פורום כושר גופני - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום לכם
    מודאג וחושש
    27/04/2011

אני בן 16, 172 ס"מ ו 69 ק"ג. משחק כדורסל. רציתי להשתפר אז הוספתי אימוני כוח. תזונה נכונה,מתיחות בהתחלה ובסוף כולל חימום,שינה של 6-7 שעות בלילה.
    במשך חודשים ארוכים התאמנתי בבית לאחר שאחי שבחדר כושר לימד אותי כיצד.הרמתי משקולות במשך 2-3 שנים. בהתחלה משקל נמוך מאוד ובהדרגה עליתי-הרמתי כשאני בעמידה. כשהייתי בגיל 13.3 הייתי 161ס"מ. שנה לאחר מכן,בגיל 14.3 הייתי 167 ס"מ)נמדדתי ע"י רופא מומחה שגם אמר לי שאהיה גבוה מאוד) כשהתאמנתי ברצינות רבה יותר,הרמתי 3 פעמים בשבוע 10 ק"ג בשיא (המשקל הכי גבוה שיש לי בבית) בעמידה לחיזוק השיר הדו ראשי במספר תרגילים.מגיל 14.3 עד היום שאני בן 16 בדיוק,גבהתי 5 ס"מ בכמעט שנתיים,לאחר שבשנה אחת גבהתי 6 ס"מ. שמעתי רבות לאחר מכן,כי אימון משקולות בעמידה פוגע בגדילה.נאמר לי כי עצם גודלת בכך שהצפיפות בתוכה קטנה יותר ויש לה מקום לגדול או משהו דומה לכך-אז ממה ששמעתי המשקולות פוגעות ומצמצמות את המרווח של העצם בעיקר בעצמות הגב ופוגעות בגדילה. מאז יולי 2010 אני לא נוגע במשקולות יותר אלא עושה אימוני כוח של משקל גוף בלבד,וגם זה בשיא-פעם אולי פעמיים בשבוע בשל עומס אימוני כדורסל ועומס לימודים. מה דעתך?האם זה נכון? חשוב לי מאוד הדבר ומבחינת גנטיקה גם רופא מומחה שבדק אותי פעמיים במשך השנה(קצוות השנה)אמר שאהיה גבוה מאוד ויש לי אח 186 ס"מ ודוד 190 ועוד גבוהים כאלו במשפחה.
    לסיכום-מה דעתך על הדבר הנ"ל?האם הוא נכון? והאם לדעתך להתמיד יותר באימוני כוח על משקל גוף בבית(שזה מתח,שכיבות סמיכה בטן ותרגילי רגליים על מדרגה+דילגית וכו').
    תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שלום לכם

הוספת תגובה

• אימוני התנגדות

איתי הר-ניר
    27/04/2011

אימוני התנגדות המבוצעים בצורה נכונה אינם פוגעים בגדילה.
    אף אופא לא יכול להבטיח מה הגובה הסופי שלך יהיה, מומחה או לא. כל הערכות מבוססות על הערכה בלבד. טווח הסטייה יכול להיות גם 10 ס"מ.

זה שיש לך אח גבוה או דוד גבוה בהחלט תורם תלממונה הכללית לאפשרות שתהיה גם גבוה, אך בהחלט לא מהווה ביטחון לכך.

לסיכום, אין שום מחקר שמאשש את התפיסה שאימוני התנגדות פוגעים בגדילה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי, לפי מה הרופא החליט מה יהיה

שלום לך
    27/04/2011

הגובה ?
    צילום כף יד ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

בן 16
    03/05/2011

רגע , אז אתה אומר שאם וכאשר מתבצעים אימוני כוח שלא כשורה- לא באופן נכון, יש סיכוי לפגיעה בגדילה ?
    כי התאמנתי בבית, ללא פיקוח ועם משקולות בעמידה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום לכם - תגובה

עופר קיס
    04/05/2011

אימוני התנגדות כפי שתיארת אותם לא יפגעו במיצוי הגובה הפוטנציאלי שלך. אל חשש
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאיתי זיו , תודה
    מייק
    26/04/2011

שלום איתי , שוב מאגלי :)
    קראתי באתר שלך על מאמר הנוגע לאעלת מסת שריר : וכתוב שם שלא בכל מצב מעלים מסה , (מסכימה ) אך מה שאני לא מצליחה להבין זה : אמרת שאם החזרות נמוכות מ6 או גבוהות מ15 לא מעלים מסה אלא נוגעים בתחום אחר . ? השאלה שלי דיי קשורה לשאלה הקודמת ששלחתי לך : האם אתחיל לעבוד בכוח מירבי (כי אני רוצה לפתח כוח אך לא לעלות מסה יכול להיות פיתרון טוב ?

אבלמן הסתם ככלל החזרות נמוכות המשקל עולה , זה אמור לפתח לי מסה לא?

לעשות שיטות אימון גם ? פירמידות , דרופ סטי...וכל' גם פיתרון טוב לשיפור הכוח ? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    לאיתי זיו , תודה

הוספת תגובה

• נמאס לי לחכות לתשובה

מייק
    01/05/2011

למה לא עוניםםם לי !!!! אני כבר מחכה הרבה זמן , זאת ההודעה הרביעית שלי !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר איתי זיו
    02/05/2011

הערותי....
    1. הכול כמובן תלוי במטרת האימון. אם מעוניינים להעלות מסת שריר וכוח יחד יש לבצע מספר חזרות מתאים, אם בעיקר כוח מבצעים טווח חזרות אחר.
    2. עלייה במסת השריר אינה תלויה רק במספר החזרות אלא בתנאים נוספים חשובים מאוד כמו: זמני המנוחה בין הסטים (90-30 שניות), מספר אימונים רב יחסית בשבוע (3 ויותר), נוכחות רבה של הורמון טסטסוטרון (לכן נשים וילדים יתקשו להעלות מסת שריר מכיוון שנוכחות ההורמונים האנבוליים בגופם נמוכה), תזונה עשירה בחלבון (לפחות 1.5 גרם למשקל גוף. בחורה השוקלת 60 ק"ג אמורה לצרוך לפחות 90 גרם חלבון מדי יום במספר ארוחות), טווחי חזרות מתאימים (20-6 בסטים שונים), עצימות מאמץ גבוהה . וניתן עוד להמשיך....
    3. לפיכך. ניתן לבצע אימוני כוח בטווח חזרות המתאים לעלייה במסת השריר אך לא להעלות סמבת השריר מכיוון שלא מקפידים על הכללים האחרים. אגב,ף שכיח במיוחד.
    4. במידה ומבוצעים 3 אימונים בשבוע והמארה הנה לא לעלות (!!!!) במסת השריר ניתן לבצע הסטים השונם בטווח של 12-20 חזרות בממוצע בכל סט. ההשפעה על מסת השריר הנה לא גבוהה. מנגד, במידה ומדובר במתאמנים ברמה גבוהה ניתן לבצע מפעם לפעם אימונים גם בטווח של 7-4 חזרות . גם בטווחים אלה ההשפעה על העלייה במסה לא מהותית.
    5. טכניקות אימון כמו דרופ סט, פירמידות וכדומה דווקא מתאימים להעלאת מסת שריר.
    אשמח שתשלח שוב מטרת אימון ברורה ואז אוכל לכוון יותר.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוכנית אימונים ל 3 פעמים בשבוע
    דודו
    25/04/2011

איזו תוכנית עדיפה ל 3 פעמים בשבוע abc או ab או שזה לא משנה כי ב abc עובדים כל אימון יותר חזק ו ab עובדים יותר פעמים בשבוע

הוספת תגובה

• תוכנית אימונים ל 3 פעמים בשבוע - תגובה

עופר קיס
    27/04/2011

הי
    אם יש אימון רגליים חזק כולל DEAD LIFTS אז ABC
    אם רגליים לא מודגש אזי AB
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ללכת לחדר כושר בגובה 151 ומשקל 43?

