בשבילך ומתעניינים בעתיד שלך?
אני מאמינה שדרך תמיכה ואיכפתיות של האחרים תוכלי להאמין ולצמוח. תנסי להתקרב ולשתף אחרים בבעיה שלך, כי כרגע נדמה לי שאת מאד לבד. הלבד הזה מוריד לך את הדימוי העצמי.
תנסי להיזכר איפהשהו בעבר אם היו לך שאיפות וחלומות שהיום שמת אותם בצד, להיזכר באותה כמיהה לעתיד טוב יותר שהיא המנוע שלך לעשייה. עצם העובדה שאת כותבת כאן מסמנת משהו טוב, משהו מתחיל להשתנות אצלך לטובה.
אם תפני למכו תעסוקתי זהיכול לעזור לך, לתת לך משוב ומיפוי של היכולות, הכישרונות והמוטיבציות שלך. גם ייעוץ רגשי כללי,ללא קשר לתעסוקה יכול מאד להועיל.
בהצלחה רבה,
שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיניותרורו21/09/2009
זאת שאלה שמסקרת אותי הרבה זמן והייתי רוצה לקבל תשובה מלאה
האם מתבגרים חרמנים יותר מאנשים גדולים מהם אני בן 18 והכל אצלי בסדר, מעונן בערך פעם היום אבל יודע בוודאות שבגיל 15 הייתי יותר חרמן
האם אני אוכל להגיע לרמת החרמנות כמו בגיל 15?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיניות
אילן רוב21/09/2009שלום לך,
אתה שואל שאלה מאוד ממוקדת, אך אני שואל את עצמי, מדוע אתה עסוק בשאלה הזו?
שאלה כזו יכולה להיות קשורה לחשש שלך, שלא תהיה מספיק גבר בעני עצמך ובעיני אחרים או אולי לדברים אחרים המטרידים אותך.
אולי יש לך שאלות נוספות הקשורות למיניות, שאינך מעלה?
אתה מעט מאוד מספר על עצמך, ולכן אני מציע לך לכתוב משהו על עצמך בהבטים של
קשרים חברתיים ומחשבות שלך ביחס למיניות.
בברכה,
אילן רוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא קיבלתי תשובה
רורו22/09/2009אני לא בדכאון והכל בסדר אצלי לכן אני לא רואה לנכון לספר על עצמי שאלתי שאלה מאוד ממוקדת שאני אשמח לקבל עלייה תשובה, כי ממש אין לי את מי לשאול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרורו
אילן רוב23/09/2009שלום,
אני מבין את הצורך שלך בתשובה ישירה וברורה, אך המציאות מורכבת יותר.
יש מי שעבורו אוננות של פעם ביום היא בטווח הנורמה. אותך תדירות כזו מדאיגה.
שאלתך נובעת, לדעתי, מחשש כלשהו. אולי אינך מודע לו ואולי אינך רוצה לשתף מטעמי פרטיות.
חשוב שתמצא בסביבתך הקרובה מישהו שאתה סומך עליו ותיעזר בו, כדי להבין את הסוגיות
הקשורות במיניות המעסיקות אותך.
בברכה,
אילן .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבקשה...אנונימית14/09/2009
אני בת 15 עוד מעט ובזמן האחרון אני ממש בדיכאון.
אני מרגישה ממש לבד ושאין לי חברות בזמן האחרוןכאילו כולם התרחקו אחת מהשניה וזה ממש מעציב אותי וכל אחת מרכלת איתי על השניה אני כבר לא יודעת איפה לקבור את עצמי ...
הכי מתסכל זה שלרובן יש חבר ולי לא. זה כאילו החיים שלי עצורים. הן מתקדמות בחיים שלהם ואני לא כי אף אחד לא משתין בכלל לכיוון שלי כאילו מה יש להן שלי אין?! זה הורג אותי ועד שאני שמה עין על מישהו שאני רוצה , יומיים אחרי הוא חבר של החברה הכי טובה שלי..
כאילו למה לי לא יכול להיות חבר? אני יודעת שכל דבר מגיע בזמן שלו אבל אני פשוט ישקע בדיכאון אם לכולן יהיה חבר ולי לא.
אני לא מבינה מה יש לאחרות שאין לי...
בבקשה תעזרו לי אני לא יודעת מה לעשות המצב בזמן האחרון נהיה חרא במיוחד בחודש האחרון אחרי שהכרנו כמה בנים ומשם הכל הסתבך...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבקשת עזרה
אילן רוב15/09/2009שלום לך,
אני מרגיש מדברייך שאת טעונה במתח רב, הנובע מההשוואה בינך לבין חברותייך. במילים אחרות את אומרת: "למה להן יש משהו או מישהו שלי אין."
ההשוואה, התחרות עם החברות והקינאה בהן מכניסות אותך ללחץ גדול, ובתוך לחץ בעוצמה כזו, יהיה לך קשה להשיג את מטרותייך.
כשאת מסתכלת על מה שיש להן, זה מעצים את מה שאין לך, וחשיבה שלילית כזו אכן יכולה ליאש.
אני משוכנע שברגע שתתחילי להתבונן על עצמך בנפרד מהן, ולראות את כל הטוב שיש בך, מצב הרוח ישתפר, ויהיו לך כוחות ליצור חברויות וגם קשר זוגי מתוך בחירה רגועה יותר.
כשתרגישי בעלת ערך, תרגישי שאת ראויה לקשרים שייטיבו איתך, ושאם קשר מסויים לא מסתדר, יבוא אחר במקומו, מתאים יותר.
אני כמובן ממליץ לך להיעזר באדם קרוב או באיש מקצוע מהתחום הטיפולי, כדי שכשתראי את מציאות חייך באור שלילי, הוא יוכל לעזור לך לראות זויות אחרות וחיוביות של המציאות.
בהצלחה,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום חסויה
טל23/09/2009מנסיון שלי עם בחורות והכרויות שלי עם ידידות קרובות שלהן היתה אותה הבעיה .
במקרה של מספר מחבריי וחברותיי הם/ן פשוט שידרו את מצבם הנוכחי לסביבה, מה שאני מנסה לומר הוא שאנשים בד"כ יכולים לראות על אדם כלשהו אם הוא רגוע או לחוץ.
אני ממליץ לך לתת לזה זמן ולא לתת לעניין להלחיץ אותך, פשוט תיכנסי למצב בו את מעריכה את עצמך יותר וברגע שזה יקרה אני מבטיח לך שהדבר יהיה מורגש גם על ידי הסביבה ובחורים חיתחילו לשים לב אליך יותר.
מקווה שעזרתי.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)