פורום כושר גופני - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום לכם, היום קראתי כתבה על השמנהט
    ליז
    13/09/2010

שלום ,

1 -רציתי לדעת , האם כל משיש לו בטן גדולה נחשב בסכנה ? או זה יכול להיות מבני גוף? אני אחותי , אישה בת 30 , יש ה 2 ילדות קטנות , וכשהיא משמינה , הכל בבטן ובמותניים , הרגליים רזות יחסית , זה אומר שהיא בסכנה , לגבי הכולסטרול , סוכר בדם ?....
    כל משיש לו בטן גדולה (גברים ונשים ביחד) נכנס לקטגוריה של בריאות לא תקינה?
    כי אני למשל , כשאני משמינה זה ביריכיים ובישבן ! בכל הגוף , אך כמו רוב הנשים . הכל בישבן . אז זה לךא אמור להיות גנטיקה ? או מבנה גוף?

2- מההבדל בין בטן שמנה וקשה , לבין בטן שמנה ורכה , מדלדלית?

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• השמנה ביטנית :)

ליז
    13/09/2010

לא כתבתי נכון סורי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לליז

ד''ר איתי זיו
    15/09/2010

להלן הערותי....
    1. השמנה אינה דבר בריא לכל סוגי האוכלוסייה אך יש לסייג אמרה זו. במידה ומדובר באנשים כבדי משקל שמתאמנים על בסיס קבוע ייתכן גם מצב שבריאותם אף טובה יותר מאנשים רזים. כמו כן ההבדל בין סוגי ההשמנה רבים. השמנה שמקורה מאכילה עודפת של אוכל בריאותי הנה פחות בעייתית מהשמנה שנובעת מצריכה רבה של מזון שהנו דל ברכיבי מזון חיוניים.

2. פריסת ההשמנה הנה גנטית בהחלט וכל אחד עשוי להשמין באזורים אחרים וזאת לפי סדרי עדיפויות של הגוף. לכן אישה אחת תשמין דווקא באזור הפנים והירכיים ואילו אישה אחרת באזור הבטן. אופן הורדת השומן גם הוא יהיה בסדר דומה.
    3. לגבי האם הבטן רפויה או לא ההבדל המשמעותי הנו בגודל המסה השרירית והטונוס - מתח שרירי. במידה והטונוס השרירי גבוה לכך השפעה על הנראות באופן משמעותי.
    4. חשוב לעשות בדיקות לבדיקת הרכב הדם ובדיקות נוספות על מנת לשלול בעיות אחרות.

בהצלחה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בנוגע להתאוששות אחרי אימון
    גון
    13/09/2010

אני נוהג לרוץ כ-2-3 פעמים בשבוע 10 ק"מ במהירות של 10-11 קמ"ש (ריצה של שעה פחות או יותר). לאחרונה התחלתי גם לשלב אימוני כוח עצימים 3 פעמים בשבוע (התנגדות של RM5) בימים שבהם אני לא רץ. אני עושה את תרגיל הסקווט עם משקלים הולכים וגוברים (כרגע אני עושה עם מוט במשקל 70 ק"ג). עקב כך יוצא ששרירי הרגליים שלי עובדים 5-6 ימים בשבוע רצוף.

השאלה שלי היא האם מתכונת האימונים הנוכחית הזו מעמיסה יותר מדי על הרגליים ועלולה להוביל אותי למצב של אימון יתר, או שמא בגלל שאופי העבודה הוא שונה (אימון כוח מירבי לעומת אימון סיבולת) זה בסדר ולא מפריע להתאוששות. במידה וזה מפריע אני אשמח לשמוע הצעות לשילוב נכון של האימונים, כי שני האלמנטים - הכוח והסיבולת - חשובים לי במידה שווה ולא הייתי רוצה להקריב אחד מהם.

