מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עלייה במסה במהלך אימוני ריצהיאיר22/11/2010
היי!
אני בן 21 1.78 64 ק"ג. מתאמן כשלוש פעמים בשבוע, בריצה למרחקים של 10 ק"מ פלוס מינוס.
מאחר ואני רזה מאוד הייתי רוצה להתאמן ולעלות במסה (בשילוב כמובן של תזונה מותאמת).
איזה תוכנית אימונים (ביתית) מתאימה לי- והאם אימוני הריצה היחסית אינטנסיביים לא סותרים את מטרת העלייה במסה- (או שמספיק שלדוג' אפצה על הריצות בתזונה מוגברת?)
אז אם אפשר בבקשה- המלצה על תוכנית אימונים אופטימלית+ הסבר על התזונה המתאימה למצב כזה?
תודה רבה מכל הלב!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדוד
ד''ר איתי זיו25/11/2010הערותי....
1. אימונים אירוביים הכוללים ריצה של 10 ק"מ 3 פעמים בשבוע לא אמורים למנוע או להפחית באופן כה מהותי את העלייה במסה וזאת בתנאי ששומרים על הכללים הנחוצים.
2. ללא קשר לריצה יש לטפל ראשית במשקל הגוף הנמוך יחסית באמצעות דיאטה לעלייה במסת הגוף. ברם, אימוני הריצה יילקחו בחשבון בבניית התפריט על מנת שלא תהיה ירידה נוספת במשקל עקב כך. בפועל ניתן לרוץ בהיקף זה ולעלות במסה ויש מקרים רבים כאלה.
2. מצי לבנות תוכנית אימונים מסודרת לבית או לחדר הכושר עם איש מקצוע מתאים על מנת שתחול התקדמות ויושגו המטרות. תוכנית זו צריכה להיות , הן אירובית, והן אנאירובית.
3. לגבי תפריט תזונתי מתאים מומלץ לפנות לפורום תזונת ספורט - מתאים יותר והגיוני.
4. לסיכום במקרה המצוין נדרשת לא מעט השקעה מבחינת האימונים המתאימים - במקרה זה בעיקר אימוני ההתנגדות. בנוסף נדרשת השקעה רבה בהיבט התזונתי במיוחד בדיאטה להעלאת משקל.
בהצלחה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובה..שלומי21/11/2010
שלום
אני בן 13,משקל 47,גובה-161.
אני מתאמן באימון משקולות של יום כן יום לא(ביום השני מנוחה..)3 פעמים שבוע סה''כ.
האימון שלי כולל את הדברים הבאים-
לחיצת חזה-3x12. שכיבות סמיכה באחיזה רחבה-3X12. לחיצת כתפיים-3X12.פשיטת מרפקים-3X14.שכיבות סמיכה יהלום-3X10. כפיפות מרפקים בישיבה-3X12.בעמידה-3x12.באחיזת פטישים-3X12.מתח-3X5.כפיפות בטן-דקה בלי הפסקה.
זהו האימון שלי.רציתי לדעת האם אני מעמיס על עצמי יותר מידי?אני מתאמן כבר 3 חודשים ווידיתי שאני עושה את התרגילים כמו שצריך.
המטרה שלי היא עלייה במסה ואני בינתיים רואה תוצאות.
אשמח לתשובה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה.. - תגובה
שי אלנקרי22/11/2010שלום דן,
זה מאוד אינדיבידואלי ומשתנה מאדם לאדם בהתאם ליכולות האישיות, מבנה הגוף וכמובן המטרה. הדבר הכי טוב שתוכל לעשות הוא שתדבר עם מדריך הכושר בחדר הכושר בו אתה מתאמן כדי להתאים תכנית אימון בהתאמה אישית. שיהיה בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רעב מטורף לאחר ספורטאני21/11/2010
בת 35 1.60 משקל 58---כל יום עושה הליכה מהירה של 40 דקות...
לא יצא לי בשבועיים האחרונים כי בני עבר ניתוח...
אתמול חזרתי להליכות ויואווווו איזו רעבה אני...על הזמן מחפשת אוכל...אז מה עשיתי בזה??
בשבועיים שהפסקתי דווקא התאבון היה ירוד במיוחד...
אז אולי עדיף ללא פעילות גופנית ואז אהיה פחות רעבה ולא אטרוף?
יש לציין כי ירדתי 25 קילו וחשוב לי לשמור על זה מאוד..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רעב מטורף לאחר ספורט - תגובה
שי אלנקרי21/11/2010שלום,
נסי לבצע פעילות במעט פחות מאומצת, לעתים פעילות אינטנסיבית מידי היא זו שגורמת לנו לעוט על המקרר. אפשרות נוספת היא פשוט להכין את המנה הממוצעת והסבירה עבורך עוד לפני שאת מבצעת פעילות, שימי אותה בקופסא או בצלחת ופשוט צאי לדרך. כשתחזרי תדעי שהמנה הזו היא העומדת לרשותך ולא כל המקרר....שיהיה בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהולמה אני יורדת במשקל דווקא
אני21/11/2010עשיתי הפסקה בפעילות ואז ראיתי ירידה במשקל וגם פחות נפיחויות...
איך זה יתכן?איפה ההגיון? הרי פעילות מפחיתה משקל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהולמה אני יורדת במשקל דווקא - תגובה
שי אלנקרי23/11/2010כנראה שאת פשוט אוכלת פחות כשאת לא מתאמנת, אבל חשוב שתראי את כל התמונה: פעילות גופנית לא רק תשפר את המראה הוויזואלי או תמצק את הגוף היא גם תשפר את שאר מערכות הלב-ריאה ובכך תגרום להורדת התחלואה ובריאות טובה יותר. חשוב לזכור: לא הכל עניין של משקל בחיים. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר איתי זיו בהמשך לשאלות מ 2.11דן20/11/2010
הי
ביקשתי אזכור למחקרים אודות קשר בין טסטוסטרון להקרחה
אז ככה, DHT הוא חומר המומר מטסטוסטרון ונוכחות שלו בקרקפת גורמת להקרחה
הפחד שלי לגבי אימון להגדלת מסת שריר שכידוע גורם להפרשה מוגברת של טסטוסטרון - תקן אותי אם אני טועה
מכאן המשוואה פשוטה יש יותר חומר גלם תיאורטית שעלול להיות מומר ל- DHT בפרט בקרקפת
להתייחסותך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה עם הוספת לינקים
דן21/11/2010בקיצור
איתי אודה לך אם תוכל לרשום מייל שאפשר לשלוח את הלינקים כמו שצריך
לצערי הפורום פה לא מספיק מפותח לפרסום לינקים
פעם רביעית שאני מנסה וזה עושה סלט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדן
ד''ר איתי זיו25/11/2010היי,
מציע לבדוק מחקרים בתחום. האמת איני מכיר הנושא של טסטוסטרון שמשפיע על הקרחה ואם יש קשר משום מה אני מאמין שהייתי יודע זאת. מציע שתפנה השאלה לעופר קיס חברי לפורום שהנו פיזיולוג מאמץ אולי יוכל לסייע בעניין.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדן
ד''ר איתי זיו01/12/2010אשמח שתשלח לי הלינקים המתאימים.
[email protected]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובה-התיעצות עם ממוחהמתאמן20/11/2010
אני מתאמן הרבה זמן בחדר כושר(10 חודשים),לאחרונה אני מרגיש שלא מספיק לי מספר הסטים לשרירירם(שריר גדול-12קטן-5)לכן הוספתי עוד תרגילים וסטים.
השאלה היא האם זה יכול לגרום לגדילה נוספת?וכמה ימי מנוחה ממולץ לשריר אחרי אימון כזה?
לאיתי
כמה תרגילים וסטים עשיתה בשיא הכושר שלך כמפתח גוף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד שאלה
מתאמן20/11/2010אך שילבת אימון אירובי בזמן עלית מסת השריר(זמן ותדירות)?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה חשובה
שי אלנקרי21/11/2010שלום,
אני באופן אישית הייתי ממליץ להתייעץ עם אחד מצוות ההדרכה אצלך במכון הכושר, לא הייתי מוסיף עוד סטים (אפילו שיש לך את התחושה שאתה רוצה יותר). לפעמים הרצון להתפתחות מהירה הוא זה שגורם לנו לעשות דברים פחות מחושבים ובהמשך גם להיפצע. עצה אישית: 1. תתייעץ עם המדריך במקום בו אתה מתאמן ופשוט הקשב לו. 2. מספר הסטים שלך תלוי גם בתכנית בה אתה נמצא (FBW -AB-ABC). לכל תכנית יש את סדר הגודל של התרגילים והסטים, ושוב, תלוי גם מהי המטרה.
לסיכום: אל תקשיב לפעמים ליצור הקטן שדוחק בך "לדחוק יותר", הקשב לפעמים לגוף לפני שזה ישבית אותך לחלוטין.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רכיבה על אופניים ובחילותאני20/11/2010
אני עושה כל יום הליכה מאומצת ולעיתים אף משלבת ריצה,ללא כל בעיה.
אבל....כשאני רוצה לשלב רכיבה על אופניים ורוכבת באופן סביר עד מאומץ,בסיום אני עם בחילות ולעיתים אף מקיאה...
מה התופעה הזו? ואיך מתגברים על זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פליז זה דחוף
אני21/11/2010תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרכיבה על אופניים ובחילות - תגובה
ד''ר איתי זיו25/11/2010היי,
לגבי הופעת בחילות דווקא ברכיבה על אופניים ולא בפעילות אירובית אחרת עשויות להיות מספר סיבות הקשורות למצבים שונים של שיווי משקל ועוד. ממליץ לפנות לפורום פציעות ספורט בנושא. נראה לי שיהיה למומחים תשובה מתאימה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיזוק כל שרירי הרגליים.שלומי19/11/2010
האם זה נכון שחיזוק כל שרירי הרגליים בצורה פונקציונאלית מביא לשיפור ביציבות הברכיים ובכלל עוזר לריצה והליכה?
אני מכיר את רוב התרגילים הידועים, סקוואט, מכרעים, וכו'. השאלה היא האם התרגילים האלה לא מפספסים שרירים כלשהם?
למשל בחלק התחתון של הרגל, התאומים, יש מספר שרירים? דרך אחת לתרגל שם היא לעלות על קצת האצבעות אבל האם זה מחזק את כל האיזור? אולי להפך להרים את קצות האצבעות ולהישאר על העקבים יחזק שם משהו אחר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיזוק כל שרירי הרגליים. - תגובה
עופר קיס19/11/2010נכון מאד. תרגילי שיויי משקל הם מצויינים לחיזוק שרירי כף הרגל. בנוסף חשוב לבצע ניתורם. דוגמא , קפיצה מרגל לרגל מצד לצד - כמו בזיג זג על רגל אחת
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראקוטן - אימוני כוח וריצהאור18/11/2010
אני בן 14 ושמונה חודשים עם; משקל 55 ק"ג גובה - 1.77 מטר. התחלתי לקחת ראקוטן לפני שבועיים. לפני כן , התאמנתי (במשך 4-5 חודשים) במשקולות (משקלים של 4-6.5 קילו) על הפלג העליון של הגוף ורצתי 2-3 ק"מ.
רציתי לדעת האם אני יכול להתאמן במשקולות, ואם כן, להשאיר את המשקלים או להוריד אותם?
גם רציתי לדעת האם אני יכול להתחיל לרוץ עוד פעם 2 ק"מ בערך.
אני כבר מרגיש שהשרירים שלי קצת קטנים (בעיקר בטן) ולכן אני מאוד רוצה להתמיד ולהמשיך.
אם אסור משקולות, האם מותר לי ש.שמיכה, כפיפות בטן (בלי משקולות) ומתח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראקוטן - אימוני כוח וריצה - תגובה
עופר קיס19/11/2010הי אור
כן , אך עזוב משקולות, בצע מתח, בטן ושכיבות סמיכה וריצת 2000
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך עושים זאת בלי רגליםalmoni1118/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
איך עושים זאת בלי רגלים - תגובה
עופר קיס19/11/2010?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום אני בר אני שחקן כדורגלבר רפאל אורי18/11/2010
שלום אני משחק כדורגל ורציתי לדעת איך אני צריך להסדיר את הנשימות שלי באמצע משחק או באמצע פעילות גופנית אינטנסיבית כלומר כושר,משחק וכדומה.
רציתי לדעת איך אני צריך לנשום ומאיפה לקחת אוויר מהאף או מהפה זה חשוב לי מאוד
תודה על ההקשבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לבר - תגובה
ד''ר איתי זיו19/11/2010המקובל והמומלץ יותר הנה נשימה מהפה ולא מהאף בשל כמות האוויר הגדולה במיוחד במקרה זה. ניתן לשלב - גם נשימה מהפה והאף גם יחד אך מומלץ להתרגל לנשימה סדירה מהפה. כל זאת ללא הגעה של עייפות שרירית או נשימות מואצות ואי נוחות בשל כך.
בברכה
ן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום קוראים לי בר אני שחקו כדורגלבר רפאל אורי18/11/2010
שלום אני שחקן כדורגל ורציתי לדעת באמצע משחק ובספרינטים שאני עושה איך אני מסדיא את הנשימות ואיך אני צריך לנשום ולשאוף דרף הפה או האף בבבקשה תסביר לי זה חשוב לי תודה רבה!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום קוראים לי בר אני שחקו כדורגל - תגובה
עופר קיס19/11/2010בר שלום.
הנשימה היא דרך הפה, כיוון שניתן להכניס יותר אויר ביחידת זמן.תן לגוף לנשום באופן טבעי כך שיהיה הכי יעיל
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורדת אחוזי שומן במהלך תקופת אימוניגיא17/11/2010
שלום,
אני מתאמן למטרת עלייה במסת שריר כבר חודשיים, אימונים אינטנסיביים (4 ימים בשבוע) כולל תזונה נכונה (מבחינת חלבונים וכל הסובב).