כותרת^

הוספת תגובה

• ללכת לחדר כושר בגובה 151 ומשקל 43? - תגובה

עופר קיס
    27/04/2011

שלום גיל
    אם המשקל יציב ואין בעיית אכילה והמטרה היא לא לבצע אימוני ירידה במשקל אלא אימונים בריאים של אירובי , אימוני כח ותזונה מתאימה אז אני ממליץ מאד.
    בכל מקרה הרי צריך אישור רפואי
    אם כתוצאהמן האימונים תהיה ירידה במשקל יש צורך להפסיק ולהתייעץ עם רופא ספורט.
    וינגייט, מאוחדת ספורט או מדיקס עם יוני ירום שם יש הנחה למי שבא תחת שמי
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום..שאלה
    אנונימית
    24/04/2011

היי אני בת 18 ירדתי המוון במשקל לפניי שנתיים בדרך לא בריאה
    הייתי 76 קילו ירדתי 20 קילו ועדיין נשארה בטן
    אני מטר 54 ואז עליתי 7 קילו ומאז אני יורדת ועולה 2 קילו כל הזמן
    רציתי לדעת אם אימון של שעה וחצי בערך במכון כושר 3 פעמים בשבוע
    יעזור לי להוריד את הבטן לגמרי
    ולהגיע למצב של בטן שטוחה...
    אני לא רוצה ללכת סתם למכון..האם אימון בלבד יעזור לי...?
    אני לא אוכלת הרב ולא אוכלת שטויות בכלל..
    אשמח מאוד אם תענו לי...

לקביעת תור
    סגירה
    שלום..שאלה

הוספת תגובה

• שלום..שאלה - תגובה

עופר קיס
    24/04/2011

80% משמירה על משקל תקין קשורה בסוג המזון, הכמות ותזמון האכילה
    פעילות גופנית היא משנית ותומכת בתזונה מתאימה.
    תגשי לאיש מקצוע בתחום התזונה, קבלי תפריט מתאים למטרותיך ובצעי את האימונים שלך בחדר הכושר - אני בטוח שתראי תמורה נאה עבור מעמציך
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאיתי זיו - סקווט ושאר ירקות
    מרדכי חנוכה
    21/04/2011

שלום ד"ר זיו,

1. האם אתה באופן אישי ממליץ על תוכנית ה-Starting Strengh של ריפטו? ראיתי אנשים שעשו קפיצת מדרגה משמעותית איתה לעומת ה-AB הרגיל. מה דעתך?

2. האם אתה תומך בביצוע סקווט מלא כמעט (כפי שממליץ ריפטו) עבור כל מתאמן בריא?
    הרי אין באמת יותר עומס על הברכיים בסקווט מלא (העניין של דחיסת הפטלה לא מדויק), אלא להפך...

תודה,

מרדכי חנוכה

הוספת תגובה

• למרדכי - תגובה לגבי סקווט

ד''ר איתי זיו
    23/04/2011

הערותי....
    1. ראשית כל הכבוד על הרצינות וההתעניינות בנושא. ממש לא ברור מאליו.
    2. לגבי התוכנית של מארק ריפטו. במקרים לא מעטים היא עשויה להיות אפקטיבית למתאמנים. הדבר תלוי במשתנים כמו רמת המתאמן, מטרת האימון, טכניקת הביצוע של התרגיל ועוד. כמו כל דבר בתחום האימון ,,, לא ניתן להכליל אף פעם כל צורת אימון.
    בפועל, יש לנסות ולממשה אצל מספר מתאמנים שמבצעים תוכנית זו לעומת תוכנית AB מקובלת ולבדוק מידת ההתקדמות.
    3. לגבי סקווט מלא, הדיעות חלוקות בעניין. סקווט מלא הכוונה הנה 45 מעלות במפרק הברך. הסקווט שמארק ריפטו מציג הנו של כ- 60 מעלות. מדובר בהבדל מאוד משמעותי מבחינת העומס המופעל על מפרק הברך בזוויות אלו. אם כך, אם יש צורך לבצע סקווט מלא, לדוגמה, מרימי משקולות, מפתחי גוף וספורטאי הישג מסוימים, ניתן להמליץ לבצע תרגיל זה בטווח תנועה מלא אך, להמליץ לכלל האוכלוסייה טווח תנועה מלא בסקווט לדעתי לא נכון ולא אחראי. אגב, הנך יכול לראות במגזין לפני האחרון של עולם הריצה מאמר שלם על טווח התנועה בתרגיל הסקווט. הבאתי בו מחקרים לא מעטים שהציגו הבעייתיות בביצוע סקווט בטווח תנועה מלא. בלי כל קשר, הדבר לא אומר שהמבצעים סקווט בטווח תנועה מלא ייפצעו.
    4. אגב, לגבי הסקווט ובכללל תרגילים מורכבים לרגליים הרי זה המצב היחיד מבין כל התרגילים בהם נמליץ על טווח תנועה מלא בהסתייגות. כלומר, לא גורף לכולם.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כושר
    שושי
    21/04/2011

שלום,
    שמי יהודה בן 31

קניתי הליכון לבית.
    אחרי הליכה כ 30 דקות הדופק שלי היה 120 האם זה תקין?
    לאחר שירדתי מהליכון היה לי סחרחורת כמה דקות וכאלו שאני מרחף
    האם זה תקין? ואם כן מדוע זה מופיע?

ראוי לציין שזה פעם הראשונה שאני הולך על הליכון.

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    כושר

הוספת תגובה

• כושר - תגובה

שי אלנקרי
    23/04/2011

שלום יהודה,
    דופק באימון או דופק מטרה בכלל או עניין אינדיבדואלי ומשתנה בהתאם לכושר הגופני, אינטנסיביות האימון וכמובן מטרת האימון. דופק 120 הוא דופק בהחלט סביר בעת מאמץ גופני וגם לגבוה כל כך ביחס לגילך. שוב, הכל עניין של מטרה וותק בתכנית האימונים. בוודאי שחשוב להקפיד על כללי הזהירות הנחוצים ועיקרון ההדרגתיות (לא ביום אחד להקפיץ את הדופק לשמיים) אבל עדיין חשוב לבדוק ולשאוף לכיוון דופק המטרה. תוכל לחפש באתר כאן את מחשבוני הדופק שאמנם מבוססים על פי נוסחה מסוימת אבל לפחות יתנו לך אינידיקציה מסוימת. לגבי הריחוף לאחר הפעילות על ההליכון. זה עניין של הרגל כמובן וירידה הדרגתית. כדאי לעצור ולהוריד את המהירות בצורה הדרגתית. לעתים, הפסקה מהירה (אפילו רק דקה אחת של COOL DOWN) לא תמיד מספיקה. נסה לתת יותר דקות תוך כדי שאתה מפחית את המהירות בהליכון.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוכנית חדשה
    מגאלי
    19/04/2011

מה זה אומר : יש לי תוכנית חדשה שהמאמנת שלי נשאירה לי במגירה שלה כי היא בחופש , אך רוצה ממני לעבוד
    מטרתי : הרזייה וחיטוב (אני שנים מתאמנת באופן סדיר מאוד)

סקווט חופשי + לחיצת כתפיים : 12-15-20 כל סט החזרות עולות אך המשקל נשאר אותו משקל (מה זה אומר ? ) ומה ההבדל אם אני עושה אותו דבר אבל מורידה משקל כל פעם שהחזרות עולות )
    איזו שיטת אימון זה?
    ככה אם כל שאר התרגילים
    יש תרגילים שאני מתקשה יותר להגיע ל20 חזרות בטח לא בפעם השלישית : כגון : שכיבות סמיכה אני עושה 8- 10 -10 מתחילה ב8 ואז 10 עד הסט השלישי
    תודה אשמח להסבר על שיטה זו

לקביעת תור
    סגירה
    תוכנית חדשה

הוספת תגובה

• מחכה לתשובה

מייק
    26/04/2011

:(

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדיין מחכה

מייק
    28/04/2011

למה לא עונים לי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה רעידות וחדר כושר
    אריק
    19/04/2011

שלום רב לצוות.
    יש לי מספר שאלות.
    סליחה על הבורות אשמח להתייעץ איתכם בעלי הידע.
    אני בן 27 ,שוקל 92 ק"ג וגובה 173 ס"מ.
    אף פעם לא הצלחתי לעשות ריצה בהליכון מיד מתעייף.
    האם יש טעם לעשות בהדרגה ריצה.בחדר כושר או בטבע .
    או שהליכה גם יכולה להיות טוב.
    אני רוצה מאד מאד לבנות סיבולת לב ריאה.
    כי אני מרגיש חסר אנרגיה לחלוטין.
    אני לא עוסק בספורט הפסקתי לאחר פציעה בכתף.
    הפסקתי אפילו הליכה עם הכלב.
    ממה להתחיל? איך עושים זאת בהדרגה.
    האם שחייה 3 פעמים בשבוע של שבוע בבריכה.יכולה לבנות סיבולת לב ריאה.
    אופניים פעמיים בשבוע של שעה רכיבה.וכל יום הליכה של 30 דקות עם הכלב .
    זה יכול לבנות סיבולת לב ריאה ולתת הרגשה של אנרגיה.יותר ערנות?
    בנוסף שאלה מוזרה.
    לאחרונה התחלתי לעבוד בעבודה שכוללת הרבה עמידה על הרגליים.
    ואני עובד עם הידיים.הגוף רועד בלילה איך שאני מתעורר.האם יש כזה דבר שהשרירים לא רגילים למעמס ולכן הם רועדים? היה לי במשך יומיים עד 4 ימים באזור אחד בלבד של יד כולל הכתף ( היד ששם יש לי את הפציעה בכתף של קרע בגיד) היא רעדה לי וכל הצד שמאל רעד לי.
    אודה לתגובות.
    בתודה וברכת חג שמח
    ירון

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה רעידות וחדר כושר

הוספת תגובה

• שאלה רעידות וחדר כושר - תגובה

עופר קיס
    19/04/2011

ירון שלום
    הפורום הנל איננו רפואי כך שלא אוכל לתת לך תשובות איכותיות לגבי הרעידות. לגבי כושר גופני בצע בצורה הדרגתית כל פעילות שאתה מרגיש בעת הפעילות תחושה שדי קשה לך. בצע את הפעילות למשך 30 דקות כאשר כל כמה דקות אתה מבצע פעילות די קשה וכל כמה דקות אתה מוריד את הקושי ומבצע פעילות שתחושתה קלה. בצע זאת יום כן יום לא ולא חשוב אם זה שחיה או הליכה נמרצת עם הכלב. בצורה הדרגתית עלה ל 40 דקות פעילות במשך 5 ימים בשבוע
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפסקה באימוני ריצה-מומלצת?
    שי
    16/04/2011

שלום,
    אני חוזר לרוץ לאחר תקופה ארוכה של החלמה מפציעה. (באישור רופא כמובן).
    בניתי תכנית אימונים שמרנית ביותר ע"מ לחזור באופן הדרגתי ככל האפשר ומבלי להעמיס על הגוף. שאלתי היא, האם במהלך אימוני ריצה לאורך חודשים ואף שנים יש צורך לכלול הפסקות בין האימונים מדי פעם (נניח שבוע מנוחה או יותר, כמו שממליצים מאמנים בנוגע לאימוני כוח), או שבמידה והמנוחה בין האימונים היא מספקת אין צורך ביותר מכך?
    תודה .

הוספת תגובה

• הפסקה באימוני ריצה-מומלצת? - תגובה

עופר קיס
    19/04/2011

לדעתי הפסקות יזומות של 5-8 ימים כל כמה חודשים הכרחיים על מנת להוריד עומס מפרקי ולאפשר התאוששות נפשית. אני מניח שיש גם אלמנט פרטני לגבי התזמון ומשך ההפסקה. ממליץ שבזמן זה יבוצעו טיפולים ופעילות שונה לחלוטין
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    אנונימית
    15/04/2011

אם אני עושה הליכה של 60 דקות בחוץ והליכה של 60 דקות על ההליכון איפה אני אשרוף יותר ?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• לאנונימית- תגובה

ד''ר איתי זיו
    15/04/2011

הערותי...
    .הליכה או ריצה בחוץ תגרום להוצאה קלורית רבה יותר וכן הפעלה מוגברת יותר של השרירים לעומת ריצה על מסילה. ישנן לכך סיבות רבות כמו: סוג המשטח, התנגדות הרוח (בחוץ הנה משעותית לעומת מסילה) ועוד.כל זאת כמובן שמדובר בהתייחס לאותו קצב וזמן הפעילות בשני המקרים.
    , בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עור רופס
    אביטל
    15/04/2011

הורדתי 14 קילו ונשארתי עם עור רופס בידיים אני מרימה אותם וזה נראה מזעזע. אני צריכה להוריד עוד 11 קילו. האם זה אפשרי שהעור הרופס הזה בידיים ייעלם? מה צריך לעשות בשביל שזה ייעלם? חוץ מחדר כושר...תודה

לקביעת תור
    סגירה
    עור רופס

הוספת תגובה

• לאביטל

ד''ר איתי זיו
    15/04/2011

הערותי....
    1. במידה ומדובר על עודף משקל שהנו זמן ממושך קיים הרי עודף עור הנו תופעה שכיחה וקיימת במקרה זה מכיוון שהעור נמתח באופן משמעותי.
    2. מומלץ לבצע אימונ כוח על בסיס קבוע 3 פעמים בשבוע ואולי אף בהמשך 4. תלוי ברמה ומטרת האימון הכוללת. עלייה בטונוס שריר ואף במסה תשפר את המצב ללא הכר והתופעה תהיה פחות אקוטית.
    2. חשוב להקפיד באופן משמעותי על התזונה מכיוון שגם לכך יש השפעה רבה. אחוזי שומן גבוהים, או ירידה משמעותית במסת השריר גורמים להרעת המצב.
    3. במידה ולאחר שנה של אימונים ותזונה מתאימים המצב לא משתפר באופן משמעותי מומלץ להתייעץ עם איש מקצוע רציני ואולי אף באזור הידיים יהיה צורך לעשות מתיחה. כמובן שיש למצות את כל האפשרויות הקיימות עד אז.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריצה
    דן
    13/04/2011

אני רצ בממוצע 13 קמש למשך 40 דק
    רציתי לשאול האם אירובי עצים (80 אחוז מהדופק ומעלה)יכולמ לגרום להפרשת הורמונים כמו הורמון גדילה וכו

לקביעת תור
    סגירה
    ריצה

הוספת תגובה

• לנמיר - תגובה

ד''ר איתי זיו
    14/04/2011

ריצה בדופק גבוה יחסית של 80% ומעלה בהחלט משפיע על הפרשת הורמונים בכלל וכן גם הורמון גדילה. אימונים אנאירוביים משפיעים מהותית יותר על ההפרשה של הורמונים אנבוליים וכן הורמון גדילה.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאיתי זיו
    מוטי
    13/04/2011

שלום,

להלן שאלה מהותית שטורדת את מנוחת רבים מהמאמנים ומהנבחנים:

אילו אי-ספיקות עלולות להיות בסקווט?

בסוף הקונצנטרי -

בסוף האקצנטרי -

ואילו אי-ספיקות במכרעים סטטי?

בסוף הקונצנטרי -

בסוף האקצנטרי -

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    לאיתי זיו

הוספת תגובה

• למוטי- אי ספיקות

ד''ר איתי זיו
    14/04/2011

הערותי....
    1. אי ספיקה פסיבית אפשרית בסולאוס בעת השלב האקצנטרי והדבר יתבטא בהרמת עקבים.
    2. גלוטאוס מקסימוס יהיה באי ספיקה פסיבית יהיה סיבוב אגן לאחור
    3. המסטרינגס בסקווט בטווחים גדולים, הטייה של הגו ייתכן שיהיה אי ספיקה פסיבית של ההמסטרינגס. הדבר יתבטא גם בסיבוב אגן לאחור.
    4. במכרעים לא צריכה להיות אי ספיקה אקטיבית. ייתכן ברגל האחרון בארבע הראשי של הרגל האחורית. אי ספיקה פסיבית במיוחד אם הרגל תהיה מוגבהה על המדרגה.

בברכה,
    איתי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יוגה לגברים ונשים באזור השרון
    רומי
    12/04/2011

שלום זוג מחפש לעשות יוגה באזור השרון תודה ויום נפלא לכולם

הוספת תגובה

• כדאי לבדוק ב...

שי אלנקרי
    23/04/2011

כדאי לבדוק בגוגל, אני מניח שתוכלו למצוא משהו פרטי או בקרב אחד מחדרי הכושר באזור.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה