מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תזונה כולסטרול ובלוטת תהריסטליה11/09/2008
שלום, אימי בת 67 , בעלת כולסטרול גבוה וכן תת פעילות בבלוטת התריס (ומטופלת בכדור מתאים לתופעה של בלוטת התריס). בכל זאת רצינו לדעת: איזה מזונות מומלצים או אסורים במצב של כולסטרול גבוה? האם אבקת קקאו מותרת? ואיזה מאכלית מומלצים או אסורים לבלוטת התריס? רוב תודות הבת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטת התריס
אהרון11/09/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה.
אהרון11/09/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדרכים להורדת כולסטרול
רחל גרנות11/09/2008שלום לך,
כדי להוריד כולסטרול כדאי להימנע או להפחית מזונות עשירים בשומן מן החי, שומן רווי. בקבוצה זו נמצא בשר בקר, חלקים פנימיים של עוף ובקר, חמאה, מרגרינה (גרוע במיוחד), גבינות שמנותוכו'. אולם, חשוב לזכור שיש להוסיף לתפריט שומן טוב (רב בלתי רווי או חד בלתי רווי) שנמצא בשמן זית, קנולה, טחינה, זיתים, אבוקדו וכו'. אולם, לפני שמתנפלים על הקבוצה הזאת, הכוונה לכמות קטנה. 3 כפיות שמן עושות את העבודה. לצערי, לא תמיד ניתן להשפיע משמעותית על רמות הכולסטרול. לעיתים, המערכת כלומר הכבד מחליט לייצר כמות גדולה של כולסטרול ואז יש כמובן להיעזר בתרופות. כדי להתאים אישית את התפריט לאימך כדאי לפנות לדאטנית קלינית. בקופה יש דיאטניות שתשמחנה לתת לה את היעוץ המתאים.
רחל גרנות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הצילו . לא יורדת במשקלמוח10/09/2008
לפני כמה חודשים הפסקתי לעשן ועליתי כשישה קילו במשקל. עכשיו אני שוקלת 60 קילו, גובהי 164 וגילי 32. בעקבות זאת, שיניתי את התזונה. אני שותה הרבה יותר מים ואוכלת פחות או יותר את התפריט הבא: בוקר- ברנפלקס או יוגורט אקטיביה צהריים- סלט גדול עם נבטוטים או נבטים מסוגים שונים וירק מאודה (בטטה) אחה"צ- יוגורט עם פרי ערב- שתי פרוסות לחם קל עם סרדינים, לפעמים ירקות עם זה. אני כבר שבועיים על התפריט הזה, מרגישה די טוב (העצירות הכרונית טפו טפו נעלמה) אבל לא ירדתי גרם. למה? מה לעשות? אציין שאין באפשרותי לעשות כל פעילות גופנית והתפריט הזה נראה לי די מאוזן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העישון גרוע מהשומן
אהרון10/09/2008ברכות והחזיקי מעמד! אפילו אם לא תצליחי לרזות (את לא שמנה) העסק היה כדאי. תופעת ההשמנה אחרי הפסקת העישון, שכיחה ומוסברת. אם תאוכלי נכון, תחזרי למשקל הקודם בקצב איטי ובריא. בוקר- ברנפלקס או יוגורט אקטיביה ***במקום ברנפלקס (מוצר מתועש עם סוכר וחומרים אחרים)-->3 כפות שיבולת שועל או סובין שיבולת שועל (טוב ליציאות) צהריים- סלט גדול עם נבטוטים או נבטים מסוגים שונים וירק מאודה (בטטה) ****גם דג או בשר רזה. הסלט בלי רוטב מלבד כפית שמן ומיץ לימון אחה"צ- יוגורט עם פרי ערב- שתי פרוסות לחם קל עם סרדינים, לפעמים ירקות עם זה. ***תמיד ירקות, הלחם מקמח מלא אני כבר שבועיים על התפריט הזה, מרגישה די טוב (העצירות הכרונית טפו טפו נעלמה) אבל לא ירדתי גרם. למה? מה לעשות? אציין שאין באפשרותי לעשות כל פעילות גופנית והתפריט הזה נראה לי די מאוזן. ***התפריט טוב. לא כדאי בינתיים לשנות אלא לגוון לפי אותו הרכב תזונתי. בכל מקרה לא פחות מ1100 קק"ל אבל בדקי שגם לא יותר. לו עשית פ"ג הייתי ממליץ יותר כמינימום. התמידי עוד שבועים ואם אין שינוי תחזרי לפורום לקבלת הנחיות. שאלות נוספות? בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה. רק עוד שאלה אחת- מה זה ק"קל?
מוח11/09/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקק"ל = קילוקלוריה (1000 קלוריות)
אהרון11/09/2008שבשפת העם נהוג לקרוא קלוריה כאשר מתייחסים למזון או לפעילות גופנית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לגבי קלוריותאורי10/09/2008
האם 1500 קלוריות ביום לנערה בגובה 160 ששוקלת בין 50 ל51 ועושה פעילות גופנית מתונה זה הרבה מידי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תלוי בכמות הפ"ג
אהרון10/09/2008מומלץ להשקל פעם בשבוע. אם אין שינוי במשקל, המינון נכון. אם את עולה (ואינך מעוניינת), צריך ליצור גירעון אנרגיה על ידי צמצום הערך הקלורי של התפריט או על ידי הגדלת הפעילות הגופנית (עדיף)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
אורי10/09/2008אבל האם 1500 קלוריות נשמעת כמות גדולה מידי לנערה בגילי שעושה 2-3 פעמים בשבוע הליכה של שעה או לא עושה בכלל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא אמרת את גילך
אהרון10/09/2008יש הבדל בין 2-3 שעות בשבוע לבין כלום. ללא קשר להרזיה, פעילות גופנית הכרחית לגוף ולנפש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אורי11/09/2008אני לא עשיתי עד עכשיו פעילות גופנית והשבוע חזרתי לעשות אחרי תקופה ממושכת שלא עשיתי. אני ושה בערך 3 שעות בשבוע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה עם הגיל?
