פורום כושר גופני - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום לכולם, אני צריכה רעיון אימון
    רעות
    05/05/2011

אני מתאמנת בקבוצת הכנה לצה"ל ואני צריכה להעביר אימון.
    יש למישהו רעיונות טובים להעביר אימון נחמד לקבוצה?
    תודה !

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תגובה לרעות

ד''ר איתי זיו
    05/05/2011

הערותי....
    1. מומלץ במקרה זה אימון מחזור בתחנות עם אביזרי עזר ומשקל גוף וביצוע תרגילי גמישות ופעילות אירובית בסיום.
    2. בפועל ישנם הרבה מאוד סוגי אימונים מתאימים. כאמור, אימון מחזורי הנו אחד מהם. אזי, מפעילים קבוצות השרירים העיקריות בגוף בתרגילים שונים: סקווט, כפיפת גו, מתח, שכיבות סמיכה, קפיצה על כסא, שכיבת סמיכה אחורית על גבי כסא ועוד. כל תחנה יבוצעו בה 10-20 חזרות, זמני מנוחה בין תרגיל לתרגיל 15-30 שניות בממוצע. אחרי כל סבב מנוחה של 3-2 דקות ומתחילים שוב. למתאמנים מתחילים יבוצע סבב אחד למתקדמים יותר 3-2.
    3. בסיום האימון האנאירובי יבוצע אימון אירובי וגמישות בסוף.
    כמובן רצוי ומומלץ לשלב לפחות משחקון אחד בהתחלת האימוןן ועוד אחד בסופו.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מי עזר לי רעיון?
    !!
    05/05/2011

אני לא רוצה ללכת למכון כושר, אבל אני הייתי שמנה.

לקנות את המכונה הזו כדי לרדת במשקל, יכול אותו?

תן לי כמה הצעות.

לקביעת תור
    סגירה
    מי עזר לי רעיון?

הוספת תגובה

• רעיון - תגובה

ד''ר איתי זיו
    05/05/2011

הערותי...
    1. המכונה הנה אופניים נייחות. בהחלט עשוי לסייע לירידה במשקל אך לא מספיק מכיוון שמומלץ לבצע גם אימוני כוח ולדבוק בדיאטה המוגבלת קלורית.
    2. חשוב לבצע את האימון האירובי בדופק מטרה של 70-60%, בשלבי האימון הראשונים. לאחר מכן ניתן להעלות עצימות האימון האירובי. הזמן המוקדש לחלק האירובי 60-10 דקות בממוצע. תלוי ברמת הכושר ההתחלתית.
    3. בפועל לא חייבים לקנות ציוד יקר על מנת להפחית משקל. בפועל ניתן לבצע אימון אירובי בחוץ ולבצע תרגילי כוח בפארקים ו/או בבית עם הדרכה מתאימה או בלעדיה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הגדלת שיריר
    רונית
    05/05/2011

שלום ,
    אני בת 30 התחלתי להתאמן בחדר כושר, מאמן הכושר שאל אותי מה מטרותיי ואמרתי לו שאני רוצה להגדיל מסת שריר , אני שוקלת 48 ק"ג וגובהי 165 ס"מ
    הוא נתן לי תרגלים עם משקל גבוה 8-10 חזרות. בשלושה סטים
    שאלתי היא ? האם יש סיכוי שהשרירים שלי יגדלו ויתעבו ? אני חוששת שזה יראה לא נשי ושאתנפח מסוג של תרגילים כאלה למרות שהמטרה שלי הגדלת מסת שריר.
    האם אני צריכה לעשות משקל נמוך יותר ויותר חזרות על מנת להגדיל מסת שריר?
    יש לקחת בחשבון שמדובר באשה ולא בגבר

