מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אחוז שומן גבוה באזור הבטן.אבי01/10/2008
כפי שפניתי בעבר בפורום כושר גופני החלטתי לנסות גם בפורום הזאת ולקבל עצות או טיפים נוספים. שמי אבי, בן 19, גובהי 1.60 ומשקל 43 וכמובן משרת בצה"ל. בשנה וחצי האחרונות הצלחתי להרזות קרוב ל 20 קילו ולהגיד לכם את האמת? אין לי מושג איך, פשוט הורדתי מהכמות מי 6-7 ארוחות ביום לסביבות 3,,וכיום לפי ה- BMI אני נחשב כתת משקל ( גם לפי הצבא ). הבעיה המרכזית שלי שאני נמוך מאוד ומבנה הגוף שלי דומה לילד בן 10, כלומר עצמות דקות ולכן רבים חושבים שאני ממש רזה - אבל אני לא. מכיוון שרזיתי נשאר לי אחוז שומן גבוהה באזור הבטן ( ואני באמת מתכוון לזה ) ואני לא מצליח להוריד אותו, ולהגיד לכם את האמת? זה מייאש ומתסכל אותי מאוד. מצד אחד אני פוחד לעשות דיאטה על מנת שלא להרזות יותר ( לכמה עוד אפשר להרזות? מתחת ל 40 זה מוגזם ) ומצד שני אני חושש להשמין ולחזור למצבי הישן ולכן אני משתדל לא לאכול הרבה וכמה שפחות בצקים. גם בזמן שירדתי לא שמרתי על תזונה מסודרת וספירת קלוריות כי אני לא סוג הבן אדם שיכול להתמיד בזה, מה גם שבצבא רוב האוכל עשוי שמן והסלטים יבשים שאי אפשר לאכול - דבר שמצריך רטבים משמינים. ככה שאני כמעט אוכל הכל אבל בפרופורציות מסויימות. בקשתי היא מה עוד אפשר לעשות? סדר היום שלי עומד להיות עמוס יותר מכיוון שאני מתחיל לעבוד שזה אומר מי 6:00 בבוקר עד 22:00 בערב, ככה שכושר גופני אני לא כל כך יכול לעשות. אני משתדל לעשות בכל יום קרוב ל 300 כפיפות בטן ( לא רצוף ) ופעם בשבוע לעשות הליכה מהירה של 30-40 דקות. אני ממש חייב להוריד את הכרס הזה כי זה מונע ממני הרבה דברים, אני מתבייש להסתובב עם גופיות ולהוריד חולצה בגלל זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אבי
ד''ר רוני חרמון02/10/2008ברצינות אתה ממש רזה ולדעתי אתה חייב לקבל יעוץ תדמיתי
בנושא הבטן תעבוד במשך חצי שנה באופן אינטנסיבי על כל שרירי הבטן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפי מה אתה קובע ?
אבי02/10/2008בגלל שהמשקל שלי נחשב כתת משקל אתה קובע שאני ממש רזה? את האמת אני לא חושב ככה כי משקל זה לא בדיוק הכל, אולי אני רזה כפי שציינתי בשאר חלקי הגוף - אני מודה בזה, אבל באזור הבטן אני ממש לא וזה מה שאני מנסה לפתור ולבקש עזרה. מצד אחד על מנת להוריד אחוזי שומן ( לפי מה שהבנתי, ולפי הפורום השני, אי אפשר להוריד ב- X אזור מסויים שרוצים אלא בכלליות ) צריך להרזות עם תזונה נכונה, אבל מצד שני זה סיכון בכך שאני ירזה במקומות אחרים ואז אני יגרר למצב של אנורקסיה... :( כיצד אני יכול לעבוד בחצי שעה על שרירי הבטן באופן איטנסיבי? אני עושה כפיפות בטן בכל יום, אבל אני מרגיש שזה לא עוזר ולא מועיל לי. אני מאוד רוצה לעשות פיתוח גוף במכון כושר מכיוון שמבנה העצמות שלי דק מאוד כמו ילד בן 10 אבל הלו"ז לא מאפשר זאת... האם יש תרגילים נוספים לפיתוח שרירי הבטן חוץ מכפיפות בטן? :( תודה רבה, אבי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאבי
יוסי02/10/2008אבי אני גם בן 19 הגובה שלי הוא 160 והמשקל הוא 48 קילו אתה ממש במשקל גרוע אחי זה מסוכן לגוף שלך ובענין השומן בבטן אני חושב שהתפריט היומי שלך לא בסדר תלך לדיאטנית והיא תרכיב לך תפריט ואתה תראה שהשומן בבטן יעלם בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני ותפריטים לא הולך ביחד... :(
אבי03/10/2008אולי אני עצלן ואולי פשוט קשה לי להתמיד בכל הנוגע לתפריטים וספירת קלוריות כי בעיקרון לא אני מכין את האוכל, אבל בכל הקשור לתזונה נכונה ומסודרת בשעות x/y אני בספק אם אני יוכל להצליח בכך גם בגלל הלו"ז הצפוף שעומד להיות לי... :( אבל בכל מקרה תודה על העזרה ואני באמת ישקול בחיוב לנסות ולגשת לתזונאית על מנת להרכיב תפריט נכון ובריא. האם יש דברים/תרגילים מסויימים נוספים על מנת שאני יכול להוריד את אחוזי השומן באזור הבטן? :(
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתחיל להרגיש תסכול ... :(
אבי10/10/2008שלום רב, סליחה על ההפרעה ( שוב פעם ) אבל המצב שלי מתדרדר מיום ליום בכל הקשור לנושא של האוכל ואני ממש זקוק לעזרה - גם על השאלות הקודמות. בחודשים האחרונים אחרי שכל בן אדם שני שפגשתי, במיוחד בכיפור, שלא ראיתי אותו מאז ימי הבית ספר מדבר איתי על המשקל ואומר שאני רזה מידי, אבל כמו שציינתי מקודם אני לא חושב ככה. בעקבות המקרים הללו, אני מוצא את עצמי כל הזמן חושב ומדבר על אוכל אוכל ואוכל - קרוב לוודאי מפחד לחזור למה שהייתי בעבר ( בסביבות ה 70 קילו ), אם זה איך שאני קם מנסה לסדר לי את היום מבחינת אוכל ובסופו של דבר שובר אותו באכילה מוגזמת וגם לפעמיים מנסה לסדר את סדר היום של מחר. אני שם לב שאני מוצא את עצמי מסיים את האורחה המרכזית שלי ובסיומו רואה כל מיני פיתויים ובסופו של דבר נשבר באכילה מוגזמת בדקות אחדות כאילו לא ראיתי אוכל מעולם. ולא, אני לא מרעיב את עצמי - ההפך הוא הנכון. אני מרגיש כבר מתוסכל ומיואש, הלו"ז שלי צפוף ואין לי זמן להשקיע בכושר גופני מספיק. אני אוכל חפוז מאוד ולא מתעמק בכמות הקלוריות של האוכל כי אינני מכין את זה ( לפעמיים בחוץ, ולפעמיים אמא שלא כל כך אכפת לה מזה ) וזה ממש מקשה עלי מה גם שארוחת הבוקר לא ממש חביבה עלי ולכן אני אוכל כפול בצהריים בגלל המצב הזה. רציתי לדעת מה עושים? כיצד ממשיכים הלאה בשמירת והורדת המשקל ואחוז השומן הרפוי שבאזור הבטן? הצלחתי לשמור במשך קרוב לשנה על המשקל הזה ואינני רוצה לאבד אותו במהירות כי הקיבה שלי גדלה מיום ליום עקב אכילה מיותרת ואני מרגיש ממש אבל ממש רע עם זה. עכשיו סוכות ואוכלים הרבה, מה גם שיש לי עכשיו חופשה מהצבא וגם לקחתי חופשה קצרה מהעבודה על מנת לנוח ולצבור כוחות חדשים. רוב החברים נוסעים לאילת ואני לא בעקבות הביישנות שלי מהורדת החולצה עקב המצב הזה... ושאלה אחרונה, האם בצבא יש דיאטנית שאני יוכל לפנות אליה ? תודה לעוזרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום אבי
ד''ר רוני חרמון13/10/2008בהחלט אפשרי אבל שים לב לערך הקלורי השונה של שלושת המזונות ביחס למשקלם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה למנשה.
אבי14/10/2008שלום רב, קודם כל תודה על ההצעה, אבל אינני לוקח תרופות. בחיים שלי לא לקחתי כדורים וגם לא יקח כדורים ( אפילו אקמול אני לא לוקח ). בכל מקרה אני כבר התייאשתי, כנראה נגזר עלי להיות עם כרס גדולה ואחוז שומן גבוה ורפוי, וגוף קטן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני עם אותה בעיה
חסוי18/10/2008רק במשקל תקין 1.70 61 מה לעשות כדי להוריד את הבטן הזאת ??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקל רצויסיוון30/09/2008
חג שמח, מקווה שכולכם מסתדרים עם ארוחות החג.. שאלונת - אם גובהי 1.69 מ' ואני בת 19.. מבנה גוף בינוני-רחב, כמה עליי לשקול? תודה והמשך חג שמייח :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ושאלה נוספת
סיוון30/09/2008מה אמורים להיות ההיקפים שלי? תודה :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכלל אצבע תאורטי 62 ק"ג
אהרון30/09/2008אם לגבי המשקל אמורה להיות לך שליטה, ההקפים בידי הבורא, היחס תמיד יישאר. בהוליווד אוהבים 90-60-90.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיצא משובש: 90-60-90 (60 באמצע)
אהרון30/09/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי סיוון 55-59 ק"ג
ד''ר רוני חרמון02/10/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאטה וארוחותצחי30/09/2008
שלום, שמי צחי, אני בן 16 וחצי, 171-2 ס"מ. בתחילת החופש הגדול האחרון (סוף יולי-תחילת אוגוסט) שקלתי 84 ק"ג, ולאחר החלטה שאני פוצח בדיאטה בעזרת ספורט רב ואכילה מעטה, הגעתי שלשום למצב ששקלתי 73.5 ק"ג. אתמול (ראשון) חזרתי הביתה באיזור 8 בערב, אכלתי מספר דברים ועליתי ב0.7 ק"ג, אבל החלטתי שזה בסדר כיוון שהיום (שני) אני אוציא את זה בעזרת אימון אינטנסיבי. בסופו של דבר לא יצא לי לעשות את האימון ובארוחת החג אכלתי מעט סלט, שניצל מטוגן, פרוסת חלה, חתיכת תפוח וקציצה אחת. לפי מיטב הבנתי, כל הארוחה הזו לא שוקלת 2 קילו, אך כשעליתי על המשקל בבית לאחר הארוחה גיליתי שאני 76 ק"ג! (מהו הערך הקלורי בערך של כל הארוחה הזו?) מה קורה פה ולמה? כל ארוחת ערב תעלה אותי ב1-2 ק"ג? ואיך אני מוריד את כל מה שהעליתי בחג? ריצה של כמה ק"מ תספיק? אגב, הבנתי שבשביל שאני אהיה במשקל תקין ונכון, אני צריך להיות באיזור ה60-64 ק"ג, זה נכון? תודה מראש. שנה טובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תעלה על המשקל רק בבוקר אל תתיחס
חבר של אהרון30/09/2008תעלה על המשקל רק בבוקר אל תתיחס למשקל שמראה בערב או בצהריים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהברכות על הירידה היפה בדרך הנכונה
אהרון30/09/2008רוב תוספת המשקל היא תוכן מערכת העיכול ומים. בכל זאת אחרי ירידה משמעותית הגוף שלך "מחכה לך בפינה" כדי לנצל כל מעידה ולהחזיר לעצמו מה שנשדד ממנו. נסה לא לעשות לך הנחות אפילו בסעודות המשמינות של החגים. אפשר לוותר על עוגה לטובת פרי, לאכול את הבשר והדג ללא תוספת אורז\תפו"א\פסטה אלא עם ירקות חיים או מבושלים. המנע משניצל. דווקא בימי חג צריך להגביר את הפעילות האירובית. הרזיה נעימה ושנה טובה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד 10 ק"ג ואתה על הסוס.
אהרון30/09/2008אבל תהיה מוכן שהעשיריה הבאה תלך לאט יותר. אל תתיאש, העיקר ההתמדה ולא הקצב אבל חשובה מכל היא השמירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום צחי
ד''ר רוני חרמון02/10/2008משקל האוכל שאתה אוכל לא פועל על גופך באופן ליניארי. לא מדובר במשקל מדובר בכמות קלוריות שהגוף אוגר ברקמת השומן.
