מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקת מאמץדני16/05/2011
שלום,
אני בן 31.5 גובה 1.75 משקל 80
היום עשיתי בדיקת ארגומטריה.
ולהלן התוצאות
הבדיקה נמשכה 7 דקות. שלב 3
קצב הלב 184 לדקה
לחץ הדם בשיא המאמץ 125/80
אחוז מהדופק המקסמלי 97.3
הדופק שהושג - 184
מס METs מקסמלי 10.1
הפרעות קצב במאמץ/התאוששות : לא נצפו
מקטע ST במאמץ/התאוששות: שינויי st-t קלים לא ספציפיים בהתאוששות.
הערכת כושר גופני - בינוני
לא נצפו תניחות ST משמעותיות במאמץ
לא נצפו הפרעות קצב.
הבדיקה הופסקה עקב השגת דופק אופטימלי.
אשמח לשמוע את חוות דעתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת מאמץ - תגובה
עופר קיס16/05/2011נראה תקין מלבד לחץ דם סיסטולי נמוך בשיא המאמץ - מוזר , הוא אמו7ר לעלות.
בכל אופן רמת כושר נמוכה לדעתי ולא בינונית לגיל 31. יתכן שאם תפחית משקל ( הכוונה לאחוזי שומן ) כ 5 ק"ג ( אלא אם אתה שרירי מאד ) רמת הכושר שלך תעלה באופן מיידי
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה(:16/05/2011
היי
אני מתאמנת כ4 אימוני כוח + 2 אירובי בשבוע
אימונים עצימים ולכן רציתי לשאול ביום א' למשל יש לי אימון רגליים למחרת אני מרגישה רגליים מעט כבדות ותפוסות מעט כי אני עובדת עם משקל ועבודה חזקה לכן רציתי לדעת האם אפשר בכל זאת ביום שאחרי כלומר ביום ב' לעשות אימון אירובי הכולל ריצה למשך 30-40 דק' במהירות של בין 10.5 ל-11 קמש?
או שזה יכול לגרוע ממה שהושג (בהנחה שהושג) ביום הקודם באימון הרגליים או שאין קשר בין אחד לשני?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחו אותי
(:19/05/2011.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ד''ר איתי זיו19/05/2011הערותי....
1. אין מניעה לבצע אימון אישובי למחרת אימון הכוח למרות תחושת כבדות של הרגליים. חשוב לדעת מהי מטרת האימון. במידה וישנה תחושת כבדות הרי שהאימון האנאירובי היה קשה במיוחד. במידה ויש הגבלה באימון האירובי ניתן לבצע זאת בדופק נמוך יותר וכך להעמיס פחות על מערכות שלד-שריר.
2. ההתיחסות הנה לגבי הדופק. ככל שהדופק גבוה יותר באימון יש להביא זאת בחשבון עם השילוב של האימון האנאירובי וזאת על מנת שהאימון יהיה אפקטיבי ככל שניתן.
ניתן לשלב אימונים פחות עצימים כמו רכיבה על אופניים בעומס נמוך יחסית ןמספר סיבובי רגליים גבוה (RPM) וכן גם אימונים אחרים.
חלק חשוב מאוד מהבנייה והתאוששות ואף תחושת כבדות כפי שמתוארת משוייכת במקרים רבים לתזונה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- TANITAמייק16/05/2011
שלום , לכולם
אני מאמן ויש משהו שעליו אני לא סגור מאז שאני התחלתי לאמן (שנתיים) ושרוב המאמנים בחד"כ לא יודעים או כמוני לא סגוריםעליו : יש לנו מכשיר מדידה (כידוע לא מדויק) נקרא טינטה מודד רק את הגפיים התחתונות , אני לא מצליח להבין ב100% איך אני אמור להסביר למתאמנים מה מופיע שם , אז לגבי האחוזי שומן אני דיי מבין , אך לגבי הFFM והTBW כששואלים אותי אם זה בסדר, אני לא יודע מה לענות ! אני מתחמק לרוב או אומר שהכל תלוי במטרה , אני בטוח בזה שהכל תלוי במטרה , אך מדברים על אנשים מן השורה , כמה TBW צריך להיות בכללי בגוף האדם , כמה הFF הוא זה נחשב תקין , סביר , אני לא תזונאי , אך אם זאת כן מעניין אותי להבין בפרט את הדברים אלה , לא עברנו שום הסברים על זה וזה מטריד אותי יותר מתמיד
2- אם זה מכשיר המודד רק את הגפיים התחתונות , זה אומר שהאחוז שומן לא תקין בכלל אלא יותר גבוה לא??
אשמח לעזרה :) תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר לקבל תשובה בבקשה
מייק19/05/2011תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהTANITA - תגובה
ד''ר איתי זיו19/05/2011היי
מציע לעיין בשני הלינקים המצ"ב לגבי FFM TBW . כמו כן מציע לפנות גם לפורום תזונת ספורט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בכל יום אני רצה 3 פעמיים כל אימון 5מישל15/05/2011
50 דקות ולפעמים ברצף 100 דקות כי זה יותר נוח מבחינת הזמן .בהרבה מהריצות של ה100 דקות בשלב מסויים הרגל מתחילה ממש לכאוב לי אבל מבחינת יכולת הריצה, לב סיבולת ריאה וכל זה אני ממש מרגישה שאני יכולה להמשיך עוד הרבה ורק הכאב מאלץ אותי להפסיק וזה ממש מבאס? יש דרך למנוע את הכאב ,הוא מעיד על בעיה מסוימת ברגל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למישל
ד''ר איתי זיו16/05/2011הערותי...
1. אין מניעה לרוץ 100 דקות ביום כל עוד אין בעיות שונות כמו כאבים ותחושה לא טובה. חשוב לבדוק מקור הכאב ולטפל בו.
2. הכאב יכול להיות משלל סיבות כמו דלקת, שברי מאמץ, שימוש בנעליים לא מתאימות או בלויות, משטחי ריצה לא קשיחים מדי ועוד.
3. ברור , שכשיש כאב הרי מדובר בבעיה וחשוב לטפל בה שהיא עדיין קטנה. אחרת ישנה סבירות גבוהה להשבתה מפעילות גופנית לפחות מריצה לתקופה של שבועות או יותר.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משהו מוזר בקשר לאחוזי שומןהדר14/05/2011
יהיה לי 17 עוד חודש, אני בגובה 1.49-150 ושוקלת 39. אני מאד מאד רזה, גם רואים את זה עליי לא רק שיש לי בטן שטוחה לחלוטין אלא שהצלעות והעצמות שלי בולטות מאד ובגלל המשקל קיבלתי פרופיל 45 בצו ראשון והרופאה ממש שאלה אותי אם אני אוכלת משהו.
בחיים לא עשיתי דיאטה או ניסיתי לרדת במשקל זה גנטי מסתבר כי גם אמא שלי הייתה רזה בגילי. הרגלי התזונה שלי לא משהו אני לא אוכלת בשר, דגים, פירות וירקות אבל אני מקפידה לאכול הרבה ומשתדלת להקפיד על כמה שיותר קלוריות כדי לעלות למשקל תקין.
קניתי איזה משקל דיגיטלי שהיה ניתן להוסיף לו גיל וגובה ומין וזה נותן את אחוזי השמן ולפי זה יש לי 19 אחוזי שומן.
זה אמור להיות של מישהי ממוצעת בגילי לא כ"כ רזה כמוני, זה הגיוני? אני באמת מנסה לעלות במשקל אבל זה מוזר מאד.
אשמח לתשובה תודה=)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משהו מוזר בקשר לאחוזי שומן - תגובה
שי אלנקרי15/05/2011שלום הדר,
בהתאם לנתונים נראה שאת מאוד רזה. הייתי ממליץ להתייעץ על כך דיאטן או דיאטנית קלינית שיסייעו לך בתפריט תזונה אישי וכמובן בבדיקת אחוזי שומן בצורה נכונה. למשקלים אין דיוק ולכן הסטייה יכולה להיות של מספר אחוזים לכאן או לכאן. בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שעות אימוןחסוי14/05/2011
האם זה משנה באיזה שעה ביום אני עושה את האימון זאת אומרת בבוקר צהרים או ערב?
תודה לעונים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שעות אימון - תגובה
שי אלנקרי15/05/2011שלום,
זה לא משנה כל עוד אתה באמת עושה.שאלת טיימיניג האימון, בוקר או אחר הצהריים/ערב, הופכת לרלוונטית כאשר מדובר בעיקר על אימוני כוח. כאשר מדובר באימונים אירוביים זה לא כל כך משנה, העיקר שהמתאמן רגיל לכך ושעיתוי האימון מתאים לסדר יומו. מסתבר שספורטאי סבולת מקצועיים מבצעים את האימונים הן בשעות הבוקר והן בשעות אחר הצהריים. נכון שהתוכן שונה מעט, אבל זה עדיין קורה. בכל מקרה, נסה להתאמן איפה שזה הכי מתאים לסדר יומך ובו אתה מרגיש הכי במיטבך. אני בטוח שתמצא כבר את הסידור. שיהיה בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלט דיסקניסן14/05/2011
לד"ר זיו שלום
אני בחור בן 26 עברתי בלט דיסק לפני 7 חודשים רציתי לדעת
איזה תרגילי כוח אני יכול לבצע בחד"כ כדי לא לפגוע בגב
והאם תרגילים נכונים יכולים לפתור את הבלט דיסק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלט דיסק - תגובה
שי אלנקרי15/05/2011שלום,
יש מספר תרגילים שתוכל לבצע בחדר הכושר אבל הנושא הוא מאוד אינדיבדואלי מאחר וכל אדם נמצא ביכולת גופנית שונה מהאחר. יהיו כאלו שעם בלט כמו שלך לא יוכלו לבצע חצי מהתנועות שאתה מסוגל ולכן אני ממליץ ללכת לפיזיותרפיסט ולקבל המלצות תרגילים ישירות ממנו. לאחר מכן לך עם התרגילים לחדר הכושר ותדאג לוודא עם מדריך הכושר שאתה מבצע אותם בהתאם. בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחרור הגוף לאחר ריצה והכנה לריצה הבשי14/05/2011
אני אמור להשתתף במירוץ שליחים בו אני נדרש לרוץ 3 קטעים של כ 10 ק"מ, במשך יממה, כ- 7 שעות בין כל קטע ריצה. כיצד מומלץ לשחרר את השרירים ולהכין אותם לשלב הבא? מתיחות רגילות? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחרור הגוף לאחר ריצה והכנה לריצה
שי אלנקרי15/05/2011שלום שי,
לא חושב שמתיחות הן הפתרון לשחרור או הכנה של הגוף לקראת מרוץ השליחים. ההכנה האמיתית היא באימונים עצמם (עד לשבוע לפני הפעילות). אני יודע שזה מתרחש בסוף השבוע הקרוב (גם אני משתתף) ולכן לא תוכל להכין את הגוף יותר ממה שהכנת אלא באמצעות מנוחה טובה בימים הקרובים ושינה (אתה לא הולך לישון בערך 24 שעות אם לא יותר) וכמובן תזונה נכונה. ניתן להכין את הגוף השבוע ולבצע העמסת פחמימות, אבל על כך הייתי ממליץ להתייעץ בפורום תזונה או עם דיאטנית. אבל תצטרך לעשות זאת בהקדם. בהצלחה במרוץ!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זה מספיק?יאיר14/05/2011
כדי לשמור על משקל וכושר סביר, האם מספיק לעשות הליכה יום יומית של שעה, או שחובה לשלב גם פעילות נופסת כגון חדר כושר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם זה מספיק? - תגובה
שי אלנקרי15/05/2011אם המטרה היא לשמור על משקל וכושר סביר השאלה הנשאלת היא: מהו כושר סביר מבחינתך? זה עניין מאוד אינדיבדואלי ולכן יש לדעת קצת יותר מה אתה מצפה מעצמך בעניין הכושר. יחד עם זאת כדי לשמור על המשקל ישנו צורך בשילוב של תזונה נכונה, ואימוני כוח משלימים להעלאת מסת השריר הרזה והאצת קצב חילוף החומרים בגוף. תשלב את שני אלו ואתה בדרך הנכונה. ממליץ להתייעץ עם כל הנוגעים בדבר לשם התחלת פעילות בצורה הטובה היותר. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בכתף ימין בעת ריצהיניב13/05/2011
אני רץ כבר בערך חצי שנה פעמים בשבוע, ולפעמים לא בכל ריצה, מתחיל לי אחרי 6-7 דקות ריצה כאב שמיתגבר בכתף ימין.
לאחר סיום הריצה הוא נעלם לאחר 10-15 דקות.
לא יודע אם זה קושר אבל אני מקפיד לעשות קצת חימום לידיים, לא הרבה קצת סיבובי ידיים.
ממה זה יכול להיות?
תודה רבה על המענה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בכתף ימין בעת ריצה - תגובה
שי אלנקרי15/05/2011שלום יניב,
ייתכן שזוהי התחלה של דלקת או חולשה של השריר באזור זה של הכתף. לעתים בזמן ריצה אנו נוטים למשוך את השכמות ואת הכתפיים מעלה לכיוון האוזניים בזמן שעלינו להיות משוחררים כל העת. הייתי אומר שזה שווה בדיקה אצל אורטופד או רופא ספורט. הכי חשוב שתקשיב לגוף ואל תעמיד מעבר למה שהוא מסוגל. שיהיה בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היי, מתלבט אם כדאי להתחיל להתאמן?!אבי13/05/2011
אז ככה:
אני בן 27.5 ש' . בעל מבנה גוף (טבעי) בריא מחוטב ואתלטי מאוד, משקל 86 ק"ג, גובה 1.75 . בגיל 20 לערך רציתי מאוד להרשם למכון כושר השכונתי ע"מ לבנות גוף יפה, הפחד שעצר אותי מלהרשם עד היום הינו שאם אפסיק להתאמן לאחר כמספר שנים (3-4) אני פשוט אשמין ואהפוך לגוש שומן. יש לציין שאני לא דורש מעצמי להראות כמו מר עולם או הר אדם, אלא גוף מעוצב מחוטב חזה יפה בטן שטוחה וניפוח קל.
היום החלטתי שאני רוצה להרשם למכון ושאלותיי כך:
1. אם ארשם למכון ולאחר כשנתיים אפסיק את האימון האם הגוף יישמור על עצמו ויישאר שרירי וחטוב או שמא אצטרך כל חיי להמשיך ולהשאר במכון ע"מ לשמור על גוף יפה וחטוב?
2. אולי עדיף להתאצן שלא במסגרת חדר כושר ולעשות ריצה ולהתאמן במיתקנים שממוקמים בגנים הציבוריים(איזור ת"א)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאבי- תגובה
ד''ר איתי זיו16/05/2011הערותי....
1. הפסקת אימונים בשלב מסוים והפיכת שרירי הגוף לשומן מהווה אחד המיתוסים השכיחים בפעילות גופנית. שריר לא נהפך לשומן ושומן לא נהפך לשריר. במידה ומפסיקים להתאמן השריר יורד בנפחו (תופעה המכונה "אטרופיה)) ואילו השומן במידה ולא צורכים מספר קלוריות רב מדי במשך היום לא בהכרח כמותו עולה. מה שכן אחוזי השומן בעת שמפסיקים להתאמן על בסיס קבוע עולים בדרך כלל. אזי המראה של הגוף עשוי להיות רופס ופחות אסתטי. אך לא מדובר תמיד בעלייה במשקל, עלייה בהיקפי הגוף וכדומה.
2. מומלץ מאוד לבצע אימונים על בסיס קבוע בחדר הכושר על מנת לשפר ההופעה החיצונית ולהביא לשלל יתרונות בריאותיים. לפי המצוין ההתחלה שלך הנה במצב טוב מאוד כך שאימון בחדר הכושר רק יכול עוד לסייע ולשפר ההופעה החיצונית עוד.
3. אין מה לחשוש ממצב בו יופסקו האימונים. מדובר , אם בכלל על עוד מספר שנים אם בכלל ושמירה על תפריט מוגבל קלורית תביא לשמירה על משקל הגוף ועלייה מינורית ולא משמעותית של אחוזי השומן ולא בהכרח משקל.
4. אימון בחדר הכושר יעיל יותר לעומת אימון בחוץ ולכן כשמטרת האימון הנה הגברת חילוף החומרים, העלאת מסת שריר ועוד קשה ניותר להשיג מטרות אימון אלו באמצעות אימון בפארק או בבית כנגד משקל הגוף.
5. לגבי ריצה, בכל מקרה מומלץ לרוץ על בסיס קבוע , בחדר הכושר או מחוצה לו.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנוחה לשריריםדנה ב.12/05/2011
בת 18, 60 ק"ג 160 ס"מ. מתחילה בחדר כושר.
לאחרונה התחלתי להתאמן אירובית בחדר כושר למשך כחצי שעה- 40 דקות ביום, בעיקר בחלק הגוף התחתון; לא משהו יותר מדי רציני, 2-3 מכשירים ולפחות 300 קלוריות שרופות.
אני מבינה שצריך לתת מנוחה לשרירים למשך 48 שעות או למשך יום אחד אחרי כל אימון, אבל אני לא מרגישה שום כאב או התכווצויות שרירים למינהן, ולכן ממשיכה לחזור לחדר כושר בכל יום במחשבה שכך אוכל לשרוף יותר קלוריות ובהמשך, לאבד משקל בהדרגתיות.
האם אני מזיקה לעצמי בכך שאני לא נותנת לשרירים שלי מנוחה, אפילו שאני לא מרגישה שום כאב? אולי אני צריכה להתאמץ יותר? מהי הדרך הנכונה?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנוחה לשרירים - לדנה
ד''ר איתי זיו15/05/2011הערותי....
. לא ממש הבנתי את הסעיף הראשון אך אחדד לפי מיטב הבנתי..
1. מנוחה בין אימון לאימוןשל 48 שעות לפחות חשובה ונחוצה כשמדובר באימוני כוח לא אימונים אירוביים. לעיתים שמדובר באימונים איכות של ממש בהם המשקלים גבוהים ונפח האימון גדול הרי שהמנוחה עשויה להימשך אף 120 שעות!!!!! כפי שקורה אצל מפתחי גוף.
2. מספר האימונים האירוביים והאנאירוביים תלויים רבות במטרת האימון. בפועל ניתן להסתפק ב- 3 אימוני כוח בשבוע בימים לא עוקבים ו- 4 אימונים אירוביים. כמובן שהאימונים האירוביים והאנאירוביים ייערכו בחלקם באותו יום ואז מדובר על אימון שמשכו כ- 60-75 דקות בממוצע.
3. חשוב להעלות דרגת הקושי באימונים מפעם לפעם על מנת שהגוף יתסגל מחדש. במצב זה סביר להניח שיהיו כאבי שרירים מאוחרים. הדבר מוכר ושכיח.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה רבה
בתיה16/05/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרגילים ביתיים שעובדים על כל הגוףחסוי12/05/2011
אני צריך את כל התרגילים הכי טובים לכל החלקים החשובים והנחוצים
לגב
לבטן עליונה תחתונה
זרוע
כתפיים
שכמות תרגיל ואיזה חלק הוא עובד ככה לאימון ביתי
כל זה תעזרו לי עם תרגילים שאני ידע גם מה כל דבר כדי שאני יוכל להתאמן כל יום על איזור אחר
שאז מותר יום אחרי יום לא?
אם השרירים שונים?
והאם טונה לאחר האימון יעשה כבר את העבודה.
אני עובד מהבוקר עד הלילה ב9 אני כבר פנוי
השאלה מה אני יכול לעשות אני אוכל 2 כרירים לפני מה שאני אוכל עבודה מתאמן אוכל טונה עם 4 פרוסות
האם זה בסדר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרגילים ביתיים שעובדים על כל הגוף - תגובה
ד''ר איתי זיו16/05/2011הערותי...
1. במידה והאימון נערך בבית חשוב לדעת אילו מכשירים ביתיים יש בבית. באמצעות כך עושים את ההתאמה לתוכנית האימונים.
2. בבית מספר התרגילים שניתן לעשות קטן יותר לעומת תרגילים במועדון הכושר או בסטודיו. נקודה נוספת הנה העצימות של התרגילים השונים. גם היא מוגבלת ויש צורך בהדרכה מקצועית על מנת שהאימונים יהיו אפקטיביים ויובילו להשגת מטרת האימון.
3. בעיקרון במקרה שהאימונים נערכים בבית נהוג להפעיל את כל קבוצות השרירים בגוף דמי אימון ולא לפצל. אזי האימונים יבוצעו בימים לא עוקבים. 3 אימונים בשבוע יספיקו.
4. קבוצות השרירים העיקריות אותן יש להפעיל בתרגילים שונים: רגליים, גב, חזה , כתפיים, כופפי מרפק, פושטי מרפק, בטן וזוקפי גו.
5. חשוב גם לשלב פעילות אירובית- על מנת לשפר הכושר הגופני וכן על מנת להפחית אחוזי שומן.
6. התזונה אחרי האימונים ובכלל הנה חשובה מאוד ותקבע למעשה אם יושגו מטרות האימון או לא. טונה הנו מזון בריאות מצוין אך שי להרכיב תוכנית תזונה מסודרת ורצינית שתוביל למטרת האימון באשר היא. מומלץ להתייעץ עם איש מקצוע.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אימון רגלייםאלה11/05/2011
היי רציתי להתייעץ בקשר לתוכנית אימונים, אני בת 27 שוקלת 67 ק"ג 1.76 יש לי מסה דיי גבוהה בפלג גוף העליון ובטן חטובה , אני מתאמנת בתוכנית ab
יש לי בעיה קטנה יש לי רגליים לא ממש חטובות וישבן רך איזה תוכנית תמליץ לי לעשות על מנת לחזק את פלג גוף התחתון , אני מתאמנת 4 פעמים בשבוע כמובן מחלקת את האימון כמו שצריך
באימון רגליים אני עושה סקווטים , מכרעים פשיטה כפיפה הרחקה וכל מה שצריך אבל עדיין אני לא מרוצה מהחיטוב helpppp* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אימון רגליים - תגובה
ד''ר איתי זיו15/05/2011הערותי...
1. חשוב לדעת איך הפיצול נעשה. ייתכן שהתרגילים לא מתאימים. אם הבנתי נכון מבוצעים תרגילים כמו הרחקת ירך, קירוב ירך. אם כן אלו לא ממש התרגילים המתאימים..
2. על מנת להעלות טונוס שריר חשוב לבצע תרגילים בעומס גבוה יחסית ולהקפיד על התזונה באופן מיוחד תוך הקפדה על הפחתת אחוזי השומן במזון.
3. חשוב לבדוק אחוזי השומן התת עורי. במידה ואחוזי השומן בגוף האישה הנם מעל 30 הרי שמדובר ברמה שהנה מעל הממוצע וודאי שהדבר משפיע לשלילה על הנראות.
4. חשוב להקפיד על תזונה- תפריט המוגבל קלורית אחרת לא ניתן להשיג תוצאות משביעות רצון. במידה וההוצאה הקלורית קטנה מההכנסה הקלורית הרי שתהיה עלייה במשקל ואחוזי שומן. בכל מקרה ניתן לעלות גם באחוזי שומן גם ללא עלייה במשקל.
5. חשוב לשדרג את האימון ולעשות שימוש מדי פעם בשיטת אימון כמו פירמידה, חזרות שליליות ועוד. אילולא כן הדרך לפלטו ואף לסטגנציה (ירידה ברמה) - קצרה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת מאמץשולמית11/05/2011
כל כמה זמן מומלץ לעשות בדיקת מאמץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת מאמץ - תגובה
ד''ר איתי זיו15/05/2011הערותי...
1. בדיקות מאמץ בעיקרון לא עושים על בסיס קבוע כמו בדיקות דם או בדיקות אחרות. אם יש חשש לבעיה מסויימת, תחרות שמצריכה בדיקה זו וכדומה עושים בדיקת מאמץ.
2. ניתן לבצע אחת למספר שנים בדיקה זו אך חשוב לברר לשם מה? הרי בדיקת מאמץ לא מבטיחה שהכול בסדר במערכת הקרדיווסקולרית לכן בדיקות חוזרות ונשנות לא ממש נחוצות.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)