פורום דיאטה, תזונה נכונה, אכילה רגשית - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דיאטה
    שירי
    28/02/2012

שלום רב,
    מזה כשבועיים וחצי הנני בדיאטה מבוקרת,משקל התחלתי 69 ק"ג על 1.64.
    בשבוע הראשון ירדתי שני קילו וארבע מאות גרם ובשני 300 ג',למרות שהתמדתי כראוי.הדיאטנית אמרה לי שזה מעולה,כי צריך להסתכל במכלול ולא פרטני על כל שבוע.מה עוד שהוסיפה בהתחלה ואמרה שעפ"י משקלי אני אמורה לשתות בכל יום בין שניים וחצי לשלושה ליטרים מים ביום.
    אכן,אני שותה את הכמות ובאותו היום לפני השקילה טענה שמכיוון ששתיתי בקירוב לשני ליטר מים טרם הגעתי,יש מצב סביר שהגוף עדיין לא התנקה מהמים וזה נכלל במשקל.
    רציתי לשמוע את חוות דעתכם,וכמה מים לשתות מהבוקר בהתחשב שאני מגיעה לשקילה בעשר בבוקר ומתעוררת בשבע?
    נ,ב-רציתי לשאול מדוע צבע השתן שלי לא שקוף באופן קבוע במשך היום למרות שאני מקפידה על שתייה מרובה כ-3 ליטרים לפחות?
    מודה מראש על התשובות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דיאטה

הוספת תגובה

• דיאטה - תגובה

אפרת סויסה הרוש
    28/02/2012

היי יעל
    המים שאת שותה במשך שלוש שעות עד לשקילה לא אמורים להשפיע באופן משמעותי על המשקל.
    לגבי צבע השתן זה אינדודואלי ונראה לי שאתבסדר גמור
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיאטה מהירה
    ענת
    27/02/2012

היי
    איזה דיאטה הכי נכונה להוריד 3 קילו מהר...
    אני בגובה 1.63 ושוקלת 54 קילו

לקביעת תור
    סגירה
    דיאטה מהירה

הוספת תגובה

• דיאטה מהירה - תגובה

אהרון רזון
    27/02/2012

דיאטה מהירה, קיצונית ולא מומלצת (את באמת לא צריכה את זה!):
    רק בשר טרי רזה עוף\בקר, דג טרי , חסה, מלפפון וגבעולי סלרי. יש לשתות הרבה מים.
    כל יום לפחות שעה וחצי הליכה נמרצת עם קטעי ריצה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גלוטן
    אבי
    27/02/2012

היכן ניתן למצוא טבלה לתכולה של גלוטן במזונות או בתבואות שונים.
    הכוונה לתכולה כמותית, ולא רק רשימות של מוצרים נטולי גלוטן.

לקביעת תור
    סגירה
    גלוטן

הוספת תגובה

• גלוטן - תגובה

אהרון רזון
    28/02/2012

אני לא מכיר טבלה כמותית מדוייקת וגם אינני רואה את חשיבותה. המנעות מגלוטן נחוצה רק לחולי צליאק ולהם אסור לגעת בגלוטן, אפילו בכמות מזערית. לגבי כל היתר, להמלצת ההמנעות אין שום אחיזה במציאות. זה טרנד מאוד אהוד על נטורופתים (לא כולם) וכמובן על "מומחים לגמילה" למיניהם. לכל אחד יש זכות להתפרנס!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קלוריות בסטייק פרגית
    אריאלה
    27/02/2012

שלום,
    רציתי לדעת כמה קלוריות יש בסטייק פרגית 100 גרם?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    קלוריות בסטייק פרגית

הוספת תגובה

• אחרי הסרת השומן, כ-140

אהרון רזון
    27/02/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בקשר למולטי ויטמין
    אריק
    27/02/2012

רציתי לשאול האם מולטי ויטמין יכול לגרום כתופעת לוואי להגברת התיאבון?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה בקשר למולטי ויטמין

הוספת תגובה

• אצל אחדים, כן

אהרון רזון
    27/02/2012

אין שום ראיה שנטילת מולטי וויטמין משפר את מצב הבריאות או מונע תחלואה, ובמצבים מסויימים אף עלול להזיק. אם אובחן חסר כלשהו, עדיפות ראשונה היא שיפור התזונה הטבעית בהתאם, ורק אם הוא מאוד משמעותי, נטילת תוסף ספציפי במינון הנכון על פי המלצה רפואית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כיצד מתחילים?
    פייה
    27/02/2012

שלום רב,

אני בת 24, הגובה שלי הוא 1.52 ומשקלי הנוכחי הוא 53 ק"ג
    בשנתיים האחרונות העליתי כ-8 ק"ג ואני מרגישה נורא.