אודה לתשובתך

לקביעת תור
    סגירה
    הגדלת שיריר

הוספת תגובה

• לרונית - תגובה

ד''ר איתי זיו
    05/05/2011

הערותי.....
    1. טווח יעיל להעלאת מסת שריר הנו 15-6 חזרות בממוצע.
    מספר האימונים השבועי במקרה שלך, איכות האימון (משקל גבוה דיו וזמני מנוחה קצרים) וצריכת חלבון מספקת יקבעו למעשה אם תעלי במסת השריר או לא.
    2. העלייה במסת השריר אצל נשים למרות ביצוע אימוני כוח מתאימים הנה מינורית מכיוון שאחד הגורמים העיקריים לעלייה זו הנה נוכחות רבה של הורמון טסטוסטרון . הורמון זה נמצא בכמות מועטה אצל נשים לכן העלייה במסת השריר נמוכה.
    3. ניתן להתחיל 3-2 אימוני כוח ולראות אם מידת העלייה במסת השריר מספקת. הסכוי לעלייה משמעותית במסת השריר עם מספר אימונים נמוך יחסית לא גבוה.
    4. במידה והעלייה במסת השריר הנה כן משמעותית כה פשוט לחזור חזרה לנקרודת ההתחלה באמצעות ביצוע אימונים קלים יותר, אי הקפדה על צריכת חלבון וכדומה.
    5. לנשים חשוב מאוד לבצע אימוני כוח איכותיים על מנת להעלות מסת עצם באופן ממשי. חשוב בעיקר לאחר גיל 30 בקירוב אזי חלה ירידה עקיבה במסת העצם וצפיפותה.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ספורט ודיאטה
    אסנת
    05/05/2011

שלום!
    אני בת 24 גובה 1.68 שוקלת 53.3 בשבוע האחרון התחלתי לעשות שיעורי אירובי, פילאטיס ארובי מדרגה וכו', השאלה שלי היא כמה זמן אני בערך אני יכולה לראות תוצאות אני מעוניינת לחטב את הגוף ומה אני צריכה לאכול בשילוב עם הספורט?
    עוד דבר נוסף אני נשקלת בערך כל יומיים שלושה וכל פעם אני מעלה קילו או מורידה חצי ואז שוב עולה חצי קילו האם זה באמת שומן או רק נוזלים בגוף?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    ספורט ודיאטה

הוספת תגובה

• ספורט ודיאטה - תגובה

ד''ר איתי זיו
    05/05/2011

הערותי.....
    1. תוצאות במחינת ירידה במשקל ניתן לראות כבר אחרי מספר ימים מרגע שמתחילים לאמץ אורח חיים בריא הכולל פעילות גופנית , תזונה נכונה וכדומה.
    2. לגבי חיטוב הגוף יש להפחית אחוזי שומן ולהעלות מסת שריר וטונוס- מתח שריר. ישנם הרבה סוגי אימונים מתאימים לכך.
    3. חשוב במיוחד למדוד אחוזי שומן לפי זה ניתן לדעת האם חל שינוי חיובי או שלילי בהרכב הגוף,
    4. לגבי אכילה חשוב להתייעץ עם איש מקצוע בעניין.
    5. . עלייה וירידה של חצי ק"ג בממוצע הנו בדרך כלל שינוי במערך הנוזלים.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

אסנת
    05/05/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דופק מירבי
    אלון
    04/05/2011

שלום.
    אני בן 16 וחצי, מתאמן על רצות ארוכות כבר ארבעה חודשים. משתדל התאמן 3-4 פעמים בשבוע, רץ בין 8 ל10 ק"מ.
    בתחילת האימונים, הדופק המירבי שלי היה כ210, עכשיו הוא 190, האם הירידה בדופק המירבי מעידה על שיפור בכושר?

את האימונים שלי, כ45 דקות לאימון אני מבצע על דופק של 160-170, בין 85 ל90 אחוז מהדופק המירבי, האם זה בסדר? (יש לציין שאני רץ על מנת לשרוף שומן, כבר ירדתי בערך 13 קילו), האם כדי להוריד את הדופק ואת עצימות האימון?

תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    דופק מירבי

הוספת תגובה

• דופק מירבי - תגובה

עופר קיס
    05/05/2011

אלון שלום
    1. יש ירידה אך זה נראה לי מוגזם. לא היא א מראה על כושר אלא שינוי פיזיולוגי בלב שמאפשר מילוי דם איכותי יותר בכל מנוחה של הלב לפני הזרקה
    2. נשמע טוב. אם נוח וכיף לך מצויין. אם אתה מרגיש בסיום הפעילות שקל לך - תעמיס מעט יותר או תשנה את האימון לאימוני הפוגות בהן אתה רץ ריצה איכותית 5 דקות ומתאושש בין 2-3 דקות לאורך האימון
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרגילי חיטוב
    חן
    04/05/2011

שלום
    אני בת 22. אחרי דיאטה של 4 חודשים. ירדתי 10 ק"ג. היום אני שוקלת 57 בגובה 1.65.
    הבעיה היא שלא עשיתי ספורט במהלך הדיאטה והשרירים בבטן קצת רפויים.
    אותו דבר בידיים.
    החלטתי להתחיל בתרגילי כפיפות בטן ושכיבות שמיכה לשם כך...

