מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מרווחים בין אימוניםיערה11/05/2011
התחלתי לעשות אימוני ריצה (סתם בשביל הכיף והכושר ולא למטרה ממוקדת).
אני עדיין מתחילה אז רצה בערך חמש עשרה דקות רצוף כל פעם ומעלה שתי דקות כל שלושה אימונים.
בדרך כלל אני משתדלת לעשות אימון יום כן יום לא (שלושה בשבוע) אבל לפעמים לא יוצא. מה עדיף לעשות בשבוע מסויים רק שני אימונים או שאפשר גם לרוץ יומיים רצוף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ועוד דבר
יערה11/05/2011פעם פעמיים בשבוע אני עושה אימוני כושר בסטודיו, איך הכי טוב לתאם בין אימוני הריצה לאימוני הכח? באותו יום או יום אחרי יום (אני לרוב רצה על הבוקר ומתאמנת בערב אחרי העבודה-ילדים)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד דבר - תגובה
שי אלנקרי15/05/2011אם יש לך האפשרות לעשות את האימונים בימים לסרוגין מה טוב, אך אם לא מתאפשר אפשר לעשות גם את שניהם יחד. אין שום בעיה עם זה. רק הקפידי לאכול טוב והכל יהיה בסדר. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמרווחים בין אימונים - תגובה
ד''ר איתי זיו11/05/2011הערותי.....
1. לא לגמרי הבנתי.. את מוצע לקיים 3 אימונים לא יום אחרי יום. אלא בימים לא עוקבים. במידה ובהמשך ייערכו 4 אימונים אז כמובן ניתן יום אחרי יום.
2. לגבי הזמן של הריצה מומלץ מדי 4-3 אימונים להעלות מרחק הריצה ב- 5 דקות לכל היותר. בהמשך ריצה של חצי שעה, 40 דקות, מצוין.
בברכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמרווחים בין אימונים - תגובה
שי אלנקרי15/05/2011שלום מיכל,
קודם כל יפה מאוד על התחלת הפעילות. זה כבר מבורך. בכל מקרה, ניתן לעשות ריצה גם יום אחרי יום במקרה של ימים בהם אינך יכולה לעשות יותר מפעמיים בשבוע, דאגי לעשות מתיחות ושחרור בסיום, הקפידי על תזונה נכונה לפני ואחרי (אל תבואי על בטן ריקה) ואת בדרך הנכונה. המשיכי להתעניין בתחום ולקרוא, זהו עולם בפני עצמו שמתחיל בתזונה, טכניקת ריצה, נעליים, מסלולים ועוד....כדאי להתעניין ולהרחיב ידע בנושא. שיהיה בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטן שטוחהאבי11/05/2011
שלום וברכה!
גיל 29 גובה 1.83 משקל 68.5 היקף מותניים 81 ס"מ.
אני רוצה להגיע לבטן שטוחה או לפחות להוריד את מה שבצדדים. אני כל הזמן מתווכח עם
אשתי שטוענת שהבטן נראת בסדר וזה המבנה שלה הבטן אבל אני רוצה לשטח אותה
אני יודע שאין תרגילים ממוקדים לאיזורים מסויימים אילו תרגילים כן מומלצים והאם כדאי
לשבת עם תזונאית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטן שטוחה - תגובה
ד''ר איתי זיו11/05/2011הערותי.....
חשוב לחזק את שרירי הבטן בעיקר את השרירים העמוקים. מתאים במיוחד לשיפור האסתטיקה. תרגילים מתאימים- גשר קדמי, גשר צידי ועוד.
חשוב להקפיד על הכנסת הבטן פנימה על בסיס קבוע בעת ביצוע תרגילים שונים של כפיפת הגו. מכונה- HOLLOWING,
חשוב להפחית אחוזי שומן הדבר משפיע מאוד על הנראות של הבטן. ממליץ בחום על פגישה עם דיאטנית קלינית.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עבודה על חזהדודי09/05/2011
שלום
1. אני בן 21 ומתאמן על בין השאר החזה בחדר כושר, בעיקר במכשיר
לחיצות חזה. כשאני לא יכול ללכת, אני עושה אימון ביתי.
באימון הביתי הזה אני יכול לעבוד על החזה ע"י שכיבות סמיכה. השאלה היא האם הסמיכה והלחיצות חזה עובדים על אותו דבר? אשמח להסבר על מה אני עובד בכל אחד
2. אם במקרה כלשהו אין קופסת טונה: כמה ביצים שקולות (מבחינת החלבון) לקופסת טונה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עבודה על חזה - תגובה
עופר קיס11/05/2011דודי שלום
1. שכיבות סמיכה ולחיצת חזה דומות מאד בשרירים העיקריים הפועלים : חזה, כתף קדמית ויד אחורית. ההבדל העיקרי הם השרירים המייצבים - מעצם העובדה שבשכיבות סמיכה יש צורך לייצב את מרכז הגוף באויר יש פעילות נהדרת של השרירים המייצבים את עמוד השידרה כולל שרירי הבטן בצורת פעולה האידיאלית שלהם - ממליץ
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקולותמתאמן בבית08/05/2011
אני בן 16 וקצת גבהתי בשנתיים האחרונות 5 ס"מ בשיא הגדילה-או כפי שאמורה להיות. בגילאים 13 עד 16 ,עד לא מזמן בעצם התאמנתי בבית אימון כוח גם עם משקולות אך ללא פיקוח. היו תקופות שהתאמנתי כל יום במשך חודש אפילו כי חשבתי שזה יחזק אותי. היום אני יודע יותר. השאלה שלי אם אימון ביתי ללא פיקוח ועם משקולות יש סיכוי שפגע בגדילה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקולות - תגובה
עופר קיס11/05/2011שלום
קשה לי להאמין שכן, אלא עם קפצת עם משקולות של 50 ק"ג על הגב ושברת את מרכזי הגדילה בעצמות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק במהלך כושריהודה08/05/2011
שלום שמי יהודה בן 31.5 משקל 79 גובה 1.75
רכשתי הליכון לבית VO2
קניתי שעון מדד דופק.
במהלך ההליכה על מהירות בין 5 ל5.5 הדופק היה בין 120 ל 140
לאחר כחצי שעה דווקא שהורדתי מהירות הדופק עלה ל 185
ושירדתי מהליכון הדופק ירד ל 120.
לאחר מנוחה של 5 דקות הדופק ירד ל 85
האם זה תקין??
ןלמה דווקא שהורדתי מהירות לקראת סיום ולאחר הירידה הדופק פתאום קפץ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק במהלך כושר - תגובה
עופר קיס11/05/2011יהודה שלום
א. אינך בכושר - הדפקים גבוהים מאד לעצימות האימון
ב. לגבי ה 185 - לא ברור
ג. דופק לאחר 5 דקות תקין
ממליץ
לגשת לרופא משפחה ולהתיעץ ואז לבצע בדיקת מאמץ
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בשוקיים במהלך ריצהאהוד08/05/2011
שלום,
אני נוהג להתאמן כ4-5 פעמים בשבוע.
מתוכן רק ריצה אחת (בימי שישי) ביתר זה בריכה והליכה.
הבעיה היא ש כ 15 דקות לאחר תחילת הריצה מתחילים לי כאבים בשרירים הקדמיים והצדדיים- חיצוניים של השוקיים.(כלומר קדמת השוק ואם מדובר למשל ברגל ימין אז השריר הימני לאורך השוק שפונה החוצה) אני חושב שהם נקראים ה"חבליים")
אלו כאבים כמו של שריר מאד מתוח והם אכן מתוחים מאוד (הרגליים קשיחות כמו אבן)
זה לא תמיד קורה לי אך אני מנסה למצוא את הפתרון המתאים (אני חושב שדווקא כשאני עושה מתיחות לפני הריצה לשרירים אלו אז הכאבים מגיעים.
מה ניתן לעשות?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בשוקיים במהלך ריצה - תגובה
עופר קיס11/05/2011אהוד שלום
נסה את הדברים הבאים:
חימום יותר ארוך על ידי הליכה לפני הריצה
לאחר החימום מתיחות לגיד אכילס 2 כפול 15 שניות
נעליים חדשות
חיזוק שריריי כף רגל על ידי תרגילי שיווי משקל על רגל אחת
ריצה והליכה לסרוגין באופן הדרגתי
אם לא עוזר - רופא ספורט או אורטופד
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכשיר vibro shapeיעל08/05/2011
שלום,
אני עושה פעילות גופנית 3 פעמים בשבוע ושומרת על תזונה נכונה. האם להוסיף מכשיר כמו הvibro shape, ע"מ לחזק את שרירי הבטן והרגליים? האם ידוע שהמכשיר עובד?
תודה,
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכשיר vibro shape - תגובה
עופר קיס11/05/2011יעל שלום
לדעתי לא
מלבד חיזוק שיקומי סםציפי, חשוב מאד שהשריר יבצע את פעולתו כחלק מתנוה בה שרירים נוספים עובדים ביחד בצורת הפעלתו הטבעית. כפיפות בטן בצורתן הבריאה ותרגילי רגליים שווים לעין ארוך לעומת חיזוק חשמלי נקודתי
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בצלעות לאחר ריצהנולה07/05/2011
שלום,
התחלתי לרוץ לפני חודש לאחר תקופה של כמה שנים שלא רצתי.
ביום שלישי לאחר שרצתי 3 קילומטר הרגשתי כאב בצלעות לאחר הריצה(לא בזמן הריצה). יומיים לאחר מכן הכאב עדיין הציק אבל הלך ופחת.
היום רצתי שוב והפעם 4 קילומטר, שוב אני מרגיש את הצלעות כואבות לאחר האימון.
האם מומלץ לעשות הפסקה עד שהכאב יעבור לגמרי או שזה כאב שיעבור מעצמו וכדאי להמשיך בקצב הנוכחי?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בצלעות לאחר ריצה - תגובה
עופר קיס11/05/2011נולה שלום
אינני רופא ספורט אך כאב משמעו שהגוףבמצוקה.
אני ממליץ לנוח 4 - 3 ימים ולהתחיל את הריצה יותר בהדרגה , המשמעות היא לבצע חימום של הליכה קלה ואחר כך נמרצת ל 10 דקות ולאחר מכן לבצע הליכה וריצה לסרוגין. אם לא יופיעו כאבים, ניתן להגביר את מרחקי הריצה על חשבון ההליכה באופן הדרגתי. אם עדיין כואב להיפגש עם רופא המשפחה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 2 שאלותאלון07/05/2011
שאלה 1: איך מחשבים את כמות החלבונים והפחמימות שאני צריך לקחת ביום?
שאלה 2: כמה סקופים יש בחבילה של 3גרם אבקת גיינר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 2 שאלות - תגובה
עופר קיס11/05/2011שלום אלון
אני ממליץ להכנס לפורום התזונה שלנו על מנת לקבל חוות דעת יותר מוסמכת בנושא זה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום לכםמבולבל06/05/2011
אני עוסק בפעילות גופנית מכמה סוגים וגם אחראי על כאלו המבצעים אותה-נערים מתבגרים,ולי מספר שאלות:
1.אחת ולתמיד:האם אימוני כוח פוגעים בגדילה של בני נוער המבצעים אותם?כל מאמן אומר אחרת.אני מבולבל כבר. שמעתי גם שבעת הרמת משקולות לדוגמא או ביצוע אימון כוח שלא כראוי פוגעים בגדילה בתקינה בכך שפוגעים בצפיפות העצם שברגליים ובגב ומונעים את הגדילה.מה דעתך על כך?
2.אם ילד בגיל 12 ועד גיל 16 ביצע ומבצע כיום אימוני כוח שכוללים הרמת משקולות בעמידה וללא פיקוח של מאמן(כשהוא עובד לבד בביתו) עד 10 ק"ג בכל יד (או שימוש במכשיר מולטי טריינר -וביצע את אותם אימונים באופן לא נכון(למרות תזונה נכונה) יכול להיות שפגע בגדילתו? והאם יפסיק כעת לבצעם בגיל כיום שהוא 16-יש סיכוי שעוד יגדל?
3. אני יודע שלנערים שגדלים יש 'שנת קפיצה' בה הם עושים את גדילתם לגובה באופן מהיר ביחס לשנים אחרות של גדילתם. אם נער גדל בשנה אחת(בין גיל 13 וחודשיים ל14 וחודשיים) כ6 ס"מ,ובשנתיים שלאחר מכן עד לגיל 16 5 ס"מ נוספים בלבד-יש לו סיכוי עוד לגדול? ואם כפות ידיים גדולות ביחס לחברה וכפות רגליים גדולות(מידות 44-45 ואף יותר) מעידות על כך שטרם מיצה את פוטנציאל הגדילה שלו ביחס לגובה הנמוך(בסביבות מטר ושבעים ) ?
4. האם הנערים שאיתם אני עובד,שאינם גבוהים במיוחד(בני 15-16) אך עוד לא התחילו בגילוח של הפנים באופן קבוע ביחס לגילם,אלא רק אחת לחודש ואף יותר-זה דבר המעיד כי עוד לא סיימו את גדילתם ?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למבולבל
ד''ר איתי זיו07/05/2011הערותי.....
1. אחד המיתוסים הפוצים ביותר הנו שאימון התנגדות פוגע בגדילה. נעשו רבבות מחקרים בנושא ואף לא אחד הוכיח שיש פגיעה בגדילה. הבעיות הן לא אימון המשקולות אלא התפריט התזונתי ואורח החיים. כאן טמונה הבעיה. מכיוון שאם התפריט לא מאוזן וחסר רכיבי מזון חיוניים הרי כן תהיה פגיעה בגדילה, אנורקסיה למשל פוגעת בגדילה מאוד, חוסר שינה פוגע בגדילה ובמוח כאחד ועוד.
2. אימונים כנגד משקל גוף גורמים לאותו עומס על הגוף בדיוק כמו משקולות לכן אמצעי ההתנגדות לא קשור ולא רלבנטי אלא העוצס המופעל בפועל. הרי מה זה משנה אם ילד בן 14 מבצע 4 עליות מתח בסך הכול. מה שהוא מסוגל או שהוא מושך בחדר הכושר פולי עליון בעומס גבוה ככל שניתן. מבחינת השרירים והעצמות שפעלו הדבר זהה!!!
3. אימונים מתאימים- אירוביים ואנאירוביים תורמים לגדילה ולכן יש להתאמן על בסיס קבוע ללא תקופות בהן לא מתאמנים. כך פוטנציאל הגדילה דווקא עולה.
4. גדילה וגביהה תלויה בפרמטרים רבים והדבר ברובו גנטי. ניתן להשפיע כמובן על הפוטנציאל אך לגנטיקה משקל רב במיוחד.
5. לגבי בני נוער שטרם מתגלחים ככל הנראה אין בגופם מספיק ההורמון הגברי טסטסוטרון ולכן לא סיימו גדילתם.
לסיכום, אין מה לחשוש. התאמן עם משקולות, מכונות וכל אמצעי התנגדות אחר שמתאים לך. חשוב שהדבר ייעשה תחת פיקוח איש מקצוע והתרגילים מתאימים לך באופן ספציפי.
בהצלחה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה ושאלה נוספת
מבולבל07/05/2011קודם כל תודה.אך שאלה אחרת והגיונית.אם ספורטאי שמשחק כדורסל למשל ובכדי להשתפר מן הסתם מוסיף אימוני כוח ביתיים למרות שלמד כיצד לבצעם-מכאן שאין עליו פיקוח של איש מקצוע. אז שוב,אילו סכנות יש בביצוע של תרגילי כוח,כל אלו בחזרות המתאימות ליכולות של המתאמן.למשל אני במשך כמה שנים התאמנתי מגיל 12 וחצי בבית עם משקולות במשקל נמוך מאוד 3 ק"ג בעמידה,ובהמשך השנים ככל שגדלתי והתפתחתי מבחינה גופנית וכתוצאה מאותם אימונים התחזקתי הגעתי ליכולות הרמה של 10 ק"ג לחיזוק הידיים בעמידה ושכיבות סמכיה רבות,כמו כן עליות מתח רבות וכו'. אז השאלה-איזה סיכון לפגיעה בגדילה יש בביצוע תרגילים אלו בבית ללא פיקוח של איש מקצוע?::מתח,שכיבות סמיכה,זוקפי גו,תרגילים לשוק קדמי ושריר התאומים על המדרגה בבית,שכיבות סמיכה יהלום,ג'קסונים,דילגית,כרית יציבות לקרסוליים וכפיפות בטן.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קריאטין ופעילות גופניתגיל06/05/2011
אני מתאמן 3 פעמים בשבוע אימון משקולות ופעמיים בשבוע אימון סיבולת.
וקניתי לאחרונה קריאטין טהור אינטראקטיב מיקרופיור כדי לעודד היפרטרופיה והתאוששות טובה יותר.
כמה עליי לצרוך מהקריאטין?
מתי?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קריאטין
איתי הר-ניר06/05/2011הקריאטין היחידי הנמצא כמשפר ביצועים אנאיירובים הוא קריאטין מונהיידרייט.
יש פרוטוקולים שונים לצריכה. כאלו המצדדים בסייקלים וכאלו שלא.
מתוך:
Journal of the International Society of Sports Nutrition 2007, 4:6
Supplementation Protocols and Effects on Muscle Creatine Stores
Various supplementation protocols have been suggested to be efficacious inincreasing muscle stores of creatine. The amount of increase in muscle storage
depends on the levels of creatine in the muscle prior to supplementation. Those
who have lower muscle creatine stores, such as those who eat little meat or fish,
are more likely to experience muscle storage increases of 20-40%, whereas
those with relatively high muscle stores may only increase stores by 10 20% [19].
The magnitude of the increase in skeletal muscle creatine content is important
because studies have reported performance changes to be correlated to this increase
The supplementation protocol most often described in the literature is referred to
as the “loading” protocol. This protocol is characterized by ingesting
approximately 0.3 grams/kg/day of CM for 5 - 7 days (e.g., ~ 5 grams taken four
times per day) and 3-5 grams/day thereafter [18,22]. Research has shown a 10-
40% increase in muscle creatine and PCr stores using this protocol [10,22].
Additional research has reported that the loading protocol may only need to be 2-
3 days in length to be beneficial, particularly if the ingestion coincides with protein
and/or carbohydrate [23-24]. Furthermore, supplementing with 0.25 grams/ kg-fat
free mass/day of CM may be an alternative dosage sufficient to increase muscle
creatine stores [25].
Other suggested supplementation protocols utilized include those with no loading
phase as well as “cycling” strategies. A few studies have reported protocols with
no loading period to be sufficient for increasing muscle creatine (3 g/d for 28
days) [15] as well as muscle size and strength (6 g/d for 12 weeks) [26-27].
These protocols seems to be equally effective in increasing muscular stores of
creatine, but the increase is more gradual and thus the ergogenic effect does not
occur as quickly. Cycling protocols involve the consumption of “loading” doses for
3-5 days every 3 to 4 weeks [18,22]. These cycling protocols appear to be
effective in increasing and maintaining muscle creatine content before a drop to
baseline values, which occurs at abo* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלטת כושרחנית05/05/2011
שלום אני רוצה לדעת אם הקלטת כושר גוף מושלם אם מוכר לכם יכולה להשיג תוצאות מהירות כמו שאומרים שם ..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלטת כושר - תגובה
ד''ר איתי זיו11/05/2011איני מכיר את הקלטת אך אם יש קישור באינטרנט לקלטת זאת אשמח לראות ולחוות דיעה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום לכולם,חזק05/05/2011
אני נער ואני יחסית רזה וחלש.המטרה שלי היא לפתח שרירים,לעלות את מסת השרירים וכמובן את משקל הגוף.אני לא רוצה לעשות זאת בתקופה הקרובה במכון כושר(משנה הבאה אני אתחיל).בינתיים אני רוצה בבית להתחיל להתאמן(תקופה של חמישה חודשים בערך).אז קודם כל מספר שאלות:
1)האם בחמישה חודשים אפשר לשפר את מסת השריר באימונים ביתיים?
2)יש לי בעיה בהרבה מאוד תרגילים.למשל:כאשר אני מרים משקולות,השריר שעובד אצלי הוא לא השריר התלת ראשי,אלא השריר שמתחת,זה שמחבר את השריר התלת ראשי עם פרק כף היד.מה שיוצא הוא שאף אימון אינו אפקטיבי אצלי(בהרמת משקולות),משום שתוך זמן קצר השריר הזה ממש מתחיל לכאוב,ואז אני כבר לא יכול להרים יותר את המשקולת,בעוד שהשריר שאני רוצה לאמן אינו מורגש בכלל.
יש לי עוד בעיות:כאשר אני עושה שכיבות שמיכה אני בקושי מרגיש,ואם אני מרגיש זה רק בשריר היד האחורית,וגם זה בקושי.בדרך-כלל רק מתחיל לכאוב לי הגב ופרק כף היד,וזה ממש לא משנה כמה אני עושה.ואת החזה אני אף פעם לא מרגיש.
ובקשר לבטן:גם בבטן אני לא מרגיש כלום.או שמתחיל לכאוב לי העורף או אפילו הרגליים,או שאני עושה בטן(ולא משנה כמה) ואני לא מרגיש כלום.
מה אתם מציעים לעשות?אני חייב להתאמן ולעלות במסת השריר,ואני לא יודע איך...שום דבר לא עובד לי...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר או לחילופין כאשר אני עושה
חזק05/05/2011שכיבות שמיכה שוב השריר הזה שמחבר את התלת ראשי עם פרק כף היד מתחיל לכאוב.השריר הזה נכנס לי לכל אימון והוא מפריע לי להגיע לתוצאות(כי בכל המקרים השרירים שאני רוצה לאמן בכלל לא כואבים).מה זה אומר?!שהשריר חלש או שאני לא עושה טוב?!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאימון גופני ביתי
איתי הר-ניר06/05/2011שלום,
1. באופן עקרוני עליה במסה שריר בתרגול ביתי אפשרית אך באופן מוגבל ביחס לאימונים תוך העמסה פרוגרסיבית בחדר כושר.
2. תזונה היא מפתח חשוב בעליה במסה, ללא תזונה מתאימה לא תוכל לעלות במשקל.
3. כפי שאתה חווה בעצמך, לאופן הביצוע ולהדרכה ותיאום ציפיות יש חשיבות רבה, ולו אף רק למנוע תסכול באימון.
לכן, אני ממליץ לך להפגש עם איש מקצוע פנים מול פנים, גם לפגישות בודדות, בכדי לקבל הדרכה מתאימה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחזק, - תגובה
ד''ר איתי זיו07/05/2011הערותי...
1. באופן כללי העלאת מסת שריר באימוני כוח כנגד משקל גוף מוגבלת . כלומר לא ניתן להשיג תוצאות קרובות למה שניתן בתרגילים באימון משקולות. הסיבה לכך הנו העומס המוגבל יחסית לאימון משקולות, אפשרויות גיוון מוגבלות יותר ומספר תרגילם קטן יותר ועוד.
2. במידה ואינך מעוניין להתאמן בחדר הכושר חשוב להקפיד על עקרונות האימון העיקריים על מנת שיהיו תוצאות. יש לבצע את התרגילים השונים ללא כאב וסטווח של 15-8 בממוצע כשבכל תרגיל הנך מתקשה לסיים את החזרות האחרונות ממש. בנוסף חשוב להקפיד על נפח אימונים גדול יחסית לפחות 3 בשבוע בימים לא עוקבים. מספר סטים בממוצע 24-28 וזמני מנוחה של 30-90 שניות.
3. יש להפעיל את כל קבוצות השרירים בגוף זאת תוך מגבלת העובדה שצבצעים אימון זה עם משקל גוף. הדבר מצריך ידע לא מועט באימון ותרגילים שונים. מוצע להיעזר באיש מקצוע שיבנה לך תוכנית אימונים מפעם לפעם.
4. תזונה - תנאי להתקדמות באימון. חשוב להקפיד גם על תפריט המותאם לך אישי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת מאמץחמווי יצחק05/05/2011
אני בן 54 מתאמן מידי יום ומשתתף בריצות מרתון
ביצעתי בדיקת מאמץ בשלבה הסופי של הבדיקה הראו הנתונים לחץ דם 200 על 80 דופק 166
מה חוות דעתך ?
פרט נוסף-סוף שלב ההתאוששות אחרי 4 דקות לחץ הדם ירד ל140 על 80 דופק 107
אשמח לקבלת מענה בהקדם
המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת מאמץ - תגובה
עופר קיס05/05/2011יצחק שלום
לחץ דם סיסטולי מרבי מעט גבוה התאוששות יפה
ממליץ על בדיקה מרבית בלבד עם מסכה באחד ממרכזי רפואת ספורט בארץ על חוות דעת של רופא ספורט בסיום הבדיקה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עליות מתח וכתפייםאלירן05/05/2011
האם תרגילי עליות מתח עוזרים לחיטוב שרירי הכתפיים?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עליות מתח וכתפיים - תגובה
עופר קיס05/05/2011יתכן ומתח רחב בעבודה על כתף אחורית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)