מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלוםשגב02/11/2010
אני בן 15.6. 63 ק"ג ומטר ושבעים.
יש לי ספת כפיפות בטן, ואיפה שמיועד לשים את הרגליים בכפיפות הבטן יש מוט ישר , עליו אני שם את הידיים ועושה שכיבות סמיכה בשיפוע לחיזוק הכתפיים .
האם יש סכנה? או כיצד לעשות נכון ואחרת ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום - תגובה
עופר קיס03/11/2010אתה מבצע למעשה עבודה על החלק האמצעי ותחתון של החזה. לאימון כתפיים צריך ללחוץ משקוליות או מוט ישירות מעל הראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כושר גופני המשך לתשובהיהודה02/11/2010
שלום,
תודה על התשובה.
את המדרגות התחלתי לעלות רק בימים האחרונים.
האם זה מצויי שלאחר עליה של 60 מדרגות יש לי קצת קוצר נשימה ודפיקות לב?
את הרכיבה על אופני כושר התחלתי לפני כ 3 שבועות אני ברמה 3 ברכיבה ומרגיש מצויין
בזמן הרכיבה ולאחריה.
האם בכול אופן להמשיך ולעלות כול בוקר במדרגות?
(רק לפני כ 3 שבועות התחלתי בפעילות כושר גופני)
תודה על הכול,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כושר גופני המשך לתשובה - תגובה
עופר קיס03/11/2010נשמע לי תקין
אם אתה לא בטוח - ומעל גיל 45 - בצע בדיקת מאמץ ספורטיבית בכל מרכז לרפואת ספורט
בהצלחה והמשך לעלות במדרגות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כושריהודה02/11/2010
שלום,
שמי יהודה בן 31
התחלתי לעשות פעילות לפני כ3 שבועות על אופני כושר, בזמן הרכיבה ולאחריה אני מרגיש
מצויין.
בימים האחרונים בבוקר אני עולה במדרגות לעבודה כ 60 מדרגות.
לאחר שאני מסיים את המדרגות אני מרגיש קצת קוצר נשימה,ודפיקות לב.(לא מזיע)
מדוע שאני רוכב על אופני כושר אני מרגיש מצויין,ושאני עולה במדרגות אני מרגיש פחות
טוב? האם יש הבדל בניהם?
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כושר - תגובה
עופר קיס02/11/2010אם גם את המדרגות התחלת לעלות באחרונה וההרגשה שאתה חש בעצם לא השתנת- קשה מההתחלה, משמעו שרמת הכושר שלך עדיין נמוכה יחסית והרכיבה שלך עלולה להיות קלהמדי ומתחת לסף הדרוש. מצד שני חשוב להתחיל בהדרגתיות, לכן- תגביר בהדרגה את קושי הרכיבה - לא לכל אורכה אלא בקטעים נבחרים בדרך.
אם תמיד עלית במדרגות וכרגע יש שינוי לרעה , עליך להיבדק
רק בריאות וכיף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי ספיקה אקטיבית , ופסיביתמילי02/11/2010
לא מבין מה זה אומר אשמח להסבר פשוט ועמוק תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי ספיקה אקטיבית , ופסיבית - תגובה
עופר קיס02/11/2010קשור לשרירים שעוברים על פני 2 מפרקים למשל דו ראשי זרועי וירך אחורית
אקטיבי - ככל ששריר יתקצר בצד אחד שלו הוא ישאף להתארך בצד השני על מנת לא להפסיד כח עקב הקיצור הרב -
פאסיבי - קושי בהתארכות מרבית בו זמנית עם שני הצדדים ( מפרקים) מנסים להגיע לטווח תנועה מרבי - מקסימום אורך באותו הזמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות לד"ר זיויוסי02/11/2010
שלום
אני בעל מבנה גוף רזה גובה כ- 1.64 משקל 52-51 לערך
בן 26 וחצי
לפני 4-5 שנים התאמנתי במכון כושר
באמת שהתפתחתי יחסית והגבתי מהר מאוד לאימונים , התאמנתי בערך שנתיים
נראה שהגדלתי מסת שריר והתחטבתי ( באותה תקופה גם אכלתי שונה בלי תוספים למיניהם ואבקות)
לצערי ב- 4,5 שנים האחרונות לא התאפשר לי להתאמן , התוצאות אולם נשמרו בערך עד ללפני שנתיים, כיום אני מרגיש כאילו חזרתי למצב שלפני האימונים ואולי אפילו יותר גרוע
בזמנו אני זוכר שמשקל שלי היה גם 56 ק"ג בערך
השאלות שלי
1. נכון להיום אני גם לא ממש פנוי לאימונים אבל מאוד רוצה לחזור תוך שנה שנתיים גג האם הגוף שלי צפוי להגיב באותה צורה לאימונים, או שמא בגלל הגיל שלי לא אוכל להגיע לאותם תוצאות (כפי שהיה בגיל 21 ,22) - אם אתחיל שוב להתאמן בעוד שנתיים , ובכלל מה הגיל שהחל ממנו כבר מתחיל להיות קשה לעצב את הגוף ולהגדיל מסת שריר ( הבנתי שזה קשור להפרשת טסטוסטרון שיורדת עם השנים)
2. נניח ואני מתחיל להתאמן שוב
האם מומלץ להיעזר בתוספים כמו אבקת חלבון, (אני לא חסיד של הכנסת חומרים שאיני יודע מה טיבם לגוף) האם הדברים האלה הוכחו מעבר לכל ספק כלא מזיקים לגוף?
3.מה יכולות להיות הסיבות לכך שאף שלא התאמנתי מסת השריר ירדה כל כך בצורה דרסטית?
4. לפי נתוני המשקל והגובה שלי כמה גר' חלבון ליום מומלץ לי לצרוך כדי לנצל את מלוא הפונטנציאל לאחר אימון?
5. האם זה נכון שאימוני כוח מגבירים את הפרשת הטסטוסטרון ורמתו בגוף?
ידוע שלהורמון זה יש מרכיב בהתקרחות, אני נמצא בשלב כזה ופוחד שזה יעשה את המצב יותר גרוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליוסי - תגובה
ד''ר איתי זיו07/11/2010ראשית קבל התנצלו על העיכוב בתשובה...
1. שמקל הגוף שצוין נמוך בכל קנה מידה וחשוב לטפל בעניין באמצעות תזונה ואימון מתאימים. התייעצות עם אשי מקצוע בתחום התזונה חשובה מאוד. בפועל יש להעלות כמות הקלוריות הנצרכת ובמיוחד מחלבון. יש לצרוך חלבון פי 1.5 בממוצע לפי משקל הגוף כלומר אם משקלך הנו 60 ק"ג צריכת החלבון תהיה לפחות 75 גרם חלבון מלא מדי יום. כמובן שיש הנחיות לגבי העיתוי וכדומה.
2. טסטוטרון יורד עם העלייה בגיל. הירידה המהותית הנה אחרי גיל 40 וצפונה לא בגיל שלך... חשוב לבצע אימונים מתאימים על מנת לשמר את רמתו ואף להעלותו. מה שמאוד תורם הנו אימוני כוח במספר חזרות של 15-6 בממוצע בזמני מנוחה קצרים בין שט לסט. אופי האימונים אמור להיות כוח מירבי או היפרטרופיה. כוח מירבי פחות רלבנטי לכלל המתאמנים לכן חשוב יותר אימוני ההיפרטרופיה. אימוני רגליים - תרגילים מורכבים מסייעים מאוד במקרה זה. לדוגמה: סקווט, דד ליפט, לחיצת רגליים, מכרעים וכדומה. בכל מקרה יש לבצע אימונים אלה ברמה גבוהה גיה כך שלא ניתן בכל סט לבצע חזרות נוספות.
3. ניתן להגיע בגיל 26 לתוצאות לא פחות טובות מאשר היו בגיל 22. חשוב האימון הנכון והתזונה. לגבי התוספים- בפועל אין בהם צורך ממשי. ניתן לקבל הכול מתזונה המאוזנת כהלכה וחבל להוציא על כך ממון כה רב (מאות שקלים בחודש).
4. איני מכיר העניין שטסטוסטרוון קשור להתקרחות . אשמח להתעדכן אם יש קשר. מחקר או מקור אחר רלבנטי.
5. חשוב לא להתייאש ולבצע את המהלכים הנכונים על מנת להתקדם וניתן לחוש בשינוי כבר לאחר מספר חודשי אימון.
בהצלחה רבה ואשמח להתעדכן .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםדניאל01/11/2010
שלום אני בן 13,מתאמן במשקולות כ3 חודשים.
השבוע מדדתי את הקיף הזרוע שלי כאשר אני מנפח את השריר והיה 26 ס''מ.
האם זה גדול בממוצע לגילי?או קטן?או בינוני?אשמח לתשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום - תגובה
עופר קיס02/11/2010אינני יודע. רוב הגדילה תבוא בסביבות גיל 15-17 כך שיש למה לצפות
תמשיך להתאמן בריא ונכון
עופר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כפיפות בטן - עזרהאור01/11/2010
שלום, אני מנסה לבצע את התרגיל ששוכבים על הריצפה ומניחים את הרגליים על ספסל/הדום וכד' (רגליים ב 90 מעלות) ואז צריך לבצע כפיפות שהמרפקים יגעו בברכיים אבל אני לא מצליח לעלות אפילו 10 מעלות. ניסיתי מזרון וזה לא כ"כ עוזר. תרגילי בטן אחרים אני מבצע הרבה וכמו שצריך אבל את התרגיל הזה לא.
מה אפשר לעשות? תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כפיפות בטן - עזרה - תגובה
עופר קיס02/11/2010יכול להיות שיש חוסר גמישות בגב או חולשה בבטן.
מתיחה לגב- שכב על הגב, הבא ברכיים כפופות לחזה, תפוס עם ידיים והשאר ל 30 שניות כפול 3 - רק אם ללא כאבים.
אם חולשה הבבטן, בצע את אותו תרגיל ל 10 מעלות בצורה איטית מבלי לשחרר למטה לפני החזרה הבאה ל 15 חזרות כפול 3 יום כן יום לא.
אם לא עוזר- בצע תרגילי בטן אחרים - הוא לא תרגיל חובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונת ספורטאסף מצגר31/10/2010
שלום רב
יש לי שאלה חשובה בקשר לסדר אבות המזון הנשרף בגוף בעת פעילות ספורטיבית עד מה שאני יודע עד היום מנסיוני ומהחומר שלמדתי וקראתי אני יודע שכמובן הפחמימות מהוות את מאגר האנרגיה בגוף שלנו וכשמאגר זה נגמר אז לאט,לאט מתחיל מאגר השומנים לעבוד בתור ספק האנרגיה ורק שהוא מתמעט אז הגוף משתמש בחלבונים.
בהרצאה שהייתי הדיאטנית טענה כי לאחר גמר מאגר הפחמימות הגוף ישר לוקח אנרגיה מהחלבונים.
אני רץ הרבה ואני הבנתי עד היום שהרבה מתאמנים כמעט ולא אוכלים לפני ריצה מכיון שהם רוצים להיכנס לשריפת שומן מהר יחסית האם נכון הדבר?
או שמה שהדיאטנית טענה יותר נכון ואז כדאי למלא את הגוף פחמימות לפני פעילות אירובית ולא לסמוך על זה שהגוף ישתמש במאגרי השומן אחרי גמר הפחמימות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונת ספורט - תגובה
עופר קיס01/11/2010קביעת אבות המזון נעשית לפי רמת העצימות ומשך הפעילות ישנה נקודה שנקראת
MAXIMAL FAT OXIDATION שהיא הנקודה בה נשרפת כמות השומן המרבית . נקודה זו נמצאת מעט לפני הסף האנאירובי כאשר הגעה לסף מפחיתה באופן דרסטי את השימוש בשומן ומעבר לסוכרים. שימוש בחלבונים יעשה כאשר רמת הסוכר היא נמוכה על מנת לאפשר שמירה על רמת סוכר תקינה בגוף. ברור שפרוק חלבון למטרה אנרגטית היא מהלך לא הגיוני ולא מקצועי ( עקב הקושי להעלות מסת שריר )
לכן למרות שיש ספורטאים אשר בעיקר בעונת ההכנה מתחילים פעילות ללא אכילה מוקדמת על מנת לשרוף כמות מרבית של שומן - עצימות הפעילות היא נמוכה יחסית
מקווה שברור, אם לא תכתוב
עופר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר זיורוני גלעדי30/10/2010
שלום רב ד"ר זיו
שמי רוני וברצוני לרכוש את סיפרך באמצעות הדואר.היפנה אותי אליך עמית גל אלון
בתודה
רוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרוני
ד''ר איתי זיו31/10/2010מציע לפנות לחברת ישראל בודי במייל או בטלפון. המספר- 036738373
כמו כן ניתן להגיע למועדון הספורט אוניברסיטת תל אביב שער 9. להגיע למדור רישום ולרכוש הספר שם.
אם יש בעיה אשמח להתעדכן. בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לעופר קיסרחל30/10/2010
לאחרונה יש הרה טרנדים בחדר כושר להכניס תוכניות אימונים של לס מיל
bodyjump,body rmp
מזה כל האימונים האלה?
מכיוון שאתה כשור לרשת מועדני ג.שייפ
האם תוכניות אימונים אלו יכנסו בקרוב.
ובנוסף איך ניתן ליצור קשר עם ההנלה,או אלה שאחראים על השיעורים?(ואני לא מדברת על מנהלי החדר כושר)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לעופר קיס - תגובה
עופר קיס01/11/2010אימונים מובנים חוזרים על עצמם עם שינוי כל מספר חודשים. המדריך אינו מסתובב ומתקן, מדגיש בעיקר סבולת שרירית, כמו אימון מחזורי רב חזרות. לא יכנס לגרייט שייפ
כיוון שברשת מאמנינים ביצירתיות ויכולת עצמאית של המדריך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספורטשגיא26/10/2010
שלום אני בן 16 ושלושה חודשים. הגובה שלי הוא בערך 1.85 מטר ואני שוקל 62 ק"ג.
רציתי לדעת איך כדאי לי לעשות ספורט ללא חדר כושר. איזה תוכנית בכלליות מתאימה. תודה שגיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספורט - תגובה
ד''ר איתי זיו27/10/2010מציע:
1. ניתן לבצע פעילות אירובית בחוץ ללא בעיה וכן אימוני כוח. למשל, ריצה, הליכה מהירה, רכיבה על אופניים, שחייה וכדומה. הדופק צריך להיות גבוה דיו על מנת לשפר את היכולת האירובית. ניתן להתחיל ב- 10 דקות וכל מספר אימונים להעלות ב- 5 דקות זמן הפעילות עד סדר גודל של 40-45 דקות.
2. אימוני כוח ניתן לבצע במתקני הכושר הנמצאים בפארקים או בבתי ספר - במגרשי הספרו במתקני מתח מקבילים. מציע לבצע 3-4 סטים לתרגיל - 15-12 חזרות בממוצע. ניתן לבצע 4-5 תרגילים שונים.
3. חשוב מאוד לבנות תוכנית תזונה מסודרת. אחרת לא ניתן יהיה להשיג מטרת האימון.
בכל מקרה מציע להתייעץ עם איש מקצוע בעניין.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מד צעדים - פדומטרספיר26/10/2010
שלום,
יש לי 3 שאלות ממש ממש חשובות !
1 - מה ההבדל בין מד צעדים לפדומטר?
2 - האם כדאי להשתמש במכשיר שכזה, כאילו בתכלס
האם זה באמת סופר תצעדים ולא סתם מבלף אותי?
3 - במידה וכן כדאי להשתמש, מהו המכשיר המומלץ ביותר?
בתודה,
ספיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד צעדים - פדומטר - תגובה
שי אלנקרי28/10/2010שלום ספיר,
1. פדומטר זה השם של מד צעדים באנגלית, כך שזה למעשה אותו דבר רק בשפה שונה.
2. זה אכן סופר צעדים, ואפשר לכוון אותו לפי אורך הצעד שלך (לאנשים גבוהים צעד גדול יותר מאנשים נמוכים יותר). יחד עם זאת הוא גם די יעיל, מחקר שנערך באוניברסיטת סטנפורד בקליפורניה מצא כי השימוש במד צעדים גורם לאנשים להתאמן יותר וכתוצאה מכך להוריד יותר משקל ולהפחית לחץ דם.
3. יש עשרות אם לא מאות יצרנים בשוק של המוצר הזה, אין לי המלצה ספציפית לאחד מסוים, אבל כדאי לבדוק המלצות באינטרנט של אנשים שכבר השתמשו בדגם כזה או אחר.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעצלן - לאצןbummer2runner26/10/2010
שלום לכולם !
מעולם לא הייתי ספורטאי מתמיד מדי, וגם בצבא - למרות שעשיתי זאת כל יום - פשוט שנאתי לרוץ.
ופתאום, משום מקום, התחלתי לרוץ : מספר קילומטרים ספורים בכל פעם... אבל פתאום זה היה פשוט כיף.
ועכשיו התחלתי להתאמן לחצי מרתון - דבר שלא היה נראה הגיוני בעיניי אילו היו אומרים לי זאת לפני כמה חודשים אפילו.
אז רציתי לשאול אתכם - בהנחה שלא כולם ספורטאים מלידה - מה גרם לכם להתחיל להיכנס לכושר? מתי החלטתם - ולמה?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני והחדר כושר-סיפור אהבה מגיל צעיר
שי אלנקרי31/10/2010מאז ומתמיד עסקתי בספורט בילדותי, בעיקר בכדורגל. בגיל 15 הגיעה הפוגה קלה עד גיל 17 , הגיל בו החלטתי שפשוט נמאס מגוף רופס ולא מעוצב והגיע הזמן לעשות שינוי. נכנסתי לחדר כושר ומאז ועד היום זה סיפור אהבה. החלטתי שאני גם רוצה לעסוק בזה בהמשך החיים, ואכן כך קרה. הסוד בעיקר טמון בתוצאות שהאימון מספק לך. כשמתחילים להתאמן לא כולם נהנים מכל רגע ושלב באימון. אבל כעבור מספר שבועות/חודשים מתחילים לראות את התוצאות המיוחלות וזה גם גורם לנו להתמדה גבוהה יותר. אם מתמידים התוצאות רק נעשות יותר טובות וזה השלב בו גם מתמכרים לפעילות...
ראה הוזהרת! :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריצהאלוני25/10/2010
בתאריך 10/10/10 רצתי את מירוץ נייק ת"א ביחד עם עוד 15,000 איש... רצתי 10 ק"מ בשעה ו-13 דקות. רציתי מאוד לדעת האם אימוני ריצה שונים ומגוונים (סיבולת, פרטלק, עליות, הפוגות וכו') עם מאמן ריצה וקבוצת ריצה פעמיים בשבוע קבוע יכולים להביא לירידה ולשיפור משמעותי בתוצאה מבחינת הזמן והאם יהיה ביכולתי לסיים 10 ק"מ בשעה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריצה - תגובה
עופר קיס26/10/2010שאלה טובה.
התשובה כן, אם התנאים הבאים נכונים -
עד עכשיו ביצעת אימונים לא יעילים ללא אימוני הפוגות
עד עכשיו לא אכלת על מנת לרוץ טוב
עד עכשיו לא נחת מספיק לפני האימונים
אינך שמן מאד עם רגישות בברכיים.
אם התשובה היא כן, אזי אינני רואה בעיה לרדת מ 60 ד ב 10 ק"מ
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיתוח שריריםאביב25/10/2010
אני רוצה גוף שרירי אך מצד שני אני גם מאוד אוהב לרו ונאמר לי שזה לא הולך ביחד ואם בכ זאת אז צריך להיות במאזן קלורי חיובי ואני בן אדם שבקושי אוכל 2 ארוחות ביום האם כדי לפתח גוף אני צריך באמת לאכול 5 ארוחות ביום כמו שאומרים מפתחי הגוף המקצועיים? מה? לא מספיק 3 ארוחות ביום? כמו כל בן אדם נורמלי? כמה ארוחות לאכול ביום כדי שזה יספיק לי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בשורה הראשונה רשמתי "לרוץ"
אביב25/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפיתוח שרירים - תגובה
עופר קיס26/10/2010מומלץ 5 ארוחות - זה הרגיל. אם אינך יכול אכול 3 ארוחות, אך כמו שאמרת , עליך להיות במאזן אנרגיה וחלבון חיובי.
עם עלית במשקל - אחלה - לא עלית, בדוק קודם תזונה ואחר כך את תכנית האימון שלך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)