מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תפריט הרזיהשירושיק24/09/2008
האם הבסיס של התפריט הבא הוא בסדר? בוקר : כוס דגנים חד"פ + חלב / יוגורט ביניים : תפוח צהריים : דג/בשר + 3 כפות קטניות + סלט ביניים : תפוח + 2 משמשים + 5 שקדים (פעילות גופנית ) ארוחת ערב : סלט + משהו לבחירה לפני מה שנמצא בבית , ביצה/סרדינים/טונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפריט
אהרון24/09/2008טבוקר : כוס דגנים חד"פ + חלב / יוגורט ביניים : תפוח צהריים : דג/בשר + 3 כפות קטניות + סלט ביניים : תפוח + 2 משמשים + 5 שקדים (פעילות גופנית ) ארוחת ערב : סלט + משהו לבחירה לפני מה שנמצא בבית , ביצה/סרדינים/טונה טוב ומאוזן. מקווה שגם מתאים מבחינת הערך הקלורי תוך יצירת מאזן שלילי מתאים. הייתי מחליף את כוס הדגנים המתועשים בשיבולת שועל\סובין שיבולת שועל. כדאי גם לוותר על פרי אחד לטובת מנה נוספת של מוצר חלב רזה. מכיוון שאת לא אוכלת מספיק פחמימות מרוכזות (וטוב שכך) הסלטים צריכים להיות גדולים (גם הירקות הם חלבון)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה(גם הירקות הם חלבון)= (....פחמימות)
אהרון24/09/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערבוב מזונותאסף24/09/2008
קראתי כתבות שטוענות שאסור לערבב לדוגמא מזונות עמילניים עם בשר או דגנים לדוגמא שאסור לאכול אורז עם שעועית טוענים שזה מזיק למערכת העיכול ויכול לגרום להרעלת דם. אני מתאמן במכון כושר ומחלק את החלבונים שלי על פני כמה ארוחות ביום אז אם אי אפשר לערבב מזונות אלה עם אלה איך בדיוק אני אוכל לצרוך את כמות החלבונים היומית שלי? לדוגמא בארוחה שאני אוכל בה אורז שזה פחמימות אני לא יכול לשלב קטניות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גישה ידועה
אהרון24/09/2008אחת הגישות הנפוצות לפני שני עשורים היא שיטת הפרדת המזונות (נכתב ספר "רזה לתמיד" שהפך לרב-מכר באותה התקופה). על הגישה הזאת יש הרבה ביקורת מנומקת ואפילו טוענים שאין דבר כזה," צרופים נכונים " וגם מולץ לשלב את כל אבות המזון על צורותיהם השונות בכל הארוחות. אני אישית בעד דרך האמצע וממליץ למי שמעוניין בהרזיה לא לאכול בשר\דגים באותה ארוחה עם עמילנים אבל עם הרבה ירקות. גם קיטניות אפשר תוך התחשבות בערכם הקלורי הגבוה. בעניין הרעלת דם, זה שטויות במיץ עגבניות! בארוחה של אחרי האימון מומלץ לאכול פמחמימות מרוכזות (עמילן מלא), לאוו דווקא אורז, יחד עם חלבון. אפשר לשלב קטניות אם אין לך בעית גזים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יוצאת מאיזוןשירן24/09/2008
שלום לכולם, אני מרגישה זו תקופה ממושכת שאני מאבדת את הדרך הנכונה... התחלתי לזלול הרבה הרבה יותר מהרגיל, דחף למתוק כמעט תמיד, כל הזמן רק מחשבות על אוכל אוכל ואוכל ...אני בת 21 מעולם לא הייתי שמנה ומעולם לא הייתה לי נטייה להשמנה אבל אני מרגישה שאני אוכלת אוכלת ולא שובעת לא משנה כמה אכלתי... אני חושבת שזה נובע מהרגשה פנימית לא טובה ותקופה לא קלה ומלחיצה שאני עוברת עכשיו כמו כן הייתי כשבוע במלון הכל כלול ושם אכלנו כל הזמן אולי זה השפיע והגוף התרגל לאכול יותר מהרגיל... אני מפחדת ומרגישה כבר סימנים של השמנה.. מה אפשר לעשות בשביל להרגיע את התאבון הזה שמשתולל ? אשמח לעזרה הכוונה והמלצות תודה רבה :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר לצאת מזה
אהרון24/09/2008תיכף תגיע אליך מומחית NLP בשילוב תזונה וספורט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אהרון
ענת פלדמן24/09/2008שירן יקרה. מה שאת קוראת לו חוסר איזון אני קוראת חוסר תאום בין המודע לתת המודע. מכל סיבה שהיא, שיכולה לנבוע כמו שאת מתארת מתקופה לא קלה, האוטומט, תת המודע "משתלט" על המודע. את רוצה לאכול נכון ומסודר אבל קביעות לחוד ומעשים לחוד. NLP מטרתו לחבר בין המודע לתת המודע. הביטוי "להיות מחוברת" לעצמך מגיע בדיוק מכאן. אני מציעה לך בחום להיכנס לאתר שלי, שם אני מסבירה מעט יותר לעומק מה זה NLP ואיך זה בדיוק עוזר. כיון שאני באה בין היתר גם מתחום הכושר אני משלבת את שלושת הפרמטרים - כושר תזונה וחשיבה - הווה אומר גוף ונפש. הרבה דרך הפורום קשה לי לעשות, אולי להציע טכניקה פה ושם אבל זה לא רציני ואני בעד לעשות עבודה שלמה ולא על רגל אחת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדעת לחזור למסגרת
רחל גרנות24/09/2008שלום שירן,
תמיד יש תקופות בחיים בהן אנחנו קצת מאבדים שליטה, קצת יוצאים מהמסגרת. בעצם, במה אנחנו תמיד בסדר כל הזמן? האם אנחנו תמיד נוהגים בדיוק לפי חוקי התנועה? השאלה היא אם נהגתי מהר מדי האם עלי להמשיך בנהיגה פרועה או אולי לדעת לחזור מיד לנהיגה שפוייה. אז הגיע הזמן שנבין ונסלח לעצמנו. ואיך חוזרים למסגרת? לא בדיבור עצמי שלילי, לא בדיבור בסגנון של "אני לא בסדר", או "אין לי אופי" וכדומה. התארגני עם ארוחות משביעות ומספקות, לא כאלה שמשדרות מסכנות, עונש וחסך. המוטו צריך להיות - הארוחה הבאה כרגיל! זה מחזיר לנו את הרגשת הביטחון והשליטה.
רחל גרנות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרדינים, מקור מעולה לסידן
אהרון24/09/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתגובה מיועדת ליוני
אהרון24/09/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לכם :)
שירן25/09/2008מקווה שהתקופה תעבור לפני שיהייה מאוחר מידי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום שירן
ד''ר רוני חרמון26/09/2008ראשית לאכול ארוחות מסודרות ולא לאכול בין הארוחות
שנית לשתות הרבה מים ובכול פעם שאת חשה דחף לאכול
שלישית יש טיפול טוב בדיקור סיני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוצרי חלביוני24/09/2008
שלום רב, אני כבן 23 ובחודש האחרון אני נמנע מלאכול מוצרי חלב כיוון שאולי הדבר גורם אצלי ליחה כבדה. (אני בודק תקופה נסיון). רציתי לשאול אילו מזונות רצוי לאכול כאחד שאינו אוכל חלב ומוצריו וגם לא חלב סויה? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר במקום חלב
אהרון24/09/2008הסידו הוא מרכיב שנמצא בריכוז גדול בחלב ומוצריו. מי שמנוע מצריכת מוצרים אלה צריך לדאוג להספקה סדירה ממוצרים אחרים ואלה הם: כרוב וירקות עלים, טחינה, אגוזים ושקדים, חומוס, ברוקולי, סלרי ועוד. שומשום מלא הוא המקור העשיר ביותר לסידן. במאה גרם טחינה משומשום מלא יש כמות סידן הגדולה פי 11 מזו המצויה במאה גרם חלב. אם אוכלים שומשום גולמי חייבים לטחון אותו, אחרת לא מתעכל. הערה: שקדים, אגוזים,שומשום, תחינה עתירי קלוריות. בתאבון!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי יוני
ליטל סמואל-לוי24/09/2008קשה להגיע להמלצת הסידן היומית ללא מוצרי חלב או חלב סויה..
ישנם מזונות נוספים המכילים סידן כמו סרדינים, טופו, כרוב, טחינה, שקדים, ברוקולי, מישמשים יבשים, אך צריך לאכול מהם הרבה כדאי להגיע ל-800 מ"ג סידן ביום. (לשם המחשה, כף טחינה = 40 מ"ג סידן לעומת כוס חלב או פרוסת גבינה צהובה המכילים 200 מ"ג או חלב מועשר המכיל כמעט 400 מ"ג). אם אתה לא מרבה לצרוך ממזונות אלו ונמנע ממוצרי חלב לאורך זמן, תשקול לקחת תוסף סידן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר ורצוי להמנע מתוסף
אהרון24/09/2008אם אין לו בעית השמנה אפשר להגיע יחסית בקלות ל RDA עם ייעוץ מקצועי או בלעדיו (צריך רק לבדוק בטבלאות המתאימות). גם אם הוא סופר קלוריות אפשר להחליף את מוצרי החלב בסרדינים ועוד בעלות קלורית עדיפה. כמו כן בקציצות דג טחון עם העצמות. הספיגה ממקורות אלה טובה לפחות כמו זאת מחלב. המקורות האלטרנטיביים של החלב בריאים יותר בהתחשב בהרכב השומן (בחלב רוב השומן רווי)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בניית מסת שריררן24/09/2008
קראתי כי היכולת של הגוף לבנות מסת שריר פוחתת עם הירידה בהורמון הטסטוסטרון, וכי בגילאי 20+ היא נמצאת בשיאה. אח"כ אי אפשר לבנות מסת שריר אלא רק להגדיל את הכוח. האם המידע הזה נכון? אם כן, מאיזה גיל כבר אי אפשר לבנות מסת שריר? תודה על תשובותכם המעמיקות והמעשירות!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא נכון
רחל גרנות24/09/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר בבקשה להרחיב על זה
רן24/09/2008לא נכון במובן שמסת שריר ניתנת לבנייה גם בגיל 50, כמו בגיל 20? או לא נכון במובן שחלה ירידה מסוימת ביכולת לבנות מסת שריר? אם כן, באיזה מובן חלה ירידה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה"מעמיקה ומעשירה" (או שלא)
אהרון24/09/2008פתוח שרירים (היפרטרופיה) אינה אפשרית אצל גברים בהעדר טסטוסטרון. נוכחות ההורמון הגברי מסביר למה באופן טבעי הגברים יותר שרירים מהנשים וכתוצאה מכך גם המטבוליזם גבוה יותר. שאלת את עצמך למה הספורטאים מגיעים לשיא היכולת בגיל צעיר? למה לא יכולים להמשיך באותה התפוקת השרירים עד גיל מבוגר? למה קצב חילוף החומרים יורד? זה בגלל שרמת הטסטוסטרון יורדת עם הגיל בנוסף לסיבות אחרות. ברור שפטנציאל בנית שרירים בשנות ה60 נמוך מאשר בשנות ה20 אבל עדיין קיים. אותו דבר אפשר להגיד גם לגבי הפעילות המינית שהינה קשורה באותו ההורמון. יתירה מכך, אדם שלא עסק מעולם בפעילות בונה שריר ומתחיל אותה בגיל מבוגר 50-60 עדיין מגדיל את מסת השרירים באופן מוחשי וכמובן גם הכוח. מפתחי שרירים מקצועים, (בודיבילדרס) מזרזים את היפרטרופית השרירים על ידי שימוש בסטרוידים שהם למעשה טסטוסטרון סינטטי, להגדלת הכמות הכוללת של ההורמון. עצם תרגול השרירים מעודד ייצור ההורמון בגוף. ככל שמתמידים בפעילות עם הגיל, ההורמון ממשיך להווצר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובתך
רן24/09/2008זה מעניין כי מה שקראתי היה ממגזין ישראלי שנקרא "מנטה" (אתה בטח מכיר) ושם באיזה פרויקט לתחילת השנה שסקר כיצד לשמור על הבריאות בכל עשור, כתבו ואני מצטט: "כדי לפתח מסת שריר דרושה נוכחות מוגברת של טסטוסטרון והורמון גדילה. בגיל שלכם (20+), שניהם בשיאם. בהמשך, כשרמתם יורדת, תוכלו אולי לפתח כוח - אבל לא מסת שריר". כנראה שאסור להאמין גם למה שקוראים בעיתונים שנחשבים מומחים לבריאות...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא חסרים מיתוסים בענייני גוף ותזונה
אהרון24/09/2008אבל אני אנסה לסנגר על הכותב. אולי הוא מתכוון למי שכבר מיצה את פוטנציאל ההיפרטרופיה. מובן מאליו שלכל דבר יש גבול וכלום אינו גדל ומתפתח לאין סוף, אבל אותו דבר אפשר להגיד גם על הכוח. כפי שכתבתי בהודעתי הקודמת שיא הכוח הגופני הינו בגיל צעיר אם הפוטנציאל (נתון גנטי) מוצה עד הסוף. במקרה הזה אפשר לכל היותר לשמור על הקיים במידה זו או אחרת. אני מכיר אנשים שלא עסקו בצעירותם בספורט, ובגיל 50 הם יותר בכושר מאשר ב25 (כוח וכושר אירובי) בזכות הפעילות הגופנית שהתחילו ומבצעים באופן אפקטיבי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוהם גם גדלו במסת שריר אתה מתכוון?
רן24/09/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבאופן מוחשי
אהרון24/09/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר לארוחת ערבהדר23/09/2008
שלום, התחלתי כרגע לעבוד במשמרות ערב בה אני מסיימת את משמרתי ב-11 בלילה.. שאלתי כזאת- האם העובדה שאני אוכלת ארוחת ערב לאחר 11 בלילה עשויה לגרום לי לעלייה במשקל בעקבות כך? <אני חייבת לציין שלפני כן הייתי אוכלת בסביבות השעה 7 > אני יודעת שהפתרון האידאלי יהיה לאכול בעבודה אבל זה מאוד מסורבל בשבילי כי אני נמצאת כרגע במעקב תזונתי שדורש אכילה מבוקרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום טליה
ליטל סמואל-לוי23/09/2008אין מניעה כי תאכלי ארוחת ערב בלילה. אנשים שעובדים משמרות לילה, פעילים יותר בלילה (ולעיתים גם ישנים יותר במשך היום) וזקוקים להתאמה של סדר הארוחות שלהם לאורח החיים. הקפידי רק על שני דברים:
1) שהארוחה לא תהיה "כבדה" או עתירת שומן, בעיקר אם את הולכת לישון מיד אחר כך.
2) שלא יהיה פער גדול בין ארוחת הצהריים לארוחת הלילה. אם קיים כזה- כדאי לאכול ארוחה קלה או שתיים בין לבין כדי שלא תגיעי "מורעבת" לארוחת הלילה. ההצעות שקיבלת לארוחות בהחלט טובות ומשביעות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאטת הלחם=טובה לשמירת-מישקל?כיס.23/09/2008
עשיתי דיאטה,ועכשיו אני רוצה לשמור.אני אדם פעיל בעבודה ובספורט.. אז..האם דיאטת-הלחם,עפ"י עקרונותיה,טובה לשמירת-מישקל לאורך זמן? אני פשוט אוהבת לחם...וזה משביע אותי(מוכנה לוותר על אורז,פסטה וכולי..)? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיאטת הלחם
אהרון23/09/2008יש כאלה שמדווחים על תוצאות טובות של דיאטה זו בעיקר בשלב התחלתי. דיאטות "מיוחדות" כולל הנ"ל, מומלצות, אם בכלל, בשלב של הירידה אבל לא כאורח חיים. לצורך שמירה, וזה נמשך כל החיים (או עד שנשברים), מומלצת תזונה מאוזנת ומגוונת שמספקת את כל המרכיבים הדרושים לשמירה על הבריאות. לא פחות חשובה מתזונה נכונה, וחלק בלתי נפרד ממנה, היא פעילות גופנית נכונה כחלק מהשגרה היומית. בהצלחה!.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיאטת הלחם
רחל גרנות24/09/2008שלום לך,
האם זה מתאים לך, לאורח החיים שלך? אם כן, זה בהחלט מומלץ לך. שוב, כאשר בוחנים הצלחה של דיאטה, הקריטריון העיקרי הוא האם אפשר לחיות בשלום עם האוכל הזה לאורך זמן.
רחל גרנות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה.מה מקומם של הסוכריות ללא סוכר?
ס.24/09/2008והגלידות -ללא-סוכר? עד כמה אפשר לשלבם בדיאטת הלחם (שמתאימה לי),ככקינוח? ומה מקומו של בשר או תחליפיו(כמו טבעול) בלי פחמימות בכלל!(היפסקתי לאכול אורז,פסטה וכולי..)? תודה...(אגב-אני חיה בתפריט של1400 קל'). אני שואלת כי זה לא היה לי ברור ממה שקראתי...תודה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתפריט מתאים
רחל גרנות24/09/2008שלום לך,
כל דבר ניתן לשלב בתפריט דל קלוריות. את צריכה להתחשבן עם הגלידה, הבשר וכו'. תפריט של 1400 קלוריות הוא כמובן נכון ויוריד אותך יפה במשקל.
רחל גרנות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלההדר22/09/2008
אילו חטיפים/מאכלים אפשר לאכול בארוחת ביניים <משהו עד 100 קל'> שיהיה משביע? <משום שרוב הדיאטטיים אינם משביעים כ"כ>
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביניים משביע
אהרון22/09/2008רוב החטיפים מכילים סוכר ולא משביעים אלא משאירים "טעם של עוד" (זאת גם המטרה של היצרן) הכי טוב זה שילוב של עמילן עתיר סיבים וחלבון מן החי: נסי את הבאים: - פרוסת לחם מלא רגיל מרוח בקוטגי\גבינה 3% - פרוסת לחם מלא קל עם פרוסת חזה עוף\הודו מבושל או צלוי וחצי פלפל אדום - 2 כפות קוטגי 3% עם כף סובין שיבולת שועל - גביע לבן 1.5 % עם כף סובין שיבולת שועל בתאבון! -
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
הדר23/09/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארוחות מסודרותרן22/09/2008
אני בן 23, משקל: 70 ק"ג, גובה: 1.80. עד עכשיו הייתה לי נטייה לאכול 2 ארוחות גדולות ביום (בצהריים ובערב) ואולי עוד איזו ארוחה קטנה באמצע. הבנתי שרצוי לאכול כל שעתיים-שלוש משהו קטן אפילו. אני מנסה להתחיל לאכול 4 פעמים ביום - משהו קטן כל פעם אבל לא הכי מסתדר כי כשאני רעב אני רגיל להעמיס ולא שם לב שאכלתי יותר מדי ואז אני לא רעב הרבה זמן... השאלה שלי - 1. איך אני יכול לדעת כמה קלוריות אני אוכל בארוחה כך שאני אדע לתכנן נכון כמה לאכול? 2. כמה קלוריות אני צריך לאכול ביום בסה"כ וכמה בכל ארוחה (אם אפשר להפריד ליום שבו אני לא עושה פעילות ספורטיבית וליום שבו אני כן עושה פעילות ספורטיבית)? יש לציין שאין לי בעיית משקל או אכילה, פשוט אני מנסה לשנות את ההרגל הזה שבו אני אוכל יותר מדי בארוחה ואז אוכל פחות פעמים ביום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה
אהרון22/09/2008"על פי הספר" אתה אמור לאכול 5-6 פעמים ביום, מתוכן 3 ארוחות מסודרות. אתה צריך לדעת שבתזונה ודברים אחרים הקשורים לגוף יש הרבה מיתוסים. מחקר שנערך לאחרונה מראה שאין הבדל בהשמנה או הרזיה בין מי שאוכל 3 ארוחות ביום לבין מי שאוכל 5-6 בתנאי שההרכב היומי, כולל הערך הקלורי זהים. אין הוכחה יותר טובה ממבחן התוצאה. הBMI שלך אידאלי עם התזונה הנוכחית, אם כי אינני יודע את אחוז השומן שלך שהוא נתון עוד יותר משמעותי. אני מייעץ לך בחום לא להתחיל עם אובססיה של שקילות וחישובי קלוריוח. זה כמו לקחת משכך כאבים גם עם כלום לא כואב. חלק את הארוחות איך שאתה אוהב ונוח לך אבל עד כמה שאפשר על פי כללי התזונה הנכונה מאוזנת ומגוונת. אני לא יודע מה הקף הפ"ג שלך, אבל אם אתה פעיל (לא ברמה השגית) אתה שורף + - 2500 קק"ל. כמובן שבימים שאתה פעיל יותר, באופן טבעי תהיה יותר רעב ותאוכל יותר אבל גם אז לא צריך לפוצץ את הבטן. מומלצת פעילות 2-3 שעות אחרי הארוחה, ושעה (אם יהיה קצת יותר לא יקרה אסון) לפני ארוחה מאוזנת. אם הפעילות היא בעיקר אירובית בעצימות מעל בינונית, מומלץ לאכול פחמימה קלה לעיכול כגון בננה אבל לא ירקות, פירות חמוצים או מוצרי חלב, 30 דקות קודם. אחד מהמיתוסים הוא הצורך לאכול חלבון מיד אחרי פעילות, אם כבר, יש היגיון לאכול פחמימות כדי למלא את עתודות הגליקוגן שהתרוקנו, אבל רק אם המטרה אינה הרזיה. כמובן שהארוחה העיקרית שאחרי האימון תכיל גל חלבון איכותי. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום רן
ד''ר רוני חרמון23/09/2008אתה צריך לאכול כמות קלוריות ליום השווה לחישוב של משקל כפול 24 כפול 0.9 . לא משנה איך אתה מחלק את הקלוריות במשך היום וכן אתה יכול לאכול בהתאם לפעילות הגופנית שלך . לדוגמה הליכה של שעה כ- 250 קלוריות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה1512?
רן23/09/2008תודה על תשובתכם. מהחישוב יצא לי 1512 קלוריות. זה לא מעט מדי (חשבתי שצריך לפחות 2500 קלוריות ליום).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחבל מאוד
אהרון23/09/2008שהנוסחה הזאת מסתובבת הרבה זמן בפורום מתוך חוסר הבנה. הנוסחה משקל * 24 עבור גברים צעירים לא שמנים עם מטבוליזם ממוצע, ומשקל*24*0.9 עבור נשים אמורה לחשב את ההוצאה הקלורית היומית בממצב של מנוחה מוחלטת שנקרא RMR (RESTING METABOLISM RATE. עבורך יוצא בערך 1700 קק"ל בתנאי שאתה שוכב ללא תנועה, בלי לשתות או לאכול, במשך 24 שעות בחדר ממוזג. אתה יכול לחשב לבד בעזרת מחשבונים שנמצאים במספר אתרים כולל שלנו. כמובן שתראה הבדלים קטנים מאתר אחד לשני אבל האינדיקציה טובה. גם אם אתה לא תעשה שום פעילות גופנית יזומה, תשרוף לפחות עוד 400 קק"ל בפעולות שגרתיות . אם בנוסף תבצע גם פעילות גופנית סדירה תשרוף יותר ואם היא אפקטיבית גם תזרז את הוצאת האנרגיה במצב מנוחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתי שאלותסיוון21/09/2008
היי כולם, הרבה זמן לא ביקרתי פה אבל אני רואה שאנשיפ יורדים בקצב.. כיף לקרוא :) יש לי שתי שאלות: 1. היום זה היום הראשון בשבוע השמיני של הדיאטה ועד כה ירדתי כ-8 ק"ג (מ-81.3 ל-73)... השאלה היא מדוע קצב הירידה הוא כה איטי? בתחילת הדיאטה ירדתי קרוב ל1.5 קילו בשבוע.. 2. מה אפשר לעשות ע"מ להגביר את קצב הירידה בהנחה והשירות הצבאי לא מאפשר לי לבקר בחדר כושר כבר שבוע ולעוד שבועיים? תודה והמשך ערב נהדרררר :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיוון, מה שלומך?
אהרון21/09/2008קודם כל טוב שאת יורדת לאט ולא עולה לאט (או מהר). אם זכרוני אינו מטעה אותי את לא אוהבת ירקות וזה אחד ההסברים של הירידה האיטית. בשביל פ"ג את לא חייבת חדר כושר. אם מוטיבציה וכוח רצון אפשר יהיה למצוא גם במסגרת צבאית את הזמן לפעילות אירובית כגון ריצה|הליכה מהירה כל יום עד כמה שאפשר, וכמובן המנעות מאכילת מזון שמן, ממתקים, מטוגנים, שתית משקאות מלבד מים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאמת היא
אהרון21/09/2008שקצב הירידה אינו איטי. 8 ק"ג בשבעה שבועות זה מצויין. התמתנות הקצב הינה נורמלית לחלוטין וזה לא צריך להדאיג אותך. בהתחלה מאבדים בעיקר נוזלים לכן, נדמה שמרזים יותר. כל עוד את במסלול הנכון אין סיבה להתייאש גם אם הקצב יירד עוד יותר, העיקר ההתמדה. קצב מהיר גורם לאיבוד מואץ של מסת שריר, דבר שגורם לירידה במטבוליזם והגברת הסיכוי להשמנה עתידית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום סיוון
ד''ר רוני חרמון23/09/2008קילו בשבוע זה קצב ירידה ממש טוב בכדי לשפר את הקצב צריך או לאכול פחות קלוריות ליום או לעשות יותר פעילות גופנים ליום ובשני המקרים צריך לשתות הרבה מים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה..הדס21/09/2008
היי לכם שוב. רציתי לשאול אתכם בנוגע לקלוריות של תבשיל שאני נוהגת לאכול. כמה קלוריות יש בערך בחצי כרוב מבושל+ בצל אחד? התבשיל לא מטוגן בשמן, אלא מאודה במים, כולל הבצל. תודה מראש! הדס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 150-200 קק"ל
אהרון21/09/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משהו ממש מוזר.....21/09/2008
שלום.. אני בת 19 וגובהי 1.66 ואני שוקלת 66 ק"ג... אני ממש רוצה לרזות ואני לא מצליחה.. ככה שאם תוכלו לתת לי עצות אני מאוד אשמח.. מה שמוזר... לפי הנתונים אני עוד שנייה בעודף משקל... (לפעמים אני גם יכולה לשקול 67- וזה באמת עודף משקל.. נכון??) קיצר... אני לא כזאת שמנה! כולם אומרים לי שאני רזה ואף אחד לא היה מנחש שאני שוקלת כל כך הרבה.. מבחינתי ואיך שאני רואה את עצמי ברור שיש הרבה מה להוריד... אבל לא בצורה קריטית.. כלומר- אני נראית יחסית סבבה.. אני לא מבינה מה פשר המשקל הזה... תודה מראש על העזרה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נתונים טובים
אהרון21/09/2008לפי מה שאת מתארת, תעזור לך פעילות גופנית ומעבר לתזונה נכונה ללא הורדת הערך הקלורי של התפריט היומי. נתונים יותר רלוונטיים מהמשקל הם ההקפים ואחוז השומן שכדאי למדוד אותו. הוא צרוך להיות מתחת ל25%. אם את נראת רזה, זה אומר שאת יחסית שרירית כי שרירים יותר כבדים משומן. תתחילי לבצע פעילות אירובית כל יום שעה, ו2-3 פעמים בשבוע תרגילים לשימור וחיזוק השרירים. השקלי פעם בשבוע ותראי תוצאות. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נס קפה...21/09/2008
שלום.. רציתי לדעת כמה כוסות נס ביום זה נחשב לבסדר ובריא.?? יש מצב בכלל שנס זה בריא? יש מצב שכוס נס ביום זה בסדר?? יש מצב ששתיים?? :/ תודה מראש על התשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש למטה כבר מישהיא ששאלה
סיגל21/09/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנס קפה
אהרון21/09/2008הגוף שלנו אינו זקוק לקפה אבל אם את מאוד אוהבת צריך כמה שפחות, הייתי אומר לא יותר משלוש פעמים ביום, וכל הגורע, מוסיף. אם יש לך בעית השמנה אל תוסיפי סוכר, והחלב (אם בכלל) 1% ובמידה. עדיף הקפה הטבעי על הנס (תוצר מתועש בתהליך כימי)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה..........
ד''ר רוני חרמון23/09/2008כעיקרון נס קפה אינו משקה מהבריאים אבל מספר כוסות קטן ביום אינו מזיק ובתנאי שאתם בריאים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קצת מתוסכלת מקצב הירידהאבי21/09/2008
שלום לכל מי שמבין ויכול לעזור לי . אני בת 30 גובה 1.70 ומשקל 66 אחרי שהורדתי 3 קילו. אני בדיאטה של מעט מאד אוכל, כל זה מרגיש לי, כ 1700 קלוריות ליום וגם מקפידה להתאמן 2-3 בשבוע. קצב הירידה שלי איטי מאד מאד, כ חצי קילו בחודש גם מההתחלה. ואני קצת מיואשת. האם יש משהו שאני עושה לא נכון? האם יכול להיות שמשהו לא בסדר במטבוליזם שלי מה עושים???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שילה
ד''ר רוני חרמון21/09/2008לרדת במשקל לוקח הרבה זמן והרבה סבלנות. צריך דבקות במטרה והרבה אורך רוח.
מצבך מצויין ומשקלך בגדר הנורמה. את צריכה לאכול קצת פחות קלוריות מהתוצאה שתקבלי מהחישוב של משקלך כפול 24 כפול 0.9 . בנוסף את צריכה לשתות הרבה ולא לאכול חטיפים ומתוקים. כל הכבוד תמשיכי כך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההגברת קצב הירידה
אהרון21/09/2008בכדי לראות תוצאות מוחשיות ומעודדות את צריכה תפריט מאוזן של 1400-1500 קק"ל ליום מחולק ל4-6 ארוחות (לפחות 2 עיקריות). במקרה שלך הדגש צריך להיות על פעילות גופנית: 60 דקות פעילות אירובית בעצימות בינונית כול יום ופעילות בונה שריר 2-3 פעמים בשבוע לשימור מסת השרירים. מכיוון שהמשקל שלך תקין (יש עוד מקום להורדת כמה קילוגרמים) ולמרות הגובה (יתרון) את לא יכולה ולא רצוי לצפות ליותר מ3 ק"ג לחודש, גם 2 זה בסדר גמור. העיקר הוא ההתמדה ועוד יותר מזה, השמירה תוך אימוץ הרגלי תזונה נכונים ופעילות גופנית כאורח חיים. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרהשיר17/09/2008
שלום, אני בת 19 וחצי, גובהי: 1.64 ומשקלי:52 לפני מספר חודשים התחלתי מעקב צמוד אצל דיאטנית בעקבות תת משקל שנבע אצלי כתוצאה מהפרעת אכילה. קיבלתי תפריט עלייה בו הייתי אמורה לעלות במשקל בהדרגתיות.. לפני מס' ימים נשקלתי וראיתי כי הגעתי למשקלי התקין. <52> הדיאטנית שלי אמרה לי שכאשר אגיע למשקל זה נאלץ לעשות שינוי בתפריט כדי לעזור לי לשמור על המשקל..כרגע היא יצאה לחופשה ומשקלי עולה בינתיים ואני חייבת לציין שאני מאוד מאוד לחוצה.. אני לא רוצה לעלות יותר במשקל יותר ממה שאני כרגע ויש לי 2 שאלות: 1. מה ה-BMI התקין לגובה שלי? האם אינני יכולה להיות עם BMI תקין גם עם משקל 50-51? 2. מה עלי לשנות בתפריט כדי שאוכל לשמור עליו ולהפסיק את העלייה? זה התפריט שלי: א. בוקר- נס קפה עם מעט חלב וכפית סוכר 2 פרוסות לחם (רגיל)+ 3 כפות קוטג'+ כף ריבה א. צהריים- 12-13 כפות פחמימה (פסטה/אורז)+מנה בשרית+רבע תפ"א וירקות.. <לפעמים אני מוותרת על המנה הבשרית בצהריים.. אני אוכלת בשר בערך 3-4 פעמים בשבוע> ביניים- מעדן 3% (152-162 קל') או חטיף אנרגיה (180 קל') או מעדן מוזלי (195 קל') + פרי א. ערב- 2 פרוסות לחם (רגיל)+ביצה+3 כפות קוטג' <או חצי קופסת טונה>+סלט ירקות גדול או 3 כוסות קורנפלקס+3 כפות גרנולה+כוס חלב. תודה מראש..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות
אהרון18/09/20081.טווח BMI תקין 19-25 וזה תלוי במבנה הגוף. אם המבנה שלך צר, משקלך תקין ואפילו רצוי. את לא צריכה לרזות יותר, מתח ל50 זה כבר תת משקל. 2. הצעות שיפור התפריט א. בוקר- נס קפה עם מעט חלב וכפית סוכר==> ממתיק מלאכותי 2 פרוסות לחם (רגיל)==>לחם קל מלא+ 3 כפות קוטג'==>3%+ כף ריבה==> לוותר א. צהריים- 12-13 כפות פחמימה (פסטה/אורז)+מנה בשרית+רבע תפ"א וירקות.. ==לצמצם או לוותר על (פסטה\אורז) ולהגדיל את מנת הירקות החיים עם כפית שמן <לפעמים אני מוותרת על המנה הבשרית בצהריים.. אני אוכלת בשר בערך 3-4 פעמים בשבוע> ==להחליף כמה שיותר בדג איכותי טרי צלוי. הבשר רזה לגמרי ובלי עור ביניים- מעדן 3% (152-162 קל')==> לבן 1.5% ת או חטיף אנרגיה (180 קל')==>לוותר או מעדן מוזלי (195 קל') ==>לוותר+ פרי===> או לבן או פרי א. ערב- 2 פרוסות לחם (רגיל)==>קל מלא+ביצה+3 כפות קוטג' <או חצי קופסת טונה>==>טונה במים+סלט ירקות גדול או 3 כוסות קורנפלקס+3 כפות גרנולה+כוס חלב. ===יותר מדי קורנפלקס (מוצר מתועש מלא סוכר וכל מיני כימיקליים), אפשר לוותר. במקום קורנפלקס וגרנולה==>4 כפות שיבולת שועל או סובין שיבולת שועל בתוך חלב 1% . אפשר להכין דייסה בתאבון!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי אהרון
שיר18/09/2008תודה על תגובתך המהירה.. יש לי שאלה, אתה רופא שמתמחה בתזונה? אני שואלת משום שזאת פעם ראשונה שאני רואה את שמך מופיע באתר.. *שאלתי הראשונה: התפריט שהצעת לי לא יגרום לי להישאר רעבה? כי משום מה זה נראה לי מעט מדי.. אף פעם לא נהגתי לאכול לחם קל או לוותר על פסטה/אורז בצהריים..זה הדברים העיקריים שמשביעים אותי.. האם ישנה אפשרות להמשיך באותו הלחם הרגיל ולהשאיר את הפסטה והאורז ואולי לצמצם בדברים אחרים כמו למשל להפחית את הכמות בביניים? (מעדן 3% או חטיף של 140 קל+פרי למשל?) האם הפחתת הביניים לא תהיה יעילה דייה כדי לעזור לי לשמור על משקלי? כמה אתה מעריך לדעתך שעוד אעלה במשקל עם התפריט הנוכחי? או שאי אפשר לדעת? שאלה שנייה:.. אני נורא אוהבת קורנפלקס עם גרנולה כארוחה.. איך בכל זאת אוכל להשאיר את הארוחה הזאת ולהפיק ממנה תועלת ושובע? <אני חייבת לציין שאני לא ממש שבעה מזה > מצטערת אם חלק משאלותיי חזרו על עצמן.. אבל חשוב לי להבין לעומק.. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד תשובות
אהרון18/09/2008אם התפריט הנוכחי את עולה במשקל בהתמדה, בטח שצריך לצמצם את ערכו הקלורי וחשוב גם לשפר את איכותו. -אם את פוחדת שתשארי רעבה הורידי בהדרגה או תשרפי יותר על ידי פעילות גופנית (עדיף). -לא חייבת לחם קל אבל חשוב מבחינה בריאותית שיהיה מלא. במקרה הזה איכלי קצת יותר מחצי מספר הפרוסות של לחם קל עבור אותו ערך קלורי (בחישוב יומי). גם פסטה\אורז צריכים להיות מלאים אבל הכמות שאת אוכלת נראית לי מוגזמת וזאת אחת הסיבות ש בגללן את משמינה. -לא טוב לוותר על הביניים אלא לצמצם ולשפר בהתאם להמלצתי. -קשה לנבא כמה תעלי. זה תלוי הרבה בחילוף החומרים שקרוב לוודאי הופר בשלב ההפרעה. כמובן שתלוי גם באורח החיים ובהקיף הפעילות הגופנית (חובה!) -לגבי הקורנפלס: קראי את ההודעה הקודמת. אם רוצים לרזות או לא להשמין צריך לוותר גם על דברים שאוהבים ולהחליף אותם במאכלים בריאים שנלמד לאהוב. תמיד אפשרית דרך האמצע. כלומר לא לוותר לגמרי אלא לשלב ולשפר בהדרגה. אנחנו לא צריכים להתנזרי ממה שאוהבים במיוחד, אבל אם זה לא עוזר להשגת המטרה, זה לא צריך להיות חלק מן התפריט היומי אלא מדי פעם. בכל מקרה מולץ לגוון את התפריט בתנאי שנשאר מאוזן ובריא. אני מציע לך ליישם לפחות לשבוע את המלצותי ולהשקל פעם בשבוע. את תראי בעצמך לאיזה כיוון משפיע ותפעלי בהתאם. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
שיר18/09/2008לא ענית לי עדיין על שאלתי הראשונה (האם אתה רופא אשר מתמחה בתזונה) דבר נוסף שרציתי להעיר.. אמרת שלדעתך הכמות שאני אוכלת בצהריים היא מוגזמת.. אני חייבת לציין שזה בהמלצת הדיאטנית שלי ולפי דבריה זוהי הכמות הנורמלית.. בכל אופן אני מודה לך על תגובותייך..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד תשובות
אהרון18/09/20081. אם וכאשר אצטרף לצוות המנהלים אפרט כמקובל את השם המלא כולל התואר, ההכשרה, העיסוק והניסיון. עד אז יצטרכו לסמוך על טיב התשובות והייעוץ. 2. מדבריך הבנתי שאת מעוניינת לעצור את ההשמנה. הסברת שהתפריט הנוכחי נועד לתקופה של העליה הדרושה במשקל. הדיאטנית קבעה שהרכבו וערכו הקלורי מתאימים לאותה המטרה. עכשיו את מבקשת ייעוץ להפחתתו וקיבלת אותו. יכול להיות שכאשר הדיאטנית תחזור תתן לך תפריט שונה. "הדיאטנית שלי אמרה לי שכאשר אגיע למשקל זה נאלץ לעשות שינוי בתפריט כדי לעזור לי לשמור על המשקל..כרגע היא יצאה לחופשה ומשקלי עולה בינתיים ואני חייבת לציין שאני מאוד מאוד לחוצה.."
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקיי.. הבנתי אותך..
שיר18/09/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום שיר
ד''ר רוני חרמון21/09/2008BMI תקין נע בין 20-24 .
ממליץ בשלב זה להגביר את הפעילות הספורטיבית בלפחות כפול להווה ולהמשיך בתפריט עד שהדיאטנית שלך תחזור מחופשה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפעילות ספורטיבית
אהרון21/09/2008הכפול של אפס זה אפס 0*2 = 0. המלצה יותר נכונה היא שתתחיל פעילות גופנית אפקטיבית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)