מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מחפש שעון דופק ומדידת זמן ומרחקמושיק15/10/2010
שלום רב,
אני מחפש לאחרונה שעון (עדיפות לPOLAR) שיכלול את הדברים הבאים :
מדידת דופק, זמן, מרחק (GPS) , קלוריות.. יש כל כך הרבה דגמים ואני נורא מבולבל ולא רוצה לקנות שעון בעל פונקציות שלא נחוצות לי ולא יהיו בשימוש (כגון תוכניות אימון וכו)... אשמח אם תוכלו להמליץ לי על הדגם המתאים לי.
תודה מראש
מושיק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הGPS והשעון זה חלקים נפרדים?
מושיק16/10/2010חשבתי שרק הרצועה למדידת דופק נפרדת... הGPS לא נמצא בתוך השעון כבר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחפש שעון דופק ומדידת זמן ומרחק - תגובה
ד''ר איתי זיו17/10/2010חשוב לפנות לחברת פולאר ולהציג במדויק את הדרישות. השעונים עוברים באופן קבוע שדרוגים ולכן חשוב לשמוע מנציגיהם מה עונה בדיוק על הדרישות. במרבית המקרים ניתן למצוא במדויק שעון הדופק שעונה על הדרישות והפונקציות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אימון שלא מגביר את הלחץ התוך בטני.סטודנט15/10/2010
שלום,
לצערי הרב התגלה אצלי קילה, ועד למועד הניתוח, אני מחפש תרגילים(לא משקולות) בעיקר לחזה ולידיים , שלא מגבירים את הלחץ התוך ביטני שהרי למעשה אסור לי לבצע פעולות המגבירות את הלחץ התוך בטני בגלל הקילה.
אודה מאוד להפניה או למספר דוגמאות. תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אימון שלא מגביר את הלחץ התוך בטני. - תגובה
ד''ר איתי זיו17/10/2010הערותי...
לאחר ניתוח בקע יש להימנע מתרגילים, תנועות או פעילות אירובית בהם נוצר לחץ על בית החזה כדי למנוע עומס על אזור הניתוח ולסכן הישנות הבקע.
אימונים שמומלץ להימנע מהם:
אימון היפרטרופיה הכרוך במאמץ רב ולעיתים אף בעצירת נשימה.
טכניקות אימון המאופיינות בעצירת נשימה: כגון: כיווץ איזומטרי בשיא (Peak Contraction, שיטת ההפשטה (Drop Set), 21 ועוד. במקרה זה עולה הלחץ התוך- בטני ועימו גם הסיכון לבקע נוסף. תרגילים המתבצעים עם משקלים גבוהים במיוחד, מתחת ל- RM8 (הכוונה לתרגילים בהם המתאמן מסוגל לבצע עם משקל נתון לא יותר מ- 8 חזרות). במקרה זה ישנו גם סיכון לביצוע לא מדויק והעלאת הסיכון לאירוע נוסף של בקע.
אימוני כוח מתפרץ. במקרה זה העומס המופעל על שרירי הגוף גבוה במיוחד ונע בטווחים של RM4-RM8 בקירוב.
אימונים מאומצים אחרים כגון: אמנויות לחימה, כדורגל, כדורסל וכדומה.
אימונים מומלצים:
שחייה או הליכה בקצב בינוני-מהיר.
רכיבה על אופניים נייחות או רגילות (רכיבה באופני הרים לא מומלצת בשלבים הראשונים של ההחלמה).
תרגילים לחיזוק שרירי הבטן בהם אין תנועה רבה של כפיפת הגו. לדוגמה: ביצוע התרגיל כפיפת גו (Curl Up) בטווח של עד 20 מעלות מהקרקע, ביצוע תנועה של כפיפה צידית בעמוד שדרה (תרגיל המיועד בעיקר לחיזוק השרירים האלכסוניים של הבטן) ועוד.
תרגילים לחיזוק שרירי זוקפי הגו בהם אין תנועה משמעותית של עמוד השדרה וזאת על מנת לא להעלות את העומס על אזור הניתוח. לדוגמה: כפיפת כתף (הרמת היד לפנים) ופשיטת ירך (הנעת הרגל ישרה לאחור) בעמידת 6 (כפות ידיים, ברכיים וכריות כף הרגל מונחות על הקרקע), פשיטת עמוד שדרה במכונה ייעודית בטווח תנועה קטן (כ- 20 מעלות) .
לסיכום, חשוב לבצע פעילות גופנית על בסיס קבוע אך לשים לב לאמור לעיל. מומלץ להתייעץ עם רופא ספורט במידה והכאב לא חולף...
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סטפר ביתיor15/10/2010
שלום רב,
קניתי מכשיר ביתי-סטפר כולל כידון קרדיו טויסטר ואני עושה פעילות יומיומית במשך רבע שעה,20 דקות כל פעם.
אני יודעת שהמכשיר אמור לפעול על כל שרירי הגוף,אבל בפעילות עצמה אני מרגישה חזק את שרירי הרגליים,הירכיים,הידיים ולא את שרירי הישבן,החזה והבטן- מדוע זה?
האם איני עובדת טוב על המכשיר? ו/או האם ישנה דרך מסויימת לעבוד עליו?
אני עושה פעילות גם מול הקלטת ספורט שקיבלתי עם המכשיר.
עליי לציין שאני עושה חימום קל לפני ומתיחה של השרירים אחרי.
אשמח להכוונה,
תודה,
אורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סטפר ביתי - תגובה
עופר קיס15/10/2010נראה לי שאת מרגישה את השרירים שבאמת עובדים קשה בתרגיל הנל. אם את רוצה אימון יעיל על השרירים שציינת, עליך לאמן אותם באופן ספציפי בתרגילי כח כמו מכרעים לישבן ושכיבות סמיכה לבטן ולחזה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםדניאל15/10/2010
קניתי שק אגרוף לפני כמה זמן.
התחלתי להתאמן עליו באגרופים אורך אימון-רבע שעה-20 דקות.
רציתי לדעת-איזה שרירים פועלים בעת מתן האגרוף?
והאם זה אימון אינראירובי או אירובי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום - תגובה
עופר קיס15/10/2010שרירים פועלים, כתפיים, מקרבי שכמה, רחב גבי,יד קדמית ואחורית, בטן, גב ורגליים.
לגבי מעורבות חמצן, סביר להניח שהפעילות היא אנאירובית, תלוי בעוצמת האגרופים ותדירותם. אם הנשימה כבדה סביר להניח שהאימון הוא אנאירובי מלא.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה בעיות- אשמח לתשובות מלאות!!מתאמן15/10/2010
שלום, אני מתאמן כבר כמעט שנה על פיתוח גוף.
לאחרונה עלו בראשי מספר שאלות/בעיות ואשמח לקבל תשובה מפורטת עליהן:
1. אני בד"כ רגיל לרוץ בהליכון כ-20 דקות לפני האימון כוח. הבנתי שזה מתיש ומדלדל את מאגרי הגליקוגן. לכן, ניסיתי לבצע אימון כוח לפני האירובי ולא חשתי ממש בהבדל מבחינת היכולת (לא הצלחתי להרים משקל גבוה יותר ממה שאני מרים תמיד).
לכן הגעתי למסקנה שעדיף או להפריד את האירובי והכוח או לעשות אירובי לפני. אם אני אוכל ארוחה מלאה ולאחר שעה וחצי מבצע ריצה בעצימות גבוהה במשך 20 דקות, לאחר מכן עושה אימון משקולות- זה אפקטיבי? הריצה משפיעה לרעה?
2. אני רץ בהליכון עם שיפוע מאוד גבוה- דבר שמקשה עליי להתמיד בריצה, ולכן אני נוטה להחזיק במעקה שמקדימה שמודד גם דופק בידיים. רציתי לדעת אם זה משפיע לרעה על שריפת הקלוריות בריצה? יש לציין שלמרות שאני אוחז בידית, הדופק שלי עדיין מאוד גבוה (בדקתי אותו לאחר שהפסקתי לרוץ: 180).
3. שוב, לגבי ההליכון. כפי שאמרתי, אני רץ בעצימות גבוהה (שיפוע גבוה, מהירות יחסית גבוהה), ולכן קשה לי להתמיד בריצה. רציתי לדעת האם זה בסדר שאני רץ במשך רבע שעה, מפסיק לחצי דקה, ושוב רץ 5 דקות. האם יש הבדל בשריפת הקלוריות מאשר ריצה רצופה? או שהדבר אינו משנה כלל?
4. האם 5 חזרות נחשבות בטווח של היפוטרפיה? לעיתים יש תרגילים אותם אני מבצע רק ב-5 חזרות ולא מצליח יותר.
תודה, מחכה לתשובות :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה בעיות- אשמח לתשובות מלאות!! - תגובה
עופר קיס15/10/20101. הריצה לא תשפיע על הכח המרבי אלא על איכות האימון לקראת סופו= כמות סטים וחזרות
2.הפרדה בין אימון אירובי והתנגדות של לפחות 5-8 שעות - יעילה מאד
3. החזקת ההליכון עלולה לגרום לעומס על הגב, תוריד באת השיפוע
4. בצע אינטרוולים של 3-5 דקות קשה ו 1.5 עד 2 דקות התאוששות במקום 15 דקות ולאחר מכן 5 וכו
5. 5 חזרות עשויות לגרום להיפרטרופיה אך עדיף ללכת על בטוח ולבצע 8 - 6
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקמתאביב15/10/2010
שמי אביב אני בן 22 ויש לי עקמת קלה מאוד בגב..... רציתי לשאול האם ריצה ושחייה אלה פעילויות כושר שיכולות לעזור לבן אדם שיש לו עקמת בגב? שיכולות אולי ליישר אפילו את העקמת של הגב? לגביי ריצה אני לא יודע אבל תמיד שמעתי שאומרים על שחייה שזה תורם למי שיש לו עקמת ומיישר לו את הגב? האם זה נכון? ואם נניח יש לבן אדם הבדל באורך הרגליים שגורם לעקמת אז האם שחייה או ריצה תורמות לזה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקמת - תגובה
עופר קיס15/10/2010אביב שלום.
מי הגדיר שזו עקמת קלה. אם יש הבדל מעל 2 ס"מ ברגליים, ריצה עלולה להיות הרסנית.
עליך לבדוק זאת עם אורטופד ולמוע מהן ההנחיות שלו
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרב תודות אבל...
אביב15/10/2010האם מה שרשמתי לגביי ריצה ושחייה נכון? שהן פעילויות כושר שעוזרות למי שיש לו עקמת ויכולות אולי ליישר את הגב? שוב אני אומר שלגביי ריצה אני לא יודע אבל שמעתי שגביי שחייה שאמרו שהיא עוזרת למי שיש לו עקמת מבחינת יישור הגב....האם זה נכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר תשובה?
אביב21/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כושר גופניהרשקו שרה14/10/2010
אני אחרי ארועים מוחים רציתי לדעת איזה פעילות גופנית ממולצת?היום אני עושה פילאטיס מכשירים האם כדאי להוסיף פעילות אחרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרה שלום
איתי הר-ניר14/10/2010קשה לומר מהי הפעילות הגופנית המומלצת בסיטואציה שכזו.
אופן הפגיעות אחרי אירוע מוחי שונות בהיקפן ובחומרתן.
חסר גם מידע של כמה זמן עבר מאז האירוע?
האם נעשו טיפולים או ניתנו הנחיות קודמות?
ללא איבחון מקיף של איש מקצוע, קשה עד בלתי אפשרי לומר דרך האינטרנט מהי הפעילות הרלוונטית.
כמובן ישנם הבדלים כאשר נפגעים איזורים שונים במוח ובעומקים שונים.
באופן ככלי הפגיעות הנפוצות לרוב דורשות תרגול של שיווי משקל, קואורדינציה, התמצאות במרחב, שליטה מחודשת בתיפקודים מוטורים בסיסיים, תכנון תנועה, מהירות תגובה ועוד...
אני ממליץ לך להתייעץ עם מרכז לשיקום תנועתי או עם מרכז פיזיותרפי המתמחה בשיקום תנועה ונוירולוגיה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשרה
ד''ר איתי זיו14/10/2010מציע:
1. לבצע תרגילים המשפרים את שיווי המשקל והקואורדינציה. זאת ניתן לעשות באמצעות אביזרים שונים, משטחים לא יציבים ועוד.
2. תרגילים אלה ואחרים חשוב במיוחד לבצע עם איש מקצוע רציני. למשל, פיזיולוג מאמץ, פיזיותרפיסט וכדומה. יש כיום בארץ אנשי מקצוע (לא רבים יחסית..) מעולים בתחומים הללו.
3. חשוב לבצע גם פעילות אירובית אך זאת יש לבצע עם הנחיה מהרופא המטפל שיקבע עצימות האימון, נפח וכדומה
.4. לא צוינהמטרת האימון ומדובר במשתנה חשוב במיחד. האם הרזיה, שיפור מצב בריאותי? וכדומה. לכל מטרת אימון יש אימון מתאים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחיצת חזה וכתפיים - אחיזה צרהאלי14/10/2010
שלום,
מדוע לחיצת חזה באחיזה צרה נחשבת תרגיל ייעודי לטרייספס, בעוד לחיצת כתפיים צרה נחשבת תרגיל לדלתא הקדמית? מהו ההבדל ביניהם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחיצת חזה וכתפיים - אחיזה צרה - תגובה
ד''ר איתי זיו14/10/2010הערותי...
1. ראשית שאלה טובה מאוד ורק מי שבאמת בתחום ומבין מסוגל לשאול שאלה זו...
2. בתרגיל לחיצת חזה בשכיבה באחיזה צרה שריר היעד הנו ה- TRICEPS מכיוון שכופפי הכתף למעשה באורך מתח קטן יחסית ולכן בהשוואה לתרגיל לחיצת כתפיים באחיזה צרה , בתרגיל זה כופפי הכתף בסיום השלב הקונצנטרי נמצאים למעשה באי ספיקה אקטיבית ואינם מסוגלים להתקצר עוד. אי לכך בהשוואה בין שני התרגילים כופפי הכתף (הראשי - AMTERIOR DELTOID) בתרגיל לחיצת חזה בשכיבה עם מוט באחיזה צרה פחות לעומת לחיצת כתפיים בישיבה באחיזה צרה.
3. ניתן לבדוק אם נעשו מחקרים שבדקו EMG של השרירים הללו ועל ידי כך להסיק מסקנות נוספות.
בהצלחה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמאוד לא ברור
אלי17/10/2010איתי,
הסברך אינו מובן לי... ואין בעיה לסבך, כי אני בוגר קורס מדריכים.
בתרגיל לחיצת חזה צרה בשכיבה, אורך המתח של הדלתא הקדמית גדול יותר מאשר בלחיצת כתף באחיזה צרה, לא? הרי בלחיצה צרה בשכיבה המרפקים נמצאים מתחת לקו הגוף, ולכן הדלתא הקדמית נמצאת במצב מאורך יותר מאשר בלחיצת כתף צרה בישיבה. אתה כתבת בדיוק ההפך.
אולי ההסבר הוא טווח התנועה הגדול יותר שיש לדלתא הקדמית בלחיצה בישיבה לעומת שכיבה....
ואולי ההסבר הוא שבשכיבה התלת-ראשי הוא השריר המניע הראשי המתנגד לכוח המשיכה ולמשקל המורם, מה שלא קורה בלחיצת הכתף בישיבה.
ומה הקשר של אי-הספיקה האקטיבית לעניין?
נא עשה סדר ותן את כל הסיבות הידועות לך...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תשובה
ד''ר איתי זיו17/10/2010מחדד..
1. בלחיצת חזה מצב צר לא מגיעים לכיווץ מלא של ה- ANTERIOR DELTOID ולכן מקובל לציין את פושטי המרפק כשריר היעד. למרות כל זאת יש לזכור שבכל מקרה כופפי הכתף פועלי באופן ממשי. ההסבר שלך לעניין: " ...טווח התנועה הגדול יותר שיש לדלתא הקדמית בלחיצה בישיבה לעומת שכיבה...- מקובל.
.
2. אי ספיקה אקטיבית קשור לעניין בתרגיל לחיצת כתפיים מצב צר, אזי ה- ANTERIOR DELTOID בסיום השלב הקונצנטרי במצב מקוצר..
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאיתי זיו - רכיב התנגדותאלי14/10/2010
אהלן,
1. איזה רכיב התנגדות קיים בסוף השלב הקונצנטרי במשיכת פולי עליון? כיצד יודעים מהו הרכיב בתרגילים מורכבים?
2. האם אורך זרוע המשא משתנה בתרגילים פשוטים (בהנחה שלא מכופפים מפרקים שצריכים להישאר מקובעים)? משום מה בפורום חדר-כושר של וינגייט כותב משה שחר בפירוש שאורך זרוע המשא כן משתנה - דבר שסותר את הנלמד ב"שיאים" ואת הכתוב בספר "עוצמות חדשות"...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זרוע משא
איתי הר-ניר14/10/2010אורך זרוע המשא בהחלט משתנה למרות קיבוע מפרק כזה או אחר.
המרחק בנין נקודת הפעלת הכוח ובין ציר הסיבוב אינה קבועה.
יתרה מכך ציר הסיבוב של המפרק אינו קבוע, לכן לעולם אורך זרוע המשא תהיה דינאמית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאביב- רכיב התנגדות - תגובה
ד''ר איתי זיו17/10/2010לגבי רכיבי ההתנגדות – משיכת פולי עליון
כשמדובר בתרגילים מורכבים, מציאת רכיבי ההתנגדות נעשה מסובך יותר מאשר תרגילים פשוטים. רכיב ההתנגדות מבחינת מפרק הכתף:
הכוח של הפולי מועבר דרך האמה ולכן יש להחשיב את האומה כ"קו פעולת הכוח" ובכך ניתן להתייחס אל ניתוח רכיבי ההתנגדות כמו בתרגיל פשוט (ראה איור).
•אורך זרוע המשא נחשבת מהמפרק הפעיל (כתף) ועד נקודת הפעלת הכוח (מפרק המרפק).
•קו פעולת הכוח הוא ממפרק המרפק ולכיוון משיכת הפולי (מעלה).
•בצורה זו ניתן לראות שזוית היישום בתמונה השמאלית היא גדולה מ-°90 ולכן רכיב ההתנגדות על הכתף הוא מסובב-מפרק. זוית היישום בתמונה הימנית היא קטנה מ-°90 ולכן רכיב ההתנגדות על הכתף הוא מסובב-דוחס.
במפרק המרפק, כביכול, רכיב ההתנגדות הינו מפרק לאורך כל התרגיל. בפועל, במפרק המרפק יש סכום של מומנטים החלים עליו לא רק על ידי כיוון ההתנגדות אלא גם כתוצאה מהחיבור שלו אל מפרק הכתף, מהתנועה הזויתית שמתבצעת במפרק זה לאורך התרגיל ומפעילות שרירי הכתף.
לא כדאי לנסות להכיל על ניתוח רכיבי ההתנגדות בתרגילים מורכבים חוקים פשוטים כמו בניתוח רכיבי ההתנגדות של תרגילים בעלי ציר תנועה אחד.
אם תשלח לי מייל אוכל לשלוח שתי תמונות שמסבירות העניין. את התמונות אין אצלי בגיפג כך שטוכל לשלחן במייל. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העלאת כולסטרול "טוב"גלי13/10/2010
לפני כמה ימים כתבתי הודעה עדיין לא נענתי בתשובה....ומאז עניין אחר....הכולסטרול ה"טוב" נמוך 34 צריך להיות מעל 40. אמרו לי ש"התרופה" הטובה ביותר ספורט. אני עושה ספורט מזה חודשיים סטפר 3 פעמיים בשבוע כל פעם שעה. האם זה מספיק. נכון? אני לא יכולה אימון "חזק" סובלת ממיגרנה ופיברומיאלגיה.
איזה אימון נכון לי? תודה מראש על כל תובנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגלי
ד''ר איתי זיו14/10/2010הערותי והארותי....
1. אשמח לקבל את השאלה מלפני מספר ימים ונענה עליה....
2. לגבי כולסטרות LDL פעילות גופנית, בעיקר אירובית משפיעה מאוד לחיוב על רמתו (מעלה) ולכן חשוב לבצעה על בסיס קבוע.
3. פעילות גופנית שהנך מבצעת מדי שבוע בכל פעם שעה עשוי להספיק במידה ועצימות האימון גבוהה דיה. עלייך לבצע האימון האירובי בלפחות ב- 60% מדופק מירבי שמוגדר כ- 226 פחות הגיל. כמו כן יש להקפיד על אימוני התנגדות מתאימים שישפרו את מצבך ואת חכולתך באופן כללי.
4. במקרה של פיברומיאגליה חשוב במיוחד לבצע אימונים אירוביים על בסיס קבוע. שעה - מצוין. אם ניתן לבצע עוד יום בשבוע יעיל עוד יותר. אימונים אירוביים בעצימות מתאימה תורמים להפרשת אנדורפינים והפחתת תחושת הכאב לכן בהיבט זה מאוד חשוב לבצעם.
בברכה
.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שותפים לרכיבהשוש13/10/2010
בקריות - מחפשת פרטנים ופרטנריות לרכיבת שטח על אופניים. מסלולים יפים - לא מאתגרים מידי-כשעתיים רכיבה לספורט והנאה. מי מצטרף לסובב כנרת ב6.11?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אופני שטח
עמיצור30/10/2010אני נירשמתי לכנרת ב-6/11 בעקרון אני רוכב גם על כביש וגם בשטח בסביבות 100 ק"מ בשבועאני בן 63 בכושר טוב להישתמע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שותפים לרכיבהשוש13/10/2010
בקריות - מחפשת פרטנים ופרטנריות לרכיבת שטח על אופניים. מסלולים יפים - לא מאתגרים מידי-כשעתיים רכיבה לספורט והנאה. מי מצטרף לסובב כנרת ב6.11?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש אופציה לרכיבה משוטפת
עמיצור31/10/2010יפ אפשרות לתת תשובה לאימל שלי בהצלחה.או להשאיר מס טל'
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרכיבה
עמיצור31/10/2010יש כמובן אפשרות לרכיבה משוטפת במשך השבוע לפ תיאום ביי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי
עמיצור03/11/2010שלום שוש לפני מס' ימים כתבתי אליך דרך האתר תשובו לגבי רכיבה על אופנים כמו כן לגבי הקפת הכינרת משום מה לא ראיתי שום התיחסות
ביי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מגוון שאלות בנושא תזונת ספורטמוטי13/10/2010
שלום! אני מתאמן בחדר כושר שלוש פעמים בשבוע כשהאימון משלב אירובי ואנאירובי מטרתי לא להתנפח אלא להתחטב גובהי 168 והמשקל 62 יש לי מספר שאלות בנושא תזונה אשמח לתשובות!
1)לאחר אימון אני אני שותה כוס תירוש שזה בערך 30 גרם פחמימות זמינות לאחר רבע שעה אוכל קופסא של גבינה חצי אחוז ושני ביצים שמהם אני אוכל רק את החלבון ביחד עם שלוש פרוסות לחם ותפוז סחוט ארוחה זו מכילה בערך 30 חלבונים ברצוני לדעת אם ארוחה זו תקינה לחלון ההזדמנויות והאם היחס בין הפחמימות לחלבונים תקין עדיין לא הבנתי את המשמעות של היחס
2)מישהו הביא לי חטיף חלבון פרומקס האם כדאי לאכול אותו אחרי אימון והאם צריך לשלב אותו ביחד עם פחמימה פשוטה (תירוש לדוגמא).
3)אם וכאשר אין זמן אחרי אימון ללכת הביתה לאכול מהר האם אבקת חלבון היא פיתרון וגם פה האם לשלב פחמימה פשוטה?
4)לאחר שעתיים אני אוכל לאחר הארוחה של חלון ההזדמנויות לחמנייה עם טבעול או משהו כזה וסלט ולאחר שעתיים לפני השינה אוכל יוגורט האם זה בסדר?
5)האם תירוש 160 גרם שמכיל 30 פחמימות פשוטות טוב מיד לאחר אימון?
מצטער על ריבוי השאלות אשמח לתשובות תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מגוון שאלות בנושא תזונת ספורט - תגובה
ד''ר איתי זיו14/10/2010למוטי.
יותר נכון מכול הבחינות להעביר שאלה זו לפורום תזונת ספורט. בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היידניאל12/10/2010
האם זה נכון שכשעושים מתיחות לפני אימון ואחרי זה מונע את גדילת השריר והתפתחותו ואז זה מחזק אותו בלבד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
איתי הר-ניר14/10/2010זה ממש לא נכון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי - תגובה
ד''ר איתי זיו14/10/2010הערותי,,,
1. מתיחות לפני אימון לא משפיעות לשלילה על גדילת השריר. מתיחות חשובות לביצוע בכל רמת אימון והמצב היחיד שאפקטיביות אימון המשקולות להעלאת מסת שריר תהיה נמוכה יותר זאת באם האימון ממושך ועצים מדי.\
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלת מד צעדים ושאלת קטלבלסאיילת12/10/2010
שלום, שאלותיי הן:
1. אם מד הצעדים אכן אומד נכון את הקלוריות הנשרפות אצל אדם בריא לפי משקלו המוזן בעת התכנות הראשוני, ומכיוון שהגבול העליון שלו אצלי הוא 130 ק"ג ואני שוקלת יותר, האם זה אומר שאני גם כנראה שורפת יותר ממה שהוא קובע לפי צעדיי?
2. אם אני מבינה נכון את עניין ה"סופר סט", האם אפשר לומר שחלק מתרגילי הקטלבלס עונים על הדרישה הזאת?
תודה רבה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
איתי הר-ניר14/10/2010יתכן וההוצאה הקלורית שלך אינה תואמת את מד הצעדים.
כל זוג תרגילים המבוצע ברצף = סופר סט, פעמוניות/ קטלבלס הינם רק אמצעי התנגדות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהבהרה
איילת14/10/2010כלומר, אני כנראה שורפת פחות או יותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה שלא הייתי ברור
איתי הר-ניר14/10/2010בהחלט "שורפת" יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת מד צעדים ושאלת קטלבלס - תגובה
ד''ר איתי זיו14/10/2010הערותי...
1. מד צעדים לא יראה את התוצה המדוייקת של ההוצאה הקלורית מכיוון שיש משתנים רבים נוספים המשפיעים על ההוצאה הקלורית חוץ מהצעדים: הדופק, מנח הגוף, נספר התנועות המבוצעות פר דקה של פעילות, טמפרטורה ועוד.
2. ככל שמשקל הגוף רב יותר ההוצאה הקלורית פר דקה גבוהה יותר
3. לגבי הסופרסט חלק ניכר מצורת האימון בקטלבלס הנה סופר סט. הדבר מתבטא בשילוב שני תרגילים שונים ברציפות ללא הפסקה. מתאים למתאמנים מאומנים, לקיצור זמן האימון ועוד.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)