פורום כושר גופני - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עזרה בבניית אימון אישי לבית
    שגיא דרדיק
    06/04/2011

אני בן 18 ובדיוק התחלתי להתאמן בבית אני רוצה להתחיל לנפח ולהעלות את מסת השרירים בחזה וגם כן את הדו ראשי. הדבר היחיד שיש לי הוא זוגות של משקולות של 5 7 ו 9 קילו. התחלתי לעשות שכיבות סמיכה, 4 סטים של 10 ויום אחרי אני סובל משרירים תפוסים שאין לתאר. האם כדאי להמשיך לעשות כל יום כי הרי מן הסתם הכאב יפסק באיזה שהוא שלב, או שעדיף שלא כי צריך לתת לשריר להבנות?. לפני כחצי שנה הייתי מרים כל יום 5 סטים של 30 חזרות לידיים עם זוג משקולות של 5 קילו אחר אחרי חודש לא שמתי לב לשינויים אז הפסקתי האם זאת בגלל שלא נתתי לשריר לנוח? אשמח לקבל ביקורת לגבי שכיבות הסמיכה ולגבי הכמות שאני עושה ביום וגם כן לגבי המשקולות לידיים. בנוסף גם הייתי רוצה לדעת אם יש איזה שהוא תרגיל לבית של פיתוח שרירי הטרפז שאחראים על עליות מתח בהתחשב בעובדה שהדבר היחיד שיש לי בבית הוא זוגות של משקולות תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• עוד דבר קטן

שגיא דרדיק
    06/04/2011

וגם עזרה לגבי האכילה שמומלצת לפני ואחרי האימון אני בן 18 ושוקל 83 קילו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשאלתך

אבי שקדי
    08/04/2011

אפשר לאכול לפני האימון ואפשר אחריו,לפני לא הייתי אוכל אוכל כבד כמו בשר,הייתי אוכל קופסא קוטג ושתי פרוסות לחם,ככלל כדאי לאכול משהו כמו 5-6 ארוחות ביום כשבכולן אחוז שומן נמוך(לא יותר מ10 אחוז)25-30 גרם חלבון ו400-500 פחמימות(תלוי בגובה,משקל,מעמס יומי)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

אבי שקדי
    08/04/2011

3 סטים של שכיבות שמיכה עם 10 חזרות זה טוב כהתחלה,אם אתה מצליח ,שים את הרגליים על כסא ותעשה את אותם 3 סטים ואם גם זה יהיה קל עבורך ,שים את המשקלות שיש לך בתיק ,שים אותו על הגב,ותעשה ככה שכיבות שמיכה,חשוב להתאמן גם על יתר השרירים לצורך איזון,שכיבות השמיכה עובדות בעיקר על החזה והיד האחורית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפניה לאתר עם תרגילים

אבי שקדי
    08/04/2011

תנסה כאן ותמצא מלא תרגילים לכל שריר בגוף
    כעיקרון לא יותר מ3 סטים ובין 5-12 חזרות,אם אתה יכול יותר מזה,כדי להתקדם,יש להגדיל משקל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ודבר אחרון

שגיא דרדיק
    08/04/2011

האם כדאי לעשות כל יום את הסטים של שכיבות הסמיכה ? ולגבי הרמת המשקולות ? טונה זה מאכל טוב לאחרי האימון?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אם אתה עובד

אבי שקדי
    08/04/2011

רק על משקל הגוף אפשר לעשות 2-3 פעמים בשבוע ואם נורא מתחשק לך אפשר כל יום,בכל מקרה אולי תעשה יותר חזרות,אבל לא תתחזק מזה,ולגביי הטונה,יש בה הרבה חלבון ומעט מאוד שומן,כדאי לאכלה בשילוב עם פחמימה כמו פרוסת לחם,וזה לא משנה אם זה אחריי האימון או לפני תדאג לאכול 5-6 ארוחות ביום,כשבכל אחת חלבון בכמות מספקת ,פחמימות ומעט שומן ותשלב גם ירקות ופירות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה בבניית אימון אישי לבית - תגובה

ד''ר איתי זיו
    08/04/2011

הערותי....
    1. מומלץ להתאמן יום כן יום לא. ואם האימון קשה במיוחד עשה 2 ימי הפסקה. חשובה מנוחה של 48-72 שעות בין אימון לאימון.
    2. הכאבים הנם התאוששות לא מספקת ולכן חשובה ההפסקה אחרי אימון הכוח.
    3. אם המטרה הנה העלאת מסת שריר. חשוב לבצע 24-27 סטים באימון. בכל אימון יבוצעו 8 תרגילים, -4-3סטים בכל תרגילי בטווח של 15-8. תרגילים לדוגמה:
    שכיבות סמיכה מצב רחב.
    הרחקת כתפיים בעמידה עם משקולות יד
    סקווט
    מכרעים.
    מתח באחיזה רחבה, 4 סטים במקרה זה
    כפיפת מרפקים בעמידה עם משקולות יד
    שכיבות סמיכה במצב צרם מרפקים צמודים לגוף
    כפיפת גו באלכסון בשכיבה
    את התוכנית מומלץ להחליף מדי חודש וחצי בממוצע.
    תזונה מאוד חשובה במקרה זה. מומלץ לאכול הן לפני האימון והן אחרי האימון על מנת למקסם את התוצאות. בכל מקרה נוכחות חלבון במקרה זה הנה משמעותית במיוחד.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כפיפות בטן כשאר יש סיכוי להריון
    שרה
    06/04/2011

שלום,
    הייתי עושה כפיפות בטן לאחר הלידה במשך מספר חודשים. לאחר מכן הפסקתי ולא עשיתי תקופה ארוכה וכעת אני רוצה להוריד את הבטן. יש לי בעיה- כשאני במחזור- האם מותר לעשות? לאחר מכן- אין לי בעיה עד יום הביוץ. ושוב, האם לאחר הביוץ, כשאר יש סיכוי שאני בהריון ועוד לא יודעת על כך, מותר לעשות? יש לציין שמאחר ולא עשיתי כבר הרבה זמן, הגוף שלי לא רגיל לזה כך שזה לא עומד בתנאים של "ספורט שרגילים לעשות במהלך הריון"... אם ככה יוצא לי בקושי שבוע-שבוע וחצי כל חודש...
    מתי מותר ומתי אסור לעשות?
    תודה

הוספת תגובה

• כפיפות בטן כשאר יש סיכוי להריון - תגובה

עופר קיס
    09/04/2011

אין הנחיות ברורות. אם ההריון הראשון עבר ללא בעיות, לא ידוע מהספרות המדעית שכפיפות בטן עלוטלות לגרום להתפתחות הריון. אם את לא בטוחה הפני שאלה לגניקולוג שלך, כל עוד הוא מבין ברפואת ספורט
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מכשיר חתירה
    ליאור
    05/04/2011

היי,
    שמי ליאור
    קניתי לאחרונה מכשיר חתירה ,
    ורציתי לשאול האם זה בסדר להגיע לנעילת ברכיים בעבודה על המכשיר?

לקביעת תור
    סגירה
    מכשיר חתירה

הוספת תגובה

• לליאור ב

ד''ר איתי זיו
    05/04/2011

הערותי....
    1. מכשיר חתירה הנו אחד המכשירים היעילים הפונקציונליים לשיפור יכולת אירובית והפעלת שרירים רבים בגוף.
    2. חשובה מאוד הטכניקה של הביצוע וניתן לראות ברשת גם סרטונים של חברת CONCEPT 2 בעניין. הם מייצרים אופניים אלה באופן מסחרי הרבה שנים.
    3. אין צורך לנעול ברכיים לחלוטין ולא ממש מומלץ לעשות זאת בצורה מתפרצת במיוחד אם יש בעיות ברכיים שונות.
    חשוב לשים לב להנחיות האחרות החשובות במיוחד.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ,

ליאור
    06/04/2011

כל הכבוד על הסבלנות והתשובות המפורטות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שומן
    אנונימית
    05/04/2011

שלום
    אני מתעמלת במכון כושר כל יום כבר 5 שנים.
    ברצוני לקבל הסבר ועזרה איך לשפר שריפת שומנים במהלך אימון (מה לאכול או לא לאכול לפני) ומה טוב לאכול אחרי אימון שמסייע להמשך שריפת השומן.

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שומן

הוספת תגובה

• לרחל

ד''ר איתי זיו
    05/04/2011

הערותי...
    1. לא ידוע באיזו תוכנית אימונים את עובדת אך ניתן לומר שלאחר תקופה כה ארוכה ללא מניפולציות בתוכנית אימונים ותכנון מושכל בכלל של התזונה הרבה לא ניתן להתקדם. הדבר משמעותי גם בהיבט של שימוש רב בשומן. על מנת לעשות שימוש רב בשומן חשוב מדי פעם לבצע תוכניות אימון עצימות, שינויים בתוכנית צריכים להיות על בסיס קבוע. לפיכך, במידה והאימון הנו סטנדרטי ומונטוני חשוב לשנות זאת בהקדם.
    2. לגבי התזונה חשוב לאכול לפני האימון וכן גם אחריו וזאת על מנת לזרז את חילוף החומרים בכלל ולאחר אימון - בפרט. מוצע לפנות לפורום תזונת ספורט שיציעו הנחיות ותפריט לאכילה לפני ואחרי אימון.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דילגית
    נטע
    05/04/2011

שלום,
    האם אני יכולה להרזות ע"י קפיצה בחבל וכפיפות בטן?
    אם כן, כמה פעמים ביום אני צריכה לקפוץ בחבל+לעשות כפיפות בטן כדי להרזות? וכל כמה זמן?
    תודה :)

לקביעת תור
    סגירה
    דילגית

הוספת תגובה

• כן בוודאי

דוד
    05/04/2011

כן את יכולה להרזות עי"י קפיצה בחבל מפני שזו פעילות אירובית. את צריכה לקפוץ באופן סדיר כל יום, תתחילי בעשר דקות וכל שבועיים תוסיפי 5 דק' עד שתגיעי ל40 דק' רצופות עליות בטן לא מרזות אלא יוצרות בטן חזקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אתה מטעה

אבי שקדי
    08/04/2011

אימון גופני לא מביא להרזיה אלא תזונה נכונה עם הוצאת יותר קלוריות ממה שאת מכניסה,אימון גופני יכול לסייע,אבל אם תתאמני שעתיים ואחר כך תאכלי כמו חזיר וכך בשאר היום,לא רק שלא תרזי את תמשיכי להשמין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דילגית - תגובה

עופר קיס
    05/04/2011

נטע שלום
    תלוי כמה קשה לך, אם את יכולה בצעי 2-5 דקות של קפיצות עד לתחושה של קשה בהרגשה הכללית או הנשימה, נוחי 2 דקות ובצעי שוב כך שיש לך 5 מחזורים של 3 דקות או 3-4 של 5 דקות. בהדרגה הוסיפי מחזורים כך שהאימון יערך כ 25 דקות,
    מומלץ לרוץ 2-3 דקות במקום לפני.
    ממליץ על יום כן יום לא. לבצע מתיחות של התאומים אל מול הקיר לאחר הפעילות. אם מתחילים כאבים בקדמת או מלפני השוק יש לקחת 2-3 ימי מנוחה ולהוריד בעומס
    ממליץ למצוא פעילות אירובית נוספת עם פחות עומס על המפרקים של כף הרגל והברך
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אופני כושר
    ריקי
    05/04/2011

שלום רב
    אני מעונינת לקנות אופני כושר ולא כל כך יודעת מה טוב יותר השוכבים או העומדים והאם זה משנה המחיר? כי יש המון מבחר וקשה מאוד להחליט האם זה משנה?
    אשמח לתשובה

לקביעת תור
    סגירה
    אופני כושר

הוספת תגובה

• אופנים עומדים

דוד
    05/04/2011

אני ממליץ להתחיל באופנים עומדים.לגבי הדגם להתאים לפי המידות המתאימות לך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אופני כושר - תגובה

ד''ר איתי זיו
    05/04/2011

הערותי....
    1. מוצע לרכוש אופני ישיבה בהם מופעלים השרירים המייצבים באופן משמעותי יותר והנם גם קרובים יותר לרכיבת אופניים אמיתית. כל זאת בתנאי שאין בעיות מיוחדות כמו כאבי גב תחתון, קואורצינציה לקויה וכדומה.
    2. חשוב מאוד להקפיד על טכניקת רכיבה מכיוון שגם ברכיבה על אופניים ניתן להעלות עומסים על מערכות שלד-שריר ולא להשיג תוצאות רצויות.
    3. המחיר משתנה מאוד וחשוב להתייעץ עם איש מקצוע בינות שמבין את ההבדלים ויכול להמליץ על חברה זו או אחרת וכן גם לפי התקציב. לא כל מה שיקר יותר הנו המתאים יותר!!!!
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רוצה להשתפר במתח.
    רן
    05/04/2011

שלום לכולם,
    אני 1.76 ושוקל 75.
    אני עושה 4 מתח ואני מאוד רוצה להשתפר.
    יש לי מבחן בקרוב ואני צריך לעשות הרבה יותר,
    נאמר לי שבמתח אפשר להשתפר משמעותית ובזמנים קצרים.

אני מוכן לעשות הכל, גם אם זה לא לאכול דברים משמינים ואפילו לעשות דיאטה.

בבקשה, אני צריך תכנית איך להתאמן, כמה סטים וכמה פעמים ביום וכמה לנוח וכ'ו.

תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    רוצה להשתפר במתח.

הוספת תגובה

• ושכחתי לציין.

רן
    05/04/2011

אני לא מתאמן בחדר כושר,
    ואני אשמח לתכנית שהיא לא כוללת חדר כושר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רוצה להשתפר במתח. - תגובה

עופר קיס
    05/04/2011

הי רן
    נסה שני אימונים בשבוע בו אתה מבצע מקסימום פעמים מתח, נח 3 דקות ומבצע 5-6 מחזורים כאלו
    התחל מתח רגיל ל 3 מחזורים ושניים נוספים באחיזה צרה תחתית.
    אם מתחילים כאבים במרפק או יד קדמית קח 3 ימי מנוחה והפחת לחצי את כמות הסטים
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רק פעמיים בשבוע?

רן
    05/04/2011

אמרו לי שמתח זה דבר שאפשר להתאושש ממנו יחסית מהר.
    אני לא יכול להתאמן כל יום אם אני נח מספיק שעות?

אז, אתה אומר לי בעצם לעשות 5-6 סטים של מתח ש-3 מהם הם רגילים ו2 מהרם צרים,
    ולעשות 3 בכל סרט בערך?

האם פעמיים בשבוע זה לא מעט מדי, אני שוב שואל, תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מענה לשאלה

אבי שקדי
    08/04/2011

תרגיל המתח עובד על שרירי הגב,וגם הם דורשים התאוששות של 48 שעות לפחות לאחר אימון,ואפילו יותר מזה,אם תתאמן בתדירות גבוהה יותר אתה עשוי לגרום לעצמך נזק,כעיקרון שני אימונים בשבוע של 3 סטים ובכל סט עד 15 חזרות זה מצוין,אם אתה מצליח לעשות יותר מזה,כדאי להוסיף על עצמך משקל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשמח לבניית אימון אישי לבית
    חסוי
    05/04/2011

אני בן 22 שוקל בערך 60

רוצה לעלות מסה לשפר יציבות של הגב
    מידי פעם יש כאבי גב רוצה לחזק את הגב ואת החזה בעיקר גם להגמיש את הגב וגם לעבוד על השרירים ושאני ירגיש שהשרירים עובדים ויש תוצאות במהרה

שמעתי על הפילאטיס האם זה טוב ?
    כדאי לקנות כדור פילאטיס?

איזה משקולות אני צריך?

איזה ציוד אתם ממליצים לקנות לציוד אישי

האם מזרן פילאטיס יהיה לי מספיק נוח בשביל לעשות כפיפות בטן על הרצפה?

חזקו ואמצו=]

הוספת תגובה

• וגם:

חסוי
    05/04/2011

אם כל כמה שעות אני עושה מתח מה לאכול אחרי זה?

כי טונה הבנתי טוב לאכול רק אחד ביום בגלל הכספית

אשמח להנחייה

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאופיר

ד''ר איתי זיו
    05/04/2011

הערותי...
    1. אימון בחדר הכושר עשוי מאוד להתאים. ללא מסגרת זו אחרת חשוב להעמיק הידע בתחום על מנת להשתפר ולהשיג תוצאות. הרי ניתן להתאמן חודשים או שנים ולא להשיג את מטרת האימון.
    2. על מנת לחזק את שרירי החזה והגב ישנן מאות אפשרויות. מה מטרת האימון: העלאת מסת השריר? טונוס השריר? כושר גופני כללי? לכל אחד ממטרות אימון אלו תוכנית אימונים שונה ודגשים שונים.
    3. פילאטיס עשוי להתאים. תלוי במטרת האימון העיקרית. פילאטיס לא מתאים כלל שמטרת האימון הנה העלאת מסת שריר. טוב לדברים אחרים. גם במקרה זה חשובה המסגרת של האימון אחרת אף ניתן להיפצע מכיוון שבסוג אימון זה מושם דגש רב כל שרירים מייצבים ולכן חשוב ייצוב הגוף והטכניקה הנכונה.
    4. לגבי כדור פילאטס. ניתן לרכוש אותו בתנאי שבכלל יודעים מה לעשות. לטעמי מומלץ לעשות זאת בשלב מאוחר יותר. בכל מקרה, אם פילאטיס... מוצע לפחות להתחיל במסגרת מסודרת ולאחר מכון לעבור לאימונים עצמאיים שאינם פשוטים כלל ועיקר ומצריכים כוח רצון רב.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא ענית לי על הכל:

חסוי
    06/04/2011

לגבי תזונה לגבי מה איזה ציוד לקנות לבית כמה משקל משקולת כדאי בעבר אני חושב שעבדתי על 4

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הקף רחב
    שיר
    05/04/2011

שלום.
    אני שיר בת 17 המשקל שלי סביר אך רוחב המותניים ויריכיים שלי מאוד גדולים.. יש משהו יעיל להורדת ההקף הרחב?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    הקף רחב

הוספת תגובה

• הקף רחב - תגובה

ד''ר איתי זיו
    05/04/2011

הערותי....
    1. רוחב מותניים הנו פונקציה של גנטיקה ובד בבד אחוזי שומן תת עורי. במידה ו'ניחנת' במותניים רחבים בזכות.. הגנטיקה הפיתרון הנו הפחתת אחוזי שומן באופן ממשי וכן גם העלאת הטונוס של השרירים האלכסוניים של הבטן. הדבר משפיע מאוד על הנראות של שרירי הבטן בכלל ושל אזור המותניים - בפרט.
    2. חשוב לבדוק הרכב הגוף אצלך - קרי אחוז השומן, לעסוק בפעילות גופנית מתאימה על מנת לשפר ולצמצם את ההיקפים. חשוב מאוד למדוד על בסיס קבוע את היקפים על מנת לאמוד את השיפור.
    3. מוצע להתייעץ עם דיאטן קליני לגבי תפריט מתאים על מנת למקסם תוצאות.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הזעה ומיניסקוס
    שיר
    04/04/2011

שלום רב! אני בת 17 ומזה חצי שנה אני עוסקת בפעילות גופנית סדירה ומאומצת (שלוש-ארבע פעמים בשבוע). אני סובלת מהזעה מוגברת מאוד בגב במהלך הפעילות הגופנית (הגב רטוב מלמעלה ועד למטה), גם באיזור המפשעה ובבטן (במידה מועטה יותר מגב). אני מרגישה את זה יותר עכשיו כי מתחיל להיות יותר חם. רציתי לדעת אם יש דרך למנוע/להפחית את התופעה, ואם לא אז אולי סוג בד שהוא סופג זיעה?

דבר נוסף, נחבלתי במיניסקוס שבברך לפני כ-3 חודשים, הייתי במיון וחבשו לי את הברך למשך 10 ימים ונמנעתי מפעילות גופנית. לאחר 10 ימים חזרתי לפעילות סדירה ולאחרונה אני מרגישה את הכאב חוזר (בתנועות מסויימות של הברך). אפשרי שהברך לא תהיה תקינה לגמרי כמו לפני הפגיעה אף פעם?

תודה רבה!
    שיר

לקביעת תור
    סגירה
    הזעה ומיניסקוס

הוספת תגובה

• הזעה ומיניסקוס - תגובה

ד''ר איתי זיו
    04/04/2011

הערותי....
    1. לגבי הההזעה חשוב לברר בחנות ספורט מובילה לגבי ביגוד שסופג זיעה. כיום הטכנולוגיה מאוד מאוד השתכללה ויש סוגים רבים של ביגוד שמתאימים לעניין. בארץ ועוד יותר בחו"ל. שווה לבדוק גם בפורום של רפואת ספורט.
    2. לגבי הפגיעה במינסקוס חשובה מאוד (!!!) הפעילות הגופנית לשם שיקום הברך. במידה ולא הייתה ולא מתוכננת התערבות ניתוחית חשוב לבצע תרגילים פונקציונליים על מנת לחזק השרירים המייצבים בגפיים התחתונים. למשל: סקווט בזווית של 90 מעלות במפרק הברך על גבי בוסו. כמו כן לבצע את התרגיל כשהבוסו הפוך. לחיצת רגליים בשכיבה עם מכונה ייעודית כשהרגליים לא מקבילות. מנקודה זו לוחצים ומשנים את מצב כפות הרגליים בכל פעם. סקווט על גבי פיתות (אביזר פונקציונלי). מומלץ בחום להתייעץ עם פיזיותרפיסט ספורט רציני. בכל מקרה ניתן לחזור למצב הקודם עם תרגילים מתאימים לחיזוק המפרק.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה - שריפת קלוריות בריצה
    יובל
    03/04/2011

כשהייתי רץ בשבועות האחרונים הייתי שורף הרבה יותר קלוריות מאשר שאני רץ בשבועיים האחרונים
    אם הייתי רץ חצי שעה במהירות 11 קמ"ש הייתי שורף 400 קלוריות
    ובשבועיים האחרונים שאני רץ במהירות 11.5-12 קמ"ש אני שורף 470-370 קלוריות
    למה זה ככה?
    האם זה אומר משהו?
    תודה רבה

הוספת תגובה

• תגובה ליובל

ד''ר איתי זיו
    04/04/2011

הערותי..
    1. ככל שהפעילות האירובית הנה עצימה יותר כך מקורות האנרגיה שנעשה בהן שימוש רבים יותר בהתאמה. אי לכך פעילות אירובית בדופק ומהירות ריצה גבוהים יותר יגרמו לשימוש רב יותר בקלוריות.
    2. חשוב לזכור שפעילות עצימה מצריכה הפעלה רבה יותר של מערכות רבות בגוף כגון: מערכות שלד-שריר, הורמנלית, עצבים, מוח ורבות אחרות. לפיכך, כפי שברכב למשל, ככל שהמהירות רבה יותר כך גם כמות הדלק הנצרכת עולה כף גם בגוף האדם. ככל שהאימונים ברמה גבוהה יותר יש צורך ב'דלק' רב יותר לתפעול. הדלק במקרה זה הנו המזון. לכן בקצב של 11.5 במסילה בעת ריצה כמות הקלוריות תגבר לעומת ריצה בקצב איטי יותר. חשוב לציין שיש עוד גורמים רבים נוספים כמו מנח הגוף, מיומנות הביצוע, טמפרטורה ועוד שמשפיעים על כמות הקלוריות שנעשה בה שימוש.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב בגרון בזמן ריצה
    הדר
    03/04/2011

שמתי לב שבזמן האחרון בזמן ריצה יש לי מן כאב כזה בגרון שמרגיש לי כמו צריבה,אני מרגישה את זה גם לאחר הריצה וזה עובר רק שעה אחרי.
    זה נורא מפריע לי ואני מרגישה שזה מעט אותי אז רציתי לדעת אם יש דרך למנוע את זה או להקל על המצב וממה זה נובע בכלל?

תודה רבה ויום נעים

לקביעת תור
    סגירה
    כאב בגרון בזמן ריצה

הוספת תגובה

• מישהו??

הדר
    04/04/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גרון כואב בריצה

רביב
    05/04/2011

זה נשמע כמו מקרה של צרבת בזמן מאמץ,

בכל מקרה אם את רק התחלת או חזרת לרוץ בשבועות האחרונים אז ייתכן שזה פשוט יעבור לבד, לעיתים הגוף מגיב בצורות מוזרות בזמן מאמץ חדש,
    זכרי שלרוץ בחוץ זה לא כמו לרוץ בחדר כושר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב בגרון בזמן ריצה - תגובה

ד''ר איתי זיו
    04/04/2011

על פניו נראה הצרבת הנה בשל מיצי קיבה שעולים בזמן הפעילות הגופנית או אחריה. ייתכן שבשל צריכת מזונות מסוימים טרם הפעילות הגופנית. מציע לפנות לפורום רפואת ספורט . מתאים יותר.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אולי

לילי
    29/12/2014

גם אצלי זה קורה
    ספציפית כשקר
    כנראה כשנושמים מהר ועמוק אוויר קר נגרמת התחושה
    עובר כרבע שעה לאחר מכן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אי-ספיקה אקטיבית באנטריור דלתואיד
    עופר קיס
    02/04/2011

שלום לכם,

האם נכון להגיד שבסוף השלב האקצנטרי בתרגילי הפול-אובר למיניהם יש אי-ספיקה אקטיבית באנטריור דלתואיד? הרי הכתף הגיעה לכפיפה מקסימלית ואין הוא יכול להתכווץ יותר...

או שבכלל לא מנתחים אי-ספיקה אקטיבית בשריר שאינו פועל?

תודה,

מרדכי

הוספת תגובה

• למרדכי

ד''ר איתי זיו
    04/04/2011

הערותי...
    בסוף השלב האקצנטרי של פשיטת כתף לסוגיה השונים ה- ANTERIOR DELTOID יהיה באי ספיקה פסיבית ולא אקטיבית. מכיוון שאי ספיקה אקטיבית מתייחס לשריר שאינו יכול להתקצר יותר. ובמעבר בין השלב האקצנטרי לקונצנטרי ה- ANTERIOR DELTOID נמצא במצב מתוח דווקא ולכן מדובר על אי ספיקה פסיבית אפשרית.
    במקרה של אי ספיקה אקטיבית הדבר עשוי להתרחש בשרירי פושטי הכתף. במקרה זה האגוניסט הנו LATISSIMUS DORSI. בעת ביצוע התרגיל עם משקולת יד או מוט לא תהיה אי ספיקה אקטיבית ל- LATISSIMUS DORSI אך בעת ביצוע עם פולי עליון בעמידה או בשכיבה עם פולי תחתון ישנה אי ספיקה אקטיבית של שריר זה.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאיתי זיו - תיקון דחוף

מרדכי
    05/04/2011

היי,

בסוף השלב האקצנטרי בפשיטת כתף בשכיבה על ספסל (כשהיד מקבילה לקרקע) לא יכולה להיות אי-ספיקה פסיבית באנטריור דלתואיד כפי שכתבת! הרי הלטיסימוס הוא זה שמאורך מאוד כעת.

השאלה שלי הייתה האם אפשר להגיד שישנה אי-ספיקה אקטיבית באנטריור דלתואיד, על אף שאינו שריר שעובד בתרגיל (הרי שנינו מסכימים שאינו מסוגל להתקצר יותר מכפיפה מלאה של הכתף)?

בברכה,

מרדכי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אימוני התנגדות
    אופיר
    31/03/2011

שלום, אני בת 17 שוקלת 55 ,164 ס"מ.
    הייתי עושה אימוני התנגדות פעמיים בשבוע בעצימות גבוהה אימון של כ45 דקות ולאחריו אירובי,במשך 4 חודשים.אני מרגישה ש"גדלתי" יותר מדי ולא הגעתי למטרה הרצויה שהיא הייתה חיטוב ולא הגדלה רצינית של מסת השריר. בתקופה הזו עליתי 5 קילו. מה עלי לעשות?
    הייתי ממש רוצה להפסיק עם האימוני כוח,כי במילא אני עושה 5 פעמים בשבוע אירובי מתוכם 3 פעמים ספינינג ופעמיים על מכשיר אליפטי.האם המכשירים האלו לא עובדים על השרירים גם? ואם אעבור לחוגים של חיטוב וחיזוק, ללא אימוני כוח,המסת שריר שלי תקטן?
    נפח הרגליים שלי והידיים גדלו ורציתי לדעת אם יש אפשרות לצמק או שכבר מאוחר מדי?

עוד שאלה, אין אפשרות לרדת באחוזי שומן בלי לפתח ולעבוד על השרירים ?

לקביעת תור
    סגירה
    אימוני התנגדות

הוספת תגובה

• אימוני התנגדות - תגובה

ד''ר איתי זיו
    02/04/2011

הערותי....
    1. את מסת השריר שהועלתה ניתן כמובן להורד די בקלות. אי הקפדה על תזןונה עשירה בחלבון, ביצוע פעילות אירובית ממושכת והפחתת הפח אימוני הכוח והעצימות בהחלט 'יתרמו' להשגת המטרה. אגב, מעט מאוד מתאמנים ומתאמנות ישנם עם מטרת אימון- הפחתת מסת השריר שהועלתה באימונים. הרי יש יתרונות רבים לעלייה במסת השריר. לכן בטרם נגזר דינה של מסת השריר שהועלתה בעמל הרב מציע לחשוב שוב.....
    2. מוצע לבדוק אחוזי השומן. ייתכן שהעלייה הנה במסתצ השריר ולא ממש בשומן ובהיקפים.
    3. פעילות אירובית בהחלט מפעילה את השרירים. עלייה במסת השריר עשויה להיות גם בפעילות אירובית, בעיקר כשהדופק גבוה במיוחד. 80-85 אחוז בממוצע. בדופק נמוך יותר העלייה במסת השריר הנה מינורית ותיתכן בעיקר בתחילת האימונים. כמובן שבמידה ומבצעים אימוני אינטרוולים ואימונים עצימים אחרים בהם הפעילות הנה אנאירובית אזי העלייה של מסת השריר תהיה רבה יותר.
    4. מוצע - לבצע 3-2 אימוני כוח בשבוע בעצימות לא גבוהה מאוד. כלומר לא להגיע לכישלון חיובי בכל סט. כמו כן מציע שאת אימוני הכוח שיהיו כך שלא מבצעים תרגילים לכל קבוצות השרירים בגוף אלא רק ל- רגליים, גב, חזה, בטן וזוקפי גו. באופן זה ההשפעה על מסת השריר נמוכה יותר. 2 תרגילים לכל קבוצת שרירים. תרגילים בעיקר מורכבים.
    5. שיעורי עיצוב בסטודיו פחות תורמים לעלייה במסת השריר מכיוון שמשפרים בהם בעיקר סבולת שרירית ופחות כוח. ניתן לגוון בין האימונים.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתי אפשר לחזור להתאמן לאחר מחלה?
    מיטל
    31/03/2011

שלום רב ( אני בת 26.5 )
    חליתי בדלקת גרון קשה לפני יותר משבוע וטופלתי באנטיביוטיקה כ 10 ימים - היום זה היום האחרון לאנטיביוטיקה
    מתי אוכל לחזור לפעילות בחדר כושר
    לפני המחלה הייתי מתאמנת כ 3-4 פעמים בשבוע - באימונים אינטנסיביים של ספינינג וכח
    אני גם ירדתי במשקל עקב המחלה ואני עדיין לא מרגישה בשיאי אבל אני כבר לא יכולה לשבת בבית !

נא תגובתכם
    תודה

הוספת תגובה

• מתי אפשר לחזור להתאמן לאחר מחלה? - תגובה

עופר קיס
    03/04/2011

שלום מיטל
    אין פיתרון בית ספר.
    הדרגתיות, הקשבה לגוף , תוסף מזון פרוביוטי וויטמין C מתאים
    והכי חשוב...
    מקדם ביטחון פיזי ונפשי שמשמעותו שעדיף להחמיר מעט עם תחושות הגוף מאשר לחזור מוקדם מדי וחזק מדי - תמיד ניתן להגביר, לקחת אחורה לא ניתן
    מקווה שעזר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה