פורום כושר גופני - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום,ברצוני לשאול מספר שאלות חשובות
    יש לי שאלות
    08/08/2011

:
    1)אני בן 15,ואין לי כמעט שרירים(יש לי שרירי בטן,חזה,ידיים,רגליים,אבל הם נורא לא מפותחים,חלשים יחסית וקטנים מאוד),כך שאני נראה כמו שחיף רזה וחלש.....בגלל שאני בן 15 ולא מיציתי את כל פוטנציאל הגדילה,אני מעדיף להירשם לחדר כושר רק בגיל 16.....וכרגע,בשנה הקרובה,אתאמן בבית כמה שאוכל:
    עכשיו לעניין הזה יש לי מספר שאלות - יש לי המון פעמים בעיה עם מאמץ.....קשה לי להגיע למצב שאני מרגיש את השריר בצורה מקסימלית..עכשיו יכול להיות שאת הסט הראשון אני אצליח במלואו,אבל את הסט השני - אני ארגיש שאין לי כוח יותר,למרות שהשריר לא עייף(וזה תקף לגבי שכיבות סמיכה,כפיפות בטן).מה עושים עם זה???
    בנוסף,אני הרבה פעמים עושה תרגילים לא טוב או משהו - אני עושה אותם טוב לדעתי,אבל אני לא מרגיש במקומות שאני אמור להרגיש.למשל,כשאני עושה שכיבות סמיכה - אני לא מרגיש בשריר היד האחורי או בחזה.....וכשאני משקולות - אני לא מרגיש בשריר התלת הראשי(יש לי שריר מגביל תנועה ממש ממש מעצבן ביד,שמונע ממני לאמן את השריר התלת ראשי).מה עושים במקרה כזה???
    ועכשיו - נגיד והכל מסתדר בכל העניינים,ואני אתחיל עכשיו להתאמן במשך שנה שלמה בבית,שלושה אימונים בשבוע שכיבות סמיכה,בטן,ריצות ומשקולות לפי היכולות שלי ועם תזונה נכונה - האם אוכל להגיע לתוצאות?
    ועוד שאלה אחרונה - אחרי אימון בבית(במידה והוא יוצא טוב),האם אפשר לשתות 3 כוסות חלב כדי לספק את החלבונים?ראיתי שבכוס חלב של 200 מ"ל יש 6.6 חלבונים...וגם הרבה סידן על הדרך......האם אפשר?פשוט אני לא יכול לאכול כל פעם טונה בגלל שהאימונים הם לא ממש טובים.....

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ורק עוד דבר - האם גודלו של השריר

יש לי שאלות
    08/08/2011

תלוי גם בכוח שלו?
    כלומר,אם אני רוצה לפתח רק כוח של שריר(ולא להגדיל אותו),ואני לא אוכל תזונה מספקת(חלבונים,פחמימות וכו'),השריר עדיין יתחזק?או שלא?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ורק עוד דבר - האם גודלו של השריר - תגובה

עופר קיס
    09/08/2011

כן.
    ניתן להתחזק על ידי העלאת הגודל של השריר, או משקלים כבדים יחסית לשריר שמלמד את מערכת העצבים להפעיל אותו באופן מרבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום,ברצוני לשאול מספר שאלות חשובות - תגובה

עופר קיס
    09/08/2011

שלום
    1. אימוני חדר כושר לא פוגעים בגדילה, יתכן ולהפך
    2. בזמו ביצו תרגיל , מספר שרירים משתתפים ולעיתים קרובות השריר היותר קטן ביניהם מתעייף ראשון
    3. יתכן מאד שתגיע לתוצאות - השאלה מהן תוצאות - כושר גופני - כן - גודל מרבי של השרירים, מעט אך יתכן ולא כפי שאתה מצפה
    4. שתה כוס חלב אחת אחרי האימון ותוך כ 45 דקות אכול ארוחה מאוזנת, כחלבון ניתן לאכול עוף, גבינות, מוג'דרה, שעועית ביחד עם אורז, לבן של בייצים וכו'
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