הייתי שמחה לדעת מכמה כפיפות בטן וכמה סטים של שמיכה להתחיל?
    כיצד לעשות את זה בלי לפגוע בשרירים בפעמים הראשונות?

תודה רבה :)

לקביעת תור
    סגירה
    תרגילי חיטוב

הוספת תגובה

• תרגילי חיטוב - תגובה

עופר קיס
    04/05/2011

הי
    יום כן יום לא
    תלוי ברמת הכוח ההתחלתית.
    2 מחזורים של מספר חזרות הנעשה בטכניקה מדוייקת כאשר מגיעים לתחושה של די קשה. זמן מנוחה 1-2 דקות. לאחר שבועיים לעבור ל 3 מחזורים
    לאחר שכיבות הסמיכה בהם הבטן מוחזקת כמו שצריך 2 מחזורים של אלכסונים 12-15 לכל צד לעלות רק מעט ולא לשחרר לגמרי בבטן בירידה.

בסיום הכל לשכב על הבטן ידיים פשוטות קדימה לכנס את הבטן ולבצע ניתוקים בו זמניים של יד ורגל נגדיים ל2-3 שניות תןך הוצאת אויר להרפות ולבצע צד שני כפול 10-15 חזרות כל צד - 2 מחזורים. חשוב לא לנתק גבוה אלא נמוך כאשר הראש באויר בניתוק מבט כלפי מטה (צוואר ישר )
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שריפת שומנים בבטן תוך כדי העלת מסה
    אופיר ש
    02/05/2011

שלום,

שמי אופיר. אני בחור בריא בן 19 ושלושה חודשים, שוקל 67, גובה מטר שמונים. אני מתאמן בהתמדה כמעט שנה בחדר כושר וממש לפני שבועיים שיניתי את תוכנית ה-A-B שלי לתוכנית חדשה עם פחות עבודה במכונות ויותר חופשי/ משקולות. שמתי לב לבעיה שהשומן אצלי מצטבר בעיקר בבטן, ולכן אני לא מצליח לראות את הקוביות (אני עובד על הבטן המון ומחזק אותה בתרגילים שונים לאלכסונים, עליונה ותחתונה). אחרי תקופה שרזיתי 5-6 קילו התחלתי לשטח את הבטן אך הרזתי גם בשאר הגוף. כתוצאה מכך (62 ק"ג), המאמן בחדר כושר אמר לי שאני חייב לאכול, לפתח מסה ולהוריד באימונים האירוביים. במשקל הנוכחי, יש לי 12 אחוז שומן ועוד 4 קילו להעלות כדי להעלות במסה ולתרום לפיתוח השרירים (לפי המאמנים). כרגע יש לי תפריט יומי של 3000-3500 קלוריות וחשוב לי לומר שאני בחור אכלן מאוד עם תיאבון בריא (אני גם לא מעשן ולא שותה). הבעיה שלי היא שהתהליכים של פיתוח השרירים בגוף (צריכת חלבון להעלאת המסה), והורדת השומן בבטן כדי לקבל בטן שרירית ויפה מתנגשים זה בזה.

אני מתוסכל, מה אני צריך לעשות?

הוספת תגובה

• מטר שמונים 67 קילו??

עמית
    02/05/2011

תגלה לי את הסוד אני מקנא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חילוף חומרים מהיר

אופיר ש
    02/05/2011

יש לי חילוף חומרים די מהיר, מאז שהתחלתי להתמיד בספורט (מחטיבת הביניים) נהיתי רזה. עד כיתה ט' בערך הייתי שמנמן..
    עכשיו הבעיה שלי היא שהשומן מתרכז בבטן. הצלחתי לפתח מסה בידיים, בגב, בחזה, ובבטן שלא רואים בגלל הצטברות שומן. חצי הכוס המלאה..עדיין ריקה עבורי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בנוגע לתרגילי כושר
    עמית
    02/05/2011

שלום,

הרכבתי לעצמי אימון קצר אשר כושר שכיבות סמיכה, תרגיל לחיזוק יד אחורית ותרגילי אגרופים ובעיטות, מאחר ולמדתי פעם ג'ודו,
    השאלה שלי - האם האגרופים והבעיטות מחזקים שריר כלשהו, או שרק את הכושר?
    מדובר על 30 אגרופים כל יד, 3 סטים, שני סוגי אגרוף כל יד,

תודה :)

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה בנוגע לתרגילי כושר

הוספת תגובה

• תיאור התרגילים

עמית
    02/05/2011

1) רגל אחת קדימה, אגרוף באמצעות היד הנגדית
    2) רגל אחת מקדימה, אגרוף באמצעות היד המקבילה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיטוב הגוף
    יובל
    01/05/2011

אם אני רץ הרבה 3 פעמים בשבוע בין חצי שעה ל40 דקות ובאותם אימונים עושה גם משקולות ולפעמים אני עושה משקולות גם בימים שאני לא רץ.
    אני מוריד אחוזי שומן?
    אני לא יכול להגדיל ככה את מסת השריר?
    זה תהליך של חיטוב?אני ירזה ויהיו לי שרירים אבל הם לא יהיו גדולים כמו שהייתי עושה רק משקולות?
    אפשר תשובה לשאלה שאני יוכל להבין מה קורה בתהליך כזה בבקשה?
    ריצה 3 פעמים בשבוע של כ30-40 דק בקצב די גבוה
    בנוסף בין 3-5 אימוני משקולות בעצימות בינונית-גבוהה
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    חיטוב הגוף

הוספת תגובה

• חיטוב הגוף - תגובה

ד''ר איתי זיו
    02/05/2011

הערותי....
    1. פורטוקול אימון כפי שמתואר מתאים מאוד לעלייה במסת השריר והפחתת אחוזי שומן. כמובן תלוי רבות הדבר בתפריט התזונתי. הרי ניתן להתאמן מדי יום 3-2 שעות ולהעלות מסת שומן בנקל.
    2. במידה והפעילות האירובית מתבצעת בדופק גבוה ישנה השפעה פחות טובה על מסת השריר. לכן במידה והנך מעוניין לשמר מסת השריר מומלץ לבצע האימונים בדופק נמוך יחסית של 70-60 אחוז מדופק מירבי. במידה ומטרת האימון הנה הפחתת אחוזי שומן אז בהחלט יש צורך לבצע אימונים אירוביים על בסיס קבוע ולהקפיד על תזונה מתאימה.
    3. אימון משקולות לבד ללא אימון אירובי לא בהכרח יתרום להעלאת מסת שריר גבוהה יותר. תלוי באיזה רמת מבצעים את האימון. במידה והאימון האירובי יתבצע לפני אימון המשקולות יש לכך השפעה פחות ובה מבחינת הפוטנציאל להעלות מסת שריר בשל העייפות ודלדול מאגרי אנרגיה אחרי האימון האירובי.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיטוב הגוף - תגובה

ד''ר איתי זיו
    02/05/2011

הערותי....
    1. פורטוקול אימון כפי שמתואר מתאים מאוד לעלייה במסת השריר והפחתת אחוזי שומן. כמובן תלוי רבות הדבר בתפריט התזונתי. הרי ניתן להתאמן מדי יום 3-2 שעות ולהעלות מסת שומן בנקל.
    2. במידה והפעילות האירובית מתבצעת בדופק גבוה ישנה השפעה פחות טובה על מסת השריר. לכן במידה והנך מעוניין לשמר מסת השריר מומלץ לבצע האימונים בדופק נמוך יחסית של 70-60 אחוז מדופק מירבי. במידה ומטרת האימון הנה הפחתת אחוזי שומן אז בהחלט יש צורך לבצע אימונים אירוביים על בסיס קבוע ולהקפיד על תזונה מתאימה.
    3. אימון משקולות לבד ללא אימון אירובי לא בהכרח יתרום להעלאת מסת שריר גבוהה יותר. תלוי באיזה רמת מבצעים את האימון. במידה והאימון האירובי יתבצע לפני אימון המשקולות יש לכך השפעה פחות ובה מבחינת הפוטנציאל להעלות מסת שריר בשל העייפות ודלדול מאגרי אנרגיה אחרי האימון האירובי.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעצם

יובל
    02/05/2011

בעצם מה שאתה אומר שאם אני מבצע את זה כמו שכתבתי שיש יותר אימוני משקולות מאירובי אז אני יעלה מסת שריר?
    ואם אימון האירובי יהיה לפני המשקולות זה יעזור יותר לעליה במסת שריר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליובל

ד''ר איתי זיו
    02/05/2011

מחדד...
    1. ביצוע יותר אימוני משקולות מפעילות אירובית באופן כללי ישפיעו יותר על עלייהה במסת השריר אך הדבר תלוי רבות בעימצות ובהיקף האימונים.
    2. על מנת שהאימון האירובי לא ישפיע לשלילה על מסת השריר חשוב שיתבצע אחרי האימון משקרולות או בנפרד ממנו. בכל מקרה בעצימות לא גבוהה.
    3. במידה ומקפידים על תזונה מתאימה ואימונים מתאימים ניתן לבצע הן אימון אירובי והן אימון משקולות ולהעלותמסת שריר ללא בעיה מיוחדת.
    בהצלחה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!!!

יובל
    02/05/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמה שאלות
    דן
    01/05/2011

אפשר לקבל את כל רשימת התרגילים המורכבים
    אני עכשיו עושה תוכנית abc4 פעמים בשבוע בתוכנית זו אני מבצע מספר תרגילים מבודדים שבזמן האחרון כבל לא ממש משפיעים עלי -בגדול אני רוצה להחליף תוכנית לab 4 פעמים בשבוע שמבוססת על התרגילים המורכבים השאלה היא האם הם עובדים על כל שרירי הגוף או שצריך להוסיף פה ושם ?

לקביעת תור
    סגירה
    כמה שאלות

הוספת תגובה

• לנמיר - תרגילים מורכבים

ד''ר איתי זיו
    02/05/2011

הערותי...
    1. אם הבנתי מספר האימונים הנו 4. על מנת שהתוכנית תהיה יעילה ותקדם אותך למטרה יש צורך להיערך לכך כהלכה מבחינת תוכנית אימונים מסודרת ותזונה קפדנית.
    2. לא סביר לבצע רק תרגילים מורכבים מכיוון שלאחר מספר תרגילים לקבוצת שרירים מסויימת יחול קושי להרים משקלים גבוהים. לכן, חשוב לשלב גם עם תרגילים מבודדים.
    3. תרגילים מורכבים כמו לחיצת חזה בצורות שונות ומקבילים ניתןלבצע כמובן אל מומלץ לשלב גם תרגילים מבודדים כמו פרפרים בצורות השונות. בכל מקרה הן התרגילים המורכבים והן המבודדים לא מפעילים את כל קבוצות השרירים בגוף אלא רק את קבוצ השרירים המיועדת לגירוי.
    4. חלוקת התוכניתצריכה להיות כך שבכל אימון מבוצעים תרגילים ל- 4 קבוצות שרירים שונות. כלומר באימון A יבוצעו תרגילים ל- קבוצות שרירים כמו רגליים, גב, פושטי מרפק ובטן ובאימון האחר - חזה , כתפיים, כופפי מרפק וזוקפי גו.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כושר ודיכאון
    עומר
    30/04/2011

שלום,
    לאחרונה אני נמצא בתקופת דכאון וחרדה. רופא המשפחה יעץ לי לעשות ספורט כמו ריצה והליכה בצורה אינטנסיבית. התחלתי לאחרונה לרוץ ולבצע הליכות.
    רציתי לשאול האם ניתן לרוץ בימים רצופים, ללא יום מנוחה, משהו כמו 4 פעמים בשבוע בנוסף ליוגה פעמיים בשבוע, כדורסל פעם בשבוע ושחיה מדי פעם (לא יותר מפעם בשבוע).
    אני רץ ריצה קלה בנתיים, 2-4 קילומטר, לא יותר משעה ביום.
    האם זה מוגזם או שאפשר להמשיך במתכונת הזאת?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    כושר ודיכאון

הוספת תגובה

• כושר ודיכאון - תגובה

ד''ר איתי זיו
    30/04/2011

הערותי...
    1. ראשית, ממש מצוין מכיוון שאימון גופני מפחית סממני דיכאון וחשוב לבצעו על בסיס קבוע.
    2. ניתן להתאמן כל יום אך חשובה ההדרגתיות. ניתן מדי 4 אימונים להעלות בקילומטר את מרחק הריצה-הליכה. בפועל בהמשך ניתן להסתפק ב- 60-50 דקות של פעילות אירובית לפיכך התשובה לשאלתך חיובית .
    3. השילוב עם יוגה וכדורסל מצוין. חשוב להיות ער לכאבים אם יש ולבצע הכול בתמינות והדרגתיות.
    4. חשוב להקפיד במסגרת זו על תזונה מכיוון שהיא חשובה לשם התאוששות מהאימונים.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שומן
    אנונימית
    30/04/2011

שלום
    אני מקפידה על תזונה מאוד בריאה ונכונה, ואני מתעלמת במכון כושר כבר 5 שנים.
    אני רוצה לשרוף אחוזי שומן, אך משום מה אני תקועה באותו מצב כבר זמן רב.
    מה עלי לעשות על מנת לשרוף יותר שומן? בעיקר באזור הבטן, שם לדעתי יש את הרוב.

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שומן

הוספת תגובה

• מחכה

אנונימית
    05/05/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאנונימית - תגובה

ד''ר איתי זיו
    07/05/2011

הערותי....
    1. חשוב מאוד להקפיד על עצימות גבוהה דיה של האימונים. כמו כן את תוכנית האימונים במכון הכושר או האימון האירובי יש להחליף על בסיס קבוע אחרת מצב פלטו בו לא מתקדמים הנו שכיח במיוחד.
    2. חשוב להקפיד על דופק גבוה דיו בפעילות אירובית כך ניתן לשרוף כמות שומן גבוהה יותר בעיקר אחרי הפעילות וכמות קלוריות גדולה בכלל. כמו כן חשוב לבצע אימוני כוח על בסיס קבוע על מנת להעלות חילוף החומרים הבסיסי.
    לא ניתן להפחית שומן באזור הבטן נקודתית. הפחתת שומן באופן כללי מכול הגוף תביא להפחתת השומן גם באזור הבטן. הכול לפי סדרי עדיפויות של הגוף.
    3. יש לשים לב לתזונה. ייתכן שהתפריט היומי עשיר באחוז שומן ואז גם עם המשקל לא עולה כן יעלו אחוזי השומן.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שריר ירך אחורי
    שלי
    27/04/2011

שלום לכם,

איזה תרגילים מתאימים לחיזוק השריר הירך האחורי?
    משום מה אני מרגישה שאני אף פעם לא מגיעה אליו........

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    שריר ירך אחורי

הוספת תגובה

• שריר ירך אחורי - תגובkה לשלי

ד''ר איתי זיו
    28/04/2011

הערותי....
    1. התרגילים המתאימים לחיזוק שרירי פושטי הירך הנם אלה בהם התנועה העיקרית הנה פשיטה בירך או כפיפה בברך (אחד השרירים המרכזיים הנו עובר גם את הירך וגם את הברך - Hamstrings).
    2. תרגילים מתאימים לחיזוק שרירים אלה: דד ליפט עם מוט, סקווט בסמיט משין, מכרעים - רגל קדמית מוגבהת על מדרגה של 30 ש"מ, פשיטת ירך בעמידה עם פולי תחתון. את כל התרגילים האלו מומלץ לבצע בעומס מתאים על מנת לשפר כוח, להעלות מסת שריר וכדומה. תלוי במטרת האימון. תרגיל פשיטת הירך, לא ניתן להרים משקל גבוה, כמו כן גם בתרגיל המכרעים.
    3. טכניקת הביצוע חשובה מאוד. ביצוע לא מדויק יפעיל קבוצות שרירים אחרות באופן משמעותי יותר ולא את פושטי הירך כפי שנדרש.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרגיל בחדר כושר
    רועי
    27/04/2011

שלום ראיתי בחור צעיר עושה את התרגיל הזה , שנראה לי טוב.
    שאלתי אותו על מה הוא עובד, הוא לא ממש ידע להסביר לי אולי אתם יכולים לעזור לי?
    חוץ מהיד האחורית על מה עובד התרגיל הנ"ל?
    תודה רבה לכם.

לקביעת תור
    סגירה
    תרגיל בחדר כושר

הוספת תגובה

• לדני - תגובה

ד''ר איתי זיו
    28/04/2011

הערותי...
    1. מדובר בתרגיל פונקציונלי , שנעשה על גבי שתי פיתות (הברכיים נמצאות עליהן) ומפעיל שרירים רבים בכל הפלג הגוף העליון. התרגיל אינו אחד מהתרגילים בחדר הכושר בו מטרת האימון הנה בידוד שרירים אלא תרגיל בו מפעילים שרירים רבים במיוחד ככל הנראה על מנת להשיג מטרת אימון מסוימת.
    2. השרירים הפועלים (רשימה חלקית): פוסטריור דלטואיד, לטיסימוס דורסי, פקטורלס מיזו'ר- חלק תחתון, טרז מיזור. בשכמות: מקרבי השכמות. מקרבי השכמות ורומבואיד. במפרק המרפק - פשוטי המרפק.
    מייצבים בתרגיל: במפרקי עמוד השדרה - שרירי הבטן וזוקפי הגו בייצוב הדדי. עדיפות הנה לשרירי הבטן.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה אבל אני חייב את עזרתך.

אופיר
    28/04/2011

אני ממש לא מבין מה כל הדברים האלה אומרים :השרירים הפועלים (רשימה חלקית): פוסטריור דלטואיד, לטיסימוס דורסי, פקטורלס מיזו'ר- חלק תחתון, טרז מיזור. בשכמות: מקרבי השכמות. מקרבי השכמות ורומבואיד. במפרק המרפק - פשוטי המרפק.

אתה יכול בבקשה לרשום לי בגדול על מה עובד התרגיל לדוגמא :שרירי הכתפיים, שרירי הגב, זוקפי הגו יד אחורית. כי אני לא יודע מה זה המושגים שרשמת.
    תודה רבה לך :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדני - הודעה נוספת

ד''ר איתי זיו
    30/04/2011

מפרט באופן מופשט....
    השרירים הפועלים בתרגיל המוצג הנם שרירי הכתף האחורית, שרירי הגב העליונים, שרירי מקרבי השכמות (המעוינים) וכן השריר הנמצא בצידו האחורי של הזרוע. שמו תלתראשי.
    שרירי הבטן בחזית ושרירי הגב התחתון בצד האחרוי פועלים גם אך ללא תנועה.
    לסיכום מדובר בתרגיל מורכב ועשיר בשרירים פועלים שונים.
    \בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ד"ר איתי זיו

אופיר
    01/05/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרזיה במקומות לא נכונים
    ניר
    27/04/2011

אני בחור מאד פעיל בן 23
    אני רזה בכל חלקי הגוף מתאמן בקרב מגע 3 פעמים בשבוע כבר 3 שנים
    החלק היחידי ש"בעייתי" אצלי זה המותניים יש לי קצת צדדיות שם וכמה שאני רזה החלק הזה נשאר קצת
    איך אני אמור להוריד את זה?
    זה כלכך מפריע לי שאין לי בעיה לעשות הכל כדי להתפטר מזה.
    אולי תרגילים למקום הזה ספציפית?
    אולי ניתוח?
    אתם מאד תעזרו לי !
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    הרזיה במקומות לא נכונים

הוספת תגובה

• הרזיה במקומות לא נכונים - תגובה

ד''ר איתי זיו
    28/04/2011

הערותי....
    1. חשוב לבדוק הרכב הגוף במקרה המצוין. ייתכן שמסת השומן בגופך נמוכה ו'המותניים' שהוזכרו הם בכלל השרירים האלכסוניים של הבטן ושריר נוסף ששמו מרובע מותני. אזי אין הרבה מה לעשות מכיוון שבסוג האימון המבוצע ככל הנראה שרירים אלה פועלים משמעותית. הדבר שכיח כשאחוזי השומן נמוכים ומבוצעים תרגילים או תנועות שונות המפעילים את השרירים הללו. אזי לכאורה נראה הדבר כמו מצבור שומן.
    2. במידה ומדובר באחוזי שומן מעל הממוצע (מעל 20%) בהחלט יש מה לעשות. להעלות את הזמן המוקדש לפעילות אירובית, לשנות את התפריט התזונתי ועוד.\
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובה..!

ניר
    28/04/2011

אבל איך אני יכול לדעת את כל המצבורי שומן האלו..
    ואם יש תרגילים ספציפים לאזור הבעייתי הזה!?
    תודה רבה מראש..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אף מנהל לא מזהה פירסומת סמויה?

אהרון
    29/04/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה