פורום דיאטה, תזונה נכונה, אכילה רגשית - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עזרה
    הודיה
    14/05/2009

היי
    אני בת 18, ולאחרונה עליתי בכ-5 ק"ג. הדבר מתבטא, בעיקר, בבטן וברגליים וזה מציק לי מאוד... במיוחד עכשיו, כשהגיע הקיץ, וכולן מדברות על "בגדי ים" וכו'... מכיוון שאני נמצאת בתקופה עמוסה מאוד של בגרויות, אין ביכולתי לפנות זמן לפעילות ספורטיבית, ולכן אבקש את עזרת הדיאטטנית בבניית תפריט של 1000 קלוריות, שלפי מה שהבנתי רצוי לא לצרוך פחות מכמות זו ביום. חשוב לי לציין שאני צמחונית (לא אוכלת בשר, עוף, דגים וביצים).
    דבר נוסף, אני בפנימיה ושם סדרי הארוחות הם כאלה: בוקר- 7:30, צהריים- 13:30, ערב- 19:30. יש אפשרות לאכול בין זמנים אלו (מה שנקרא, ארוחות "ביניים").
    תודה רבה!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עזרה

הוספת תגובה

• מחכה לתשובה. כתבתי בתוכן את גילי-18

הודיה
    16/05/2009

תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעוניין בחוות דעת
    ארז
    14/05/2009

אני בן 28 התחלתי לפני 3 שבועות להתאמן במכון כושר,3 עד 4 פעמים בשבוע יום כן יום לא
    כאשר אני משלב בכל פעם 40 דקות הליכה מהירה/ריצה בהליכון
    עשיתי בדיקות מיוחדות עם מכשירי מדידה שם ויצא שאני שוקל 68 קילו גובהי 166
    וששריפת הקלוריות שלי בזמן מנוחה היא נמוכה יחסית לגבר 1461
    אחוזי השומן לא קריטיים אך יש לי להוריד קרוב ל 8 קילו שומן,ולהעלות 1 קילו במסת השריר

{המשך בהודעה אחרי...סורי אין מקום}

לקביעת תור
    סגירה
    מעוניין בחוות דעת

הוספת תגובה

• המשך

ארז
    14/05/2009

ארוחת בוקר: חצי כוס קרונפלקס ללא סוכר עם חלב,2 פרוסות לחם קל חיטה מלאה
    1גביע גבינה 5% 100 גרם,1 ביצה קשה,סלט ירקות עשיר
    ארוחת צהריים:מנת אורז/ או פסטה / בתוספת שניצל תירס/או עוף/ או חזה עוף,סלט ירקות
    ארוחת ערב:2 פרוסות לחם קל חיטה מלאה,2 פרוסות גבינה צהובה לייט 5%,1 גביע יוגורט 0%,וירקות
    ארוחות ביניים בדרך כלל מנת פרי אחת. האם התפריט טוב לי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תפריט מאוזן ובריא

אהרון
    14/05/2009

ארוחת בוקר: חצי כוס קרונפלקס ללא סוכר עם חלב,2 פרוסות לחם קל חיטה מלאה
    1גביע גבינה 5% 100 גרם,1 ביצה קשה,סלט ירקות עשיר
    ===עדיף גבינה 3%
    ארוחת צהריים:מנת אורז/ או פסטה / בתוספת שניצל תירס/או עוף/ או חזה עוף,סלט ירקות
    ===אורז, פסטה מלאים. לוותר על אופצית שניצל תירס לטובת דג
    ארוחת ערב:2 פרוסות לחם קל חיטה מלאה,2 פרוסות גבינה צהובה לייט 5%,1 גביע יוגורט 0%,וירקות
    ===מדי פעם קופסת סרדינים במקום גבינה.
    ארוחות ביניים בדרך כלל מנת פרי אחת. האם התפריט טוב לי?
    ===טוב מאוד, אבל תאמת על ידי שקילה שבועית, ואם צריך, תשנה בהתאם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי ארז

ליטל סמואל-לוי
    14/05/2009

מסכימה עם התשובה שקיבלת.
    התפריט משאתה אוכל הוא דל יחסית (1200 קק"ל) אך מאוזן בתנאי שאתה מגוון בכל קבוצת מזון (משנה מידי פעם את מנות הפחמימה והחלבון כמו שהציעו לך) ומוסיף 2-3 מנות של שומן ממקור בלתי רווי (מנה=כפית שמן זית, כף טחינה, רבע אבוקדו, 6 שקדים וכו'...)
    אתה אמור לרדת איתו יפה במשקל. בהתחלת כל דיאטה ישנה ירידה יותר משמעותית במסת השריר, אך אימון כוח סדיר יכול לצמצם את הנזק בהתחלה ובהמשך גם למתן ירידה בקצב חילוף החומרים שלך. אל תבהל מהתוצאה "הנמוכה" יחסית של קצב חילוף החומרים... אם היא נמדדה על ידי המשקל (חישוב מאחוזי השומן )- היא לא בהכרח מדויקת.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוות דעת

אהרון
    14/05/2009

אני בן 28 התחלתי לפני 3 שבועות להתאמן במכון כושר,3 עד 4 פעמים בשבוע יום כן יום לא
    כאשר אני משלב בכל פעם 40 דקות הליכה מהירה/ריצה בהליכון
    ====צריך גם פעילות אנאירובית לבלימת איבוד מסת השריר
    עשיתי בדיקות מיוחדות עם מכשירי מדידה שם ויצא שאני שוקל 68 קילו גובהי 166
    וששריפת הקלוריות שלי בזמן מנוחה היא נמוכה יחסית לגבר 1461
    ===אמנם קצת נמוך מן הממוצע, בהנחה שהמדידה אמינה. זה אולי מפני שאתה אחרי או בעיצומה של דיאטת הרזיה?
    אחוזי השומן לא קריטיים אך יש לי להוריד קרוב ל 8 קילו שומן,ולהעלות 1 קילו במסת השריר
    ====אם אתה לא שייך למיעוט הקטן בעל הגן הנדיר, אינך יכול להוריד שומן ולהעלות את מסת השריר בו זמנית. בזמן ההרזיה אתה מאבד גם שריר והמטרה היא מקסום אבוד השומן ומזעור אבוד השריר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא יורדת במשקל
    אור
    14/05/2009

אני בת 34 אחרי שתי לידות ושוקלת 92. במשך חודש אני עושה דיאטה לפי תפריט של 1200 קלוריות. בנוסף אני עושה גם הליכות 4 פעמים בשבוע. (אחרי זמן ממשוך שלא עשיתי ספורט בכלל).
    אני מקפידה מאוד על אכילה נכונה אך לא יורדת במשקל. רציתי לדעת מה יכולה להיות הסיבה לכך. השבוע ציפיתי לרדת לפחות שני קילו אך כשנשקלתי גיליתי שלא ירדתי בכלל במשקל והתאכזבתי.
    האם להמשיך במה שעשיתי עד עכשיו או לשנות משהו (אני שותה ביום 3 ליטר)?

לקביעת תור
    סגירה
    לא יורדת במשקל

הוספת תגובה

• טוב, באופן כללי

אהרון
    14/05/2009

בשלב הזה, בהנחה שזאת התחלת הדיאטה, המטרה צריכה להיות קילו לשבוע. אם זה מצליח, אין לשנות כלום, אם לא, הייתי מוריד את כמות הפחמימות. למשל את הפסטה בצהריים, הדבש בביניים
    ופרוסת לחם בערב. בכל מקרה יש להמנע משניצל טבעול בצהריים ולהוריד את העור והשומן מהפולקע.
    הפעילות הגופנית אינה מספקת. לפחות שעה בעצימות בינוונית, רצוי כל יום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיועדת לריף

אהרון
    14/05/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היית אמורה לרדת

אהרון
    14/05/2009

אפילו עם תפריט עשיר יותר. את בטוחה שזה הערך הקלורי האמיתי?
    אם את למודת דיאטות, נראה שהגוף שלך למד להתגונן על ידי הורדת הקצב המטבולי. הייתי מציע לך
    איבחון מטבולי (מדידת BMR) ואבחון תפקוד בלוטת התריס.
    כדאי לנסות גם הגברת הפעילות האירובית ככל שאת יכולה להרשות לעצמך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום אור

ליטל סמואל-לוי
    14/05/2009

אל תתייאשי!! הירידה תגיע בבת אחת. הכי חשוב זה להתמיד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם אני עושה נכון?
    מיכל
    14/05/2009

שלום רב
    רציתי לדעת האם הדרך שלי נכונה? אני צריכה לרדת כ30 קילו אני שוקלת 92 וזה התפריט שלי
    בוקר - שתי פרוסות לחם מלא עם ממרח גבינה רזה או טחינה או חצי קופסא טונה במים וירקות.
    ביניים- פרי
    צהריים - רבע ופולקע של עוף +סלט ירקות או חזה עוף/ שניצל טבעול + סלט עם מעט שמן זית ורוטב סויה + כוס פסטה מבושלת או תפו"א בינוני.
    ביניים- פתית עם מריחת דבש קלה + פרי
    ערב- שתי פרוסות לחם מלא + ביצה + מריחת טחינה +2 כפות גבינה רזה +נם קפה עם סוכרזית וחלב דל שומן
    משתדלת לשתות מים
    והולכת 3-4 פעמים בשבוע הלכיה מהירה חצי שעה
    הא התפריט הוא יותר מדי? האם כדאי לאכול פחות לחם? ניסיתי לחם מלא קל וזה ממש לא השביע אותי להרבה זמן
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    האם אני עושה נכון?

הוספת תגובה

• טוב, באופן כללי

אהרון
    14/05/2009

בשלב הזה, בהנחה שזאת התחלת הדיאטה, המטרה צריכה להיות קילו לשבוע. אם זה מצליח, אין לשנות כלום, אם לא, הייתי מוריד את כמות הפחמימות. למשל את הפסטה בצהריים, הדבש בביניים
    ופרוסת לחם בערב. בכל מקרה יש להמנע משניצל טבעול בצהריים ולהוריד את העור והשומן מהפולקע.
    הפעילות הגופנית אינה מספקת. לפחות שעה בעצימות בינוונית, רצוי כל יום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמה שאלות
    בת
    14/05/2009

היי
    מדברים על דיאטות כסאח שהן פוגעות בגוף. בעברי לא עשיתי דיאטות כסאח במכוון, אבל לפחות 10 פעמים בחיי, ירדתי מאוד מהר למשך תקופה של שבוע עד חודש במשקל כ5-7 קילו בבת אחת. בעיקר בגלל עניינים בריאותיים שמנעו ממני לאכול נורמלי.

אני עכשיו בדיאטה, בת 33, ואני יורדת בצורה נאה, אבל אני חוששת שזה לא כבעבר. כאמור מלבד עשרת הפעמים האלו לא ירדתי דראסטית וגם כשירדתי אל עברתי את הכמה קילו הבודדים.

האם נוצר נזק?

וגם, כרגע בדיאטה סקרתי את השבועות שחלפו (חודשיים וחצי) וראיתי שיש מס' ימים שאני אוכלת כ800 קלוריות ויש אחריםש אני אוכלת 1300 ובתחום הזה הדיאטה נעה, שוב, לא במכוון, לפעמים אני נרדמת לפני שהספקתי לאכול ערב, או אוכלת קצת יורת ממה שתכננתי. האם התנודות האלו של הבערך 500 קלוריות לפעמים יומיים כך ויומיים אחרת- מבלבלות את הגוף? קצת קשה לאכול תמיד מספר קבוע של קלוריות.

תודה רבה,
    שואלת

לקביעת תור
    סגירה
    כמה שאלות

הוספת תגובה

• תשובה חלקית

אהרון
    14/05/2009

אכן דיאטות הרעבה ממושכות פוגעות בגוף בשלושה מישורים: א. הווצרות חוסרים של מרכיבים
    חיוניים לגוף שבעקבותיהם חלה פגיעה בתפקודו התקין. ב. איבוד מסת שרירים. ג. ירידה מצטברת של הקצב המטבולי שגורמת להשמנה עתידית ומקשה על הרזיה בדיאטות נוספות אפילו מאוזנות ובריאות.
    לגבי התנודתיות בהקף הקלורי, מומלץ לצמצם עד כמה שאפשר (לבטל לגמרי זה כמעט בלתי אפשרי). בימים עם פעילות אירובית משמעותית אפשר לאכול יותר אבל לא תוספת של 60%
    בין הנמוך לגבוה, כפי שקורה אצלך. מומלצות ארוחות מסודרות ובשעות קבועות פחות או יותר,
    אחרת בד"כ אוכלים יותר.
    את לא מסרת משקל, גובה וקצב הירידה בקילוגרמים כך שלא אוכל להעריך אם הוא נכון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ירידה "איטית"

ליטל סמואל-לוי
    14/05/2009

ירידה מהירה במשקל בטווח קצר של שבוע-חודש יכולה לגרום לירידה בקצב חילוף החומרים, אך הירידה היא זמנית אם חזרת לאכול בצורה "נורמלית" ועלית חזרה במשקל.
    אולם חשוב לזכור שקצב חילוף חומרים יורד עם הגיל, ומושפע גם ממסת השריר בגוף, מצב הורמונלי ועוד...
    אני צריכה לשאוף לרדת בצורה מתונה (חצי ק"ג-מקסימום ק"ג) בשבוע, יחד עם פ"ג, כי זו הדרך ה"בטוחה" יותר לרדת במשקל ולהצליח לשמור גם אח"כ על ההישג).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה בנוגע לדיאטה שלי
    נדב
    13/05/2009

שלום, אני חייל בן 19 עושה דיאטה במשך 3 חודשים הייתי במשקל 83 והחלטתי לאכול פחות ללא פעילות גופנית וירדתי כ13 כבר עכשיו אני שוקל 70 על גובה 1.70 אבל אני רוצה להוריד עוד כדי להגיע ל63 בערך
    רציתי לשאול אם התפריט שלי מאוזן:

בוקר: 2 חלבון ביצה ללא החלמון, סלטי ירקות מכל המינים(כרוב מלפפון עגבנייה) ,50 גרם סקי 5 אחוז,פרוסת לחם אחת (לפעמים)

צהריים: סלטים מכל המינים(לא מטוגנים),מנת פחמימות נאה(כוס אורז,פסטה וכ'ו)+מנת חלבונים(כרע עוף,2 נקניקיות מבושלות,מוקפף עם חזה הודו-בקיצור אוכל צבאי)

ערב: לבן של ביצה אחת,חצי כוס פחמימות(חצי כוס אורז,פסטה וכ'ו) סלטים מכל הסוגים והמינים+50 גרם סקי 5 אחוז!

בניתי את התפריט הזה לבד והוא נראה לי די מאוזן אבל אני לא מומחה והחלטתי להתייעץ איתכם.
    כמו כן השתייה שלי טובה מאוד אני שותה הרבה מים בזמן ארוחות ולאחר מכן אני שותה שתייה מוגזת דיאט,תה ללא סוכר וכ'ו

איני מנשנש שום דבר ולא מתפתה לאוכל שרץ בצבא
    אני מעשן כקופסת סיגריות אחת לפעמים אחת וחצי לשבוע.
    אוסיף שאני לא עוסק בפעילות גופנית האם יש לזה בעיה מוכחת בדיאטות?

ובעיה אחרונה שרציתי לדבר עליה היא שהחילוף חומרים שלי ממש איטי קורה לי מצבים שאני לא נכנס לשירותים 3 4 ימים מה הבעיה אצלי ואיך אפשר לשפר אותה?
    תודה מראש,נדב

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה בנוגע לדיאטה שלי

הוספת תגובה

• תוספת תיקון****

נדב
    13/05/2009

בארוחת צהריים מנת חלבונים זה לא גם וגם וגם
    זה או כרע עוף או 2 נקניקות או מוקפץ לא גם וגם.
    מצטער על שלא כתבתי / / / / תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמה עצות

אהרון
    13/05/2009

אני מודע שבמסגרת צבאית קשה לקיים תזונה נכונה אבל אתייחס כאילו אין מגבלות. אני מניח שלפחות חלק מן ההנחיות תוכל ליישם.

בוקר: 2 חלבון ביצה ללא החלמון, סלטי ירקות מכל המינים(כרוב מלפפון עגבנייה) ,50 גרם סקי 5 אחוז,פרוסת לחם אחת (לפעמים)
    ==אפשר גם חלמון אחד. לחם מלא
    צהריים: סלטים מכל המינים(לא מטוגנים),מנת פחמימות נאה(כוס אורז,פסטה וכ'ו)+מנת חלבונים(כרע עוף,2 נקניקיות מבושלות,מוקפף עם חזה הודו-בקיצור אוכל צבאי)
    ===אורז, פסטה מלאים. להוריד את העור והשומן מהבשר. עדיף לוותר על נקניקיות. סלט ללא רוטב.
    ערב: לבן של ביצה אחת,חצי כוס פחמימות(חצי כוס אורז,פסטה וכ'ו) סלטים מכל הסוגים והמינים+50 גרם סקי 5 אחוז!

בניתי את התפריט הזה לבד והוא נראה לי די מאוזן אבל אני לא מומחה והחלטתי להתייעץ איתכם.
    כמו כן השתייה שלי טובה מאוד אני שותה הרבה מים בזמן ארוחות ולאחר מכן אני שותה שתייה מוגזת דיאט,תה ללא סוכר וכ'ו

איני מנשנש שום דבר ולא מתפתה לאוכל שרץ בצבא
    אני מעשן כקופסת סיגריות אחת לפעמים אחת וחצי לשבוע.
    ===עישון מזיק לבריאות אפילו יותר מהשומן שהיה לך.
    אוסיף שאני לא עוסק בפעילות גופנית האם יש לזה בעיה מוכחת בדיאטות?
    ====יותר קשה ופחות בריא, אבל אפשר לרזות גם ללא פ"ג. לעומת זאת לא תוכל לשמור לאורך ימים בלי פעילות גופנית כאורח חיים.

ובעיה אחרונה שרציתי לדבר עליה היא שהחילוף חומרים שלי ממש איטי קורה לי מצבים שאני לא נכנס לשירותים 3 4 ימים מה הבעיה אצלי ואיך אפשר לשפר אותה?
    ====זה לא חילוף חומרים אלא עצירות. מזון עשיר בסיבים יעזור. שמתי לב שאינך אוכל פירות.
    פעמיים ביום תאנים או תמרים ופעמיים דייסת סובין חיטה ייתכן שיפתרו את הבעיה.
    תודה מראש,נדב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אינדקס גליקמי
    דקלה
    13/05/2009

שלום,
    מבקשת אם אפשר לעשות קצת סדר במושגים: מצד אחד אומרים שפחמימות מורכבות ודגנים מלאים גורמים לעלייה איטית ברמת הסוכר בדם בשל ריכוז הסיבים הגבוה ומצד שני מזונות כגון לחם מקמח מלא ושיבולת שועל מלאה ואורז מלא הם בעלי אינדקס גליקמי בינוני-גבוה. מה ההגיון? האם מותר למי שסובל מרמת סוכר גבוהה בדם ליצרוך את המזונות העשויים מקמח מלא ועשירים בסיבים תזונתיים? אם כן, אילו מזונות ?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    אינדקס גליקמי

הוספת תגובה

• לא רק אינדקס אלא גם עומס גליקמי

אהרון
    13/05/2009

האינדקס הגליקמי הוא המדד של מהירות הטמעת הסוכר בדם בעקבות פירוק מזונות שונים. אכילת מזונות בעלי אינדקס גליקמי גבוה משאירה "טעם של עוד" וגורמת לאכילה יתירה ורצון בלתי נשלט
    לפחמימות ומתוקים.
    מדד אחר שצריך לקחת בחשבון הוא גם העומס הגליקמי. על אף שמומלץ לאכול מזונות בעלי אינדקס גליקמי נמוך, יש להתחשב גם בכמות. גם מזונות עם אינדקס גליקמי נמוך יכולים להעלות באופן משמעותי את רמות הסוכר בדם.
    עומס גליקמי מחושב על ידי חלוקת האינדקס הגלקמי ב 100 והכפלה בכמות הפחמימות במוצר.
    למשל אם אוכלים מאכל בעל א"ג 100 שמכיל 10 גר פחמימות, מקבלים עומס גליקמי:
    100\100 * 8 = 8 . לעומת זאת אם אוכלים מאכל בעל א"ג נמוך אבל עם צפיפות פחמימית גבוהה
    משפיעים יותר על רמת הסוכר בדם. אם א"ג הוא נמוך, נגיד 40 אבל מכיל 60 גר פחמימות אזי
    40\100* 60 = 24.
    לסיכום, הסוכרתיים צריכים להמנע מאכילת כמות גדולה של פחמימות גם אם האינדקס הגלקמי שלהם נמוך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמכיל 10 גר פחמימות =... 8 גר ...

אהרון
    13/05/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תפריט יומי
    ויקי
    13/05/2009

בהמשך להודעה מיום 12.05.09 רצית לדעת את התפריט היומי שלי:
    בבוקר (07:00)אני שותה נס קפה ואוכלת ביצת עין/ביצה קשה. ב12:00 אני אוכלת 2 פרוסות לחם מלא עם קוטג' ושותה שוב נס קפה.ב18:00 אני אוכלת ארוחת ערב(עוף, אורז, קציצות וכו') עם סלט ירקות חי וזהו. אני אוכלת ארוחה בשרית בערב כיון שזה מחזיק אותי לכל הערב. אני שותה המון מים ובמשך היום אוכלת ירקות(מלפפון, פלפלים, קולורבי ושומר). ב- 20:00 אני יוצאת להליכה בת חצי שעה.

לקביעת תור
    סגירה
    תפריט יומי

הוספת תגובה

• חייבת להצליח

אהרון
    13/05/2009

בנוסף לנתונים טובים, כפי שציינתי, ההתנסות הראשונה בדיאטה היא יתרון. התפריט שלך נראה דל מדי ועם מעט ארוחות, דבר שמוריד את קצב חילוף החומרים. אני מניח שמאז שהתחלת את משטר ההרזיה את סובלת מעצירות. האם אני צודק? אם כן, את צריכה להעשיר את התפריט בסיבים תזונתיים וגם לוותר על הנס או לצמצם לפעם ביום (ללא סוכר). כמה הערות:
    בוקר: ביצה עין על טפלון ללא שמן. להוסיף סלט או לפחות פילפל אדום.
    ביניים: פרי
    צהריים: קוטג' 3%, ירקות
    ביניים: פרי
    ערב: עוף בלי עור שומן ורוטב. צלוי או מבושל. עדיף לוותר על קציצות בגלל שהבשר הטחון מכיל שומן. גווני עם דג (רצוי טרי). אורז מלא בלבד, גווני בפסטה מלאה או קטניות. שימי לב לכמויות, בשר\דג עד 200 גר נטו לפני בישול, אורז עד 2 כפות לפני בישול. מדי פעם וותרי על פחמימות לטובת ירק מבושל.
    בין הארוחות, חסה, מלפפון וגבעולי סלרי חופשי, ירקות שורש ואדומים\צהובים בהגבלה.
    פעילות גופנית: לפחות שעה ביום בעצימות בינונית.
    אשמח לענות על שאלות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דייאטה
    מזל
    13/05/2009

אני רוצה לדעת על הדייאטה שאני עושה האם היא נכונה אם אני אוכלת במשך יום העבודה (9 שעות )קופסא ירקות (1מלפפון 1גזר 1/4כרובית1 פלפל )האם אפשרי לכרסם את הירקות במשך כל שעות העבודה או שאני צריכה לאכול את המנה בשעה מסויימת (כגון שעת ארוחת בוקר או צהריים)
    כמו כן אני שותה בשעות העבודה 3 כוסות נס קפה על בסיס חלב עם רבע כפית סוכר שעל זה אני לא יכולה לותר
    ובערב בשעה 18.00 ארוחה בבית (אורז וסלט או סלט ושועיעית ירוקה או שניצל בתנור עם סלט ובשעה 20.00-21.00 לפעמיים תפוח עץ ) אני עושה הליכה מהעבודה הבייתה משך ההליכה לא איטית כ..45 דקות 4-5 פעמיים בשבוע ושישי שבת רכיבה על אופניים כ..2.5 שעות ליום
    שישי שבת אני אוכלת רגיל (כמובן ללא הגזמה)אני לא יכולה לותר על קפה העוגה בשישי שבת
    דרך אגב אני לא אוכלת לחם כלל נדיר שאני אוכלת פרוסת חלה ביום שישי

לקביעת תור
    סגירה
    דייאטה

הוספת תגובה

• דיאטה

אהרון
    13/05/2009

אני רוצה לדעת על הדייאטה שאני עושה האם היא נכונה אם אני אוכלת במשך יום העבודה (9 שעות )קופסא ירקות (1מלפפון 1גזר 1/4כרובית1 פלפל )האם אפשרי לכרסם את הירקות במשך כל שעות העבודה או שאני צריכה לאכול את המנה בשעה מסויימת (כגון שעת ארוחת בוקר או צהריים)
    ====אפשר לכרסם בין ארוחות
    כמו כן אני שותה בשעות העבודה 3 כוסות נס קפה על בסיס חלב עם רבע כפית סוכר שעל זה אני לא יכולה לותר
    ====נראה לי הרבה, אבל אם את חייבת, לפחות עם חלב 1%. עד הערב את צריכה גם חלבון
    בנוסף לחלב שבנס.
    ובערב בשעה 18.00 ארוחה בבית (אורז וסלט או סלט ושועיעית ירוקה או שניצל בתנור עם סלט
    =====במקום שניצל, בשר ללא עור ושומן, אורז מלא
    ובשעה 20.00-21.00 לפעמיים תפוח עץ ) אני עושה הליכה מהעבודה הבייתה משך ההליכה לא איטית כ..45 דקות 4-5 פעמיים בשבוע ושישי שבת רכיבה על אופניים כ..2.5 שעות ליום
    ===הפעילות הגופנית ראויה.
    שישי שבת אני אוכלת רגיל (כמובן ללא הגזמה)אני לא יכולה לותר על קפה העוגה בשישי שבת
    ====עקרונות התזונה הנכונה הם אורח חיים, כולל שישבת. באופן עקרוני לא אוכלים עוגה בדיאטה אבל הכול עניין של כמות.
    דרך אגב אני לא אוכלת לחם כלל נדיר שאני אוכלת פרוסת חלה ביום שישי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אהרון מה תחום ההתמחות שלך

מזל
    18/05/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רלוונטי

אהרון
    18/05/2009

בחרתי לא להצטרף להנהלת הפורום משום ש:
    1. איני פועל מתוך מניע כלכלי\פירסומי.
    2. נמנע מחשיפה כלשהי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם מותר לשתות סודה כתחליף למים

מזל
    14/05/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אין הבדל

אהרון
    14/05/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי מזל

ליטל סמואל-לוי
    14/05/2009

התפריט שלך הוא קצת חד גוני וחסר בו חלבון. 3 כוסות נס הקפה אינן מספיקות למלא את צורכי הגוף עד 18:00 בערב. זה עשוי להכניס את הגוף ל"סטרס" מסוים ולהאט את קצב חילוף החומרים. רצוי להוסיף לפחות כריך עם ממרח חלבוני (ביצה/ פסטרמה/ טונה) ובערב להקפיד לאכול מנת חלבון - עוף או דג או סויה. את הירקות את יכולה לאכול איך שאת רוצה.
    לגבי העוגה- אפשר לאכול מידי פעם פרוסה של עוגה וגם לרזות. הכל תלוי בכמות (לא יותר מפרוסה!) ובמה עוד אוכלים במהלך היום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת בקשר לתרופות

מזל
    18/05/2009

אני צורכת תרופות קבועות לאחר צינתור
    פלביקס -דילול דם
    אספרין - דילול דם
    לוטם -להורדת לחץ דם (אני לא סובלת מלחץ דם גבוהה אבל חייבים לקחת כדי להשאיר את לחץ דם נמוך זה מה שהסבירו לי )
    וכנ"ל לגבי תרופה להורדת קולסטרול (הקולסטרול שלי עומד על 50)
    האם תרופות מעכבות ירידה מהירה במשקל?
    ירדתי אחרי כ..25 ימיים רק 2 קילו
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרופות

ליטל סמואל-לוי
    20/05/2009

התרופות האלו אינן מעכבות ירידה במשקל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מזל

מזל
    21/05/2009

אני כבר בדיאטה כ..חודש הורדתי 3 קילו אבל יש לי בעיה של יציאות (אני יוצאת פעם בשלושה ימיים )האם יש קשר לדיאטה ומה אפשר לעשות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצירות

אהרון
    21/05/2009

עצירות יכולה להופיע בעקבות שינוי בהרגלי האכילה הקבועים כמו בדיאטת רזון, בה מפחיתים בצריכה הקלורית, בצריכת השומן ובנפח המזון.
    תפריט עשיר בסיבים תזונתיים ומים אמור לעזור. גם פעילות גופנית יומית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה אהרון

מזל
    21/05/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתעכל או לא?
    דויד
    13/05/2009

שלום
    במשך שנים ובתקופות שונות יש לי מאכל שמורכב משילוב של דגנים וזרעונים - הכל לא קלוי.למשל פתיתי שיבולת שועל, נבט חיטה וחמניות כל זה עם ממתיק כמו סילאן ומשהו להרטיב - חלב או אפילו מים. לפני זמן מה קניתי טוחן קפה ואני מוסיף גם גרעיני פשתן טחונים. פתאום נראה שאפשר להוסיף ולגוון עם עוד כל מיני סוגי דגנים וכדו' כאשר טוחנים אותם, אלא שאין לי מושג האם המערכת שלנו מעכלת אותם? למשל - אורז, קטניות למיניהם ודגנים למיניהם, כוסמת וכו'. שאלתי היא ,אם כן, מה מבין סוגי הזרעים, הגרעינים והקטניות אכן מתעכל במצב טחון, אך לא מבושל/קלוי והאם יש יתרון לאכול אותם כך?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מתעכל או לא?

הוספת תגובה

• דגנים וזרעונים

ליטל סמואל-לוי
    13/05/2009

שלום דוד,
    דגנים מלאים וזרעונים עשירים בויטמינים, מינרלים וסיבים תזונתיים.
    המעי האנושי אינו "יודע" לעכל את הסיבים התזונתיים הנמצאים במזון, ולכן רובם מופרשים החוצה (וכך גם תורמים לזירוז פעילות המעי). חלקם עוברים עיכול מסויים על ידי חיידקים "ידידותיים" ותהליך זה מסייע בהפחתת רמות כולסטרול בדם!
    ישנם דגנים, קטניות, המכילים סיבים מסיסים, שיש יתרון לבשל אותם (כמו שיבולת שועל, קטניות למינהן, כוסמת) כי הבישול הופך אותם "זמינים יותר" והעיכול החלקי שלהם נוח יותר.
    זרעים - כמו פשתן, רצוי לטחון, כי בצורתם השלמה הם גם פחות "זמינים" לגוף. אגב, רצוי לטחון בסמיכות לצריכה ולא לטחון כמות מראש, כי אז נשמרים גם יתרונות תזונתיים נוספים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבקש עוד הבהרה

דויד
    13/05/2009

ליטל שלום
    תודה על המידע. הייתי מבקש להבהיר מעט יותר.
    ניקח לדוגמה שעועית - היא מכילה, אני מניח, סיבים מסיסים ובלתי מסיסים ומלבד זה גם אבות מזון - חלבונים, סוכרים ושומנים וגם רכיבי מיקרו למיניהם. אם אני טוחן שעועית מבלי לבשלה כמה, אם בכלל, מרכיבים אלה יכול להתעכל?
    ולמעשה אותה השאלה נשאלת גם לגבי חומוס, חיטה (קמח/בורגול/סולת), אורז, עדשים וכו' וכו'.
    שוב תודה
    דויד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוזר על בקשתי להבהרה נוספת

דויד
    17/05/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיאטת בזק
    קובי
    13/05/2009

אהלן,
    אני בן 28, שוקל 100 קילו, גובה 1.82, מעשן, בקושי עושה ספורט
    וכרגע שאני כותב את זה זה נשמע ממש רע, לפחות יש לי אופי סבבה.

בכל אופן... אני ממש רוצה להוריד 30 קילו מהמשקל, כמה שיותר מהר (יש לי בעיית התמדה אם אין תוצאות מיידיות+ אירוע שאני חייב להיות בו סופר חתיך)

אוקיי, את הנושא של הספורט אני מנסה לשנות, גם התחלתי דיאטה שבה אני אוכל בצהריים סלט ירקות עם גבינה 5% ובערך 3 פרוסות לחם, בערב אני לא כל כך סגור על מה לאכול.

יש לציין שעד עכשיו אכלתי בעיקר שטויות, חטיפים, ממתקים וג'אנק פוד.

הורדתי גם את הסוכר בקפה!

השאלה שלי היא, האם זו דרך טובה להוריד משקל בצורה מהירה? כל פעם שניסיתי דיאטה (אני לא חזק בנושא הזה בכלל) או להגביר אימון ספורטיבי - לא רק שלא הרזיתי, אלא השמנתי יותר.

האם נדונתי להיות בטטה לעד?

האם יש סוגי מאכל ספציפיים שיעזרו לי יותר מסלט ירקות דוחה?

לקביעת תור
    סגירה
    דיאטת בזק

הוספת תגובה

• הי קובי

ד''ר רוני חרמון
    13/05/2009

אין דיאטת בזק אבל יש סוגי דיאטות בהם יורדים מהר יותר פנה לחרמון מן באינטרנט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקשר לתירס
    אבי
    12/05/2009

אני קצת "מכור" לתירס, אבל הגעתי למצב שהכמויות היו מאוד גדולות עבורי ואני בתהליכים כרגע להורדה מהתפריט היומי שלי בכלל.

רציתי לדעת קצת יותר על התירס בכלליות. הערך הקלורי של זה ( קופסאת שימורים גדולה ), האם זה בריא או שעדיף להמנע מלאכול את זה, האם וכמה שומנים/סוכרים יש בזה, ובקיצור את המאפיינים של התירס.

קראתי לא מזמן, אני חושב שזה הייה פה בפורום, שעדיף להימנע מירקות שבאים מהאדמה כגון צנון, גזר, תירס וכ"ו. השאלה שלי האם זה נכון ולמה? והאם באמת כדאי להימנע מתירס? אולי בגלל שזה תעשייתי ורבוי סוכרים?

תודה על העזרה.

לקביעת תור
    סגירה
    בקשר לתירס

הוספת תגובה

• תירס

אהרון
    13/05/2009

מאכל בריא, מומלץ גם בדיאטת הרזיה בכמות מוגבלת, ואני מתכוון לתירס חלבי טרי, לא שימורים או
    בצורה מתועשת אחרת. קלח תירס חלבי מבושל מכיל לכל היותר 100 קק"ל. פרוט הערך התזונתי
    תוכל לקרוא בעצמך אם תחפש בגוגל .
    אני לא חושב שבפורום ברמה מקצועית גבוהה כמו הנוכחי מיעצים להמנע בכל מקרה מירקות שורש ותירס אלא לקחת בחשבון שיש בהם יותר קלוריות מירקות ירוקים שאפשר לאכול חופשי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מדבר על השימורים

אבי
    13/05/2009

בגלל זה הפחד שלי מזה, מכיוון שאני יודע שזה מתועש ומלא סוכר ונוזלים אחרים. לכן רציתי לשאול ולברר קצת על זה.

בכל מקרה, כדי מאוד שאני יצמצם את זה בדחיפות, תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תירס

ליטל סמואל-לוי
    13/05/2009

הי אבי,
    התירס שאליו אתה "מכור" שייך מבחינה תזונתית לקבוצת הדגנים (אליה שייכים גם החיטה, שיבולת השועל וכו')
    הוא מכיל בעיקר פחמימות (סוכרים), ודל בשומן. גרגירי התירס, בצורתם השלמה, מכילים גם סיבים תזונתיים, ונוגדי חימצון חזקים (אנטי-אוקסידנטים), המקנים להם את צבעם הצהוב החזק ויתרונות של הגנה מפני מחלות.
    קלח תירס בינוני-קטן או חצי כוס של גרגירי תירס הם שווי ערך לפרוסת לחם ומכילים כ-80 קק"ל, כך שלא מדובר במאכל "משמין" אם אוכלים ממנו בכמות סבירה (2-3 מנות בארוחה). בתפריט "מאוזן" רצוי גם לגוון בצריכת הדגנים השונים ולא להימנע מירקות שורש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיאטה
    ויקי
    12/05/2009

אני בת 25 אחרי 2 לידות ושוקלת 64.7 והגובה שלי הוא 1.70 . לפני 5 שנים שקלתי 10 קילו פחות ועכשיו אני עם עודפים מהריונות.אני רוצה להוריד 5 קילו בסה"כ אך מאוד קשה לי. אני עושה הליכה כבר שלושה שבועות ואוכלת 3 ארוחות ביום מסודרות בלי נשנושים באמצע, ושותה המון מים. אך אין שום שינוי וזה מייאש שאין תוצאה טובה.מה אפשר לעשות והאם אני בדרך הנכונה ואל לי להתייאש?זאת הדיאטה הראשונה ועד עכשיו הייתי אוכלת מה שבא לי בלי חשבון.אם צריך להתמיד אני אתמיד רק השאלה אם זו הדרך. אשמח לתגובה מהירה.תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    דיאטה

הוספת תגובה

• סיכויים טובים

אהרון
    12/05/2009

עם הנתונים שלך יש מקום לאופטימיות, צריך רק ידע וכוח רצון. הדבר השני תלוי רק בך, בראשון אוכל לעזור אם תתארי את התפריט היומי שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תפריט יומי

ויקי
    13/05/2009

בבוקר (07:00)אני שותה נס קפה ואוכלת ביצת עין/ביצה קשה. ב12:00 אני אוכלת 2 פרוסות לחם מלא עם קוטג' ושותה שוב נס קפה.ב18:00 אני אוכלת ארוחת ערב(עוף, אורז, קציצות וכו') עם סלט ירקות חי וזהו. אני אוכלת ארוחה בשרית בערב כיון שזה מחזיק אותי לכל הערב. אני שותה המון מים ובמשך היום אוכלת ירקות(מלפפון, פלפלים, קולורבי ושומר). ב- 20:00 אני יוצאת להליכה בת חצי שעה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי ויקי

ד''ר רוני חרמון
    13/05/2009

נראה לי שאת בדרך הנכונה תתאימי את כמות הקלויות סה"כ ביום לקצת פחות מהתוצאה שתקבלי: משקל גופך כפול 24 כפול 0.9 . בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייעצות-תזונה(:
    נוי
    12/05/2009

שלום, שמי רוני אני בת 15 ו5 חודשים.
    במהלך השנה האחרונה הורדתי 40 קילו, בדיאטה לא הכי בריאה.
    כבר 4-5 חודשים שאני משתדלת לאכול נכון, מספיק ובריא.
    היתי מעוניינת לקבל חוות דעת על התפריט היומי שלי,:
    בוקר-כוס פיבר וואן+נס על בסיס חלב 1%
    בצפר-2 פרוסות לחם קל+מעט ריבה ללא סוכר,+תפוח
    צהריים-שניצל עוף עם תירס/שניצל תירס+כוס ברנפלקס+2 כפות מלאות קטשופ,+חצי עגבניה ומלפפון חיים+שליש כרוב מאודה עם כישוא כרובית ופטריות עם 2,3 כפות רסק עגבניות וחצי כף אבקת מרק.
    ביינים-מעט ג'לי תות+פרי+מעדן 0% או כוס ברנפלקס+גמבה אדומה גדולה.
    ערב-4 פרוסות לחם קל+2 כפות מלאות של חומוס+עגבניה חסה ומלפפון חיים,+3-4 פרוסות פסטרמה/ביצה קשה. לפעמים אוכלת במקום 2 טוסטים[4לחם קל] עם גבינ'צ 5% עם רסק עגבניות.
    לילה-מעדן 0%+נס על בסיס חלב1%. לפעמים גם עוד פרי.
    במשך היום 2,2 וחצי ליטר מים,גם מידי פעם תה עם סוכרזית, משתדלת כמה שפחות קולה זירו והמון ירקות בכל הצורות והצבעים.

