מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כמה הבהרות - עופר קיס, איתי זיו....אלי07/12/2010
1. האם נכון לומר שסרטוס אנטריור הוא האגוניסט בהורדת שכמות (ולא טרפז תחתון)?
2. האם נכון לומר שפקטורליס מיינור הוא אסיסטנט בהרחקת שכמות (ולא בהורדה)?
3. האם נכון לומר שהאגוניסט בביצוע רוטציה לטרלית בשכמות הוא סרטוס אנטריור (ולא צמד כוחות של טרפז עליון ותחתון)?
לי זה נשמע קצת משונה.
מה דעתכם כאנשי מקצוע?
תשובתכם חשובה לי,
אלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות שלי
איתי הר-ניר07/12/2010serratus Ant אכן מבצע הורדת שכמות, טרפז תחתון מתשתתף בתנועה גם כן, קשה לומר מי אגוניסט, זה תלוי בתנועה השלמה המבוצעת.
Pectoralis Minor אינו משתתף בהרחקת שכמות או יתכן ויש לו שיתוף מסויים בסיבוב לטרלי.
סיבוב לטרלי של השכמה מתבצע גם ע"י Serratus Ant וגם ע"י הפעלת צמד הכוחות, אולם גם כאן קשה לומר מי הדומיננטי, מאחר ויש קשה מובהק למהי התנועה השלמה המבוצעת באיזור.
למשל, גם רחב דבי משתתף בהורדת שכמה. מהי טווח ההורדה, האם היא מלווה בתנועת קירוב בזרוע ושאר ירקות...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאלי - תשובות בנושא קינזיולוגיה
ד''ר איתי זיו08/12/2010הערותי:
א. הנכון הנו שסרטוס אנטריור הנו השריר העיקרי שמבצע את הרחקת השכמות. את ההורדה מסתבר שדווקא הטרפז התחתון הנו בעל קו פעולה טוב יותר ולכן הנו האוגניסט בפעולה זו.
2. פקטורליס מיינור הנו אחד השרירים שמבצעים הורדת שכמות ולא הרחקה!
3. האגוניסט ברוטציה הנו דווקא סיביו העליונים והתחתונים של הטרפז התחתון. הסרטוס מבצע בעיקר (!) את ההרחקה.
4. אשמח לדעת מדוע יש ספק בכך. אגב, ניתן למצוא תיעוד לאנטומיה והקינזיולוגיה של השרירים הללו במאות (!!) ספרים ואתרי אינטרנט. אם יש צורך אעביר ללא שום בעיה.כמעט כולם באנגלית (בעברית אין הרבה).:
בברכה,
איתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהחסוי07/12/2010
למה כל הזמן אומרים שסקס או גמירה לא משנה איך....לפני תחרות של פיתוח גוף או בכלל שעוסקים בפיתוח גוף זה לא טוב??
בגלל זה מעייף או מחליש? או בזבוז חלבון ?למה??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחסוי
ד''ר איתי זיו08/12/2010הערותי...
1. אין מחקרים והוכחות מדויקות על קיום יחסי מין לפני פעילות גופנית אך הסברה הנה שירידה ברמת הטסטוסטרון סמוך לאימונים עצימים במיוחד משפיעים על היכולת לפתח כוח. מן הסתם הדבר פחות משמעותי לנשים.
2. הדבר מן הסתם סובייקטיבי ולראייה ניתן לראות המלצות שונות של מאמנים באליפויות עולם או אולימפיאדה. חלק מהמאמנים מוכנים שנשים ילוו את השחקנים ואילו אחרים לא מוכנים בשום פנים.
3. לסיכום, אין הוכחה חד משמעית ובטח ובטח אין סיבה להתנהל לפי שמועות או מפתחי גוף שלעיתים בעלי דיעות ללא הוכחה מוכחת.
בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשמח לקבל תוכנית אימוןמשה06/12/2010
לפעילות אירובית אני בן 38 גובה 1.86 משקל 96
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לקבל תוכנית אימון - תגובה
עופר קיס07/12/2010הי משה
התחל בהליכה קלה של 10 דקות . הוסף כל יום 2 דקות באופן רצוף 3 ימים ואפשר יום אחד מנוחה.