יש לי שאלות
    09/08/2011

מה עושים עם השריר הקטן שמתעייף?איך מחזקים אותו?במקרה הזה זה שריר שמפריע לי בדרך כלל גם לעשות שכיבות סמיכה וגם לעשות משקולות(זה השריר שמחבר בין השריר התלת ראשי לפרק כף היד).
    ועכשיו לעניין הבא - בגלל שאני רואה ששום דבר לא עובד ולא עוזר,הגעתי למסקנה שאני צריך לפחות להיות בדבר אחד טוב - וזה ריצה.אני רזה ואני תמיד הייתי טוב בריצות,ולכן זה יחסית קל לי.אז מאתמול הכנתי לעצמי תוכנית אימונים של ריצות,בבקשה העירו דעתכם:
    אתמול זאת הייתה ההתחלה רק,אז רצתי 3.15 מטרים,הרגשתי שאני עייף אז הלכתי 50 מטרים,ואז רצתי ספרינט 50-60 מטרים וזהו.אחרי הריצה שתיתי כוס וחצי חלב,וכחצי שעה אחרי - אכלתי ארוחת ערב...בכל מקרה מחר אני ארוץ שוב - אני ארוץ את אותו המסלול(3.25 ק"מ),רק הפעם אשתדל לא ללכת באמצע - ולפני הריצה אלך כ700 מטרים לחימום.....ואותו הדבר ביום שישי(אני ארוץ כל יומיים).עכשיו,אני רוצה לשלב הרבה סוגי ריצות - אז הסוגים שאני רוצה זה ריצות ארוכות טווח,ריצת עליות וריצת ספרינטים.כרגע השבוע אני ארוץ רק במסלול של ה3.25 ק"מ.בכל מקרה,כדאי להתחיל כבר מהשבוע הבא ריצת עליות וריצות ספרינטים,או להמשיך בשבועות הקרובים לרוץ ריצות ארוכות טווח ולהעלות פשוט את המהירות\טווח הריצה שבהם?
    בכל מקרה - לפי מה שחישבתי,ריצת הספרינטים תהיה כזאת -
    אני רץ 3X350 מ' ונח 2-3 בין כל סט,ועוד 2X325 מטרים ושוב פעם נח 2-3 דקות(סה"כ 5 סטים).זה טוב?
    וריצת העליות - עלייה חדה באורך 125 מ'(עולים כ16-17 מ' בתוך 125 מטרים).בעניין הזה,כמה סטים לעשות?
    ומה אתם מציעים?איך לעשות עם הריצות?לעשות שבוע שלם(3 פעמים בשבוע) ספרינטים,שבוע אחרי זה רק ריצות עליות,ושבוע אחרי זה רק ריצות ארוכות טווח,או לשלב(נגיד פעמים ריצות ארוכות טווח ופעם אחת ריצת ספרינט),או לעשות אפילו באותו יום - לרוץ 5X350 ספרינט,ואז לרוץ עוד 3 ק"מ ריצה ארוכת טווח?
    תודה,זה חשוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפשר תשובה לשאלות הללו?

יש לי שאלות
    11/08/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אה ואם למשל עשיתי שכיבות סמיכה או

יש לי שאלות
    11/08/2011

כפיפות בטן,והגעתי למצב שאיני יכול יותר לבצע את הפעולה,אך יום אחרי לא נתפס לי השריר - זה אומר שעבדתי נכון?או שלא?והאם אני יכול להמשיך שוב לבצע את התרגיל יום אחרי יום(בהנחה שלא נתפס לי השריר בכלל)?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זומבה גולד
    חנה לקר
    08/08/2011

האם יש מקום שמתקיים בחולון או בסביבה

לקביעת תור
    סגירה
    זומבה גולד

הוספת תגובה

• זומבה גולד - תגובה

עופר קיס
    10/08/2011

מועדון גריט שייפ ראשון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציוד דל בזמן קצר
    חנן
    08/08/2011

שלום התאמנתי 3 שנים בחדר כושר באופן קבוע 4 פעמיים בשבוע.
    כרגע אני מתאמן כדורגל ואני לא יכול בזמן הזה להירשם לחדר הכושר בינתיים.
    אני משחק כדורגל ובקבוצה יש לנו כדור כח, מוט עם משקל בינוני ו2 משקולות של 8 קילו שהם בשבילי לא כבדות (אני עובד עם 10-12 קילו בדרך כלל במכון). בגלל שאחרי האימון סוגרים את המגרש ישר יש לי אולי 15 דקות לבצע אימון. זה מה שאני עושה בגלל חוסר הנוחות.(אי אפשאר להתאמן לפני האימון)
    יום א(נגיד) דדליפט וסקוואט גאמפ(קפיצה) 3X15
    יום ב מכרעיים דינאמי עם כדור כח מעל הראש ותאומיים עם מוט 3X15
    יום ג- יד קידמית עם משקולות ומוט, תרגיל לגב עם כדור כח(זריקה מול הקיר, לזוקפים)
    יום ד- כתפיים- לחיצה עם מוט יד אחורית לחיצה על ספסל
    כמובן שאני גם עושה בטן בשאר ימי השבוע.
    השאלה שלי האם בתוכנית הזמנית הזאת עד שאני ירשם למכון אני יתפתח או לא?
    תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    ציוד דל בזמן קצר

הוספת תגובה

• ציוד דל בזמן קצר - תגובה

עופר קיס
    09/08/2011

שלום בר
    אימון חמוד, יהיו תוצאות
    אם אין מספיק - חכה שתוכל להעמיס יותר עם התנגדות גדולה יותר.
    בנוסף השאלה היא מה המטרה - לגדילה - לא. לכושר גופני - נראה שכן
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    אלעד
    07/08/2011

בלחיצת חזה בשכיבה על מוט יש לשים את הרגליים על הספסל לנטרל את הלורדוזה המותנית?
    או על הרצפה ואז אני משמר את הלורדוזה המותנית?
    או שזה לא משנה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

עופר קיס
    08/08/2011

הי
    על הריצפה - לשמר לורדוזה, במשקל כבד, יתכן מעט להגביר אותה על מנת לייצר איזון מוגבר דרך גב תחתון, כופפי ירך , פושטי ירך וגפיים תחתונות - כל זאת רק אם אין כאבי גב
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד''ר איתי זיו
    דן
    07/08/2011

לד''ר איתי זיו שלום.
    אני בן 14 ואני מתאמן כבר כמה זמן במכון כושר ובמקביל שוחה.
    החלטתי בזמן האחרון שאני רוצה להתחיל להיכנס לשחייה באופן יותר רציני,ובשביל זה אני רוצה להמשיך להתאמן עוד קצת לבד ואז להצטרף לקבוצת שחייה (למרות שגם עכשיו אני שוחה טוב ומהר,אבל לדעתי צריך קצת יותר מזה).
    רציתי לדעת: איך בדיוק אמורים לעבוד בצורה יותר ספציפית על ספרינטים של 50/100 מטר? האם עלי לשחות ברצף קילומטר וחצי כמו שאני עושה עכשיו? או שעליי לשחות הרבה ספרינטים של 100 מטרים בשביל להשתפר בזה?
    כי לא נראלי ששחיינים כמו לוכטה ופלפס מתאמנים בצורה של- ספרינט ואז ומנוחה ואז שוב ספרינט...
    בתודה
    דרור

לקביעת תור
    סגירה
    לד''ר איתי זיו

הוספת תגובה

• לד''ר איתי זיו - תגובה

ד''ר איתי זיו
    09/08/2011

הערותי....
    1. חשוב לבצע אימוני איכותץ יש להתאמן נפח לצד אימונים אינטנסיביים.
    אימונים איכותיים מומלץ לעשות 2-1 פעמים בקורס.
    מציע להתייעץ אם מאמן שחייה בנדון ולבנות תוכנית מתאימה לכך.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי אימונים
    איתמר
    06/08/2011

מה עידף ל 3 אימונים בשבוע abc או ab

ab מכייוון שאם אני מפספס אימון אני מספיק לעשות עדיין את כל השרירים בגוף באותו שבוע

או שזה בסדר גם abc למרות שאם נאי מפספס אימון אני לא מספיק את כל השרירים באותו שבוע

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לגבי אימונים

הוספת תגובה

• שאלה לגבי אימונים - תגובה

עופר קיס
    08/08/2011

זו לא השאלה
    ABC לצורך עבודה חזקה על רגליים בניפרד, אחרת AB
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לעופר