שוקלת כרגע 49 וגובהי 1.64
    אינני עוסקת בספורט כרגע ומעוניינת לשמור על המשקל הקיים.
    יש לציין שפעם בשבוע אני מוסיפה לי "מנה מותרת" של בערך 600 קלוריות, בדרך כלל או פיתה גדולה עם שוקולד או קרפ עם שוקולד בנוסף לתפריט היומי. כל שאר השבוע ממש שומרת ואוכלת לפי התפריט.
    בנוסף רציתי לדעת עם יש בעיה עם זה שאני אוכלת מידי יום בערך את אותם המזונות.
    בתודה רבה מראש רוני.
    (:

לקביעת תור
    סגירה
    התייעצות-תזונה(:

הוספת תגובה

• התפריט היומי מאוזן

אהרון
    12/05/2009

שלום, שמי רוני אני בת 15 ו5 חודשים.
    במהלך השנה האחרונה הורדתי 40 קילו, בדיאטה לא הכי בריאה.
    כבר 4-5 חודשים שאני משתדלת לאכול נכון, מספיק ובריא.
    היתי מעוניינת לקבל חוות דעת על התפריט היומי שלי,:
    בוקר-כוס פיבר וואן+נס על בסיס חלב 1%
    ===יש לגוון עם דגנים טבעים
    בצפר-2 פרוסות לחם קל+מעט ריבה ללא סוכר,+תפוח
    ===לחם מחיטה מלאה
    צהריים-שניצל עוף עם תירס/שניצל תירס+כוס ברנפלקס+2 כפות מלאות קטשופ,+חצי עגבניה ומלפפון חיים+שליש כרוב מאודה עם כישוא כרובית ופטריות עם 2,3 כפות רסק עגבניות וחצי כף אבקת מרק.
    ===לא שניצל אלא עוף\בקר רזה צלוי או דג . במקום ברנפלקס - אורז מלא או תפו"א. לוותר על אבקת(כימיקליים) מרק
    ביינים-מעט ג'לי תות+פרי+מעדן 0% או כוס ברנפלקס+גמבה אדומה גדולה.
    ערב-4 פרוסות לחם קל+2 כפות מלאות של חומוס+עגבניה חסה ומלפפון חיים,+3-4 פרוסות פסטרמה/ביצה קשה. לפעמים אוכלת במקום 2 טוסטים[4לחם קל] עם גבינ'צ 5% עם רסק עגבניות.
    לילה-מעדן 0%+נס על בסיס חלב1%. לפעמים גם עוד פרי.
    במשך היום 2,2 וחצי ליטר מים,גם מידי פעם תה עם סוכרזית, משתדלת כמה שפחות קולה זירו והמון ירקות בכל הצורות והצבעים.

שוקלת כרגע 49 וגובהי 1.64
    אינני עוסקת בספורט כרגע ומעוניינת לשמור על המשקל הקיים.
    === עכשיו את רזה מאוד (יותר מדי?) אבל הספורט חשוב, אחרת יהיה קשה לשמור לאורך זמן.
    יש לציין שפעם בשבוע אני מוסיפה לי "מנה מותרת" של בערך 600 קלוריות, בדרך כלל או פיתה גדולה עם שוקולד או קרפ עם שוקולד בנוסף לתפריט היומי. כל שאר השבוע ממש שומרת ואוכלת לפי התפריט.
    ===במצב שלך מותר פעם בשבוע
    בנוסף רציתי לדעת עם יש בעיה עם זה שאני אוכלת מידי יום בערך את אותם המזונות.
    ===תמיד טוב לגוון ויש לזה סיבות.
    בתודה רבה מראש רוני.
    (:

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי רוני

ד''ר רוני חרמון
    13/05/2009

תמשיכי כל הכבוד לך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיאטות כאסח והאפקט של אחר כך :S?
    יערית
    12/05/2009

שלום,
    אני בת 27 ומלאה ובערך כל החיים שלי אני בדיאטות,
    מעין סיפוא חיים מרזים משמינים וכן הלאה..
    בכל מקרה בשנה האחרונה אני כל הזמן עשיתי את כל דיאטות הכאסח שיש- לחם וכל השטויות האלו ..
    כמובן שלא רזיתי באף אחד מהמקרים ואפילו ההיפך ..
    עכשיו התחלתי ללכת לדיאטנית ולאכול באופן מסודר עפ"י תפריט שהיא נתנה לי,
    כמובן אני עושה פעילות אירובית כ-5 ימים בשבוע לפחות.
    ובכל זאת אחרי השבוע הראשון של הדיאטה, שיש לציין הקפדתי מעל ומעבר, רזיתי רק 400 גרם!!!

האם יש אפשרות שהירידה הייתה כה קטנה בגלל העבר שלי עם הדיאטות כאסח?
    ואם כן כמה זמן אני עתידה לספוג את האפקט שלהן ? מתי אתחיל להרזות באופן נורמאלי וביחס ישיר לדיאטה?
    האם יש אפשרות שזה שלקחתי גלולות בתקופה האחרונה (הפסקתי בדיוק עכשיו) השפיעו גם כן?

אני אשמח מאוד אם מישהו יוכל לעזור לי, כי אני קצת שבורה מהתוצאה אחרי שבוע של קריעת ישבן...
    ולא מבינה איך ירדתי רק 400 גרם .. כשהדיאטנית ציפצה לקילו וגם אני ....

הוספת תגובה

• הבנת בעצמך

אהרון
    12/05/2009

על אף חילוף החומרים הינו נתון גנטי הוא ניתן לשינוי בעיקר לרעה, וזה מה שאת עשית בהתמדה.
    הגוף שלנו לא אוהב את "שוד " השומן ועם כל דיאטת הרעבה לא מושכלת ובלתי אחראית הוא לומד
    ומשתכלל בהפעלת מנגנוני חיסכון באנרגיה לצורך הגנה עצמית. במקרים מסויימים המצב בלתי הפיך אבל אסור לך להרים ידיים או חו"ח לנסות הפעם המי יודע כמה הרעבה עויינת.
    אינני יודע על איזו דיאטנית נפלת ומה אופי והקף הדיאטה אבל אסור להוסיף שמן על המדורה.
    את גם לא מפרטת את סוג והיקף הפעילות הגופנית ולא נתונים אישיים, לכן קשה לי לעזור מעבר לדברים כללים שבטח שמעת אין ספור פעמים.
    הגלולות כן מפריעות להרזיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי יערית

ד''ר רוני חרמון
    13/05/2009

קודם לכל טוב שאת מתיעצת בנושא הדיאטה ונמצאת בפיקוח.
    דיאטה זה לא כאסח וזה לא מבצע. דיאטה זה דרך חיים לכל החיים. תתמידי ותמשיכי לקבל יעוץ זה בסוף ישתלם. בין כך עד גיל שמונים אנחנו מחוייבים לשמור על הדיאטה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה