מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לד"ר איתי זיורועי12/04/2011
שלום איתי.
יש לי שאלה אחת פשוטה(אני חושב)
כמה שרירי הגב עובדים בשכיבות סמיכה רגילות?הרבה מעט?
מה ההבדל בין שכיבות סמיכה רגילות לשכיבות סמיכה על trk? האם גם שם אותם שרירים עובדים?
תודה רבה איתי זיו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדני - תגובה
ד''ר איתי זיו14/04/2011הערותי...
1. בתרגיל השכיח שכיבות סמיכה שרירי הגב לא אמורים לפעול מכיוון שהתנועה הנה קירוב אופקי במפרק הכתף. הלטיסימוס פועל כשהתנועה במפרק הכתף הנה פשיטה, . קירוב או סיבוב פנימה בכתף. כל אלו לא מתרחשים בשכיבות סמיכה.
2. שכיבות סמיכה על רצועות TRX יפעיל את שרירי הבטן וזוקפי הגו באופן משמעותי ושרירים מייצבים רבים נוספים שפועלים באופן פחות משמעותי בתרגילים רגילים על משטחים קשיחים.
3. במידה והתרגיל שכיבות סמיכה בשיפוע שלילי - רגליים על הקרקע , ידיים על כסא כן יפעל הלטיסימוס דורסי כשריר מסייע במפרק הכתף. בשל כך דרגת הקושי של התרגיל קטנה יותר.
4. ברצועות TRX טווח התנועה גדול יותר והשפעה גם לזה יש על מעורבות השרירים בתרגיל. כמו כן בשל כך ייתכן שהאדם יבצע את התרגיל באופנים שונים הנובעים מאופן חיבור הרצועות למתקן.
בהצלחה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקולות בזמן הליכהאביטל11/04/2011
שלום אני בתהליך דיאטה והשלתי מגופי כבר 11 קילו אני צריכה להוריד עוד 13. שקלתי לקנות כריות שהן משקולות שמצמידים אותן לידייים וללכת איתם בזמן ההליכה ובכך לחזק את שרירי הידיים כי נותר לי עודפי שומן וזה מכוער. האם זה עוזר? אני לא אוהבת מכוני כושר. אשמח לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקולות בזמן הליכה - תגובה
עופר קיס11/04/2011לא זה לא יעזור ויש מצב שיהיה עומס על הגב, פשוט להגביר את הקצב ובסיום לבצע שכיבות סמיכה מהברכיים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשקולות בזמן הליכה - תגובה
שי אלנקרי23/04/2011כפי שעופר אמר, זה לא יעזור וזה אף יכול להזיק. יש לעשות את ההפרדה בים הפעילות האירובית (הליכה, ריצה, רכיבה, שחייה) לבין הפעילות האנאירובית (חיזוק/כוח). בפעילות אירובית התנועה פחות נשלטת לעומת זו באימון הכוח ולכן ישנו סיכון מסויים לפציעה. אם את לא חובבת חדרי כושר, מומלץ לחפש את מתקני הכושר הפזורים בפארקים ברחבי הארץ ולבצע עליהם את תרגילי החיזוק. זה לא אמור לקחת יותר מ-20 דקות בכל אימון (2-3 פעמים בשבוע). נסי לחפש ביוטיוב מדריכים המסבירים כיצד ניתן לעשות אימון בפארק. שיהיה בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יתרונות בריאותיים של הליכהאנונימית11/04/2011
אני שומעת הרבה על יתרונות של ללכת ברגל כל יום כ30-40 דקות.
הבנתי שזה טוב לבריאות מהרבה בחינות - משפר סיבולת,מעלה מצב רוח, מכניס לכושר ועוזר להרזיה.
שאלתי היא במידה ואני אכן הולכת כל יום את מספר הדקות האלו אך לא בבת אחת(לדוגמא 20 דקות בבוקר ו20 דקות בערב) האם זה כמו ללכת 40 דקות ברצף מבחינת ההשפעה הבריאותית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יתרונות בריאותיים של הליכה - תגובה
עופר קיס11/04/2011כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר איתי זיומרדכי11/04/2011
שלום לך,
מהו סקווט LOW BAR ומהו סקווט HIGH BAR?
