מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כושרדני19/05/2011
שלום,
יש לי ברשותך כמה שאלות.
אני בן 32 משקל 80 גובה 1.75
1. התחלתי לפני שבוע ללכת על הליכון ביתי על מהירות בין 5 ל 5.5 הדופק היה בין 120 ל 140.
היום הגברתי מהירות ל 6 והדופק היה יציב בין 130 ל140
האם זה תקין? (ראוי לציין שרק לפני שבוע התחלתי בכושר גופני)
2. אני הולך כול יום על ההילכון במשך של חצי שעה, האם זה מספיק?
3. לאחר ירידה מההליכון אחרי חמש דקות הדופק התייצב על 90-80
האם זה תקין?
4.אם הדופק שלי תקין למהירות הזאת מה זה אומר על הגוף / הלב שלי? (ראוי לציין שעשיתי מטעם העבודה בדיקת מאמץ,והבדיקה יצאה תקינה.
תודה על הכול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כושר - תגובה
ד''ר איתי זיו22/05/2011הערותי...
1. לפי הנתונים נראה על פנייו שהבדיקה הארגומטרית יצאה תקינה. כמובן שבדיקה זו אינה מקיפה דיה ועל מנת לאתר במלואן בעיות פוטנציאליות יש לעשות עוד מספר בדיקות.
2. לגבי ההתאוששות הנה תקינה וככל שהדופק יורד מהר יותר הסימן הנו שהכושר האירובי טוב יותר, למעט מקרים בהם האדם נוטל תרופות, סובל מפתלוגיות שונות וכדומה.
3. לגבי הפעילות הגופנית המבוצעת. לא מספיק רק לבצע הליכה. יש להוסיף גם אימוני התנגדות ותרגיל גמישות על בסיס קבוע. אילולא כן משפרים רק חלק מהיכולות הגופניות. אימוני כוח 3-2 פעמים בשבוע ואימוני גמישות מדי אימון 15-10 דקות. בעיקרון יש לשאוף להעלות מספר האימונים השבועי וההיקף של כל אימון על מנת להשיג ולהינות עוד מיתרונות של הפעילות הגופנית.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דר' איתי זיו פיספסת אותי תענה לירוצה לרזות19/05/2011
בבקשה השאלה מטה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאיתי- קיבלת תשובה.??
ד''ר איתי זיו21/05/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא קיבלתי תשובה מצ"ב שוב השאלה
רוצה לרזות21/05/2011שלום שאלה לאיתי זיו
אני בת 40 שוקלת 73 על 165 מבלה בחדר כושר כ- 4 שעות אירובי (ספנינג) ו 3 שעות כוח בשבוע. במהלך השנה ירדתי כ - 7 ק"ג בקצב איטי ביותר ומנגד הגוף התחטב והפך אפילו לשרירי , אחוזי שומן ירדו מ38 ל- 32 . כל פעם שאני בחדר כושר אני שורפת כ- 700 קלוריות. אוכלת בין 1200 - 1500 קלוריות ביום השאלה הגדולה : מה אני אמורה עוד לעשות בחדר כושר שהירידה שלי תהיה מהירה יותר ? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמאיתי - תגובה לגבי הרזיה
ד''ר איתי זיו22/05/2011הערותי....
1. ראשית כל הכבוד על ההתמדה והירידה באחוזי השומן. מצוין.
2. לגבי האמונים ההיקף נראה בסדר אך לא מצויינת עצימות האימון. באיזה דופק מבוצעת הפעילות האירובית? האם אימון ההתנגדות מפוצל? האם נעשה שימוש בשיטות אימון שונות הן אירוביות והן אנאירוביות על מנת למקסם את האימון ולגרום להוצאה קלורית רבה יותר?
3. באימון בחדר הכושר אם מטרת האימון אינה היפרטרופיה - העלאת שריר מציע שבכל אימון יבומעו בחדר הכושר תרגילים ל- 5-4 קבוצות שרירים. לפיכך ניתן לבצע תרגילים מורכבים לרגליים, גב, חזה, ובטן. כל קבוצת שרירים 2 תרגילים בממוצע. תרגילים מורכבים בלבד. כלומר רב מפרקיים. למשל, לרגליים- סקווט, לחיצת רגליים, מכרעים, לגב- מתח בגרביטון, משיכת פולי עליון בישיבה במצב צר וכך הלאה. מספר חזרות 15-8 בממוצע עם זמני מנוחה קצרים של 60-30 שניות בממוצע.
4. שחוב לבנות תוכנית אימון אירובית מכיוון שכך בהחלט ניתן לשפר מהותית את היכולת האירובית ולשרוף גם יותר קלוריות.
חשוב לדעת שתהליך הירידה במשקל מצריך סבלנות לא מעטה. העיקר שיש ירידה עקיבה. אגב, ירידה באחוזי שומן אל מתחת ל- 30% תוך מספר חודשים הנה ריאלית ומדובר ברמה ממוצעת ולא רעה כלל לגילך.
בהצלחה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדר' איתי זיו תודה רבה היה
גל22/05/2011היה שווה להמתין לתשובתך במיוחד על החיזוק בתשובתך בסעיף 1 משום שהתהליך קשה וארוך לי אישית. באימון כוח אני מבצעת גם אירובי כדי לעלות את הדופק ומגיעה לדפקים גבוהים 155 -165 פעם הייתי מגיעה גם ל- 171 ויותר עכשיו כבר קשה כמובן שאחרי מנוחה של שניות הדופק יורד ל- 125 ואני ממשיכה באימון.
שאלה: האם שתיית קפה שחור (2 כפיות) לפני אימון יכולות לסייע בשריפת שומן ? מה אחוז השומן הריאלי לאישה ? האם שריפת קלוריות של 600 קלוריות יומית בחדר כושר היא ריאלית או שאני צריכה להוסיף גם הליכה וריצה? המטרה שלי להגיע למשקל 60 ק"ג עם גוף מוצק ושרירי . תודה על התשובה וכמובן על העידוד !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדר' איתי זיו תודה רבה היה - תגובה
ד''ר איתי זיו22/05/2011הערותי...
1. החשוב ביותר (!!!) הנו ההתמדה. לפיכך גם אם תהליך הירידה במשקל נמשך זמן חשוב להאמין ולהבין שהדבר יקרה ומדובר על תקופת זמן שהנה אישית ושונה ממתאמן למתאמן.
2. בפועל, אם מספר הקלוריות המוצאות מפעילות גופנית בשבוע הן 2000 קלוריות ויותר מצבך מצוין. אם כך, שימוש ב- 500 קלוריות מדי אימון בחדר הכושר 4 פעמים בשבוע מספק וכמובן משפיע על הוצאת קלוריות רבה גם אחרי האימון.
3. מציע שתבצעי 3 אימוני כוח בשבוע ו- 5-4 אימונים ארוביים במהלך השבוע. במידה ומדובר בהיקפים גדולים מדי אזי מציע לבצע 3 אימונים סך הכול משולבים גם אירוביים וגם אימוני כוח! חשוב להעלות העצימות בשני סוגי האימונים אחרת לא ניתן לשפר את רמת האימון מחד, וכמובן להעלות את רמת הקלוריות באימון, מאידך.
4. חשוב להעלות את כמות החלבון בתפריט על מנת להשפיע על מסת השריר ולחזקו. חשוב להתייעץ עם איש מקצוע.
5. מומלץ בחום לבצע את הפעילות עם חבר/ה או בקבוצה. תורם רבות להתמדה.
6. חשוב להחליף תוכנית אימונם מדי חודש בחודשו על מנת למקסם את האימונים ולמנוע מצב של פלטו.
בהצלחה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרוצה לרזות - המשך...
ד''ר איתי זיו22/05/2011לגבי קפה שחור לפני פעילות גופנית הדבר שנוי במחלוקת עד מאוד. ישנם מחקרים שמהם עולה שצריכת קפאין לפני פעילות אירובית מעודדת ניוד חומצת שומן מוקדם יותר ולכן הדבר יהיה יעיל יותר ואילו ממחקרים אחרים עולה שההפעה הנה חנורית ולא משמעותית. לכן לא מוצע לבנות על צריכת קפאין כפיתרון לבעיה אלא להמשיך ולהתמיד בפעילות ולהגיע לתוצאות שכמובן יגיעו.
לגבי אחוזי השומן, ציינתי קודם אך אחדד שגם ללא פעילות גופנית ניתן להפחית באחוזי שומן אך הדבר פחות יעיל אך לא רק, במהלך הירידה במשקל מפחיתים גם חלבון (שריר) והדבר פחות מהותי כשמבצעים פעילות גופנית על בסיס קבוע.
בהצלחה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחילת כושר גופנייהודה19/05/2011
שלום אני בן 31 משקל 79 גובה 1.75
אבי ואחי עברו צינטורים,(ללא מחלת לב)יתר שומנים וכולסטרול בדם.
מאז החלטתי לתפוס את עצמי בידיים.
קניתי לפני כמה ימים הליכון לבית.
אשמח אם תוכל בבקשה כמה שאפשר לתת לי הנחיות איך להתחיל בכושר הגופני בהליכון.
התחלתי לללכת על ההילכון בהדרגה של מהירות 5.5 למשך חצי שעה
קניתי מד דופק ליד שהחגורה מחוברת לבית החזה.
הדופק מראה בין 110 ל130 האם זה תקין?
והאם המד דופק הוא דבר שאפשר להסתמך עליו במהלך אימון?
ואיך עליי להמשיך?
אני כמובן לא מצפה להיות ספורטאי, אלא רק להיות בכושר גופני טוב.
תודה על הכול,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחילת כושר גופני - תגובה
ד''ר איתי זיו21/05/2011הערותי...
1. הדופק המצוין הנו מתאים לשיפור יכולת אירובית לפי הנתונים שצוינו אך חסרים נתונים חשובים כמו מצב בריאותי, הרכב הגוף ועוד.
2. טווח הדופק המצוין אמור להשתנות עם הזמן והיכולת האירובית. כך ניתן להפחית גורמי הסיכון ולהקטין הסיכוי לארוע לב זה או אחר בהמשך.
3. חשוב לבנות תוכנית אירובית מסודרת ולא לבצע אימון ברצף מדי אימון. כך השיפור הנו מינורי.
4. על הדופק מומלץ וצריך להסתמך אך חשוב לבנות כאמור תוכנית אימונים מסודרת בעניין. פיזיולוג ספורט מתאים לעניין .
5. לא צוין אם ניטלות תרופות או לא. תרופות ישנן כאלה המשפיעות על הדופק ולכן מדובר בנתון חשוב.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מכשיר הרטט מוריד כולסטרול?א18/05/2011
שלום רב , יש לי כולסטרול גבוה והרופא המליץ כמובן על פעילות אירובית. ברצוני לדעת האם מכשיר הרטט CRAZY FIT MASSAGE עונה על הצרכים של הורדת כולסטרול או אתם ממליצים על מכשיר ביתי אחר. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם מכשיר הרטט מוריד כולסטרול? - תגובה
ד''ר איתי זיו19/05/2011הערותי.....
1. על מנת להשפיע על רמת הכולסטרול בדם יש צורך באימונים אירוביים ולא אימונים אנאירוביים. המכשיר המצוין הנו בעיקרון מיועד לחיזוק מערכות שלד-שריר ופחות לשיפור מערכת לב-ריאה. במידה ומבצעים אימונים משולבים עם פעילות שמעלה דופק אזי כמובן שתהיה השפעה על הכולסטרול. הדבר החשוב הנו לא הורדת הכולסטרול אלא העלאת רמת ה- HDL.
2. . מכשיר ביתי זה או אחר עשוי להתאים וזאת בתנאי שניתן לשפר באמצעותו לשפר גם יכולת אנאירובית וגם יכולת אירובית. מומלץ לפנות לחנות גדולה של מכשירי כושר כמו בש גל או אנרגים ולבדוק אפשרויות. יש לא מעט ויש צורך להתאים את הציוד חמטרת האימון מבוקשת.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחפש תרגילים טובים לרגליים לבית ולשחסוי18/05/2011
ולשכמות
יש איזה דרך להתאמצן על זה בית?
תדוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחפש תרגילים טובים לרגליים לבית ולש - תגובה
שי אלנקרי18/05/2011שלום,
זה מאוד אינדיבדואלי ומשתנה מאדם לאדם בהתאם לרמת הכושר הגופני ויכולת התנועתיות. יחד עם זאת תרגילים כמו סקוואטים, מכרעים, גשר בשכיבה על הגב (הרמת אגן/ישבן) אלו תרגילים מצוינים לחיזוק השרירים, אבל בכדי שתדעי גם לבצעם בהתאם אני ממליץ להתייעץ עם מדריך כושר (בבית או בחדר כושר) או לחפש את התרגילים ביוטיוב, כך תוכלי ללמוד את התנועות המבוצעות.
שיהיה המון בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמישותיובל18/05/2011
שלום רב הנני שחקן כדורסל ומאוד לא גמיש...בתקופת הפגרה אנסה לעבוד על הגמישות חזק במתיחות סטטיות.
שאלתי היא -האם עליי לשפר את הגמישות ככל שאוכל ואשאף לבצע שפגטים גם לאורך וגם לרוחב או שמה אין צורך בכך והאם זה יכול אפילו להזיק?...
יש לי איזה מכונה בחדר כושר שפותחת את הרגליים וועובדת על גמישות המפשעה....כרגע אני עובד על 140 מעלות....עד כמה יש צורך להמשיך?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמישות - תגובה
שי אלנקרי18/05/2011שלום דני,
את הגמישות אפשר תמיד לשפר כל עוד מקפידים באמת לבצע את התרגילים בדיוק כמו כל אימון אחר. יש לתת את הדגש על כך כ-10-15 דקות בכל אימון לפחות 2-3 אימונים בשבוע. אין צורך לשאוף לשפגט, תשאף לאזור המאפשר לך לבצע את מרבית התנועות המאורכות בביצוע אתלטי ככל האפשר. הקפד לבצע את מגוון הסגנונות וכך גם תשפר את הגמישות. בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עלייה במשקל וחיטוביםאסף מצגר17/05/2011
איך לוחמי זירה גודלים בקטגוריית משקל ונשארים חטובים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עלייה במשקל וחיטובים - תגובה
שי אלנקרי18/05/2011זה מאוד משתנה מאחר וזה תלוי בכמות הפעילות האירובית המבוצעת מחוץ לזירה, אימוני הכושר, האינטנסיביות, התזונה "והתוספים" המותרים או האסורים כאחד. אלו ככל הנראה הסיבות המרכזיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בקשר לכתף שנוטה יותר למטה מהשנחסוי17/05/2011
יש לי כתף אחת למטה מהשניה
והם לא מאוזנות אחת כן אחת לא אחת למטה קצת
כיצד אפשר לתקן את זהנ אם בכלל?
איזה תרגילים טובים יש?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה בקשר לכתף שנוטה יותר למטה מהשנ - תגובה
ד''ר איתי זיו19/05/2011מציע לפנות לפורום המצוין של רפואת ספורט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בקשר להרזיהגל17/05/2011
שלום רב,
אני בן 14.5 שוקל 61.5, 170 ס"מ. עד לפני 4 חודשים שקלתי 71.5. אבל עדיין יש לי עודפי שומן ומסת שומן גבוהה יחסית (במחשבון להערכת אחוז שומן הייתה לי תוצאה גבוהה מאוד מאוד) אני במשקל תקין, אבל עדיין יש לי בטן.
אני אוכל בצורה מאוזנת. המון חלבונים, מעט שומנים (צריכה מתונה של שומנים בריאים כמו שמן זית...) ופחממות (לחם קל מחיטה מלאה לדוגמה). אני עושה כל יום 20 דקות בקרוסטריינר חוזר שלוש פעמים בשבוע מהבית ספר מרחק של 25 דקות בעלייה, קופץ בחבל. 3 פעמים בשבוע גם משקולות, כפיפות בטן, שכיבות סמיכה וסופרמן.
מה עליי לעשות?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגל - תגובה
ד''ר איתי זיו19/05/2011הערותי....
1. חשובה ההתייחסות לתזונה המוגבלת קלורית ומופחת שומן כאחד. מומלץ מאוד לפנות לפורום תזונת ספורט.
2. לגבי שיפור האסתטיקה חשוב לציין שיש לבדוק אחוזי השומן על בסיס קבוע על מנת לאמוד מידת ההתקדמות באימון בכלל. ייתכן שהשומן באזור הבטן יפחת אחרי שחלה ירידה באזורים ה אחרים מכיוון שהדבר תלוי רבות בגנטיקה, אופו האימון ועוד.
3. חשוב לשלב אימונים אירוביים על בסיס אנאירוביים על בסיס קבוע על מנת להשיג תוצאות טובות במיוחד. לגבי הפעילות האירובית המצוינת ההיקף נמוך מדי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוספת לאימוני ריצהיערה17/05/2011
אני רצה שלוש בפעמים בשבוע
אני רוצה לשלב אימון כלשהוא מחטב איזה אימון הכי כדאי לשלב עם ריצה? פילאטיס/אימוני כוח/עיצוב וחיטוב וכו'?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת לאימוני ריצה - תגובה
שי אלנקרי18/05/2011שלום יערה,
בנוסף לאימוני ריצה הייתי משלב אימוני כוח, הן למטרת עיצוב השרירים והגוף והן לחיזוק השרירים התומכים במפרקים בזמן הריצה.
הריצה היא פעילות אינטנסיבית ולכן ישנו צורך להקפיד על חיזוק שרירים בהיבט של מניעת פציעות ספורט. מקווה שתעשי את הבחירה הנכונה ותתחברי לפעילות הנוספת. בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני בת 50 ושונאת כל ספורט,לאחרונהסמדר17/05/2011
גיליתי את האופניים ואיתם אני הרבה יותר נהנית מאשר צעידה או ספינינג שנהגתי לעשות.
4 פעמים בשבוע אני רוכבת במשך שעה.
לאחרונה התגברו אצלי כאבי גב מותניים-שהיו קיימים תמיד אך כעת הפכו לכרוניים -ואני סובלת מאד,האם זה קשור לאופניים?
עד שכבר מצאתי פעילות יחידה שאני נהנית ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני בת 50 ושונאת כל ספורט,לאחרונה - תגובה
עופר קיס18/05/2011סמדר שלום
מבלי להיות בלש בינלאומי נראה לי שאכן ההחמרה הבכאבי הגב הם מהאופניים
1. אופציה ראשונה ללכת למרכז ספורט שבו יש מומחה להתאמת האופניים, כיוון שיתכן שטכניקת הרכיבה או אופניים אינן מותאמות למידותייך והן מעמיסות על הגב
2. או במקביל, תרגילים להגמשת, חיזוק שרירי הגו לפי הצורך.
אני משתדל להיות אתי ולא לדחוף את מקום עבודתי אך ב MEDIX הדר יוסף יש אפשרות לקבל את שני השרותים. אני מניח שיש מרכזים אחרים שגם בהם ניתן לקבל את השרותים הללו. יתכן שתקבלי הנחה אם תאמרי שבאת דרכי.
בכל מקרה אל תזניחי כיוון שאין ספק שפעילות גופנית משפרת את חיינו באלף דרכים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת מאמץ בהמשך לתשובהיהודה17/05/2011
תודה על היחס ועל התשובות.
רופא המשפחה ראה את הבדיקות וגם קרדיולוג והם אמרו שהכול תקין.
מדוע שעלתי מהירות בהליכון למהירות 6 הדופק שלי עלה 180?? (נלחצתי מזה)
ראוי לציין שרק עכשיו התחלתי שוב בכושר לאחר הפסקה של 3 חודשים בערך.
שוב תודה על הכול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת מאמץ בהמשך לתשובה - תגובה
עופר קיס18/05/2011יהודה שלום
אני מבין אותך
יתכן שהייתה בעייה עם מד הדופק לשניה - זה קורה
אם הייתה לך הפרעת קצב או תגובה לא תקינה להעלאת קושי בזמן המבחן זה היה נמצא
אם אינך בטוח כיוון שהבדיקה שביצעת אנניה כלי איבחוני יעיל, ניתן לבצע בדיקה הרבה יותר איכותית בשוק הפרטי. היא עולה בוינגייט כ 550 שח וב MEDIX היכן שאני עובד כ 450. בבדיקה זו אתה מבצע אימון יותר ארוך מ 7 דקות ( כ 12 ד') עם מסכה על הפנים שבעזרת המדידות ממנה ניתן לקבל מידע רב הרבה יותר . מנוסף אתה מבצע בדיקה מרבית ולא תת מרבית חזויה בלבד כפי שביצעת.
זוהי המלצתי לראש שקט ובטוח בעיקר למי שחרד ( ויש הרבה כמונו )
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרזיה ותזונהלילי16/05/2011
שלום לכלום.
בזמן האחרון גיליתי פגם אצלי- יש שעות מסוימות ביום שאני פשוט רגילה לאכול ואני לא רעבה.
הבעיה של הנשנושים כשאני בכלל לא רעבה גדלה והיום אני שוקלת 45 גובהי 1.55 ובת 14 וחצי.
הבטן אינה שטוחה אבל גם אין כרס, הטוסיק שמנמן, המותניים צרים אבל הרגליים שמנות ובגלל שאני נמוכה זה מאוד מפריע, כשאני יושבת יש כמו שכבות של הבטן שעדיין לא הבנתי מזה אם זה שומן או לכולם זה ככה.
אני צריכה בבקשה דיאטה מהירה, אחרי שפתרתי את הבעיה של הנשנושים אני אוכלת פחות מ- 1000 קלוריות ביום, עושה תרגילים כגון 100 קפיצות במקום, כפיפות שמיכה ופעמיים בשבוע הולכת ברגל מרחק לא קטן, אך כשאני רואה שאין תוצאות אני מתבאסת ומפסיקה לשבוע שבועיים. אני מאוד רוצה להרזות הכול עד הקיץ (יש עוד חודש ושבועיים).
תודה לכולם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרזיה ותזונה - תגובה
עופר קיס17/05/2011לילי שלום
זה איננו הפורום המתאים לשאלה זו . אנא כנסי לפורום התזונה של אתר זה על מנת שתוכלי לקבל תגובה הולמת ומקצועית ממוחה שזהו תחומו היחודי
שיהיה לך בהצלחה
עופר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהג'ודי ב.16/05/2011
שלום,אני בת 23 1.59 ס"מ ומשקל 55 ק"ג
האם אני יכולה לעצב את שרירי הגוף אם אתאמן בפעילויות הבאות: 15 דק' אליפטיקל+15 דק' סטפר+15X5 סטים לתלת ראשי ולדו ראשי באמצעות משקולות 1 ק"ג+20X5 כפיפות בטן+15X5 תרגילי מקרבי ירך ואחרון חביב 15X5 תרגילי ישבן... את הפעילויות אבצע שישה פעמים בשבוע.
תוך כמה זמן אעצב את גופי וארד 5 ק"ג? (כמובן בעזרת תזונה נכונה)
מודה על תשובתכם/ן המהירה!!..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ועוד שאלה
ג'ודי ב.16/05/2011האם זה טוב לבצע פעילות אירובית כל יום וכפיפות בטן כל יום?
כי אני רוצה לעשות למשל אליפטיקל וסטפר וכפיפות בטן כל יום,ולעבוד על ידיים,רגליים בהפרש של יום כן יום לא.
מה אתם אומרים?תוכנית טובה או שלא? אשמח לטיפים תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה - תגובה
עופר קיס16/05/2011שלוום רב
החיטוב יבוצע על ידי תזונה מתאימה ופחות על ידי אימון
4 פעמים בשבוע 30 דקות אירובי - נהדר עם הקושי מתאים = בינוני+ עד די קשה
לגבי אימון ההתנגדות- יום כן יום לא בהתנגדות שקשה לסיים 12. חזרות עם 60-90 שניות מנוחה בין המחזורים והתרגילים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהמשך לשאלה בדיקת מאמץדני16/05/2011
שלום,
בהמשך לשאלה הקודמת, לחוות דעתך על בדיקת מאמץ
קניתי הליכון, בהליכה במהירות של 5.5 הדופק שלי היה בין 120 ל140
לאחר שעליתי את המהירות ל6 הדופק שלי קפץ ל 180 נבהלתי והורדתי מהירות בהליכון והדופק התייצב שוב על 120ל 140
לאחר הליכה כחצי שעה על ההליכון ירדתי מהליכון והדופק ירד ל 80-90
האם זה תקין?
תודה על הכול,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהמשך לשאלה בדיקת מאמץ - תגובה
עופר קיס16/05/20111. נראה על פניו שאין לך סיבה להיבהל, האם רופא המשפחה ראה את תוצאות הבדיקה?
2. שמור על דופק אימון של 130-140 בצע 3-4 אימונים בשבוע של 30 דקות ולוודא שיורד מהליכון בהדרגתיות
אם הזמן הדופקבמהירות 5.5 ירד ותוכל לשמור על הדופק במהירויות גבוהות יותר.
עם הזמן יש להעלות את דופק האימון לאיזור ה 150
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)