מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אפשר להתרחב ולפתח שרירים בלי מכון ?דן31/12/2010
שלום,
אני משרת ביחידה קרבית ונמצא בבסיס מראשון עד חמישי. אני עושה 3 ריצות בשבוע בראשון שלישי ורביעי בד"כ.
הייתי רוצה לדעת איך אפשר להתרחב ולפתח שרירים בלי מכון כושר.. מוט מתח זה הדבר שהכי קרוב למכון..
והאם זה בסדר לעבוד על כוח לפני הריצה ורק אחרי זה לאכול..
הייתי שמח אם אוכל לקבל עצה על לוז אימונים שכדאי לעשות בכל יום.
תודה רבה
דן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דן
איתי הר-ניר31/12/2010שלום רב,
מתוך סקרנות, מדוע לא להתייעץ עם מדריך אימון גופני הקיים ביחידה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיתי
דן31/12/2010יש לנו מדריך כזה אבל אני לא יודע כמה הוא מקצועי.. הוא הוכשר כחודש בווינגייט ואין לו יותר מידי ניסיון אולי שנה.. כמו כן מה שהוא ממליץ לעשות זה 3 סטים של שכיבות סמיכה 3 של בטן ו3 של מכרעים אחרי הריצה.. אני לא יודע כמה זה נכון והייתי רוצה משהו יותר מסודר בדגש על ניפוח השרירים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדן
איתי הר-ניר31/12/2010מסת שריר:
שלום דן, באופן מובהק אין תרגיל שמייצר יותר מסה מתרגילים אחרים.
עליה במסת השריר היא תוצאה של גירוי נכון ושל תזונה.
אנסה לפרק את המרכיבים:
1. תזונה: הכנסה קלורית מספקת = מאזן קלורי חיובי, בתפריט שלם המספק את כל הדרישות לאימונים גופניים.
2. גירוי: יחס נכון בין עבודה ומנוחה, קרי בעבור עליה במסת השריר מומלץ לתרגל את כל קבוצות השרירים בתרגילים מורכבים (יותר גירוי למערכת העצבים, שיפור ביכולת גיוס הכוח). טווח חזרות של 6-12 (אין חובה להגיע לכשל בכל אימון ואימון. נפח של סטים לכל קבוצת שריר גדולה 8-10 סטים. לקבוצת שריר קטנה 3-4 סטים.
כעיקרון: אני ממליץ לך לבצע תרגילים חופשיים וכנגד ומשקל גופך. מפאת הזמינות הגבוהה.
סקוואט, מתח, לחיצות חזה, מקבילים, חתירות, לחיצות כתפיים וכדומה.
טווח האימונים בשבוע צריך להיות בין 2-4, כאשר בתחילה גם 2 אימונים בשבוע יצרו שינוי מסוים, לאחר מכן יש לשקול להעלות את התדירות השבועית.
אין חובה לחלק את האימונים לקבוצות שרירים.
גירוי של 3 פעמים בשבוע לאימון מלא של כל הגוף יכול להיות נפלא.
כך בחשבון,
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדן
ד''ר איתי זיו31/12/2010הערותי...
1. ניתן להלות מסת שריר גם ללא ימון במועדון הכושר אך יש לשמור על הכללים המקובלים על מנת שתחול תגובה אנבולית.
2. חשוב לבצע לפחות 3 אימוני כוח שבועיים. מציע לבצע בכל אימון כ- 30-25 סטים בממוצע של מספר תרגילים בסיסיים כמו מתח, שכיבות סמיכה, מקבילים, מקבילים במצב צר, סקווט עם משקל, בטן וזוקפי גו. בהמשך ניתן יהיה להוסיף עוד.
3. ניתן לבצע את התרגילים השונים בעצימות של 80-70% מהממרבי בכל תרגיל. למשל במידה ומספר החזרות המירבי בעליות מתח הנו 10 חזרות יבוצעו באימון של 7 חזרות 4-3 סטים בממוצע, תלוי במספר הכולל של התרגילים באימון.
4. בתרגילים שניתן לבצע מעל 15 חזרות ממליץ להוסיף משקל או להגביר התנגדות כך שמספר החזרות בתרגילים השונים ינוע בטווח של 15-6 בממוצע.
5. את האימון האירובי מומלץ במקרה המצויין לבצע אחרי האימון הכוח או בנפרד ממנו.
6. חשוב לאכול אחרי כל אימון הן אימון הכוח והן האימון האירובי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה2 שאלות
דן01/01/2011קודם כל תודה רבה על התשובות הרציניות והמפורטות.
יש לי 2 שאלות
1. רשמת שבתרגילים שניתן לבצע מעל 15 חזרות כדאי להוסיף משקל או להגביר התנגדות. ברוב התרגילים שאני עושה אם לא כולם אני עובר את ה 15 חזרות (למשל בטן- 40 חזרות ידיים 30 בכל סט וכו') הייתי רוצה לדעת איך אפשר להגיר התנגדות בתרגילים כאלה..
2.שני דברים שאני רוצה להיות בטוח בהם: א. אין צורך לחלק את האימון לקבוצות שריר ולכן אפשר לעבוד על כל הגוף ולעשות את כל התרגילים באותו אימון. ב. ריצה לאחר אימון הכוח לא תפגום בו ובפיתוח השריר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריצהאביב30/12/2010
אני רוצה להיכנס לכושר ריצה טוב מאוד עד ה27 לינואר
יש תחרות של 2000 מ' ואני רוצה לשות אז זה ב8 דקות לפחות!
אשמח לטיפים D:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בכדי לתת לך תשובה מתאימה
איתי הר-ניר30/12/2010יצטרכו אנשי הפורום מידע על,
כושרך הגופני והרגלי פעילות קודמים, אם היו כאלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאביב
איתי הר-ניר31/12/2010בכדי לנסות לצלוח את המרחק בזמן קצר יותר עלייך להתנסות באימוני הפוגות.
אימוני הפוגות:
מצב בו את מחלקת את הפעילות למקטעים של עבודה ומנוחה.
למשל:
אם עלייך לסיים ריצת 2000:
ניתן לבצע ריצה של 500 מטריםX 5 פעמים.
כאשר בין כל מקטעים יש מנוחה להתאוששות.
המנוחה אינה מובילה להתאוששות מלאה, ולרוב יש גם התייחסות לאופי המנוחה. קרי, מנוחה אקטיבית או פסיבית.
הרעיון הוא לבצע כל מקטע של 500 מטר בקצב מעט! מהיר יותר מ500 מטרים שתבצעי בתוך ריצת 2000. יחס המנוחה מול עבודה יכול להיות 1:1 או 1:1.5 תלוי ביכולת שלך להתמודד עם אימון שכזה.
כמובן ניתן לשקול גם מרחקים של 600X4, או 800X4, אבל יחסי עבודה/מנוחה עשויים להשתנות.
דרך נוספת להבין אם המנוחה מספיקה היא לחכות בהתאוששות לדופק של 120 פעימות בדקה. (שימי לב שאינך יושבת או שוכבת במנוחה). לרוב קצב הליכה קליל יקל עלייך בהתאוששות.
בהתחלה אין אני ממליץ לך לבצע את האימון הזה יותר מפעם בשבוע.
שלבי אותו עם אימונים נוספים שאת מבצעת...
את יכולה לשקול לבצע אימונים של ריצות ממושכות מעט יותר מ 2000, עד 3000 מטר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאביב
איתי הר-ניר31/12/2010בכדי לנסות לצלוח את המרחק בזמן קצר יותר עלייך להתנסות באימוני הפוגות.
אימוני הפוגות:
מצב בו את מחלקת את הפעילות למקטעים של עבודה ומנוחה.
למשל:
אם עלייך לסיים ריצת 2000:
ניתן לבצע ריצה של 500 מטריםX 5 פעמים.
כאשר בין כל מקטעים יש מנוחה להתאוששות.
המנוחה אינה מובילה להתאוששות מלאה, ולרוב יש גם התייחסות לאופי המנוחה. קרי, מנוחה אקטיבית או פסיבית.
הרעיון הוא לבצע כל מקטע של 500 מטר בקצב מעט! מהיר יותר מ500 מטרים שתבצעי בתוך ריצת 2000. יחס המנוחה מול עבודה יכול להיות 1:1 או 1:1.5 תלוי ביכולת שלך להתמודד עם אימון שכזה.
כמובן ניתן לשקול גם מרחקים של 600X4, או 800X4, אבל יחסי עבודה/מנוחה עשויים להשתנות.
דרך נוספת להבין אם המנוחה מספיקה היא לחכות בהתאוששות לדופק של 120 פעימות בדקה. (שימי לב שאינך יושבת או שוכבת במנוחה). לרוב קצב הליכה קליל יקל עלייך בהתאוששות.
בהתחלה אין אני ממליץ לך לבצע את האימון הזה יותר מפעם בשבוע.
שלבי אותו עם אימונים נוספים שאת מבצעת...
את יכולה לשקול לבצע אימונים של ריצות ממושכות מעט יותר מ 2000, עד 3000 מטר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרגלים וזה....
אביב30/12/2010אני בת 15 ויש לי כושר די טוב וגם סיבולת ריאה די טובה
אני עושה עכשיו את 2000מ' ב 10:50 דקות בלי לעצור
אני משתדלת לעשות כמוה שיותר ספורט
האמת לא ממש יוצא לי יותר מ3 פעמים בשבועה לרוץ 2000מ'
תודה מראש (:
נ.ב.
אני כמו שצריך להיות (לא שמנה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבטעות
איתי הר-ניר31/12/2010שרשרתי לתגובה שלי,
אנא ראי תגובה שם.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאביב - ריצה
ד''ר איתי זיו31/12/2010הערותי...
1. מומלץ באופן הדרגתי להעלות את מרחק הריצה. ניתן להוסיף 500 מטר מדי 4 אימוני ריצה. מדובר בעלייה מתונה. המטרה ריצה של 4 ק"מ בשלב זה על מנת להעלות את נפח האימון ואת היכולת האירובית.
2. חשוב לשלב אחת לשבוע אימון איכותי כמו אימון פרטלק בו יש לבצע שינוי מקצבי ריצה. אזי מדי 400 מטר הריצה תתבצע בקצב מהיר מאוד, איטי, קל. מומלץ לבצע זאת עם שעון דופק על מנת לאמוד את המאמץ בעת האימון. כמו כן חשוב לדעת מרחקי הריצה.
3. מומלץ אחת לשבועיים לבדוק מה התוצאה בריצת 2000 מטר. התוצאה אמורה להשתפר מדי שבועיים ! וזאת אם מתאמנים ושומרים על הכללים.
4. מומלץ במקרה המצוין לא לרוץ יום אחרי יום מכיוון שאז מדובר על הבדלים גדולים מדי בין האימונים וירידה צפויה ביכולת האירובית.
5. חשוב להקפיד על תזונה המתאימה לפעילות ספורטיבית. פחמימות וחלבונים ממקור איכותי. כמובן שמומלץ להתייעץ עם איש מקצוע.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
אביב01/01/2011אני יתחיל ממחר
אני ימדוד מרחקים עם האוטו ...
עם התוצאות ישתפרו אני יפרסם פה D:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקוואט(:30/12/2010
היי
נתנו לי היום תרגיל בחד"כ כדי לגוון את הסקוואט הרגיל שאני עושה בסמיט
מה שעשו זה שמו לי שתי טבעות משקולות שעליהן הנחתי את העקבים (שכאילו היו באוויר) קצות האצבעות נוגעות בריצפה וביצוע הסקוואט בסמית במצב כזה
רציתי לדעת האם זה תרגיל טוב?
מה ההבדל בינו לבין סקוואט רגיל? כי יש שינוי בעומס הרגשתי שזה יותר קשה
אשמח לדעת,תודה
*יש לציין שאני בכושר גופני טוב,עם אימונים של 6 ימים בשבוע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדעתי
איתי הר-ניר30/12/2010אין שום סיבה בעולם לבצע סקוואט עם תמיכות באזור העקב.
מעבר לכך, מדוע לבצע סקוואט בסמית?
האם אתה מבצע אותו כאשר הרגליים נמצאות כמרחק פסיעה לפני הגוף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן
(:30/12/2010מה הבעיה לבצע סקוואט בסמית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסקוואט
איתי הר-ניר31/12/20101. לשים את כף הרגל במנח של עקב גבוהה מציב אותו בחוסר יציבות מול עקב על הקרקע.
מצב של Open Pack מול Close Pack. הרווח בין עצם הקפץ בקרסול לבין הפטישונים של עצמות השוקה גדל, ובאופן יחסי הקרסול אינו יציב.
2. מנח של כפיפה כפית בקרסול עקב גבוהה) מקצר מספר שרירים, תאומים, סוליה ופלנטריס. 2 מהם קשורים ביציבה של הברך. שלושתם קשורים ביכולת לפתח כוח בתרגיל.
3. מנח של כפות רגליים לפני הגוף מייצר לרוב מצב שבו אנחנו יורדים עם הגב כמאונך לקרקע.
* מצב זה משנה את עקמות עמוד השדרה הטבעיות
* מצב זה מקצר את שריר החבליים (Hamstring). שריר החבליים קשור לפעילות ויציבות מפרק הברך בתרגיל. אורך מתח מספיק בשריר מאפשר לו לפתח מספיק מתח בכדי למנוע העתקה של השוקה לפנים והקטנה של כוחות הגזירה על הרצועה המצטלבת הקדמית.
הראציונאל לביצוע של רגליים לפני הגוף הוא בהגדלת זרוע המומנט על שריר ארבע ראשי.
לא מעט עומס פועל על השריר במתודולוגיה "רגילה".
לדעתי! ביצוע בסמית יכול להיות רלוונטי כשאין ברירה לביצוע חופשי. או כביצוע המנסה לדמות ביצוע חופשי, קרי רגליים מתחת למוט.
ביצוע סקוואט חופשי בצורה נכונה גם מפעיל קבוצות שרירים נוספות בגלל דרגות החופש שיש לעומת ביצוע בסמית.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה הרחבה
(:31/12/2010.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שרירי בטן וחזהדורון29/12/2010
שלום,
אני כמה חודשים במכון כושר עובד על כל הגוף אבל בבטן והחזה יש בעיה, בכל הגוף רואים שהשקעתי. אבל בבטן יש כרס קטנה והחזה בלי צורה ולא מנופח בכלל אז איזה תרגילים אני יכול לעשות בבית ובמכון כושר שהגוף שלי יהיה כמו בתמונה שצירפתי? [כתפיים רחוות, גב מוצק, ידים גדולות ורגליים סבבה ורק החלק הקדמי "דפק" אותי]
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרירי בטן וחזה - תגובה
שי אלנקרי30/12/2010שלום דורון,
מבנה השרירים הינו תוצר גנטי ולעתים מה שאנו רואים על הדוגמנים שבמגזינים זה המבנה הגנטי ומשטר אימונים ותזונה (כחלק מהעבודה ומהתחום בו הם מתפרנסים).
1. הייתי מציע לבדוק עם מדריכי הכושר: האם תכנית האימון שלך מספיק מאוזנת. יכול להיות שאתה משקיע בפיתוח אזורים מסוימים ולא מספיק באזורים האחרים.
2. לבדוק את הפעילות האירובית: פעילות אירובית כדוגמת: הליכה, ריצה, רכיבה, שחייה, קיקבוקס, ספינינג וכדומה הן פעילויות נהדרות המסייעות לא רק בפיתוח כושר גופני וסיבולת לב ריאה אלא גם מעודדות הוצאה אנרגטית: משמע: שריפת קלוריות גבוהה יותר וכתוצאה מכך ירידה המשקל ובאחוזי השומן.
3. לבדוק את נושא התזונה: לעתים תזונה לא מאוזנת יכולה לעכב הרבה תהליכים בבניית השרירים והגוף. שווה ביקור והתאמה אצל דיאטנית.
שיהיה בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיותר
איתי הר-ניר30/12/2010רצית לומר עיבודי מחשב :-)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני יודע
דורון30/12/2010אני יודע שהקוביות זה גנטיקה והכל אבל איזה תרגילים אני יוכל לעשות בשביל להשיג את זה? ושיהיה תוצאות מהר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדורון
איתי הר-ניר30/12/2010אין דבר שכזה תרגילי בטן "שמשיגים קוביות".
מבחינה ויזואלית בכדי לראות את רקמת השריר צריך % שומן נמוכים.
היפרטרופיה מקומית בשריר Rectus Abdominis לא ממש רלוונטית או אפשרית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדורון - חידוד לגבי שרירי הבטן
ד''ר איתי זיו31/12/2010מכיוון שענו במספר תשובות לגבי שרירי הבטן אחדד עוד שני דברים לגבי שרירי הבטן:
1. על מנת ששרירי הבטן גם ייראו אחוזי השומן אצל גבר אמורים להיות מתחת ל- 11% בממוצע. אגב אצל נשים - מתחת ל- 18%. כמובן שיש מקרים שניתן לראות את שרירי הבטן גם באחוזי שומן גבוהים יותר אך הדבר תלוי רבות בגנטיקה. הבחור המצולם הנו בעל אחוזי שומן נמוכים במיוחד - הערכה - למטה מ- 10% שומן.
2. לאחר שהושגה מטרה ראשונית של אחוזי השומן יש לחזק את שרירי הבטן באופן מגוון - גם שרירים לאלכסונים של הבטן גם לשריר הישר בטני ועוד.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה מדויקת בבקשה
דורון30/12/2010לפי התמונה איזה תרגילים לעשות בבית או מכון כושר שיהיה חזה וקוביות, אחוזי השומן שלי נמוכים 12-15, כתפיים וידים לא משנה עכשיו החלק הקדמי [חזה ובטן] מה צריך לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבפעם הנוספת
איתי הר-ניר30/12/2010אין תרגיל ספציפי "שמייצר" קוביות.
כל התרגילים שמייצרים כפיפה בגו/רוטציות/ סיבוב אגן לאחור יתאימו לחיזוק שרירי הבטן.
תרגילי התנגדות לא מבטיחים "קוביות".
לגבי שריר החזה, פשיטות מרפקים במצבים משתנים/ מקבילים יכולים לסייע לחיזוק ופיתוח מסת שריר מסוימת.
היכולת להתקדם בבית ללא אמצעים נוספים היא מוגבלת.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צהריים טוביםמוטי27/12/2010
האם גובה של מטר 75 הוא אידיאלי עבור גברים או שמא גברים בגובה זה נמוכים מדי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לצהוב
ד''ר איתי זיו28/12/2010גובה 175 ס"מ הנו גובה ממוצע בהחלט ולא נחשב נמוך מדי..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד''ר איתי זיודן26/12/2010
אני בן 13 וחצי,ואני מתאמן כבר 4 חודשים בחדר כושר , ואני שם לב לשיפור מצוין בהתנפחות השרירים ועלייה במסת שריר,אבל יש בעיה אחת שאני לא מבין-אני לא מתחזק.
אני נשאר חלש יחסית,ויש לי שרירים די גדולים.
מה לעשות?להתאמן יותר על תרגילי משקל גוף כמו שכיבות סמיכה ומתח?כרגע אני עושה רק תרגילים עם משקולות וקצת מתח.
אשמח לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לד''ר איתי זיו - תגובה
ד''ר איתי זיו27/12/2010ראיתי שעופר קיס ענה לך לכן אל ארחיב. בפועל חשוב להתמקד בסטים בנפח חזרות קטן יותר על מנת להפעיל יותר את הסיבים הלבנים בשריר ולא האדומים. לדוגמה 15-6 חזרות בכל סט.
חשוב להעלות משקלים מדי מספר ימונים. מדי מספר חודשים ניתלן לבצע תוכניות אימון התנגדות של 10-6 חזרות בעומס גבוה על מנת לגרום לגירוי משמעותי והגברת הכוח.
בברכהי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תקועדן26/12/2010
מה הסיבות למה העומס(משקל) של התרגיל מפסיק לעלות ? היתה תקופה יפה של עליה ופתאום אני תקוע אם אותו משקל..מה עושים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תקוע - תגובה
עופר קיס26/12/20102 אפשרויות
עומס נמוך מדי - עצימות גבוהה מדי - כמות משקך, או כמות סטים גדולה או אין זמן מנוחה מספק בין אימונים,על מנת לאפשר התאוששות
עצימות נמוכה מדי - אין מספיק משקל או כמות סטים נמוכה מדי
תבדוק מה הכי נראה ושנה בהתאם
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא ברור
דן26/12/2010תודה
יכול להיות שאירובי עצים במיוחד יכול לגרום לזה?
אני רוצה גם לשפר את היכולת האירובית וגם לגדול במסה...
ואם כן מה האפשרויות שעומדות לידי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום . אירוביבלה25/12/2010
כמה שאלות : 1- פעם בשבוע אני עושה אירובי בפארק, בין שעה ושעה וחצי , והיום עשיתי שעתיים : 20 דקות הליכה (65-עד 70%) מדופק המירבי, ואז אני רצה 40 דקות (אינטרוולים: 2 דקות ריצה ו2 דקות הליכה) ואז שוב הלכתי עוד 30 דקות האם זה לא יפרק שריר?
אני אוהבת לעשות את זה פעם בשבוע
2- מה אני צריכה לאכול לפני אימון כזה ? ואחרי ? בבקשה
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אירובי
שי אלנקרי26/12/2010שלום קוקי,
השאלה המרכזית היא: מה בעצם המטרה שלך? מה את רוצה להשיג מהאימון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמטרתי
בלה26/12/2010מטרתי אכן היא להוריד עוד במשקל כיום אני מאוד חטובה יחסית , אך הייתי רוצה להיות "יבשה" מאוד רזה בקיצור , אני עושה אירובי בין 4-ל5 פעמים בשבוע , לרוב אני מודה שאני נמצאת ב-85 % מדופק המירבי שלי זה אם אני רצה 20 דקות , אם אני עושה אינטרוולים ריצה הליכה אז אני אפילו מגיע ל90% ובהליכה זה יורד ל70% (3דקות ריצה על שיפוע קטן 0.5 , ו3 דקות הליכה על שיפוע 5)
וימי שישי או שבת אני עושה את המסלול ה"ארוך " יותר שעה וחצי הליכה וריצה (נטו אינטרוולים יוצא לי :40 דקות הלויכה בהתחלה ובסוף 20 דקות על דופק שנע ב65 % לבין 70 % לא יותר
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמטרתי - תגובה
שי אלנקרי29/12/2010יכול להיות שאת בכלל לא צריכה להוריד. מה הנתונים שלך? משקל, גובה, גיל....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנתונים
בלה29/12/2010בת 28
גובה 172
%שומן 27
משקל 67* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנתונים - תגובה
שי אלנקרי30/12/2010לפי תכנית האימונים שאת מבצעת נראה כי את פעילה לא מעט ולכן גם התוצאות הן רק עניין של זמן. יחד עם זאת יש לזכור כי התוצאות לא יהיו מושלמות אף פעם ב-100% אם לא נשלב גם תזונה נכונה, מאוזנת וחכמה. לגבי תכנית האימון, נראה שהכל בסדר ואם יש צורך תמיד תוכלי לשדרגה בעזרת מדרי חדר הכושר בו את מתאמנת או בסביבת מגורייך. לגבי התזונה: הייתי מציע להתייעץ על כך עם דיאטנית קלינית שתדע בדיוק איך את צריכה לאכול. לעתים אנו בטוחים שהתזונה שלנו מספיק טובה, אבל חשוב לזכור כי אכילה מועטה יכולה להילחם בגוף חזרה. לכן, מומלץ לשמור על איזון, הן בתכנית האימון והן בעניין התזונה. מקווה שתעשי את הבחירות הנכונות ותשיגי את מטרתך. שיהיה בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על הורדת ידייםאיתמר25/12/2010
איך אני מחזק את השרירים להורדת ידיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורדת ידיים
איתי הר-ניר26/12/2010שרירים רלוונטיים.
אלו המבצעים רוטציה פנימה של הכתף,
כופפי מרפק,
כופפי אצבעות ושורש כף היד.
שרירי החזה והבטן.
בכל מקרה, מדובר בלא מעט יכולת טכנית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת
איתי הר-ניר26/12/2010גם שריר הרחב גבי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאיתמר -שאלה על הורדת ידיים - תגובה
ד''ר איתי זיו26/12/2010הערותי....
1. הורדות הידיים מצריכות חיזוק של מסובבי פנימה של הכתף באופן משמעותי.
2. יש לחזק את השרירים באופן פונקציונלי המתאים להורדות ידיים- כלומר בזווית של ההורדה, בכיווץ איזומטרי ודינמי לסירוגין ועוד.
3. חשוב לחזק את שרירי השכמה על מנת לתרופ לליצוב טוב יותר ומניעת פציעה בעומס הרב המופעל בעת המאמצים.
4. יש לחזק את פושטי וכופפי כף היד באופן ממשי מכיוון שהנם השרירים החשובים במיוחד בעת ספורט זה.
5. שחוב לחזק את שרירי הבטן האלכסוניים ואת הישר בטני מכיוון שנדרש ייצוב רב של עמוד השדרה בעת המאמץ. עדיף תרגילים תוך ביצוע רוטציות, גשרים למינהם.
6. חשוב להקפיד כמובן על התזונה שויטות אימון שונות בעת האימונים.
7. מציע להתייעץ עם איש מקצוע.
בהצלחה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבטח אתה ילד אחרת לא היית שואל
המבין הענק03/01/2011כזאת שאלה.
קח לך 4 חודשים תגיע ל-100 קג בנצ' פרס ואתה תוריד את כל הילדים בשכבה שלך בלי למצמץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסאי בריאורן24/12/2010
שלום רב,
אני מעוניין בכדורי אסאי ברי כתוסף תזונה. רציתי לשאול האם יש סוג מסויים שעדיף או מומלץ יותר?
תודה,
אורן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסאי ברי
שי אלנקרי26/12/2010איני יכול להמליץ על תוסף כזה או אחר של הפרי. אולי מישהו אחר כאן בפורום ידע טוב ממני. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר איתי זיו - פולי תחתוןאלי24/12/2010
שלום,
מה המשמעות של התרחקות שני צעדים הצידה מהפולי התחתון בהרחקת/קירוב ירך בעמידה?
לדעתי ההבדל היחיד הוא בשינוי זניח של זווית היישום של ההתנגדות.
כלומר, אין למעשה שום הבדל ואין טעם להתרחק מהפולי (במידה שטווח התנועה הוא מקסימלי).
נא תקן והוסף אם צריך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאלי - התרחקות מפולי תחתון
ד''ר איתי זיו26/12/2010הערותי...
1. במידה ומתרחקים מהפולי התחתון הריב המסובב המופעל על עמוד השדרה עולה במידה מסויימת..
2. חשוב מבחינת הביצוע שיש להיאחז בעת ההרחקה. בדרך כלל אין.
3. לפיכך השינוי בזווית היישום כפי שצינת הנו זניח במיוחד.
בהצלחה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטןבטחון עצמי23/12/2010
אני בת 19 גובה 1.58 משקל 50 או קצת פחות...יש לי עודפים בבטן :P איך נפטרים מהם????ואני לא שמנה נכון? אני חושבת שבפנים אני צריכה להשמין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטן - תגובה
שי אלנקרי26/12/2010לפי הנתונים, משקלך הרבה יותר מבסדר גמור. את לא צריכה לרדת במשקל וגם לא לחשוב על כך. תתחילי לקבל את הגוף כמו שהוא. שילוב של פעילות גופנית יכול לסייע במיצוק וחיזוק שרירי הגוף, דבר אשר גורם גם להרגשה טובה יותר ביחס לגוף.
הכל בסדר, אין צורך לשנות, תשני רק את המחשבה. שיהיה בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שכיבות סמיכהחסוי23/12/2010
התחלתי לעבוד על שכיבות סמיכה לא מזמן, משלב שלא הצלחתי לעשות יותר מאחד. אני מנסה להעלות בהדרגה, אבל כבר בפעם הרביעית-חמישית אני מרגיש ששכיבת הסמיכה מגיעה מהגב התחתון ואני לא לבצע אותה כמו שצריך=בעזרת הידיים בלבד.
מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכיבות סמיכה
שי אלנקרי26/12/2010קשה לי לענות לך על השאלה מאחר ולא ראיתי את הביצוע עליו אתה מדבר. אני מציע להיפגש עם מאמן כושר (בחדר כושר או מחוצה לו) אפילו רק לכמה דקות בכדי שהוא יוכל לאבחן את הבעיה. לרוב, ביצוע לקוי נובע מחוסר ידע ומחולשה של שרירים מסוימים, דבר המוביל לצערי גם לפציעות מיותרות. שיהיה בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העלאת מסהעומרי23/12/2010
יש לי מבנה גוף די רזה ואני מעוניין להעלות במסה אבל אין לי ממש אפשרות כרגע ללכת לחדר כושר,אז אני אצטרך לעשות את זה בבית(כמה שאפשר בכלל).אילו תרגילים מומלץ לבצע?האם יש תרגילים שניתן לעשות ללא משקולות שיעשו את העבודה(יש לי בבית משקולת של 10 קילו ואני לא מאמין שזה ישפיע כל כך אבל יכול להיות שאני טועה)?מבחינת תזונה,הבנתי שכדי להעלות במסה,צריך להיות במאזן קלורי חיובי.יש מאכלים שמומלץ לאכול?
משקל:70 קילו
גובה:1.76 מטר
היקף בטן(בקו הטבור):83 ס"מ
היקף החזה84 ס"מ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העלאת מסה - תגובה
שי אלנקרי26/12/2010שלום עומרי,
הלוואי והייתי יכול לעזור לך ככה על גבי הפורום, אבל לא כך הדבר. תכנית אימון=למרשם רפואי, ולכן אני ממליץ להיפגש עם מדריך חדר כושר (בחדר הכושר או מחוצה לו), בכדי שיוכל לאבחן אותך מבחינת כושר גופני ויכולת ולאחר מכן לקבוע אילו תרגילים עליך לבצע ועם אילו משקלים. להגיד שיש לך 10 ק"ג של משקולת, וסביבה לנסות להתאים את האימון זה לא רציני ולא מקצועי. נסה להתייעץ פנים אל פנים עם איש מקצוע- הרווח יהיה כולו שלך. לגבי התזונה: מה שאמרת הוא נכון אבל אני עדיין ממליץ להתייעץ עם דיאטנית קלינית ולא לנסות לקבוע תפריט תזונה אישי על סמך האינטרנט או משהו בסגנון. בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום ולילה טובמוטי23/12/2010
אני בן 23 וגובהי הוא 1.75. האם גובה זה הוא נורמלי והאם ישנו סיכוי שאגבה עוד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גובה
שי אלנקרי26/12/2010זהו גובה קצת יותר מהממוצע לגבר אם אני לא טועה, לי חסר עוד סנטימטר או שניים כדי להגיע לזה, כך שאתה יכול להיות מרוצה אלא אם כן תכננת להיות סנטר במכבי תל אביב, אז תצטרך לשכוח מזה. את הצמיחה לגובה כנראה שכבר פיספסת....בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)