אם קל התחל עם 15 דקות באותה צורה
כאשר תגיע ל 40 דקות העלה את הקצב באופן רציף או לאינטרוולים של 3-4 דקות בינוני+ ו 1-1.5 דקות קצב מתון
בהצלחה
נ.ב.
לך לפי ההרגשה והאינטואיציה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונהקובי06/12/2010
היי
האם גלוטמין ול-גלוטמין זה אותו דבר?
הבנתי שגלוטמין משחרר הורמון גדילה. במה זה מתבטא? האם רק בשרירים או בכל ההיבטים הפזיולוגים?
מזמן שקלתי לקנות גלוטמין, אבל מאחר שבתקופה האחרונה נזוקתי בפנים מטיפול אצל קוסמטיקאית חשבתי שזה אולי עשוי לתרום להשתקמות מהירה.
הנזק מתבטא בצלקות קטנות וחוסר צמיחת זיפים בצורה לא אחידה כמו שהייתה.
כמו כן, האם יש תוספים נוספים שעשויים לתרום לי
יש לציין, כי אני עושה כושר לחיטוב ואני נוטל אבקת חלבון.
אודה על תשובות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה - תגובה
עופר קיס07/12/2010הי נסי בפורום התזונה שלנו. לפי דעתי גלוטמין לא קשור להורמון גדילה, אלא לחילוף חומרים של חלבון ומניעת פירוק מוגבר ( גליקוניאוגניזה)
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שכיבות סמיכהאלי05/12/2010
שלום.
אני בן 18 וחצי ואני כשלושה חודשים לפני גיוס(קרבי).
יש ל בעיה שמאוד מפריעה לי. אני בכושר בכל הקשור לריצות וכו', אבל שכיבות סמיכה בחיים לא הצלחתי, אפילו לא פעם אחת. אני לא מצליח להוריד את עצמי ולעלות. מאז ומתמיד הרגשתי קצת חולשה השרירים בצד שמאל..ממה זה יכול לנבוע?!
תודה, אלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכיבות סמיכה - תגובה
עופר קיס07/12/2010הי אלי
יתכן מאד שיש חולשה שרירים שמייצבים את השכמות
ממליץ על התרגיל הבא
כנס למצב של שכיבת סמיכה של בנות ( ברכיים על הריצפה ) ונסה רק לרדת . בדרך בחזרה למעלה דחוף את עצמך בכל צורה או קום רגיל.
אם הולך בצע רק ירידות יום כן יום לא מחזורים של 5 ירידות עם דקה מנוחה
לאט נסה גם לעלות כפי שירדת
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה - תזונה לפני ריצהמירי05/12/2010
שלום.
התחלתי לרוץ מוקדם בבקרים. הבעיה שלי היא שקראתי שמומלץ לאכול כ-3 שעות לפני ספורט, ולמעשה אני קמה רק כחצי שעה לפני הריצה.
האם יש דרך שימושית במקום הארוחה שלפני האימון, כך שבאימון עצמו תהיה לי אנרגיה?
* לקום מוקדם יותר לא יתאפשר לי כי כאמור, האימון הוא מוקדם בבוקר והוא הזמן האופטימלי בשבילי להתאמן.
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תזונה לפני ריצה - תגובה
עופר קיס05/12/2010הי
כמה פרות יבשים או לחם עם ריבה כ 15-20 דקות לפני הריצה. ניתן כמובן לשתות משקאות אנרגיה לפני ותוך כדי הריצה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לעופר קיסרחל04/12/2010
שלום עופר.
אפשר בבקשה לקבל את כתובת המייל שלך?
יש לי שאלה שלא כ"כ קשורה לפורום,ולא לעניין לשאול אותה פה.ואני לא בטוחה שגם תענה לי על זה בפורום..
אשמח לקבל תשובה יחד עם המייל שלך.
תודה ושבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעופר קיס - תגובה
עופר קיס04/12/2010הי רחל
2 אפשרויות
דרך גרייט שייפ רעננה להשאיר הודעה עבורי, או תשאירי תכתבי את שלך בפורום
ביי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרמת משקולות לבן 14 ועודמאיה04/12/2010
שלום רב,
בני בן 14. משחק כבר כמה שנים טניס ובשנה זו הגביר פעילותו הגופנית (בנבחרת ביה"ס, מתאמן כולל הטניס 7 פעמים בשבוע).
גבה המון בשנה זו. מבנה גוף רחב ושרירי.
שתי שאלות לי:
1. מעוניין להתחיל להרים משקולות, באופן קבוע בבית, כדי לנפח את השרירים. מה המשקל המומלץ לו? הוא שוקל 64 ק"ג, גובהו 1.74. חוששת שהוא מגזים קצת... לא הרים לפני כן משקולות. (קנה כרגע משקולת של 7.5 ק"ג)
2. לאורך כל חייו לא סבל מקור. נהפוך הוא- גם בחורף, הלך עם קצר. לאחרונה ממש קופא מקור. (בעיקר באצבעות ידיו, אך לא רק). ביצענו כמובן בדיקות דם כלליות והתוצאות בגדר הנורמל, ללא יוצא מן הכלל. האם יכול להיות קשר בין הפעילות הספורטיבית לבין "התנהגות" גופו השונה?
תודה מראש,
אמא מודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיה - הרמת משקולות לבן 14 ועוד -
ד''ר איתי זיו04/12/2010היי, הערותי.
1. ראשית מצוין שהנער משחק טניס על בסיס קבוע באופן מקצועי. יש לכך השלכות חיוביות רבות מאוד במגוון תחומים , הן פיזיים, והן פסיכולוגיים. כמובן שגם הקניית ערכים רבים עקב כך.
2. אימון משקולות במקרה המצוין מומלץ מאוד ודוקא יסייע לשיפור יכולות ספורטיביות עשוי להפחית פציעות פוטנציאליות, לתרום להעלאת הביטחון העצמי והדימוי העצמי ועוד. עם זאת חשובה תשומת הלב למספר נקודות:
א. אימון הכוח מומלץ במקרה זה שיתבצע 3-2 פעמים בשבוע. 3 כמובן עדיף.
ב. אימון הכוח צריך להיבנות באופן מושכל בקורלציה לדרישות הגופניות הרבות במשחק הטניס. אילולא כן, עשויה לעלות מסת שריר רבה יחסית שתקשה על התנועתיות במגרש ותגביר מסורבלות והתוצאה יכולת פחות טובה בטניס וחבל.
ג. ניתן לבצע אימוני כוח שפחות מעודדים היפרטרטופיה- גדילת מסת השריר ותורמים יותר לשיפור יכולות אחרות כמו כוח מתפרץ שחשוב במיוחד לשחקן טניס.
ד. אימוני כוח אמורים להתבצע במיוחד בגיל הצעיר למשך זמן קצר. ניתן להסתפק בחצי שעה לכל היותר.
ה. חשובים האימונים המשלימים - הפונקציונליים. אזי, מחזקים את השרירים המייצבים, משפרים את הקואורדינציה בין השרירים והמפרקים ועוד. לשחקני טניס וכן בכל ענפי הספורט האחרים הדבר חשוב במיוחד.
ו. תקופה זו הנה מהותית במיוחד מבחינה הורמונלית ולכן הגדילה במסת השריר הנה משמעותית. מציע להתייעץ עם פיזיולוג מאמץ או רופא ספורט. יש מצוינים בתחום ולקבל כלים לעבודה נכונה עם הנער. במקרה זה יקבל תוכנית אימונים מסודרת ותוכנית תזונה על ידי איש מקצוע וכך ניתן להבטיח התקדמות פיזית טובה ללא פגיעה ביכולת הספורטיבית.
ז. לגבי הקור ייתכן שבשל השינויים המצוינים והגדילה במסת השריר חלה ירידה מהותית באחוזי השומן, מה שגורם בין השאר לתחושת ה'קור' המצויינת. מחד, הדבר חיובי, מאידך, חשוב במידה והדבר ממשיך ומעיק להתייעץ עם רופא ספורט מומחה.כמו כן לגבי התחושה באצבעות הידיים. אם לא נמצא ממצא פתלוגי להמתין תקופת זמן ובמידה והתחושה לא עוברת לבדוק העניין עם רופא ספורט או פיזיולוג מאמץ רציני שעובד עם ספורטאי עלית. יש בודדים כאלו בישראל!
בהצלחה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אימון כחשרון03/12/2010
היי, אני בת 17 שוקלת בסביבות ה54 ,אני מתאמנת פעמיים בשבוע אימון כח[2 קבוצות שרירים שונות כלומר התוכנית שלי מחולקת לA וB שכל אימון הוא בערך שעה.]ו4 פעמים פעילות אירובית [לרוב ספינינג]
האם הפעילות גופנית הנ"ל אמורה לגרום לי לעלות משמעותית במשקל?
כבר עברו חודשיים,שלוש ואני לא רואה שינוי משממעווותי בגופי מבחינת שומן.רק מבחינת מסת שריר.
שקלתי 49 לפני חודשיים, יכול להיות שעליתי 5 קילו?
המטרה שלי היא כמובן להתחטב ,עקרונית לא אכפת לי לעלות במשקל אם זה חלק מהמטרה,אבל אני באמת לא רואה התחטבות ואני בטוחה שהאחוזי שומן שלי לא ירדו בצורה משמעותית אם בכלל ..
אני מודעת לכך שיש לשלב תזונה נכונה, ויש לי תפריט,אבל אולי הוא לא מתאים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשוב לציין ש
שרון03/12/2010אחרי אימוני כח -> 2 יוגורטים ו2 תמרים.
יכול להיות שיותר מדי?. זה בנוסף לארוחת ערב.
אני מבולבלת מאוד,כמה חיוניים האימוני כח?אולי אפסיק אותם ואתמקד באירובי ומאזן קלורי שלילי? הרי קשה לשמור על מאזן קלורי שלילי בימים שאני עושה איימוני כח,זה אפילו בלתי אפשרי כי אני צריכה לתחזק את השרירים ותמיד אני אוכלת יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשרון - אימון כח - תגובה
ד''ר איתי זיו04/12/2010הי, הערותי...
1. ראשית, כל הכבוד על הרצינות, ההשקעה היוצאת דופן וביצוע אימוני כוח על בסיס קבוע. הדבר ממש לא ברור מאליו ודוגמה טובה לרבבות נשים שמזניחות את המרכיב החשוב - כוח.
2. אין צורך לפצל את תוכנית האימונים ל- AB מכיוון שהדבר מתאים למתאמנים 4-3 פעמים בשבוע. לפי המצוין נערכים 2 אימוני כוח. מומלץ במקרה זה להצע אימון כוח כולל בו מפעילים את כל קבוצות השרירים - 8 סה"כ. 27-24 סטים בסך הכול. כל אימון שכזה ימשך סדר גודל של 60-45 דקות בממוצע. מספר חזרות של 20-8 בסט, זמני מנוחה של 90-45 שניות בין סט לסט. 4-3 סטים לתרגיל
3. חשוב למדדו הרכב הגוף כך ניתן לאמוד התקדמות. כפי שצוין המשקל אינו הפרמטר החשוב אלא הרכב הגוף. לפי מידת אחוז השומן ומסת השריר ניתן יהיה לדעת מה עלה - שומן או שריר. חיטוב אגב, הנו פונקציה של אחוזי שומן ומסת שריר. במידה והמשקל שעלה מקורו בשומן ברור שלא ניתן לראות חיטוב... שכבת השומן מסתירה את השריר הנמצא מתחתיה.
4. כמה קלוריות התפריט היומי? ייתכן שמספר הקלוריות רב מדי ובשל כך חלה עלייה האחוזי שומן ובמשקל, או לא, ייתכן שהתפריט מאוזן והעלייה הנה במסת השריר. כאן המקום לציין שכמעט בלתי אפשרי לעלות במסת השריר ולהפחית באחוזי השומן במקביל.
5. ממליץ בחום להתייעץ בפורום תזונת ספורט ו/או לקבוע פגישה עם דיאטן ספורט על מנת שיהיה סדר בתפריט, ימדדו אחוזי שומן/מסת שריר וכדומה.
בהצלחה רבה ותמשיכי ברצינות הזו תמיד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי
שרון04/12/2010תודה רבה,
כמובן שאת התוכנית אימונים לא בניתי בעצמי,המשקלים הם גבוהיים והחזרות הם בין 8-12 לכל סט[3 סטים לכל תרגיל אם כבר ציינתי] לפי מה שהבנתי זה יותר יעיל מאשר משקלים נמוכים ויותר חזרות?או שהבנתי לא נכון?
בקשר לאחוזי שומן ומסת שריר,בתחילת התהליך אחוזי שומן 23% ,משקל כללי 48,אחרי חודש בדקתי שוב אחוזי שומן 21% משקל כללי כמעט ולא השתנה.עברו חודשיים שלושה ועליתי 6 קילו,עוד לא בדקתי אם זה בעיקר במסת שריר או שומן ואת האמת זה יותר מלחיץ אותי לבדוק מאשר מסקרן .בכל אופן על הגוף לא נראה כאילו צימצמתי מי יודע מה באחוזי שומן.
התפריט שלי הוא בטווח ה1200+ קל' ,[לא יותר מ1500] כלומר השאיפה היא 1200.פשוט בימי כח זה לא עובד,היוגורטים כבר מוסיפים 200 קל' לתפריט,והבננה שלפני אימון..וכדומה.
אני מרגישה שאני עושה משהו לא בסדר ולא מצליחה לקלוע מה.יכול להיות שהכמות חלבון/פחמימות שאני צורכת אחרי אימון גבוהה מדי ולכן הגוף צובר שומן?. אני מקפידה על פעילות אירובית וכנראה שזה מה שמאזן את הכל.
הבנתי שאין אפשרות לעעלות מסת שריר ולרדת באחוזי שומן במקביל,אז אם ככה איפה אני עומדת, כי בסה"כ המטרה היא להפחית אחוזי שומן .האם עלי להפסיק עם אימוני הכח ולהתמקד באירובי? על אף שעליה במסת שריר אמורה כביכול להביא אותי למטרה?
תודה רבה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה
שרון11/12/2010?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעילות כשלא חשים בטובשירן02/12/2010
האם זה בסדר להמשיך כרגיל בפעילות כשמצוננים קלות? הגוף מעט יותר חלש אך לא מדובר בחום או במחלה מדבקת, ואני מרגישה שדווקא פעילות מחזירה אותי למסלול יותר מהר מאשר מנוחה.
בפעילות אני מתכוונת לחודר כושר, לחוגי עיצוב ולשחייה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעילות כשלא חשים בטוב - תגובה
עופר קיס04/12/2010יש פן פיזיולוגי ופסיכולוגי
כאשר יש התקררות מומלץ פיזיולוגית לא לבצע פעילות מעבר לקלה על מנת לאפשר לגוף להלחם כהלכה וירוס. אך אם יש צורך פסיכולוגי עקב צורך כזה או אחר חשוב לבצע פעילות מתונה בלבד ולהלחם בצורך לבצע אימון קשה יותר
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אימון אירובי "ארוך מדי"עירד בן דוסא01/12/2010
שמי עירד, בן 20, בריא, בעל כושר גופני גבוה. יצא לי לשמוע הרבה פעמים שביצוע של פעילות אירובית (כעוד אחד מהאימונים בשבוע) למשך יותר מ-60 דקות הוא מיותר ולא יעיל, ואף פעם לא הבנתי למה. אם אני רוצה למשל לרכב על אופניים למשך שעה, (בדופק של 65-70 אחוז מהמקסימום) ואז "לקנח" ב-2 ק"מ חתירה בבריכה (45 דקות) זה באמת מיותר ולא מועיל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אימון אירובי "ארוך מדי" - תגובה
עופר קיס01/12/2010תכנית אימון חייבת להיות תלוית מטרה
הגדר מטרה וקבל מינון
לשיפור כ"ג התכנית שתיארת היא בינונית מעצם רמת העצימות
לגבי הוצאה קאלורית - אולי
למטרה ספציפית והיא= רכיבה של שעה בדופק הנתון ולאחר מכן שחייה - היא עונה מצויין.
אולם אם המטרה היא ביצוע של שעה רכיבה מרבית ולאחר מכן שחייה של 2 ק"מ באופן מרבי, אז התכנית איננה מתאימה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רב !נורמן.01/12/2010
שלום !
אני בן 18 וזה עתה התחלתי להתאמן בחדר כושר.
אני רזה (שחיף), שוקל 58 וגובהי 170.
אני רוצה לפתח גוף בצורה בריאה וטובה, להגדיל שרירים, אך להשאר חטוב. אני לא רוצה להראות כמו המנופחים האלה שהרימו קצת יותר מדי משקולות, אבל רוצה להראות שרירי.
הבנתי שיש משמעות למספר החזרות לעומת המשקל .
אם תוכלו לייעץ לי מבחינת תכנית אימון ותזונה באופן כללי אני אשמח!
הסיבה שאני פונה אליכם המקצוענים מכיוון שהמאמן בחדר הכושר קצת, איך לומר..טיפש.
תודה רבה [=* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנורמן
ד''ר איתי זיו01/12/2010היי. הערותי...
1. חשוב לבנות תוכנית אימונים שנתית לפי תקופות. להתחיל ב- 3 אימונים בשבוע בימים לא עוקבים ולאחר כ- 4 חודשי אימון לעבור לאימון מפוצל, אזי מספר האימונים יהיה 4-3 בשבוע.
2. אימון להעלאת מסת שריר מצריך היערכות מתאימה מבחינה תזונתית ולכן חשוב לבתייעץ עם איש מקצוע בעניין.
3. למספר החזרות וזמני המנוחה באימון חשיבות רבה מאוד. ניתן להמליץ על מספר חזרות של 15-10 בתקופת האימון הראשונה ולאחר מכן בתקופה של אימון 4 פעמים בשבוע הטווח יגדל ל- 15-5 חזרות בכל סט. למותר לציין שהעומס משתנה בהתאם למספר החזרות המבוצע. ב- 15 חזרות המשקל המורם יהיה נמוך מהותית לעומת 6 חזרות.
4.חשוב לבנות בסיס רחב מספיק מבחינת מסת השריר ורק לאחר מכן לבנות תונכתת אימון שפחות מתאימה למסה ויותר מתאימה לחיטוב הגוף והפחתת אחוזי השומן.
ממליץ בחום להתייעץ עם איש מקצוע מתאים שיבנה תוכנית אימונים וכמובן תוכנית תזונה מסודרת. כדאי וחשוב.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם קיימת קלטת /DVD לגיל מבוגר ???.חן30/11/2010
שלום אימי בת 77 (בעיות בגב ובברכים) לאחרונה היתה במספר מפגשים התעמלות לגיל מבוגר במכון לפזיוטרפיה ׁ (בני שלושת רבעי שעה) המפגשים הסתיימו. האם קיימת קלטת /DVD על מנת שתמשיך את ההתעמלות גם בבית ( היא לא אוהבת לצאת למתנסים להתעמל תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם קיימת קלטת /DVD לגיל מבוגר ???. - תגובה
עופר קיס01/12/2010אולי יש להתעמלות פלדנקרייז.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק מנוחה נמוךזהר29/11/2010
שלום רב,
אני בן 39 עושה כושר גופני באופן יחסית קבוע משך לא מעט שנים (חדר כושר וגלישה ) 176 ס"מ שוקל 76ק"ג
לאחרונה רכשתי שעון דופק ואני רץ (סה"כ 3 חודשים) למרחקים של 7-10 ק"מ
דופק מנוחה שלי הוא 47-50 (לא מיד אחר שינה ) ישיבה בכיסא
אני לא בשיא כושרי ונראה לי דופק מנוחה נמוך - אני חש טוב במהלך הריצות וגם לאחריהן
אני רץ בדופק ממוצע של 160 ובשיא מגיע ל 170-172
האם יש משמעות לעניין - טוב? רע? מצריך בדיקה
תמיד הייתי בתחושה שדופק נמוך זה טוב רק שאם הגיל ואבא שעבר צינטור בגיל 52 אני לבבי לעניין :-)
בתודה מראש
זהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק מנוחה נמוך - תגובה
עופר קיס01/12/2010נשמע אחלה
תמיד מוזמן לבצע בדיקה קרדיופולמונארית באחד ממרכזי רפואת ספורט בארץ
אם אתה מגיע דרכי לMEDIX יש הנחה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעופר
זהר01/12/2010תודה עופר - אשמח לבצע בדיקה כזו רק שאין לי מושג מה היא אומרת או נותנת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאיתי - רציונל שיטת סייבורגאלי28/11/2010
היי איתי,
להלן הפירוט המינימלי שמוכן לתת אראל אורן אודות שיטת הסייבורג שהמציא:
"...שיטת סייבורג לפיתוח גוף היא בין הגורמים העיקריים ביותר שתרמו להצלחתי בעולם פיתוח הגוף בארץ (ושיטת התזונה כמובן).
אני לא יכול לפרט את כל יסודות השיטה (בגלל הרצון שלי לשמור על סודיות ויחודיות) אבל העקרון הכללי בשיטת סייבורג הוא העקרון של זיוף מבוקר.
זיוף מבוקר זו טכניקה שבה מרים המתאמן משקל גבוה יותר בתרגיל ממה שהוא יכול להרים בדרך הרגילה ולאחר מכן הוא מוריד את המשקל בצורה איטית בחלק השלילי של התרגיל (החלק האקצנטרי).
שיטת סייבורג גורמת לגירוי חזק הרבה יותר לשריר מאשר באימון רגיל.
והתוצאה המתקבלת מאימון שכזה היא יותר כוח, ויותר מסת שריר בזמן קצר יותר!"
אנא הסבר למה הוא מתכוון, האם השיטה מוכרת לך, והאם בכלל יש דרכים בלתי קונבנציונאליות לחיזוק הגוף בחדר-הכושר (מלבד טכניקות האימון שלומדים בקורס המדריכים)?
תודה,
אלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלי
איתי הר-ניר30/11/2010אין כאן שום דבר חדש ויחודי.
יתכן שישנם עםוד פרמטרים שלא נחשפים.
אך עבודה אקנטרית מבוקרת והעמסה ושימוש ב cheat מבוקר, אלו טכניקות אימון ידועות עשרות שנים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאלי - שיטת סייבורג - תשובה
ד''ר איתי זיו01/12/2010כבר בשנות ה- 60 במאה שעברה היו מוכרות טכניקות האימון המבוססות על העלאת עומס בכיווץ האקצנטרי של השריר. הדבר לא חדש כלל. מדובר בטכניקת אימון המתאמימה בהחלט למתקדמים ולא לאחרים.
יש למעלה מ- 100 (!!!!!!!!!!) טכניקות אימון מוכרות ובסופו של דבר מתאמן בוחר לו טכניקה שמקדמת אותו באופן המשמעותי ביותר. בפועל כל מתאמן עם רקע מספק בתחום האימון יכול להרכיב טכניקת אימון חדשה על ידי שימוש בטכניקות הקיימות. הרי יש כיום לא מעט כאלו שלמעשה הן שעטנז של כמה טכניקות שמוכרות הרבה שנים.
אם תשלח לי מייל אוכל לשלוח לך בשלב ראשון כמה עשרות טכניקות מוכרות יותר/פחואז אולי הדברים יהיו ברורים יותר. בפועל אין קיצורי דרכים. צריך לשמור על הכללים של העלאת מסת שריר או מטרות אימון אחרות ותזונה ותמיד תמיד מתקדמים באופן זה.
בכל מקרה אם בעתיד יהיו לך מעט יותר פרטים על שיטת אימון הסייברג - אשמח להתעדכן בדברים שאיני יודע..\
בברכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)