אחרון11/09/2008טוב, עזבי את הגיל. 1500 זה בסדר אם את נערה. אבל אם את דואגת, מומלץ לעקוב כפי שאמרתי קודם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה1500 קל' זה בסדר
רחל גרנות12/09/2008שלום לך,
כמובן, שכדאי שהתפריט שלך יכלול את כל קבוצות המזון.
רחל גרנות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלת קלוריותרותם10/09/2008
כמה קלוריות בערך יש במאפן תפוז או גזר? נראה לי שזה כמו גודל של פרוסה עבה של עוגת גזר או תפוז? כמה גם הפרוסה אני לא יודעת? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת לשאלה
רותם10/09/2008מדובר בקונדיטוריה איכותית ולא עוגה מהסופר אם זה משנה בכלל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום רותם
ד''ר רוני חרמון13/09/2008קשה לקבוע כמה קל' יש בפרוסת עוגה כי לא ברור מה המרכיבים אופן ההכנה ומשקלם. אבל זה כתוב בדרך כלל על האריזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשר לטחינה אורגניתאייל10/09/2008
בזמנו שאלתי כאן והשיבו לי (ותודה) שרצוי לי כדי להפחית כולסטרול לא טוב לאכול טחינה גולמית. אז אכן קניתי לי והכנתי מספר פעמים אלא שזה לא נאכל ללא לחם .... ואני מרגיש כאילו שזו טעות לאכול כף טחינה כזו ביום עם כ"כ הרבה לחם (יותר משתי פרוסות...) מה אתם מציעים. תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אייל
ד''ר רוני חרמון10/09/2008אין קשר בין טחינה וכולסטרול וכמובן שגם לגבי טחינה גולמית.
יש לקחת בחשבון שהערך הקלורי של הטחינה גבוה מאוד אבל הערך התזונתי גבוה גם בהתאם
טחינה אפשר לאכול גם עם הסלט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטחינה וכולסטרול
ליטל סמואל-לוי10/09/2008שלום אייל.
אכילה של טחינה, העשירה בחומצות שומן חד בלתי רווי, עשוייה לסייע בהעלאת הכולסטרול "הטוב", המכונה HDL. כולסטרול זה, בנגוד לכולסטרול "הרע" -LDL, מגן מפני מחלות לב וכלי דם. אצל גברים הרמה שלו צריכה להיות מעל 35 מ"ג/ד"ל. ורצוי כמה שיותר גבוה.
עם זאת, אפשר (ורצוי) להסתפק בכמות קטנה יותר כדי לא לצרוך הרבה קלוריות. כף אחת בהחלט מספיקה. ומומלץ בהחלט לשלב עם סלט.
בתאבון!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכולסטרול כמעט לא מושפע מהתזונה
ד''ר רוני חרמון13/09/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתזונה ושומנים בדם
אהרון14/09/2008ידוע שבעניין התזונה והשפעתה על מערכות ותופעות בגוף יש הרבה מיתוסים ומנטרות. הוכח מעל לכל ספק ובכל קנה מידה שהגורם הגנטיי הוא הדומיננטי ביצירת השומנים בדם ואין מחלוקת שרוב הכולסטרול הינו אנדוגני. אבל בין העובדה הזאת לבין הקביעה שלתזונה אין השפעה יש מרחק מסויים. נכון שאין הסכמה כללית לגבי מידת ההשפעה של מזונות מסויימים וגם נוטים להגזים לכאן או לכאן. עוד לא נקבע באופן חד משמעי אם מזונות עשירים בכולסטרול אבל דלים בשומן כגון מאכלי ים משפיעים בכלל לרעה או אפילו ההפך הוא הנכון. עד לא מזמן הייתה רווחת הדעיה שצריך להגביל את צריכת הביצים לשתים בשבוע. הגישה הנוכחית היא שאין נזק, ואפילו יש תועלת בהתחשב בערך התזונתי, לאכילת ביצה אחת ביום ולא אופתע אם בקרוב יעלו את המיכסה. לעומת זאת יש אחדות דעים, וכל אחד יכול לקרוא מחקרים רציניים בנושא, ששומן רווי מעלה את רמת הLDL והחד-בלתי רווי ( מעלה HDL ומוריד (לא דרמטי) LDL. השפעה אפילו יותר מורגשת ומהירה יש לתזונה על הטרגליצרידים בדם. פעילות אירובית משפיעה באופן יותר משמעותי על הטריגלצרידים מאשר על הכולסטרול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום לכולםשלום09/09/2008
מקווה שיענו לי פה מהר אז ככה אני בחורה שחולת במחלת שרירים שזה ניקרא חולשת שרירים קוראים לה מיאסתניה גרבייס ובנוסף מחלת אפלפסיה אני בת 27 שוקלת 63 קילו גובה שלי הוא 1.69 עלייתי מאוד במישקל הייתי שוקלת 55 קילו איך אני יכולה לרדת במישקל שהרופא שלי אוסר עלי לעשות דיאתה וכושר גופני איך אני אמרוה לרדת במישקל שאני רוצה להריד במיוחד בטן וישבן איך אני עושה את זה אשמח לקבל תשובה מהירה כי אני רק ניכנסת לדכאון שאני משמינה מיום ליום ולא יכולה לעשות כלום נגד המצב הזה בכבוד רב תודה לכולם ...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות בריאות וירידה במשקל
רחל גרנות09/09/2008שלום לך,
ברור שקשה לך לרדת במשקל יותר מאשר לאדם הממוצע. אולם, זה אינו אומר שהדבר בלתי אפשרי, זה צורך יותר השקעה. אני בטוחה שהרופא שאסר עלייך לעשות דיאטה, התכוון לכל הדיאטות המטורפות והקשות שמסתובבות בשוק. הן בסופו של דבר גם לא מועילות לטווח הבינוני והארוך. אם תבני תפריט של1200-1300 קלוריות ביום שכולל את כל קבוצות המזון כמו ירקות, קבוצת הלחם, חלבונים, קצת מקבוצת השומנים - תרדי במשקל, מבטיחה! אין לך גם עודף רציני, אז כדאי להצטייד בהמון סבלנות וסובלנות, לא לשכוח לשתות וקדימה, צאי לדרך.
ואגב, מותר גם קצת שטויות, אני קוראת לזה "קבוצת הנשמה", אבל לא לשכוח לאכול מסודר ואז יש לך סיכוי לשלוט על כל השטויות שכל זמינות ומזמינות.
בהצלחה,
רחל גרנות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיות בריאות וירידה במישקל
שלום09/09/2008שלום לך באמת תודה רבה לך על התשובה המיהרה הייתי רוצה לדעת עם תוכלי לבנות לי תפריט כמו שאמרת לי למרות שאני חולה והעם הכרס ירד כמו שאני רוצה והישבן והיאכיים ותוך כמה זמן אני ירד במישקל כי זה באמת מפריע לי המון תודה על התמיכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מצליחה להרזותמשתדלת08/09/2008
שלום, אני בת 23 גובה 154 ושוקלת 58 ק"ג. בעבר (לפני כ8 שנים) הורדתי כ15 ק"ג ממשקלי וסבלתי מבולימיה. הבולמיה נפסקה לפני כ6 שנים. מאז התאזנתי ונשארתי על משקל 50, במהלך השנים האכילה שלי לא הייתה מסודרת אבל עדיין הצלחתי לשמור על המשקל. בשנה האחרונה עליתי כ-8 ק"ג. במהלך השנה ניסיתי כל חודשיים "דיאטת חסה" שכללה ארוחה אחת ביום של חביתה מ2 ביצים, וסלט ובשאר היום אכלתי לחמית וחסה. בעבר הייתי מורידה ככה אפילו קילו ביומיים, ואני לא מגזימה. אבל פתאום נעצרתי ולפי מיטב הבנתי הגוף שלי במצב של טראומה ואוגר את השומן. בשבועיים האחרונים אני עושה דיאטה שנדמה לי נקראת דיאטת "חרמון"- יום א' פירות ב' ירקות ג' פירות וירקות, ד' 6 בננות ו3 כוסות חלב רזה ה' 6 עגבניות ו300 גרם בשר רזה ו' בשר וירקות ובשבת אורז מלא, ירקות ומיצים לא מסוכרים. האם הגוף שלי באמת "אוגר שומן" ומה עלי לעשות כדי להוריד במשקל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין חכם כבעל הניסיון
אהרון09/09/2008את מבינה היטב שהעבר שלך גרם נזק לגוף כולל הפרעה בקצב חילוף החומרים אבל זה לא מאוחר לתקנו, וטובה שעה אחת קודם. את צריכה תזונה מאוזנת ומגוונת והרבה פעילות גופנית. הדיאטה הנוכחית בדרך כלל נותנת תוצאות ואפילו יש אומרים שהיא בריאה לזמן מוגבל. טוב לגוון דיאטות כל עוד עומדות במבחן התוצאה אבל כעיקרון צריך להתמיד כאורח חיים בתזונה מאוזנת . בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא פלא שקשה לרדת
רחל גרנות09/09/2008שלום לך,
לא פלא שקשה לך לרדת. הגוף שלך זוכר לך את כל מה שעשית לו. האם לא למדת דבר מניסיון החיים שלך? הרי הדיאטה שאת עושה רק מובילה אותך לכעס, דיכאון. אין בעצם סיכוי לרדת במשקל וגם לשמור על הקיים. אולי זה הזמן לעשות שינוי בחשיבה ובהתנהגות שלך ולבנות תפריט שאפשר לחיות איתו בשלום.