איתמר
    08/08/2011

כן אתה צודק אבל אם אני עושה abc ומפספס אימון אז לא הספקתי לסיים את כל הגוף באותו שבוע

ואם אני עושה ab אז מקסימום פיספסתי אימון אני עדיין עשיתי את כל הגוף אז לא עדיף ab

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לעופר - תגובה

עופר קיס
    09/08/2011

אתה צודק. אין הכי טוב, יש הכי מתאים.
    אתה תצטרך לפתור לבד - אין פתרון בית ספר
    בכל מקרה בהצלחה
    עופר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לעופר

איתמר
    10/08/2011

אוקיי אבל השאלה שלי כזו בכל מצב חייב להישתדל להספיק את כל הגוף באותו שבוע אם לא הגוף מתחיל לפרק את השריר?

כאילו לדוגמא אם אי בא בדרך כלל בין פעמיים ל 3 פעמים בשבוע אז עדיף שאני יעשה ab שלא יווצר מצב שאני לא מספיק את כל הגוף באותו שבוע?

או שזה לא כזה משה כי מה שקובע זו עצימות האימון

ועוד דבר אני לא מבין למה אומרים בקורס בויגייט שמי שבא פעמיים צריך לעשות כל אימון את כל הגוף

מה הבעייה בלפצל לחצי גוף וחצי גוף במידה שזה מתאמן מתקדם?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לעופר - תגובה

עופר קיס
    10/08/2011

הכל תלוי עצימות ויכולת התאוששות. חייבים לבדוק מה מתאים במסגרת של מגבלות זמן, שיפור ותחושה אישית של - האם התכנית מתאימה לי, משפרת אותי ונותנת לי מוטיבציה להמשיך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לעופר

איתמר
    11/08/2011

מתאמן מיתקדם שבא פעמיים יכול לפצל לחצי גוף וחצי גוף?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לעופר?

איתמר
    14/08/2011

?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עופר?

איתמר
    17/08/2011

?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עופר? - תגובה

עופר קיס
    18/08/2011

אין פיתרון בית ספר - החלט - לך על ההחלטה שלך ווצע יקונים או שינוי אם אתה לא מרוצה מהתוצאות
    ביי
    עופר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לעופר

איתמר
    20/08/2011

טוב תודה

אבל בגדול מה שאני לא מבין למה הרבה אנשים מהתחום כמו אפילו איתי זיו מהפורום אומרים ש 1-3 עושים רק אימונים כלליים ומ 3 מפצלים

כאילו למה לא לפצל למישהו מיתקדם שבא פעמיים לחצי וחצי ולעבוד על כל הגוף באותו אימון

כאילו מה ההבדל ש

ב abcde אפשר לפצל ל 5

ו ב abc אפשר לפצל ל 3

אבל לדוגמא ב ab לא מפצלים ועובדים פעמיים על כל הגוף

זה מה שלומדים בוינגייט וזה לא מיסתדר לי מה הסיבה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זומבה גולד
    שוש נבו
    06/08/2011

כמו שאלתה של אילנה - גם שאלתי - היכן יש אימון כנ"ל באזור ראשון. היכן ניתן לקבל מידע.

לקביעת תור
    סגירה
    זומבה גולד

הוספת תגובה

• ריקודי הזומבה

זהבה
    08/08/2011

היכן מתקיימים ריקודים באיזור ראשון לציון?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריקודי הזומבה - תגובה

עופר קיס
    10/08/2011

במועדון גרייט שייפ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה לעשות בינתיים?
    חנן
    05/08/2011

עברתי לאילת לשחק כדורגל בינתיים והייתי רגיל ברמת גן לעבוד בחדר כושר 4 פעמיים בשבוע כל אימון ברמה גבוהה.
    כרגע אנילא יודע אם אני ישאר פה אז אני לא נרשם לחדר כושר.
    מה שיש במועדון זה משקולות לא כבדות עם מוט וכמה כדורי כח, אני יכול לעשות הרבה תרגילים כמו ידיים סקוואט מכרעים דד ליפט ובמיוחד הרבה תרגילים עם הכדור כח, אבל אין מספיר התנגדות, כמובן שאני עושה בטן שכיבות שמיכה ועוד הרבה תרגילים מה שאני מכיר. בגלל המשקל הקל חשבתי שאני יעשה 20-15 חזרות בגלל ההתנגדות היחסית קלה.
    מה היית ממליץ לי לעשות בינתיים? תן לי כמה טיפים בבקשה??
    2. האם התרגיל דד ליפט במשקל עם התנגדות קלה הוא אפקטיבי או לוותר עליו?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    מה לעשות בינתיים?

הוספת תגובה

• מה לעשות בינתיים? - תגובה

ד''ר איתי זיו
    06/08/2011

הערותי..
    1. ראשית יש מספר חדרי כושר באילת- לב אילת, מלון ספורט, המלך שלמה, קלאב הוטל ועוד. ניתן להתאמן שם. ברם, ניתן להתאמן עם משקולות יד, מוט משקולות וכדור כוח ולשפר מהותית היכולת הגופנית ללא כל המכשירים הקיימים גם.
    2. לדוגמה, תרגילים מאוד חשובים שעשויים לשפר יכולות גופניות בכלל ויכולות ספורטיביות - בפרט: סקווט עם מוט, סומו סקווט, סקווט עם ידים מעבר לראש, דד ליפט, מכרעים דינמי בצורות שונות, עם פסיעה קדימה או אחורה, מכרעים צידיים, חתירה בעמידה עם מוט, לחצת כתפיים שם משקולות יד בעמידה, פשיטת מרפקים בשכיבה עם מוט, לחיצת חזה בשכיבה במצב צר (ןמצבים אחרים), צורות שונות של מתח ומקבילים ועוד ועוד.
    3. ניתן לבצע תרגילים שונים בצורה של סופר סט או בצורה של סט מורכב אזי מבצעים כמה תרגילים יחד ללא הפסקה ומנוחה ביניהם. כמובן שמומלץ להוסיף משקל אך במידה ולא ניתן בשל מחסור בציוד יש לעשות שימוש בטכניקות אימון שונות. במידה , אגב ומעוניינים לשפר יכולות הרלבנטיות לכדורגל חשוב לשלב תרגילים בהם משפרים כוח מתפרץ כמו ניתורים ויציאה מהמקום עם גומיית כושר, אימונים פליאומטריים ויציאה מהמקום ועוד.
    4. לגבי שאלתך אודות הדד ליפט מדובר באחד התרגילים החשובים הקיימים. חשוב מאוד ביצוע מדויק.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פעילות גופנית בזמן נקע בקרסול
    נירית
    04/08/2011

שלום, נקעתי את הקרסול לפני שבוע בערך, אני מתחילה ללכת ואני רוצה להתחיל לעסוק בפעילות גופנית (בעיקר חיטוב) אילו תרגילים לדוגמא אני יכולה לבצע למרות פציעה?

הוספת תגובה

• פעילות גופנית בזמן נקע בקרסול - תגובה

ד''ר איתי זיו
    04/08/2011

הערותי...
    1. ניתן לבצע הרבה פעילויות עם נקע בקרסול. בנוסף, צריך לטפל בנושא הנקע בהקדם מבחינת פעילות גופנית מונעת.
    2. תרגילי חיזוק ניתן בלצע ללא כל בעיה כמו פשיטות ירך באופנים שונים עם פולי תחתון בחדר הכושר, גומיות ועוד. השאלה היכן מתאמנים. בפועל בכל התרגילים בהם אין תנועה דינמית במפרק הקרסול לא אמורה להיות בעיה כלל. תרגילים מורכבים כמו סקווט או מכרעים שמשפיעים רבות על ההופעה החיצונית אם מבצעים אותם נכון ובעומס מתאים - כל מקרה לגופו. אם אין כאבים במפרק הקרסול ניתן לבצע ובמידה ויש כאבים יש לבחור תרגיל חלופי.
    3. חשוב לבצע אימונים ותרגילים על מנת לחזק את מפרק הקרסול. לדוגמה: הליכה במים רדודים עד גובה הברך, יחפים לפחות 3 פעמים בשבוע בימים לא עוקבים. 30-20 דקות בכל פעם. הליכה על חול ים עמוק, עמידה על בוסו הפוך וניסיון לשמור על שיווי משקל, עמידה על רגל אחת ולנסות לעצום עיניים ולסובב הראש מצד לצד, שתיית חתירה - כל עוד אין כאבים במפרק הקרסול ועוד ועוד. תרגילים לגפיים העליונים אין בעיה כלל לבצע מכיוון שאין בעיה במפרק הקרסול.
    חשוב גם לאחר מעבר הכאבים והפציעה לבצע תרגילי מניעה אחרת פציעה נוספת הנה רק עניין של זמן.
    תרגילים פונקציונליים כפי שצוינו יש מאות והם חשובים מאוד במניעה.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כושר וחיטוב
    דידי
    04/08/2011

שלום,
    אני בת 27 גובהי 1.70 ושוקלת 67 והצטרפתי לחדר כושר לפני שבוע.
    אני כרגע מתאמנת 3 פעמים בשבוע .
    האימון מורכב כל פעם מחוג כמו זומבה כשעה ואז עוד 50 דק על הליכון רמה 6.5 סהכ 6 ק"מ אבל בעמודת הקלוריות לא נראה שאני שורפת הרבה...(כ250)
    לאחר מכן 3 סטים של 15 כפיפות בטן ,רצועות לידיים,ו2 מכשירים לרגלים(פתיחה וסגירה כמו בגניקולוג ועוד אחד שעובד על כל ירך.(שזה עורך עוד חצי שעה)

המטרה שלי היא לחזק את כל הדילדולים בבטן לבטן שטוחה יותר ובעלת צורה וגם הרגליים מאד דלדל שם הצטברו כל השומנים.
    האם התוכנית שלי מתאימה לי? האם עלי להוסיף יום ולהתאמן 4 פעמים בשבוע?
    כיצד מכשיר ההליכון מחשב קלוריות?
    לתשובתכם אודה
    דידי

לקביעת תור
    סגירה
    כושר וחיטוב

הוספת תגובה

• כושר וחיטוב - תגובה

ד''ר איתי זיו
    06/08/2011

הערותי...
    1. חיטוב הגוף הנו סובייקטיבי לחלוטין וממש לא מושג מדעי. מדובר בעיקרון על הפחתת שומן תת עורי לצד העלאת מסת שריר וטונוס השריר עד למידה מסויימת. זאת ניתן להשגי באמצעות אימונים מתאימים הכוללים אימוני התנגדות, פעילות אירובית ותזונה נכונה הכוללת תפריט מוגבל קלורית ושומן.
    2. ותק האימון שהוזכר מועט ממש. סך הכול שבוע ותוצאות יייראו לעין רק לאחר מספר שבועות ואף חודשים!.
    3. מספר הקלוריות המוצא באימון שהוזכר נמוך יחסית וחשוב לציין שהליכה או ריצה על מסילה הן דרכים טובות לשיפור יכולת אירובית ושריפת קלוריות אך לא ניתן להסתמך לחלוטין על מד הקלוריות. הוא לא ממש מדויק. אך סביר שהליכה בקצב המצוין 50 דקות יסתכמו בכ= 250-300 קלוריות בסך הכול. עם הזמן חשוב להעלות הקצב ואולי אף לעבור לריצה או לעבור למכשיר אחר כמו סטפר או קרוס טריינר. אין צורך לבצע יותר מ- 50-60 דקות פעילות אירובית אך כן חשוב בהדרגתיות להעלות העצימות. בהמשך ניתן להעלות מספר האימונים המבוצע ל- 5-4 בשבוע ולא 3.
    4. אימון ההתנגדות המצוין, יש מקום לשיפור. בשלב זה במידה והאימון נערך בחדר הכושר מוצע לבצע מספר תרגילים מורכבים לכלל קבוצות השרירים בגוף. חשוב להתייעץ עם מדריך לגבי אופן ביצוע התרגילים הנכון. לדוגמא: סקווט עם משקולות יד, סומו סקווט, חתירה בשכיה עם משקולות יד, לחיצת חזה בישיבה עם מכונה ייעודית, שכיבות סמיכה - ברכיים על הקרקע, לחיצת כתפיים בישיבה עם מכונה יעודית. בטן - גשר קדמי, כפיפת גו בשכיבה תוך כפיפת הגט ברוטציה- מרפק ימין לברך שמאל ולהיפך. כל התרגילים לבצע 2 סטים של 12 חזרות ולאחר 3 שבועות לעבור ל- 3סטים. זמני מנוחה קצרים של 45-60 שניןות בין הסטים.
    4. חשוב לבדוק מדי ש/בועיים משקל והיקפים ואם ניתן אז גם אחוזי שומן וכמו כן לבנות תוכנית תזונה עם איש מקצוע. רק כך ניתן יהיה להגיע לתוצאות.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה על משך האמון
    דנה
    02/08/2011

שלום
    אני בת 50, משתדלת לצעוד 2-3 פעמים בשבוע ובבית אני עושה פעילות מונחית מהטלויזיה: ארובי ופילאטיס. משך האימון כחצי שעה. שאלתי האם זה משך זמן אפקטיבי,(אני מצליחה להעלות דופק ל120) או כדאי לעשות 2 סבבים של חצי שעה?
    תודה- דנה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה על משך האמון

הוספת תגובה

• שאלה על משך האמון - תגובה

עופר קיס
    02/08/2011

דנה שלום
    השאלה היא כמה זמן הדופק ב 120 , לזמן קצר - לא מספק. לזמן ארוך יותר טוב.
    לגבי כושר גופני זה 120 בגיל זה מינמום, רצוי 130-140 אם נוח לביצוע. לגבי משך
    רצוי לחלק ל 2 כפול 30 דקות , אם יש אפשרות
    כמות האימונים בשבוע צריכה להיות כ 4-5 פעמים לאירובי, 3 - 2 לכוח
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיטוב ישבן
    דנה
    02/08/2011

שלום רב.
    (אני בת 18).

יש לי שתי שאלות:
    1. אני רוצה לחטב את הישבן, אז אני עושה הליכות (כשחלק מההליכה היא עלייה מאוד תלולה) ולאחרונה התחלתי גם לעלות בניינים גבוהים ברגל, כלומר לעשות מדרגות, והבנתי שמדרגות זה מאוד מחטב.
    רציתי לדעת כמה מדרגות, לפי זמן או לפי מספר, מומלץ לעשות בכל יום, וכמה זמן ייקח עד שאראה תוצאות.

השאלה השנייה היא, שיש לי אי שוויון בין שני הקווים התחתונים של הישבן. חיטוב אמור לסדר את זה? כי אי השוויון הוא עודף של שומן בחלק אחד שבצד השני אין, כך שאם אני ארזה קצת, בשילוב עם תרגילי חיטוב, זה אמור להשתוות?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    חיטוב ישבן

הוספת תגובה

• חיטוב ישבן - תגובה

עופר קיס
    02/08/2011

טל שלום
    בצעי פעילות אירובית איכותית שתוציא כמות איכותית של קלוריות. בצעי תרגילים ספציפיים לישבן בחדר כושר. מדרגות זה לא רע, הבעייה היא הירידה - דופק את הברכיים
    4 פעמים אירובי קשה בשבוע 30 דקות כל אימון
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיטוב ישבן - תגובה

ד''ר איתי זיו
    02/08/2011

הערותי....
    1. המילה חיטוב מתייחסת להפחתת אחוז השומן הת עורי לצד עלייה בטונוס- מתח שרירי או אף היפרטרופיה. כלומר עלייה במסה השרירית. הדבר מאוד סובייקטיבי ומשתנה ממתאמן למתאמן.
    2. הליכה במדרונות תלולים אכן תביא להפעלה של פושטי הירך, לרבות שריר מרכזי - הישבן הגדול (G.M) אך הדבר לא מספיק כלל ועיקר ומומלץ לשלב גם אימוני כוח. לדוגמה: מכרעים עם משקל גוף או משקולות יד, פשיטת ירך בעמידה עם פולי תחתון, פשיטת ירך בכסא רומי ועוד.
    בכל מקרה עלייה במדרגות בהחלט משפיעה לחיוב על התוצאה אך לאחר מספר שבועות-חודשים יש צורך בהעלאת עומסים ולכן יש צורך ומומלץ לעשות שימוש באמצעי התנגדות שונים.
    2. על מנת שייראו תוצאות חשוב להפחית אחוזי שומן. אצל נשים מדובר על טווחי אחוזי שומן. הממוצע הנו 23-30 אחוז בממוצע וחיטוב, בדרך כלל מדובר על טווחים נמוכים יותר.
    3. לגבי חיטוב של צד אחד לעומת צד שני הדבר לא אמור להיות משמעותי מכיוון שתמיד יש הבדלים בין צדדים ואין סימטרייה. חשוב לחזק באופן שווה בכל מקרה.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כושר גופני
    יהודה
    02/08/2011

שלום,

בן 32 גובה 1.75 משקל 77

האם הליכה על הליכון במכון כושר 5 פעמים בשבוע בין 30 ל 40 דקות במהירות 6

מספיקה כדיי לשמור על כושר גופני? פעילות הלב (שזה מה שחשוב לי) יש לנו גנטיקה
    של שומנים וכולסטרול בדם אחי ואבי עברו צינטורים? והורדה במשקל כמובן עם תזונה נכונה?

כמובן שבהמשך אני ישלב פעילות של כוח.

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    כושר גופני

הוספת תגובה

• כושר גופני - תגובה

עופר קיס
    02/08/2011

יהודה שלום
    לדעתי פעילות זו לא משפרת רמת כושר גופני, בטח לא לבחור בגילך.
    ראשית כל הכבוד על היוזמה. כיוון שיש כנראה בעייה גנטית חריפה, עליך לעשות שני מעשים
    1. לבצע אימונים ברמת קושי גבוהה יותר - תחושת " די קשה " בזמן הפעילות
    2. לבדוק את האפשרות לקבל כדורים להורדת שומנים - חלק מכדור במקרה ואתה גבולי. אם אינך גבולי, בצע 5 אימוני אירובי בשבוע כפי שאתה עושה, רק עלה את רמת הקושי
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שריפת שומנים
    דורית
    01/08/2011

אני יודעת שהליכה 40 דקות שורפת בהליכון החשמלי שלי 200 קלוריות.
    אשמח מאוד מאוד אם תתנו לי תשובה כמה במיספרים בערך ממש בערך אפילו בין כמה לכמה, זה שורף שומנים בדם טריגליצידים?
    אני ממש סקרנית לדעת אם יש לכם תשובה מאוד אשמח, יום טוב.

לקביעת תור
    סגירה
    שריפת שומנים

הוספת תגובה

• שריפת שומנים - תגובה

עופר קיס
    02/08/2011

סיוון שלום
    סביר להניח שאחוז השומן המתחמצן בפעילות זו הוא כ 50% מסך הקלוריות.
    שומן זה מגיע ממאגרי השומן , משומן תוך שרירי וכן מעט מן הדם. לא ניתן לדעת כמה שומן ישירות מן הדם
    מצטער
    עופר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פעילות גופנית ועלייה במשקל?
    יהודה
    31/07/2011

שלום לכולם,
    אני בן 22, גובה 1.67 ומשקל 69 ק"ג. עושה כושר שלא במכון כושר (ריצה של 2 ק"מ כל יומיים וביצוע פעילויות לפלג הגוף העליון והתחתון פעם ביומיים), אוכל טוב בבוקר (2 אקטימל + פרילי) צהריים (מנה בשרית, למרות שמדי פעם גונב איזה שוקולד אחרי הארוחה) וערב (לרוב ביצה או מאכל כלשהו מבצק, כולל סלט ירקות) ומשום מה אני עדיין ממשיך לעלות במשקל. אני מבצע בדיקות BMI באופן קבוע, וגיליתי היום תוצאה של 24.73, חודש שעבר הוא עמד על 23.90.

יש משהו שאני יכול לעשות כדי להפסיק את העלייה (וכן, וויתרתי על השוקולד מראש לכל מי שרוצה לצעוק עלי בנושא הזה) ולהתחיל להרזות?

תודה מראש!

הוספת תגובה

• פעילות גופנית ועלייה במשקל? - תגובה

עופר קיס
    02/08/2011

לא הגיוני
    משהו בתזונה לא מסתכם מבחינה קלורית
    חוץ מזה תוריד את הסוכר בבוקר ואכול יוגורט ביו 1.5% או פרוסה עם גבינה
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה