מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הליכה ?אליאור15/11/2010
שלום אני מעוניין להתחיל להתאמן הספורט ההליכה.
רציתי לדעת כיצד אני מתחיל אם תוכל לתת טיפים(כמה דקות ללכת בהתחלה,כמה פעמים בשבוע,וכו)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הליכה ? - תגובה
עופר קיס16/11/201015 דקות יום כן יום לא. להוסיף 2 דקות כל אימון. הליכה בתחושה מתונה - בינוני
מקווה שמובן
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההליכה ? - תגובה
שי אלנקרי17/11/2010שלום אליאור,
חסרים הרבה פרטים נוספים כמו גיל, משקל, גובה ומטרה. בגדול, בשביל להתחיל ללכת כל מה שתצטרך זה נעל טובה ופשוט להתחיל ללכת. עם כל שאר הנתונים יהיה אפשר לומר לך קצת יותר מה כדאי ומה פחות. שיהיה בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לאיתי זיואלי14/11/2010
שלום איתי היקר,
אני מתאמן די ותיק ומנוסה ומדריך חד"כ בנוסף, המחליף את תוכנית האימון שלי מדי 5 שבועות, ורציתי לשאול אותך האם אתה ממליץ מדי כמה אימונים במהלך התוכנית להעלות משקלים מאזור RM 8-12 (הטווח בו אני עובד בד"כ) ל- RM 2-3? אם כן, באיזה מינון?
האם גם אתה נוהג לבצע מניפולציה זו?
באילו מניפולציות נוספות אתה משתמש, ובאיזה מינון?
בברכה,
אלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאלי
ד''ר איתי זיו19/11/2010הערותי....
1. מומלץ לבצע אימוני כוח בטווח חזרות של 20-15 בממוצע - תלוי ברמת האימון. כך ניתן להפעיל את מרכיבי תא השריר השונים. אימון בטווח מוגבל פחות אפקטיבי ומתאים למטרות אימון ייחודיות.
2. במידה ומתאמנים בטווח של 3-2 חזרות ניתן לפתח כוח מירביץ מרבית המתאמנים לא צריכים להתאמן בטווח זה. העומס גבוה מאוד (90% מהמרבי בממוצע) ועם פוטנציאל פציעה למתאמנים לא מאומנים.
3. ניתן למתאמנים מאומנים לבצע אימוני כוח מירבי אחת למספר חודשים ולגייס כך יחידות מוטוריות . הדבר בהחלט עשוי להתאים ולשפא את יכולתם של המתאמנים הללו. אזי יש לבצע מספר רב יחסית של סטים מכיוון שנפח האימון קטן.
4. אני אישית מתאמן לפי תקופות. בעבר 3 שנים השתתפתי בתחרויות טריאתלון, 3 שנים אחרות הייתי מפתח גוף (שקלתי 135 ק"ג!!), 17 שנה שיחקתי כדוריד באופן מקצועי וכדומה.
תוכנית האימונים עם כך תלויה במידת העיסוק בפעילות הגופנית או בספורט וכן חשוב במיוחד מה בדיוק מעוניינים לשפר/לפתח.
ניתן לחפש ברשת מאמר שלי בנושא מספר החזרות בסט וההשפעה על מרכיבי תא השריר.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיפור גמישותמאיה14/11/2010
שלום אני יניב בן 22 אני מתאמן בקרב מגע קרוב לשנתיים ולא יצא לי לשים דגש על הגמישות בפרט..
רציתי לדעת איך לשפר את הגמישות ביעילות אם כל יום או יום כן יום לא..
תרגילים וכו'..
ועוד משהו.. כשאני מפשק רגליים רגל שמאל שלי הולכת יותר קדימה וכשאני יורד אליה זה ממש כואב..
זה משהו שיעבור עם הזמן ושיפור הגמישות?
ואם לא אז איך...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיפור גמישות - תגובה
עופר קיס16/11/2010מורכב.
יש לבצע מתיחות ללא כאב. במקום שיש מגבלה מומלץ לשהות או ולעסות קלות את השריר בנקודה זו במשך 20-30 שניות. לבצע מספר פעמים. חובה לבצע מתיחות כל יום אך בעדינות. מתיחות ללא תנועה במשך 30 שניות כל צד ואיבר כפול 3 סטים. לבצע כמובן מתיחות עם תנועה ספציפית לתנועות של הספורט הספציפי
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בלצעות למטה בעצם בהמשך לתשובהיהודה14/11/2010
תודה על התשובה והיחס.
האם אתה ממליץ להפסיק כרגע בהרמת משקולות של קילו?
ולהתמקד בהליכות בלבד? עד שיעברו לי הכאבים בצלעות בעצם למטה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בלצעות למטה בעצם בהמשך לתשובה - תגובה
עופר קיס16/11/2010לתת לכאב להכתיב את הפעילות - משמע ללא כאב. אם נמשך חובה לפנות לרופא
ביי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בצלעות למטה בעצםיהודה14/11/2010
שלום,
אני בן 31 גובה 1.75 משקל 83
התחלתי לעשות כושר הליכה אופני כושר + תרגילים + משקולות (של קילו)
מיום שלישי התחיל לכאוב לי הצלעות למטה רק מתי שאני לוחץ עליהם
או שאני מתכוףף. לעיתים יש לי דקירות ממש קטנות של שניה ועובר.
האם זה מהכושר הגופני שהתחלתי לעשות? ומה עליי לעשות?
ראוי לציין שלא עשיתי מעולם כושר גופני.
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בצלעות למטה בעצם - תגובה
עופר קיס14/11/2010הי
אם הדקירות עוברות, זו תופעה ידועה. ממליץ על חימום - פעילות ברמה נמוכה לאורך יותר זמן. אל תלחץ על הצלעות ותן לגוף להכנס בהדרגה לכושר טוב יותר
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליכה מדיכאוןדפנה14/11/2010
שלום,
אומרים שפעילות גופנית מסייעת לטיפול בדיכאון. מהי אותה פעילות?
כלומר, למשל, הליכה על הליכון,
כמה זמן ללכת (חצי שעה או שעה), באיזו מהירות, כמה פעמים בשבוע וכו'
האם הליכה לאורך זמן (כשעה) במהירות נמוכה (3.4 קמ"ש)
טובה באותה המידה של הליכה 'מהירה' (4 קמ"ש) לפרק זמן קצר (כחצי שעה)?
איך מצליחים לצעוד יותר מהר? עד כמה ומתי מותר וצריך ללחוץ על הגוף?
האם זה תלוי בגיל?
בתודה מראש,
דפנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הליכה לשיפור ההרגשה
שי אלנקרי14/11/2010שלום דפנה,
פעילות גופנית משחררת לחצים וחרדות ועל כן גם מפחיתה את הצורך בתרופות נגד דיכאון או הרגעה (למי שיש צורך). פעילות גופנית מעודדת פעילות הורמונלית המעכבת יצירה של הורמונים שלילים הגורמים לדיכאון ובמקביל גם משחררת לגוף אנדורפינים האחראים על תחושות העונג הטבעית של הגוף, אותה תחושה המקלה על הלחץ הנפשי.
יחד עם זאת חסרים הרבה פרטים בכדי שאוכל להשיב לך כמה זמן כדאי ללכת ובאיזה מהירות. בגדול, הליכה של 30 דקות 3-4 פעמים בשבוע כבר תוכל לעשות את ההבדל, יש כמובן להתייחס למצב בריאותי ולהתייחס בהתאם. שיפור הכושר הגופני הוא עניין של התמדה, וככל שתתמידי בהליכות כך גם תוכלי לשפר ולעלות את המהירות בצורה הדרגתית.
הכי חשוב מכל מה שאמרתי זה להקשיב לגוף- הוא יאותת לך כשצריך ואת כבר תקשיבי לו.
שיהיה בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איתי זיואלי14/11/2010
שלום איתי,
מהם היתרונות והחסרונות של הפירמידה העולה והיורדת? לאיזו מטרה מתאימה יותר כל אחת מהן? האם בכלל יש הבדל מהותי ביניהן? והכי חשוב - מהי העדפתך וכיצד אתה נוהג?
ואולי בכלל בלי פירמידה, אלא להשאיר את אותו משקל בין סט לסט? מה זה כבר כל-כך משנה, אם מגיעים לכישלון חיובי?
אשמח ואודה על סגירת כל הפינות בסוגיית הפירמידה,
אבי הסקרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאלי - תשובה
ד''ר איתי זיו17/11/2010הערותי...
1. סוגי הפרמידות השונות - עולה, יורדת, קטומה או כפולה מתאימה למרבית המתאמנים. בפועל כשזמן האימון, תקופת האימון מוגבלת פרימידה הנה שיטת אימון מצויינת.
2. בכל פירמידה יש לשנות משקל בהתאמה למספר חזרות אחרת זה לא פירמידה. למספר החזרות המשתנה חשיבות מבחינת הפעלה של כלל מרכיבי תא השריר. אי לכך למרות הורדת המשקל חשוב לבצע מספר חזרות שונה בכל סט.
3. ההבדלים בין הפירמידות הנו בעצימות ומטרת האימון העיקרית. כשהמטרה הנה ספורטיבית, כוח מירבי וכדומה - פרמידה יורדת - עדיפה. כשמטרת האימון הנה היפרטרופיה או כוח כללי - פחות משנה.
4. אשלח בהזדמנות איך אני נוהג באימון..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טונוס שרירים נמוךרון לוינשטיין13/11/2010
שלום,
שמי רון ואני כבן 18.
בילדותי אובחנתי כסובל מטונוס שרירים נמוך.
אני מתקשה מאוד בעשיית ספורט-בייחוד ריצות ותרגילי כושר, ורציתי לדעת האם קיים קשר בין הדברים, ואם כן מההניתן לעשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טונוס שרירים נמוך - תגובה
עופר קיס14/11/2010הי רון
צריך לחזור לקופה ולקבל חוות דעת של פיזיוטרפיסט מבין. לאחר מכן לבצע את התרגילים בבית או בחדר כושר
אני בטוח שניתן לשפר מאד את מצבך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בחילה בזמן כושרדני12/11/2010
שלום
אני בן 31 גובה 1.75 משקל 83
היום לפני רכיבה על אופני כושר אכלתי פיתה עם פסטרמה .(+ מלפפון חמוץ)
רכבתי שעה אחרי סיום הפיתה.
ובמהלך הרכיבה היו לי בחילות.
האם יש מצב שבגלל התזונה הזאת הרגשתי בחילה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בחילה בזמן אימון
שי אלנקרי14/11/2010שלום יהודה,
הגיוני שהאכילה סמוך לזמן האימון היא זו שגרמה לך לבחילה. חשוב להקפיד על אכילה "כבדה" כדוגמת הארוחה העיקרית כשעתיים-שעתיים וחצי לפני האימון. כשעה לפני האימון מומלץ ללכת על משהו קל כדוגמת פרוסת לחם עם ריבה/דבש, יוגורט דל, קערית קורנפלקס וכדומה. בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היידניאל11/11/2010
שלום
אני מתאמן במשקולות כ3 חודשים.(בן 13)
בזמן האחרון התחלתי לראות שיפור מצוין בגדילת השרירים,אך יש בעיה אחת-השרירים מתפתחים,אך אני לא מתחזק.
אני שם לב שאני נשאר באותו כח בדיוק גם לעומת הילדים האחרים.אני מאוד שרירי-אך כביכול אני חלש. מה הבעיה לדעתכם?מה אני עושה לא נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדניאל
ד''ר איתי זיו12/11/2010הערותי...
1. ייתכן שהאימון כולל מספר חזרות רב יחסית, קרי אימון סבולת שרירים. אי לכך תיתכן עלייה במסת השריר ואף בסבולת השריר ופחות כוח. מומלץ לבצע במקרה זה לבצע תרגילים בטווח של 15- 6 עם משקל מתאים. כמו כן תרגילים עם משקל גוף כמו מתח , שכיבות סמיכה, מקבילים וכדומה במידה ומבוצעות מעל 15 חזרות בכל סט יש להוסיף משקל על מנת שישתפר יותר מרכיב הכוח .
2. ייתכן שגנטית חבריך הנם מאופיינים עם סיבי שריר לבנים רבים יותר. אי לכך היכולת לפתח כוח במקרה זה רבה יותר לעומת אנשים המאופיינים בשרירי שלד מורכבים בעיקר מסיבי שריר אדומים.
3. ייתכן שחבריך מתאמנים על תרגילים ספציפית עם משקלים גבוהים משמעותית במספר חזרות נמוך יחסית - 6-1. אזי מפתחים כוח מירבי אך פחות מסת שריר.
4. כל עלייה במסת השריר כרוכה גם בחיזוק השריר והתפתחות מרכיביו השונים. לא ממש שונה מי יותר חזק מכיוון שעשויות להיות לכך סיבות שונות. העיקר שיש תמורה לאימון המבוצע. ברם, ניתן דלעת זאת בנקל (את הסיבה) לאור המצוין.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סחרחורות בזמן מנוחהאבריק11/11/2010
לפני כחודש התחלתי בהמלצת רופא ללכת לחדר כושר ולהתחיל בפעילות אירובית. בנוסף עברתי סופסוף לתזונה שפויה תחת המלצתה וליוויה של תזונאית קלינית. לאחרונה התחילו לפקוד אותי סחרוחורות קשות בזמן מנוחה (וגם ישיבה), האם לדעתך זה נובע בגלל אורח החיים החדש? האם עליי לשנות משהו?
הערה: אין לי חום ולחץ הדם שלי מאוזן (נוטלת ראסילז)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממליץ להתייעץ
שי אלנקרי14/11/2010שלום לאה,
אני ממליץ להתייעץ עם רופא ספורט או אפילו רופא המשפחה שיוכל לאבחן אותך הרבה יותר טוב. שיהיה בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אימון חיטובעדי11/11/2010
לאחר תקופה בה עבדתי קשה על מנת להעלות מסת שריר (היות והייתי מאוד רזה) הגעתי לתוצאות הרצויות, אך מאחר וזנחתי בחצי שנה האחרונה את כל אימוני האירובי (לטובת אימוני כוח) עליתי באחוזי שומן
כרגע מטרת האימונים שלי- חיטוב. כלומר לשמור על מסת השריר אבל לרדת באחוזי שומן.
אני לא ממש יודעת איך להגיע למטרה... אני לא רוצה להפחית באימוני כוח ולעבור לאירובי מהפחד לאבד שוב את המסה השרירית שלקח לי כמעט שנתיים ליצור אותה.
איך לשלב את אימוני הכוח והאירובי בכדיי להשיג את מטרת החיטוב??
* בכדי להעלות מסת שריר הייתי מתאמנת 3 פעמים בשבוע- אימון כל הגוף בחזרות של 10-12 3 -4 סטים
האם להמשיך בתוכנית זאת או שמא עליי לשנות אותה? האם 15 חזרות ייתנו יותר אפקט של חיטוב מאשר 10-12 חזרות??
*קראתי באיזה מאמר שאין לבצע אימון ארוך משעה...אבל אני יודעת ומכירה הרבה מתאמנים שאחרי אימון כוח של שעה עושים אירובי עוד 40-60 דק
האם זה לא יעיל???
היות ואני חייבת להוסיף אימוני אירובי הייתי רוצה לדעת אם זה יהיה נכון לשלב אותם אחרי אימון כוח
****ברצוני לציין שאין לי זמן להתאמן מעבר ל 3 פעמים בשבוע*****
תודה ומצטערת מראש על החפירות...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אימון חיטוב - לעדי
ד''ר איתי זיו12/11/2010היי, הערותי...
1. תמיד תמיד יש לשלב אימוני כוח יחד עם אימונים אירוביים. כמובן ניתן לפצל בין האימונים אך במהלך כל החיים יש לשלב.
2. מומלץ במקרה המצוין לבצע אימוני כוח בטווח של 15-0 ולאחר מספר חודשים לבצע בטווח של 15-8. התרגילים בעיקר מורכבים - רב מפרקיים ועומס גבוה דיו המתבטא שבכל סט וסט יש קושי לסיים את הסט. זמני מנוחה 60-45 שניות בממוצע.
3. לאחר אימון הכוח לבצע את האימון האירובי. במקרה המצוין אין ברירה אחרת.
ניתן לבצע 45-30 דקות בממוצע. חשוב ותורם מאוד להפחתת אחוזי השומן. כל זאת בתלות רבה במידת ההוצאה הקלורית לעומת ההכנסה. צריך גירעון קלורי על מנת להפחית במשקל ולהפחית אחוזי שומן חשוב גם הרכב מזון דל שומן במידה הרצויה.
4. חשוב להחליף תוכנית אימונים מדי חודש בממוצע, תרגילים, מספר חזרות ואף להשתמש בשיטות האימון השונות.
5. חשוב לבצע מדידות כמו היקפים, אחוזי שומן ומשקל על מנת לאמוד כהלכה את ההתקדמות עקב האימון.
6. 15 חזרות לא יקנו חיטוב לשריר יותר מאשר מספר חזרות נמוך יותר במשקל גבוה יותר. חיטוב הנו פונקציה של עלייה במסת השריר וירידה באחוזי השומן.\
7. על מנת לצמצם התהליך הקטבולי עקב אימון חשוב לאכול כהלכה במהלך כל היום והשבוע. כמו כן אימון אנאירובי יארך לא יותר משעה אך אין מניעה מלבצע אימון אירובי לאחר מכן.
בהצלחה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על העזרה!
עדי12/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אני עושה טעות?נאור11/11/2010
שלום רב ותודה על ההקשבה...
אני בן 21.6 חייל משוחרר מבצע פעילות ספורטיבית מגוונת כ5 פעמים בשבוע רציתי לדעת אם אני מגזים ואני יכול לגרום לעצמי לנזק כי אני מרגיש מצויין עם הגוף שלי השבוע שלי בד"כ הולך ככה:
יום ראשון מנוחה
שני ריצה בחוץ 4K בזמן כ19:30 יש לציין שאני שומר על הזמן הזה כבר שנתיים היות ואי לא מעוניין להוריד מזה זמן אני רץ רק בשביל הבריאות
יום שלישי כדורסל
יום רביעי ריצה בחוץ שוב 4K עם אותו זמן
יום חמישי מנוחה
יום שישי כדורגל
יום שבת אופניים כ20 ק"מ עם מנוחה אחרי 10 ק"מ
יש לציין שאני לא שואף לשבור שיאי עולם ומטרת הספורט שאני מבצע הינה למטרת בריאות בלבד בעיקר אם זה לשמור על סיבולת לב וריאה יציבה
עם זאת חשוב לציין שביצאתי בעבר בדיקת א.ק.ג במאמץ ואקו לב והם יצאו תקינים
אשמח לחוות דעתכם ועצתכם תודה רבה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנאור
ד''ר איתי זיו12/11/2010הי, הערותי...
1. מבחינת המינונים הנך במצב טוב מאוד. אין שום בעיה לבצע את המצוין וההיקפים לא מאוד גדולים.
2. אל מצוין בתוכנית האימונים המצויינת אימוני כוח. כדאי לא להזניח ולבצע גם. במידה והנך משחק כשורסל בקבוצה הרי שחשוב לבצע אימונים אלה על בסיס קבוע. אותו הדין לגבי תרגילי גמישות. מומלץ לאחר אימון ריצה, או כדורסל להקדיש לכך זמן.
3. בהמשך, ניתן להעלות זמן הריצה ל- 30 דקות. . בכל מקרה תדירות האימונים מצויינת וחשוב להמשיך כך כל החיים.
4. תזונה - בתקווה שהתפריט מאוזן.
בהצלחה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעניין מאוד :מילי10/11/2010
שלום ,
מה ההבדל בין כשהשרירים נתפסים באותו יחום של האימון לבין יום או יומיים לאחריו? מעניין מאוד .... תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי שרירים
שי אלנקרי11/11/2010שלום אלדע,
ההבדל הוא ברגע. ייתכן שתרגיל כזה או אחר אינו מתאים לך מבחינת עצימות והוא עשוי לגרום לשריר להיתפס כבר באותו הרגע. אופצייה שנייה היא כאבי שרירים לאחר אימון, או Delayed onset muscle soreness) DOMS), זוהי תופעה מוכרת ומציקה במיוחד אם זה עתה התחלת להתאמן או אם ביצעת פעילויות שלא מורגלים בהן. לעתים הכאב עלול להימשך גם כמה ימים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
מילי12/11/2010היי ,
תודה על התשובה , אכן כן יש לי כאבי שרירים בכל הגוף , כבר כמעט שבוע , ויום ראשון אני אמרוה לחזור להתאמן , מה אני אמרוה לעשות ? אני עושה AB לאחרונה (רק התחלתי) למטרה של עיצוב וכמובן תזונה נכונה ואירובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
שי אלנקרי15/11/2010אם הכאבים ברמה סבירה שבה את יכולה לתפקד אז חזרי בהדרגתיות ובעצימות נמוכה לפעילות. אם הכאבים עדיין בלתי סבילים, ייתכן שתצטרכי כמה ימים נוספים של מנוחה. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שומן בבטןרון10/11/2010
שלום,
אני בן 18, 1.73, 60 ק"ג.
מזה כ-5 חודשים לקראת הצבא אני מתאמן יומיום- כוח ואירובי.
עוד לפני שהתאמנתי וגם עכשיו יש לי בבטן בכללי אך בעיקר בבטן התחתונה הצטברות של שומן וזה ממש מרגיז אותי כי אני רזה ועכשיו גם יותר שרירי אך השומן בבטן אינו נעלם!
זה לא שאני כל היום טוחן שקיות צ'יפס והמבורגרים ולא אוכל יותר ממה שכולם אוכלים- אז למה לרוב אין שומן שכזה ולי כן? ומה אפשר לעשות בנידון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרון שומן בבטן -
ד''ר איתי זיו10/11/2010היי. הערותי:
1.פיזור השומן בגוף הנו גנטי ולא ניתן לשינוי. אצל אחד רכיוז השומן הנו בירכיים, אצל האחר בבטן ואצל השלישי במותניים.
2. חשוב לדעת מידת אחוזי השומן בגופך. במידה ומידת אחוזי השומן הנה מעל 20% יש לפעול בהתאם באמצעות אימון מתאים ותזונה דלת שומן יחסית.
3. חשוב להפעיל את שרירי הבטן העמוקים בעיקר על ידי מגוון תרגילים מתאימים. לדוגמה: בתליית גוף, גלגול אגן לאחור, גשר קדמי, גשר צידי, שכיבת סמיכה - עמדת מוצא על פיטבול והבאת הפיטבול תוך כפיפת הברכיים והירכיים קדימה לכיוון כפות הרגליים ועוד. באמצעות כך ניתן לשפא מהותית את שרירי הבטן בכלל ובעיקר העמוקים שבהם ולהשפיע על האסתטיקה של האזור הבטני.
4. חשובה מאוד היציבה - שמירה על בית חזה זקוף, שרירי בטן בטונוס גבוה יחסית וכדומה ישפיעו גם הם עלחיזוק שרירים עמוקים של עמוד השדרה והמראה של אזור הבטן יהיה טוב יותר.
5. חשוב להתמיד בפעילות הגופנית ובאורח החיים בריא על מנת למקסם את התוצאות . הסבלנות משתלמת תמיד.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)