רחל גרנות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה ועליהpl76508/09/2008
שלום, אני במעקב אצל דיאטנית, והיא נתנה לי תפריט לדיאטה ללא פחמימות. אני 1.65 ובמשקל 86 בן 20 השבועיים שלוש הראשונים היו דיי קשים עבורי אבל הצלחתי לרדת 3 קילו בשבועיים האלו. מאז המשכתי בדיאטה אבל אני לא רואה שום ירידה. עד כמה שאני יודע, אני אמור להמשיך בירידה ולאבד נוזלים, אבל משום מה זה לא קורה. אני אוכל בבוקר ביצה אחת עם ירקות וגבינה או סלט ירקות וקופסאת טונה אחת, ובצהריים ערב אני אוכל מנה של 150-200 גרם בשרי וסלט עם שמן זית. הדיאטנית הגבילה אותי לפרי אחד ביום, אבל מידי פעם יוצא שאני אוכל 2-3 פירות. בין לבין זה או פרי או יוגורט 3%, אפילו שניים כאלו. בסופי שבוע אני שותה בקבוק בירה או כמה כוסות ג'ין\וודקה אני עושה פעילות ספורטיבית פעם ב.. עד כמה שאפשר עם הבריאות שלי. אני שותה בסביבות ה5-8 כוסות מים ביום+ 1-3 כוסות קפה עם חלב, ללא סוכר. השאלה היא, מה לעשות עוד? הדיאטה היא מבחינתי דיי נוקשה, ואין לי איפה לצמצם עוד. פעילות ספורטיבית אני לא יכול לבצע יותר מידי, יש לכם המלצות? תודה רבה. בנוסף, האם פרכיות תירס מותרות במקרה שלי?, האם כוסמת מותרת? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משהו לע עובד בדיאטה שלך
אהרון09/09/2008אני מעריך שאתה אוכל 1500 קק"ל לכל היותר, להוציא את הבירה והוודקה השבועיות (טב לוותר \ לצמצם). בהתחשב במשקל שלך ולמרות הגובה, זה היה צריך להרזות אותך בשלב הנוכחי אפילו משמעותי לו עשית פעילות גופנית יום יומית במינון הנכון. מלבד העדר הפ"ג, אני סבור שגם הדיאטה עשירת החלבונים לא מתאימה לך, מעבר ל 3 הק"ג . אני לא מציע לך "סבלנות" (יהיה מי שייעץ לך). אני גם מניח שאתה סובל מעצירות, ותקו אותי אם אני טועה. על אף שאני דוגל בתפריט מאוזן כאורח חיים, במקרה שלך אני מציע דיאטה "יש לי יום יום חג" מבוססת על מזון שונה בכל יום אך לא משתנה במשך היום. אין הכרח להיות נאמן לסדר הימים. אין להמשיך יותר משבועים ויש לצפות לחידוש הירידה (לא רק של נוזלים אלא גם שומן משמעותי) אם אתה מאוד אוהב תפריט מסויים אפשר להמשיכו יומיים אך לא יותר. בסוף התקופה תעבור לדיאטה מאוזנת על בסיס יומי. א: 5-6 כוסות לבן טבעי (לא מעדן) , ירקות חיים חופשי (בהנחה שלא תוכל לאכול יותר מ2 ק"ג) ב.: 2 ק"ג תפוחי עץ ג: כרוב ללא הגבלה + מלפפונים + 2 פילפלים אדומים, קופסת גבינה לבנה 3% ד: אבטיח ללא הגבלה או 6 אשכוליות. ה: 2 ביצים קשות, 150 גר חזה עוף צלוי (ללא שמן) 200 גר סלמון צלוי, קילו עגבניות. ו:: 150 גר אורז חום (לפני בישול), 100 גר שיבולת שועל 60 גר נבט חיטה, חסה ומלפפון חופשי. שבת: שילוב של חצי, חצי מ 2ימים לפי בחירתך. בתאבון!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהPL765 שלום
ד''ר רוני חרמון10/09/2008פרכיות זה פחמימה.
מה שאתה צריך לעשות זה לשתות 15 כוסות מים ליום . להוריד את הפרי בכלל ואפשר לאכול יותר דג או בשר.
להוריד את החלב.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עליה איטית במשקל +תכנון הריוןליאת08/09/2008
שלום, אני בת 34 שוקלת 55.7 גובהי 1.64 אני יודעת שאני נחשבת רזה. בעיניי מדובר ב-2-3 ק"ג שהתווספו לי במשך שנה וגורמים לי חוסר נוחות ואי השלמה עם הגוף שלי. עד לפני כשנה שקלתי 52-53 ק"ג. במשך השנה הזו שיניתי פעילות גופנית מאירובי+כח פעמיים בשבוע, לספינינג+פילאטיס+אירובי - גם פעמיים בשבוע. לא אהבתי את השינוי וכיום אני מחכה לפתיחת חוג של אירובי+כח כבעבר - פעמיים בשבוע, שעה בכל פעם. ברצוני להתמיד ולשלב הליכה מהירה של 8 ק"מ בשעה - לפחות פעמיים נוספות בשבוע. אני אוכלת: בוקר - יוגורט 0% עם 2 כפות שיבולת שועל או 2 לחם קל + כף גבינה לבנה 3%. צהריים - סלט ענק עם כף שמן + ירק מאודה וחתיכת עוף - בישול רזה כמעט ונטול שמן. ביניים - פרי או 2-3 ביסקוויטים רזים יבשים שאני מכינה או שלגון/גלידל דיאט. ערב - סלט עם 2 לחם קל וגבינה לבנה 3% או ממרח חצילילם קלויים או חומוס/טחינה - 1 כף או צלחת מרק ירקות או יוגורט 0% ושיבולת שועל. יוצא שאני חייבת מתוק אז שוב פרי או גלידל. אני נמצאת בתהליך של לפני הריון - אני לא יודעת מה אני צריכה ומה נכון ויש לי כמה שאלות: 1. אני מאוד רוצה לרדת 3-2 ק"ג וכנראה שמשהו אצלי לא תקין אם אני אוכלת ככה כמעט כל הזמן במשך השנה - ודבר לא משתנה. לא מבינה מה קרה. מה יכול להיות? 2. האם זה בסדר להוריד במשקל בו בזמן עם נסיון להיכנס להריון? 3. אני מתכוונת להירשם לחוג התעמלות שציינתי בקרוב (עניין של ימים עד שייפתח). מדובר באירובי (מדרגה) + כח (משקולות) - זה משהו שעשיתי כ-5 שנים לפני השינוי בשנה הקודמת ולכן אינו זר לי. שאלתי - בעלי לא מוכן שאני אמשיך בפעילות מחשש שזה יפגע בי - אני יודעת שלא כך הדבר ואף מומלץ להמשיך בפעילות גופנית בכל שלבי ההריון. האם אני יכולה לעשות אירובי+כח עד חודש שישי נניח ואח"כ לעבור לפילאטיס או שפילאטיס עדיף לכל התקופה למרות שאינו שורף קלוריות אלא מעצב/מחטב? 4. האם יש משהו שאני צריכה לשנות בתזונה שלי בגלל הסיבה שאני מנסה להרות? אציין שעד לפני כ-6 שנים שקלתי 72-74 ושיניתי אורח חיים. במשך כשנה השלתי כ-20 ק"ג ועד לפני כשנה שמרתי על ההישג בקלות, באדיקות, באותה מתכונת מזון של היום. השינוי היה בכוחות עצמי בעיקר בעזרת שינוי בחשיבה והרבה הבנה מקריאת מאמרים והתעיניינות בפורומים מסוג זה. עוד מילה - אהרון - אני קוראת את תשובותיך ונפעמת. כל הכבוד לך ויישר כח על הסבלנות והטיפול המסור בכל שאלה ושאלה. ולצוות - תודה שאתם מאפשרים לנו לשאול ולהיענות בצורה מקצועית כל כך ואדיבה. יום נפלא לכולכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לי
אהרון08/09/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלי, הלוואי על כל עם ישראל!
אהרון08/09/2008לא אנסה לשכנע אותך שהנתונים שלך מצויינים. מה שקובע היא הנקודה בה הרגשתך וסיפוקך העצמי נמצאים בשיא. אתייחס אחד אחד לנושאים שהעלית. גם ספינינג פעילות אירובית שתורמת להורדת אחוז השומן אם העצימות אינה גבוהה מדי (אז גם השרירים נאכלים). אירובי אינו מספיק פעמים בשבוע, כמובן שאפשר ורצוי לגוון. רעיון נפלא להוסיף הליכה רצינית לפחות פעמיים בשבוע.כוח, אפשר להסתפק בפעמיים לא רצופות בתנאי שאת עוברת על כל השרירים באופן אפקטיבי. גם פילטיס היא פעילות מצויינת. בוקר: אם את לא אוכלת ביניים הוסיפי גם כף נבט חיטה. (בקשי בחנות טבע). לפחות 100 גר גבינה.הלחם כמובן שצריך להיות מחקמח מלא . צהריים: במקום עוף, מדי פעם דג איכותי (רצוי טרי) צלוי בגריל של התנור. השילגון רק בשביל הכיף. בשביל הערך התזונתי מומלץ יוגורט טבעי עם חתיכות פרי מתוק. ערב: ממרח חצילים קנוי אינו מאכל איכותי כמוכן חומוס\תחינה. לא קשה להכין בעצמך או לקנות במקום קטן אמין, תוצרת בית (לא בסופר) 1====הגוף שלנו מתאים את עצמו למשטר תזונה דל קלוריות על ידי התיעלות וחיסכון אנרגיה. אל תשכחי שהמשקל שלך ככתוב בספר וגם הגוף יודע את זה. 2====אני לא יודע אם את עוברת טיפולי פוריות, אבל ללא קשר כדאי להתרכז במטרה הראשית. 2-3 הק"ג יכולים לחכות. להוריד עוד את הערך הקלורי, גובל בהרעבה וזה עלול לגרום להפרת איזונים הורמונליים. 3====אם אין בעיות מיוחדות (כדאי יהיה לקבל חוות דעת רפואית), בעיקרון אין מניע מפעילות אירובית מתונה-בינונית וגן כוח בעומסים עד 60% . כמובן שבמקרה של דימומים או מצב אחר שמחייב שמירת הריון, אין מה לדבר על פעילות כלשהי 4 === התזונה שלך מאוזנת, הייתי מוסיף כבד צלוי פעם בשבוע (ברזל, חומצה פולית, B12, A ועוד) כמוכן תדאגי להספקה סדירה של סידן על ידי אכילה מספקת של מוצרי חלב (לא נטולי שומן) ירקות עלים, סרדינים, גפילטה פיש ביתי טחון עם עצמות. . ====תודה על המילים החמות. תענוג לשמוע. אשמח לענות לשאלות והבהרות. בהצלחה! .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום לי
ד''ר רוני חרמון10/09/2008משקלך האופטימלי צריך להיות 52-54 קילו. כל הכבוד על כך שאת שומרת על משקל יציב כל כך הרבה זמן אחרי ירידה גדולה. כן צריך ורצוי לרדת במשקל למשקל אופטימלי לפני הריון.
בהריון לא צריך לעלות יותר מ- 10 קילו.
בכדי לרדת במשקל במצבך את צריכה לשנות את המשואה האנרגית ולהפוך אותה לשלילית. ע"י קלוריות ליום פחות (ממש לספור) או עוד ספורט. שתייה מרובה של מים יכולה לעזור והחשוב מכול התמדה וסבלנות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא יורדת במשקלבעל07/09/2008
אני בת 55 צועדת יום יום מיזה 3 חודשים 45 דקות בקצב מהיר. איני יודעת מדוע איני יורדת במשקל? איני יודעת גם כמה ק' עלי לרדת? ובכן: גובהי 158 ומשקלי: 68. בד"כ בריאה מטופלת אך ורק באלטרוקצין בגלל תת פעילות בלוטת התריס והשימוטו, כרגע מאוזנת גבולית. אם אמשיך כך ללכת מתי יש סיכוי שארד במשקל? אני אוכלת רק פעמיים ביום, לא אוכלת בין הארוחות ומשתדלת לשמור. אך תקופה ארוכה מאד אני לא עולה ולא יורדת מהמשקל הנ"ל. מה עושים? ולאיזה משקל עלי להגיע לפי הגובה שציינתי לעיל? תודה על העזרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני כן יודע, גם וגם
אהרון07/09/20081. התשובה פשוטה: את לא יורדת ולא עולה בגלל איזון בין הכנסה להוצאת אנרגיה. 2. את צריכה לרדת מתחת ל 60 ולנסות להתקרב אל 50 כפונקציה של מבנה הגוף. 3. אם במשך 3 חודשים אין תזוזה אין לצפות שתתחילי לרדת ללא שינוי: או שתאוכלי פחות מבחינה קלורית או שתגבירי את שריפת הקלוריות על ידי הגברת הפ"ג. אני ממליץ לשלב. 4. לא טוב לאכול רק פעמיים ביום (אם כי יש כאלה שמתאים להם). מומלץ לאכול 3 ארוחות מסודרות וגם משהו קל בינהן . זה על מנת לשמור על קצב חומרים סביר. האם את שותה מספיק? 5. בהתחשב בנתונים שלך, הקצב המומלץ הוא 2 ק"ג בחודש בממוצע, אבל גם פחות זה בסדר. העיקר היא ההתמדה ובעיקר השמירה. זה מותנה בשינוי קבוע של אורח החיים לאמור תזונה נכונה ופעילות גופנית נכונה יום יומית. אשמח לענות שאלות נוספות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאהרון
בעל08/09/2008שלום אהרון. תחילה, תודה על עזרתך. למראית עין, כלפי חוץ אני נראית קצת מלאה, לא שמנה ממש. אך הייתי רוצה להגיע לפחות למשקל של 64, כרגע: 68. מגיל אפס אני לא יודעת מה זה לשתות מים. ניסיתי הרבה פעמים, וגופי סולד עד מאד, הורגלתי מגיל קטן למתוק. אני שותה 2 כוסות ספרייט ליום, ו-2 כוסות תרכיז של פריגת עם מים ליום, בקיצור 4 כוסות שתייה. אני מודעת לזה שזה לא מספיק, אך כך התרגלתי מאז ומתמיד וקשה לי לשתות משקה אחר וגם להרבות בשתייה. העיקר בדיקת השתן תקינה, אני לא יבשה וזה מה שחשוב. אני חושבת שאולי בגלל שאני סובלת מתת פעילות בלוטת המגן, אז זה מונע ממני להרזות- כך אני חושבת, ואולי באמת לא יעזור לי כל ההליכה שאני עושה. מה דעתך???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבעיה יותר רצינית ממה שחשבתי
אהרון08/09/2008לא, הכוונה אינה לבעיה האנדוקרינולוגית שהשפעתה על ההרזיה מותנה על ידי האיזון התרופתי. הבעיה האמיתית היא הרגלי השתיה והאכילה שלך. על מספר הארוחות ביום כבר דיברנו. הבעיה המטרידה בשתיה היא לא רק הכמות אבל בעיקר האיכות. יש להניח שגם איכות האוכל לא יותר טובה, ותקני אותי אם אני טועה. את מכניסה באופן קבוע לגופך כמויות גדולות של סוכרים ריקים בתוספת צבע כימי וכימיקלים אחרים. אין לי עצה לגבי אופן הגמילה מההרגל ההרסני הזה אבל את תצטרכי למצוא את הפתרון. רק מעבר חד לתזונה נכונה כולל שתיה נכונה יתן תקווה להרזיה. ברור שאת צריכה להמשיך בצעידות וגם להגדיל את המינון והעצימות. אם תפסיקי, לא רק שלא תרזי אלא בטוח שתשמיני ללא שינוי דראסטי בתזונה. גם בלי קשר להרזיה, פעילות גופנית היא יותר מהמלצה לכל אחד מאתנו. .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לשאלה
ד''ר רוני חרמון10/09/2008אם אינך יורדת או עולה תקופה סימן שתזונתך אנרגתית מאוזנת בכדי לרדת במשקל המשואה צריכה להשתנות או לאכול קצת פחות או לעשות קצת יותר פעילות גופנית. מומלץ ללכת 60 דקות ולקצב אין חשיבות.
את צריכה לשקול 60-62 קילו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה"לקצב אין חשיבות". האמנם?
אהרון10/09/2008לגבי הוצאת האנרגיה הכוללת אין הבדל משמעותי בקצב בו הולכים מרחק מסויים. למשאל הליכה של 7 ק"ם בשעתיים שורפת בערך כמו אותו מרחק בשעה (לקצב מהיר יש בכל זאת עדיפות מעבר לשריפת קלוריות). אבל מרחק של 7 ק"ם שעוברים אותו תוך 60 דקות, ברור ששורף יותר אנרגיה מ3.5 ק"ם שגומים באותו הזמן, כלומר בקצב איטי יותר. הפרוש הוא שקצב כפול באותו פרק זמן שורף כפול שומן או שווה ערך. אם היה אחרת אפשר יהיה להכריז על סיום משבר האנרגיה. (אחרי הכול, הגוף שלנ מכונה, אמנם מסובכת אבל עדיין מכונה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר רוני חרמון13/09/2008משקלך צריך להיות 60-62 .את צריכה לאכול פחות קלוריות מהתוצאה שתקבלי מהחישוב של משקל כפול 24 כפול 0.9 . את צריכה לשתות כ- 15 כוסות ביום וללכת ברציפות 60 דקות ולא 45 דקות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאורי07/09/2008
שלום לפני כחודש כתבתי פה אחרי שהייתי אצל דיאטנית שאמרה לי לעלות במשקל קצת בגלל שעשיתי דיאטה לא מאוזנת ונפסק לי המחזור עליתי במשקל וכיום אני שוקלת בסביבות ה50 קילו ואני רוצה לדעת כמה קלוריות אני צריכה לצרוך ביום כדי לשמור על המשקל הזה אני 160 ואני בת 15 אשמח לתשובה בהקדם ותודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ליטל סמואל-לוי07/09/2008שלום לך,
קשה לענות על השאלה הזו משום שאינני יודעת באיזה שלב התפתחותי את נמצאת, כמה את פעילה, וכמה קלוריות את רגילה לצרוך.
אם את אוכלת פחות או יותר תפריט קבוע ושומרת על המשקל (את יכולה להשקל כמה פעמים אחת לשבוע באותה שעה ולראות אם את בטווח של 50 ק"ג פלוס מינוס של קילו), סימן שאת אוכלת כמות קלוריות דומה למה שאת מוציאה. וזו כמות הקלוריות שתתאים לך לשמירה בדרך כלל.
אם לא, אני מציעה לך להתייעץ עם הדיאטנית שהיית אצלה ומכירה את התזונה שלך ואת ההיסטוריה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתי שאלות!גליה07/09/2008
שלום ותודה מראש שאלתי הראשונה הנני מודעת לכך שקפה משתן, לא בריא, ממכר וכו אך בכל זאת בכל כוס קפה שאני שותה יש 3/4 כוס מים רותחים אני שותה קפה בלי סוכר ומעט מאוד חלב אז האם הגוף בכל זאת מפריד את החומרים ומשתמש במים כנוזל חיוני לגוף? ברור שלי שזה לא תחליף למים אך אני שותה יותר קפה ממים. זה פשוט המצב.. שאלתי השניה(אציין רק שאני בת 30 ודי רזה) אם התפריט שלי יהיה מבוסס על אורז וסלט ירקות, וכן אדאג שיהיו כל אבות המזון בתפריט היומי, אך בעיקר אורז וסלט, אכל זאת גם בבוקר וגם בצהריים כל יום האם אגרום נזק לגוף? חשוב לי גם לאכול ולשמור על צריכה קלורית יומית נמוכה על מנת שלא אשמין וזה נראה לי פתרון טוב.. אשמח לחוות דעת תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתי תשובות
אהרון07/09/20081. על אף שאת מודעת, אני מדגיש ששתיה מוגזמת של קפה מזיקה לבריאות ואין צורך לפרט. כל אדם חייב לשתות כמות מיים התלויה במימדי הגוף, חום הסביבה, הרכב התזונה, אופי העבודה (פיזית או יושבנית), פעילות ספורטיבית, טיפול תרופתי וכו". בחישוב כמות המים כלולים גם המים שבקפה, אבל מי ששותה הרבה קפה צריך גם להגדיל את מכסת המים היומי בגלל ההשתנה המוגברת. 2. תפריט בריא צריך להיות לא רק מאוזן אלא גם מגוון. זה טוב ומאוד מומלץ לאכול ירקות מגוונים אפילו בכל הארוחות. אינני ממליץ אכילת אורז (ואם כבר רק מלא) כל יום ובכל הארוחות, בעיקר שהוא לא בין הדגנים המזינים ביותר, ויחד עם השתיה המרובה של קפה עלול לגרום לעצירות, שבין היתר משפיעה לרעה על ההרזיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
גליה07/09/2008תודה רבה עזרת לי מאוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום גליה
ד''ר רוני חרמון07/09/2008קפה מעורר ובמידה יותר גדולה מרדים כמו כן הוא גורם לתופעות נוספות וצריכתו בכמות גבוהה אינו בריא. החומר הפעיל הוא קופאין ובכמויות גדולות הוא מסוכן. מים צריך לשתות הרבה ולא חשוב המקורות גם קפה זה בסדר.
לגברי תפרית. אורז הוא מזון כמעט מלא ולכן הוא בריא אם תדאגי להשלים את כל החוסרים זה מצויין. כמות הקלוריות היומית שלך בכדי לשמור על משקלך במצב מנוחה תבוא מהחישוב של משקלך כפול 24 כפול 0.9 אם תוכלי יותר מכך אפילו אורז או כל דבר אחר תשמיני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אומגה 3 מזון מלכות ושמן זית.אריק06/09/2008
שבת שלום.. אני יודע שאין המלצות גורפות אך שאלתי היא לגבי אדם בריא. רציתי לשאול האם כדאי לשלב בתפריט היומי : בכל בוקר כף או 2 של שמן זית (האם שווה לכמות זיתים מסויימת? או שעדיף שמן זית). בכל בוקר 2 כמוסות אומגה 3 של אלספה (גודל רגיל) כפית מזון מלכות בכל בוקר (והאם יש הבדל מהבחינה הזאת בין מזון מלכות בריכוז 5 אחוז לבין דבש רגיל?) באם כדאי לשלב פריטים אלה בתפריט, האם כדאי לפרוס אותם על משך היום או שזה בסדר ליטול הכל בארוחת הבוקר? תודה רבה ושבת שלום!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום בחור
ד''ר רוני חרמון07/09/2008אין מניעה לקחת הכול בבוקר או לחלק פעמיים ביום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוספי מזון התרומים להרזיהרונן05/09/2008
שלום רב למנהלי הפורום ותודה מראש על הזמן והעזרה שלכם. אני בחור בן 27 הגובה שלי מטר 74 ושוקל 74,יש לי כרס לא גדולה במיוחד אבל מציקה לי ואני רוצה להפטר ממנה לגמרה,אני עושה 4 פעמים בשבוע הליכות מהירות של שעה,אני לא עושה ריצות או כפיפות בטן כי יש לי רגישות במפשעה עקב רגישות ניתוח בקע מפשעתי שעברת ואם אעשה יותר פעילות גופנית יהיו לי כאבים,התחלתי גם לעשות תזונה נכונה,אוכל 5 ארוחות ביום של 300 קלוריות בערך כל ארוחה חוץ מהארוחת בוקר שאוכל טיפה יותר. אני רוצה לקחת תוספי מזון כדי שיזרזו לי את ההרזיה,גם אם לא תסכימו לשיטה שלי אשמח לפחות לקבל את היעוץ שלכם מה לקחת,כי אני לא סומך על מוכרים בחנויות טבע,הם פשוט מנסים לדחוף כמה שיותר מוצרים ודואגים לכיס שלהם,לפ]חות בחנויות שהייתי,אבקת פסיליום ו ל-קרניטין זה עשה לי בחילות אז אני מעדיף לא לקחת,חשבתי לשלב את התזונה אם אצות ים וטבליות אשכוליות,לדעתכם 2 המוצרים האלא יכולים לתרום לתהליך ההרזיה? אם אתם מכירים שהוא יכול לעזור אשמח לקבל את העצה שלכם,ץודה והמשך סוף שבוע נעים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי רונן תוספי מזון לא עזרים להרזייה
ד''ר רוני חרמון07/09/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרונן שלום!
ליטל סמואל-לוי07/09/2008מתוך נתוניך הגופניים ותוכנית ההרזייה שלך נשמע שאתה אמור לרדת במשקל בקצב טוב אם אתה אדם פעיל.
הרצון לרדת במשקל "כמה שיותר מהר" יכול מאוד להקשות על שמירה של המשקל החדש לאחר מכן. כשיורדים מהר במשקל מאבדים יותר מסת שריר ומאטים את קצב חילוף החומרים כך שבסופו של דבר קשה לשמור על התוצאות.
קצב ירידה טוב לאורך זמן הוא 2-4 ק"ג בחודש. זה אומר גירעון של 500-1000 קק"ל ביום.
אם אתה שם, זה מצוין.
לגבי זירוז חילוף החומרים: פעילות גופנית אירובית מגבירה את קצב חילוף החומרים גם כמה שעות לאחר מכן ופעילות כוח שבונה שריר (כמו פעילות כנגד משקולות), מגבירה את שריפת הקלוריות במנוחה. אם היה תוסף מזון שהיה עושה את אותו אפקט ולא גורם נזק, הייתי לוקחת אותו בעצמי.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בצקיםמעיין05/09/2008
לפני חודש שיניתי את התפריט שלי ללחמניה מלחם מלא אורגני בבוקר ועוד 2-4 פרוסות לחם מלא בהמשך היום, חוץ מזה פירות וירקות, בשר וכו'. שמתי לב ששמנתי מעט למרות שלא שיניתי את כמות הקלוריות שלי ושנהייתה לי בעיה ביציאות. לפני זה כמעט לא אכלתי לחם אלה קרקרים משיפון, פריכיות אורז, קטניות, שיבולת שועל ועוד פחמימות כמו אורז רגיל אבל כמעט ללא בצקים בערך באותה כמות קלוריות. מדוע השמנתי למרות שאני רצה אחת ליומיים? האם זה בגלל שבצק עושה לי עצירות, מה כדאי לאכול? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעיין
אהרון05/09/2008באופן רגיל לחם מחיטה מלאה לא אמור לגרום לעצירות שמן הסתם גורמת לעליה במשקל. יכול להיות שאת לא אוכלת מספיק ירקות חיים? אני מציע לך להתחיל כל ארוחה עם סלט גדול כולל כפית שמן. דווקא האורז האכלת קודם גורם לעצירות בגלל שאפילו מלא, הוא דל סיבים תזונתיים. . החליפי את הלחם בדייסת סובין חיטה\שיבולת שועל וגם שזיפים שחורים מיובשים (ללא סוכר) פעמיים ביום. על מוצרי חלב את לא כותבת. יש אנשים שאלה גורמים להם עצירות. במידה שיש לך אותם בתפריט, הפסיקי לכמה ימים,אם זה לא עוזר, עשי יום או שנים בלי בשר. הגברת הפעילות הגופנית לכל יום אמורה לעזור להסדרת היציאות וכמובן להרזיה. אשמח לקבל עדכון. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום מעיין
ד''ר רוני חרמון07/09/2008סיבות להשמנה יכולות להיות כל אחת מהסיבות שהזכרת ואף סיבות נוספות. קלוריות נצרכות מאוד חשוב מאיזה סוג הן . כאלה שמגיעות מפחמימות מורכבות מנוצלות פחות טוב ומשמינות פחות לעומת אלה שמגיעות מפחמימות פשוטות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)