הסוד של ירידה במשקל הוא דבקות במטרה לאורך זמן מספר חודשים לפחות.
בתקופת הירידה הגוף שואף לחזור למשקלו היציב שליפני ההרזייה ולכן חריגה קלורית באה לידי ביטוי בתנודות משקל גדולות. בתקופת השמירה זה לא קורה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צלוליטיסשלומית29/09/2008
שלום אני שלומית אני בת 14 גובהי הוא 1.70 ואני שוקלת 61 ק"ג. לאחרונה נוצר לי פסים בגב אשר דומים מאוד לצלוליטיס הייתי רוצה לדעת אם יכול להיות צלוליטיס בגב ובכלל צלוליטיס לנערה בת 14 ? ומה אפשר לעשות נגד זה ? בתודה מראש שלומית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סלוליטיס? לא ייתכן.
אהרון29/09/2008אני מניח שאת מתכוונת לסלוליט. לפי התאור שלך לא ייתכן שיש לך סלוליטיס שהיא מחלת עור זיהומית הנגרמת על ידי חיידקים בד"כ סטפילוקוקוס (ניתנת לטיפול אנטיביוטי) והסימפטומים לגמרי שונים. בסלנג קוראים לסלוליט, סלוליטיס. מצד שני מה שאת מתארת אינו מתאים לסלוליט. במקרה הזה לעור יש צורה של קליפת תפוז או גבינת קוטג', לא פסים. על אף שהתופעה מופיעה לרוב בגיל ההתבגרות, לא מדווחים מקרים של מיקומה בגב. האיברים המועדים הם: יריכיים, וישבן אבל גם בטן ומותניים. לעיתים רחוקות גם זרועות. ליתר ביטחון אני מציע לך ביקור אצל רופא עור שימלץ לך על עיסוי עם קרם מסויים שעשוי לעזור. הוא גם ישלול את אפשרות הסלוליט(יס).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנ.ב
שלומית01/10/2008יש לציין שזה נמצא באזור עמוד השדרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום שלומית
ד''ר רוני חרמון02/10/2008ככול הנראה לא מדובר בצלוליטיס אולי בקרעים של הרקמה האלסטית בעור.
את רזה !!!! ממליץ לגשת לאיבחון רופא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר לגיל+משקלחבר של אהרון29/09/2008
אם אני בן 40 וגובה מטר שמונים ושוקל 92 ויש מישהו בן 21 שגם הוא מטר שמונים ושוקל 92 אז הוא נקרא יותר שמן ממני???למרות ששנינו שמנים חחח אני שואל כי בכל הטבלאות שיש באינטרנט הם שואלים רק גובה ומשקל ולא מתייחסים לגיל. תודה אהרון אתה הראשון שיענה לי זה ידוע חחחח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה לא הגיל, זה התרגיל!
אהרון29/09/2008רווחת הדעיה שבגיל מבוגר יותר מותר להיות יותר שמן. זאת אמנם תופעת לוואי שלילית של הגיל אבל זה לא אומר שכך צריך להיות. זה כמו ל"ד, כולסטרול, סוכר ועוד. אחרי גיל 25 בקירוב, אדם מאבד באופן קבוע מסת שריר, דבר שמאיט את קצב חילוף החומרים מצד אחד, ומצד שני עושה פחות ספורט ואוכל יותר. נכון, שבגיל מבוגר אין לאדם הלוקסוס לאכול כמותית כפי שעשה בחיותו צעיר, בלי להשמין. האלטרנטיבה היא לשרוף יותר בפעילות יזומה. הטבלאות צודקות. שנה טובה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום לחבר
ד''ר רוני חרמון02/10/2008בכול תקופת גיל בסקלה הרפואית יש חשינוי במשקל לפי הגובה אצל גברים בשכבת גיל 50 גובה וגיל מתאזנים. החישוב לפי BMI אינו מתחשב בגיל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם שומן נאגר בגוף,ויוצא בגילמאוחר?גלי29/09/2008
שלום. אני בת 22 עם משקל תקין-רזה אני אוכלת יחסית הרבה שטויות וממתקים ולא משמינה מזה. לאחרונה שמעתי שיש דבר כזה שהשומן נאגר בתאים ואולי עכשיו זה לא משפיע עליי, אבל בגיל מבוגר יותר זה יתנקם בי ואשמין... האם זה נכון? ואם כן האם אפשר לפרט ולהסביר קצת. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי גלי
ד''ר רוני חרמון29/09/2008השומן בגוף מתחלק לשתי קבוצות עיקריות. שומן בסיסי ושומן המשמש למאגרי אנרגיה. השומן הבסיסי קבוע חיוני ביותר וכמעט לא משתנה השומן המשמש כמאגר אנרגיה תלוי בכמות האנרגיה המצטברת והא משתנה כל הזמן. אין לו השפעה לטווח הארוך אם הוא מאוזן בטווח הקצר כך שהתמורות שחלות בו הן אך ורק תוצאה של ההווה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שנה טובהאורי28/09/2008
שלום אני בת 15 והייתי מעוניינת לתפריט חד פעמי לדוגמה ליום של ערב ראש השנה זאת אומרת ארוחת בוקר וצהריים משביעות ודיאטטיות עם החישוב של ארוחת חג בסיסית גפילטע וכדומה תודה ובברכת שנה טובה ונפלאה אורי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקל, גובה?
אהרון28/09/2008למה חד פעמית? אם התזונה שלך נכונה מבחינה כמותית ואיכותית, אכלי כרגיל בבוקר אבל בצהריים וותרי על החלבון ואכלי ארוחת ביניים קלה לפני סעודת החג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני כבר מבולבלתסיגל28/09/2008
האם בטחינה (שומשום) ובחומוס יש גם ברזל וגם סידן? אני כבר מבולבלת, כי כשמפרטים מזונות עתירי ברזל מזכירים את החומוס וטחינה, וכשמפרטים מזונות עתירי סידן גם מזכירים אותם. האם זה נכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נכון מאוד
אהרון28/09/2008במוצרים מן הצומח יש קורלציה בין נוכחות שתי המתכות , כלומר כאשר המוצר עשיר באחד, גם השני נוכח בריכוז משמעותי אבל לא באותו יחס, תמיד כמות הסידן גדולה יותר (בעשרות מונים)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריך ייעוץ לבעיה מסויימתShel28/09/2008
שלום רב, אני בן 21 גובה כבערך 1.75 ושוקל 88 קילו. הייתה תקופה בעבר שבה הייית רזה יותר (כבערך 10 קילו פחות) אבל כל השעות מול המחשב ללא פעילות גופנית גרמו לי להעלות במשקל. החלטתי לקחת את עצמי בידיים במטרה להרזות, אני מרגיש חוסר בטחון במצב בו אני נמצא כעת וזה נורא מפריע לי. אפילו לראיונות עבודה חדשים לא בא לי ללכת בכדי שהמראיין לא ישלול אותי עקב המשקל :(, ממש חוסר בטחון. התחלתי לאכול יותר בהיגיון וללכת לחדר כושר כ- 3 פעמים בשבוע (יום כן יום לא). שאלתי הראשונה היא מה אני עושה בסופי שבוע (שישי שבת), שאין עבודה, אין חדר כושר, ואני רוב הזמן בבית ופשוט אוכל ללא הפסקה, כל מה שאני לא עושה במהלך ימי החול בשבוע אני שובר בסוף השבוע, זה פשוט מוציא אותי מדעתי ואני לא מצליח למצוא לזה פתרון, כל סוף שבוע אותו הדבר, אחר כך מתחיל שבוע חדש ואני שוב חוזר לעשות כושר ולאכילה בהיגיון והכל ללא שום בעיה, אבל אני מגיע למצב שאני לא יורד במשקל ולדעתי זה עקב הסופי שבוע הנ"ל. שאלתי השנייה היא, כתוצאה מעלייתי במשקל, אזור החזה ממש הפך שומני ובצורה הומוריסטית ניתן לדמותו לחזה של אישה, וזה נורא, נורא מציק לי. האם כתוצאה מהרזיה כללית גם אזור החזה יקטן/יתיישר/יצטמק לצורה נורמלית ושטוחה? בחדר הכושר כשאני מתאמן על מכשירי חזה, האם עלי לעבוד על הרמת יותר משקל בחזה או פחות משקל ויותר "סטים"? תודה רבה וממתין לתשובה, של
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעוץ
אהרון28/09/2008לפי התאור בנוסף לנתונים, אחוז השומן שלך ניכר, אני מעריך מעל 35%. על אף גילך הצעיר בו מסת השרירים עוד גדלה באופן טבעי לפני שתתחיל נסיגה בעוד כמה שנים (אלא אם תמשיך באימונים), 10 ק"ג שהעליתה לאחרונה, הם שומן ברובם הגדול. מה זה "לאכול יותר בהיגיון"? אתה צריך דיאטה מאוזנת ומושכלת של 1600 קק"ל בנוסף לפעילות אירובית יומית של 60-90 דקות בעצימות בינונית. שלוש פעמים בשבוע אימוני כוח בחדר הכושר זה בסדר. לגבי הזלילות בסוף השבוע אתה לא לבד. זאת בעיה ידוע ונפוצה ואין לה פתרונות פלא, אלא מוטיבציה ומשמעת עצמית. אם הדיאטה שלך נכונה זה יעזור לך. אני מציע לך לרשום כל מה שאתה אוכל בשישבת ולראות מה אפשר להוריד. כשאתה נתקף, שתה הרבה מים ואכול ירקות חיים חופשי. אם תנצל יותר את סופי השבוע לספורט, ייתכן שהרעב הפסיכוליגי-רגשי יפחת. לגבי החזה, זה עניין של מבנה גוף גנטי, לא תוכל לרזות באופן נקודתי אלא הרזיה כללית שתוריד שומן גם מן החזה. לחיזוק ופיתוח השרירים צריך לבצע "על פי הספר" 3 סטים של 12 חזרות בעומס של 70%. לקבלת ייעוץ והדרך מקצעוית לגבי האימון אני ממליץ לך לפנות לענת מפורום כושר גופני. היא גם בעלת נסיון רב בשיטת NLP שתעזור לך להתגבר על התקפות הזלילה של סופי השבוע. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום SHEL
ד''ר רוני חרמון29/09/2008לשאלתך הראשונה דין סוף שבוע ככול השבוע. או שתמצא פעילות גופנית מחוץ לחדר הכושר כמו רכבה על אופניים הליכה ריצה או סתם התעמלות לגמישות וכושר או שתאכל מבוקר בסוף שבוע בהתאם לפעילות הגופנית שלך. לשאלתך הראשונה נראה לי שיש לך תסמונת של ג'אניקומסטיה שהיא הגדלת חזה קל אצל גברים. אם תרזה זה ישתפר אבל לא יעלם בכדי להעלים את זה צריך לעבור ניתוחון קטן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אהרון יקיריענת פלדמן28/09/2008
מה ערכו התזונתי של הפרג? אני לא מוצאת בחומרים שלי. הזדמנות לאחל שנה טובה ולהודות לך על הכל ענת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יקירתי
אהרון28/09/2008קודם כול שנה טובה, שנת בריאות, פרנסה טובה והצלחות לך ולמשפחתך! פרג = 500 קק"ל\100 גר. הוא אחד מן המוצרים הכי עשירים בסידן 1200-1300 מ"ג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנפלא
ענת פלדמן28/09/2008תודה רבה! עוזר לי מאד, כרגיל. שנה נפלאה, בריאות ואושר גם לך ולמשפחתך !! ענת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שומןאסף27/09/2008
האם זה בריא לצרוך חמש מנות שומן ביום? אני מתאמן בחדר כושר ואוכל כל יום: 7 שקדים כף שמן קנולה כף שמן זית 3 אגוזי מלך 2 אגוזי ברזיל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שומן
אהרון27/09/2008חלקו של השומן בתפריט היומי צריך להיות 30% ופחות למי שעוסק באופן אינטנסיבי בפעילות בונה שריר (לטובת החלבון). הערך הקלורי של השומן ברשימה שלך 450-500 קק"ל. אתה צריך לקחת בחשבון שגם מוצרים אחרים מכילים שומן (בשר, מוצרי חלב, דג, ביצים וכו") כף שיש להניח שתגיע ל800 קק"ל. אם הערך הכולל של התזונה היומית שלך מעל 2500 החלק היחסי של השומן בסדר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבכל זאת תוריד
אהרון28/09/2008אם אתה עושה הרבה ספורט צריך להעלות את מנת החלבון על חשבון השומן ובהנחה שכמות הקלוריות הכוללת אינה עולה על 3200, הורד כף שמן אחת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאסף אתה בסדר
ד''ר רוני חרמון28/09/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אגוזי מלךאסף26/09/2008
כמה שוקל אגוז מלך אחד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שווה שקילה בכדי לדעת
ד''ר רוני חרמון28/09/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדעתי זה לא Per אגוז בודד
Shel28/09/2008ערך תזונתי של אגוזי מלך (קלופים), 100 גרם (4–3 מנות): * 15.2 גרם חלבון * 65.2 גרם שומן: o 6.1 גרם חומצות שומן רוויות o 8.9 גרם חומצות שומן חד בלתי רוויות o 47.2 גרם חומצות שומן רב בלתי רוויות * 13.7 גרם פחמימות, כולל 6.7 גרם סיבים תזונתיים * 0.34 מ"ג תיאמין * 0.54 מ"ג ויטמין B6 * 98 מק"ג חומצה פולית * 3.4 מ"ג מנגן * 1.6 מ"ג נחושת * 158 מ"ג מגנזיום * 346 מ"ג זרחן * 3.1 מ"ג אבץ (מכל ק"ג אגוזים יתקבלו רק 450 גרם לאחר קילוף.)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה זה בשר אדום?יצחק25/09/2008
למה הכונה שבשר אדום אינו בריא ? בקר ,כבש ,האם הודו גם כלול ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי יצחק
ד''ר רוני חרמון26/09/2008בשר אדום הוא בשר פרה בדרך כלל זאת הכוונה. זה בשר בריא אלא אתה אינך בריא. כמובן שהכול תלוי בכמות שאוכלים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחת מהמנטרות הרבות
אהרון26/09/2008ערכו התזונתי של בשר הבקר עולה בכל הפרמטרים על העוף. יצא לו שם של לא בריא, וזה מתגלגל עשרות שנים בין התזונאים והרופאים, בגלל החלק הגבוה יותר של השומן הרווי (שומן לא בריא) יחסית לעוף. אבל זה תלוי בנתך שאוכלים. אם בוחרים חלקים כמעט נטולי שומן כגון פילה (קצת יקר), סינטה, וויסברטן,שייטל לא צריכה להיות בעיה. עוד דבר חשוב הוא להמנע מבשר קפוא, מופשר (המכונה מיושן), מעובד או משומר. אם טחון, צריך לעשות את זה בבית אחרי רחיצה וסילוק השומן. שים לב שרמת הכולסטרול של הבקר לא יותר גבוהה מעוף ובחלקים הנ"ל אפילו נמוכה. כמו כן בבקר ריכוז, ההורמונים והאנטיביוטיקה נמוכים בהרבה מעופות למניהם. בשר כבש אינו מומלץ בגלל אחוזו הגבוה של שומן בכל חלקיו. בתאבון!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירקותאורטל25/09/2008
שלום, השאלה שלי היא "טכנית" לחלוטין. אני מנסה במשך חודשים ארוכים לרזות ואינני מצליחה. חשבתי להכין שקיות עם ירקות חתוכים במקרר בכדי שיהיה לי קל לשלוף אותן כשאני נתקפת דחף לאכול. האם זה נכון שירקות חתוכים מאבדים את ערכיהם התזונתיים? ואם כן, האם יש לכם המלצה אחרת בשבילי אשר תפתור לי את בעיית העצלנות ועדיין אוכל להמשיך לאכול משהו מהיר ומזין? תודה, אורטל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אורטן
ד''ר רוני חרמון26/09/2008אין בעייה לשמור בטפרוור ירקות חתוכים ובתנאי לא יתייבשו או יתקלקלו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהירקות-שמירת הערך התזונתי
אהרון26/09/20081. המינרלים והסיבים לא פוחתים. 2. בין הוויטמינים, הרגיש ביותר הוא C שנהרס בהשפעת חום, חמצן ואור. אם את אוכלת תוך זמן סביר מהקילוף והחיתוך (לא יותר מיום), עדיין נשאר ממנו כמות סבירה בתנאי ששומרים במקרר בשקית סגורה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם משקלי תקיןyossi25/09/2008
אני רוצה לדעת האם משקלי תקין אני בן 19 והגובה שלי הוא 160 והמשקל הוא 48 זה בסדר? וכמה קלוריות עלי לאכול ביום כדי לשמור על המשקל הקיים? בלי להשמין ובלי להרזות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקל גבולי
אהרון25/09/2008אתה בדיוק בגבול התחתון של הטווח התקין ואם מבנה גופף אינו צר במיוחד, הינך כבר בתת-משקל. ע"פ החישובים תאורטיים בלבד, בהנחה שהמטבוליזם שלך נורמלי זאת הוצאת האנרגיה היומית שלך בהתאם לרמת הפעילות. 1,668 קק"ל עבודה משרדית ללא פעילות גופנית 1,911 פעיל באופן מתון 2,155 פעיל באופן בינוני 2,398 פעיל מאוד , ספורט לפחות 2 שעות ביום בעיקר אירובי. בכדי לשמור על המשקל (מומלץ להעלותו) צריך לאכול בהתאם להוצאה הקלורית היומית..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי יוסי
ד''ר רוני חרמון26/09/2008אתה בסדר מבחינץ משקל יכול להוסיף עוד 3 ק"ג לגבי כמות הקלוריות היומית שלך היא צריכה להיות התוצאה של משקלך כפול 24 כפול 0.9 בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנוסחה
אהרון26/09/2008.הנוסחה הנ"ל (בלי 0.9 לגבר) נכונה פחות או יותר לגבי BMR ולא מבטאת הוצאת האנרגיה של אדם מתפקד. אם אתה חושב שהנהלת האתר מטעה את ציבור הגולשים על ידי שימוש במחשבון הנמצא בצד ימין של המסך, צריך לבקש את סילוקו האמת היא שהמחשבון נותן תוצאות סבירות התואמות את המחקרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשהו לא הגיוני
יוסי28/09/2008ד"ק אם אמרת שצריכת הקלוריות היומית שלי צריכה להיות המשקל שלי כפול 24 כפול 0.9 זאת אומרת 48*24*0.9 = 1036 האם הגיוני שזה הצריכה היומית שלי???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחס וחלילה!
אהרון28/09/2008גם כך קצב חילוף החומרים שלך נראה גבוה מהממוצע. אם תאוכל רק את הכמות שהזכרת תהיה עמוק בתת-משקל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאהרון תעזור לי
יוסי28/09/2008אהרון אז אתה יכול להגיד לי פלוס מינוס כמה קלוריות לאכול ביום כדי שאני כבר אבין כי התבלבתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאהרון עוד משהו
יוסי28/09/2008אני לא ממש פעיל מבחינה גופנית אפשר להגיד שאני רוב היום יושב, אני עושה פעולות יום יומיות כמו ללכת למכולת, להוריד זבל, פעולות של הבית לא ממש עושה ספורט אז כמה קלוריות לאכול ביום כדי לא להשמין ולא להרזות תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעבודה משרדית ללא פעילות גופנית
אהרון29/09/2008ראה תשובתי הראשונה. אתה נמצא בקטגוריה הנ"ל, לכן "על פי הספר" אתה צריך 1500-1700, אולי בגבול התחתון. אני לא מייעץ לך להכנס לסיחרור של ספירת קלוריות אלא הערכה כללית תוך הבנת הערך הקלורי והתזונתי של מרכיבי התפריט. חשוב שהוא יהיה בהתאם לעקרונות התזונה הנכונה. אם כרגע אתה לא משנה את משקלך המשך לאכול כמותית (קלורית) כמו עכשיו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום יוסי
ד''ר רוני חרמון29/09/2008משקלך תקין בתחום התחתון של הנורמה אתה צריך לאכול כמות קלוריות ימית השווה לתוצאה שתקבל מהכפלת משקלך ב- 24 כפול 0.9 . בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ק חרמון
יוסי02/10/2008אז לפי החישוב הזה אני צריך לאכול 1030 קלוריות האם הדבר הגיוני? אני שוקל 48 קילו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)