בעבר התזונה שלי התבססה בעיקר על ירקות, עוף וטונה ולכן שקלתי כ45 ק"ג אבל לפעמים גם הייתי יורדת ל43 ק"ג שהיה נראה מאוד לא טוב...

השאלה שלי, איך מוצאים את האיזון? איך מגיעים למשקל האידיאלי ושומרים עליו?

שאלה נוספת היא מה הוא המשקל האידיאלי לנתונים שלי? ואיזו דיאטה כדאי לי לעשות?

איך מתחילים?

תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    כיצד מתחילים?

הוספת תגובה

• כיצד מתחילים? - תגובה

אהרון רזון
    27/02/2012

המשקל האידאלי תלוי במבנה הגוף ובאחוז השומן. גם עכשיו את בטווח משקל תקין.
    בלי לראות אותך קשה לקבוע מהו המשקל האידאלי, אבל באופן כללי הייתי אומר 47.
    אני לא מציע לך להתחיל להתעסק בדיאטה זו או אחרת, כי אין לזה סוף. פעילות גופנית
    כחלק מסדר היום הקבוע, ככול שאת יכולה להרשות לעצמך (תעשי מאמץ שכן תוכלי), ותזונה נכונה ירזו אותך בדרך הבריאה והעמידה. עקרונות של תזונה בריאה:

המנעות ממתוקים, חטיפים, מזון מעובד ומתועש (דגני בוקר מעובדים, נקניק, נקניקיות, המבורגר,פסטרמה, אוכל מוכן כמו טבעול, מיונז ורטבים מוכנים וכו") מאכלים שמנים ומטוגנים, דברי מאפה, חמאה, מרגרינה, שמנת, גבינות קשות, משקאות מתוקים כולל מיץ טבעי (עדיף פרי שלם).
    התזונה צריכה להכיל הרבה ירקות מכל הסוגים ו2-3 פירות ביום, גבינות עד 5%, יוגורט טבעי, דג טרי, בשר עוף\בקר טרי רזה, ביצה כמעט כל יום. לחם, פסטה, אורז ודגנים טבעיים אחרים מלאים (במתינות) , קטניות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני לא אוהבת שתיה חמה-חוץ מחלב -אך
    רותי
    27/02/2012

מכיון שזה משמין אני לא שותה.
    לאחרונה אני לוקחת מעט קוואקר בכוס וממלאה מים חמים.ושותה רק את המים ללא הקוואקר-וזה טעים לי.
    האם במים האלה יש גם משהו משמין?

הוספת תגובה

• לא, אבל עלולים להיות חיידקים

אהרון רזון
    27/02/2012

אם לא מבשלים מספיק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעי רגיש
    רינת
    26/02/2012

בעבר סבלתי ממעי רגיש (ריבוי יציאות)
    בשנתיים האחרונות המצב טוב
    התחלתי בדיאטה של שומרי משקל. ריבוי היציאות חזר בצורה רצינית.
    (זה מאד לא נעים).
    אני מבינה שזרוז חילוף החמרים חשוב לדיאטה. אך רע לי מהעניין
    אני אוכלת הרבה ירקות כפי שממומלץ. (גם פחממות וחלבונים במידה)
    המדריכה אמרה לי להוריד בכמות הירקות. הבעיה שתחליפים אחרים
    ייעצרו את הירידה
    אני יורדת במשקל כל שבוע חצי קילו (התחלתי לפני 5 שבועות)
    אני בת 53. גובה 170. התחלתי את הדיאטה עם 74 קילו
    מה ניתן לשנות בתזונה?
    האם גזר חי שאותו אני אוכלת הרבה יכול לגרום לתופעה?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מעי רגיש

הוספת תגובה

• מעי רגיש - תגובה

אהרון רזון
    26/02/2012

הורידי לגמרי קטניות, אם יש בתפריט, ונסי לאכול ירקות מבושלים במקום טריים. כמו כן המנעי זמן מסויים לנסיון, מלחם מלא, אורז מלא ודגנים אחרים מלאים לטובת מלוטשים (לבנים). הגבילי פירות לאחד ביום ורק בין הארוחות.
    בגזר יש יחסית הרבה סיבים, כדאי להגביל, אפילו נסי להמנע ותראי איך זה משפיע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בחור שמתאמן ועושה דיאטה
    רן
    26/02/2012

שלום,
    היום התחלתי דיאטה בעקבות ספר שקראתי ומפורסמים שם התפריטים לכל שבוע .
    אבל לא מתייחסים שם לאנשים שמתאמנים.
    אני רוצה אחר הצהריים ללכת להתאמן אירובי או כוח , ונראה לי שאני חייב להוסיף לי לתפריט קצת יותר אוכל.
    האם אני צודק?וגם מה וכמה אוכל עליך להוסיף לתפריט?
    אני בן 29 גובה 1:68שוקל 66 קילו
    וזה התפריט שהיה רשום בספר:
    בוקר :2פרוסות לחם קל+2כפות קוטג' 3% + ירק
    ביניים: 2 פרוסות לחם קל + כף קוטג' 3% + ירק
    צהריים: מנת עוף+ירקות מבושלים+סלט גדול+כפית שמן
    ארבע: פרי
    ערב: 2 פרוסות לחם קל + קוטג' 3% +ביצה+סלט ירקות+כפית שמן
    לילה: פרי

אז איזה עוד אוכל עלי להוסיף לפני האימון?או במהלך היום ?

תודה
    רן

לקביעת תור
    סגירה
    בחור שמתאמן ועושה דיאטה

הוספת תגובה

• בחור שמתאמן ועושה דיאטה - תגובה

אהרון רזון
    26/02/2012

אם המטרה הרזיה, נראה לי שהתפריט מתאים. אם הפעילות מתבצעת שעתיים-שלוש אחרי אחת מהארוחות העיקריות מספיק לאכול בננה כ 15 דקות לפני האימון,
    וכמה תמרים דקות ספורות אחריו. הארוחה הבאה (רצוי עיקרית) תכיל פחמימות וחלבון ביחס 3:1 לטובת הפחמימות תוך שעה עד שעה וחצי מתום האימון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ומה קורה כאשר ...?

רן
    26/02/2012

תודה על התשובה :)
    ומה קורה אם אני הולך להתאמן במכון כושר 6-7 שעות ארוחת הצהריים ?
    מה עלי לעשות ?

תודה
    רן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ומה קורה כאשר ...? - תגובה

אהרון רזון
    26/02/2012

צריך לאכול ארוחת ביניים 2-3 שעות לפני האימון מבוססת בעיקר על פחמימות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קווקאר
    יהודה
    26/02/2012

שלום בן 32 משקל 80 גובה 1.75
    האם קווקאר זה בריא?ולמה זה בריא?
    והאם אפשר לאכול את זה כול ערב?
    והאם אפשר לאכול את זה בתוך צלחת חלב?

תודה!!

לקביעת תור
    סגירה
    קווקאר

הוספת תגובה

• קווקאר - תגובה

אפרת סויסה הרוש
    28/02/2012

היי יהודה
    ניתן לשלב קווקאר כחלק מהתפריט היומי בעיקר בגלל שקווקאר עשיר בסיבים תזונתיים כמובן שניתן לשלב אותם עם חלב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עור עודף אחרי הרזייה
    יפית
    24/02/2012

אני בת 24, הורדתי המון במשקל וכתוצאה נשארתי עם גוף מאוד רפוי ועודפי עור לא גדולים בידיים ורגליים ויותר עור עודף בבטן (הייתי משארת במשקל של קילו בערך). איבדתי הרבה מהשריר במהלך הדיאטה, עצמות הבריח שלי מאוד מאוד בולטות ואפילו רואים את הצלעות מעל החזה (הBMI שלי הוא בסביבות 26-25), אין לי כמעט שרירים בישבן, ומעט מאוד בידיים ובירכיים. גוף מאוד מדולדל.
    הייתי רוצה לדעת האם ניתן להעלים את עודפי העור באמצעות תזונה וספורט בלבד? אין לי אפשרות להירשם לחדר כושר אך ברשותי הליכון, סטפר, דלגית ומשקולות ידיים של 2 ק"ג. האם אירובי יכול לעזור? אילו תרגילים אנאירוביים אני צריכה ויכולה לבצע בבית?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    עור עודף אחרי הרזייה

הוספת תגובה

• עור עודף אחרי הרזייה - תגובה

ד``ר נסטור ליפובצקי
    25/02/2012

יפית שלום,

את יכולה מאוד לשפר את המצב החיצוני על ידי תזונה וספורט. אבל לא להגיע למצב הידיאלי שבכלל לא יהיו עודפי עור. חשוב שיכתיבו לך תוכנית כוח שעובד על כל איזורי הגוף אבל בשביל זה את צריכה לפגוש לפחות מספר פעמים מדריך כושר שיתאים לך את התוכנית ויגיד לך איזה משקולות, רצועות וכו' את צריכה לקנות הביתה. חשוב לצרוך תזונה מתאימה לתוכנית בניית שריר. כמובן שפעילות אירובית תהיה בנוסף תמיד מומלצת.
    בהזדמנות זאת, מנצל את הנסיון שאת עברת כדי שכל מי שקורא/ת יבינו שתוכנית הרזיה קיצונית ללא פעילות גופנית מביאה לתוצאות לא רצויות ולפעמים שקשה מאוד לתקן ולכן חשוב לקבל תוכנית מפורטת של איש מקצוע רציני ולא על פי המלצות ספורדיות של כל מיני מומחים בגרוש.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצה לדיאטה
    מאיה
    24/02/2012

שלום שמי מאיה, ואני סטודנטית להנדסה, אני שוקלת 67 וגובהי 1.63
    אני משתדלת ללכת ברגל לפחות לאוניברסיטה וחזרה- מדובר בכ25 דק' כל כיוון.
    רציתי לבקש המלצה לתפריט שבעזרתו אוכל לרדת במשקל אני רוצה לרדת כ9 קילו.
    הבעיה העיקרית שלי זוהי העייפות כאשר אני לומדת שזורקת אותי היישר למתוקים ולקפה.

אשמח להמלצתכם ודעתם, תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    המלצה לדיאטה

הוספת תגובה

• תוספת

מאיה
    24/02/2012

אינני אוכלת לחם כבר כחצי שנה, כתחליף אוכלת פריכיות אורז.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצה לדיאטה - תגובה

אהרון רזון
    26/02/2012

העודף שלך לא בשמיים, ואם מבנה גופך רחב, את בגבול העליון של משקל תקין. יחד עם זאת יש בהחלט מקום להורדת 9 ק"ג ואפילו קצת יותר.
    בפורום לא נהוג לבנות תפריט, מאחר וזה צריך להיות מותאם אישית על ידי איש מקצוע.
    דוגמאות של תפריטים אפשר למצוא בשפע ברשת, אבל אינני בטוח שאת זקוקה לדיאטה מוגדרת כלשהי, אלא לשינוי קבוע באורח החיים ובהרגלי האכילה.
    הפעילות הגופנית צריכה להיות חלק בלתי נפרד מסדר היום שלך. ההליכה ברגל לאוניברסיטה הוא הרגל טוב ובריא גם למי שלא מעוניין בהרזיה. בנוסף הייתי ממליץ גם פעילות מאומצת יותר כגון הליכה נמרצת עם קטעי ריצה ככול שאת יכולה להרשות לעצמך
    ובהתאם לכושר הגופני שיילך וישתפר. כמו כן חשובה גם פעילות אנאירובית 2-3 פעמים בשבוע לבלימת איבוד מסת שריר, תופעת לווי של תהליך ההרזיה.
    כמה המלצות כלליות בעניין התזונה:
    המנעות ממתוקים, חטיפים, מזון מעובד ומתועש (דגני בוקר מעובדים, שימורים למיניהם, אוכל מוכן וכו") מאכלים שמנים ומטוגנים, דברי מאפה, משקאות מלבד מים. אכלי כל שלוש שעות, מתוכן 3 ארוחות עקריות המכילות את כל אבות המזון והיתר ארוחת ביניים קלות כגון פרי או יוגורט טבעי. התזונה צריכה להכיל הרבה ירקות מכל הסוגים ו2-3 פירות ביום, גבינות עד 5%, יוגורט טבעי, דג טרי, בשר עוף\בקר טרי רזה, ביצה כמעט כל יום. לחם, פסטה, אורז מלאים (במתינות) , קטניות. אגב, לחם איכותי מקמח מלא בכמות מתאימה, עדיף על פריכיות אורז שהוא מוצר מתועש המכיל גם שומן מוקשה ובעל ערך תזונתי פחות מלחם מלא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיאטה
    חסוי
    24/02/2012

אני בן 13 הגובה שלי 1.70 ואני שוקל 59 .
    אני יודע שזה משקל נורמלי ואני לא צריך להרזות ( אני חושב , לפחות זה מה שאומרים לי )
    אבל אני עדיין לא מרגיש שלם עם הגוף שלי ..
    יש לי כרס קטנה שמפריעה לי כל היום . האם דיאטה תעזור ? אם כן אני צריך לעשות עד שהכרס תרד או עד למשקל מסויים ?
    האם אני צריך להוריד במשקל ?

לקביעת תור
    סגירה
    דיאטה

הוספת תגובה

• דיאטה - המלצות

אהרון רזון
    24/02/2012

אתה לא צריך להכנס למעגל האינסופי של דיאטות, ביחוד שאתה בגיל ההתבגרות.
    אפשר לחטב את הגוף על ידי פעילות גופנית אירובית סדירה של שעה כל יום והמנעות ממתוקים, חטיפים, מאכלים שמנים ומטוגנים, דברי מאפה, משקאות קלים (שתה רק מים). אכול הרבה ירקות מכל הסוגים ו3-4 פירות ביום, גבינות עד 5%, יוגורט טבעי, דג טרי, בשר עוף\בקר טרי רזה, ביצה כמעט כל יום. לחם, פסטה, אורז מלאים (במתינות) , קטניות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא יורדת במשקל
    סיון
    24/02/2012

שלום לכולם!

אני בת 22, 1.60 ושוקלחת 50. כן,אני יודעת שחלקם יגידו שזה בסדר גמור ולא צריך דיאיטות..אבל מכיוון שעליתי 2 קילו בדרום אמריקה, אני רוצה להוריד אותם ולחזור למשקל הרגיל שלי- 48.

אני כבר חודש בדיאטה של ספירת קלוריות. עד 1000 קלוריות ליום.
    לפעמים יוצא שאני אוכלת 1300 קלוריות, בעיקר ביום אימונים( מתאמת 4 פעמים בשבוע, וזה מנהג חדש אצלי- כי עד היום הייתי פדלאה).

כבר עשיתי דיאטות בחיי(כך ירדתי 15 קילו- ספירת קלוריות) ותמיד כבר בחודש הראשון ראו תוצאות.
    עכשיו אני עדיין על אותו המשקל.

מה אפשר ורצוי לעשות?

תודה רבה!
    סיון

לקביעת תור
    סגירה
    לא יורדת במשקל

הוספת תגובה

• לא יורדת במשקל - תגובה

אהרון רזון
    24/02/2012

מכיוון שאין לך עודף משקל וגופך למוד דיאטות, קשה לרדת. 1000 קק"ל אינו הפתרון האידאלי כי זה רק יוריד את קצב חילוף החומרים ועלול לגרום לחסרים של רכיבים חיוניים.
    ביצוע פעילות אירובית של לפחות שעה כל יום ובחינה מחדש של הרכב והיקף התזונה
    עשויים לעזור להשגת יעדך.
    אם את רוצה למנוע את תופעת היו-יו, עליך להטמיע את הפעילות הגופנית לסדר היום הקבוע שלך גם אחרי שתגיעי למשקל הרצוי. קחי בחשבון שגם אחרי ההרזיה המיוחלת, נטיית ההשמנה נשארת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיואשת...
    ליאור
    24/02/2012

שלום, אני בת 18 משקל 73 גובה 161. לפני כחודש התחלתי דיאטה ועד כה הורדתי רק 2 קילו ! זה נחשב טוב יחסית לחודש או מעט מידי? אני כבר די מתייאשת מהדיאטה כי ה2 קילו ירדו בבת אחת ומאז המשקל נתקע לא יורד ולא עולה. תודה :)

לקביעת תור
    סגירה
    מיואשת...

הוספת תגובה

• מיואשת... - תגובה

ליטל סמואל-לוי
    24/02/2012

הי ליאור,
    ממש לא להתייאש! 2 ק"ג בחודש זה קצב מצויין! זה אומר חצי ק"ג בשבוע - ולזה צריך גירעון של 500 קק"ל ביום בערך.
    אני לא יודעת מה את אוכלת ואם את אוכלת מעט/הרבה מידיי והאם את משלבת פעילות גופנית ואיזו- חסרים לי הנתונים האלו, אבל אם בעוד שבוע- שבועיים לא תראי המשך ירידה אז צריך להעריך את הדיאטה שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה