מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התמקדות בשרירעדי22/12/2010
רציתי לדעת מה ההבדל אם אני מבצעת מספר תרגילים לשריר מסוים (לדוג' חזה: לחיצת חזה 3 סטים ולאח"כ פרפר 3 סטים) לבין ביצוע תרגיל אחד לשריר (נניח לחיצת חזה) ואז מעבר לתרגיל לשריר אחר (נניח יד קידמית) ואז שוב חזרה לשריר החזה (נניח פרפר)?.
ברגע שאני מבצעת נניח 3 סטים לחזה אני מרגישה שאין לי מספיק כוח לבצע תרגיל נוסף לחזה אז אני עובדת לבצע כמה סטים לשריר אחר, למשל יד קידמית, ורק לאחר מכן אני חוזרת לבצע תרגיל נוסף לחזה..
אני יודעת שצריך להתיש את השריר על מנת לאפשר לו לבצע תהליך של הרס ובנייה
השאלה היא אם אני לא מבצעת באופן רציף תרגילים לאותו שריר פוגע בהתשת השריר?
* המטרה- שמירה על מסת שריר קיימת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התמקדות בשריר - תגובה
עופר קיס22/12/2010הי
אינני חושב שזה משמעותי עבורך, זה יכול לתרום לשיפור סבולת שרירית ובטח לשמירה ברמה בינונית.
אם היית בונת שריר מתקדמת, זה היה פוגע ברמת ההיפרטרופיה ( גדילה) של השריר
מקווה שברור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקולותניסן21/12/2010
שלום,
אני עוד מעט בן 15 ואני 1.70 ואני מרים 12 קילו בכל יד ויש לי מסת שריר בידיים יחסית גדולה אבל רציתי להעלות אפילו יותר ורציתי לדעת עם כדי לי להעלות בכמות ולהוריד במספר ההרמות בכל סט או להמשיך כרגיל(4 סטים של 20 כל סט).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקולות - תגובה
שי אלנקרי22/12/2010שלום ניסן,
חסרים הרבה פרטים כמו למשל: מטרה, איזה סוג אימונים אתה עוד מבצע, מה זאת אומרת מרים בכל יד-מרים איך?
חשוב להבין שיש מגוון תרגילים ותנועות בשימוש של הידיים ולכן חשוב לנקוב בתנועה המדויקת. יחד עם זאת אני לא דוגל באימונים אשר כוללים תרגיל אחד באימון (אם כך הבנתי מהכתוב) ולכן הייתי ממליץ לשבת עם איש מקצוע(מאמן) ולקבל המלצות ותכנית אימון רצינית ומאוזנת. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשקולות
ניסן22/12/2010אני מרים בישיבה מעלה מטה שני ידיים יחד ארבע סטים של 20 ,ובנוסף אני עובד גם על שרירי החזה כאשר אני עושה פרפר,מטרת האימונים שלי היא להעלות עוד במסת שריר,מבחינת אימון כושר יש לי שלושה-ארבעה אימונים של לחימה חופשית.
רציתי לדעת העם עדיף בשביל ניפוח השרירים להעלות בכמות ולהפחית במספר הפעמים בכל סט.והעם עלייה בכמות יכולה לפגוע לי בצמיחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אימון מתחיוסי21/12/2010
יש לי שאלה בנושא אימון מתח:
כרגע המאה אחוז שלי הוא 5 מתח! אני צריך לעשות 9 מתח בשביל מבחן כושר שיש לי עוד 11 יום.
רציתי לדעת איזה אימון מתח אני צריך לעשות ב11 יום הבאים בשביל להגיע למצב שבו אני עושה 9?
ואם זה בכלל אפשרי להגיע לתוצאה הזאת בזמן שנותר לי?
תודה רבה מראש!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אימון מתח - תגובה
שי אלנקרי22/12/2010אני קצת ספקן לגבי זה. אני בספק אם תוכל כמעט להכפיל את התוצאה בשבוע וחצי...
תוכל להמשיך ולנסות ולהתאמן על התרגיל עצמו בימים לסרוגין, אבל שום דבר לא בטוח בעניין. שיהיה בהצלחה בכל מקרה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
יוסי22/12/2010איזה תרגיל אתה ממליץ לי לעשות כל יום?
כמה עליות וכמה סטים?
תודה על העזרה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםכדורסל21/12/2010
אני בן 15.8 170 ס"מ ןו66 ק"ג. אני משחק כדורסל לכן מתאמן גם כוח,בין 2-3 בשבוע.
אני עושה כך:
חימום
מתיחות
-מתח 3XMAX חזרות עם חגורת משקל על הגוף של 2-3 ק"ג.
-על הרגצפה,כריש 3X15 לגב התחתון
-שכיבות סמיכה 3X15 עם חגורת משקל על הגוף של 2-3 ק"ג..
על מדרגה: תאומים 3X15 , שוק קדמי 2X15.
כרית לחיזוק קרסוליים- 3X30 שניות כל רגל.
סופר סט- מתח יד קידמית אחיזה רגילה(לא עילית) 10-12 חזרות ואז או 10 שכיבות סמיכה יהלום או 10 ג'קסונים X 2 סטים.
בטן:יש המון תרגילים, מבצע כל פעם אחרים.
מתיחות
מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוות דעת
שי אלנקרי22/12/2010קצת קשה להגיד לך את דעתי בנושא מאחר ולא ממש נקבת במטרתך, משך הזמן שאתה מתאמן ואינטנסיביות האימון.
זו שאלה שהייתי מפנה באופן אישית למדריך בחדר הכושר או לזה שבנה לך את התכנית (בתקווה שהוא איש מקצוע גם כן). זה מאוד אינדיבדואלי וקצת קשה לקבוע על גבי הפורום חוות דעת בנושא.
שיהיה בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיתוח שרירי הבטןאיתמה21/12/2010
השאלה שלי היא כזו
בשביל לפתח את שרירי הבטן צריך לעבוד במשקל גוף או כמו כל שריר עם משקל ולא לעבור את ה 15 חזרות
ידוע לי שהקוביות תלויות באחוז שומן וגנטיקה אבל אני מדבר על העבודה על הבטן כי מלא אנשים עושים מלא חזרות וזה ניראה לי לא הגיוני או שאני טועה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיתוח שרירי הבטן - תגובה
שי אלנקרי29/12/2010נכון. קוביות בבטן הוא תוצר גנטי אך עדיין יש להקפיד על תזונה נכונה ואימונים סדירים. בבטן, בדיוק כמו בכל שרירי אחר: חשובה האיכות ולא הכמות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםדן20/12/2010
יש לי שאלה:
אני בן 13,והגובה שלי הוא 1.61,שזה די נמוך.
אבא שלי הוא 1.93,שזה גבוה מאוד כמובן.
מעולם לא הייתי גבוה,ואני לא מבין איך אבא שלי כך כך גבוה ולי אין את הגנים לגביהה הזאת.
האם תבוא הקפיצה בהמשך?כי לי זה לא נראה ככה מכיוון שאף פעם לא הייתי גבוה ולא נראלי שאקפוץ כל כך הרבה...
אולי אימוני כח יעזרו לגביהה?
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום דן
שי אלנקרי21/12/2010שלום דן,
הגובה שלך ייקבע עפ"י הגנים שלך, סביר להניח שלא יהיה הרבה מה לעשות אלא לחכות לסיום הצמיחה לגבוה (גיל 18 לערך). ייתכן שעוד תראה את הקפיצה לגובה בגיל 15-16-17. בכל מקרה, אימוני כוח כל עוד נעשים בצורה תקינה לא יזיקו. בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזרות בסטיםדן20/12/2010
אני מתאמן די ותיק(שנה).אני עושה לכל תרגיל 4 סטים ,השאלה מה המשקל המומולץ לעשות בכל סט- עליה הדרגתית במישקל(12-10-8-8) או להשאר באותו משקל כל התרגיל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזרות בסטים
שי אלנקרי21/12/2010שלום דן,
זה מאוד משתנה מאדם לאדם ולמטרה האישית. עלייה הדרגתית במשקל (פירמידה) מכניסה יותר עניין וגיוון לאימון. יחד עם זאת ישנה יכולת גבוהה יותר אצל אנשים מסוימים להרים משקלים כבדים יותר (בעקבות הירידה במספר החזרות). לדעתי, הגיוון תמיד יכול לתרום, כל עוד נעשה בצורה נכונה. שיהיה בהצלחה בהמשך האימונים!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טונוס גבוהשרית20/12/2010
יש לי תינוק בן חודשיים שאובחן כבעל טונוס שרירים גבוה, ולכן נשלחנו לפיזיוטרפיה.
אך עוד לפני כן נקבע לי תור למתן החיסון של גיל חודשיים. בהמלצת רופא הקופה ללא חיסון השעלת ובהמלצת הנוירולוג ללא טיטנוס.
את 2 החיסונים האלה אני אבקש לא לעשות בשלב זה אך אני רועדת מפחד שמא שאר החיסונים חלילה יפגעו בו באיזשהו אופן. אני אובדת עיצות, מה עליי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טונוס גבוה - תגובה
שי אלנקרי21/12/2010שלום שרית,
מקווה שהעניינים יסתדרו על הצד הטוב ביותר עבור תינוקך. בכל מקרה, הייתי מציע לפנות ולקבל עצות מרופאים בתחומים אלה. לא חושב שזה המקום להחלטות מסוג זה. מאחל את כל הטוב שבעולם. בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אירוביאסף מצגר20/12/2010
האם יש הבדל בהשפעה על הגוף אם אני עושה אירובי כ15 דקות לפני האימון משקולות וחמש עשרה דקות אחרי האימון לבין אם אני עושה את האירובי תוך כדי האימון משקולות שאני משלב אותו בין התרגילים?
כמובן שיוצאים מנקודת הנחה שהקצב הוא אותו קצב כ-70%-80% מהדופק המירבי.
בתודה מראש
אסף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אירובי - תגובה
שי אלנקרי21/12/2010שלום אסף,
מחקרים רבים ועבודות שנעשו בנושא זה, הראו כי חלוקת פעילות האירובית אפילו 10 דקות 3 פעמים ביום מובילה לתוצאות לא פחות טובות ויעילות. יחד עם זאת, אם ישנה מטרה שהיא הרבה יותר מלעודד הוצאה אנרגטית או לשמור על בריאות הלב, לדוגמא: לרוץ 5 ק"מ רצוף ב-30 דקות. הייתי מציע להתאמן בצורה שתהיה דומה למטרה, משמע: להתרכז בפעילות רצופה. במידה ואתה סה"כ מעוניין בשריפת קלוריות (הוצאה אנרגטית) או שמירה על אורח חיים ובריאות הלב, פעילות מסוג זו שאתה כבר עושה יכולה לעשות את העבודה. שיהיה בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזרה לפעילות אחרי שבר קל ביד,ערן19/12/2010
שחכתי לשאול את הרופא אז אני בא אליכם, כמה זמן בערך אחרי שאני מוריד את הגבס אני יכול להרים משקולות בחדר הכושר?,
2. הרופא אמר לי לחזור בהדרגה לפעילות בחדר הכושר, מה זה אומר? משקלים נמוכים חזרות אחרות? תנו לי טיפים בבקשה.
תודה רבה לכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזרה לפעילות אחרי שבר קל ביד, - תגובה
שי אלנקרי21/12/2010שלום ערן,
הייתי מתייעץ לגבי זה עם הרופא המטפל, מאחר וכל מקרה לגופו וכל פציעה שונה מאדם לאדם. לכן, תשאל את הרופא וקבל ממנו המלצה לגבי חזרה לפעילות והעצימות. רק בריאות. בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמבטיית קרחרוני19/12/2010
שלום
מה דעתכם על אמבטיית קרח לאחר משחק או אימון קשה ככלי התאוששות , אם כן כמה זמן ובאיזה טמפ'* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמבטיית קרח - תגובה
עופר קיס19/12/2010לפי מה שאני זוכר, למרות שימוש באמבטיות וג'קוזי קרח לשחקני NFL באמריקה, מחקר שבדק השפעה על DOMS לא מצא הטבה לעומת צורות התאוששות אחרות. המחקר היה בירחון JOURNAL OF STRENGTH & CONDITIONING RESEARCH של NSCA
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרגילים לשרירי החזהאמיר18/12/2010
אילו תרגילים יש שאפשר לעשות בבית והם טובים לשרירי החזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרגילים לשרירי החזה - תגובה
עופר קיס19/12/2010שכיבות סמיכה הוא תרגיל מעולה לחזה ולכל הגוף. לשמור על גב ישר ואגן נטרלי ( ישר)
אם קל שחבר יילחץ בעדינות מלמעלה על הגב העליון - לא לשכוח להחזיק את הבטן מכווצת אך עדיין לנשום
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התאמת חזרות לספורטאים,ערן18/12/2010
שבוע טוב,
על איזה מספר חזרות אתם ממליצים לעבוד לשחקן כדורגל ב18 שמתאמן כבר שנה בחדר הכושר? אני חושש שאני יוסיף לגוף מסת שריר מיותרת.
עד עכשיו עבדתי במספר חזרות של 12 3 סטים וכמובן גם גיוונתי פה ושם במספר החזרות והסטים.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התאמת חזרות לספורטאים, - תגובה
עופר קיס19/12/2010השאלה היא איזה תרגילים וטווחו החזרות
תלוי בזמן בעונה - בסוף עונה כבד ( אחרי בסיס ) 4-5 חזרות ב 8RM
בעונה מתפרץ בינוני - 8 חזרות ב 60-65% מ 1RM משוער
לא כולל תרגילי מניעה ( פציעות)- אז באמת 12-15 חזרות לסבולת שריר
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהיוסי18/12/2010
שלום רב
השאלה שלי היא כזאת:
אני כל השבוע עובד עבודה פיזית, כך שאין לי זמן להתאמן באמצע שבוע.
סוף שבוע- שישי שבת אני לא עובד ולכן יש לי זמן להתאמן.
שישי שבת אני עושה מתח, מקבילים, כפיפות חזה, ובטן.
השאלה שלי האם להתאמן כך שישי שבת, וכל השבוע לא לאהתאמן,
האם זה יתן לי משהו??
בגדול אני רוצה חיזוק הגוף.
קצת פרטים עליי, בן 24, גובה 180, שוקל 75
תודה, ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למושיקו
ד''ר איתי זיו18/12/2010הערותי...
1. ראשית טוב מאוד שעבודתך הנה פיזית, לא בטוח כלל אם הדבר לא יותר טוב מאשר אדם אחר המתאמן 3-2 פעמים בשבוע ועבודתו לא פיזית.\
2. מכיוון שהעבודה הנה פיזית בהחלט במקרה זה פעם בשבוע תניב גם תוצאות של חיזוק. כמובן שאימון כוח של פעם בשבוע אל מספיק לשם שיפור והעלאת מסת שריר באופן ממשי אך מהווה בהחלט אימון משלים לעבודה הפיזית המתבצעת במהלך כל השבוע.
3. בהמשך, חשוב לנסות להתאמן לפחות יומייםמ בשבוע עם הפסקות של 3 ימים בין אימון לאימון. מומלץ כמובן גם יותר.
4. חשוב להקפיד על התזונה על מנת למקסם את תוצאות ככל שניתן.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקווה ג'וגינגJנה16/12/2010
קראתי את הכתבה של רונית סגל בנושא. רציתי לדעת היכן בחולון ניתן להתאמן בנושא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הליכה במים
אריאלה17/12/2010באילו בריכות בבתל אביב ניתן לעשות ספורט זה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאקווה ג'וגינג - תגובה
ד''ר איתי זיו18/12/2010מעט מרכזי ספורט בארץ מבצעים אימונים של הליכה במים - וחבל מכיוון שמדובר בפעילות אירובית מצויינת ומתאימה במיוחד לחיזוק השרירים המייצבים, מספר הפציעות נמוך מאוד וההוצאה הקלורית גבוהה במיוחד.
מציע לפנות לקנטרי בריזה ולקנטרי ימים 2000 ולבדוק. כמו כן בקנטרי חולון.
במרכז יש מספר מקומות: קנטרי נוה אביבים, כפר המכבייה (אם איני טועה).
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)