אני באמת רואה שיפור די מהיר לאורך כל הדרך במסת שריר ובעלייה במשקלים בחדר כושר.
אני רוצה להוריד קצת אחוזי שומן (ממש קצת, אין לי הרבה), והשאלה שלי זה איך כדאי לי לעשות זאת?
ברור לי שבמתכונת הנוכחית, עם הכמות שאני אוכל, הסיכוי הוא די קלוש.
אז האם כדאי לי לקחת תקופה של שלושה שבועות ולהשקיע בתזונה למטרת הורדה באחוזי שומן + אימוני אירובי אינטנסיביים בנוסף לאימוני כוח הרגילים ואז לחזור למסלול הרגיל (תזונה למטרת עלייה במסת שריר)?
אפילו שזה יאט לי את ההתפתחות במסת שריר כי אני לא אצרוך מספיק חלבונים לאימון.
האם זה יקח אותי כמה צעדים אחורה?
אשמח לקבל את דעתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורדת אחוזי שומן במהלך תקופת אימוני - תגובה
עופר קיס19/11/2010ךפי דעתי רק עם תזונה. להוסיף אירובי - יפחית מסה ויגרע קלוריות.
בצע שינוי ספציפי- או סוג מזון, או תזמון מזון , או כמויות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאיתי זיו - התשה מלאה או חלקית?!!אלי17/11/2010
שלום איתי,
תודה על תשובתך הקודמת.
שאלתי היא: האם אין זה מוגזם עבור מתאמן של 4 אימוני כוח בשבוע (A B A B) לבצע חזה+כופפי המרפק באימון A וגב+פושטי המרפק באימון B? הרי בתצורה זו יהא השריר עייף ליום המחרת במידה ויש אימון...
למשל, אם עושים חזה+כופפי מרפק ביום א', לא תהא התאוששות מספקת של פושטי המרפק (שהרי הם עבדו קשה בתרגילי החזה), ולא תהא התאוששות מספקת של כופפי המרפק (שיידרשו למחרת לתרגילי הגב המורכבים).
מדוע, אם כן, השילוב של חזה+כופפי מרפק באימון A ושל גב+פושטי מרפק באימון B נחשב מקובל ולא תם השימוש בו?
אלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאלי - התשה מוקדמת
ד''ר איתי זיו19/11/2010ראשית שאלה טובה... שנית - הערות והארות:
1. אופן הפיצול משתנה ממתאמן למתאמן ותלוי בגורמים לא מעטים: רמת המתאמן, הותק באימון, מטרת האימון, מספר התרגילים מורכבים/מבודדים באימון, ועוד.
2. בפועל - במרבית המקרים עדיף לשלב את שרירי החזה עם כופפי המרפק מכיווןן שפושטי המרפק פועלים רבות בתרגילי החזה המורכבים. אגב, כשמדובר במתאמן מאומן בדרך כלל אין בעיה ממשית מבחינה זו כי בכל מקרה בפיצול ל- AB מספר הסטים המוקצה לשרירי הזרועות הנו 7-5 בממוצע.
3. ניתן לבצע את האימונים לא תמיד יום אחר יום וכך תחול התאוששות מספקת. למשל אימונים בימי: א, ג, ה, ו. כך המנוחה אמורה להספיק.
4. ניתן במקרים של עייפות שרירית להקצות יותר/פחות תרגילים מורכבים ואז להימנע מבעיה של תשישות שרירית של קבוצת פושטי המרפק.
5. חשוב לבדוק בכל תוכנית אימונים שחלה התקדמות. במיד ולאיש לשנות משתנים מסוימים בתוכנית או אולי הבעיה הנה המנוחה, התזונה וכדומה.
בהצלחה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- TSH והליכהhhh17/11/2010
שלום רב!
מקווה שתדעו לענות לשאלתי.
לפני 3 שנים עשיתי TSH והוא יהיה תקין כיום אני עושה הליכה והTSH שלי גבוה
האם TSH גבוה(תת פעילות של בלוטת התריס) יכול לנבוע מהליכה קצת מרובה או שזה לא שייך?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר THS
איתי הר-ניר17/11/2010ככל הידוע לי לא צריכים להיות ערכים גבוהים של הורמון זה בגלל הליכה.
אני מציע לך להבדק אצל אנדוקרינולוג.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהTSH והליכה - תגובה
עופר קיס17/11/2010הי
לא שמעתי על קשר ביניהם
כן. מציע לא לנחש וללכת למומחה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בלסת בזמן ריצהלי15/11/2010
שלום
בזמן האחרון אני מרגיש כאבים בלסת בזמן ריצה.
מה זה יכול להיות?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בלסת בזמן ריצה - תגובה
עופר קיס16/11/2010או התחלה של דלקת או בעיה אחרת . אם אתה מבוגר מעל גיל 40 לידע רופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)