על איזה משניהם תמליץ למתאמן ותיק ומנוסה שמעוניין במסה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למרדכי
ד''ר איתי זיו11/04/2011הערותי...
1.בסקווט HIGH BAR פלג הגוף העליון הנו יותר אנכי בזמן הסקווט. מירב התנועה הנה על קבוצת פושטי הברך.
2. בסקווט- LOW BAR - העומס הנו בעיקר על פושטי הירך בעיקר מכיוון שגו העליון הנו אופקי יותר.
3. השאלה מה מה רוצים יותר לחזק. פושטי הירך או פושטי הברך.
4. בפועל מי שסובל מבעיות וכאבים באזור הפטלה עדיף שיעשה סקווט אזי שיעשה סקווט LOW BAR ולא HIGH BAR מכיוון שהעומס על הפטלה נמוך יותר.
5. נקודה נוספת הן השאלות שיש לשאול? מה הרקע? מה המטרה? מה רוצים יותר לפתח?
בהצלחה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתורעידן10/04/2011
שלום רב
אני יכול לעשות תוכנית של Air Alert 3 כוללת 15 שבועות תרגיליםLeap Ups=לקפוץ ולהתכופך.
Calf Raises=לעמוד ולרדת על קצה הרגליים.
Step Ups=לקפוץ רגל רגל על כספסל (כיסא).
Thrust Ups=לקפוץ במקום.
Burnouts=קפיצות מהירות (קטנות).
Squat Hops=קפיצה בישיבה
שהסטים של התרגלים הנ"ל עולים משבוע לשבוע וגם החזרות עם משקולות בקרסול של קילו?
בן 25 מה עליי להכין עצמי לתוכנית כזאת .
חיזוק רגליים בחדר כושר ? או שאפשר להתחיל בעבודה התוגנית עם המשקולות בקרסולים תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתור - תגובה
שי אלנקרי11/04/2011מה המטרה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלעבוד
עידן11/04/2011על הניתור שלי ב 4 חודשים הקרובים מה עליי לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתור
שי אלנקרי23/04/2011אני מציע לפנות למאמן הקבוצה או בחדר הכושר בכדי להתאים תכנית אימונים לשיפור הניתור. תכנית אימונים היא עניין אינדיבדואלי ולכן יש להתאימה אישית. עד אז תוכל לראות ביוטיוב סרטונים שמסבירים כיצד ניתן לעשות זאת.
שיהיה בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בנוגע לריצה בחדר כושרשלמה10/04/2011
שלום,
אני רץ במכון כושר 12 קילומטר בשעה (על 12 קמש .)
הבנתי שריצת 12 יום כן יום לא , יכולה להזיק לברכיים , לכן אני רוצה לחלק את תוכנית האימונים ככה שאני ארוץ 3 פעמים בשבוע והריצה השלישית תהיה 12 קילומטר .
עכשיו בשביל לשמור על הכושר של ה 12 מה אמורות להיות שתי הריצות האחרות ?
כלומר 8 ו 10 ?
או 6 ו 8 ?
תודה ושבוע טוב ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בנוגע לריצה בחדר כושר - תגובה
שי אלנקרי11/04/2011בלי שום קשר. ניתן ורצוי לקחת יום מנוחה בין אימון אחד למשנהו (כל עוד אתה לא ספורטאי תחרותי או משהו באזור). דבר שני, אתה צריך לשאול את עצמך מהי המטרה שאתה רוצה בכלל להשיג...אחרי שתדע את המטרה (שיפור ריצת 10 ק"מ, לרוץ חצי מרתון, מרתון) תוכל להתאים את תכנית האימונים בהתאם למטרה. לגבי הברכיים: כדי למזער את נזקי הברכיים והאימפקט הנוצר עליהם, כדאי לדאוג לנעלי ריצה מותאמות ולעשות בדיקה של כף הרגל כדי לאבחן איזו נעל אתה צריך להתאים(נייטרלית, עם קריסה, בלי קריסה וכדומה). ניתן לגוון את האימונים למשטחים סופגים יותר כמו שטח (חול) ועל חול הים גם כן. ניתן לגוון אימון בשבוע ולבצע רכיבה של שעה, שחייה, אליפטיקל וכדומה....המטרה תהיה לתת ללב ריאה להמשיך לעבוד בצורה יעילה אך להפחית את העומסים על המפרקים בצורה הקבועה.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך
שלמה11/04/2011שלום שי ,
אני מתגייס עוד שולשה חודשים והמטרה שלי היא לשמור על היכולת הזאת הנוכחית , שבמקרה שלי היא לרוץ סביבות ה 10 קילומטר ב 50 דקות , 12 בשעה ולא יותר .
עכשיו שאלתי הייתה , אם אני רוצה לשמר את היכולת , איך אני יכל לחלק את מרחקי הריצה נכון כך שאני ארוץ שלוש פעמים בשבוע והריצה השלישית תהיה 12 קילומטר , השתיים האחרות פחות כך שאני אוריד מעמסה מהעצם , מפרקים , אך עדיין אוכל לשמור על הרמת סיבולת הזאת עד הגיוס , אך ללא נזקים. משטחי חול לא ובריכה לא עוזירם לי ממש כי אין לי נגישות אליהם ליד הבית.
תודה על תשובתך ויום טוב !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי כושר יומידני09/04/2011
היי אשמח אם תענו מי שבאמת חושב שהוא מבין. קצת נתונים:
אני בת 23 גובה 160 משקל 46.אוכלת אוכל רגיל, לא דיאטתי אבל גם לא ג'אנק. אם ארוץ 4 פעמים בשבוע אלפיים-שלוש אלפים בהליכון , האם אצליח לשמור על המשקל שלי כפי שהוא? כי אני רואה כל הבחורות סביבי משמינות ואני כן מאוד אוהבת את התפריט שלי אבל עדיין רוצה להישאר רזונת. אז האם הכושר הבסיסי שתיארתי מספיק?או שיש צורך יותר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספורט לא מרזה
אבי שקדי10/04/2011רק תזונה קלורית נכונה,כל עוד תאכלי כמו היום ותוציאי את אותה כמות קלוריות תישארי כמות שאת,מי שמשמין פשוט אוכל יותר ממה שהוא מוציא.
באימון גופני את שורפת נאמר 300 קלוריות שבשתי פוסות לחם את כבר מחזירה אותן,כך שאל תצפי מהספורט להיות כלי עזר לשמירה על משקל,הוא כן עוזר לסיבולת לב-ריאה,לעיצוב הגוף,למתן תחושת חיוניות ועוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לגבי כושר יומי - תגובה
שי אלנקרי11/04/2011שלום דני,
אכן ספורט מעודד הוצאה קלורית ועשוי לסייע בתהליך הירידה או השמירה על המשקל אבל הכל בסופו של דבר מסתכם במאזן. הכוונה היא למאזן קלורי יומי לו תצטרכי לדאוג גם בתזונה שלך. אין הכוונה שתכנסי למשטר של דיאטה קפדני עם עלי חסה ומים לאורך כל היום . ממש לא. דיאטה משמע "אורח חיים" או במילים אחרות: הרגלי תזונה חכמים יותר. אני מציע לפנות לדיאטן או דיאטנית קלינית לפחות לפגישה אחת כדי שיעשו לך סדר בנושא התזונתי. עם הקפדה על התזונה ובחירה של המזון בצורה בריאה ומחושבת תוכלי להשיג כל מטרה בשילוב הפעילות הגופנית שאת כבר עושה. שיהיה בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדני
ד''ר איתי זיו12/04/2011הערותי...
1. חשוב מאוד להגדיר תוכנית אימונים. אם המטרה אינה לרזות ולא לעלות משקל באופן חיובי כמו מסת שריר למשל, אזי מהי מטרת האימון.
2. בפועל ריצה של 30 דקות 4 פעמים בשבוע בהחלט מספקת. יש להקפיד על ריצה בדופק של 60-80% בממוצע. תלוי שוב במטרת האימון, מצב הכושר. בעיות בריאות אם יש ועוד.
3. נושא המשקל לא עקרוני מכיוון מה שקובע הנו המאזן הקלורי. במידה ומוציאים 400 קלוריות בריצה אם תהיה השמנה או הרזיה הדבר תלוי בתפריט היומי. ישנם לא מעט מתאמנים שרצים על בסיס קבוע ואף משימינים ואילו אחרים מבצעים הליכה איטית או פעילות אחרת פחות עצימה ומרזים. אם כך יש לבנות תפריט בו המצב מאוזן באופן כללי. מספר הקלוריות שנעשה בהן שימוש ומספר הקלוריות הנצרכות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לרופאיםיבור יצחק09/04/2011
כמה פעמים בשבוע טוב להתאמן בהליכון ותרגילי כח ובטן כי אני מתאמן כ-80 דקות בחדר כושר כאשר 10 דקות הם תרגילי בטן וכח ו-70 דקות בהליכון כ- 7 קילומטר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לרופאים - תגובה
עופר קיס09/04/2011יצחק שלום
ראשית איננו רופאים אלא אנשי אימון גופני
שנית תלוי מה המטרה ולפיכך הקושי היחסי
להפחתה במשקל ניתן לבצע הליכה יומית במשך 60 דקות ומעלה בקושי מתון ו3 פעמים בשבוע אימוני התנגדות.
אם המטרה היא כושר גופני יש לשחק עם העצימויות של האימון האירובי בין אימון ארוך ומתון יום אחד ואימון הכולל הפוגות בקושי בינוני+ עד גבוה והפסקות מנוחה ביניהן. ניתן לבצע 6 ימי אימון כאלו עם האימונים מתגברים בזמן ובקושי בצורה הדרגתית.
והכי חשוב להקשיב לגוף ולקחת מדי פעם חופשות יזומות ולבצע פעילויות אחרות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםפ.זאב09/04/2011
אני בן 16(עוד שבועיים), 170 ס"מ ו 69 ק"ג. משחק כדורסל כבר שנתיים,לכן הוספתי אימוני כוח. נפצעתי בהיותי בן 12 וחצי כשהייתי בג'ודו-לכן פרשתי. החלק הספורטיבי נשאר בי,לכן רציתי להמשיך לעשות פעילות. אחי הגדול שהיה בחדר כושר,נתן לי משקולות קטנות של 3-5-8 ק"ג בהדרגה,עמדתי עם גב צמוד לקיר והתאמנתי על חיזוק הדו ראשי וקצת כפיפות בטן. שגדלתי,התעניינתי יותר ולקראת גיל 14 העלתי את עצימות אימוני הכוח עם מכשיר מולטי טריינר ביתי,ומשקולות יד וכו'.בגיל 14 וחצי(תחילת כתה ט')התאמנתי באופן חזק עוד יותר כאשר קניתי מתח,משקולות יד לביצוע בעמידה(לדו ראשי,כתפיים וכו'),מולטי טריינר ועוד תרגילים נוספים,וכל זה בבית. בגיל 15 וקצת,למדתי עוד על הנושא בזמן שהייתי כבר בתוך משחק הכדורסל.חיפשתי והבנתי כי עליי לבצע אימוני כוח בכדי לשפר את כישוריי.ביצעתי אותם לכל שרירי הגוף הגדולים-החל ממשקולות יד,מכשיר מולטי טריינר מתח שכיבות סמיכה ,בטן ועוד. לקראת יולי 2010 ולאחר מדידת גובהי נזכרתי בטיפול אצל רופא ילדים מומחה לגדילה וכו'.(הייתי אצלו שנה קודם לכן כשאמר לי שאהיה גבוה מאוד וגדול),שמתי לב שגבהתי 3 ס"מ בלבד-בשנה שלמה בעודי בגיל ההתבגרות.החלטתי לבצע מאותו יום אימוני כוח (3 בשבוע)על משקל הגוף בלבד -למקרה שזה פוגע ואולי זה כבר פגע...כיום במהלך עונת כדורסל אני מבצע 3-4 אימוני כדורסל בשבוע ו1-2 אימוני כוח בבית-בהתאם למהלך השבוע,לימודים של ביה"ס,מצב גופני וכו':
חימום,
מתיחות קלות,
2-3 סטים של מתח
,2-3 סטים של כריש לגב התחתון (על הרצפה)
,2-3 סטים שכיבות סמיכה,
לרגליים:על מדרגה-לתאומים כל רגל 2 סטים 15 חזרות,לשוק הקדמי 2 רגליים 2סטים ו15 חזרות+כרית יציבות כחולה לחיזוק מפרק הקרסול(2 סטים לכל רגל :עמידה במשך דקה בערך)
סופר סט יד קידמית אחורית-2 סטים של 10-12 חזרות של עליות מתח אחיזה רגילה לדו ראשי ומיד אח"כ 10-12 חזרות של שכיבות סמיכה יהלום או ג'קסונים.
כפיפות בטן-המון סוגים ודרכים(עושה בין 80-120 חזרות בתרגילים שונים)
מתיחות לסוף
שאלתי,האם יש סיכוי שאימוני הכוח שביצעתי עם משקולות פגעו בגדילתי?
והאם אימון הכוח שאני מצבע כיום טוב והאם יש מקום לשנות?
אודה לך המון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
פ.זאב10/04/2011?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלזאב - תגובה
ד''ר איתי זיו11/04/2011הערותי..
1. אימוני כוח לא פוגעים גדילה. ממש לא. דווקא הם מסייעים לגדילה טובה יותר של העצם וזאת בתנאי שהתזונה מאוזנת ומבוקרת.
2. חשוב לשלב אימוני כוח עם כדורסל או ענפי ספורט אחרים.
3. מוצע להתאמן 3 - 2 אימוני כוח בשבוע על מנת לשפר יכולת גופנית. במידה והנך מעוניין לשפר יכולת בכדורסל הרי שמדובר על תרגילים ספציפיים שיש לבצע לשם כך.
4. במידה ואינך מעוניין בהיפרטרופיה הרי שניתן לבצע תרגילים ל- 4 קבוצות שרירים- רגליים, גב, חזה, בטן/זוקפי גו.
בהצלחה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום
פ.זאב18/04/2011בכל זאת,אין סיכוי שיש פגיעה בגדילה בגלל אימוני המשקולות הביתיים (שנעשו גם בעמידה)? בכל זאת גבהתי 2-3 ס"מ ביותר משנה שלמה,בשיא גיל ההתבגרות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלזאב - תגובה נוספת.
ד''ר איתי זיו20/04/2011אין בעיה כלל מאימונים בכל מנח גוף. הבעיה הנה בדרך כלל מיומנות ביצוע לקויה שעלולה לגרום לפציעות. וכמו כן תזונה החסרה ברכיבי מזון חיוניים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לעופר קייס חומצת חלביונה08/04/2011
עופר אני לומד בקרוס מאמני כדורגל והגיע אלינו הרופא של הנבחרת והסביר לנו שחומצת חלב מתפרקת אחרי 6 שעות.
אז למה אנחנו עושים שחרור נגיד אחרי אימון כדורגל, הרי המטרה העיקרית היא להוריד דופק ולסלק חומצת חלב לא ככה?
חוץ מלזרז את סילוק החומצת חלב אנחנו יכולים לחכות 6 שעות והיא תיתפרק לבד?
חשוב להגיד שאני לא ממש מבין בכל הנושא הזה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעופר קייס חומצת חלב - תגובה
עופר קיס09/04/2011יונה שלום
אני לומד כל יום. לפי הידע המצומצם שלי רמות חומצת חלב חוזרות לערכי מנוחה עד 90 - 60 דקות לאחר סיום פעילות, אז מישהו מאיתנו טועה. שנית, שחרור / התאוששות בסיום אימון מאפשר זרימת דם מוגברת לעומת מנוחה לשרירים החומציים ועל ידי כך עוזר להפחית את רמות חומצת החלב מהר יותר ובעיקר - להוריד רמות הורמונים על מנת להתחיל מהר יותר את הבנייה מחדש של הרקמות שעברו הטמעה באימון מלבד האקט הפסיכולוגי של הפרדה בין האימון מוחזרה לשיגרה.
מקווה שברור מספיק
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם להתאמן כל יום זה טוב ?צביקה08/04/2011
אז ככה אני מתאמן כל יום במשך שעה-שעה וחצי
תלוי בחשק...
אני עושה ככה
25 שכיבות שמיכה על אגרופים ככה 10 פעמים
בין סט לסט אני מחכה דקה
אח"כ אני עובד על הבטן 2 סטים של 700 יהלום מכה 2 דק'
ואז אני שוכב על הרצפה ומביא ת'רגליים אלי ישרות 90 מעלות ככה 100 פעם
ואז אני עושה תרגיל שנקרא 5 דק' בגן עדן שזה 5 דקות של קריעה לשרירי הבטן
ואז אני קופץ על חבל וחוזר לעשות עם 3 סטים של 30 שכיבות שמיכה "יהלום"
לאחר מכן אני אכול קופסת טונה עם גבינה או קוטג' סלט וביצה ופרוסת לחם ובננה.
אני שוקל 86
גובה 1.78
ואני מתאמן ככה כבר שנתיים וחצי יום יום
האם זה מזיק לגוף שלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהחלט כן
אבי שקדי08/04/2011אם תמשיך ככה בעתיד תרגיש שחיקה של המפרקים,אתה גם עובד בצורה לא מאוזנת,מה עם הגב ,כתפיים,רגליים?אין שום טעם בכל כך הרבה חזרות ,מספיקים 3 סטים של בן 10-15 חזרות לאימון על שריר,ואם זה קל לך תוסיף משקל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לצביקה
ד''ר איתי זיו08/04/2011הערותי.
1. מה מטרת האימון? כושר גופני כללי? מסת שריר? הדבר מאוד חשוב .
2. בפועל אימונים כאלה אם מתבצעים מדי יום והתחושה הנה טובה אין מניעה אך מדובר באימון לא אפקטיבי דיו במידה ומטרת האימון הנה העלאת מסת שריר או חיזוק. אזי לנוח 48-72 שעות בממוצע בין אימון לאימון.
3. על פניו ההיקפים המצוינים נראים גדולים פר תרגיל. 30 שכיבות סמיכה, 700 כפיפות בטן. השאלה אם התרגילים מבוצעים באופן נכון ומדויק?
לגבי התזונה יש צורך בתפריט מאוזן המחולק על פני כל היום. גם פה חשובה מטרת האימון כי התפריט נקבע לפי זה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אימון ספרינטיםיובל08/04/2011
שלום,
אני רוצה לדעת איך אפשר לבצע אימון ספרינטים,עדיפות לפי דופק
איך הולכת המחזוריות באימון זה?
בכללי אם אפשר לדעת איפה אני מוצא אימונים שונים לפי דופק?
תודה רבה ושבת שלום!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אימון ספרינטים - תגובה
עופר קיס09/04/2011יובל שלום
לגבי אימון ספרינטים תלוי מה המטרה
1. אימון לשיפור מהירות זמן התאוששות ארוך - למשל 20-30 מטר כ 2 דקות
2. מטרה של סבולת מהירות מרחקים של 80-20 מטר זמן מנוחה פי 3 - 2 מזמן ריצה.
לגבי דפקים נסה באתר של שוונג
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיואשתשני08/04/2011
שלום,אני בת 24 ,1.62 משקל 58. יש לי בעיה שמציקה לי מאוד.הפנים שלי מאוד רזות ביחס לגוף.זאת אומרת הגוף שלי בסדר מבחינת המראה אך אני מעוניינת להפחית באחוזי שומן בידיים ובבטן.העניין הוא שאני לא רוצה לרדת בפנים כי גם ככה הן מאוד רזות אז מה הייתם מציעים לי לעשות?לרדת במשקל זה אומר לרדת בפנים ואני לא רוצה. אם אני אעשה הליכות כמה פעמים בשבוע המראה של הגוף ישתפר?מה קורה לפנים אחרי שמחטבים את הגוף?האם גם הפנים יורדות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשני
ד''ר איתי זיו08/04/2011הערותי....
1. המצער הנו שלשומן ישנם סדרי עדיפויות שלו כשמבצעים דיאטה לירידה במשקל ואחוזי השומן. הדבר הנו גנטי. במידה והנך חושששת להפחית עוד באחוזי שומן מכיוון שאופן הירידה לא טוב ומתאים מוצע לבצע אימונים מתאימים על מנת להפחית מעט אחוזי שומן ובעיקר להעלות טונוס שריר ואולי אף מסת שריר.
2. חשוב לבצע פעילות אירובית ואנאירובית על בסיס קבוע ללא הפסקה. ההשפעה על הפנים הנה מינוריץ ובמידה ודווקא בפנים פוחת מרבית השומן לא מוכר לי פיתרון טבעי מתאים.
3. חשוב לבדוק אחוזי שומן. אולי אחוזי השומן במקרה זה אצלך הנם ממוצעים או אף למטה מכך? במידה וזה המצב לא צריך להפחית משקל ואחוזי שומן אלא לבצע תוכנית אימונים מתאימה ולשפר המראה האסתטי באופן ממשי.
4. חיטוב הגוף הנו תלות של אחוזי שומן נמוכים יחסית ועלייה או טונוס-מתח שרירי מספק. הדבר מאוד אישי ומשתנה ממתאמן למתאמן.
בהצלחה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאיתי זיו - מה התשובה לשאלה?מרדכי07/04/2011
בסוף השלב האקצנטרי בפשיטת כתף בשכיבה על ספסל (כשהיד מקבילה לקרקע) לא יכולה להיות אי-ספיקה פסיבית באנטריור דלתואיד כפי שכתבת! הרי הלטיסימוס הוא זה שמאורך מאוד כעת.
השאלה שלי הייתה האם אפשר להגיד שישנה אי-ספיקה אקטיבית באנטריור דלתואיד, על אף שאינו שריר שעובד בתרגיל (הרי שנינו מסכימים שאינו מסוגל להתקצר יותר מכפיפה מלאה של הכתף)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למרדכי
ד''ר איתי זיו08/04/2011תוספות....
1. סוף הכיווץ האקצנטרי ותחילת הכיווץ הקונצנטרי שתי אי ספיקות לשני שרירים שונים: לטיסימוס דורסי באי ספיקה אקטיבית מכיוון שהנו במצב המתוח ביותר, או לחילופין אנטריור דלתואיד מכיוון שבמצב זה הנו באורך מתח גדול במיוחד. אי ספיקה פסיבית מתייחסת לשני מצבים או לאגוניסט בסיום הכיווץ האקצנטרי והתחלת הכיווץ הקונצנטרי או לאנטגוניסט בסיום השלב האקצנטרי והתחלת הקונצנטרי.
2. אנטריור דלטואיד לא יכול להיות באי ספיקה אקטיבית בתרגיל זה מכיוון שהנו אנטגוניסט ואי ספיקה אקטיבית מתייחסת לשרירי האגוניסט או האסיסטנטים בתנועה.
בברכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אין תוצאותמיכאל06/04/2011
אני מתאמן כבר קרוב לשנתיים, עד לפני חצי שנה התאמנתי בחדר כושר בעיקר על סיבולת לב ריאה ופחות על כוח והעלאת מסת שריר.
לפני חצי שנה נגמר לי נמנוי והחלטתי להתאמן בחוץ אני גם רץ וגם רוכב אופניים הבעיה היא שאני לא רואה תוצאות הן מבחינת משקל והן מבחינת כושר אני לא יודע איפה הבעיה התזונה שלי מאוזנת יחסית האם יכוליות ישי לי איזו שהיא בעיה פנימית יותר איזה בדיקות דם עליי לעשות? למה העסק הזה תקוע ככה? זה ממש מיאש.
אני בן 27 גובה 1.80 ושוקל 100 ק"ג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיכאל
ד''ר איתי זיו08/04/2011;הערותי....
1. על פניו המשקל נראה גבוה יחסית לגובה. חשוב לבדוק הרכב הגוף על מנת לבדוק שאין אחוזי שומן גבוהים מדי.
2. אימונים בחוץ הנם אינם אימונים בחדר הכושר. בחוץ ישנו קושי ממשי להעלות עומסים וצריך ממש לדעת איך מבצעים תרגילים שונים ולהכיר עקרונות אימון על מנת לשפר יכולת גם בחוץ.
3. חשוב לבנות תונכית אימונים מסודרת עם איש מקצוע עם תרגילים ומספר חזרות מתאימים . אחרת ניתן להתאמן גם שנים ולא להגיע לשום מטרה.. די שכיח במחוזותינו.
4. לא צוינו מינונים של פעילות אירובית ופעילות אנאירובית. הדבר חשוב מאוד על מנת להשיג תוצאות משביעות רצון. כמו כן לגבי התזונה חשוב גם במקרה זה לא לסמוך על הידע העצמאי.
5. חשוב להגדיר מטרת אימון מסויימת. משקל גוף, מסת שריר, היקפים וכדומה. ללא זה לא ממש ניתן למקסם ולהשיג מטרת אימון בצורה טובה.
בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)