מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תוכנית על בסיס משקל גוףאליה יכין30/05/2011
שלום
אני חייל ואני צריך תוכנית על בסיס משקל גוף
מטרות התוכנית הן חיטוב ועליה בכושר
אין לי מאמן כושר בבסיס ולכן אני עובד על דעת עצמי
כרגע אני מבצע
20X4 שכיבות שמיכה (כולל עבודה על כל ארבעת השרירים)
5 דק' בטן
15X3 בשכיבת אפיים פשיטת גב (בצבא קוראים לזה סופרמן)
אני עושה את הסטים כל יום ויומיים מנוחה בסופש
זה מתוך מחשבה על תוכנית להעלאת מסה שרירית והטשה של השרירים
הפסקתי לאחרונה לרוץ בעקבות כאבים באזור ה-Gluteus Medius
כלומר בצד האגן וגם קצת בישבן
אני מניח שאני עושה הרבה דברים לא נכון אבל אשמח אם יוכלו לתת לי
פה הנחיות כלליות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוכנית על בסיס משקל גוף - תגובה
עופר קיס30/05/2011אליה שלום
1. אימון עם משקל גוף לא יתרום משמעותית לעליה בשריר
2. בצע בטן כל יומיים
3. שכיבות סמיכה ולאחר מכן פשיטות גו ( סופרמן) כפול 4 מחזורים, אחד אחרי שני יכול להתאים יום כן, יום לא בימים שאין בטן.
להוסיף מתח
4. קח גומיה - עמוד עליה עם שתי הרגליים ברוחב אגן. החזק את הגומיה בהצלבה בידיים
במצב שיש מתח על הגומיה. בצע 8 צעדי רדיפה קטנים לצד אחד באיטיות וחזור 8 צעדים לצד שני. אם הרגשת את הישבן החיצוני זה טוב. 2-3 מחזורים במשך 10 ימים, יום כן, יום לא, אמור לחזק את המדיוס ותוכל לחזור לריצה. אם לא לך לאורטופד, אתה צעיר מכדי להפסיק לרוץ
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיטת פאןלהמשה30/05/2011
האם בגיל הזהב יש טעם לתרגל.באיזו תדירות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיטת פאןלה - תגובה
עופר קיס30/05/2011הי משה
ברור שכן. לגבי התדירות, כנס לאינטרנט וחפש, אינני יודע אך ברור שלפחות יום כן יום לא ניתן. סביר שכל יום אך אינני בטוח.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחית גב לכאבי עמוד שדרהצפרירה30/05/2011
גיל הזהב כאבים ברגלים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחית גב לכאבי עמוד שדרה - תגובה
עופר קיס30/05/2011נשמע טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרמת משקולות בגיל הזהבכרמל30/05/2011
אני אשה בגיל הזהב, האם אני יכולה להתחיל להרים מישקולות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרמת משקולות בגיל הזהב - תגובה
עופר קיס30/05/2011כן כרמל
רק רצוי ללכת לדר כושר או להזמין מאמן הבייתה לביצוי יעיל במשקל מתאים ליכולתך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צעאהחיה30/05/2011
כמה פעמים רצוי לצעוד בשבוע כרי לרדת במשקל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צעאה - תגובה
ד''ר איתי זיו30/05/2011הערותי....
1. מומלץ ללכת 6-3 פעמים בשבוע . חשובה מאוד ההדרגתיות בהליכה על מנת שלא יופיעו פציעות ספורט שונות (כמו שין ספלינט ואחרות).
2. ההליכה לשם ירידה במשקל לא ממש אפקטיבית בפני עצמה. חשוב להוסיף תרגילי כוח לפחות פעמיים בשבוע וכן להקפיד על תפריט מוגבל קלורית.
3. לגבי העצימות מומלץ לפחות 60 - 70 אחוז מדופק מירבי המוגדר כ- 226 פחות הגיל.
בברכה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרמת משקלות בגיל הזהבאני בת 81יעל30/05/2011
אני בת 81 בכושר טוב, האם אני יכולה להתאמן בהרמת משקלות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרמת משקלות בגיל הזהבאני בת 81 - תגובה
עופר קיס30/05/2011הי יעל
בטח. רק צריך ללמוד איך , אילו תרגילים ואיה משקל. הביאי מאמן כושר למספר איונים אישיים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחיהmichael30/05/2011
העם שהיה טובה לעמוד השדרה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחיה - תגובה
עופר קיס30/05/2011כן
שחיית חתירה וגב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעונינת בחוות דעת מקצועיתמאירה30/05/2011
אני בחורה בת 33 בעלת עודף משקל כבוהה מאוד כתוצאה מכך סובלת נורא מבעיות ברכיים. מעונינת לרכוש לעצמי מכשיר כושר ביתי על מנת שיעזור לי בשריפת קלוריות מטלבתת מה יותר טוב עבורי איזה מכישר יתן לי תוצאות טובות יותר ? ומה מתאים לי יותר בהתחשב בבעיות הברכיים שיש לי אני מטלבתת בין אליכון לבין אליפטיקל דעתכם חשובה לי מאוד הודה לכם עם תשיבו לי בהקדם .
בתודה מאירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעונינת בחוות דעת מקצועית - תגובה
עופר קיס30/05/2011מאירה שלום
עליך להיכנס לחנות כמו אנרג'ים ולנסות במשך כמה דקות כל מכשיר. ללכת הביתה ולחזור בעוד יומיים ולנסות שוב כמה דקות כל מכשיר ורק אז להחליט, אחרת זה עלול להפוך לקולב בגדים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק בהמשך לתשובהדני29/05/2011
תודה עופר על התשובה.
רק עכשיו התחלתי לעשות ספורט על הליכון ביתי.
אני הולך כול יום חצי שעה במהירות 6 דופק 130-140
איך מתקדמים מפה?
וכמה דופק אני צריך להגיע??
יש לי אישור מרופא להתאמן חופשי.
תודה על הכול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק בהמשך לתשובה - תגובה
עופר קיס30/05/2011תסלם
תמשיך ללכת בדפקים אלו ללא קשר לקצב ההליכה כיוון שעם השיפור בכושר הדופק במהירות זו ירד. בהדרגה העלה את דפקי העבודה ל140-150 ובעוד כ חודשיים שלושה אף ל 160, למרות שיתכן שתצטרך לרוץ על מנת להשיג דפקים אלו. יש לציין שאין צורך לבצע בצורה רצופה, ניתן לבצע אימון הפוגות של מספר דקות קשה ומספר דקות התאוששות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חולה סוכרת בחינת הרכב פעילות גופניתדודו29/05/2011
אני חולה סכרת מאובחן מ 2005 עם גילוי המחלה בערכים של 10.4 A1C נקטתי צעדים מתכנים הורדתי במשקל והגברתי פעילות גופנית של צעידה יומית של 45 דקות. הערכים ירדו לסביבות ה-6. לפני כשנתיים הצטרפתי למועדון כושר ובמסגרתו שיניתי את תפריט הפעילות שכוללת היום
1. 3 שיעורי פילטיס
2. סטפר + פעילות אנאבולית 30דקות + 30 דקות פעם בשבוע
3 3 פעמים שחייה של 30 דקות
4. הליכה 45 דקות פעם בשבוע
לצערי חלה החמרה במצבי והשאלה האם המינון הנוכחי לקוי ומה עלי לשפר על מנת להחזיר את הערכים לשליטה. אני כמובן מסתייע באמצעים רפואיים במקביל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חולה סוכרת בחינת הרכב פעילות גופנית - תגובה
עופר קיס29/05/2011דודו הי
נראה שהבעיה היא תזונתית או מטאבולית.
חייב להיפגש דחוף עם תזונאית המכירה את המחלה.
מבחינת פעילות היא נשמעת תקינה לחלוטין. הייתי מוריד 2 שעורי פילאטיס ומוסיף 2
אימוני משקולות איכותיים בעצימות בינונית עם אין נירופטיה מסויימת.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופקדני28/05/2011
שלום בן 31.5 משקל 78
בכלליות מה דופק אומר בזמן פעילות על הליכון?
כגון מהירות 6 דופק בין 130 ל 140??
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק - תגובה
עופר קיס29/05/2011הי יהודה
משמע כושר גופני ירוד
SORRY
אך יש עצה - אימוני אירובי 4 פעמים בשבוע בדופק זה למשך 30 דקות
אחרי אישור רופא
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנוגע לחדר כושריובל28/05/2011
שלום,אני מתאמן בחדר כושר מעל חצי שנה
קצת התנפחתי מהחדר כושר.
אני רוצה להוריד אחוזי שומן ושיהיו שרירים שבנויים טוב ולא מנופחים
אני צריך להרים משקל נמוך עם הרבה חזרות בשביל זה?
זה שאני נשאר באותו משקל ויעשה יותר חזרות יעשה את העבודה?
אפשר בבקשה המלצה איך לעשות זאת
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בנוגע לחדר כושר - תגובה
ד''ר איתי זיו28/05/2011הערותי....
1. אחוזי שומן ניתן להפחית באמצעות תזונה מתאימה הדלה בשומן יחסית ופחמימות במידה. כמו כן יש להוסיף פעילות אירובית מספר פעמים בשבוע - 4-3 בממוצע. בהתאמה למספר האימונים השבועי.
2. במידה ואינך מעוניין להעלות מסת שריר מומלץ לבצע מספר חזרות רב יותר בסטים - 20-15 בממוצע ללא הגעה לכישלון בכל סט. מכונה RM. כמו כן ביצוע פעילות אירובית בהיקף של 40-45 דקות בדופק גבוה יחסית של 70-75% מדופק מירבי פחות אפקטיבי להעלאת מסת שריר אך כן חשוב להפחתת אחוז השומן.
3. לא צוין אם האימון מפוצל או לא. בפועל באימונים מפוצלים הפוטנציאל להרים משקלים גבוהים ולהעלות מסת שריר - גבוה יותר. מוצע כן להתאמן באימון מפוצל אך להעלות מספר החזרות בכל סט וכן להקפיד על אימון אירובי ותזונה מתאימים.
4. חשוב לבצע מדידות כמו אחוזי שומן, היקפים ומשקל על בסיס קבוע על מנת לאמוד את ההתקדמות ולראות שהתוצאות הן בהלימה למטרות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה-המשך
יובל28/05/2011תודה רבה
אני מתאמן 3-4 פעמים בשבוע ריצה של חצי שעה עד 40 דק
ובין 3-5 פעמים חדר כושר עם אימונים של כל השרירים
חזה ויד קדמית - פעמיים או שלוש בשבוע
יד אחורית גב וכתפיים - פעמיים או שלוש בשבוע
אם אחד פעמיים השני שלוש ולהפך
כל תרגיל אני עושה 3 סטים של 12 חזרות מלאות והתאמצוץ פיזית בינונית-קשה
בשביל לא להעלות מסת שריר אבל להגדיל את הכח צריך להוריד משקל ולהעלות חזרות???
תזונה די בריאה במהלך השבוע
בסופי שבוע לפעמים אוכל הרבה ממתקים ולפעמים שומר
אני לא בחור שמן,בן 20 גובה 177 משקל 70* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כושרדני27/05/2011
שלום,
אני בן 31.5 משקל 78 גובה 1.75
התחלתי לעשות ספורט על הליכון ביתי לפני כשבועיים.
אני הולך על הליכון כול יום חצי שעה.
בימים האחרונים התקדמתי על מהירות 6 במשך כחצי שעה והדופק הוא בין 130 ל140 האם זה תקין?
והאם חצי שעה כול יום זה מספק בשביל לשמור על בריאות וכושר גופני?(כמובן עם תזונה נכונה)
אשמח גם לשמוע לעצתך איך להמשיך מפה?
תודה על הכול.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כושר - תגובה
ד''ר איתי זיו28/05/2011הערותי.
מצוין.טוב להתחלה אימונים אלה על מסילה. חשוב להגדיר מטרות אימון יותר ברורות כמו הפחתת משקל, שיפור כושר גופני, שיפור מצב בריאותי ועוד.
חצי שעה מדי יום לא רע על מנת לשמור על כושר אירובי. מומלץ להעלות את הדופק בעת אימונים אירוביים אלה לכ- 75-65% בממוצע מהדופק המירבי. חשוב להגדיר הדופק לפי נוסחת קרבונן שלוקחת בחשבון דופק מנוחה. הנוסחה הנה: 220 פחות הגיל (לגברים) פחות הדופק במנוחה, כפול אחוזי המאמץ שמעוניינים לשהות בהם באימון + דופק מנוחה שוב. באמצעות כך ניתן לדעת מה עצימות המאמץ המתאימה לך באופן אישי.
חשוב להוסיף אימוני התנגדות של לפחות פעמיים עד 3 בשבוע. חדר כושר למשל, אימונים בבית כנגד משקל הגוף ועוד.
כמו כן לאחר כל אימון יש לבצע תרגילי גמישות. 15-10 דקות יספיקו.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אימון בהריוןאילנה26/05/2011
שלום ר אני מתאמנת בחדר כושר אירובי -סקי +משקולות שנים רבות , בהריון הקודם גם התאמנתי וכעת אני בתחילת ההריון . שאלתי היא האם מותר לי לעשות כפיםות בטן במהלך ההריון ועד לאיזה חודש?ואיך? לגבי שאר השקולות החופשיים האם מותר לי להמשיך? אציין שאני לא מעמיסה אלא מתאמנת יותר בשביל הכיף.
מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אימון בהריון - תגובה
עופר קיס27/05/2011דנה שלום
1. אישור מרופא הנשים שלך
2. עדיף להפסיק כפיפות בטן רגילות עם התחלת יציאת הבטן .
3. לפי תחושה. לא ליצור לחץ בטני גבוה, תמיכה לגב, משקלים בינוניים
4. להמנע מנפילת סוכר, ע"י אכילה בזמנים מתאימים. להמנע מחום גוף גבוה
5. זהירותץ מתרגילים המצריכים שיווי משקל
6.זהירות ממתיחות סטאטיות ארוכות
בהצלחה באימונים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאלעד26/05/2011
שמעתי בעבר הרצאה משון פורטל שדיבר על זה שיש אימון מטבולי-שבא להעלות את החילוף חומרים ע"י כך שאנו יוצרים פרמידה יורדת במספר חזרות,דוגמא לכך:
מתחילים מ20 16 12
ולעומת זאת לפי טענתו יש אימון אנאבולי-בונה שריר
ונעשה ע"י פרמידה עולה.8 10 12
רציתי לשמוע את דעתך בנושא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאלעד - אימון מטבולי
ד''ר איתי זיו28/05/2011
אימון מטבולי מתאים למצב בו מעוניינים לצאת ממצב של פלטו בו לא מתקדמים.
הרי ישנם מצבים רבים של מתאמנים המבצעים אימונים קבועים ולא מתקדמים כמיוון שהאימון לא מתבצע כהלכה, ללא בנייה ולכן ישנה אפשרות לבצע אימון 'מטבולי. באימון זה מבצעים אימון כוח בעומס של (75-85% מ- RM1 ובטווח חזרות בינוני-גבוה (8-20 חז') ומנוחות קצרות בין 30-45 שנ'. לרוב באימון כזה נשתמש בתרגילים מורכבים כמו סקווט, לחיצת רגליים במכונה ייעודית, לחיצת חזה בשכיכה עם מוט ועוד. יש אפשרויות רבות לאימון זה להלן אחת מהן: לבצע אימון סטים כאשר בכל סט מגיעים ל- RM. המשקל יש להעלות מדי שבוע בכ- 5-2 ק"ג ובמקביל בחלק מהתרגילים מספר החזרות יפחת.
אימונים אלה יעילים במיוחד להעלאת חילוף החומרים הבסיסי מצבים של פלטו וניתן לראות חלק מתוכניות אימונים כאלו ברשת.
לסיכום, מומלץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)