פורום כושר גופני - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אימון כושר אחרי כאבי גב ויד שמאלית
    שמעון וייס
    29/09/2010

שלום אני מתאמן במכון כושר כבר 3 וחצי שנים במכשיר אליקפוטר- סביב 40 דקות אימון- שישה ק"מ אוניברסיטה ת"א . בחצי שנה אחרונה התאמנתי גם על אימוני משקולת כ20 דקות 4-5 מכשירים לצד 20 דקות במכשיר אליקפוטר( סטפס? ) לפני חודש כנראה בגלל מזגן התחילו לי כאבים בגב עליון וביד שמאלית כאבים חזקים ושהפריעו לי לישון בלילה. אני הלכתי לרופא אורטופוד וקיבלתי כדורים . כרגע גמרתי את הכדורים.הוא המליץ לי לא ללכת למכון כושר בגלל גילי בן 40. אלא לרוץ חופשי או שחיה . מה עלי לעשות . אני לא רוצה להשמין והפעילות הגופנית חשובה לי מאוד פיזית ונפשית ולמערכת עיכול. האם האליקפוטר יכול לפגוע בגופי . זה לא דומה לריצה בחוץ .
    כרגע רצתי בים כ12 דקות ולפני יום רצתי כ17 דקות בפארק. אך קשה להתמיד בלי מסגרת קבועה .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לשמעון

ד''ר איתי זיו
    02/10/2010

הערותי...
    1. חשוב לבדוק מקור הכאבים ולטל בהם אצל פיחזיותרפיסט ספורט!!! אזי תקבל המלצות מדויקות לפעילות וכמובן לא תקבל הנחיה לנוח... חשוב לבצע פעילות גופנית ותרגילים מתאימים לשיקום.
    2. עד להתייעצות חשוב לא לבצע את הפעילות הגופנית בסף כאב.
    3. אימוני כוח יש לבצע במעגלי החיים על בסיס קבוע ללא הפסקה! יש לך חשיבות ראשונה במעלה מבחינה בריאותית, אסתטית, הרזיה ועוד.
    3. ניתן להתאמן 3-2 פעמים בשבוע תוך הפחתת העומס ועדיין להינות מהיתרונות הבריאותיים הרבים.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חזרה
    מירי
    28/09/2010

מתאמנת כבר שלוש שנים - בין 3-4 פעמיים בשבוע רצה ספיניג
    עברתי ניתוח ואני בהפוגה של חודש וחצי חודשיים איך חוזרים ? הכול מהתחלה?
    מסת השריר הלכה? סיבולת ?

לקביעת תור
    סגירה
    חזרה

הוספת תגובה

• למימי

ד''ר איתי זיו
    02/10/2010

הערותי..
    1. מוצע שבשבןעות הראשונים יבוצעו 4-3 אימונים ב- 40-50% פחות בנפח של מה שהיה לפני ההפסקה. לאחר שבועיים בממוצע יש להעלות את רמת האימון ןהדרישות.
    2. החזרה לרמה בה היית לפני ההפסקה מהירה יחסית.
    3. יש לשלב בין כוח לסבולת לסירוגין לפי מטרת האימון.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי
    דניאל
    28/09/2010

אני בן 13,משקל-45 גובה-160.
    אני מתאמן במשקולות בערך חודשיים.
    רציתי לדעת האם אני יכול גם לעשות את האימונים שלי כך שבאימון אחד עובדים על כל קבוצות השרירים(חזה,גו,רגליים,כתפיים,זרועות,דו ראשי) ויום אחר כך מנוחה?
    או שאני *חייב* לחלק את זה לשתי אימונים?"
    כי אני מעדיף לעשות הכל באימון אחד,כי אין לי ממש זמן ללכת כל יום לחדר כושר ולעשות כל יום אימון שונה..
    בתודה,דניאל.

לקביעת תור
    סגירה
    היי

הוספת תגובה

• לדניאל

ד''ר איתי זיו
    02/10/2010

הערותי....
    1.. לא צוינה מטרת האימון העיקרית אך במידה והנך מעוניין לא להתאמן יום לאחר יום ניתן בשלב זה להתאמן 3 פעמים בשבוע בממוצע. מקובל לבצע אימון כולל בו יופעלו כל קבוצות השרירים באימון אחד.
    2. בכל אימון יש לבצע 8 תרגילים לפחות ל- 8 קבוצות השרירים הקיימות: רגליים, גב, חזה, כתפיים, כופפי מרפק, פושטי מרפק, בטן וזוקפי גו. מספר החזרות בכל סט 15- 10 בממוצע וכשרמת האימון גבוהה יותר ניתן גם לבצע 15-6 בממוצע. זמני מנוחה בין סט לסט - 90-45 שניות בממוצע.
    3. מדי כחודש מומלץ להחליף תוכנית אימונים. הדבר יתבטא בהחלפת תרגילים, מספר החזרות וכדומה.
    4. בחודשי האימון הראשונים חשוב לבצע בעיקר תרגילים רב מפרקיים - מורכבים ופחות מבודדים.
    5. חשוב להתייעץ עם איש מקצוע לגבי ההמשך. הן מאמן כושר רציני והן דיאטן קליני.
    בהצלחה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בנוגע לגריפר
    talsaar
    28/09/2010

האם אימון בעזרת גריפר עלול לגרום לורידים בולטים לילד בן 13?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה בנוגע לגריפר

הוספת תגובה

• ל- TALSAAR

ד''ר איתי זיו
    02/10/2010

הערותי..
    1. אימון עם גריפר המיועד לכופפי כף היד עשוי להבליט את הורידים באזור האמה. אין בעיה מיוחדת בשל כך.
    2. ורידים בולטים הנם פונקציה של גנטיקה ושל צורת האימון המבוצע.
    3. בדרך כלל מבצעים תרגילים לחיזוק שרירי כופפי ופושטי כף היד כשיש סיבה לכך או מטרת אימון מתאימה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשוב ודחוף
    דני
    28/09/2010

לפי מה שאני מבין כאשר עושים פעילות גופנית - מאמצים את השרירים השריר בעצם מתפרק ואז צריך ליהיות תהליך של בנייה מחדש והוא גדל ומתחזק (או לפחות שמשהו בכיוון הזה) השאלה שלי היא מה קורה בתהליך שבו גם מבצעים פעילות גופנית כזו (אנאירובית למשל או אפילו אירובית) אבל אוכלים סך קלוריות פחות ממה שהגוף עקרונית צריך אפילו ללא הפעילות הגופנית האם מה שעלול לקראת זה רק פירוק של השריר ללא יכולת של השריר לבנות עצמו מחדש (שלא לדבר על לגדול) כי לגוף לא יהיה מאיפה לקחת? האם בכל זאת זה מסתדר ?
    האם אם כן עדיף במצב של תזונה מועטה לא לעשות את הפעילות או להפך??
    אודה לכם מאוד אם תוכלו להסביר לי...

בנוסף רציתי לשאוול לגבי טרנד (לא כל כך חדש) של אימוני הרטט - כאשר מסתכלים על כל האתרים ומכוני הכושר שמכילים את המכשירים הנ"ל הם מתארים שזה עושה המון ויכול להחליף את כל האימון האנאירובי (ואפילו אירובי עם עובדים דינאמית) וכל זאת ב 15 דקות - ראה למשל אתר HOLMES PLACE מה שהם מתארים על ה- POWER PLATE. האם זה אמיתי האם זה אכן עובד איך יודעים למה להאמין יש הבטחות מפה ועד הודעה חדשה ולא ברור מה באמת נכון . לכל אחד יש את האינטרסים שלו - מדריכי כושר אולי מעדיפים להפחית הזה כי הם הופכים ליהיות אולי ליותר מיתרים ולחברות של המכשירים יש ברור את האינטרס שלהן. איך ייודעים מה אמיתי

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    חשוב ודחוף

הוספת תגובה

• לדני

ד''ר איתי זיו
    28/09/2010

הערותי לשאלות שבהחלט ניתן לכתוב עליהן ספר שלם....
    1. במידה ומבצעים פעילות אירובית ובעיקר אנאירובית התהליכים הקטבוליים יהיו משמעותיים יותר מהתהליכים האנבוליים ולכן יהיה קשה עד מאוד לשמר את רקמת השריר ויחלו תהליכים קטבוליים שהנם משמעותיים במיוחד לאחר אימונים קשים ואי הקפדה על התזונה.
    2. ללא אימון הבנוי בצורה מושכלת ותפריט כאמור מתאים יחול קושי להעלות מסת שריר ויחול תהליך של 'פירוק' הרקמה השרירית באופן תמידי.
    3. לא צוינה מטרת האימון. במידה והמטרה הנה העלאת מסת שריר ובמקביל הפחתת אחוזי השומן הדבר קשה מאוד לביצוע מכיוון שמדובר בשני תהליכים שונים. אפשרי בשלבים ראשונים של האימון ולאחר מכן יחול קושי לבצע שני תהליכים אלה במקביל.
    4. לגבי מכשירי הרטט , הם אינם אמורים להחליף אימון סטנדרטי ומתאימים במיוחד לשיקום, למתאמנים המוגבלים תנועתית, שיקום במקרים מסוימים.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשר בין כושר להזעה מוגברת
    איתמר
    28/09/2010

האם יש קשר בין כושרו הכופני של אדם לבין כמות הפרשת הזיעה שלו? אני נדמה לי שחש על עצמי שזה שאני היום בכושר גבוה יותר(בעיקר אירובי) גורם לי להזיע יותר מהר מבעבר, מצד שני שמעתי ממכר שלאחר ששיפר את הכושר שלו( אופניים) אז הוא מזיע פחות... באינטרנט נתקלתי גם בדעות שונות...אולי זה בכלל משתנה מאדם לאדם...
    מה ידוע לכם, המומחים, על הנושא?

לקביעת תור
    סגירה
    קשר בין כושר להזעה מוגברת

הוספת תגובה

• הזעה וכושר

עופר קיס
    28/09/2010

אין הזעה מוגברת , אלא ההזעה תתחיל מוקדם יותר ותהיה דלילה יותר מבחינת מלחים. הזעה מוגברת משמעה הפחתת הפלסמה ואיתה כמות הדם האפשרית לפעילות שרירית וקירור, כך שהגוף לא יבצע פעולות לא הגיוניות פיזיולוגית על ידי הפחתת מאגר המים בגוף
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה! התשובה סיפקה אותי.

איתמר
    28/09/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום
    דניאל
    26/09/2010

אני בן 13,מתאמן,ואני רוצה לעלות במסת השריר כמה שיותר מהר ולא ממש מצליח לי עם האימונים.
    האם בגילי מותר להשתמש באבקת חלבון ''GAINER MATRIX'' ?
    ואם לא,באיזה אבקות לעלייה במסה מותר להשתמש בגילי?

לקביעת תור
    סגירה
    שלום

הוספת תגובה

• אבקות

עופר קיס
    28/09/2010

כיוון שאתה עדיין צומח, אין צורך בגיינר פשוט לאכול יותר - אם צריך. לגבי אבקות חלבון, עלול להיווצר מצב שהחלבון יתחרה עם קליטת סידן שיפגע בהתחזקות העצמות - פשוט אכול טוב ומספיק - אם אינך בטוח קבע פגישה עם תזונאית / תזונאי ספורט
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם האלפטיקל מפתח סיבולת לב ריאה
    dman
    26/09/2010

אני בד"כ רץ על הליכון
    בא לי לגוון קצת ולעבור לאלפטיקל ויש לי כמה שאלות

1)האם יכול הריצה שלי תפגע?
    2) כללית יותר: האם אימון באלפטיקל מסוגל לפתח סיבולת לב ריאה כהכנה לריצה.
    לצורך המחשה נניח אני רוצה להתאמן לריצת 10 ק"מ בעזרת אלפטיקל בלבד
    האם זה בזבוז זמן? אפשרי? אין הבדל?

תודה.

הוספת תגובה

• ל dman

ד''ר איתי זיו
    28/09/2010

הערותי...
    1. אימון אירובי על מכשיר האליפטיקל מתאים לשיפור יכולת אירובית בכלל אך ממש לא מתאים לשיפור היכולת בריצה. על מנת להשתפר בריצה יש צורך לרוץ ולא לבצע פעילות אחרת כמו אליפטיקל, שחייה או רכיבה על אופניים.
    2. במידה ויבוצע בעיקר אימון על אליפטקל היכולת בריצה תפחת אך ללא לחלוטין. לפיכך השאלה מהי המטרה העיקרית. אם שיפור כושר אירובי כללי ניתן לגוון בין שני המכשיריןם אך אם מטרת האימון הנה שיפור יכולת הריצה הרי שיש צורך לבצע בעיקר אימוני ריצה מתאימים. אימון לריצה של 10 ק"מ אל מתאים שייעשה על מכשיר אחר מלבד ריצה אלא לשם גיוון.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרדות שרירית בבטן
    רון
    26/09/2010

שלום לכם

1- אומרים שהפרדות שרירית ניתן לראות בעין כאשר בזמן כפיפת בטן זה נראה כמו בליטה כזו , האם זה באמת היפרדות ?
    2- מי מבחין הפרדות ?
    3- האם בכלל ניתן לעושת תרגילי בטן , האם יש תרגילים שאסור לעשות?
    4- ממה נובעת הפרדות שרירית חוץ מלאחר לידה לרוב ? ואצל גברים?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    הפרדות שרירית בבטן

הוספת תגובה

• לא קיבלתי תשובה :(

רון
    01/10/2010

בבקשה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לליז

ד''ר איתי זיו
    02/10/2010

הערותי...
    1. היפרדות שרירי הבטן רלבנטית בזמן ההיריון. למשל בטרימסטר השני ניתן לבצע תרגילים לשרירי הבטן אך לא בשכיבה אלא בישיבה או עמידה ותוך הגבהה של 45 מעלות.
    2. התרגילים יתבצעו בעצימות נמוכה יחסית ובהתאם ליכולתה של האישה תרגילי הבטן יבוצעו לפי מצב ההיפרדות של ה- Rectus Abdominus ויותאמו לגודל ההיפרדות, במקרה שקיימת.
    3.יודגשו תרגילי נשימה ותרגילים לחיזוק קרקעית האגן.

מכיוון שמדובר בתחום ייחודי מציע להפנות את השאלות הנותרות לפורום רפואת ספורט המתאים יותר.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיברו ואופניים
    חן
    25/09/2010

שלום שמי חן ואני בת 45 מאובחנת פיברומיאלגיה ואכן מרגישה כך רוב הזמן.
    מטופלת באסטו למעלה מ 10 שנים, לאחרונה עליתי מאוד במשקל 6 ק"ג בשנה. כמו כן התחלתי לרכב באופניים פעם עד פעמיים בשבוע. הרכיבה לא תמיד קלה אבל בסוף ההרגשה טובה, לאחרונה אני מרגישה עייפות ותשישות יתרה כיממה לאחר הרכיבה.
    שאלתי האם רכיבה אינטנסיבית מאוד פעם עד פעמיים בשבוע עשויה להזיק או להחמיר את הפיברו מיאלגיה, אני מודה שזה לא ממש עזר לי לרדת במשקל אך שימר שלא אעלה יותר.

אודה מאוד לתשובתכם, ממני המוטרדת.

לקביעת תור
    סגירה
    פיברו ואופניים

הוספת תגובה

• לחן

ד''ר איתי זיו
    26/09/2010

הערותי...
    1. פעילות גופנית, בעיקר פעילות אירובית טובה מאוד ללוקים בפיברומיאגליה ומסייעת להפחית את הכאבים.
    2. לא מוכר לי השפעה שלילית של הפעילות הגופנית על המצב הבריאותי גם אם היא נעשית במינונים גדולים.
    3. לגבי משקל הגוף חשוב לזכור שרק ביקפים גדולים ממש של פעילות גופנית עשויה להיות השפעה על המשקל. למשל 5 שעות פעילות אירובית בשבוע...
    4. מציע להתייעץ במקביל עם רופא ספורט או פיזיולוג מאמץ.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אימוני כוח
    אתי
    24/09/2010

מדוע מומלץ להוסיף אימוני כוח? אם מטרתי היא שריפת קלוריות ועיצוב הגוף?האם זה יכול לסייע? או שהליכה\אלפטיקל מספיקים?
    ומה זה אומר אימוני כוח? מה עליי לעשות איזה סוג?
    מומלץ במכון כושר? או לרכוש ציוד ביתי?

לקביעת תור
    סגירה
    אימוני כוח

הוספת תגובה

• לאתי

ד''ר איתי זיו
    25/09/2010

הערותי...
    1. אימוני כוח חשוב מאוד לבצע במהלך כל החיים על מנת להעלות חילוף חומרים בסיסי ולתרום רבות לתהליך ההרזיה. בנוסף יש עוד עשרות סיבות נוספות מדוע לעשות אימונים אלה ללא הפסקה בקביעות.
    2. אימוני כוח יסייעו לתהליכי שיקום ובנייה מחדש המצריכים שימוש בקלוריות והדבר חשוב כשלעצמו.
    3. אימוני כוח בצועדון כושר, פילאטיס- מכשיירם בעיקר, ואף סוגים מסוימים של יוגה עשויים להתאים. חשוב מאוד מקצועיות המדריך במקרה זה מכיוון שהדרכה לא נכונה ומקצועית וניתן להתאמן בכל אחד מהמזסגרות המצוינות ולא לשפר מאומה....
    4. ניתן להצטייד בחדר כושר ביתי ובטווח הארוך לחסוף לא מעט כסף אך הדבר מתאים לחלק מועט מהאנשים. מצריך כוח רצון רב וכן שכירת שירותיו של מדריך אימון אישי שיפקוד את המקום מפעם לפעם ויבנה תוכנית אימונים מקצועית ומסודרת.
    5. הליכה אן מכשיר אליפטי לא מחליפים אימוני כוח. לפיכך בנוסף לפעילות האירובית יש לבצע על בסיס קבוע אימוני כוח.
    בהצלחה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלפטיקל והליכה
    אתי
    24/09/2010

יש לי אלפטיקל בבית--אני מתאמנת עליו 20-25 דקות ואני מסיימת כשהבגדים שלי מלאי זיעה וכשאני עושה הליכה מהירה של 35 דקות אני גם מזיעה אבל הרבה פחות.
    מטרתי היא שריפת קלוריות!
    א. אם אני אתאמן רק על האלפטיקל יום יום זה מספיק?
    ב. האם אינדיקציה של הזעה יכולה להעיד על כך שאני שורפת יותר\פחות קלוריות?

לקביעת תור
    סגירה
    אלפטיקל והליכה

הוספת תגובה

• לאתי

ד''ר איתי זיו
    25/09/2010

הערותי...
    1. הדופק עולה בעת הפעילות האירובית אך אינו קשור ישירות למידת ההזעה. הזעה הנה מנגנון קירור של הגוף ללא קשר אם הפעילות האירובית אפקטיבית או לא. בעת פעילות גופנית מידת ההזעה שונה מאחד לאחד. ישנם מתאמנים המזיעים כבר בדקות הראשונות של הפעילוץת ואילו אחרים גם אחרי שעה של פעילות לא ממש מזיעים.
    2. שימוש ניכר בקלוריות הנו פונקציה של מידת הדופק בעת הפעילות ומשתנים נוספים כמו - מנח הגוף, מספר התנועות המבוצעות בדקה של פעילות במכשיר האירובי ועוד. לא הזעה. ייתכן שבאליפטיקל המאמץ המבוצע רב יותר ומזיעים יותר לעומת המסילה.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה מומלץ יותר?

אתי
    25/09/2010

אלפטיקל או הליכה?או שזה לא משנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מכון כושר
    עדה
    23/09/2010

שלום רב, אני יחסית חדשה באתר מוטקה. אני מתעמלת כבר שנה במכון כושר גוף ראשון. עדיין קשה לי וכמעט בלתי אפשרי לקום ממצב של שכיבה למצב של ישיבה, כמו כן, קשה לי להעביר רגליים צמודות מעבר לראש ולהורידן מטה בהדרגה, שרירי הבטן שלי חלשים ובעבר כשהייתי יותר צעירה עשיתי את זה ללא כל בעיה. אני מתעמלת בעיקר בפילאטיס ועיצוב. תרגילים הקשורים לזרועות, ידיים, רגליים - אין לי בעיה. בתרגילי הבטן אני מאד מתקשה. למרות ההתמדה לא רואה אצלי שיפור משמעותי.

לקביעת תור
    סגירה
    מכון כושר

הוספת תגובה

• לעדה

ד''ר איתי זיו
    25/09/2010

הערותי...
    1. ראשית מדובר באתר BEOK ולא אתר מוטקה...
    2. לא צוינו פרטים חשובים כמו ותק באימון, מטרת האימון, בעיות בריאותיות אם יש, גיל, משקל (תקין/לא תקין) ועוד.
    3. במידה ןמטרת האימון הנה שיפור תנועתיות יומיומית, חיזוק שרירי הבטן וביצוע משימות גופניות כאלה ואחרות הרי האימון עצמו צריך להיות פונקציונלי תפקודי. אזי ייעשה שימוש בציוד מתאים והתרגילים שייבחרו הנם כאלה המתאימים לשיפור היכולת הספציפית. חלקם בהתאם למה שצוין.
    4. את שרירי הבטן ושרירים אחרים יש צורך לחזק באופן פונקציונלי גם. לדוגמה: גשר קדמי או צידי, חיזוק שרירי הבטן בפולי אמצעי או עליון וכדומה.
    5. במידה ומדובר בגיל מתקדם, מעל 50 חשוב לזכור שהתפקוד יורד בגילאים אלה וקשה יותר לשמר יכולות במיוחד שלא נעשתה שמירה עקבית על היכולות הגופניות במהלך החיים.
    5. תירגול של פילאטיס ועיצוב בלבד על פניו לא אמור להספיק על מנת לשמר יכולות גופניות במעגלי החיים. מאוד תלוי בעומס האימון. בכל מקרה יש להוסיף אימונים אירוביים ואולי אף אימון משקולות.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לד"ר זיו

עדה
    07/10/2010

רק כעת ראיתי את תגובתך. כל חיי התעמלתי וגם רקדתי. אכן, מעל גיל 50 קשה יותר...הבטן שהתדלדלה מפאת הפסקה של שנה בספורט, קשה יותר לחזקה... בפילאטיס יש לנו גם עבודה עם משקולות. קיבלתי גם המלצות של מאמן כושר לעבודה על מכשירים ועם מכשירים (לצערי אין לי זמן להכול...) אני נהנית בעיקר משיעורי עיצוב ופילאטיס ומקווה שעם הזמן כן אצליח לחזק את שרירי הבטן כך שאוכל ממצב של שכיבה ללא עזרת הידיים להגיע למצב של ישיבה. המשקל שלי תקין וה-BMI שלי עומד על 24. ושוב תודה לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרגילים במולטיטריינר
    גלית
    19/09/2010

שלום לכולם
    יש לי מולטיטריינר בבית ואני מעוניינת להתאמן בו. אלו תרגילים אפשר לבצע בו , כמה חזרות, כמה סטים, וכמה זמן מנוחה בין הסטים?
    אני כמובן מתחילה ולכן צריך להתאים את זה למתאמן המתחיל...
    תודה ושנה טובה!

לקביעת תור
    סגירה
    תרגילים במולטיטריינר

הוספת תגובה

• תגובות נוספות??

גלית
    22/09/2010

?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגלית

ד''ר איתי זיו
    22/09/2010

הערותי
    1. בשלב ראשון, חודשי אימון ראשונים ניתן להפעיל 5 קבוצות שרירים שונות: רגליים, גב, חזה, כתפיים ובטן. בהמשך יוספו עוד.
    התרגילים:
    רגליים - סקווט עם משקוליות יד על גבי כסא.
    גב - משיכת פולי עליון עם מכונה ייעודית.
    חזה - לחיצת חזה בישיבה עם מכונה.
    כתפיים - לחיצת כתפיים בישיבה עם מכונה.
    בטן - כפיפת גו בשכיבה - באלכסונים.
    כל סט 12 חזרות. יש לבצע באופן מחזורי את כל התרגילים וחוזר חלילה.
    2 דקות בין מחזור למחזור.
    בין הסטים ומעבר בין התרגילים - 1 דקה.
    ממליץ להתייעץ עם איש מקצוע אחת לחודש שיבנה תוכנית מסודרת להמשך הן אירובית והן אנאירובית המותאמת באופן אישי.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מולטיטריינר

שי אלנקרי
    22/09/2010

שלום גלית,
    השאלה שלך היא מאוד כללית ואינה ניתנת לתשובה על גבי הפורום. חסרים פרטים נוספים כמו גיל, משקל, דרגת קושי, כמה זמן יש לאימון, כמה פעמים בשבוע וכמובן לקבוע מטרה.
    בדרך כלל המכשירים האלה מגיעים עם חוברת הדרכה של תרגילים אבל עדיין יהיה בטוח יותר לקבוע את תכנית האימון עבורך בהתאמה אישית. המלצה אישית: קבעי עם מאמן כושר אישי שיגיע עד אלייך (אפשר למצוא כזה בחדר כושר המקומי או ברחבי הרשת), ובקשי תכנית אימון חד פעמית בה יהיה אפשר להתאים עבורך את התכנית בהתאם למטרה.
    שיהיה בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה!

גלית
    22/09/2010

על שתי התגובות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כושר בריצה
    דווד
    17/09/2010

היי,
    אני מודאג מעלייה של הדופק כשאני מתחיל לרוץ ריצה קלה, הדופק עולה לי מ- 40 אחוז ל-80 אחוז מהדופק המרבי תוך פחות מ-5 דקות.
    אני צעיר ורזה ותמיד הייתי פעיל.

האם זה נובע מכושר ירוד וזה יכול להשתפר?

אודה להתייחסותכם,
    גמר חתימה טובה.

לקביעת תור
    סגירה
    כושר בריצה

הוספת תגובה

• לדווד

ד''ר איתי זיו
    17/09/2010

הערותי.....
    1. עלייה של הדופק בעת ריצה הנה תהליך המתרחש על בסיס קבוע ולמעשה הגורם העיקרי לשיפור היכולת הגופנית.
    2. עלייה המצויינת מ- 40%-80% הנה נורמלית במידה ומדובר במתאמן מאומן, ללא בעיות בריאותיות שונות ועוד. 5 דקות הנם זמן סביר להעלאת הדופק בקפיצה המצויינת אך כאמור הדבר תלוי רבות במשתנים כגון: מצב בריאותי, ותק באימון, משך האימון ועוד.
    3. במידה ויש חשש לעצימות האימון מציע לפנות לבדיקת לב במאמץ ואקו לב בהן ניתן לאמוד מצוין את הכושר האירובי ולשלול בעיות שונות.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה