מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שיפור סיבולת לב-ריאה מבלי להרזות.חיים05/01/2011
שלום.
מטרת האימונים שלי היא כמובן ליצור אורח חיים בריא יותר ולעליה במשקל. אני מודע לחשיבות של שיפור סיבולת לב-ריאה וגם מאוד אוהב את שלל גווניה אך לצערי מאז שהתחיל החורף והבריכה נסגרה חזרתי לרוץ (משהו שאני מאוד אוהד לעשות) אך הירידה במשקל החלה שוב. נורא חשוב לי לעלות במשקל, במסת השריר ובאחוז השומנים, אני לא אוהב את המראה החיצוני שלי ככה שמא לטעמי אני רזה יתר על המידה (מבחינה חיצונית, אני לא תת-משקל).
אשמח לקבת את עזרתכם.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיפור סיבולת לב-ריאה מבלי להרזות. - תגובה
עופר קיס05/01/2011הי חיים
1. רוץ פחות
2. גש לתזונאי ספורט מוכר ומוכח וקבל תכנית תזונה מתאימה -
3. תכנית אימון מתאימה לעלייה במסה ביחד עם התזונה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למומחיםרועי05/01/2011
דעה מקצועית שלכם לתודנית בחדר הכושר בכללי. יום 1 - חזה, יד קדמית, יד אחורית ובטן
יום אחר-גב, כתפיים,רגליים ובטן
אשמח לקבל הערות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלנתן
איתי הר-ניר05/01/2011שלום רב,
אין התייחסות בתכנית שלך לעומסי האימון.
כמו כן אין התייחסות למטרה שלך.
ללא התייחסות למטרות ולמשתני אימון, חלוקת השרירים שלך היא "סתם" רשימה שרירותית שלא ניתן באמצעותה לענות לך על השאלה.
אנשי הפורום יצטרכו מידע על:
% משקל המהווה עומס.
מספר חזרות,
מספר סטים
מנוחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםדרור05/01/2011
שלום. אני בן 14 ומתאמן בחדר כושר באימוני כח 4 חודשים. השבוע הייתה לנו ריצת 2000 בבצפר,וגיליתי שיש לי תוצאות גרועות מאוד בריצת 2000 (12:10) (אני בכלל לא שמן או משו כזה,אלא דווקא שרירי.) אני רוצה לקבל תכנית אימון של ריצה לשיפור הריצת 2000 כמה שיותר מהר,ולהמשיך במקביל עם אימוני הכח ולא לרדת במסת שריר בגלל הריצה.
בתודה
שלומי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריצת 2000
שי אלנקרי05/01/2011שאלה מאוד אישית שגם כן קשה לענות עליה. תצטרך לפנות למדריך כושר בסביבתך ולהיפגש איתו פנים אל פנים בכדי שזה יהיה מקצועי ורציני יותר. אין בנתונייך התייחסות לזמנים, מצב בריאותי, משקל ומשך הזמן שאתה מתאמן ואיך.
בגדול: בכדי לשפר תוצאה עלייך להתאמן על סוג ריצה זו במשך תקופה, ולא להתחיל בהכנות כשבוע קודם.
תתייעץ עם מישהו שיראה אותך ולפי ראות עיניו גם יוכל להתאים לך תכנית אימונים שתשלב ככל הנראה שילוב בין ריצות לחיזוק השרירי הרגליים.
שיהיה בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםחיה05/01/2011
אני בן 19 לפני 5 חודשים התחלתי דיאטה ובאמצע עברתי ניתוח שרוול בסה"כ הורדתי 42 קילו ונשאר לי עוד 40 ,
רציתי לשאול מה אני צריך לעשות בעיקר כדי שלא ישארו לי עודפי עור בידיים בשוקיים ובטן?
אין לי אפשרות ללכת לחדר כושר איך יש לי רצון לעשות בבית .
מה אני זקוק לקנות ואיזה תרגילים לעשות?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרגילי כושר בוידאו
שי אלנקרי05/01/2011שלום אור,
ראשית אני שמח לשמוע שהורדת עד כה 40 קילוגרם, אך יחד עם זאת לא ציינת נתונים נוספים כמו משקלך הקודם ואת משקלך הנוכחי.
לגבי עודפי העור: לצערנו, כשמתרחשת ירידה מאסיבית במשקל, הגוף נשאר עם עודפי עור שמהם לא ניתן להיפטר בדרך הרגילה של פעילות גופנית ותזונה אלא לעתים קרובות גם יש לערב ניתוח כירורגי (פלסטי).
לגבי תרגילים: ניתן לבצע היום כמעט הכל בבית בעזרת משקולות, גומיות ומשקל הגוף. לכך תצטרך הדרכה כוללת שתפעיל את כל שרירי הגוף ללא הזנחה.
שיהיה בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז כך
חיה05/01/2011דבר ראשון תודה
אני לפני כחמש חודשיים בהתחלת הדיאטה שקלתי 158 כרגע אני שוקל 115,
שוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדריך חדר כושראסף04/01/2011
שלום רב,
ברצוני להירשם לקורס מדריכי חדר כושר. אני מתאמן זה זמן רב ובשנים האחרונות מאמן כדורגל ומעוניין להיכנס במקביל גם לתחום הכושר הגופני.
בעתיד הלא רחוק אני שוקל לנסות את מזלי בארה"ב, כבעל אזרחות אמריקאית. חשוב לי מאוד לדעת האם תעודה ישראלית, בין אם ממכון וינגייט או מקמפוס שיאים תעזור לי למצוא תעסוקה גם מעבר לים, כלומר נחשבת לתעודה בינלאומית לכל דבר. אם כן - האם עליי לבקש שיוציאו עבורי תעודה באנגלית בסוף הקורס? האם הדבר אפשרי?
אנא מכם, חשוב לי מאוד לקבל אינפורמציה בדוקה ומדויקת בנושא כדי שאדע מה עומד לפניי.
תודה רבה מראש,
עמית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדריך חדר כושר - לעמית -תגובה
ד''ר איתי זיו05/01/2011הערותי..
1. תעודה המוכרת על ידי רשויות המדינה מאפשרת לעבוד גם בחו"ל. בכל מקרה ישנם מועדונים שמבקשים לעבור הכשרה נוספת.
2. לגבי הוצאת תעודה באנגלית אין בעיה כלל ועיקר להוציא והדבר מקובל במוסדות הלימוד השונים.
בהצלחה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםדרור04/01/2011
שלום. אני בן 14 ומתאמן בחדר כושר באימוני כח 4 חודשים. השבוע הייתה לנו ריצת 2000 בבצפר,וגיליתי שיש לי תוצאות גרועות מאוד בריצת 2000 (12:10) (אני בכלל לא שמן או משו כזה,אלא דווקא שרירי.) אני רוצה לקבל תכנית אימון של ריצה לשיפור הריצת 2000 כמה שיותר מהר,ולהמשיך במקביל עם אימוני הכח ולא לרדת במסת שריר בגלל הריצה.
בתודה
שלומי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשלומי - ריצת 2000 מטר
ד''ר איתי זיו08/01/2011הערותי שוב, 1. חשוב לבצע מספר יחידות אימון בשבוע הכוללות ריצה של 15 שעה לפחות בקצב קל יחסית - 6-6.5 דקות לקילומטר. ניתן בתחילה לרוץ יום כן, יום לא ומדי 4 אימונים להעלות זמן הריצה ב- 5 דקות. לאחר מספר שבועות שהריצה הנה בהיקף של 25 דקות מציע לשלב אימוני פרטלק. מדובר באימונים של קצבים משתנים. 5 דקות ריצה קלה, 1 דקה ריצה מהירה, ריצה בקצב בינוני וחוזר חלילה.. מומלץ לעשות זאת עם שעון דופק. ניתן לקבל תוכניות ריצה טובות באתרים מתאימים באינטרנט. המידע זמין ונגיש.
2. בתקופת זמן קצרה יחסית ניתן לשפר את יכולתך האירובית. מספר שבועות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עדיף?רועי04/01/2011
אני בן 17.5 משחק כדורגל 4 פעמיים בשבוע מתאמן בחדר הכושר מספר חודשיים והמטרה שלי היא לשפר את הכח ומצד שני לא לעלות יותר מדי בנפח שרירים.
שאלה,מה עדיף לעבוד a'b : יום א' וד' חזה, יד קדמית ורגליים, ימי ב' וה גב, כתפיים ויד אחורית(סתם דוגמא)?
או לעבוד abc ימי א, ג, ה שכל אימון אני מפעיל 2 קבוצות שרירים?
ואם אתם יכולים להמליץ לי על מספר חזרות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה עדיף? - תגובה
שי אלנקרי04/01/2011שלום עופר,
ממליץ להתייעץ עם מאמן הכושר בחדר הכושר ולהתאים תכנית אימונים אישית. תכנית אימונים שוות ערך למרשם רפואי ולכן כדאי שזה יעשה על ידי איש מקצוע באופן אישי. שיהיה בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שכיבות שמיכהאמיר03/01/2011
שלום
אני בן 40
מתמיד מזה כמה שנים על שכיבות שמיכה בבית ואימון מישקולות לידים 10 קג
לאחרונה לאחר שכיבות שמיכה ואימון במשקולות מרגיש חולשה בחיבור כף היד ליד עצמה וזה עובר לאחר כמה שעות
ההרגשה לא נעימה כאילו המקום מורדם ואין שליטה על תנועות כף היד.
מה ניתן לעשות או לטפל ואשמח להסבר למה זה קורה.
תודה מראש
מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכיבות שמיכה - תגובה
עופר קיס03/01/2011מאיר שלום
אתה כנראה מתחיל לפתח דלקת בתעלה הקרפלית ( carpal tunnel syndrom)
עליך להפסיק את הפעילות הספציפית ולבדוק אצל פיזיו או אורתופד. ניתן לבצע שכיבות סמיכה על מתקן שמאפשר מנח ישר של כף היד מול האמה, כל עוד ללא כאבים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקוק לייעוץ בנושא כושר גופני...יוסי03/01/2011
שלום לכולם,
התחלתי לעשות הליכה משולבת עם ריצה בשעות הבוקר הממש מוקדמות(4-5-6 בבוקר) כאשר 4 דקות אני הולך ודקה רץ לאורך של כ2.5 - 3 קילומטר, כך במשך 30-35 דקות ארבעה פעמים בשבוע (שמעתי שזו דרך מעולה לפתח סיבולת).
אני משתמש בנעלי ריצה טובים ולבוש חם (לא מידי).
משקלי הינו כ135 קילו וגובהי הינו 1.74 .
עד כה יצא לי לעשות זאת רק פעמיים, רק התחלתי.
יש לי כמה שאלות שאשמח לקבל מאנשים שבקיאים בעניין תשובות:
*האם הליכה משולבת עם ריצה כפי שרשמתי במרחק שכזה ובמצב שלי בריאה?
*מדוע יש לי בזמן ההליכה/ריצה ומעט זמן אחריה כמות לחה שאי אפשר לתאר?
*באיזור הקרסול בשני הרגליים אחרי ההליכה/ריצה יש לי כאבים, זה נורמאלי?
במידה ויש לכם איזשהם טיפים אשמח לשמוע....
תודה רבה לעונים ושבוע טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ייעוץ בנושא כושר גופני
שי אלנקרי03/01/2011שלום יוסי,
הליכה משולבת עם ריצה מכונה גם אימון אינטרוואליים (הפוגות), נחשב לאימון טוב, מסייע בשיפור הכושר הגופני ובשריפת קלוריות מוגברת. לגבי הליחה אני מציע לבדוק בפורומים הקשורים אולי לאף אוזן גרון או שמישהו כאן מחברי הפורום ידע להשיב. לגבי הקרסול: זה די נפוץ: בייחוד אצל אנשים הסובלים מעודף משקל ואצלך מדובר בהשמנה אפילו מסוכנת המעמיסה יתר על המידה בייחוד בפעילויות ספורט המצריכות סחיבת הגוף למרחקים ולפרקי זמן יחסית ארוכים. הייתי מציע להיפגש עם מאמן כושר שידע באופן אישי מה מצבך, אילו תרגילים לתת לך ואיזה תכנית אימון. בניית תכנית אימונים שוות ערך למרשם רפואי, אל תקל ראש בדבר. בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
יוסי03/01/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורדת אחוזי שומן או העלאת מסת שריר?רמי02/01/2011
שלום רב
אני מתאמן זה מספר חודשים במכון כושר גרייט שייפ במתכונת הבאה
כאשר מטרתי היא הורדת אחוזי שומן:
יום ראשון חדר כושר -תכנית a
יום שני חדר כושר -תכנית b
יום שלישי -ריצה 8.5-10 קמ'
יום רביעי חדר כושר תכנית a
יום חמישי חדר כושר תכנית b
יום שישי- ריצה 8.5 -10 קמ'
האם תכנית זו אכן תורמת בהורדת אחוזי שומן?
או שיותר שמה דגש על מסת שריר?
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחוזי שומן
איתי הר-ניר03/01/2011ירידה באחוזי שומן או עליה במסת שריר נקבעת על פי המאזן הקלורי.
הרבה פחות על פי תכנית לפיצול קבוצות שרירים בצורה א' או ב'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאיתי - הודעה לגבי הורדת אחוזי שומן
ד''ר איתי זיו05/01/2011מעדכן ומוסיף..
1. תוכנית מפוצלת של AB מטרתה הנה העלאת מסת שריר. לפיכך בתוכנית המצויינת בהחלט הדבר ניתן וזאת בתלות במספר חזרות מתאים, מספר סטים מתאים (כ- 27-24 סטים בממוצע לאימון), תזונה מתאימה ועוד.
2. מבחינת התזונה חשוב להתייעץ עם איש מקצוע לשם צריכת המזונות הנכונים להחזרת האנרגיה (פחמימות מורכבות) ובניית השריר(חלבונים).
ב. אימון אנאירובי (כוח) משפיע על ירידת אחוזי השומן מכיוון שהעלאת מסת גוף רזה תורמת לעלייה בחילוף החומרים.
ג. חשוב לעדת מה מטרת האימון העיקרית - העלאת מסת שריר או בעיקר הפחתת מסה שומנית או שתי המטרות יחד. במידה ומטרת האימון הנה העלאת מסת שריר חשוב לא לבצע יותר מדי אימונים אירוביים אחרת עלולים לפגוע באפקט האימון האנאירובי ולאבד מסת שריר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתכנית אימונים
איתי05/01/2011המטרה שלי היא הורדת אחוזי שומן
לפי דעתך,
מהי התכנית המומלצת בשילוב של אימון בחדר כושר כפי שציינתי בתהחלה?
כלומר: כמה ריצות יש לבצע בשבוע וכמה פעמים יש לבצע אימון חדר כושר בשבוע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תעודת הדרכהדביר01/01/2011
שלום
האם אני יכול להדריך בחדר הכושר עם תעודה של מדריך כושר גופני ובריאות
ממוסד מוכר לא למדתי על חדר כושר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תעודת הדרכה - תגובה
עופר קיס02/01/2011במפורש לא וטוב שכך, תחשוב איזה נזק עלול להגרם למתאמן עקב הנחיות לא מתאימות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעופר
איתי הר-ניר03/01/2011מצטער לומר אבל בפרוש כן!!!
אני אסביר:
על פי חוק, אין קורס מדריכי חדר כושר. אם הבחור סיים בהצלחה "מדריכי כושר גופני ובריאות" שזה המקביל למדריכי חדר כושר מזה כמה שנים. אז הבחור יכול להדריך.
(בהנחה שקיבל תעודה ממוסד מוכר ע"י מנהל הספורט ובעל תעודת מגשי עזרה ראשונה)
אולם, אם פותח השרשור, לא קיבל (מוזר מאוד שלא) במסגרת הקורס הכשרה כלשהי באימון בחדר כושר. עדיף שימנע מאימון שכזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנונימי
איתי הר-ניר03/01/2011לא ברורה לי השאלה,
האם אתה בעל תעודה ממוסד המוכר ע"י מנהל הספורט?
האם זו תעודת "מדריך כושר גופני ובריאות"?
אם כן, כיצד יכול להיות של למדתם על אימון בכתלי חדר הכושר? זהו אחד מאבני היסוד של קורס מדריכי כושר גופני ובריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתיקון טעות לגבי קורס מדריכי כושר
עופר קיס03/01/2011חברים שלום
אם כפי שהבחור האנונימי טוען שאין לו ידע בחדר כושר, משמעו שאין לו הסמכה להדריך בחדרי כושר. אם ישנם שני סוגי קורסים הנקראים בצורה שונה לפי בתי הספר אך שניהם מסמיכים מדריכים לעבוד עם מכשירי התנגדות ואירובי בחדרי כושר - לא ידעתי, אך לפי דעתי רצוי לבדוק מול שלמה סבייה.
עופר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתיקון - תעודת הדרכה
דביר04/01/2011שלום רב לכל המגיבים
התעודה נקראית מדריך כושר ופעילות גופנית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מקווה
איתי הר-ניר03/01/2011שהעובדה שאין לו ידע אומרת שאין לו קורס.
בכל מקרה, קורס מדריכי כושר גופני ובריאות על פי חוק הספורט - ראשי ומתאים להדריך בחדר כושר.
אם אין לו ידע מתאים בכל מקרה שלא ידריך, בעל תעודה או לא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שריר התאומים בשיפועמיכל01/01/2011
מהו ההסבר המכני לכך ששריר התאומים עובד בעוצמה גבוהה יותר בשיפוע מאשר במישור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שריר התאומים בשיפוע - תגובה
עופר קיס02/01/2011שלום מיכל
בשיפוע חיובי השריר נמצא במצב מאורך שמשפיע לחיוב על יכולת פיתוח הכח שלו. אם השיפוע יהיה תלול מדי, תהיה השפעה הפוכה עם סיכון לפציעה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- להיות שרירי וחטוברועי01/01/2011
שלום,
אני בן 21.
הגובה שלי הוא 1.80 ואני שוקל 49 קילו
כבר שנים שאני מנסה לעלות במשקל
אבל אני פשוט לא מצליח
עשיתי דיאטת השמנה ניסיתי להקפיד אבל תמיד נאי חוזר בסוף למשקל המקורי (49)
המשקל שלי לא השתנה מאז שהייתי בן 17,
הציעו לי להתאמן אבל ישלי פחד ממכון כושר
אני מושך הרבה תשומת לב שאני שם (בגלל הרזון שלי)
ולא אוהב את זה ובגלל זה זה גם מונע ממני להתאמן.
בנוסף לזה אין לי מסת גוף בכלל.
אני לא אוהב להיות במשקל הזה ואני ממש לא עושה את זה בכוונה להיות רזה
אחת הבעיות היא גם הגנים שלי במשפחה אחיות שלי גם רזות מאוד
גם ההורים שלי .
ויש לי חילוף חומרים מהיר.
אני די אובד עצות
אשמח להצעות .
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרועי
ד''ר איתי זיו01/01/2011המשקל יחסית לגובה הנו נמוך מאוד ומדובר בהחלט בתת משקל. אין ברירה.. חייבים להתייעץ עם אשי מקצוע בעניין. מציע לפנות לרופא ספורט, דיאטן קליני ספורט רציני או פיזיולוג מאמץ שעובד עם ספורטאים. לאנשי מקצוע מובילים יש ניסיון רב עם מקרים כשלך וכל יום שעובר ללא ייעוץ מקצועי רציני רק מרע את מצב הבריאות ולא נכון לעשות כך.
ייתכן שיש בעיה הורמונלית שהנך לא מודע לה ואז הדבר מצריך טיפול מתאים הורמונלי.
מקרה שאני מכיר אישית הנו בחור ששקל 65 ק"ג וגובהו היה 192 ס"מ!!! בגיל 16-17 בממוצע הבחור החליט שהוא עושה שינוי בחייו. התייעץ עם אנשי מקצוע מתאימים, התאמן על בסיס קבוע ואכל לפי תפריט קבוע מראש שקיבל כמובן על ידי דיאטן קליני.
התוצאה: תוך 3 וחצי שנים הבחור שקל 100 ק"ג, 9 אחוזי שומן תת עורי, מסת שרירים מרשימה ותחושה פיזית ומנטלית מצוינות. למותר לציין שגם הביטחון העצמי עלה ללא היכר. אגב, גם כיום הבחור שוקל בממוצע 95-98 ק"ג וממשיך באורח החיים הספורטיבי מזה שנים.
חשוב לבצע פעילות גופנית על מנת לעודד תהליכים אנבוליים ככל שניתן וכל זאת עם שילוב של תזונה נכונה .
אשמח להתעדכן.
בהצלחה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיוון אקסטנטרי וקונצנטריdalia431/12/2010
האם יש אמת בכך שכיווץ אקסצנטרי הוא דווקא זה שדורש שימוש ביותר כוח?
האם הדבר משתנה מתרגיל אחד למשנהו על פי המנח?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקסצנטרי- קונצנטרי
איתי הר-ניר31/12/2010שלום,
נכון להתייחס למהו הפוטנציאל האפשרי בכל סוג פעילות שריר.
זה לא שהשריר דורש יותר כוח, זוהי העובדה שהוא יכול לפתח יותר או פחות כוח בסוגי פעילות שונים.
פעילות אקסצנטרית השריר מפתח את הכוח הרב ביותר מאחר והוא גם מנצל רכיבים אלסטיים בשריר.
בפעילות קונצנטרית השריר מפתח הכי פחות כוח, מאחר ובכל רגע נתון יש תנועה של קיצור אורך השריר מה שמוביל לפחות פוטנציאל חפיפה בין גשרי הרוחב של אקטין ומיוזין.
כמובן שלמהירות הקיצור או ההתארכות יש השפעה על יכולת השריר לפתח כוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדליה 4 תגובה
ד''ר איתי זיו31/12/2010הערותי...
1. הכיווץ הקצנטרי מאופיין בכך שהשריר מתכווץ תוך כדי התארכותו. במקרה זה ניתן להפיק את הכוח הרב ביותר לעומת 2 הכיווצים האחרים- כיווץ איומטרי וכיווץ קונצנטרי.
בפועל היכולת בכיווץ האקצנטרי גבוהה בכ- 140-120 אחוז לעומת הכיווץ האיזומטרי.
2. בפועל היכולת להפיק כוח שונה מתרגיל לתרגיל בשל גורמים שונים כמו זווית יישום של השריר הפועל, זווית יישום של ההתנגדות, מעורבות השרירים המייצבים ועוד.
3. מומלץ בכל התרגילים לבצע את הכיווץ האקצנטרי על מנת להגביר את האפקטיביות של אימון הכוח.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אימון בחדר כושרהלל גליק-ריטר31/12/2010
ברצוני לשאול האם תוכנית האימון שאפרט בהמשך, אשר אורכת 90 דקות היא תוכנית טובה ונכונה?
5 דקות אירובי חימום
40 אנאירובי (משקולות)
40 דקות אירובי
אודה לכם על תשובתכם,
הלל גליק-ריטר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הלל
איתי הר-ניר31/12/2010השאלה האם התכנית טובה למטרה מסוימת?
מהי מטרתך באימון גופני?
צריך גם פירוט על המשתנים של האימון האירובי והאנאירובי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהלל גליק ריטר
ד''ר איתי זיו31/12/2010הערותי...
1. על פניו מדובר בתוכנית אימונים שמתאימה למספר מטרות אימון כמו היפרטרופיה, שיפור יכולת ספורטיבית, שיפור כושר גופני כללי ועוד.
2. לאחר הגדרת מטרת האימון ניתן יהיה לאמוד אם התוכנית טובה לפי הזמן שהוקצה לכל חלק בה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)