פורום כושר גופני - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כושר גופני
    פרייזלר משה
    06/10/2010

שלום אני חדש אצלכם,,,
    שמי משה ואני נמצא בחו"ל, קיבלתי פולאר F7. יש בו הוראות הפעלה אך אינן ברורות לי, אשמח לקבל מיידע היכן אוכל להשיג הוראות מפורטות יותר.
    תודה מראש
    משה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כושר גופני

הוספת תגובה

• כושר גופני - תגובה

עופר קיס
    06/10/2010

גדול עלי, התקשר לחברת אגנטק שמיבאת אותן לארץ
    SORRY
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

פרייזלר משה
    07/10/2010

תודה,עזרתה מאוד והם אכן "סיפקו את הסחורה"באדיבות ובסבלנות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ראתי בערוץ הקניות כסא לתרגילי בטן
    סמדר
    06/10/2010

הוא נראה מצוין השאלה אם שווה משהו

הוספת תגובה

• ראתי בערוץ הקניות כסא לתרגילי בטן - תגובה

עופר קיס
    06/10/2010

עזוב, תרגילי בטן איכותיים על כדור או ריצפה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשימה בזמן ריצה
    אריקו
    06/10/2010

שלום,
    אני בן 48, בריא בד"כ. מתאמן 3-4 פעמים בשבוע, כשעה בכל פעם.
    45 דקות אירובי, 15 דקות כח ובטן.
    בזמן הריצה (כ 8 קמ"ש) אני נושם כך : 2 צעדים שואף אויר פנימה, ושני צעדים אח"כ נושף החוצה.
    האם זה תקין ? יש דרך טובה יותר ?

לקביעת תור
    סגירה
    נשימה בזמן ריצה

הוספת תגובה

• נשימה בזמן ריצה - תגובה

עופר קיס
    06/10/2010

יש אימרה באנגלית - IF IT WORKS DONT FIX IT.
    מצד שני רק בבדיקת מאמץ עם מסכה למדידות חמצן ןערכי נשימה אחרים ניתן לדעת עם הנשימה יעילה. בדרך כלל מומלץ לא לחשוב על הנשימה אלא לתת למחשב שיש בגוף לבצע את החישובים שלו
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כסא תרגילי בטן
    שלי
    05/10/2010

שלום לכם,

רציתי לדעת איזה תרגילים לבטן אני יכולה לעשות
    כאשר אני יושבת על הכסא?

(אם בכלל ישנם תרגילים כאלה)

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    כסא תרגילי בטן

הוספת תגובה

• כסא תרגילי בטן - תגובה

עופר קיס
    06/10/2010

1. לשים ידיים ישרות על שולחן להשאיר גו זקוף ובטן מוחזקת , סוגרים סגורים ולהפעיל לחץ על השולחן ללא תזוזה - 5-10 סטים של 10-20 שניות ( חובה להמשיך לנשום תוך כדי)
    2. לשבת גו זקוף בטן אסופה וסוגרים סגורים, לשים יד שמאל ישרה על צד חיצוני של אמצע ירך ימין ולדחוף את היד כלפי פנים ( שמאלה) גם בסטים - גם לצד שני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני עושה ספינינג שעה-לעשות יום יום

סמדר
    06/10/2010

או פחות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ראיתי כתבה שממליצה לעשות ספורט 3 פ'
    סמדר
    05/10/2010

בשבוע.אני בת 50 עם עודף משקל של 20 ק'ג ועושה כל יום ספינינג-50 דקות.
    האם זה נכון שלא יעיל לעשות ספורט יום יום?
    אשמח מאד לא להתאמץ יום יום כיון שאני שונאאאאאאאאת כל סוג של ספורט!

הוספת תגובה

• ראיתי כתבה שממליצה לעשות ספורט 3 פ' - תגובה

עופר קיס
    06/10/2010

אין זה נכון שלא יעיל לבצע אימון יומי, אולם מצד שני חייבים לווסת את האימונים על מנת לא להגיע לתשישות. 3 אימונים קשים בשבוע ( סובייקטיבית כמובן) מספקים לבריאות וכושר גופני תקין
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איזה שרירים.....
    04/10/2010

איזה שרירים פועלים בזמן הריצה?

לקביעת תור
    סגירה
    איזה שרירים.....

הוספת תגובה

• איזה שרירים..... - תגובה

שי אלנקרי
    05/10/2010

בעיקר השרירים בפלג הגוף התחתון, למרות שישנה הפעלה קלה גם של פלג הגוף העליון בצורה מסוימת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ייעוץ חיטוב
    א
    04/10/2010

שלום,
    אני בן 19 רוצה לפתח את הגוף שלי
    כתפיים,ידיים,גב,בטן,חזה,וישבן
    הייתי רוצה לדתע מאיפה אני מתחיל.
    אני לא מוכן ללכת לחדר כושר ולא אופצינלי ללכת לבריכה אלא רק פעילות בבית.
    מה עלי לעשות?
    איך אני מתחיל?
    כמה זמ ןזה לוקח?
    עוד שאהלה חשובה..אני לא שמן בכלל אני מאוד קטן וצר בגווף אבל יש לי בטן שאני רוצה להוריד איך עושים זאת??אפשרי?
    אני רוצה לתת פוש חזק שיראו את זה מה שיותר מהר
    מה עלי לאכול בעיקר?אשמח אם תרשמו לי דברים שמכילים חלבון וכמה ני צריך לאכול

ממש תודה רבה :]

לקביעת תור
    סגירה
    ייעוץ חיטוב

הוספת תגובה

• ייעוץ חיטוב - תגובה

שי אלנקרי
    05/10/2010

ממליץ בכל זאת להתייעץ בחדר כושר עם מדריך מוסמך, אולי אפילו למפגש או שניים. יש הרבה דברים ומטרות, שלא יהיה רציני מבחינתי לענות לך עליהם על גבי הפורום. יחד עם זאת לגבי עניין התזונה תצטרך גם כן להתייעץ עם דיאטן או דיאטנית קלינית/ספורט, תפריט תזונה ותכנית אימונים הנה אינדיבדואלית ולכן חייבים להתאימה באופן אישית בהתאם ליכולות, לצרכים ולמטרות. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב בצד ימין בזמן ריצה
    שירי
    03/10/2010

אני רצה כבר כמה חודשים, שלוש פעמים בשבוע בממוצע, כ-11 ק"מ בכל פעם. כמעט בכל ריצה כואב לי צד ימין. הכוונה לכאב רגיל, כנראה מנשימה לא נכונה. מה שבטוח, זה לא כי אני לא בכושר או משהו כזה... למה זה קורה? גם אם זה נגרם מנשימה לא נכונה, יכול להיות שעדיין לא התרגלתי לנשום נכון בריצה? או אולי זה משהו אחר...? איך אפשר למנוע את זה?

לקביעת תור
    סגירה
    כאב בצד ימין בזמן ריצה

הוספת תגובה

• כאב בצד ימין בזמן ריצה - תגובה

שי אלנקרי
    05/10/2010

הכאב נגרם בדרך כלל לאחר תחילתה של פעילות גופנית חזקה ועצימה. הכאב מופיע בעת ביצוע פעילויות גופניות הגורמות לתנועות של מעלה ומטה כמו בריצה. כך זה מתרחש: רגל ימין נוחתת על הקרקע, מה שגורם לכבד המצוי בצד ימין של הבטן לצנוח מעט כלפי מטה. באותו זמן הנשיפה גורמת לסרעפת לעלות כלפי מעלה. התוצאה: מתיחה חוזרת ונשנית של רצועות הסרעפת שגורמת לעווית. מומלץ להקפיד על נשימות עמוקות אשר עשויות להפחית את הכאב, ניתן לשכב כאשר ספר עב כרס נמצא על בטנך תוך ביצוע של מספר נשימות בטניות מספר דקות ביום, הקפידי על מאמץ האימון עולה בהדרגתיות. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגביי אירובי
    אורלי
    02/10/2010

החלטתי להתחיל להתאמן באירובי בסירטונים מהמחשב מכיוון שהמנוי לחדר כושר ניגמר..אבל יש לי שאלה, אני מתאמנת בעזרת סידרת סירטונים ומעניין אותי לדעת אם האימון הוא אירובי בעצימות נמוכה או בעצימות גבוהה?
    וגם כמה לדעתכם שורפים בערך באימון כזה?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לגביי אירובי

הוספת תגובה

• לאורלי

ד''ר איתי זיו
    03/10/2010

הערותי...
    1. פניו נראה השיעור משולב באמצעותו ניתן לשפר את היכולת האירובית וכן מרכיבים אנאירוביים גם. בעיקרון הדופק בממוצע לא נראה גבוה למתאמן מאומן מכיוון שיש מעברים מפעילות קלה למאומצת וחוזר חלילה. ייתכן שהדופק נע בין 75%-50% בממוצע במהל השיעור והדבר תלוי רבות ברמת המתאמן כמובן.
    2. בעת שיעור של שעה בדופק של 70% מדופק מירבי הערכה גסה הנה שימוש בכ- 350-400 קלוריות. במידה והשיעור יהיה עצים יותר אזי מספר הקלוריות שנעשה בהן שימוש יעלה גם הוא.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בטן
    גילה
    02/10/2010

אני בת 22, עד לפני שנה הייתי נחשבת למאודד רזה, הייתי שוקלת 45 קילו והגובה ונחשבת בתת משקל160. זה היה מבנה גוף, גם אמא שלי רזה ואחותי..ולא בעיה באכילה.

בשנה האחרונה התחלתי להשמין.. והגעתי למשקל של 54 קילו. הדבר לא מפריע לי.. מפני לפני אפילו הייתי רזה מידי, חוץ מהבטן!!

שממש מפריעה לי, היא כבר ממש לא שטוחה, ודי בולטת, ויש לי מין "צמיג" בבטן,במיוחד אחרי שאני אוכלת הבטן בולטת אפילו עוד יותר, מה זה אומר?

למה דווקא הבטן גדלה כל כך?? איך ניתן להוריד אותה?.. על איזה פעילות גופנית אתה ממליץ?..בבקשה עזרה..

ניסיתי לאחרונה לעשות הליכות ולאכל בריא יותר.. אבל כנראה שזה לא מספיק, באיזה אינטנסיביות צריך?

לקביעת תור
    סגירה
    בטן

הוספת תגובה

• לגילה

ד''ר איתי זיו
    03/10/2010

הערותי....
    1. האם נמדדו אחוזי השומן בגופך? מדובר בנתון מאוד חשוב ורק על ידי כך ניתן לדעת האם העלייה במשקל הנה שלילית ואולי אף חיובית - במסת גוף רזה.
    2. ייתכן שהתזונה השתנתה בתקופה האחרונה וסך הקחוריות הנצרכות גבוה יותר מהיצאות ולכך השפעה על הרכב הגוף וההשמנה.
    3. רק אימונים בלבד לא יספיקו על מנת ל'טפל' בהפחתת משקל ואחוזי שומן אלא אם כן יבוצעו מדי שבועי לפחות 5 שעות אימונים אירוביים בדופק מטרה. אי לכך שי להקפיד על אימונים על בסיס קבוע- הן אימוני כוח והן אימונים אירוביים וכאמור, להקפיד באופן משמעותי על התזונה.
    4. חשוב לבצע תרגילים לחיזוק שרירי הבטן - במיוחד לשרירים העמוקים. זאת ניתן לבצע על ידי ביצוע גשר קדמי בצורות שונות, גשר צידי וכדומה.
    5. כדאי להתייעץ גם בפורום תזונת ספורט לגבי התפריט.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כושר
    חוה
    02/10/2010

קראתי בעיון על לימוד אופניים בגיל השלישי. אני מתגוררת באילת ומאד רוצה ללמוד לרכב.איפה מלמדים... ממתינה לתשובה.

לקביעת תור
    סגירה
    כושר

הוספת תגובה

• לחוה

ד''ר איתי זיו
    03/10/2010

מציע לפנות במייל או בטלפון לאיגוד האופניים. מדובר באיגוד גדול במיוחד ומסודר ואני מאמין שתהיה תשובה מסודרץ בעניין.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אימון במכון כושר
    מיטל
    01/10/2010

שלום למומחים
    אני בת 39 מתאמנת בחדר כושר לסירוגין..גובהי 170 ס"מ משקלי כ70 ק"ג,במדידת אחוזי שומן במכון הכושר (לא ידוע לי מה שם המכשיר?מכשיר שמחזיקים ומוסיפים נתונים)יצא 32.
    מטרתי היא לירזות.רציתי לדעת האם תוכנית אימוניםa b שלוש פעמים בשבוע הכוללת:

חימום הליכון-15 דקות

מכשירים 20 דקות (בטן,פול,מקרבים וכ')

45 דקות =20 דקות קרוס,25 דקות הליכה

האם זה נכון ששורפים יותר שומן אחרי אימון מכשירים?
    האם התוכנית הזאת בשילוב תזונה תיגרום לירידה במשקל?
    או שעדיף רק הליכון או קרוס כשעה?

תודה מראש על התשובה

לקביעת תור
    סגירה
    אימון במכון כושר

הוספת תגובה

• למיטל

ד''ר איתי זיו
    02/10/2010

הערותי...
    1. על פניו נארה שאחוזי השומן עלולים להיות גבוהים יותר אלא אם כן מדובר בספורטאית אנאירובית, מפתחת גוף וכדומה. מציע לבדוק אחוזי שומן באמצעות קליפר אלקטרוניף או לבדוק אצל דיאטן קליני פיזיולוג מאמץ וכדומה. בעיקרון ישנן מדידות אחוזי שומן מדויקות יותר מאשר המכשיר עימו בדקת הנתונים.
    2. הפעילות האירובית שצוינה אמורה להספיק על מנת לשפר את הכושר האירובי ולהפחית אחוזי שומן. חשוב במיוחד הדופק בו מבוצעת הפעילות וכן התזונה במקביל. מכיוון שפעילות גופנית למתאמן ממוצע ממש לא מסייעת משמעותית להפחתת משקל אלא אם היא מלווה בתזונה - תפריט המוגבל קלורית.
    3. אימוני הכוח - 20 דקות לא מספקים. מומלץ לבצע בשלב זה 10 תרגילים למש, ל- 5 קבוצות שרירים שונות. בהמשך, בעוד מספר חודשים יתווספו עוד. למשל:
    רגליים: סקווט עם מוט
    לחיצת רגליים בשכיבה עם מכונה ייעודית.
    חזה: לחיצת חזה בישיבה עם מכונה ייעודית
    מקבילים בגרביטון באחיזה רחבה
    גב: משיכת פולי עליון בישיבה במצב צר לחזה
    מתח בגרביטון באחיזה רחבה.\
    כתפיים: לחיצת כתפיים בישבה עם מכונה יעודית
    בטן: שכיבה: כפיפת גו באלכסונים - מרפק ימין לברק שמאל ולהיפך.
    בתליית גוף: גלגול אגן לאחור.
    מספר החזרות - 15-10 בכל סט סמשקל מתאים. הדבר מתבטא בכך שבכל סט חל קושי לבצע את החזרות האחרונות בסט.
    זמני מנוחה בין סט לסט 30-90 שניות בממוצע.
    4. לגבי שריפת שומנים. תהיה מוגברת יותר לאחר האימון ובמיוחד לאחר אימונים אירובים בדופק גבוה וכן אימוני משקולות בשל הגברת חילוף החומרים.
    5. מומלץ אחד לשלושה שבועות או ש/בועיים לבדוק משקל הגוף ומידת אחוזי השומן על מנת לאמוד התקדמות.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיתוח חזה
    גדי
    01/10/2010

שלום אני מתאמן כשנה על בטן וידיים ,בעזרת מכשיר ab rocket ובאמצעות משקולות 10 קילו. אני מרוצה מהתוצאות בבטן וביידים,אבל שמתי לב בזמן האחרון שהחזה שלי לא מפותח כמו שאר השרירים.רציתי לדעת, איך לאמן את החזה בלי משקולות? ותוך כמה זמן אני יראה תוצאות התפתחות בחזה.תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    פיתוח חזה

הוספת תגובה

• לגדי

ד''ר איתי זיו
    02/10/2010

הערותי....
    1. ביצוע תרגילים לשרירי החזה מצריכים ביצוע תרגילים מתאימים. לפיכך, ביצוע תרגילים לידיים ולבטן לא יגרמו לעלייה במסה ובכוח של שרירי החזה.
    תרגילים מתאימים לפיתוח שרירי החזה ניתנים עם שמקל גוף ובטח עם משקולות: עם משקל גוף: שכיבות סמיכה בווריאציות שונות: במפתח ידיים רחב, כשהרגליים על כסא והיידיים מטה, כשהרגליים על הרצפה והידיים על כסא, על גבי כדור פיטבול או בוסו, כשיד אחת על ספסל ויד אחת על הקרקע ועוד. כמו כן ניתן לבצע גם מקבילים הנמצאים במרבית הפארקים הציבוריים בהם יש מכשירי כושר..
    2. עם משקולות יש הרבה תרגילים .מומלץ ךהצטייד במשקולות נוספות. ניתן לבצע תרגילים כמו: לחיצת חזה בשיפועים שונים, פרפר ועוד.
    3. חשוב לדעת שכל שריר יש את קצה ההתקדמות שלו. לפיכך החזה לא מתקדם כמו שרירי כופפי המרפק או הבטן שמגיבה מהר במיוחד לגירויים יותר משאר השרירים האחרים.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בזמן ריצה
    דניאל
    30/09/2010

לאחרונה התחילו לי כאבים בברך התחתון בזמן ריצה ,הדבר מקשה על הריצה ויותר חשוב מדאיג אותי
    אני חושב שזה בגלל הנעלים הישנות
    יש לציין שאני רץ כבר 4 חודשים ולא הרגשתי כלום רק בחודש האחרון .....
    בקיצור מה עושים והאים יש פתרון?

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בזמן ריצה

הוספת תגובה

• עד שאלה

דניאל
    30/09/2010

האם ממולץ לרוץ יותר בהליכון מאשר בחוץ(כביש,עפר)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדניאל

ד''ר איתי זיו
    03/10/2010

הערותי...
    1. כאבים בברכיים הנה תופעה שכיחה במיוחד ולה עשרות סיבות אפשריות.
    2. ייתכן שהכאבים נובעים משימוש בנעליים ישנות-בלויות או בשל סיבות אחרות כגון: סגנון שגוי של ריצה, משטחי ריצה קשים ועוד.
    3. מומלץ להתייעץ עם רופא ספורט בעניין או אורטופד. כמו כן ניתן לבצע בדיקת הליכה/ריצה במעבדות מיוחדות לכך..
    4. משטחים קשים משפיעים על העלאת עומס על מפקרי הגוף בכלל וודאי - ברכיים. לגבי שאלתך ריצה על מסילה עלולה לגרום דווקא לעומס גבוה יותר לעומת איצה על משטחים בחוץ. הדבר תלוי בסוג המסילה לעומת המשטח. בעיקרון ריצה על כורכר הנה מומלצת יותר לעומת אספלט או משטחים קשים אחרים.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיתוח שרירים
    דני
    29/09/2010

אני בן 14 וחצי גובה 156 שוקל 43 אני מתאמן כבר כמעט חודשיים ללא משקולות אני רואה שיש קצת תוצאות אם אני מסתכל על היד מהצד אני רואה שהיא גדולה ושרירית שאני מסתכל לא מהצד זה נראה כאילו לא התאמנתי בכלל היד נראית רזה נורא אשמח אם תעזרו לי להבין מה קורה..
    תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    פיתוח שרירים

הוספת תגובה

• פיתוח שרירים-המשך...

דני
    29/09/2010

אין לי גם כל כך שרירים בכתפיים בבקשה אני זקוק לעצות שיעזרו לי לפתח גם את שרירי הכתפיים..
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדני

ד''ר איתי זיו
    02/10/2010

הערותי...
    1. חשוב לבצע אחת לחודש בממוצע מדידות אנתרופומטריות הכוללות במקרה המצוין: משקל, היקפים ואחוזי שומן על מנת לאמוד את ההתקדמות ולבנות תוכנית אימונים מתאימה.
    2. חסרים נתונים רבים על מנת לתת המלצה זו או אחרת לרבות: מטרת האימון, תזונה (האם מאוזנת? מספר האימונים השבועי ועוד.
    3. מוצע להתאמן בשלב זה 3 פעמים בשבוע בחדר הכושר , להפעיל את כל 8 קבוצות שהרירים הקיימות, 3 סטים בכל תרגיל, 12-15 חזרות בכל סט,מנוחה של 60 שניות בממוצע בין סט לסט.
    4. מומלץ מאוד להתייעץ עם איש מקצוע בעניין.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה