מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלום אהרוןשלי21/05/2009
בנוגע לתשובתך אני לא מרגישה מורעבת במשך היום.
אני באמת רוצה לרדת במשקל והמון פעמים ניסיתי דיאטות ארוכות טווח וזה לא עוזר
אני רוצה לעשות דיאטה חריפה ולאחר מכן לשמור על המשקל.
אני צריכה שתגיד לי למה נעצרה הירידה במשקל ומהם הדברים המינימילים שאני צריכה לאכול , או לחילופין מהי הפעילות שאני צריכה לעשות כדי להמשיך לרזות
חשוב לי באמת לציין שאני לא מרגישה בכלל רעב במשך היום וגם כאשר אני לא בדיאטה אני אוכלת מעט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר להתגבר אבל לא "זבנג וגמרנו"
אהרון22/05/2009
עם הנתונים שלך ולפי מה שאת מדווחת לא נראה לי פשוט להצליח בדיאטה חריפה ויתירה מכך התוצאה עלולה להיות הפוכה בסוף התהליך. קודם כל את צריכה הבנה בנושא התזונה, דבקות במטרה ואורך רוח. דיאטה אינה מבצע חד פעמי אלא אורח חיים.
ייתכן שקצב חילוף החומרים שלך נמוך והורדה נוספת בהקיף הקלורי של התפריט רק תחמיר את המצב. מומלץ איבחון תפקוד בלוטת התריס וקצב מטבולי בסיס (BMR).
בתגובה להודעתך הקודםת הסברתי למה הגוף שלך מסרב להפרד משומנו.
את חייבת לאכול 3 ארוחות ביום הכוללות גם חלבון (לפחות 60 גר נטו ביום) ורצוי גם משהו ביניים.
החליפי את הדגנים המתועשים (קורנפלקס\ברנפלקס) עם דגנים טבעים או לחם מלא.
אכלי בצהריים הרבה סלט עם כפית שמן ומנת דג איכותי טרי או עוף\בקר רזה. אם את אוכלת מספיק ירקות טריים אפשר לוותר על הפחמימות המרוכזות (אורז, תפו"א) בצהריים או בכלל בארוחה הבשרית. בערב לפחות פעם ביומיים קופסת סרדינים. כמה שיותר ירקות טריים לפחות 3 פעמים ביום.
הדגש צריך להיות על הפעילות האירובית לצורך החזקת הקצב המטבולי ברמה גבוהה.
בימים ללא ספינינג תבצעי לפחות שעה של פעילות אירובית אחרת בעצימות בינונית. אם מתאפשר לך פעימיים ביום 45 דקות זה עוד יותר טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה ופסוריאזיסהילה21/05/2009
שלום רב
אני סובלת ממחלת עור הנקראת פסוריאזיס המגלה עצמה בנגעים אדומים ומכוערים בעור.
למרות שלצערי המחלה היא חשוכת מרפא אני מטופלת במשחה הנקראת דייבבט שמאוד מסייעת לי. למרות זאת נאמר לי ע"י הרפואה שתזונה נכונה עשויה להשפיע מאוד על מצבי. לכן אשמח לדעת אילו מאכלים מומלצים ואלו פחות במצבי
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאה לא מפתיעה, אפילו צפויה
אהרון21/05/2009הרעבה עצמית אינה הפתרון. הגוף נכנס למגננה בגלל שהוא שונא את "שוד" השומן. מנגנון החיסכון באנרגיה מופעל אצלך בהצלחה והגוף מסתפק במה שיש בלי לשרוף חלק מעתודות השומן. בנוסף לכך נגרם גם נזק בריאותי על ידי החסרת מרכיבי תזונה חיוניים לגוף בכמות הנדרשת.
המשקל שלך אינו בשמיים ואין לך לאן למהר. דיאטה מאוזנת ושפויה מותאמת לנתונים שלך בליווי פעילות גופנית תעשה את העבודה בקצב הנכון. אל תשכחי שלא הקצב חשוב אלא ההתמדה והשמירה. השיטה בה את נוקטת הינה מרשם בדוק להשמנה עתידית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיועדת ליעל
אהרון21/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפסוריאזיס
אהרון22/05/2009אין הוכחות חד משמעיות שהתזונה משפיעה על המחלה, אולם יש סובלים ממנה המדווחים הקלה
מוחשית עם שינוי בהרגלי האכילה. מעבר לצריכת דגנים לא מלוטשים ומקולפים כמו חיטה מלאה, אורז מלא, שיבולת שועל וכו", כולל מוצריהם עשוי להקל. אם תקפידי על כללי התזונה המיטיבה באופן כללי עם העור, קרוב לוודאי שתפיקי תועלת. אני מעתיק כאן מה שעניתי לא מזמן לשאלה אחרת קשורה לבריאות העור:
תזונה נכונה לעור אהרון
19.05.09 22:14
התזונה שלנו מזינה את תאי עורנו כמו את יתר תאי גופנו. מזונות לא מומלצים הם מזונות מעובדים (קורנפלקס, במבה, ביסלי, פרכיות אורז, טבעול וכו"), מזונות מלוטשים ומקולפים –אורז לבן, קמח לבן על מוצריהם (לחם לבן, ביסקויטים, עוגות, ממתקים וכו'). מאכלים מטוגנים, שמנים שאינם בכבישה קרה, מרגרינה, צבעי מאכל, חומרים משמרים, ממתיקים מלאכותיים, נס קפה, קקאו, משקאות קלים, עישון ותרופות.
מה מומלץ לאכול? ירקות מכל הסוגים ומכל הצבעים (הגיוון מאד חשוב), פירות, נבטים , דגנים מלאים (אורז מלא, לחם מלא,, כוסמת, שיבולת שועל), קטניות(עדשים, שעועית לבנה, חומוס), שמנים בכבישה קרה עם דגש על חומצות השומן אומגה 3 ואומגה 6 (דגים : סלמון, סול, הליבוט, מקרל, פורל, דניס, אגוזי מלך) שומנים מהצומח: אבוקדו, שקדים, אגוזים, גרעינים, טחינה. מזונות כתומים העשירים בבטה קרוטין – דלעת, בטטה, פאפאיה, גזר. מזונות כחולים אדומים העשירים בביופלבונואידים לבניית קולגן – חמוציות, פטל, אוכמניות, בצל אדום. מזונות עשירים בויטמין C לבניית קולגן: קיווי, פילפל אדום , גוייבה. כל המרכיבים החיוניים לעור נמצאים אמנם במזון הטבעי אולם בתקופה המודרנית נהרס חלק גדול מהם בתהליכי עיבוד המזון הגורמים לחסר מתמשך של ויטמינים ומינרלים, מכאן חשיבות אכילת מזון לא מעובד ומשומר (שימור על ידי הקפאה ללא תוספת כימיקליים עדיין סביר)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי הילה
ד''ר רוני חרמון24/05/2009פסוריאסיס היא מחלה אוטו אימונית ולכן האוכל לא משפיע עליה. מה שמשפיע על המחלה הוא חיזוק המנגנון החיסוני רוגע נפשי טיפול בעור ע"י תרופות ושמש בקרינה חלשה. בקיצור ים המלח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרהשלי21/05/2009
הי אני בת 23 גובה 155 ושוקלת 56 חשוב לציין שעליתי תוך חצי שנה קרוב ל8 קילו
זה מאוד מפריע לי ולכן אני כעת בדיאטה.
אני אוכלת ביום: בוקר ירקות (עגבניה מלפפון חסה ופלפל ירוק) קוטג 3 אחוז שומן ופריכיות אורז
ערב יוגורט 0 אחוז שומן וברנפלקס
עושה ספורט שיעורים ספיניניג בערך 3 פעמים בשבוע
אני כך כבר שבועיים ולא הפחתתי במשקל מה יכולה להיות הסיבה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאה לא מפתיעה, אפילו צפויה
אהרון21/05/2009
הרעבה עצמית אינה הפתרון. הגוף נכנס למגננה בגלל שהוא שונא את "שוד" השומן. מנגנון החיסכון באנרגיה מופעל אצלך בהצלחה והגוף מסתפק במה שיש בלי לשרוף חלק מעתודות השומן. בנוסף לכך נגרם גם נזק בריאותי על ידי החסרת מרכיבי תזונה חיוניים לגוף בכמות הנדרשת.
המשקל שלך אינו בשמיים ואין לך לאן למהר. דיאטה מאוזנת ושפויה מותאמת לנתונים שלך בליווי פעילות גופנית תעשה את העבודה בקצב הנכון. אל תשכחי שלא הקצב חשוב אלא ההתמדה והשמירה. השיטה בה את נוקטת הינה מרשם בדוק להשמנה עתידית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי
ד''ר רוני חרמון24/05/2009כך לא תרדי במשקל ותגרמי נזק לעצמך. בכדי לרדת במשק חייבים לאכול מעל 600 קלוריות ליום שזה ממש מעט. תחשבי את כמות הקלוריות היומית ותשתדלי לאכול שלוש ארוחות מלאות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהליהי20/05/2009
יש לי שאלה שאני לא יודעת להיכן להפנות, אני מקווה שכאן אקבל תשובה.
כל הדיאטניות אומרות שבדיאטת הרזייה הדבר החשוב ביותר הוא סך הקלוריות, אז איך אפשר להסביר תופעה כמו של דיאטת אטניקס- שבה אוכלים רק חלבונים (אבל הגבינות והבשרים מלאים שומן )ללא הגבלה, ויורדים במהירות מטורפת?
הרי מן הסתם אם אוכלים ללא הגבלה כ"כ הרבה גבינות ובשרים שמנים סך הקלוריות עובר את הממוצע...
אשמח לקבל תשובה
תודה מראש :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיאטת אטקינס
אהרון21/05/2009דיאטה זו מבוססת על ההנחה שבאכילת חלבונים בלבד תוצא לצורך פעולות העיכול והספיגה אנרגיה רבה יותר מאשר בעיכול מזון רגיל. אולם הירידה הבולטת במשקל המושגת בדיאטה זו נובעת, בין השאר, מהפרשת נוזלים מוגברת. האיסור לאכול לחם ודגנים וההגבלה על ירקות ומוצרי חלב מפירים את האיזון התזונתי בגוף ומחסירים מהתפריט כמה וכמה ויטמינים וסיבים תזונתיים חיוניים לו. לעומת זאת, דיאטה זו עשירה בשומנים רוויים מן החי ובכולסטרול, ולפיכך מדובר במרשם בדוק ולמחלות לב וכלי דם בכלל. כמו כן יוצרת דיאטה זו עומס רב על הכליות.
נקיטת דיאטה כזו במשך ימים אחדים, אין בה נזק. אולם אם מתמידים בה תקופה ממושכת, נכנסים למצב שנקרא קטוזיס - שבו נוצרים גופי קטו, שהם תוצאת פירוק של שומנים, בלא נוכחות פחמימות. גופים אלה רעילים וגורמים נזק לשריר הלב ולכליות. אולם הם מקנים תחושת שובע ויעילים בסתימת תיאבון. לכן, הירידה במשקל המושגת בדיאטה זו היא אמנם מהירה, אך מקורה אינו רק באובדן שומן, אלא גם בפירוק רקמות שריר ובאיבוד נוזלים.
מלבד זאת, הדיאטה משעממת וממילא אוכלים פחות. אך האם אפשר להתמיד לאורך זמן בדיאטה שאין בה פחמימות? התשובה היא שלילית. מדובר בדיאטה מסוכנת, הפוגעת בשרירי הגוף ויוצרת בו חומרים רעילים. ואם לא די בכך, הרי שכאשר נתחיל לאכול פחמימות מחדש, נעלה שוב במשקל, ואף מעבר למשקל הקודם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאהרון
ליהי21/05/2009תודה רבה על ההתייחסות והתשובה המספקת בהחלט :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי ליהי
ד''ר רוני חרמון24/05/2009יש סוגים ושיטות של טכניקות להרזיה. בשיטה הקלורית חשוב לא לחרוג מכמות הקלוריות המתאימה ליום בשיטת אטקינס חשוב לא לאכול פחמימות בשיטת הפרדת עבות מזון חשוב לא לערבב חלבונים ופחמימות. בשתי השיטות האחרונות כמות הקלוריות אינה חשובה. רק הרכב המזון חשוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליהי
ד``ר נסטור ליפובצקי24/05/2009בדיאטת אטקינס שבה אוכלים הרבה חלבונים, המרכיב העיקרי של החלבון, חנקן יוצא דרך השתן (בצורת אוריה). החנן מושך אחריו הרבה נוזלים וזה מסביר למה מאבדים הרבה משקל. ירידה לא איכותית ולפעמים מזיקה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עושים ?!בר20/05/2009
אני רזה מידי , אני בגובה 1.80 ושוקל 55 [נשקלתי עכשיו] אני עושה הכל ולא מצליח להשמין , אני חייב להשמין !!!
אני משתדל לאכול 3 ארוחות מסודרות ביום , לא עושה ספורט כדי לא לאבד משקל , אבל לא משנה מה אני עושה אני רק יורד במשקל , ניסיתי לפני כמה חודשים לעלות במשקל של השרירים ורק ירדתי 5 קילו ... !!!
מה בשם אלוהים אני אמור לעשות ?!
ישלי עד אוגוסט לעלות לפחות 10 קילו , זה המון זמן , איך אני עושה את זה ?!
בבקשה עזרה !!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מהר בדיקות
רותי20/05/2009זה לא לדבר זה קודם כל בדיקות לראות שהכל בסדר. ודחוף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יוגורט 0% שומן וספיגת סידןטלי20/05/2009
שלום רב,
רציתי לשאול האם זה נכון שהסידן שיש ביוגורט 0% שומן אינו נספג בגוף?
בתודה מראש,
טלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מומלץ 1.5%
אהרון20/05/2009על מנת להספג, הסידן זקוק לנוכחות מינימום שומן, רצוי באותה ארוחה. בכל מקרה במערכת העיכול
הוא יפגוש שומן שמקורו בארוחות אחרות והדעות חלוקות לגבי יעילות הספיגה במקרה האחרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוכל בריא...19/05/2009
מאוד חשוב לי לאכול בריא ואני מנסה כמה שיותר.
אני מנסה למצוא באינטרנט כתבות על אוכל בריא ..הסיבה העיקרית היא בשביל עור הפנים וברור שחשוב לי גם בשביל הבריאות שלי..
אני לא מבינה בזה כלום..איך אדע מה לאכול? ובעיקר לפנים..אני לא מוצאת הרבה כתבות.
לא רוצה להשתמש במייקאפ, רוצה לקבל עור פנים יפה דרך האוכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה נכונה לעור
אהרון19/05/2009התזונה שלנו מזינה את תאי עורנו כמו את יתר תאי גופנו. מזונות לא מומלצים הם מזונות מעובדים (קורנפלקס, במבה, ביסלי, פרכיות אורז, טבעול וכו"), מזונות מלוטשים ומקולפים –אורז לבן, קמח לבן על מוצריהם (לחם לבן, ביסקויטים, עוגות, ממתקים וכו'). מאכלים מטוגנים, שמנים שאינם בכבישה קרה, מרגרינה, צבעי מאכל, חומרים משמרים, ממתיקים מלאכותיים, נס קפה, קקאו, משקאות קלים, עישון ותרופות.
