מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבי ראש לאחר פעילות גופנית מאומצתמידד09/11/2010
שלום. אני בן 31 ועוסק בספורט מהילדות. בשנים האחרונות אני חווה כאבי ראש המתחילים מספר שעות לאחר פעילות גופנית מאומצת (כאשר הפעילות בבוקר או בצהריים)...
ניסיתי הכל - שתייה מרובה, אוכל לפני ואחרי האימון, קפאין, נשימות כאלו ואחרות במהלך האימון - שום דבר לא עוזר.
מה עשוי להיות מקור הבעיה? האם יש בדיקות רפואיות שניתן לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ראש לאחר פעילות גופנית מאומצת - תגובה
שי אלנקרי10/11/2010אני מקפיץ תשובה שנשאלה כבר כאן בעבר:
***הכי סביר שזה כאב מסוג מיגרנות, או שקשור בכל זאת להפרעות במאזן המים-מלח. זה שאתה מקפיד לא שולל כלום לצערי... האם נשקלת פעם לפני ואחרי פעילות? זו הדרך היחידה להעריך את נטו שינויי הנוזלים בגוף.
לגבי הכאבים - כמה זמן זה כך? כל כמה זמן מופיע? האם עולה בתדירות?
האם יש מיגרנות במשפחה?
האם רק אחרי מאמץ? האם מחמיר בשיעול או עליית לחץ תוך בטני אחרת?
יש כמה דברים שצריך לענות עליהם ולאפיין אותם. אני מציע להתייעץ עם רופא ספורט בעניים, מאחר וכל מקרה לגופו.
שיהיה בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לשי אלנקרימילי09/11/2010
שלום ,
אני מאוד רוצה להבין סוף סוף
1- מה זה קלוריה ?
2- אומרים שלאחר הפעילות שורפים יותר במנוחה , אז למה צריך לאכול מיד אחרי הפעילות (איך אני אמרוה לשרוף)? אני עדיין לא מצליחה להבין למה אוכלים לפני ואחרי פעילות ? אני בטוחה שיש הגיון רק לא שמעתי אף פעם את ההסבר , ואני מאוד סקרנית
3-אומרים כדי להיות בגרעיון שלישי צריך להכניס פחות ממה שמוצאים : אם אני שורפת פר אימון 300 קלוריות 3 פעמים בשבוע , אני בוסופו של דבר מחזירה אותן מיד אחרי האימון אז מה עשיתי בזה ? איך זה הולך (אשמח לדוגמה)
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות לשאלות
שי אלנקרי10/11/2010שלום אלדע,
1. קלוריה היא יחידת מידה לכמות האנרגיה שהגוף מסוגל להפיק מהמזון.
אבות המזון הן שתורמות את הקלוריות שבאוכל.
כל גרם פחמימה מספק 4 קלוריות. 1
גרם חלבון מספק גם כן 4 קלוריות, ואילו 1 גרם שומן מספק 9 קלוריות לגרם.
2. הגוף אכן שורף יותר קלוריות לאחר מנוחה (כמובן שזה משתנה בהתאם לעצימות ומאדם לאדם).אימון עם משקולות מסייע לפיתוח מסת השריר בגוף. תאי שריר הם תאים פעילים יחסית מבחינה מטבולית, ולכן כאשר מסת השריר בגוף עולה, הגוף שורף יותר קלוריות גם במנוחה.
3. גם אם תחזירי את אותן 300 קלוריות לאחר אימון, בואי לא נשכח את קצב עליית חילוף החומרים בעקבות העלאת מסת השריר בגוף. כך שלאחר תקופה, גופך יהיה יעיל יותר גם בזמן המנוחה.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קבוצת כושר גופניפנינה08/11/2010
שלום האם קיימת קבוצה שעושה כושר גופני בשעות אחה"צ במשך השבוע וביום ו' בבוקר תודה פנינה 
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קבוצת כושר גופני - תגובה
שי אלנקרי10/11/2010מקווה שמישהו חברי הפורום ידע יותר טוב ממני ויוכל לשתף בעניין. בהצלחה במציאת הקבוצה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה משפטיתחגי08/11/2010
שלום,
שאלתי היא בתחום המשפטי:
האם חוקי הדבר לאפשר למתעמל להתחיל אימון בחדר כושר עוד בטרם המציא אישור רפואי?
(נאמר כי נכתב בחוזה בין הצדדים כי על המתאמן להמציא אישור תוך כך וכך ימים).
תודה, חגי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר על פי חוק
איתי הר-ניר08/11/2010ניתן להגדיר כמתאמן אקראי, ולפי כך אינו צריך להמציא אישור רפואי לתקופה X.
(בדר"כ לתקפה קצרה).
צריך ונהוג שהמתאמן יחתום על הצהרת בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה משפטית - תגובה
עופר קיס09/11/2010אם הוא שילם ורכש מנוי עליו להביא אישור לאימון הראשון שלו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה.
חגי09/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צניחת שלפוחית השתן והתעמלות במיםחן08/11/2010
שלום. האם אפשר לעשות התעמלות במים כשיש צניחת שלפוחית השתן מבלי לגרום נזק לרקמות. ההתעמלות המדוברת היא התעמלות אירובית קצבית במים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צניחת שלפוחית השתן והתעמלות במים - תגובה
עופר קיס09/11/2010עלי השאלה גדולה מדי - אולי מישהו אחר בפאנל , זו שאלה לפאנל רפואי ספציפי לבעיה רצוי לרופא ספורט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לאיתי זיואלי07/11/2010
שלום איתי,
אני מאמן בחדר הכושר, ואחד המתאמנים הרציניים שם העלה בפניי את הסוגיה הבאה:
"...בהיותי ספורטאי פעיל בן 22, נדרשת ממני העלאת מסת השריר בגוף לצורך שיפור ביצועיי הספורטיביים.
לפני 3 שנים דרש ממני המאמן להעלות את משקל הגוף מ-69 ל-77 ק"ג (הכוונה כמובן להעלות מסת גוף רזה).
הבעייה היא שהצלחתי לעלות רק עד 73 ק"ג, ובמשקל זה כבר הרבה חודשים אני נתקל ב"תקרת זכוכית" כך שאיני מצליח להמשיך בתהליך, וזאת על אף תזונה נאותה, מנוחה וגיוון בתוכנית האימון בחד"כ, לרבות טכניקות אימון. כאמור, שום דבר באורח חיי לא השתנה, ולכן לא מובנת לי הסטגנציה הזו.
האם התופעה מוכרת? מדוע היא מתרחשת? וכיצד לפעול?..."
אשמח אם תסייע בסוגיה שהמתאמן העלה בפניי.
תודה ושבוע טוב,
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עליה במסה
איתי הר-ניר08/11/2010ישנו מצב סביר שלא נעשה עדכון תזונתי מתאים תוך כדי תקופת העליה במסה.
ושמאזן הקלוריות החיובי לא היה מספק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאבי
ד''ר איתי זיו10/11/2010הי , הערותי...
1. ייתכנו סיבות רבות למצב של פלטו או סטגנציה. קשה לדעת אילו מהן הביאו למצב שלמרות האימון אין עלייה ממשית במסת גוף רזה. להלן מספר נקודות להתייחסות:
א. האם התפריט התזונתי נבנה בהתאם למשקל הגוף ומתוך מגמה לעליית מסה. במקרה זה יש להעלות מהותית את כמות החלבון בתפריט, הפחמימות ואף קריאטין. כל זאת בהתאמה למשקל הגוף, הותק באימון וכדומה.
ב. האם תוכניות האימון משתנות אחת לחודש לכל היותר? תוכנית אימונים ארוכה מדי תגרום בשלב הראשון לפלטו ולאחר מכן לסטגנציה.
ג. האם העומס באימון גבוה דיו? ללא הגעה למצב הקרוב ל- RM (כ- 85% מ- RM יספק) לא ניתן יהיה להתקדם לאורך זמן.
ד. האם התרגילים הנבחרים מתאימים לפיתוח כוח ומסה? לעיתים בוחרים מתאמנים תרגילים פשוטים בעיקר משקלים קלים וכדומה ולא ממש מבינים מדוע הם מתקשים להעלות במסת השריר.
ה. האם התוכנית כוללת תרגילי רגליים מורכבים? הדבר חשוב מבחינות רבות ובפרט בשל הפרשת הורמונים אנבוליים עקב אימון מסוג זה.
ו. האם מפעם לפעם נערכת מניפןלציה באימון באמצעות שימוש בשיטת אימון עצימה כמו סט מורכב, דרופ סט וכדומה? במידה ולא הגיע הזמן...
ז. מהו המינון של הפעילות האירובית בתוכנית? במידה ומבוצעת פעילות אירובית בנפח גדול לאחר אימון המשקולות - לא מתאים למטרה וההשפעה על העלאת מסת שריר לא גבוהה.
בהצלחה ואם יש עוד שאלות - אשמח לענות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה למומחים אשמח אם תעזרואהרון07/11/2010
שלום לכולם. אני אהרון בעל BMI 26 משקל 78 בן 19 . אני מרגיש לא נוח עם משקלי ועם המראה שלי ואני רוצה להרזות 7-8 ק"ג באופן הכי מהיר שאפשרי בצורה שלא תגרום נזק ובצורה הכי תקינה אם זה בתזונה שגרתית ואם זה ספורט (ריצות, אימוני כח וכו..). רציתי לשאול מהי הנוסחא להצלחה? כמה להתאמן? כמה לשרוף לעומת כמה להכניס? אני יודה לכם מאוד אם תתיחסו לשאלותיי..
תוכלו להציע לי תכנית שתתאים למטרה שלי ?? מאוד חשוב לי להצליח זהלא הניסיון הראשון ומקווה שהאחרון..
תודה מראש :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאהרון
ד''ר איתי זיו07/11/2010שלום רב, הערותי ..
1. חשוב לבצע להתחיל ולהמשיך כמובן בדיאטה היפוקלורית בה כמות הקלוריות הנכנסת הנה נמוכה יותר מהיוצאת אילולא כן לא תתרחש הרזיה. שחוב לבצע זאת עם איש מקצוע. יש גם מספר אתרי אינטרנט מקצועיים שנותנים כלים יישומיים בעניין. בכל מקרה חשוב שבתפריט לא יחול שינוי דרמטי מבחינה קלורית וזאת על מנת שתוכל להתמיד בו. אגב, במידה ותקפיד על צריכת שומן נמוכה יותר, הפחתה בכמות הסוכרים הפשוטים, העלאה משמעותית של כמות הנוזלים מדי יום ביומו (מים או שתייה דיאטטית) כבר יחול שיפור.
2. פעילות גופנית חשובה מאוד בכל מקרה. מציע לבצע 4 פעמים בשבוע פעילות אירובית ו- 3-2 אימוני התנגדות. סך הכול אימונים בשבוע - 4. 3-2 אימונים יהיו משולבים ואחד או שניים רק פעילות אירובית. היקפים: פעילות אירובית: 50-20 דקות כאשר חשוב לעשות זאת בהדרגתיות. קרי, להתחיל ב- 10 דקות ומדי 3 אימונים להוסיף 5 דקות לפעילות. ניתן לגוון - ריצה,הליכה מהירה, רכיכה על אופניים, שחייה, ריקודים מסוגים שונים (מחול אירובי, מדרגה וכדומה).אימוני כוח - מומלץ חדר כושר ואם לא ניתן במכשירים הפזורים בפארקים או בתרגילים עם משקל גוף. גם במקרה זה מומלץ להתייעץ עם איש מקצוע על מנת לבנות תוכנית מסודרת ומושכלת שתוביל אותך לתוצאות.
3. ה- BMI לא ממש מדויק לעוסקים או עסקו בפעילות גופנית מכיוון שייתכן שהרכב הגוף במקרה המצוין הנו דווקא טוב- כלומר אחוזי השומן לא רבים מדי.לפיכך הנתון להתייחסות הנו אחוזי השומן ולא המשקל.
בהצלחה רבה וחשוב להתחיל בשינוי כבר היום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזהמילי06/11/2010
שלום
על איזה שרירים עובדים כש עושים עם משקולות בעמידה את הפרפר , מרפקים ב90 מעלות , סוגרים ופותחים
מאמנת חד"כ אמרה לי שזה לא החזה שעובד אלא כתפיים יותר וידיים ואם אני רוצה לעבוד על החזה באותה תנועה אני חייבת לשנות מנח הגוף ואז אוטומטי גם כיוון ההתנגדות משתנה , ואני אמרתי לה שזה לא נכון כי המורה לעיצוב בסטודיו הרבה פעמים עשתה לנו את התרגיל הזה בעמידה ואני כן מרגישה את החזה
מה אתם אומרים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאלדע - שרירי חזה
ד''ר איתי זיו07/11/2010שלום רב... הערותי:
1. במידה והתרגיל קירוב אופקי במפרק הכתף (תנועה של חביקה) מתבצע בעמידה עם משקולות יד הרי שמדריכת חדר הכושר צדקה. השרירים הפועלים העיקריים אינם שריריהחזה אלא בעיקר שרירי הכתף הקדמית ושרירי הזרועות מכיוון שקו ההתנגדות הנו למטה לקרקע. אי לכך לא ניתן לבצע תרגיל לחזה עם משקולות יד האפשרות הנה - שכיבה, או ישיבה עם מכונה ייעודית או עמידה וקירוב אופקי עם קרוס אובר (כבלים).
2. ישנם מקרים בהם בסטודיו מבצעים תרגיל זה אך כאמור הוא אינו מיועד לשרירי החזה כלל בשל כיוון ההתנגדות - כלפי מטה. שרירי החזה מבצעים קירוב אופקי במפרק הכתף ההתנגדות צריכה להיות בכיוון הנגדי לכיוון השריר!!! לפיכך לא ניתן לבצע זאת בעמידה עם משקולות- מכיוון שההתנגדות אינה נגדית לקו פעולת השריר.
3. בכל מקרה ייתכן שתחושה שלכאורה שרירי החזה עובדים הנה בשל הכיווץ הסטטי המבוצע בעת התנועה.
4. בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאני05/11/2010
אני מקווה שזה המקום הנכון לשאלה
חברי בעברו היה שמן ורזה מאוד
הוא מתאמן קבוע בחד"כ ומפתח שרירים
בעברו היו לי ציצים של שומן... וכיום למרות האימונים שלו
שהם גם כדי להרשים אותי ,שזה מה שחשוב מן הסתם, עדין יש העיגולים של הפטמות
הם גדולים ויש שומן ,וגם שירירי החזה שלו לא בצורה כמו של בחורים אחרים
איזה אימון לחזה אפשר ואיך "להשטיח" את הפטמות האלו... ?
אצל בחורים אחרים יש חזה עם שרירים שעליו עיגול קטן ושטוח אצלו זה שומן קצת...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגבי שרירי החזה
ד''ר איתי זיו07/11/2010היי.. הערותי....
1. חשוב לבצע אימוני היפרטרופיה (העלאת מסת שריר). באמצעות כך תעלה מסת השריר בכלל וכן גם יחול שינוי בשרירי החזה. שינוי מהותי ניתן לראות תו 3 חודשים במידה ומקפידים על הכללים- צריכת חלבון מספת. אימון מתאים מבחינת זמני מנוחה, עומס וכדומה.
2. נראות אזור החזה הנה גנטית, וכן גם קשורה גם לאורח החיים, התזונה, האימונים וכדומה. במידה וגם אחרי אימוני היפרטרופיה ותוזנה נכונה לא חל שיפור במצב יש לפנות לרופא אנדוקרינולוג לבדיקה האם יש איזון מבחינה הורמונלית (ייתכן שחסר טסטוסטרון) וייתכן גם שהעניין במקרה זה - גינקומסטיקה
3. חשוב מאוד לבצע אימוני כוח על בסיס קבוע בשל העלאת חילוף החומרים עקב כך הטיפול ברקמת השומן ועוד.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקלה בכאבי גב בדקה אחתפלפלפילאטיס05/11/2010
התרגיל מבוסס על יצירת מוביליזציה בין החוליות, מה שמביא להקלה מיידית בכאבי גב.
1. עימדו בעמידת שש (על הברכיים). איספו את הבטן ונסו להאריך את המרחק בין הקודקוד לעצם הזנב, כל שיהיה מרחק גדול בין חוליה לחוליה. הקפידו שהצוואר מקביל לתקרה והעיניים לקרקע.
2. סובבו את האגן לכיוון אחד שמונה פעמים. חישבו על ללוש את חוליות הגב התחתון, בסיבובים מושלמים, ללא עצירות וללא "פינות". החליפו כיוון
3. הגדילו את הסיבובים, עשו גם כן 8 לכל כיוון.
4. הוסיפו את הראש, שמסתובב בקואורדינציה לאגן. נסו להגדיל כל סיבוב יותר מקודמו. (שיא הקיעור כבתמונה 1.2). בצעו לשני הכיוונים
5. מומלץ לעשות את התרגיל מספר פעמים ביום, במיוחד לפני ואחרי שינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה על השיתוף
שי אלנקרי07/11/2010תודה על השיתוף. יום טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםשגב05/11/2010
אני בן 15.6, 170 ס"מ 63 ק"ג.
אני משחק כדורסל ומבצע גם אימוני כוח בבית,בין 1-3 אימונים כאלה בשבוע תלוי בעומס הלימודי והפיזי.
התכנית:
-חימום
-מתיחות
-מתח- 3/4 X מקסימום חזרות
-כריש על הרצפה לגב התחתון, 3X15
-שכיבות סמיכה עם/בלי סטנדים X3מקסימום חזרות .
-על מדרגה: לשריר התאומים: 2X15 שתי רגליים,2X12 רגל אחת (כל רגל).
לשוק הקדמי,על העקב וחוזר חלילה 2X15.
-לחיזוק הקרסוליים יש לי כרית כחולה של יציבות-3 סטים של מקסימום עמידה על רגל אחת בכל רגל,ועוד 2 סטים בעמידה על שתי הרגליים וכל סט עד מקסימום עמידה ללא ליפול
-סופר סט : יד קידמית + אחורית:
5 שכיבות סמיכה יהלום / 10 ג'קסונים ואז 8-10 עליות מתח לחיזוק הדו ראשי עם אחיזה מתאימה- כך שני סטים..
-בטן: כפיפות רגילות 2X30
אלכסונים 20 בכל צד
ספת כפיפות בטן 2X20. (יש עוד המון תרגילים בכל פעם מגוון)
-מתיחות .
מה דעתך ?
.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תכנית אימון ביתית
שי אלנקרי07/11/2010שלום שגב,
קודם כל ההבדל בין אימון ל-3 בשבוע הוא משמעותי. אם אתה מתאמן רק פעם בשבוע, בכל פעם שתגיע לאימון זה כמעט כמו להתחיל מחדש ומנגד אם אתה מתאמן 3 פעמים בשבוע תצטרך במוקדם או במאוחר שדרוג לתכנית האימון הקיימת. בכל אופן, תכנית האימון חסרה לי הרבה דברים כמו תרגילים לכתפיים (לחיצה/הרחקה), תרגילים לרגליים לחיזוק הארבע ראשים וההמסטרינג (סקוואטים, לאנצ'ים).
אפשר להמשיך ולהתאמן בבית, עם זה אין בכלל בעיה. הבעיה מתחילה שתכנית האימון אינה ברורה או מאוזנת, דבר אשר יכול להוביל ליציבה ליקויה ופציעות מיותרות. הייתי ממליץ לך להיפגש עם מדריך כושר, אפילו רק לפעם אחת, בכדי שתוכל לקבל הכוונה מקצועית יותר בהתאם ליכולות ולמטרות האישיות שלך. שיהיה בהצלחה בהמשך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום
שגב07/11/2010קודם כל תודה.
אני מתאמן בבית בגלל שאני בקבוצה אז אני מוסיף את אימוני הכוח.
משקולות אני מעדיף לא לעשות כלל כי אין עליי פיקוח .תרגילי רגליים -בעבר עשיתי סקווטים וכדומה אך זה עשה לי כאבי ברכיים,שלאחר תקופה התבררו כבעיה בברך.אני כרגע בתקופה של פיזיותרפיה לברכייים. האם התכנית בכל זאת לא טובה?אני עושה את התרגילים שאינם עושים לי כאבי ברכיים. ולגבי כתפיים,אין תרגיל על משקל גוף לכתפיים בגלל זה איני עושה משהו בכדי לחזקם.
אנא חווה את דעתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום - תגובה לשגב
ד''ר איתי זיו07/11/2010היי. הערותי:
1. מציע לבצע לפחות 2 אימוני כוח וייתכן אפילו 3. בכל מקרה בין אימון לאימון מנוחה של 72-48 שעות בממוצע.
2. מה עם תרגילי רגליים? לפי המצוין מבוצעים תרגילים לשרירי הסובך אך לא לשרירים החשובים האחרים- פושטי הירך, פושטי הברך וכופפי הברך. מציע לבצע דד ליפט עם משקל מתאים, סקווטים עם משקל או אם אין אפשרות - על משטח פונקציונלי0 פיתה, בוסו וכדומה.
3. מציע לגוון אחת לחודש ולא מדי אימון. אזי יוחלפו התרגילים, מספר החזרות וזמני המנוחה יהיו בהתאם למספר החזרות. מעל 10 חזרותמנוחה של עד דקה ומעל 10 חזרות ניתן לנוח יותר - עד דקה יותר.
4. אימונים פליאמטריים - במידה ואינך מבצע באימוני הכדורסל חשוב לבצע גם. לדוגמה - קפיצה ממקום גבוה לנמוך וקפיצה שוב ועוד מגוון תרגילים.
5. אין צורך בתרגילים השונים לבצע בעצימות מירבית - RM אלא ניתן להסתפק ב- 80-85% מהמירבי ואחת לשבועיים או שלושה לבצע אימון כוח בעומס מירבי. אזי יש להפחית את מספר הסטים המבוצעים באימון.
חשוב מאוד אימוני הכוח המתלווים במהלך העונה והם גם יתרמו מהותית ליכולת. מומלץ להוסיף אימוני משקולות אזי ניתן לבצע גמוון תרגילים נוספים.
בהצלחה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום
שגב07/11/2010קודם כל תודה.
אני מתאמן בבית בגלל שאני בקבוצה אז אני מוסיף את אימוני הכוח.
משקולות אני מעדיף לא לעשות כלל כי אין עליי פיקוח .תרגילי רגליים -בעבר עשיתי סקווטים וכדומה אך זה עשה לי כאבי ברכיים,שלאחר תקופה התבררו כבעיה בברך.אני כרגע בתקופה של פיזיותרפיה לברכייים. האם התכנית בכל זאת לא טובה?אני עושה את התרגילים שאינם עושים לי כאבי ברכיים. ולגבי כתפיים,אין תרגיל על משקל גוף לכתפיים בגלל זה איני עושה משהו בכדי לחזקם.
אנא חווה את דעתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריצה וכוחדוד03/11/2010
שלום רב!
אני בן 21, 1.78, 64 ק"ג.
מאז ומתמיד נהניתי מריצות בינוניות (5-10 ק"מ) ומריצות אלפיים ולכן אני מתאמן בקביעות יחסית מס' שנים בערך פעמיים בשבוע.
שאלתי היא, באיזו תדירות (ואם בכלל) אוכל לשלב אימוני כוח לעלייה במסת שריר (לדוג' 3 פעמים בשבוע..), והאם אימוני הריצה התכופים (פעמיים שלוש בשבוע), לא מונעים אפשרות עלייה במסה.
בתודה מראש
דוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריצה וכוח - תגובה
שי אלנקרי07/11/2010שלום דוד,
תוכל לשלב כ-3 אימוני כוח של 45-60 דקות בכל שבוע, רק חשוב לזכור להקפיד על תזונה נכונה גם לפני ואחרי האימונים. לתזונה נכונה יש חשיבות מכרעת בבניית מסת השריר והתאוששות הגוף, ולכן תזונה חסרה ימנעו ממך להתקדם ולראות תוצאות.
שיהיה בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי אימון מתנפח לי וריד באשכיםויטלי03/11/2010
שלום לכולם,
לאחרונה שמתי לב כי אחרי אימון משקולות/ אירובי מתנפח לי וריד באשכים
אני מתאמן באופן קבוע ולא קרה לי דבר כזה בעבר.
הנפיחות לא מלווה בכאבים ורציתי לבדוק מול מי שמבין בתחום מה עשויה להיות הסיבה לנפיחות? האם לעשות הפסקה באימונים? להפחית עצימות? לפנות ישר לרופא?
אשמח לקבל תשובה בהקדם
תודה
ויטלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי אימון מתנפח לי וריד באשכים - תגובה
עופר קיס03/11/2010שלום
פנה מיד לרופא פנימאי או כירורג , כרגע עצור את הפעילות שגורמת לסימפטום הזה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליכה עם עגלה.חן03/11/2010
שלום אני אמא לתינוקת. וכרגע אני התחלתי לעשות הליכות לשם הורדה במשקל. הרבה פעמים אני צועדת גם עם העגלה (קצת כבדה) השאלה שלי עם זה פחות מאמץ מבלי עגלה כי אני מרגישה שאולי העגלה מסיעה אותי וזה לא שווה כלום? (אני הולכת די מהר) תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הליכה עם עגלה. - תגובה
עופר קיס03/11/2010אם את דוחפת או מוחשכת את העגלה את מפעילה אנרגיה נוספת להנעת העגלה - כך שאת עובדת יותר קשה.
רק זהירות ממדרכות עקומות
המשיכי ותהני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היידניאל02/11/2010
שלום
אני בן 14,מתאמן כבר כ3 חודשים במשקולות
אני רואה שיפור בגדילת שרירים,ועכשיו אני רוצה לפתח את שרירי הידיים שלי,שיגדלו.
על איזה תרגילים אתם ממליצים לי?כפיפות מרפקים?אני רוצה להגדיל את הידיים.
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדניאל
ד''ר איתי זיו07/11/2010מציע:
1. לבצע תרגילים לכלל שרירי הגוף ולא רק לשרירי הידיים...
2. במידה והנך מבצע תרגילים רק לשרירי הידיים יווצר חוסר איזון בין קבוצות שרירים והוא ינו מומלץ כלל ועיקר. בכל מקרה המעודד הנו שאפקט האימון של שרירי הידיים הנו מהיר יחסית. כלומר בתופת זמן קצרה יחסית תוכל להשתפר ולהעלות מסת השרירים והכוח בשרירי הידיים.
3. בצע אם כך אימון הכולל 16 סטים לשרירי הידים. 8 סטים לכופפי המרפק ו- 8 סטים לקבוצה הנגדית - פושטי המרפק. לכל קבוצה בצע 3 תרגילים שונים לכל קבוצת שרירים. מספר החזרות 15-6 בעומס גבוה דיו. כלומר, לאחר ביצוע כל סט חל קושי לבצע חזרות נוספות.
4. אחת לחודש וחצי החלף תוכנית אימונים.
5. תרגילים לדוגמה: כופפי מרפק: כפיפת מרפקים בעמידה עם מוט, כפיפת מרפקים בישיבה בשיפוע חיובי עם משקולות יד, כפיפת מרפקים בישיבה בכסא כומר. פושטי מרפק: שכיבות סמיכה במצב צר, פשיטת מרפקים בעמידה עם פולי עליון, פשיטת מרפק עם משקולת יד אחת בעמידה.
במידה והנך מעוניין להעלות מסת שריר חשוב במיוחד להקפיד על תזונה מתאימה.
בהצלחהן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)