מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כגכיכיניקול24/05/2009
אני בת 13 וחצי גובהיי מטח חמישים ואני שוקלת 55 האם משקלי וגובהיי מתאים לגילי
כמה קלוריות אני צרכיה לאכול ? כדי לעשות דיאטה
ואם אוכל את כמות הקלוריות שמצריכה ויעשה פעילוצ גופנית כל יום בערך חצי שעה אני ירזה ?!! וכמה בערךך
האם חסה מרזה או פשוט לא משמינה ??
אשמח אם תענו לי !1* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקל עודף
אהרון24/05/2009מומלץ לרזות לפחות 8 ק"ג בעזרת דיאטה מאוזנת של 1200 קק"ל ופעילות אירובית יומית של לפחות שעה.
חסה לא משמינה, אפשר לאכול חופשי. היא גם לא מרזה, אין מאכלים מרזים. אני מקווה שאת לא מתכוונת לעשות דיאטת חסה. מומלץ לאכול כמה שיותר חסה וגם ירקות טריים אחרים בנוסף לגבינות רזות, בשר טרי רזה, דגנים מלאים ומוצריהם (לחם), פירות. להמנע מטיגון, שומן מן החי, מרגרינה, עוגות, גלידות וממתקים אחרים, לשתות רק מים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניקול
ליטל סמואל-לוי25/05/2009לפי הנתונים שנתת, את נמצאת קצת מעל האחוזון ה-85 לגילך, זאת אומרת: יש לך עודף משקל וזהו בדיוק הזמן להתחיל לטפל. אם תתחילי לעשות שינויים בתזונה שלך ובעיקר אם תתחילי פעילות גופנית כלשהי באופן קבוע (מומלץ בתוך מסגרת של חוג - ועדיף פעילות שאת אוהבת) אז הסיכוי שלך להצליח הוא גדול. אל תפספסי את ההזדמנות! גם שמירה על המשקל הנוכחי או ירידה קטנה של 2-3 ק"ג היא טובה כי יתכן שתגבהי עוד. הכי חשוב זה לא להמשיך לעלות. אני ממליצה לך להתחיל במשימות קטנות שתתני לעצמך כל שבוע ( כמו לשתות 12 כוסות מים ביום, להפחית את צריכת הממתקים ל-X ב... וכו') אם תראי שאת עומדת בהן - תנסי לאמץ באופן קבוע.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכנה לקלולונסקופיהמיקה24/05/2009
נאמר לנו שלא לאכול פירות וירקות יומיים לפני הבדיקה.
האם אבוקדו שהוא פרי כמובן נחשב לבעל סיבים תזונתיים כמו שאר הפירות ?
איך ניתן להגיע למקסימום התרוקנות (קיבלנו כמובן את החומר המרוקן המגעיל )-כי לפעמים ההתרוקנות לא שלמה וזה מפריע לבדיקה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם אין תשובה ?
מיקה24/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי מיקה
ליטל סמואל-לוי25/05/2009אבוקדו מכיל מעט סיבים לכן הייתי ממליצה להמנע לפני הבדיקה.
הדרך הטובה ביותר להבטיח התרוקנות טובה ככל האפשר היא להקפיד על הדיאטה שקיבלת, דלת שארית (רצוי להמנע גם ממוצרי חלב) ולשתות המון מים בנוסף לחומר המשלשל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאטה של חלבוןסוזי24/05/2009
שלום ד"ר
אני בת 26 גובה 169 משקל היה לפני 25 יום 72 ועכשיו 67 עושה דיאטה אוכלת רק האוכל שבו חלבון ולא אוכלת את הפחמימות ירד לי מהבטן ומסביב עדין אני ממשיכה בו
1 האם הדאיטה זאת נכונה לגוף שלי שמעתי שהדיאטה זות לא טובה האם זה נכון
תודה לכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיאטת חלבונים -סכנה לבריאות
אהרון24/05/2009זאת התשובה עניתי לפני כמה ימים על שאלה דומה (אטקינס היא דיאטת חלבונים)
דיאטת אטקינס אהרון
21.05.09 10:55
דיאטה זו מבוססת על ההנחה שבאכילת חלבונים בלבד תוצא לצורך פעולות העיכול והספיגה אנרגיה רבה יותר מאשר בעיכול מזון רגיל. אולם הירידה הבולטת במשקל המושגת בדיאטה זו נובעת, בין השאר, מהפרשת נוזלים מוגברת. האיסור לאכול לחם ודגנים וההגבלה על ירקות ומוצרי חלב מפירים את האיזון התזונתי בגוף ומחסירים מהתפריט כמה וכמה ויטמינים וסיבים תזונתיים חיוניים לו. לעומת זאת, דיאטה זו עשירה בשומנים רוויים מן החי ובכולסטרול, ולפיכך מדובר במרשם בדוק ולמחלות לב וכלי דם בכלל. כמו כן יוצרת דיאטה זו עומס רב על הכליות.
נקיטת דיאטה כזו במשך ימים אחדים, אין בה נזק. אולם אם מתמידים בה תקופה ממושכת, נכנסים למצב שנקרא קטוזיס - שבו נוצרים גופי קטו, שהם תוצאת פירוק של שומנים, בלא נוכחות פחמימות. גופים אלה רעילים וגורמים נזק לשריר הלב ולכליות. אולם הם מקנים תחושת שובע ויעילים בסתימת תיאבון. לכן, הירידה במשקל המושגת בדיאטה זו היא אמנם מהירה, אך מקורה אינו רק באובדן שומן, אלא גם בפירוק רקמות שריר ובאיבוד נוזלים.
מלבד זאת, הדיאטה משעממת וממילא אוכלים פחות. אך האם אפשר להתמיד לאורך זמן בדיאטה שאין בה פחמימות? התשובה היא שלילית. מדובר בדיאטה מסוכנת, הפוגעת בשרירי הגוף ויוצרת בו חומרים רעילים. ואם לא די בכך, הרי שכאשר נתחיל לאכול פחמימות מחדש, נעלה שוב במשקל, ואף מעבר למשקל הקודם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסוזי
ד``ר נסטור ליפובצקי24/05/2009שלום,
אם את מתכוונת לדיאטה ללא פחמימות בכלל, לא רצוי לבצע דיאטה כזאת והיא יכולה לסכן את בריאותך. אפשר לצמצם בכמות הפחמימות בתפריט ולהגיע לתוצאות טובות מבלי לסכן את הבריאות. זאת אומרת, צמצום מחמימות מותר, הפסקה מוחלטת של פחמימות בתפריט אסורה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה נכונהאירית24/05/2009
היי.
אני 9 חודשים לאחר לידה שוקלת 62.3 ומעונינת לרדת ל 55 ק"ג. (המשקל לפני הלידה)
לפני 3 שבועות התחלתי מעין משמעת עצמית לא כ"כ קוראת לזה דיאטה אלא רצוני לאמץ הרגלי אכילה נכונים.
בשבוע הראשון ירדתי 3 ק"ג, בשבוע השני לא ירדתי כלל וכעת בשבוע השלישי אני גם כן תקועה ויש לציין כי כמעט ואין לי יציאות.
אשמח לשמוע מהי לדעתך הבעיה .
התפריט היומי שלי : 9 בבוקר מעט קורונפלקס עם חלב, ביניים ירק או פריכית, צהריים ארוחה מבושלת בכמות סבירה, ביניים פרי או ירק ובערב סלט קטן עם כפית קוטג 5 %.
אשמח לתשובה אירית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אירית
ד``ר נסטור ליפובצקי24/05/2009אירית שלום,
עושה רושם שצמצת את ההכנסה הקלורית יתר על המידה. הייתי מציע להעשיר את התפריט גם בקלוריות וגם בסיבים כדי למנוע עצירות. תוסיפי לחם מחיטה מלאה, יותר ירקות עם קליפה, וגם יותר דברי חלב כמו גבינה 5% ויוגורטים 3%.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלוריותליהי24/05/2009
האם יש הבדל בין קלוריה שמגיעה משוקולד לבין קלוריה שמגיעה ממקור פחות שומני (כמו פרי לדוגמא)? ואם אפשר אשמח מאוד לקבל הסבר מה ההבדל ואיך הוא משפיע על הגוף...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלוריות
ד``ר נסטור ליפובצקי24/05/2009שלום מור,
קלוריה היא יחידה של אנרגיה. לא משנה מה מקורה. אבל הגוף מנצל בצורה שונה מאכלים שונים, למשל הגוף "משתמש" בקלוריה משומן ביעילות נמוכה יותר מאשר קלוריה מפחמימות או חלבון. לכן קלוריה עודפת ממקור שומן תגרום ליותר השמנה מאשר קלוריה עודפת ממקור פחמימה או שחלבון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאטה + ספורטטלי24/05/2009
שלום רב,
אני בת 30. שוקלת: 63, גובה: 1.62. אני רוצה להוריד 10 ק"ג ורציתי לשאול אם אני בדרך הנכונה עם התפריט הבא והספורט שאני עושה:
6:00 - כוס נס קפה עם כפית וחצי סוכר ומעט חלב + פרוסת לחם מלא וקל עם מעט גבינה
8:00 - כוס נס קפה עם כפית וחצי סוכר
9:30 - סנדויץ מלחם קל עם מעט גבינה
13:00 - סלט גדול שמורכב מטונה, ביצה קשה, עגבניות שרי,מלפפונים, חסה, עלי בייבי, תירס, זיתים שחורים, גזר (הסלט לא מתובל) + מיני לחמניה מקמח שיפון מלא + גבינה עם זיתים של 100 גרם.
17:30 - תפוח עץ + בננה
19:00 - שניצל עוף לייט עם תירס + אטריות עם רסק עגבניות
יותר מאוחר בערב לאחר פעילות גופנית אני אוכלת פרי + יוגורט 1.5% שומן
אני שותה כל היום מים וכוס אחת מיץ תפוזים.
אני הולכת פעם אחת בשבוע לפילאטיס ופעם אחת לארובי עם עיצוב וחיטוב.
בנוסף, אני עושה פעמיים בשבוע הליכה נמרצת של 45 דקות.
האם אני יכולה להוריד בדרך זו 10 ק"ג?
בתודה מראש,
טלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר לרזות
אהרון24/05/2009וותרי על הסוכר בקפה, על השניצל לטובת חזה עוף לא מטוגן, על האיטריות לטובת ירק מבושל, בלי מיץ תפוזים, בארוחת הביניים רק פרי אחד, אין צורך בזיתים בסלט. וותרי על העוגה בשישבת.
יש לבצע פעילות גופנית כל יום לפחות שעה בעצימות בינוונית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאטה לאחר הריוןמ.כ24/05/2009
שלום רב ,אני 6 חודשים לאחר לידה בניתוח קיסרי ( לידה 2 בניתוח קיסרי )
בהריון עליתי במשקל בסה"כ 15 קילו ,אני מניקה (עדיין ) אני אוכלת טוב ומאוזן ולא שטויות ונישנושים
הרעב משתלט עלי בערב/לילה ( סביבות השעה 20:00-09:30 )
אני "תקועה" עם 6 ק"ג שאני לא מצליחה להיפתר ממנו
חשוב לציין כי אני מבצעת כפיפות בטן כל ערב ( בערך 6 סטים של 50 כל סט )
אני בת 29 שוקלת היום 60.1 ק"ג גובה 1.55
מה עושים כדי לרדת במשקל ?כדי להוריד את הבטן ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מ.כ.
ד``ר נסטור ליפובצקי24/05/2009שלום,
קפיפות בטן תעזורנה לחזק את האיזור אך לא לירידה במשקל. כדאי שתצאי להליכות לפחות 4 פעמים בשבוע במשך כשעה.
בנוסף עליך לשמור על תזונה מאוזנת אך כדי לא לפגוע בייצור החלב, חשוב לעשות זאת על ידי תוכנית בנוייה על ידי דיאטן מומחה.
אשמח לעזור באופן אישי אם תהי מעוניינת.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיאטה לאחר לידה
מ.כ16/06/2009כבר שבועיים שאני מבצעת הליכה על הליכון 40 דקות עד שעה במהירות של 6.5 קמ"ש .
אך המשקל לא מראה כלום על ירידה ,התזונה שלי מאוד מאוזנת .
מה עושים ?????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פירותשלי23/05/2009
רציתי לדעת האם ניתן לאכול פירות בדיאטה וכמה ניתן לאכול בשבוע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתן ורצוי
אהרון23/05/2009הכמות תלויה בסוג הדיאטה ובהיקף הקלורי. באופן כללי 2-3 ביום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלי
ד``ר נסטור ליפובצקי23/05/2009הי,
לא משנה באיזה סוג דיאטה מדובר. לפחות 2 פרות ביום חובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השמנהבת23/05/2009
שאלה נוספת. אני מגלה שאני אף פעם לא בטוחה בחישוב הקלורי שאני נותת לתבשילים וחומרים לא מדויקים (עגבניה למשל, יש גדולה ויש קטנה, כוס פסטה- יש ספל גדול ויש כוס קטנה, גם כשאני שוקלת אותם, אז לא הכל ממש מדויק, למשל כרעיים עוף אני מבשלת ואז כשאני אוכלת אני רואה חתיכת שומן שלא הוצאתי ובטח מילאה את התבשיל בשומן מיותר , או תרסיס השמן פאם, ריסוס אחד קצרצר לא שווה לריסוס יותר מסיבי של מחבת גדולה - איך יוצאים מזה?).
אני חושבת שיש ימים שכל אי הדיוק הזה יכול להקפיץ את הקלוריות למעלה בכ300 קלוריות או במקרה היותר גרוע הרבה מדי למטה (כי אני נוטה להחמיר עם הניקוד שאני נותנת). אני לא רוצה לעשות דיאט הלא בריאה ובמילא אני אוכלת את המינימום האפשרי לי (1000 לפעמים 1200), כל חריגה כזו למטה בכ200 קלוריות, אם החישוב היה מוגזם - האם היא יכולה להזיק לאורך זמן? או בהנחה שבהם אניאוכלת מעט יורת (ויש כאלה, או לפחות אחוזי שומן גבוהים יותר) - אז זה מתקזז והגוף לא תופס זאת כהרעבה?, אם לסכם, כמה הגוף קורא את זה כ"יויו", או כל עוד זה בטווח הזה של מאות בודדות של קלוריות ושל תזונה בריאה סהכ- הגוף לא ניזוק (מבחינת מסת שיריר ועודף יעילות שגורמת להשמנה). אני יכולה לומר שרואים לי בפנים, שאם אכלתי בסופשבוע קצת חמין ומש מעט יותר מרכיבים שומניים בתפריט מכרגיל הפנים שלי מיד מתעגלות ובמהלך השובע כשהתזונה חוזרת לפיקוח צמוד יותר - שוב הופכות צרות יותר. ובשורה התחתונה אני הולכת ומרזה, אבל יש כאן סוג של יויו קטן. כמה זה משפיע על הנזק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא עונים, מחכה למענה. תודה.
בת24/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה לא עונים?
בת25/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיוק בחישוב קלוריבת23/05/2009
שלום
קניתי פסטרמה הודו בכמה טעמים (רומנית, דל שומן וברביקיו).
הסתכלתי על הקלרויות, ויוצא שבמאה גרם שהן 4 פרודות יש בין 80 קלוריות _בדלת שומן) ל100 קלוריות ברגילה.
יוצא שבמקסימום יש בכל פרוסת פסטרמה הודו מכל סוג שהוא - 25 קלוריות.
עכשיו, בכל המילונים הקלורים, ובכל הפורוומים אני קוראת שמחשבים כל פרוסת הודו פסטרמה בכ55 קלוריות בממוצע. לעומת דלת השומן שמקנים לה 20 קלוריות.
השאלה חשובה בכלל ובפרט מאז שאימצתי את הפסטרמה כחלבון זמין ודל שומן בימים שאין לי ראש לבשל.
מדובר בפער משמעותי, מה נכון כאן?
ושנית, האם אפשר לאכול את הרגילה במקום דלת השומן שהרי הפערים בהם מגוחכים והטעם שונה מאוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשה להאמין
אהרון23/05/2009שבדלת שומן יש רק 80 וברגילה רק 100 פר 100 גרם. קחי בחשבון שזה מוצר יבש יחסית עם אחוז גדול של מרכיב אורגני נושא קלוריות.
אני מניח שתקבלי תשובה נוספת יותר מעודדת משלי, אבל הייתי מציע לך להמנע עד כמה שאפשר ממוצר מעובד זה ולהעדיף חזה הודו צלוי בבית ללא תוספת כימיקליים הנהוגות במוצרי בשר מתועשים. אפשר להכין מראש כמות גדולה, לשמור במקרר ולחתוך ממנו פרוסות שאפשר גם להכין מהם כריכים לעבודה.
בתאבון!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשואלת
ד``ר נסטור ליפובצקי23/05/2009קיימות היום הרבה בעיות עם רישום הרכב הקלורי שעל המזונות. אני עצמי כתבתי לא מעט חוות דעת בנושא. באמת לא נשמע הגיוני ההבדל בין הדל לרגיל. בכל מקרה, לא הייתי מציע לך לצרוך פסטרמה יום יום. זה מוצר עם תכולה גבוהה של מלח ומרכיבים אחרים המוטלים בספק.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לשמור על המשקללי23/05/2009
שלום,
אני בת 20 1.75 ושוקלת סביבות 56-57. אני מרוצה מהמשקל שלי ומאיך שאני נראת. אני כ-5 פעמים בחדר כושר ועושה כ-4 פעמים אימון אירובי וכפעמיים אימון כוח של כחצי שעה גג.
התזונה שלי מאוזנת, לא נוגעת במאפים ולא מתפתה לשטויות.
אוכלת בכל ארוחה את כל סוגי הירקות האפשריים ושותה המון מים.
הבעיה שלי היא בערב, ברגע שאני מסיימת את ארוחת הערב אני מתחילה שטויות, זה מתחיל בתפוח ועובר לארטיק ועובר לבייגלה ועובר לקורנפלקסוכך הלאה. אין לי מעצורים.
אני מרגישה שאני בדרך הנכונה לשמור על המשקל אבל כל ערב יש לי קרב עם עצמי.
יש לך פתרון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רק שכחתי לציין
לי23/05/2009לפני כ-3 שנים הייתי עם תוספת של 15 קילו בערך.
סתם לידע כללי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצרות כאלה, הלוואי על כל עם ישראל!
אהרון23/05/2009בדימיוני אני סופר את אלה שמקנאות בך ברגע זה. עם זאת אני מברך אותך על המודעות. יודעים איפה מתחיל אבל לא איפה ואיך נגמר בעיקר כשיש עבר שלא רוצים לחזור אליו.
בולמוס אכילה אחרי ארוחת הערב הינה תופעה נפוצה. למרבית הצער אין פתרונות קסם מלבד
מודעות וכוח רצון. יכול להיות שהתפריט היומי שלך למרות היותו מאוזן ובריא אינו תואם את הנתונים שלך מבחינת הערך הקלורי. אפשרות אחרת היא שנקודת האיזון הנדרשת על ידי התכנון הגנטי גבוהה
ממה שבא לידי ביטוי במשקל הנוכחי שלך, לכן הגוף משדר למוח בקשה להפעיל את המרכז האחראי
לוויסות הרגשת השובע תוך העלאת הסף וכתוצאה בא לך להוסיף ולאכול. אפשרות שלישית ואולי הכי מציאותית היא רעב רגשי הנובע בין היתר מנטיה לפיצוי עצמי על ידי הסיפוק שמקבלים מאכילת יתר של מאכלים אהובים וזמינים. לרוב הסיבה היא מורכבת מכל הגורמים שציטטי ואחרים שלא.
אני מציע לך לדחות את ארוחת הערב כמה שיותר קרוב לשינה (למרות שמומלץ פרק זמן מינימלי)
ושתהיה מורכבת ממנה בשרית (כולל דג) ומוצר פחמימות מורבבות מלאות. אם בא לך לאכול אחר כך, המנעי מפרי ובעיקר ממוצר מתועש כמו קורנפלקס שעל ידי הסוכר שמכיל משאיר טעם של עוד והעדיפי מוצר מבוסס על חלבון שסותם את התאבון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
לי23/05/2009אבל תוכל לתת לי דוגמה למוצר מבוסס על חלבון שסותם את התאבון.
תודה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדוגמה
אהרון23/05/2009ביצה קשה ידועה כסותמת תאיבון. רצוי עם ירק.. כמו כן גבינה לבנה או פרוסת בשר רזה קר עם ירק.. בכל מקרה יש להמנע ממוצר מבוסס על פחמימות פשוטות כמו פירות ודברים שמכילים סוכר כולל קורנפלקס ו"פלקסים" למיניהם. וגם מדברי קמח לבן. עוד רעיון הוא לכרסם גבעולי סלרי, חסה, כרוב. גם שתית מים סותמת תאבון (לא אצל כולם)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בירור כללינועה22/05/2009
שלום,
אני בת 24, עובדת כל יום, במשרה שלא יושבים בה הרבה, הפיך אני הרבה מתרוצצת, מוכרת בחנות נעליים. בנוסף אני רוקדת פעמיים בשבוע כל פעם שעה וחצי ואפילו יותר.
אני שומרת על תזונה נכונה, ולא אוכלת שטויות.
אני מטר 58 ושוקלת בערך 49.5 לא יותר מ50. בדקתי באינטרנט כמה קלוריות אני צריכה לצרוך כדי לרדת במשקל וכדי לשמור. ואני לא בטוחה שאני לא אשמין מזה. למשל 1500 קלוריות לפי החישוב שעשיתי זאת הכמות שאכלתי היום, אני מרגישה שזה המון. עדיף היה לי לא לדעת כמה אכלתי. זה גורם לטריגר. אבל האם אני אשמין מסך קלוריות זה? האם זה יותר ממה שאני מוציאה? אני יודעת שכדי לרזות אני צריכה לצרוך 1330 . האם גם מתפריט של 1500 אפשר לרזות?
ורצוי לציין שאני עושה הליכות מדי פעם גם עם הכלב. אולי כדאי להוסיף עוד פעילות גופנית.
תודה על התשובה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נועה
ד``ר נסטור ליפובצקי23/05/2009שלום נועה,
על פי הנתונים שמסרת את לא צריכה לרדת במשקל. אם בכל זאת את מרגישה שעליך לחטב את הגוף, הייתי מוסיף עוד פעמים בשבוע פעילות גופנית, אולי אפילו פעילות כוח.
עם 1500 קלוריות את אמורה לרדת במשקל בצורה מבוקרת.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאטה אישיתשי22/05/2009
שלום רב.
אני בן 22 גובה 1.83.
אני שוקל 80 ק"ג והייתי רוצה לרדת 10 קילו לפחות...
אני עובד רוב היום מול מחשב, ומשתדל לרוף פעמיים בשבוע 20 דקות בקצב רגיל.
בבקשה תעזרו לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך פרטים
שי22/05/2009אני קם ב7, אוכל קערת ברנפלקס עם בננה אחת, ושתי פרוסת לחם קל.
ב11 אני אוכל תפוח או אפרסק.
בסביבות 1 אוכל צהריים- 5 שניצלים קטנים מעוף, 7 כפות אורז לבן, ו7 תפוחי אדמה אפויים.
ערב אני אוכל סלט עם גבינה בולגרית, ו5-6 לחם שחור עם מרגרינה ושותה תה עם חלב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתפריט לא טוב - יש הרבה לשפר
אהרון22/05/2009
אני קם ב7, אוכל קערת ברנפלקס עם בננה אחת, ושתי פרוסת לחם קל.
===רק חצי קערה עם חלב 1%. בלי לחם ובננה. להוסיף פילפל אדום.
ב11 אני אוכל תפוח או אפרסק.
===גם יוגורט 1.5%
בסביבות 1 אוכל צהריים- 5 שניצלים קטנים מעוף, 7 כפות אורז לבן, ו7 תפוחי אדמה אפויים.
===לשנות את הכול: סלט גדול עם כפית שמן, עוף או בקר רזה צלוי ללא רוטב\דג טרי צלוי.
3 כפות אורז מלא\תפו"א גדול או 2 קטנים \ירקות מבושלים.
====ביניים: פרי
ערב אני אוכל סלט עם גבינה בולגרית, ו5-6 לחם שחור עם מרגרינה ושותה תה עם חלב
===גבינה בולגרית 5%\קופסת סרדינים, רק 2 פרוסות לחם מלא בלי מרגרינה.
כל יום לפחות שעה פעילות אירובית בעצימות בינונית . פעמיים בשבוע אימוני התנגדות לשימור
מסת השרירים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשי
ד``ר נסטור ליפובצקי23/05/2009שלום,
לתפריט שהציעו לך כאן, הייתי מוסיף יוגורט או חצי גבינה לבנה 3% עם 2 פרוסות לחם מלא אחרי אימוני כוח.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חולמת על ירידה במשקל- עזרהשילי22/05/2009
היי אהרון
אני בת 22, גובהי 1.62 ומשקלי כיום 64.5. הייתי רוצה לרדת למשקל 57 ק"ג. אשמח לקבל המלצות לתפריט שפוי שלא ארעב בו ואוכל להגשים את חלומי.
פעילה 3 פעמים בשבוע, לעתים 4, פעמיים בשבוע ספינינג עוד פעמיים הליכה של 45 דק'.
פעם בשבוע אימון משקולות מקיף של שעה.
תודה!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלום קל להגשמה
אהרון22/05/2009אני מבקש פירוט התזונה היומית הנוכחית שלך, מגבלות בריאותיות ואחרות (מאכלים שאת לא מוכנה לאכול), העדפות. על בסיס זה, תקבלי המלצות ל שיפורו והתאמתו של התפריט כפוף לחסרונות של השיטה הווירטואלית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאהרון המקסים,
שילי22/05/2009תודה על תגובתך והרצון לעזור!
אז ככה:
בוקר- מתעוררת ב5:45 כל יום ושותה נסקפה עם שקית סוכרזית אחת ורבע כוס חלב 1%.
8:00: יש ימים: יוגורט 1.5% עם כוס חד-פעמית של פייבר 1,הרבה מים אחרי זה. לפני-נוטלת כדור אומגה 3 אחד.
אופציה אחרת: לחמניה מחיטה מלאה עם חצי גביע קוטג' 3% או גבינת שמנת 5%- 2-3 כפות+ ירק חי (בד"כ עגבניות שרי-כ6 יח')
ביניים: 10:00- 2-3 פריכיות אורז מלא+ 2-3 כפות גבינה 3%+ ירק, נסקפה עם רבע כוס חלב 1%
צהריים: 12:30- סלט ירקות גדול עם חזה עוף, מתובל במעט לימון וכף שמן זית.
ביניים 1: 14:30- חטיף אנרג'י של 77 קק"ל, נסקפה עם רבע כוס חלב 1% (3 פעמים בשבוע מחליפה את האנרג'י בחטיף חלבה מיני ללא סוכר של 110 קק"ל)
ביניים 2: 17:00- פרוסה עד 2 של לחם קל עם כף אבוקדו (לפני פעילות בד"כ)
ערב: 19:30-20:00- ביצה קשה-4 פעמים בשבוע
סלט עם 2 כפות רוטב לייט בסלט/כף שמן זית
חצי גביע גבינה 3%
2 פרוסות לחם קל/2-3 פריכיות אורז
לילה: בד"כ כקינוח לארוחת ערב: פרי
**יש לציין שאני מאוד אוהבת פחמימות ומאפים! זה משהו שקשה לי לוותר עליו.
אשמח לתשובתך:) שוב תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשכחתי-
שילי22/05/2009מצב בריאותי טוב, אין לי מחלות כרוניות למיניהן, לא לוקחת תרופות על בסיס קבוע
מאכלים שאני לא מוכנה לאכול: אין ממש כאלה,אני מגדירה את עצמי בנאדם שאוהב לאכול ולכן עליתי כל כך במשקל בתק' קצרה (14 קילו בשנה)
עלי לציין כי למשל דגים אין לי כך כך אפשרות לאכול מאחר ובביתי לא יודעים להכין מאכלי דגים טריים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההדרך למטה: קצת להוריד וקצת להעלות
אהרון22/05/2009בכדי לראות תוצאות מוחשיות (לא מדי) נצטרך להוריד ולשנות דברים מהתפריט שלך וגם להעלות
את היקף הפעילות הגופנית.
בוקר- מתעוררת ב5:45 כל יום ושותה נסקפה עם שקית סוכרזית אחת ורבע כוס חלב 1%.
8:00: יש ימים: יוגורט 1.5% עם כוס חד-פעמית של פייבר 1,הרבה מים אחרי זה.
===להוריד פייבר לחצי ולהוסיף כפית זרעי פשתן טחונים (אומגה 3) ופילפל אדום
לפני-נוטלת כדור אומגה 3 אחד.
====מיותר, תמיד עדיף להשיג ממזון טבעי
אופציה אחרת: לחמניה מחיטה מלאה עם חצי גביע קוטג' 3% או גבינת שמנת 5%- 2-3 כפות+ ירק חי (בד"כ עגבניות שרי-כ6 יח')
===גבינה 3%, יותאר עגבניות
ביניים: 10:00- 2-3 פריכיות אורז מלא+ 2-3 כפות גבינה 3%+ ירק, נסקפה עם רבע כוס חלב 1%
צהריים: 12:30- סלט ירקות גדול עם חזה עוף, מתובל במעט לימון וכף שמן זית.
====חזה עוף על טפלון ללא שמן.במקוםו 3 פעמים בשבוע דג טרי (תצטרכי להתרגל לאכול גם בגלל אומגה 3) צלוי. פעמיים סלמון ועוד פעם דג איכותי אחר (דניס, לברק, פורל). אפשר יותר מ 3פעמים.
ביניים 1: 14:30- חטיף אנרג'י של 77 קק"ל, נסקפה עם רבע כוס חלב 1% (3 פעמים בשבוע מחליפה את האנרג'י בחטיף חלבה מיני ללא סוכר של 110 קק"ל)
===לוותר על ביניים 1 ולהקדים ביניים 2. עזבי חטיפים
ביניים 2: 17:00- פרוסה עד 2 של לחם קל עם כף אבוקדו (לפני פעילות בד"כ)
===לחם מחיטה מלאה.
ערב: 19:30-20:00- ביצה קשה-4 פעמים בשבוע
סלט עם 2 כפות רוטב לייט בסלט/כף שמן זית
===בלי רוטב לייט, רק כפית שמן
חצי גביע גבינה 3%
===לגוון עם קופסת סרדינים ברוטב עגבניות או שמן אחרי סינון
2 פרוסות לחם קל/2-3 פריכיות אורז
==עדיף לחם על פריכיות
לילה: בד"כ כקינוח לארוחת ערב: פרי
**יש לציין שאני מאוד אוהבת פחמימות ומאפים! זה משהו שקשה לי לוותר עליו.
===תצטרכי לוותר על מאפים, אם כי אינני רואה בתפריט
לעשות כל יום פעילות אירובית לפחות שעה. אימוני כוח לחלק לפעמיים בשבוע חצי שעה, זה יותר יעיל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאטהלירז22/05/2009
שלום..
אני רוצה לדעת אם אני עושה טוב דיאטה אני לפעמים בבוקר שותה נס עם קרקרים וקוטג לפעמים אני לא שותה נס זה מידי פעם ובצהריים אני אוכלת אוכל רגיל מה שאמא מבשלת רק בלי לחם ובערב לפעמים נס עם קרקרים וקוטג ולוב הפעמים אני לא אוכלת בערב כי אני לא רעבה
האם אני עושה בסדר?אה ולפעמים ב4 אני אוכלת תפוח או מלפפון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל, משקל, גובה, מטרה?
אהרון22/05/2009פירוט ארוחת צהריים?
ממבט ראשון יש מה לשפר, אבל אוכל להתייחס ענייני אחרי קבלת התשובות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי לירז
ד''ר רוני חרמון24/05/2009את עושה לעצמך צרות לטווח הארוך. את צריכה להתבסס על לפחות שלוש ארוחות מגוונות מתוכננות ובריאות סת הקלוריות היומית ולשתות הרבה מיםליום לא לחרוג ממכ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)