מה מומלץ לאכול? ירקות מכל הסוגים ומכל הצבעים (הגיוון מאד חשוב), פירות, נבטים , דגנים מלאים (אורז מלא, לחם מלא,, כוסמת, שיבולת שועל), קטניות(עדשים, שעועית לבנה, חומוס), שמנים בכבישה קרה עם דגש על חומצות השומן אומגה 3 ואומגה 6 (דגים : סלמון, סול, הליבוט, מקרל, פורל, דניס, אגוזי מלך) שומנים מהצומח: אבוקדו, שקדים, אגוזים, גרעינים, טחינה. מזונות כתומים העשירים בבטה קרוטין – דלעת, בטטה, פאפאיה, גזר. מזונות כחולים אדומים העשירים בביופלבונואידים לבניית קולגן – חמוציות, פטל, אוכמניות, בצל אדום. מזונות עשירים בויטמין C לבניית קולגן: קיווי, פילפל אדום , גוייבה. כל המרכיבים החיוניים לעור נמצאים אמנם במזון הטבעי אולם בתקופה המודרנית נהרס חלק גדול מהם בתהליכי עיבוד המזון הגורמים לחסר מתמשך של ויטמינים ומינרלים, מכאן חשיבות אכילת מזון לא מעובד ומשומר (שימור על ידי הקפאה ללא תוספת כימיקליים עדיין סביר)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
...20/05/2009אבל אולי בכל זאת ..אשמח לקבל דוגמאות לארוחות...תפריט .. כדי שיהיה לי למשל את כל הויטמנים כמו שצריך. אין לי שום חסרון בויטמינים , אבל כדי שלא יחסר..:)
אני יודעת שלאכול למשל ביצים זה טוב, אבל שמעתי שיותר מדי זה לא..
לכן אני מעדיפה לעשות תפריט מסודר ולאכול בדיוק כל יום את מה שרשום ליי..
כך שיהיה לי הכל.
אפשרי לעשות דבר כזה?
אני אוכלת רק לחם מחיטה מלאה, מנסה אורז מלא(אמא שלי לא מתה עליו),שותה מים, אוכלת פירות וירקות אבל לא כמו שצריך...לא שותה מיצים .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקשה להתאים תפריט באופן ווירטואלי
אהרון20/05/2009הרכב התפריט תלוי בנתונים אישיים ( גיל, משקל, גובה), מטרה (הרזיה, שמירה, עליה במשקל, העלאת מסת השרירים), מגבלות בריאותיות ואחרות (צמחונות, טיבעוניות, אי סבילות ללקטוז ועוד),
העדפות אישיות, מגבלות שליטה בזמנים וסוג המאכלים (המצאות בשרות צבאי או פנימיה).
את עקרונות התזונה המיטבה עם העור כבר פרטתי. בפורום זה לא נהוג להציע תפריטים (לא חסרים בכל מיני אתרים) אבל תוכלי לקבל הצעות שיפור לתפריט הנוכחי שלך במסירתו יחד עם המידע שציינתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבחינת משקל
...20/05/2009אני בסדר?
הגובה שלי 1.58 ומשקל 46 בערך..לא רזה מדי?
למרות שהבטן שלי לא בדיוק כזאת שטוחה, ואז אני נראת קצת שמנה..חחח אבל זה רק אימון שרירי הבטן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא נורא
אהרון20/05/2009לא ציינת את הגיל. את בגבול תת-משקל, אבל אם את ילדה או מתבגרת ומבנה גופך צר זה לא נורא. את חייבת לאכול טוב ובריא כדי לספק לגוף כל מה שהוא צריך, במיוחד בגיל ההתבגרות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זרעי פשתןטל19/05/2009
שלום
אני בת 26 ויש לי גוף מלא
רציתי לשאול לגבי זרעי פשתן,האם הם מסייעים בהורדת המשקל?ואם כן מה הכמות המומלצת ביום
ועוד משהו....
מה זה ייעוץ נטורופתי,ואיפה אפשר לעשות את זה?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זרעי פשתן
אהרון19/05/2009מומלצים בזכות אומגה 3 (צמחי). לא קיים מאכל שגורם להרזיה. רק דיאטה ופעילות גופנית.
באתר זה יש פורום נטורופתיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיצוחים קלויים ונקניקטל19/05/2009
שלום רב, רציתי לדעת האם פיצוחים קלויים אינם בריאים? ומה לגבי נקניק?
וכן, למה הכוונה בכך שג'אנק פוד אינו בריא? האם אין לו שום תרומה לגוף?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיצוחים ונקניק
אהרון19/05/2009התרומה העיקרית של הפיצוחים הינה הרבה קלוריות. על אף שלרוב השומן בלתי רווי (בריא) ומכילים
גם מרכיבים חיוביים אחרים, למי שדואג לגיזרה כדאי להמנע מצריכתם. יש לציין שבקליה איכות השומן יורדת ובכלל הערך התזונתי שבכל מקרה לא שווה את המחיר הקלורי. גם תוספת המלח אינה ותורמת לבריאות.
הנקניק לעומת זאת הוא הרבה יותר גרוע: הרבה שומן, ברובו לא בריא, כולסטרול, בד"כ עשוי מבשר לא איכותי, מלח וכימיקליים. בכלל מומלץ להמנע עד כמה שאפשר מבשר מעובד בעיקר אם הוא טחון. זה ג'אנק פוד קלאסי.
ג'אנק פוד אפשר להגדיר כמאכל שתרומתו הקלורית גבוהה והנזק לבריאות עולה על היתרונות, אם בכלל קיימים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיצור קיבהאוראל18/05/2009
תשמעו , אני לא רוצה שתגידו לי שיש דרך אחרת ..
אני בקרוב בן 15 , שוקל 150 קילו
יש לי חלום לשחק כדורגל בקבוצה , גם שאני נושא עליי את המשקל הזה אני רץ מהר מאוד ואני יודע שיש לי את הכישרון ואת היכולת להיות שחקן
אבל אני קרוב יותר למות מאשר לשחק
לא צריך להגזים
אבל ממש בא לי לבכות
אני יוכל להתקבל לקבוצה עד עוד שנה ..
וחשבתי על קיצור קיבה
זאת הדרך היחידה שלי
אני לא יכול להרזות בדרך טבעית אני מרגיש את זה
אני ילד ביישן והכל
אני רוצה לדעת איך לדבר עם ההורים כי בטח שלקיצור קיבה כסף משלי לא יהיה לי
זו הדרך היחידה להציל את החיים שלי ולהגשים לי את החלום
אולי תייעצו לי מה לומר להם
ומה המחיר של זה?
זה מסוכן או משהו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי דוד
ד''ר רוני חרמון19/05/2009כחבר קופ"ח מגיע לך ניתוח ואתה לא צריך לשלם דבר . אתה אתה צריך לעמוד במספר קריטריונים ולקבל את חתימת ההורים.
לפני שאתה ניגש לניתוח אני מעוניין לקחת אותך לטיפול ולנסות להוריד אותך אל מיתחת למאה קילו תוך חצי שנה. אולי 9 חודשים לא יותר.
זה הצ'נס שלך, אל תחשוב על פתרונות קסם, כפי שצריך להשקיע הרבה בכדי להיות כדורגלן טוב צריך לעבוד קשה בשביל הגוף שלך.
קבל החלטה ודבק בה אל תרפה זו מלחמה עד גיל שמונים כנס לאתר חרמון מן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד דבר קטן
אוראל21/05/2009תודה רבה , אבל אני חושב שאין טעם לרדת 50 -60 קילו ולבזבז כסף על קיצור קיבה אם נשאר לי עוד 30 לרדת ..
אני מטר 79* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה נוספתמיכל18/05/2009
היי,
רציתי לדעת האם בשעת המחזור הגוף מרזה יותר כמובן במידה ועושים דיאטה ופעילות גופנית?
והאם זה נכון שהבטן מתנפחת כתוצאה מהמחזור או שסתם אומרים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני מציע להוסיף שאלות לשרשור קיים
אהרון18/05/2009לפני המחזור יש צבירת נוזלים שמשתחררים עם המחזור לא מדובר על השמנה או הרזיה.
רק מאזן האנרגיה משמין או מרזה. אם במחזור את אוכלת פחות ו\או מוציאה יותר אנרגיה אז, מרזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי מיכל
ד''ר רוני חרמון19/05/2009שבוע לפני המחזור בשל צבירת נוזלים יש עליה קלה וזמנית במשקל. אחרי המחזור זה מסתדר בדרך כלל. וכן הבטן טופחת קצת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא הבנתימיכל18/05/2009
היי אהרון סליחה לא הבנתי אני 160 בת 30 שוקלת 91 כמה קלוריות עליי לצרוך אני עושה הליכות מהירות משתדלת עכשיו לעשות שעה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 1200-1400
אהרון18/05/2009ופ"ג יומית כפי שציינת אמורות לתת תוצאות. אם את רוצה קצב, אל תתפתי לרדת מתחת ל1200
אלא הגבירי את הפעילות האירובית. בנוסף נסי להיות כמה שיותר פעילה במשך היום: לעלות במדרגות ולא במעלית, להחנות את המכונית רחוק יותר מהיעד, אם העבודה שלך יושבנית לקום מדי פעם וללכת, לא לבלות יותר מדי מול הטלוויזיה והמחשב וכו".
שוב אני מבקש לא לפתוח כל פעם שירשור חדש, אלא להוסיף לזה שכבר פתחת, אחרת עלולות להשאר הודעות ללא מענה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קודם כל תודהמיכל18/05/2009
אני בדרך כלל משתדלת לאכול 1200 קלוריות ביום התוצאה שיצאה לי גבוהה יותר 1966 האם אני אוכלת קצת מדי וזה יכול לפגוע לי בדיאטה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר באחריות
אהרון18/05/2009עם הנוסחה שקיבלת לא תרזי, זה חישוב תאורטי בלבד שתקף עבור בעלי משקל נמוך ואחוז שומן
תקין (עד 25% לנשים). מכיוון שאחוז השומן המשוער שלך הרבה מעבר, (חסר לי הגובה והגיל) יש להניח ש הוצאת האנרגיה הממוצעת האמיתית שלך (ללא פ"ג) נמוכה ממספר הקלוריות שציינת.
אם את רוצה לראות תוצאה מעודדת המשיכי עם הערך הקלורי הנוכחי בתנאי שהתפריט מאוזן
ואין לך בעיות בריאות מיוחדות מלבד השמנה ניכרת. עדיף להגדיל את ערכו הקלורי בעוד 200-300 קק"ל ולבצע פעילות אירובית של לפחות שעה ביום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי מיכל
ד''ר רוני חרמון19/05/2009אם את אוכלת 1200 קלוריות ליום לא יגרם לך כל נזק. ככול שתאכלי פחות מ- 1966 כן קצב הירידה יהיה גדול יותר. לא להגזים כרגע את בסדר. 1966 קלוריות ליום הן בכדי לשמור על משקלך במצב מנוחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוד שאלהמיכל18/05/2009
רציתי גם לשאול כמה קלוריות רצוי לאכול ביום משקלי 91 (לא לעוד הרבה זמן...בתקווה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי מיכל
ד''ר רוני חרמון18/05/2009את צריכה לאכול קצת פחות קלוריות ליום מהתוצאה שתקבלי מהכפלת משקלך ב- 21.6 .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה לאכול?מיכל18/05/2009
היי,
היום בערב אני ובעלי יוצאים למסעדה אחרי הרבה זמן שלא יצא לנו (ילדים עבודה....)
אני כבר עושה דיאטה למעלה מחודש אבל הערב בא לי ליהנות אני מוכנה לצמצם כל היום באכילה כדי שלא יהיו לי יותר מדי רגשי מצפון
השאלה היא מה כדאי לאכול במשך היום חשבתי על ירקות וגבינה רזה השאלה כמה גבינה מותר ?
ואם אני ימשיך למחרת בדיאטה וספורט כרגיל האם הערב הזה יפגע בי?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי מיכל
ד''ר רוני חרמון18/05/2009את בדרך הנכונה תשתדלי לאכול כמה שפחות כך שבחישוב הקלוריות הסופי של אותו יום החריגה תהיה הקטנה ביותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)