הוספת תגובה

• לגון

ד''ר איתי זיו
    17/09/2010

הערותי...
    1. רשאית חשוב לדעת מהי מטרת האימון? שיפור הכוח? סבולת? מדובר על אימונים שונים ולמעשה הפעלה של סוג סיבי שריר שלד שונים. באימון סבולת - אדומים ובאימון הכוח - לבנים.
    2. אין מניעה לבצע אימונים כפי שצוינו רק חשוב לזכור שבהיקף המצוין חשובה מאוד ההדרגתיות. לא צוין נפח האימון . גם הוא חשוב. כמה סטים, חזרות ומשקל וזמן אימון כולל...?
    3. אילו תרגילים נוספים מבוצעים? האם רק סקווט?
    4. במידה והמטרה הנה שיפור כושר גופני כללי, חיזוק וכדומה אופי האימון המצוין עשוי להתאים אך בכל מקרה חשוב להוסיף עוד מרכיבים כמו גמישות.
    5. אימונים אירוביים לא נחשבים כאימוני רגליים ואין מניעה לבצע0 6 פעימים בשבוע.
    6, על פניו אימוני כוח בעומס של RM5 לא הגיוני שיבוצעו בהפרש של 48 שעות בין אימון לאימון ואם הדבר מתבצע כך למשך זמן רב ייתכן שהמשקל בכל סט וסט אינו מדויק ובפועל היכולת הנה רבה יותר וניתן לבצע לא 5 חזרות עם המשקל הנתון אלא יותר. בכל מקרה במידה והמשקל הנו מירבי ל5 חזרות חשוב לנוח לפחות 72 שעות בין אימון כוח אחד לבין זה שבא אחריו.
    7. מדוע אינך מבצע אימון כוח כולל לכל קבוצות השרירים?
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרטים נוספים

גון
    17/09/2010

אני מתנצל שלא סיפקתי די פרטים בהודעתי הקודמת. אני לא עובד רק עם תרגיל הסקווט, אלא על כל הגוף. ציינתי את תרגיל הסקווט כי הוא היה היחיד שנראה לי רלוונטי לריצה כי בשניהם פלג הגוף התחתון עובד וחששתי מאימון יתר. באימוני הכוח אני עובד לפי תוכנית כוח SS של מארק ריפטו, זו תוכנית עצימה אבל עם נפח קטן. סה"כ בכל אימון יוצא לי לעשות 3 תרגילים + תרגילי בטן. התוכנית נחלקת לאימון A ואימון B שמתבצעים בימים לא עוקבים לסירוגין, כשאימון A הוא:

סקווט 3X5
    דחיקת חזה 3X5
    דד-ליפט 1X5
    בטן

ואימון B הוא:
    סקווט 3X5
    דחיקת כתפיים בעמידה 3X5
    מתח עם תוספת משקל 3X5
    בטן

חוץ מהסקווט, כל שאר התרגילים מתבצעים עם מנוחה של 4-5 ימים בין לבין. דווקא תרגיל הסקווט מבוצע בתוכנית 3 פעמים בשבוע. אני לא בטוח מה הסיבה לכך. האם כדאי שאני אוריד את המינון של הסקווט ואעשה אותו כמו שאר התרגילים, כך שיהיה הפרש של כמה ימים בין לבין?

לגבי גמישות אני מקפיד לעשות מתיחות לכל הגוף לאחר כל אימון, גם אימון כוח וגם לאחר ריצה.

אני מעוניין לפתח גם את הסיבולת וגם את הכוח שלי ככל הניתן, לכן חשובים לי גם אימוני הכוח וגם הריצות. אני לא מעוניין בפיתוח רק מרכיב אחד, ואין לי העדפה של אחד מהם על פני האחר. החשש היחיד שלי היה שאולי זה יוביל לאימון יתר של הרגליים. כפי שהבנתי מתשובתך אם אני אוריד את המינון של הסקווט לפעמיים בשבוע במקום שלוש אין שום בעיה עם מתכונת האימונים הנוכחית, נכון?

תודה על תשובתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגון - המשך הודעה

ד''ר איתי זיו
    17/09/2010

הערותי....
    1. אם מטרת האימון כפי שהנך מציין הנה פיתוח כוח שרירים מחד וסבולת לב ריאה מאידך אין בכלל בעיה לבצע התרגילים הללו המאפיינים גם אימונים של אתלטים בתחום הסבולת. אך חשוב לציין שעל מנת לשפר יכולת בריצה לא חשוב רק אימוני כוח כפי שמצוין, אלא גם אימוני כוח פליאומטריים, תרגילי כוח פונקציונליים, תרגילים המתבצעים בתנועה ועוד. אך אם המטרה הנה שיפור בקווים כלליים (!) שני סוגי היכולות בהחלט ניתן להסתפק באימון המצוין.

2. ניתן לבצע 3 אימוני כוח בשבוע אך יש לבדוק מידת ההתקדמות באימונים אלה על פני התקופה. על פניו הפסקה של יומיים בין אימון לאימון הנה קצרה מדי ולא מספיקה לשם התאוששות לכן יש לבחור שיטת ניסוי וטעייה בה בודקים באופן אישי איזו מנוחה מתאימה לכל מתאמן. המשפיע במיוחד על משך המנוחה הנו אינטנסיביות האימון.
    לסיכום, כל הכבוד על השקעה והרצינות בנושא. באמצעות כך ניתן להשיג יכולות גופניות אתלטיות וכלליות מצוינות. בהצלחה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התעמלות
    יעל
    12/09/2010

ב"ה

איך ניתן להסביר שקל לי יותר לבצע פעילות בעליה כגון מדרגות מאשר ירידה?

לקביעת תור
    סגירה
    התעמלות

הוספת תגובה

• ליעל

ד''ר איתי זיו
    17/09/2010

לא סביר ולא הגיוני שבירידה במדרגות דרגת הקושי הנה נמוכה יותר לעומת עלייה בשל כוח המשיכה, מעורבות רבה של השרירים בעת עלייה מעלה והתנגדות לכוח המשכיה ועוד.
    ייתכן גם מצב שבשל חולשה שרירית או כאבים האדם מבצע פיצוי ובשל כך הנו מתקשה לרדת במדרגות.
    מציע להתייעץ גם בפורום רפואת ספורט. ייתכן שיש סברות נוספות
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי
    דן,בן 13
    12/09/2010

לום,
    שמי דן ואני בן 13, משקל 44 וגובה 1.60.
    אני מתאמן כבר כחצי שנה במשקולות והגעתי למסקנה שהאימוני משקולות לא עוזרים לי להעלות במשקל(בשרירים),ולדעתי אני די רזה,ואני רוצה לעלות קצת במסה.
    הייתי רוצה שתמליצו לי איזה אימונים לעשות בלי מדריך כושר,אני מכיר כבר הרבה תרגילים שונים,ואין צורך להסביר לי עליהם ואיך לעשות אותם.
    בתודה,דן.

לקביעת תור
    סגירה
    היי

הוספת תגובה

• לדן

ד''ר איתי זיו
    15/09/2010

הערותי:
    1. אימוני משקולות מתאימים לעלייה במסת השריר רק חשוב להקפיד על הכללים הנחוצים על מנת שהאימון יהיה אפקטיבי ככל שניתן.
    2. במידה והנך מתאמן עצמאית על מנת להעלות במסת שריר באופן ממשי חשוב לפצל את האימון לשניים - AB. יחד עם תזונה נכונה המתאימה להעלאת מסת שריר ניתן להעלות מדי חודשיים כחצי ק"ג שריר נטו. בפועל המשקל הגופני עצמו יעלה יותר.
    3. לפיכך פיצול של רגליים, גב, פושטי מרפק ובטן - באימון אחד ובאימון - יום אחר - חזה, כתפיים, כופפי מרפק וזוקפי גו.
    4. חשוב לשלב שיטות אימון על בסיס קבוע על מנת למקסם את התוצאות.
    מדי חודש חשוב להחליף תוכנית אימונים.
    בהצלחה.
    אם ישנן עוד שאלות - נשמח שתשלח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי

דן,בן 13
    16/09/2010

תודה על הכל,יש לי שאלה אחת על משו שכתבת..
    האם אני חייב לעשות יום אחד אימון לשרירים מסויימים,ויום אחד לשרירים אחרים?כי אני מעדיף לעשות גו,חזה,כתפיים,דו ראשי,תלת ראשי ורגליים באותו יום..
    אשמח לתשובות..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריצה להרזייה
    אריה
    12/09/2010

שלום,
    האם עדיף לרוץ מרחק מסויים 5-10 ק"מ במהירות מהירה או
    איטית בשביל
    להרזות?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ריצה להרזייה

הוספת תגובה

• ריצה

שי אלנקרי
    12/09/2010

שלום אריה,
    קצב הריצה הינו אינדיבידואלי והוא תלוי ברמת הכושר הגופני שלך. בכל מצב של ריצה ואפילו הליכה (קלה יותר או מהירה) אתה מעודד את ההוצאה האנרגטית ובכך מביא לגירעון קלורי. גירעון קלורי למשך זמן גם יוביל לירידה במשקל. התחל לפי הקצב שלך ולפי היכולת האישית ובתאם לרמת הכושר הגופני תוכל להאיץ ולעלות את קצב הריצה. אני מציע להשתמש בשעון דופק ובכך תוכל לעבוד לפי טווחי דופק ולאמוד את קצב שיפור הכושר הגופני. שיהיה בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלה

אריה
    12/09/2010

שלום שי,
    שכחתי לציין שאני רץ כבר תקופה ארוכה ומרחקים יחסית ארוכים 5-8 ק"מ . אמרו לי שאם אני ירוצ מהר יותר אני ירזה יותר. ( מה שלא חשבתי קודם)
    השאלה היא האם להשקיע מאמץ בזמן הריצה ולרוץ את המרחקים האלה במהירות?
    או לרוץ בקצב בינוני?
    מה עדיף מבחינת הרזייה?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאריה

ד''ר איתי זיו
    17/09/2010

הערותי....
    1. מבחינת הרזיה ככל שקצב הריצה יהיה מהיר יותר כך ייעשה שימוש רב יותר בקלוריות.\
    2. המטרה לא לקצר את זמן הריצה אלא להגיבר בהדרגתיות אצ המהירות.
    3. במידה ויישעה שימוש בשיטות אימון אירוביות שונות הרי תהיה לכך השפעה משמעותית גם על ההואצה הקלורית.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בברך
    אני
    10/09/2010

אני עושה הליכות ומשלבת מעט ריצות כבר כמעט שנה,בערך 4-6 פעמים בשבוע...
    לאחרונה החלו לי כאבים בברך וכבר שבועיים שאינני עושה שום פעילות גופנית.
    היום ניסיתי שוב ללכת הליכה כמעט מהירה ובאמצע הדרך תקף אותי כאב והפסקתי....
    מה זה יכול להיות?ומה עליי לעשות?
    יש לציין שהיום הכאב היה עוד כמה דקות לאחר ההליכה ופסק....
    במהלך השבועיים האחרונים,היו לי כאבים גם במנוחה....
    הכאב הוא לא עז ואף נסבל,אבל מטריד נורא וגם אני לא יודעת אם זה בסדר להמשיך בפעילות או להפסיק

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בברך

הוספת תגובה

• לאתי

ד''ר איתי זיו
    10/09/2010

להלן הערותי....
    1. עלולות להיות הרבה סיבות לכאבים במפרק הברך: הנעלה לא טובה, פגיעה חיצונית או פנימית, בעיה עם אחד מהמבנים הרבים במפרק הברך- מיניסקוס, רצועה, סחוס וכדומה, סגנון הליכה שגוי ועוד.
    2. מציע להמשיך לבצע פעילות גופנית בכל מצב. אם יש קושי בהליכה אזי לבחור פעילות גופנית אחרת - שחייה, סטפר, קרוס טריינר וכדומה הקיימים בחדר הכושר.
    3. חשוב לבדוק הבעיה בהקדם אצל אורטופד וייתכן שרק בצילום ניתן יהיה לדעת מקור הכאב.
    4. חלק ניכר מהכאבים עוברים גם ללא טיפול מסוים ולכן ייתכן שבעת שתחרי פעילות אירובית אחרת הבעיה בברך תעבור לבינתיים.
    5. הנעלה - מדי כ- 700 ק"מ מומלץ להחליף נעלי ריצה או הליכה. במידה והן לא הוחלפו זמן רב ייתכן גם שהדבר קשןר לכאבים המדוברים.
    6. חשוב לא להתאמן בעת שחשים בכאב על מנת לא להחריף המצב הקים.
    מצע להתייעץ גם בפורום רפואת ספור.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה והאם יתכן דלקת?

אתי
    11/09/2010

1.האם תיתכן דלקת?
    2.שילבתי דיאטה חריפה במהלך כל התקופה ורק בזמן האחרון לקחתי את עצמי בידיים ואני נעזרת בייעוץ תזונאי קליני,אז האם יתכן שזה מ"מחסור באוכל."?
    3.אפנה לאורטופד בהקדם-ואעדכן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי שוב
    ליז
    09/09/2010

לפעמים בזמן כוח , אני ממש מרגישה יד שמאל הרבה יותר חלשה מימין , אני יודעת שאצל כולם יש איזור יותר חלש ,

שאלתי היא כזו : איך אפשר לחזק את היד (כי היא הרבה יותר חלשה ) ? להרים פחות משקל מימין (כמו שזה עכשיו )? או להפך , איך זה עובד ?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    היי שוב

הוספת תגובה

• לליז

ד''ר איתי זיו
    11/09/2010

הערותי..
    1. הבדלים בין יד ימין ליד שמאל או בין רגל ימין לרגל שמאל באימוני כוח הנם משמעותיים יותר אצל אוכלוסייה פחות מאומנת. ככל שהאדם מאומן יותר ההבדלים קטנים. המעניין הנו שאם בכל יד בנפרק ניתן להרים 10 ק"ג בתרגיל מסוים בשתי הידיים יחד לא בהכרח יורם משקל שהנו מכפלה של המשקל המורם בשתי הידיים (למשל בתרגיל כפיפת מרפקים בישיבה עם משקולות יד). לא מומלץ כשינם הבדלים בכוח בין טיברים להרים משקל אחר בכל יד אלא דווקא לבצע תרגילים בהם שתי הידיים פועלות יחד. עם העלייה ברמת האימון צפוי להיות הבדל קטן יותר בין האיברים.
    2. במיד ואין שיפור גם לאחר תקופת אימון מומלץ לפנות לארטופד לבדוק את הסיבה לעניין.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חג שמח
    ליז
    08/09/2010

יש שאלה לגבי הרחקת כתפיים
    למה אומרים שעד לגובה אוזניים צריך לעלות את הידיים , מה קורה ברגע שאני מעלה אותן יותר ?
    ראיתי כמה אנשים שעושים עד למעלה ,

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    חג שמח

הוספת תגובה

• לליז- הרחקת כתפיים

ד''ר איתי זיו
    11/09/2010

הערותי..
    1. מדובר באחד התרגילים המעניינים ביותר מבחינה קינזיולוגית (תנועתית ) בחדר הכושר.
    2. במידה והתרגיל מתבצע עד לזווית של 120 מעלות במפרק הכתף (גובה האוזניים בממוצע) מדובר בזווית המומלצת ובטווח היעיל של קבוצת השרירים המיועדת לגירוי - מרחיקי הכתף. השרירי המרכזי בקבוצה זו הנו ה- DELTOID.
    3. העלאה רבה יותר של הידיים מעלה - מעל 120 מעלות מצריכה ביצוע של סיבוב חיצוני של הכתך (במקרה זה אגודל 'יצביע' לכיוון התקרה) וזאת על מנת להפחית עומס ממפרק הכתף. במידה ולא נסובב את הכתף החוצה כפי שמצויין גובר הסיכוי להעלאת העומס על מבנים במפרק כמו גידים (מתרחשת צביטה של אחד מגידי השריר הפועל בתרגיל) ואף לפציעה במידה והתרגיל מתבצע בקביעות באופן זה - ללא סיבוב של הכתף החוצה בעת הרמת הידיים מעלה מעל 120 מעלות במפרק הכתף.
    4. הרמת הידיים מעלה מעל 120 מעלות תוך סיבוב החוצה יגרום להפעלה רבה משמעותית של ה- ANTERIOR DELTOID שכלל לא אמור להיות שריר היעד בתרגיל. כמו כן מעורבות השרירים הפועלים בשכמה יגבר באופן משמעותי.
    5. האם להרחיק את הידיים עד מעל הראש או לא? אם כך מדובר במטרת המתאמן. במידה והמטרה הנה שיפור תנועתיות יומיומית אצל אדם מבוגר, שיפור כושר גופני כללי או חיוזק אצל מתבגר או אישה בת 40 לדוגמה דווקא ניתן להמליץ לבצע את התרגיל בטווח תנועה מלא אך כשמטרת האימון הנה העלאת מסת שריר, בידוד קבוצות שרירים, פיתוח גוף וכדומה - ההמלצה בדרך כלל הרחקת כתפיים עד לזווית של 120 מעלות במפרק הכתף.\
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    יניב
    07/09/2010

אני רוצה להתחיל להתאמן ולהתנפח?
    איך אני עושה בלי מכון כושר?
    לקנות מתח לבית?
    משקולות?
    אני לא יודע עם איזה משקל להתחיל? אני בן 17 וחצי...
    מזרון לשכיבות סמיכה וכפיפות בטן או שאפשר פשוט לעשות כפיפות בטן על המיטה?
    שכיבות סמיכה?
    תרגילים לגב?
    והאם משקולות והתעסקות איתם יכולה לגרום לפגיעה בצמיחה ובגובה.?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• ועוד שאלה

יניב
    07/09/2010

האם אבקות חלבון מזיקות לבריאות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובות

איתי הר-ניר
    09/09/2010

שלום יניב

אנשים לא מתנפחים, הם מוסיפים מסה.

אימון משקולות אימנו פוגע בגדילה, בכדי להשיג תוצאות צתטרך תוכנית מסודרת ומאוזנת ע"י איש מקצוע.
    תזונה ומנוחה מתאימה באימונים חשובים כמו האימון עצמו.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליניב

ד''ר איתי זיו
    10/09/2010

עונה על שתי השאלות...
    1. מטרת האימון לפי דבריך הנה היפרטרופיה - העלאת מסת שריר. ניתן להשיג מטרת אימון זו גם לא אימון משקולות אם שומרים על הכללים הנחוצים כגון: מספר חזרות בכל התרגילים שנע בין 20-6, צריכת חלבון מספקת (1.5 גרם לקילוגרם משקל גוף בפריסה על כל היום, 3 אימוני כו בשבוע לפחות, זמני מנוחה קצרים בין סט לסט - 45-90 שניות בממוצע ועוד.
    2. חשוב לזכור שבאמצעות מתח ותרגילים אחרים כנגד משקל גוף ניתן אמנם להעלות מסת שריר אך לא כמו באימון משקולות.
    3. על מנת לבצע מבחר תרגילים בבית מומלץ להצטייד במתח, משקולות, ספת לחיצה ואף מוט משקולות. חשוב להצטייד במשקולות בדרגות משקל - נמוך עד גבוה מכיוון שכשחל שיפור יש להעלות משקלים בתרגילים השוןנים על מנת שיושג שיפור נוסף וכך ניתן יהיה להעלות מסת שריר.
    4. חשוב לבנות תוכנית אימונים מסודרת על ידי איש מקצוע.
    5. אימון התנגדות- משקולות לא פוגי על פוטנציאל הגביהה . להיפך- משפר ותורם לגדילה טובה יותר. הדבר תלוי רבות גם בתזונה מכיוון שישנן בעיות בגדילה הןם בדרך כלל בשל תזונה החסרה ברכיבי מזון חיוניים.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מהירות
    משה
    06/09/2010

שלום אני רוצה לשפר מהירות אני עכשיו דיי מהיר אבל אני רוצה להיות עוד יותר מהיר מה אני צריך לעשות ??

לקביעת תור
    סגירה
    מהירות

הוספת תגובה

• אימוני מהירות

עופר קיס
    07/09/2010

שאלה איזו מהירות
    יציאה מהמקום, שינוי כיוון, מהירות ל 40-60 מטר וכו.
    בגדול
    אחרי חימום ודילוגים למיניהם, 6-8 יציאות ל 20 מטר מנוחה בין אחד לשני 2 דקות
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דדליפט
    אלון
    06/09/2010

אני מתאמן כשנה בחדר כושר ואני רואה את האנשים הכי מתקדמים עושים אימונים שלמים של דדליפט ולמען האמת אני מרגיש שאני צריך שינוי באימון. רציתי לדעת אם זהו תרגיל שגם אני יכול לעשות אותו, על אילו שרירים הוא עובד ואם זהו חלק מאימון או תחליף. את אופן ביצוע התרגיל אני לא צריך שתסבירו לי כי כבר קיבלתי הסבר מאחד המתאמנים בחדר כושר.
    תודה, אלון

לקביעת תור
    סגירה
    דדליפט

הוספת תגובה

• דד ליפט

עופר קיס
    07/09/2010

תרגיל הכרחי לכל מתאמן. עובד על כל הגוף. הטכניקה קריטית. התחל בצורה הדרגתית ואל תתפתה להגביר מהר מדי את המשקל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דדליפט

אלון
    08/09/2010

התרגיל הוא כחלק מאימון או תחליף לאימון?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דד ליפט

איתי הר-ניר
    09/09/2010

תחליף?

איך תרגיל כלשהו מהוה תחליף לאימון, שעצם הביצוע שלו זה האימון עצמו?

התרגיל מפעיל בעיקר את שרירי הרגליים וזוקפי הגו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אופניים
    אנבר
    06/09/2010

האם רכיבה באופניים בכביש 15 ק"מ ב 45 דקות היא איכותית??

והאם אני יכול להתאמן במכשירי כושר לאחר אימון ספינינג? הכוונה האם יש תועלת ?
    תודה ושנה טובה.

לקביעת תור
    סגירה
    אופניים

הוספת תגובה

• רכיבה איכותית

עופר קיס
    07/09/2010

אל תשווה את עצמך לאחרים. אם האימון הואיעיל ואתה מרגיש שעבודת טוב - אחלה - אם לא , תעלה עצימות
    ממליץ להפריד בין האימונים בעיקר עם שעור הרכיבה אינטנסיבי
    שנה טובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בירור תשובה

משה
    07/09/2010

תודה רבה על התשובה המהירה.
    האם השריר לא יבנה מתחת לשומן וישאר שם?(פשוט ככה נאמר לי)
    ובשיטה הראשונה לעשות 8-10 חזרות בלי סטים?

ותתקן אותי אם אני טועה אם אני רוצה רק לבנות את השריר ליופי ולחוזק אנ צריך לעשות את האפשרות הראשונה?

תודה רבה ושנה טובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרסום מוטעה

משה
    07/09/2010

התכוונתי לפרסם במודעה שלי מצטער.
    שנה טובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסבר על שריפת שומן
    משה
    06/09/2010

שלום רב!
    רציתי לדעת אם אני מעוניין לשרוף שומן(ולחטב) אני צריך לעשות מספר גדול של חזרות עם משקל נמוך או משקל גדול ומספר מועט יותר.
    אם אפשר גם מספרי חזרות.
    יש לציין שאני בן 16.5 והאימוני כח בנוסף לאימוני אירובי.

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    הסבר על שריפת שומן

הוספת תגובה

• שריפת שומן

עופר קיס
    07/09/2010

כמה אפשרויות
    1. משקל כבד ל8-10 חזרות יעלה מסה ועקב כך יגדיל מעט את חילוף החומרים שיתמוך באירובי להוצאה קאלורית.
    2. אימון עם משקל רב של חזרות , רק כאימון מחזורי ללא מנוחה 8-10 תרגילים רצופים ו 3 מחזורים

ממליץ על הראשון כאשר השני לעיתים על מנת להוריד עומס לגוון את האימונים
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אימונים
    אורי
    05/09/2010

שלום אני מתאמן בערך 4 חודש בקרב מגע פעמיים בשבוע בחודש וחצי האחרונים אני מתאמן גם בחדר כושר 2 פעמים בשבוע בימים שאין קרב מגע כאשר הכול מסתכם סך הכול ב 4 פעמים בשבוע עכשיו אני הוספתי עוד יום בשבוע חדר כושר לפני 2 שבועות ועכשיו ממחר אני רוצה להוסיף עוד 3 אימוני איגרוף בשבוע באותם ימים שיש לי חדר כושר כאשר אימון איגרוף כולל גם ריצות כמו ספרינטים חוץ מהאיגרוף עצמו השאלה שלי היא כמה שעות עליי לנוח בין האימון חדר כושר לאימון איגרוף שהם באותו יום העם זה בסדר בבוקר חדר כושר ובצוהריים אימון איגרוף? והאם ההדרגה בה העלתי את כמות האימונים היא טובה מספיק? בשביל להתחיל את האימוני איגרוף כבר עכשיו?

לקביעת תור
    סגירה
    אימונים

הוספת תגובה

• אימוני אגרוף

עופר קיס
    07/09/2010

תשאר על שני אימונים בחדר כושר ופעמיים איגרוף במשך 3-4 שבועות ואם הכל הולך חלק ואתה מרגיש טוב ואנרגטי תוסיף את אימון האיגרוף השלישי. בוקר ערב זו חלוקה נכונה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריצה בגיל מתקדם
    יעקב
    05/09/2010

אני בן 75, עושה פעילות גופנית מגוונת.לפני כשנתיים חזרתי לרוץ אחרי הפסקה של שנתיים. אני רץ מרחקים קצרים ובקצב איטי. אין לי בעיות בריאות מיוחדות. האם ריצה מומלצת בגיל זה?
    תודה יעקב

לקביעת תור
    סגירה
    ריצה בגיל מתקדם

הוספת תגובה

• ריצה בגיל מתקדם

עופר קיס
    05/09/2010

אם לא סבלת בעבר בכאבים במפרקים בזמן ריצה והקושי בו אתה רץ נוח לך ( עברת בדיקת מאמץ ואישור רופא) תמשיך להנות מהפעילות שעושה לך טוב
    חג שמח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה